شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

آخر هفته

  • پناهگاه پول‌‌هاپس از کاهش سود

  • رفتار شناسی سرمایه‌گذاران

    دکتر علی فرحبخش

    انتظارات اگرچه خود نقش اصلی را در تعیین روندهای قیمتی در بازار دارایی‌های مالی و فیزیکی ایفا می‌کنند، اما خود نیز به شدت از روندهای قیمتی متاثر می‌شود. این رابطه علت و معلولی که هم به انتظارات برای ایجاد روندهای قیمتی منجر می‌شود و هم روندهای قیمتی می‌توانند انتظارات جدیدی را شکل دهند، سیستمی را خلق می‌کند که با تشکیل یک حلقه معیوب می‌تواند گاه به انفجار و گاه به سقوط یکباره قیمت‌ها منجر شود.

    حرکت قیمت‌ها در چنین مکانیزمی در رفتارشناسی بازارها به «رفتار گله‌ای» موسوم است؛ رفتاری که از یکسو با افزایش قیمت‌ها، سرمایه‌گذاران به یکباره برای خرید هجوم می‌آورند و قیمت‌ها را به طرز ناباورانه‌ای افزایش می‌دهند و یکباره با رفتار هجومی برای فروش به سقوط ناگهانی بازارها دامن می‌زنند.

  • عکس خبری - ۱۶ شهریور ۹۶

  • قدرت نمایی هسته‌ای در شبه جزیره

    این هفته نه‌تنها کره‌جنوبی، ژاپن و آمریکا بلکه همه کشورهای جهان از آزمایش هسته‌ای کره‌شمالی شوکه شدند. شوکی که پیش درآمد آن از هفته گذشته با شلیک موشک بالستیک بر فراز ژاپن آغاز شد و این هفته با آزمایش موفقیت‌آمیز قدرتمندترین بمب هیدروژنی این کشور ادامه یافت. تلویزیون دولتی کره‌شمالی با انتشار تصاویر و ویدئوهای مربوط به بازدید کیم جونگ اون، رهبر جوان کره‌شمالی از سایت هسته‌ای پانگ ری و یک بمب هیدروژنی در این سایت اعلام کرد، پیونگ یانگ با انجام شلیک موفقیت‌آمیز یک بمب هیدروژنی آخرین گام را در مسیر تبدیل شدن به قدرت هسته‌ای برداشت.

  • آغاز دوران جدید در رابطه تهران-ریاض؟

    در سالگرد فاجعه منا و در آستانه اولین سفر هیات سعودی به ایران پس از قطع رابطه دیپلماتیک، برخی تحلیلگران مسائل خاورمیانه به بهبود روابط میان دو کشور امیدوارتر شده‌اند. پس از انتشار اخباری مبنی بر سفر یک هیات دیپلماتیک سعودی به تهران و مشهد و دیدار از اماکن دیپلماتیک، سخنگوی وزارت خارجه خبر داده که متقابلا یک هیات ایرانی هم به عربستان سفر خواهد کرد. اگرچه این سفرها به پایان مراسم حج موکول شده است اما چنانچه سفرها به سرانجام برسد گام‌های اولیه برای ذوب شدن یخ‌های روابط میان دو کشور برداشته خواهد شد.

  • هرمزگان در غم و اندوه

    سفر دانش‌آموزان نخبه هرمزگانی که برای کسب دانش و ساختن فردایی بهتر راهی اردویی علمی شده بودند با واژگونی اتوبوس حامل آنها ناتمام ماند تا غم و اندوه ناشی از فقدان این استعدادهای درخشان، عید مردم ایران را تبدیل به عزا کند. بامداد روز جمعه ۴۴ دانش‌آموز دختر هرمزگانی می‌رفتند تا آخرین اردوی ملی فرزانگان را در شیراز برگزار کنند اما حوالی ساعت ۵ صبح اتوبوس واژگون می‌شود و ۷ دانش‌آموز، یک معلم و کمک راننده جان خود را از دست می‌دهند، دو دانش‌آموز قطع عضو و دو دانش‌آموز هم قطع نخاع می‌شوند. این اولین باری نیست که اردوهای دانش‌آموزی حادثه‌آفرین می‌شود.

  • انزوای آمریکا بر ضد برجام

    دونالد ترامپ این روزها علاوه‌بر آنکه درگیر جنگ لفظی با رهبر جوان کره‌شمالی است در خصوص ایران هم در بد مخمصه‌ای گیر افتاده است. از طرفی اتحادیه اروپا به او درباره برجام هشدار می‌دهد و از طرف دیگر با وجود آنکه همه تلاشش را کرده تا ایران را به عناوین مختلف متهم به نقض برجام کند اما تاییدیه آژانس انرژی هسته‌ای درباره پایبندی ایران به توافق، آب پاکی را روی دست رئیس‌جمهور ایالات متحده ریخت تا رویاهای ضد برجامی‌اش بر باد رود. پس از آنکه هفته گذشته موگرینی بار دیگر به او هشدار داد که توافق هسته‌ای، پیمانی چند جانبه است که قطعنامه شورای امنیت اجرای آن را ضمانت کرده است، هشتمین گزارش آژانس انرژی اتمی هم یک بار دیگر اجرای تعهدات ایران را تایید کرد.

  • مشکلات بازار کار در سال‌های پیش‌رو

    وضعیت بیکاری و شرایط اشتغال در کشور طی سال‌های گذشته همواره یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دولت تدبیر و امید بوده است اما آن‌گونه که وزیر کار دولت دوازدهم خبر داده نرخ بیکاری در ایران با ۶/ ۱۲ درصد در سال ۹۵ بیش از دو برابر میانگین جهانی (۷/ ۵ درصد) است که نشان می‌دهد در شرایط مناسبی قرار نداریم. به گونه‌ای که از حدود ۲۰۰ میلیون جمعیت بیکار دنیا، ایران با ۲/ ۳ میلیون نفر بیکار، ۶/ ۱ درصد از بیکاران جهان را به خود اختصاص داده‌ است و این درشرایطی است که تنها ۷ درصد از شاغلان جهان مربوط به ایران هستند.

  • حصر باقی می‌ماند

    مطالبه رفع حصر که اخیرا به صورت جدی از سوی برخی محافل سیاسی و مردمی دنبال می‌شود در نشست هفتگی سخنگوی قوه قضائیه هم مطرح شد و محسنی‌اژه‌ای تاکید کرد موضوع حصرهمچنان به قوت خود باقی است و ادامه خواهد یافت. البته سخنگوی دستگاه قضا از مطرح شدن موضوع در جلسه شورای‌عالی امنیت ملی هم خبر داد که ظاهرا در جلسه اخیر تصمیم جدیدی گرفته نشده و وضعیت ادامه خواهد یافت. این در شرایطی است که برخی از اصولگرایان از جمله مدیرمسوول روزنامه خراسان پیشنهاد کرده‌اند که چنانچه سران اصلاحات و رئیس دولت اصلاحات خواهان رفع حصر هستند، به جای مطالبه کلی وارد صحنه شوند و برهم نزدن آرامش و امنیت کشور را تضمین کنند.

  • پلی استور دریچه‌ای به روی ایرانیان

    درست چند روز پس از آنکه اپل به بهانه تحریم‌های دولت آمریکا علیه ایران، مانع فعالیت اپلیکیشن‌های پولی و رایگان ایرانی در اپ استور شد، حالا از گوگل خبر می‌رسد که فروشگاه گوگل پلی، قرار است درهای خود را به روی اپلیکیشن‌های ایرانی باز کند. پیش از این با وجود اینکه امکان دسترسی به این نرم‌افزار در ایران وجود داشت اما کاربران نمی‌توانستند پرداخت درون‌نرم‌افزاری را انجام دهند اما حالا قرار است فروشگاه گوگل، نسخه کامل و به روز توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری خود را به روی کشورهای ایران، ماکائو، چین، کوبا، میانمار و سودان باز کند و اگر چنین اتفاقی بیفتد به این ترتیب از این به بعد می‌توان اپ‌های ایرانی را از این فروشگاه خرید.

  • پرواز سکه در آسمان طلا

    این هفته با افزایش قیمت طلا در بازارهای جهانی، توفانی از هیجان در بازارهای داخلی به پا شد. روند افزایشی قیمت طلا از همان روزهای ابتدایی شهریور آغاز شد اما در میانه‌های راه این دلار بود که به سکه بال‌های پرواز می‌داد تا در آسمان طلا اوج بگیرد. از اوایل شهریور هر اونس طلا از ۱۲۸۶ دلار عبور کرد و در پایان دهه اول این ماه به ۱۳۲۵ دلار رسید. روز دوشنبه ۱۳۳۴ دلار را هم رد کرد. در چنین شرایطی هر گرم طلای ۱۸ عیار که همزمان با این افزایش قیمت‌ها صعود خود را آغاز کرده بود رکوردشکنی کرد تا پس از ۵ سال از گرمی ۱۲۶ هزارتومان عبور کند.

  • زلزله‌ای که بمب شد!

    شادی آذری
    دبیر گروه اقتصاد بین‌الملل

    یکشنبه‌ای که گذشت وقوع یک زلزله قدرتمند با شدت ۳/ ۶ ریشتر در کره‌شمالی خبرساز شد. اما طولی نکشید که معلوم شد این یک زلزله نبوده و تاثیر آزمایش یک بمب هیدروژنی از سوی پیونگ یانگ بوده است. گفته می‌شود این بمب از قدرتمندترین بمب هسته‌ای آزمایش شده در این کشور که سال گذشته مورد آزمایش قرار گرفته بود ۱۰ برابر قدرتمندتر است. این اقدام کره‌شمالی موجی از واکنش‌های بین‌المللی را در پی داشت. مقامات کشورهای آلمان و فرانسه بلافاصله نسبت به این اقدام پیونگ‌یانگ واکنش نشان دادند.

  • فرود سکه از اوج ۴ ساله

    حمید عزیزی
    عضو گروه بانک و بیمه

    سکه تمام بهار آزادی هفته را با رکوردشکنی آغاز کرد، ولی در میانه هفته از فاز افزایشی خارج شد. روز شنبه سکه ۱۷هزار تومان افزایش را تجربه کرد تا با دو کانال افزایش به بهای یک میلیون و ۲۴۱ هزار تومان برسد. این بیشترین میزان افزایش روزانه سکه در سال ۹۶ بود و موجب شد این فلز گرانبها به بالاترین قیمت از اوایل سال ۹۲ برسد. روز یکشنبه، سکه رکورد خود را ارتقا داد و با ۱۵ هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و ۲۵۶ هزار تومان رسید. روز سوم هفته مسیر افزایشی پی گرفته شد ولی میزان رشد کندتر شد.

  • چرخش سعودی

    کامران کرمی
    عضو گروه دیپلماسی

    نشانه‌های تغییر در رویکرد عربستان به منطقه و همچنین ایران به‌عنوان مهم‌ترین رقیب منطقه‌ای، در یک ماه اخیر در حال افزایش است. صدور ویزا برای هیات‌های دیپلماتیک دو کشور، برگزاری بدون حاشیه مراسم حج، بازگشایی سفارت قطر در تهران و تمایل به حل و فصل بحران یمن چهار نشانه‌ای است که در ادامه سیگنال‌های مثبت ریاض در قبال تهران به‌خصوص پس از دیدار و مصافحه وزرای خارجه دو کشور در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول هویدا شده است.

  • جای خالی پیش‌بینی

    شهاب‌الدین رحیمی
    عضو گروه باشگاه اقتصاددانان

    دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقتصادی در اولین کارگاه بین‌المللی «مطالعات بازار کار» تحولات در سه گروه زنان، افراد تحصیلکرده و جوانان را بررسی کرد و درباره روند تحولات مشارکت و اشتغال آنان توضیحاتی ارائه داد. براساس آمارها، زنان طی سه سال گذشته به بازار کار هجوم آورده‌اند اما بازار کار استقبال شایسته‌ای از آنان نکرده است. با وجود اینکه این نشست بیشتر ناظر بر تبیین اتفاقات سال‌های گذشته در بازار کار ایران بود و اطلاعات دقیقی را از گروه‌های مختلف می‌داد، اما پیش‌بینی از آینده بازار کار از سوی مشاور رئیس‌جمهور و وزیر کار ارائه نشد.

  • دیگر گریه نخواهیم کـرد

    بازی تشریفاتی تیم ملی فوتبال ایران مقابل سوریه در حالی در ورزشگاه آزادی با نتیجه دو بر دو به پایان رسید که صعود تیم ملی کشورمان پیش از این قطعی شده بود . ایران بدون باخت به جام جهانی رسید و حالا کارلوس کی روش می تواند به لطف این رکورد در برابر همه انتقاداتی که پیش از این به او شده بود ،بایستد. هرچند همه بر این نکته اذعان دارند که او با تاکید زیادی که بر جوانگرایی و استفاده از ترکیب های متفاوت در تیم ملی دارد پویایی خاصی به تیم بخشیده و حالا امروز تقریبا هیچ بازیکنی نمی تواند از حضور خودش در تیم ملی و بازی در زمین مطمئن باشد .

  • تیم‌ملی چطور جـوانه زد؟

    یکی از سیاست‌های مهمی که کارلوس کی‌روش در طول دوران حضورش روی نیمکت تیم‌ملی ایران به اجرا گذاشته، اعمال جوانگرایی در تیم کشورمان بوده است. این روند بلافاصله پس از پایان مسابقات جام‌جهانی برزیل آغاز شد، چراکه تا پیش از آن اصولا فرصت چنین کاری وجود نداشت. کی‌روش از جام ملت‌های ۲۰۱۵آسیا به شدت تیم‌ملی را جوان کرد و امروز آن را به نقطه‌ای رسانده که تفاوت نسل کاملا مشهود است. برای نمونه تنها کافی است بازیکنان حاضر شده در مسابقه اخیر با کره‌جنوبی در سئول را با ترکیبی که چهار سال پیش در اولسان به میدان رفت مقایسه کنیم.

  • ایستاده در برابر اتهامات

    کارلوس کی‌روش پیش از حضور در ایران نام بزرگ و رزومه مفصلی داشت. به همین دلیل قرارداد گرانقیمتی هم با وی منعقد شد که همین مساله انتقاداتی را در پی آورد و حساسیت‌ها را پیرامون این مربی افزایش داد. شاید در طول این ۶ سال خیلی از نقدها به کی‌روش و عملکردش وارد بوده، اما بعضا مطالبی گفته شده که واقعا هیچ سنخیتی با عقل و منطق نداشته است. در این مطلب به دو دسته از عجیب‌ترین انتقادات و اتهاماتی که متوجه کی‌روش شده اشاره می‌کنیم.

    شایعه توهین‌آمیز تبانی

    در طول هفته گذشته شایعاتی در مورد راه دادن احتمالی ایران به سوریه در بازی آخر مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۱۸روسیه مطرح شد که در نوع خودش عجیب بود.

  • زبان بدن سیاستمدار پرتغالی!

    بهروز رسایلی

    شاید بعضی‌ها کارلوس کی‌روش را دوست نداشته باشند، اما حتی برای همان عده هم جای تردیدی نیست که مرد پرتغالی یک مربی بسیار زیرک و باهوش است. او ذکاوت خاصی دارد و به جزئیات اهمیت می‌دهد. اغلب رفتارهای کی‌روش حاوی معانی مختلفی است و او معمولا کاری را بی‌دلیل انجام نمی‌دهد. در این مطلب سعی می‌کنیم به برخی ریزه‌کاری‌های رفتاری مربوط به ظاهر، لباس و بدن کارلوس کی‌روش بپردازیم و معانی آنها را با هم مرور کنیم.

    نوع متفاوت پوشش

    پوشش کارلوس کی‌روش روی نیمکت تیم ملی همیشه به یک شکل نیست.

  • کی‌روش و نگاه غیررنگی

    فاطمه باباخانی

    همیشه یکی از حساسیت‌های افکار عمومی در مورد سرمربیان تیم ملی ایران، مربوط به نگاه آنها به پرسپولیس و استقلال بوده است. البته این مشکل بیشتر مربوط به مربیان داخلی می‌شود، اما خب بالاخره مربیان خارجی هم تحت‌فشار هستند که در مورد این دو باشگاه محبوب ایرانی عادلانه رفتار کنند. در این مورد به‌نظر می‌رسد مربی پرتغالی نمره قبولی گرفته باشد. اگر سابقه حضور کی‌روش در ایران را به دو قسمت تقسیم کنیم، کی‌روش در نیمه نخست حضورش بیشتر روی استفاده از استقلالی‌ها تمرکز داشت، اما در نیمه دوم به سمت پرسپولیسی‌ها پیچید.

  • حلقه مفقود سرمایه‌گذاری خرد

    بدون شک یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های سپرده‌گذاران با تغییر وتحولات نرخ سود بانکی، جابه‌جایی سرمایه خود به سمت دیگر بازارها است. در این بین بسیاری از این سپرده‌گذاران، آینده بازارهای بورس، ارز و طلا، خودرو و سهام را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. حتی در شرایط کنونی سیاست‌گذاران پولی با مسوولان بخش صنعت درصدد تدوین آیین‌نامه‌ای هستند که از این پس شرکت‌های خودروسازی نتوانند نرخ سود مشارکت را با فاصله زیادی بالاتر از نرخ‌های سود بانکی تعیین کنند. این راهکاری است که سیاست‌گذار پولی برای کنترل نرخ‌ها در پیش گرفته است.

  • اصول سرمایه‌گذاری

    انگیزه‌های متعددی باعث می‌شود تقریبا همه انسان‌ها در طول زندگی خود به «سرمایه‌گذاری» بیندیشند. با این حال، سوالات و ابهامات گوناگون قبل از شروع سرمایه‌گذاری، باعث می‌شود تا تنها عده اندکی از آنها وارد این مسیر پر چالش اما جذاب شوند. سرمایه‌گذاران زیادی بوده‌اند که وارد این مسیر شده، بخشی از آن را طی کرده و با شکست مواجه شده‌اند. از طرفی عده کسانی که در فرآیند سرمایه‌گذاری تلاش کرده و به موفقیت‌های چشمگیری رسیده‌اند نیز کم نیست. با اینکه در فرآیند سرمایه‌گذاری بخش اندکی از مسیر غیر قابل پیش‌بینی است، اما عمدتا مرز جدا‌کننده دو گروه سرمایه‌گذار یاد شده، میزان هوشیاری آنها در عوامل مختلفی است که فرآیند سرمایه‌گذاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

  • سپرده‌های بانکی پس از کاهش سود به کجا می‌رود؟

    در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر قرار دادن سقف بر سود بانک‌ها شنیده شد و این تصمیم سرانجام در هفته‌ای که گذشت، عملی شد. بر اساس این اقدام، قرار است سود بانکی به ۱۵ درصد برسد و بانک‌ها از دادن سودهای بیشتر منع شده‌اند. یکی از پرسش‌های اساسی که ممکن است در این راستا پیش بیاید این است که آیا چنین تصمیمی منجر به این خواهد شد که سپرده‌های بانکی از این نهادهای مالی خارج شوند؟ مسیر کشورهای دیگری که سود بانکی خود را کاهش داده‌اند، می‌تواند بیانگر درس‌هایی برای اقتصاد ایران و بانک‌های ما باشد. از سوی دیگر، می‌توان این پرسش را مطرح کرد که در کشورهایی که سود بانکی چندان زیاد نیست، مردم با سپرده‌های خود چه کار می‌کنند و آیا بانک‌ها از این اقدام آسیب می‌بینند یا خیر؟

    حمله به سود بانکی به سبک برزیلی

    در آوریل سال ۲۰۱۷ بانک مرکزی برزیل اعلام کرد که نرخ بهره بانکی را کاهش می‌دهد تا بزرگ‌ترین اقتصاد آمریکای لاتین از بدترین رکودی که تاکنون تجربه کرده است، بیرون‌ آید.

  • سفرهای دانش‌آموزی نیازمند تدوین سیاست

    هفته گذشته در پی یک حادثه رانندگی در جنوب کشور متاسفانه ۹ تن از دانش‌آموزان نخبه هرمزگانی جان خود را از دست دادند و ۳۴ نفر دیگر هم مصدوم شدند. دامنه تلخی این واقعه بسیار فراتر از مرز خانواده‌های آنان است. این چنین حوادثی اثرات به‌مراتب وسیع‌تری بر پیکره اجتماعی و اقتصادی کشور وارد می‌سازد که جای دارد تغییر نگرشی اساسی در مورد آن صورت گیرد. اکنون مهم‌تر از محکوم کردن عاملان اصلی این حادثه و مجازات آنها، ایجاد یک رویه و سازوکار مناسب در سیستم آموزشی کشور برای پیشگیری از حوادث ناگوار آتی موضوعی درخور توجه است.

  • الگوی بریتانیایی کاهش لطمات سفرهای دانش‌آموزی

    محققان اعتقاد دارند برگزاری اردوهای دانش‌آموزی نقش مهمی در بهبود اعتماد به نفس و کاهش حس ریسک‌گریزی در کودکان دارد. علاوه بر این، ذهن محدود به چارچوب کلاس درس ظرفیت خلاق خود را تا حدود زیادی از دست می‌دهد. به همین دلیل است که کودکستان‌ها در ژاپن یا مدارس فنلاند در حال حرکت به سمت ترکیب طبیعت و مدارس هستند. در این میان یکی از مباحث مهم و پراهمیت حفظ امنیت دانش‌آموزان در طول این اردوها است. دانش‌آموزان یک دارایی باکیفیت و باارزش در سیستم اقتصادی محسوب می‌شوند و حفاظت از این قشر در حقیقت مراقبت از سرمایه انسانی آینده یک جامعه است.

  • راهکارهای سازمان بهداشت جهانی برای کاهش تصادفات

    در روزهای گذشته اخبار تلخی مبنی بر تصادف شماری از دختران دانش‌آموز نخبه پخش شد که تاثیر و واکنش بسیار زیادی را بین افکار عمومی و فضای مجازی در پی داشت. مهم‌ترین جنبه این تصادف این است که این اتفاق در طول سال‌های متوالی برای چندمین بار است که تکرار می‌شود. چنین رویدادهایی آسیب‌های اقتصادی، اجتماعی و روانی زیادی به همراه دارد و برای برخورد با آن باید اقداماتی بنیادین انجام داد. علاوه بر این، با توجه به تکرار چنین رویدادهایی، به‌نظر می‌رسد این مساله در کشور ریشه‌ای است و برای اینکه آن را دقیق‌تر بررسی کنیم باید به مسائلی چون زیرساخت‌ها، هزینه‌ها و وضعیت مرگ‌ومیر جاده‌ای در کشور بپردازیم.

  • الگوی مقرراتی برای کاهش تصادفات

    در تلاش برای کاهش تعداد تصادفات منجر به فوت، قوانینی در سراسر جهان به اجرا درآمده‌اند تا این وضعیت را تحت تاثیر قرار داده و از شدت وقوع چنین مسائلی کم کنند. این قوانین شامل تعیین محدوده برای سرعت، تشدید محدودیت‌ها برای رانندگی در مستی، استفاده از کلاه‌های ایمنی برای موتورسواران، کمربند ایمنی و محدودیت‌های دیگری برای کودکان می‌شوند. پیشرفت‌هایی در این خصوص در ۱۷ کشور دیده می‌شود که جمعیتی معادل ۴۰۹ میلیون نفر را در بر می‌گیرد. افزون بر این، بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی آگاه‌سازی عموم مردم نسبت به دلایل تصادف نیز در دستور کار قرار دارد و از مهم‌ترین موارد است.

  • ایران از پیشتازان تصادفات منجر به فوت

    اگر نگاهی به وضعیت ایران و تصادفات جاده‌ای منجر به فوت بیندازیم و وضعیت کشورمان را در گزارش‌های بین‌المللی جست‌وجو کنیم، نتایج جالبی نخواهیم گرفت. این تصادفات از نظر اقتصادی نیز برای کشورها زیان‌های فراوانی دارند که از آن جمله می‌توان به از میان رفتن نیروی انسانی و سرمایه‌ای که در وی انباشت شده است، اشاره کرد. از سوی دیگر، افزایش هزینه‌های درمان و خدمات وابسته به آن نیز از جمله موارد مهم دیگر در این حوزه است. اما حتی اگر تنها از نظر مخارج به این رویدادها نگاه نکنیم، باز می‌توان به تاثیرات روانی آن و هزینه‌های اجتماعی آن پی برد.

  • تجارت بین‌الملل به زبان ساده

    مترجم: مرتضی زارع

    عرصه تجارت بین‌الملل دارای شرایط بسیار پیچیده‌ای است که نحوه سیاست‌گذاری در آن تا حد زیادی اقتصاد یک کشور و زندگی مردم را متاثر می‌کند. تصمیم در مورد نحوه صادرات و واردات کالاها، حمایت یا عدم حمایت از صنایع مختلف در چارچوب نظریه‌های مختلف در تجارت بین‌الملل قابل بررسی است. آشنایی با نظریه‌های موجود در این زمینه می‌تواند دیدگاه مناسبی در مورد تغییر رویکرد در برخی صنایع برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور ارائه دهد. در این میان ۴ نظریه شاخص وجود دارند که به بررسی آنها می‌پردازیم.

  • چرا باید به دولت مالیات پرداخت کنیم؟

    اصولا مالیات چیست و کارکرد آن در اقتصاد چگونه است؟ همان‌طور که می‌دانید دولت به‌عنوان متولی اصلی قدرت در یک کشور وظیفه تامین امنیت، تولید کالاهای عمومی مثل پارک، ایجاد راه‌ها، ایجاد ثبات و نظم در بازارها و. . را برعهده دارد. دولت نیز همانند هر بنگاه دیگری در اقتصاد برای انجام این امور نیازمند وجود منابع مالی یا درآمدهای قابل اتکا است. بخشی از این درآمدها از منابعی که در اختیار خود دولت است فراهم می‌شود؛ اما این منابع نمی‌تواند جوابگوی حجم بالای هزینه‌های دولت باشد. یکی از منابع مهم درآمدی دولت‌ها اخذ مالیات از مردم است.

  • تغییرات اقلیمی در اقیانوس‌ها چه اثراتی به دنبال دارند؟

    دانشمندان می‌گویند تغییرات اقلیمی به‌شدت زندگی در اقیانوس‌ها را تغییر خواهد داد؛ اما هنوز نکات بسیار زیادی مانده است تا درباره اکوسیستم‌های دریایی بیاموزیم. هفته گذشته محققان با همکاری British Antarctic Survey نگاهی اجمالی به این آینده انداخته‌اند. این دانشمندان یک قسمت از بستر دریا در قطب جنوب را گرم کرده و اثرات آن را روی چند گونه محلی بررسی کردند. برخی از حیوانات با دوبرابر شدن رشدشان واکنش نشان دادند و این امر موجب شگفتی محققان شد. در عین حال، شواهدی وجود داشت که حیواناتی که در گرما رشد داشتند، ممکن است گونه‌های کمتر انعطاف‌پذیر را از چرخه حیات بیرون کنند.

  • هواداران یوز ایرانی فانتزی نیستند

    فاطمه باباخانی

    نهم شهریور ۱۳۹۵ یکی از پرچالش‌ترین روزها برای سازمان حفاظت محیط زیست در دوران مدیریت معصومه ابتکار بود. در کنفرانس خبری انجمن یوز ایرانی خبر مشاهده تنها دو یوز ماده در دوربین‌گذاری‌های این انجمن کار را به کنفرانس‌های خبری بعدی مدیر پروژه یوز و توضیحات مجموعه این سازمان درباره وضعیت این گونه در معرض خطر انقراض قرار داد. با توجه به حساسیت افکار عمومی نسبت به وضعیت یوز مجموعه برنامه‌هایی مانند لایحه حفاظت از یوز، دعوت گروه‌های فرانسوی برای تهیه بانک ژنی از یوزها و پروژه وزارت راه و شهرسازی برای فنس‌کشی مناطق پرخطر طراحی شد.

  • حسادت و مهم‌ترین ریشه‌های آن

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@MitraFathi. com

    حسادت یکی دیگر از هیجانات پیچیده ما است که هم می‌تواند در لحظه محرکی برای پیشرفت ما شود و هم می‌تواند با تداوم خود در زندگی ما اختلال ایجاد کند. در همه ما درصدی از حسادت وجود دارد و هیچ‌کسی نمی‌تواند ادعا کند که حسادت درون او وجود ندارد اما اینکه چقدر حسود باشیم، بستگی به برخی دلایل درونی دارد که در این مقاله می‌خواهیم توضیح مختصری از آن را به شما ارائه دهیم.

    زن‌ها حسودترند یا مردان؟

    این سوال از اساس غلط است.

  • لطفا با فرزندان خود درست رفتار کنید!

    زمانی که صحبت از تربیت فرزند و رفتار با او می‌شود، والدین دچار ابهام و سردرگمی می‌شوند. رفتار با فرزند پیچیدگی‌های خاص خود را دارد که اگر مطالب ظریف آن را ندانید به راحتی آسیب‌های جدی‌ای به او وارد می‌کنید که اثرات آن در آینده آشکار می‌شوند. در این مقاله می‌خواهیم به چند رفتار اشتباه که به ذهن و روان فرزندان شما آسیب می‌رساند اشاره کنیم:

    ۱- فرزند خود را دائما کنترل نکنید. به جای کنترل کردن و محدود کردن او، مراقبت از او و جهت دهی به وی را یاد بدهید. کنترل کردن از آن جایی که آزادی افراد را سلب می‌کند، به سیستم روانی و ذهنی آسیب می‌رساند.

  • ۶ ترکیب غذایی گیاهی برای جذب بیشتر آهن

    اگر قصد دارید مصرف گوشت قرمز را کمتر کنید، حتما مقدار آهن دریافتی بدن نیز کاهش پیدا می‌کند. غذاهای گیاهی نیز حاوی مواد معدنی هستند اما به خوبی جذب نمی‌شوند. تنها ۲ الی ۲۰ درصد از آهن موجود در گیاهان از طریق سیستم گوارشی بدن وارد خون می‌شود و ۱۵ الی ۳۰ درصد از آن از طریق غذاهای حیوانی تامین خواهد شد. اما خوشبختانه راه‌حل مفیدی برای این‌کار وجود دارد. کافی است ویتامین C را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. این ویتامین می‌تواند مقدار جذب آهن غیر هم را افزایش دهد. در ادامه با شش ماده گیاهی حاوی آهن اشنا می‌شوید که هر کدام از آنها با میوه یا سبزیجاتی جفت می‌شود که حاوی ویتامین C است.

  • اولین نشانه‌های سرطان پوست

    این علائم که می‌توان آنها را روی پوست تشخیص داد کدامند و کدام یک از این علائم ما را به وجود سرطان مشکوک می‌کند و لزوم مراجعه به پزشک را ضروری می‌سازد؟

    حسابی مراقب جوش‌هایتان باشید

    ملانوم با ۸۴۰۰ مورد ابتلا در سال در فرانسه، خطرناک‌ترین سرطان پوست است و مورد بسیار نگران‌کننده این است که هر چه برنزه کردن در دنیا بیشتر مد می‌شود، آمار ابتلا به این بیماری نیز افزایش می‌یابد! اصلی‌ترین فایده تشخیص نخستین علائم ملانوم، مراجعه به پزشک و بهره‌مند شدن از درمان بسیار سریع است که قطعا مفیدتر خواهد بود.

  • بهترین سفرهایی که می‌توان با قطار تجربه کرد

    مترجم: امیررضا فخاریان

    بعد از اینکه ۳ دهه با قطار تمام دنیا را سفر کرده‌ام، همچنان یک خط ریلی مرا مجذوب خود نگه داشته. خط ریلی کانادین را سوار شوید و درون واگن‌های شیشه‌ای ۳ روز تمام را به تماشای حاشیه کشور و روستاها بپردازید؛ مزارع گندم، صخره‌های تیز و دندانه‌دار، جنگل‌های انبوه حاشیه دریا را ببینید. این مسیر یکی از شگفت‌انگیزترین مسیرهای جهان است. وقتی برای سفر کردن از قطار استفاده می‌کنید، مسیر هم به اندازه مقصد مهم خواهد بود. چرا؟ در ادامه پاسخ این سوال را درباره سفرهای ریلی در ۱۶ منطقه و کشور خواهید گرفت.

  • یک شب بیدارمانی در ایستگاه راه‌آهن زوریخ

    محمدحسین دانایی

    یکی از تفریحات جدی و حتی جدی‌‌تر از کارهای جدی زنده‌یاد جلال آل‌احمد سفر بود و به همین علت، در طول عمر کوتاهش به سفرهای زیادی رفت؛ هم سفرهای کوتاه و هم بلند، هم پیاده و هم سواره، هم داخلی و هم خارجی. سفرنامه‌هایش هم از جمله بهترین آثاری هستند که از او باقی مانده‌اند، شاه‌بیت سفرنامه‌هایش هم بخش‌های گزارشی آنهاست؛ گزارش‌هایی دقیق، عمیق، موشکافانه، چندبعدی و تفکربرانگیز و تاییدکننده این واقعیت که به قول خواجوی کرمانی:

    هر سفری را خطری در ره است

    هر خطری را خبری در ره است

    آنچه در زیر می‌خوانید، بخش‌هایی از گزارش زنده‌یاد جلال آل‌احمد از یک شب بیدارمانی در ایستگاه راه‌آهن زوریخ (سوئیس) در جریان اولین سفر او به اروپاست؛ سفری به همراه همسرش، سیمین دانشور که از روز ۱۰ تیر ۱۳۳۶ شمسی با پرواز ایرفرانس از تهران به بغداد شروع شد و پس از دیدن شهرهای بیروت، رم، پاریس، زوریخ و وین در ۴ مهر ۱۳۳۶ به پایان رسید.

  • بایدهای پولی قبل از مرگ

    فکر کردن به این چیزها ممکن است دشوار باشد؛ اما اگر اتفاقی برای شما بیفتد، سر و سامان داشتن امور مالی خانواده، روزهای دشوار را کمی ساده‌تر می‌کند. شما باید تضمین کنید که اسناد شما در جایی امن هستند که عزیزانتان می‌توانند آنها را پیدا کنند. آنها باید بدانند شما چه دارایی‌هایی دارید و وضعیت بیمه‌تان چگونه است. در زیر چند توصیه را برای حفاظت از افراد مهم زندگی‌تان می‌خوانید.

    حساب‌های بانکی و دارایی‌ها را چک کنید

    آیا اگر فوت کنید، شریک زندگی شما به حساب‌های بانکی‌تان دسترسی دارد؟ اگر مطمئن نیستید، این موضوع را با بانک خود چک کنید؛ چراکه ممکن است آنها تنها اجازه دسترسی به حساب‌های مشترک را بدهند.

  • چگونه «پس‌انداز» و «خرج» کنیم؟

    اکثر افراد، هنگامی ‏که برای اولین بار مدیریت دخل و خرج خانه بر عهده‏‌شان قرار می‌گیرد، در چگونگی تنظیم بودجه دچار مشکل می‌شوند. تلاش برای چرخاندن یک خانواده بدون برنامه‏‌ریزی به شرایط سخت مالی منجر می‏‌شود. یک شخص مجبور نیست که تمام این بار را خودش به دوش بکشد. این کاملا منطقی است که از اعضای خانواده‌‏تان هم بخواهید که در این مسوولیت با شما شریک باشند.

    از آنجا‏ که پول از سوی اعضای مختلف یک خانواده خرج می‌‏شود، هر کس در خانواده باید درک کاملی از پولی که در خانه در دسترس است، داشته باشد.

  • داستان یک کارآفرین در حوزه املاک

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    بازار مسکن آمریکا طی قرن گذشته به‌طور مداوم با مشکلاتی روبه‌رو بوده است. گرچه هشدارهایی در این بازار (به‌خصوص اخیرا با رکود بزرگ) وجود دارد، اما املاک و مستغلات یکی از بهترین ابزارهای سرمایه‌گذاری در جهان باقی مانده است. برای کارآفرینانی که نحوه سودآوری از معاملات املاک را درک می‌کنند، هیچ محدودیتی وجود ندارد. گرچه همیشه همه چیز بر وفق مراد نیست؛ مردم در معاملات املاک پول و سرمایه زیادی از دست می‌دهند، درست همان‌طور که در شکل‌های دیگر کسب‌و‌کار از دست می‌دهند.

  • ۶ روش قدردانی مدیران بزرگ از کارمندان

    مترجم: امیرعلی رمدانی

    در مورد یک رهبر عالی که به او احترام می‌گذارید و در مورد فرصت‌هایی که او می‌تواند به‌طور ویژه از کارکنان تشکر کند، فکر کنید. تشخیص و قدردانی از سختکوشی کارکنان، یکی از اولین پاداش‌هایی است که می‌توانید به آنها بدهید. چنانچه ابراز قدردانی دلیل کافی برای این موضوع نباشد، حداقل می‌تواند به‌عنوان یک کار خوب در نظر گرفته شود. طبق مطالعه انجمن روانشناسی آمریکا، تقریبا همه کارمندانی (۹۳ درصد) که احساس ارزشمند بودن دارند، می‌گویند انگیزه دارند بهترین کار را انجام دهند.

  • رازهای مدیرانی که رشد شرکت‌هایشان متوقف نمی‌شود

    مترجم: مریم رضایی

    طی دهه گذشته، بیش از ۳۹ هزار کسب‌وکار مختلف در لیست ۵ هزار شرکت خصوصی برتر آمریکا در مجله «اینک» که به سرعت در حال رشدند، قرار گرفته‌اند. در دهمین سالگرد انتشار این لیست، از ۲۵ بنیان‌گذار (از میان ۱۴۲ نفر) شرکت‌های برجسته که ۱۰ بار یا بیشتر در لیست ۵ هزار شرکت مجله اینک قرار گرفته‌اند، خواستیم نشان دهند که چگونه رشد قابل توجه خود را حفظ و آن را مدیریت کرده‌اند. آنچه در ادامه می‌آید، نمونه‌ای از توصیه‌های هوشمندانه آنها است: یادگیری همیشگی، نظم و حد زیادی از فروتنی.

  • رویای بازگشت صندلی شهردار در هیات دولت

    تغییر کلیددار ساختمان بهشت پس از ۱۲ سال، بازار خوش‌بینی اعضای شورای شهر و سایر کارشناسان شهری را برای بازگشت صندلی شهردار تهران در هیات دولت را داغ کرده است. محمدعلی نجفی شهردار شانزدهم پایتخت چهره‌ای است که به دلیل نزدیکی به دولت گمانه‌زنی‌ها برای بازگشت دوباره به جمع هیات دولت را افزایش داده است اما روی دیگر سکه این است که این روایت در هر دوره از شورای شهر تهران تکرار می‌شود اما تحقق پیدا نمی‌کند. آخرین زمانی هم که حضور دوباره شهردار تهران در جلسات هیات دولت مطرح شد به دوره چهارم شورای شهر و پس از دیدار اعضای شورای شهر و شهردار با رئیس‌جمهور بازمی‌گردد.

  • اجاره‌بهای آپارتمان‌های توریستی برای تعطیلات آخر هفته

    بازار معاملات مسکن این روزها شاهد شکل‌گیری و رواج نوع تازه‌ای از معاملات اجاره آپارتمان در شهرهای مختلف به ویژه شهرهای توریستی و پر‌رفت‌و‌آمد است که در آن مالکان واحدهای مسکونی مبله اقدام به اجاره روزانه یا اجاره کوتاه‌مدت ملک خود(کمتر از یک هفته) به متقاضیان می‌کنند. به گزارش «دنیای اقتصاد» اگرچه بازار اجاره آپارتمان و واحدهای مسکونی ویلایی در شهرهای توریستی به خصوص شهرهای شمالی کشور از سال‌های قبل وجود داشته است اما هم اکنون تحرکات فراگیرتری از بابت اجاره روزانه آپارتمان‌های مبله در همه شهرهای کشور خصوصا شهرهای توریستی و مناطق خوش آب و هوا یا پر رفت وآمد شکل گرفته که بازار این گروه از معاملات مسکن را با تنوع بیشتری به لحاظ فایل‌های اجاره‌ای و قیمت‌های پیشنهادی همراه کرده است.

  • هدایت سرمایه‌ها به بافت فرسوده

    ورود سرمایه‌های ساختمانی به بافت‌های فرسوده درون شهرها، با برنامه‌ریزی‌های جدید دولت و شهرداری، شدت می‌گیرد. دولت برای این منظور، تسهیلات ارزان‌قیمت ساخت و خرید مسکن را در محدوده بافت‌های فرسوده تدارک دیده است و شهرداری نیز بنا دارد با ارائه تخفیف‌ ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی در عوارض ساخت، تامین بخشی‌ از هزینه طراحی نما و همچنین ارائه تراکم تشویقی، به نوعی، قیمت تمام شده ساخت و فروش مسکن را در بافت تعدیل کند. طی سه ماه اول امسال، به‌دلیل تفاوت شرایط اقتصادی بازار مسکن در بافت فرسوده و سایر مناطق شهری تهران از بابت حجم معاملات، نحوه پرداخت تسهیلات و همچنین میزان تقاضا، تیراژ ساخت و ساز در بافت فرسوده با افزایش بیش از ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ روبه‌رو شد.

  • فرجام مسجد مجاور تئاتر شهر

    به گزارش «دنیای اقتصاد»، کلنگ این بنا که قرار بود یک مسجد باشد، حدود ۱۴ سال قبل به زمین خورد اما رخ آن در هفته‌های اخیر با برداشتن حصارها بیشتر نمایان شده است. داستان این مسجد، مجتمع فرهنگی، حوزه علمیه، حسینیه یا شاید در آینده مجتمع تجاری، از زمانی شروع می‌شود که عده‌ای قصد می‌کنند مسجدی در ضلع جنوبی تئاتر شهر، یعنی جایی که پارکینگ این مکان بود، بسازند و همین، نقطه‌ آغاز تمام تنش‌ها می‌شود. زمین کنار تئاتر شهر از قبل از انقلاب اسلامی به‌عنوان پارکینگ مجموعه استفاده می‌شد و اگرچه این بنای فرهنگی و تاریخی همواره به دلیل فضای ناامنی که افراد ناهنجار و غیر‌فرهنگی در این محل به وجود می‌آوردند مشکلاتی داشت، اما ساخت مسجد در کنار تئاتر شهر، آن ‌هم به جای پارکینگ، صدای اعتراض هنرمندان و اهالی تئاتر را درآورد؛ هنرمندانی که الان حتما گله‌ای صد چندان دارند، وقتی می‌بینند آنچه از دست دادند به دلیل وعده‌ ساخت مسجد بود و حالا بنایی ساخته شده که گفته می‌شود در مکاتبات اداری، «مجتمع فرهنگی و نمازخانه» معرفی شده است!

    این ساختمان قرار بود مردادماه امسال افتتاح شود، اما عمر شورای شهر چهارم و شهرداری محمدباقر قالیباف قد نداد تا آنچه در دوره مدیریت آنها به این شکل ساخته شده است، به‌طور رسمی رونمایی شود.

  • شروط واگذاری آی‌فون و آی‌پد قدیمی به کودکان

    کودکان معمولا علاقه زیادی به کار با آی‌فون یا آی‌پد بزرگ‌ترها دارند. با این اوصاف بهتر است قبل از آنکه آی‌فون یا آی‌پد قدیمی‌تان را به آن‌ها بدهید، کارهایی را انجام دهید. در مورد اینکه کودکان باید برای خودشان گوشی یا تبلت اختصاصی داشته باشند یا خیر بحث‌های مختلفی وجود دارد و نمی‌توان نسخه‌ای واحد در این زمینه پیچید.

    فعال کردن حالت هواپیما: در بالا به مسدود کردن مرورگر سافاری اشاره کردیم، اما اگر باز هم می‌خواهید خاطر شما از دسترسی کودک دلبندتان به اینترنت کاملا جمع شود می‌توانید با فعال کردن حالت هواپیما تمام راه‌های ارتباطی گوشی را با فضای بیرون مسدود کنید.

  • آیا HTC سقوط می‌کند؟

    شرکت HTC در ایران شهره به موبایل‌های پرقدرتش است که هنوز هم دوستداران خود را دارد. دوستداران HTC جزو آن دسته هستند که اگر اپل نداشته باشند حتما برند محبوبشان برای انتخاب تلفن همراه HTC است. اما این دوستداران آیا هنوز هم از برند محبوبشان دفاع می‌کنند؟ چندی است که اخبار افت فروش و پایین آمدن درصد محبویت این برند شنیده می‌شود و همه آن خبرها حکایت از جریان سقوط این برند در بازار دیجیتال دارد. به‌تازگی شرکت اچ‌تی‌سی آمار مالی جدیدی از فعالیت‌های خود منتشر کرده است که این آمار از دید کارشناسان بازار، نشان‌دهنده تداوم روند سقوط درآمد این غول شرق دور است.

  • روبات‌هایی که به زندگی ما سرک می‌کشند

    روبات‌هایی را که اخیرا ساخته شده‌اند باید به خوبی بشناسیم، شاید زمانی فرا برسد که این روبات‌ها جایی در مجموعه زندگی ما آنچه را که نمی‌خواهیم تحت‌کنترل بگیرند. بنابراین بیایید با ۹ روباتی که در چند سال اخیر ساخته شده‌اند تا در زندگی روزمره ما حضور داشته باشند، آشنا شویم.

    روبات Inkha، مسوول پذیرش روباتیک

    Inkha که در سال ۲۰۰۲ توسط ماتیو والکر ساخته شد، یک روبات میزبان واکنشی است که با بازدیدکنندگان کالج سلطنتی لندن ارتباط برقرار کرده است و از طریق یک صفحه لمسی متصل به خود سوالات را دریافت می‌کند و به آنها پاسخ می‎دهد.

  • چرا تایر خودروی نو تعویض می‌شود؟

    بسیاری از فعالان بازار خودرو در یک دسته‌بندی کلی، بازار تایر را به دو بخش بازار تایر تجهیزی و بازار تایر جایگزین تقسیم‌بندی می‌کنند. این تقسیم‌بندی از این روست که در بازار تایر تجهیزی خودروساز برای تجهیز خودروی تولیدی، قطعات موردنیاز مانند تایر را از تولیدکنندگان یا عرضه‌کنندگان آن خریداری کرده و خودروی خود را تجهیز می‌کند، اما در بازار جایگزین تقاضای تایر توسط مصرف‌کننده یا صاحب خودرو انجام شده و در واقع، از تایری که در این بازار خریداری می‌شود، برای جایگزین کردن تایر تجهیزی توسط خودروساز استفاده می‌شود.

  • چه موقع کلاچ بگیریم؟

    کلاچ یکی از بخش‌های مهمی است که از زمان روشن کردن خودرو و قرار دادن دنده در اولین حالت تا افزایش سرعت و تغییر دنده‌های دیگر پای راننده دائم با آن درگیر است. اهمیت کلاچ از آن‌‌رو است که با هر بار فشار وارد کردن بر آن، چند قطعه با همدیگر درگیر می‌شوند تا بتوانند قدرت موتور را به چرخ انتقال دهند و باعث حرکت خودرو شوند. این بخش در خودرو جزو سیستم انتقال قدرت به‌حساب می‌آید که به‌عنوان یکی از کلیدی‌ترین بخش‌ها مطرح است. به همین دلیل عملکرد صحیح کلاچ، تاثیر مستقیمی در کارکرد خودرو از جمله بخش تولیدکننده قدرت در موتور و بخش انتقال نیروی محرکه دارد؛ به‌طوری‌که در صورت بروز هرگونه اشکال در این سیستم راندمان خودرو با مشکل جدی مواجه می‌شود.

  • رقابت در بازار سدان‌های ۱۰۰ میلیونی

    حسین دلاور

    اگر حدود ۱۰۰ میلیون تومان پول داشته باشید و بخواهید این بودجه را صرف خرید یک خودرو سدان غیر چینی کنید، گزینه‌های چندان مناسبی در بازار صفر کیلومترها ندارید. یا باید هزینه خرید خودرو مورد نظرتان را بیشتر کنید تا پولتان به خودروهای بیش از ۱۲۰ میلیون تومان برسد یا با این پول به سراغ کراس‌اوورهای تک دیفرانسیل و سدان‌های متوسط و بزرگ چینی بروید. در این بخش قصد داریم مقایسه میان سه سدان غیرچینی بازار انجام دهیم و ببینیم که کدام یک ارزش خرید بیشتری دارد.

    آشنایی با گزینه‌های بازار

    سراتو سایپا به‌عنوان یکی از معروفترین خودروهای بازه ۱۰۰ میلیون تومان شناخته می‌شود.

  • بن‌بست اجرای زنده موسیقی

    نیلوفر توکلی

    به‌نظر می‌رسد این روزها در کنار مسائل متعددی که موسیقی کشور با آنها دست و پنجه نرم می‌کند،گرانی بلیت کنسرت‎ها نیز به دغدغه جدی علاقه‌مندان کنسرت بدل شده است؛ مساله‌ای که باعث محروم شدن قشر کم درآمد جامعه از لذت موسیقی زنده می‌شود. شاید این مساله صدای اهالی موسیقی را درنیاورد ولی مخاطبان موسیقی را بسیار می‌آزارد. اگر تا به حال مخاطب این کنسرت‌ها نبوده‌اید، کافی است نگاهی به بهای بلیت‌های خوانندگان متوسط موسیقی پاپ بیندازید تا با یک پرسش اساسی مواجه شوید.

  • غوطه‌ای در دریای تخیل

    بهنام ناصح

    گاه آدم‌ دلش می‌خواهد ساعتی از دنیای شلوغ به خلوت تنهایی و کتاب پناه ببرد و خود را در جهان هزار رنگ خیال و داستان غرق کند؛ در چنین مواقعی مطالعه رمان‌های تخیلی و فانتزی دلچسب‌ترین کار ممکن است، چرا‌که پس از بازآمدن از اعماق این دریای پرماجرا، دست خالی نخواهد بود و علاوه بر لذت مطالعه، رابطه‌ای بهتر با دنیای واقع خواهد داشت. این هفته سه کتاب انتخاب کرده‌ایم که هر سه به شکل‌های گوناگون با این جهان دوست‌داشتنی در ارتباط هستند.

    سفری شگفت‌انگیز با یک و نیم میلیون همسفر

    در چند سال اخیر کتاب‌های فانتزی با نام‌های طولانی توانسته‌اند بازار جهان را تسخیر کنند.

  • احتمال باران اسیدی

    فیلم «احتمال باران اسیدی» به کارگردانی بهتاش صناعی‌ها که جزو پرفروش‌ترین فیلم‌های گروه هنر و تجربه در اکران بود در شبکه نمایش خانگی توزیع شد. این فیلم در جشنواره‌های داخلی و خارجی موفق به کسب جوایز متعددی شده که از جمله آن می‌توان به جایزه بهترین فیلمنامه جشنواره فجر، جایزه استعداد درخشان (بهترین فیلم اول) از جشن انجمن منتقدان، جایزه نتپک (ارتقای سینمای آسیا) در استرالیا، جایزه بهترین فیلم تماشاگران فستیوال پراگ، جایزه ویژه هیات داوران فستیوال کلمبو اشاره کرد. داستان این فیلم درباره شخصیتی به نام منوچهر است که شصت سال سن دارد، او بازنشسته اداره دخانیات است.

  • نقش مایه اسب

    نمایشگاه گروهی نقاشی «نقش مایه اسب، جست‌وجویی در نقاشی امروز ایران» از فردا برپا می‌شود. در این نمایشگاه آثار ۳۱ هنرمند مطرح از جمله فرح اصولی، هانیبال الخاص، ناصر اویسی، مهناز پسیخانی، آنه محمد تاتاری، ژازه تباتبایی، محمد علی ترقی جاه، وحید چمانی، جمشید حقیقت‌شناس، احمد خلیلی‌فرد، بهرام دبیری، ایرج زند، گیزلا وارگا سینایی، هیرو شیخ‌الاسلامی، محمد طباطبایی، حسین محجوبی و رضا هدایت به نمایش گذاشته می‌شود. نمایشگاه «نقش مایه اسب» فردا جمعه هفدهم شهریورماه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ با حضور هنرمندان و هنردوستان افتتاح می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند تا ۲۱ مهر ماه همه روزه از ساعت ۱۱ تا ۲۰ به گالری پردیس ملت واقع در خیابان ولیعصر(عج)، ابتدای بزرگراه نیایش، روبه‌روی کردستان، طبقه منفی ۲ مراجعه کنند.

  • ارکستر بزرگ «اُرف»

    ارکستر بزرگ «اُرف» به رهبری و سرپرستی مسعود نظر به یاد توران میرهادی، مادربزرگ ادبیات کودک و نوجوان برگزار می‌شود و عواید حاصل از آن صرف تولید فرهنگنامه کامل کودکان و نوجوانان می‌شود. این ارکستر در ۳ بخش روی صحنه می‌رود که بخش اول شامل نمایش موزیکال گروه کودک به رهبری گلنوش موحدی، بخش دوم هم متشکل از اجرای ارکستر کوچک به رهبری سمیر سبزواری است. اما بخش سوم که بخش آخر است شامل اجرای ارکستر بزرگ ارف به رهبری مسعود نظر و همراهی سیمین قدیری است. از آنجا که بزرگترین آرزوی توران میرهادی تولید فرهنگنامه‌ای کامل و جامع برای کودکان و نوجوانان بود و این فرهنگنامه در طول عمر این بانوی تاثیرگذار ادبیات کودک به پایان نرسید همه عواید حاصل از این اجرا صرف انتشار این فرهنگنامه خواهد شد.

  • حیات خانه ما

    مستند «حیات خانه ما» با روایت رامبد جوان و کارگردانی سیدمانی میرصادقی در ۲۷ قسمت هر شب از شبکه آموزش سیما پخش می‌شود. این مستند موضوعات مختلف محیط زیستی مثل گونه‌های در حال انقراض، تالاب‌ها و. . . را دستمایه خود قرار داده است. این مجموعه در قالب سفرهای هیجان‌انگیز یک دایی و خواهرزاده کنجکاو ظرفیت‌های طبیعی و تنوع زیستی ایران را به تصویر می‌کشد. در واقع در هر قسمت از این مجموعه پسر نوجوانی به نام امیر همراه با دایی خود به یکی از مناطق دیدنی ایران می‌رود و با موضوعات بسیار جالبی مواجه می‌شود و گونه‌های در حال انقراض مثل یوزپلنگ و مرجان‌های خلیج فارس و پخش تصاویر بی‌نظیری از حیات‌وحش و زیستگاه‌های متنوع و تالاب‌های مختلف کشور بخش‌های دیگر این مستند را تشکیل می‌دهند.

  • «هنر چوب» از مهدی سحابی تا وزیری‌مقدم

    نمایشگاه «نخستین» که به بررسی هنر چوب در آثار هنرمندان ایرانی می‌پردازد، افتتاح ‌شد. «نخستین» عنوان نمایشگاهی شامل آثاری است که با چوب ساخته شده یا روی چوب خلق شده‌اند. این نمایشگاه به‌عنوان پروژه‌ای تعریف‌شده در گالری آران و به پیشنهاد این گالری به دست اکرم احمدی توانا گردآوری شده است. نمایشگاه «نخستین» دربرگیرنده آثاری از ۱۵ هنرمند از سه نسل مختلف هنرهای تجسمی کشور است. عربعلی شروه، محمدعلی مددی و مهدی سحابی هنرمندان فقیدی هستند که نمایشگاه با یاد آنها برگزار می‌شود. دیگر هنرمندان حاضر در این نمایشگاه محسن وزیری‌مقدم، بهروز امیری‌راد، منصور طبیب‌زاده، مجید کامرانی، فرهاد احرارنیا، هومن سلیمی، شقایق عربی، بهداد لاهوتی، مهدی رنگچی، شهریار قرایی، یاشار آذر امدادیان و محمد مروستی هستند که آثارشان مورد بررسی قرار گرفته است.

  • هنروتجربه

    پریناز

    کارگردان: بهرام بهرامیان

    تهیه‌کننده: عبدالحمید نجیبی

    بازیگران: فاطمه معتمد آریا، مصطفی زمانی، حمید فرخ نژاد، فرهاد آئیش، طناز طباطبایی، امیرحسین فتحی، مژگان بیات و فرخ نعمتی

    خلاصه داستان:پریناز، دختر هفت ساله‌ای است که در اثر یک حادثه مادرش را از دست داده است و تنها خاله‌اش، به دلیل وسواس شدید از نگهداری او سرباز می‌زند؛ اما با گذشت زمان خاله اش پشیمان می‌شود و دنبال او می‌گردد.

  • کنسرت - ۱۶ شهریور ۹۶

    کنسرت کوارتت «نیلز پتر مولوار»

    مکان: برج آزادی - سالن اصلی

    زمان: پنج‌شنبه ۱۶ شهریور

    ساعت: ۲۱:۰۰

    قیمت بلیت: ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان

    کنسرت بازی‌های آوازی

    سرپرست گروه: سودابه سالم

    مکان: تالار وحدت

  • اکران - ۱۶ شهریور ۹۶

    تابستان داغ

    کارگردان: ابراهیم ایرج زاد

    تهیه‌کننده: جواد نوروزبیگی

    بازیگران: پریناز ایزدیار، علی مصفا، مینا ساداتی، یسنا میر طهماسب و صابر ابر، بازیگران خردسال: مانیا علیجانی، پرهام محمدی

    داستان فیلم: نسرین که نمی‌تواند به‌خاطر دختر ۶ ساله‌اش طلاق بگیرد، زندگی‌اش را جمع کرده، بی‌اطلاع شوهرش به گوشه‌ای از شهر پناه می‌برد و در مهدکودک بیمارستانی مشغول به‌کار می‌شود او مجبور است دخترش را در خانه تنها بگذارد؛ اما شوهرش آنها را پیدا می‌کند.

  • دکه مطبوعات - ۱۶ شهریور ۹۶

    The Sunday Times

    ۶۰ سال بازیگری

    بخش فرهنگی مجله ساندی تایمز (Culture) به سراغ یکی از اسطوره‌های بازیگری بریتانیا رفته است: «جودی‌دنچ». این مجله به دلیل اینکه وی وارد شصتمین سال بازیگری خود شده است به سراغ او رفته است. ملکه پرده نقره‌ای سالیان سال است که با بازی‌های خود چشم‌ها را خیره کرده است. گزارش‌نویس ساندی تایمز می‌نویسد: جودی دنچ شصتمین سال بازیگری خود را جشن می‌گیرد اما به نظر می‌رسد که هیچ چیز نمی‌تواند مانعی برای ادامه بازیگری وی به حساب آید.

  • رد پای دو غریبه (بخش هجدهم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی اول به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد.