شماره روزنامه ۶۱۹۴
|

آخرهفته ۲۳ /۰۹/۱۳۹۱

  • «آخرین حکایت فرهاد» و تقابل نسل‌ها - ۲۳ آذر ۹۱

    تقابل بین نسل‌ها از آن موضوعاتی است که ذهن بسیاری از هنرمندان را در رشته‌های مختلف به‌خصوص رشته تئاتر به خود مشغول کرده است. این روزها، تالار حافظ نیز میزبان یکی از همین نمایش‌ها با این مضمون است به نام آخرین حکایت فرهاد به کارگردانی «شهره سلطانی» که چندین سال است بیشترین تمرکز خود را بر صحنه گذاشته است و کمتر در آثار تصویری ایفای نقش می‌کند. البته، سلطانی خودش به همراه «رامین ناصر نصیر»، «مونا فرجاد»، «محسن قصابیان»، «آناهیتا اقبال نژاد»، «بهروز پناهنده» و «مارال فرجاد» در این نمایش بازی می‌کند که تقابل بین نسل امروز و نسل دیروز را با نمایش اختلافات زناشوهری و دور شدن از فرزندان، به تصویر می‌کشد.
  • عبور از بحران‌های ترافیکی و مصرف سوخت - ۲۳ آذر ۹۱

    محمدرضا اسدی
    دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت شهری
    mrasadi@gmail. com
    «هم‌پیمایی» چیست؟
    هم‌پیمایی (Carpooling) روش استفاده بهینه از ظرفیت خالی خودروهای شخصی است. این روش زیرمجموعه‌ای از شیوه‌های مدیریت تقاضای سفر است که به جای تاکید بر افزایش ظرفیت خیابان‌ها و اتوبان‌ها بر استفاده از ظرفیت زیرساخت‌های موجود توجه دارد.

    در هم‌پیمایی، افرادی که محل زندگی و کار آنها در یک محدوده واقع شده است، از طریق وب‌سایت‌ها و سامانه‌های اطلاع‌رسانی یکدیگر را پیدا می‌کنند و با هم قرار می‌گذارند که با یک وسیله نقلیه شخصی تردد کنند و همه افراد هر روز با خودروی شخصی جداگانه سفر نکنند.

  • وام ۷ هزار تومانی خرید مسکن - ۲۳ آذر ۹۱

    حمید نجار
    najar. hamid۶۲@gmail. com
    سال ۱۳۰۵، دولت برای سروسامان دادن به وضعیت اقتصاد مسکن کشور، پیشنهاد تاسیس یک موسسه رهنی موسوم به بانک رهنی را ارائه کرد. در پی این پیشنهاد، کمیسیون بودجه لایحه فوق را تحت شور قرارداده و با دلایلی که مختصری از آن در ادامه خواهد آمد، تسریع در تصویب آن را لازم شمرد. اوضاع اقتصادی مملکت طوری اهالی را در مضیقه گذارده است که حتی طبقه متمولین و سرمایه‌داران برای اداره کردن زندگانی روزمره خود، احتیاج به استقراض داشته و از تحمل تنزیل‌های گزاف و تحمیلات خانه‌برانداز موسسه‌های رهنی ناگزیر می‌باشند.
  • آن‌ها سه تن بودند - ۲۳ آذر ۹۱

    در دانشگاه تهران دو روز قبل از آمدن نیکسون، حکومت نظامی برقرار شده بود. (طبق اظهارات شهود) رییس دانشکده فنی در آن تاریخ، آقای مهندس خلیلی بود و معاون دانشکده فنی، مهندس عابدی. مهندس بازرگان یکی از اساتید آن زمان دانشکده فنی بودند. آقای مهندس بازرگان که در آن روز ۱۶ آذر در دانشکده نبودند، بنا بر اظهارات شهود، می‌گفتند که گویا یکی دو نفر از دانشجویان در زنگ تفریح در فضای باز دانشکده، یکی از سربازها را مسخره می‌کرده‌اند و بعد با فرار به کلاس می‌روند. درکلاس درس مهندس شمس ملک آرا در حال تدریس بوده که آن نظامی وارد کلاس دکتر شمس می‌شود و از ایشان می‌خواهد که آن دو دانشجو را تحویل دهد.
  • آذر ماه آخر پاییز* - ۲۳ آذر ۹۱

    محسن آزموده
    «آذر، در واقع، اسم دختر است، اما وقتی فرزند یکی از اقوام ما می‌میرد، پدرم در شناسنامه، اسم او را مهدی می‌گذارد، اما در خانواده آذر صدایش می‌کردیم، جالب است که هم در ماه آذر به دنیا آمده و هم در این ماه شهید شده است» اینها را دکتر پوران شریعت‌رضوی می‌گوید، زنی که نامش هیچ‌گاه زیرسایه بلند همسر گم نشد.

    وقتی می‌گویم شما که در آن زمان سنی نداشتید و لابد یادتان نمی‌آید، خیلی زود، حرفم را تصحیح می‌کند که «من با مهدی دو سال اختلاف سن داشتم و در آن زمان کلاس یازده بودم». در هفتاد و هشت سالگی، به خوبی آن سال‌ها را به یاد می‌آورد، زمانی که برادرانش در تهران دانشجو بودند و پدر برایشان خانه‌ای اجاره کرده بود.

  • مدیر برنامه در ایران جا نیفتاده است - ۲۳ آذر ۹۱

    مدیر برنامه عنوانی است که برای خبرنگاران ایرانی هنوز جا نیفتاده است، اما بسیاری از اهالی موسیقی به کمک این دوستان که دست راستشان به حساب می‌آیند، روزهای پررونق و خوبی را می‌گذرانند. با یکی از این مدیربرنامه‌ها که اتفاقا پسرعموی حمید عسکری و مدیر برنامه‌های خود اوست گفت‌وگو کرده‌ایم: به‌عنوان مدیر برنامه‌های حمید عسکری، فکر می‌کنید حضور شما چقدر در روند کاری این خواننده تاثیرگذار بوده است؟
    اگر یک مدیر برنامه بتواند علاوه بر هماهنگی کارهای خواننده، برای او آرامش خلق کند، حتما با هم روند رو به رشدی را تجربه خواهند کرد.
  • نکات خواندنی در هنگام خرید کت و شلوار - ۲۳ آذر ۹۱

    کدام کت و شلوار برای چه تیپی؟
    اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که معمولا در محل کار، مهمانی‌ها یا دیگر محافل ترجیح می‌دهید لباس رسمی بپوشید، کت‌و‌شلوار بهترین گزینه برای شماست؛ عده‌ای از آقایان هنگام خرید، فقط به کت‌و‌شلوار جدید فکر می‌کنند، اما به‌نظر می‌رسد بهتر است موقع خرید حتما دقت داشته باشید که کت جدید با پیراهن‌های شما هم سازگاری داشته باشد؛ بنابراین رنگی را انتخاب کنید که پیراهن مناسب با آن را در منزل دارید. خرید کردن هنگام غروب آفتاب، باعث می‌شود رنگ برخی از لباس‌ها را اشتباه تشخیص دهید؛ به همین دلیل ممکن است پس از خرید، از انتخاب خود پشیمان شوید، پس مراقب باشید تا حد امکان از خرید کردن هنگام غروب آفتاب خودداری کنید.
  • معاملاتی که پای عقد قرارداد به‌هم می‌خورد - ۲۳ آذر ۹۱

    مهدیس فرقانی
    چند سالی است که مشاوران املاک اظهار می‌کنند وضعیت آینده بازار مسکن از لحاظ قیمت غیرقابل پیش‌بینی است، اما بنگاه‌داران مسکن طی یک سال گذشته تا به امروز تاکید بیشتری دارند که پیش‌بینی درباره نوسان یا مدت زمان ثبات ارزش ملک حتی تا یک ماه آینده هم کار دشواری است.

    این روزها بسیاری از دلالان حاضر در بازار مسکن بر سر این مساله هم‌عقیده هستند که به علت اینکه هزینه‌های زندگی نسبت به گذشته با نوسانات بیشتری همراه شده است، فروشنده‌ها در بازار مسکن جرات پیدا کرده‌اند تا هر لحظه که اراده کنند، نرخ‌های پیشنهادی فروش واحدهای خود را به این بهانه تغییر دهند.

  • موزیسین‌ها یک شبه برند نمی‌شوند - ۲۳ آذر ۹۱

    آلبوم موسیقی «میراث»، به خوانندگی کسرا فصیح و آهنگسازی و تظیم محمدرضا چراغعلی، با طی کردن مراحل پایانی تولید، منتشر و روانه بازار موسیقی شد. ترانه‌های این آلبوم پاپ توسط عبدالجبار کاکایی، یغما گلرویی، بابک صحرایی، آرتیمس رحمتیان، اشکان رحیمی و علی خلج مقدم سروده شده و تنظیم تمامی قطعات را محمدرضا چراغعلی انجام داده است. آلبوم «میراث» دربرگیرنده قطعاتی همچون نگاهت می‌کنم، باورم کن تنهام، اگه برگردی، ترانه، ترس، هوای عاشقی، یادتو و . . . است که مجوز آن را موسسه فرهنگی- هنری ندای هنر ایرانیان کسب کرده و پخش اثر توسط شرکت فرهنگی-هنری سینما رسانه آسیا صورت گرفته است.
  • مهر گران شد - ۲۳ آذر ۹۱

    مسکن مهر نیز مهربان باقی نماند و طعم تلخ گرانی را چشید. بعد از حرف و حدیث‌های فراوان پیرامون اصلاح قیمت مسکن مهر، بالاخره دستورالعمل قیمتی این بخش صادر شد. براین اساس قیمت تمام شده مسکن مهر از رقم کنونی مترمربعی ۳۰۰ هزار تومان به حداکثر ۳۴۰ هزار تومان افزایش داده شده است، هر چند نرخ جدید مشمول تمام پروژه‌ها نمی‌شود. طبق این اصلاحات قیمتی، پروژه‌های در آستانه تحویل، بین ۵ تا ۱۵ هزار تومان به ازای هر مترمربع دچار افزایش قیمت شده‌اند. افزایش قیمت مصالح ساختمانی، عامل این افزایش بوده است. .
  • خانوادگی پس انداز کنید، از خانواده وام بگیرید - ۲۳ آذر ۹۱

    علی اعظم محمدبیگی
    داستان یک صندوق
    تعطیلات نوروز سال ۱۳۷۰ بود، چند سالی از ازدواج من می‌گذشت، تشکیل خانواده با تمام مزیت‌های آن، مسوولیت‌های سنگینی را در پی داشت.

    خریدن خانه مستقل، داشتن یک وسیله نقلیه شخصی و به‌طور کلی، برخورداری از یک رفاه نسبی در زندگی مشترک که همسر مرا از پیوند دائمی با من پشیمان نکند، مهم‌ترین این مسوولیت‌های جدید بود. چه کسی می‌تواند انکار کند که برای کارمندان دولت، که من یکی از آنان بودم، دستیابی سریع به این امکانات مادی، به صرف اتکا به حقوق ماهانه امکان پذیر نبوده و نیست.

  • در علم نجوم از زمان آل بویه هم ضعیف‌تر هستیم - ۲۳ آذر ۹۱

    صدرا محقق
    رضا منصوری، استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است. او دکترای نجوم خود را در سال ۱۳۵۱ از دانشگاه وین در اتریش گرفته و از سال ۵۸ تا کنون عضو هیات علمی معتبرترین دانشگاه کشور است.

    منصوری همچنین مجری رصد خانه ملی ایران و مدیرمسوول ماهنامه معتبر نجوم است که از سال ۱۳۷۰ تاکنون به صورت پیوسته منتشر می‌شود. با این پیشینه و موقعیت، می‌توان او را یکی از بهترین گزینه‌ها برای انجام گفت‌وگو در رابطه با موضوعی خرافی که به آسمان‌ها و نجوم مربوط است دانست. این موضوع شایعه‌ای است با عنوان «تاریکی سه روزه جهان» که این روزها در شبکه‌های اجتماعی، پیامک‌ها و ایمیل‌های بسیاری از مردم ایران دست به دست می‌چرخد.

  • مثلث پایان جهان در سال ۲۰۱۲ - ۲۳ آذر ۹۱

    ما اینجا یک مثلث داریم، مثلثی که ذهن ما را درگیر کرده، نه فقط ما، بلکه ذهن ۷۰۰ میلیون نفر از جمعیت جهان درگیر آن است: پایان جهان. انگار آدم‌ها این روزها بیش از هر چیز منتظر پایان هستند. هرکس به طریقی این پایان را تصور می‌کند. سال ۲۰۰۰ را به یاد دارید، قرار بود کامیپوتر‌ها دچار مشکل شوند، تحلیل می‌شد که احتمالا موشک‌های قاره‌پیما با کلاهک هسته‌ای از کنترل خارج خواهند شد و. . . اما الان در سال ۲۰۱۲ هستیم و اتفاق خاصی نیفتاده، اتفاقی برای زمین و ساکنان آن نیفتاد، اما برای تولیدکنندگان آثار سینمایی و رسانه‌ها، اتفاقات زیادی افتاد، یکی از آنها شاید فروش بالای محصولاتی بود که در درگیری و ترس مردم به فروش رسیدند.
  • مدیر برنامه چه کاری انجام می‌دهد؟ - ۲۳ آذر ۹۱

    هادی شهابیان
    با آغاز فصل جدیدی از فعالیت‌های فرهنگی، هنری و ورزشی در ایران، و تاثیر تکنولوژی در فضای حرفه‌ای و همچنین تاثیرپذیری از فرهنگ غرب، بسیاری از مشخصه‌ها و مولفه‌های معرفی چهره‌های فرهنگی و ورزشی تغییر کرد. درواقع، شرایط حرفه‌ای شدن ایجاب می‌کرد تا چیزهایی که سال‌ها پیش در این سرزمین جایی نداشتند، آرام آرام به‌عنوان شاخصه‌هایی مهم به تثبیت رسیدند. در دهه هشتاد، فضای فعالیت‌های فرهنگی، به ویژه در موسیقی، که اکنون مورد بحث ماست شکل جدیدی گرفت. تکنولوژی روی فعالیت هنرمندان سایه سنگین خود را پهن کرد و چهره‌های جدید مجبور شدند در عرصه فضای رقابتی حرفه‌ای‌تر برخورد کنند.
  • برکناری تقی‌پور سرپرستی مهندس عمران - ۲۳ آذر ۹۱

    شهرام شریف دبیرگروه بازار دیجیتال
    برکناری وزیر ارتباطات مشابه دیگربرکناری‌های دولت احمدی‌نژاد، به طور ناگهانی و قاطع اتفاق افتاد، اما کنارگذاشتن یکی از سربه‌راه‌ترین وزرای دولت در ماه‌های پایانی، آن هم با زنده کردن فضای ادغام وزارتخانه‌ها، عجیب به‌نظر می‌رسید. کمتر فعال فضای فناوری اطلاعات کشور را می‌توان یافت که کارنامه رضا تقی‌پور در کسوت وزیر ICT را قابل‌قبول بداند، وزیری که تا روز پایانی حضورش در وزارتخانه مصاحبه مطبوعاتی برگزار نکرد و با اظهارنظرهای گاه و بیگاهش در مورد اینترنت پاک و شبکه ملی اطلاعات حرف و حدیث‌های گوناگونی را پیرامون قطع اینترنت در فضای رسانه‌ای به وجود آورد.
  • ادغام در ابهام - ۲۳ آذر ۹۱

    تصمیم دولت برای ادغام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با وزارت راه و شهرسازی این روزها بازار اظهار نظرات موافقان و مخالفان را داغ کرده است. بعد از اینکه دولت این ادغام را با برکناری تقی‌پور از وزارت ارتباطات و دادن حکم سرپرستی به «علی نیکزاد» کلید زد، موجی از انتقادات نسبت به این تصمیم شکل گرفت. رییس مجلس و رییس سازمان پدافند غیرعامل از جمله افرادی هستند که این ادغام را به مصلحت کشور ندانسته و آن را عامل تضعیف فضای سایبری کشور اعلام کرده‌اند. به نظر می‌رسد مجلس به طور کلی مخالف این ادغام باشد.
  • ناسا: سال ۲۰۱۲ هیچ اتفاق خاصی نخواهد افتاد - ۲۳ آذر ۹۱

    مدت‌هاست که شایعات مختلفی در مورد به‌پایان‌رسیدن دنیا در سال ۲۰۱۲ و در روز ۲۱ دسامبر (مصادف با اول دی ماه) در وبلاگ‌های مختلف و شبکه‌های اجتماعی رد و بدل می‌شود و هر روز ابعاد گسترده‌تری نیز به خود می‌گیرد. برای این شایعات منابع و استنادات مختلفی نیز مطرح می‌شود. تقویم قوم مایا، پیش‌گویی‌های نوستراداموس و حتی منابع مذهبی و باستانی از جمله مواردی هستند که مطرح‌کنندگان این شایعه به آن استناد می‌کنند و نتیجه می‌گیرند که دنیا باید در این روز به پایان برسد. این موضوع مختص ایران نبوده و در سرتاسر دنیا مطرح شده است.
  • هیجان با صندلی چرخدار - ۲۳ آذر ۹۱

    مهدی داوری دولت‌آبادی
    هیچ محدودیتی نیست
    برای ما هیچ محدودیتی نیست، اگر بخواهیم کاری را انجام دهیم. معلولیت تنها عارضه‌ای است که ما دچارش شده‌ایم نه آنچه زندگی ما را تحت‌الشعاع قرار دهد. مارک ولمن از جمله کسانی است که به این جمله‌ها باور دارد. او با صندلی چرخدارش بر فراز کوه‌ها ایستاده، با قایق پارویی اسکیموها به جنگ نهنگ‌ها رفته، از آبشارها گذشته، شیب‌های تند آلپ را اسکی کرده و هیچ مانعی باعث نشده که زندگی‌اش به یک فیلم اکشن ورزشی بزرگ تبدیل نشود. شما هم می‌توانید زندگی را با چرخ‌های زیرپایتان، هیجان‌انگیزتر از آنچه امروز هست تجربه کنید، کافی است به‌تمامی بخواهید که زندگی متفاوتی داشته باشید.
  • عقب‌نشینی مرسی - ۲۳ آذر ۹۱

    بیش از ۲۰ روز کشمکش و درگیری بین مخالفان و موافقان محمد مرسی، او از دستوری که طی آن اختیاراتش را افزایش داده بود، (موسوم به فرمان قانون اساسی) عقب‌نشینی اما اعلام کرد که به‌طور قانونی، نمی‌تواند رفراندوم قانون اساسی را به تعویق بیندازد. مرسی پیشتر اعلام کرده بود که دستورات رییس‌جمهوری از مصونیت قضایی برخوردارند؛ موضوعی که مخالفان را به خیابان‌ها کشاند. مخالفان همچنین خواستار تغییرات در پیش‌نویس قانون اساسی هستند. طی این پیش‌نویس مرجع قانون‌گذاری در مصر شریعت اسلام تعیین شده و مصوبات قانونی مرتبط باید به تایید دانشگاه الازهر برسد.
  • تمدید معافیت‌های تحریمی - ۲۳ آذر ۹۱

    ۹ کشور از خریداران آسیایی و آفریقایی نفت ایران برای شش ماه دیگر از تحریم خرید نفت ایران معاف شدند. چین، هند، مالزی، کره جنوبی، سنگاپور، آفریقای جنوبی، سریلانکا، ترکیه و تایوان این ۹ کشور را تشکیل می‌دهند که به دلیل کاهش حجم خرید نفت خود از ایران می‌توانند تا شش ماه آینده از سیستم مبادلات بانکی آمریکا استفاده کنند. اگرچه ایالات متحده بنا دارد از بهمن ماه سال‌جاری، تحریمی سختگیرانه را اجرایی کند که بر اساس آن ایران تنها می‌تواند درآمد حاصل از فروش نفت خود را در کشورهای مقصد خرج کند. .
  • چرا از پایان خود و جهان سخن می‌گوییم - ۲۳ آذر ۹۱

    مصطفی مهرآیین جامعه‌شناس
    سخن گفتن از اسرار هستی، از امور نادیده، از گذشته واقعی تجربه‌نشده و از وضعیت‌های ممکن در آینده، چه در قالب قصه‌سرایی‌هایی مربوط به گذشته و حال انسان و چه در قالب پیش‌بینی‌های مربوط به آینده، یکی از مهم‌ترین مکانیسم‌های تولید فرهنگ می‌باشد. به سخن دیگر، سخن گفتن از حیات انسان، چه در قالب پرداختن علمی به جهان و چه در قالب سخن گویی رازآمیز، هر دو، چیزی جز تلاش انسان برای به زبان درآوردن جهان و خود انسان نمی‌باشند. یکی از تازه‌ترین نمونه‌های این تلاش انسان، سخن گفتن از عاقبت جهان و انسان و پایان این دو در یکی از روزهای آینده (۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ مطابق با جمعه اول دی ۱۳۹۱ شمسی) است.
  • Feedly - ۲۳ آذر ۹۱

    سیستم‌عامل: آندروید نسخه ۲/۲ ، ios نسخه ۳/۴
    قیمت: رایگان
    فیدلی نام یک فیدخوان است که کاربران با آن امکان مطالعه اخبار، مقالات و فیدهای مورد علاقه‌شان را در قالبی جذاب و زیبا خواهند داشت. در واقع، این اپ یکی از آسان‌ترین راه‌ها برای ساخت مجله خبری براساس آن چیزی است که خودتان دوست دارید. شما در این فیدخوان می‌توانید به دسته‌بندی مطالب مورد نیازتان بپردازید و آنها را مرتب کنید و آن را به صورتی کاملا متفاوت مشاهده کنید و به اشتراک بگذارید. شما می‌توانید با حساب کاربری خود در فیس‌بوک، توئیتر، یوتیوب، گوگل پلاس و.
  • اکران پرستاره و پرحاشیه - ۲۳ آذر ۹۱

    پس از مدت‌ها، تعداد زیادی از بازیگران مطرح امروز سینمای ایران بر روی پرده قرار دارند. هرچند از بدشانسی آنها، فضای سینما پر از تظاهرات و تجمع و شعار است.

    هر روز خبر تجمع می‌رسد، هر روز خبر اعتراض و منتفی شدن اکران فیلمی می‌رسد. خبر‌هایی که به مخاطب و تماشاگر سینما نباید ارتباط مستقیمی داشته باشد، اما سبب می‌شود مثلا سینما آزادی سوت و کور باشد و حتی بلیت‌های نیم بها هم نتواند سالن‌ها را پر کند. این گونه است روزهای سینمای ایران، اما حضور لیلا حاتمی، علی مصفا، نگار جواهریان، پانته‌آ بهرام، رضا عطاران، باران کوثری، هنگامه قاضیانی و حبیب رضایی در کنار مهتاب کرامتی و حمید فرخ ن‍ژاد و حتی ابراهیم حاتمی‌کیا یک فرصت مناسب برای دیدن فیلم‌های خوب سینما است.

  • این عکاســــــان اسناد - ۲۳ آذر ۹۱

    مریم عسگری
    اسکنرها طی سال‌های اخیر، به مهم‌ترین ابزارهای دفاتر اداری و حتی خانگی تبدیل شده‌اند.
    از دفاتر کار که بگذریم، می‌توان گفت این اتفاق و افزایش تعداد کاربران خانگی اسکنر، در سایه پررنگ شدن نقش کامپیوترهای شخصی در خانه‌ها و همچنین عمومیت یافتن روش‌های الکترونیکی ارائه اطلاعات، بابت انجام اموری چون ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌ها، ارسال روزومه کاری برای استخدام و. . . . بوده است. یکی دیگر از دلایل محبوبیت این کالا نسبت به دیگر کالاهای حوزه تجیهزات اداری در عدم نیاز اسکنرها به مواد مصرفی و.
  • پیوند مبارزه ضد استبدادی با مبارزه ضد استعماری - ۲۳ آذر ۹۱

    فرشاد اسماعیلی
    کارشناس ارشد حقوق
    حسین آبادیان از کارشناسی تا دکتری را در دانشگاه شهید بهشتی بوده و به عنوان عضو شورای گسترش زبان فارسی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت کرده است.

    در این سال‌ها دکتر حسین آبادیان کتاب‌های زیادی تالیف و ارائه کرده است: «بحران آگاهی و تکوین روشنفکری در ایران»، «بحران مشروطیت در ایران»، «دو دهه واپسین حکومت پهلوی»، «روایت ایرانی جنگ‌های ایران و روس»، «زندگی‌نامه سیاسی دکتر مظفر بقایی» و «ایران از سقوط مشروطه تا کودتای سوم اسفند». او هم‌اکنون به عنوان دانشیار در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) به تدریس تاریخ مشغول است.

  • باور کنیداین بورس حباب ندارد - ۲۳ آذر ۹۱

    علیرضا باغانی دبیر گروه بورس

    در هفته های اخیر، بورس تهران توانست رکورد‌های جدیدی را از خود به نمایش بگذارد. به طور حتم، شما هم در خبرها خوانده‌اید که شاخص بورس اوراق بهادار تهران توانسته قله جدید ۳۳ هزار واحدی را به ثبت برساند، اما همزمان با خیز حدود ۸ هزار واحدی شاخص بورس در سال ۹۱ که معادل بازدهی ۳۰ درصدی این بازار است و ثبت ۸ رکورد برای بورس ۹۱، بحث ایجاد حباب قیمتی در بازار سهام زمزمه می‌شود و هر چند این زمزمه‌ها جدید نیست، ولی دست‌کم پاسخ به این سوال که آیا بورس ۳۳ هزار واحدی حبابی است را همه دنبال می‌کنند.
  • کارنامه‌ای با شاخص‌های منفی - ۲۳ آذر ۹۱

    انتشار کارنامه پنج ماهه دولت در بخش هزینه‌ها نشان‌داد که گمانه‌زنی‌های مختلف درخصوص کسری بودجه سال جاری، چندان بی‌راه نبوده است. تراز عملیاتی دولت تا پایان مرداد ماه امسال، نشان از کسری بودجه ۱۷۳ هزار میلیارد ریالی دارد و برمبنای آن در هر ماه تراز عملیاتی دولت چیزی در حدود منفی ۳۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال بوده است. با یک حساب و کتاب سرانگشتی، می‌توان پیش‌بینی کرد که با تداوم این روند، احتمالا میزان کسری بودجه دولت تا پایان سال جاری به رقمی نزدیک به ۴۱۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برسد. .
  • احمدی‌نژاد با دست پر به مجمع رفت - ۲۳ آذر ۹۱

    محمود احمدی‌نژاد برای سومین بار در سال‌جاری و البته با دست پر به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت. احمدی‌نژاد که پس از آغاز دولت دهم و تا قبل از شروع سال‌جاری از شرکت در جلسات مجمع خودداری کرده بود، اردیبهشت ماه بالاخره طلسم خود را شکست و در جلسات مجمع حاضر شد، اما او این بار بر خلاف دفعات گذشته حضورش، پیشنهادی هم به همراه داشت: پیشنهاد تمرکز مدیریت اقتصادی کشور. پیشنهاد احمدی‌نژاد البته قبلا هم از زبان وی چندین بار مطرح شده بود. او از جمله در جمع نمایندگان مجلس تاکید کرده بود که «باید در کشور تمرکز مدیریت وجود داشته باشد؛ چرا که اگر چند نفر خارج از مجموعه دولت بخواهند برای انجام امور اجرایی تصمیم‌گیری و اعمال نظر کنند، بدون تردید نمی‌توان به‌درستی مدیریت کرده و نتیجه مطلوب گرفت.
  • آتش‌سوزی دبستانی‌ها - ۲۳ آذر ۹۱

    در پی آتش‌سوزی در مدرسه دخترانه‌ای در روستای شین‌آباد پیرانشهر، ۳۳ تن با صدمات شدیدی مواجه شدند و یک دانش‌آموز جان سپرد. علت حادثه استفاده از بخاری نفتی غیرایمن در کلاس درس بود. پیشتر هم در دی ماه سال ۸۳ بخاری چکه‌ای مدرسه‌ای در روستای سفیلان در چهار محال و بختیاری آتش گرفت که مرگ ۱۲ دانش‌آموز و معلمشان را رقم زد. حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش، در مجلس، معلم را مقصر حادثه دانست. نمایندگان هم در همان جلسه به او کارت زرد دادند؛ هرچند دلیل رسمی این کارت زرد، سیاست‌های استخدامی او اعلام شد. .
  • هوای آلوده؛ راه‌حل‌های فرسوده - ۲۳ آذر ۹۱

    میثم هاشم‌خانی
    صدها میلیون ساعت کاهش عمر شهروندان شهرهای بزرگ به دلیل بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا، کاهش راندمان کاری میلیاردها ساعت فعالیت شغلی شهروندان به سبب تنفس هوایی سرشار از سرب و بالاخره تولید سالانه ۵۱۱ میلیارد کیلوگرم دی‌اکسیدکربن خالص در ایران؛ آماری که از سوی آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) برآورد شده و ایران را در رده دهمین کشور تولیدکننده گازهای گلخانه‌ای جهان قرار داده است: ایران ۷۵ میلیون نفری، سالانه ۸۳ میلیارد کیلوگرم بیشتر از برزیل ۱۹۳ میلیون نفری گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کند و ۷۷ میلیارد کیلوگرم بیشتر از اندونزی ۲۴۳ میلیون نفری.
  • روزهای یادآوری - ۲۳ آذر ۹۱

    صابر صادقی
    کارشناس ارشد جامعه‌شناسی
    در سال‌شمار خورشیدی، کم نیستند. روزهایی که نشان زمان ویژه‌ای در تاریخ معاصر ایران‌ را بر خود دارند. تاریخ پرتنش ایرانِ معاصر به گونه‌ای بوده که ذهن انسانِ ایرانی را آکنده از نام‌ها و روزها کرده، روزهایی ویژه که گاه با اسم بزرگانی پیوند خورده و خاطره آن روز پاسداشت نام آن بزرگان است. روزهایی گاه مایه سربلندی و یادآور تلاش انسانِ ایرانی برای آزادی و عدالت است و گاه ناگوار و هشداردهنده که ایران تا چه حد می‌تواند پذیرای پدیده‌های بغرنج در دامان خود باشد.
  • ایده‌های خلاق برای اتاق زن و شوهر - ۲۳ آذر ۹۱

    مهدی گلپایگانی
    info@decodarkoob. com
    بعد از آنکه در دو شماره گذشته، اطلاعاتی کاربردی در خصوص روش‌های متنوع و ارزان‌قیمت برای دکوراسیون اتاق کودکان ارائه شد، این هفته بحث را با ایده‌پردازی‌هایی جذاب و خلاقانه برای طراحی اتاق پدر و مادرها ادامه می‌دهیم. اتاق پدر و مادر یا اتاق زن و شوهر که در اصطلاح به آن اتاق مستر -master- هم گفته می‌شود، یکی از فضاهایی است که می‌توان با ایده‌های خلاقانه آن را به فضایی دلنشین و متناسب با سلیقه افرادی که قرار است لحظات استراحت خود را در آن بگذرانند، تبدیل کرد.
  • تولید کالا با اهداف چندگانه - ۲۳ آذر ۹۱

    عاطفه چهره‌گشا
    یکی از تفاوت‌های اساسی افراد و سازمان‌های هوشمند با همتایان عادی خود این است که هوشمندان با چشم‌هایی باز، همه زوایا و ابعاد پیدا و ناپیدای زندگی را می‌بینند و در این ژرف‌کاوی، چیزهایی را می‌بینند که دیگران ندیده‌اند. این تفاوت انسان‌ها، سازمان‌ها و گروه‌های هوشمند تنها به مسائل اجتماعی یا سیاسی منحصر نمی‌شود و به کسب و کار نیز می‌رسد. به این معنی که برخی افراد و شرکت‌ها و سازمان‌ها برای ماندن در بازار و گسترش فعالیت‌های اقتصادی خود موقعیت‌هایی تازه را از دل رویدادهای ویژه بیرون می‌کشند.
  • مایاها: جهان ۷ هزار سال دیگر ادامه دارد - ۲۳ آذر ۹۱

    در بازخوانی پدیده ۲۰۱۲، نمی‌توان نقش مایاها را نادیده گرفت. آنها یک ضلع اصلی از این مثلث هستند.

    اگر قرار است جهان در سال ۲۰۱۲ که به اواخر آن نزدیک می‌شویم پایان یابد، باور برخی بر این است که این تاریخ پایان پنجمین دوره ۵۱۲۵ ساله تقویم قوم مایا است. برخی از این عقاید بر اساس دریافت‌های متفاوت از مفاهیمی همچون اسطوره‌شناسی و پیشگویی بر اساس اعداد است. گفته می‌شود پس از آغاز مجموعه تحولات دسامبر ۲۰۱۲، سیاره زمین و ساکنان آن متحمل تغییرات مثبت فیزیکی و ذهنی خواهند شد و این امر سبب می‌شود که سال ۲۰۱۲، آغاز عصر جدیدی برای بشریت باشد.

  • بازگشت در چهل سالگی - ۲۳ آذر ۹۱

    خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی جنبش اسلامگرای حماس، در نخستین دیدار خود از نوار غزه ظرف چهل و پنج سال گذشته، به شهر غزه سفر کرد و در مراسم سالگرد تاسیس این گروه شرکت کرد که در آستانه برگزاری انتخابات درونی خود نیز به سر می‌برد. خالد مشعل با حضور مسوولان فلسطینی از جمله اسماعیل هنیه، نخست وزیر دولت حماس، پس از ورودش به نوار غزه سجده شکر به جای آورد. او در حالی که اشک می‌ریخت، گفت: امروز یک روز تاریخی در زندگی من است و امیدوارم خداوند شهادت را در خاک فلسطین و غزه نصیب من کند. .
  • شام آخـر تهران - ۲۳ آذر ۹۱

    گالری راه ابریشم تا انتهای آذرماه، میزبان نمایشگاه آذر امدادی است. یک مجموعه شامل ۱۰ قطعه عکس که با عنوان «شام در تهران» بر روی دیوار قرار گرفته‌اند. این عکس‌ها با الهام از همان تابلوی معروف شام آخر، گرفته شده است. اما این بار شامی در تهران سال ۱۳۹۱ است. این مجموعه یک پرسوناژ ثابت دارد که در هر عکس تکرار می‌شود. او با انگشتانش شماره عکس‌ها را نشان می‌دهد. اما هر بار فضا و افراد حاضر در عکس‌ها تغییر می‌کند. این مجموعه روایتی است از زنان و مردان و کودکان تهرانی در فضاها و حالت‌های مختلف. این آدم‌ها هرکدام در گوشه‌ای از تهران بزرگ، زندگی می‌کنند، می‌تواند زنی روشنفکر باشد یا زنی فالفروش در مترو.
  • چگونه بر ترس از خلاقیت غلبه کنیم؟ - ۲۳ آذر ۹۱

    مترجم: مریم رضایی
    چه چیزی باعث می‌شود جرقه خلاقیت در ذهن شما زده شود؟ برای دوگ دیتز، مدیر اجرایی تجهیزات پزشکی شرکت جنرال الکتریک، این جرقه با گریه یک دختربچه زده شد وقتی احساس خوشحالی دارید، اطمینان به نفس در شما قوت می‌گیرد و انتخاب‌هایی می‌کنید که شانس بهتری را در موفقیت برای شما به وجود می‌آورد، اما وقتی کاری را به تعویق می‌اندازید و در برابر تغییر مقاومت می‌کنید، در واقع ترس بر شما غلبه کرده است. ترس‌‌ها در واقع شما را از دردهای احساسی و تجربه‌های بد احتمالی محافظت می‌کنند، اما این دینامیک به صورت طبیعی ما را از ارایه ایده‌های خلاقانه در کار بازمی‌دارد.
  • سفر ایرانی - ۲۳ آذر ۹۱

    سیستم‌عامل: آندروید
    قیمت: رایگان
    آیا استان‌های مختلف ایران و جاذبه‌های گردشگری آنها را می‌شناسید؟ دوست دارید بدون اینکه زمانتان را از دست بدهید، به تمامی مناطق دیدنی شهرهای ایران سر بزنید؟ اگر به سفر کردن علاقه‌مند هستید، اپلیکیشن «سفر ایرانی» را به شما معرفی می‌کنیم. با این اپ، می‌توانید در هر کجای ایران که هستید جاذبه‌های گردشگری پیرامون خود را به دیگران معرفی کنید و از این طریق سهمی در پویاتر شدن صنعت گردشگری کشور داشته باشید. همچنین می‌توانید با کمک اطلاعات کاربران دیگر، با جاذبه‌های گردشگری هر استان نیز آشنا شوید.
  • هرکس سهمی از تئاتر دارد - ۲۳ آذر ۹۱

    قبلترها تنوع بیشتری برای دیدن تئاتر وجود داشت یا اکنون ؟ چه کسانی به سراغ دیدن تئاتر می روند ؟ آنانی که به تماشاخانه ایرانشهر می روند حرفه ای بیننده تئاتر هستند یا تماشگران تئاترشهر ؟ حمیدرضا آذرنگ کارگردانی است که در محله های پایین تهران، در کارگاه های متفاوت و تقریبا مکانهایی که دیدن تئاتر عجیب است، اثری را روی صحنه برده است . با او درباره چگونه تئاتر سخن گفته ایم .
    در حال حاضر با وجود افزوده شدن به تعداد تماشاخانه ها و بازترشدن مسیر آموزش، هنر تئاتر هنوز هم جزو هنرهای مهجور محسوب می شود.
  • تغییر شغل،گامی نو به سوی موفقیــت کسب‌وکار - ۲۳ آذر ۹۱

    شادی صالحی
    انتخاب شغل مناسب راهی برای خودشکوفایی و رضایت از زندگی است. مسیری در جهت رشد، پویایی، تحول و تکامل است. بسیار مهم است که شغلی را انتخاب کنیم که به آن علاقه داریم و موجب افزایش توانایی فردی و اجتماعی ما می‌شود. فرد شاغل اگر از شغل خود راضی باشد، می‌تواند با خلاقیت و انعطاف‌پذیری ویژه و همگام با تجربه و علم و دانش مرتبط با فن و مهارت خود به کسب‌وکار رونق دهد. این افراد با اعتماد به نفس بالا، موقعیت اجتماعی خوبی را به همراه سلامت روان برای خود و اعضاء خانواده مهیا می‌کنند. برعکس، فرد بیکار یا کسی که از شغل خود رضایت نسبی یا تام ندارد؛ فردی است با بهداشت روانی آسیب‌دیده، افسرده، مضطرب و گرفتار کجروی‌های اجتماعی.
  • آغوش باز نظام برای کاندیداهای ۸۸ - ۲۳ آذر ۹۱

    حبیب‌الله عسگراولادی از اعضای ارشد حزب موتلفه اسلامی، بار دیگر موضع جالبی درباره کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته اتخاذ کرده است. او گفته است: «اینکه چندی پیش گفتم نامزدهای سال ۸۸ را اهل فتنه نمی‌دانم، بلکه معتقدم اهل فتنه آنها را محاصره کرده‌اند، برای این بود که آنها به خود بیایند و بپذیرند شیاطین بین ما و آنها فاصله انداخته‌اند. آنها مانند برادران حضرت یوسف(ع) هر وقت برگردند، با آغوش باز نظام روبه‌رو خواهند شد، به شرطی که فعل شیطانی تفرقه بین ملت را تخطئه کنند و از شیاطین و در راس آن آمریکا فاصله بگیرند.
  • شرط رعایت نشده - ۲۳ آذر ۹۱

    خودروسازان قیمت تولیدات خود را افزایش دادند، اما در مقابل به پیش‌شرط آقای وزیر عمل نکردند. در حالی که وزیر صنعت، معدن و تجارت افزایش قیمت خودروهای ساخت داخل را منوط به افزایش کیفیت دانسته بود، گزارش‌ ارزیابی سازمان بازرسی و کیفیت استاندارد حاکی از آن است که سطح کیفی خودروهای داخلی در آبان ماه با کاهش همراه بوده است. پیش از این، غضنفری اعلام کرده بود که اگر خودروسازان نتوانند کیفیت محصولات خود را ارتقا دهند، افزایش قیمت‌ها ملغی خواهد شد. حال باید منتظر ماند و واکنش آقای وزیر را دید. .
  • گردشگران دور از هیاهوی شهری کشاورزی می‌کنند - ۲۳ آذر ۹۱

    پرستو فخاریان
    گردشگری روستایی امروزه یکی از مردمی‌ترین اشکال گردشگری محسوب می‌شود. براساس گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) در ایالات متحده آمریکا، در سال ۱۹۹۲، بیشتر از ۷۰ درصد جمعیت از انواع تفریحات روستایی برخوردار شده‌اند. این در حالی است که گردشگری روستایی یک روند دو سویه، اقتصادی را در نواحی روستایی رقم می‌زند که می‌تواند دربرگیرنده یک رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای ساکنان روستایی نیز باشد. کشور مالزی نیز یکی از مقاصد گردشگری روستایی محسوب می‌شود و توانسته در این بعد، پیشرفت‌های چشمگیری داشته باشد.
  • تغذیه خانواده با بودجه محدود <br>

    امروزه، تغذیه مناسب یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های خانوار‌ها است، مخصوصا خانواده‌هایی که فرزندانی در حال رشد دارند یا همچنین خانواده‌هایی که اعضای آسیب‌پذیر‌تری نظیر زنان باردار یا شیرده یا افراد سالمند و بیمار در خود دارند، باید نسبت به سلامت و بهداشت غذایی اعضای خود توجه کافی داشته باشند. آیا فرزندان در جریان رشد، ویتامین‌ها و پروتئین‌های مورد نیاز بدن را به مقدار کافی دریافت می‌کنند؟ آیا همه اعضای خانواده به قدر کافی غذای سالم و مقوی مصرف می‌کنند؟ چگونه می‌توان با توجه به افزایش قیمت مواد غذایی، برنامه‌ای برای تهیه غذایی با کیفیت و مناسب داشت که در عین حال مقرون به صرفه باشد؟ در ادامه، چند پیشنهاد کلی برای این امر آمده است.
  • چرندترین فیلم تاریخ چطور پولساز شد؟ - ۲۳ آذر ۹۱

    فیلم ۲۰۱۲ که به وقایع آخر الزمان دراین سال میپردازد. داشمندان ناسا آن را «چرندترین فیلم تاریخ سینما» نامیدند حتما به خاطر دارید جنجال و هیاهویی که به خاطر فرارسیدن سال ۲۰۰۰ براه افتاده بود. انبوهی از کالاها و تولیدات رسانه‌ای نظیر شوهای موسیقی، قطعات موسیقی، فیلم، مستند، تولیدات مطبوعاتی و. . . تا پایان سال ۱۹۹۹ به فروش رسیدند و سود خوبی نصیب کمپانی‌ها کردند. گفته می‌شد چون تاریخ و ساعت رایانه‌ها در سال ۲۰۰۰ برابر با ۰۰:۰۰:۰۰ خواهد شد، رایانه‌ها قدرت تشخیص زمان را نخواهند داشت و جهان وابسته به رایانه امروز متوقف خواهد شد، یا دست‌کم خسارات زیادی بر جای خواهد گذاشت.
  • راهکارهایی برای داشتن یک گوشی پرسرعت - ۲۳ آذر ۹۱

    م. ر. بهنام رئوف
    استفاده از تجهیزات دیجیتالی روز به‌روز بیشتر می‌شود. اضافه شدن کاربران جدید، تغییر و تعویض دستگاه‌های دیجیتالی توسط کاربران قدیمی و. . . باعث شده تا این روزها کاربران این لوازم وابستگی بیشتری به این تجهیزات پیدا کرده و به نوعی برخی از خصوصیات رفتاری آنها تحت تاثیر استفاده بیش از حد از این لوازم قرار گیرد. تلفن همراه اما به دلیل کوچک بودن، در دسترس بودن و همچنین قیمت ارزان‌تر نسبت به دیگر دستگاه‌های دیجیتالی از طرفداران بیشتری برخوردار است، به خصوص آنکه با عرضه گوشی‌های هوشمند و همچنین نرم‌افزارهای کاربردی متنوعی که برای آنها ساخته می‌شود، این دستگاه‌ها دیگر فقط یک تلفن همراه ساده نبوده و تا حدودی می‌تواند وظایف یک رایانه جیبی را برای کاربرانش انجام دهد.
  • رونق هم‌پیمایی نیاز به کار فرهنگی دارد - ۲۳ آذر ۹۱

    تهیه و تنظیم: فواد شمس
    دکتر خاکساری در یک نگاه
    دکتر علی خاکساری، عضو هیات علمی دانشکده جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، و نیز عضو جامعه مهندسان ترافیک و حمل و نقل ایران است. وی که مدرک دکترای خود را در زمینه برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای (گرایش برنامه‌ریزی حمل و نقل و ترافیک)، از دانشگاه ولز-کاردیف انگلستان در سال ۱۹۹۶ میلادی (۱۳۷۵ شمسی) دریافت کرده، در سال‌های اخیر بخش عمده انرژی خود را به تدریس و پژوهش در حوزه برنامه‌ریزی حمل‌ونقل اختصاص داده است.

    دکترخاکساری که سوابقی مانند معاونت دانشجویی و فرهنگی، معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی و همچنین ریاست گروه برنامه‌ریزی اجتماعی را در دانشکده جامعه‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی در کارنامه خود دارد، مقالات پژوهشی مختلفی در زمینه «هم‌پیمایی» (carpooling) به نگارش درآورده، ضمن آنکه استاد راهنمای چندین پایان‌نامه دانشگاهی هم در رابطه با این موضوع بوده است.

  • دخترانی که جابه‌جا می‌شوند - ۲۳ آذر ۹۱

    زنی به نام ثریا که در جوانی پرستار زایشگاه بوده، براثر اتفاقی که در زندگی او می‌افتد (توسط رئیس بیمارستان محل خدمت او از بیمارستان اخراج می‌شود)، تصمیم به انتقام می‌گیرد. او اسامی سه نوزاد (که روی دست‌های آنها برچسب زده شده) را هنگام تولد در بیمارستان، عوض می‌کند. (که یکی از آنها دختر رئیس بیمارستان بوده) اما سال‌ها بعد، پشیمان شده و در حالی که در زندان، روزهای پایانی زندگی را می‌گذراند، از یک مددکار اجتماعی به نام شیوا که خود نیز، با او هم‌بند بوده و حالا آزاد شده، می‌خواهد که آن سه دختر را پیدا کند و نزد او بیاورد.
  • Pandora<br>

    موسیقی آنلاین
    سیستم‌عامل: :ios و آندروید
    قیمت: رایگان
    دنیای اپ‌ها پر است از اپلیکیشن‌های مخصوص برای گوش دادن به موسیقی و رادیو. در این شماره نیز اپلیکیشن Pandora را به شما معرفی می‌کنیم. این اپ بین دوستداران موسیقی طرفداران زیادی دارد. به تازگی نیز این اپ بروزرسانی شده است. در اپلیکیشن جدید پاندورا، می‌توان به دنبال متن شعر آهنگ‌ها و همین‌طور بیوگرافی هنرمندان گشت. کاربران همچنین می‌توانند به آهنگ‌های گوشی داده شده، امتیاز دهند یا به دنبال آهنگی در سبک و سیاق آن آهنگ یا هنرمندی که در آن سبک موسیقی کار کند، بگردند.
  • راه‌حلی برای توپ دلار - ۲۳ آذر ۹۱

    میثم هاشم خانی گروه اندیشه
    توپ تعیین قیمت دلار۹۲، در زمین دولت یا مجلس؟
    بحث تعیین قیمت دلار در بودجه ۹۲، این روزها به مساله‌ای تبدیل شده که ظاهرا گروه‌های سیاسی مختلف حاضر نیستند بار مسوولیت آن را به عهده بگیرند. طبیعتا این وضعیت، به معنای تاخیر هر چه بیشتر در ارائه لایحه بودجه ۹۲ به مجلس و فرصت کمتر مجلس برای بررسی جوانب مختلف این لایحه خواهد بود؛ مساله‌ای که به‌ویژه در شرایط حساس اقتصادی و سیاسی فعلی، می‌تواند نتایج ناخوشایندی به همراه داشته باشد، اما به نظر می‌رسد که این معضل، راه‌حل ساده‌ای دارد: تصمیم نهایی درباره قیمت فروش دلارهای نفتی در بودجه ۹۲ اتخاذ نشود.
  • زنگ هشدار برای سوخت یورو ۲ - ۲۳ آذر ۹۱

    سازمان محیط‌زیست هشدارهای خود به خودروسازان برای تولید محصول مطابق با استاندارد یورو۴ را جدی‌تر کرده است. این سازمان طبق آخرین برنامه خود برای الزام تولیدکنندگان به ارتقای سوختی خودروها، اعلام کرده که از ابتدای سال ۹۲، مانع شماره‌گذاری خودروهای آلاینده می‌شود. معیار این سازمان برای ارزیابی خودروهای آلاینده، برخورداری از استاندارد یورو۴ است. براین اساس خودروسازان موظف هستند تا پایان امسال، تولید خودروهای با استاندارد یورو ۲ را متوقف کنند. البته این هشدارها پیش از این نیز مطرح شده و اغلب مورد بی‌توجهی خودروسازان واقع شده بود.
  • دعوت به صرفه‌جویی یا محاسبه؟ - ۲۳ آذر ۹۱

    یاسر میرزایی دبیر گروه اندیشه
    مصرف گاز در کشور دوباره اوج گرفته است. تحلیل‌گران این مساله را به اجرا نشدن فاز دوم طرح هدفمندسازی یارانه‌ها و البته افزایش نرخ ارز طی چند ماه اخیر مربوط می‌دانند. در ابتدای هفته جاری، اما از زبان برخی از مسوولان انرژی کشور باز هم توصیه‌هایی برای صرفه‌جویی مردم در مصرف گاز و روش‌های این صرفه‌جویی شنیدیم. در‌واقع، موعظه‌هایی برای چطور مصرف کردن انرژی.
    برای آنکه در یک جامعه هدفی خاص محقق شود، دو مسیر وجود دارد: اول، نصیحت، تهدید یا تطمیع کنشگران آن جامعه برای انجام دادن کنشی که منجر به تحقق آن هدف شود؛ دوم، سامان‌بخشیدن نظام ارزشی جامعه بر اساسی که کنشگران خود با توجه به ترجیحاتشان، آن کنشی را انجام دهند که هدف مورد نظر ما در جامعه محقق شود.
  • شیشه‌هارا بالا بکشید تا از سرطان در امان باشید - ۲۳ آذر ۹۱

    ممکن است به محض آنکه درباره اثرات سوء تابش مستقیم آفتاب بر پوست بدن چیزی بشنوید خود را در جایی مثل ساحل، کویر یا جاهایی از این دست تصور کنید، اما اگر در طول روز بیش از ۲ ساعت را صرف رانندگی می‌کنید، بدانید که در معرض همان آسیب‌هایی هستید که بر اثر نشستن یا دراز کشیدن در کنار ساحل برای مدت طولانی یا قدم زدن در یک کویر ممکن است گریبانتان را بگیرد.
    اما عادت به رانندگی با پنجره‌ای باز و دست در کنار پنجره گذاشتن، عادت رانندگان ایرانی و خارجی نیست، بلکه بسیاری از دارندگان خودرو معتقدند که رانندگی با پنجره باز که این روزها به عادت تبدیل شده، در رانندگی بهتر آنها موثر است.
  • ۱۲ داستان برای پایان جهان - ۲۳ آذر ۹۱

    بشر امروز مدام در اضطراب و تشویش به سر می‌برد. انبوه رسانه زندگی ما را تغییر داده است. در شب یلدای امسال نسل ما، مثل دو-سه نسل قبل نیست که پا زیر کرسی دراز کند و انار و شب‌چره بخورد و به داستان‌های مادربزرگ‌ها گوش‌دهد. احتمالا دهه شصتی‌ها و دهه هفتادی‌ها، شب چله پای شبکه‌های اجتماعی مشغول کامنت گذاشتن هستند یا فیلم تماشا می‌کنند. در همین تهران خودمان، ما همیشه دلیلی برای ترس داریم. وقتی از عابر بانک پول می‌گیریم، نگرانیم که کسی از پشت سر زورگیری کند، چون همیشه در صفحات حوادث درباره زورگیری‌ها می‌شنویم.
  • سرعتگیری قیمت‌ها روی ریل - ۲۳ آذر ۹۱

    بعد از اصلاح قیمت بلیت سفرهای هوایی، این بار نوبت به خطوط ریلی رسید تا سفر بر روی زمین نیز اندکی گران‌تر از قبل رقم بخورد. براین اساس ابتدا زمزمه‌هایی مبنی بر افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی نرخ بلیت قطار مطرح شد، اما به‌سرعت این خبر از سوی شرکت راه‌آهن تکذیب و حداکثر سقف افزایش قیمت بلیت، آن هم در برخی مسیرها ۱۲ درصد اعلام شد. در این خصوص اعلام شد که کمتر از ۵۰ درصد قطارها مشمول این تعدیل نرخ بلیت شده‌اند. فعالان بخش ریلی معتقدند که این میزان افزایش قیمت جبران هزینه‌هایشان را نمی‌کند. .
  • کودتای دومِ دولتِ کودتا - ۲۳ آذر ۹۱

    علی موقر
    کارشناس ارشد تاریخ
    ۱۶ آذر نزدیک‌ترین ورودی است. از گیت کوچک و تنگ که وارد دانشگاه شوی، بعد از چند قدم می‌رسی به چهارراهی که به دانشکده‌ فنی منتهی می‌شود. دانشکده‌ فنی: بی‌هیچ توضیح اضافه‌ای و با فونتی که حالا دیگر تنها روی همین ساختمان‌ها می‌توان دید، معماری دعوت‌کننده و در آهنی بزرگ و چند متری‌اش تو را به خود می‌خواند، دری که اما مدت‌هاست بی‌استفاده مانده است. باید از در کوچک کنار پله‌ها وارد سرسرا شد. اتاق بزرگ آلومینیومی انتظامات و جعبه‌های چوبی اجناس معطل مانده در گوشه صحن و آن وسط، پنل‌های آهنی ردیف شده کنار هم، مقواهایی که به ریسمان کشیده شده‌اند و سطل زباله‌های پلاستیکی آبی یا زرد بزرگ و بدون در که پای هر ستون قرار داده‌اند.
  • granny smith - ۲۳ آذر ۹۱

    سیستم‌عامل: ios و اندروید
    قیمت: ۹۹ سنت
    granny smith یک بازی هیجان‌آور و البته اعتیادآور است. در این بازی باید دزد سیب را بگیرید. این بازی مدت‌ها است در صدر بهترین بازی‌های آندروید در جهان قرار گرفته است. مادربزرگ عاشق سیب‌هایش است، اما دزدی چابک، به دنبال دزدی از باغچه مادربزرگ، داستان‌های بامزه‌ای را برای شما به دنبال می‌آورد. شما باید به این مادربزرگ که به نام خانم اسمیت است، کمک کنید که با اسکیت‌بازی سریع از میان مزارع و شکستن موانع، پیش از دزد ، به سیب‌ها برسد. شما باید بپرید، با عصا پرواز کنید و مطمئن شوید که روی دو پا فرود می‌آیید.
  • همایش امید امیدی برای بیماران خاص - ۲۳ آذر ۹۱

    زمانی که اسم بیمار خاص به میان می‌آید، شاید به کمتر موضوعی که فکر می‌شود امید دادن به بیماران و تقویت روحیه آنان باشد؛ چند تن از خیرین و نهادهای مختلف با همکاری هم همایشی برای بیماران خاص در ۱۹ آذرماه در محل همایش‌های صداوسیما برگزار کردند. این همایش با سخنرانی دو تن از اساتید این موضوع برگزار شد. در این همایش آلن پیز، بنیانگذار علم «زبان بدن» که نویسنده ۲۰ جلد کتاب در حوزه ارتباطات، روانشناسی و هدف‌گذاری است، توانسته است با استفاده از این تکنیک‌ها و روش‌ها بر ۴ نوع سرطان مختلف پروستات، حنجره، روده و دهان غلبه کند و اکنون در سلامت کامل به راهنمایی و مشاوره بیماران سرطانی بپردازد.
  • پرنده‌نگری و غذای محلی را با هم تجربه کنید - ۲۳ آذر ۹۱

    خسرو خندان
    قطار در میان کوه و دشت پیچ و تاب می‌خورد، ما نیز با هر تکان قطار اندکی جابه‌جا می‌شویم، شب است و نمی‌شود از مناظر اطراف لذت برد، به ناچار خود را به عالم خواب می‌سپاریم تا پس از برخاستن در آذربایجان باشیم، مقصد ما در این سفر رسیدن به شهری کردنشین در استان آذربایجان غربی است و مهمان شدن در خانواده‌ای محلی و صمیمی.

    ساعت ۲۰:۱۵ دقیقه سفر ما از ایستگاه راه آهن تهران آغاز می‌شود، گرچه هوای بیرون سرد است، اما هوای داخل کوپه‌ها چنان گرم است که زمستان را از یاد می‌بریم، قرار است ۱۰ ساعتی را در قطار باشیم، پس اسباب سرگرمی را پیشتر مهیا کرده‌ایم، خواندن نمایشنامه، یافتن موضوعی برای بحث و گفت‌وگو و هر آنچه تا ساعاتی که برای خواب آماده می‌شویم بتواند سفر در جاده تاریک را برایمان به خاطره‌ای خوش بدل کند.

  • احداث اولین بانک موزی - ۲۳ آذر ۹۱

    پوریا عالمی
    یا چطور عناب‌محور، شهردار و بادمجان‌محور و موزمحور را پیچاند
    شب تحریم تاریخی موز در اکون‌آباد، اتفاق عجیبی افتاد، مردم موزهاشان را ریخته بودند پای درخت وسط میدان و بادمجان‌محور هم بالای درخت قایم شده بود که یک سایه همراه خرش آمد و موزهای وسط میدان را بار زد و رفت. . . و حالا ادامه ماجرا:
    کو؟ موزم کو؟

    اکونوم، شهردار اکون‌آباد، با پیژامه جلوی در ایستاده بود و هاج و واج به بادمجان‌محور زل زده بود که نیمه‌شبی در خانه را زده بود و حالا هم مثل دیوانه‌ها پریده بود داخل حیاط اکونوم و داشت بالا و پایین حیاط را بررسی می‌کرد.

  • نوستراداموس و پیشگویی‌های نادرست - ۲۳ آذر ۹۱

    همین حالا که همگی زنده هستیم، آفتاب مثل همیشه طلوع کرده و احتمالا امشب هم سر جای خودش بر می‌گردد و شما این مطلب را می‌خوانید. اجازه دهید به ۱۲-۱۳ سال قبل برگردیم. سال‌هایی که تنها ۷ درصد از خانوارهای شهری ایران کامیپوتر داشتند، در تحقیقات دانشجویی بعضا منبع «اینترنت» نوشته می‌شد و مثل حالا نبود که نزدیک ۵۰ درصد خانوارهای ایرانی کامپیوتر دارند. شایع شده بود که سال ۲۰۰۰ دنیا به آخر خواهد رسید. چطور؟ چون دنیا کامپیوتری شده و کامپیوترهای سراسر جهان در سال ۲۰۰۰ دچار مشکل خواهند شد. انبوه مطالب و نوشته‌ها منتشر شد، مصاحبه‌هایی در تایید و رد این احتمال، همه با نگرانی به ساعت خیره شده بودند، سال ۲۰۰۰ بالاخره تحویل شد، هیچ اتفاقی هم نیفتاد! هیچ کامپیوتری دچار مشکل نشد که به تبع آن دنیا هم مشکل‌دار شود.
  • ۸ نکته کوتاه درباره هم‌پیمایی - ۲۳ آذر ۹۱

    ۱ هم‌پیمایی یکی از روش‌های مدیریت تقاضای سفر است و به جای تاکید بر افزایش ظرفیت خیابان‌ها و اتوبان‌ها، بر استفاده از ظرفیت خالی خودروها و زیرساخت‌های موجود توجه دارد. ۲ نرخ رشد سالانه خودروهای شخصی در شهر تهران ۷ برابر توسعه شبکه معابر عمومی است. مطابق طرح جامع حمل و نقل ترافیک شهر تهران در افق ۱۴۰۴، کل شبکه معابر عمومی شهر تهران ۳۰ درصد افزایش خواهد یافت، این در حالی است که تعداد خودروهای شخصی فقط طی ۴ سال گذشته دو برابر شده است.

    ۳ هم‌پیمایی بر دو عامل «سرمایه اجتماعی» و «منافع اقتصادی» وابسته است.
  • پاسخ به پرونده بنگاه‌های مسکن - ۲۳ آذر ۹۱

    این مطلب در پاسخ به پرونده شماره قبل «ضمیمه آخر هفته» برای ما ارسال شده است که عینا و بدون دخل و تصرف و اصلاحی در پی می‌آید: احتراما، به عنوان یک نمونه از افرادی که طی مقاله سراسر مجهولات بدون پاسخ مندرج در ضمیمه آخر هفته قبل که باید به جامعه معرفی می‌شدم، که خود آخر نفهمیدم سالم هستم یا خیر؟
    نوشته‌اند باید مدرن و به‌روز باشم، باید باشم یا خیر؟ اصلا به عنوان یک صنف در جامعه، ضرورتی به حضورم هست یا خیر؟
    البته، صرف‌نظر از سوالاتی که مقاله مورد‌نظر سعی در ایجاد آنها داشته است- البته صرفا سوال نه جواب مناسب- سوال دیگری در ذهن این بنده حقیر نقش بست و آن این است: که آیا در جامعه ما با ادعای بهره‌وری از یک فرهنگ و آداب اجتماعی چند هزار ساله، این صحیح است که هر فردی با هر میزان از سواد اجتماعی و حرفه‌ای، به خود اجازه دهد در یک نشریه کثیرالانتشار مانند «دنیای‌اقتصاد» انگشت انتقاد به سوی هر فرد و هر صنفی دراز کرده و بدون کمترین استنادات کارشناسی‌شده و صرفا برداشت از شنیده‌ها و گفته‌های غیرمسوولانه محافل آنچنانی، اقدام به طرح مباحث نادرست می‌کند.
  • ۷۰۰ میلیون نفر منتظر آخر الزمان قریب‌الوقوع - ۲۳ آذر ۹۱

    از هر ۱۰ نفر ساکن کره زمین، یک نفر معتقد است دنیا تا پایان سال ۲۰۱۲ به پایان می‌رسد. مطالعه‌ای بین‌المللی نشان می‌دهد که در بین مردم دنیا، از هر ۱۰ نفر، یک نفر باور دارد که همین روزها دنیا به پایان خواهد رسید. چینی‌ها، آمریکایی‌ها و ترک‌ها بیش از همه به این موضوع باور دارند. به گزارش پاپ‌ساینس، یک مطالعه بین‌المللی تازه نشان می‌دهد که در بین مردم دنیا، آمریکایی‌ها، چینی‌ها و ترک‌ها، بیشتر از همه، به پایان قریب‌الوقوع دنیا باور دارند. از هر ۵ نفر بزرگسال در ترکیه و آمریکا، یک نفر معتقد است که دنیا در طول زندگی‌اش به پایان خواهد رسید.
  • آنهایی که می‌مانند و آنهایی که باید بروند - ۲۳ آذر ۹۱

    بازار خودروهای وارداتی بار دیگر متحول شده است. تحولی دوباره از این بابت که دوسال پیش نیز وزیر صنعت و معدن وقت، ثبت سفارش واردات خودرو را به دلیل عدم ارائه خدمات پس از فروش برخی از واردکنندگان متوقف و تنها به برخی از نمایندگی‌های مطرح، اجازه واردات داد، این در حالی است که از یک‌ماه گذشته ثبت سفارش خودرو بار دیگر متوقف شده است با این تفاوت که تشدید تحریم‌های بین‌المللی دلیل ممنوعیت آن عنوان می‌شود.

    در هر صورت، دولت تصمیم گرفته به منظور جلوگیری از ارزبری کالاهای لوکس، واردات خودرو را موقتا ممنوع کند، این در شرایطی است که هم‌اکنون سیستم ثبت‌سفارش متوقف است.

  • بی‌ذوقی سیاست - ۲۳ آذر ۹۱

    دکتر سوسن شریعتی
    شصت سالی می‌شود که هر صبح ۱۶ آذر خانواده شریعت رضوی سنت خاموش دیدار با مرده‌اش را به جا می‌آورد. می‌روند بر سر خاک شهیدشان آذر شریعت رضوی و نیز دو شهید دیگر دانشگاه، قندچی و بزرگ‌نیا. شده است یک سنت خانوادگی، یک نهاد حتی. پاسداشت خاطره‌ای یا یادآوری حادثه‌ای؟ طی این شصت سال، کسانی از این جمع مرده‌اند و رفته‌اند و نسل‌های بعدی به این دیدار سالیانه خانوادگی پیوسته‌اند. (خواهرزاده‌ها و برادرزاده‌ها و فرزندانشان) از بستگان آن دو شهید جوان دیگر- قندچی و بزرگ‌نیا- نشانی نیست.
  • سه نامی که ماندگار شد - ۲۳ آذر ۹۱

    منوچهر دین‌پرست
    روزنامه‌نگار
    احمد قندچی و مصطفی بزرگ‌نیا و مهدی شریعت‌رضوی سه نامی بودند که در تاریخ این مرزوبوم ماندگار شدند و سال‌هاست که روز جان‌دادنشان نماد روز دانشجو و حق‌طلبی بخشی از جامعه‌ای است که در دانشگاه‌ها سرگرم مطالعه و کسب علم هستند، اما به راستی شانزده آذر و روزی که سه دانشجو در خون خود غلتیدند، نماد چه چیزی می‌تواند باشد؟ آنها جانشان را بر سر چه چیزی و چه هدفی گذاشتند؟ در اینجا، قصد گفتن تاریخ ندارم و اینکه در روز شانزده آذر چه اتفاقی افتاد، اما نکته‌ای که بدان تاکید دارم این است که روز شهادت سه دانشجو روزی منحصربه‌فرد در تاریخ این سرزمین است.
  • درنگ در خرید مسکن جایز است؟ - ۲۳ آذر ۹۱

    دلالان مسکن این روزها در تشریح مختصات بازار معاملات و میزان میل به خرید و فروش مسکن، متغیر عمل می‌کنند؛ به این صورت که به متقاضی خرید هشدارهایی درباره شروع افزایش تدریجی قیمت مسکن اعلام می‌کنند و در مقابل، به فروشنده‌ها نیز از احتمال کاهش دوباره قیمت می‌گویند. هر چند نقش‌ متفاوتی که دلالان برای مشتریانشان بازی می‌کنند اتفاق تازه‌ای نیست و حتی روسای تشکل‌‌های دلالی مسکن چنین بازاریابی‌هایی را طبیعت کار مشاوران‌املاک توصیف می‌کنند؛ اما هم‌اکنون غلظت بازی متفاوت دلالان جلوی خریدار و فروشنده با درجه فوق‌العاده زیادی افزایش پیدا کرده است.
  • راهنمای خرید سرویس‌خواب کودک - ۲۳ آذر ۹۱

    فاطمه نظیفی
    با ورود یک عضو جدید به خانواده، مطمئنا ساختار داخلی و نحوه استفاده از فضاهای خانه هم دستخوش تغییراتی می‌شود. شاید اتاق کارتان را از دست بدهید یا مجبور شوید اتاق خواب خودتان را برای مدتی با کودک نازنینتان شریک کنید.

    با اوضاع و احوال کنونی بازار مسکن و قدرت خرید پایین مردم، بخش عظیمی از مردم جامعه به اجاره‌نشینی در آپارتمان‌های کوچک روی آورده‌اند. بنابراین، انتخاب اثاثیه مناسب که فضای زیادی را هم اشغال نکند، مورد توجه قرار می‌گیرد. در آپارتمان‌های کوچک نیاز است از روش بخصوصی برای طراحی و جانمایی اساسیه منزل استفاده کنید، به‌خصوص اینکه بعد از چندسال زندگی مشترک زناشویی دونفره، مجبور هستید بخشی از فضای کوچک خانه‌تان را با نفر سومی تقسیم کنید.

  • کوچک جنگلی بار دیگر قیام می‌کند - ۲۳ آذر ۹۱

    برای کسانی که از اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد خاطرات روشنی دارند، بی‌تردید، خاطره مجموعه کوچک جنگلی یکی از روشن‌ترین خاطرات است. خاطره بازگشت میرزا یونس خان، معروف به میرزا کوچک، با بازی علی رضا مجلل که آن روزها بازی در فیلم شاید وقتی دیگر او را مشهور کرده بود؛ به رشت و آغاز قیام جنگل تا خاطره دکتر حشمت با بازی آرام مهدی هاشمی که به همراه مجلل در سریال سلطان و ‌شبان بازی کرده بود و اعدامش در روزی بارانی و خالو قربان و یوزف اتریشی که نقشش را جمشید گرگین بازی می‌کرد. خاطره رودبار و منجیل و جنگل‌های لاهیجان و انزلی.
  • مجلس کار خود را کرد - ۲۳ آذر ۹۱

    با آنکه محمود احمدی‌نژاد خیلی با طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس مخالفت کرد، اما نمایندگان با تصویب مواد ابتدایی این طرح تصمیم گرفتند تا «هیات اجرایی مرکزی انتخابات» تشکیل شود. به این ترتیب وزیر کشور همچنان مجری برگزاری انتخابات می‌ماند، اما زیر نظر این هیات؛ هیاتی متشکل از وزیر کشور، وزیر اطلاعات، یکی از اعضای هیات‌رییسه مجلس، دادستان کل کشور و ۷ نفر از معتمدان مردمی؛ البته براساس اعلام نظر علی لاریجانی، رییس مجلس، امکان حذف ماده ۳۵ طرح وجود دارد. ماده‌ای که بر جمع‌آوری امضا از مقامات برای نامزدی ریاست‌جمهوری تاکید می‌کند.
  • aTimeLogger ۲ - ۲۳ آذر ۹۱

    سیستم‌عامل: ios نسخه ۰/۵ و بالاتر
    قیمت: ۹۹ سنت
    اگر زمان برایتان ارزشمند است و دوست دارید بدانید در طول شبانه روز چه مدت از زمان خود را صرف کارهای مختلف خود می‌کنید، بهتر است اپ aTimeLogger ۲ را روی گوشی یا تبلت خود داشته باشید. به وسیله این اپلیکیشن، به راحتی، می‌توانید مدت زمان انجام فعالیت‌ها و کارهای روزانه خود را دنبال کنند. برای این کار فقط چند دقیقه در روز را صرف وارد کردن اطلاعاتتان کنید و پس از آن گزارش‌های روزانه، هفتگی و ماهیانه از فعالیت‌ها و زمان صرف شده برای آنها را به صورت گراف یا نمودار میله‌ای دریافت کنید.