شماره روزنامه ۶۱۶۱
|

آخر هفته

  • دافعه ملکی تهران قدیم - ۴ آذر ۹۵

  • ترافیک شهری و جاده‌ای گریبانگیر اقتصاد

    پرستو فخاریان
    دبیر سرویس گردشگری

    از ترافیک به‌عنوان یک معضل مهم در راه‌های شهری و برون‌شهری یاد می‌شود؛ معضلی که بخشی از زندگی مردم در کلان‌شهرها را تشکیل می‌دهد و حتی آنها را در جاده‌ها نیز تنها نمی‌گذارد. این مساله البته بیش از هر کجای دنیا، کشورهای درحال توسعه را درگیر خود کرده است، زیرا این کشورها در دهه‌های اخیر با رشد فزاینده در تعداد وسایل نقلیه خود مواجه شده‌اند ولی فرهنگ بهره‌گیری از وسایل نقلیه و راه‌ها، با کندی شکل گرفت. از سوی دیگر مساله تنها فقدان فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه نیست که چالش‌ساز است بلکه سیاست‌گذاری‌های نامناسب یا عدم بهره‌گیری از تجارب کشورهای پیشرفته در این زمینه نیز بیش از هر چیز به این چالش دامن می‌زند.

  • عکس خبری - ۴ آذر ۹۵

  • لبیک یا حسین(ع)

    تجدید پیمان با آرمان‌های شهید کربلا امسال هم میلیون‌ها زائر حسینی را به برگزاری مراسم بزرگ‌ترین تجمع مذهبی بشری در عراق کشاند. مراسم اربعین امسال با حضور میلیون‌ها مسلمان شیعه و سنی و انسان‌های آزاده که با وجود تهدیدهای امنیتی داعش با پای پیاده خود را از شهرهای مختلف عراق و دیگر کشورها از سراسر جهان از جمله ایران، به جوار حرم امام حسین رساندند، در کربلای معلی برگزار شد. امسال تعداد زوار ایرانی بیش از ۲ میلیون نفر تخمین زده شد که نسبت به زائرین سال ۹۰ رشد ۴۰ برابری داشته است.

    .
  • اوج‌گیری پوپولیسم در جهان؟

    با پیروزی غیرمنتظره ترامپ در آمریکا و پیش از آن، رای شوکه‌کننده بریتانیایی‌ها به برگزیت و حالا ظهوراحتمالی ترامپ بعدی از فرانسه، زنگ خطر اوج‌گیری پوپولیسم و نیز ملی‌گرایی افراطی در بسیاری از نقاط جهان به صدا درآمده است. مارین لوپن، رهبر حزب راست افراطی جبهه ملی در فرانسه، تاکنون با جذب ۲۹درصد آرای احتمالی در انتخابات ریاست‌جمهوری پیشرو است. با این همه در آلمان، آنگلا مرکل خود را برای چهارمین بار نامزد صدراعظمی کرده تا به گفته خود به تقویت نظم لیبرال بین‌الملل یاری رساند.

    .
  • معرفی ۳ ضد برجامی

    در فاصله ۲ ماه مانده به آغاز کار کابینه دونالد ترامپ و در حالی که اسامی مختلفی از گوشه و کنار برای مناصب کلیدی دولت جدید مطرح شده اما تاکنون نام سه تن برای گزینه‌های امنیتی و قضایی آمریکا قطعی شده است. دفتر ترامپ در بیانیه‌ای از«مایک پومپئو» برای نشستن بر کرسی ریاست سیا، سناتور«جف سشن» برای نشستن بر مسند دادستان کل آمریکا و ژنرال«مایکل فلین» به‌عنوان مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور نام برده است که هر سه نفر از شخصیت‌های افراط‌گرا و تندروهای مخالف ایران و ضد برجام هستند.

    .
  • تعرض به آزادی‌های اساسی

    دادستانی مشهد یک بار دیگر از برگزاری مراسمی در این شهر مقدس جلوگیری کرد. اما این بار موضوع مراسم برگزاری کنسرت موسیقی نبود بلکه قضیه به سخنرانی علی مطهری نایب رئیس مجلس مربوط می‌شد که قرار بود روز اربعین با موضوع«تحلیل واقعه کربلا» سخنرانی کند. در حالی که مطهری ساعتی پیش از مراسم به مشهد رسیده بود اما از دادستانی خبر رسید که برنامه باید لغو شود. نماینده تهران در واکنش به دستوردادستانی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، لغو سخنرانی خود در مشهد را داعش‌گونه توصیف و اظهار امیدواری کرد که لغو این مراسم بر اساس نامه آیت‌الله علم الهدی نباشد.

  • پیش‌بینی انتخاباتی احمدی نژاد

    با وجود اینکه احمدی‌نژاد دیر زمانی نیست که از سوی بزرگان نظام از شرکت در انتخابات نهی شده است اما سرانجام دلخوری‌اش را بروز داد. رئیس‌جمهور سابق پیش‌بینی کرده که این انتخابات از سردترین دوره‌های انتخابات خواهد بود که دود آن به چشم نظام خواهد رفت. با وجود اینکه سایت پایش در این باره نوشته که احمدی‌نژاد هر گونه کمک به گرم کردن تنور انتخابات سال آینده را رد کرده است اما او روز دوشنبه در سفری دو روزه به استان خوزستان، به میان مردم رفت و بازهم برای آنان از راه‌های نجات بشر سخن گفت.

    .
  • غافلگیری با برف پاییزی

    بارش اولین برف پاییزی اگرچه دل خوشی و شادمانی مردم را به خاطر رهایی از آلودگی هوای تهران در پی داشت اما یخ زدن خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و بی‌تدبیری برخی مسوولین موجب شد تا ترافیک سنگین صبحگاهی، تهرانی‌ها را به شدت غافلگیر کند. برفی که از یکشنبه عصر باریدن گرفته بود روز دوشنبه موجب یخ زدن برخی شریان‌های شهری شد و ترافیک سنگینی دربزرگراه‌های همت، رسالت، چمران، یادگار امام،‌ نیایش و مدرس ایجاد کرد. پیش از این سازمان هواشناسی نسبت به بارش برف و یخبندان ناشی از آن هشدار داده بود.

    .
  • نه عزا، نه شادی

    در حالی که با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، جهان در حیرت فرو رفت و بسیاری از سران کشورها در واکنش به این پیروزی ابراز خوشحالی یا ناراحتی کرده بودند، مقام معظم رهبری در نخستین واکنش به این انتخاب فرمودند که برخلاف عده‌ای که در دنیا، برای نتیجه انتخابات آمریکا، عزا گرفته‌اند یا عده دیگری که شادی می‌کنند ما نه عزا می‌گیریم و نه شادی می‌کنیم، زیرا برای ما فرقی نمی‌کند و هیچ نگرانی هم نداریم و به لطف الهی، برای مواجهه با هر حادثه محتملی نیز آماده‌ایم.

    .
  • افزایش احتمال توافق اوپک

    سفر بارکیندو، دبیر کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت به ایران و دیدار با وزیر نفت کشورمان در حالی صورت گرفته که نشست الجزایر چند روز دیگر برگزار خواهد شد و آخرین رایزنی‌ها برای شکل‌گیری توافق بزرگ نفتی، احتمال توافق اوپکی‌ها را افزایش داده است. برخی از خبرگزاری‌ها اظهارنظر زنگنه پس از دیدار با بارکیندو درباره احتمال توافق در نشست بعدی را به چراغ سبز ایران به اوپک تعبیر کرده‌اند. اعضای اوپک قرار است در الجزایر درباره طرح فریز نفتی و نیز کاهش تولید برخی کشورها گفت‌وگو کنند.

    .
  • قهرمانی تکواندوکاران دختر

    در ادامه مدال‌آفرینی دختران سرزمینمان در میادین مختلف ورزشی، این بار نوبت به تیم ملی تکواندوی دختران نوجوان ایران رسید تا در رقابت‌های جهانی این رشته در کانادا که با حضور ۸۰۰ تکواندوکار از ۱۱۰ کشور برگزار می‌شد، با کسب ۲ مدال طلا و ۲ برنز، قهرمان جهان شوند. این تیم دو سال پیش توانسته بود به مقام نایب قهرمانی برسد. در همین حال سرمربی تیم ملی نیز به‌عنوان بهترین مربی جهان در بخش زنان انتخاب شد. تیم ملی تکواندوی پسران نوجوان ایران هم در این رقابت‌ها عنوان چهارمی جهان را کسب کرد.

    .
  • تفحص از شهرداری

    با اعلام نظر علی لاریجانی درباره رسیدگی همزمان تحقیق و تفحص از شهرداری و رسیدگی به این پرونده در قوه قضاییه، راه برای بررسی عملکرد اداری و مالی شهرداری در مجلس باز شد. قرار است نشست مشترک شهردار تهران و متقاضیان تحقیق و تفحص در هفته سوم آذرماه برگزار شود و چنانچه پاسخ شهردار به ابهامات قانع‌کننده نبود تحقیق و تفحص از شهرداری به صحن علنی مجلس برود. در همین حال هیات بازرسی امور وزارت کشور برای بررسی عملکرد اداری و مالی شهرداری تهران، در این سازمان مستقر هستند.

    .
  • تعلیق قراردادهای بوئینگ و ایرباس؟

    شاید بتوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای برجام را انعقاد قراردادهایی برای خرید هواپیما از دوغول هواپیماسازی جهان یعنی بوئینگ و ایرباس دانست که نوید نوسازی ناوگان هوایی ایران را پس از ۳۷ سال تحریم به مردم کشورمان می‌داد. اما هنوز چند هفته‌ای از مجوز خزانه‌داری آمریکا به بوئینگ نگذشته بود که با روی کارآمدن ترامپ، رویای نوسازی هواپیماها رنگ باخت و در ‌هاله‌ای از ابهام فرو رفت. پس از تمدید قانون تحریم‌های ۱۰ ساله علیه ایران، مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته طرح ممنوعیت فروش هواپیماهای مسافربری از سوی شرکت‌های ایرباس و بوئینگ را به ایران که پیش‌تر مورد موافقت دولت اوباما قرار گرفته بود تصویب کرد.

  • بسته مقابله با آلودگی هوا

    اگرچه این هفته گرد و غبار شدید، مردم بندرعباس را خانه‌نشین کرد و شرایط جوی نامساعد، موجب تعطیلی مدارس و توقف فعالیت در بنادر مسافری و فرودگاهی شد، اما هفته گذشته به دنبال آلودگی شدید هوای تهران و تعطیلی مدارس، بسته‌ای در دولت به تصویب رسید که بر اساس آن تقویم جدید آموزشی مدارس، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و نیز مدیریت تقاضای سفر درآن گنجانده شد. اما در استان‌های جنوبی هنوز هم برای گرد و غبار ناشی از هجوم ریزگردها ازکشورهای همسایه چاره‌ای پیدا نشده است.

    .
  • استقبال بی‌نظیر کتابخوان‌ها

    استقبال کتابخوان‌ها از طرح کتاب پاییزه که با شعار «ایران می‌خواند» در بازه زمانی یک ماهه از ۲۴ آبان تا ۲۴ آذرماه در کتابفروشی‌های سراسر کشور اجرا می‌شود،چنان بی‌نظیر بوده که تنها در هفته اول از شروع طرح رشدی سه برابری نسبت به دوره قبل داشته است. در این طرح سقف تخفیف برای هر کتابفروشی حداقل ۲۰ میلیون ریال و سقف مجاز خرید برای هر خریدار حداکثر یک میلیون ریال است و خریدار هم می‌تواند در چند نوبت و از چند کتابفروشی عضو طرح «پاییزه کتاب»، آثار مورد نیاز خود را خریداری کند.

    .
  • سیلی به دستفروش

    برخورد ماموران شهرداری با دستفروشان در کنار خیابان‌ها دوباره جریان‌ساز شد. در فومن داستان سیلی مامور سد معبر بر صورت پیرزن دستفروش، در شبکه‌های اجتماعی دست به دست گشت و آن سوتر در ارومیه هم، فیلم ضرب و شتم جوانی دستفروش توسط ماموران خیلی زود در فضای مجازی پیچید. هرچند با ماموران خاطی برخورد قانونی صورت گرفت اما افزایش روزافزون دستفروشی در شرایط اقتصادی کنونی موضوعی است که نیازمند بررسی‌های بیشتر کارشناسان است. با این همه برخورد خشونت‌آمیز راه‌حل آن نیست.

    .
  • پنج پالس مثبت به توافق اوپک

    بهزاد بهمن نژاد
    دبیر گروه نفت و پتروشیمی

    در حالی کمتر از یک هفته تا نشست ۱۷۱ اوپک باقی مانده که ترافیکی از دیدارها و مذاکرات میان بزرگان بازار نفت برقرار است. نهایی کردن توافق اولیه اعضای اوپک در الجزایر برای کاهش سطح تولیدات به ۵/ ۳۲ تا ۳۳ میلیون بشکه در روز محور اصلی نشست مزبور خواهد بود. در این راستا، دبیر کل اوپک ابتدای هفته دیداری با وزیر نفت کشورمان داشت که طرفین دستیابی به توافق را در نشست آتی کاملا ممکن دانستند. همچنین، اعضای کمیته مقامات عالی (HLC) اوپک که ماموریت ویژه آنها تعیین سهم هر کشور در توافق نهایی است، نسبت به پیشرفت در مذاکرات خود ابراز امیدواری کردند.

  • عصر «شوونیسم»

    شادی آذری
    دبیر گروه اقتصاد بین‌الملل

    انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا، برای اغلب افراد غیرمنتظره بود. جهان اما باید از این پس به رویدادهایی از این دست عادت کند. الگوی جدیدی از ملی‌گرایی که ترامپ در سخنرانی‌ها و کمپین انتخاباتی‌اش ارائه کرد، صرف‌نظر از اینکه برای جلب آرا بود یا نیت واقعی‌، موجی از ناسیونالیسم ارتجاعی را ایجاد کرده است است که به این زودی فروکش نخواهد کرد. گویی تبعیض‌های قومی، نژادی و جنسیتی که تا کنون بر اقشار خاصی از جوامع فشار می‌آورد حالا جای خود را به برتری جویی همان اقشار داده تا جایی که میهن‌پرستی مدنی با همه مثبت‌اندیشی و صلح‌جویی‌ خود به شوونیسم (ملی‌گرایی افراطی) و ملی‌گرایی قومی بدل شده و اتحاد جای خود را به پرخاش و نفرت از سایر گروه‌های اجتماعی داده است.

  • فراز و فرود تامین مالی خرید هواپیما

    غزاله طایفه
    دبیر گروه بازرگانی

    مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته با تصویب طرحی ضدایرانی، تامین مالی خرید هواپیما را هدف گرفت. بر اساس این طرح وزارت خزانه‌داری آمریکا از صدور مجوز به بانک‌های آمریکایی برای تامین مالی فروش هواپیما به ایران منع می‌شود. تصویب این طرح در شرایطی است که بعد از برجام مذاکرات ایران با دو غول هواپیماساز جهان، یعنی بوئینگ و ایرباس برای خرید و اجاره بیش از ۲۰۰ فروند هواپیما در دستور کار مقامات صنعت هوایی کشور قرار گرفته است. اگرچه مقامات بوئینگ اعلام کرده‌اند که به سیاست‌های احتمالی دولت جدید این کشور برای ممنوعیت فروش هواپیما به ایران احترام می‌گذارند، اما رقیب اروپایی آن (ایرباس) واکنش متفاوتی نسبت به این موضوع داشته است.

  • بار دیگر؛ مطهری

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر

    نام علی مطهری بار دیگر به صدر اخبار رسیده؛ نماینده‌ای که مردم تهران او را برای صراحت و جسارتش در برخورد با بسیاری از موضوعات به‌عنوان دومین انتخاب خود به مجلس دهم فرستادند، این روزها با حمایت ویژه بسیاری از همکارانش در بهارستان روبه‌رو است که پیش از این نیز او را برای نایب رئیسی مجلس برگزیده بودند. لغو سخنرانی نایب رئیس مجلس در مشهد همزمان با اربعین حسینی، نه تنها مجلسی‌ها را به واکنش واداشت بلکه شخص رئیس‌جمهوری در این باره اعلام موضع کرد.

  • دافعه ملکی تهران قدیم

    سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی در هسته فرسوده شهر تهران به‌رغم تغییرات مثبت نسبت به دو سال گذشته، برای اوج‌گیری و رسیدن به سطح مطلوب «مورد انتظار: به ۵ مانع برخورد کرده است. ۱۲ منطقه پایتخت - بیش از نیمی از مناطق ۲۲ گانه تهران- در محدوده بافت فرسوده قرار دارد به‌طوری‌که ۵ درصد از مساحت شهر تهران که «تهران قدیم» را شکل داده است به‌خاطر مواجهه با حجم زیاد املاک کلنگی، سالخورده، ریزدانه و غیرقابل نفوذ به لحاظ معابر تنگ و کوچه‌های باریک، به‌عنوان مناطق فرسوده این کلان‌شهر محسوب می‌شود.

    دولت و شهرداری تهران برای نوسازی هسته قدیمی و فرسوده شهر، سال گذشته بسته سیاستی مشترک بابت تشویق سرمایه‌گذاران ساختمانی برای ورود به این ۱۲ منطقه تدارک دید که محتوای آن، ساخت‌وسازهای مسکونی را از پرداخت ۵۰ تا ۱۰۰ درصد عوارض ساخت معاف کرده و در عین حال وام ساخت ارزان قیمت (سود تک رقمی) برای این مناطق در نظر گرفته است.

  • تسهیل‏گری در نوسازی شهر تهران

    تجربه ۵/ ۳ دهه گذشته در نوسازی بافت فرسوده، از موفقیت مدل «تشویق به نوسازی از طریق دفاتر تسهیل‌گری» حکایت می‌کند. وجود این دفاتر سبب شده مالکان املاک کلنگی به جای اجبار به نوسازی، متقاعد به واگذاری موقتی یا دائمی ملک‌ خود به سرمایه‌گذار ساختمانی برای نوسازی شوند. این مقاله که توسط کاوه حاج علی اکبری تهیه شده است، در نظر دارد تا ضمن تبیین تجربه راه‏اندازی دفاتر تسهیل‏گری در بافتهای فرسوده شهر تهران به بررسی مهمترین نتایج و اثرات اقدامات این نهادها باتمرکزبر نوسازی مسکن بپردازد.

    اوایل دهه ۱۳۸۰ را می‏توان به عنوان دوران افزایش توجه نسبت به افت و فرسودگی محدوده‏های درون‏شهری قلمداد کرد.

  • پارادوکس نوسازی بافت فرسوده

    موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده و ضرورت رسیدگی به وضعیت این بافت‌ها پس از وقوع زلزله بم در ادبیات شهرسازی کشور و همچنین در برنامه‌ریزی‌های توسعه شهری از جایگاهی ویژه و خاص‌تری نسبت به قبل برخوردار شده است. با این وجود کارشناسان شهری معتقدند اگرچه مدیران شهری و دولتی طی سال‌های گذشته اشکال مختلفی از بسته‌های تشویقی را برای ترغیب مالکان املاک کلنگی به نوسازی تعریف کرده‌اند اما نبود یک برنامه منسجم در غیاب مدیریت یکپارچه شهری و توجه نکردن به نوسازی زیرساخت‌های خدماتی به همراه نوسازی پلاک‌های شهری سبب شکل‌گیری یک بافت فرسوده مدرن در قلب پایتخت شده است.

  • راهکار خروج از رکود نوسازی

    نوسازی بافت‌های فرسوده شهری یکی از اهداف مهم مدیران شهری و دولتی در چند سال اخیر به‌ویژه در کلان شهرهای کشور بوده است؛ به‌گونه‌ای که در طرح جامع شهر تهران تاکید شده است به‌دلیل وضعیت خاص بافت فرسوده شهر تهران سالانه باید ۵ درصد از بافت فرسوده احیا و نوسازی شود. برای دستیابی به این هدف در چند سال اخیر طرح‌های مختلفی از سوی مدیران شهری با همکاری وزارت راه وشهرسازی اجرایی شد. به‌عنوان مثال سازمان نوسازی شهر تهران در گذشته‌ای نه چندان دور، در نقش کارفرما چند طرح ساختمانی با ظرفیتی نزدیک به ۵ هزار واحد مسکونی در چند منطقه جنوب شهر، در محله‌های فرسوده اجرا و احداث کرد.

  • عقب‌نشینی تراکم‌فروشی به نفع بافت فرسوده

    دنیای اقتصاد: ارزش ناچیز بافت‌های فرسوده و به‌دنبال آن عدم رغبت سرمایه‌گذاران به مشارکت در نوسازی این بافت‌ها یکی از عواملی است که موجب شده تسهیلات بانکی و مقررات شهری که به عنوان مشوق نوسازی بافت فرسوده پیش‌بینی شده است، فایده چندانی نداشته باشد. در این بین جایگزینی سرمایه‌گذاری در بافت‌های کم ارزش و فرسوده به جای دریافت عوارض فروش تراکم در مناطق برخوردار و گران‌قیمت شهر،‌ راهکاری است که به‌نظر می‌رسد در صورت اتخاذ، بخشی از مشکل بافت فرسوده را حل می‌کند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، فرسودگی بافت‌های شهری، عدم استحکام ساختمان‌ها و شبکه معابر بسیار باریک در این مناطق مساله کوچکی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد.

  • تحلیل اجتماعی یک مساله کالبدی

    دنیای اقتصاد: وجوه اجتماعی نوسازی بافت‏های فرسوده جزو جنبه‏هایی از موضوع است که معمولا در سایه توجه به جنبه‏های شهرسازی و اقتصادی، غالبا مورد غفلت قرار می‏گیرد. این در حالی است که تمرکز هسته‏های ارتکاب جرم در محله‏های فرسوده نشان از ارتباط تنگاتنگ این دو حوزه با یکدیگر دارد. این هم‏پیوندی دو حوزه نشان می‏دهد معضل بافت فرسوده پیش از اینکه یک مساله کالبدی باشد، یک معضل فرهنگی است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، درحالی‌که متوسط تراکم جمعیت در سایر بافت‏های تهران ۱۳۱ نفر در هر هکتار است، در بافت‏های فرسوده این رقم به ۳۷۰ نفر در هر هکتار افزایش می‏یابد.

  • دردسرهای بوروکراسی در مسیر نوسازی

    رئیس شورای اسلامی شهر تهران حلقه مفقوده نوسازی بافت‌های فرسوده را عدم ایفای نقش تسهیل‌گری توسط دولت و شهرداری دانست و با انتقاد از فرآیند طولانی صدور پروانه و استفاده از تسهیلات بانکی، گفت: زمان در امر تسهیل‌گری باید به حدی کوتاه شود که مردم تصور نکنند نوسازی به معنای اسیر شدن در مسیر راهروهای اداری است.

    مهدی چمران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با اشاره به اهمیت موضوع «نوسازی بافت فرسوده» برای تهران و حتی کل کشور با توجه به تاریخ کهن این سرزمین، گفت: بخشی از این بافت‌ها علاوه‌بر آنکه فرسوده هستند، بافت تاریخی و فرهنگی هم محسوب می‌شوند و زمانی که این دو موضوع در کنار هم وجود داشته باشد، مشکل احیای بافت پیچیده‌تر می‌شود.

  • راه های نفوذ به بافت فرسوده

    یک گروه از کارشناسان شهری با بررسی تجارب ثبت شده در کارنامه نوسازی بافت فرسوده، بر جلب مشارکت مالکان تاکید می‌کنند. کارشناسان معتقدند سرمایه‌گذاران ساختمانی به کمک ابزارهای سیاستی دولت، از ١٥ راه مرتبط با هم می‌توانند به محدوده بافت های فرسوده شهرها نفوذ کنند. این مبادی ورود سرمایه به شرح زیر است: در مجموع، باور و رهیافتی متفاوت از گذشته در طرح‌های بهسازی و نوسازی مسکن شهری به چشم می‌خورد که تاکید بر برنامه‌‌ریزی و اقدامات فراتر از بعد کالبدی و صرفا مهندسی در آنها پیشرفتی مناسب است؛ هرچند هنوز با جامعیت، حضور اثربخش اجتماعات (که نیازمند توانمندسازی آنها و برقراری حکمروایی در تصمیم‌گیری‌های شهری است) و تبدیل طرح و برنامه به عمل و اجرا در آنها فاصله زیادی است.

  • بدهی سنگین دولت به بافت‌های فرسوده

    روند فعلی تسویه حساب دولت با شهرداری‌ها در بازار نوسازی بافت‌های فرسوده، به ١٠ سال زمان برای پرداخت کامل مطالبات شهرداری‌ها نیاز دارد. این مدت زمان البته فقط به مطالبات گذشته تاکنون بر می‌گردد. حال آنکه هر سال بر طلب شهرداری‌ها از دولت در این حوزه افزوده می‌شود. در این باره آمارهای رسمی از متولی نوسازی در مدیریت شهری تهران از تخصیص یکصد میلیارد تومان از دیون دولت به شهرداری‌ها خبر داد و گفت: در بودجه امسال رقمی معادل ۴۰۰ میلیارد تومان برای پرداخت پیش‌بینی شده بود که در حال حاضر ۱۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص داده‌ شده است که باید نسبت به همان بدهی‌های موجود بین شهرداری‌ها توزیع شود.

  • چالش چهارگانه در مسیر نوسازی

    به گزارش «دنیای اقتصاد»، محمدسعید ایزدی، معاون وزیر راه و شهرسازی در امر سیاست‌گذاری‌، راهبری، برنامه‌ریزی و مدیریت احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های قدیمی، فرسوده و ناکارآمد شهری، «مداخله مستقیم و نابجای دولت‌ها» در امر بهسازی و نوسازی، «قرار نداشتن بافت‌های فرسوده در اولویت برنامه‌های اجرایی دولت»، همچنین «تضعیف جایگاه نوسازی و بهسازی بافت‌های فرسوده شهری در برخی مقاطع زمانی»و «وابستگی امر نوسازی و بهسازی به درآمدهای عمومی و بودجه‌های دولتی» را از مهم‌ترین دلایل به نتیجه نرسیدن چشم‌اندازهای موجود در اسناد قانونی برای بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده شهری اعلام کرد.

  • رابطه Uوارونه بین ایمنی ترافیک و رشد اقتصادی*

    امروزه حمل‌ونقل و ترافیک یکی از اجزای مهم اقتصاد ملی به حساب می‌آید و به دلیل داشتن نقش زیربنایی، تاثیر فراوانی بر فرآیند رشد اقتصادی کشورها دارد. این بخش در برگیرنده فعالیت‌هایی است که به شکلی گسترده در تمامی زمینه‌های تولید، توزیع و مصرف کالا و خدمات جریان داشته و در مجموعه فعالیت‌های اقتصادی نقش غیرقابل انکاری ایفا می‌کند. بدون وجود شبکه حمل‌ونقل، تاسیسات و تجهیزات جانبی و ناوگان مطلوب تصور رشد و توسعه عمومی کشور غیرممکن به نظر می‌رسد. از سوی دیگر، با گسترش زندگی ماشینی و افزایش روزافزون ترافیک در شهرها و جاده‌ها در نیم قرن اخیر، در مقابل فواید اقتصادی و رفاهی گسترش ارتباطات و سرعت جابه‌جایی کالا و مسافر، به سرعت بر میزان هزینه‌های ترافیک جاده‌ای و شهری افزوده شده است.

  • قیمت «ازدحام ترافیک» چقدر است؟

    برای چندین دهه رشد حجم ترافیک از سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در زیرساخت جاده‌ای پیشی گرفته و نتیجه این کار افزایش بی‌سابقه و شدید در ازدحام ترافیک بوده است. ازدحام، هزینه‌های مختلفی به مسافران تحمیل می‌کند؛ کاهش سرعت و افزایش زمان سفر، کاهش زمان سفر قابل اطمینان، مصرف سوخت بیشتر و برهم خوردن آرامش و راحتی در نتیجه از بین رفتن برنامه سفر و زمان‌بندی مجدد برای آن یا استفاده از روش‌های دیگر سفر. هزینه ناشی از افزایش زمان سفر و مصرف سوخت به تنهایی برآورد می‌شود که در ایالات متحده آمریکا به‌طور سرانه حدود ۱۰۰ دلار تمام می‌شود و این مقادیر با اروپا نیز قابل مقایسه است.

  • هزینه ۲۰هزار میلیاردی ترافیک پایتخت برای اقتصاد کشور

    شیما رئیسی

    همه شهرهای بزرگ در مرحله‌ای از فرآیند توسعه وگسترش فیزیکی خود، با مساله‌ای به نام ترافیک روبه‌رو شده‌اند. رشد سریع جمعیت و همچنین دسترسی تعداد زیادی از ساکنان شهر به اتومبیل‌های شخصی که بخش زیادی از آن در ارتباط مستقیم با سرانه درآمدی افراد و البته تحت تاثیر مجموعه‌ای از سیاست‌های کلان اقتصادی آن کشورهاست، پیش از آنکه فرصت فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای فائق آمدن بر حجم بالای ترددهای درون شهری را به دست‌اندر‌کاران اداره امور شهری دهد، در برهه‌ای با ایجاد پیچیدگی‌های بسیار در عرصه حل مسائل ترافیکی شهر، مدیران شهری را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند.

  • تجارب خارجی از تعریف ارزش و قیمت جاده‌ها

    هزینه‌های کاربری جاده‌ها در دوره‌های مختلف در اروپا افزایش یافته است. این هزینه‌ها به این دلیل تحمیل می‌شوند که مدیریت جاده را از نظر مالی امکان‌پذیر سازند و تقاضا را قانونمند کنند. در همین زمان، تجربه عملی، اطلاعاتی در مورد اثرات قیمت‌گذاری بر جاده‌ها فراهم آورده است. در ادامه قصد داریم پیمایشی مفید و مختصر و ساده فهم در مورد تاثیرات قیمت‌گذاری جاده‌ها ارائه کنیم. همان‌طور که گفته شد، دو هدف اولیه‌ای که قیمت‌گذاری جاده فراهم می‌کند، معمولا مدیریت تامین مالی و تنظیم تقاضا است. در مواردی که تامین مالی مهمترین هدف است، تلاشی انجام می‌شود تا پرداخت‌هایی را تعیین کند که درآمدهای هدف‌گذاری‌شده به دست بیایند.

  • عوارض بزرگراه‌ها، فرمول مدیریت ترافیک

    مترجم: امیر شاملویی

    آزادراه‌ها و جاده‌ها رایگان نیستند، بلکه بهای آنها به‌نوعی گرفته می‌شود؛ مالیات بر سوخت منبع اصلی درآمدی است که برای تامین مالی ساخت بزرگراه‌ها و حفظ و نگهداری از آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با وجود این بیشتر بحث‌های مرتبط با زیرساخت‌ بزرگراه‌ها بر وضعیت سیستم تمرکز دارد و ترافیک معضلی است که فشار بیشتری بر اغلب رانندگان اعمال می‌کند. البته مالیات بر سوخت موثرترین راهی نیست که با آن بتوان با ترافیک برخورد کرد. رانندگان در اغلب بزرگراه‌های ایالات‌متحده عوارضی برای دسترسی به این زیرساخت‌ها نمی‌پردازند.

  • دکه مطبوعات - ۴ آذر ۹۵

    The Nation

    زلزله مخرب ترامپ

    مجله نیشن در شماره اخیر خود جلد را کاملا سیاه کرده و بر روی آن نوشته است: سوگواری، مقاومت و سازماندهی کردن. این مجله می‌نویسد: آمریکا یک زلزله سیاسی را (در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری ) تجربه کرد. هنوز میزان خسارت آن مشخص نیست اما زلزله بسیار پر قدرت بوده است. مردم در این دوره از انتخابات به کسی رای دادند که گفته است دستور به اخراج مهاجران خواهد داد، کسی که با زنان رفتار محترمانه‌ای نداشته و بی‌توجه به آزادی‌های مدنی و مذهبی است.

  • راهنمای ساده و جامع ری‌گردی

    نیوشا امینیان
    راهنمای گردشگری

    گاهی با خودمان فکر می‌کنیم برای سفر حتما باید به راه‎های دور برویم یا از جاده‌های پر و پیچ و خم بگذریم؛ اما گاهی در نزدیکی ما مقاصدی وجود دارد که تاکنون به آن سر نزده‎ایم و اتفاقا بسیار دیدنی هم هستند. یکی از سفرهای مورد علاقه من سفرهای درون استانی است؛ البته از منظر یک پایتخت‌نشین. وقتی زمان کافی یا بودجه زیادی ندارم اما از خیر یک سفر هم نمی‌توانم بگذرم، سعی می‌کنم همین اطراف تهران جایی را برای گردش پیدا کنم. یکی از بهترین گردش‌هایی که در استان داشته‌ام، سفر به شهر ری بوده است؛ ری، این عروس شهرهای دنیای قدیم که حالا در حاشیه شهر بزرگ‌تری قرار گرفته و در نهان خود عجایبی شگفت را نهان دارد که کمتر گردشگرانی از آن مطلع می‌شوند.

  • ۷ ایده برای شروع کسب‌وکارهای کوچک درگردشگری

    مترجم: امیر شاملویی

    در هر صنعتی همواره پرسش‌های اساسی در مورد شروع یک کسب‌وکار و برنامه‌ریزی برای ورود به آن و کسب سود وجود دارد. صنعت سفر و گردشگری نیز از این قاعده مستثنی نیست. هر یک از فعالان این صنعت نیز همانند سایر فعالان این پرسش‌های اساسی را مطرح می‌کنند: چه فرصت‌هایی در صنعت سفر وجود دارند؟ بهترین ایده‌های تجاری و فرصت‌ها برای شروع کسب‌وکار در سال‌جاری کدام موارد هستند و چه جذابیتی دارند؟

    به جز صنعت حمل و نقل، کسب‌وکارهای مربوط به هتلداری و آژانس‌های مسافرتی، هنوز فرصت‌های کسب‌وکار بسیاری در صنعت سفر وجود دارند.

  • ۴ نکته مالی برای والدین

    مترجم: مریم رضایی

    به‌عنوان یک پدر و مادر زندگی روزمره شما در سطح شخصی می‌تواند شگفت‌انگیز باشد، اما از دیدگاه مالی می‌تواند به طرز وحشتناکی پراسترس باشد. نیازهای شما از نظر زمانی و پولی با گذشت زمان می‌تواند به‌طور چشمگیری تغییر کند و بسیاری از والدین آمادگی کافی برای اینکه یک خانواده رو به رشد را مدیریت و برای آن برنامه‌ریزی کنند، ندارند. در اینجا چند نکته را که می‌تواند به حفاظت از خانواده شما کمک کند تا بتوانید برای آینده برنامه‌ریزی داشته باشید، عنوان می‌کنیم:

    در مورد مسائل مالی گفت‌وگو کنید

    با خانواده دور هم بنشینید و اهداف مالی‌تان را مشخص کنید.

  • ۱۳ تکنیک برای پس‌انداز مداوم

    هر کسی برای کار خاصی پس‌انداز می‌کند، بعضی‌ها برای خرید یک گوشی جدید، بعضی برای مسافرتی که در پیش دارند، بعضی برای پرداخت اقساط ماهانه وامی که گرفته بودند و بعضی برای آینده خود و بعضی هم پس‌انداز می‌کنند که اگر موقعیتی اضطراری پیش آمد و به پول نیاز داشتند، پول‌هایشان را هدر نداده باشند و بتوانند به جای قرض کردن از دیگران، از پس‌انداز خودشان، هزینه‌هایشان را پوشش دهند. از آنجایی که انسان‌ها تمایل دارند برای موقعیت‌های اضطراری مالی آمادگی داشته باشند، پس‌انداز کردن را به‌عنوان یک عمل عقلانی و صحیح می‌دانند؛ اما فرآیند پس‌انداز کردن، به دلایل متعددی به موانعی بر می‌خورد و به سرانجام مطلوب نمی‌رسد.

  • نگاهی به تجربه کشور چین در کاهش آلودگی هوا

    آناهیتا جمشیدنژاد
    Anahita. jamshidnezhad@gmail. com

    ساکنان تهران در هفته گذشته روزهای غبارآلودی را پشت سر گذاشتند. قیافه‌های ماسک‌زده را می‌شد در گوشه گوشه شهر دید. مدارس تعطیل و به مردم توصیه شد که تا جای ممکن از فعالیت در فضای باز پرهیز کنند. شروع فصل سرما و اوج گرفتن آلودگی دیگر برای مردم کلان‌شهری چون تهران به پدیده‌ای آشنا تبدیل شده است. اکنون تقریبا همه مردم به خصوص در تهران با پدیده وارونگی دما آشنایی دارند. پدیده‌ای که با شروع فصل سرما دامن‌گیر شهروندان این کلان‌شهر می‌شود.

  • رویکردی به وسعت چالش‌های داخلی و بین‌المللی منابع آب ایران

    بهشاد مهاجر
    دانشجوی دکترای مهندسی و مدیریت منابع آب

    کاهش سرانه منابع آب تجدید‌پذیر، خشکسالی‌های پی‌در‌پی، مدیریت ناکارآمد و بهره‌وری کم در تامین و مصرف آب، کمبود راهکارهای یکپارچه و سیستماتیک در حکمرانی آب، ناآرامی‌های سیاسی در منطقه، نابودی پهنه‌های آبی طبیعی، تنزل زیست‌محیطی و اثرات تغییر اقلیم، همگی از جمله چالش‌های فزاینده در مدیریت و بهره‌برداری منابع طبیعی هستند که تبعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آن بیش از پیش در حال نمایان شدن است.

    تاکید صاحب‌نظران بر اهمیت تقویت و استفاده همه‌جانبه از ظرفیت‌های دیپلماسی آب در حل منازعات آب‌های فرامرزی و داخلی

    به موازات تمام ابعاد داخلی چالش کمبود آب و اهمیت اعمال سیاست‌های منطبق با شرایط حال و آینده منابع آبی در داخل کشور، دیپلماسی آب‌های مرزی و فرامرزی با در نظرگرفتن موقعیت جغرافیایی استراتژیک ایران، به‌عنوان ابزاری ضروری تلقی می‌شود و می‌تواند حلقه مکمل بسیج همگانی درجهت مدیریت بحران آب و سازگاری با مشکلات ناشی از کم‌آبی در کشور تلقی شود.

  • چگونه یک شنونده فعال باشیم؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@mitrafathi. com

    گوش دادن یکی از مهارت‌های بسیار مهم ارتباطی است که هر فردی در جامعه باید آن را بیاموزد. شنونده خوب بودن نقش بسزایی در برقراری ارتباط موثر چه در سطح روابط اجتماعی، چه در روابط عاطفی و چه در روابط حرفه‌ای و کاری ایفا می‌کند. این هنر و مهارت باعث جلب اعتماد، ایجاد حس درک شدن در دیگران، افزایش تاثیرگذاری و متقاعد‌سازی دیگران، کاهش تعارضات و کاهش سوء‌برداشت‌ها می‌شود.

    معمولا هدف ما از گوش دادن به صحبت دیگران ۱- دریافت اطلاعات ۲- فهمیدن و درک کردن ۳- لذت بردن ۴- یادگیری است.

  • رابطه هوش هیجانی با اهمال کاری چیست؟

    اهمال کاری یا به تعویق انداختن انجام کارها یکی از آفت‌های موفقیت در انجام وظایف و یکی از بزرگ ترین موانع در مسیر موفقیت است. اهمال کاری کارهای آسان را سخت می‌کند و کارهای سخت را سخت تر! افراد اهمال کار از روی عادت و عمدا کارهایی که باید انجام شوند را تا لحظه آخر به تعویق می‌اندازند. تقریبا تمام انسان‌ها در زندگی خود موضوعی برای اهمال کاری دارند، تمام انسان‌ها در زندگی خود کارهایی دارند که همیشه آنها را به تعویق می‌اندازند، یا تمام انسان‌ها در مقطعی از زمان دچار اهمال کاری می‌شوند؛ بنابراین نمی‌توان گفت که بعضی از افراد اصلا اهمال کار نیستند، اما برخی از انسان‌ها به اهمال کاری عادت می‌کنند.

  • ذهن شلوغ به هیچ ‌کار نمی‌آید

    برای موفقیت، نیاز به یک ذهن خلوت و منظم داریم. برای تصمیم‌‌گیری نیاز به یک ذهن گسترده، خلوت و منظم داریم. برای بررسی و تصمیم‌گیری درست نیز، نیاز به یک ذهن خلوت و منظم داریم. ذهن اکثر ما آنقدر آشفته از افکار، احساسات، ناکامی‌‌ها و برنامه‌های مختلف است که دیگر دچار سردرگمی شده‌‌ایم و با انرژی کمی به زندگی ادامه می‌‌دهیم. یک ذهن آشفته، همیشه خسته و بلاتکلیف است، همچنین، اغلب خستگی جسمی ما نیز به خاطر خستگی ذهن ما است. در حقیقت، انرژی‌ای که یک ساعت تشتت ذهنی از ما می‌گیرد شاید برابر با ۶ ساعت کار جسمی باشد.

  • ۵ نشانه تصمیم غلط شما برای تغییر شغل

    مترجم: مریم رضایی

    بیشتر انتخاب‌ها و تصمیم‌های روزانه ما ساده و بدون پیچیدگی هستند؛ اینکه برای سر کار رفتن چه بپوشیم، ناهار چه بخوریم، به موقع به رختخواب‌ برویم یا کمی بیدار بمانیم تا سریال مورد علاقه‌مان را تماشا کنیم. این انتخاب‌ها و تصمیم‌ها استرس یا درگیری‌های درونی چندانی برای ما ایجاد نمی‌کنند. اما وقتی پای مسائلی مانند تغییرات شغلی به میان می‌آید، ذهن شما خیلی بیشتر درگیر می‌شود، به‌خصوص اگر با تصمیم‌های بزرگی مواجه باشید که در زندگی‌تان تحول ایجاد می‌کنند.

  • با شخصیت درونی خود کنار بیایید

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    ادی هوانگ ( Eddie Huang ) به جسور بودن، خامی و شوخ‌طبعی شناخته می‌شود. هانگ یک تایوانی-چینی- آمریکایی است که سال‌های اولیه زندگی خود را در اورلاندو در ایالت فلوریدا گذرانده است. او به اینترپرنر می‌گوید: «تا سن ۱۰ یا ۱۱ سالگی واقعا از چینی بودن خودم احساس انزجار می‌کردم. مدام اذیت می‌شدم. نمی‌دانستم چرا خانواده ما باید این همه سختی را تحمل می‌کرد». او می‌افزاید: «در نهایت دریافتم که باید آنچه بودم را بپذیرم، هر چیزی می‌تواند یک نقطه قوت یا ضعف باشد.

  • برند شما باید همیشه ثابت باشد

    مترجم: مریم لقمانی

    وقتی در صنعت شما تغییراتی رخ می‌دهد یا اینکه مشتریان اصلی شما توسعه و گسترش می‌یابند، آیا کسب و کار شما آنقدر زیرک و چالاک است که بتواند این تغییرات را در گروه‌های بازاریابی بازتاب دهد؟ گذشته از این، آیا می‌توانید اعتماد مشتریان موجود خود را حفظ کرده و بدون لطمه‌زدن به برند خود میان مشتریان آینده‌تان نیز اعتماد ایجاد کنید؟ برای بسیاری از کسب‌وکارها، مشکل اصلی زمانی رخ می‌دهد که استراتژی بازاریابی با هدف برند و محصولشان همسو نباشد. این در ذهن مخاطبان برند پریشانی ایجاد کرده و باعث به خطر افتادن باارزش‌ترین بخش برند، یعنی یکپارچگی ذاتی آن و چگونگی افتراق آن با سایر رقبا خواهد شد.

  • متفکرین علم اقتصاد

    امیر شاملویی

    برای درک بیشتر و درست از هر جریان علمی، پرداختن به سیر تحول و چگونگی تغییر آن در طول زمان بسیار مهم و حیاتی است. از این شماره به بعد هر هفته به معرفی یکی از متفکران برتر علم اقتصاد در طول زمان خواهیم پرداخت تا علاوه‌بر آشنایی با اندیشه‌های گوناگون بزرگان این علم، از روند رشد علم اقتصاد و آرای هر یک آگاهی پیدا کنیم و با داشتن دید تاریخی به آن، درکی هرچه بیشتر از اقتصاد داشته باشیم. برای شروع، بهتر است از آدام اسمیت که پدر علم اقتصاد به‌شمار می‌رود، شروع کنیم و سپس با رعایت تقدم زمانی به آرای سایر اندیشمندان به زبانی ساده می‌پردازیم.

  • تاثیر نااطمینانی اقتصادی بر رفتار سرمایه‌گذاری

    مرتضی زارع
    کارشناس اقتصادی

    حتما شنیده‌اید که می گویند آدم بد حساب گور خودش را می‌کند. وقتی کسی با شما قول و قراری می‌گذارید و او خلاف آن عمل می‌کند آیا می‌توانید روی حرف او حساب کنید؟ می‌توانید با او وارد یک رابطه اقتصادی بلندمدت شوید؟ حاضرید در زمینه‌ای که او به شما توصیه می‌کند پولی خرج کنید یا سرمایه‌گذاری کنید؟ بحث در مورد نااطمینانی اقتصادی نیز حالتی مشابه دارد. وجود نااطمینانی به شرحی که در این یادداشت خواهیم گفت صدمات زیادی به پیکره اقتصاد وارد می‌کند.

  • مبادله و تخصص در سیستم اقتصادی

    سید محمد مجیدی

    اگر همچون رابینسون کروزو شما را مجبور کنند که در یک جزیره به زندگی خود ادامه دهید چه خواهید کرد؟ قطعه‌ای زمین پیدا خواهید کرد، سرپناهی برای خود می‌سازید، لباسی برای خود مهیا می‌کنید، غذایی پیدا می‌کنید یا به مرور به فکر کاشتن گیاهان و تهیه غذای جدید می‌افتید. اما در جوامع بشری هیچ کدام از مردم چنین روشی را اجرا نمی‌کنند. در طی ده هزار سال گذشته دو ویژگی اصلی در سیستم زندگی بشر نهادینه شده است؛ تخصص و مبادله. زمان انسان مانند سایر منابع موجود روی کره زمین محدود است، بنابراین انسان در طول دوران زندگی خود تنها می‌تواند روی فعالیت‌های محدودی متمرکز شود.

  • اقتصاد مبتکر چگونه رشد می‌کند؟

    اگر شما مقدار زیادی پول داشته باشید که با آن بتوانید یک کارخانه تولیدی راه‌اندازی کنید غیر از منفعتی که نصیب خود شما می‌کند کمک شایانی به افراد جامعه نیز خواهد کرد. کمکی که حتی شاید بتوان گفت فراتر از انجام امور خیریه است. مردم برای رسیدن به خواسته‌هاو آرزوهای خود، یا هر آنچه که به خودشان، خانواده و فرزندانشان کمک می‌کند نیاز به کسب درآمد دارند. وقتی شما یک کارخانه تولیدی راه‌اندازی می‌کنید و شروع به فروش محصولات با قیمت مناسب می‌کنید از دید اقتصادی این یک بنگاه سودده است اما از بعد دیگر این عمل زمینه‌ساز برآورده شدن نیازها و آرزو‌های مردم است که اهمیت انسانی فراوانی دارد.

  • فرصت مناسب برای معاملات مسکن

    مشاهدات میدانی و آمارهای رسمی از وضعیت بازار مسکن حاکی است هم اکنون متقاضیان مصرفی آپارتمان در بهترین فرصت زمانی برای عملی کردن تصمیم خود مبنی برخرید مسکن هستند. آنچه هم اکنون در قالب یک توصیه کارشناسی به متقاضیان مسکن مبنی بر قرار گرفتن در فرصت طلایی خرید آپارتمان ارائه می‌شود دست‌کم به چهار دلیل عمده متقاضیان مصرفی اعم از خانه اولی‌ها و متقاضیان تبدیل به احسن کردن آپارتمان را ترغیب به استفاده از این فرصت می‌کند. اولین دلیلی که کارشناسان مسکن با استناد به آن مقطع زمانی فعلی را فرصت طلایی خرید مسکن برای متقاضیان مصرفی اعلام می‌کنند به شروع ریز نوسانات قیمتی در بازار مسکن همزمان با ادامه روند حرکت بازار معاملات ملک در فاز پیش رونق بر می‌گردد.

  • تهران، طرح جامع میراثی ندارد

    با وجود شناسایی بیش از دو هزار و ۳۰۰ نقطه میراثی در کلانشهر تهران اعم از ابنیه و مکان‌هایی که میزبان رویدادهای تاریخی بوده است، کمتر از ۵۰۰ مورد از آنها در فهرست آثار میراثی ثبت و شناسنامه‌دار شده است. این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در تلاش است بخشی از ماموریت‌های ذاتی خود را بر دوش شهرداری تهران بگذارد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، ضرورت و اهمیت حراست از ابنیه تاریخی و میراثی شهر تهران یک مسوولیت همگانی است و مدیران شهری و دولتی درباره اصل موضوع اختلاف نظر ندارند.

  • ۷ معضل بازار مسکن

    معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تشریح ۷ معضل ریشه‌دار در بازار مسکن، سیاست‌های ۹گانه خروج از رکود در بخش مسکن و ساختمان را معرفی کرد. بررسی‌های متولی بخش مسکن نشان می‌دهد شرایط حاکم بر اقتصاد در سنوات پیش از واسپاری مدیریت کشور به دولت یازدهم و حتی اندکی پس از آن به گونه‌ای بوده که شرایط رکودی توام با تورم حاکم بر اقتصاد کشور، محصول اعمال تحریم‌های اقتصادی و سیاسی، حجم وسیع تعهدات دولتی، کاهش درآمدهای نفتی و. . . از یکسو و مناسبات بین‌المللی و تاثیرپذیری از اقتصاد جهانی از سوی دیگر بوده و اقتصاد ایران یکی از دشوارترین مقاطع خود را تجربه کرده است.

  • وام نوسازی، دردبافت فرسوده را درمان می‌کند؟

    کوچه‌های تنگ و باریک، خانه‌های قدیمی و شکننده اما پرجمعیت تنها تصویر کوچکی از محدوده بزرگ بافت فرسوده تهران هستند. محدوده ۳ هزار و ۲۶۸ هکتاری که بنا بود با همکاری مشترک دولت و شهرداری سالانه بخشی از آن نوسازی شود، روز به روز بر مساحت آن افزوده می‌شود، تا جایی که اخیرا در جریان تدقیق نقشه‌های بافت فرسوده به حدود ۳ هزار و ۷۰۰ کیلومتر رسیده است. کارشناسان مدیریت شهری معتقدند غیبت دولت در جریان نوسازی و اجرایی نشدن طرح‌های کارآمد نوسازی دو عامل مهم در کند شدن جریان نوسازی طی سال‌های گذشته بوده‌اند.

  • این با هوش‌ها را بپوشید

    گذشته از تجهیزات هوشمندی که جزئی از ابزارهای کار ما شده‌اند کم کم باید به لباس‌هایی عادت کنیم که دیگر بی حرکت و ساخته شده از جنس پارچه و پشم و چرم نیستند. آنها متصل به تجهیزاتی هستند که هوش مصنوعی را به گونه‌ای دیگر پیش روی ما قرار می‌دهند. این پوشیدنی‌های باهوش را باید بپوشید تا بتوانید کاربری‌های آن را تجربه کنید. در ادامه با برخی از این پوشیدنی‌های هوشمند آشنا شوید.

    ضدخواب هوشمند برای رانندگان

    برای اینکه نگران خواب آلودگیتان هنگام رانندگی نباشید می‌توانید یک انگشتر را که مانند یک حلقه دور دستتان جای می‌گیرد دردست کنید تا احتمال خواب رفتن هنگام رانندگی را به شما گوشزد کند.

  • میان‌برهای مفید کیبورد برای نوار وظیفه ویندوز

    اغلب ما برای تعامل با نوار وظیفه ویندوز از ماوس استفاده می‌کنیم، اما برای تعامل بهتر با نوار وظیفه ویندوز، میان‌برهای مفیدی وجود دارد که با استفاده از آنها سرعت انجام کارها چند برابر خواهد شد، در اینجا می‌توانید با مفید‌ترین میان‌برهای کیبورد برای نوار وظیفه ویندوز آشنا شوید. انصافا باید گفت کار کردن با کامپیوتر بدون ماوس، واقعا سخت و دشوار است، اما از طرف دیگر همین ماوس دوست داشتنی، جلوی سرعت تعامل کاربر با کامپیوتر را می‌گیرد، به همین دلیل در سیستم‌عامل ویندوز شاهد کلید‌های ترکیبی هستیم که با استفاده از آنها می‌توان ماوس را در بسیاری از مواقع کنار گذاشت و با فشردن یک یا دو دکمه، کار مورد نظر را با سرعت بیشتری انجام داد.

  • چطور در ویندوز ۱۰ حساب کاربری مهمان بسازیم؟

    استفاده یک فرد غریبه یا حتی یک دوست از کامپیوتر شما می‌تواند اطلاعات شخصی شما را در معرض خطر قرار دهد، اما با ساخت یک اکانت مهمان دیگر این دغدغه را نخواهید داشت. در اینجا نحوه ساخت اکانت مهمان در ویندوز ۱۰ را فرا بگیرید. درصورتی‌‌که مهمانانی دارید که می‌خواهند با استفاده از کامپیوتر شما ایمیل خود را چک کنند یا در اینترنت به گشت و گذار بپردازند، نباید به آنها اجازه دهید که از اکانت شخصی شما استفاده کنند یا بهتر است یک اکانت مهمان برای آنها بسازید. ویندوز قبلا گزینه‌ای به نام Guest Account داشت که می‌توانستید از آن برای حفاظت از اطلاعات مهم و شخصی خود در برابر دسترسی افراد دیگر استفاده کنید.

  • هشدارهای خودرویی در فصول سرد

    با رسیدن فصل سرما رفت و آمد با خودروی شخصی بیش از پیش افزایش پیدا می‌کند، این در شرایطی است که مشکلاتی همچون سر خوردن خودرو، کم شدن باد لاستیک یا خرابی بخاری چالش‌های استفاده از خودرو در فصل سرما محسوب می‌شوند. بر همین اساس برای جلوگیری از تصادفات، خطرات و مشکلات ناشی از سفرهای درون شهری و برون شهری در فصول سرد سال باید به نکات زیر توجه داشت.

    یکی از موضوعات مهم آن است که در فصل زمستان، مصرف سوخت خودرو افزایش پیدا می‌کند؛ به طوری که برخی از کارشناسان فنی خودرو معتقدند، در فصول سرد سال مصرف سوخت خودرو، ۱۰ درصد بیشتر از حد معمول است.

  • چرا خودروسازان جهانی نیامدند؟

    پس از لغو تحریم‌های بین‌المللی توقع می‌رفت که خودروسازان جهانی با توجه به شرایط پساتحریمی برای حضور در ایران به رقابت بپردازند، این در شرایطی است که هنوز سراب حضور ابرقدرت‌های خودروساز در ایران محقق نشده است. در مورد چرایی عدم رغبت برای فعالیت در ایران موضوعات متعددی مطرح می‌شود هر چند که بسیاری از کارشناسان بر بی‌اطمینانی خارجی‌ها برای سرمایه‌گذاری در ایران تاکید می‌کنند اما به‌نظر می‌رسد که موضوع مهم‌تر از آن به شرایط سیاسی و اقتصادی ایران بازگردد.

    پیش از این بسیاری از خودروسازان مطرح جهانی که در بازار ایالات‌متحده آمریکا نیز حضوری فعال داشتند در انتظار انتخابات آمریکا بودند تا با تعیین تکلیف ریاست‌جمهور آینده این کشور با فراغ بال برنامه‌های خود را در ایران پیاده کنند، حال آنکه با انتخاب ترامپ به‌نظر می‌رسد تولیدکنندگان خودرو بازهم بلاتکلیف شدند و در انتظار برنامه‌های ترامپ برای برجام هستند.

  • ممنوعیت واردات خودروهای آمریکایی با دوتفسیر!

    توقف شماره‌گذاری خودروهایی که از ایالات‌متحده آمریکا وارد ایران می‌شود همچنان ادامه دارد هرچند طی هفته جاری وزارت صنعت، معدن و تجارت برای چندمین بار نامه‌ای برای رفع این توقف به پلیس راهنمایی و رانندگی ارسال کرد. اما به نظر می‌رسد مسوولان نیروی انتظامی همچنان بر تصمیم خود در این زمینه مصر هستند.

    داستان توقف شماره‌گذاری خودروهای آمریکایی به دستورممنوعیت واردات کالاهای مصرفی از آمریکا باز می گردد. در این راستا البته، شماره‌گذاری خودروهای کمپانی‌های آمریکایی همچون شورولت که قصد عزیمت به ایران را داشتند ممنوع شد.

  • رصد‌کردن حال «بی‌چرا زندگان»

    بهنام ناصح

    محسن فرجی، روزنامه‌نگار و نویسنده گزیده‌کار، پس از ده سال سرانجام سومین مجموعه داستان خود را منتشر کرد. هر چند در این مدت از وی آثاری همچون بازنویسی برخی متون برای نوجوانان و کتاب‌هایی غیر داستانی مانند تاریخ شفاهی ادبیات (گفت‌وگو با محمدعلی سپانلو) به چاپ رسیده است ولی قطعا هیچ‌کدام برای این نویسنده جای اثری خلاق را نمی‌گیرد. «جغرافیای اموات» پس از دو مجموعه «یازده دعای بی‌استجابت» و «چوب خط» نشان از پختگی فرجی دارد؛ تجربه‌ای که از پی دو اثر که هر کدام به مثابه پلکانی برای او بوده‌اند تا این‌گونه پس از سال‌ها بی‌صدایی، با آوایی رسا، روایت‌های خود را به گوش علاقه‌مندان معدود این روزهای داستان کوتاه برساند.

  • تشکیل شعب قضایی ویژه کتاب

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: رئیس قوه قضائیه موافقت کردند که در شعب ویژه و به صورت تخصصی به موضوع سرقت‌های ادبی در کتاب‌ها و عدم رعایت حقوق مالکیت معنوی پدیدآورندگان آثار پرداخته شود. سیدرضا صالحی امیری در نشست دیدار با اهالی نشر که شامگاه دوشنبه برپا شد، با تاکید بر اینکه در استفاده از ظرفیت یارانه‌ها و همچنین تسهیلات بانکی باید توانایی متقاضیان هم لحاظ شود، گفت: در بحث قاچاق کتاب و چاپ زیرزمینی کتاب‌ها از سوی افراد سودجو تمام توان‌مان را به‌کار خواهیم بست. نیروی انتظامی به شما (ناشران) قول داد که به کمک تان بیاید و ما هم سعی می‌کنیم قوه قضائیه را هماهنگ کنیم که به کمک شما بیاید.

  • کمپین هنرمندان برای حمایت از بیماران اوتیسم - ۴ آذر ۹۵

    نشست خبری کمپین حمایت از بیماران اوتیسم با حضور شقایق دهقان، مهراب قاسمخانی، اشکان خطیبی، غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم، چراغعلی از اعضای هیات امنا و همچنین نماینده سامانه ۷۸۰ و ادیبی، بازرس و مشاور حقوقی انجمن صبح سه‌شنبه دوم آذر ماه در پردیس چهارسو برگزار شد. در این نشست مهراب قاسم‌خانی درباره حمایت هنرمندان و آغاز به‌کار کمپین گفت: «متاسفانه ما صداوسیمای محافظه کاری داریم و دولت هم در این زمینه اقدامی انجام نداده است و ما تصمیم گرفتیم تا خیلی جدی و با شدت بیشتر به معرفی اوتیسم بپردازیم و باید تا آخر، پای این کار بایستیم و از دولت مطالبه‌گری کنیم تا در این حوزه سرمایه‌گذاری کند و کمکی برای این انجمن باشد و فقط به یک پست اینستاگرامی محدود نشویم تا به نتیجه برسد و بتوانیم برای کشف این بیماری کاری انجام دهیم.

  • نگاهی به دوردست‌ها

    آلبوم موسیقی «نگاهی به دور دست‌ها»، گزیده‌ای از آثار مشهور گیتار کلاسیک به روایت علیرضا جواهری که با سنتور کروماتیک ایرانی تنظیم و اجرا شده، منتشر شد. این آلبوم مجموعه‌ای‌ از آثار آهنگسازان مشهور کشورهای مختلف همچون یوهان سباستین باخ، ایساک آلبنیس، فرانسیسکو تارگا، فدریکو مورنو توروبا، خولیو سالوادور ساگرراس، آگوستین باریوس مانگوره، و. . . است که در انتهای آلبوم هم اثری از مهران روحانی گنجانده شده است. قطعات این مجموعه با ساز سنتور کروماتیک ایرانی اجرا شده‌اند. این ساز توسط داریوش سالاری طراحی و ساخته شده است و با توجه به تغییر محدوده‌های اجرایی، این قطعات در گام‌های متفاوت با اصل قطعه تنظیم و اجرا شده‌اند.

  • کنسرت پاییزی محمد علیزاده

    کنسرت «محمد علیزاده» خواننده موسیقی پاپ در چهار سانس ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰ در روزهای جمعه و شنبه ۱۹ و ۲۰ آذرماه امسال در سالن همایش‌های‌ میلاد نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود. علیزاده و تیم همراهش برنامه‌های متنوعی را برای برپایی این کنسرت تدارک دیده‌اند و می‌خواهند مخاطبان خود را غافلگیر کنند. علیرضا شهبازی نوازنده گیتار الکتریک، امیرحسین اویسی رهبر ارکستر و نوازنده پیانو و کیبورد، اشکان موسوی نوازنده و سولیست ویولن، بهمن میرزازاده نوازنده بوزوکی و گیتار، محمد شعبانی نوازنده پرکاشن، اشکان صدیق‌آذر نوازنده لانچ پد، علی‌اصغر پورنگهبان نوازنده گیتار باس، ایمان ذاکری نوازنده درامز و سعید عباسی نوازنده کیبورد، در این کنسرت‌‌ها علیزاده را همراهی خواهند کرد.

  • سرزمین رها

    فیلم سینمایی «سرزمین رها» ساخته فرهاد مهرانفر و به تهیه‌کنندگی بهروز رشاد در گروه هنر و تجربه روی پرده رفت. فیلمبرداری این اثر با نام موقت «بر بال‌های خیال» در اردیبهشت‌ماه ۲۹۳۱ آغاز شد و سپس به «سرزمین رها» تغییر نام یافت. فیلم روایتگر سفر خیالی یک پدر و دختر به ناکجاآبادی در دل طبیعت است. بهرام نویسنده و کارگردان تئاتر، به همراه دختر کوچکش رها که دارای سندرم دان است به ناکجا‌آبادی در دل طبیعت سفر می‌کنند. ذهن آشفته‌ بهرام در جهان تخیل و کلمات به‌دنبال معنای هستی خویش است و . . . رها بدر طالعی، بهزاد جعفری، مسعود بدرطالعی، مهدی مخبری، سیما محمدزاده، ترانه مومنی، حامد ضیائی و.

  • فرار از اردو

    اکران فیلم کمدی «فرار از اردو» به کارگردانی غلامرضا آزادی در روزهای اخیر آغاز شده و توانسته به فروش خوبی هم برسد. داستان این فیلم درباره عده‌ای دانش‌آموز است که برای اردوی دریا به شمال آمده‌اند. ولی با نظر مسوولان دبیرستان ناگهان هدف اردو تغییر می‌کند و. . . یکی از اتفاق‌های مهم این فیلم حضور محمد بحرانی، صداپیشه عروسک جناب‌خان است که توانسته توجه بسیاری از مخاطبان را جلب کند و خیلی‌ها را ترغیب کند به تماشای این فیلم بنشینند. محمد بحرانی، سیروس همتی، شکر خدا گودرزی، علیرضا مهران، حمید رضا فلاحی، حمید یوسفی، حسین آقایی، عباس میرجینی، سید‌مجتبی موسوی، احمدرضا علیخانی، کیارش رادمان، علی‌اکبر امامی و سید‌علیرضا گلابی بازیگران این فیلم هستند.

  • ماه در آب

    نمایش «ماه در آب» به نویسندگی و کارگردانی محمد یعقوبی که ۱۰ سال قبل در مجموعه تئاتر شهر اجرای عمومی شد در مجموعه تئاتر باران روی صحنه رفته و مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. این نمایش در زمان اولین اجرای خود جایزه بهترین بازیگری زن را برای ناهید مسلمی از جشن انجمن بازیگران خانه تئاتر به همراه آورد و متن این نمایشنامه هم کاندیدای دریافت جایزه از کانون ملی منتقدان شده بود. داستان این نمایش درباره زنی به نام آی سودا و از زبان شخصی به نام باران است که ماجراهایی از گذشته یک زندگی را روایت می‌کند.

  • دریای آونگان

    نمایشگاه آثار هنرمندان مدرن ایرانی و عرب در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح شد. آثار هنرمندان ایرانی این نمایشگاه از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران انتخاب شده‌اند و آثار هنر دوران مدرن عرب با همکاری موزه و بنیاد هنری برجیل به نمایش درمی‌آید. آثار این نمایشگاه، هنر مدرن ایرانی وعرب را در دوره ۵۰ ساله (۱۹۴۰ تا ۱۹۹۰) نمایندگی می‌کنند. این نمایشگاه فرصتی برای بررسی موقعیت و جایگاه هنر منطقه و مقایسه هنر مدرن ایرانی و عرب در دوره تاریخی مشترک را فراهم می‌کند. نمایشگاه هنر مدرن ایرانی و عرب با عنوان «دریای آونگان» با ۴۰ اثر ایرانی از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران، ۴۰ اثر هنر مدرن عرب و شش اثر از هنرمندان فلسطین برگزار شده و تا سوم دی‌ماه ادامه دارد.

  • آلبوم - ۴ آذر ۹۵

    می‌رسد باران

    آلبوم «می‌رسد باران» با آهنگ‌سازی سیامک جهانگیری و خوانندگی حسین علیشاپور منتشر می‌شود. این آلبوم براساس اشعار نیما یوشیج ساخته شده و فضای موسیقایی آلبوم با همراهی و ترکیب‌بندی سازی نی، سه تار، عود و تمبک آمیخته است. طراحی سازی و آوازی این اثر، دارای فرم متفاوت و کمتر تجربه شده‌ای است؛ ضمن آنکه بیشتر قطعات به‌صورت آوازی هستند. در این اثر، نگار بوبان عود نواخته و بهزاد میرزایی سازهای کوبه‌ای همچنین«جهانگیری» آلبوم «نی و بندیر» را نیز زمستان منتشر خواهد کرد.

  • اخبار موسیقی - ۴ آذر ۹۵

    جایزه آلمانی برای آهنگساز ایرانی

    کیهان کلهر، آهنگساز و نوازنده بین‌المللی کمانچه که این روزها نام او به علت دو برنامه برگزاری تور کنسرت‌های «پردگیان باغ سکوت» و کنسرت دو نوازی همراه با اردال ارزنجان، نوازنده باغلاما از ترکیه سر زبان‌هاست، برنده جایزه انجمن منتقدان موسیقی ضبط شده آلمان شد. این جایزه برای آلبوم «هاونیاز» آخرین آلبوم رسمی منتشره کیهان کلهر تعلق گرفته است که در دسته موسیقی «فولک/ ملل» قرار می‌گیرد.

    زندگی «روح‌الله خالقی» فیلم می‌شود

    فیلم مستند «آبی‌تر از آسمان» در پنجاهمین سال درگذشت استاد روح‌الله خالقی، زندگی پرفراز و نشیب‌ این موسیقی‌دان برجسته و خالق تصنیف «ای ایران» را با کارگردانی و تهیه‌کنندگی سیدحمید میرحسینی روایت می‌کند.

  • هنر و تجربه - ۴ آذر ۹۵

    مات

    کارگردان: صبا کاظمی

    تهیه‌کننده: صبا کاظمی

    بازیگران: ژاله بلمه، آبان عسگری، عقیل بهرامی، میثم کریم‌پور، مینو ملکی، نیما کاظمی، رامیار مشایی، وحید ورسه، کیان کاظمی

    خلاصه داستان: این فیلم درامی اجتماعی است که داستان چندین خانواده را با درگیری‌ها و چالش‌های درونی و بیرونی‌شان روایت می‌کند. در این فیلم سینمایی زندگی چهار خانواده در شرایط خاصی که در آن محصور شده‌اند به‌صورت پلان-سکانس و در ٩٠ دقیقه نشان داده می‌شود.

  • گالری‌گردی - ۴ آذر ۹۵

    نمایشگاه میان دو روز

    مکان: گالری هنر امروز

    دوره اجرا: جمعه ۱۴ آبان تا سه‌شنبه ۹ آذر

    ساعت: ۱۵:۰۰ تا ۲۰:۰۰

    هنرمندان: آیدین آغداشلو، اردشیر محصص، ابراهیم معمارزاده، بهجت صدر، بهمن بروجنی، جعفر روح‌بخش، جلال شباهنگی، حسین چراغچی، حسین زنده‌رودی، حسین محجوبی، داریوش مهاجر، داریوش قره‌زاد، ژاله طالب‌پور، سالار احمدیان، سحر صالحی، آرش نظری، صادق تبریزی، عباس کیارستمی،…

  • شبه‌جزیره اسرارآمیز (قسمت چهلم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).