شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

دنیای ماشین

  • ملاقات با جیپ انگلیسی!

    آریا فرهمند: می‌گویند اگر در سال ۱۹۶۷ هواپیمای شناساییU۲ آمریکا برای اولین بار تصاویری از هواپیمای شناسایی و رهگیر مافوق صوت شوروی به نام Mig۲۵ به ثبت نمی‌رساند، هیچ گاه هواپیمایی مثل F۱۵ Eagle برای مقابله با میگ ۲۵ ساخته نمی‌شد. در صنعت خودرو نیز رقابت و جنگ قدرت باعث می‌شود گاه محصولی زمینه ساز محصولی دیگر شود. برای مثال باید به ساخت مدل MB Willys توسط کمپانی Willys-Overland در سال ۱۹۴۲ اشاره کرد که بدل به خودروی اصلی ارتش آمریکا شد. عده‌ای از کارشناسان صنعت خودرو عقیده دارند ویلیز باعث شد فکر ساخت خودرویی ۴ چرخ محرک برای مصارف نظامی و .

  • سه‌چرخه آقای بنز

    نخستین خودرویی که کارشناسان جهان روی اهمیت و تاثیرگذاری آن اتفاق نظر دارند، خودرویی است که کارل بنز ابداع کرد. خودرویی که بسیاری آن را نخستین خودرو جهان با تعریف امروزی خودرو نیز به حساب می‌آورند.

    نگاهی به اولین‌های خودرو جهان به بهانه فهرست مجله

    اتوموتو راند اشپورت
    داستان از اینجا شروع شد!


    حسین منوچهر پارسا :
    ماهنامه auto'motor und sport یکی از مجلات معتبر و مطرح کشور آلمان است که نزدیک به نیم قرن سابقه انتشار دارد. در اواخر قرن بیستم و از سال ۱۹۹۳ این مجله معتبر طی یک فراخوان عمومی از کلیه کارشناسان، خودرونویسان و صاحب‌نظران خودرویی جهان درخواست کرد به مناسبت اتمام قرن بیستم ۱۰۰ خودرو تاثیرگذار آن قرن را انتخاب کنند؛ بنابراین طی یک پروسه طولانی و کاملا علمی و در مدت ۶ سال این کار عظیم نتیجه داد و در نهایت ۳۰۰ کارشناس خبره در سراسر جهان ۱۰۰ اتومبیل برتر قرن بیستم را که همگی به‌نوعی در پویایی این صنعت تاثیرگذار بوده‌اند، انتخاب کردند.

  • وقتی جنرال‌موتورز بحران را بلعید

    دنیای اقتصاد: پس از بروز بحران، فروش شرکت‌ با افت ۴۵ درصدی روبه‌رو شد و صنعت خودروسازی آمریکا با بحرانی روبه‌رو شد که پیش از این به خود ندیده بود. بدتر از همه آنکه‌ تویوتا در فروش اتومبیل بر جنرال‌موتورز پیشی گرفت و به سلطه ۷۷ ساله جنرال‌موتورز به‌عنوان بزرگ‌ترین کارخانه خودروسازی جهان پایان داد. اواسط سال ۲۰۰۸ بود که مدیران ارشد شرکت سرانجام پس از یک قرن فعالیت روز یکم ژوئن ۲۰۰۹ میلادی (۱۱ خرداد ۱۳۸۸ شمسی) بر اساس فصل ۱۱ قانون ورشکستگی ایالات‌متحده، به دولت رسما اعلام ورشکستگی کرد و خواهان صدور رأی دادگاه برای حمایت از اموال خود شد.
  • اسبی که از آسمان آمد!

    امید آذرزمانی: همیشه اول بودن یک شاخصه است، حتی اگر الزاما بهترین نباشد. فورد موستانگ در دنیای «پونی کار»ها اولین است و حتی به عقیده بسیاری بهترین هم هست. خودرویی که در روز اول رونمایی از آن فورد ۲۲ هزار دستگاهش را پیش فروش کرد تا یک رکورد تاریخی در صنعت خودرو از خود برجای بگذارد. هر چند مقالات بسیاری در مورد فورد موستانگ در مطبوعات خودرویی کشور به چاپ رسیده، اما اگر شما با دیدن یک موستانگ کوپه ۱۹۶۵ مافوق سالم بی تفاوت از کنار آن عبور نمی‌کنید، این گزارش دقیقا برای شما نوشته شده است! تاریخچه

    در سال ۱۹۶۱ فورد نیز مثل دیگر خودروسازان آمریکا، در حال تدوین استراتژی‌های جدید برای عبور از سبک و سیاق خودروهای دهه ۵۰ و راه‌اندازی طرح‌هایی نو بود.

  • رقابت تنگاتنگ بین آپشن و کیفیت

    عمادالدین جعفری: یکی از پر فروش‌ترین کلاس‌های خودروهای سواری در ایران کلاس سدان‌های کوچک است. خودروهایی که در بازار حدود ۱۲۰تا ۱۲۵میلیون تومان قیمت دارند. این خودروها نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک هستند، می‌توان آنها را برای خانواده‌ها مناسب دانست و البته کلاس محبوبی نیز به حساب می‌آیند. در این گزارش به سراغ سه خودروی محبوب و البته پرفروش بازار ایران رفتیم؛ خودروهایی که در ایران با اقبال خوبی همراه بوده‌اند و به سادگی خرید و فروش می‌شوند. شاید جا داشت که در این میان خودروهایی چون میتسوبیشی لنسر و هوندا سیویک هم باشند اما به سراغ سه خودرویی رفتیم که به‌دلیل فراوانی بیشتر در سطح شهر ذهن خریداران را بیشتر درگیر خود می‌کنند.

  • همه‌چیز درباره هیولای آقای رضوانی

    مانی حدادی: بیشتر شبیه یک جنگنده است تا خودرو. جنگنده‌ای روی چهار چرخ. هم چهره‌اش و هم مشخصات فنی و هم کارآیی‌اش روی آسفالت این حس را القا می‌کند. نه مثل آن دست‌سازهای بی‌نام‌ونشان که هر از چند گاهی می‌آیند، سر و صدایی می‌کنند و بعد هم می‌روند. این‌یکی آمده تا کابوسی شود برای همه ایتالیایی‌ها و آلمانی‌های سرشناس. خیلی‌ها آن را با بوگاتی ویرون اس. اس و حتی جادوگری چون لیکان مقایسه می‌کنند. درباره چیزی صحبت می‌کنیم که در آن‌سوی آب‌ها مدام با خودرو «آریل اتم» مقایسه می‌شود. یکی از همان‌هایی که حسابی در خیابان گرد و خاک به راه می‌اندازد.

  • ماموریت الکتریکی پورشه

    پورشه از آن دست خودروسازانی است که سخت تن به تغییر می‌دهد؛ اما زمانی هم که تغییر می‌کند، جایی از صنعت خودرو را با خود تغییر می‌دهد. جدیدترین مدل مفهومی یا همان کانسپتی که این خودروساز ارائه کرده نشان می‌دهد که سنتی‌ساز آلمانی قصد دارد کاملا مد روز شود. پورشه با عبور از خودروهای هیبریدی یک کانسپت تمام الکتریکی ارائه کرده است. برای شرکتی که برگ برنده‌اش در موتورهای بنزینی قدرتمندش نهفته، چشم پوشیدن از موتورهای بنزینی کار ساده‌ای نیست. مگر آنکه توانسته باشد به جای آن یک موتور کاملا ایده‌آل الکتریکی را جایگزین کند.
  • وقتی ون مرسدس‌بنز هم مسابقه‌ای می‌شود

    حتی تصورش هم خنده‌دار است؛ یک ون اسپورت. اما واقعیت دارد. شرکت تیونینگ Posaidon در اقدامی بحث‌برانگیز جدیدترین نسخه از مرسدس‌بنز C۶۳ استیت را زیر تیغ جراحی برده است. ماحصل کار، خودرویی شده که می‌تواند روی پیست به اندازه یک ابرخودروی ایتالیایی آتش‌بازی به راه بیندازد. غیر از تغییراتی که در ظاهر خودرو ایجاد شد، چالش اصلی قسمت پیشرانه بود. جایی که مهندسان AMG‌ خودشان خروجی را تا حد ممکن بالا برده بودند. این یعنی قدرت ۴۶۹ اسب‌بخار از دل یک پیشرانه ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل توربوشارژ شده. اما حالا نسخه جدید با همان پیشرانه که اکنون دو توربوشارژر دارد توانسته به مرز قدرت ۶۹۰ اسب‌بخاری با گشتاور ۸۹۰ نیوتن‌متری برسد.
  • سه چرخه بدون اسب

    ایده تولید خودرو به‌عنوان یک وسیله حمل‌و‌نقل شخصی به سال ۱۸۸۵ میلادی بازمی‌گردد، زمانی که کارل فریدریش بنز درهای کارخانه مانهایم خود را گشود و اقدام به تولید کالسکه سه چرخ مجهز به موتور سیستم احتراق داخلی (درون‌سوز) یک سیلندر کرد. در ۲۹ ژانویه ۱۸۸۶ بنز برای اختراعش امتیاز ساخت به شماره ۳۷۴۳۵ را دریافت کرد. لوکس‌ترین وسیله حمل‌و‌نقل در آن زمان کالسکه بود. در دهه ۱۸۸۰ برای مردم طبقه متوسط، فکر راندن خودروی شخصی، رویایی و غیرقابل دسترس بود.

    کارل فریدریش بنز پس از اختراع یک پیشرانه دو زمانه پیستونی در سال ۱۹۷۳ به فکر نصب این موتور روی یک خودرو افتاد.

  • آنچه جنرال موتورز از هایک نیاموخت

    بیش از یک سال بحران مالی آمریکا خبر اقتصادی اول روزنامه‌ها و رادیو تلویزیون‌های جهان بود؛ اما در آمریکا کسی این بحران مالی را شکست الگوی آمریکایی به شمار نیاورد. آسودگی خاطر آمریکایی‌ها علت روشنی داشت. آمریکایی‌های کهنسال ۲۹ اکتبر ۱۹۲۹ را به یاد می‌آورند که ناگهان همه دارایی‌های خصوصی و دولتی به باد فنا رفت و دوران مشهور «رکود بزرگ» آغاز شد.

    جوان‌ترها نیز درباره آن بحران بزرگ که رسما تا سال ۱۹۳۳ پایید و آثار آن تا سال ۱۹۴۵ باقی ماند، کتاب‌ها و مقالات بسیار خوانده‌اند و آثار نمایشی بسیار در سینما و تلویزیون دیده‌اند.

  • لکسوس با چرخ‌های یخی

    به مناسبت کریسمس و آغاز سال جدید میلادی، لکسوس موتورز ژاپن اقدامی جالب توجه را به نمایش گذاشت. داستان از این قرار است که نسل جدید شاسی‌بلندهای شرکت با نام NX طی فرآیندی پیچیده باچرخ‌هایی که از جنس یخ واقعی ساخته شده‌اند، رونمایی شد. برای این پروژه مهندسان مجبور بودند تا ساختار خاصی از یخ را پدید آورند که بتواند وزن واقعی خودرو را تحمل کند. به همین منظور در محیطی که دمای آن منفی ۳۰ درجه سانتیگراد بود چرخ‌ها را در ابعاد واقعی خود طراحی کردند و زیر خودرو قرار دادند. شاید عجیب باشد، ولی برای این اقدام نمایشی بیش از ۳ ماه تحقیق انجام شده است.

  • چیزی شبیه اسباب‌بازی

    ماهیندرا، خودروساز هندوستانی است که اغلب به‌عنوان رکورددار فروش تراکتور در دنیا شناخته می‌شود. بخش اتومبیل‌سازی این شرکت مدتی است توانایی‌های خود را در عرصه شاسی‌بلند نیز به نمایش گذاشته است. آخرین دستاورد ماهیندرا شاسی‌بلند نه‌چندان زیبایی است به نام KUV۱۰۰. محصولی که از نظر طراحی بیشتر شبیه اسباب‌بازی‌های کودکان درآمده است. اگرچه مدیران شرکت ادعا می‌کنند در طراحی این خودرو از کمک تیم مهندسان پینین‌فارینا (شرکت طراح محصولات فراری) بهره برده‌اند، اما واقعیت آن است که حتی این خودرو بین رقبای چینی نیز حرفی برای گفتن ندارد.
  • آکورا، سامورایی‌اش را رو کرد

    سرانجام بعد از کش و قوس‌های فراوان، آکورا تصمیم گرفت ابرخودروی خود را آماده فروش کند. کوپه NSX با قیمت پایه ۱۵۶ هزار و قیمت نهایی ۲۰۵ هزار دلار برای اواخر سال ۲۰۱۶ میلادی عرضه خواهد شد. جالب آن است که ثبت‌نام برای پیش‌فروش این خودرو از یک ماه دیگر آغاز خواهد شد؛ یعنی چیزی حدود یک سال پیش از تحویل به مشتری. دلیل این همه جنجال، قابلیت‌های چشمگیر فنی این خودرو است. کوپه جسور ژاپنی با شاسی و بدنه‌ای تمام فیبر کربنی دارای پیشرانه ۵/ ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکلی است که به لطف حضور دو توربوشارژر می‌تواند ۵۷۳ اسب‌بخار نیرو تولید کند.
  • اولین راننده جهان

    در آن زمان مردم عادی از شهر خود زیاد دور نمی‌شدند. سیستم حمل‌و‌نقل عمومی ابتدا به‌صورت لکوموتیو‌های بخار بود. سوخت وسایل حمل‌و‌نقل، علوفه خشک بود. لوکس‌ترین وسیله حمل‌و‌نقل کالسکه به شمار می‌رفت. در دهه ۱۸۸۰ برای مردم طبقه متوسط فکر راندن خودروی شخصی آن قدر رویایی و غیر قابل دسترس بود که امروز حرکت خودرو‌ها در خیابان‌های هوایی رویایی به‌نظر می‌رسد.

    در سال ۱۸۷۲ کارل بنز با «برتا رینگر» که مشوق اصلی در کارش بود، ازدواج کرد. ثمره این ازدواج پنج فرزند بود. عمر بنز کفاف داد تا اوج صنعت موتورسازی را ببیند و از نتیجه کاربرد روز افزون اختراعش در زندگی روزمره مردم احساس خرسندی کند.

  • جنون به سبک کِیمن

    هرگاه پورشه را در مسابقه‌ای دیدیم، این ۹۱۱ بود که خودی نشان می‌داد. اساسا اعتبار این مدل مجالی برای عرض اندام دیگر نسخه‌ها نمی‌داد. حالا ورق برگشته و کیمن GT۴‌ می‌خواهد در بالاترین سطح مسابقات سرعت شرکت کند. کوپه فوق‌اسپورتی که به راحتی می‌توان از ظاهرش فهمید که برای مشتریان عادی طراحی و ساخته نشده است. واقعیت آن است که چون پورشه فوق با قوانین فدراسیون اتومبیلرانی FIA سازگاری کامل دارد، هرگز نمی‌تواند مجوز حضور در خیابان را اخذ کند. شرکت این خودرو را با قیمت ۱۶۵ هزار دلاری تنها برای اهالی مسابقه در آمریکای شمالی تدارک دیده است.
  • گوتلیب دایملر - ۱۰ دی ۹۴

    گوتلیب دایملر (رقیب کارل بنز) در صنعت خودرو یکی از تاثیرگذارترین نام‌ها است چراکه در اواخر قرن نوزدهم در صف نوآوران این موتور قرار داشته است نوآورانی که هر یک به‌نوعی بخشی از بار پیشرفت صنعت خودرو را در سال‌هایی که اسب و درشکه عادی‌ترین وسیله سفر بود، بر عهده داشتند.

    گوتلیب دایملر در مارس ۱۸۳۴ به دنیا آمد. در دوران مدرسه به امور مهندسی علاقه‌مند شد و بعدها به‌دنبال همین علاقه‌اش از خانه دور شد و بعد از چند کار مختلف یک موقعیت کاری مناسب در شرکت دویتز برایش فراهم می‌شود و گوتلیب جوان هم که مترصد چنین فرصتی بود آن را از دست نمی‌دهد.

  • آقای X۶ !

    خیلی‌ها او را یک استعداد ناب در دنیای طراحی خودرو می‌دانند. دورگه لبنانی - کانادایی که این روزها مرد اول طراحی در صنعت خودرو جهان به‌حساب می‌آید. کریم حبیب در سال ۱۹۷۰ میلادی زاده شد. او دانش‌آموخته دانشگاه مک گیل کانادا و کالج طراحی آرت سنتر سوئیس است، اما هیچ‌کدام از اینها کریم حبیب را به جایگاهی که اکنون در آن قرار دارد، نرساند. شانس حرفه‌ای او این بود که کریس بنگل سرطراح افسانه‌ای اسبق بی‌ام‌و در اواخر دهه ۹۰ میلادی یک کارگاه طراحی خودرو برگزار کرده و حبیب نیز در آن شرکت کرد. بنگل استعداد این کارآموز جوان را کشف کرده و او را به بی‌ام‌و دعوت کرد.
  • قول عجیب لامبورگینی

    تقریبا ۴ سال پیش بود که اولین شایعات در رابطه با عرضه شاسی‌بلند لامبورگینی مطرح شد. خودرویی که ابتدا به صورت تصاویر کامپیوتری و سپس به صورت کانسپت و دست آخر در قامت یک خودروی واقعی رونمایی شد. اُوروس نام جدیدترین محصول گاو خشمگین و در حقیقت دومین شاسی‌بلند آنها است. اگرچه شرکت زمان عرضه این خودرو را بارها تغییر داده است اما در آخرین اظهار نظر رسمی مدیرعامل، قول داده شده است که این خودرو سریع‌ترین و قوی‌ترین شاسی‌بلند دنیا شود. در حال حاضر ویرایش توربو پورشه کاین با رکورد ۱/ ۴ ثانیه‌ای شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت، در این زمینه یکه‌تاز است.

  • اژدهای رام نشدنی دوکاتی

    شرکت دوکاتی ایتالیا در جدیدترین محصول خود سراغ ارتقای مدل پانیگاله رفته است. این موتورسیکلت که با کد ۹۵۹ شناخته می‌شود قرار است از اواسط سال ۲۰۱۶ عرضه شود. مدل جدید ۹۵۹ هم در بخش طراحی و هم در بخش فنی با پیشرفت‌هایی همراه بوده است. این موتورسیکلت در ردیف سوپربایک‌های شهری قرار می‌گیرد. به این معنی که از تکنولوژی موتورسیکلت‌های مسابقه در ساخت آن بهره گرفته شده، اما طراحی آن به گونه‌ای است که موتورسوار برای رانندگی طولانی روی آن احساس خستگی نکند. در طراحی این موتورسیکلت چیزی که در نگاه اول جلب توجه می‌کند شکل اگزوزهای آن است.
  • فعلا با فسیلی‌ها بسازید!

    بزرگ‌ترین مشکلی که پیش روی خودروهای الکتریکی قرار دارد برد آنها است که هنوز با خودروهای سوخت فسیلی فاصله زیادی دارد. ایلان ماسک مدیرعامل شرکت تسلا موتورز که شرکتش از پیشگامان توسعه خودروهای الکتریکی به حساب می‌آید در مورد اینکه خودروهای الکتریکی چه زمانی به برد معقول ۵۰۰ مایل معادل ۸۰۰ کیلومتر می‌رسند، می‌گوید: متاسفانه زودتر از یک دهه آینده نباید در انتظار ورود این خودروها به عرصه تجاری باشیم؛ چراکه تکنولوژی باتری‌های لیتیومی هنوز به آنجا نرسیده که بتواند باتری‌هایی با این توان را در حجم و وزن منطقی برای قرار گرفتن در یک خودرو تولید کند.
  • غیرعادی‌ترین مینی تاریخ

    خودروهای مینی اغلب به‌دلیل چهره فانتزی که دارند، به صورت عادی به‌عنوان یک محصول فانتزی تلقی می‌شوند. حتی وقتی تیونری چون کوپر نیز توانمندی‌های فیزیکی آن را دستخوش تغییر می‌دهد، باز هم نمی‌توان صفت جدی را به آن چسباند. حالا اینکه یک تیونر بیاید و ظاهر فانتزی مینی را فانتزی‌تر کند، یک اتفاق تاریخی است. شرکت Vinler به سفارش یک بازیگر چینی، نسخه روباز مینی را با رنگ‌بندی عجیب و غریبی طراحی کرد. چیزی که به ادعای خود آنها تبدیل شد به غیرعادی‌ترین مینی تاریخ. تعداد رنگ‌هایی که در داخل اتاق آن استفاده شده از شماره خارج است.

  • سری ۷ عجیب برای چینی‌ها

    ب‌ام‌و می‌خواهد در بازار پرتقاضای چین، نسخه‌ای ویژه از پرچمدار خود را عرضه کند. داریم درباره یک مدل عجیب از سدان سوپرلوکس سری ۷ صحبت می‌کنیم. خودرویی که قرار است پیشرانه آن ۲ لیتری چهار سیلندر باشد. البته باواریایی‌ها تضمین داده‌اند که از این موتور ساده و کم‌حجم به لطف فناوری پرخورانی توربو خواهند توانست ۲۵۲ اسب‌بخار نیرو بیرون بکشند. این نسخه جانشینی است برای ۷۳۰Li‌ که پیش‌تر با پیشرانه ۳ لیتری تنفس‌طبیعی خود می‌توانست ۲۵۸ اسب‌بخار نیرو تولید کند. این خودرو یکی از تولیدات جنجالی ب‌ام‌و در دورانی است که شرکت می‌خواهد به‌دلیل مسائل مربوط به مصرف سوخت و آلایندگی، به سمت پیشرانه‌های کم‌حجم ولی پرقدرت برود.
  • چه خبر از پیکاپ فولکس؟

    بزرگ‌ترین خودروساز آلمان با رونمایی از آماروک، از سال ۲۰۱۰ سودای به زیر کشیدن پادشاه پیکاپ‌ها یعنی تویوتا هایلکوس را در سر می‌پروراند. اکنون در نسخه فیس‌لیف این خودرو شاهد تغییرات قابل قبولی هستیم. به‌ویژه آنکه چهره‌اش یک سر و گردن از رقیب ژاپنی چشمگیرتر شده است. همچنین طی قراردادی که با شرکت اپل منعقد شده بود، حالا روی نسخه جدید شاهد سیستم عامل هوشمندی از نوع iOS هستیم. بهترین پیشرانه‌ای که برای این پیکاپ در نظر گرفته شده، پکیج ۲ لیتری تقویت‌شده‌ای است که ۱۵۸ اسب‌بخار نیرو را در ۵۵۰۰ دور در دقیقه و ۳۰۰ نیوتن‌متر گشتاور را در ۳۷۵۰ دور در دقیقه تولید می‌کند.

  • کارل فریدریش بنز

    کارل بنز (Karl Benz) در ۲۵ نوامبر ۱۸۴۴ در کارلسروهه به دنیا آمد. وی فرزند یک لکوموتیوران بود. اواخر سال‌های میانی این قرن هنگامی که بنز به‌عنوان یک شوفر فعالیت می‌کرد. زمان تسریع در ظهور «تکنولوژی‌های جدید» بود. اولین خط راه‌آهن در آلمان که نورنبرگ را به فورث وصل می‌کرد در سال ۱۸۳۵ افتتاح شد. ۲۰ سال قبل از این بود که تکنولوژی‌های جدیدی در مورد کشتی بخار و لکوموتیو ظهور می‌کرد و بخشی از زندگی روزمره مردم را تشکیل می‌داد. کارل بنز پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی وارد مدرسه عالی پلی تکنیک کارلسروهه شد.
  • قیمت وحشتناک برای یک هیولای وحشتناک

    سال ۲۰۱۴ بود که کوئینیگزگ سوئد اعلام کرد قصد دارد ویرایش منحصربه‌فردی را روی مدل آگِرا پیاده کند که نسبت قدرت به وزن آن دقیقا یک است. این خودرو ۱: One ‌ نام گرفت و قرار شد تنها ۶ دستگاه از آن تولید و فروخته شود. با اینکه ششمین دستگاه نیز تولید و به مشتری گمنامی تحویل داده شد، ولی باز هم پرونده این جادوگر بسته نشد. خبر رسیده که نمونه اولیه این پروژه خیره‌کننده به قیمت باورنکردنی ۶ میلیون دلار آماده فروش است. خودرویی که موسس شرکت تا همین چندی پیش مالک آن بوده است. کوئینیگزگ فوق دارای یک پیشرانه ۵ لیتری هشت سیلندر Vشکل دو توربو است که قدرتش ۱۳۶۱ اسب‌بخار و وزنش هم دقیقا ۱۳۶۱ کیلوگرم است.

  • کالسکه‌ای که خودرو شد

    می‌باخ و دایملر برای رسیدن به هدف خود یک کالسکه خریدند، اما برای آن که این کار از دید سایرین پنهان بماند به همه گفتند این کالسکه هدیه‌ای برای همسر دایملر است. آنها نمونه‌ای از موتور نیم لیتری خود را روی این کالسکه نصب کردند که می‌توانست ۱/ ۱ اسب بخار قدرت تولید کند و به این ترتیب خودرو می‌توانست به سرعت بیش از ۱۶ کیلومتر در ساعت برسد.

    هر چند دایملر و می‌باخ گام‌های مهمی را در زمینه خودرو برداشتند و بخش عمده‌ای از تاریخ صنعت خودروسازی مدیون فعالیت‌های این دو نفر است، اما در نهایت با وجود آن که این دو اختراعات زیادی را در زمینه اتومبیل انجام دادند، کارل بنز را مخترع اصلی اتومبیل می‌دانند.

  • در انتظار سیویک جدید

    از گوشه و کنار خبرهایی در رابطه با مدل جدید سیویک به گوش می‌رسد. اگرچه هنوز هوندا نسبت به این مساله واکنشی نشان نداده است، ولی با این حال از منابع موثق اطلاعاتی در دست است که نشان می‌دهد خودرو فوق زودتر از سال ۲۰۱۷ میلادی عرضه نخواهد شد. آنچه درباره این اسپورت دوست‌داشتنی ژاپنی می‌دانیم این است که پیشرانه‌اش طبق سنت قدیمی هنوز هم ۲ لیتر توربوشارژ شده خواهد بود. خروجی قدرت آن ۲۲۰ تا ۲۳۰ اسب‌بخار اعلام شده است. خبر خوب برای اهالی جدال‌های خیابانی این است که روی این خودرو جعبه‌دنده‌ ۶ سرعته دستی با قابلیت افزایش ناگهانی گشتاور نصب خواهد شد.
  • مک‌لارن تمام شد!

    هنوز حتی یک ماه هم از عرضه ۶۷۵LT نگذشته بود که مک‌لارن انگلستان اعلام کرد تمام محصولات تولیدی فروخته شدند. این خودرو که ویرایش تکمیل‌کننده ۶۵۰S لقب گرفته است با قابلیت‌های مخصوص پیست طراحی شده بود. چیزی که پیش‌بینی می‌شد روی فروشش تاثیرگذار باشد ولی به محض عرضه همه‌چیز تغییر کرد و مشتریان پر و پا قرص مک‌لارن کل انبار را خالی کردند. سوپراسپورت فوق با شاسی‌ فیبر کربنی که تنها ۷۵ کیلوگرم وزن دارد، مجهز به پیشرانه‌ای ۸/ ۳ لیتری هشت سیلندر Vشکل دو توربو شده است. خروجی آن ۶۶۶ اسب‌بخار در ۷۱۰۰ دور در دقیقه و گشتاورش ۷۰۰ نیوتن‌متر در ۵۵۰۰ دور در دقیقه است.
  • آغاز فروش مورانوی ۲۰۱۶

    نیسان با انتشار لیست قیمت همه مدل‌های شاسی‌بلند محبوب خود مورانو، فروش رسمی این خودرو را آغاز کرد. مورانوی ۲۰۱۶ در هشت مدل عرضه خواهد شد. نسخه پایه با سیستم انتقال قدرت FWD (محور متحرک جلو) و آپشن‌های ساده به قیمت حدودی ۲۹ هزار و ۶۰۰ دلار فروخته خواهد شد. نسخه‌ نهایی این خودرو نیز با مکانیزم AWD (همه چرخ‌های متحرک) و آپشن‌های تکمیل، ۴۰ هزار و ۷۰۰ دلار قیمت‌گذاری شده است. نیسان مورانو‌های جدید همگی با پیشرانه ۵/ ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکل و با قدرت ۲۶۰ اسب‌بخار و جعبه‌دنده CVT (انتقال قدرت متغیر متناوب) تولید می‌شوند.
  • چالش‌های دنیای بدون راننده!

    این روزها تب ساخت خودروهای بدون راننده یا آتونیموس صنعت خودرو را فراگرفته است. چالش خودروهای بدون راننده را شرکت‌های فعال در حوزه دیجیتال شروع کردند، اما امروزه خودروسازان بزرگ جهان نیز در این زمینه فعال شده‌اند. در حالی که آتونیموس‌ها در بخش تکنولوژی در حال پیشرفت بوده و گفته می‌شود تا سال ۲۰۲۰ به بلوغ خود می‌رسند و می‌توان آنها را در سطح انبوه نیز تولید کرد، به همین موازات رفته رفته بحث‌های جانبی آنها نیز دامنه‌دار می‌شود. در واقع خودروهای بدون راننده فضای جدیدی را در مواجهه ما با رانندگی ایجاد می‌کنند که در کنار سهولت‌هایی که ایجاد می‌کند می‌تواند زمینه‌ساز بروز مشکلات جدیدی نیز باشد.
  • پرچمدار جدید ولوو

    بعد از تجربه موفق شاسی‌بلند XC۹۰ که موجب شد یک‌بار دیگر نام خودروسازی ولوو بر سر زبان‌ها بیفتد، این شرکت سوئدی با روحیه‌ای دوچندان مدل جدید سدان خود را معرفی کرد. خودرویی که قرار است در سال ۲۰۱۷ به بازار عرضه شود و پرچمدار جدید خودروهای این شرکت باشد.

    این خودرو همانگونه که قبلا عنوان شده بود S۹۰ نام دارد. این خودرو که آن را می‌توان عصاره دانش ولوو در طول حیاتش به حساب آورد، به طور مشخص حاصل سرمایه‌گذاری ۱۱ میلیارد دلاری در یک دهه گذشته روی تحقیق و توسعه است. ولوو S۹۰ در کلاس خودروهای لوکس قرار می‌گیرد.

  • رونمایی از ارباب حلقه‌ها

    محصولات آئودی پس از حرف و حدیث‌های زیاد رونمایی شدند. خودروهایی که به واقع زیبا بوده و دل هر بیننده‌ای را می‌ربایند. فارغ از اینکه چه کسی به واقع نماینده آئودی در ایران خواهد شد، جای این برند در بازار ایران بسیار خالی است. شرکت رامک خودرو از ۷محصول آئودی در ایران رونمایی کرد. خودروهایی زیبا که اگر راهی بازار ایران شوند کار را برای بنز و بی‌ام‌و سخت خواهند کرد. شب رونمایی اولین خودرویی که روی صحنه آمد آئودی A۴ بود؛ خودرویی زیبا که در کلاس c قرار داشته و در حقیقت رقیبی برای بنز c کلاس و بی‌ام‌و سری ۳ است.
  • جنرال موتورز اینگونه گاورمنت موتورز شد

    دهم جولای ۲۰۰۹ برای بسیاری از آمریکایی‌ها یک روز عادی مانند دیگر روزهای جولای بود. حتی برای بسیاری از کارکنان و کارگران کارخانه‌های جنرال موتورز نیز تفاوتی با روزهای دیگر نداشت. اما برای کارشناسان اقتصادی و خبرنگاران، این روز، یک روز عادی نبود. در دهم جولای ۲۰۰۹ جنرال موتورزی که ویلیام سی دورانت و چارلز استوارت ۱۰۱ سال قبل بنیان گذاشته بودند از بین رفت و جنرال موتورز جدیدی به وجود آمد. نام این شرکت نیز از جنرال موتورز کورپوریشن به جنرال موتورز کمپانی تغییر پیدا کرد.

    این فقط یک تغییر اسم و اساسنامه نبود.

  • این دست سازهای دوست داشتنی

    سوپراسپورت‌های دست ساز که شاید معروف‌ترین آنها خودرو هنسی ونوم GT باشد، خودروهایی هستند که توسط شرکت‌های کوچک و اغلب به‌صورت کارگاهی تولید می‌شوند. تیراژ تولید بالایی نداشته و عموما با سفارش مشتریان و به همان تعداد تولید می‌شوند. با این همه نمی‌توان از کنار آنها به سادگی عبور کرد. چراکه در این خودروها ریزه کاری‌های صنعت خودرو به شدت رعایت می‌شود. درست است که خودروهای سوپراسپورت دست ساز با استفاده از قطعات خودروهای دیگر به‌ویژه در بخش‌هایی مانند موتور و گیربکس ساخته می‌شوند، اما مهندسان این شرکت‌ها تغییراتی در این قطعات ایجاد می‌کنند که خروجی نهایی آنها را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.

  • اطلاعاتی بیشتر درباره اسلحه کوچک فورد

    به مناسبت چهلمین سالگرد ساخت Fiesta،‌ فورد در تدارک عرضه ویرایش غول‌کش این هاچ‌بک دوست‌داشتنی‌اش است. شنیده‌‌ها حاکی از آن است که این آمریکایی‌ کهنه‌کار نسخه جدید فیستا را تا دندان مسلح خواهد کرد. به گفته یکی از مدیران شرکت، فورد هر تجربه‌ای که روی فوکوس آر. اس، F۱۵۰‌ رپتور و حتی شلبی جی‌تی ۳۵۰ کسب کرده بود را روی فیستا RS پیاده خواهد کرد. بر اساس تصاویر تاییدنشده کامپیوتری، نسل جدید این هاچ‌بک با ظاهری آیرودینامیک‌تر تولید خواهد شد. این پدیده را بیش از همه روی رکاب‌ها، سپرها و حتی بال عقب خواهیم دید.

  • حیات بلیزر در کالبد تاهو

    شورولت بلیزر یکی از خودروهای خاطره‌انگیز این روزها است. خودرویی که در زمان خودش اتهام پرمصرف بودن را همواره در پرونده داشت؛ اما امروزه به یمن کلاسیک شدن طرفداران زیادی پیدا کرد و کمتر کسی دیگر به مصرف سوخت ۱۷ تا ۲۲ لیتر آن در هر ۱۰۰ کیلومتر نگاه می‌کند. اکنون بلیزر را بیشتر به‌عنوان یک خودرو کلاسیک نگاه می‌کنند تا خودرویی برای سواری روزمره.

    شورولت بلیزر با شکل و شمایلی که ما می‌شناسیم تا سال ۱۹۹۴ روی خط تولید بود. بعد از این سال شورولت دو راه جداگانه را برای بلیزر در نظر گرفت. از دل پلتفرم آن یک پلتفرم جدید بیرون آورد و خودرویی با مشخصات بلیزر را روی آن تولید کرد، اما نام بلیزر را برای آن به کار نبرد.

بیشتر