پیش‌بینی سود هر سهم «رایان سایپا» محقق می‌شود - ۴ اسفند ۸۶
شرکت رایان سایپا، عضو گروه خودروسازی سایپا در سال 1378فعالیت خود را آغاز کرد. در سال 1381 با تغییر ماموریت از شرکت تحقیقاتی و تولید‌کننده قطعات الکترونیکی خودرو، به شرکتی با هدف ارائه خدمات مالی و اعتباری تبدیل شد و سرآغاز نیل به این اهداف اهتمام در سرمایه‌گذاری و گسترش فعالیت در بخش‌های مختلف از جمله لیزینگ خدمات بیمه‌ای و کارت هوشمند بود که نتایج این تلاش، سبب شد که رایان سایپا به قطب لیزینگ کشور تبدیل شود. اخذ مجوز از بانک مرکزی جهت ارائه خدمات پرداخت از سوی شرکت «سایان کارت» و تامین بخش وسیعی از پرتفوی بیمه ایران از طرف شرکت «خدمات بیمه‌ای رایان سایپا» و هم‌چنین بیمه ملت توسط شرکت خدمات بیمه‌ای سایان در چند سال اخیر از دیگر دستاوردهای گروه رایان سایپا است. سهام شرکت رایان‌سایپا نیز پس از پذیرش در سال 1384، در تالار فرعی بورس عرضه شد و در پایان سال 1385 نیز به تالار اصلی بورس انتقال یافت.

آقای دکتر، آخرین تحولات رخ‌داده درشرکت رایان سایپا را تشریح کنید.
از نظر عملکرد شرکت باید بگویم که طبق اطلاعات 9ماهه که به سازمان بورس نیز ارائه شده، رایان سایپا توانسته است معادل 85درصد از EPS تعدیلی را پوشش دهد. بدین‌ معنی که در برآورد جدید معادل 4درصد تعدیل مثبت در EPS پیش‌بینی شده که حدود 85درصد از آن در 9ماهه جاری محقق شده است.
برنامه افزایش سرمایه از ۳۰۰میلیارد ریال به ۴۵۰میلیارد ریال نیز برای نیمه دوم سال جاری پیش‌بینی شده و در دستور کار هیات‌مدیره محترم رایان سایپا قرار دارد که اظهار نظر حسابرس و بازرس قانونی(سازمان حسابرسی) به همراه گزارش توجیهی به سازمان بورس ارسال شده و در دست بررسی است و به محض اعلام موافقت سازمان بورس در مهلت قانونی نسبت به تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده اقدام خواهد شد.
در سال جاری از طرف موسسه بین‌المللی Capital intelligence رتبه‌بندی اعتباری شرکت رایان سایپا مورد ارزیابی قرار گرفت و مجموعا برابر رتبه‌بندی کشوری، تعیین شد. از نظر تعداد فروش نیز بودجه برآوردی سال 1386تا آخر دی‌ماه جاری محقق شده است.
امسال رایان سایپا در فرآیند جایزه ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی برای اخذ تقدیرنامه و همچنین در فرآیند انتخاب ۱۰۰شرکت برتر اقدام کرده که تا آخر سال نتایج آن اعلام خواهد شد.
آینده فعالیت «سایان کارت» را چطور می‌بینید و چه میزان به سودآوری آن معتقد هستید؟
شرکت سایان کارت دارای مجوز«ارائه‌دهنده خدمات پرداخت» یا PSP از بانک مرکزی جمهوری اسلامی است و با توجه به سیاست‌های کلی دولت و بانک مرکزی در راستای توسعه فرهنگ استفاده از کارت به‌جای پول نقد و اسکناس، آینده روشنی برای این شرکت پیش‌بینی می‌شود. امسال سومین سال است که سایان‌کارت به سود‌دهی منطقی رسیده و با توجه به قراردادهای در دست اجرا افزایش قابل ملاحظه‌ای در درآمدهای سال آتی برای این شرکت پیش‌بینی می‌شود.

نحوه فعالیت «بیمه رایان» را چطور می‌بینید؟
فعالیت‌های بیمه‌ای گروه رایان سایپا از سوی دو شرکت خدمات بیمه‌ای رایان سایپا به نمایندگی از بیمه ایران و شرکت خدمات بیمه‌ای سایان به نمایندگی از بیمه ملت ارائه می‌شود که مجموع پورتفولیوی بیمه‌ای دو شرکت در سال جاری معادل یک هزار و ۶۰۰میلیارد ریال برآورد می‌شود که این رقم از پورتفولیوی بسیاری از شرکت‌های خصوصی بیمه‌گر بیشتر است. با توجه به توسعه فرهنگ بیمه در جامعه و ارائه انواع نوین بیمه در رشته‌های مختلف بیمه، پیشرفت آتی شرکت‌های بیمه‌ای گروه رایان سایپا قابل پیش‌بینی است.
شرکت ‌«رایان سایپا» به لحاظ فعالیت‌ مالی، یک مجموعه کامل است، چرا که هم در بخش بیمه فعال است و هم فعالیت شبه‌اعتباری انجام می‌دهد، بااین وجود نسبت P/E این شرکت از بقیه کمتر است؟
احتمال مقایسه شما با دیگر شرکت‌های لیزینگی حاضر در بورس است. در این مورد باید گفت که نسبت P/E هر چهار شرکت بورس لیزینگ حدود ۵/۳ با جزیی اختلاف دور می‌زند و هیچ‌کدام از شرکت‌های لیزینگی اختلاف فاحشی در نسبت P/E با دیگر شرکت‌ها ندارد. ولی در مجموع اگر با نسبت P/E سایر واسطه‌‌گری‌های مالی مانند بانک‌ها مقایسه کنیم، پایین‌تر است و این مورد ناشی از قیمت‌ سهام این شرکت‌ها است که به دلیل نرخ‌های تکلیفی لیزینگ و بالا بودن نرخ تامین مالی رشد چندانی در بازار سرمایه ندارد.
با توجه به تقسیم سود مناسب رایان سایپا، بسیاری این شرکت را در گروه شرکت‌های درآمدی تقسیم‌بندی می‌کنند، نظر شما در این خصوص چیست؟
سیاست تقسیم سود از سوی مجمع صاحبان سهام انجام می‌گیرد و مدیریت نقشی در تقسیم سود ندارد. با توجه به اینکه سهامدار اصلی
رایان سایپا، شرکت سایپا است و قسمتی از سود شرکت سایپا از محل شرکت‌های تابعه تامین می‌شود؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که سیاست تقسیم سود به روال سال‌های گذشته ادامه یابد.
خلاصه‌ای از عملکرد ۱۰ماهه شرکت در کنار آخرین وضعیت فروش و سودآوری ارائه کنید؟
با توجه به عملکرد 10ماهه سال جاری قطعا درآمد هر سهم(EPS) معادل 773ریال تا پایان سال محقق خواهد شد.
حدود ۹۰‌درصد EPS پیش‌بینی شده در ۱۰‌ماهه جاری سال ۸۶‌محقق شده است. همچنین حدودا معادل ۱۷۰‌میلیارد تومان در این مدت تسهیلات اعطا شده است. از نظر تعداد فروش تا پایان دی‌ماه تقریبا بودجه پیش‌بینی‌شده پوشش داده شده است.
تا پایان سال به EPS تعدیلی که معادل هر سهم 773ریال است، خواهیم رسید. برای سال آتی نیز پیش‌بینی EPS بیش از 850‌ ریال داریم.
عملکرد شرکت «رایان سایپا» در اطلاع‌رسانی شفاف به بورس و ارائه خدمات به سهامداران جزء پس از ورود به بورس چه مسیری را طی کرده است؟
مدیریت شرکت رایان سایپا خود را در مقابل تک‌تک سهامداران متعهد و مسوول می‌بیند. در این راستا سعی می‌شود در گزارش‌های قطعی که به سازمان بورس ارائه می‌شود، کلیه عوامل تاثیرگذار در پیش‌بینی عملکرد دقیقا بررسی و اطلاعات شفاف ارائه شود، اگر در فاصله بین گزارش‌های 3ماهه رویداد قابل اهمیتی باشد که در درآمد و تصمیم سهامداران تاثیرگذار باشد بلافاصله به سازمان بورس اعلام می‌شود. به‌عنوان مثال برآورد برای سود سرمایه‌گذاری در شرکت بیمه ملت 12میلیارد ریال بود که در مجمع عادی سالانه آن شرکت در تیرماه جاری معادل 24میلیارد ریال تقسیم شد که ما بلافاصله به سازمان بورس اعلام کردیم. گذشته از این پایگاه اینترنتی شرکت به آدرس www.Rayansaipa.com و سایت مخصوص سهامداران رایان سایپا به آدرس
www.Rayansaipa. Tsecompanies. Com برای سهامداران محترم قابل دسترسی است که آخرین اطلاعیه‌های شرکت در آنها انتشار می‌یابد و سهامداران محترم می‌توانند با مراجعه به این سایت‌ها اطلاعات خود را به روز کنند.
نحوه حمایت سهامداران عمده از شرکت در تامین نقدینگی و ... به چه شکلی است؟
سهامدار عمده ما، یعنی شرکت سایپا، همواره به جهت تامین مالی به ما یاری رسانده است، در مواقع لزوم تضمین‌های لازم جهت اخذ تسهیلات بانکی چه از خارج و چه داخل کشور توسط شرکت سایپا ارائه می‌شود، از این گذشته پرداخت وجه خرید خودرو از آن شرکت معمولا با استمهال صورت می‌گیرد.
شرکت رایان سایپا ابتدا با نام شرکت تولید قطعات برقی خورو سایه روا(سهامی خاص) در تاریخ 28/12/1376 با سرمایه یک میلیون ریال تاسیس شد. این شرکت در بهمن ماه 1377به شرکت تولید لوازم برقی سایپا و سپس در آبان‌ماه سال 1378 به رایان‌سایپا تغییر نام داد. واژه «رایان» برگرفته از«رای» به معنی دانایی و خرد است.
این شرکت در زمینه فروش قسطی خودرو(لیزینگ)، خدمات بیمه‌ای و کارت از اوایل سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده و طی ۵ سال فعالیت خود به نحو چشمگیری توسعه یافته است. طبق تصمیمات متخذه در مجمع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام مورخ ۲۷/۵/۱۳۸۳ نوع شرکت به «سهامی عام» تبدیل شد.
شرکت در تاریخ 3/12/1383 در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران پذیرش شد و از تاریخ 5/4/1384 نام این شرکت به‌عنوان
چهارصد و سی‌امین(۴۳۰) شرکت پذیرفته شده در بورس با نماد «ولساپا» در فهرست تالار فرعی درج و در پایان سال ۱۳۸۵ به تابلو اصلی انتقال یافت.
در اواخر شهریور ماه سال 1384 شرکت رایان سایپا با کسب مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان اولین شرکت خدماتی در ایران معادل 300میلیارد ریال اوراق مشارکت 3 ساله با نرخ سود علی‌الحساب 17درصد منتشر و به فروش رسانید.

افتخارات گروه «رایان‌سایپا»
پروژه استقرار سیستم مدیریت کیفیت در اواخر سال 1384 به پایان رسید و شرکت رایان سایپا در تاریخ 10/12/1384 به‌عنوان اولین شرکت لیزینگ در ایران موفق به اخذ گواهینامه مدیریت کیفیت
۲۰۰۰-۹۰۰۱ ISO از شبکه IQ Net آلمان شد. این شرکت در پایان سال ۱۳۸۴ با توجه به ارزیابی صورت گرفته بر اساس مدل EFQM در اولین دوره فرآیند ارزیابی جایزه تعالی گروه سایپا موفق به دریافت جایزه «لوح زرین تعالی» شد. همچنین در سال ۱۳۸۵ در راستای پیاده‌سازی مدل تعالی سازمانی «EFQM»، این‌ شرکت موفق به اخذ گواهینامه «اشتهار به تعالی» از شرکت DQS آلمان و نیز گواهی «تعهد به تعالی» از سازمان جایزه ملی بهره‌وری و تعالی سازمانی شد.

چشم‌انداز
و ماموریت گروه «رایان سایپا»
تبدیل شدن به قطب مالی- اعتباری در کشور که قابلیت ایجاد ارتباطات و پیوندهای عملیاتی با سیاست‌های مشابه جهانی را داشته باشد.
ما برآنیم تا با ارائه خدمات اعتباری، مالی، بیمه‌ای به خصوص لیزینگ با کیفیت و قابل رقابت و به موقع به شرکت‌های گروه سایپا به طور خاص و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی به طور عام، جهت تجهیز منابع، تخصیص اعتبار و لیزینگ، مدیریت بهینه منابع مالی، خدمات کارت و بیمه‌‌ای با توجه به مشتری‌مداری، یادگیری، مشارکت کارکنان، احترام به دیگران و همچنین رضایت ذی‌نفعان، به چشم‌انداز خود دست یابیم.

ارزش‌های گروه «رایان سایپا»
مشتری‌مداری، یادگیری، مشارکت کارکنان، احترام به دیگران، رضایت ذی‌نفعان

شرکت‌های تابعه گروه رایان سایپا
لیزینگ رایان‌سایپا: ماموریت ما به عنوان یکی از شرکت‌های گروه رایان سایپا، در راستای تحقق چشم‌انداز و ماموریت گروه، برآنیم تا با به‌کارگیری فن‌آوری پیشرفت نسبت به ارائه خدمات متنوع و متمایز لیزینگ با کیفیت و به موقع در شعب و نمایندگان خود در زمینه تولیدات سایپایی، خودرویی و غیرخودرویی، داخلی وخارجی اقدام کنیم. رعایت اصول بنگاه‌داری رقابتی، سرمایه‌گذاری در بخش‌های سودآور زودبازده و صدور خدمات با عنایت به قابلیت و کشش بازارهای هدف، مهم‌ترین ویژگی کسب و کار ما است.
همچنین اهداف لیزینگ رایان‌سایپا نیز عبارتند از:
تامین منابع مالی ارزان افزایش سهم بازار
افزایش بهره‌وری (نیروی انسانی، مالی، مدیریتی، سیستمی و...)
رضایت ذی‌نفعان (مشتریان، سهامداران، کارکنان، نمایندگان و....)
و کمک به فرهنگ‌سازی لیزینگ در جامعه، توجه به گنجینه ارزشی کارکنان، رعایت اخلاق حرفه‌ای، ارائه خدمات شفاف بر اساس نیاز مشتریان و ارتقای شهرت و اعتبار شرکت از اصول حاکم در شرکت رایان سایپا می‌باشد.
شرکت بیمه سایان (سهامی خاص): بزرگ‌ترین نماینده بیمه ملت در سراسر ایران و یکی از دو شرکت بزرگ نمایندگی بیمه در سطح کشور است که دارای شعب متعدد، مستقر در اداره‌های فروش سایپا، پارس خودرو و زامیاد است و در زمینه صدور انواع بیمه‌نامه فعالیت گسترده‌ا ی دارد.
شرکت سایان کارت: اولین شرکت دارای مجوز بانک مرکزی به عنوان تامین‌کننده ابزارهای پرداخت در قالب مقررات PSP است و بر آن است تا با ایجاد شبکه بازاریابی، تامین ابزارهای پرداخت، ارائه خدمات پولی و مالی به بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری و شرکت‌های گروه سایپا، با اتکا به گنجینه ارزشی کارکنان در جهت دستیابی به چشم‌انداز و توسعه پایدار کشور، رضایت مشتریان و سایر ذی‌نفعان را در سطح کشور تامین کند.
خدمات بیمه‌ای رایان: به عنوان مشاور در زمینه تامین انواع پوشش‌های بیمه‌ای، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری و پیگیری و ایمنی ریسک یکی از شرکت‌های زیرمجموعه گروه رایان سایپا است که در زمینه صدور انواع بیمه‌نامه (حوادث، ثالث، بدنه خودرو، درمان، عمر و حادثه و....) فعالیت گسترده‌ای دارد.