شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

آخر هفته

  • نسل جدید در سینمای ایران

  • چرا استارت‌آپ‌ها باید حمایت شوند؟

    غلامحسین جمیلی
    رئیس اتاق زنجان

    چند موضوع اصلی در مورد استارت‌آپ‌ها را باید مورد توجه قرار داد. بالاخره ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که رویکرد تولید درآمد و ثروت تغییر کرده و موضوعات به شکل جدیدی در حال دنبال شدن هستند. اساسا بخش عمده‌ای از سهم تولید سرانه در برخی کشورهای پیشرفته، از محل فعالیت‌هایی تامین می‌شود که به‌نوعی آغازگر آن فعالیت و مسیر، استارت‌آپ‌ها بوده‌اند. امروزه شرکت‌های بسیار مطرح و بزرگی در سطح بین‌المللی وجود دارند که از همین طریق راه‌اندازی شده‌اند و توانسته‌اند سهم زیادی هم از اقتصاد کشور و هم ارائه خدمات کسب کنند.

  • عکس خبری - ۲۱ بهمن ۹۵

  • کشاکش حقوقی در آمریکا

    پس از آنکه دادگاه فرجام آمریکا درخواست وزارت دادگستری دولت ترامپ برای به جریان انداختن مجدد دستور مهاجرتی ترامپ را رد کرد، رئیس‌جمهور تازه وارد آمریکا نخستین ناکامی در دولت خود را تجربه نمود. با وجود اینکه پرواز مسافرانی که در هفته گذشته به‌دلیل ممنوعیت سفر لغو شده و اتباع این ۷ کشور پشت درهای آمریکا مانده بودند از روز شنبه از سر گرفته شده است اما همچنان مشخص نیست کشاکش حقوقی بین دولت و دستگاه قضایی آمریکا در نهایت به نفع کدام‌یک از طرفین دعوا خاتمه خواهد یافت.

    .
  • اولین نشست مجمع بدون آیت‌الله

    گمانه‌زنی‌ها درباره جانشینی آیت‏الله موحدی‏کرمانی، دبیرکل جامعه روحانیت در مجمع به جای آیت الله هاشمی سرانجام رنگ واقعیت به خود گرفت و خطیب موقت نماز جمعه تهران با حکم رهبری موقتا تا پایان این دوره، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را به‌عهده گرفت. اگرچه اولین جلسه مجمع یک ماه پس از درگذشت هاشمی به ریاست موحدی کرمانی برگزار شد اما هنوز مشخص نیست که در دوره جدید هم ریاست ایشان با حکم رهبری بر مجمع دائمی شود. موحدی در حال حاضر نایب رئیس اول مجلس خبرگان رهبری هم هست.

    .
  • بهمن در جاده‌های شمالی

    بارش برف و باران هفته گذشته ۱۷ استان کشور را درگیر خود کرد اما ریزش بهمن و مسدودشدن جاده‏ها در راههای منتهی به استان مازندران آخر هفته غم انگیزی را رقم زد به‌طوری‌که جان چند هموطن را گرفت و موجب درراه‏ ماندن هزاران مسافری شد که راهی مازندران بودند یا اینکه قصد سفر به تهران داشتند. سقوط بهمن در جاده هراز چنان سنگین بود که حتی تکاوران نزاجا هم به کمک حادثه‌دیدگان آمدند. بهمن به سراغ جاده چالوس هم رفت. این در حالی است که راهداری از مردم خواسته از سفرهای غیرضروری خودداری کنند.

    .
  • تحقیر تحریم و تهدید

    چالش تازه برنامه موشکی ایران اولین تقابل ایران و آمریکا پس از روی کارآمدن ترامپ است. این تقابل در زمانی رخ داده که دولت آمریکا به خاطر فرمان‌های ترامپ از جمله فرمان ممانعت از ورود شهروندان هفت کشور مسلمان به آمریکا به شدت زیر فشار انتقادات است و با این همه همچنان بر طبل خصومت علیه ایران می‌کوبد. آمریکا در روزهای گذشته آزمایش موشکی جدید ایران را بهانه کرد تا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کند. وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای از افزوده شدن ۱۲ شرکت و ۱۳ شخص حقوقی به فهرست تحریم‌های آمریکا علیه ایران خبر داد که برخی از شرکت‌های تحریم شده در امارات، لبنان و چین مستقر هستند.

  • مرگ ناگهانی یک بازیگر

    قرعه بازی در سریال مرگ هنرمندان هنرهای نمایشی کشورمان این بار در کمال ناباوری به نام حسن جوهرچی افتاد. بازیگری که با سریال«در پناه تو» به اوج شهرت رسید و طی شبهای گذشته نیز سریال «آرام می‌گیریم» با بازی او در حال پخش بود. این هنرمند پس از تحمل بیماری کبدی در ۴۸ سالگی به‌دلیل ایست قلبی درگذشت. اگرچه حضور جوهرچی در سینما هرگز به اندازه تلویزیون پررنگ نشد اما نقش‌های او در دو فیلم «ضیافت» و «سلطان» کیمیایی، ماندگار شد. جوهرچی روز یکشنبه در قطعه هنرمندان بهشت زهرا آرام گرفت.

    .
  • تشکیل جبهه ضدایرانی؟

    دشمنی دیرینه نتانیاهو با ایران تمامی ندارد و حالا او در تلاش است با سفر به کشورهای مختلف در مقابل ایران «جبهه‏ای متحد» تشکیل دهد. نتانیاهو که پس از اجرای برجام به دنبال متحد کردن مخالفان ایران است در سفر به لندن و دیدار با نخست‌وزیر این کشور از تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران استقبال کرد و مدعی شد حکومت ایران، اروپا، غرب و دنیا را تهدید می‌کند. او که به‌زودی با ترامپ دیدار خواهد داشت در سودای آن است که با تقویت روابط سه‏جانبه به رهبری آمریکا به مقابله با ایران و تعیین حد و مرز برای کشورمان بپردازد.

  • بازی سیاست با ورزش

    فرمان ترامپ درباره منع ورود ایرانیان و اتباع ۶ کشور به آمریکا نه‌تنها گریبان سیاست را گرفت بلکه دنیای ورزش را هم با خود درگیر کرد. درحالی‌که وزارت خارجه در اقدامی متقابل خواستار منع ورود کشتی‌گیران آمریکایی به ایران شده بود رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی خواستار رفع موانع حضور کشتی‌گیران شد. اگرچه با لغو موقتی فرمان ترامپ، ممنوعیت ورود کشتی‌گیران هم به کشورمان رفع شد اما برخی معتقدند استقبال خوب از تیم ملی کشتی آمریکا فرصت خوبی برای مخابره پیام صلح و دوستی به دنیاست.

    .
  • ادامه فعالیت آژانس‌های موبایلی

    اگرچه خبر توقف فعالیت دو اپلیکیشن اسنپ و تپسی، طرفداران آنها را شوکه کرد اما خیلی زود مشخص شد آژانس‌های موبایلی قرار است به فعالیت خود ادامه دهند اما ادامه کار آنها شرط و شروطی دارد و آن‌هم کسب مجوز ازاتاق اصناف است. با وجود حمایت وزیر ارتباطات از کسب‌وکارهای اینترنتی، اما مدیرعامل سازمان تاکسیرانی گفته به خاطر بستن نرم‌افزارهای موبایلی «هرگونه اعمال فشار» را صورت می‌دهد تا این مهم را به انجام برساند. با این همه روز به روز کسب‌وکارهای اینترنتی جای خود را بیشتر در میان مردم باز می‌کنند.

    .
  • خط و نشان کی‌روش

    ماجرای مشکلات سرمربی پرتغالی تیم ملی کشورمان ظاهرا تمامی ندارد و با وجود اینکه گمان می‌رفت برگزاری جلساتی در فدراسیون فوتبال، مسائل سد راه تیم ملی را حذف کند اما خط و نشان کی‌روش برای سرخ‌پوشان یک بار دیگر توفان به پا کرد، زمانی‌که او گفت به خاطر اضافه وزن بازیکنان پرسپولیس از آنها در تیم ملی استفاده نخواهد کرد. اما دلجویی پیشکسوتان پرسپولیس موجب شد تا همین سنگین وزن‌ها بتوانند در مصاف با تراکتورسازی نتیجه بازی را ۳ بر صفر از آن خود کنند و نشان دهند شایسته صدرنشینی لیگ برتر هستند.

    .
  • گذر سکه از مرز ۱.۲۰۰.۰۰۰

    ادامه عدم اطمینان به سیاست‌های ترامپ در کنار احتمال تجزیه بیشتر اروپا با روی کار آمدن راست‌های افراطی در فرانسه، آلمان و هلند، طلای جهانی را با وجود تهدید افزایش نرخ بهره آمریکا همچنان رو به افزایش نگه داشته است. در ایران هم با وجود اینکه دلار به ریسک‌های ترامپی بی‌توجه مانده اما خوش‌بینی معامله‌گران به اونس طلا، به افزایش قیمت سکه دامن می‌زند. روز دوشنبه سکه رکورد ۴۰ روزه را شکست و بالاتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان معامله شد. هیجان سکه روز سه‌شنبه هم در مسیر افزایشی قرار گرفت.

    .
  • جالی خالی نظارت در شورا

    سرانجام سه هفته پس از فاجعه پلاسکو، شهردار تهران در شورای شهر حضور یافت تا گزارشی را که هفته پیش در مجلس ارائه کرده و مورد انتقاد نمایندگان قرار گرفته بود با اندکی تغییر، تحویل نمایندگان شورا دهد و البته با افتخار از مدیریت بحران خود بگوید. او در این نشست ۸ ساعته پای بسیاری از دستگاه‌های دولتی را هم وسط کشید و گفت همه مقصرند و باید پاسخگو باشند. شهردار تهران دلیل ارائه دیرهنگام گزارش به شورا را درخواست رهبری برای رسیدگی به آسیب‌دیدگان و طول کشیدن آواربرداری در کنار تشییع و تدفین آتش‌نشانان خواند.

  • بررسی درآمدهای نفتی احمدی‌نژاد

    بررسی چگونگی هزینه‌کرد درآمدهای نفتی دوران احمدی‌نژاد در حالی در دیوان محاسبات کلید خورده است که کمیسیون تلفیق هم مصوبه‌ای مبنی بر تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی اسناد درآمدهای نفتی سال‏های ۸۷ تا ۹۱ داشته که در صورت تصویب در صحن علنی، کار خود را آغاز خواهد کرد. براساس اعلام اوپک مجموع درآمدهای نفتی ایران در دولت احمدی‌نژاد بیش از ۵۷۸‏ میلیارد ‏دلار بوده که البته سرنوشت دقیق درآمدهای نفتی هنوز مشخص نیست و ابهامات زیادی درباره محل خرج و شیوه کسب آنها وجود دارد.

    .
  • آی تی علیه ترامپ

    سیاست‌های مهاجرتی ترامپ حالا صدای ۹۷ کمپانی بزرگ صنعت آی‌تی از جمله اپل، فیس‌بوک، گوگل، مایکروسافت و اوبر را درآورده تا جایی‌که با امضای دادخواست حقوقی علیه فرمان اجرایی ترامپ اعلام کردند کار رئیس‏جمهور آمریکا غیرقانونی بوده و به نوآوری، رشد و رقابت‏پذیری در حوزه آی‌تی آسیب می‏زند. این در حالی است که دولت ترامپ در حال تدوین سیاست جدید مهاجرتی است که بر اساس آن حدود ۸ میلیون مهاجر غیرقانونی از این کشور اخراج می‌شوند و اجازه مهاجرت بیشتر هم داده نخواهد شد.

    .
  • جنجال «قاتل اهلی»

    آخرین فیلم مسعود کیمیایی در شرایطی در کاخ جشنواره سی‌وپنجمین دوره فیلم فجر اکران شده که حالا نام پرحاشیه‏ترین فیلم جشنواره را هم با خود یدک می‌کشد. فیلم قاتل اهلی که اختلافات دامنه دارمیان تهیه‌کننده و کارگردان، آن را حسابی جنجالی کرده است، اگرچه منتقدان زیادی دارد اما حمایت داریوش مهرجویی و فریدون جیرانی را از آن خود کرده است. پیش از این کیمیایی در پاسخ به انتقاد پرویز پرستویی بازیگر این فیلم که از تغییرات در فیلمنامه و مونتاژ گله کرده بود گفت که «قاتل اهلی» تنها یک نسخه و یک تألیف دارد.

  • قیاس مع الفارق در پرونده پلاسکو

    فرید قدیری
    دبیر گروه مسکن

    گزارشی که روز سه‌شنبه در جلسه علنی شورای شهر تهران درباره برج پلاسکو قرائت شد، فارغ از ابهامات بزرگ مستتر در آن، از یک جهت قابل نقد اساسی است. مدیریت شهری در این گزارش، بدون آنکه به چرایی «اجرا نشدن برخی تکالیف در حوزه پیشگیری از حوادث، مدیریت بحران و ایمن سازی شهر» پاسخ دهد، به مقایسه آماری بین برج‌های موجود شهر تهران و تعداد برج‌های یک شهر جدید واقع در حریم پایتخت پرداخت تا از این طریق، اثبات کند ابعاد بحران آتش‌سوزی در ساختمان‌های بلندمرتبه تهران چندان حاد و بزرگ نیست.

  • تقابل استارت‏آپ‏ها و سنتی‏ها

    غزاله طایفه
    دبیر گروه بازرگانی

    هفته گذشته اخبار مختلفی در مورد جلوگیری از فعالیت دو استارت‏آپ شناخته شده در حوزه حمل‌ونقل مسافر، رسانه‏ای شد. این اولین بار نیست که این موضوع در صدر اخبار قرار می‏گیرد. با توسعه فعالیت اقتصادهای اینترنت‏محور، بخش سنتی بازار که قدرت رقابتی لازم را ندارد و منافع خود را در خطر می‏بیند، هرچند وقت یک‌بار با اعتراض نسبت به فعالیت آنها موضع‏گیری می‏کند،خدمات استارت‏آپ‏ها در بخش‏های مختلف علاوه‌بر اینکه منجر به کاهش قیمت‏ها شده، رضایت عمومی را نیز افزایش داده است.

  • «دیپلماسی پینگ‌پنگ » این بار درکشتی

    رضا خدادادی
    دبیر گروه ورزش

    زمانی ورزش باعث حفظ روابط کشورهایی با اختلافات سیاسی می‌شد که معروف‌ترین آن «دیپلماسی پینگ‌پنگ » بود. این عنوان به گفت‌وگوهای پنهانی ایالات متحده آمریکا و چین در اواسط دهه ۱۹۷۰اطلاق می‌شد. در آن زمان دو کشور هنوز روابط سیاسی با یکدیگر نداشتند و برای انجام مذاکرات، برگزاری یک تورنمنت پینگ‌پنگ را بهانه کردند. در مارس ۱۹۷۱ چینی‏ها که در جریان مذاکرات صلح ویتنام گفت‌وگوهایی را با آمریکایی‏ها شروع کرده بودند، تیم ملی پینگ‌پنگ آمریکا را به پکن دعوت کردند.

  • تست موشکی و موج جدید فشار

    کامران کرمی
    عضو گروه دیپلماسی

    روی کارآمدن دونالد ترامپ که با خود موجی از گسیختگی و ابهام را به‌وجود آورده، باعث شده این سوال پیش بیاید که روابط واشنگتن-تهران در عصر ترامپ چه سمت و سویی خواهد یافت، آیا شاهد سختگیری، فشار و تحریم مجدد آمریکا علیه ایران خواهیم بود؟ آیا شاهد فعال شدن مثلث عربستان، آمریکا و اسرائیل برای مقابله با آنچه نفوذ منطقه‌ای تهران پنداشته می‌شود، خواهیم بود؟ با توجه به رونمایی سیاست خارجی ترامپ و محقق کردن برخی وعده‌های انتخاباتی خود و با تحرکات اخیر اسرائیل و عربستان بخصوص بر سر آزمایش موشکی ایران، می‌توان بر مبنای این نشانه‌ها گفت که شاهد فشار مجدد بر تهران هم در خصوص برجام و هم در ارتباط با نفوذ تهران در جهان عرب خواهیم بود.

  • سرنوشت تازه واردهای بازار

    بمانجان ندیمی

    «امروز تصمیم گرفتم به جای اینکه با ماشین شخصی برم سرکار و توی ترافیک‌های اتوبان‌ها بنزین الکی بسوزونم، از اپلیکیشنی استفاده کنم که چند روز پیش با اصرار یکی از دوستام روی موبایلم نصب کرده بودم. کار کردن باهاش زیاد سخت نبود. مبدا و مقصد رو مشخص کردم و کمتر از یک دقیقه شماره موبایل و مشخصات راننده و ماشینی که قرار بود منو به مقصد برسونه، بهم اعلام شد. نکته جالب اینکه زمان انتظار برای رسیدن ماشین، ۲ دقیقه بود و جالب‌تر از اون هزینه سفر بود. واسم دیدن این رقم عجیب بود.

  • اصناف مخالف «استارت‌آپ‌ها» نیست

    فرشته فریادرس

    «اسنپ» و «تپسی» به‌عنوان دو کسب‌و‌کار نوظهور در بخش حمل‌ونقل مسافران درون شهری، این روزها سر و صدای زیادی ایجاد کرده اند. به‌طوری که خبر پلمب این دو اپلیکیشن در شبکه‌های اجتماعی واکنش‌های زیادی را به همراه داشت که حمایت خود را از این دو مجموعه اعلام کردند. اما در این بین اخبار ضد ونقیضی مبنی بر پلمب این دو اپلیکیشن مطرح شد که البته از سوی رئیس اتاق اصناف ایران تکذیب شد. به هر حال، فعالیت این دو مجموعه، با اعتراض طیف سنتی اتحادیه آژانس‌داران همراه بود؛ چراکه سنتی‌ها باترس از اینکه از بازار رقابتی جابمانند، سعی دارند با ایجاد فضای ناآرام در مورد فعالیت تاکسی‌های اینترنتی، این دو اپلیکیشن را از میدان رقابت به در کنند.

  • سیر توسعه استارت‌آپ‌ها

    بمانجان ندیمی: کسب‌و‌کارهای تازه وارد چگونه در دنیا، گلیم خود را از آب بیرون می‌کشند و روند توسعه آنها چگونه است؟ در گفت‌وگویی که با پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران داشتیم، با او در این باره به گفت‌وگو نشسته‌ایم. او حمایت دولت از استارت‌آپ‌ها را ضروری می‌داند و می‌گوید: به‌رغم اینکه نیاز است دولت در بخش‌های اقتصادی نقشی نداشته باشد، اما ضروری است به حمایت از استارت‌آپ‌ها بپردازد؛ چراکه استارت‌آپ‌ها در کشور ما در استیج اول ورودشان به فعالیت و چرخه کسب‌و‌کار هستند.

  • وداع با کسب و‌ کارهای سنتی

    سید حمید حسینی
    عضو اتاق ایران

    در جوامع مدرن، دولت‌ها دو وظیفه اصلی بر عهده دارند ۱- توسعه و ۲- رفاه. بنابراین همه دولت‌ها در تلاش هستند تا با قدم برداشتن در مسیر توسعه خصوصا توسعه صنعتی، کشور را در ریل پیشرفت قرار داده و با افزایش تولید ناخالص «GDP» و درآمد سرانه جامعه، رفاه را افزایش دهند.

    در مسیر توسعه صنعتی ما با دو نوع نگرش و مدل روبه‌رو هستیم؛ ۱- مدل توسعه ماشینی ۲- توسعه انسان‌محور.

    در مدل توسعه ماشین‌محور کشورها تلاش می‌کنند با خرید دانش فنی و تکنولوژی‌ و ساخت ماشین‌آلات صنعتی، اقدام به توسعه‌ و رشد کنند و از این طریق نیازهای داخلی را تامین کرده و با صدور محصولات، کسب ارز کنند.

  • نسل جدید در سینمای ایران - ۲۱ بهمن ۹۵

    یاسین نمکچیان

    سی‌و‌پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر امروز به پایان می‌رسد و نامزدهای این دوره شامگاه دوشنبه معرفی شدند در حالی که حرف و حدیث‌های فراوانی را به وجود آوردند. جشنواره فیلم فجر در سی و پنجمین دوره خود آنقدرها نتوانست نگاه منتقدان و مخاطبان را جلب کند و به نظر می‌رسد این رویداد فرهنگی بعد از سال‌ها برگزاری هنوز استراتژی پیدا نکرده است. شاید در این میان عدم ثبات مدیریت و روشن نبودن سیاست‌ها در دوره‌های مختلف شکل‌گیری چنین پدیده‌ای تاثیر گذار بوده‌اند. با این حال جشنواره در این دوره نقاط مثبتی هم داشت که می‌توان به حضور پر رنگ فیلمسازان زن ، درخشش برخی سینماگران جوان و معرفی نسل‌جدید از کارگردانان و بازیگران سینما اشاره کرد.

  • جشنواره‌ متوسط‌ها

    علیرضا بهرامی
    منتقد

    جشنواره‌های فجر سال ۹۵ یک ویژگی مهم داشتند؛ ثمره مدیریت دولت تدبیر و امید، طبق قاعده زمانی، در این دوره نمود می‌یافت. این ویژگی، با یک ویژگی دیگر درآمیخت؛ آن هم اینکه، این دوره از جشنواره‌های فجر، به‌ویژه در حوزه‌‌های موسیقی و فیلم را ضعیف‌ترین دوره جشنواره‌های فجر در چهار سال اخیر می‌توان دانست. علت اینکه جشنواره فیلم فجر پس از سه دوره آزمون و تلاش، در چهارمین مرحله یک دوره، به شرایطی تقریبا خنثی و بی‌اثر می‌رسد، یک علت کلی دارد که علت‌های جزئی‌تری از دل آن بیرون می‌آید.

  • شوک داوران به پیکره سینما

    اعلام نامزدهای بخش اصلی جشنواره فیلم فجر، شگفتی‌ساز‌ترین خبر این دوره از جشنواره بود. کمتر کسی از منتقدان و سینماگران و خبرنگاران مطرح سینمایی باقی مانده که به فهرست نامزدهای انتخابی هیات داوران اعتراضی نکرده باشد. برخی از این اعتراض‌ها علنی و رسانه‌ای شده و بسیاری دیگر نیز نه! گستره واکنش‌های منفی به نامزدهای اعلامی از سوی هیات داوران آنقدر بالاست که شبکه‌های اجتماعی، سایت‌ها و خبرگزاری‌های رسمی، ‌روزنامه‌ها و برنامه‌های مختلف در شبکه‌های متعددی از رسانه ملی را هم دربرگرفته است. در این گزارش از برخی سینماگران ایرانی درباره نامزدهای دریافت سیمرغ جشنواره فیلم فجر پرسیده‌ایم که پاسخ‌ها را می‌خوانید.

  • نامزدهای رشته‌های مهم

    نامزدهای بهترین بازیگر مکمل زن

    گیتی قاسمی برای سدمعبر و ویلایی‌ها

    مینا ساداتی برای تابستان داغ

    زکیه بهبهانی برای بدون تاریخ، بدون امضا

    ثریا قاسمی برای ویلایی‌ها

    شبنم مقدمی برای آباجان

    نامزدهای بهترین بازیگر مکمل مرد

    ساعد سهیلی برای گشت ۲

    نوید محمدزاده برای بدون تاریخ، بدون امضا

    هادی حجازی فر برای ماجرای نیمروز

    نادر فلاح برای سدمعبر و…

  • نماهای متفاوت

    جشنواره سی و پنجم فیلم فجر از نظر تعداد فیلم‌اولی‌ها و حضور فیلمسازان زن یکی از رکورددارهای تاریخ این رویداد هنری است. امسال ۱۹ فیلم اولی در بخش رقابت اصلی سودای سیمرغ و چشم‌انداز سینمای ایران حضور داشتند و در کنار آن هفت فیلمساز زن نیز در جشنواره فیلم‌هایشان روی پرده رفت. افزون بر این به لحاظ فرم و محتوا نیز تعدد برخی از انواع خاص در دوره حاضر قابل‌توجه است. گرایش گسترده فیلمسازان این دوره به ساخت فیلم‌های اجتماعی با مضمون مشکلات جامعه و فضای حسی تلخ فیلم‌ها نکته‌ای بود که بیش از هرچیز رخ نمایاند.

  • نبودن نام بزرگان در میان نامزدها یک هشدار است

    شایان ربیعی 

    جهانگیر کوثری را هم سینمایی‌ها می‌شناسند و هم فوتبالی‌ها. او این روزها دارد ۶۶ سالگی عمرش را از سر می‌گذراند. کوثری همچنان‌که بسیاری از علاقه‌مندان به سینما می‌دانند پدر باران کوثری و همسر رخشان بنی‌اعتماد است و از سال ۰۵۳۱ تاکنون در سینما حضور داشته و در این میان مجری و تهیه‌کننده برنامه‌های ورزشی تلویزیون هم بوده است. این تهیه کننده سینما امسال با فیلم «فِراری» به کارگردانی علیرضا داوودنژاد در جشنواره حضور داشت که فیلمش مورد توجه قرار گرفت و در هشت بخش از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر نقش اول مرد نامزد دریافت سیمرغ بلورین سی وپنجمین دوره جشنواره فیلم فجر شده است.

  • جشن فراگیرسینمایی پیروزی انقلاب

    سیدمحسن هاشمی
    کارشناس فرهنگی

    جشنواره‌های سینمایی در همه جای جهان آدابی کم و بیش یک پارچه دارند. این آداب از نوع فیلم‌های«طعم و بوی» جشنواره گرفته تا ترکیب هیات داوری، تعداد فیلم‌های بخش مسابقه و سایر بخش‌های نمایشی را شامل می‌شود. جشنواره فیلم فجر اگرچه بر سنت دیرپای سینمای ایران بالید اما پس از آن که سینما خود را با مدار و ارزشهای بر آمده از انقلاب اسلامی پنجاه و هفت تنظیم کرد، شکل گرفت. به همین سبب نیز زمان برگزاری‌اش در دهه فجر پیش‌بینی شد. هم هنگامی برپایی جشنواره فیلم فجر با دهه فجر انقلاب اسلامی ناگزیر ملاحظاتی را بر جشنواره تحمیل می‌کند.

  • دکه مطبوعات - ۲۱ بهمن ۹۵

    The Economist

    کوکتل مولوتف‌های ترامپ

    مجله اکونومیست این هفته گزارش خود را به ترامپ و اقدامات رادیکال وی اختصاص داده است. شاید برای همین است که این مجله برای سرمقاله این هفته خود عنوان «یک شورشی در کاخ سفید» را انتخاب کرده است. به نوشته این مجله، واشنگتن در میانه یک انقلاب قرار دارد. هنوز چندی از حضور ترامپ در کاخ نگذشته که او اولین کوکتل مولوتف‌های خود که همان فرامین سیاسی و اجرایی‌اش است را به این‌سو و آن‌سو پرتاب می‌کند. در واقع، ترکش‌های ناشی از سیاست‌های او در همین ماه اول حضور در کاخ سفید نه تنها به آمریکا که به بسیاری از کشورهای جهان پرتاب شده است.

  • یک راه‌حل با تکنولوژی پایین برای تصفیه‌آب

    این راه‌حل برای تصفیه آب که نه نیازی به برق دارد و نه بخش‌های متحرک، می‌تواند با مواد در دسترس و ارزان ساخته شود. حتی اگر در دهه گذشته یا پیش‌تر از آن در یک غار زندگی کرده باشید، باز هم این حقیقت که فقدان دسترسی برای پاکسازی آب آشامیدنی و تسهیلات کافی برای تخلیه فاضلاب، موضوع مرگ و زندگی در بسیاری از بخش‌های جهان است دیگر جای شگفتی نیست. گرچه اکنون نسبت به قبل سازمان‌های بیشتری برای تصفیه آب در مناطق فقیرنشین و سیستم‌های تصفیه بیشتری هم برای خانواده‌ها و هم برای جوامع وجود دارد، اما ما هنوز راهی طولانی داریم تا صدها میلیون انسانی که در سراسر جهان دسترسی به آب آشامیدنی سالم ندارند، دیگر نگران بیماری‌های ناشی از خوردن آب ناسالم نباشند.

  • دوچرخه‌های الکترونیکی، راهی برای دور کردن انسان‌ها از ماشین‌ها

    بسیاری از کسانی که به دوچرخه‌سواری علاقه دارند احساسات متضادی در مورد دوچرخه‌های الکترونیکی دارند؛ بسیاری از دوچرخه‌سواران دوچرخه‌های معمولی می‌گویند: «اگر می‌توانید، از توان انسانی خود استفاده کنید و قسمت بزرگتری از محیط‌زیست را حفظ کنید». حالا تام رابین در لس‌آنجلس تایمز به این موضوع نگاهی انداخته است. او می‌گوید سال گذشته در ایالات متحده آمریکا تنها ۱۵۲ هزار دوچرخه برقی فروخته شد: «رقمی که اگر آمریکایی‌ها با نرخی مشابه کشورهای اروپای غربی از آن استفاده می‌کردند، باید بیش از ۵ میلیون می‌شد».

  • تولید کیسه پلاستیکی خوراکی

    این شرکت از بالی سعی دارد تا به‌جای منتظر ماندن برای تغییر در رفتار مصرف‌کنندگان، با طراحی بهتر مشکل آلودگی ناشی از پسماند پلاستیک را حل کند. وقتی در مورد بالی فکر می‌کنیم احتمالا تصاویر بکر و دست‌نخورده از سواحل همراه با درخت‌های نخل جلوی چشممان می‌آید. اما متاسفانه واقعیت متفاوت است. این سواحل دیگر بکر و دست‌نخورده نیستند؛ آنها مملو از زباله هستند. زباله‌هایی که اکثر آن را مواد پلاستیکی تشکیل می‌دهند. این مواد پلاستیکی یا از سبک زندگی تجاری شده منطقه بالی ناشی شده است یا از جریان‌های اقیانوسی که زباله‌های خارجی را وارد می‌کنند.

  • بازیگران اصلی اقتصاد

    مرتضی زارع
    کارشناس اقتصادی

    نخست بیایید دو بازیگر اصلی در هر سیستم اقتصادی را از هم تفکیک کنیم. کالاها و خدمات در یک کشور یا توسط دولت تولید می‌شوند یا کسب‌و‌کارهایی که مردم خودشان راه‌اندازی می‌کنند. هرچه سهم دولت بیشتر باشد اقتصاد دستوری‌تر یا حکومتی‌تر است و هرچه مردم و شرکت‌های خصوصی در تولید نقش بیشتری داشته باشند اقتصاد آزادتر است. تجربه نشان داده اقتصاد آزاد کارآیی به مراتب بیشتری نسبت به اقتصاد دستوری دارد. به سراغ دولت برویم؛ وظیفه دولت در درجه اول تامین نظم و امنیت و همچنین نیروی دفاعی برای محافظت از کشور است.

  • شرکت‌ با مسوولیت محدود (LCC)

    یکی از عوامل مهم در رشد سریع سطح رفاه، امید به زندگی و پیشرفت تکنولوژی در اوخر قرن هجدهم نه ابداعات بشری، بلکه در حقیقت وضع قوانینی بود که به این ابداعات فرصت شکوفایی داد. هر ابداعی نیاز به سرمایه‌ای دارد تا خود را به‌دنیا معرفی کند. ایجاد نظام‌های کاهش ریسک، کمک شایانی به جذب سرمایه موردنیاز در این زمینه در آن بازه زمانی کرد. شرکت‌هایی با مسوولیت محدود (The limited liability corporation) ساختاری در کسب‌وکار ایجاد کرد که موجب کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و افزایش انگیزه سرمایه‌گذاران شد. در این سیستم سرمایه‌گذاران تنها به اندازه‌ای که در یک پروژه یا فعالیت اقتصادی سرمایه‌گذاری کرده‌اند نسبت به بدهی‌های آن مسوول خواهند بود.

  • شکم‌گردی در‌کره‌

    سعید انوری‌نژاد
    saeidanvari@yahoo. com

    در پاییز سال ۱۳۹۰ برای سفری‌کاری به کره‌جنوبی رفتم. سفری که در نهایت سه هفته طول کشید و به جز دو آخر هفته که یک بار به شهر بندری بوسان و بار دیگر به شهر کوچک گه‌ئونگ‌جو رفتم، در باقی روزها در سئول بودم. از آنجا که در تمام این مدت روزها سرکار حاضر می‌شدم، دیدارم از سئول اغلب شبانه بود. داستان دیدار از بوسان و گه‌ئونگ‌جو را در قسمت‌هایی جدا خواهم نوشت و در این شماره که بخش سوم از سئول‌گردی من است، به غذاهای کره‌ای و شیوه پختشان - در حدی که دیدم و چشیدم - می‌پردازم.

  • تفکر حل مساله؛ مقدمه شکل‌گیری یک استارت‌آپ

    شیما رئیسی

    استارت‌آپ،‌ مفهومی که در چند سال اخیر بسیار بر سر زبان‌ها افتاده و در فضای کسب‌وکار کشور مطرح شده، به شرکت‌های نوپایی اطلاق می‌شود که ایده اصلی شکل‌گیری آنها، طرح مساله و یافتن راه‌حلی برای آن در قالب یک الگوی کسب‌وکار است. در این مدل، عده‌ای کارآفرین گردهم جمع شده و با تعیین استراتژی‌های خلاقانه در پی چندین مرحله آزمون و خطا، به‌صورت مشخصی از یک فرآیند اقتصادی دست می‌یابند؛ فعالیت‌هایی که در کوتاه‌مدت منجر به درآمدزایی شده و براساس دانش روز و تغییرات تحت مطالعه جامعه هدف مشخص شده به‌عنوان متقاضیان کالای تولیدی این مجموعه‌ها، نو به نو می‌شوند.

  • اشتباهاتی ‌که همه کارآفرینان مرتکب می‌شوند(بخش نخست)

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    باهو‌ش‌ترین، زیرک‌ترین و موفق‌ترین کارآفرینان نیز اشتباهاتی را مرتکب می‌شوند که شاید بسیار احمقانه باشد. دلیل این امر این است که حتی با سختکوش‌ترین افراد و با آمادگی کامل، چالش‌هایی وجود دارد که یک موسس استارت‌آپ در آن لحظه انتظارش را ندارد. گرچه غیرمنطقی است که انتظار داشته باشیم همه افراد بدون افتادن در دام مشکلات با تمام قوا پیش بروند اما آموختن از اشتباهات کارآفرینان باتجربه‌تر می‌تواند به موسسان جدید کمک کند تا دردسرها و زمان از دست‌رفته را کاهش دهند و منابع خود را حفظ کنند.

  • استراتژی ساده استیو جابز برای رسیدن به خواسته‌ها

    Glenn Leibowitz
    مترجم: مریم رضایی

    فیلم معروفی از صحبت‌های استیو جابز در یوتیوب وجود دارد که در آن داستانی را از دوران ۱۲ سالگی خودش تعریف می‌کند. در آن سن او به‌دنبال قطعاتی برای ساختن یک ابزار الکترونیکی بود که قرار بود فرکانس‌سنج باشد. او تعریف می‌کند که چطور شماره بیل هیولت، موسس شرکت هیولت پاکارد را به دست آورد و با او تماس گرفت. شرکت HP در آن زمان قطعات مورد نیاز او را داشت. او بعد از معرفی خودش یک راست سر اصل مطلب رفته و گفته بود: «من می‌خواهم یک فرکانس‌سنج بسازم و می‌خواستم بدانم آیا شما قطعاتی را که نیاز دارم دارید؟» بیل نه‌تنها قطعاتی را که جابز نیاز داشت به او داده بود، بلکه تابستان همان سال در شرکت HP شغلی را در قسمت خط مونتاژ برای او در نظر گرفت.

  • چگونه ارزش استعداد‌های شرکتتان را می‌سنجید؟

    مترجم: سینا مختاری

    به سختی می‌توان با این رویکرد که مهم‌ترین سرمایه‌های یک سازمان استعداد‌های آن هستند مخالفت کرد: افراد را حذف کنید، آنگاه می‌بینید که شرکت دیگر وجود ندارد. از جنبه مالی، امروزه بیشتر سازمان‌ها و شرکت‌ها از اینکه استعدادهایشان چقدر برای آنها می‌ارزند درکی مناسب دارند. اما چه تعداد از شرکت‌ها ایده‌ ملموس یکسانی در این باره دارند؟ یا به عبارت دیگر، چگونه استعداد‌هایتان را ارزش‌گذاری می‌کنید؟ این یک سوال تئوریک نیست: در بیشتر سازمان‌ها، عملکرد در قلب تصمیمات مربوط به استخدام، نگهداری، توسعه و جبران‌سازی نهفته است.

  • چگونه صحبت کنیم تا دیگران شنونده بهتری برایمان باشند؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    آدرس ایمیل : Info@mitraFathi. com

    افراد زیادی مشکل شنیده نشدن در روابط خود را دارند. برخی می‌گویند هنگامی که صحبت می‌کنند انگار زیاد جدی گرفته نمی‌شوند و دیگران به صحبت‌های آنها توجهی نمی‌کنند. اگر چنین است، پس چطور صحبت کنند که بیشتر توجه بگیرند و بهتر شنیده شوند؟ در این مقاله می‌خواهیم چند راهکار را درباره این مساله به شما ارائه دهیم:

    برای بهتر شنیده شدن

    اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.

  • چطور افراد با هوش هیجانی بالا افراد سالم‌تری هستند؟

    ذهن و روان سالم، همچنین باور‌ها و عادت‌های سالم، ما را به زندگی پر نشاط‌تر و سالم‌تری می‌رسانند. افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند از قبل به یک سری استاندارد‌هایی می‌رسند تا هوش هیجانی‌شان تقویت شود. این استاندارد‌ها شامل باور‌های سالم، رفتار سالم و ذهن و روان نسبتا سالم است. زندگی برای آنهایی که هوش هیجانی بالایی دارند معنای متفاوت و عمیقی دارد. در این مقاله می‌خواهیم به شما بگوییم که چرا هوش هیجانی بالا باعث بهبود و افزایش سلامتی در افراد می‌شود.

    این افراد کمتر شکایت می‌کنند.

  • خجالت‌های ما از کجا می‌آیند و چگونه به ما آسیب می‌زنند؟

    «ترس» ریشه تمام حالات منفی روانی، ذهنی و بیماری‌های ما است. ترس در واقع ریشه اختلال دیگری به نام «خجالت» است. «خجالت» حالتی ذهنی-روانی است که رفتار‌های فرد را شکل می‌دهد. خجالت باعث می‌شود که افراد به هر دلیلی دست به پنهان‌کاری بزنند. پنهان‌کاری یکی از دلایل و همچنین نشانه‌های اختلال‌ها و مشکلات روانی، ذهنی و جسمی ما است. ما به اندازه‌ی رازهایمان بیمار هستیم. هرچه پنهان‌کاری ما بیشتر باشد، خجالت، ترس و اضطراب در ما نیز بیشتر است. خجالت‌های ما باعث می‌شوند که ما تظاهر کنیم و رفتار‌هایی دوگانه از خود بروز دهیم.

  • گلودرد و درمان‌های خانگی

    استفاده از سیر و فلفل هندی و نیز دمنوش ریشه شیرین بیان، گل ختمی، زنجبیل و مریم گلی برای بهبود گلودرد توصیه می‌شود.

    توصیه‌های کلی برای بهبود گلودرد

    ۱- سعی کنید هنگام مصرف مایعات و سوپ، دمای آن خیلی داغ یا خیلی سرد نباشد. زیرا غذای خیلی داغ یا سرد، به مخاط گلو آسیب می‌زند و درد را تشدید می‌کند. غذای گرم مناسب‌ترین گزینه است.

    ۲- دستگاه بخور را در خانه روشن کنید. یا یک ظرف بزرگ آب روی گاز بگذارید تا آب آن بخار شود. چند قطره روغن اکالیپتوس در آن بریزید و بخار آن را استشمام کنید.

  • امکان تشخیص سریع ابتلا به ایدز و هپاتیت

    پژوهشگران چینی روشی تازه ارائه کرده‌اند که در آن با استفاده از نانو ذرات می‌توان وجود ویروس‌هایی نظیر HIV و هپاتیت را در خون، به‌سرعت شناسایی کرد. آزمایش ایدز و تست سریع اچ‌ای وی مثبت و منفی،سالانه جان بسیاری را نجات می‌دهد، اما اگر خون وارد شده به بدن دارای ترکیبات خطرناکی نظیر ویروس باشد، به جای درمان، ممکن است منجر به مرگ بیمار شود، بنابراین پزشکان باید بتوانند به سادگی و سریع شرایط خون را بررسی کرده و درصورت وجود ویروس آن را شناسایی کنند. در گزارشی که در نشریه Biomater. Sci منتشر شده‌است، محققان چینی در دانشگاه سوت وست آمریکا، روشی ارائه کردند که با استفاده از آن می‌توان وجود سه نوع ویروس خطرناک یعنی HIV، هپاتیت C و هپاتیت B را در بدن شناسایی کرد که با این روش جدید می‌توان در یک مرحله به وجود این ویروس‌ها پی برد.

  • محافظت از استخوان‌ها در زمستان

    استخوان‌های پا در زمستان نیاز به محافظت بیشتری دارندمطالعات محققان ماساچوست در آمریکا نشان می‌دهد سرما و خشکی هوا در زمستان، سبب می‌شود استخوان‌ها بیشتر در معرض آسیب‌های احتمالی قرار گیرند. به گزارش یوپی‌آی، شکستگی و سرمازدگی استخوان از شایع‌ترین عارضه‌های ناشی از سرمای هواست. بیماران مبتلا به رماتیسم، پوکی استخوان و سایر عارضه‌های مفصلی و استخوانی بیشتر در معرض آسیب‌های ناشی از سرما قرار دارند. پیچ خوردگی مچ پا و شکستن استخوان‌های لگن، زانو، پاشنه و انگشتان پا از جمله مهم‌ترین مشکلاتی است که به‌ویژه سالمندان با آن روبه‌رو می‌شوند.

  • خطرات تغییر رنگ چشم و کاشت نگین در چشم

    مد زیبایی کاشت نگین و تغییر رنگ چشم خطرات زیادی دارد. در این مطلب به خطرات کاشت نگین و تغییر رنگ چشم می‌پردازیم. آیا کاشت نگین در چشم و تغییر رنگ چشم خطرناک است؟ محمود جباروند دبیر کل انجمن چشم پزشکی ایران، گفت: مد زیبایی کاشت نگین و تغییر رنگ چشم، خطر تخلیه چشم و نابینایی به همراه دارد. انجام اعمال جراحی مانند تغییر رنگ چشم در افراد سالم، مورد تایید مجامع علمی نیست و آسیب‌های جدی به بافت‌های سالم چشم وارد می‌کند، به همین دلیل ما به هیچ‌وجه این جراحی را توصیه نمی‌کنیم. دبیر کل انجمن چشم پزشکی ایران با تاکید بر خطرات کاشت نگین در داخل چشم برای زیبایی اظهار کرد: در این روش به دلیل اینکه نگین‌ها جسم خارجی در چشم محسوب می‌شوند، احتمال آلودگی‌ها و عفونت‌های چشمی بالا می‌رود.

  • با مصرف هویج دیرتر پیر شویم

    زمانی که صحبت از هویج به میان می‌آید همه یاد افزایش سوی چشم یا برنزه شدن می‌افتیم. با این حال هویج خواص دیگری نیز دارد و حتی می‌توان از آن به‌عنوان ماسک و زیبایی پوست استفاده کرد. چون این ماده غذایی سرشار از ویتامین و مواد مغذی است. هویج یکی از بهترین سبزیجاتی است که سرشار از ویتامین‌هایی مانند A،B،C و E و همچنین آنتی اکسیدان‌ها و مواد معدنی است. هویج کم‌کالری است، به‌طوری که هر ۱۰۰ گرم از آن تنها ۳۳ کیلوکالری دارد و می‌توان آن را به‌صورت خام، آب‌پز یا بخارپز شده مصرف کرد.

    هویج برای پیشگیری از پیری زودهنگام

    اسیدفولیک، فیبرها و منیزیم موجود در هویج و همچنین بتاکاروتن آن، جوانی را تضمین می‌کنند.

  • داروی درمان آلزایمر کشف شد

    محققان دانشگاه کمبریج در تحقیقات روی کرم‌ها دریافتند که شماری از داروها قابلیت پیشگیری از مراحل نخست تخریب سلول‌های مغزی را دارند. محققان دانشگاه مرکز مطالعات آلزایمر کمبریج موفق به شناسایی داروهایی شدند که می‌توانند به متوقف شدن روند تخریب سلول‌های مغزی کمک کنند. آنها دریافتند که داروی «بگزاروتن» که برای بیماران سرطانی استفاده می‌شود می‌تواند به پیشگیری از نابودی سلول‌های مغزی در مراحل نخست این بیماری کمک کند. این محققان همچنین متوجه شده‌اند که داروهای استاتین که برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌شود می‌تواند به درمان آلزایمر کمک کند.

  • خریدهای شب عید را چگونه مدیریت کنیم؟

    درآمد، مخارج، هزینه‌های خانه و کنترل آن می‌تواند برای هر زوجی یا هر فردی به یک کابوس تبدیل شود و زندگی را برایشان سخت کند. خانم‌های محترم در اوایل زندگی مشترک با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و مساله «پول» یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی است که همیشه بانوی ایرانی دارد، اما با مدیریت مخارج خانه می‌شود با نگرانی کمتری به زیبایی‌های زندگی توجه کرد، گرچه این روزها می‌دانیم که هزینه‌های زندگی به چه شکل سر به فلک کشیده است، از این رو می‌خواهیم روش‌هایی برای مدیریت هزینه‌های زندگی و اصول مدیریت مخارج (ویژه شب عید) را توضیح بدهیم.

  • ۵ نکته مالی برای زناشویی شادتر

    مترجم: مریم رضایی

    پول یک موضوع کاملا شخصی است. بیشتر برنامه‌ریزها می‌گویند کلید رسیدن به سعادت مالی در زندگی مشترک این است که در مکالماتی که در مورد انتظارات و اهداف طرفین صورت می‌گیرد، صداقت وجود داشته باشد که البته عملی کردن چنین فلسفه‌ای بسیار دشوار است. برت والترز، به‌عنوان یک برنامه‌ریز مالی می‌گوید: «برنامه‌ریزی مالی، من را از اختلافاتی که در مورد مسائل مالی در زندگی مشترک پیش می‌‌آید، مصون نگه نمی‌دارد. چیزی که به من و همسرم کمک کرد تا اختلافاتی را که در این زمینه داشتیم حل کنیم این بود که پیش‌زمینه و رویکرد یکدیگر را نسبت به پول درک کردیم.

  • خلأ ضوابط شهرسازی در سه دهه گذشته

    در طرح جامع شهر تهران که اواسط دهه ۸۰ به تصویب رسید، یکسری ضوابط برای ساخت‌‌وساز و مجموعه‌ای از ماموریت‌ها در حوزه‌های زیست‌محیطی، اقلیمی، اجتماعی، حمل‌ونقل و ترافیکی برای تقویت «حیات شهر» تعریف شده است؛ اما در طرح تفصیلی به‌عنوان سند اجرایی طرح جامع، بیش از همه، مقررات ساختمانی با رویکرد کالبدی دیده می‌شود که اعمال آنها در سال‌های اخیر توسعه نامتوازن شهر را در پی داشته است. بررسی‌های کارشناسان شهری نشان می‌دهد همزمان با ابلاغ و اجرای طرح تفصیلی تهران، باید اسناد تکمیلی برای مدیریت شهر در حوزه‌های غیرساختمانی نیز تدوین می‌شد، در صورتی که این نوع تکالیف قید شده در طرح جامع، تاکنون محقق نشده است.

  • رکود در بخش سوداگری مسکن همچنان ادامه دارد

    یک کارشناس اقتصاد مسکن در تحلیل خود از آنچه احساس رکود در بازار ملک عنوان می‌شود، اعلام کرد: به رغم رشد حجم معاملات خرید مسکن اما در بخشی از بازار که با ساخت‌و‌ساز ارتباط بیشتری دارد، همچنان رکود احساس می‌شود که این موضوع ناشی از سوداگری در بازار زمین (املاک کلنگی) است و ریشه آن نیز به اثر تحریک‌آمیز مجوز فروش تراکم توسط شهرداری‌ها مربوط است. بهروز ملکی با بیان اینکه در بازار زمین، قیمت‌ها متناسب با میزان تراکم و مجوز ساختمانی صادر شده روی آن ملک، به‌صورت تصاعدی و نسبتی از تعداد طبقات مجاز به ساخت، تعیین می‌شود، گفت: سیاست خودگردانی مالی شهرداری‌ها در سنوات گذشته به عاملی برای دامن‌زدن به سوداگری در حوزه زمین تبدیل شد و تاکنون نیز وابستگی منابع مالی شهرداری‌ها به عوارض حاصل از ساخت‌و‌ساز تداوم داشته است، طوری‌که حداقل نیمی از درآمد شهرداری در شهری همچون تهران به این درآمد ناپایدار وابسته است اما با این حال، نباید فراموش کرد که دولت بیش از ۳ سال است که به نفع متقاضیان مصرفی تلاش کرده است تا قیمت مسکن افزایش پیدا نکند.

  • سه تجربه جهانی از بازآفرینی شهری

    در پی توجه وزارت راه‌وشهرسازی به رویکردهای نوین توسعه شهری و منطقه‌ای مبتنی‌بر حمل‌و‌‌نقل همگانی، درچارچوب اهداف بازآفرینی شهری پایدار که ارتقای قابلیت زیست‌پذیری شهرها و کیفیت زندگی شهروندان را مدنظر دارد، کارگروه مشترک شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران در پژوهشی مشترک بر نقش ایستگاه‌های راه‌آهن در بازآفرینی شهری تاکید کردند. در این پژوهش آمده است: ایستگاه‌های راه‌آهن به‌عنوان مبداءورودی هر شهر یا کشور، جزو طرح‌های بلندمدت با ماندگاری زیاد محسوب می‌شوند؛ اساس برنامه‌ریزی ایستگاه‌های راه‌آهن، توجه به نقش آنها در سطح شهر و منطقه است که این نقش می‌تواند در سطح ملی و به‌عنوان کاربری فراشهری و منطقه‌ای یا به‌عنوان یک کاربری شهری و در گروه حمل‌و‌نقل باشد.

  • مسیر نادرست مهار ترافیک

    در حالی که سرانه مالکیت خودرو در ایران و آلمان اختلاف چندانی ندارد، میزان استفاده از خودرو در کلانشهرهای ایران تقریبا ۱۰ برابر شهرهای بزرگ آلمان است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، پنجمین همایش مدیریت آلودگی هوا و صدا، هفته گذشته با حضور جمعی از کارشناسان و صاحب‌نظران برگزار شد. مهرداد تقی‌زاده، معاون حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی در این همایش ضمن مقایسه سرانه خودرو در ایران و آلمان، گفت: مطالعات نشان می‌دهد مشکل ترافیک و به‌دنبال آن آلودگی هوا در کشور ما ناشی از ضریب مالکیت خودرو نیست بلکه میزان استفاده از خودرو در ایران بالا است.

  • لباس‏های باهوش

    نگاه سنتی‌تان را از هرآنچه در دور و بر خود می‌بینید بردارید. نگاهی که با آن انتظار دارید خیلی ساده و معمولی همه چیز در کنترل ما باشد و تا ما نخواهیم هیچ ویژگی خودش را نمایان نمی‌کند. اگر دست از این نوع نگاه کردن به دنیا برندارید خیلی ناگهانی متوجه می‌شوید هرچیزی که در اطرافتان یا حتی به تن دارید دیگر در اختیار شما نیست و همه چیز از یک هوش متمرکز و جدا از مغز شما فرمان می‌پذیرند. در اینجا هم می‌خواهیم شما را با لباس‌هایی آشنا کنیم که وقتی آنها را می‌پوشید درواقع خودتان را متصل به یک هوش مصنوعی می‌کنید تا به فرمان‌هایی که برایشان برنامه‌ریزی شده است عمل کنند.

  • ایجاد درایو ریکاوری یا دیسک تعمیر سیستم در ویندوز

    ویندوز ۸ و ۱۰ به شما امکان ایجاد درایو ریکاوری (USB) یا دیسک تعمیر سیستم (CD یا DVD) را می‌دهند. می‌توانید از این دو برای رفع مشکلات یا ری‌استور کردن کامپیوتر خود در زمانی که همه‌چیز درست کار می‌کرده استفاده کنید. هردو این رسانه‌های ریکاوری به شما امکان دسترسی به گزینه‌های پیشرفته استارت‌آپ ویندوز را می‌دهند. همچنین می‌توانید پارتیشن ریکاوری کامپیوتر خود را در یک درایو کپی کرده و از آن یک بک‌آپ یا کپی تهیه کنید. بعد از ایجاد کپی از بک‌آپ، ویندوز به شما اجازه پاک کردن پارتیشن ریکاوری از کامپیوتر را می‌دهد و به‌این‌ترتیب تا چندین گیگابایت از فضای هارد خود را خالی خواهید کرد.

  • گوشی را در شب شارژ کنیم یا نه؟

    شارژ گوشی در شب موردی است که بسیاری از کاربران برای پر کردن باتری گوشی به آن متکی هستند. اما آیا شارژ گوشی در شب کار درستی است؟ از ابتدای وجود دستگاه‌های موبایل همیشه این‌گونه موارد جای سوال و بحث داشته‌اند. در طول روز تلفن همراهمان را برای لحظه‌ای هم از خود جدا نمی‌کنیم و در انتهای روز فقط چند درصد از شارژ آن باقی می‌ماند. به همین دلیل با خستگی فراوان به رختخواب می‌رویم و گوشی خودمان را به پریز برق وصل می‌کنیم. سپس با تصور اینکه فردا صبح گوشی ما کاملا شارژ شده است به خواب می‌رویم. اما آیا واقعا اتصال گوشی به پریز برق در طول شب کار صحیحی است؟ آیا این کار به گوشی ما آسیب نمی‌رساند یا طول عمر باتری را کاهش نمی‌دهد؟ جواب‌ها و فرضیات فراوانی در این خصوص در سطح اینترنت یافت می‌شود؛ اما حقیقت اصلی کدام است؟

    شِین بروسکی مدیرعامل کمپانی کانادایی فاربی تکنیک سازنده لوازم جانبی موبایل در این خصوص پاسخ می‌دهد: اتصال گوشی در طول شب تاثیر بسیار مخربی بر گوشی شما نخواهد داشت و انجام آن بلامانع است.

  • روش‌های خاص جست‌وجو در گوگل

    روش‌های متعددی برای جست‌وجو در گوگل وجود دارد که استفاده از آنها می‌تواند یافتن مطلب موردنظر را آسان‌تر کند. ما در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که شاهد پیشرفت چشمگیر تکنولوژی هستیم و اینترنت پرسرعت به انتقال اطلاعات کمک زیادی می‌کند. همین موضوع باعث شده است که با حجم بسیار بالایی از اطلاعات روبه‌رو شویم. تنها با سپری کردن دقایقی می‌توانید از جدیدترین اخبار باخبر شوید، دستور پخت غذایی را به دست آورید یا در مورد جدیدترین تئوری‌های فیزیک مطالعه کنید. با وجود این گاهی اوقات حجم بالای مطالب و روش‌های نادرست جست‌وجو باعث می‌شود یافتن آنچه می‌خواهیم برایمان دشوار شود.

  • خودروهای تولیدی از چه کیفیتی برخوردارند؟

    کیفیت خودرو در ایران سال‌ها است که به موضوعی چالش‌برانگیز تبدیل شده. این در شرایطی است که به‌رغم وعده خودروسازان و مسوولان صنعتی کشور مبنی‌بر ارتقای کیفیت، طی سال‌های گذشته تغییری در این زمینه حاصل نشده است. در این بین برخی از کارشناسان معتقدند که به‌دلیل قدیمی بودن پلت‌فرم خودروهای تولیدی توسط خودروسازان، کیفیت نیز در مورد این خودروها به حد نهایی خود رسیده و دیگر نباید انتظاری بیش از این داشت. در هر حال آنچه مشخص است خودروسازان با امضای قانون ارتقا کیفی خودرو در سال ۸۹ در مقابل عدم افزایش تعرفه واردات به‌نوعی متعهد به رشد کیفی محصولات خود شدند و حتی ماهانه گزارشی نیز در این زمینه به مجلس و مسوولان صنعتی کشور ارائه کردند، این در شرایطی است که نه تنها این گزارشات هیچگاه علنی نشد؛ بلکه برخی از نمایندگان نیز نسبت به بی‌توجهی تولیدکنندگان در مورد ارائه گزارشات انتقادات فراوانی کردند.

  • چرا مشتریان از خودروهای قدیمی استقبال می‌کنند؟

    خروج خودروهای قدیمی فعلا منتفی است و مشتریان خودروهای ارزان‌قیمت در کشور باید تا سال‌ها با خودروهای ۲۰ سال پیش فرانسوی‌ها و کره‌ای‌ها سازگاری کنند. هرچند این روزها «سازگاری» با خودروهای قدیمی تعابیر مختلفی به خود گرفته، تعابیری همچون «محبوبیت این خودروها بین مشتریان» یا خودروهای «مورد اقبال مردم»، با این حال خودروسازان اصرار زیادی به تولید خودروهای یاد شده دارند. اما در شرایطی که مسوولان شرکت‌های تولیدکننده این نوع خودروها و حتی محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید بسیاری بر محبوبیت خودروهای قدیمی بین مردم دارند به‌نظر می‌رسد که واقعیت غیرقابل‌انکاری نیز در پس این محبوبیت‌ها باشد.

  • واردات در مسیر کاهش

    بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در ۱۰ ماه نخست سال‌جاری در مجموع ۵۵ هزار و ۱۴۲ دستگاه انواع خودروی سواری به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال پیش، افزایش ۵۵ درصدی نشان می‌دهد. ارزش دلاری خودروهای مذکور نیز یک میلیارد و ۴۵۲ میلیون دلار بوده است که از رشد ۷۱درصدی حکایت دارد. به‌رغم آنکه مجموع آمار ۱۰ ماهه نشان از رشد دارد، اما بررسی آمار مقایسه‌ای ماهانه واردات خودرو به کشور در سال‌جاری نشان از افت واردات دارد؛ به‌طوری‌که در آذرماه، ۷ هزار و ۷۱۲ دستگاه خودرو به کشور وارد شده که در دی‌ماه این میزان به ۵ هزار و ۸۳۱ دستگاه خودرو کاهش یافته است.

  • شبه‌جزیره اسرارآمیز(قسمت پنجاهم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).