شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

آخر هفته

  • اثر معکوس یارانه همگانی - ۲۴ فروردین ۹۶

  • آگاهی، کلید وعده‌های یارانه‌ای

    دکتر پویا جبل عاملی

    یارانه‌های انتخاباتی داستان ساده‌ای دارد: مزایده‌ای با وعده‌های بالاتر برای جمع کردن رای بیشتر. شما به راحتی می‌گویید مبلغ ۴۵ هزار تومان فعلی را ۳ برابر، ۵ برابر یا ۱۰ برابر می‌کنم و قس علی هذا. بنابراین برای کسانی که شعارهای عوام گرایانه می‌دهند و در دوره‌های گذشته توانسته‌اندبا رویکردهای پوپولیستی و وعده‌های مختلف خود، نظر مردم را جلب کرده و رای بیشتری اخذ کنند، ادامه روش قبلی بهترین استراتژی است. اما مساله‌ای که وجود دارد این است که مردم تجربه تلخی از وعده‌های اینچنینی در دوره‌های قبل دارند.

  • عکس خبری - ۲۴ فروردین ۹۶

  • جدال بر سر ۱۰۰ روز

    آخرین نشست خبری رئیس‌جمهور در دولت یازدهم به محلی برای جدال لفظی و رسانه‌ای مخالفان و موافقان دولت تبدیل شد. در حالی‌که مخالفان، رئیس‌جمهور را به دروغگویی درباره «حل ۱۰۰ روزه مشکلات» متهم می‌کنند، حامیان دولت می‌گویند روحانی در سال ۹۲ وعده داد برنامه‌هایی برای حل مشکلات کشور در کوتاه مدت دارد و پس از ۱۰۰ روز نیز گزارش کار ارائه خواهد شد که حالا این اتفاق نیز رخ داده است. روحانی در پاسخ به این اتهامات گفت فردی که یک‌شبه مشکلات را حل می‌کرد یک نفر دیگر بود، ما نیستیم!

    .
  • زلزله در خراسان

    زلزله ۶ ریشتری در استان خراسان رضوی اگرچه ۳۰ ثانیه لرزه بر اندام زمین انداخت اما خوشبختانه نسبت به شدت زمین لرزه خسارات سنگینی برجای نگذاشت. زلزله زمانی اتفاق افتاد که اغلب اهالی روستاهای زلزله زده برای کار روزانه در خارج از خانه بودند. در همین حال علم‌الهدی خطیب جمعه مشهد هم زمین لرزه خراسان را نمایشگاهی از عنایت خاص پروردگار و لطف و رحمت امام هشتم(ع) دانست که به‌دلیل حرمت‌داری مشهدی‌ها و حفظ حریم امام رضا(ع) از بی‌بندوباری‌ها و ناهنجاری‌های اخلاقی به آنها عنایت شده است.

    .
  • مصر و سوئد قربانی تروریسم

    زنجیره حوادث تروریستی این بار از سوئد به مصر کشیده شد. پس از آنکه راننده یک کامیون سرقتی در یکی از خیابان‌های استکهلم سوئد، مردم عادی را زیر گرفت، نوبت به کلیساهای مصر رسید تا انتحاری‌های داعش با منفجر کردن جلیقه‌های خود، بیش از صدها تن از مردم حاضر در دو کلیسای شهرهای اسکندریه و طنطا را به کام مرگ ببرند. این در حالی است که هنوز از انفجارهای تروریستی متروی سن‌پترزبورگ و نیز حمله تروریستی در مقابل پارلمان انگلیس دیرزمانی نگذشته و داعش همچنان تهدیدات خود را عملی می‌کند.

    .
  • رویارویی آمریکا و روسیه؟

    دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا که هنوز به صدمین روز دوران ریاست‌جمهوری خود نرسیده است با صدور فرمان حمله به پایگاه هوایی شعیرات سوریه نشان داد که به رغم شعارها و سیاست‌های اعلامی‌اش درخصوص جنگ در جریان رقابت‌های انتخاباتی، خیلی منتظر همصدایی کنگره با خود نخواهد ماند و چنانچه موقعیت ایجاب کند، به‌دنبال ماجراجویی‌های سیاسی خواهد رفت. بمباران شیمیایی مخالفان اسد و کشته شدن انسان‌های بیگناه که البته به‌ باور اغلب کارشناسان سیاسی، سناریویی از پیش تعیین شده بود موجب شد تا ترامپ بدون هماهنگی با کنگره، اولین اقدام نظامی خود را انجام دهد.

  • اقدام غیرمنتظره کرملین

    با وجود ادامه مناقشات میان فلسطین و رژیم صهیونیستی، مقامات کرملین در اقدامی غیرمنتظره با دو قطبی کردن بیت‌المقدس اعلام کردند که قدس غربی را به‌عنوان پایتخت اسرائیل و قدس شرقی را به‌عنوان پایتخت فلسطینیان به رسمیت می‌شناسند. این در حالی است که صهیونیست‌ها مدت‌ها است قدس واحد را پایتخت اسرائیل می‌دانند و در تلاشند تا کشورهایی که با رژیم صهیونیستی ارتباط دیپلماتیک دارند، سفارتخانه‌های خود را به قدس منتقل کنند. ترامپ پیش‌تر وعده داده بود سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کند.

    .
  • رونمایی از مقصران پلاسکو

    سرانجام پس از ۲ ماه از حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو، گزارش نهایی هیأت ویژه گزارش ملی بررسی این حادثه که پیش‌تر از سوی رئیس‌جمهوری تعیین شده بود، اعلام شد تا مشخص شود که نه‌تنها شهرداری، وزارت کار و وزارت کشور در وقوع چنین حادثه‌ای مقصر بوده‌اند، بلکه پس از آتش سوزی، مدیریت بحران هم استاندارد لازم را برای مهار آتش و جلوگیری از سرایت آن به کل ساختمان نداشته است. در این گزارش برای پیشگیری از حوادث مشابه ۱۵ تکلیف ضربتی برای تصویب در دولت و مجلس پیشنهاد شده است.

    .
  • بهترین دوران ۷۰سال اخیر!

    در ادامه تلاش برای حضور حداکثری احمدی نژاد درعرصه سیاست و پس از درختکاری، اعلام حمایت از کاندیداتوری بقایی و پیام تبریک بهاری، رئیس دولت سابق تصمیم گرفت تا با تشکیل یک نشست مطبوعاتی پس از ۴ سال از آخرین باری که رودر رو با خبرنگاران نشسته بود، به سوالات آنها پاسخ بدهد. هر چند احمدی‌نژاد با تندترین انتقادها در این جلسه مواجه شد اما مطابق رویه سابق از کارنامه پرغلط خود دفاع کرد و آن دوران را بهترین دوران۷۰سال اخیر دانست. اغلب رسانه‌های اصولگرا در این نشست حضور نیافتند.

    .
  • نسیم برجام بر ورزش

    برای اولین بار در ایران رقابت‌های بین‌المللی دوی ماراتن پارس در دو بخش مردان و زنان برگزار شد تا به عقیده برخی مسوولان، نسیم برجام در مسیر ورزش کشورمان هم بوزد. اولین ماراتن ایرانی که با حضور۲۰۰ ورزشکار از۴۰ کشور و همچنین ۵۰۰ ورزشکار ایرانی برگزار شد، بدون حرف و حدیث نبود. ۲۸ دونده آمریکایی نتوانستند در مسابقات حضور یابند و در بخش زنان هم مسیردونده‌ها به دور دریاچه آزادی محدود شد و این صدای برخی از حاضران در رقابت‌ها را درآورد. جوایزدلاری پایان بخش ماراتن بود.

    .
  • جنگ در شبه‌جزیره؟

    اعزام یک گروه ضربت نیروی دریایی آمریکا به نزدیکی آب‌های شبه‌جزیره، چنان واکنش کره‌شمالی را برانگیخت که مقامات کره اعلام کردند آماده جنگ و نبرد بی‌امان با آمریکا هستند. در پی آزمایش‌های جدید موشکی کره‌شمالی، آمریکا به مقامات چینی هشدار داد درصورتی که چین تهدید کره‌شمالی را حل نکند ما حل خواهیم کرد. دولت پیونگ یانگ تحرکات جدید آمریکا در آب‌های شبه جزیره را نشان‌دهنده برنامه گسترده این کشور برای حمله پیشدستانه به کره‌شمالی می‌داند. ترامپ گفته یک تنه می‌تواند مشکل کره‌شمالی را حل کند.

    .
  • جهش مقطعی طلای سیاه

    موشک‌پرانی‌های ترامپ به سوریه موجب شد تا احتمال افزایش تنش‌ها در منطقه خاورمیانه برروی قیمت طلای سیاه اثر گذاشته و به افزایش ۲ درصدی بهای آن دامن بزند. هر چند که بازار نفت از ابتدای سال جاری روند رو به رشدی طی می‌کرد اما همین تنش ژئوپلیتیک سوریه، ۲ دلار به قیمت طلای سیاه افزود. با وجود مقطعی بودن عامل اثرگذار بر افزایش قیمت، ادامه تنش‌ها در منطقه خاورمیانه می‌تواند بهای نفت را بیشتر کند. پیش از این در پی توافق اعضای اوپک درباره کاهش تولید، پیش‌بینی شد که نفت به ۶۰ دلار برسد.

    .
  • آرایش صحنه نامزدهای ریاست‌جمهوری

    ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری از روز سه‌شنبه در شرایطی کلید خورده است که دسته‌بندی‌های انتخاباتی در دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری، رفته رفته شفاف‌تر شده و افرادی که از مدت‌ها قبل به‌عنوان گزینه‌های احتمالی مطرح بوده‌اند، تصمیم خود برای حضور یا عدم حضور در انتخابات را در این روزها علنی می‌کنند. برهمین اساس جبهه نیروهای مردمی انقلاب یا جمنا در دومین مجمع خود از ۵ نامزد اصولگرا رونمایی کرد. رئیسی، زاکانی، بذرپاش، قالیباف و فتاح نامزدهایی بودند که در ابتدا معرفی شدند.

  • افت و خیز اونس طلا

    اگرچه اونس طلای جهانی از اواخر سال ۹۵ روند رو به رشدی داشت اما این سرمایه امن نسبت به شوک موشکی سوریه بی‌تفاوت نماند و با ۲۰ دلار افزایش قیمت به اوج ۵ ماهه خود رسید. هرچند با کاهش احتمال تنش‌ها، بهای اونس دوباره به قیمت‌های قبلی بازگشت اما اغلب تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که طلا به روند صعودی بازگردد. در ایران همزمان با رشد قیمتهای جهانی، قیمت سکه هم در بازار افزایش یافت، همچنین همزمانی این اتفاقات با اعیاد رجبیه و نیز روز پدر، افت و خیزهایی مقطعی در بازارسکه و طلا ایجاد کرد.

    .
  • بوئینگ در راه ایران

    نخستین فروند هواپیمای بوئینگ ۷۷۷ از هواپیماهای خریداری‌شده از سوی ایران‌ایر در شرایطی تا یک ماه آینده وارد ناوگان هواپیمایی ایران خواهد شد که با تایید مجوز فروش ۱۸۰ فروند هواپیمای ایرباس و بوئینگ از سوی اوفک راه برای نوسازی ناوگان هوایی باز شده است. ایرباس نیز در طول هفته‌های گذشته سه فروند هواپیمای خریداری شده ایران ایر را رسما به ناوگان ایران اضافه کرد تا در این زمینه گوی سبقت را از رقیب آمریکایی‌اش برباید. صنعت هوایی ایران ۲۵۰ هواپیمای فرسوده دارد.

    .
  • ادامه رکود در بازار خودرو - ۲۴ فروردین ۹۶

    با ورود به سال جدید، بازار خودرو همچنان با رکودی که در فصل زمستان قبل وجود داشت دست‌وپنجه نرم می‌کند. آن‌گونه که فعالان بازار می‌گویند کمبود تقاضا و نبود نقدینگی بازار را تحت‌تاثیر خود قرار داده و البته نزدیکی به انتخابات و نیز در پیش بودن ماه مبارک رمضان هم بر سنگینی بازار خودرو اضافه کرده است. این در حالی است که با شروع سال جدید قیمت‌ها همچنان ثابت مانده و به عقیده فعالان حوزه خودرو، حتی افزایش قیمتها به‌دلیل نرخ بیمه هم چندان قیمت‌ها را تکان نمی‌دهد واحتمالا رکود تا پایان بهار ادامه می‌یابد.

  • سال سخت خودروسازی کشور

    مرجان شهریاری
    دبیر گروه خودرو

    سال گذشته همراه با برجام در حالی برخی از مشارکت‌های خارجی به قرارداد تولید مشترک ختم شد که در سال جدید باید در انتظار «محصولاتی متفاوت» از خودروسازان کشور بود. در این بین اگرچه برخی کارشناسان مشارکت‌های خارجی جدید و عرضه محصولاتی متفاوت از گذشته را به نوعی رنسانس خودروسازی کشور می‌خوانند با این حال، این بدان معنا نیست که از تیراژ یا ارزش محصولات قدیمی تولید‌کنندگان کشورمان کاسته شود. همانطور که از نوع قرارداد‌ها مشخص است خودروهای تولید مشترک با خارجی‌ها در خوشبینانه‌ترین حالت بالای ۷۰ میلیون تومان قیمت خواهند داشت، این در شرایطی است که بخش اعظم متقاضیان بازار خودروی کشور را محصولاتی زیر ۵۰ میلیون تومان تشکیل می‌دهد؛ بنابراین در سال جدید اگر تولید محصولات قدیمی خودروسازان روند صعودی نداشته باشد به‌طور حتم ثبات خود را در تیراژ حفظ خواهد کرد.

  • خروج «ژئوپلیتیک» از اغمای بازاری

    حمیدرضا آریان‌پور
    عضو گروه بانک و بیمه

    «ژئوپلیتیک» اهمیت سابق خود را در بازارهای جهانی تا حدی بازیابی کرده است. تحولات ژئوپلیتیک همیشه کانون توجه معامله‌گران بازارها بوده است. رویدادهایی که نااطمینانی‌های سیاسی و پیرو آن عدم قطعیت‌های اقتصادی را فزاینده می‌کنند، همیشه سرمایه‌های امن را محبوب‌تر می‌سازند و از مهم‌ترین این کالاها، طلاست. فلز زرد تقریبا همیشه از تحولات نامطلوب ژئوپلیتیک نفع می‌برد چراکه نادانسته‌های آینده، خرید این پناهگاه را به‌عنوان سرمایه امن با افزایش روبه‌رو می‌کند.

  • سوریه؛ محرک ناپایدار نفت

    نسیم علایی
    عضو گروه نفت و پتروشیمی

    حمله موشکی آمریکا به خاک سوریه در صبح روز جمعه هفته گذشته، واکنش بازار نفت و رشد قیمت‌‌ها را به همراه داشت. همزمانی این واقعه با افزایش درگیری‌های لیبی که به کاهش تولید نفت این کشور منجر شده است، رشد قیمت‌ها را تشدید و موجب رسیدن بهای نفت برنت به بیش از ۵۶ دلار در هر بشکه شد. رشد قیمت نفت در حالی رخ داده که تولید سوریه بسیار ناچیز و حدود ۳۰ هزار بشکه در روز است. با این حال قرار گرفتن سوریه در خاورمیانه، منطقه‌ای که روزانه یک‌چهارم نفت جهان را تولید می‌کند، موجب نگرانی معامله‌گران از افزایش تنش‌ها در منطقه و سرایت شعله‌های جنگ به خاک تولیدکنندگان بزرگ منطقه شده است.

  • رقیب روحانی از مشهد آمد

    نیلوفر منصوریان
    عضو گروه خبر

    با ورود ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی به رقابت‌های انتخاباتی، تنور دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری که از مدت‌ها پیش روشن شده بود داغ شد. حالا می‌توان گفت که او رقیب جدی حسن روحانی برای نشستن بر کرسی ریاست‌جمهوری است. هرچند ابراهیم رئیسی حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری را فارغ از هر نوع جناح‌بندی سیاسی اعلام کرده است اما بدون تردید او تنها اصولگرایی است که از مدت‌ها پیش شاکله اصلی اصولگریان با اجماع کامل از او حمایت کرده‌اند.

  • دکترین جدید ترامپ

    آیا داستان عراق در حال شکل‌گیری است. آن‌گونه که سفیر بولیوی در سازمان ملل ساعاتی پس از حملات مشکوک آمریکا به سوریه یادآوری کرد در سال ۲۰۰۳ در همین صندلی که خانم نیکی هیلی نشسته، کالین پاول، وزیر وقت امور خارجه آمریکا نشست و مدعی شد که کارشناسان مطمئن هستند عراق به سلاح‌های کشتارجمعی دست پیدا کرده است. نماینده بولیوی معتقد است که همان بازی دوباره درباره سوریه در حال شکل‌گیری است. البته آن گزارش سراسر مشکل‌دار از سوی این کارشناسان موجبات لشکرکشی آمریکا را به خاورمیانه فراهم کرد و هنوز خاورمیانه در رنج همین برنامه‌های دوران جورج بوش دوم است.

  • اثر حمله نظامی ترامپ بر بازارها

    بعد از انتشار گزارش ماهانه وضعیت اشتغال آمریکا و اولین نشست مقامات چین و آمریکا از زمان روی کار‌ آمدن دونالد ترامپ، بازرگانان دنیا برای یک روز مهم در جمعه ۷ آوریل آماده می‌شدند. اما ترامپ دست به حمله موشکی علیه سوریه زد. این اقدام همان‌طور که در نمودارهای مندرج دیده می‌شود، با واکنش فوری همه بخش‌ها، از سهام گرفته تا قیمت کالاهای اساسی و ارز همراه بود. با اینکه برخی اثرات اولیه این اقدام کاهش یافته - مثل برطرف شدن کاهش ارزش پول کره - اما پرسش‌هایی را در مورد استراتژی خارجی و امنیت ملی آینده ترامپ برانگیخته است.

  • مقامات بریتانیا در مورد حمله یک‌جانبه آمریکا اختلاف نظر دارند

    نویسنده: Ashley Cowburn
    مترجم: مریم رضایی

    جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلستان گفته حملات موشکی آمریکا به سوریه ریسک تشدید جنگ داخلی در این منطقه را به دنبال دارد. کوربین با توصیف حملات شیمیایی به استان ادلب سوریه به‌عنوان یک «جنایت جنگی وحشتناک» اضافه کرد که باید کمیته تحقیق فوری و مستقلی در سازمان ملل تشکیل شود و عاملان این حمله مسوولیت آن را بپذیرند. کوربین افزوده: «اقدامات نظامی یک جانبه بدون تایید قانونی، ریسک تشدید درگیری‌‌های چندجانبه را به دنبال دارد که تاکنون هم به کشته‌ شدن هزاران نفر از مردم منجر شده است.

  • بازگشت به لبه تاریکی

    حمله آمریکا به سوریه، رابطه واشنگتن با مسکو را به خطر می‌اندازد، آن‌گونه که روسیه اعلام کرد اشتراک اطلاعات هوایی خود را با آمریکا به حالت تعلیق درآورده است. این اشتراک اطلاعاتی به این منظور صورت می‌گرفت که بین جنگنده‌های دو طرف در سوریه تداخل و درگیری به وجود نیاید. به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، ترامپ در حالی اقدام به رویارویی با روسیه کرده است که حتی در اوج انتقادات از دولت ترامپ به دلیل ارتباط با روسیه یا دخالت کرملین در انتخابات آمریکا، همچنان از رابطه با مسکو دفاع می‌کرد و آن را برای دو قدرت جهانی ضروری می‌دانست.

  • جدایی ترامپ از پوتین

    ۸۰ روز از استقرار دولت ترامپ می‌گذرد. کسی که تا هفته پیش نیز سیاست‌های اوباما و جورج بوش را در زمینه دخالت نظامی در دیگر کشورها مورد انتقاد قرار می‌داد اما در عرض ۸۰ روز نظر وی عوض شد و وی نیز دنباله‌رو روسای جمهور پیشین آمریکا شد. حالا با حمله به سوریه او خلاف انتظارات عمل کرد و نخستین اقدام نظامی را در سوریه علیه دولت دمشق انجام داد، در حالی که باراک اوباما به‌‌رغم اینکه مخالف حضور اسد در قدرت بود اما هرگز علیه آن کشور اقدامی مستقیم مانند آنچه ترامپ کرد، انجام نداد. با وجود این، سخن گفتن از یک حمله نظامی تمام عیار زود است زیرا به قول وزیر خارجه آمریکا، این حمله، حمله‌ای موقتی و گذرا بود اما نفس این حمله هم دارای اهمیت است.

  • تایم‌لاین بحران سوریه و واکنش آمریکا

    حمله آمریکا به پایگاه هوایی سوریه بعد از چند سال بحث و مناظره و بررسی مداخله واشنگتن در این جنگ داخلی خونین، بالاخره رخ داد. از زمان شروع این درگیری، سلاح‌های شیمیایی باعث کشته شدن صدها نفر از مردم شده و سازمان ملل این حملات را محکوم کرده است. یکی از بدترین این حملات چند روز پیش در شمال استان ادلب که در دست شورشیان است رخ داد و به کشته شدن ده‌ها غیرنظامی، از جمله زنان و کودکان منجر شد. این حمله شیمیایی باعث شد دونالد ترامپ در هفتاد و هفتمین روز ریاست جمهوری خود به تغییر اساسی سیاست آمریکا در این زمینه روی بیاورد و دست به اولین حمله نظامی مستقیم علیه دولت سوریه بزند.

  • افزایش یارانه نقدی جایگزین شام و شارژ موبایل

    نام‌نویسی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری کشور از سه‌شنبه ۲۲ فروردین به‌صورت رسمی آغاز شد. شاید مهم‌ترین توقع جامعه علمی کشور، جوانان و جمعیت فعال در این برهه زمانی و با توجه به وضعیت کنونی اقتصاد کشور، ایجاد فرصت‌های شغلی و بهبود فضای کسب وکار باشد. اکنون این معضل به محدودیت زمانی گره خورده است و شاید در صورت عدم رسیدگی، هزینه‌های بلندمدت آن برای کشور جبران‌ناپذیر باشد. جوانان نسل حاضر سرمایه‌های انسانی کشور هستند که باید وارد چرخه تولید شوند تا ضمن بهبود نرخ رشد اقتصادی بتوانند منابع مورد نیاز دولت را برای تامین مالی دوران سالمندی و هزینه‌های درمانی آنان فراهم کنند.

  • سیاست‌های پوپولیستی؛ مانع رونق اقتصادی

    دکتر علی قنبری
    معاون وزیر جهاد کشاورزی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس

    سطح فرهیختگی و قدرت فهم و باور ذهنی هر جامعه خصوصا در دولت‌های برنامه‌ریز در زمان‌های انتخابات و با شعارهای اقتصادی نامزدهای ان انتخابات مشخص می‌شود. کاندیداهای اصیل و متعهد به جامعه هدف خود، ضمن تلاش برای جذب ارا باید با رسانه و فهم جامعه برخورد صیانتی نمایند. ارائه و اشاعه شعارهای پوپولیستی، فهم اقتصادی جامعه را تخریب کرده و بلوغ سیاسی- اجتماعی یک جامعه را به عقب می‌برد. شعار اعطای یارانه نقدی که اثار مخرب آن از دولت قبلی به دولت یازدهم منتقل شد یکی از نمونه‌های این نوع برخورد غیر صیانتی با خرد اجتماعی است.

  • ترجیح کوتاه‌مدت به بلندمدت

    دکتر علی مزیکی
    هیات علمی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی

    افزایش یارانه نقدی و پرداخت رقم‌های ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار تومانی امکان پذیر است. اما سوال اینجاست که این اتفاق چگونه رخ می‌دهد و چه تبعاتی برای اقتصاد ما به دنبال دارد. دولت می‌تواند با افزایش نقدینگی و چاپ پول، بودجه لازم را برای این کار فراهم کند اما نکته اینجاست که اجرای چنین سیاستی تا چه اندازه کارآ بوده و به بهبود وضعیت معیشت و اقتصاد کشور کمک می‌کند. مساله‌ای که ما با آن روبه‌رو هستیم این است که در سال‌های گذشته باور عمومی وجود داشت مبنی‌بر اینکه هزینه‌های دولت و به‌طور کلی اقداماتی که دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی انجام می‌دهد چندان کارآ و بهینه نیست و کمکی به بالا رفتن سطح رفاه خانوار نمی‌کند، در نتیجه بهتر است مستقیما هر ماهه پول را به مردم بپردازیم.

  • افزایش فقر با یارانه نقدی همگانی

    مرتضی زارع
    پژوهشگر

    در برخی یادداشت‌ها گاهی به این تعریف از یارانه برمی‌خوریم که هدف دولت‌ها از دادن یارانه جلوگیری از گسترش فقر و بحران‌های اجتماعی و تلاش برای برقراری عدالت در بین مردم، حتی به بهای از دست رفتن بخشی از کارآیی اقتصادی است. باید بگوییم از لحاظ اقتصادی و دانش انباشت شده در علم اقتصاد، اصولا نمی‌توان چنین تعریفی را صحیح قلمداد کرد. از دست رفتن بخشی از کارآیی اقتصادی خود به مفهوم تولد نقطه‌ای جدید در گسترش فقر است. اقتصاد علمی است که بیان می‌کند منابع مصرفی در هر بخشی از سیستم اقتصادی یا باید بتواند بازدهی بیش از هزینه داشته باشد یا لااقل مانعی برای افزایش زیان در بخشی باشد.

  • یارانه هدفمند؛ رویا یا واقعیت؟

    احسان زائری
    پژوهشگر

    بعد از کشمکش‌های مداوم دولت دهم و مجلس گذشته در سال ۸۹ یکی از بزرگ‌ترین جراحی‌های اقتصادی در کشور که نیاز به آن از مدت‌ها قبل و در پی پرداخت یارانه به حامل‌های انرژی و دیگر اقلام پدید آمده بود، به اجرا گذاشته شد. در آذر ماه سال ۸۹ دولت قبل در فاز اول اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها طبق ماده ۷ قانون این طرح مجاز بود تا حداکثر پنجاه درصد(۵۰ %) از مابه تفاوت حاصل از اصلاح قیمت‌ها را در قالب یارانه‌های نقدی و غیرنقدی به خانوار‌های کشور پرداخت کند و سی درصد (۳۰%) از خالص درآمد حاصل از اجرای این طرح را تحت عنوان یارانه بخش‌های تولیدی در جهت اصلاح ساختار‌های فناوری و بهینه سازی مصرف انرژی و جبران بخشی از زیان شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات آب و فاضلاب، برق و گاز در این حوزه هزینه کند تا این واحد‌ها بدون افزایش چشمگیر در قیمت نهایی خدمات و محصولات خود یا به عبارت دیگر عدم افزایش تورم بتوانند به‌کار خود ادامه دهند.

  • گرداب یارانه‌ای

    به‌طور کلی دادن یارانه و مطرح کردن چنین مباحثی به هنگام انتخابات در برخی کشورها رایج بوده است. شاید بتوان مهم‌ترین این کشورها را در منطقه آمریکای لاتین و به خصوص کشورهایی مانند ونزوئلا و اکوادور دانست. افزایش مخارج دولتی و اعطای یارانه‌های مختلف در بسیاری موارد در جهت تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی یا طبقات خاصی از مردم صورت می‌گیرد و در مواردی توانسته است سبب جلب آرای عمومی شود. با این حال این پرسش پیش می‌آید که دادن چنین یارانه‌هایی تا چه حد ثمربخش بوده و در بلندمدت چه آثار و پیامدهایی به همراه دارد؟ ونزوئلا در دوران چاوز سیاست اقتصادی متفاوتی را در پیش گرفته بود.

  • دکه مطبوعات - ۲۴ فروردین ۹۶

    The week

    گزینه‌های روی میز ترامپ

    مجله ویک در این شماره به سراغ درگیری‌های اخیر کره‌شمالی و آمریکا رفته است. از زمانی که دونالد ترامپ در مصاحبه با روزنامه فایننشال تایمز اعلام کرده است که آمریکا امکان دارد یکجانبه علیه برنامه هسته‌ای پیونگ‌یانگ اقدام کند، همین امر موجب شده است تا برخی مجلات انگلیسی‌زبان به بررسی این موضوع بپردازند. مجله ویک می‌نویسد: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که آماده است تا مشکل برنامه هسته‌ای کره‌شمالی را راسا حل کند.

  • چگونه برای انجام کار‌هایم برنامه‌ریزی کنم؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@MitraFathi. com

    برای اینکه بتوانیم بهتر از وقت خود استفاده کنیم باید برنامه‌ریزی صحیحی داشته باشیم. وقتی می‌گوییم «برنامه‌ریزی صحیح» یعنی اینکه هر برنامه‌ریزی‌ای موثر نیست، بلکه باید برنامه‌ریزی صحیح را بیاموزیم و آن را انجام دهیم تا به نتایج مطلوب برسیم. گاهی در پایان یک روز پر‌مشغله کاری حتی اگر زودتر از همیشه به محل کارتان آمده باشید و دیرتر آنجا را ترک کرده باشید باز هم احساس نمی‌کنید کارهای قابل ملاحظه‌ای انجام داده‌اید.

  • پنج راه برای شاد‌تر بودن

    اگر می‌خواهید انسان شادی باشید ابتدا باید بدانید که چه کسانی شاد هستند، یعنی شاد بودن چه ویژگی‌هایی دارد. برای شادی بیشتر تمرین‌های زیر را انجام دهید:

    ۱. بر مثبت‌ها، بودن‌ها و داشته‌ها تمر‌کز کنید. ذهن ما به هر چیزی که تکرار می‌شود عادت می‌کند. آیا ذهن شما هم به دیدن کمبود‌ها و منفی‌ها عادت کرده است؟ می‌توانید با تمرین روزانه، عادت جدید را جایگزین عادت قدیمی کنید.

    ۲. کمتر غیبت کنید. حرف زدن پشت سر دیگران حجم عظیمی از انرژی منفی را به افراد منتقل می‌کند.

  • چرا بعضی از ما بد قولی می‌کنیم؟

    هیچ رفتاری بی‌دلیل از ما سر نمی‌زند. تمامی رفتار‌های ما از افکار و هیجانات خاصی شکل می‌گیرند. این باور می‌تواند درست باشد که کسانی که دیر قول می‌دهند خوش قول‌تر هستند، زیرا آنها فکر می‌کنند و بعد قول می‌دهند، اما در این میان پیش می‌آید که دیر قول می‌دهیم اما باز هم به آن عمل نمی‌کنیم. بد قولی هم یکی از همین رفتار‌ها محسوب می‌شود که در این مقاله می‌خواهیم به بررسی برخی ریشه‌های آن بپردازیم: چرا بد قولی می‌کنیم؟ چرا گاهی قول می‌دهیم و به موعد آن که می‌رسد به آن عمل نمی‌کنیم؟

    ۱- تنبلی باعث می‌شود که گاهی ما به قول‌های خود عمل نکنیم.

  • آلرژی فصلی سوغات بهار

    آلرژی واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلف و موادی است که به‌طور طبیعی بی‌ضرر هستند اما بر اثر واکنش سیستم ایمنی بدن به یک سری مواد بی‌ضرر به وجود می‌آید. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان نظام پرستاری، موادی مثل گرده گیاهان، برخی داروها، مو و پشم و پر حیوانات، گرد و غبار هوا، بعضی غذاها و نیش حشرات و برخی دیگر از مواد آلرژی‌زا باعث می‌شوند که سیستم ایمنی بدن، بیش از حد فعال شود و علائم حساسیت را در بدن ایجاد کند. آلرژی‌های فصلی، یکی از انواع شایع آلرژی‌هاست. حساسیت فصلی یکی از مشکلاتی است که برخی از افراد در فصل بهار و پاییز به آن مبتلا می‌شوند.

  • خطر ریختن داروها در فاضلاب

    مقاومت میکروبی نسبت به آنتی‌بیوتیک می‌تواند از طریق آلودگی زیست محیطی نیز رخ دهد. محمد حسینی دکتر داروساز، با تاکید بر اینکه آنتی‌بیوتیک به معنای ضد حیات و از بین برنده میکروب است، می‌گوید: مقاومت میکروبی به این داروها دوگونه است که یا به‌صورت جهش داخلی در میکروب اتفاق می‌افتد یا مقدار آنتی‌بیوتیک مصرف شده برای از بین بردن میکروب کافی نیست و با تغییر در ساختار میکروب، مقاومت میکروبی ایجاد می‌شود. با مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک، نوع دوم مقاومت که اتفاقا مهم‌تر است، ایجاد می‌شود. فراموش نکنیم که مشکلات ناشی از مقاومت میکروبی محدود به بیمار نمی‌شود و می‌تواند تمام مردم دنیا را درگیر کند.

  • کنترل چربی خون بدون دارو

    میوه‌های تازه حاوی ویتامین‌ها و فیبرها و همچنین آنتی‌اکسیدان‌های مختلف هستند که تاثیر زیادی در تنظیم میزان کلسترول خون دارد.

    ویتامین C: میوه‌هایی که حاوی این آنتی‌اکسیدان هستند باعث کاهش کلسترول خون می‌شوند. این ویتامین در میوه‌هایی مانند پرتقال، لیموترش، گریپ‌فروت، کیوی و میوه‌های قرمز به میزان قابل‌توجهی وجود دارد.

    بتاکاروتن: این آنتی‌اکسیدان نیز تاثیر زیادی در کنترل چربی خون دارد. طالبی، زردآلو و هلو حاوی میزان زیادی از این آنتی‌اکسیدان‌ هستند.

  • مواد غذایی مفید برای دهان و دندان

    سلامت دندان از جنبه‌های مختلف بسیار مهم و حائز از اهمیت است و نباید ساده از این مساله مهم گذشت. شما با داشتن دندان‌هایی سالم بسیار راحت می‌توانید تغذیه کنید و همچنین صورتی زیبا داشته باشید، اما برای داشتن دندان‌های سالم و سلامت دندان باید از چه مواد غذایی استفاده کرد؟

    سلامت دندان

    زمانی که مواد غذایی نشاسته‌ای و شیرین موجود در بیشتر مواد غذایی با باکتری‌های دهان تماس پیدا می‌کنند مقداری اسید تولید می‌شود. این اسید هم شروع به تجزیه مینای دندان می‌کند.

  • آیا در سال ۹۶ باد موافق برای یوز می‌وزد؟

    فاطمه باباخانی

    نیمه اول سال ۹۵ برای یوزهای ایران سال خبرهای شوک آور بود. در نشست خبری روز ملی یوز که به همت انجمن یوز ایرانی برگزار شد، مرتضی اسلامی مدیرعامل این انجمن از تصویربرداری از تنها دو یوز ماده خبر داد و چنین امری را به زنگ خطری برای بقای یوزها در ایران تعبیر کرد. حواشی ایجاد شده پس از این نشست خبری چنان زیاد بود که به بحث و جدل در تمام محافل محیط زیستی پیرامون یوز دامن زد و هومن جوکار مدیر پروژه حفاظت از یوز آسیایی را پای مناظره در سازمان محیط‌زیست و پس از آن در خبرگزاری‌هایی مانند تسنیم کشاند.

  • با ۱۱ حیوان بسیار کوچک در نوع خود آشنا شوید

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    میمون‌ها و آهو‌های کوچک و خفاش‌هایی که اندازه یک انگشت هستند، تنها برخی از حیوانات بسیار کوچک در طبیعت به شمار می‌روند. جهان ما پر از موجودات بسیار بزرگ یا بسیار کوچک است. گرچه موجودات بزرگ، اندازه خود را به رخ می‌کشند، اما موجودات کوچک. . . موجودات کوچک می‌توانند بسیار راحت جیغ و فریاد ما انسان‌ها را دربیاورند. در زیر با یازده حیوان بسیار کوچک آشنا شویم:

    کوچک‌ترین نخستی: موش لمور مادام برت: نام این حیوان از برت راکوتو از ماداگاسکار که فردی طرفدار محیط‌زیست و یک نخستی‌شناس بود گرفته شده است و Microcebus berthae کوچک‌ترین نخستی زنده‌ای است که می‌شناسیم.

  • رفع مشکل بیکاری و افزایش تولید با جذب سرمایه

    تردیدی نیست که مشکلات اقتصادی به ویژه بیکاری مدت‌هاست بزرگترین معضل کشور محسوب می‌شود و راه‌حل این مشکل نیز ایجاد اشتغال و افزایش تولید است. اما لازمه ایجاد صنایع و افزایش تولید چیست؟ چگونه کشوری که سال‌ها فعالیت‌های صنعتی و به‌روز انجام نداده است قصد دارد اقدام به تولید کالاهای مختلف کند و تلاش کند مرزهای کشور را به روی کالاهای وارداتی ببندد؟ آیا با شعار دادن در بخش‌های مختلف ما به یکباره می‌توانیم به تکنولوژی‌هایی که حاصل سال‌ها تلاش کشورها در زمینه‌ای به‌خصوص است دست یابیم؟

    همان‌طور که می‌دانیم هر کشوری در زمینه‌ای به‌خصوص نسبت به سایر کشورها برتری یا مزیت نسبی دارد و هیچ کشوری نمی‌تواند تمامی کالاها و خدمات مورد نیاز خود را به‌تنهایی تولید کند.

  • «بهره‌وری» به زبان ساده

    از آغاز تولد نظام‌های سیاسی و اقتصادی در جهان همواره مساله بهره‌وری به‌عنوان یکی از مسائل کلیدی مطرح بوده است. شاید وقتی متوجه شوید که تفاوت در سطح زندگی و رفاه مردم در جوامع مختلف و حتی اقتدار دولت‌ها در گرو افزایش بهره‌وری است اهمیت این موضوع برای شما آشکار گردد. اختلاف سطح زندگی مردم در کشورهای مختلف نشان‌دهنده چیست؟ اصولا سطح زندگی مردم چگونه بهتر می‌شود؟ رفاه چگونه افزایش می‌یابد؟ پاسخ بسیار ساده است. زندگی مردم با کسب درآمد بیشتر و توانایی بالاتر در خرید کالاها و خدمات مختلف، دسترسی به مراکز درمانی و آموزشی مناسب، بهبود می‌یابد.

  • سفر به جنگل‎های ژوراسیک

    نیوشا امینیان
    راهنمای تور

    بله، درست خواندید، ژوراسیک، آن هم در ایران! اما این بار از فیلم یا پارک‎های موضوعی خبری نیست و همه چیز واقعی است. جنگل‎‎هایی در ایران با قدمت بیش از ۴۰ میلیون سال وجود دارد که هم تحت نظر سازمان محیط زیست و میراث فرهنگی و گردشگری است و هم در سال‎های اخیر اقداماتی برای ثبت جهانی آن صورت گرفته. در این جنگل‎ها گونه‎های گیاهی متنوع و با ارزشی یافت می‎شود که یکی از آنها درخت انجیلی است. در یک روز بهاری ما تصمیم گرفتیم سری به منطقه رویش چند درخت انجیلی بزنیم و سفری برای دیدن و دانستن درباره آنها داشته باشیم.

  • پل مجازی میان شهر و روستا

    شیما رئیسی

    استارت‌آپ، مفهومی که در چند سال اخیر بسیار بر سر زبان‌ها افتاده و در فضای کسب‌و‌کار کشور مطرح شده، به شرکت‌های نوپایی اطلاق می‌شود که ایده اصلی شکل‌گیری آنها، طرح مساله و یافتن راه‌حلی برای آن در قالب یک الگوی کسب‌و‌کار است. در این مدل، عده‌ای کارآفرین گرد هم جمع شده و با تعیین استراتژی‌های خلاقانه در پی چندین مرحله آزمون و خطا، به‌صورت مشخصی از یک فرآیند اقتصادی دست می‌یابند؛ فعالیت‌هایی که در کوتاه‌مدت منجر به درآمدزایی شده و بر اساس دانش روز و تغییرات تحت مطالعه جامعه هدف مشخص شده به‌عنوان متقاضیان کالای تولیدی این مجموعه‌ها، نو به نو می‌شوند.

  • ۶ عادت مسموم که فرهنگ محیط کارتان را نابود می‌کنند

    مترجم: مریم رضایی

    به دورانی نزدیک می‌شویم که همه ما نیاز داریم محیط کاری و افرادی که با آنها کار می‌کنیم را ارزیابی کنیم تا دریابیم آیا این شرایط به مسیر شغلی ما یا بدتر از آن، به سلامت و رفاه ما ضرر می‌رساند یا نه. در حالی که امنیت شغلی مساله مهمی است، باید هزینه‌های آن را بسنجید. آیا تلاش شما این است که به یک فرهنگ کاری سالم‌‌تر که در آن دیگران با عزت و احترام با شما رفتار می‌کنند روی بیاورید یا برای شندرغاز حقوق می‌مانید و هر روز صدماتی را از همکاران یا روسایی که محیطی مسموم در شرکت ایجاد کرده‌اند، تحمل می‌کنید؟ شاید در حال حاضر تردید دارید و تصمیم‌تان را ارزیابی می‌کنید.

  • ۴ نکته از فراز و فرودهای یک شرکت فروش پوشاک

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    اگر می‌خواهید وارد فضای کسب‌و‌کار شوید و سریعا یک یا دو میلیون دلار به‌دست آورید و از آن خارج شوید، باید بگوییم که کارآفرینی برای شما مناسب نیست.

    در این مقاله داستان سوفیا آموروسو (Sophia Amoruso ) موسس نستی‌گال Nasty Gal که یک سایت فروش لباس است را برایتان بازگو می‌کنیم. نستی‌گال یک خرده‌فروش آمریکایی است که در زمینه پوشاک و مد برای زنان جوان فعالیت می‌کند. سوفیا آموروسو در سال ۲۰۰۶ این شرکت را در لس‌آنجلس بنیان نهاد. نستی‌گال بیش از ۵۵۰ هزار مشتری در بیش از شصت کشور جهان دارد.

  • خصوصیات اخلاقی افراد دارای اعتماد به نفس واقعی

    مترجم: هوتسا عسکری نسب

    اشخاص با اعتماد به نفس واقعی، نشانه‌ها و ویژگی‌های خاصی دارند و در مقابل، افراد با اعتماد به نفس کاذب سعی در پنهان کردن ناامنی‌های خود دارند. یک نکته قطعی اینکه افراد با اعتماد به نفس، کنترل بیشتری نسبت به افراد مردد و ترسو دارند و علاوه بر الهام‌بخش بودن از عهده انجام کارهای مهم بر می‌آیند. این گفته که ذهنیت افراد تاثیر شگرفی روی توانایی کسب موفقیتشان دارد به وضوح در نتیجه مطالعات انجام شده اخیر در دانشگاه ملبورن دیده می‌شود؛ افراد با اعتماد به نفس، دستمزدهای بالایی دارند و نسبت به همکاران خود سریع‌تر مورد تشویق قرار گرفته و ترفیع می‌گیرند.

  • نقشه گنج اقتصاد خانواده

    شاید شما هم جزو افرادی هستید که هر چند مدت یک‌بار اهدافی که در ذهن خود داشته‌اید و برای رسیدن به آنها لحظه شماری می‌کردید لیست می‌کنید و متوجه می‌شوید که متاسفانه اقدام عملی برای رسیدن به آنها انجام نداده‌اید و پس از چند سال می‌بینید حجم اهداف مالی که به آنها دست نیافته‌اید از آنچه به آن دسترسی دارید بیشتر است. ممکن است برای توجیه اولیه این موضوع به خود بگوئید مگر می‌شود با این همه کمبود منابع مالی، بتوان به تمامی اهداف مالی زندگی دست پیدا کرد؟ اما واقعیت این است که با تنظیم اهداف مالی می‌توانید میزان دستیابی به آنها را زیاد کنید.

  • مدیریت مالی «مرگ»

    مرگ، شتری که جلوی خانه همه می‌خوابد، در بسیاری از اوقات به مسائل مالی هم مربوط می‌شود. مارک آوالون کارشناس مالی «جن اکس» و «میدل کلس» که با مدرک ام بی‌ای بر گذار مالی از شرایطی چون طلاق، تغییر شغل یا مرگ یکی از نزدیکان متمرکز است در تازه‌ترین نوشته در وبلاگ خود، ۶ توصیه را برای مدیریت مالی پس از مرگ یکی از نزدیکان ارائه داده است. به گفته خود او، وبلاگ این کارشناس، فراهم آوردن اطلاعات مفید برای کسانی که زندگی مالی بهتری را دنبال می‌کنند، هدف گرفته است. من اخیرا یکی از دوستان نزدیکم را به‌دلیل حمله قلبی از دست دادم.

  • راه سخت رنو در ایران

    بعد از توافق هسته‌ای بسیاری از دست‌اندرکاران صنعت خودرو متفق‌القول بر بازگشت سریع شرکت رنو به بازار خودرو ایران تاکید داشتند. این کارشناسان حتی عنوان می‌کردند که با توجه به ترک پژو، رقیب این شرکت فرانسوی یعنی رنو در مدت زمان کوتاهی پس از برجام جایگزین پژو خواهد شد. دلیل کارشناسان برای ادعای خود نیز این بود که رنو پس از تشدید تحریم‌ها اگرچه فعالیت خود در ایران را کاهش داد اما همچون پژو حاضر به ترک ایران نشد و در ایران باقی ماند. بنابراین به‌نظر می‌رسید که این شرکت فرانسوی حق خود می‌داند که پس از برجام سهم خود را از بازار ایران چندین برابر کند و حضور گسترده‌تری در بازار خودرو کشورمان داشته باشد.

  • حواشی افتتاح خط تولید یک خودرو

    افتتاح خط تولید سمند در سمنان در شرایطی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی طی هفته گذشته توسط حسن روحانی رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسید که این مراسم با حرف و حدیث‌های زیادی همراه بود. در این زمینه برخی از رسانه‌های منتقد، افتتاح خط تولید سمند توسط روحانی را رفتاری در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری خواندند و برخی دیگر از غیر اقتصادی بودن بازگشایی خط تولید این خودروی قدیمی سخن گفتند. در هر صورت آنچه شرکت تولیدکننده این خودرو اعلام کرده بود این واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری بیش از هزار میلیارد ریالی بخش خصوصی قرار است به‌زودی آغاز به‌کار کند.

  • خودروهای خسته از سفر - ۲۴ فروردین ۹۶

    گزینه بسیاری از مردم برای گذراندن تعطیلات دو هفته‌ای نوروز، سفر با خودروی شخصی است. سفرهایی طولانی در جاده‌های پرپیچ وخمی که خستگی ناشی از آن در تن بسیاری از خودروها باقی مانده است. بر همین اساس بسیاری از کارشناسان بر لزوم بازدید کلی خودرو بعد از یک سفر طولانی تاکید دارند. سفر با خودروی شخصی و گذراندن زمان در جاده‌ها هرچند لذت‌های بسیاری را برای بسیاری از مردم به‌خصوص ایرانی‌ها دارد، اما این موضوع موجب مستهلک شدن خودروها در طول سفر می‌شود. این موضوع از آن رو اهمیت دارد که جغرافیای کشورمان بسیار پهناور است.

  • یک گام تا بهره‌برداری از متروی دو شهر اقماری

    تکمیل متروی دو شهر اقماری پرند و هشتگرد با پیشرفت فیزیکی حدود ۸۰ درصدی نیازمند یک عزم مدیریتی و نیز عزم مالی از سوی دولت یازدهم در ماه‌های پایانی است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، شهر تهران به‌عنوان مرکز سیاسی اداره کشور با جمعیت شب‌خواب بالغ بر ۹ میلیون نفر و افزایش جمعیت سالانه ۱/ ۱ درصدی، نیازمند برنامه ویژه برای مدیریت ترافیک و نیز جمعیت‌پذیری است. احداث شهرهای اقماری و هدایت جمعیت به این شهرها نیز از همین رو در برنامه سیاست‌گذاران اداره کشور قرار گرفت. اما با توجه به اینکه جمعیت روز تهران با احتساب کسانی که با هدف اشتغال از شهرهای اطراف به تهران سفر می‌کنند، به ۱۲ میلیون نفر می‌رسد، انتقال بخشی از جمعیت به شهرهای اقماری اطراف تنها در صورتی میسر است که سامانه‌های کارآمد و سریع‌السیر حمل‌ونقل عمومی میان تهران به‌عنوان شهر مادر و شهرهای اقماری پیش‌بینی شود.

  • حفظ باغات شهر با اجرای یک طرح

    انتقال حقوق توسعه «TDR» یکی از شیوه‌های نو در امر نظارت بر توسعه اراضــی محسوب می‌شود. این روش در کشورهای توسعه‌یافته و در دهه اخیر در برخی کشورهای در حال توسعه درکنار دیگر شیوه‌های کنترل و نظارت بر توسعه شهری مورد استفاده قرار گرفته است و صرف‌نظر از نقش آن در توسعه شهری، به لحاظ جایگاه آن در کاهش نابرابری و تامین عادلانه حقوق فردی مالکان حائز اهمیت است.

    بــرای نخستین بــار، فکر انتقال حق توسعه در قانون منطقه‌بندی سال ۱۹۱۶ شهر نیویورک پیش‌بینی شده بود. این قانون به مالکان اجازه می‌داد که حق توسعه در ارتفاع خود را به قطعات زمین مجاور، به فروش رسانده و قطعات دریافت کننده این حق، از امکان تخطی از حد مجاز ساخت در ارتفاع و الزامات عقب‌نشینی برخوردار شوند.

  • انتظار فعالان بازار مسکن در سال جدید

    یک کارشناس اقتصاد مسکن ضمن تشریح عمده سیاست دولت برای بخش مسکن در سال جدید، پیش‌بینی کرد در سال ۹۶، مشروط به رضایت سازنده‌های مسکن به کسب سود از محل ساخت و ساز متناسب با سطح نرخ تورم و بازدهی نسبی سایر بازارها و همچنین چشم‌پوشی از سود‌های نجومی مربوط به رونق حبابی دوره قبل، بازار با رونق ملایم روبه‌رو می‌شود.

    بهروز ملکی تصریح کرد: حاکمیت رویکرد مکانیکیِ پروژه ‏محور طی دهه‌های گذشته و کم‏رنگ بودن اصلاحات ساختاری و نهادی نتوانست مشکلات بخش مسکن را مرتفع کند اما به جای آن، سیگنال غلط به سرمایه‌گذاران داد و باعث شد عرضه بدون هدف و بدون انطباق با سمت تقاضا، وارد بازار شود.

  • هزینه و اصول بازسازی آپارتمان در شهر تهران

    بازسازی واحدهای مسکونی یکی از موضوعاتی است که با گذشت چند سال از عمر هر ساختمان در قسمت‌ها وبخش‌های مختلف آن امری ضروری است. بازسازی گاهی بنا بر ضرورت و برای افزایش سطح ایمنی،کاهش هدر رفت انرژی،قابل سکونت کردن و استفاده مجدد از یک واحد قدیمی و. . . صورت می‌گیرد و گاه اقداماتی است که مالک ساختمان در جهت زیباسازی فضای زندگی خود در واحد مسکونی‌اش انجام می‌دهد. گذشته از موضوع نحوه بازسازی ساختمان و بخش‌هایی که بنا بر ضرورت یا سلیقه مالکان واحدهای مسکونی مورد توجه قرار می‌گیرد هزینه‌های بازسازی ملک مساله‌ای است که می‌تواند در این فرآیند از عوامل تعیین‌کننده باشد.

  • ورود جدیدترین لپ‌تاپ‌ها به بازار

    در مدتی که همه ما در تعطیلات سال نو بودیم دنیای فناوری در جهان که سال نویش را سه ماه زودتر شروع کرده بود با موتوری روشن جدیدترین محصولات را به بازار دیجیتال ارائه کرد. اگرچه که گجت‌ها محبوب ترین محصولات جهان فناوری هستند اما آن دسته از کاربرانی که کار و زندگی روزمره‌شان با کامپیوتر و پی سی گره خورده است با چشمان تیز بین‌تری به دنبال جدیدترین محصولات این حوزه هستند تا با استفاده از ویژگی‌های جدید رایانه‌ها امتیازات بیشتری برای پیشبرد اموراتشان کسب کنند. بنابراین در ادامه شما با جدیدترین لپ‌تاپ‌های جهان که ارائه شده یا به همین زودی به بازار وارد می‌شوند، آشنا می‌شوید؛ شاید یکی از آنها همان محصولی باشد که منتظر تولید و عرضه اش بودید.

  • مقابله با خطای کمبود فضای ذخیره‌سازی قابل دسترس در اندروید

    بیشتر گوشی‌های اندروید با گذشت زمان با خطای کمبود فضای ذخیره‌سازی قابل دسترس مواجه می‌شوند. می‌خواهیم این خطا را رفع کنیم. با وجود این‌که ممکن است فضای ذخیره‌سازی زیادی در کارت SD گوشی هوشمند خود داشته باشید، اما با گذشت زمان، سیستم عامل اندروید از دانلود نرم‌افزارهای جدید به دلیل پر شدن حافظه‌ گوشی هوشمند سر باز می‌زند.

    دلیل خطا: خطای کمبود فضای ذخیره‌سازی قابل دسترس (insufficient storage available) در سیستم عامل اندروید ممکن است حتی زمانی که فضای ذخیره‌سازی خالی زیادی در گوشی هوشمند یا تبلت اندروید خود هم داشته باشید، بروز کند و باعث شگفتی شما شود.

  • مشکلات هدفون بلوتوث‌تان را خودتان حل کنید

    هدفون‌های بی‌سیم مجهز به بلوتوث در سال‌های اخیر و به‌خاطر بهبود کیفیت صدا و البته کاهش قیمت، حسابی نظر کاربران را به خودشان جلب کرده و محبوب شده‌اند. از زمانی که شرکت اپل اِیرپاد خودش را عرضه کرده، تقاضای مصرف‌کننده‌ها برای هدفون‌ بی‌سیم بالا رفته است. با وجود پیشرفت‌های فناورانه، هدفون‌های بلوتوث هنوز از مشکلات آزاردهنده‌ای رنج می‌برند. اگر شما هم این مشکلات را تجربه کرده‌اید، می‌توانید در اینجا با راهکارهای حل آنها آشنا شوید:

    پیدا نشدن هدفون بلوتوث به وسیله گوشی هوشمند: اگر قصد دارید هدفون بی‌سیم خود را به گوشی متصل کنید؛ اما بنا به دلایلی هدفون خود را در فهرست دستگاه‌های موجود در لیست گوشی هوشمند خود مشاهده نمی‌کنید، در ادامه می‌توانید از فهرست راهکارهای حل این مشکل کمک بگیرید:

    - ابتدا از روشن بودن بلوتوث در گوشی هوشمند خود اطمینان حاصل کنید.

  • انتقال ایدئولوژی از دروازه‌های سینما

    علی فخرموسوی

    در سینمای امروز جهان و به‌ویژه سینمای اروپا، شاهد تولید فیلم‌های مشترک بین چند کمپانی از چند کشور مختلف هستیم که با اهداف فرهنگی-سیاسی و تجاری سعی در توسعه تفکر خود و با استفاده از این ابزار قدرتمند - سینما- دارند. به جرات می‌توان گفت که در عصر حاضر تاثیر سینما و پیامد‌های فرهنگی اش بسیار فراتر از تولید خبر برای تلویزیون یا دیگر تولیدات خبری-فرهنگی است. حال وقت آن رسیده که سینمای ایران هم همگام و همسو با این فرآیند تولید مشترک شود و پا را از مرزهای ایران فراتر بگذارد و برای انتقال ایدئولوژی خود، به تولید فیلم‌های مشترک رو بیاورد.

  • تلنگر - ۲۴ فروردین ۹۶

    جدیدترین اثر مهرداد شهسوارزاده خواننده با سابقه موسیقی پاپ با عنوان «تلنگر» منتشر شد. این آلبوم چهارمین اثر مستقل مهرداد شهسوارزاده در مقام تهیه‌کننده و خواننده است که در دسترس علاقه‌مندان موسیقی پاپ قرار گرفته است. این آلبوم شامل ۱۰ قطعه موسیقی با ترانه‌هایی از بابک صحرایی، محسن یگانه، امیر ارجینی، حدیث دهقان، محمدکاظمی، لیلا رضایی، شهاب اناری و امیر بذرافشان است. ملودی‌‌های این مجموعه را شهاب اکبری، محسن یگانه، مهرداد شهسوارزاده، مهدی رامشک، حسین قربان‌پور و. . . ساخته‌اند. شهاب اکبری به‌عنوان تنظیم‌کننده در این آلبوم حضور دارد، ضمن اینکه نیما اورکی نوازنده جوان پیانو که به‌تازگی در رویدادهای بین‌المللی عناوینی را کسب کرده به‌عنوان آهنگساز و تنظیم‌کننده یکی از قطعات، در آلبوم حضور دارد.

  • ارکستر ملی با صدای محمد اصفهانی

    ارکستر ملی قصد دارد ۳۱ فروردین و اول اردیبهشت و همچنین ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت با خوانندگی محمد اصفهانی روی صحنه برود. فریدون شهبازیان رهبر ارکستر ملی در این زمینه گفت: «قرار است در اجرایی که ۳۱ فروردین و اول اردیبهشت برگزار می‌شود، قطعاتی از آلبوم‌های «تنها ماندم» و «هفت‌سین» آقای اصفهانی را اجرا کنیم که در میان آن‌ها، قطعاتی مانند «تو‌ای پری کجایی»، «اوج آسمان‌ها» و «حیلت رها کن عاشقا» نیز اجرا می‌شوند. همچنین آثار بی‌کلامی به آهنگسازی من و حسین دهلوی توسط این ارکستر نواخته خواهد شد. » در کنسرت ارکستر ملی که در نیمه اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود آثاری از بابک زرین، آریا عظیمی‌نژاد، علی کهن‌دیری و فریدون شهبازیان اجرا می‌شود.

  • آدم، آدم است

    نمایش «آدم، آدم است» اثری از برتولت برشت به کارگردانی حبیب دانش در تالار مولوی روی صحنه رفت. در افتتاحیه این نمایش جمشید مشایخی حضور داشت و با اعتراض به وضعیت تئاتر در این سال‌ها گفت اجازه دهید باهنرمان زیبا شویم، نه اینکه یک فوتبالیست و بسکتبالیست را به‌خاطر پول روی صحنه تئاتر بیاوریم. داستان این نمایش درباره گالی کی مرد ساده‌دلی است که قدرت نه گفتن ندارد. روزی او به‌قصد خرید ماهی از خانه خارج می‌شود و با سربازهایی روبه‌رو می‌شود که به دردسر بدی افتاده‌اند و. . . حسن برجکی، فرزانه جمال‌زاده، فریبا رسولی، علی‌اصغر زارعی، محمدرضا صالحی، صادق طالعی، عباس طباطبایی، حسن فضلی، نگار محمدزاده، عباس نورمحمدی و فریبرز واحدی بازیگران این نمایش هستند.

  • پدران سوئدی

    نمایشگاه عکس‌های یوهان بِومان با عنوان «پدران سوئدی» در خانه هنرمندان ایران روی دیوار رفت. کشور سوئد یکی از سخاوتمندترین سیستم‌ها را در مرخصی والدین در جهان دارد. میزان مرخصی پدر و مادر پس از زایمان به یک میزان است، ولی با این وجود فقط بخشی از پدران سوئدی (چیزی حدود ۱۴ درصد) از این پاداش استفاده می‌کنند. این نمایشگاه روی پدرانی تمرکز دارد که ماندن در خانه با کودک خود را به مدت شش‌ماه انتخاب کرده‌اند. در این نمایشگاه ۲۵ عکس به نمایش درآمده است و این پروژه تاکنون در بسیاری از کشورهای دنیا به‌نمایش درآمده است.

  • کنسرت - ۲۴ فروردین ۹۶

    کنسرت احسان خواجه امیری

    برازجان

    تاریخ: سه‌شنبه ۲۹ فروردین

    مکان: سالن هلال احمر

    ساعت: ۲۰:۰۰

    قیمت بلیت: ۴۰ تا ۹۰ هزار تومان

    کنسرت گروه کر فلوت

    تهران

    تاریخ: ۳۱ فروردین و یکم اردیبهشت

    مکان: تالار…

  • آلبوم - ۲۴ فروردین ۹۶

    دوران عشق

    (سنتی)

    آهنگساز: جمشید صفرزاده

    خواننده: سالار عقیلی

    ترانه‌سرا: حافظ، سعدی، هوشنگ ابتهاج (ه.ا.سایه)، عباس قلی مظهر

    در عشق زنده باید

    (سنتی)

    آهنگساز: مجید مولانیا

    خواننده: وحید تاج

    شعر: مولانا

    بزم بی‌جانان

    (تلفیقی)

    آهنگساز: پدرام درخشانی

    خواننده: بی‌کلام

  • اکران - ۲۴ فروردین ۹۶

    هلن

    کارگردان: علی اکبر ثقفی

    فیلمنامه: امیرحسین ثقفی، شراره سروش

    بازیگران: رویا نونهالی، پژمان بازغی، روشنک گرامی، ستاره پسیانی، هوتن شکیبا، اشکان مهری، سارا کاشفی و امین حیایی

    تهیه‌کننده: علی اکبر ثقفی

    خلاصه داستان: داستان دختری است که قرار است به سفری برود اما به علت گرفتاری خانواده، مسیر دیگری در پیش می‌گیرد.

    آباجان

    کارگردان و فیلمنامه: هاتف علیمردانی

    بازیگران: فاطمه معتمدآریا، شبنم مقدمی، سعید آقاخانی و فریبا متخصص

    تهیه‌کننده: هاتف علیمردانی

    خلاصه داستان: داستان این فیلم در دهه شصت می‌گذرد و زندگی اجتماعی مردم در آن سال‌ها روایت می‌شود.

  • تئاتر - ۲۴ فروردین ۹۶

    سایه تو سایه

    نویسنده و کارگردان: داود فتحعلی‌بیگی

    بازیگران: داوود داداشی، غلام بابوته، منیژه داوری، ساسان مهرپویان، مهدی صفاری‌نژاد، سپیده معصومی، محمد (کورش) رخشنده‌پی، نسیم توکلی

    مکان: پردیس تئاتر تهران (خاوران)- سالن علی نصیریان

    زمان اجرا: دوشنبه ۷ فروردین تا پنج‌شنبه ۷ اردیبهشت

    ساعت: ۱۹:۳۰

    مدت

  • فراغتی و کتابی و گوشه چمنی

    بهنام ناصح

    معرفی کتاب خوب به دیگران به لذت‌بخشی تعریف حکایتی شیرین در جمع دوستان است؛ نوعی تقسیم شادی و سهیم شدن در تجربه‌ای نشاط‌انگیز که با به اشتراک گذاشتنش دوچندان می‌شود. این هفته از خیل تازه‌های به چاپ رسیده، چهار کتاب را برگزیده‌ایم که احتمالا به سلیقه بسیاری از اهل مطالعه خوش خواهد آمد تا در زمان فراغت از همنشینی با آنها لحظات خوشی را سپری کنند.

    سرنوشت مردی که به زانو درنیامد

    آنان که فیلم «مردی برای تمام فصول» ساخته «فرد زینه‌مان» را که بارها از تلویزیون پخش شده، دیده‌اند با شخصیت «تامس مور» تا حدی آشنایند؛ حقوقدانی که در برابر خواست شاه هنری هشتم برای جدایی از کلیسای کاتولیک به مخالفت برخاست، پذیرش شاه به‌عنوان رئیس اعظمی کلیسای انگلستان را رد کرد و در این مخالفت جان خود را از دست داد.

  • انگلیس به دنبال تعطیلات آخر هفته سه‌روزه!

    تقریبا تمامی افراد دنیا از تعطیلات رسمی آخر هفته‌ لذت می‌برند. اما در این زمینه یک چالش اصلی وجود دارد: تعطیلات آخر هفته باید چند روز باشد؟ بیشتر کشورهای جهان تعطیلات آخر هفته‌ای دو روزه دارند. بر اساس مستندات، ایده اصلی تعطیلات آخر هفته کشورهای پیشرفته از سنت‌های دینی یهودیان نشأت می‌گیرد که روز سبت (Sabbath) یا شنبه را برای عبادت و استراحت‌ در نظر می‌گرفتند. از طرفی در دین مسیحیت نیز یکشنبه به‌عنوان روزی مشابه با روز سبت یهودیان گرامی داشته می‌شود. بنابراین تعطیلات دو روزه‌‌ای که امروزه در بسیاری از کشورهای جهان اجرا می‌شود را می‌توان ناشی از سنت‌های دینی یهودیان و مسیحیان دانست.

بیشتر