شماره روزنامه ۶۱۶۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۶۳۰ دنیای اقتصاد

اخبار رویداد - روزنامه شماره ۵۶۳۰

  • تغییر قیمت خودروهای داخلی؟

    دنیای اقتصاد: برخی اخبار از موافقت وزارت صمت با افزایش ۳۰درصدی قیمت کارخانه‌ای خودرو، آن هم پس از فریز ۱۸ماهه قیمت‌ها حکایت دارد. هرچند این خبر هنوز به‌طور رسمی اعلام نشده است، با این حال تصمیم وزارت صمت می‌تواند واکنشی به فشار موافقان فروش خودرو در بورس کالا باشد.
  • درخشش بانوی اقتصاددان ایرانی

    دنیای اقتصاد: مریم فربودی، اقتصاددان ایرانی و استاد مالی دانشگاه ام‌آی‌تی، برنده جایزه پژوهشی الین بنت (Elaine Bennett Research Prize) در سال ۲۰۲۴ شد. این جایزه از سال ۱۹۹۸ هر ساله برای شناسایی و ارج نهادن به پژوهش‌های برجسته در هر زمینه‌ای از اقتصاد توسط زنی که بیش از ده سال از دریافت مدرک دکترای او نگذشته باشد، اعطا می‌شود.فربودی فارغ‌التحصیل دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه مریلند در رشته‌های مهندسی کامپیوتر و علوم کامپیوتر است. او همچنین کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته اقتصاد به ترتیب در دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه شیکاگو گذرانده است. این اقتصاددان ایرانی سابقه تدریس در دانشگاه‌های پرینستون و ام‌آی‌تی را دارد. پژوهش‌های فربودی بر اقتصاد کلان داده (Big Data) و کاربردهای مالی اقتصاد کلان متمرکز است. همین پژوهش‌ها جایزه پژوهشی الین بنت را برای فربودی به ارمغان آورد.
  • اتصال بانکی ایران به روسیه

    شبکه‌های پرداخت کارتی شتاب ایران و میر روسیه به تازگی به یکدیگر متصل شده‌اند. براساس توافق بانک‌های مرکزی ایران و روسیه هم‌اکنون گردشگران ایرانی می‌توانند با استفاده از موجودی ریالی کارت‌های شتابی خود اسکناس روبل از دستگاه‌های خودپرداز روسیه دریافت کنند.
  • پیام مراسم ۱۳ آبان

    دنیای اقتصاد: مراسم ۱۳آبان روز گذشته با شعار محوری «راهیان راه قدس» در کشور برگزار شد. در تهران این مراسم با سخنرانی فرمانده کل سپاه همراه بود. علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه نیز در مراسمی در دانشگاه صنعتی شریف گفت: موضوع اصلی این روزهای ایران جنگ و مسائل فرهنگی نیست، مشکلات معیشتی است.
  • معرفی دبیرکل جدید حزب‌الله

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله لبنان «شیخ نعیم قاسم» را به‌عنوان دبیرکل جدید معرفی کرد. در بیانیه حزب‌الله آمده که قاسم به‌دلیل «پایبندی به اصول و اهداف حزب‌الله» برای تصدی این سمت انتخاب شده است. او از موسسان حزب‌الله بوده و از سال۱۹۹۱ نایب‌رئیس آن بوده است.
  • رقابت شانه‌به‌شانه ترامپ و هریس

    دنیای‌اقتصاد: رای‌دهندگان در هاوایی، میسوری، یوتا و ویسکانسین از روز سه‌شنبه (یکم‌آبان‌ماه) شروع به انداختن رای خود کردند و به چندین ایالت دیگری پیوستند که رای‌گیری زودهنگام را در هفته‌های اخیر آغاز کردند. «جان هولمن» در گزارش ۲۳اکتبر در الجزیره نوشت: نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که کامالا هریس (نامزد دموکرات) و دونالد ترامپ (نامزد جمهوری‌خواه) در سراسر کشور و در ایالت‌های محل نبرد شانه به شانه هم پیش می‌روند. روز سه‌شنبه، هریس دو مصاحبه کرد: یکی با «ان‌بی‌سی‌نیوز» و دیگری با «تله موندو». در همین حال، ترامپ میزگردی را با رهبران لاتین تبار در کارولینای شمالی برگزار کرد.
  • فولاد در مسیر اقتصاد چرخشی

    دنیای اقتصاد: «بازیافت محصولات فلزی» محور اصلی اقتصاد چرخشی موضوعی است که در بیست و ششمین همایش پژوهشگران صنعت فولاد کشور یا سمپوزیوم فولاد۱۴۰۳ که هم‌اکنون در کیش در حال برگزاری است، مطرح شده است. پیشگامی صنعت فولاد در این عرصه باید مورد توجه سایر صنایع قرار گیرد.
  • واکنش وزیر ارشاد به یک نامه

    دنیای اقتصاد: علیرضا بختیاری، رئیس انجمن صنفی مدیران مسوول روزنامه‌های غیردولتی، در نامه‌ای به رئیس قوه‌قضائیه نسبت به کنار گذاشتن روزنامه‌ها از روند مستندسازی رویدادهای حقوقی، اعتراض و خواستار جلوگیری از این اقدام شد. به دنبال این نامه، وزیر ارشاد هم از اژه‌ای درخواست کرد تا دستور عدم انتشار آگهی‌های ثبتی در مطبوعات، لغو شود.
  • ماموریت لغو قیمت‌دستوری

    دنیای‌اقتصاد: صبح روز گذشته، اختتامیه هفتمین جشنواره فرهنگی امین‌الضرب در محل اتاق بازرگانی تهران برگزار شد و فعالان اقتصادی در این نشست بر خواسته همیشگی بخش خصوصی یعنی لغو قیمت‌گذاری دستوری تاکید کردند.
  • اسرائیل آمبولانس‌ها را می‌زند

    دنیای اقتصاد: نظامیان اسرائیل فاز جدیدی از تجاوز به لبنان را کلید زده‌اند. آنها پس از هدف قرار دادن نیروهای یونیفل، این‌بار آمبولانس‌ها و نیروهای امدادی را در جنوب لبنان هدف قرار می‌دهند. ارتش اسرائیل بدون ارائه هیچ سندی مدعی است که این آمبولانس‌ها از سوی نیروهای حزب‌الله مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • بسته رئیس‌کل به بریکس

    دنیای اقتصاد: محمدرضا فرزین در دومین اجلاس روسای بانک مرکزی کشورهای عضو گروه بریکس در مسکو پیشنهادهایی ارائه کرد. رئیس کل بانک مرکزی بر دو موضوع «ایجاد یک پلتفرم تسویه برای پرداخت‌های فرامرزی بر اساس سیستم‌های تسویه ناخالص آنی» و «بررسی پول‌های دیجیتال بانک‌های مرکزی اعضای بریکس» تاکید کرد.
  • حمله هوایی بی سابقه به ضاحیه بیروت

    دنياي اقتصاد: منابع خبری روز گذشته از حملات سنگین جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت با هدف ترور سیدحسن‌نصرالله و همچنین هاشم صفی‌الدین خبر دادند. با این‌حال منابع امنیتی مقاومت به تسنیم گفتند که دبیرکل و رئیس شورای اجرایی حزب‌الله در سلامت کامل هستند.
  • نقطه عطف جدید جنگ لبنان

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله لبنان اعلام کرد که یک موشک بالستیک به سمت مقر موساد در نزدیکی تل‌آویو شلیک کرده است. این اولین‌بار است که حزب‌الله از اکتبر ۲۰۲۳ که درگیری‌ها با اسرائیل به دلیل جنگ غزه آغاز شد، با موشک بالستیک حمله می‌کند.
  • عبور بورس از سد بتنی

    دنیای اقتصاد: در معاملات دیروز برای سومین‌بار در یک سال اخیر، شاخص کل بورس موفق به بازگشت به بالای سطح ۲میلیون و ۱۰۰هزار واحدی شد. دلار نیمایی در روزهای اخیر رشد قابل توجهی را تجربه کرده و اثر مثبت این موضوع در معاملات این روزها نمایان شده است.
  • حمله موشکی به عمق اسرائیل

    دنیای اقتصاد: حزب‌الله لبنان در پاسخ به حملات اسرائیل ده‌ها موشک به پایگاه هوایی «رامات دیوید» در شرق حیفا شلیک کرد. گزارش‌ها حاکی است که این حمله دورترین حمله حزب‌الله در داخل اسرائیل از زمان آغاز درگیری‌های فرامرزی جاری در اکتبر سال گذشته بود.
  • ابرچالش اول ایران

    دنیای اقتصاد : رئیس جدید سازمان حفاظت محیط‌زیست، ابرچالش اول ایران را پدیده‌ای معرفی کرد که با وجود «تهدید ۱۱ استان کشور»، آن‌چنان‌که باید مورد توجه سیاستگذار قرار نگرفته است؛ «فرونشست». روز گذشته مراسم تودیع و معارفه متولی محیط‌زیست توسط معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. محمدرضا عارف، هجوم به منابع طبیعی را علت وضع موجود دانست.
  • گام‌های راهبردی ایران و ترکمنستان

    دنیای اقتصاد: درجریان سفر رهبر ملی ترکمنستان به ایران دو طرف بر گسترش روابط تاکید کردند و گام‌های راهبردی تهران و عشق‌آباد مورد بررسی قرار گرفت. امضای ۴سند همکاری میان دوکشور ازجمله در بخش گاز و پتروشیمی، از دستاوردهای این سفر بود. رهبر ملی ترکمنستان همچنین از مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور برای سفربه عشق‌آباد دعوت به عمل آورد.
  • ظریف چگونه بازگشت؟

    دنیای‌اقتصاد: ۱۶روز پس از استعفای ظریف از پست معاونت راهبردی رئیس‌جمهوری، او دوباره به دولت بازگشت. ظریف مردادماه با صدور حکمی از سوی پزشکیان عضوی از دولت چهاردهم شده بود، اما برخی حواشی او را وادار به کناره‌گیری کرد. با این حال او دیروز از بازگشتش به دولت با رایزنی‌های مدبرانه رئیس‌جمهوری خبر داد.
  • بوی برد «هریس» می‌آید

    دنیای‌اقتصاد: کامالا هریس و دونالد ترامپ در چهار ایالت چرخشی رقابت نزدیکی با یکدیگر دارند. در زمانی که جو بایدن از انتخابات کنار نکشیده بود، این ایالت‏ها عمدتا در اختیار دونالد ترامپ بود؛ اما نظرسنجی‏های جدید نشان می‏دهد که هریس خیلی سریع زمین بازی انتخابات را تغییر داده است.
  • آلن در آغوش فرشته مرگ

    دنیای اقتصاد: پیش از آنکه خود را در دام مرگ خودخواسته بیندازد، فرشته مرگ تنش را ربود و یادگارهای محبوبش را؛ تصویر و صدای خاطره‌سازش را در جهان ما جا گذاشت. آلن دلون، اسطوره سینمای فرانسه که هیچ‌وقت دوست نداشت مردم او را با موی سپید و چهره‌ چین‌خورده به خاطر بیاورند، ‌سرانجام در ۸۸سالگی درگذشت. پیش از ظهر دیروز، رسانه‌های فرانسوی گزارش داد‌اند که آلن در خانه‌اش در منطقه دوشی فرانسه درگذشته است.
  • جنگ زمین در پایتخت جدید

    دنیای اقتصاد: فرمان انتقال پایتخت در اندونزی، روز گذشته -سه سال پس‌‌ از آغاز طرح احداث پایتخت جدید- صادر شد اما عملیات جابه‌جایی هنوز شروع نشده، «پای دست‌‌کم ۱۰ تهدید غیرقابل جبران» به طرح باز شده و «هدف اولیه» را زیر سوال برده است. دولت اندونزی در مواجهه با ابرچالش‌‌های «زندگی و کار در جاکارتا» که شامل «تراکم بیش ‌‌از حد جمعیت، ترافیک طاقت‌‌فرسا، ‌‌ آلودگی‌‌ شدید هوا و فرونشست پرشتاب» است، تصمیم گرفت «پایتخت اداری و اقتصادی» را به «نوسانتارا»، جایی در دل جنگل‌‌های بکر منتقل کند. بخشی از این تصمیم، هم‌‌اکنون اجرایی شده به‌طوری که، «عملیات انتقال جمعیت پایتخت‌‌نشین»، بعد از تکمیل ۸۰‌درصد از فاز اول «پروژه ۵ فازی ساخت پایتخت جدید»، استارت خورده است و این جابه‌جایی جمعیت از جاکارتا به نوسانتارا در حال انجام است.
  • آبله میمونی از فرودگاه‌ها؟

    دنیای اقتصاد: آرتمیس رمضانی، عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران درباره احتمال سرایت بیماری آبله میمونی به کشورمان به «دنیای‌اقتصاد» گفت: «مسافران کشورهای پر خطر به‌ویژه آفریقا باید به‌شدت کنترل شوند. در واقع بیش از همه باید موارد سرایت را کاهش داد و این امکان‌پذیر نمی‌شود مگر با کنترل سلامت مسافران از کشورهایی که موارد بیماری در آنها شیوع یافته است.»
  • رتبه‌بندی المپیک با متر اقتصادی

    دنیای اقتصاد: بازی‌های المپیک به میزبانی فرانسه به اتمام رسید و کشورهای صدرنشین بر اساس تعداد مدال‌های کسب شده، رتبه‌بندی شدند. «دنیای اقتصاد» در گزارشی، این رتبه‌بندی را بر اساس معیارهای اقتصادی و جمعیتی، مورد تحلیل قرار داده و با توجه به این معیارها، به بررسی جایگاه کشورها در المپیک پرداخته است.
  • «کامالا» کولاک کرد

    دنیای اقتصاد: آخرین نظرسنجی نیویورک‌تایمز و کالج سیه‌نا نشان می‌دهد که کامالا هریس برای اولین‌بار از زمان اعلام نامزدی‌اش در سه ایالت کلیدی با ۴درصد اختلاف از ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان پیش افتاده است. این نتایج نشان‌دهنده تغییر کیفی و بنیادی رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا است.
  • شبیخون در خاک روسیه

    دنیای اقتصاد: مقامات روسیه گزارش دادند که تا بعدازظهر چهارشنبه، اوکراینی‏ها منطقه سودژا را محاصره و سه روستا را تصرف کردند و در نزدیکی ۱۰روستای دیگر مشاهده شدند. اما آلکسی اسمیرنوف، فرماندار موقت کورسک روز چهارشنبه خبر داد: «در ۲۴ساعت گذشته، منطقه ما قهرمانانه با حملات نازی‌های اوکراین مقابله کرده است.»
  • نقد منصفانه و صادقانه دولت

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در جمع خبرنگاران گفت: رسانه‌ها دولت را نقد کنند؛ اما انتقادات آنها صادقانه، منصفانه و برادرانه باشد. هیچ‌کدام از ما بدون عیب و نقص نیستیم و باید با هم وفاق داشته باشیم. برای رسیدن به پیشرفت و موفقیت، به‌جای اختلاف‌افکنی باید طبق سیاست‌ها و چشم‌اندازهای پیش‌رو عمل کنیم.
  • مشاجره بایدن و نتانیاهو

    نزاع بین جو بایدن، رئیس‏جمهوری ایالات متحده و بنیامین نتانیاهو، نخست‏وزیر اسرائیل درمورد رویکرد این رژیم به مذاکرات آتش‏بس، منعکس‌کننده تنش‏های داخلی فزاینده بین نتانیاهو و مقامات ارشد امنیتی اسرائیل بر سر مقاومت او در برابر توافق سریع با حماس است.
  • رفع محدودیت سرمایه‌گذاری

    دنياي اقتصاد: محسنی‌اژه‌ای روز گذشته در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه تاکید کرد: یکی از نمود‌ها و جلوه‌های مهم کمک قوه قضائیه به دولت در حوزه مسائل اقتصادی، تامین امنیت سرمایه‌گذاری سالم اقتصادی است. در این راستا نباید محدودیت‌های بلاوجه و غیرضروری برای فعالان سالم حوزه اقتصاد ایجاد کنیم.
  • بخش خصولتی؛ مانع توسعه بخش خصوصی

    دنیای‌اقتصاد : در نخستین میزگرد تخصصی دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی، به نقش و اهمیت بخش‌خصوصی در توسعه پایدار پرداخته شد. مهم‌ترین مساله مورد تاکید این بود که دولت با ایجاد یک بخش‌خصولتی ناکارآمد و تخصیص اکثر زیر‌ساخت‌ها به آن مانع توسعه بخش‌خصوصی شده است.
  • مدعیان انقلابی‌گری به علما و نخبگان توهین کردند

    محمدباقر قالیباف با انتقاد از افراطی‌گری و دوقطبی‌های جعلی در کشور تاکید کرد کشور به عقلانیت انقلابی نیاز دارد. وی همچنین از توهین به علما و نخبگانی که در انتخابات از وی حمایت کردند، انتقاد کرد. وی با بیان اینکه جریان‌هایی می‌خواهند جامعه را دوقطبی کنند، گفت: با تحجر به جایی نمی‌رسیم.
  • ستون خودروسازی لرزید

    دنیای اقتصاد: تولید و فروش قطعات خودرو در بهار امسال افتی حدود ۱۵ و ۱۰درصدی را تجربه کرده است. کمبود نقدینگی، عدم تخصیص ارز برای خرید مواد اولیه و همچنین قطعی برق از دلایل کاهش تولید قطعات خودرو در کشور است. بدهی خودروسازان به فعالان صنعت قطعه نیز به ۸۰هزار میلیارد تومان رسیده است.
  • سه خبر اختصاصی از کابینه

    دنیای اقتصاد: همزمان با اعلام اسامی اعضای شورای راهبری انتخاب وزرا، خبرهای رسیده به «دنیای‌اقتصاد» از احتمال تغییر نقش این شورا حکایت می‌کند. همچنین «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگو با منابع خود مطلع شده است که شورای راهبری، نامزدهای پیشنهادی معاون اولی را به پزشکیان معرفی کرده است.
  • بازگشت کابوس کرونا؟

    دنياي اقتصاد: بر اساس گزارشی افزایش کرونا در آمریکا به ۲۳.۵درصد رسیده و حتی بایدن را هم برای مدتی زمین‌گیر کرده بود. همچنین آژانس امنیت سلامت بریتانیا افزایش کووید در بریتانیا را تایید می‌کند. بررسی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد گزارش‌هایی از کووید در برخی از بیمارستان‌های ایران ارائه می‌شود؛ اما سوال اینجاست آیا دوباره این کابوس برمی‌گردد؟
  • مجوز خودرویی در دقیقه ۹۰

    دنیای اقتصاد: همراه با دور تند تصویب تکالیف معوق دولت سیزدهم، روز گذشته آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده به تصویب رسید. طبق این مصوبه، واردات خودروی۲۰۱۹ به بالا برای همه ایرانیان آزاد خواهد بود. حالا توپ واردات کارکرده‌ها در زمین دولت چهاردهم قرار گرفته است؛ دولتی که هنوز سیاست‌های صنعتی و تجاری آن اعلام نشده است.
  • اولین پیروزی حزب مارین‌لوپن

    دنیای اقتصاد: حزب «اجتماع ملی» مارین لوپن روز یکشنبه در دور اول رای‌گیری برای مجلس ملی فرانسه به «پیروزی خیره‌کننده‌ای» دست یافت. این حزب و متحدانش حدود ۳۳درصد از آرا را به‌دست آوردند که بسیار جلوتر از حزب میانه‌رو «رنسانس» رئیس‌جمهور امانوئل مکرون و متحدانش بود.
  • چالش‌های تولید صنعتی

    دنیای اقتصاد: فعالان بخش خصوصی در «بیست‌وهشتمین سالروز ملی صنعت و معدن» بر رفع چالش‏ها و موانعی که بر سر راه تولید و فعالیت اقتصادی وجود دارد، تاکید کردند. موضوعات صرف مالیات برای تامین زیرساخت و توجه به ذخایر معدنی مورد اشاره این فعالان قرار گرفت.
  • بهار صادرات کشاورزی

    دنیای اقتصاد: آمار صادرات کشاورزی در بهار امسال دو وجه متفاوت دارد. گرچه رشد ارزش و وزن صادرات می‌تواند برای کشاورزان امری مطلوب قلمداد شود، اما همچنان حفاظت از منابع آبی و توسعه پایدار، مبنای صادرات در بخش کشاورزی نیست و محصولات آب‌بر به دیگر کشورها صادر می‌شود.
  • زیر پوست شهر چه می‌گذرد؟

    دنياي اقتصاد: در چندین دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته، میدان‌ها تبدیل به فضایی برای بحث و تبادل نظر شده بودند، بسیاری این را نشان بلوغ سیاسی مردم می‌دانستند؛ اما این‌بار به‌نظر می‌رسد که میدان در فضاهای دیگری صورت‌بندی شده است، شاید یکی از آنها فضای مجازی باشد.
  • خودروسازان در قله جدید زیان

    دنیای اقتصاد: طبق آخرین گزارشی که ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو تحت عنوان صورت‌های مالی تلفیقی به بورس ارائه داده‌اند، مجموع زیان انباشته آنها به ۲۴۵هزار و ۵۰۰میلیارد تومان رسیده است. خودروسازان بزرگ کشور همچنین در سال گذشته ۶۲همت زیان کرده‌اند که رشد ۲۲درصد را نسبت به ۱۴۰۱ نشان می‌دهد. فریز ۱۴ماهه قیمتی دلیل رشد زیان است.
  • «سیل سنگ» با ۹۰ دقیقه باران

    دنیای اقتصاد: هفته گذشته همین موقع سکانس دیگری از بارش مرگبار در جاده چالوس رقم خورد؛ جرقه حادثه، فقط «۹۰دقیقه باران» بود که منجر به «سیل سنگ» از بالای یک رستوران و بروز تلفات انسانی شد. جاده چالوس به قدری با «رخداد طبیعی بارش باران» قربانی گرفته که ظاهرا برای برخی مسوولان عادی شده است. دو متهم حادثه اخیر بررسی شد.
  • تحریم داخلی تولید صنعتی

    دنیای اقتصاد: بر اساس روند شامخ کل اقتصاد در اردیبهشت۱۴۰۳، اگرچه سطح فعالیت‌های اقتصادی نسبت به فروردین به‌طور نسبی بهبودی اندک داشته، اما همچنان عدم تخصیص ارز به مواد اولیه و قوانین جدید ثبت سفارش واردات می‌تواند در ماه‌های آینده، دسترسی به مواد اولیه را محدود کند.
  • شرط پوتین برای آتش‌بس

    دنیای‌اقتصاد: ولادیمیر پوتین، رئیس‏جمهوری روسیه گفت که اگر کی‏یف نیروهای خود را از چهار منطقه‏ای که مسکو اعتقاد دارد متعلق به روسیه است خارج و همچنین از حضور در ناتو صرف‏نظر کند، روسیه آماده است دستور آتش‏بس در اوکراین را مورد بررسی قرار دهد و حتی صادر کند.
  • دومین قطعنامه آتش‌بس

    شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه طرح آتش‌بس مورد حمایت آمریکا برای نوار غزه را تصویب کرد. این مساله به فشار بین‌المللی برای پایان دادن به جنگ افزود. در ۲۵مارس نیز قطعنامه‌ای که خواهان آتش‌بس در رمضان شده بود، به تصویب رسیده بود.
  • سراب سرانگشتی میلیونر شدن

    دنیای اقتصاد: بازی تلگرامی «همستر کامبت» طی هفته‌های گذشته با وعده پخش توکن، بسیاری را متقاعد کرد تا بر همستر روی صفحه نمایشگر ضربه بزنند. مشاهده اقبال عمومی برای پیوستن به این بازی این سوال را در ذهن متبادر می‌کند که آیا واقعا می‌توان از این طریق به درآمد دلاری دست یافت؟
  • نیروی انسانی؛ چالش پنهان بخش معدن

    دنیای‌اقتصاد: در جهان، تربیت مدیر یکی از فعالیت‌های اصلی سازمان‌ها است. کارشناسان حوزه‌ معدن در رویداد جامع‌معدن و صنایع معدنی که به کوشش گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شده بود، بر اهمیت تربیت و آموزش نیروی انسانی در این حوزه تاکید کردند.
  • حمایت دسته‌جمعی از بورس

    پس از مدت‌ها بورس تهران در کلیت خود یک روز سبز معاملاتی را پشت سر گذاشت. روز گذشته رئیس سازمان بورس با حضور در ساختمان میرداماد با رئیس کل بانک مرکزی دیدار کرد. صحبت‌های وزیر اقتصاد درخصوص چهار اقدام برای حمایت از بازار سهام نیز از عوامل استقبال از بازار در روز گذشته بود.
  • اصلاح‌طلبان می‌آیند؟

    دنیای‌اقتصاد: جبهه اصلاحات عصر روز یکشنبه با دستور کار بررسی نحوه حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری تشکیل جلسه داد. بر اساس شنیده‌های «دنیای‌اقتصاد» تاکنون اعضای جبهه اصلاحات وارد بحث مصادیق نشده‌اند و در حال حاضر درباره چگونگی شرکت در انتخابات دو نگاه در مقابل یکدیگر صف‌آرایی کرده‌اند.
  • بحران نیروی متخصص در معادن

    دنیای اقتصاد: میزگرد تخصصی «تامین و توانمندسازی منابع انسانی پیشرو در معدن و صنایع معدنی» در دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی که به کوشش تیم رسانه‌‌‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شد، به سه‌محور بررسی وضعیت منابع انسانی در معدن و صنایع مرتبط، روش‌های نوین به‌کارگیری نیروی انسانی ماهر و روش‌های نوین توانمندسازی و نگه‌داشت منابع انسانی پرداخته شد. کارشناسان در این نشست چالش امروز حوزه‌‌ معدن و صنایع معدنی را کمبود نیروی انسانی ماهر عنوان و تاکید کردند باید با اتخاذ نگاه آینده‌‌‌نگرانه از سوی مدیران معدنی، برای تربیت نیروی انسانی ماهر و رده بالا گام برداشته شود. کمبود نیروی متخصص معدنی در حالی است که آمارها نشان می‌دهد در شرایط فعلی، به دلیل چالش‌‌‌های متعدد پیش‌‌‌روی معدن و صنایع معدنی، تا ۸۲‌درصد توجه مدیران متمرکز بر امور جاری بنگاه‌‌‌هاست.
  • سقوط‌ آزاد دلار آزاد؟

    دنیای اقتصاد: نرخ دلار آزاد نسبت به روزهای پایانی فروردین‌ماه حدود ۱۴درصد افت کرده است. روز گذشته حمایت کانال ۵۸هزار تومانی شکسته شد تا دلار بازاری در نیمه کانال۵۷ قرار گیرد. تحلیلگران مجموعه‌ای از عوامل سیاسی و اقتصادی را در افت سریالی اخیر موثر می‌دانند.
  • فروش ناگهانی خودروی برقی

    دنیای اقتصاد-گروه خودرو: نخستین مرحله فروش خودروهای وارداتی برقی با فریز ۱۰۰میلیون تومان سپرده در یکی از بانک‌های منتخب کلید خورد. در غیاب اطلاع‌رسانی رسمی، بانک‌ها با ارسال پیامک‌های تبلیغاتی، از ثبت‌نام برقی‌ها با بلوکه کردن مبلغ پیش‌خرید خبر دادند. در این دوره، محدودیت‌های ثبت‌نامی حذف و قیمت برقی‌ها نیز مشمول قیمت‌گذاری دستوری نیست.
  • هشدار برقی بخش‌خصوصی

    دنیای اقتصاد: نگرانی درباره قطع احتمالی برق در تابستان امسال یکی از محورهایی بود که در پانزدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران مورد تاکید قرار گرفت. رئیس اتاق تهران پیشنهاد کرد که کاهش مصرف برق خانگی به‌عنوان راه‌حل، مورد توجه قرار گیرد تا آسیبی به صنایع وارد نشود.
  • استارت تجارت با روبل و ریال

    دنیای اقتصاد: رئیس‌کل بانک‌ مرکزی در نشستی با فعالان اقتصادی از برنامه سیاستگذار پولی برای راه‌اندازی ریال آفشور برای مبادلات تجاری با روسیه خبر داد. در این طرح بانک‌ مرکزی دو کشور متعهد شده‌اند ارز ریال و روبل را تا حد توازن تجاری دو کشور معاوضه کنند.
  • هفت پله قرمز بورس

    دنیای اقتصاد: شاخص کل در روز گذشته برای هفتمین روز متوالی با افت همراه شد تا افت شاخص در این ۷روز به ۳.۱۹درصد برسد. شکاف دلار نیمایی و آزاد، فقدان اعتماد در بازار، نرخ بهره بالا و نبود اخبار بنیادی امیدوارکننده از جمله موانع رشد بورس در مقطع فعلی محسوب می‌شوند.
  • دوربرگردان ریسک خودرویی‌ها

    دنیای اقتصاد: صندوق‌های بخشی خودرویی در ریزش‌های اخیر بازار عملکرد جذابی نداشتند. بررسی پرتفوی این صندوق‌ها نشان می‌دهد که بتای بالای سهام خودرویی، در نوسانات بیشتر این صندوق‌ها نسبت به شاخص اثرگذار است. علاوه بر این، استفاده برخی از صندوق‌ها از بازار آپشن موجب شد تا این صندوق‌ها در برابر کاهش قیمت‌ها در امان باشند.
  • معاهده آمریکا بدون اسرائیل

    دنیای اقتصاد: اسرائیل برای عادی‌سازی روابط با عربستان آن هم به شرط تشکیل کشور فلسطینی آماده نیست؛ از همین رو و بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، ریاض و واشنگتن تصمیم گرفته‌اند توافق دفاع نظامی متقابل را بدون بحث عادی‌سازی به ثمر برسانند؛ با این حال فرجام چنین توافقی در سنا مشخص نیست.
  • فوتسال ایران بر بام آسیا

    دنياي اقتصاد: تیم ملی فوتسال ایران برای سیزدهمین بار قهرمان آسیا شد. بازی نهایی مسابقات جام ملت‌های آسیا عصر دیروز بین ایران و تایلند برگزار شد که در نهایت شاگردان وحید شمسایی با نتیجه ۴بریک از سد میزبان گذشتند و با شایستگی توانستند عنوان قهرمانی این مسابقات را به دست بیاورند.
  • ماجرای افت قیمت دلار

    دنیای اقتصاد: قیمت دلار نقدی در بازار روز شنبه به کف کانال ۶۲هزار تومانی رسید. تحلیلگران ۳عامل مختلف سیاسی-اقتصادی را به‌عنوان محرک‌های کاهشی نرخ ارز مطرح می‌کنند. نخست کاهش سطح ریسک‌های سیاسی، دوم وجود احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هسته‌ای و سوم اخبار مثبت درآمد‌های نفتی.
  • مدیریت در شرایط پراسترس

    کمبود نیروی انسانی متخصص، سومین دغدغه مدیران عامل ایرانی در سال‌جاری است. این موضوع در سال گذشته، در جایگاه دهم قرار داشت و احتمالا یکی از دلایل افزایش این نگرانی، مهاجرت نیروهای متخصص از کشور است. در همین زمینه، در ساعات پایانی رویداد «رونمایی از گزارش مدیران عامل» شرکت مشاوره مدیریت ایلیا که در روز سه‌‌‌شنبه چهارم اردیبهشت با عنوان «حرکت در جریان مخالف» برگزار شد، دکتر آذرخش مکری، دانشیار گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مورد سبک‌‌‌های انگیزش فردی در بحران‌‌‌ها و شرایط حساس صحبت کرد و دکتر آرین قلی‌‌‌پور، استاد منابع انسانی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، به راهکارهای جذب و نگهداشت نیروی انسانی پرداخت.
  • باخت قطعه‌سازان به واردات

    دنیای اقتصاد: وزارت صمت طبق روالی معمول در ابتدای هر سال برنامه تولید خودرو را اعلام می‌کند. این در شرایطی است که فعالان صنعت قطعه تاکید دارند، تولید بدون توان واقعی قطعه‌سازان به خودروساز دیکته می‌شود. آمارهای معتبر از سوی مجلس نیز از کاهش تولید و فروش قطعات خودرو در سال گذشته خبر می‌دهد.
  • پیشنهادها به «سن‌پترزبورگ»

    علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی در اجلاس دبیران شورای امنیت کشورهای عضو بریکس در سن‌پترزبورگ، از ارائه یک بسته پیشنهادی به این نشست شامل همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات خبر داد.
  • متهم کمبود دارو

    دنیای اقتصاد: مجلس روز گذشته با اعمال ماده۲۳۴ درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درخصوص دلیل کمبود دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی مخالفت کرد. در صورت موافقت نمایندگان، بررسی تخلفات در زمینه کمبود دارو به قوه قضائیه ارجاع داده می‌شد. با این حال برخی نمایندگان معتقد بودند که وزارت بهداشت مقصر اصلی نیست.
  • عارضه «عوارض صادراتی» در معدن

    دنیای اقتصاد: فعالان حوزه معدن در نشست کمیته راهبردی دومین رویداد جامع معدن و صنایع معدنی، از مهم‌ترین چالش این حوزه سخن گفتند. به اعتقاد آنها، صادرات و تسهیل مسیر ورود به بازارهای جهانی اهرمی مهم برای رشد بخش معدن است. از این رو عوارض صادراتی مهم‌ترین معضل معدن‌کاران محسوب می‌شود.
  • راه سخت مودی در جنوب هند

    دنیای اقتصاد: نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند هدفی را برای ائتلاف تحت رهبری خود اعلام کرد که بسیار جاه‌طلبانه است. مودی ادعا کرد از مرز ۴۰۰کرسی در مجلس دارای ۵۴۳کرسی عبور خواهد کرد. اما این امر بدون پیروزی در جنوب هند که توسعه یافته است، به‌دست نمی‌آید.
  • رای بخش‌خصوصی به استقلال اتاق

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: نمایندگان بخش خصوصی به تصویب بندی اقدام کردند که مطابق آن دایره اختیارات شورای عالی نظارت محدود خواهد شد. مطابق این بند که پس از اعتراض اعضای اتاق به گسترش دایره دخالت‌های دولت در امور اتاق به تصویب رسید، این شورا تنها در صورتی قادر به اعمال تغییرات خواهد بود که تایید هیات نمایندگان را داشته باشد.
  • امضای بزرگ‌ترین قرارداد نفتی

    دنیای اقتصاد-هادی سلگی: قرارداد توسعه ۶ میدان نفتی کشور به ارزش بیش از ۱۳‌میلیارد دلار با هدف افزایش تولید حدود ۴۰۰‌هزار بشکه با تکیه بر توان داخلی با حضور معاون اول ریاست‌جمهوری، وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امضا شد. جواد اوجی در مراسم امضای این قراردادها اعلام کرد که توسعه این میادین در مجموع ۱۵‌میلیارد دلار عایدی سالانه خواهد داشت.
  • استعفای قضایی در روزهای پایانی

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: چند ماه پس ازانتشار اخبار مختلف مبنی بر بازداشت فرزندان معاون اول قوه قضائیه به اتهام تشکیل شبکه اعمال نفوذ و پول‌شویی، روز گذشته محمد مصدق از سمت خود استعفا کرد. این نخستین‌باراست که یک مقام ارشد کشور به‌دلیل تشکیل پرونده فساد مالی برای نزدیکانش ازسمت خود استعفا می‌کند.
  • مکمل ارز سفر آمد

    دنیای اقتصاد: با کاهش ارزش لیر در مقابل دلار، بهای پول ترکیه در بازار ارز ایران نیز کاهش یافته و به هزار و ۸۷۵تومان رسیده است. روز گذشته قیمت هر دلار آمریکا به ۳۲لیر رسید؛ موضوعی که در کنار افزایش ارز مسافرتی، به نفع مسافران نوروزی با مقصد ترکیه است.
  • تراکنش‌ها زیر ذره‌بین

    دنیای اقتصاد: معاون فناوری بانک مرکزی از ابزارهای جدید و آتی این نهاد در تراکنش‌های بانکی رونمایی کرد. اگرچه توسعه ابزارهای نظارتی برای امنیت تراکنش‌ها یک امر مثبت تلقی می‌شود، اما همزمان کارشناسان نسبت به خروج منابع از بخش رسمی و ریالی، به سایر بازارهای غیررسمی هشدار می‌دهند.
  • توقف موقت بورس؟

    دنیای اقتصاد : شاخص بورس تهران در حالی طی روز چهارشنبه، با کاهش ارتفاع ۰.۳درصدی همراه شد که طی یک هفته گذشته، بازار سهام، بازدهی ۵.۴درصد را به ثبت رساند. بررسی‌ها نشان می‌دهد درصورتی‌که روند قیمت دلار ثابت بماند، شاخص کل احتمال مقاومت ۲میلیون و ۲۰۰هزار واحد را پیش رو خواهد داشت.
  • بیت کوین و طلا در قله تاریخی

    روز گذشته، قیمت طلا و بیت‌کوین همزمان به قله تاریخی خود رسید و رکورد تازه‌ای را به ثبت رساند. در معاملات روز گذشته، طلا به قیمت ۲۱۴۱دلاری و بیت‌کوین نیز به ارتفاع ۶۸هزار و ۸۰۰دلاری رسید. «دنیای‌اقتصاد» عوامل افزایشی در بازارهای جهانی را بررسی کرده است.
  • همگرایی نفتی در اوپک‌پلاس

    دنیای اقتصاد: اوپک‌پلاس کاهش تولید نفت را به میزان ۲میلیون و ۲۰۰هزار بشکه در روز، تا سه‌ماه دوم۲۰۲۴ تمدید کرد. عربستان به کاهش عرضه یک میلیون بشکه‌ای و روسیه صادرات نفت خود را با کاهش ۴۷۱هزار بشکه در روز ادامه خواهند داد.
  • فرش قرمز سوری برای سرمایه‌گذاران

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: همایش فرصت‌های ورود به بازار سوریه با خبرهای جدید برای سرمایه‌گذاران ایرانی همراه بود. مقامات سوری از امنیت اقتصادی در این کشور سخن گفتند. همچنین تشکیل بانک مشترک، حذف تعرفه‌ها برای کالاهای ایرانی و تاسیس منطقه آزاد اخباری بود که در این همایش اعلام شد.
  • ارزیابی اولیه از ترکیب مجلس

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: با اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس، ترکیب سیاسی مجلس دوازدهم نشان از پیروزی ائتلاف نانوشته امنا، شریان و پایداری و ازسوی دیگر شکست اعتدالیون دارد. این انتخابات با شگفتی‌هایی ازجمله ناکامی آملی لاریجانی از ورود به مجلس خبرگان و عدم موفقیت باهنر و نوبخت درکسب کرسی در مجلس دوازدهم همراه بود.
  • نمایشگاه مطبوعات پس از ۶ سال

    روز گذشته بیست‌وچهارمین نمایشگاه مطبوعات و رسانه‌های ایران با شعار «نجستم همیشه جز از راستی» در محل مصلای امام خمینی (ره) تهران با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از ۶ سال وقفه افتتاح شد. این نمایشگاه به مدت ۴روز ادامه دارد و ۴۵۰رسانه از جمله گروه رسانه‌ای دنیای‌اقتصاد در آن حضور دارند.
  • گلایه‌های بخش‌خصوصی

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: نخستین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران به ریاست صمد حسن‌زاده با حضور وزیر صمت برگزار شد. عباس علی‌آبادی اولین وزیر کابینه دولت سیزدهم بود که در دوره دهم به اتاق آمد و پای صحبت‌های فعالان اقتصادی نشست. مهم‌ترین گلایه‌ها و نقدهای بخش‌خصوصی به موانع ارزی برای صادرات و واردات و تصمیمات خلق‌الساعه سیاستگذار اختصاص داشت.
  • آرمان و آذرخش؛ مدافعان ایران

    دنياي اقتصاد: سامانه‌های پیشرفته پدافند هوایی «آرمان» و «آذرخش» صبح روز گذشته رونمایی شدند. این سامانه‌ها با حضور امیر سرتیپ ‌محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح برگزار شد. این سامانه‌ها قدرت دفاعی هوایی ایران را چند برابر می‌کند و با تشکیل لایه‌های امن پدافندی آمادگی کامل برای حفاظت از تاسیسات حساس و حیاتی کشور را دارد. سامانه موشکی آرمان، توان تقابل همزمان با ۶ هدف را در فاصله‌های ۱۲۰ تا ۱۸۰ کیلومتر دارد و سامانه موشکی آذرخش نیز می‌تواند در انواع شرایط آب و هوایی تا برد ۵۰ کیلومتری با ۴ موشک آماده به شلیک اهداف را شناسایی و منهدم کند. این سامانه‌ها چون بر یک خودرو سوار هستند، تاکتیکی و چالاک‌اند و قابلیت حمل و جابه‌جایی سریع دارند.
  • سخت‌گیری در مرزهای شرقی

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: فرمانده نیروی زمینی ارتش از انسداد نوار مرزی ایران و افغانستان خبر می‌دهد. سخنگوی امارت اسلامی اما از این حرف رنجیده است و می‌گوید: «اقدامات مرزی از هر کشوری صورت می‌گیرد باید تفاهمات هم باشد.» امیرکیومرث حیدری اما پاسخ قاطعی داد: «طالبان نمی‌توانند برای ما تعیین تکلیف کنند.»
  • خرابکاری در خط انتقال گاز

    یک اقدام تروریستی در ساعت یک بامداد چهارشنبه در شبکه خطوط انتقال گاز سراسری در دو منطقه کشور باعث وقوع انفجار در خط لوله دو استان چهارمحال و بختیاری و فارس شد. وزیر نفت روز گذشته در حاشیه نشست هیات دولت گفت: هدف دشمن قطعی گاز استان‌های بزرگ بود که رخ نمی‌دهد.
  • نقطه تلاقی فولاد و پتروشیمی

    دنیای اقتصاد: رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام‌معظم رهبری در مراسم افتتاحیه نمایشگاه پتروشیمی «ایران پتروکم» با تاکید بر اهمیت حرکت ایران به سمت فناوری‌های نوین و تولید سبز، گفت؛ یکی از مثال‌های این حرکت استفاده از هیدروژن برای تولید فولاد سبز بوده‌است. نخستین همایش و نمایشگاه بین‌المللی ایران‏‏‏‌پتروکم (IranPetrochem) با شعار حمایت از تولید دانش‌بنیان در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش به همت‌شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس از ۲۴ تا ۲۶ بهمن‏‏‏‌ماه جاری و با حضور بیش از ۱۰۰شرکت دانش‌بنیان در مرکز بین‌المللی همایش‌ها و نمایشگاه‌های جزیره کیش در حال بر‌‌گزاری است. در مراسم افتتاحیه دبیر اجرایی همایش، رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام‌معظم رهبری، رئیس انجمن صنفی کارفرمایی پتروشیمی و مدیرعامل هلدینگ خلیج‌فارس سخنرانی کردند.
  • دیپلماسی برای پایان نسل‌کشی

    دنیای اقتصاد: وزیر خارجه ایران در پنجمین دیدار با امیر قطر در طول چهار ماه گذشته با محوریت جنگ غزه بر اهمیت تداوم و سرعت بخشیدن به تلاش‌های مشترک تهران-دوحه برای دستیابی به راه‌حل سیاسی به‌منظور پایان دادن به نسل‌کشی صهیونیست‌ها در فلسطین تاکید کرد.
  • کانون مذاکرات منطقه‌ای

    دنیای اقتصاد: وزیر خارجه ایران در سومین ایستگاه از تور منطقه‌ای خود با محوریت جنگ غزه، پس از بیروت و دمشق راهی دوحه شد تا با مقامات قطری دیدار و گفت‌وگو کند. دوحه نقش مهمی در مذاکرات صلح دارد و میزبان رهبران حماس در منطقه است.
  • سیگنال منفی به حکمرانی ریال؟

    دنیای اقتصاد-گروه بازار پول و ارز: سیاستگذار اقتصادی خبر از کاهش سقف ماهانه کارت به کارت به یک میلیارد تومان و محدودیت تعداد تراکنش‌های ماهانه کارت‌ها به ۲۰۰ تراکنش داده است. به نظر می‌رسد این اقدامات در جهت محدودیت استفاده از ریال، فعالان اقتصادی را به استفاده از ابزارهای پرداخت موازی و غیر رسمی هدایت کند.
  • بازگشت باشکوه

    دنیای اقتصاد: بازی با ژاپن در یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا قرعه دشواری بود. این قرعه زمانی سخت‌تر شد که تیم ایران مهدی طارمی را هم به دلیل اخراج در مسابقه قبلی از دست داد و به این ترتیب ناچار شد بدون یکی از بهترین بازیکنانش به مصاف سامورایی‌ها برود.
  • بوی عمران از احوال جنوب ایران

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: ابراهیم رئیسی روز پنج‌شنبه در سفری دو روزه به استان هرمزگان رفت. در جریان این سفر که سیزدهمین مقصد از دور دوم سفرهای استانی دولت به شمار می‌رود، ۳۲ طرح بهداشتی-درمانی در استان هرمزگان به بهره‌برداری رسید. از جمله با حضور رئیس‌جمهور، ساختمان جدید بیمارستان فوق تخصصی کودکان بندرعباس با ظرفیت ۱۱۲ تخت به بهره‌‌‌برداری رسید.
  • تجدید میثاق با آرمان‌های امام(ره)

    دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت روز گذشته در آستانه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز دهه فجر با حضور در حرم مطهر امام خمینی‌(ره)، با آرمان‌های بنیان‌گذار کبیر و شهدای انقلاب اسلامی، تجدید میثاق کردند. در این مراسم، حسن خمینی تولیت حرم امام خمینی (ره) نیز حضور داشت. ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری در این مراسم گفت: تجدید میثاق با آرمان‌های امام می‌تواند یادآوری باشد برای دولتمردان به اینکه کجا قرار دارند و چه مسوولیت سنگینی به عهده دارند و بنیان‌گذار انقلاب چه اهدافی را دنبال می‌کردند و از چه ویژگی‌ها و شاخص‌هایی برخوردار بودند. به گزارش ایسنا، وی افزود: دهه فجر یادآوری این است که امام چه می‌خواستند و امروز کجا قرار داریم و چه کنیم که اهداف امام بیش از گذشته محقق شود و این همان پیمان و میثاقی است که در دهه فجر می‌بندیم.
  • تورم تولید در کف ۳.۵ ساله

    دنیای اقتصاد: تورم تولیدکننده که به «تورم پیش‌نگر» نیز معروف است در دی‌ماه به پایین‌ترین رقم در ۳.۵ سال اخیر رسیده است. سوالی که اکنون مطرح است این است که آیا این روند کاهشی در ماه‌های آینده در نرخ تورم مصرف‌کننده خود را نشان خواهد داد؟
  • آخرین وضعیت حادثه بیمارستان گاندی

    بخش هتلینگ بیمارستان گاندی تهران پنج‌شنبه شب دچار حریق شد و برای ساعاتی در آتش سوخت. به دنبال این حادثه، بیماران به بیمارستان‌های دیگر تهران منتقل شدند. براساس گزارش‌ها، این حادثه هیچ فوتی و مصدومی نداشت. در پی این آتش‌سوزی، پرونده قضایی برای بررسی علل وقوع حادثه تشکیل شد.
  • مهر تایید بر افزایش حقوق

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» ازموافقت دولت با افزایش بار مالی حقوق کارمندان خبر داد. حمیدرضا حاجی‌بابایی همچنین گفت که فوق‌العاده خاص شامل همه حقوق‌بگیران کشور می‌شود. وی تاکید کرد سقف بودجه تغییر خاصی نداشته است.
  • فشار بی‌سابقه غرب به نتانیاهو

    دنیای اقتصاد-گروه‌ دنیا: اتحادیه اروپا در اعمال فشار بر نتانیاهو برای پذیرش راهکار دو دولتی به آمریکا پیوسته و در عین حال به همه اعضایش تاکید کرده است که برای تحمیل پیامدهای عدم پذیرش این راهکار بر اسرائیل آماده باشند. فایننشال‌تایمز این را به مثابه فشار بی‌سابقه بر نخست‌وزیر اسرائیل از سوی غرب می‌داند.
  • مهمان دائمی اینترنت

    دنیای اقتصاد: روز گذشته یک‌بار دیگر کاربران اختلالی نسبتا فراگیر را در شبکه اینترنتی تجربه کردند که در ساعات میانی روز شدت گرفت. بعضی کاربران روز جمعه هم از اختلال و بالا رفتن میزان تاخیر در اتصال خبر داده بودند. این اختلالات اگرچه تکراری است، اما در روزهایی که شهروندان نسبت به افزایش تعرفه اینترنت - آن هم با هدف توسعه و بهبود شبکه- گلایه دارند، فشار مضاعفی خواهد بود.
  • تنش‌زدایی در ۷۲ ساعت

    دنیای اقتصاد-گروه‌خبر: تنش میان ایران و پاکستان تنها ۷۲ساعت به طول انجامید؛ عصر روز گذشته وزیران خارجه دو کشور در یک گفت‌وگوی تلفنی سیگنال‌های پایان تنش را به یکدیگر مخابره کردند و ساعتی پس از آن پاکستان پایان بحران در روابط دو جانبه را اعلام کرد و به این ترتیب روابط کامل دیپلماتیک مجددا برقرار شد.
  • پایان فیلسوف امیدواری

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ‌و‌هنر: «اگر از کسی بپرسی چرا زندگی می‌کنی؟ بهتر است بگوید زندگی می‌کنم تا یاد بگیرم.» این شاید ماحصل زندگی کریم مجتهدی، فیلسوف شناخته‌شده ایرانی باشد که پیش از ظهر دیروز در ۹۳سالگی درگذشت. کریم مجتهدی چهره ماندگار فلسفه و از فیلسوفان مطرح ایران در سال‌های اخیر بود و تالیفات بسیاری در معرفی فلسفه غرب و همچنین تبیین و بررسی آثار فلاسفه و حکمای ایرانی منتشر کرد. او در سال‌های واپسین عمرش هم فعال بود و پس از بازنشستگی در دانشگاه تهران، کار پژوهشی خود را در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و علوم انسانی ادامه داد. مجتهدی در عین اینکه خود چندان امیدوار به آینده تفکر و اندیشه در ایران نبود، اما امیدوار بودن را شرط متقدم و نیاز اصلی «تفکر» می‌دانست؛ چنان‌که شاید بتوان او را فیلسوف ناامید امیدواری نام نهاد. او از چهار ماه پیش به دلیل سکته و کهولت سن، تحت مراقبت‌های ویژه در منزل برادر خود زندگی می‌کرد. براساس اعلام پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی، مراسم تشییع پیکر استاد غرب‌شناس برجسته، دکتر مجتهدی، صبح امروز راس ساعت ۹ در ساختمان مرکزی پژوهشگاه برگزار می‌شود. سپس پیکر آن مرحوم برای خاکسپاری به بهشت زهرا (س) منتقل می‌شود.
  • دستاورد سفر رئیسی به زنجان

    دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهور روز گذشته در دوازدهمین مقصد از سفرهای استانی‌اش برای افتتاح پروژه‌های عمرانی و صنعتی به استان زنجان رفت. درجریان این سفر یک‌روزه در مجموع ۱۱۸پروژه عمرانی به همراه پروژه‌های روستایی و درون‌شهری به ارزش بیش از ۳۰هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید.
  • دست‌های بسته لاریجانی

    دنياي اقتصاد: نزدیکان علی لاریجانی ظاهرا از نتیجه بررسی صلاحیت‌ها توسط هیات‌های نظارت ناراضی هستند. آنها اعتقاد دارند در ازای تایید برخی چهره‌های کلیدی در تهران، از شانس پیروزی لاریجانی در شهرستان‌ها به‌دلیل رد صلاحیت‌ها، به مقدار زیادی کاسته شده است.
  • تقاضای طلایی روز مادر

    دنیای اقتصاد: روند قیمتی طلا در بازار افزایشی شد. هر قطعه سکه طلای طرح جدید در عصر روز گذشته با ۵۰۰هزار تومان رشد در رقم ۳۰میلیون و ۱۰۰هزار تومان معامله شد. فعالان بازار «تقاضای طلا برای روز مادر» را عامل این رشد قیمت می‌دانند.
  • دانش‌جعفری در میرداماد

    محمدرضا فرزین طی حکمی داود دانش‌جعفری را به سمت مشاور عالی رئیس کل بانک مرکزی منصوب کرد. این اقتصاددان، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر کمیسیون اقتصاد کلان مجمع تشخیص مصلحت نظام است و سابقه سکانداری وزارت اقتصاد در دولت نهم را در کارنامه خود دارد.
  • «ویکند ۲روزه»؛ هفته آینده

    دنیای اقتصاد: سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» خبر داد که بر اساس قول هیات رئیسه یکشنبه هفته آینده لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته در صحن علنی مجلس بررسی می‌شود. همزمان معاون پارلمانی، نظر دولت را گفت.
  • گرم‌ترین کریسمس آمریکا

    دنیای اقتصاد: روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به تغییرات آب و هوایی خبر داد که آمریکا در حال سپری کردن گرم‌ترین کریسمس تاریخ خود است؛ به‌گونه‌ای‌که مینیاپولیس برای اولین بار دمای ۱۳درجه سانتی‌گراد را تجربه کرد و این به تغییرات فرهنگی بزرگ منجر می‌شود.
  • دپو به خودروهای فرسوده رسید

    دنیای اقتصاد: دپوی خودروهای فرسوده توسط برخی مراکز اسقاط و عدم عرضه از سوی مالکان این خودروها، نتیجه تاخیر در تصویب آیین‌نامه ماده۱۰ قانون ساماندهی خودرو است. دیروز از تصویب این آیین‌نامه خبر رسید.
  • ۱۰ بانک برتر ۲۰۲۳

    دنیای اقتصاد: نشریه فوربس در گزارشی ۱۰بانک برتر جهانی را بر اساس ارزش بازاری آنها در سال۲۰۲۳ رتبه‌بندی کرد. در این رتبه‌بندی ۴بانک متعلق به آمریکا، ۴بانک متعلق به چین، یک بانک متعلق به هند و یک بانک نیز متعلق به بریتانیا بوده است.
  • یک دستور و یک طرح در گلستان

    دنیای اقتصاد: ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری روز پنج‌شنبه دریک سفر دو روزه به استان گلستان رفت. درجریان این سفر دستور آغاز اجرای طرح گردشگری جزیره آشوراده ازسوی رئیس‌جمهور صادر شد. همچنین طرح بزرگ فیبر نوری استان گلستان با حضور رئیس‌جمهور افتتاح شد. با افتتاح و بهره‌‌‌برداری از این پروژه بزرگ، تمام ۳۷شهر استان تحت پوشش فناوری اینترنت پرسرعت قرار گرفتند. آغاز به‌‌‌کار رسمی منطقه آزاد «اینچه‌‌‌برون»، شروع مجدد عملیات اجرایی پتروشیمی گلستان پس از ۱۸سال، بهره‌‌‌برداری از طرح زهکشی در ۲‌هزار هکتار از زمین‌‌‌های کشاورزی حوزه قره‌‌‌سو و افتتاح متمرکز طرح‌‌‌های حوزه حمل‌ونقل و توسعه راه‌‌‌ها، بهره‌‌‌برداری از مرحله نخست تصفیه‌‌‌خانه فاضلاب گنبدکاووس از دیگر برنامه‌‌‌های سفر دو روزه رئیسی در گلستان بود.
  • بزرگداشت اقتصاددانان پیشکسوت

    دنیای اقتصاد: به همت انجمن اقتصاد ایران و موسسه آموزش عالی علوم و فنون تهران، خانه ‌اندیشمندان علوم انسانی میزبان آیین بزرگداشت ۱۹۶ تن از اساتید بازنشسته اقتصاد کشور بود. این برنامه که با حضور اساتید، شخصیت‌های علمی و پژوهشگران اقتصادی برگزار شد، با سخنرانی تنی چند از این اساتید اقتصاد همراه بود و آنها به ارائه نکات و نظرات خود پرداختند. در این برنامه علاوه بر قرائت پیام اقتصاددانان ایرانی خارج از کشور، پیام چند تن از نوبلیست‌های اقتصادی به این برنامه نیز در جمع حاضران خوانده شد.
  • مجوز اینترنت ماهواره‌ای

    دنیای اقتصاد: پس از آنکه بحث استفاده از اینترنت استارلینک در کشور داغ شد، دولت اعلام کرد این شرکت‌ها تنها در صورت رعایت قوانین اجازه فعالیت خواهند داشت. حالا دولت از توافق همکاری با شرکت یاه‌ست برای ارائه اینترنت ماهواره ای خبر داده است.
  • سردار سلامی: تا انتها از فلسطین حمایت می‌کنیم

    دنیای اقتصاد: مراسم تشییع پیکر مطهر ۲۸۰ شهید گمنام روز گذشته همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا‌(س) در سراسر کشور برگزار شد. از مجموع ۲۸۰ پیکر شهدای گمنام ۱۱۰ شهید مربوط به استان تهران و ۱۷۰ شهید متعلق به مراکز استان‌ها بودند. پیکرهای این شهدا در مناطق عملیاتی مختلف از جمله عملیات‌های والفجر، والفجر مقدماتی، والفجر دو، کربلای پنج، بدر، رمضان، کربلای چهار، کربلای۶ و دیگر عملیات‌ها تفحص شده‌اند.
  • جمعه سیاه «راسک»

    دنیای اقتصاد: تروریست‌ها بامداد جمعه به مقر انتظامی در شهرستان راسک در جنوب سیستان و بلوچستان شبیخون زدند. مطابق آخرین گزارش‌ها این حمله‌ ۱۱شهید و ۶ زخمی به جای گذاشته است. معاون وزیرکشور گفت: «حدود ساعت ۲بامداد، تروریست‌ها به کلانتری راسک حمله کردند.»
  • روغن‌گیری از پلاستیک

    دنیای‌اقتصاد: تکنولوژی‌ بازیافت پلاستیک‌ها به قدری پیشرفت کرده که دیگر پلاستیک غیرقابل بازیافت یا وجود ندارد یا بسیار نادر است. در یکی از تکنولوژی‌های نوین‌ بازیافت، اگر پلاستیک‌ به قدری فرسوده باشد که در فرآیندهای رایج بازیافت نشوند، می‌توان از آنها در تولید روغن‌هایی استفاده کرد که اغلب ویژگی‌های روان‌کارهای رایج را دارد؛ حتی می‌تواند مجددا به پلاستیک تبدیل شود.
  • تکرار «تورم منفی» در چین

    دنیای‌اقتصاد: تورم چین در ماه نوامبر با ثبت سطح رقم منفی ۰.۵درصدی برای دومین ماه متوالی در محدوده منفی و در کف سه‌ساله قرار گرفت. افت قیمت مواد خوراکی از اصلی‌ترین علل این کاهش به شمار می‌رود. با این حال و با توجه به ثبات قیمت‌ها در بخش مسکن و سلامت، تورم هسته این کشور در سطح قبلی، یعنی ۰.۶درصد باقی ماند.
  • باکو-ایروان در مسیر عادی‌سازی

    دنیای اقتصاد: ارمنستان و آذربایجان گفته‌اند در اقدامی که مورد استقبال اتحادیه اروپا و آمریکا قرار گرفته است، اسیران جنگی را مبادله خواهند کرد و برای عادی‌سازی روابط خود تلاش می‌کنند. دو طرف در بیانیه مشترکی اعلام کردند که برای استفاده از «فرصت تاریخی برای دستیابی به صلح» به توافق رسیده‌اند و امیدوارند تا پیش از پایان سال معاهده صلح را امضا کنند.
  • انحراف کارکردی بهارستان؟

    دنیای اقتصاد: نقش مجلس در توسعه کشور در یک نشست در دانشگاه علامه طباطبایی بررسی شد. سال‌ها از تاسیس نهاد پارلمان در کشور می‌گذرد، با این حال اکنون این مساله پیش می‌آید که این نهاد چه کارکردی در فرآیند توسعه کشور ایفا کرده است؟ آیا مجلس نقش تسهیل‌گر توسعه را ایفا کرده یا به‌دلیل نقص ساختاری، خود نیز تبدیل به یکی از موانع توسعه شده است؟
  • ماموریت خلافکاران در اوکراین

    دنیای‌اقتصاد: نیویورک‌تایمز اسامی و جزئیات مربوط به ۱۹۷سرباز IK۶ یکی از مخوف‌ترین زندان‌های روسیه را به‌دست آورد و توانست سرنوشت ۱۷۲نفر از آنها را تا سال۲۰۲۳ تایید کند. این زندانیان سابقه‌دار و با محکومیت‌های بالا توسط پریگوژین، رئیس سابق واگنر برای جنگ با اوکراین استخدام می‌شدند. خبرنگاران نیویورک تایمز با ۱۶نفر از آنها مصاحبه یا با خانواده و دوستانشان صحبت کرده‌اند.
  • استارت فروش آزاد خودرو

    دنیای‌اقتصاد: سامانه یکپارچه تخصیص خودرو که از سال گذشته به‌عنوان پلتفرم اصلی فروش خودرو در کشور راه‌اندازی شده‌است، پس از طی کردن دوره آزمون و خطا، حالا با شرایطی جدید میزبان متقاضیان خودرو است؛ به‌طوری‌که اولا سامانه به‌طور دائم باز خواهد بود و هر خودروسازی می‌تواند نسبت به فروش محصولات خود اقدام کند، دوما نیاز به ایجاد حساب وکالتی و بلوکه کردن پول نیست.
  • ۶ دلیل انجماد «بازرگانی»

    دنياي‌اقتصاد: پس از کش‌وقوس‌های بسیار لایحه تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس به مدت ۶ماه مسکوت ماند. این تصمیمی است که نمایندگان روز گذشته با رای خود آن را اعلام کردند. «دنیای‌اقتصاد» نیز روز یکشنبه در گزارشی احتمال به‌وقوع پیوستن چنین ‌موضوعی را پیش‌بینی کرده بود. در راهروهای مجلس برخی نمایندگان منجمد شدن این لایحه را به ۶دلیل خاص نسبت داده‌اند.
  • ایستگاه اول تامین مالی ارزی

    دنیای‌اقتصاد: ابزار جدید تامین مالی ارزی رونمایی شد. این اوراق ارزی، با هدف تامین مالی برای شرکت گاز بیدبلند منتشر شده که به گفته مسوولان در مرحله نخست انتشار این اوراق، با استقبال ۱۰۰ درصدی خریداران مواجه بوده است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» در بخش نخست ۱۰۰‌هزار ورقه اوراق مرابحه ارزی به مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو عرضه شده که پذیره‌نویسی این اوراق از ۶ آذر آغاز شده و تا ۱۳ آذر ادامه پیدا می‌کند.
  • سه دستاورد نیروی دریایی ارتش

    دنياي اقتصاد: فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی از برگزاری رزمایش دریایی مشترک ایران، روسیه و چین خبر داد. امیر دریادار شهرام ایرانی جمعه شب در گفت‌وگویی ضمن اعلام این خبر گفت: کشورهای پاکستان، برزیل، عمان، هند، آفریقای جنوبی و برخی از کشورهای همسایه در دریای خزر نیز به عنوان ناظر دعوت شده‌اند.
  • دیپلمات، تا لحظه مرگ

    دنیای‌اقتصاد: قدرتمندترین وزیر امور خارجه ایالات متحده در دوران پس از جنگ که هم مورد تحسین و هم عتاب قرار گرفت، هنری آلفرد کیسینجر بود. میراث پیچیده او هنوز در روابط با چین، روسیه و خاورمیانه طنین‌انداز است. هنری کیسینجر، دانشمندی که به دیپلمات تبدیل شده بود، مهندسی گشایش درهای ایالات متحده به چین را برعهده داشت. همچنین او بود که درباره خروج این کشور از ویتنام مذاکره کرد و از حیله‌گری، جاه‌طلبی و تعقل برای بازسازی روابط قدرت آمریکا با اتحاد جماهیر شوروی در اوج جنگ سرد استفاده کرد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، او که گاهی برای انجام این کار ارزش‌های دموکراتیک را زیر پا گذاشته بود، روز چهارشنبه در خانه خود در کنتِ کانکتیکات، درگذشت. او در زمان فوت ۱۰۰سال داشت.
  • محصولات جدید کانال دنیای‌اقتصاد

    از امروز در کانال تلگرام «دنیای‌اقتصاد» دو محصول محتوایی جدید منتشر می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر