شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

ويژه نامه بازار سرمايه

  • بورس تهران از یک سالگی تا چهل‌و‌یک سالگی - ۴ اسفند ۸۶

    طرح: سیامک باقری

  • «چادرملو» تولید ۱۰ میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن را هدف قرار داد - ۴ اسفند ۸۶

    خلاصه گزارش عملکرد استخراج، تولید و حمل‌ونقل محصول به مراکز مصرف و طرح‌های اجرایی در ده‌ماه سال ۱۳۸۶

    مقدمه:
    شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در حال حاضر بزرگ‌ترین تولیدکننده کنسانتره سنگ‌آهن نرمه (Pellet Feed) با عیار آهن (Fe) بیش از ۵/۶۷درصد می‌باشد. این شرکت طی سال‌های اخیر با اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام شده در جهت حصول به ظرفیت اسمی نهایی تولید سالانه ۱/۵میلیون تن و متعاقبا اجرای برنامه‌های افزایش تولید موفق گردیده، محصول کنسانتره را پیش از ظرفیت اسمی تولید و در نتیجه کل نیاز صنایع فولاد کشور (فولاد مبارکه، فولاد خوزستان) به محصول فوق را از منابع داخلی تامین نماید.

  • پیش‌بینی سود هر سهم «رایان سایپا» محقق می‌شود - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت رایان سایپا، عضو گروه خودروسازی سایپا در سال ۱۳۷۸فعالیت خود را آغاز کرد. در سال ۱۳۸۱ با تغییر ماموریت از شرکت تحقیقاتی و تولید‌کننده قطعات الکترونیکی خودرو، به شرکتی با هدف ارائه خدمات مالی و اعتباری تبدیل شد و سرآغاز نیل به این اهداف اهتمام در سرمایه‌گذاری و گسترش فعالیت در بخش‌های مختلف از جمله لیزینگ خدمات بیمه‌ای و کارت هوشمند بود که نتایج این تلاش، سبب شد که رایان سایپا به قطب لیزینگ کشور تبدیل شود. اخذ مجوز از بانک مرکزی جهت ارائه خدمات پرداخت از سوی شرکت «سایان کارت» و تامین بخش وسیعی از پرتفوی بیمه ایران از طرف شرکت «خدمات بیمه‌ای رایان سایپا» و هم‌چنین بیمه ملت توسط شرکت خدمات بیمه‌ای سایان در چند سال اخیر از دیگر دستاوردهای گروه رایان سایپا است.
  • ایران مرینوس با برند «مرین» وارد بازار پوشاک می‌شود - ۴ اسفند ۸۶

    کارخانجات ایران مرینوس در سال ۱۳۴۶ با هدف تولید منسوجات پشمی و فاستونی در شهرستان قم و در ابتدا با نام شرکت سهامی خاص پشمبافی ایران تاسیس شد و در سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری اولیه رسید. این شرکت در سال ۱۳۵۱ به صورت کامل مورد بهره‌برداری قرار گرفت. در سال ۱۳۵۳ نام شرکت به پشمبافی ایران مرینوس تغییر یافت و در سال ۱۳۵۴ به شرکت سهامی عام تبدیل شد و در سال ۱۳۷۱ نهایتا به نام کارخانجات ایران مرینوس تغییر کرد. شرکت در بهمن‌ماه ۱۳۵۶ در سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد و نام آن از این سال در تابلو بورس درج شده است.
  • استراتوس دارای پرتفوی متنوع و ارزشمند - ۴ اسفند ۸۶

    امروزه با وجود گسترش و تنوع صنایع در عصر ارتباطات، شرکت‌ها به دنبال همکاری‌های متقابل و ایجاد ارزش افزوده حاصل از سینرژی بوده تا با بهره‌گیری از مزیت‌های رقابتی یکدیگر بتوانند، سهم قابل قبولی را از این بازار رقابتی کسب نمایند.

    در این راستا، گروه استراتوس به عنوان یک هلدینگ توانسته است شرکت‌هایی را در گروه‌های مسکن و توسعه شهری، مالی و اعتباری، سرمایه‌گذاری و بیمه، پیمانکاری عمومی، صنعت و بازرگانی را در یک مجموعه کارآ گرد هم آورد و با رویکردهای شایسته مدیریتی اقدام به توسعه و پیشبرد اهداف اجزای این مجموعه نماید.

  • «سهم‌آشنا» کارگزار رسمی بورس اوراق بهادار و کالای ایران - ۴ اسفند ۸۶

    شماره ثبت ۱۱۹۳۳۲ تهران- سرمایه ثبت و پرداخت شده: ده میلیارد ریال
    رییس هیات‌مدیره و مدیر‌عامل‌: شهرام شهمیری
    نایب رییس هیات‌مدیره: مهناز آشتی بقایی
    مدیر‌اجرایی‌ و قائم‌مقام مدیر‌عامل : شهریار شهمیری مجوزهای رسمی اخذ شده از سازمان بورس اوراق بهادار
    ۱ - سبدگردانی و مشاوره
    ۲ - کارگزار معرف
    ۳ - تاسیس و مدیریت صندوق سرمایه‌گذاری مشترک
    ۴ - معاملات الکترونیک
    www. abco. ir:اURL
    info@abco. ir :اEmail

    امکان خرید و فروش اینترنتی و دریافت و پرداخت الکترونیکی با همکاری بانک اقتصاد نوین
    امکان ارسال صورت حساب به صورت آنلاین از طریق ارسال Email و SMS
    نشانی دفتر مرکزی: تهران‌، خیابان جمهوری‌، بعد از چهارراه سی تیر‌، کوچه نو بهار‌، پ ۶‌، طبقه ۳‌، واحد ۵ کدپستی: ۱۱۳۵۸۵۳۴۳۳
    تلفن: ۶۶۷۲۴۹۰۸ - ۶۶۷۱۶۸۹۱

    آدرس اینترنتی سایت تحلیلی و مشاوره
    www.
  • سیاست‌های کلی فارسیت دورود تشریح شد - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت فارسیت دورود از جمله شرکت‌های پرمعامله بورس تهران است، تا جایی که به دلیل بازدهی‌های مناسب این شرکت، نماد معاملاتی آن در طول سال با تقاضاهای خرید قابل توجهی روبه‌رو بوده و رشد قیمت‌های مناسبی را تجربه کرده است. در گفت‌وگو با مهندس مجید خام‌وردی، مدیرعامل شرکت فارسیت دورود و دبیر انجمن صنفی شرکت‌های تولیدکننده الیاف سیمانی، به بررسی آخرین تحولات رخ داده در این شرکت بورسی و صنعتی پرداخته‌ایم. او در این گفت‌وگو ضمن تشریح فعالیت‌های انجام شده در فارسیت دورود، وضعیت صنعت آزبست سیمان در داخل کشور را مورد بررسی قرار می‌دهد.
  • بین‌المللی کردن بورس اوراق بهادار - ۴ اسفند ۸۶

    علی‌رحمانی
    صنعت بورس اوراق بهادار در جهان براساس مدل کسب و کار به سه گروه بورس‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و ملی طبقه‌بندی می‌شود. ساختار بورس‌ها تا حدود زیادی توسط دولت‌های ملی تعیین می‌شود، با این وجود تحولات در این صنعت بسیار عمیق و سریع است. تقریبا از ۲۰ سال پیش، بورس‌ها از تالارهای شلوغ معاملات با ساز و کار حراج به‌سوی روش‌های مبتنی بر سفارش‌های الکترونیکی با انواع سیستم‌های معاملات حرکت کرده‌اند. مقررات بورس‌ها در سراسر جهان نسبت به گذشته هماهنگ‌تر است و همین امر موجب معرفی بورس‌ها در عرصه بین‌المللی شده و رقابت بین آنها را افزایش داده است.
  • نمائی از سرمایه‌گذاری‌های «آتیه دماوند» در صنایع دارای مزیت و برخوردار از تکنولوژی روز - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند در بهمن ماه سال ۸۳ به‌عضویت سازمان بورس اوراق بهادار تهران با نماد «وآتی» در آمده است.
    با فروش بخشی از سهام بانک صنعت و معدن، بخشی از سهام شرکت به دیگر سهامداران حقوقی و حقیقی انتقال یافته است و ترکیب سهامداران در حال حاضر به‌شکل نمودار مقابل است.

    بزرگترین سهم از سهام شرکت‌های بورسی موجود در سبد سهام شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند را سهام شرکت صنایع شیمیایی ایران با حدود ۸۷ میلیون سهم تشکیل می‌دهد که از سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت شرکت است.
    شرکت سرمایه‌گذاری آتیه دماوند در جهت ایجاد تنوع در سرمایه‌گذاری‌های خود، حرکت نموده و تدریجا سهم سهام خود در حوزه‌های فلزات اساسی، معادن و گروه خودرو و قطعات را افزایش داده است.

  • اصلاح پرتفوی و مشارکت در پروژه‌های ساختمانی توسط «سرمایه‌گذاری توسعه ملی» - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت سرمایه‌گذاری توسعه ملی چندی است که حضور مدیرعامل جدیدی را تجربه می‌کند. مصطفی امید قائمی، مدیرعامل قبلی شرکت سرمایه‌گذاری صبا تامین، اکنون در توسعه ملی فعال است. مهمانان تالار شیشه‌ای چهره او را که زمانی پشت یک مانیتور پای تابلوی اصلی به عنوان ناظر بازار حضور داشت، به خاطر دارند. او فوق‌لیسانس رشته حسابداری است و قبل از نظارت بر بازار به عنوان، حسابرس و ارزیاب سهام در شرکت‌های خصوصی و معاونت مدیرعاملی در یک شرکت ساختمانی فعال بوده است. فعالان بازار سرمایه از حضور وی در «سرمایه‌گذاری توسعه ملی» ارزیابی مثبت دارند؛ اما وی معتقد است: «در صبا تامین معجزه رخ نداده و از توسعه ملی هم نمی‌توان انتظار معجزه داشت.
  • نقش‏ حسابداران رسمى در گسترش بازار سرمایه - ۴ اسفند ۸۶

    دکتر یحیی حساس یگانه
    انسان‌ها به گونه‌ای تدریجی مفهوم مشارکت و ارزش آن را آموختند‌. آن‌ها به تدریج دریافتند که اگر نیروی کار‌، منابع و امکانات خود را در هم آمیزند می‌توانند بیشتر از آنچه که به تنهایی قادرند کار انجام دهند و منافع بیشتری کسب کنند.

    بر این اساس و رفته‌رفته‌، آرزوی بشر یعنی سرمایه‌گذاری‌، کار کردن با دیگران و مشارکت برای نیل به هدف مشترک‌، تحقق عملی پیدا کرد و رشد و تکامل اجتماعی را به همراه آورد.
    یکی از آثار بسیار با اهمیت ناشی از تحولات گسترده اجتماعی‌، اقتصادی‌، فرهنگی و سیاسی پس از رنسانس در اروپا‌، نیاز به منابع مالی هنگفت برای فعالیت‌های اقتصادی و در نتیجه، تاسیس شرکت‌های بزرگ با تجمیع سرمایه‌های اندک گروه کثیری از مردم بود.

  • دستیابی به دانش تولید قطعات با فن‌آوری سوپرآلیاژ - ۴ اسفند ۸۶

    مدیرعامل شرکت آهنگری تراکتورسازی ایران گفت: صادرات شرکت در سال آینده افزایش می‌یابد.
    مهندس محمدحسین حسین‌‌زاده بقایی با بیان این مطلب افزود: به دلایلی در دو، سه سال گذشته برخی شرکت‌های خارجی که با شرکت‌های آمریکایی شریک شده بودند، با فشار آمریکایی‌ها محصولات ما را نمی‌خریدند که در حال حاضر آمریکایی‌ها از این شرکت‌ها جدا می‌شوند که در این صورت وضعیت صادراتی ما هم رو به بهبود می‌گذارد. وی میزان صادرات امسال این شرکت را ۲۰۰هزار یورو اعلام کرد و افزود: طبق برنامه‌ریزی صورت‌گرفته این شرکت در سال آینده نزدیک ۲میلیون یورو صادرات خواهد داشت.
  • تایدواتر به دومین تعدیل مثبت امسال رسید - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت تایدواتر خاورمیانه امسال با اعلام دومین تعدیل مثبت در پیش‌بینی درآمد هرسهم مواجه شد.

    تایدواتر با ۲۱۶میلیارد ریال سرمایه برای هرسهم خود سودی معادل یک‌هزار و ۹۹۶ریال پیش‌بینی کرده است. این تعدیل مثبت ناشی از رشد حجم عملیات «حتاید» در بنادر کشور بوده است. به این ترتیب، پیش‌بینی سود خالص تایدواتر در مقایسه با سال مالی قبل، از ۳۸درصد افزایش برخوردار است. تایدواتر در عملکرد ۹ماه منتهی به آذرماه معادل ۸۴درصد از پیش‌بینی سود هرسهم خود را محقق کرده است.
    مهندس سیف‌اللهی، مدیرعامل تایدواتر خاورمیانه در گفت‌وگو با خبرنگار ما، در خصوص فعالیت‌های آینده تایدواتر گفت: تایدواتر تنها شرکتی است که از نظر نیروی انسانی، تجهیزات و نرم‌افزار توان انجام حجم بالای عملیات کانتینری را در بنادر کشور دارد.

  • «شاهد» به یک شرکت چند رشته‌ای بزرگ تبدیل می‌شود - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت شاهد در سالی که در حال اتمام است، یکی از شرکت‌های مطرح بورسی بود، به طوری که انتشار خبر دریافت مجوز پروژه ملارد شاهد به عنوان یکی از پروژه‌های بزرگ و سودآور در نیمه اول سال‌جاری، موجب شد تا سهام این شرکت در بورس تهران با حجم تقاضای قابل‌ملاحظه‌ای روبه‌رو شود.

    شرکت شاهد که در گروه ساختمانی بورس تهران حضور دارد، امسال شاهد تقویت هلدینگ ساختمانی خود بود، به طوری که فعالیت مناسب این هلدینگ در سال‌جاری موجب شد که جواز ساخت پروژه بزرگ ملارد پس از مدت‌ها تلاش دریافت و مراحل ساخت آن کلید بخورد، افزون بر این فعالیت شاهد در بخش ساختمان با خرید زمین و تکمیل دیگر پروژه‌های ساختمانی ادامه یافت.

  • سرمایه‌گذاری سپه متحول می‌شود - ۴ اسفند ۸۶

    سرمایه‌گذاری سپه یکی از شرکت‌های بورسی دستخوش تغییرات مدیریتی است که همزمان با تحولات مدیریتی در صبا تامین سرمایه‌گذاری توسعه ملی و چند شرکت دیگر مدیریت آن به محمدعلی احمدزاد اصل واگذار شد.
    او برای بازار سرمایه چهره نام آشنایی است و اقدامات ارزشمند او در اصلاح وضعیت سرمایه‌گذاری فرهنگیان همچنان در اذهان فعالان بازار باقی است. احمدزاد اصل در بدو ورود خود به سرمایه‌گذاری سپه از تحول ساختاری این شرکت ظرف یک ماه آینده خبر داده و افق روشنی را برای این نهاد مالی بزرگ ترسیم می‌کند. وی در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد برنامه‌هایش را برای اداره یکی از بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری بورس تشریح می‌کند.
  • صادرات آهنگری تراکتورسازی به دو میلیون یورو می‌رسد - ۴ اسفند ۸۶

    پروژه آهنگری براساس طرح تفکیک کارخانه تراکتورسازی از آذرماه سال ۱۳۶۶ به عنوان یک شرکت مستقل به ثبت رسید. در راستای سیاست و اهداف استراتژیک شرکت و با ورود به بازارهای جهانی به منظور توسعه صادرات محصول به کشورهای خارجی به خصوص کشورهای اروپایی، از اواخر سال ۱۳۷۴، فعالیت‌های وسیعی در زمینه ایجاد و استقرار سیستم‌های تضمین کیفیت شروع و شرکت در اسفندماه ۱۳۷۵ موفق به اخذ گواهینامه ISO ۹۰۰۲ از موسسه RWTUV آلمان شد.
    سپس از طریق ممیزی‌های تکرار انجام شده از طرف موسسه گواهی‌دهنده، گواهینامه اخذ شده در دوره‌های سه ساله تجدید شد.
  • «معادن و فلزات»، رتبه چهارم نقدشونده‌ترین سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری را کسب کرد<br>

    تاریخ شروع فعالیت
    شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات (سهامی عام) در تاریخ ۵اسفند ماه ۱۳۷۴ با سرمایه ۱۰میلیارد ریال و تحت شماره ۱۱۹۸۶۹ در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسیده و آغاز فعالیت نمود.

    هدف شرکت
    هدف از ایجاد شرکت عبارت است از: تاسیس، خرید، مشارکت در تامین منابع مالی و سرمایه‌گذاری در انواع شرکت‌ها، موسسات و واحدهای صنعتی و معدنی، ساختمانی، کشاورزی، خدماتی و انجام فعالیت‌های مالی و اعتباری در داخل کشور و همچنین انجام کلیه خدمات مشاوه‌ای در زمینه‌های تولید، سرمایه‌گذاری، توسعه و تکمیل، برنامه‌ریزی و بودجه‌بندی، تامین منابع مالی، بازاریابی و طراحی سیستم‌های مدیریتی، سرمایه‌گذاری در خارج از کشور به صورت مشارکتی و قبول و اعطای نمایندگی و انجام کلیه عملیات دیگری که به طور مستقیم و غیرمستقیم برای تحقق اهداف مزبور لازم است.

  • بازار سرمایه و چالش جهانی‌شدن - ۴ اسفند ۸۶

    دکتر سیداحمد میرمطهری
    موضوع درج نام شرکت‌های ایرانی پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار در بورس‌های جهانی و استفاده از امکانات بازارهای بین‌المللی سرمایه که طی هفته‌های اخیر بار دیگر مطرح شده، در حقیقت یکی از پیامدها و نشانه‌های جهانی‌شدن بازارهای مالی است که طی دو دهه اخیر تحقق یافته است.

    اما برای حضور موفق در بازار مالی جهانی نیاز به شناخت دقیق پدیده جهانی‌شدن و فرصت‌ها و تهدیدهایی داریم که این پدیده برای اقتصادهای ملی پدید آورده است. مقاله‌ حاضر بخشی از تحقیق مفصل‌تری است که طی آن کوشش شده، راهکارهایی طرح شود که اقتصاد ایران، بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار باید آنها را در برابر پدیده جهانی‌شدن اقتصاد دنبال کنند.

  • برنامه‌های «ایران‌تایر» برای تغییر تکنولوژی، افزایش تولید، فروش و... - ۴ اسفند ۸۶

    ایران‌تایر یکی از شاخص‌ترین شرکت‌های گروه صنایع لاستیک و پلاستیک در بورس تهران است، تا جایی که در سالی که گذشت روزهای پرمعامله‌ای را پشت سر گذاشت و به دلیل تحولی که در سال‌های جدید در این شرکت رخ داد، همواره سهام این شرکت در بازار سرمایه با تقاضای خرید مواجه بود.
    در گفت‌وگو با مهندس امت علی، مدیرعامل ایران‌تایر به بررسی تحولات رخ داده در این شرکت تولیدی پرداخته‌ایم. وی در این گفت‌وگو ضمن بیان آخرین وضعیت شرکت، از نهایی شدن گشایش اعتبار خرید ماشین‌آلات و تکنولوژی طرح توسعه ایران‌تایر خبر می‌دهد.
  • سیمان سپاهان تولیدکننده نمونه و قهرمان صنعت کشور در آستانه افتتاح خط تولید جدید - ۴ اسفند ۸۶

    مقدمه:
    شرکت سیمان سپاهان از جمله شرکت‌های شاخص سیمانی کشور است که با افتتاح طرح جدید خود طی ۲ تا ۳ ماه آینده می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین و مطرح‌ترین تولیدکنندگان این صنعت در کشور تبدیل شود.
    کسب جوایز متعدد در زمینه فعالیت‌های محیط‌زیستی، برگزیده جشنواره قهرمانان صنعت کشور، کاندید شدن برای صنعت سبز، پیاده‌سازی برنامه‌های تعالی سازمانی و. . . تنها گوشه‌ای از موفقیت‌های عدیده سیمان سپاهان به شمار می‌آیند.

    «حسین آربیع»، مدیرعامل شرکت سیمان سپاهان که از باسابقه‌ترین مدیران صنعت کشور نیز به شمار می‌آید از برنامه‌های این شرکت برای تبدیل شدن به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سیمان کشور سخن می‌گوید.

  • باما؛ آرام ولی پایدار و استوار - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت باما با سابقه فعالیت پنجاه ساله و با وسعتی حدود چهار هزار هکتار در فاصله بیست کیلومتری جنوب غربی اصفهان واقع شده است و دارای معادن فعال سرب و روی می‌باشد. کلیه مراحل تولید از اکتشاف و استخراج تا کانه آرایی و کلسیناسیون توسط کارشناسان و کارگران مجرب داخلی در این مجموعه انجام می‌گیرد. تعداد شاغلین حدود ۳۰۰ نفر می‌باشد که حدودا همین تعداد نیز به عنوان پیمانکار مشغول به کار هستند.

    همسو با تحولات اقتصادی شگرف در صنعت کشور طی سال‌های اخیر گام‌های بلندی در این شرکت جهت بهبود وضعیت تولید و استحصال ماده معدنی برداشته شده و سعی شده با استفاده از راهکارها و روش‌های نوین، این مجموعه به یک واحد فعال و پربازده اقتصادی تبدیل گردد؛ به نحوی که میزان تولیدات آن در سال گذشته از نقاط عطف افتخارآمیز تاریخ فعالیت این شرکت محسوب می‌شود.

  • تدوین استانداردهای حسابداری مورد نیاز بازار سرمایه - ۴ اسفند ۸۶

    دکتر ایرج نو روش
    هدف از حسابداری و گزارشگری مالی در یک اقتصاد مفروض مبتنی بر بازار (Market Based Economy)، به طوری که در بند ۶ استاندارد شماره یک حسابداری ایران که ترجمه‌ای از استاندارد بین‌المللی حسابداری شماره یک است، «ارائه اطلاعاتی» طبقه‌بندی شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطاف‌پذیری مالی واحد تجاری است که برای طیفی گسترده از استفاده‌کنندگان صورت‌های مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی مفید واقع شود.

    این هدف در بند ۱-۱ فصل اول (هدف صورت‌های مالی) مفاهیم نظری گزارشگری مالی نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

  • وضعیت بورس‌ها در سال ۲۰۰۷ - ۴ اسفند ۸۶

    محمدرضا رستمی
    یکی دیگر از مولفه‌های اقتصادی، نوسانات سرمایه‌گذاری است که نشان‌دهنده رشد اقتصادی است. از عمده عوامل موثر در مبحث سرمایه‌گذاری ریسک و نرخ بازده مورد انتظار سرمایه‌گذاری از فعالیت‌های اقتصادی است. جهان از سال ۲۰۰۲ شاهد روند رو به رشد در بخش سرمایه‌گذاری بوده است که این امر عمدتا به دلیل رشد اقتصادی در کشورهای در حال توسعه به خصوص در منطقه آسیا (چین و کشورهای جنوب غرب آسیا) است.
    نکته قابل‌اهمیت در این مبحث، کاهش شیب فزاینده سرمایه‌گذاری در چند سال اخیر است که این روند عمدتا ناشی از رشد نزولی اقتصاد جهانی است.
  • از سوی مهندس «مرجانی» - ۴ اسفند ۸۶

    آخرین وضعیت ایرالکو تشریح شد
    شرکت آلومینیوم ایران سومین شرکت اصل چهل و چهاری است که پس از شرکت ملی صنایع مس ایران و فولاد مبارکه وارد بورس تهران شد. ایرالکو از زمان ورود به بورس همواره مورد توجه معامله‌گران بازار بوده که از دلایل این توجه بازار می‌توان به ارزش ذاتی سهام و طرح توسعه در آستانه بهره‌برداری این شرکت اشاره کرد. در گفت‌و‌گویی با مهندس مرتضی مرجانی مدیرعامل ایرالکو به بررسی آخرین تحولات رخ داده در این شرکت بورسی پرداخته‌ایم.
    وی در این گفت‌و‌گو ضمن اشاره به عملکرد ایرالکو در سال جاری، از چشم‌انداز این شرکت در سال آینده و پیش‌بینی قیمت جهانی سخن می‌گوید.
  • آخرین وضعیت سیمان دشتستان پس از ورود به بورس - ۴ اسفند ۸۶

    سیمان دشتستان از جمله شرکت‌های تازه وارد بورسی است که پس از عرضه در بازار سرمایه موردتوجه معامله‌گران قرار گرفته و همواره روزهای معاملاتی خوبی را پشت سر گذاشته است. جوان بودن صنایع سیمان دشتستان در کنار مدیریت مناسب حاکم بر شرکت، حمایت سهامداران عمده و تلاش کلیه کارکنان موجب شده تا «سدشت» هم به لحاظ تولید و فروش سیمان و هم از نظر سودآوری در وضعیت مناسبی قرار گیرد. دنیای اقتصاد در گفت‌و‌گویی با مهندس کیومرث موسیوند، مدیرعامل شرکت صنایع سیمان دشتستان، به بررسی آخرین تحولات رخ داده در این شرکت پس از ورود به بورس پرداخته است.
  • فرصت‌ها و چالش‌های پیش‌روی بورس ایران - ۴ اسفند ۸۶

    ا. . . وردی رجایی سلماسی اولین دبیر کل بورس پس از پیروزی انقلاب است.
    او هفده سال در این سمت به ایفای مسوولیت پرداخت. رجایی سلماسی قبل از دبیرکلی بورس در بخش‌های مالی و اقتصادی زیادی فعال بوده است که از آن جمله می‌توان به سرپرستی بانک ایران و روسیه، معاونت مالی اداری بانک مرکزی، مدیریت بانک مرکزی به اتفاق ۶ نفر در زمان پیروزی انقلاب، ریاست اداره نظارت بر بانک‌های تجاری، مسوول دبیرخانه هیات‌ پذیرش بورس، قائم مقام بانک اصناف، بازرس بانک‌ها از سوی بانک مرکزی و . . .
    او در حال حاضر ریاست هیات‌مدیره بانک سامان را برعهده دارد.
  • سیاست‌ها و برنامه‌های آینده زیرمجموعه استراتوس اعلام شد - ۴ اسفند ۸۶

    گروه استراتوس یکی از هلدینگ‌های بزرگ فعال و سرمایه‌گذار در صنایع مختلف از جمله پیمانکاری عمومی، ساخت و ساز و واسطه‌گری مالی است تا جایی که این گروه تحت عنوان نام قدیمی استراتوس و عنوان جدید سامانه‌ استراتوس سهام‌دار شرکت‌های بزرگی همچون سرمایه‌گذاری ساختمان ایران و بانک اقتصاد نوین اولین بانک خصوصی ایران است. حجم سرمایه‌گذاری‌های انجام شده از سوی استراتوس و پرتفوی جذاب و پرسود استراتوس موجب شده تا فعالیت این هلدینگ بزرگ همواره مورد توجه فعالان بازار سرمایه باشد. بانک اقتصاد نوین در سایه حمایت‌های هلدینگ خود توانست به یکی از بانک‌های خصوصی بزرگ کشور تبدیل شده و همواره مورد توجه فعالان عرصه اقتصاد باشد که به طور قطع بخش اعظمی از موفقیت‌های این بانک مرهون حمایت‌ها و برنامه‌هایی است که مدیران استراتوس برای این بنگاه اقتصادی داشته و دارند.
  • توانمندی‌های کنتورسازی ایران در تولید انواع محصولات الکترونیکی - ۴ اسفند ۸۶

    تاریخچه فعالیت شرکت:
    شرکت کنتورسازی ایران در تاریخ ۳۱/۶/۱۳۴۷ تحت شماره ۱۲۶۳۰ به صورت سهامی خاص در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده و طبق تصمیم مجمع عمومی فوق‌العاده سهام مورخ ۱/۱۰/۱۳۵۴ نوع شرکت به سهامی عام تبدیل و تحت شماره ۴۵۴ در اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده است.
    پروانه بهره‌برداری شرکت به تاریخ ۸/۲/۱۳۵۲ به شماره ۳۱۹۸۳۲ از اداره ثبت شرکت‌ها اخذ گردیده است.
    شرکت در بهمن‌ماه سال ۱۳۸۰ به عنوان یکی از شرکت‌های پذیرفته شده، در بورس اوراق بهادار تهران به عضویت بازار بورس درآمده است.

    درصد مالکیت سهامداران:
    سرمایه شرکت به مبلغ ۱۰۵میلیارد ریال منقسم به ۱۰۵میلیون سهم یک‌هزار ریالی تماما پرداخت شده می‌باشد.

  • استراتژی‌های «سرمایه‌گذاری امید» تشریح شد - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید گرچه در ۱۶ دی‌ماه سال‌جاری یعنی کمتر از ۲ماه است که وارد بازار سرمایه شده، اما در این مدت معاملات پرحجم و قابل توجهی را تجربه کرده و همواره از جمله نمادهای مورد توجه بازار بوده است.

    در گزارشی که در ادامه از نظرتان می‌گذرد، ساختار امید و پرتفوی ارزشمند آن معرفی شده است.
    معرفی شرکت
    شرکت مدیریت سرمایه‌گذاری امید با اخذ مجوز شماره ۱۰۲۶ مورخ ۲۹/۹/۸۰ از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۰ در اداره ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری تهران به صورت سهامی خاص تاسیس و در سال ۱۳۸۴ به استناد صورتجلسه مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام، نوع شرکت از سهام خاص به سهامی عام تغییر یافت و در تاریخ ۳/۵/۸۶ به عنوان
    چهارصد و سی و هشتمین شرکت در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته و درج شد.

  • پیش کسوت حرفه کارگزاری در ایران - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت کارگزاری بانک سپه یکی از باسابقه‌ترین و معتبرترین کارگزاران بورس اوراق بهادار بوده و با توجه به موضوع اصلی فعالیت آن که ارائه خدمات مالی و مشاوره سرمایه‌گذاری در بورس اوراق بهادار است، همواره در پی نوآوری، برنامه‌ریزی و اجرای خدمات مالی می‌باشد.

    راه‌اندازی اولین تالار اختصاصی معاملات بورس و مدیریت گسترده‌ترین شبکه دفاتر نمایندگی خدمات بورسی در سطح کشور، نشانه عزم شرکت در این جهت می‌باشد.
    در این راستا و با توجه به تشخیص صحیح از وضعیت فعلی و چشم‌انداز آتی بازار سرمایه، در سال مالی قبل نسبت به افزایش سرمایه شرکت به مبلغ ۳۰میلیارد ریال تماما پرداخت شده، اقدام شد.

  • برنامه‌های سال ۸۷ یک بورس ۵۵ میلیارد دلاری - ۴ اسفند ۸۶

    بازار سرمایه کشور در سال ۸۷ به کدام سو می‌رود؟ در سال آینده فعالان بازار سهام شاهد چه تحولاتی در حوزه نظارت و توسعه بازار سهام خواهند بود؟

    آیا آنها در بعد تدوین قوانین و مقررات، شاهد رویه‌های جدید خواهند بود؟ و ده‌هاسوال متعدد از این دست، انگیزه‌ای شد که خبرنگار گروه بورس ۵۰ دقیقه در شروع یک روز کاری بارانی با رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت‌وگوی خبری درباره سمت‌وسوی بورس در سال ۸۷ انجام دهد. دکتر «علی صالح‌آبادی»، عضو شورای بورس در بخشی از این مصاحبه می‌گوید که بیش از ۹۰درصد از برنامه‌های سال ۸۶ سازمان بورس، امسال اجرا شد».

  • برنامه‌های «شرکت ملی صنایع مس ایران» برای توسعه - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت ملی صنایع مس ایران به عنوان نخستین شرکت مشمول اصل چهل و چهار در سال ۸۵ وارد بورس تهران شد که از زمان ورود به بورس همواره مورد توجه معامله‌گران بازار سرمایه قرار گرفت.

    آخرین تحولات رخ داده در مس ایران در ادامه از نظرتان می‌گذرد.
    طرح لیچینگ
    طرح هیدرومتالورژی (در قالب طرح لیچینگ) در مردادماه سال ۱۳۷۶ به بهره‌برداری رسید که به دلیل کمبود مواد اولیه (خاک‌های اسیدی) تولید واحد فوق از سال گذشته با رکود همراه بوده است، لذا پروژه‌های کوچک زودبازده، با روش فوق در حال انجام و بعضا در حال تولید می‌باشند (براساس اطلاعات دریافتی).

  • صنایع شیمیایی ایران، همچنان برتر در خاورمیانه - ۴ اسفند ۸۶

    در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۶۳ با مشارکت وزارت صنایع و بانک صنعت و معدن به منظور توسعه صنایع پتروشیمی، با سرمایه اولیه ۱۶۵میلیون ریال، شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران تاسیس و تحت شماره ۵۱۸۷۱ نزد اداره ثبت شرکت‌های شهرستان تهران به ثبت رسید. تا خردادماه سال‌ ۱۳۶۴ مطالعات لازم در زمینه امکان‌سنجی طرح ایجاد کارخانه تولیدکننده کک نفتی، اهم فعالیت شرکت سرمایه‌گذاری صنایع شیمیایی ایران را تشکیل می‌داد، و از آن جا که اجرای طرح مذکور از لحاظ اقتصادی قابل توجیه نبود، هیات‌مدیره وقت شرکت تصمیم گرفت، طرح ایجاد مجتمع تولیدکننده ماده اولیه شوینده‌ها را مورد اجرا و پیگیری قرار دهد.
  • لیزینگ ایران؛ پیشرو در صنعت لیزینگ - ۴ اسفند ۸۶

    شرکت لیزینگ ایران اولین حلقه زنجیره شرکت‌های لیزینگ در این سرزمین، وظیفه تداوم فعالیت حرفه‌ای خود را در راستای بهینه‌سازی این صنعت، حفظ دستاوردهای مثبت در زمینه فعالیت تجاری، صنعتی و خدماتی که به طور مستقیم و غیرمستقیم به تمام صنعتگران و سرمایه‌گذارانی که در زمینه ایجاد اشتغال، کارگشایی قابل توجهی داشته‌اند، معطوف کرده است. لیزینگ ایران امیدوار است در سنوات آتی نیز عملکرد خود را در این صنعت به نحو شایسته و موثری متمرکز کند.
    در این راستا، لیزینگ ایران با ارائه تسهیلات به خودروهای کارسبک و سنگین، ماشین‌آلات تولیدی و خدماتی، ماشین‌آلات راهسازی و معدنی کمک زیادی به توسعه اقتصادی و اشتغال کشور کرده است.
  • از زیان ۶۸۰‌میلیون تومانی تا سود ۲۵۰‌میلیون تومانی<br>

    «تنوع و کیفیت محصولات تولیدی شهداب در سطح بسیار عالی است». . . . «تلاش سال‌های اخیر، ‌حرکت از محصولات با سوددهی کمتر به سمت محصولات با سوددهی بیشتر بوده است». . . . . . «بیش از ۹۰‌درصد محصولات سال گذشته صادر شده». . . . «اجرای طرح‌های جدید Eps شرکت را بهبود می‌بخشد» . . . . «دریافت گواهی ISO۲۲۰۰۰:۲۰۰۲ به عنوان اولین شرکت در صنعت آبمیوه کشور». . . . «سه جایزه بین‌المللی در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ نام شهداب را جهانی کرد». . . . «تولید محصولات بیولوژیک برای تسخیر بازارهای جهانی». . . . «سپاسگزاری از تمام حمایت‌های مادی و معنوی شرکت سرمایه‌گذاری غدیر».
  • ناپختگی در ۴۰ سالگی - ۴ اسفند ۸۶

    علیرضا کدیور
    بورس اوراق بهادار تهران در شرایطی پنجمین دهه فعالیت خود را آغاز می‌کند که بررسی شاخص‌های عملکرد آن حکایت از ناپختگی این بازار پس از گذشت ۴۰سال دارد. یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه اجتماعی بورس، گسترش آن در بین آحاد جامعه است که بررسی این شاخص نشان می‌دهد کمتر از هفت‌درصد ایرانیان واجد شرایط دارای کد سهامداری هستند. نگاه دقیق‌تر به این شاخص نشان می‌دهد که از حدود ۳میلیون نفر ایرانی دارای کد سهامداری، کمتر از ۵۰۰هزار نفر به صورت فعال در بورس تهران به خرید و فروش سهام مبادرت می‌کنند که این رقم بیانگر فعال بودن کمتر از یک درصد ایرانیان در بورس است.
  • افزایش ۲۰درصدی سود سالانه شرکت بین‌المللی توسعه ساختمان - ۴ اسفند ۸۶

    در یکی از خیابان‌های فرعی خیابان حافظ دفتر یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های ساختمانی کشور قرار دارد و شاید مبالغه نباشد اگر عنوان بزرگ‌ترین برج ساز ایران را به این شرکت نسبت دهیم.

    عکس: گیسو مرادمند
    با نگاهی گذرا به کارنامه فعالیت چند سال اخیر این شرکت، اجرای پروژه‌های برجسته‌ای را می‌بینیم که بسیاری از آنها برای اولین بار در ایران تجربه می‌شوند. «رضا کامرانی»؛ ‌از اوایل اردیبهشت ماه سال ۸۴ مدیرعاملی شرکت را عهده‌دار است. وی مدرک فوق لیسانس حسابداری و سابقه ۱۷سال فعالیت در سازمان حسابرسی را دارد.

  • برنامه‌های آتی«تامین ماسه ریخته‌گری» اعلام شد<br>

    مدیر عامل شرکت تامین ماسه ریخته‌گری (سهامی عام) از نهایی شدن مطالعات مربوط به طرح فرآوری ۲۵۰هزار تن ماسه سلیسی و شروع عملیات اجرایی آن در این شرکت خبر داد.
    مهندس فرهنگ شریفی که با خبرنگار دنیای اقتصاد سخن می‌گفت، درباره این طرح گفت: این شرکت دارای معدن سیلیس با ذخیره‌ای در حدود ۲۰میلیون تن می‌باشد که یکی از بهترین معادن ایران است.
    وی افزود: ماسه سیلیسی در صنایع مختلف از جمله ریخته‌گری، شیمیایی، فیلتراسیون، تصفیه آب و سند بلاست و غیره کاربرد دارد.
    او مدت زمان بهره‌برداری از این طرح را از زمان آغاز دو سال عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بخشی از ماشین‌آلات خارجی و داخلی پروژه تولید ۲۵۰هزار تن ماسه سیلیسی در حال تهیه است و سرمایه‌گذاری آن حدود ۷۰میلیارد ریال خواهد بود.