ماموریت الکتریکی پورشه
پورشه از آن دست خودروسازانی است که سخت تن به تغییر می‌دهد؛ اما زمانی هم که تغییر می‌کند، جایی از صنعت خودرو را با خود تغییر می‌دهد. جدیدترین مدل مفهومی یا همان کانسپتی که این خودروساز ارائه کرده نشان می‌دهد که سنتی‌ساز آلمانی قصد دارد کاملا مد روز شود. پورشه با عبور از خودروهای هیبریدی یک کانسپت تمام الکتریکی ارائه کرده است. برای شرکتی که برگ برنده‌اش در موتورهای بنزینی قدرتمندش نهفته، چشم پوشیدن از موتورهای بنزینی کار ساده‌ای نیست. مگر آنکه توانسته باشد به جای آن یک موتور کاملا ایده‌آل الکتریکی را جایگزین کند. موتوری که بتواند قدرت و شتاب مورد انتظار از یک پورشه را فراهم کند. نام این خودرو را هم Mission E گذاشته‌اند که به معنی ماموریت الکتریکی است.

طراحی بدنه این خودرو وام گرفته از طراحی کلی پورشه است. با این تفاوت که سعی شده زوایای آن گردتر و در کل بدنه آن حجیم‌تر باشد. به همین دلیل وقتی از نمای دور به آن نگاه می‌کنیم ظاهری شبیه به بشقاب پرنده‌ها و UFOها در ذهن تداعی می‌شود. بدنه این خودرو به‌طور کامل از فیبرکربن ساخته شده است. البته بعید است این بدنه ساده، ایده نهایی پورشه برای این خودرو در صورت تولید باشد. چراغ‌های آن نیز چهارتایی و باتکنولوژی LED طراحی شده‌اند. طراحی این چراغ‌ها نیز چندان جدید نیست و آن را قبلا در خودرو به تولید رسیده پورشه ۹۱۸ دیده‌ایم. خودرو Mission E دارای دو موتور الکتریکی است که به‌طور مستقیم روی محورهای جلو و عقب آن نصب شده‌اند. این دوموتور روی هم ۶۰۰ اسب‌بخار قدرت تولید می‌کنند. به این ترتیب پورشه Mission E به راحتی در ردیف خودروهای سوپراسپورت قرار می‌گیرد؛ بدون اینکه ذره‌ای آلایندگی تولید کند! با چنین قدرتی این پورشه در مدت زمان ۳.۵ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. البته سرعت نهایی آن را هنوز اعلام نکرده‌اند، اما با همین شتاب ۵/ ۳ ثانیه‌ای برای بسیاری از خودروهای اسپورت از همین حالا خط و نشان می‌کشد. باتری‌های این خودرو با هر بارشارژ می‌توانند انرژی لازم برای ۴۶۰ کیلومتر پیمایش را فراهم کنند؛ اما نکته قابل‌تامل در فناوری باتری‌های این پورشه این است که این باتری‌ها دارای سیستم شارژ سریع هستند و در مدت زمان ۱۵ دقیقه می‌توان تا ۸۰ درصد ظرفیت آنها را شارژ کرد. پورشه قصد دارد تا قبل از سال ۲۰۲۰ میلادی این مدل را به تولید انبوه برساند.

ساخت خودروهای الکتریکی در ابتدا با اندیشه‌ای کاملا اقتصادی و با هدف کاهش هزینه استفاده از خودرو و همچنین حمایت از محیط زیست در برابر آلایندگی خودروهای بنزینی آغاز شد. اما خیلی زود سوپراسپورت‌سازها متوجه قابلیت‌های موتور الکتریکی شده و پا در این وادی نهادند. موتورهای الکتریکی هم گشتاور بالایی دارند و از آن مهمتر این گشتاور را از لحظه اول در اختیار راننده می‌گذارند. به همین دلیل یک گزینه عالی برای خودروهایی هستند که به شتاب و سرعت بالا نیاز دارند.