شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

آخر هفته

  • در آرزوی هوای پاک

  • بیل گیتس، این بار با ماشین بخار

    بیل گیتس این بار به جای برنامه‌های رایانه‌ای و لپ‌تاپ می‌خواهد آب آشامیدنی به مردم عرضه کند. اخیرا بیل گیتس، کارآفرین میلیاردر قرن جدید، در وبلاگ شخصی خود دستگاه هوشمندی را معرفی کرد؛ ماشین بخاری که می‌تواند گل و لای و به‌‌طور کلی آلودگی‌های جامد موجود در آب را از بین ببرد و همزمان آب آشامیدنی و برق تولید کند. بیل و همسرش هزینه‌های مالی این پروژه را که در یک شرکت در واشنگتن آمریکا انجاممی‌شود به عهده گرفته‌اند. وی معتقد است این ماشین می‌تواند یکی از معضلات بزرگ جهان امروزی، یعنی دسترسی به آب آشامیدنی را حل کند.
  • افزایش قیمت سکه پا به پای اونس

    رشد ۴/۶ درصدی طلای جهانی در هفته گذشته که قیمت اونس را به ۱۲۸۰ دلار رساند موجب شد تا قیمت سکه در بازارهای داخلی هم جهشی معنادار پیدا کند. در حالی‌که نگرانی‌ها از اوضاع اقتصاد جهانی موجب شده تا سرمایه‌ها به سوی طلا به‌عنوان محلی امن برای سرمایه‌گذاری حرکت کنند اما مهم‌ترین عامل رشد قیمت طلا، اقدام بانک ملی سوئیس (SNB) مبنی بر لغو سیاست تثبیت نرخ برابری فرانک در مقابل یورو عنوان شده که در کنار فاصله تورم گزارش شده در آمریکا از تورم هدف موجب افزایش تقاضا برای این فلز زرد شده است. هر چند که برخی پیش‌بینی‌ها از ناپایداری رشد قیمت طلا و افت آن در سه ماهه دوم سال جاری میلادی خبر می‌دهند در عین حال موسسه مالی HSBC، در گزارش اخیر خود پتانسیل‌های رشد بازار طلا را بیش از گذشته ارزیابی کرده است.
  • جامعه پرجوکی نیستیم

    علی ضیائی سیطره فضای دیجیتالی بر تمام امور زندگی روزمره از آن مواردی است که نه‌تنها در ایران بلکه در سراسر دنیا روی وجوه مختلف آن بررسی‌های ویژه‌ای انجام می‌شود. مقوله جوک نیز با رواج استفاده از موبایل در کشور از حالت شفاهی و زبانی به تکس‌های دیجیتالی روی صفحات نورانی تبدیل شد. این امر وجوه مختلف برای بررسی دارد اما شاید یکی از مهم‌ترین آنها اتفاقی باشد که در مورد خبرها یا فیلم‌ها و عکس‌های خبری نیز رخ داده است. رسیدن به دست اکثریت. با دکتر علیرضا شیری روانشناس و مدرس دانشگاه درباره فضای جدید جوک، ‌کارکرد‌ها و علت‌های به وجود آمدن آن به گفت‌وگو نشستیم.
  • چه کسی اول جک را می گوید

    کمتر کسی به خالق یک جوک فکر می‌کند. اینکه این جوک را اولین بار چه کسی و چطور ساخته است. تقریبا اکثر کارشناسان و تحلیلگران بر این نظر اشتراک دارند که‌سازندگان جوک انسان‌هایی باهوشند. هوش اجتماعی و سرعت تحلیل و انتقال بالا از ویژگی‌های آنها است. اما نکته قابل توجه این است که معمولا خالق هر اثر دوست دارد نامی از او برده شود اما در مورد جوک شاید هیچ کدام ما یک پدید آورنده جوک را از نزدیک ندیده باشیم. البته جوک‌ها به دلیل نقل شدن شفاهی معمولا در کلام افراد مختلف تکمیل می‌شوند و به اصلاح رشد و پیشرفت می‌کنند و شاید عبارات اولیه با آنچه در جامعه نقل می‌شود تفاوت‌های زیادی داشته باشد.
  • تن های تنها

    مجتبی سرانجام پور تهران شهر شلوغی است با ساختمانهای قدیمی و جدید با آدمهای جوان و سالخورده با مردم هم زبان و بی زبان با ساعات مملو از ترافیک و دقایق کوتاه بی صدایی. هر قدر از مرکز شهر به سمت بازار تهران که می روید ساختمانهای جا مانده و سالخورده بیشتری را می بینیم که بعضی ها با خوش شانسی موزه شده اند و بعضی گذر زمان رخت خاکستری بر تنشان کرده است و طاقشان را باران ریخته است ، کوچه هایی را می بینیم که به اندازه یک آشتی کنان است و گذرهایی که کورسوی نوری در آنها دیده می شود ولی دل گذرندگانش را روشن می کند.
  • طراحی روی ماسه‌ها توسط روبات ساحلی

    روبات‌ها روز به روز در حال پیشرفت هستند و اکنون می‌توانند بسیاری از فعالیت‌هایی را که پیش‌تر قابل تصور نبود انجام دهند. در این میان روبات ساحلی (Beachbot) به تازگی طراحی شده است که ظاهری مشابه یک لاک‌پشت دارد. این روبات دارای یک چنگک مخصوص و تعدادی حسگر است که می‌تواند خطوط و اشکال مختلفی را روی سطوح ماسه‌ای ایجاد کند. در حال حاضر این روبات اندکی مشکلات نرم‌افزاری دارد، اما سازندگان آن معتقدند به زودی این مشکلات حل می‌شود و روبات ساحلی می‌تواند طرح‌هایی به بزرگی یک ساحل روی ماسه‌ها ایجاد کند.
  • ویژگی های یک معامله برد - برد

    مترجم: میثاق شمشیری آیا در معاملاتی که انجام می‌دهید برنده‌اید؟ چگونه می‌توانید یک معامله را طوری ترتیب بدهید که هر دو طرف معامله برنده کار باشند؟ اگر برای رسیدن به خواسته‌هایتان باید با طرف مقابل مشاجره و دعوا کنید، شما نیاز به یادگیری تکنیک‌های معامله کردن دارید. اگر احساس می‌کنید که مورد سوءاستفاده دیگران قرار می‌گیرید، سریعا شروع به‌کار کردن روی مهارت‌هایتان کنید. وقتی از معامله برد-بردصحبت می‌کنیم، انتظار داریم خواسته‌های هر دو طرف معامله برآورده شده و بعد از انجام معامله هر دو طرف ماجرا احساس برنده شدن داشته باشند.
  • همه چیز درباره معایب تلویزیون‌های منحنی یا خمیده

    تلویزیون‌های منحنی حالا به پدیده جدید دنیای جعبه‌های جادو تبدیل شده‌اند. درست به همین دلیل هم هست که این روزها در نمایشگاه‌های مختلف حوزه تکنولوژی مانند CES۲۰۱۵ این تلویزیون‌های منحنی همه جا حضور دارند. تقریبا همه تلویزیون‌های موجود در این نمایشگاه، منحنی بودند و دیگر خبری از تلویزیون‌های مسطح نبود. این تکنولوژی تا جایی پیش‌ رفته است که شرکت‌هایی مانند سامسونگ از نمایشگر‌های منحنی مخصوص کامپیوترهای شخصی هم در این نمایشگاه رونمایی کردند. تلویزیون‌های ۴K به زودی جای خودشان را در بازار پیدا خواهند کرد، اما هنوز بسیاری از کارشناسان درباره موفقیت تلویزیون‌های منحنی در بازار شک دارند.
  • نسل بازی و فناوری

    دکتر منصور ساعی استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه‌طباطبایی در عصر رسانه‌های مجازی یکی از مهم ترین رسانه‌هایی که محتوای غیر‌مستقیم و سرگرم‌کننده دارند، بازی‌های رایانه‌ای هستند. بازی‌های رایانه‌ای همراه با تماشای تلویزیون، بیشترین فراغت نسل‌های فعال کنونی جامعه ما به‌ویژه نسل نوجوان (وای) و نسل کودکان یا زد (z) را در بر می‌گیرد. دسته‌بندی‌های مختلفی از نسل‌ها بر مبنای مصرف رسانه و رسانه‌های حاکم در دوره زندگی هر نسل صورت گرفته است که نامگذاری نسل‌های ایکس (X) یا جوان، نوجوانان (Y) و کودکان (Z) از جمله این دسته‌بندی‌ها هستند.
  • سلفی‌گیرها با احتمال بالاتری شخصیت ضد اجتماعی دارند

    نگار حسینی بازار سلفی داغ است. کافی است اینستاگرام را باز کنید یا فیس‌بوک را یا هر شبکه اجتماعی دیگر. با حجم عظیمی از عکس‌های سلفی افراد در موقعیت‌های مختلف مواجه می‌شوید که البته کیفیت چندان مناسبی هم ندارند. با این حال به‌نظر می‌رسد افراد این روزها با این روش برای گرفتن عکس از خود از دیگران بی‌نیاز شده‌اند. تازگی‌ها برای گرفتن سلفی روش‌های دیگری هم ابداع کرده‌اند، مثلا اینکه گوشی تلفن همراه را سر یک میله سوار می‌کنند و سلفی‌های دسته‌جمعی می‌گیرند. به‌طور معمول وقتی شخصی عکس‌های سلفی متعددی از خود به اشتراک می‌گذارد، به اعتقاد عموم خودشیفته است، هرچند افراد به‌طور دقیق و علمی معنی خودشیفته را ندانند.
  • پیام دو کلمه‌ای نصرالله

    پس از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به قنیطره در جولان سوریه که به شهادت جهاد فرزند شهید عماد مغنیه و تعداد دیگری از رزمندگان و نیروهای مقاومت به همراهی یک سردار ایرانی منجر شد، سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان در پیامی دوکلمه‌ای به صهیونیست‌ها هشدار داد که «جهزوا ملاجئکم!» (پناهگاه‌هایتان را حاضر کنید) پس از این حمله، نیروهای حزب‌الله لبنان در جنوب این کشور و نیز نیروهای رژیم صهیونیستی همجوار با اراضی لبنان در حالت آماده باش قرار گرفتند. .
  • ناخن خشک‌ترین نسل

    ترجمه:‌الهام محتشم در سال ۲۰۰۹، شرکت فورد در تلاشی شجاعانه برای جلب توجه جوانان آمریکایی، فیستاسوپرمینی خود را در سراسر اروپا عرضه کرد. کمپانی فورد صد دستگاه از این ماشین‌ها را برای ۶ ماه تست رانندگی بین بلاگ نویسان پرنفوذ تنها با یک شرط توزیع کرد: چه فیستا را می‌پسندید و چه از آن متنفرید، تجربه خود را به‌صورت آنلاین ثبت کنید. نسل جدید بلاگ نویسان فیستا را پسندیدند. رانندگان جوان؟ نه چندان. پس از هیجانی ناگهانی و زودگذر که در هجده ماه، نود هزار دستگاه از فیستا فروخته شد، فروش فیستا رو به افول گذاشت.
  • نوسان در بازار دلار

    با وجود اینکه دلار در هفته گذشته یک روند نزولی را طی کرد، اما با پایان یافتن دور جدید مذاکرات اکنون به نظر می‌رسد که خیلی میل به کاهش بیشتر قیمت‌ها را ندارد و حتی از روز یکشنبه روند صعودی به خود گرفته است. دلار روز دوشنبه با ۳۵ تومان افزایش قیمت نسبت به روز قبل وارد کانال ۳۵۰۰ تومان شد. برخی از تحلیلگران بازار معتقدند در صورت تداوم شرایط سفته بازانه و عدم حمایت مناسب، احتمالا روند افزایشی نرخ ارز ادامه پیدا کند، هرچند که در این باره نظر قطعی نمی‌توان داد. .
  • آسمان آبی حق توست

    عاطفه چهره گشا یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های مردم کلان‌شهر‌ها بحران آلودگی است. بحران آلودگی هوا در تهران و ۶ شهر آلوده دیگر ایران شامل تبریز، مشهد، اراک، اصفهان، شیراز و اهواز، در سال ۱۳۷۴ مسوولان ستاد اجرایی کاهش آلودگی هوا را بر آن داشت تا به منظور ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه، روز ۲۹ دی‌ماه را به عنوان روز هوای پاک اعلام کنند. هدف از اعلام روز ملی هوای پاک ایجاد حساسیت در بین اقشار مختلف جامعه بوده است و از آنجایی که کلید اصلی کاهش آلودگی هوا، مشارکت مردمی و افزایش هماهنگی بین‌بخشی است این روز می‌تواند عامل مهمی در ایجاد این مشارکت و هماهنگی بین‌‌بخشی باشد.
  • حریم «حریق» در بازار تهران

    نورا حسینی خبر آتش‌سوزی در بازار تهران خبرتازه‌ای نیست. هر ماه شاید یک خبر آتش‌سوزی از بازار و دالان‌هایش منتشر می‌شود. آخرین آن وقوع آتش‌سوزی در کارگاه کیف و کفش بود که نیمه‌های ظهر در مغازه تولیدی کیف و کفش در چهارراه مصطفی خمینی، بازار سرپولک منتشر شد. این حریق در یک پاساژ سه طبقه و در طبقه سوم در محل تولید کیف و کفش و در مغازه‌ای ۱۵ متری به وقوع پیوسته بود. این نشان می‌دهد بازار تهران همچنان نا ایمن است و اقدام زیر بنایی برای حل این مشکل قدیمی انجام نشده است. این را رئیس کمیته ایمنی شورای شهر می‌گوید.
  • امید به رونق بازار

    کم‌کم به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم، این در شرایطی است که خودروسازان به امید پشت سرگذاشتن رکود ماه‌های گذشته چشم به روزهای پیش‌رو دارند. در این بین هر چند تولید خودرو نسبت به سال گذشته روندی صعودی یافته اما خرید و فروش در بازار با رکودی بی‌سابقه روبه‌روست. برخی از دست‌اندرکاران خودرو مهم‌ترین علت رکود را افزایش قیمت می‌خوانند و اینکه مشتریان نمی‌توانند بین کیفیت و قیمت‌ خودروهای داخلی رابطه‌ای منطقی بیابند. از دیگر سو برخی کارشناسان معتقدند که بازار خودرو دیگر ظرفیت سال‌های ۹۰ -۸۹ را ندارد و تولید بالای یک میلیون خودرو از ظرفیت بازار خودرو کشور بیشتر است.
  • هوای پاکم آرزو است

    در روز هوای پاک امسال چیزی که پیدا نمی‌شد همان هوای پاک بود. اگرچه هوای پایتخت براساس شاخص‌های سنجش آلودگی ظاهرا در شرایط سالم به سر می‌برد اما زمستان تقریبا بدون برف و باران پایتخت تاثیری در بحران آلودگی هوا نداشته است. در این روز البته رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی برای رسیدن به محل کار خود در حرکتی نمادین سوار بر مترو شدند تا نشان دهند که یکی از راه‌های رسیدن به هوای سالم و مطلوب استفاده از وسایل نقلیه عمومی است. .
  • اقدام بسازوبفروش‌ها؛ عمدی یا سهوی؟

    فرید قدیری دبیر گروه مسکن درباره آنچه بانک‌ مرکزی درمورد رفتارهای اخیر سازنده‌های مسکن در تهران و سایر شهرهای کشور گزارش کرده، دو دیدگاه می‌تواند مطرح باشد. بسازوبفروش‌ها در نیمه اول امسال، شتاب (نرخ رشد) سرمایه‌گذاری برای تکمیل ساختمان‌های مسکونی را از بالای ۱۱۰ درصد در نیمه اول پارسال، به مرز صفر رساندند به این معنی که برخلاف دست کم دو سال اخیر که علاقه در طرف عرضه برای تکمیل سریع آپارتمان‌های مسکونی و فروش آنها در بازار مصرف، به اوج رسیده بود، در سال جاری این اشتیاق کاملا از بین رفته است. اقدام اخیر سازنده‌های مسکن که مستقیم به «افزایش ساختمان‌های نیمه‌کاره» در ماه‌های آینده دامن خواهد زد، از تعداد واحدهای مسکونی نوساز در بازار نیز به مرور زمان خواهد کاست و در نتیجه پدیده‌ای که از سال۹۱ به شکل «مازاد عرضه» در بازار برقرار و باعث تعدیل قیمت مسکن شده بود را به‌زودی خنثی می‌کند.
  • پایان سیاست صبر در بازار مسکن؟

    تحولاتی که در اواخر فصل پاییز در بازار مسکن رقم خورد حکایت از فاصله کم بازار به دوره جدیدی از رونق دارد. ابعاد زمانی این فاصله قطعا بیشتر از ماه‌های باقی‌مانده از سال۹۳ است اما شاید کمتر از نیمه اول سال۹۴ نیز باشد. کارشناسان و تحلیلگران اقتصاد مسکن درباره علت «پایین آمدن شدت کاهش قیمت مسکن در فصل پاییز» معتقدند: اتخاذ «سیاست‌ صبر» در سمت تقاضا رو به پایان است و گروهی از متقاضیان به این نتیجه رسیده‌اند که باید از ماحصل ۱۵ ماه افت مداوم قیمت مسکن بهره‌برداری کرد.
    در این باره، بهروز ملکی کارشناس مسکن با اشاره به بررسی‌هایی که درباره فعل و انفعالات پاییزی بازار ملک انجام شده است، اعلام کرد: بازار مسکن همچون هر بازار دیگری از دو سمت عرضه و تقاضا تشکیل شده و نباید با لحاظ تحولات یک سمت بازار، کل فضا را تحلیل کرد.
  • غول‌های ساخت‌‌وساز در چین

    طولانی‌ترین تونل زیرآبی جهان قرار است در شهر دالیان چین با هزینه ۳۶ میلیارد دلار ساخته شود. طول این تونل دوبرابر تونلی است که زیر کانال انگلیس قرار دارد و قرار است در بستر یکی از زلزله‌خیزترین مناطق آسیا ساخته شود. این تونل بعد از کامل شدن، دو شهر بندری شمایل چین را از زیر آب به هم متصل می‌کند. این تنها پروژه عظیم ساخت و سازی نیست که در چین جریان دارد. در سراسر چین این روزها پروژه‌های عظیم چند میلیارد دلاری در دست ساخت‌و‌ساز است که هر کدام برای خود رکوردی در جهان زده‌اند. از بزرگ‌ترین پل جهان تا بزرگ‌ترین فرودگاه، از بزرگ‌ترین‌ خط لوله گاز تا بلندترین آسمان‌خراش.
  • سفربی بازگشت ۲۲میلیارد دلار

    ظاهرا ناگفته‌های فساد اقتصادی در دولت قبل آن‌قدر زیاد است که مسوولین کنونی ترجیح می‌دهند خرد خرد و ذره‌ذره آن را به اطلاع مردم برسانند. تازه‌ترین افشاگری معاون اول روحانی از سفر بی‌بازگشت ۲۲ میلیارد دلار پول کشور در دولت گذشته حکایت می‌کند. یعنی زمانی که مسوولین برای کنترل قیمت ارز، میلیاردها دلار به صرافی‌های دوبی و استانبول فروختند. جهانگیری همچنین خبر داده که بابک زنجانی ساعت‌ها با رئیس کل بانک مرکزی وقت در یک اتاق اختصاصی جلسه داشته است. .
  • تصاویر سه‌بعدی برای بیلبوردهای تبلیغاتی

    در سال ۱۹۸۲، در فیلم علمی تخیلی بلید رانر، شهر لس‌آنجلس آمریکا را طوری ساخته بود که در آن بیلبوردهای تبلیغاتی با کیفیت بسیار بالا و به صورت سه‌بعدی طراحی شده بودند. این رویا اکنون به واقعیت نزدیک شده است. در این رابطه، محققان استرالیایی در حال طراحی نوع جدیدی از بیلبوردهای تبلیغاتی هستند که می‌تواند تصاویر را به صورت سه‌بعدی نشان دهد. در این فناوری از پیکسل‌های سه‌بعدی استفاده شده است که ترکیبی از آینه‌ها و لیزرهای متعددی برای نمایش تصاویر به صورت سه‌بعدی است. این فناوری رزولوشن بسیار بالایی حتی از منظر زاویه‌ای دارد (یکی از معیارهای کیفیت نمایشگرها، رزولوشن زاویه‌ای است که نشان می‌دهد از هر زاویه‌ای تصویر، کیفیت خود را نباید از دست بدهد).
  • دستگیری در خیابان سئول

    از صبح یکشنبه فضای فوتبال ایران تحت تاثیر خبری قرار گرفت که سایت وزارت ورزش منتشر کرد، خبر بازداشت یکی از مسوولان این وزارتخانه. رضا حسنی‌خو رئیس حراست وزارت ورزش در این باره اعلام کرد که یک نفر از حوزه ستادی وزارتخانه که با دو نفر دیگر خارج از مجموعه مدیریتی ورزش مرتبط بوده، بازداشت شده‌اند. وی گفت که فعلا نمی‌تواند جزئیات بیشتری در این باره منعکس کند اما ایجاد رانت از دلایل بازداشت این فرد توسط مراجع قضایی بوده است.
  • اصول گرمایش واحدهای مسکونی در فصل سرد

    به‌رغم فعالیت‌ها، اقدامات و حساسیت‌هایی که طی سال‌های اخیر در خصوص رعایت استانداردها و ضوابط ایمنی در کاربرد وسایل و تاسیسات گرمایشی گازسوز صورت گرفته است اما همچنان همه ساله به‌خصوص در دو فصل پاییز و زمستان، مرگ خاموش از میان شهروندان و هموطنان ما قربانی می‌گیرد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در سال ۹۲ با رشد نزدیک ۱۹ درصد شاهد فوت ۸۲۸ نفر از هموطنان در اثر مسمومیت شدید با گاز مونواکسید کربن یا مرگ خاموش بودیم. رئیس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش در انجمن ملی جامعه ایمن، در این باره به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: بر اساس گزارش سازمان آتش‌نشانی تهران، در ۲۲ دی‌ماه سال ۸۶ در شهر تهران بیش از ۳۰ نفر در دام قاتل نامرئی گرفتار شدند که ۱۰ نفر از آنها قربانی گاز CO شده و مابقی خوشبختانه نجات یافتند.
  • دسته‌جمعی بخندیم

    الهه اسلامی امکان ندارد عضو یک گروه دوستانه وایبری باشید و از خواندن برخی جوک‌ها قطاری از آفرین و تحسین نثار مخترع آن نکنید. این روزها که آگاهی از مسائل روز از نان شب هم واجب‌تر شده، جوک‌نویسی تبدیل به حرفه‌ای در حد تحلیلگری مسائل سیاسی و اجتماعی شده است. از شوخی گذشته، مردم ایران استعداد غریبی برای تبدیل مسائل ناخوشایند و تنش‌زا به جوک دارند. این را دکتر شروین وکیلی جامعه‌شناس و نویسنده کتاب «جامعه شناسی جوک و خنده» می‌گوید. او معتقد است جوک نوعی هم‌اندیشی غیررسمی و خلاقانه و غیرجدی درباره مسائل تنش‌آفرین عمومی است.
  • راهنمای نسل شناسی

    مترجم: شادی آذری نسل Z یا نسل آخر لقب نامطلوبی است که به نسلی که پیش از آغاز این هزاره به دنیا آمدند اطلاق می‌شود. آنها فرزندان تاچر نیستند، بلکه فرزندان حزب «کارگر جدید» هستند. آنها هنوز در دوران نوجوانی خود به سر می‌برند اما بر آنها القاب مختلفی نهاده شده است. بعد از هزاره‌ای‌ها، نسل وای‌فای، نسل اینترنت، همه القابی هستند که نشریه یو اس‌ای تودی از سال ۲۰۱۲ برای آنها استفاده کرد. اما نسل آخر لقبی است که بیش از سایرین جا افتاده است. آنها کوچک‌تر از آن هستند که ۱۱ سپتامبر را به یاد آورند. اینها نسلی هستند که در آشوب‌های سیاسی به دنیا آمده‌اند.
  • زورآزمایی در بازار ارز

    حمید عزیزی عضو گروه بانک و بیمه هفته گذشته بهای دلار تحت تاثیر دو نیروی ناهمسوی «بازیگران بازارساز رسمی» و «معامله‌گران غیررسمی بازار» قرار داشت. در حالی‌که دلار در هفته چهارم دی‌ماه در مسیر نزولی قرار داشت، از دومین روز هفته روند افزایشی به خود گرفت. دلار که در هفته گذشته حدود ۶۰ تومان از ارزش خود را از دست داده بود، در دو روز ابتدایی هفته جاری ۵۰ تومان رشد کرد تا افت هفته قبل را تا حدی جبران کرده باشد. یکی از مهم‌ترین عوامل جهش دوباره شاخص بازار ارز «حضور دوباره معامله گران ارزی» عنوان شده است.
  • چه خودرویی با چه کیفیتی بخریم؟

    مشتریان خودروهای داخلی از کیفیت به‌عنوان پرچالش‌ترین بخش صنعت خودرو کشور یاد می‌کنند حال آنکه خودروسازان هیچ‌گاه نتوانستند پاسخی مناسب به این چالش یا دلواپسی مشتریان بدهند. اینکه خودروساز عنوان می‌کند قطعه‌ساز نقش اصلی را در کیفیت خودرو دارد یا قطعه‌ساز، خودروساز را به سفارش قطعات بی‌کیفیت متهم می‌کند موضوعی کلیشه‌ای است که طی یک دهه گذشته هیچ دردی از صنعت خودرو کشور دوا نکرده است، اما چالش کیفیت در حالی مشتریان و مسوولان کشور را به خود مشغول کرده که طی دو سال گذشته قیمت نیز به این چالش اضافه شده است.
  • دفاع از نفت ۷۲ دلاری

    با وجود آنکه کلیات لایحه بودجه ۹۴ در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده است، اما هنوز هم برخی از نمایندگان برکاهش قیمت نفت در بودجه تاکید دارند و برای سال آینده عدم تحقق‌ها و کسری‌های زیادی را پیش‌بینی می‌کنند. در حالی که دولت همچنان معتقد به نفت ۷۲ دلاری در بودجه است. در این رابطه وزیر نفت دولت یازدهم نفت ۷۲دلاری را منطقی دانسته و گفته اگر تحریم‌ها برداشته شود قیمت نفت برمی‌گردد. سخنگوی اقتصادی دولت هم تاکید کرده کشور حتی با نفت ۴۰دلاری هم قابل مدیریت است. .
  • آرزوهای بزرگ - ۲ بهمن ۹۳

    سارا مالکی ۲۰ سالگی تا ۳۵ سالگی یک فرد می‌تواند مهم‌ترین دوره از زندگی او باشد، دوره‌ای آمیخته به رویاها و آرزوهایی که با قرار گرفتن در دنیای واقعی کم‌کم چهره عوض می‌کنند. افراد معمولا در ۲۰ سالگی یا کمی زودتر آینده‌ای را بر اساس معیارها و علائق خود ترسیم می‌کنند، برای آن تلاش می‌کنند و انتظار دارند دست‌کم در آستانه ۳۵ سالگی حاصل تلاش‌های خود را برداشت کنند. نگاهی به هرم سنی جمعیت ایران نشان می‌دهد که این هرم نزدیک به قاعده و درسنین ۲۰ تا ۳۵ سالگی یعنی همان دوران سرنوشت ساز، بسیار قطور است. فربه بودن این هرم در سنین یاد شده به این معناست که تعداد افراد ۲۰ تا ۳۵ ساله در مقایسه با سایر رده‌های سنی، بخش بیشتری از جمعیت کشور را شامل می‌شوند.
  • پیامکی از...

    علی ضیائی بسیاری از امکانات، وسایل، تجهیزات و حتی واژگان امروزی ما وارداتی هستند. برخلاف آنچه می‌شود، ما مردم نازنین به شدت در بومی‌سازی همه چیز و به‌دست آوردن فرهنگ استفاده خودی ار آن وارداتی‌ها هنرمند و استادیم. هر آنچه دوست داریم را نگه می‌داریم. هرچیزی که به کسب و کار، درآمد و شهرت ما کمک کند به آن اضافه می‌کنیم. بسیاری از چیزها را هم که زاید می‌دانیم از آن کم کرده و بعد به شکل مطلوب خودمان از آنها استفاده می‌کنیم. خیلی دور نرویم. همین وسایل ارتباطی و ساده تر از همه همین پیامک‌ها نمونه آشکار آن هستند.
  • کنسرت ها - ۲ بهمن ۹۳

  • اکران - ۲ بهمن ۹۳

  • آذر، شهدخت، پرویز و دیگران - ۲ بهمن ۹۳

    فیلم سینمایى «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» به کارگردانى بهروز افخمى و تهیه‌کنندگى سیدجمال ساداتیان یکی از آثار قابل توجه سینمای ایران در سال گذشته بود که بعد از اکران در سینماها به شبکه نمایش خانگی آمده است. داستان این فیلم درباره همسر خانه‌دار یک بازیگر مشهور سینما است که در آخرین فیلم او با وی همبازی می‌شود و آنچنان مورد توجه منتقدان قرار می‌گیرد که منجر به حسادت بازیگر مشهور می‌شود. این حسادت باعث می‌شود که روابط صمیمانه آنها تیره شود و زن قهر ‌کند و به باغچه خانوادگی دماوند برود و با بازگشت دخترشان به ایران روابط آنها دستخوش تحولاتی ‌شود.
  • صد سال تنهایی

    وحید زاهدی خواننده‌ای است که راک می‌خواند و سعی می‌کند فضاهای متفاوتی را در کارهایش تجربه کند. اولین آلبوم رسمی این خواننده با عنوان «صد سال تنهایی» منتشر شد. این آلبوم شامل ۷ قطعه‌ است و اشعار آلبوم «صد سال تنهایی» براساس تنهایی انسان‌ها شکل گرفته و سروده‌ها از آثار عبدالجبار کاکایی و علی زاهدی انتخاب شده است. این آلبوم با تاثیر از رمان گابریل گارسیا مارکز عنوان «صد سال تنهایی‌» را انتخاب کرده است. در بخش آهنگسازی و تنظیم هم هنرمندانی همچون کیوان کیارس و مزدا شاهانی با زاهدی همکاری کرده‌اند.
  • جوک چیست، جوکر کیست؟

    واژه جوک اصالتا وارداتی از ادبیات فرنگی است اما این به آن معنی نیست که ماهیت آن هم وارداتی باشد؛ البته مانند بسیاری از موارد وارداتی دیگر جوک نیز به مرور زمان به نوعی بومی‌سازی شده است؛ به‌طوری که فکاهی‌ها و لطیفه‌ها به شکل ظریفی قابل تفکیک هستند. در این میان به دلیل فضاهای مجازی ایجاد شده که دسترسی به آن‌ها سهل‌الوصول است و از طرفی نوشتاری شدن آنها از حالت شفاهی، سرعت انتقال و انتشار، موج‌های کوتاه‌مدت و گاه بلندمدتی در مورد موضوع یا شخص خاصی در جامعه ایجاد کرده و احتمالا خواهد کرد. جوک‌ها را می‌توان به دوشکل کلی در نظر گرفت: شکل اول شکلی شخصی است؛ یعنی بین عده‌ای با مشترکات خانوادگی یا دوستانه مفهومی خنده دار به شکل شفاهی نقل می‌شود.
  • کابینـه‌ای در مترو!

    پرستو فخاریان دبیر گروه گردشگری هوا پاک نیست؛ همه این را می‌دانند ولی هنوز خیلی از ما حاضر نیستیم خودروهایمان را در پارکینگ خانه بگذاریم و با اتوبوس، مترو و تاکسی در شهر تردد کنیم. در چنین شرایطی صبح دوشنبه هفته جاری رئیس‌جمهور کشورمان به همراه برخی اعضای کابینه‌اش، برای رسیدن به پاستور از مترو استفاده کرد تا هم پای حرف مردم بنشیند و هم به آنها یادآوری کند که می‌توان برای حفظ محیط زیست و داشتن هوایی پاک، از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی بهره گرفت.
    البته نظیر این اقدامات پیش از نیز از برخی دیگر از مسوولان کشوری صورت گرفته بود، اما گویا تنها در حد نمادین باقی می‌‌ماند و در روزهای دیگر این اتفاق فرخنده ادامه پیدا نمی‌کند.
  • مرد معتدل در ساختمان فاطمی

    با نواخته شدن زنگ انتخابات در وزارت کشور، سرانجام پس از ۸ ماه تکلیف یکی از سیاسی‌ترین مقام‌های بدنه دولت یازدهم مشخص شد. معاونت سیاسی در وزارت کشور که طی این مدت با سرپرست اداره می‌شد و حالا با انتخاب مقیمی، مسوولیت برگزاری انتخابات و نیز رسیدگی به امور احزاب و تشکل‌های سیاسی بر عهده مردی قرار گرفته که گفته می‌شود به جناح چپ و راست تعلق ندارد، بیشتر در پست‌های عمرانی و اقتصادی بوده‌ و از توانمندی‌های مدیریتی بالایی برخوردار است. .
  • یادداشت

    دکتر بهمن کشاورز تعرضات لفظی به افراد و اشخاص می‌تواند کتبی یا شفاهی باشد. آنچه را که افتراء و اشاعه اکاذیب محسوب می‌شود جداگانه باید مورد بررسی قرار داد و موضوع بحث حاضر نیست. دراینجا بحث توهین و هجو و مسخره کردن افراد مطرح است. به‌طور کلی ساختن لطیفه و جوک بدون اینکه به فرد خاص توجه داشته باشد مشروط بر آنکه مشتمل بر کلمات و مفاهیم ذاتا زشت و رکیک نباشد، جرم محسوب نمی‌شود بلکه خود هنری است که همگان ندارند؛ اما چنانچه این لطایف و جوک‌ها مربوط به فرد یا افراد خاص باشد، این افراد می‌توانند به‌عنوان توهین یا هجو شکایت کنند.
  • افزایش ساخت‌وسازهای ناتمام

    براساس تازه‌ترین آمارهای بانک مرکزی، سایه سنگین رکود بر بازار مسکن حالا باعث شده که سرمایه‌گذاران ساختمانی بخش خصوصی هم فعلا دست از ساخت وساز بردارند. آمار نشان می‌دهد که شتاب سرمایه‌گذاری در حوزه تکمیل ساخت‌وساز، از رشد ۱۵۱ درصدی در تابستان ۹۱ به مرز صفر در تابستان۹۳ نزول کرده است. به عقیده برخی از تحلیلگران حوزه مسکن، این پدیده می‌تواند علامتی از کاهش عرضه مسکن در بازار یکی دو سال آینده باشد که به افزایش قیمت‌ها دامن می‌زند. .
  • کاهش نابرابری درآمدی - ۲ بهمن ۹۳

    آن‌گونه که داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد روند کاهشی ضریب جینی که تا سال ۹۱ وجود داشته در سال ۹۲ نیز ادامه یافته و اختلاف طبقاتی و نابرابری درآمدی کاهش یافته است. براساس نتایج طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار سال ۱۳۹۲ که توسط مرکز آمار ایران انجام شده، سهم ۱۰ درصد ثروتمندترین جمعیت به ۱۰ درصد فقیرترین جمعیت در کل کشور ظرف چهار سال، از ۱۵/۹۷ درصد به ۱۰/۶۸ درصد در سال ۹۲ رسیده که این کاهش خود توضیحی برای کاهش نابرابری است. .
  • شبکه خانگی - ۲ بهمن ۹۳

  • سیاهکاران، بدل‌اندازان، شیک‌پوشان، آپشن‌سازان و ...

    در خریدوفروش خودرو باتوجه به تکنولوژی پیشرفته خودروها و تنوع آپشنال، بسیاری از خریداران تا چند ماه بعد از خرید خودرو ازنحوه عملکرد صحیح بعضی از ادوات خودرو خود اطلاع ندارند بر این اساس به‌نظر می‌رسد که نیاز به مشاوره امری محسوس است. به‌دنبال آن خودروهای تصادفی و معیوب توسط تعمیرکاران بسیار حرفه‌ای به نحوی ترمیم می‌شود که حتی دست‌اندرکاران بازار خودرو هم گاهی دچار مشکل در تشخیص می‌شوند و خریدار نهایی بعدازخرید و مراجعه به کارشناس متوجه عیوب خودرو می‌شود، ولی با توجه به گذشت زمان و اینکه خودرو ممکن است چندمرحله معامله شده باشد، اثبات عیوب و زمان حادث شدن عیب (تصادف)، مستلزم صرف وقت و هزینه و پیگیری‌های بسیار زیاد بوده و در اغلب اوقات خریدار متضرر باقی می‌ماند و خودرو معیوب و کم‌ارزش که قرار بوده کام خریدار را شیرین کند ولی چنین نشده است.
  • شهرداد روحانی

    شهرداد روحانی یکی از موزیسین‌های صاحب نام ایران است که آوازه‌ای جهانی دارد. حضور او در ایران و اجرای برنامه هم برای علاقه‌مندان و هم اهالی موسیقی فرصت خوبی به شمار می‌رود. چراکه علاوه‌بر لذت موسیقی در برنامه‌های این موزیسین شاخص‌های موسیقی جهان هم به تصویر کشیده می‌شود. روحانی به همراهی ارکستر سمفونیک تهران امروز و فردا در تالار بزرگ کشور روی صحنه می‌رود تا منتخبی از آثارش را برای مخاطبان به اجرا در بیاورد. این کنسرت به همت موسسه فرهنگی-هنری آوای مهربانی برگزار می‌شود و ارکستر سمفونیک تهران در این کنسرت با استاد روحانی همراه است.
  • مصرف، هویت و سبک زندگی

    سحر باقری کارشناس ارشد اقتصاد توسعه و برنامه‌ریزی بنا به گفته دیوید رایزمن، جامعه‌شناس آمریکایی، آنچه امروزه بیش از همه طالب دارد ماشین، ثروت و کار نیست، بلکه شخصیت است. در جوامع سنتی مجموعه ویژگی‌های انتسابی مبین هویت اجتماعی افراد بود، اما در جوامع مدرن وضعیتی دیگر به وجود آمده و افراد یا براساس جایگاه شغلی و تولیدات‌شان، یا براساس مصرف شان هویت می‌یابند و دسته‌بندی می‌شوند. کارل مارکس افرادی را که در یک گروه تولیدی(شغلی) قرار می‌گیرند «طبقه اجتماعی» می‌نامد،اما افرادی را که سطح مصرفی یکسان دارند، با مفهوم «سبک زندگی» دسته‌بندی می‌کنند.
  • موبایل‌های هوشمند زمستانی برای کاربران سرمایی

    بالاخره روزهای سرد هم از راه رسیدند تا ژاکت‌ها، کلاه‌ها و دستکش‌های گرم را از گنجه بیرون بیاوریم. درست در همین روزهای سرد است که ترجیح می‌دهیم لباس‌های گرم را همیشه با خود داشته باشیم و به‌خصوص اگر کمی هم سرمایی باشیم که قطعا دستکش‌ها را از خودمان دور نخواهیم کرد. با این اوصاف است که کار با موبایل‌های هوشمند لمسی امروزی آن هم با دستکش‌های ضخیم و گرم تقریبا غیرممکن می‌شود. به این ترتیب می‌توانید در اینجا با موبایل‌های هوشمندی که می‌توانید با دستکش هم با آنها کار کنید، آشنا شوید.


    گوشی Nokia Lumia ۸۳۰
    pic۱
    یکی از گوشی‏های قدرتمند نوکیا که در سال ۲۰۱۴ معرفی شد و حتی بسیاری از کارشناسان بازار آن را با آی‌فون ۶ اپل هم مقایسه می‏کنند.
  • ۱۵ گجتی که در سال ۲۰۱۵ می‌آیند

    تا آخرین روزهای سال ۲۰۱۴ میلادی اکثر شرکت‌های بزرگ تکنولوژی آخرین محصولات دیجیتالی خود را روانه بازار کردند. اما برخی از آنها عرضه پرچمدارانشان را به سال ۲۰۱۵ موکول کردند. حالا و با گذشت ۲۲ روز از سال جدید میلادی خبرهای مختلفی در خصوص جدیدترین دستگاه‌های دیجیتالی که قرار است در این سال وارد بازار شود منتشر می‌شود. براساس همین خبرها می‌توان پیش‌بینی کرد که تبلت‌ها یا گوشی‌های همراه هوشمندی که قرار است در سال ۲۰۱۵ وارد بازار شوند به مراتب ظاهر جذاب‌تری دارند و در کنار این طراحی ویژه‌خود سریع‌تر کار می‌کنند، عکس‌های باکیفیت‌تری ثبت می‌کنند و همچنین مشکل خالی شدن شارژ باتری‌شان هم تا حدودی برطرف شده است.
  • آلبوم‌ها - ۲ بهمن ۹۳

  • اجماع اصلاح‌طلبان

    در فاصله یک سال مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی، پنج‌شنبه گذشته چهره‌های برجسته جریان اصلاح‌طلبی پس از ۵سال یک بار دیگر در همایشی سراسری گرد هم جمع شده بودند تا همایشی از وحدت را به نمایش بگذارند. همایشی که از سوی شورای هماهنگی اصلاحات سامان داده شده بود و نماینده اغلب گروه‌های سیاسی این جریان در آن حضور داشتند. محمد خاتمی و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی هم گرچه خود نیامدند اما با فرستادن پیامی، خرسندی خود را از گردهمایی بزرگ اصلاح‌طلبان نشان دادند. .
  • خودم را مدیون بابک بیات می‌دانم

    لی لا رضایی علی موثقی متولد ۱۳۵۲ از آهنگسازان کم‌کار اما گزیده‌کاری است که تاکنون در زمینه موسیقی پاپ و پاپ-کلاسیک آثار متفاوتی را منتشر کره است. او علاوه‌بر آهنگسازی، تنظیم‌کننده مدرس موسیقی است واز شاگردان مرحوم بابک بیات بود و نزد او آهنگسازی را فراگرفته و تاکنون نیز با خواننده‌های سرشناسی همچون حمید حامی، نیما مسیحا، مانی رهنما و. . . همکاری داشته است. موثقی هم‌اکنون با خواننده‌های جوان مشغول همکاری است و همزمان شاگردانی را در عرصه آهنگسازی تربیت می‌کند. با این آهنگساز درباره وضعیت موسیقی ایران گفت‌وگو کرده‌ایم.
  • جای خالی «مبارک»

    حمید رجبی کسی به درستی نمی‌داند هنرهای نمایشی و در کنار آن عروسک‌گردانی، از کجا و چه زمانی به‌وجود آمده است. گفته می‌شود این هنر ریشه در حق‌طلبی، برقراری صلح و برابری و ابقای میراث بشری دارد. در ایران نیز این هنر سابقه‌ای بسیار طولانی دارد اگرچه محبوبیت خاصی در بین علاقه‌مندان به‌وجود آورده، اما بسیار مهجور مانده است. به‌ویژه آنکه در سال‌های اخیر به آن کمتر هم توجه شده است. با همه این حرف‌ها ایران در زمینه عروسک‌گردانی جزو ۱۰ کشور برتر دنیا محسوب می‌شود. در ماه‌های گذشته فروش قابل توجه فیلم «شهر موش‌های ۲» بهانه‌ای بود برای توجه به اهمیت عروسک‌گردانی و نقشی که می‌تواند در عرصه فرهنگ و هنر ایفا کند.
  • یارانه فقرای اندونزی چگونه تامین شد؟

    باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا۴۲۷ روز بعد از سوگند ریاست‌جمهوری و شروع به کارش در کاخ سفید، برنامه وعده داده شده در مبارزات انتخاباتی برای تحول در نظام بیمه درمانی آمریکا را به اجرا گذاشت. اما در اندونزی، جوکو ویدودو، تنها دو هفته بعد از شروع به کارش، شروع به اجرای وعده‌ها درباره بیمه درمانی و آموزش کرد. دولت او دو ماه پیش توزیع کارت‌هایی را آغاز کرد که به شهروندان فقیر کشور اندونزی امکان دسترسی به سه برنامه خدماتی دولت را می‌دهد. شهروندان فقیر اندونزی با این کارت‌ها می‌توانند از دو برنامه بیمه درمانی و آموزشی و همچنین ماهانه ۲۰۰ هزار روپیه پول نقد (معادل ۷۵/۱۵ دلار) به‌عنوان یارانه بهره‌مند شوند.
  • استراحت درکانال ۶۵ هزار واحدی

    شاخص بورس اوراق بهادار نتوانست خیلی در کانال ۶۶ هزارواحدی دوام بیاورد و روز دوشنبه شاخص ۴۸۴ واحد دیگر افت کرد تا در کانال ۶۵ هزار واحدی جاخوش کند، اگر چه نسبت به روند مذاکرات هسته‌ای خوش‌بینی کلی وجود دارد اما عدم انتشار اطلاعات دقیق از نتایج گفت‌وگوها خود عاملی بر افزایش ابهامات در فضای تالار شیشه‌ای است و سهامداران بیشتری را روانه صف‌های فروش می‌کند. در عین حال تحلیلگران از وجود محرک‌های قوی برای رشد بازار در آینده خبر می‌دهند. .
  • همکاری فرانک و دلار به نفع سکه

    حمیدرضا آریان‌پور عضو گروه بانک و بیمه اونس فلز زرد در روزهای رفته از سال ۲۰۱۵، اوقات خوشی داشته تا سکه طلا نیز در بازار داخل با رشد قابل ملاحظه‌ای روبه‌رو شود. اونس طلا در بازارهای جهانی، از نگرانی‌های پرشمار درباره اقتصادهای عمده نفع می‌برد، اما این شوک سوئیسی به بازارها بود که توانست اونس را به مرز ۱۳۰۰ دلار نزدیک کند و سکه‌های بهار آزادی را هم تحت تاثیر قرار دهد. اعلام «بانک ملی سوئیس» مبنی بر پایان سیاست میخکوبی خزنده فرانک به یورو استرس‌هایی را به بازارهای مالی فرستاد که در بازار فلزهای گرانبها به جهش اونس ترجمه شد.
  • هوای پاک با برج‌های آینده

    هوای آلوده یکی از مشکلات اصلی تمامی شهرهای بزرگ است. در واقع، گازهای گلخانه‌ای که توسط خودروها، کارخانه‌ها و حتی خانه‌های مسکونی تولید می‌شود، گرمی هوا و در پی آن آلودگی‌های بعضا جبران‌ناپذیری را به همراه دارند. بنابراین، افزایش جمعیت به معنای آلودگی بیشتر است.
    در این شرایط، یک شرکت در پاریس فرانسه برنامه‌ای عجیب در سر دارد. این شرکت تصمیم دارد برای سال ۲۰۵۰، میزان گازهای گلخانه‌ای در شهر پاریس را تا حدود ۷۵ درصد کاهش دهد. این پروژه که «پاریس، شهر هوشمند» نام‌گذاری شده است شامل ساخت برج‌های بسیار پیشرفته‌ای است که سازگار با محیط زیست طراحی شده‌اند.
  • انیمیشن رستم و سهراب

    بعد از مدت‌ها انتظار انیمیشن «رستم و سهراب» به پرده سینماها آمد. این انیمیشن به کارگردانی کیانوش دالوند و تهیه‌کنندگی داریوش دالوند و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، داستان رستم و سهراب را روایت می‌کند. این فیلم در جشنواره‌ها و بازارهای معتبری ازجمله بازار فیلم جشنواره فیلم کن، هفته فیلم‌های ایرانی ایتالیا (رم)، لهستان، انگلیس و آلمان شرکت کرده است و مورد تایید شرکت‌های انیمیشن سازی بزرگ جهان هم واقع شده است و روزنامه وریته و انیمیشن مگزین تبحر ایرانیان را در ساخت و پرداخت این انیمیشن ستودند.
  • دفاع از ساخت‌وسازهای منطقه ۲۲

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از ارسال طرح تفصیلی ویژه منطقه ۲۲ پایتخت به شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور خبر داد و عنوان کرد: شهرداری تهران معتقد است کلیت آنچه در منطقه ۲۲ روی داده است قابل دفاع است اگرهم بلایی بر سر منطقه ۲۲ تهران آمده است به‌دلیل مجوزهای شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور بوده است. به گزارش «دنیای اقتصاد» اعضای شورای‌عالی شهرسازی در ماه گذشته با تاکید بر اینکه کریدور هوای تازه شهر تهران - محل ورود باد به شهر- تحت تاثیر برج‌های درحال ساخت در غربی‌ترین نقطه پایتخت قرار گرفته است، تمامی طرح‌ها و ضوابط کنونی حاکم در منطقه۲۲ تهران برای ساخت‌وسازهای بلندمرتبه را ابطال کردند و به شهرداری تهران سه ماه فرصت دادند تا طرح تفصیلی ویژه‌ منطقه۲۲ را تدوین و برای تصویب به مراجع ذی‌ربط ارائه کند.
  • صدرنشینی با گل گوچی

    پس از آنکه تکلیف تیم‌های صعود‌کننده گروه‌های اول و دوم به مرحله یک‌چهارم نهایی مشخص شد روز دوشنبه هم دو تیم از پیش صعود کرده ایران و امارات فارغ از دغدغه مرگ و زندگی و حذف شدن، برابر هم صف‌آرایی کردند تا تکلیف نهایی و کیفیت صعود خود به یک چهارم نهایی را مشخص کنند؛ شاگردان کی‌روش فقط با کسب سه امتیاز می‌توانستند صدرنشین شده و راه نسبتا هموارتری را برای فینالیست شدن درپیش بگیرند، هدفی که با تک‌گل پیروزی بخش دقیقه ۹۰ قوچان‌نژاد محقق شد. .
  • کم‌خوابی کودکان با استفاده از نمایشگرهای کوچک

    مطالعات اخیر محققان آمریکایی نشان می‌دهد کودکانی که در اتاق خواب خود به تبلت‌ها یا گوشی‌های هوشمند دسترسی دارند نسبت به سایر کودکان کمتر می‌خوابند. این تحقیقات که روی جامعه آماری از دو هزار کودک دبستانی انجام شده استفاده از نمایشگرهای کوچک را علت کم‌خوابی ارزیابی کرده است. به طور کلی آنهایی که از گوشی‌های هوشمند و تبلت استفاده می‌کنند ۲۱ دقیقه کمتر از سایر کودکان در شبانه‌روز می‌خوابند و کسانی که در اتاق خوابشان تلویزیون وجود دارد ۱۸ دقیقه کمتر می‌خوابند. جنیفر فابل، استاد دانشگاه کالیفرنیای آمریکا می‌گوید: استفاده از نمایشگرهای کوچک مثل تبلت سبب می‌شود کودکان استراحت و خواب کافی نداشته باشند.
  • عکس خبری - ۲ بهمن ۹۳

  • تلاش برای تهیه سند اصول توافق

    با پایان یافتن دور دیگری از مذاکرات هسته‌ای میان ایران و کشورهای گروه ۱+۵ در ژنو، طرفین با رایزنی‌های فشرده یک گام دیگر به توافق جامع هسته‌ای نزدیک‌تر شدند. وزیر امور خارجه کشورمان اگرچه ماراتن این دور ازمذاکرات را با دیدارهای مختلفی در ایران آغاز کرد اما ادامه مذاکرات را به ژنو برد تا در دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا، بتوانند با گفت‌وگو درباره مسائل حل نشده، راه رسیدن به توافق نهایی را هموار کنند. در این دیدارها که از سوی ظریف صریح و جدی توصیف شده، مذاکرات صورت گرفته میان دو طرف پیچیده بوده و درباره جزئیات صحبت شده است.
  • جوک؛ گونه‌ای از ادبیات هزل‌آمیز

    هزل یک لحظه به راه آسودن است؛ گویی که بازی‌های زبانی و آلاف و الوفی که به کمک لطیفه‌سازان دیروزی و جوک‌نویسان امروزی می‌آیند یک بهانه‌اند. بهانه‌ای برای چند ثانیه استراحت کردن و فقط خندیدن، اما تفاوت میان لطیفه‌های سنتی و جوک‌های مدرن چیست؟ آیا لطیفه‌های دیروزی لطافت داشتند و جوک‌های امروزی به روی هر واقعیت اجتماعی و سیاسی‌ای تیغ می‌کشند؟ برای اینکه ببینیم آیا خون به جوش آمده هزاران ایرانی جوک‌نویس و جوک‌پخش‌کن در شبکه‌های اجتماعی همان خون طناز ایرانی‌های قرون و اعصار گذشته است یا نه، سراغ «دکتر محمد شادروی‌منش» عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی و نویسنده مقالاتی همچون «شیوه‌ها و شگردهای طنز و مطایبه»، «خنده، بنیاد طنز و کمدی» و «طنز و هزل تعلیمی مولانا» رفتیم.
  • داعشِ آفریقا

    ترجمه: محمدحسین باقی «یوسف سارکین» خاطره زیادی از قتل عام‌هایی که باعث راندن او از شهر زادگاهش شد به یاد نمی‌آورد. تیراندازی و جیغ و فریاد و دیوانگی آدم‌هایی که سعی داشتند از گلوله‌هایی که از خیابان‌های ماسه‌ای «بقا» به سوی جمعیت در حال فرار پرواز می‌کند پیشی بگیرند. اما وحشت دیگری در ذهن او غلیان می‌کند: اینکه او دست پسر ۱۰ ساله‌اش را که به شدت ترسیده بود، رها کرد. سارکین و همسرش چهار فرزند خود را برداشته و به سایر همشهریانی پیوستند که در روزهای اول ژانویه ۲۰۱۵ از دست قتل عام‌های بوکو حرام می‌گریختند.
  • فاجعه در سکوت مطلق

    گروه بوکوحرام یک تفاوت بزرگ با داعش دارد. داعش در شرایطی که سعی دارد از اهرم رسانه برای پیشبرد اهداف تروریستی خود استفاده کند، گروه بوکوحرام، عامدانه سعی کرده است که دور از چشم رسانه‌ها عملیات‌های تروریستی خود را به پیش ببرد. روزنامه واشنگتن پست می‌نویسد: گروه بوکوحرام در سکوت خبری روستا آتش می‌زند و هیچ رسانه‌ای هم در منطقه حضور ندارد تا از مصیبت‌های مردم گزارشی تهیه کند. به‌رغم اینکه اخبار گروه داعش در حال رصد پیاپی است، اما گروه بوکوحرام در سکوت مطلق خبری در پی پیاده کردن برنامه‌های خود است.
  • چه کسانی هرگز در کار پیشرفت نمی‌کنند

    شاید شما هم از جمله کسانی باشید که قسمت عمده انرژی‌شان در محیط کار، صرف کار نمی‌شود. برخورد با دیگران، شنیدن حرف‌های منفی اطرافیان، بحث‌های بیهوده، شایعه پراکنی‌ها، مبارزه با اخبار منفی و شایعه‌ها و ده‌ها فعالیت دیگر، بخش عمده‌ای از انرژی روزانه ما را تلف می‌کند بدون اینکه به نتیجه خاصی رسیده باشیم. اگر انصاف داشته باشیم باید بپذیریم که گاهی، خود ما هم نمونه‌ای از چنین افرادی هستیم. الگوهای رفتاری خاصی وجود دارند که برخی کارکنان، در سازمان‌ها سراغ آنها می‌روند. این الگوها، مسیر رشد و پیشرفت را برای آنها کند و گاهی متوقف می‌کند و معمولا پس از چند دهه کار و تلاش، مشاهده می‌کنید که در نزدیکی همان نقطه که کار را شروع کرده بودند، بازنشسته شده‌اند!
    افراد ترسو: این افراد مشکلات زیادی را در محیط کار ایجاد می‌کنند.
  • با این همه جوک ما چقدر خوشحالیم؟

    حسام حیدری‌نژاد آمارهای جهانی از موسسات مختلف معتبر نشان‌دهنده این است که ایران رتبه پایینی از نظر شادی مردم نسبت به سایر کشور‌ها دارد. فضای جوک و شوخی در کشور گاه و بی‌گاه این سوال‌ را پیش می‌آورد که با وجود این همه جوک در فرهنگ ما چرا رتبه کشورمان از لحاظ شادی این‌قدر پایین است. این استدلال گاه با زیر سوال‌ بردن آمارهای مختلف سازمان‌های جهانی همراه می‌شود و بعضی اوقات هم با این علامت سوال‌ که چرا بین این دو همخوانی وجود ندارد. طبق آخرین آمار منتشر‌شده توسط سازمان ملل متحد در سال ۹۳ ایران در بین ۱۵۷ کشور جهان جایگاه ۱۱۵ را به خود اختصاص داده است.
  • کفش‌های هوشمند به جای شارژرهای معمولی

    بسیار واضح است که با پیشرفت‌های اخیر در فناوری وسایل الکترونیک، دستگاه‌های «پوشیدنی» (wearable devices) از مچ‌بندهای هوشمند گرفته تا حلقه‌ها و لنزهای هوشمند جایگاه ویژه‌ای در آینده این فناوری پیدا می‌کنند. در کنار پیشرفت‌هایی که در این فناوری صورت گرفته است، نیاز به یک مساله کاملا به چشم می‌خورد و آن نحوه شارژ کردن این دستگاه‌ها است. از آنجا که هدف اصلی ساخت دستگاه‌های پوشیدنی، دسترسی آسان و امکان کار کردن با آنها در شرایط مختلف است، مشکل شارژ کردن آنها می‌تواند کارآیی این دستگاه‌ها و رسیدن به هدف مزبور را محدود کند.
  • وقتی جوک‌ها مهم شدند

    هدف اصلی جوک گفتن و جوک شنیدن خنده است. هرچند عوامل دیگری هم روی آن تاثیر زیادی دارند اما در نهایت هدف خندیدن و خنداندن است. گاهی صرفا برای خنده و گاهی برای بیان مضمونی خاص و البته در بسته‌بندی که خنده‌دار باشد یا لبخندی به روی لب بیاورد. به درستی نمی‌شود گفت که ماهیت جوک در تاریخ و فرهنگ ما از کی وارد شده است اما می‌توان گفت قدمتی بسیار زیاد دارد. اما در این سال‌های اخیر کار تا جایی پیشرفته است که گاه کار آن به مجلس و قوه قضائیه هم کشیده است.
    اما چه چیز باعث نگاه ویژه به آن شده است؟شاید به جرات بتوان گفت تکنولوژی مهم‌ترین‌ عامل اهمیت و البته واکنش به جوک در سال‌های اخیر بوده است.
  • پیشرفت‌های عکسبرداری از بدن انسان

    عکسبرداری از بدن انسان یکی از روش‌هایی است که کمک زیادی به علوم پزشکی دنیا کرده است؛ به طوری که هرچه کیفیت عکس‌ها بالاتر باشد امکان تشخیص بیماری‌ها و درمان تسهیل می‌شود. در این رابطه، در یکی از بیمارستان‌های فلوریدای آمریکا تلاشی ۶ ماهه برای راه‌اندازی یک سیستم تصویربرداری از بدن انسان انجام شده است. به این ترتیب، بر خلاف سیستم‌های سنتی که عکس‌ها به صورت دوبعدی و فقط از بخشی از بدن انجام می‌شد، در سیستم عکسبرداری جدید سعی شده است تصاویر سه‌بعدی به دست آید.
    به عبارت دیگر، در این سیستم از اشعه ایکس برای عکسبرداری از استخوان‌ها و ارگان‌های داخلی استفاده می‌شود و سپس با کنار هم گذاشتن این عکس‌ها یک تصویر سه‌بعدی از بدن انسان تولید می‌شود.
  • در رویای خلافت خودخوانده‌ای دیگر

    داعش سیستم گروه‌های تروریستی را تغییر داده است. سیستمی که تا پیش از اعلام وجود این گروه، توسط افرادی مثل بن‌لادن و ایمن الظواهری تئوریزه شده بود و از پیچیدگی کمتری برخوردار بوده، حالا دستخوش تغییرات عمده‌ای شده است. گروه خلافت خودخوانده اسلامی معادلات مبارزه را به هم زده است. سبعیت بیشتر، استفاده از رسانه، از بین بردن مرزها برای فعالیت‌های بیشتر، آدم‌ربایی، به برده گرفتن زنان و کودکان، همه و همه معادلات رایج و کلاسیک گروه‌های تروریستی را به هم زده است.
    به‌نظر می‌رسد القاعده که پیش از تشکیل گروه داعش، خطرناک‌ترین و سرسخت‌ترین گروه تروریستی دنیا به حساب می‌آمد، با جدایی داعش از این گروه و اعلام خلافت خودخوانده اسلامی قافیه را به این گروه باخته است.
  • رمز موفقیت یک ایده چیست؟

    مترجم: پیام محجوبی از نظر علمی ممکن است افرادی در زمانی مشخص و در مکان‌های متفاوت دارای ایده‌های یکسانی باشند. حال سوال اینجا است که چرا و چگونه برخی از ایده‌ها مقبول جامعه می‌افتد و رنگ تجاری به خود می‌گیرد و برخی دیگر، در همان حد ایده باقی مانده و فراموش می‌شوند. بر اساس این مقاله و تحقیق، بسیاری از فرصت‌ها، اعم از فرصت‌هایی که از سوی سرمایه‌گذار یا در رهگذر تکنولوژی به‌دست می‌آید، جدی گرفته نشده و از یادها می‌روند، حال اگر بخواهیم بررسی کنیم که چگونه می‌توان از فرصت‌ها استفاده کرد احتمالا به مشکل برمی‌خوریم؛ چراکه موضوع‌های مورد مطالعه بیشتر حول موفقیت‌ها و پیروزی‌ها می‌چرخد و مواردی که به شکست منجر می‌شود، حذف می‌شوند.
  • از ناپل تا میلان

    سعید انوری‌نژاد حدود ساعت ۷ صبح به ناپل رسیدیم. خسته و کوفته بودیم و تا مدت‌ها بعد از پیاده شدن از اتوبوس همچنان زانوها و مفاصلمان درد می‌کرد و به زحمت تکانشان می‌دادیم. سیسیل نمی‌خواست بگذارد حتی خداحافظی‌مان هم بی‌خاطره باشد. اتوبوس‌های کمپانی SAIS دو طبقه بود. در طبقه اول جا برای نشستن حدود هشت نفر وجود داشت و طبقه بالا فکر کنم بیش از پنجاه نفر. از جلوی اتوبوس پلکانی به بالا می‌رفت که راهرویی طولانی با سقفی کوتاه و صندلی‌های به هم چسبیده در آن قرار داشت: آنچنان‌که کوتاه قدتر از من هم به سختی می‌توانست پاهایش را در آن، جا دهد.