شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • رانت زدایی از املاک

  • نکات حقوقی فروش املاک شهر

    دکتر سیدمحمود کاشانی

    استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی

    اموال منقول و غیر منقول شهرداری‌ها ملک شهرداران یا شورای شهر نیست که هرگونه می‌خواهند در آنها دخل و تصرف کنند. قوانین کشور ما از هنگام تاسیس شهرداری در زمینه معاملات شهرداری دارای مقررات روشن و کاملی بوده‌اند. بند ۹ اصلاحی ماده ۵۵ قانون شهرداری مصوب سال ۱۳۳۴ زیر عنوان «وظایف شهرداری» مقرر کرده است:

    «انجام معاملات شهرداری اعم از خرید و فروش اموال منقول و غیر منقول و مقاطعه [پیمانکاری] و اجاره و استیجار پس از تصویب انجمن [شهر] با رعایت صلاح و صرفه و مقررات آیین‌نامه مالی شهرداری‌ها پیش‌بینی شده در این قانون».

  • عکس خبری - ۲۵ شهریور ۹۵

  • در سیبل انتقادات FATF

    با وجود تاکید وزیر اقتصاد بر اینکه در «اف‌ای‌تی‌اف» هیچ‌گونه بانک اطلاعاتی وجود ندارد و الزامی برای ارائه اطلاعات از سوی ایران نیست، اما منتقدان دولت همچنان در تلاشند تا همکاری با این نهاد بین‌المللی را زیر سوال ببرند. در تازه‌ترین واکنش‌ها، آیت‌الله جنتی در نماز جمعه تهران گفت که اگر این توافق امضا شود باید فاتحه خیلی چیزها را خواند، نماینده ولی فقیه در مشهد هم ازاین معاهده به‌عنوان کاپیتولاسیون بانکی نام برد. در همین حال سخنگوی شورای نگهبان گفته اگر معاهده لازم‌الاجرا شود، باید حتما در مجلس بررسی شود.

  • زلزله اتمی در کره شمالی

    پنجمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی آنقدر مهیب بود که نه تنها زلزله مصنوعی ۳/ ۵ ریشتری در شرق این کشور به راه انداخت؛ بلکه نگرانی‌های گسترده‌ای را برای قدرت‌های منطقه و حتی رهبران غربی به وجود آورد. اگرچه در واکنش به این اقدام، سئول، واشنگتن و متحدانشان قاطعانه متعهد شده‌اند تا فشارها و تحریم‌های بیشتری را علیه پیونگ‌یانگ اعمال کنند، اما کره شمالی اعلام کرد که به تقویت توان هسته‌ای خود ادامه خواهد داد. شورای امنیت سازمان ملل هم تاکید کرده به‌زودی قطعنامه‌ای قوی در این باره تصویب می‌کند.

    .
  • چالش انتخاباتی کلینتون

    پس از آنکه هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز یکشنبه به‌دلیل بدحالی مجبور شد مراسم بزرگداشت قربانیان حادثه یازده سپتامبر را ترک کند، حرف و حدیث‌ها درباره بیماری ذات الریه و احتمال کناره‌گیری او از رقابت‌های انتخاباتی بالا گرفت. جمهوری‌خواهان آمریکا مدتی است شایعاتی را در مورد اینکه کلینتون به‌شدت بیمار است، بر سر زبان‌ها انداخته‌اند. با این همه به‌دلیل توصیه دکتر معالج کلینتون به استراحت، سفر روز دوشنبه نامزد دموکرات‌ها به کالیفرنیا برای انجام کارزار انتخاباتی لغو شد.

  • توافق آتش‌بس در سوریه

    سرانجام پس از ماه‌ها مذاکرات شکست خورده میان دو ابرقدرت درگیر در بحران سوریه، وزرای خارجه روسیه و آمریکا در مقر سازمان ملل در ژنو اعلام کردند که درباره طرح برقراری آتش‌بس در سوریه توافق کرده‌اند. این آتش‌بس که از دوشنبه در حلب به اجرا درآمد، چنانچه تا یک هفته دوام پیدا کند، زمینه‌ای برای آغاز عملیات مشترک مسکو و واشنگتن علیه داعش و تروریست‌های افراطی در سوریه خواهد بود. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز جمعه پس از ساعت‌ها مذاکرات فشرده و طولانی با جان کری، همتای آمریکایی خود، اعلام کرد که روسیه و آمریکا بر سر یک برنامه آتش‌بس جدید در سوریه به توافق رسیده‌اند که شامل ممنوعیت حملات هوایی ارتش سوریه در مناطقی مشخص و همچنین همکاری در زمینه حمله به مواضع گروه‌های افراط گراست.

  • عذرخواهی مرتضوی

    ۷ سال پس از وقایع کهریزک، سعید مرتضوی در نامه‌ای از فجایع این بازداشتگاه عذرخواهی و ابراز شرمندگی کرد. در بخشی از نامه مرتضوی آمده که «به‌عنوان دادستان وقت عمیقا ابراز تاسف و اعتذار می‌کنم و از مقام شهیدان مظلوم این حادثه جوادی‌فر، روح‌الامینی و کامرانی طلب پوزش کرده و علو درجات آنها را از خداوند بزرگ مسئلت می‌نمایم. » وکیل خانواده روح الامینی، یکی از جان باختگان سال ۸۸ در واکنش به نامه مرتضوی گفت پیگیری یا عدم پیگیری این پرونده به رأی و نظر ولی دم بستگی دارد.

    .
  • افزایش مرگ و میر زودرس ایرانی‌ها

    تازه‌ترین بررسی‌های بانک جهانی نشان داده که مرگ و میر زودرس ناشی از آلودگی هوا در ایران طی دو دهه گذشته رشد کرده و از ۱۷ هزار نفر در سال ۱۹۹۰ به بیش از ۲۱ هزار نفر در سال ۲۰۱۳ رسیده است. این در حالی است که آلودگی هوا بدون هزینه هم نیست و رقم هزینه کشور در آلودگی هوا براساس قیمت دلار فعلی، ۸۰ هزار ‌میلیارد تومان در سال برآورد شده است. آلودگی هوا پس از سیگار، رژیم غذایی نادرست و چاقی چهارمین علت مرگ و میر زودرس در جهان است و منجر به بیماری‌های تنفسی، قلبی و سرطان می‌شود.

    .
  • پارالمپیک طلایی

    کاروان ورزشی کشورمان در پانزدهمین دوره بازی‌های پارالمپیک ریو، تا پنجمین روز آن به ۳ مدال طلا و ۵ مدال نقره دست یافت تا با کسب مدال‌های بیشتر در روزهای باقی‌مانده این دوره از بازی‌ها، در بهترین جایگاه تاریخ حضور خود در پارالمپیک قرار بگیرد. در این دوره اولین مدال طلای کاروان ایران به نام یک زن به ثبت رسید و ساره محمودی بانوی تیرانداز توانست مدال طلای قهرمانی را در بخش تفنگ بادی ۱۰ متر از آن خود کند. مجید فرزین در وزنه‌برداری و محمد خالوندی در پرتاب نیزه هم دیگر طلا آوران بودند.

    .
  • پاسخ قالیباف به منتقدان

    با گذشت چند هفته از ماجرای واگذاری املاک نجومی و درحالی‌که این پرونده همچنان در دست تحقیق و بررسی از سوی مقامات قضایی قرار دارد، شهردار تهران در واکنش به حاشیه‌های ایجاد شده برای شهرداری، منتقدان خود را به انصاف دعوت کرد و از آنها خواست حداقل از جک استراو و فرید زکریا یاد بگیرند. قالیباف خطاب به مخالفان گفت هرچه به انتخابات نزدیک می‌شویم، مباحث سیاسی مطرح می‌شود و اگر کار نمی‌کنند، دروغ هم نگویند. عملکرد قالیباف این روزها بیش از هر زمانی زیر ذره‌بین قرار گرفته است.

    .
  • تکذیب فتوای منتسب به رهبری

    به‌دنبال خبرسازی کذب برخی رسانه‌های عربی در مورد صدور فتوایی از سوی مقام معظم رهبری و انجام مناسک حج از سوی یک میلیون ایرانی در کربلا، دفتر حفاظت منافع کشورمان در مصر ضمن تکذیب این گزارش‌ها و در واکنش به بیانیه صادر شده از سوی الازهر تاکید کرد که چنین فتوایی به هیچ وجه در سال جاری یا سال‌های گذشته صادر نشده و این مساله نادرست، ساختگی و افترا است. مردم مسلمان ایران به‌دلیل کارشکنی سعودی‌ها و اغراض سیاسی برگزارکنندگان حج، نتوانستند امسال در مناسک عبادی حج حضور یابند.

    .
  • سفر روحانی به نیویورک

    با وجود آنکه چندی پیش خبرها از عدم‌حضور رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حکایت داشت، اما معاون اول روحانی خبر داده که رئیس‌جمهور برای چهارمین بار در این مجمع شرکت کرده و در حضور سران عالیرتبه جهان سخنرانی خواهد کرد. در عین حال از آنجا که دیدارهای مقامات ایرانی در حاشیه مجمع سازمان ملل بی تاثیر در پیگیری پرونده هسته‌ای ایران نبود، علی‌اکبر ولایتی مشاور امور بین‌الملل مقام معظم رهبری پیشنهاد کرده که روحانی در این سفر پیگیر بدعهدی‌های آمریکا در برجام باشد.

    .
  • مشارکت هسته‌ای تهران - مسکو

    سال پس از کلید خوردن ساخت نخستین نیروگاه هسته‌ای کشور پیش از انقلاب، یک بار دیگر ساخت فازهای دوم و سوم این نیروگاه کلید خورد تا نشان دهد اجرایی شدن برجام تا چه حد به عاملی برای هموار شدن مسیر ساخت دو واحد نیروگاهی جدید در بوشهر تبدیل شده است. آغاز دور جدید همکاری‌های استراتژیک تهران-مسکو در حالی رقم خورد که رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان ساخت دو نیروگاه جدید را پاسخ به کسانی دانست که می‌گویند صنعت هسته‌ای با کندی، رکود و توقف مواجه شده است. به گفته مقامات روس، این واحدهای جدید دارای استانداردهای ایمنی و راندمان بالاتر و مصرف سوخت کمتر هستند و زمان پیش‌بینی شده برای احداث واحد دوم ۹ سال است و عملیات ساخت واحد سوم ۱۸ماه بعد از آن آغاز خواهد شد.

  • ماجراجویی نفتی سعودی‌ها

    نشست الجزایر که با هدف ایجاد ثبات در بازار نفت اواخر سپتامبر برگزار خواهد شد، این روزها با ثبت رکورد جدیدی از تولید نفت عربستان، تحت‌تاثیر دور جدید سقوط قیمت‌ها قرار گرفته است. این در حالی است که اخیرا دو مقام ارشد اوپک با سفر به تهران و لابی با مقامات کشورمان، ایران را به پیوستن به طرح فریز نفتی تشویق کردند، اما ظاهرا عربستان با افزایش تولید به‌دنبال این است که پیش از نشست الجزایر و در صورت توافق بر سر فریز، یا تولید خود را در سطح بالایی نگه دارد یا نشان دهد که می‌تواند بازار را آشفته کند.

  • نوسان اندک سکه و دلار

    با وجود نزدیکی به اعیاد قربان و غدیر و نیزهمزمانی پایان شهریور با مسافرت‌ها، اما بازار سکه و ارز این روزها روند کم نوسانی را از سرمی گذراند. از یک سو سکه طلا خود را با نوسانات طلای جهانی تطبیق داده و درحالی‌که روز شنبه ۱۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد روز سه شنبه هم به قیمت یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان معامله شد. از دیگر سو بهای دلار هم به‌دلیل کاهش حجم معاملات در کنار عدم افزایش تقاضای ارز مسافرتی باوجود انتظارات، نوسانات اندکی داشت و روز سه شنبه ۳۵۵۰ تومان معامله شد.

    .
  • رونمایی از آیفون جدید

    سرانجام انتظار علاقه‌مندان به دنیای فناوری به پایان رسید و هفته‌ پیش شرکت اپل دو گوشی آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس را معرفی کرد. محصولاتی که ضد آب هستند، از هدست‌های بی‌سیم بهره می‌برند و مدل پلاس آن هم از قابلیت دوربین دوتایی برخوردار است. ضمن اینکه این گوشی‌ها تنها در مدل‌‌هایی با ۳۲، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ داخلی عرضه خواهند شد. با وجود اینکه درهفته‌های گذشته فعالیت این برند آمریکایی در ایران با حاشیه‌هایی همراه شد، اما یک مقام مسوول گفته آیفون ۷ به زودی وارد بازار ایران خواهد شد.

    .
  • پروژه بوشهر در فضای پسابرجام

    کامران کرمی

    عضو گروه دیپلماسی

    عملیات اجرایی ساخت واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت ۱۰۵۷ مگاوات را که روز شنبه گذشته با حضور مقامات ایران و روسیه افتتاح شد باید ادامه همکاری‌های راهبردی تهران و مسکو در فضای پسابرجام دانست. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در این مراسم، احداث این نیروگاه را از نمادهای استفاده ایران از نتایج برجام دانست. همزمان علی‌اکبر صالحی نیز برجام را هموار‌کننده زمینه ساخت نیروگاه‌های جدید هسته‌ای ارزیابی کرد.

  • لابی نفتی برای فریز تولید

    نسیم علایی

    عضو گروه نفت و پتروشیمی

    کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت حدود دو هفته دیگر در الجزایر با یکدیگر دیدار و بر سر همکاری بیشتر برای رشد قیمت‌ نفت مذاکره خواهند کرد. مذاکره بر سر «توقف رشد تولید» که با نام «طرح فریز تولید» شناخته می‌شود یکی از گزینه‌های احتمالی موضوعات مورد بحث در این نشست است؛ اوایل اردیبهشت‌ماه نیز، کشورهای تولیدکننده نفت در دوحه پایتخت قطر با هم دیدار کرده و بر سر فریز تولید مذاکره کردند، اما آن نشست به شکست منتهی شد.

  • مقصد دلار پاییزی

    حمید عزیزی

    عضو گروه بانک و بیمه

    در ۴ روز ابتدایی هفته جاری، قیمت دلار زیر مرز ۳ هزار و ۵۵۰ تومان نوسان کرد تا در روزهای انتهایی شهریورماه بازار جان رشد نداشته باشد. معاملات ارزی در حالی به اواخر تابستان رسیده است که تعداد زیادی از معامله‌گران انتظار داشتند قیمت در شهریورماه وارد سطوح بالاتری شود، حادثه‌ای که تاکنون رخ نداده و انتظارها برای وقوع این اتفاق در بازار به کمترین حد ممکن رسیده است.

    به گفته فعالان، پیش از شهریورماه، معامله‌گران انتظار داشتند که قیمت تحت‌تاثیر افزایش سفرهای انتهای تابستان مسیر صعودی را طی کند، ولی در عمل افزایش عرضه ارز و مدیریت بازارساز در کنار کاهش فاصله قیمتی بازار داخلی با کشورهای همسایه سد راه دلار شدند.

  • کورسوی امید به آتش‌بس سوری

    زهرا واعظ

    دبیر خبرنامه

    در آستانه ششمین سال جنگ داخلی سوریه، بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی به این نتیجه رسیدند که برای ممانعت از فراگیرتر شدن بحرانی که اکنون از فضای داخلی سوریه خارج و به یک بحران بین‌المللی تبدیل شده است، باید به فکر چاره‌ای برای برون رفت از این وضعیت بود. از همین رو آمریکا و روسیه به‌عنوان دو قدرت فرامنطقه‌ای درگیر در بحران سوریه پس از ماه‌ها مذاکرات، روز جمعه توافق خود را برای آتش‌بس در این کشور اعلام کردند تا شاید از این طریق بتوانند در مقابله با گروه‌های تروریستی داخلی و نیز داعش همداستان شوند.

  • پادزهر «رانت» برای املاک شهر

    شهرداری‌ها در جایگاه «مالک بخش قابل‌توجهی از زمین‌های خام هر شهر»، سهم نه‌چندان کوچکی از بودجه سالانه خود را به فروش دارایی‌های سرمایه‌ای شهرها -املاک و متعلقات آن از جمله فروش تراکم و مجوز تغییر کاربری- اختصاص داده‌اند اما در حال حاضر مقررات حاکم بر واگذاری املاک شهر به‌عنوان گران‌قیمت‌ترین معامله در شهرداری‌ها، با مجموعه‌ای از نواقص روبه‌روست که این کاستی، باعث ایجاد «رانت پنهان» در واگذاری‌ها شده است. پادزهر این رانت، در کور کردن سه سرچشمه فروش غیرشفاف و نامتعارف اموال شهر، خلاصه می‌شود.

  • حساب‌کشی از شهرداری‌ها

    دولت در لایحه مدیریت شهری که به‌زودی برای تصویب روانه مجلس می‌شود، «راه‌اندازی دیوان محاسبات شهر» را برای نظارت‌پذیر شدن فعالیت مالی و اقتصادی شهرداری‌ها تدارک دیده است. براساس این لایحه قرار است پلیس شهر، دیوان محاسبات شهر و خزانه شهر ایجاد شود. گزارش «دنیای اقتصاد» از جزئیات این لایحه حاکی است برای این موضوع نهاد دیوان محاسبات ویژه شهر در نظر گرفته شده که زیرمجموعه شورای‌عالی استان‌ها است و عملکردی مشابه دیوان محاسبات کشور دارد. وظیفه این نهاد کنترل و نظارت مستمر مالی، معاملاتی و عملیاتی و حسابرسی شهرداری‌ها و سازمان‌های وابسته است.

  • با ابزارهای نظارتی کنونی امکان ورود به بخش غیر نقدی بودجه وجود ندارد

    یکی از مهم‌ترین ابزارهای شفافیت مالی در شهرداری‌ها، نظارت مستمر و اثربخش بر عملکرد مالی این نهاد عمومی است. هر چند سازمان بازرسی کل کشور به صورت دوره‌ای و مبتنی بر گزارش‌های موردی مدت مشخصی در طول هر سال مالی در بخش‌های مختلف شهرداری‌ها مستقر می‌شود و اسناد مالی را بررسی می‌کند، اما به نظر می‌رسد ابزار نظارتی قوی تری لازم است که در مقام فرادست سازمان شهرداری و در تمام بخش‌های تشکیلات مدیریت شهری یک نماینده دائم داشته باشد. این ایده مبتنی بر مدلی است که اکنون در مجلس شورای اسلامی پیاده شده و یک نماینده دائم در تمام وزارتخانه‌ها مستقر است.

  • ویروس تهاتر در بودجه شهرداری ها

    حجت‌الله میرزایی

    پژوهشگر اقتصاد شهری

    پدیده‌ای مثل واگذاری «فله»‌ای دارایی شهروندان نتیجه غلط سیاست تامین مالی در مدیریت شهری است. این پدیده که ظهور آن در فروش تراکم متجلی است فارغ از مبنای اداری آن به‌دلیل اثر گذاری و ابعاد مختلفی که بر زندگی شهروندان دارد مناسبات خاص خود را در اداره شهر حاکم کرده است. اتکا بر فروش تراکم و تغییر کاربری موجب حاکمیت مناسبات چانه‌زنی میان متولیان اداره شهر و صاحبان امضا و بخشی از صاحبان منفعت در خرید این مجوزها می‌شود.

  • مختصات منابع رانتی شهرداری‌ها

    بهروز‌هادی زنوز

    اقتصاددان

    مقایسه روندهای حاکم بر مدیریت شهری در ایران و سایر کشورهای پیشرفته، بیانگر سه خلأ در این حوزه است. ساخت سیاسی دولت‌های محلی، تفکیک وظایف میان دولت‌های مرکزی و محلی و بالاخره نظام درآمدی، از تفاوت‌های اساسی در مدیریت محلی در ایران با کشورهای همتراز و توسعه یافته است. سرریز آثار این سه خلأ در دوره‌های مختلف موجب چالش‌های جدی برای شهر و شهروندان شده و حتی در برهه‌هایی از تاریخ که تلاش شده خلأهای مورد اشاره برطرف شود به‌دلیل بی‌توجهی به مبانی و اصول اقتصاد شهری نتیجه کاهش کارآیی در نهاد مدیریت شهر بوده است.

  • فروش املاک شهر، اشتباه استراتژیک

    ضعف شفافیت در حوزه مدیریت اموال عمومی یکی از موضوعاتی است که شهرداری‌ها به آن دچار هستند. فروش و تهاتر املاک شهر اگرچه سهل‌الوصول‌ترین راه برای تامین مالی پروژه‌های عمرانی شهرداری‌هاست اما در صورت استمرار این روند، ذخیره این دارایی‌ها نیز رفته‌رفته به انتها می‌رسد. در حالی که جایگزین کردن سازوکار اجاره‌داری می‌تواند به ایجاد منابع درآمدی پایدار برای شهرها منجر شود. با این حال اغلب شهرداران این اشتباه استراتژیک را برای تامین کوتاه‌مدت درآمد مرتکب می‌شوند تا بتوانند در دوره مدیریت خود کارنامه ملموسی از پروژه‌های تکمیل شده شهری با منابع مالی ناشی از فروش املاک ارائه کنند.

  • نظارت پارلمان شهری، «دست دوم» است

    فقدان ابزارهای کارآمد نظارتی در شورای شهر تهران یکی از عواملی است که موجب خدشه به نقش نظارتی نمایندگان مردم در پارلمان شهری شده است. نبود سامانه برخط و به هنگامی که بتوان با استفاده از آن در لحظه به‌طور شفاف در جریان جا به جایی‌های مالی شهرداری تهران قرار گرفت، یکی از خلأ‌های نظارتی مهم شورای شهر تهران است که اگر برطرف شود، نمایندگان مردم نه تنها در جریان چگونگی هزینه‌کرد بودجه نقد شهرداری تهران قرار می‌گیرند، بلکه قادر خواهند بود بر نحوه هزینه‌کرد بودجه غیرنقد شهرداری که در قالب واگذاری املاک و مستغلات صورت می‌گیرد نیز مسلط و مطلع شوند.

  • چطور یک رسانه درآمد زا می‌شود

    محسن نظری

    دکتری اقتصاد

    سازمان رسانه‌ای به‌عنوان مسیری برای ایجاد ارتباط، می‌تواند علاوه بر تامین نیاز روحی انسان، یک بنگاه اقتصادی تلقی شود و به تولید محصولات اقدام کند. محصولاتی که بخشی از آن در عرضه مستقیم به افکار عمومی نمایان می‌شود و بخشی دیگر در تعاملات و روابط قدرت در جامعه به‌عنوان «دارایی در گردش» عرضه می‌گردد. از سوی دیگر رسانه به‌عنوان یک موسسه فرهنگی و اجتماعی برای تاثیرگذاری بیشتر بر مخاطبان، ناگزیر به ربودن گوی سبقت از دیگر فعالان عرصه فرهنگ و اجتماع است.

  • کامل‌ترین تجلی اقتصاد توجه در شبکه‌های اجتماعی است

    دکترعلی اکبر فرهنگی

    فوق دکترای ارتباطات

    گفته شد که با توجه به ماهیت اقتصاد و تعاریف موجود در این زمینه، حکمرانی هر منبعی که کمیاب باشد، در اقتصاد امری پذیرفته است. در جهان منابعی وجود دارند که در اقتصاد به آنها کالای آزاد گفته می‌شود. کالاهای آزاد به قلمرو تحلیل اقتصاد تعلق ندارند؛ زیرا به قدری فراوانند که برای استفاده از آنها هیچ‌گونه کوششی لازم نیست مانند هوا. حال این پرسش مهم مطرح می‌شود که آیا «توجه» کالایی آزاد است یا کمیاب؟

    برای یافتن پاسخ ابتدا باید به سراغ عصب‌شناسی و روان‌شناسی شناختی برویم و توجه را به‌عنوان یک فرآیند شناختی واقع در مغز، از زبان آنها تعریف کنیم.

  • رقابت بین رسانه‌ای

    نویسند:آلن آلباران

    دانشگاه یانکوپینگ سوئد

    مترجم: داوود حیدری

    اجزای مختلف یک رسانه خاص که در یک بازار جغرافیایی خاص یا بخشی از یک بازار جغرافیایی، برای فروش مطالب خود به مخاطبان یا فراهم کردن دسترسی آگهی‌دهندگان به مخاطبان با یکدیگر رقابت می‌کنند، می‌توانند جایگزین یکدیگر شوند. این گفته به این معنا نیست که هیچ‌گونه تفاوتی بین تولید مطلب یا مخاطبان آنها که در دسترس آگهی‌دهندگان قرار می‌گیرند، وجود ندارد. تفاوت‌های موجود بین تولید و تجزیه بازار موجب تنوع می‌شود؛ ‌اما قابلیت‌های جایگزینی اجزای مختلف یک رسانه خاص از قابلیت جایگزینی رسانه‌های مختلف بیشتر است.

  • رسانه ها در چه بازارهایی فعالیت دارند؟

    هر صنعتی ویژگی‌هایی دارد، اما تمامی این ویژگی‌ها در چگونگی فعالیت بازارها دخیل‌اند و با بهره‌گیری از مفاهیم مشابه می‌توان بازارها را ارزیابی کرد. درک این مفاهیم برای کارکنان رسانه‌ها حائز اهمیت است زیرا ماهیت و ساختار بازارها تاثیر چشمگیری بر کار آنان دارد. چنین آگاهی و شناختی برای کارکنان قسمت آگهی‌های روزنامه لس‌آنجلس تایمز ضروری است چون باید بدانند آیا در همان بازاری که دیلی نیوز فعالیت می‌کند قرار دارند یا خیر؟ آگاهی از این مسائل برای مدیر قسمت تیراژ ماهنامه آتلانتیک حائز اهمیت است چون باید بداند آیا نشریه‌اش برای جذب خواننده با ماهنامه ریدرز دایجست رقابت دارد یا خیر؟ مسوول امور برنامه‌ریزی شبکه تلویزیونی دبلیو بی‌زد در بوستون نیز برای اینکه بداند آیا با موسسات اجاره‌دهنده نوارهای ویدئویی برای جلب مخاطب رقابت دارد یا نه و میزان این رقابت تا چه حدی است به اطلاعات فوق نیاز دارد.

  • سمت و سوی اقتصاد تبلیغات

    مری آلیس شاور

    دانشگاه فلوریدای مرکزی

    تبلیغات به اشکال گوناگون قرن‌ها قدمت دارد. آنچه ما امروزه به‌عنوان صنعت تبلیغات می‌شناسیم در اواخر قرن ۱۹ با شکل‌گیری آژانس‌های تبلیغاتی رسمی شد. وقتی مخارج تبلیغات را محاسبه می‌‌کنیم، این رقم نه تنها شامل هزینه کار آژانس است و عموما بیشتر هزینه‌ها را در برمی‌گیرد، بلکه همچنین هزینه‌های خود کسب‌وکار تبلیغات نیز محاسبه می‌شود. محصول تمام شده ممکن است هر چیزی باشد، از یک تبلیغات تلویزیونی و مجلات گرفته تا یک محصول خاص.

  • Bloomberg bussiness پوتین فقط می‌خواهد دوست باشد

    هفته نامه «بلومبرگ بیزینس ویک» در شماره آخر خود موضوع ولادیمیر پوتین را بر روی جلد برده است. این مجله قصد دارد بررسی کند که آیا رئیس‌جمهوری روسیه دوست غرب است یا دشمن. برای همین روی جلد تیتر «ولادیمیر پوتین فقط می‌خواهد دوست باشد» را انتخاب کرده است. مجله بلومبرگ در روزی که پوتین در ولادی‌ووستوک به سر می‌برد توانست از رئیس‌جمهوری روسیه وقت بگیرد و یک مصاحبه در زمینه‌های مختلف با وی انجام دهد. پوتین در این مصاحبه به برخی‌شائبه‌ها پاسخ می‌دهد و می‌گوید: روسیه از اینکه ایران وارد فریز نفتی نشود حمایت می‌کند.

  • Newsweek EU سرطان ؛ یادگار ۱۱ سپتامبر

    «نیوز ویک» اروپا در آخرین شماره خود به موضوع پسا ۱۱ سپتامبر در پانزدهمین سالگرد این حادثه پرداخته است. این مجله برای روی جلد خود تیتر «موج دوم ۱۱ سپتامبر» را انتخاب کرده و در یک گزارش تحقیقی بیان می‌کند: ۴۰۰ هزار نفر از حادثه ۱۱ سپتامبر متاثر شده‌اند. به نوشته این مجله از اثرات حادثه ۱۱ سپتامبر افزایش سرطان، بیماری‌های ذهنی و جسمی کسانی بوده که مستقیم و غیرمستقیم با این حادثه در ارتباط بوده‌اند. در این گزارش، گزارشگر با برخی از کسانی که در این حادثه حضور داشته‌اند ارتباط برقرار کرده و از مصائب آنها نوشته است.

  • Foreign policy پاکی‌های دنیا را آلودیم

    دو ماهنامه «فارن پالیسی» در شماره سپتامبر و اکتبر خود به موضوع مسائل زیست محیطی جهانی پرداخته و نام آن را «بهشت گمشده» گذاشته است. این گزارش با نقل قولی از بنجامین گرانت، نویسنده آمریکایی آغاز می‌شود: باید نگاه خود را به سیاره‌مان عوض کنیم و نگاه حمایتی از آن داشته باشیم. نگاه مصرفی به سیاره موجب آسیب‌پذیری آن شده است تا جایی که در حال از دست دادن برخی گونه‌های حیات هستیم.

    این گزارش سعی کرده است نگاه مصرفی فعلی را با بررسی سود و هزینه‌های آن بررسی کند. به‌عنوان مثال در بخشی از گزارش می‌خوانیم: «کوهستان والبک دارای بزرگ‌ترین معدن سنگ آهن روباز است که تولید سالانه آن ۱۰۰ میلیون تن است.

  • National Reviewسقوط دموکراسی آمریکایی

    ماهنامه «نشنال ریویو» در شماره ماه سپتامبر خود عکسی از هیلاری کلینتون منتشر کرده و تیتر «لیبرال تهدیدی برای دموکراسی است» را انتخاب کرده است. در این گزارش می‌خوانیم: این انتخابات (ریاست‌جمهوری هشتم نوامبر) خیلی از آمریکایی‌ها را نسبت به جمهوریت ایالات متحده نگران کرده است. به باور نویسنده این مطلب با شروع کارزارهای انتخاباتی بخش‌های وسیعی از شهروندان با موجی از ناامیدی و نارضایتی دست و پنجه نرم می‌کنند و به شدت از سیستم سیاسی موجود ناراضی هستند.

    دو حزب اصلی ایالات متحده برای شهروندان آمریکایی یک کابوس به‌وجود آورده‌اند.

  • The Week برتری شکننده هیلاری

    نسخه آمریکایی مجله «ویک» هم مانند بسیاری از مجلات آمریکایی به موضوع ترامپ و هیلاری کلینتون پرداخته است. با توجه به اینکه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا (در آبان ماه) نزدیک است، بیشتر مجلات این کشور به رقابت این دو می‌پردازند. به‌ویژه اینکه نخستین مناظره انتخاباتی نامزدهای دو حزب در سی و یک شهریور صورت خواهد گرفت. مجله ویک هم با عنایت به این رخداد عکس جلد خود را به رقابت سخت هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ اختصاص داده است و تیتر «غرق شدن یا شنا کردن» را انتخاب می‌کند. در گزارش اصلی این مجله آمده است: با تنگاتنگ شدن رقابت، هیلاری کلینتون سعی می‌کند تا در برابر دونالد ترامپ دوام بیاورد.

  • Spectator سردرگمی پس از برگزیت

    مجله بریتانیایی« اسپکتاتور» برای آخرین نسخه منتشر شده خود موضوع برگزیت را انتخاب کرده و به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نگاه جامعی دارد. در نخستین مطلبی که این شماره به قلم جیمز فرسیت نوشته، تیتر «پس از برگزیت، باید با چه کسی مشارکت کرد» را انتخاب می‌کند و خبر از بی‌اعتمادی موجود پس از برگزیت می‌دهد. در این گزارش می‌خوانیم: چرا «اعتماد» تبدیل به یک مبحث اصلی در میان غالب سیاستمداران بریتانیایی شده است؟ آیا ریشه آن به موضوع ادعای بریتانیا در وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق باز نمی‌گردد، یا ضعف متکبرانه که به بحران مالی و ورشکستگی بانک‌ها انجامید؟ البته شاید موضوع فراتر از موارد اشاره شده باشد.

  • یوز ایرانی در خطر انقراض

    آناهیتا جمشیدنژاد

    Anahita. jamshidnezhad@gmail. com

    این روزها خبر مدیرعامل انجمن یوز ایران مبنی بر «وجود تنها دو یوزپلنگ ماده در ایران» بسیاری از طرفداران محیط‌زیست را بیش از پیش نگران انقراض این حیوان کمیاب کرده است. به گفته مرتضی اسلامی دهکردی مدیر عامل انجمن یوز ایران در سال ۹۲ مجموعا از ۲۰ یوز تصویربرداری شده ۱۱ قلاده نر و ۷ قلاده ماده بوده‌اند و این یعنی تعداد یوزهای ماده تنها ۳۵ درصد از کل جمعیت یوزها را شامل می‌شود. در فاز دوم طی سال‌های ۹۳ و ۹۴ از ۲۳ یوز تصویربرداری شد که ۴ یوز ماده میان آنها بود.

  • مقایسه وضعیت منابع آبی ایران با سایر کشورها

    به‌طور متوسط در دنیا بیشتر مصرف آب در بخش کشاورزی است. در ایران نیز جاهایی ما برای کشاورزی نیاز به آبیاری داریم و بخش اعظم آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود. اما در بسیاری کشورهای پیشرفته بیشتر آب در بخش صنعت مصرف می‌شود. به‌طور متوسط در دنیا بیشتر آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود؛ چون بشر به غذا نیاز دارد و بدون تامین غذا بشر قادر به ادامه حیات نخواهد بود.

    اما یک تقسیم‌بندی جالبی وجود دارد و آن این است که در کشورهایی با اقتصاد پیشرفته‌تر بیشتر مصرف آب در بخش صنعت است. کشورهایی که اقتصاد ضعیف‌تری دارند عملا تامین‌کننده غذای دنیا هستند.

  • راهکارهای ساده پس‌انداز

    سرمایه‌گذاری صرفا برای افراد ثروتمند نیست. تقریبا هر فردی می‌تواند با افزایش درآمد و کم کردن هزینه‌های اضافی، مبلغی پول برای سرمایه‌گذاری کنار بگذارد. اگر چند میلیون تومان یا حتی چند صدهزار تومان داشته باشید، چندین پیشنهاد وجود دارد در خصوص اینکه چگونه به بهترین نحو از آن استفاده کنید. یک نکته مهم آن است که شما تمایل ندارید پولتان را در بانک نگه دارید و به‌دنبال افزایش پول خود در طول زمان هستید و تمایل دارید تا حدودی ریسک کنید.

    گرچه باید این واقعیت را پذیرفت که نگه داشتن پول در بانک، فقط باعث بی‌ارزش شدن پول شما در گذر زمان می‌شود.

  • نقشه راه کاهش بدهی

    اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که چندین سال است با «قرض» و «بدهی» کلنجار رفته‌اید، اما نتیجه‌ای نگرفته‌اید این مطلب را بخوانید. در بررسی‌های به عمل آمده، یکی از مهم‌ترین عواملی که سبب می‌شود سال‌های زیادی صرف پرداخت بدهی‌ها بدون تغییر وضعیت شود «خریدهای هیجانی» است. افراد بسیاری فارغ از توانایی مالی خود، هر چه می‌خواهند با استفاده از وام یا قرض خریداری می‌کنند. قطعا برای شما هم پیش آمده که لیستی از کالاهای موردنیاز خود تهیه کرده و برای خرید آنها به فروشگاه می‌روید، اما به لیست خود پایبند نیستید و ناخود آگاه تحت‌تاثیر محیط، کالاهایی را به سبد خرید خود اضافه می‌کنید که ممکن است نیاز ضروری به آنها نداشته باشید.

  • ۷ توصیه مالی برای خانواده‌های پرجمعیت

    آیا می‌خواهید با روش‌های هوشمندانه و عملی در مورد مدیریت مالی فرزندان خود آشنا شوید؟ بهترین کار این است که رمز و راز موفقیت پدر و مادرهایی را که فرزندان زیادی دارند، بپرسید. اغلب پدر و مادرهایی که خانواده‌های بزرگ دارند استراتژی‌های هوشمندانه‌ای برای سازماندهی کردن خانواده خود دارند، استراتژی‌هایی که خانواده‌های کم‌جمعیت‌تر با یک یا دو فرزند می‌توانند آن را به‌کار بگیرند. تعداد زیادی از پدر و مادر‌ها با فرزندان زیاد رازهایی از تربیت فرزندان خود را به اشتراک گذاشته‌اند. کارشناسان تیم «والدین امروز» بعضی از این پیشنهادها را تکمیل کرده و در اختیار شما قرار داده‌اند.

  • ۱۲ راه نجات از بحران‌ مالی

    مترجم: مریم رضایی

    بیکاری، اخراج، کلاهبرداری، سرقت، درگیر شدن در مسائل قانونی، بدهی؛ همه اینها در یک لحظه می‌توانند برنامه‌های مالی شما را در هم بشکنند. گاهی اوقات هم یکی از آنها اتفاق نمی‌افتد، بلکه همه با هم و یکی پس از دیگری روی می‌دهند. متاسفانه زندگی مملو از ناامیدی، ناکامی و غافلگیری است. وقتی نامه اخراجتان را از کارفرما دریافت کردید، چه می‌کنید؟ چگونه شکست‌های مالی را پشت‌سر می‌گذارید؟هنگام وقوع بحران‌های مالی خانوادگی این جمله را به یاد داشته باشید: «۱۰ درصد آن چیزی است که اتفاق می‌افتد و ۹۰ درصد نحوه واکنش شما است.

  • پول چگونه به‌وجود آمد؟

    پول نتیجه تکامل مبادله کالاها است. در گذشته خواندیم که ابتدایی‌ترین شکل ارزش، بیان کردن یک کالا است به وسیله کالای دیگر یعنی ساده‌ترین شکل ارزش این بود که مثلا بگویید یک قرص نان که به دو متر طناب می‌ارزد. یعنی یک قرص نان ۲ متر طناب؛ در این مرحله، ارزش یک کالا به‌وسیله یک کالای دیگر بیان می‌شد. با تکامل مبادلات، شکل تکامل‌یافته ارزش‌ جای ابتدایی‌ترین شکل ارزش را گرفت. در این مرحله از تکامل مبادلات دیگر مانند قبل یک کالا فقط با یک کالای تنها قابل مبادله نبود، بلکه یک کالا می‌توانست با کالاهای زیادی مبادله شود؛ به این معنی که ارزش یک کالا در چندین کالا بیان می‌شد.

  • رشد اقتصادی - ۲۵ شهریور ۹۵

    رشد اقتصادی همواره یکی از مهم‌ترین مواردی است که عموم مردم در رسانه‌های مختلف در مورد آن بسیار زیاد می‌شنوند و یکی از مسائلی است که سیاستمداران همواره در مناظرات اقتصادی و سیاسی با رقبای خود، به آن اشاره می کنند و برنامه‌های خود برای افزایش آن را مورد تاکید قرار می‌دهند. با توجه به اهمیتی که این متغیر اقتصادی دارد مهم‌ترین سوال شاید این باشد که رشد اقتصادی چیست و چگونه اندازه‌گیری می‌شود؟

    برای دانستن و شناخت این مفهوم نخست باید با مفهوم تولید ناخالص داخلی آشنا شویم. به بیان ساده، تولید ناخالص داخلی یا همان GDP عبارت است از ارزش کل کالاها و خدمات نهایی تولید شده در کشور در یک بازه زمانی معین (که معمولا یک سال است) که با توجه به واحد پول ملی آن کشور اندازه‌گیری شده است.

  • آیا کاهش تورم به معنای ارزانی است؟

    سید محمد مجیدی

    اگرچه ما اغلب کلمه تورم را می‏شنویم، اما در موارد بسیار کمی این مساله شرح داده می‏شود و فرض بر این قرار گرفته است که همه این واژه را می‏شناسند و مفهوم آن را می‏دانند. بنابراین در ادامه سعی می‏کنیم نگاهی به این کلمه بیندازیم. به زبان ساده، تورم به معنی نرخی است که قیمت‏ها طبق آن افزایش پیدا می‏کنند. این نرخ معمولا با درصد نشان داده می‏شود. برای مثال، اگر قیمت یک کالا (برای مثال شکر) در تیر ماه ۱۳۹۴ حدود هزار تومان در هر کیلوگرم باشد و در تیر ماه سال ۱۳۹۵ قیمت آن افزایش پیدا کرده و به هزار و صد تومان برسد، آنگاه تورم این کالا در مدت یکسال برابر با ۱۰ درصد خواهد بود و به معنی آن است که قیمت آن کالا حدود ۱۰ درصد در طول یکسال افزایش یافته است.

  • ویژگی مدیران موثر با هوش هیجانی بالا چیست؟

    میترا فتحی

    کوچ بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی

    info@mitrafathi. com

    آنچه یک فرد را تبدیل به یک مدیر موثر می‌کند سطح بالای هوش هیجانی و هوش اجتماعی است. یک مدیر برای تاثیرگذاری بیشتر باید مهارت‌های هیجانی و اجتماعی را در خود تقویت کند تا بتواند با کارکنان خود تعاملات موثر‌تری داشته باشد. در این مقاله سعی داریم به چند ویژگی مدیران موثر که هوش هیجانی و اجتماعی بالایی دارند اشاره کنیم:

    مدیر موثر با هوش هیجانی و اجتماعی بالا کسی است که الهام بخش و تاثیرگذار باشد، افراد و گروه‌ها را به‌گونه‌ای صحیح راهنمایی و تشویق به عمل کند و یک هدف واضح، شفاف، انگیزه بخش و جذاب برای آینده سازمان و گروه مشخص کند.

  • چگونه می‌توانم شاد‌تر زندگی کنم؟

    زندگی شاد مستلزم اصلاح باور‌ها و تغییر رفتار‌ها است. هیچ یک از ما با افکار، باور‌ها و رفتار‌های غلط نمی‌توانیم زندگی شاد‌تر و پر انرژی‌تری داشته باشیم. در این مقاله سعی داریم چهار مورد از مواردی که شادی را وارد زندگی شما می‌کنند برای شما شرح دهیم:

    ۱- رها کردن تلاش برای کنترل دیگران

    گاهی انسان در این خیال به سر می‌برد که با کنترل دیگران می‌تواند کنترل امور و زندگی را در دست داشته باشد اما از این حقیقت بی‌خبر است که «به محض اینکه به کنترل دیگران می‌پردازیم، کنترل زندگی خود را به دست آنها می‌سپاریم».

  • چرا خشم یا غم ما طولانی می‌شود؟

    برای گذراندن اندوه یا خشم باید مراحلی را طی کنیم. اگر حتی در یکی از این مراحل جا بمانیم، اندوه یا خشم در ما آنقدر ادامه می‌یابند تا بالاخره روزی از آن مرحله عبور کنیم و به پذیرش برسیم. پذیرش مرحله‌ای است که فرد در آن به آرامش رسیده و می‌تواند به زندگی جدید خود ادامه دهد. برای رسیدن به پذیرش باید مراحلی را طی کنیم. در این مقاله سعی داریم که فقط به یک مورد از مسائلی که موجب امتداد خشم یا اندوه و عدم پذیرش درون ما می‌شود بپردازیم. و اما مراحل پذیرش چیست؟

    انکار خشم ترس حسرت و پشیمانی اندوه پذیرش

    گذراندن این مراحل می‌تواند ترتیب متفاوتی داشته باشد، حتی گاهی ممکن است هر کدام از آنها چند بار تکرار شوند تا زمانی که فرد به وضعیت پذیرش و تعادل برسد.

  • عوامل تشدیدکننده خطر ابتلا به بیماری زوال عقل

    دمانس یا زوال عقل بر اثر تخریب سلول‌های مغز به‌وجود می‌آید و باعث کاهش تدریجی عملکرد شناختی فرد می‌شود. پژوهشگران به‌تازگی عواملی را برای این موضوع شناسایی کرده‌اند که شایع‌ترین نوع آن دمانس آلزایمر است.

    ضعف شنوایی

    زندگی اجتماعی برای سالمندانی که دچار ضعف شنوایی هستند رنج‌آور است. توانایی‌های ذهنی افرادی که دچار سنگینی گوش هستند سریع‌تر از سالمندانی که از شنوایی خوبی برخوردارند کاهش می‌یابد. توصیه پژوهشگران آمریکایی که ارتباط بین این دو را کشف کرده‌اند این است: «سنگینی گوش را نباید دست‌کم بگیرید و بلافاصله برای استفاده از سمعک اقدام کنید.

  • کنترل زنجیره ارزش در یک شرکت موفق چگونه است؟

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    پدر توبورگ (pedar Tuborgh) مدیر ارشد اجرایی آرلا فودز می‌گوید مدل تعاونی زنده و پویاست و امروزه بیش از پیش در مورد تعاون و مشارکت صحبت می‌شود. اما برای آنهایی که به قدرت و سودمندی مشارکت‌ و تعاون در جهان کسب‌وکار شک دارند، دیدار از مزارع تولید لبنیات در دانمارک، سوئد، انگلستان و آلمان مثمر ثمر خواهد بود. مدل مشارکتی اغلب در صنعت لبنیات استفاده می‌شود. در حقیقت، ۷۰ درصد شرکت‌های لبنیاتی بزرگ در اروپا مشارکتی هستند. بیش از ۱۲۰۰۰ مزرعه تولید شیر در اروپا اعضای مشارکتی آرلا فودز هستند.

  • ۵ اصل اساسی که رشد کسب وکارتان را تضمین خواهد کرد

    مترجم: الهام شیخان

    شروع یک کسب‌و‌کار بسیار هیجان‌انگیز است. اما بعضی‌ها معتقدند که موفق شدن یک کسب‌و‌کار بسیار دلهره‌آور است، برای برخی حتی موفق نگه داشتن آن نیز ترسناک به‌نظر می‌رسد. برای صاحبان استارت‌آپ‌ها، بازاریابی و رشد کسب‌و‌کار با چالش‌های زیادی همراه است، اما باید به این نکته توجه داشت که چالش و مشکل برای همه استارت‌آپ‌های جدید به‌خصوص کسب‌و‌کارهای کوچک وجود دارد. برای غلبه بر ریسک‌های اولیه و رشد کسب‌و‌کار چند نکته ضروری را باید در نظر داشته باشید که در ادامه می‌خوانیم:

    ۱.

  • نوآوری های تشخیص حرکت به کمک ورزشکاران می‌آیند

    مترجم: مریم رضایی

    آدام تیلتون (Adam Tilton)، مدیرعامل استارت‌‌آپ ریتمیو (Rithmio)، مسابقات پارالمپیک ریو امسال را از نزدیک رصد می‌کند، چون چند هفته مانده به مسابقات، تیلتون با آدام بلیکنی، دارنده سابق مدال نقره مسابقات دوی ۸۰۰ متر با ویلچر در دوره‌های قبلی و مربی فعلی چند ورزشکار پارالمپیک آمریکا، کار کرده بود تا اپلیکیشنی تولید کند که در انجام تمرینات کارآمدتر به کمک ورزشکاران بیاید. این اپلیکیشن که شمارشگر کادنس (Cadence Counter) نام دارد، (ضرباهنگ) حرکات ورزشکار را در هر دقیقه می‌سنجد.

  • خودروهای آینده ایران در چه بازه قیمتی قرار دارند؟

    هرچند برخی همچنان بر رکود بازار تاکید دارند اما خودروسازان با افزایش تولید خود به نوعی بر تداوم رکود خط بطلان کشیدند. در این بین اما نمی‌توان شرایط انتظاری مشتریان برای خودروهای جدید را نادیده گرفت. بر این اساس درحالی‌که بسیاری از مردم در پسا تحریم خودروهایی متفاوت و با قیمت و کیفیت مناسب را انتظار می‌کشیدند اما دو قرارداد ایران خودرو و سایپا با پژو و سیتروئن گویای آن بود که خودروهای مورد انتظار بالای ۵۰ میلیون تومان خواهد بود و نباید خیلی به خودروهای ارزان‌قیمت دل بست، با این حال با توجه به قراردادها و تفاهم نامه‌های فعلی و آتی، بسیاری از کارشناسان به تقسیم‌بندی بازار در آینده می‌پردازند.

  • پرونده ورود خودروهای لوکس بار دیگر گشوده شد

    اعلام ممنوعیت ورود خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی در اواخر سال ۹۱ از همان ابتدا با حاشیه‌هایی همراه بود. هر چند این تصمیم در زمان دولت دهم و با تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران اتخاذ شد، اما ادامه آن در دولت یازدهم و همزمانی آن با لغو تحریم‌ها پرسش‌های زیادی را در این زمینه مطرح می‌کند. آنچه مشخص است سیاست ممنوعیت واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی در دولت قبل و به‌منظور جلوگیری از خروج ارز و همچنین صرفه‌جویی در مصرف سوخت اتخاذ شد. به این شکل که دولت دهم در نیمه دوم سال ۹۱ پس از بحران ارزی، فهرست بلند بالایی از اولویت ورود کالاهای مختلف تهیه کرد، این در حالی است که کالاهای لوکس در رتبه دهم قرار گرفت.

  • خسته نباشید به خودرو بعد از سفر!

    تعطیلات تابستانی یکی از فرصت‌هایی است که بسیاری از مردم کوله بار سفر را می‌بندند و سفرهای طولانی به نقاط مختلف کشور را برای استراحتی چند هفته‌ای در نظر می‌گیرند. انتخاب محل سفر نیز بسیاری گسترده است. از جنوب گرفته تا شمال، شرق و غرب هر یک برای خود جذابیتی دارد. در این میان سفر با خودروی شخصی یکی از گزینه‌های مطلوب بسیاری از مردم است. در این بین هر چند با آغاز سفرهای تابستانی بسیاری از مالکان برای حفظ ایمنی و سلامت‌ خود و خانواده‌شان، بخش‌های مختلف خودرو را مورد بررسی قرار می‌دهند تا سفر ایمن و راحتی داشته باشند اما بعد از اتمام سفر توجه چندانی به وضعیت عمومی خودروی شخصی خود ندارند.

  • همه چیز درباره پشتیبان‌گیری از آیفون، آیپد و اپل واچ

    این کار اصلا سخت نیست. تنها با دنبال کردن گام‌هایی ساده می‌توانید پشتیبان‌گیری کامل از دستگاه‌های مبتنی بر iOS مانند آیفون و آیپد به‌علاوه داده‌های مربوط به فعالیت ورزشی خود در اپل واچ را انجام دهید. اگر به تصاویر، ویدیوها و دیگر داده‌های شخصی موجود در دستگاه‌های اپلی خود اهمیت می‌دهید بهتر است با پشتیبان‌گیری کامل از آیفون، آیپد و داده‌های مربوط به فعالیت ورزشی خود در اپل واچ، مانع نابود شدن همیشگی آنها شوید! در این مقاله نحوه پشتیبان‌گیری کامل از دستگاه‌های اپلی در آی‌کلود و آیتونز را توضیح خواهیم داد تا با انجام این کار در زمان از دست دادن آیفون یا آیپد خود نسبت به حفظ داده‌های شخصی آرامش خاطر داشته باشید.

  • نگاهی به بهترین لپ‌تاپ‌های سال ۲۰۱۶

    داشتن یک لپ‌تاپ خوب و قدرتمند باعث بالا رفتن اعتماد و اطمینان افراد می‌شود. یک دستگاه جادویی که بتواند همه ایده‌آل‌ها را یکجا داشته باشد؛ سرعت و قدرت عملکرد سیستم، سبکی، طراحی زیبا، صفحه نمایش دقیق و البته قیمت مناسب. از نگاهی دیگر بهترین لپ‌تاپ‌ها می‌توانند آنهایی باشند که با وجود داشتن همه ویژگی‌های خوب یک لپ‌تاپ بتوانند به یک تبلت مفید و مختصر هم تبدیل شوند که اصطلاحا به آنها لپ‌تاپ‌های هیبریدی گفته می‌شود. در ادامه این مطلب شما با جدیدترین و بهترین لپ‌تاپ‌هایی آشنا می‌شوید که در بازار سخت‌افزار محبوب شده‌اند و می‌توانند یکی از گزینه‌های شما برای خرید در آستانه فصل درس و دانشگاه باشند.

  • ۵ گوشی خوب تا مرز ۶۰۰ هزار تومان

    این روزها در بازار موبایل دنیای رنگارنگی از گوشی‌هایی با بهترین قابلیت‌ها و رنگ ولعاب‌ها پیش روی شما می‌گذارند. برای لحظه‌ای مردد برای بهترین انتخاب می‌مانید و از فروشنده راهنمایی می‌خواهید. اما اگر پیش از رفتن به بازار به دنبال پیشنهادهایی برای یک خرید خوب و ارزان هستید این گزارش می‌تواند کمکی باشد به شما برای شناسایی برترین گوشی‌های بازار که نیاز به پرداخت پول هنگفتی ندارد. در ادامه ۵ گوشی ارزان قیمت با ویژگی‌های مناسب به شما پیشنهاد می‌شود.

    Huawei Ascend Y۳۶۰

    Y۳۶۰ با بدنه تمام پلاستیکی ۱۱۸ گرمی خود و ضخامت ۱۰.

  • بدهی شهرداری به پیمانکاران تعیین تکلیف می‌شود؟

    مدیریت شهری سال‌جاری را با اولویت پرداخت طلب پیمانکاران شهرداری آغاز کرد؛ مدیران ارشد شهرداری در گفت‌وگو با رسانه‌ها با تاکید بر اینکه پرداخت بدهی‌ شهرداری در سال جاری با جدیت بیشتری دنبال می‌شود اعلام کردند که تصمیماتی ویژه برای پرداخت دیون اتخاذ شده است و قرار است به تدریج پرداخت بدهی‌های املاک شهروندان تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان آغاز و بدهی‌های شهرداری تهران در این بخش به‌طور هفتگی و براساس اولویت‌های مناطق پرداخت شود. حالا مدیران شهری وعده می‌دهند که تا پایان سال ۹۵ تمامی طلب پیمانکاران شهرداری پرداخت خواهد شد.

  • سخت‌گیرترین کشور در وام مسکن

    ایران سخت‌ترین کشور برای دریافت تسهیلات خرید مسکن محسوب می‌شود به‌طوری که، شرایط دریافت و از آن مهمتر، بازپرداخت وام مسکن در کشورمان به مراتب دشوار و برای دهک‌های میان‌درآمد، تقریبا غیرقابل استفاده است. یک آمار جهانی از میزان «استطاعت خرید مسکن خانوارها» که براساس توان بازپرداخت تسهیلات مسکن مورد سنجش قرار گرفته است، نشان می‌دهد ایران در این شاخص از بین ۹۵ کشور، در رتبه ۹۰ قرار دارد، به این معنا که بخش قابل توجهی از خانوارهای ایرانی چون توان پرداخت اقساط ماهانه وام خرید خانه را ندارند، در عمل قادر به دریافت این تسهیلات و خرید مسکن مناسب نیستند.

  • آلارم تغییر فاز در تجاری‌سازی

    آلارم پایان الگوی قدیمی ساخت و عرضه واحدهای تجاری در پایتخت به‌صدا درآمد. انبوه‌سازی واحدها و مجتمع‌های تجاری به سبب ارزش افزوده بالایی که طی چند سال گذشته برای سازندگان و سرمایه‌گذاران ساختمانی داشت، هم اکنون به دلیل عرضه بیش از نیاز این واحدها در قالب سریال واحدهای تجاری خالی در پایتخت در حال تکرار است. هجوم سرمایه‌گذاران ساختمانی به ساخت مجتمع‌ها و واحدهای تجاری طی چند سال گذشته در حال حاضر به شکل عرضه انبوه این واحدها به فضای فعلی کم کشش در بازار تقاضای این واحدها تبدیل شده است. به‌رغم آنکه حجم انبوهی از واحدهای تجاری تازه عرضه شده به بازار املاک هم اکنون فاقد متقاضی برای خرید یا اجاره این واحدها هستند، خالی ماندن واحدهای تجاری در نقاط مختلف شهر تهران به شکل سریالی در حال سرایت به سایر مناطق است.

  • تهران به استقبال «مهر» می‌رود

    مثل همه سال‌های گذشته، مجموعه‌ای از اتفاقات خوشایند ترافیکی از افزایش ۴۰ رام قطار به ناوگان مترو گرفته تا تقویت ناوگان اتوبوسرانی با افزایش ۵۰۰ دستگاه اتوبوس جدید همزمان با شروع سال تحصیلی جدید در پایتخت به وقوع خواهد پیوست.

    به گزارش «دنیای اقتصاد»، بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها در سراسر شهرهای کشور به ویژه در کلان‌شهرهایی نظیر تهران بزرگترین رویداد ترافیکی به شمار می‌رود. در سال تحصیلی جدید که از دو هفته آینده رسما آغاز خواهد شد یک میلیون و ۱۰۰ هزار دانش‌آموز تهرانی روانه مدرسه می‌شوند و این یعنی روزانه دو میلیون و ۲۰۰ هزار نفر ـ سفر در مسیر رفت و برگشت مدارس، به آمار جابه‌جایی‌های شهر افزوده خواهد شد.

  • شبه‌جزیره اسرارآمیز - ۲۵ شهریور ۹۵

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).

  • رنگ رخسار

    اوری‌دی آفریقا یا به قولی هر روزآفریقا یکی از گروه‌های شکل گرفته در اینستاگرام است که به نمایش عکس‌های موبایلی از زندگی مردم در قاره‌سیاه می‌پردازد. در این صفحه عکس‌های مختلفی از زندگی اجتماعی مردمی را می‌ببینید که به زندگی روزمره خود مشغول هستند. عکس‌های این صفحه عمدتا چهره‌های مردم در این قاره پهناور را نشان می‌هد، مردمانی که در عین ثروتمندی و وجود ذخایر ارزشمند طبیعی در فقر و تنگدستی زندگی می‌کنند و به نوعی مستعمره کشورهای بزرگ خارجی هستند. مردمانی که از قانون لغو آپارتاید مطلعند ولی هنوز بر اجرای آن باور ندارند.

بیشتر