پروژه بوشهر در فضای پسابرجام
کامران کرمی
عضو گروه دیپلماسی
عملیات اجرایی ساخت واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت ۱۰۵۷ مگاوات را که روز شنبه گذشته با حضور مقامات ایران و روسیه افتتاح شد باید ادامه همکاریهای راهبردی تهران و مسکو در فضای پسابرجام دانست. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در این مراسم، احداث این نیروگاه را از نمادهای استفاده ایران از نتایج برجام دانست. همزمان علیاکبر صالحی نیز برجام را هموارکننده زمینه ساخت نیروگاههای جدید هستهای ارزیابی کرد.
کامران کرمی
عضو گروه دیپلماسی
عملیات اجرایی ساخت واحدهای جدید نیروگاه اتمی بوشهر به ظرفیت ۱۰۵۷ مگاوات را که روز شنبه گذشته با حضور مقامات ایران و روسیه افتتاح شد باید ادامه همکاریهای راهبردی تهران و مسکو در فضای پسابرجام دانست. اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در این مراسم، احداث این نیروگاه را از نمادهای استفاده ایران از نتایج برجام دانست. همزمان علیاکبر صالحی نیز برجام را هموارکننده زمینه ساخت نیروگاههای جدید هستهای ارزیابی کرد. مدیر شرکت روس اتم نیز که در این مراسم حضور داشت، شائبهها درخصوص کارشکنی روسها در پروژه بوشهر را رد کرد و گفت: ما در سایه اراده سیاسی دو کشور و تخصص کارشناسان موفق به این کار شدیم.
به زعم کارشناسان، تاکید مقامات دو کشور در روند همکاریهای استراتژیک نشان میدهد که ایران و روسیه در حال تعریف و گسترش عناصر همکاری جویانه دوجانبه و منطقهایاند. پروژه بوشهر ۲ که سال گذشته از سوی کارشناسان هستهای روسیه رونمایی شد، دارای استانداردهای ایمنی و راندمان بالاتر و مصرف سوخت کمتر است و قرار است طی ۹ سال صورت گیرد و عملیات ساخت واحد سوم ۱۸ ماه بعد از آن آغاز و اجرا شود. هزینه این دو واحد با سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری انجام میشود. واحد اول این پروژه با طی کردن اقدامات فنی و تشریفات قراردادی اردیبهشتماه ۹۵ بهطور رسمی تحویل قطعی شد که توافق آن به سال ۱۹۹۲ برمیگردد. این نیروگاه هستهای با رآکتور هزار مگاواتی آب سبک در سال ۲۰۱۱ به شبکه برق ملی متصل شد و سال بعد از آن به ظرفیت کامل رسید. لازم به ذکر است که روسیه و ایران توافقی را برای ساخت رآکتورهای دوم و سوم در سایت بوشهر در نوامبر ۲۰۱۴ با گزینه ساخت ۶ رآکتور دیگر در آینده امضا کردند
ارسال نظر