راهکارهایی برای داشتن یک گوشی پرسرعت - ۲۳ آذر ۹۱
م.ر.بهنام رئوف
استفاده از تجهیزات دیجیتالی روز به‌روز بیشتر می‌شود. اضافه شدن کاربران جدید، تغییر و تعویض دستگاه‌های دیجیتالی توسط کاربران قدیمی و... باعث شده تا این روزها کاربران این لوازم وابستگی بیشتری به این تجهیزات پیدا کرده و به نوعی برخی از خصوصیات رفتاری آنها تحت تاثیر استفاده بیش از حد از این لوازم قرار گیرد. تلفن همراه اما به دلیل کوچک بودن، در دسترس بودن و همچنین قیمت ارزان‌تر نسبت به دیگر دستگاه‌های دیجیتالی از طرفداران بیشتری برخوردار است، به خصوص آنکه با عرضه گوشی‌های هوشمند و همچنین نرم‌افزارهای کاربردی متنوعی که برای آنها ساخته می‌شود، این دستگاه‌ها دیگر فقط یک تلفن همراه ساده نبوده و تا حدودی می‌تواند وظایف یک رایانه جیبی را برای کاربرانش انجام دهد. از انجام مکالمه، پخش فایل‌های موسیقی، عکاسی و فیلمبرداری، تماشای فیلم، ویرایش عکس و فیلم، نمایش نقشه و مسیریابی، استفاده از کتاب‌های الکترونیکی و دسترسی به اینترنت تا هزاران برنامه کاربردی که هر کدام می‌تواند نیازی از کاربران را مرتفع سازد، از کارآیی‌های تلفن همراه امروزی است.
اما شاید خیلی از کاربران این وسایل تنها نسبت به بخشی از کارآیی‌های دستگاه خود باشند، غافل از آنکه همین گوشی‌های کوچک دنیایی از رمز و رازهای فراوان با خود همراه دارند. نکات کوچک، اما کاربردی، که دانستن آنها می‌تواند علاوه بر افزایش کارآیی، هزینه‌های کاربران را نیز کاهش دهد. بر همین اساس، در این گزارش به معرفی برخی از راهکارهایی می‌پردازیم که می‌تواند استفاده از یک تلفن همراه را برای کاربرانش شیرین‌تر کند.
چگونه شارژ بیشتری داشته باشید؟
اگه شما هم جزو آن دسته از کاربرانی باشید که از 24 ساعت شبانه روز، 23 ساعتش را با تلفن همراه خود کلنجار می‌روید، پس حتما بارها و بارها با مشکل کمبود شارژ و در دسترس نبودن پریز برق یا شارژر گوشی برای شارژ مجدد روبه‌رو شده‌اید. یکی از راه‌های بسیار ساده برای داشتن شارژ بیشتر، تنظیم میزان روشنایی صفحه نمایش گوشی است. هر چه صفحه نمایش گوشی شما درخشندگی کمتری داشته باشد، در نتیجه انرژی کمتری از باتری شما مصرف می‌شود. برخی از گوشی‌ها قابلیت نمایش ساعت روی صفحه نمایش در هنگام استفاده نکردن از گوشی را دارا هستند. شما همچنین می‌توانید با غیر فعال کردن این قابلیت و در کنار آن خاموش کردن بلوتوث یا وای فای گوشی خود، انرژی بیشتری را ذخیره کنید. علاوه بر این بهتر است در هر ساعت تعداد برنامه‌های اجرا شده روی حافظه داخلی گوشی خود را چک کنید و از برنامه‌هایی که در آن لحظه به آن نیاز ندارید، خارج شوید. این کار نیز علاوه بر افزایش قدرت پردازنده، شارژ بیشتری برای شما ذخیره خواهد کرد.
چگونه هزینه‌های خود را کاهش دهید؟
هزینه‌های استفاده از تلفن همراه خود را پایین آورید. اگر گوشی شما هوشمند بوده و به یکی از سیستم عامل‌های همراه مجهز است، برنامه‌های بسیاری وجود دارد که به نوعی می‌تواند هزینه‌های شما را کاهش دهد. البته برای استفاده از این برنامه، شما به اینترنت نیاز دارید. برنامه‌هایی همچون، اوو، وایبر یا واتز اپ به شما کمک می‌کند که بتوانید به شکل رایگان به دوستان خود پیامک زده یا با آنها تماس تلفنی اینترنتی برقرار کنید. البته این کار مشروط بر آن است که دوستان شما هم از همان برنامه‌ها استفاده کنند که قطعا تعداد زیادی از دوستانتان کاربر چنین برنامه‌هایی هستند.
علاوه بر استفاده از این برنامه، شما با انجام ندادن برخی از کارها یا به عبارتی عدم استفاده از برخی از سرویس‌هایی که اپراتور تلفن شما به شما ارایه می‌دهد، می‌توانید هزینه‌های خود را کاهش دهید. به عنوان مثال، به جای استفاده از صندوق صوتی، می‌توانید از یک نرم‌افزار منشی تلفنی استفاده کنید، چرا که هر بار استفاده از صندوق صوتی برای شما هزینه‌بر خواهد بود.
چگونه گوشی تمیز و روانی داشته باشید؟
تلفن همراه خود را پاکیزه نگه دارید. البته منظور از این پاکیزه نگاه داشتن، نظافت و تمیز بودن به معنی از بین بردن آلودگی‌ها نیست. هر چند که این بخش نیز مهم است و شما همواره باید با استفاده از جلدها و کیف‌های مخصوص گوشی، جلوی نفوذ گرد و غبار را به گوشی خود بگیرید؛ اما این پاکیزه نگه داشتن بیشتر مربوط به فایل‌ها و برنامه‌های کاربردی است که شاید شما به آنها نیاز چندانی نداشته باشید. این کار درست همانند همان کاری است که کاربران رایانه هراز چندگاهی با کامپیوتر خود انجام می‌دهند؛ یعنی پاک کردن فایل‌های بدون استفاده و برنامه‌هایی که نیاز مبرمی به آنها وجود ندارد. این کار علاوه بر آنکه حافظه گوشی شما را آزاد کرده و فضای بیشتری در اختیار شما قرار می‌دهد، سرعت پردازنده و حافظه رم داخلی دستگاه را نیز افزایش داده و کارآیی گوشی و میزان شارژ باتری آن را هم افزایش می‌دهد. پس سعی کنید در هر ماه یکبار به طور کامل حافظه گوشی خود را وارسی کرده و عکس و فیلم‌ها و فایل‌های بلاستفاده را پاک کنید. البته می‌توانید از آن یک نسخه پشتیبان و آرشیو هم روی کامپیوتر و یا ‌هارددیسک قابل‌حمل خود هم تهیه کنید.
جدا از نظافت حافظه‌ای، همانطور که گفته شد، نظافت ظاهری هم مهم است. بر اساس برخی از گزارش‌های تلفن همراه، به دلیل مرتب در دست بودن و قرار گرفتن آن روی سطوح مختلف مملو از میکروب‌ها، باکتری‌ها و گرد و غبار است. بهتر است هر هفته زمانی را برای تمیز کردن ظاهری گوشی خود قرار دهید. باتری، سیم کارت و کارت حافظه آن را خارج کرده و با یک حوله نسبتا مرطوب آن را تمیز کنید. توجه کنید که برای این کار تحت هیچ عنوان از الکل یا شوینده‌های مربوط به شیشه یا لوازم آشپزخانه استفاده نکنید؛ چرا که این شوینده‌ها به دلیل نوع کارآیی، حاوی موادی هستند که ممکن است به صفحه نمایش گوشی شما یا قطعات پلاستیکی آن آسیب وارد کنند. یک حوله نم‌دار برای این کار کافی است.