دکتر طهمورث غلامی
(کارشناس مسائل سیاسی)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ۲۹ اردیبهشت و نتایج آن دارای ابعاد مختلفی است که شایسته بررسی و توجه است. یکی از مهمترین ابعاد این انتخابات، پاسخ منفی جامعه ایران به شعارها و وعدههای پوپولیستی بود. در کارزارهای انتخاباتی، برخی کاندیداها تلاش کردند خود را بهعنوان ناجی و قهرمانی معرفی کنند که به دنبال آن هستند که اکثریت جامعه را از زیر سلطه اقلیت خارج کنند و با انجام کارهای بزرگ، راه را برای سعادت و پیشرفت جامعه هموار نمایند.
ترامپ در اولین سفر خارجی خود پس از استقرار در کاخ سفید در حالی با استقبال بی سابقه مقامات سعودی وارد عربستان شد که درمبارزات انتخاباتی خود یکی از منتقدان جدی عربستان و سیاستهای افراط گرایانه این کشور درمنطقه و جهان بود. ترامپ قبلا عربستان را به گاوی شیرده تشبیه کرده بود که فقط باید به هنگام لزوم دوشیده شود. او در این سفر قراردادهایی اقتصادی- نظامی به ارزش بیش از۴۷۰ میلیارد دلار امضا و سپس درادامه سفرخود به اسرائیل رفت و در بدو ورود خود بار دیگر از نقش ایران در منطقه انتقاد و ادعاهای پیشین را تکرار کرد.
در شرایطی که روحانی سکان ریاست جمهوری دوازدهم را تا سال ۱۴۰۰ در دست گرفته و لیست امید هم به زودی جایگزین اصولگرایان در شورای شهر خواهد شد، اما رئیسی بهعنوان کاندیدای مدعی تخلف و نیز چمران بهعنوان بازمانده از شورای شهر چهارم به شورای نگهبان و وزارت کشور شکایت بردهاند. این در حالی است که به گفته سخنگوی شورای نگهبان به جز چند مورد جزئی آن هم درخصوص کمبود تعرفه و نداشتن مهر، تخلف مهمی نبوده است. رئیس مجلس نیز باز شماری آراء ۵۰ نفر اول تهران را پیشنهاد کرده است.
.در واپسین روزهای حضور ورزشکاران در شورای شهر تهران، میان دو کشتی گیر سبک وزن و سنگین وزن این شورا درگیری فیزیکی رخ داد و کار به پادرمیانی پلیس ۱۱۰ کشید. عباس جدیدی و علیرضا دبیر دو عضو بازمانده از شورای شهر چهارم، بر سر موضوعات مرتبط با انتخابات شوراها با یکدیگر درگیری لفظی پیدا کردند که کار به زد و خورد انجامید. اگرچه با وساطت برخی از دوستان مشترک این دو کشتیگیر، نهایتا مراسم آشتی کنان برگزار شد اما با رای مردم، حاشیهسازی ورزشکاران در شورای شهر پنجم دیگر جایی نخواهد داشت.
.سرانجام با فرارسیدن روز بزرگ انتخابات یک بار دیگر مردم ایران با دلی پرامید به پای صندوقهای رای رفتند تا از یکسو با انتخاب خود به تداوم سیاست عقلانیت، اعتدال و آرامش رای دهند و از سوی دیگر با استفاده از فرصت صندوقهای رای، مردمسالاری ایرانی را به نمایش بگذارند. دراین انتخابات که با مشارکت بیش از ۷۰ درصدی همراه بود حسن روحانی با کسب ۲۳ میلیون و ۵۴۹ هزار و ۶۱۶ رای (۵۷ درصد آرا) بهعنوان دوازدهمین رئیسجمهوری ایران برگزیده شد تا یکبار دیگر کلید تدبیر و امید را تا سال ۱۴۰۰ در دربهای پاستور بچرخاند.
با انتخاب مجدد روحانی به ریاستجمهوری یک بار دیگر زمزمههای تغییر در کابینه دوازدهم مطرح شده است. در حالیکه رئیسجمهور اظهار کرده که شرایط سخت دولت یازدهم از جمله تحریم، خزانه خالی و رشد اقتصادی منفی موجب شد تا افراد تجربهدار سکان وزارتخانهها را به دست بگیرند اما او حالا معتقد است که شرایط سنی باید تغییر کند. به عقیده کارشناسان، اقتصاد ایران هماکنون در وضعیت ویژهای به سر میبرد که نیازمند سرعت در اقدامات اصلاحی با حضور یک تیم اقتصادی هماهنگ با کارایی بالا است.
.اگرچه منتخبین شورای شهر تهران پس از پیروزی قاطع لیست امید در انتخابات با تشکیل جلسهای، هیاترئیسه موقت خود را تعیین کردند اما شاید حالا نخستین و مهمترین تکلیف اعضای جدید، انتخاب شهردار برای پایتختی است که ۱۲ سال حضور بیوقفه مدیری واحد را در این سمت به خود دیده است. در میان گمانه زنیها نامهایی چون جهانگیری، آخوندی، صفایی فراهانی، مهرعلیزاده، حناچی، هاشمی و الویری مطرح است اما عدم همخوانی دخل و خرجها در شهرداری در کنار بدهی بالای این نهاد، ورود به این حوزه را سخت کرده است.
.در گرماگرم مشارکت حداکثری ایرانیان در انتخابات و حمایت دوباره از دولت تدبیر و امید، ترامپ که در سفر به ریاض در پی ائتلافسازی عربی- غربی- عبری بود، ایران را بار دیگر مسوول بیثباتی در منطقه دانست. این اظهارات اما با واکنش رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان مواجه شد که گفت: ما ثبات خود را نه ازائتلافها بلکه از مردم میگیریم. ظریف پیشتر در مقالهای نوشته بود ایران آماده همکاری با کشورهای منطقه است. هدف از تشکیل ائتلاف عربی، ایجاد همبستگی در برابر ایران و جلوگیری از نفوذ آن در منطقه است.
.وعده افزایش سه برابری یارانهها در انتخابات ریاستجمهوری از سوی برخی کاندیداها اگرچه به نظر میرسید بخش عظیمی از اقشار ضعیف جامعه را با خود همراه کند، اما با اعلام نتایج انتخابات مشخص شد که مردم دیگر فریب وعدههای پوپولیستی را نمیخورند و سطح آگاهی آنها در سالهای اخیر به شدت بالا رفته است. تا جاییکه حتی در محرومترین استانها از جمله سیستان و بلوچستان هم مردم به وعده ۳ برابری یارانهها نه گفتند و با انتخاب روحانی نشان دادند که طرفدارعقلانیت و رویکرد منطقی در چارچوب منافع ملی هستند.
.قیمت جهانی نفت در حالی به بالای ۵۰ دلار رسیده که همچنان خوشبینی نسبت به تمدید توافق اعضای اوپک و غیراوپک برای کاهش تولیدات به مدت ۹ ماه در اجلاس امروز، به روند روبه رشد سه هفتهای قیمت طلای سیاه کمک میکند. از طرفی افزایش تعداد دکلهای تولید نفت شیل در آمریکا احتمالا بر روی رشد قابل توجه قیمت نفت اثرگذار خواهد بود. با این همه به نظر میرسد توافق برای تمدید کاهش تولید در نشست ۱۷۲ اوپک قطعی است و حتی گفته شده ممکن است بر روی کاهش مقادیر بیشترهم مذاکرات صورت پذیرد.
.در فاصله چند روزمانده به برگزاری اجلاس اوپک، قیمت نفت پس از ۳ هفته روند کاهشی، افزایش یافت تا باردیگر تصمیم روسیه و عربستان دو کشوری که از بزرگترین تولیدکنندگان نفت دنیا هستند، معادلات بازار نفت را تحت تاثیرقرار دهد. اگرچه در اجلاس اوپک قرار است این توافق مورد بررسی قرار گیرد اما تمدید طرح کاهش تولید برای ۹ ماه آینده بلافاصله قیمت نفت را افزایش داد. هرچند که رشد تولیدات نفت شل در کنار تردید بعضی از اعضا و نیز برخی نگرانیها درسمت تقاضا، همچنان برقیمت نفت فشار میآورد.
.پرونده پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در حالی با اعلام نهایی نتایج آرا بسته شد که با پیروزی قاطع لیست امید در بسیاری از شهرهای بزرگ، منتخبین مردم از میانههای مرداد صندلیهای سبز شورا را از نمایندگان دوره چهارم این مجلس تحویل میگیرند. در تهران تمام ۲۱ کرسی شورای شهر پایتخت به اصلاح طلبان رسید تا پس از ۱۴ سال حاکمیت اصولگرایان، در این نهاد مدنی تغییرات بنیادین ایجاد شود. در این دوره از انتخابات، ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از واجدین شرایط در تهران (جدا از شهرستانهای تجریش و ری)، پای ۳ هزار و ۹۵۷ صندوق اخذ رای رفتند و در نهایت با یک میلیون و ۷۴۶ هزار و ۵۶۸ رای، محسن هاشمی رفسنجانی را بهعنوان نفر اول لیست ۲۱ نفره امید، راهی شورا کردند.
با نهایی شدن قرارداد خودروساز بزرگ فرانسوی با سازمان گسترش و نوسازی، دومین قرارداد پسابرجامی در زمینه خودرو منعقد خواهد شد. در این قرارداد که بالاخره پس از ۸ ماه از تفاهم اولیه صورت گرفته، شرکت رنو حضوری مستقل در ایران را تجربه میکند. به گفته رئیس ایدرو حق لیسانس رنو، ساخت ۴۰ درصدی در داخل، صادرات ۳۰ درصدی و ایجاد مرکز تحقیق و توسعه رنو در ایران، چالشهای بزرگی بودند که در مذاکرات با رنو حل شد. تابستان ۹۷، اولین محصولات تولیدی رنو در ایران عرضه خواهند شد.
.پس از استعفای ناطق نوری از ریاست دفتر بازرسی مقام معظم رهبری که هفته گذشته درواپسین روزهای تب تند انتخابات انتشار یافت، بلافاصله اخباری مبنی برانتصاب وی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام در شبکههای اجتماعی پیچید. اگرچه این خبر خیلی زود تکذیب شد اما باهنر رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در این باره گفته طبق قانون، مجمع تشخیص مصلحت نظام دوره قانونی مشخص ندارد و میتواند به اراده رهبری تمدید شود اما احتمالا تکلیف رئیس و اعضای مجمع تا پایان خرداد مشخص میشود.
.با مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، دلار که کاهش قیمت ۳۸ تومانی را در همان ابتدای اعلام نتایج تجربه کرده بود روز دوشنبه به پایین ترین قیمت خود در سال ۹۶ رسید. حذف ریسک انتخابات در کنار افزایش عرضه دلار در بازار و کاهش نرخ حواله درهم موجب شد دلار به قیمت ۳۷۳۵ تومان معامله شود. در حالی که قیمت دلار روز سه شنبه اندکی افزایش یافت برخی از فعالان بازار هم معتقدند با فروکش کردن اثر روانی نتایج انتخابات، قیمت دلار ظرفیت افزایش قیمت و فاصله گرفتن از کف قیمت امسال را دارد.
.
فرید قدیری
دبیر گروه مسکن
۲۱ نماینده جدید مردم تهران در شورای شهر، مطابق برنامهای که قبل از برگزاری انتخابات، برای «اصلاحات در تهران» تدارک دیده بودند، قصد دارند با تشکیل «پارلمان محلی قدرتمند»، اداره پایتخت را به «شهردار پاسخگو» محول کنند. برنامه «اصلاحات در پایتخت»، اواخر سال گذشته از سوی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان برای اداره شهر تهران تدوین شد و حالا، ورود همه اعضای لیست خواستار اصلاحات شهری به شورا، اجرای بند بند این برنامه ۶ وجهی را تضمین کرده است.
کامران کرمی
عضو گروه دیپلماسی
رئیسجمهوری آمریکا در سفر دو روزه خود به ریاض که دستاوردهای اقتصادی زیادی به ارزش چند صد میلیارد دلار برای آن داشت و به تعبیر خودش گاوهای شیرده را به خوبی دوشید، راهی منطقه شد تا برای دغدغهها و آرزوهای عربستان چاره اندیشی کند. معاملات تجاری و سرمایهگذاری اقتصادی، قراردادهای تسلیحاتی سنگین به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار و راهاندازی شوی ضد ایرانی در نشست عربی- غربی، بخشی از دستورکارهای دونالد ترامپ در سفر به عربستان بود. هدف مقامات دو کشور بر این است که با شکل دهی به یک اجماع از دولتهای سنی، بر نقش منطقهای ایران متمرکز و راه نفوذ تهران در خاورمیانه را سد کنند.
شایان ربیعی
عضو گروه فرهنگ و هنر
با کمترین تردید میتوان گفت که انتخاب حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، یک نقطه عطف در تبیین جامعه جامعهشناسی سیاسی ایران است. انتخابات اخیر به تلاقی دو نگاه تقلیل منجر شد. یکی شعارهای اقتصادی- تقسیم پول سر میداد و دیگری شعارهای سیاسی- توسعه فرهنگی. پیشبینی منطقی آن بود که رای مناطق محروم معطوف به شعارهای اقتصادی با رویکرد تقسیم پول باشد و رای مناطق توسعه یافته به شعارهای سیاسی و توسعه محور اما در عمل عکس این موضوع اتفاق افتاد.
سیدمحمد مجیدی
گروه باشگاه اقتصاددانان
انتخابات ۲۹ اردیبهشت در حالی برگزار شد که طبق آمار وزارت کشور حسن روحانی با کسب حدود ۵۷ درصد آرا برنده این انتخابات شده است. برخی از کارشناسان بر این باورند که این رای «نه» به پوپولیسم بود و ایرانیان را با مردم فرانسه و سوئیس مقایسه میکنند، ولی سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که آیا دیگر ایرانیان گرفتار پوپولیسم نمیشوند؟ در انتخابات سال گذشته آمریکا دیدیم مردم این کشور بعد از انتخاب اوبامای دموکرات سیاهپوست به ترامپ نژاد پرست رای دادند، این ملت چگونه از اوباما به ترامپ رسیدند؟ تحلیلهای بسیاری پیرامون این رفتار آمریکاییها شد که در این بحث نمیگنجد.
انتخابات دوازدهم با پیروزی دولت قبل به پایان رسید. در این میان بحثی که امروز در رسانهها داغ است بحث پیرامون جریانشناسی اجتماعی انتخابات این دوره است. اشاره کنیم آنچه پیش از برگزاری انتخابات دغدغه اکثر کارشناسان حوزه اقتصادی و اجتماعی بود، سایه افکندن شعارهای پوپولیستی و بیم از این بود که جریانهای پوپولیستی با ایجاد شکاف اطلاعاتی بین وضع موجود کشور و نیاز اساسی آن موجب کژگزینی شده و دوباره شاهد از دست رفتن منابع ملی و بهخصوص دستاوردهای گذشته باشیم. جریانهای پوپولیستی در انتخابات نقاط مختلف دنیا پیروزیهای بزرگی طی یک سال اخیر کسب کردند.
شهرام شریف
تقریبا بسیاری شبکههای اجتماعی را پیروز انتخابات ریاستجمهوری و شورای شهر این دوره میدانند. نامزدها و هوادارانشان بیشترین و کم خرجترین تبلیغات را در این دوره در شبکههای اجتماعی انجام دادند و بهترین نتایج نیز به گروهی رسید که استراتژی خود را بر تبلیغ در این شبکهها قرار داده بودند. در مقابل گروههایی که با هزینه سنگین تبلیغات فیزیکی در سطح شهر انجام داده بودند توفیقی نیافتند.
هر چند جریان پیروز انتخابات، تمرکز خود را روی شبکههای اجتماعی قرار داده بود اما جریان مقابل هم در این فضا دست خالی نبود.
ناصر ذاکری
پژوهشگر اقتصادی
در زمستان سال گذشته و در شرایطی که تا برگزاری انتخابات ریاستجمهوری چندماه بیشتر نماندهبود، فضای سیاسی کشور از هر لحاظ برای به نمایش درآمدن یک تردستی پوپولیستی آماده بود: دولت یازدهم باوجود کسب موفقیتهای بزرگ در میدان دیپلماسی و اقتصاد، فقط موفق به برداشتن بخشی از آوار عظیمی شدهاست که دولت دهم درسایه بیتدبیریهای نظامیافتهاش بر سر اقتصاد کشور فروریخت. سنگاندازی خارجی و داخلی موجب شده سرعت جذب سرمایهگذاری خارجی و افزایش همکاری بینالمللی هنوز به میزان مطلوب نرسد.
«دنیایاقتصاد» در تشریح آخرین مناظره انتخاباتی نامزدهای دوازدهمین دوره ریاست جمهوری از نشانههای وجود دو رویکرد متفاوت در بین نامزدهای انتخاباتی سخن گفته بود. دو رویکرد متفاوتی که در گذشته نیز بارها در بوته انتخاب مردم قرار گرفتهاند. اگرچه ترسیم خط مرزی بین آرای نامزدهای انتخاباتی با توجه به ماهیت دشوار این مرزبندی و نبودتصویر دقیق از جزئیات برنامههای اجرایی نامزدهای انتخاباتی، با عدم قطعیت فراوانی همراه است، اما دقت در اظهارات و شعارهای انتخاباتی نامزدهای انتخاباتی، این فرضیه را در ذهن ایجاد میکند که جدال کلاسیک توزیع و توسعه در انتخابات فعلی ریاست جمهوری ایران نیز تا حدودی به چشم میخورد.
چینی بند زده طیف خاص اصولگرایان این بار هم شکست؛ آنها که تفرق و تعدد نامزدهایشان در انتخابات سال ۹۲، نتیجهای جز ناکامی نداشت، حالا با اتحاد هم توفیق نیافتند و این بار شکستی سنگینتر از پیش تجربه کردند. اعداد دو انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ نشان میدهد اصولگرایان چه در لوای اتحاد و چه متفرق از یکدیگر، حدود ۱۶ میلیون رای در میان مردم دارند. گواه این مدعا مقایسه مجموع آرای ۴ نامزد اصولگرای انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۲ (جلیلی، قالیباف، ولایتی و رضایی) است که رقم آن به ۱۶ میلیون و ۳۹۹ هزار و ۴۰۳ رای رسید.
احسان زائری
پژوهشگر
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از بسیاری جهات متمایز از گذشته بود. این دوره از انتخابات، در وهله اول بلوغ سیاسی، فرهنگی و تفکر طولانی مدت رای دهندگان ایرانی، در مقطعی که حتی دموکراسیهای سالخورده غربی در دام عوام گرایی گرفتار هستند، را به وضوح نشان داد. واکنش جمعی آگاهانه جامعه به مقوله انتخابات پس از در نظر گرفتن طرح و برنامههای کاندیداهای مختلف و استفاده از تجارب داخلی گذشته و همچنین رویکرد دیگر ملل به انتخابات، از نشانهای عبور از جامعه کوتاهمدت تلقی میشود.
در انتخابات ریاستجمهوری ایران، حسن روحانی با پیروزی قاطع برای دومینبار بهعنوان رئیسجمهوری ایران انتخاب شد. میزان مشارکت در این انتخابات نزدیک به ۷۳ درصد بود و روحانی از بیش از ۴۰ میلیون رای اخذ شده، توانست حدود ۵۷ درصد از آرا را به خود اختصاص دهد. میزان مشارکت در دور قبلی انتخابات ریاستجمهوری تقریبا همین میزان بود، اما در آن زمان روحانی ۷/ ۵۰ درصد از آرا را کسب کرده بود. اما به نوشته ولیرضا نصر، نویسنده مجله آتلانتیک، مساله مهم پیروزی روحانی نیست، بلکه اقداماتی است که روحانی برای پیروزی انجام داد.
درک ریشههای بنیادین و اینکه چرا افراد مرتکب جرم میشوند، یکی از مواردی است که میتواند در برخورد با این معضلات اجتماعی راهگشا باشد. تاکنون تحقیقات زیادی پیرامون عواملی که موجب ارتکاب جرائم میشوند، انجام شده است. جرم و جنایت پدیدهای است که پدیدار شدن آن ناشی از شرایط نامساعد اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و اقتصادی است. برای پیشگیری از وقوع جرم، مهم است درکی از ریشههای آن داشته باشیم. حقیقت آن است که عوامل پیچیده و به هم مرتبطی در شکل گرفتن جرم و جنایت در یک جامعه و تبهکار شدن یک فرد نقش دارند که بهطور عمده میتوان آنها را در ۳ بخش اصلی تقسیمبندی کرد:
دسته نخست عوامل اقتصادی و فقر هستند، دسته دوم را محیطزیست اجتماعی شکل میدهد و دسته سوم به ساختارهای خانوادگی برمیگردد.
بررسی عملکرد شرکتها و افراد همیشه یک سوال مهم را ایجاد میکند: آیا ارتکاب جرم عقلایی است؟ طبیعتا هر جرمی هزینههایی را به افرادی که مرتکب آن میشوند، تحمیل میکند و از طرفی مزایایی نیز برای وی یا آن شرکت به همراه دارد. در این چارچوب و با توجه به اصول علم اقتصاد، میتوان ارتکاب چنین جرائمی را از دید هزینه به فایده بررسی کرد. یعنی در واقع فرد زمانی مرتکب جرمی میشود که هزینههای ارتکاب آن نسبت به مزایایی که از آن حاصل میکند، کمتر باشد. پرسش این است که آیا با توجه به چنین استنتاجی، افزایش جریمهها معادل با کاهش ارتکاب جرم خواهد بود؟ در ادامه نگاهی به رویکرد و تحلیل اقتصادی ارتکاب جرم خواهیم داشت.
جرمشناسان بر این عقیده هستند که اقتصادهایی که وضعیت چندان مناسبی ندارند، با جرم و جنایت بیشتری روبهرو هستند؛ با این حال بسیاری از اقتصاددانان خلاف این عقیده را دارند. بهرغم این دو عقیده متضاد، پژوهشهایی که اخیرا صورت گرفته است حاکی از این است که هیچیک از این دو عقیده، کاملا صحیح نیست.
مراجعه به آماری که توسط FBI منتشر میشود، تا حدود زیادی روشنگر نکاتی در این زمینه است. مطابق این آمار، در مجموع سرانه جنایتهای خشونتآمیز در سال ۲۰۱۳ با اندکی کاهش از ۱/ ۳۸۷ مورد در هر صد هزار نفر در سال ۲۰۱۱ به ۹/ ۳۸۶ مورد در سال ۲۰۱۳ رسید.
افزایش وقوع رفتارهای خشونتبار و مجرمانه در سالهای اخیر به دغدغهای اساسی برای بسیاری از دولتمردان در سراسر جهان تبدیل شده است. از شرق اروپا گرفته تا کشورهای در حال توسعه آمریکای لاتین، خشونت و جنایت ثبات و پایداری اجتماعی را تهدید میکند و تبدیل به یکی از موانع اساسی بر سر راه توسعه شده است. بین اوایل دهه ۱۹۸۰ میلادی و میانه دهه ۱۹۹۰ میلادی، نرخ جنایتهای عمدی در آمریکای لاتین تا ۵۰ درصد افزایش یافت و در اروپای شرقی و آسیای مرکزی نیز با ۱۰۰ درصد افزایش روبهرو بود. در کشورهایی مانند کلمبیا، روسیه و تایلند، نرخ جرم و جنایت در همان دوره بیش از ۳ برابر شد.
Newsweek
توطئه علیه غرب
چند سالی است که کشورهای غربی ادعا میکنند روسیه در پی نابودی دموکراسی غربی است. ادعای غربیها بر این مبنا استوار است که روسیه با حملات هکری به کشورهای غربی انتخابات آنها را تحت تاثیر قرار میدهد. این مجله با بررسی تاریخی ظهور پوتین مینویسد: با فروپاشی کمونیسم و ریاست جمهوری بوریس یلتسین به نظر همه چیز آرام به نظر میرسید. در دوره بوریس یلتسین، پوتین به مدت ۴ ماه نیز نخستوزیر او بود. کمتر کسی در خود روسیه وی را میشناخت.
فاطمه باباخانی
هوا در تهران که دوباره رو به گرما رود، سر و کله سفیدبالکها پیدا میشود. حلق شهروندان با هر مکالمهای مملو از حشرات ریزی میشود که معلوم نیست از کجا آمدهاند و معلوم نیست چطور میتوان با آنها مقابله کرد. ترافیک خیابانها و بزرگراهها هم چیز تازهای نیست، هر چقدر بزرگراه ساخته میشود باز هم ترافیک پابرجاست و گفته میشود میلیونها ساعت وقت شهروندان تهرانی به واسطه این معضل روزانه از دست میرود. برخی فعالان حوزه محیط زیستی شهری با انتقاد از مدیریت ترافیک با نگاه افزایش بزرگراهها، چنین رویکردی را عامل ترغیب بیشتر شهروندان به استفاده از خودروی شخصی میدانند و معتقدند تا زمانی که مشکل حمل و نقل عمومی در تهران حل نشود چنین راهحلهایی تنها دور ریختن بودجه و سرمایه است.
روزهای اخیر برای تعیین سرنوشت اقتصاد آینده ایران و تعیین اینکه بالاخره به کدام سو میرود، بسیار مهم بود. از جمله مهمترین مسائلی که در دوره انتخابات مورد بحث قرار گرفت، سیاست اقتصادی دولت و رکود اقتصادی در کشور بود. حال با انتخاب مجدد دولت، انتظارها پیرامون حل مسائل اقتصادی بیشتر نیز شده است. حقیقت آن است که در سالهای اخیر بهرغم تلاشهای دولت، کشور هنوز نتوانسته است آنچنان که باید از رکود رهایی یابد. در این راستا سیاستهایی نیز اتخاذ شده است اما به نظر میرسد این سیاستهای سنتی موفقیت زیادی کسب نکردهاند.
شاید شما نیز در طول زندگی خود با افرادی که دائما در حال قرض کردن از مردم هستند روبهرو شده باشید. در بین این افراد شاید افرادی وجود داشته باشند که بهدلیل وقفهای که در پرداخت حقوقشان وجود دارد از این رویه برای تامین نیاز مالی فعلیشان استفاده میکنند. اما نظر شما در مورد کسی که با هزاران آه و التماس از شما پول میگیرد، ولی مثلا یک هفته بعد او را با خودروی جدید میبینید چیست؟ یا کسی که به شما بدهکار است اما به اندازه همان بدهی برای خودش لباس و لوازم و. . . میخرد. شاید برخی بگویند فرد مورد نظر آدم منصفی نیست، شاید بگویند کار او انسانی نیست و.
نیوشا امینیان
راهنمای تور
نامش را که میبریم خیلیها نشنیدهاند و خیلیها هم فقط عکسهایش را دیدهاند. «باداب سورت» چشمههای پلکانی کم نظیر، یادگار میلیاردها سال صبر و هنرنمایی زمین هستند؛ حوضچههای آهکی رنگارنگی که دیدن آنها برای لحظاتی میخکوبتان میکند.
چقدر در راهیم؟
خورشید تقریبا به نیمههای آسمان رسیده بود که ما در جاده سمنان روبهروی یک رستوران بین راهی برای صرف صبحانه توقف کردیم. حدود دو ساعت پیش از تهران راه افتاده بودیم.
مترجم: امیررضا فخاریان
در هواپیما مینشینیم، دستدستکنان لایه فویل روی ظرف غذا را کنار میزنیم و فکر میکنیم که «ممکن نیست بتونم این رو بخورم!» اما حتما دلیلی وجود دارد که با ناهار معمولتان این همه فرق دارد و منطقی بهنظر میآید که بعضی از مسافران باهوشتر، غذایی را که معمولا قبل از پرواز در فرودگاه خریدهاند همراه خود میآورند. اگر چند پیشنهاد درجه یک میخواهید، باید بگوییم مسافری مثل مارتا استوارت یک ماست، میوههای قطعه قطعه شده، چند تکه نان تست و حتی یک ساندویچ میآورد.
نویسنده: Bob Apollo
مترجم: مریم رضایی
شرکتها و نمایندگان فروش زمان، وقت و انرژی زیادی را صرف سازمانهایی میکنند که هیچگاه خریدی از آنها انجام نمیدهند و یا این احتمال بسیار کم است. بسیاری از بازاریابها طی سالهای اخیر به شناخت شخصیت خریداران روی آوردهاند، اما عمدتا نقشهای فردی را هدف قرار دادهاند و از یک واقعیت مهم غافل شدهاند: اینکه شرکتها هم دارای شخصیت هستند. شخصیتهای شرکتی از یک بخشبندی جمعیتشناختی ساده مبتنی بر اندازه، بخش، مکان یا کارکرد شرکت مهمتر و پیچیدهتر هستند.
مترجم: هوتسا عسکری نسب
هر شرکت موفقی دارای تیمی با مدیران برجسته و تصمیمگیرنده است. آیا به هنگام شناسایی مدیران، میدانید در جستوجوی چه افرادی با چه ویژگیهایی هستید؟ آیا میتوانید به راحتی شغل آینده هر یک از افراد را حدس بزنید؟ اگر شرکتی بزرگ با بودجه عظیم ندارید که برای این کار مبالغ هنگفت صرف کنید، حداقل یک سیستم و ساختار اصولی با ابزارهای مناسب جهت ارزیابی استعدادها دارید که در صورت داشتن چنین سیستمی، این مقاله برای شما بسیار مفید خواهد بود زیرا به روشهایی اشاره شده که برای یافتن مدیران آینده بهکار میرود و به این شرح است:
۱- استفاده از ابزار ارزیابی قابل پیشبینی
بسیاری از شرکتها در ارزیابی استعدادها چندان موفق نیستند.
مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد
در سری مقالات پیدرپی در هفتههای گذشته با ذکر مثالهایی از فیسبوک، AIRBNB، اوبر، سیلزفورس و برخی دیگر، از تلاش شرکتها برای ایجاد جهانی بهتر گفتیم. از اتومبیلسازانی مانند فورد و آئودی تا شرکتهای مد مانند گوچی و رالفلارن، از شرکتهای خدمات بهداشت و درمان تا سازندگان کالاهای بستهبندیشده مصرفی، شرکتها به شدت بهدنبال تطبیق فعالیتهای تجاری خود با ارزشهای بزرگتر اجتماعی و فرهنگی هستند؛ نه فقط به این دلیل که این کار وجهه آنها را خوب نشان میدهد؛ بلکه به این دلیل که کارمندان و مشتریان بر آن پافشاری میکنند.
نویسنده: میترا فتحی
مربی بینالمللی هوش هیجانی و اجتماعی
آدرس ایمیل: info@MitraFathi. com
آنچه تعاملات ما را در هر موقعیتی زیباتر میکند این است که بر خود مسلط بوده و خردمندانه عمل کنیم. ارتباط برقرار کردن کار سختی نیست و نسبت به مسائل دیگر اهمیت چندانی ندارد، نکته مهمتر این است که بدانیم چگونه و با چه کیفیتی با دیگران ارتباط برقرار میکنیم. انتخابات ریاست جمهوری را پشت سر گذاشتیم. موقعیتی که اوج تقابل چند گروه از طرفداران کاندیداهای ریاست جمهوری و همچنین، نقطه رقابت کاندیداهای محترم بود.
خودآگاهی یعنی آگاهی و هوشیاری بر خود. یعنی اینکه خود را با جزئیات هر چه بیشتر بشناسیم و بر خود آگاه شویم. خودآگاهی اولین مهارت هوش هیجانی و اساس رسیدن به کنترل رفتار است. با رسیدن به خودآگاهی ما به درک شفاف و صحیحی از شخصیت خود، نقاط ضعف، نقاط قوت، افکار، باورها، انگیزهها، هیجانات و سبک ارتباطی خود میرسیم. بسیاری از مردم میگویند و فکر میکنند که خود را میشناسند اما زمانی که قدم در راه آگاهی بر خود میگذارند متوجه میشوند که اصلا خود را نمیشناسند و جالبتر اینکه هر چه پیش میروند بیشتر پی به عدم شناخت از خود میبرند.
برای تقویت اعتماد به نفس نه تنها باید بدانیم که چه کارهایی اعتماد به نفس را تقویت میکنند، بلکه لازم است بدانیم چه کارهایی اعتماد به نفس را تخریب میکنند. بسیاری از رفتارهای ما در زندگیمان مخرب هستند و باعث تضعیف اعتماد به نفس درون ما میشوند. در این مقاله یازده مورد مخرب که اعتماد به نفس شما را کاهش میدهند، شرح میدهیم:
۱. کامل گرایی. کامل گرایی، دشمن اعتماد به نفس سالم است. کامل گراها نگاه صفر و صد به هر چیزی دارند، بدین صورت که یا همه چیز باید کامل و بی نقص باشد یا اصلا نباشد.
رواج گیاهخواری در کشورهای اروپایی بهعنوان یک شیوه زندگی در میان جوانان نوگرا و نیز خانوادههای پرجمعیت رو به فزونی است. دلایل آن علاوه بر ملاحظات اخلاقی درباره کشتار حیوانات، بهبود وضعیت سلامت و میل به کاهش آسیبهای زیست محیطی است. آمار و ارقام سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد- فائو (FAO)- در این زمینه ممکن است چندان شگفتانگیز نباشد: صنعت پرورش دام مسوول انتشار ۱۵ درصد از گازهای گلخانهای تولید شده توسط انسان است. با پیشبینی جمعیت ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفری در سال ۲۰۵۰، تقاضای جهانی برای تولیدات دامی ممکن است تا ۷۰ درصد افزایش یابد.
در زندگی روزمره، انسان با خطرات بزرگ و کوچک زیادی روبهرو است: تصادف، شکستن دست و پا، قربانی جیببریشدن و. . . پزشکان بریتانیایی به تازگی خطر دیگری را که هرروز در کمین انسان است، نیز کشف کردهاند: پوستکندن آووکادو. آووکادو یا «گلابی تمساح» عنوان میوهای معروف است که خاصیتهای زیادی دارد و سرشار از ویتامینها، بهویژه ویتامین K و E است. این میوه سبز رنگ که هسته درشتی هم در دل پنهان دارد، به قول یک جراح بریتانیایی در عینحال «خطرناک» است و ممکن است خورنده بختبرگشته را راهی بیمارستان کند.
درد از علائم هشداردهنده بدن است. به همین دلیل مصرف داروهای مسکن بیش از سه روز توصیه نمیشود زیرا ممکن است درد ناشی از عارضهای جدی باشد. به علاوه استفاده بیش از حد از داروهای مسکن عوارض جانبی نیز به دنبال دارد. وقتی درد چکشوار بر سر فرود میآید، وقتی دنداندرد امان نمیدهد و هنگامی که کمردرد جهنم را جلوی چشم میآورد، تنها فکر انسان رهایی هرچه سریعتر از این حس ناخوشایند است. در چنین مواقعی در کیف بسیاری از افراد قرصهای مسکن یافت میشود. داروهایی چون استیل سالیسیلیک اسید ASA، پاراستامول، دیکلوفناک یا ایبوپروفن از جمله مسکنهایی هستند که بدون تجویز پزشک در داروخانهها به فروش میرسند.
میزان مصرف گوشت در کشورهای مختلف دنیا با یکدیگر متفاوت است. مصرف گوشت در اروپا و آمریکا در حال کاهش است، اما در آسیا آشکارا افزایش یافته است. به عقیده کارشناسان، مصرف سرانه گوشت بسیار بالاست. یکی از بزرگترین پژوهشها در دنیا که در آن بیش از نیم میلیون نفر از ۱۰ کشور اروپایی شرکت دارند از ۱۸ سال پیش تاکنون در حال بررسی ارتباط میان تغذیه و بیماریهای قلبی و دستگاه گردش خون، سرطان و دیابت (مرض قند) است. از نتایجی که تاکنون در جریان این پژوهش به دست آمده این بوده که افزایش مصرف گوشت باعث بالا رفتن احتمال مرگ زودرس میشود و برعکس، کاهش مصرف گوشت میتواند بر طول عمر بیفزاید.
روزی مردی چاق که مشکل کمبود درآمد نداشت، در حالی که دوچرخهای را با خود میکشید، سراغ حکیم فرزانهای رفت و گفت:ای حکیم، چطور میتوان مشکل جاذبه را حل کرد؟ حکیم به او نگاهی کرد و گفت: چه مشکلی با جاذبه داری؟ مرد چاق در حالی که با دستمالی عرق خود را خشک میکرد پاسخ داد: خانه من بالای تپه است. هر روز که از محل کار به خانه برمیگردم، باید تمام راه سربالایی را تا بالای تپه رکاب بزنم و این کار بسیار سخت و طاقتفرساست. من متوجه شدهام که جاذبه مانع بالارفتن من میشود ولی نمیدانم چطور این مساله را حل کنم.
برنامهریزی مالی هدفی همیشه در حال تغییر است. آنچه سال قبل عالی به نظر میرسید، ممکن است امسال به کار نیاید. این از آن روست که تغییر همیشه وجود دارد. با تغییر نمیتوان کاری کرد، اما بهترین کار توجه به تغییرات بالقوه و داشتن انعطاف برای سازگاری با آنهاست. برای بسیاری از خانوادهها، قدم بعدی پس از رسیدن به ثبات مالی، داشتن خانواده بزرگ تر است. وقتی معلوم شد که بهزودی بچه دار خواهید شد، کارهای زیادی برای انجام دادن هست، بهخصوص اگر این اولین فرزند شماست. اول از اینکه والدین فرزندی خواهید بود، خوشحال خواهید شد، ولی بعد ممکن است کمی از این مسوولیت تازه بترسید.
«یک ماه پیش ماشینم را فروختم، این در شرایطی است که خریدار هنوز نسبت به تعویض پلاک اقدام نکرده است. » اما این تمام ماجرا نیست، ادامه را بخوانید: من هم یک ماشین ثبتنام کردم که در این ماه تحویل میدهند و پلاکم را لازم دارم، اما از خریدار آدرسی ندارم و فقط شمارهای دارم که به آن هم پاسخ نمیدهد. در حال حاضر چاره چیست، به کجا باید شکایت کنم؟ بهرغم هشدارهای پلیس راهور ناجا بسیاری از فروشندگان خودرو نسبت به تعویض پلاک بیتوجهند و آن را به زمانی دیگر موکول میکنند. تعویض پلاک خودرو به معنای فک پلاک قبلی و نصب پلاک جدید برای وسایط نقلیه است، این در شرایطی است که یکی از مشکلاتی که برخی از فروشندگان خودرو با آن درگیر میشوند عدم فک پلاک توسط خریدار جدید است.
طی هفته جاری خبری از شرکت پژو در بازار سرمایه دهان به دهان گشت که به نوعی حضور این شرکت فرانسوی در ایران را تحتالشعاع قرار داد. روز دوشنبه برخی از فعالان بازار سرمایه از انصراف پژو برای فعالیت در ایران خبر دادند. این شایعه در شرایطی نقل محافل برخی از سهامداران شرکتهای خودرویی حاضر در بورس شده بود که نگرانیهایی را در این زمینه بهوجود آورد. تکثیر این خبر با حضور هفته گذشته مدیرعامل پژو در شرکت ایکاپ (شرکت مشترک ایران خودرو و پژو)همزمان شد. هر چند خبر حضور ژان فیلیپ ایمپارتو مدیرعامل پژو در ایران بهطور رسمی منتشر نشد اما برخی منابع آگاه از بازدید وی از خطوط تولید ۲۰۰۸ در ایران خبر دادند.
مشتریان در خرید خودرو به چه معیارهایی بها میدهند؟ این پرسش در حالی مطرح میشود که بازار خودروی ایران در دوره پساتحریم قرار است با ورود خودروهای متنوع تغییر و تحولات جدی را به خود ببیند. خودروسازان قصد دارند از یک سو با ورود خودروهای جدید، عقبماندگی توسعهای و تنوعی محصولات خود طی سالهای گذشته را برطرف کنند و از سوی دیگر دل مشتریان ناراضی خودرو را به دست بیاورند در عین حال بهنظر میرسد مشتریان در تمام دنیا بهمنظور خرید خودرو براساس معیارهای مشخصی دست به انتخاب میزنند.
این پرسش وجود دارد که چه فاکتورهایی برای انتخاب و خرید یک خودرو مدنظر مشتریان ایرانی است؟ اهمیت این پرسش در شرایط کنونی بهدلیل آن است که برخی از مشتریان خودرو در انتظار ورود خودروهای جدید به بازار کشور و بررسی زمینههای مختلف آنها هستند.
منبع تقویتی وام مسکن، با اقدام مشترک دولت و بانک مرکزی، در بانک عامل بخش مسکن راهاندازی شد. تسویه بدهی بانک عامل بخش مسکن به بانک مرکزی از محل «افزایش سرمایه بانک از محل سهم دولت»، باعث شده امکان افزایش منابع برای پرداخت حجم بیشتر تسهیلات مسکن به متقاضیان خرید و ساخت، فراهم شود. بانک عامل بخش مسکن حدود نیمی از کل وامهای خرید و ساخت مسکن پرداختی توسط شبکه بانکی را تامین میکند. سرمایه این بانک تا پیش از شروع سال ۹۶، رقمی معادل ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود اما با اجرای تبصرهای از بودجه سال ۹۵ کل کشور، مبلغ سرمایه آن به بیش از ۸ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
بازار معاملات واحدهای مسکن مهر امسال در مقایسه با سالهای قبل با افزایش حجم عرضه و تقاضا مواجه شده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در شرایطی که مسوولان مسکن مهر از تکمیل و افتتاح همه واحدهای بدون مشکل تا پایان امسال در پروژه مسکن مهر خبر میدهند، این روزها و در آستانه شروع فصل طلایی جابهجاییها در بازار مسکن-تابستان- فایلهای بیشتری از واحدهای فروش مسکن مهر در بنگاههای املاک شهرهای جدید قابل جستوجو است. با توجه به تحویل تعداد بیشتری از واحدهای مسکن مهر در سال جاری، هم اکنون حجم فایلهای عرضه شده به بازار فروش مسکن مهر خصوصا در شهرهای جدید اطراف پایتخت نسبت به سالهای قبل افزایش یافته است که این افزایش روندی مورد انتظار ارزیابی میشود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه شورای پنجم نمیتواند از فضای مطالبهگری که در دوره چهارم فعالیت این نهاد ایجاد شده است، بی اعتنا عبور کند، نقطه آسیب نظام شورایی در کشور را نبود مدیریت مطلوب برای اعمال نظارت دانست که این نقص باید در شورای پنجم برطرف شود.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، رحمتالله حافظی، عضو منتقد شورای شهر تهران که به دلایل شخصی و به گفته خودش خانوادگی، از حضور دوباره در انتخابات شورای شهر انصراف داده است، دو روز پیش از برگزاری انتخابات در جمع دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران حاضر شد و در سخنانی که به واسطه حضور نداشتن در رقابت انتخاباتی، بیپرده و صریحتر از سایر همکارانش به نظر میرسد، از اینکه فرآیندهای نظارتی توسط شوراهای اسلامی شهر و روستا تعریف نشده است انتقاد کرد.
«بابت کم شدن فاصله شمال تا جنوب شهر خدا را شکر میکنم»، این جملهای است که محمدباقر قالیباف شهردار تهران نیمه دیماه سال گذشته در جمع دبیران و شورایاران منطقه ۱۴ میگوید. به اعتقاد او توسعه خطوط مترو آن هم از جنوب شهر به مناطق شمالی شهر تهران نمادی از کاهش فاصله شمال تا جنوب شهر است. او میگوید یک دهه برای کاهش فاصله شمال تا جنوب پایتخت تلاش شده است و کاری در شهرداری انجام نشده که اولویت آن از جنوب شهر شروع نشده باشد. قالیباف در این جلسه این جمله را هم اضافه میکند که «امکان دارد بعضی بگویند در این دوره مدیریت شهری به جنوب شهر توجه نشد، اما احتمالا آنها تازه از راه رسیدهاند و فرصت نکردهاند در جنوب شهر قدم بزنند تا ببینند چه خبر است.
به جرات میتوان گفت گلکسی اس ۸ یکی از بهترین دوربینها را در بین گوشیهای پرچمدار ۲۰۱۷ دارد، به همین دلیل هم میتوانیم در اینجا با روشهایی برای استفاده بهتر از دوربین گلکسی اس ۸ آشنا شویم. گلکسی اس ۸ راهی بازار آمریکا شده است و به احتمال زیاد به زودی به سایر کشورهای جهان هم میرسد. در کنار تمام امکانات چشمگیر و قابلتوجهی که سامسونگ در گلکسی اس ۸ در نظر گرفته است، باز هم دوربین این گوشی بیشتر به چشم میخورد.
اگر اخبار مربوط به مشخصات گلکسی اس ۸ را دنبال کرده باشید حتما میدانید که دوربین گلکسی اس ۸ از قابلیت فوکوس خودکار بسیار سریع و جذب نور زیاد در محیط تاریک بهره میگیرد، فرآیند پردازش تصویر نیز برای عکسهایی که در حین حرکت گرفته میشود بهینهتر شده است.
این روزها دیگر نباید شگفت زده شد یا برای باور کردن برخی از واقعیتها شک و تردید داشت. فناوری به تدریج در حال دور زدن ابعاد مختلفی از زندگی ماست و دیگر نمیتوان حد و حصری برای آن قائل شد. تقریبا ناممکن است تصور اینکه فناوریهای دیجیتال نتواند در کوچکترین بخشهای زندگی نفوذ کند و راههایی برای فناوریهایی جذابتر ارائه ندهد. هر هفته میتوان گوش به زنگ بود تا اخبار دنیای فناوری خبری شگفتانگیز از ابداعات تازه در دنیای دیجیتال عرضه و ما را شگفت زده کند.
گفتوگوی محرمانه
ایده پنهان ماندن از دید دیگران برای یک گفتوگوی محرمانه از جمله جذابترین ایدههاست و حالا میتوانید مطمئن باشید که به کمک فناوریهای نو محقق شده است.
لی لا رضایی
نوازندگان ایرانی تاثیر قابل توجهی در شکلگیری موسیقی دارند و معمولا بیحاشیه و دور از جنجال کار میکند و در بسیاری موارد هم تلاش آنها دیده نمیشود. در این میان نوازندگانی هم هستند که سازهایشان آنقدرها برای مردم شناخته شده نیست و به همین دلیل با مشکلات بیشتری دست و پنجه نرم میکنند. نی انبان یکی از همان سازهاست. این ساز یکی از قدیمیترین سازهایی است که در بسیاری از کشورها از آن بهعنوان ساز اصیل نام میبرند که در شکلهای مختلفی ساخته میشود و در جنوب کشور بسیار رواج دارد اما آنقدرها شناخته شده نیست.
بهنام ناصح
از میان کتابهایی که به تازگی به بازار کتاب راه یافتهاند سه اثر را انتخاب کردهایم؛ آثاری که در عین تفاوتهای ظاهری و گونههای متفاوت، در یک ویژگی مشترکند؛ هر سه کتاب در عین جذابیت توسط نویسندگانی متبحر در رشته خود به نگارش درآمدهاند.
کاوش در زندگی «کامو» بزرگ
زندگی بزرگان ادب و هنر همیشه کنجکاویها را بر میانگیزد. برخی از این شخصیتها در اتاقهای شیشهای زندگی میکنند و گروهی دیگر در کنج خلوت در را به روی چشمهای جستوگر میبندند و از ابراز عقیده درباره هر چیز دوری میجویند.
تازهترین آلبوم رضا صادقی خواننده موسیقی پاپ با عنوان «یعنی درد» در دسترس علاقهمندان قرار گرفت. در این اثر حضور رضا صادقی در حوزه ترانهسرایی و آهنگساز پررنگتر به نظر میآید و مهران خالصی بهعنوان تنظیمکننده بیشتر قطعات حضور دارد. صادقی آلبوم «یعنی درد» را به گور خوابها، خیاباننشینان ناچار، دخترخواندهاش ایران، کودکان کوره آجرپزی شمسآباد و کارگران تقدیم کرده است. «حال بارون»، «منو یادت» و «من دوست دارم» و قطعه بندرعباسی «دل بیغم» از جمله قطعات تازهترین آلبوم رضا صادقی هستند که چندی پیش در قالب موزیک ویدیو منتشر شد.
گروه موسیقی خجسته به سرپرستی سوسن اصلانی کنسرت خود را در یادبود فرامرز پایور و حسین دهلوی برگزار میکند. در این کنسرت قطعاتی از ساختههای سوسن اصلانی در دستگاه شور و متعلقاتش اجرا خواهد شد، همچنین به یاد استاد پایور و حسین دهلوی نیز دو قطعه از ساختههایشان («لشکر عشق» از پایور و «سبکبال» از دهلوی) نواخته میشود. گروه خجسته بیشتر کنسرتهایش را در فرهنگسراها برگزار کرده و سال گذشته به بهانه بزرگداشت استاد پایور روی صحنه رفته و ۶ ماه پیش هم به بهانه بزرگداشت حسین دهلوی برنامهای اجرا کرده است.
فیلم «ویلاییها» ساخته منیر قیدی در جشنواره فیلم فجر اکران شد و مورد اقبال منتقدان و مخاطبان قرار گرفت. اکران این اثر از هفته گذشته آغاز شده و در همین زمان یک هفتهای با فروش قابلتوجهی روبهرو شده است. این فیلم با موضوعی زنانه و در دهه ۶۰ روایت میشود و داستان مقاومت زنان را در پشت جبهه به نمایش میگذارد. «ویلاییها» یکی از پربازیگرترین فیلمهای سینمایی سال ۹۵ به شمار میآید و در آن ثریا قاسمی، طناز طباطبایی، پریناز ایزدیار، آناهیتا افشار، علی شادمان، امیرعلی ایمانوند، علیرضا داوری، هستی فرطوسی، سوگل و سوگند بارانی و آوین منصوری به ایفای نقش پرداختهاند.
پروژه جدید علی سرابی با عنوان «دی روز» بهمدت پنج شب در سالن اصلی تئاتر شهر روی صحنه میرود. به گفته علی سرابی در این پروژه ۵ نمایشنامه از نویسندگان بزرگ تئاتر ایران که در دهه قبل روی صحنه رفته، خوانش و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از هر اثر بهصورت کاملا مینیمال اجرای صحنهای خواهد شد. «افرا» بهرام بیضایی، «کوکوی کبوتران حرم» علیرضا نادری، «تهران زیر بال فرشتگان» نادر برهانی مرند، «در مصر برف نمیبارد» محمد چرمشیر و «یک دقیقه سکوت» اثر محمد یعقوبی نمایشنامههایی هستند که در پروژه «دی روز» خوانش و اجرا میشوند.
آوازهای جواد بدیعزاده
آلبوم آوازهای سیدجواد بدیعزاده خواننده ترانه مشهور «شدخزان گلشن آشنایی» توسط انتشارات ماهور منتشر شد. در این اثر عبدالحسین شهنازی و علی صالحی (تار)، مصطفی نوریانی و حسینقلی طاطایی (ویولن)، هانس و فرهاد معتمد (پیانو) و مهدی غیاثی (تمبک) نوازندگی کردهاند. «محمدرضا شرایلی» درباره این اثر نوشته است: «نام سیدجواد بدیعزاده همان اندازه که بهعنوان تصنیفخوان در تاریخ صدساله موسیقی کلاسیک ایران نامی آشناست در مقوله آوازخوانی کم شنیده شده است.
ویلایی ها
کارگردان: منیر قیدی
تهیهکننده: سعید ملکان
بازیگران: طناز طباطبایی، پریناز ایزدیار، آناهیتا افشار، علی شادمان، ثریا قاسمی، امیر علی ایمان وند، علیرضا داوری، هستی فرطوسی، سوگل و سوگند بارانی و آوین منصوری
خلاصه داستان: قصه خانوادههای فرماندهان سپاه و ارتش در سال ۱۳۶۵ است. عزیز زن ۵۰ سالهای است که همراه نوههایش وارد مجموعه ویلاها میشود. الیاس نیز راننده بسیجی است که هر وقت وارد مجموعه میشود همه نگران این میشوند که شاید خبر شهادت یکی از فرماندهان را بدهد.
مروارید
نویسنده، طراح و کارگردان: قطبالدین صادقی
بازیگران: مانلی حسین پور، سروش طاهری، محمدرضا آزادفرد و شیما حکیمپور
مکان: ایرانشهر - سالن استاد ناظرزاده کرمانی
دوره اجرا: پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت تا جمعه ۱۹ خرداد
ساعت: ۱۹:۳۰
قیمت بلیت: ۳۰. ۰۰۰ تومان
نشانی: خیابان طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، ضلع جنوبی باغ هنر، جنب خانه هنرمندان، تماشاخانه ایرانشهر
پپرونى براى دیکتاتور
بازنویس متن: على احمدى (براساس فیلم فرانسوى به نام «اسم»، نویسنده: ماتیو دولاپرت، الکساندر دولاپتولیر)
کارگردان: على احمدى
بازیگران: محسن کیایى، خسرو احمدى، نسیم ادبى، پژمان جمشیدى، على احمدى و سوگل قلاتیان
مکان: تماشاخانه پالیز - سالن ۱
دوره اجرا: چهارشنبه ۱۶ فروردین تا یکشنبه ۷ خرداد
ساعت: ۲۰:۳۰
مدت زمان اجرا: یک ساعت و ۱۰ دقیقه
قیمت بلیت: ۴۰.
ترجمه: محمدحسین باقی
گفته میشود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرتهای پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود بهواسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهمترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکسپیکو بود. این توافق مبنای خطکشیهای مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد.