شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

آخر هفته

  • جدایی آمریکا از اروپا؟

  • بی نظمی جدید در روابط دوسوی آتلانتیک

    حسن بهشتی پور
    کارشناس مسائل بین‌الملل

    با روی کار آمدن دونالد ترامپ، اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا از دوران طلایی روابطشان فاصله گرفته‌اند و حتی بعضا به دنبال لفاظی‌های طرفین به‌خصوص ترامپ و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، اصطلاح جنگ سرد را برای روابط فعلی به‌کار می‌برند. اما من معتقدم که اصطلاح جنگ سرد را نمی‌توان برای روابط اروپا و آمریکا به‌کار برد؛ زیرا فاکتورها و مولفه‌های دوران جنگ سرد امروز دیگر حاکم نیست بلکه نوعی رقابت سخت و بی نظمی جدید را در روابط طرفین شاهد هستیم.

  • عکس خبری - ۱۸ خرداد ۹۶

  • تفکیک وزارتخانه‌ها؟

    انتشار اخباری ضد و نقیض درباره تفکیک چند وزارتخانه از یکدیگر در آستانه تشکیل کابینه دوازدهم درحالی مطرح شده که معاون پارلمانی رئیس‌جمهور از تهیه لایحه‌ای در دولت خبر داده که بر اساس آن سه وزارتخانه راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت و ورزش و جوانان از یکدیگر تفکیک می‌شوند. امیری گفته در صورتی که این لایحه به تصویب نمایندگان برسد کابینه دوازدهم بر اساس ساختار جدید از‌سوی رئیس‌جمهور معرفی می‌شود. نجفی مشاور رئیس‌جمهور پیش‌بینی کرده ۵۰ درصد کابینه دولت تغییر خواهد کرد.

    .
  • ابقای مثلث هیات‌رئیسه

    پس از یک هفته پُر کش و قوس و پُر از لابی فراکسیون‌های مجلس برای تعیین هیات‌رئیسه جدید، سرانجام با برگزاری انتخابات روز چهارشنبه، تلاش‌ها برای حذف مطهری و پزشکیان از هیات‌رئیسه ناکام ماند تا این دو در کنار علی لاریجانی مثلث ریاست مجلس را برای یک سال دیگر حفظ کنند. اگرچه علی لاریجانی برای دهمین بار پیاپی بر این مسند تکیه می‌زند، اما نسبت به سال گذشته با کاهش ۳۳ رای مواجه شد، اما مسعود پزشکیان و علی مطهری با افزایش ۲۵ و ۳۰ رای نسبت به سال قبل، دوباره نایب رئیس اول و دوم شدند.

    .
  • قهرمانی رئال در لیگ اروپا

    در نوزدهمین مصاف تاریخ دو باشگاه رئال مادرید و یوونتوس، این کهکشانی‌های تیم رئال بودند که توانستند در فینال لیگ قهرمانان اروپا ۴ بر ۱ یوونتوس را شکست دهند و برای دومین سال پیاپی از قهرمانی خود در این رقابت‌ها دفاع کنند. رئالی‌ها در حالی دوازدهمین قهرمانی در اروپا را جشن گرفتند که شاگردان زین‌الدین زیدان دو هفته پیش توانستند به حسرت ۵ ساله رئال برای قهرمانی در لالیگا پایان بدهند. در این بازی رونالدو ۱۲ گله شد تا به تنهایی آقای گل این فصل لیگ قهرمانان شود و شانس بالایی برای کسب توپ طلا داشته‌ باشد.

  • تنش عربی آن سوی خلیج فارس

    سرانجام تنش‌ها میان عربستان و امیرنشین قطر چنان بالا گرفت که سعودی‌ها ترجیح دادند روابط دیپلماتیک خود با این کشور همسایه را قطع کنند. اختلافات قطر با کشورهای عربی، زمانی علنی شد که پس از پایان سفر ترامپ، اظهاراتی منسوب به امیر قطر منتشر شد که در آن از وزن منطقه‌ای ایران تجلیل شده بود. با وجود تکذیب مقامات قطری، اما عربستان سعودی به شدت از قطر انتقاد کرد و بحران روابط به قدری ادامه یافت که این کشور روز دوشنبه روابط دیپلماتیک وهرگونه ارتباط زمینی، دریایی و هوایی با قطر را قطع و اعلام کرد این اقدام برای محافظت از عربستان در برابر آنچه ریاض تروریسم و افراط‌گرایی نامید، ضروری است.

  • رسوایی سفیر امارات در آمریکا

    با هک شدن ایمیل سفیر امارات در آمریکا، رسوایی بزرگی برای ایرانیان حامی تحریم به وجود آمده است. پس از هک ایمیل العتیبه مشخص شده امارات متحده از طریق لابی‌های صهیونیستی اقدامات خصمانه‌ای علیه ایران برنامه‌ریزی کرده است. سفیر امارات با حمایت مالی از بنیاد موسوم به دفاع از دموکراسی موجب شده تا این بنیاد فهرست شرکت‌هایی را که خواهان سرمایه‌گذاری در ایران بودند به آمریکا بدهد و خواستار جلوگیری از حضور آنها در ایران شود. نامه درخواست تحریم به ترامپ و تحریم انتخابات هم از دیگر فعالیت‌های این بنیاد بود.

  • تهدید امنیتی در خاک انگلیس

    سلسله حملات تروریستی در خاک انگلیس طی سه ماه گذشته در شرایطی به وقوع پیوسته که تهدیدهای امنیتی مهم‌ترین شهر اروپا حالا به مساله‌ای مورد مناقشه میان ترزا‌می ‌و احزاب مخالف تبدیل شده است. شوک سه عملیات تروریستی همزمان در لندن موجب شده تا انتخابات پارلمانی زودهنگامی که امروز برگزار می‌شود تحت تاثیر این امواج تروریستی قرار بگیرد. مخالفان دولت کنونی معتقدند سیاست خارجی انگلیس و دخالتش در جنگ‌های خاورمیانه نقش مهمی در تبدیل انگلیس به یکی از اهداف برجسته و مهم تروریسم دارد.

    .
  • آسمان ایران میزبان قطر

    به‌دنبال بحران دیپلماتیک میان قطر و برخی کشورهای عربی، اگرچه بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی منطقه از جمله «الاتحاد» و «فلای دبی» پروازهای خود را به مقصد قطر و بالعکس به حالت تعلیق درآوردند یا آسمان کشورهای خود را روی قطر بستند، اما آسمان ایران میزبان هواپیمایی قطر شد تا پروازهای این شرکت انجام شود. قطر سالانه ۱۶۵ هزار پرواز به بیش از ۱۵۰ مقصد دنیا انجام می‌دهد و پیش‌بینی می‌شود در صورت استفاده از فضای ایران، روزانه ۸۰ پرواز به پروازهای عبوری از فضای کشور، افزوده شود.

    .
  • تنش در بازار نفت

    در‌حالی‌که طی روزهای اخیر نگرانی بازار نفت از آینده‌ای مبهم، بر قیمت طلای سیاه سایه انداخته بود، اما تشدید تنش‌ها در خاورمیانه می‌تواند چشم‌انداز عرضه نفت توسط کشورهای صادر‌کننده نفت یعنی عربستان، ایران و قطر را به چالش بکشاند. نفت اولین بازاری بود که به تنش قطر با کشورهای عربی واکنش نشان داد و بیش از ۶/ ۱ درصد رشد کرد وبه بالای ۵۰ دلار رسید. اگرچه واکنش‌ها نسبت به این تنش چندان شدید نبود، اما بالاگرفتن اختلافات میان عربستان، عراق و ایران احتمالا بازار نفت را دستخوش تغییرات بیشتری خواهد کرد.

  • حل مشکل فیلم‌های توقیفی؟

    نامه‌نگاری وزیر ارشاد با معاون سینمایی خود در رابطه با تعیین تکلیف فیلم‌های توقیفی ظرف ۲ ماه آینده، جامعه سینمایی را نسبت به بسته شدن پرونده فیلم‌های توقیفی امیدوار کرده است. « کاناپه»، «خانه دختر»، «پارادیس»، «عصبانی نیستم»، «وقت داریم حالا»، «خانه پدری»، «خیابان‌های آرام» و «خرس» از جمله فیلم‌هایی هستند که تکلیفشان طی ۲ ماه آینده مشخص خواهد شد تا شاید با تزریق‌ این فیلم‌ها به جدول اکران سال ۹۶ روند رو به نزول فروش سینمای ایران به همان مسیری بازگردد که در سال ۱۳۹۵ شاهد آن بودیم.

    .
  • نبویان توبه کند

    واکنش‌ها به خلاف‌گویی نبویان درباره محمد جواد ظریف در حالی ادامه دارد که رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با شرم آور خواندن این سخنان خواستار عذرخواهی و توبه نبویان شده و اظهار کرده به‌خاطر علاقه شخصی به سردار سلیمانی، این اظهارات کذب را پیگیری خواهد کرد. با اینکه عضو جبهه پایداری با ذکر توضیحاتی سعی کرد اظهاراتش را تلطیف کند، اما الیاس نادران، نماینده سابق تهران در نامه‌ای به نبویان از وی خواست سهو لسان خود را در مورد تعهد وزیر خارجه به آمریکا اصلاح کرده و به گفته او: «گزک به‌دست دولت ندهد.

  • جنجال بین‌المللی ترامپ

    دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا پس از پایان اولین سفرخارجی خود به محض اینکه پایش به آمریکا رسید تصمیمش را عملی و با اعلام خروج از معاهده پاریس، جهانیان را از تصمیم ضدمحیط‌زیستی خود شگفت‌زده کرد. ترامپ در جریان نشست سران گروه هفت کشور صنعتی پیشرفته جهان که در ایتالیا برگزار شد، گفته بود که پس از بازگشت به کشورش در مورد موضع ایالات متحده در قبال این پیمان تصمیم‌گیری خواهد کرد. به این ترتیب رئیس‌جمهور یکی از بزرگ‌ترین کشورهای آلاینده محیط‌زیست جهان در بیانیه‌ای اعلام کرد که این کشوراز توافقنامه پاریس که در سال ۲۰۱۵ با هدف مقابله با تغییرات اقلیمی میان کشورهای جهان به امضاء رسیده است، خارج خواهد شد.

  • رکوردشکنی گرما در سیستان

    گرمای بی‌سابقه در استان سیستان و بلوچستان که حالا با گرد و غبار ناشی از شروع بادهای ۱۲۰ روزه همزمان شده است موجب شده تا مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت این استان از مسوولان دولتی بخواهد تعرفه برق این استان را کاهش دهند. در پی این درخواست با دستور رئیس‌جمهوری وزیر نیرو روز یکشنبه برای بررسی موضوع راهی این استان شد و از ارسال پیشنهاد کاهش قیمت برق مشترکان این استان به هیات دولت خبر داد. در برخی از شهرستان‌ها دمای ۵۶ درجه سانتیگراد امان مردم سیستان را بریده است.

    .
  • کاهش تقاضای دلار

    روند کاهشی قیمت دلار که از هفته‌های اخیر با کاهش ریسک انتخابات آغاز شده بود این هفته به جایی رسید که نرخ دلار را به زیر ۳۷۳۰ تومان کشاند. افت ارزش جهانی دلار طی یک ماه اخیر در کنار کاهش تقاضا و افزایش عرضه دلار از‌سوی صرافی بانک‌ها موجب تشدید فشار بر این ارز خارجی شد. این در حالی است که با بهبود چشم‌انداز نتایج نشست این هفته بانک مرکزی اروپا و افزایش ارزش یورو، ارزش دلار در بازار جهانی فشار بیشتری را تجربه کرد. فعالان بازارداخلی کف قیمت دلار را محدوده ۳۷۳۰ تومان می‌دانند.

    .
  • مرگ قریب‌الوقوع هورالعظیم!

    روند سدسازی ترکیه روی رودهای مادر همچون دجله و فرات بی‌توجه به اوضاع کشورهای پایین‌دستی مثل ایران و عراق در شرایطی ادامه دارد که این کشوراز سال ۲۰۰۶ ساخت سد ایلیسو در جنوب شرقی را در دستور کار قرار داده و در صورت نهایی شدن این سد روی رود دجله، دیگر منبع آبی تالاب هورالعظیم هم از بین رفته و باید منتظر مرگ قریب‌الوقوع این تالاب و یک فاجعه بزرگ زیست محیطی در ایران باشیم. درگیری استان‌های غربی و مرکزی کشور با معضل ریزگردها ارمغان ساخت سد روی دجله و فرات است.

    .
  • انتقال پروازهای قطری به آسمان ایران؟

    غزاله طایفه
    دبیر گروه بازرگانی

    برنامه حصر اقتصادی و سیاسی قطر در حالی از‌سوی پنج کشور عربی شامل عربستان‌، مصر، امارات، بحرین و لیبی کلید خورد که عبور هواپیماهای قطری نیز از آسمان این کشورها مشمول تحریم است. این کشورها اعلام کرده‌اند که آسمان خود را روی شرکت‌های هواپیمایی قطر به خصوص قطرایرویز به‌عنوان شرکت حامل پرچم این کشور، مسدود کرده‌اند. بررسی خطوط پروازی قطری نشان می‌دهد که بیشترین پروازهای ایرلاین‌های این کشور به سمت شمال آفریقا و جنوب اروپا صورت می‌گیرد.

  • قطر قربانی سودای سعودی

    کامران کرمی
    عضو گروه دیپلماسی

    دو هفته پس از سفر ترامپ به عربستان و شکل‌دهی به ناتوی عربی، تنش و قطع روابط دولت‌های عربی با امیرنشین قطر بر سر آن‌چه حمایت از ایران و تروریسم در منطقه عنوان می‌شود، زمینه فعال شدن اختلافات درون عربی را فراهم کرده است. این اقدام که ریشه در اختلافات دوجانبه، داخلی و منطقه‌ای ریاض با دوحه دارد، پیشتر نیز در سال ۲۰۱۴ منجر به تنش و قطع روابط شده بود و مجددا این گسل در فضای جدید فعال‌تر شده است. اگرچه در تبیین دقیق این موضوع باید به عوامل چندگانه از جمله اختلافات مرزی و سرزمینی دوحه-ریاض، رویکرد عملگرایانه-معامله‌گرایانه قطر در سطح منطقه، تمایل آن به گفت‌وگوی عربی-ایرانی و تغییر رویکرد ترامپ نسبت به قطر اشاره کرد، اما آنچه نقش اصلی و تعیین‌کننده در فعال کردن این بحران ایفا می‌کند، الگوی رفتار تهاجمی عربستان و فرآیند قدرت‌یابی ریاض برای بسط نفوذ خود در راهبرد خاورمیانه‌ای آمریکا است.

  • روزهای ناآرام طلای سیاه

    نسیم علایی
    عضو گروه نفت و پتروشیمی

    حدود دو هفته پیش اوپک و ۱۱ کشور تولیدکننده نفت خارج از این سازمان توافق برای کاهش ۸/ ۱ میلیون بشکه‌ای تولید نفت را به مدت ۹ ماه دیگر تمدید کردند. با وجود اینکه تمدید توافق به معنای تداوم کاهش عرضه جهانی نفت بود، اما بازار نفت را در سراشیبی سقوط قرار داد؛ به‌طوری‌که نفت برنت در این مدت حدود ۹ درصد افت قیمتی را تجربه کرده و چندی است در قیمت‌های کمتر از ۵۰ دلار معامله می‌شود.

    افت قیمت نفت از آنجا ناشی می‌شود که معامله‌گران تمدید توافق را برای متعادل کردن بازار نفت و رساندن موجودی انبارهای نفتی جهان به سطح متوسط ۵ ساله خود کافی نمی‌دانند؛ چراکه طی ۶ ماهی که از توافق اولیه تولیدکنندگان نفت می‌گذرد، تولید نفت آمریکا نزدیک به ۶۵۰ هزار بشکه معادل ۵/ ۷ درصد رشد داشته است و پیش‌بینی می‌شود رشد سریع تولید ادامه ‌یابد، به‌طوری‌که تولید روزانه نفت این کشور در سه ماهه پایانی ۲۰۱۷ به بیش از ۱۰ میلیون بشکه خواهد رسید، اما در روزهای اخیر تشدید اختلافات بین کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به کاهش بیشتر قیمت‌ها دامن زده است.

  • گریز از اجماع پارلمانی

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر

    ریاست علی لاریجانی بر مجلس، ۱۰ ساله شد. این بخشی از نتیجه تکاپوهای فراکسیونی مجلس دهمی‌ها برای انتخاب دومین هیات‌رئیسه این دوره از پارلمان بود؛ نتیجه‌ای که پیش از این نیز بر مبنای اجماع فراکسیون‌ها بر سر تداوم ریاست علی لاریجانی، درباره این کرسی از هیات‌رئیسه پیش‌بینی می‌شد. ماجرای این انتخابات اما چیزی فراتر از ریاست دوباره علی لاریجانی است.

    شاید شامگاه سه‌شنبه نهم خرداد، هنگامی که سه فراکسیون امید، مستقلین و ولایت بر سر فهرستی برای هیات‌رئیسه پارلمان به توافق دست یافتند، نتیجه‌ای غیر از فهرست مورد اجماع متصور نبودند.

  • باج‌گیرهای دنیای مدرن مجازی

    ندا لهردی

    حدود دو هفته پیش بود که باج‌افزاری به نام «وانا کرای» هزاران کاربر خانگی و کسب‌وکارها را مورد حمله قرار داد و نگرانی جدی کاربران را در سراسر دنیا به همراه داشت. در واقع حمله این باج‌افزار آن‌قدر جدی بود که حتی اگر کاربری چندان هم به‌دنبال کردن اخبار حوزه امنیت علاقه نداشت، مجبور بود برای فرار از راه‌های احتمالی نفوذ این باج‌افزار اخبار و اخطارها را دنبال کند. دامنه نفوذ این باج‌افزار حتی به ایران هم رسید و براساس گزارش روابط‌عمومی سازمان فناوری اطلاعات ایران، بیش از ۲۰۰۰ مورد ابتلا به باج‌افزار واناکرای در ایران گزارش شده است.

  • واناکرای چگونه به جهان حمله‌ور شد؟

    ۱۲ مه ‌۲۰۱۷ یک تاریخ مهم در تقویم حمله‌های سایبری جهان بود. هکرهایی مرموز در یک نقطه کور توانستند به مدت ۱۰ روز به بیش از ۲۳۰ هزار رایانه حمله کنند. این هکرها سیستم‌های اطلاعاتی مراکز حساسی چون بیمارستان، شرکت‌ها و بانک‌های بیش از صد کشور را قفل کردند و پس از آن برای باز پس دادن اطلاعات از کاربران پول مطالبه کردند؛ پولی که در عرف رایج دنیای دیجیتال بیت کوین نام دارد.

    این باج‌افزار که WannaCry نام دارد دسترسی به اطلاعات بیش از ۲۰۰ هزار کامپیوتر را که عمدتا در کشورهای روسیه، چین، انگلستان و ایالات متحده قرار داشتند را مسدود کرد.

  • ردپای واناکرای در رایانه‌های ایرانی

    همزمان با آغاز حمله باج‌افزار واناکرای به بیش از ۳۰۰ هزار رایانه در ۱۵۰ کشور جهان که در همان سه روز نخست بسیاری از سیستم‌های بهداشتی و درمانی، دانشگاهی و ارتباطی را مورد حمله قرار داده و فعالیت آنان را مختل کرده بود، بیش از دو هزار کامپیوتر را در ایران را نیز آلوده کرد. با این حال، این پایان حمله باج‌افزار واناکرای به کاربران ایرانی نبود تا به گفته مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه‌ای (ماهر)، به‌خاطر تعلل و عدم واکنش به موقع مدیران فناوری اطلاعات سازمان‌ها برای اتخاذ تدابیر امنیتی به‌منظور جلوگیری از نفوذ واناکرای به سیستم‌های آنها دو هزار قربانی جدید دیگر در کشور دیده شده تا به این ترتیب تعداد قربانیان واناکرای در ایران از ابتدای انتشار آن به چهار هزار برسد و وضعیت امنیت سایبری کشور را در وضعیت هشدار قرار دهد.

  • آمریکا در مسیر انزوا

    احمد موثقی
    استاد دانشگاه تهران

    ماجراجویی‌های دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری ایالات متحده هر بار پس لرزه‌های زیادی را به همراه داشته است. دایره انتقادات او از سیاست کشورهای اروپایی روز به روز ابعاد گسترده‌ای پیدا می‌کند، از ماجرای هزینه دفاعی ناتو گرفته تا تصمیمش برای خروج ایالات متحده از پیمان اقلیمی پاریس. درست از زمانی که او به‌عنوان نامزد ریاست جمهوری در آمریکا فعالیت‌های انتخاباتی‌اش را کلید زد، شعارها، اظهار نظرها و اقدامات خارج از عرف سیاسی و اجتماعی‌اش موجب شد چهره‌ای متفاوت از ترامپ در عرصه جهانی ترسیم شود.

  • معاهده پاریس و گسترش تنش‌های راهبردی آمریکا و اروپا

    ابراهیم متقی
    استاد دانشگاه تهران

    اگرچه آمریکا و اروپا به لحاظ الگوهای رفتاری در برخورد با کشورهای پیرامونی نسبتا مشابه به نظر می‌رسند، اما واقعیت آن است که تفاوت ادراکی و راهبردی بین آمریکا و اروپا را می‌توان مشابه انگاره‌ای دانست از آن به‌عنوان «مردان مریخی و زنان ونوسی» نام یاد می‌شود. سوژه‌هایی که در انگاره بسیاری از شهروندان به ویژه مردمان خاورمیانه مشابه به نظر می‌رسند، در حالی که الگوهای رفتاری آمریکا در دوران دونالد ترامپ، نشان می‌دهد که آنان تمایل دارند خود را متمایز از سایر کشورهای جهان معرفی نمایند.

  • رابطـه اروپا و آمریکا در آسـتانه فروپاشی

    دیوید فروم

    ۱۰ مارس ۱۹۵۲، درست هفت سال پس از پایان جنگ جهانی دوم، دولت‌های ایالات‌متحده، انگلستان، فرانسه و آلمان فدرال حقیقت تازه‌ای را در مورد اتحاد جماهیر شوروی کشف کردند، مساله این بود؛ نیروهای نظامی شوروی سابق پس از اشغال آلمان شرقی تحت هیچ شرایطی حاضر به عقب نشینی نبودند، در آن زمان آلمان در شرایطی قرار گرفت که می‌توانست براساس قانون اساسی‌اش، سیستم اجتماعی را به شکلی آزادانه برگزیند، سایر کشورهای پیروز در جنگ جهانی دوم به آلمان اجازه دادند تا ساختار نظامی‌اش را احیا کرده و بر مبنای قواعدی که خود تدوین کرده است شرایطی فراهم کند که طی آن تمام شهروندان آلمانی به غیر از گروهی که مرتکب جنایت جنگی شدند هم بتوانند از حقوق سیاسی‌شان برخوردار شوند.

  • اروپا در جست‌وجوی جایگزین

    ترجمه: محسن حسینی

    یک هفته پس از دیدار جنجال‌برانگیز دونالد ترامپ با رهبران اروپایی، مقام‌های اتحادیه اروپا به این فکر افتادند که مسیر حرکتشان را تغییر داده و اندک اندک به سمت شرق آسیا متمایل شوند، در همین راستا آنها در تلاشند از سفر نخست‌وزیر چین به اروپا به بهترین شکل ممکن استفاده کرده و در یارگیری‌هایشان چین را در کنار خود قرار داده و از رویاهای بلندپروازانه شی جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین برای تحقق خواسته‌های خویش استفاده کرده و رقیب آمریکا را بر جای خالی واشنگتن بنشانند.

  • ترس متحدان آمریکا از ترامپ

    جیل کالوین

    دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا روز پنج‌شنبه از خروج ایالات‌متحده از پیمان تغییرات اقلیمی موسوم به پاریس خبر داد، تصمیمی چالش‌برانگیز که پس‌لرزه‌های سهمگینی را به‌دنبال خواهد داشت. تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا از یک طرف به مبارزات جهانی با پدیده گرمایش ضربه محکمی خواهد زد و از منظری دیگر میان آمریکا و متحدان اروپایی‌اش فاصله ایجاد خواهد کرد. رئیس‌جمهوری آمریکا برای توجیه عملکردش بارها بر اصل حاکمیت ایالات‌متحده تاکید داشته و خود را نماینده منتخب پتسبورگ، شهری واقع در ایالت پنسیلوانیا قلمداد کرده، نه نماینده شهروندان پاریس.

  • دکه مطبوعات - ۱۸ خرداد ۹۶

    Newsweek

    جنگ بی‌پایان

    چرا داعش قاتلان خود را به غرب می‌فرستد؟ این سوال مهم‌ترین‌ سوال‌ روز کشورهای غربی پس از تراژدی کنسرت در منچستر است. جایی که در آن چندین کودک و نوجوان کشته شدند. به نوشته این مجله تا زمانی که غرب نتواند بر ایدئولوژی داعش غلبه کند در بر همان پاشنه خواهد چرخید و باید منتظر بمب‌گذاری‌هایی از این دست بود. نیوزویک در ادامه می‌نویسد: اورلاندو، نیس، پاریس، بروکسل، برلین، ورزبورگ، آنباخ، مونیخ، لندن و حالا منچستر جزو شهرهای غربی هستند که مورد تهاجم گروه‌های تروریستی قرار گرفته‌اند.

  • شریک‌کردن مردم در امر حفاظت لازمه برنامه‌های حفاظتی در ایران

    حسن پیشوایی
    کارشناس حیات وحش

    متاسفانه تلاش‌هایی که برای حفاظت از تنوع‌زیستی در ایران در چند دهه اخیر صورت گرفته، نتایج مطلوبی نداشته و به نوعی به بن‌بست رسیده و شیب نابودی محیط طبیعی به حدی بحرانی است که بدون مدیریتی یکپارچه و زیست‌بومی و سهیم‌کردن مردم در حفاظت، قادر به جلوگیری از نابودی محیط‌زیست و خصوصا برخی گونه‌های حیات‌وحش نخواهیم بود.

    اکنون نیاز اساسی ما، جامه‌عمل پوشاندن به دانسته‌های ملی و بین‌المللی با مدون کردن این دانسته‌ها از طریق تدوین برنامه‌های راهبردی، در امر حفاظت است و دیگر هیچ تاخیری قابل‌قبول نیست.

  • رامسرسایت‌ها در اولویت هستند

    فاطمه باباخانی

    حسن روحانی، دولت یازدهم را با وعده احیای دریاچه ارومیه تحویل گرفت و در اولین اقدام، تشکیل ستاد احیای این دریاچه را در دستور کار قرار داد. سازمان‌ها و نهادهای مختلف در این دوره فعالیت‌های متعددی را در قالب این ستاد به انجام رساندند و نتیجه بهبود نسبی اوضاع و بالا آمدن آب و آبگیری بخش‌هایی خشک در ارومیه بود، با این حال منتقدان بر این گزاره تکیه می‌کنند که همکاری‌های بین بخشی در ستاد احیا مانند سایر بخش‌ها ضعیف بوده و بسیاری از فعالیت‌ها به ویژه در حوزه اجتماعی نتوانسته اثربخشی لازم را داشته باشد.

  • رانت چه بلایی سر اقتصاد می‌آورد؟

    بارها و بارها در اخبار و رسانه‌ها با کلمه رانت، رانت‌خواری، سیستم رانتی، مکانیسم رانتی و. . . مواجه شده‌اید. معنا و مفهوم این واژه دقیقا چیست؟ چرا در کشوری مثل ما که وفور منابع در آن زیاد است به کرات از این واژه استفاده می‌شود؟ تاثیرات منفی این پدیده بر اقتصاد و رفاه مردم چیست؟ چگونه رانت که برخی آن را موهبتی خدادادی برای خود قلمداد می‌کنند به بلای اقتصادی تبدیل می‌شود؟به مفهوم خیلی ساده در اقتصاد هر آن‌چه که بدون زحمت و تلاش، سودی اقتصادی یا درآمدی نصیب کسی کند در طبقه‌بندی رانت قرار می‌گیرد.

  • سود اقتصادی نرمال همواره صفر است!

    در امور کسب‌وکار همواره بحث در مورد سود یا ضرر است. این ماه چقدر هزینه داشته‌اید و چقدر درآمد؟ و احتمالا مابه‌التفاوت این دو، سود موردنظر شما است. جالب است بدانید در اقتصاد سود نرمال، صفر است. در علم اقتصاد با بهره‌گیری از مدل‌ها و رویه‌های ریاضی سود هر بنگاه یا واحد تولیدی را حداکثر می‌کنند، اما اثبات شده است که حداکثر سود یک بنگاه زمانی است که سود آن، یا به عبارتی مدل ریاضی سود (سود برابر است با درآمد منهای هزینه) آن برابر با صفر باشد. اما چرا؟ مگر چنین چیزی ممکن است؟ یک بنگاه کار می‌کند، کالا تولید می‌کند و در آخر سود آن صفر است؟

    فرض کنید یک کارگاه تولیدی برش و تولید مصنوعات چوب راه‌اندازی کرده‌اید.

  • استارت‌آپی که به درمان آکـنه از طریق اینترنت کمک کرد

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    طبق مطالعات «آکادمی آمریکایی بیماری‌های پوستی» تقریبا ۴۰ تا ۵۰ میلیون انسان در جهان از آکنه رنج می‌‌برند. مطالعات بارها و بارها نشان داده است افرادی که از آکنه مزمن رنج می‌برند، بیشتر در معرض افسردگی قرار دارند. دو روش درمانی برای این مسئله وجود دارد؛ اما هیچ ‌کدام به خوبی برای افرادی که از آکنه رنج می‌برند مفید نیستند. شما می‌توانید داروهای بی‌نسخه را تهیه کنید که فراوان و ارزان هستند، اما اغلب بی‌نتیجه‌اند، یا اینکه می‌توانید یک متخصص پوست پیدا کنید که می‌تواند بسته به موقعیت شما و پوشش بیمه‌ای‌تان، گران یا غیرقابل دسترس باشد.

  • چگونه بفهمید کسب‌وکارتان آماده رشد است؟

    مترجم: مریم رضایی

    اگر کسب‌وکارتان به جایی رسیده که فروش روی غلتک افتاده، مشتریانی نسبتا راضی ‌دارید و کارکنان با تعهد و اشتیاق کار انجام می‌دهند، بدانید که دوره جالبی از کسب‌وکارتان را می‌گذرانید.

    الان در موقعیتی هستید که باید به تعدادی سوال جدی پاسخ بدهید. آیا تمایل دارید کمی از وضعیت موجود تکان خورده و کسب‌وکارتان را توسعه دهید؟ آیا امکانات لازم برای اینکه فکرهایی که در سر دارید را عملی کنید و وارد مرحله‌ای جدی از رشد شوید، در اختیار دارید؟ در مطالعه‌ای که اخیرا نشریه INC در مشارکت با شرکت اوراکل در مورد شرکت‌های خصوصی با سریع‌ترین رشد در آمریکا انجام داده، وقتی این سوال مطرح شد که «بزرگ‌ترین مانع بر سر راه رشد شرکت شما چیست؟» پاسخ شماره یک اکثر شرکت‌ها این بود: «ناتوانی در مدیریت رشد سریع.

  • داستان‌سرای بـزرگ برند خود باشید

    بیشتر برندهای بزرگ داستان‌های جالب و فوق‌العاده‌ای در پس فعالیت خود دارند؛ داستان‌هایی در مورد بنیانگذاران آنها، سفری که پشت سر گذاشتند یا حتی هدف نهایی که دنبال می‌کنند، همه می‌تواند جالب باشد. به‌طور مثال، فردیناند پورشه اولین ماشین خود را در زندان طراحی کرد، برادران رولکس از طلا در ساخت ساعت‌های خود استفاده کردند، یا بنیانگذار اورآل دانش مهندسی شیمی را به بخش صنعت زیبایی وارد کرد. این داستان‌ها می‌توانند به‌عنوان بخش مهمی از یک برند باشند و حتی می‌توانند به‌عنوان تبلیغی برای آن برند استفاده شوند.

  • ۲۴ برنامه برای سفر کردن مثل یک بومی

    مترجم: امیررضا فخاریان

    مصرف اشتراکی نه تنها در حال تغییر روش مدیریت کارهایمان است، بلکه در حال تغییر روش سفر کردنمان هم هست. مسافران هوشمندتر می‌دانند که بهترین راه این است که تله‌های توریستی را رها کنند و سراغ جاهایی بروند که بومیان می‌روند؛ چرا که امکان داد و ستد اقتصادی بین مردم واقعی در آن جاها وجود دارد. پس بهترین راه همین است که مثل یک بومی سفر و پولتان را ذخیره کنید. اگر در حال برنامه‌ریزی برای سفر هستید، این ۲۴ برنامه کمک می‌کند ارتباطات شخصی‌ای که برای ساختن یک سفر فراموش نشدنی و مملو از تجربیات درست و حسابی است، به‌دست آورید.

  • نیروی انسانی ناکارآمد کیست؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@MitraFathi. com

    اینکه فکر کنید کارمند بسیار خوبی هستید اصلا تضمینی برای خوب بودن شما نیست. کیفیت عملکرد شما در محیط کار با نتایج و بازدهی مثبت کار شما و بازخورد مافوق شما مشخص می‌شود. بسیاری از پرسنل سازمان‌ها گمان می‌کنند کارمند بسیار خوبی هستند، حال آنکه شواهد و بازخورد مدیران آنها خلاف این را ثابت می‌کند. در حقیقت تصور غیر‌واقعی، چه مثبت و چه منفی، از خود در محیط کار بسیار به ضرر خود شما تمام می‌شود.

  • کوچینگ چیست و کوچ کیست؟

    کوچینگ روندی است که جهت بهبود عملکرد افراد در زندگی حرفه ای، اجتماعی و حتی عاطفی کار می‌کند، به این معنی که در بسیاری از زمینه‌های زندگی، برای پیشرفت و ارتقاء عملکرد می‌توان از کوچینگ کمک گرفت. تمرکز کوچینگ به جای گذشته بر حال و آینده (نزدیک) فرد است و به کنکاش و رفع مسائل و مشکلات گذشته نمی‌پردازند. باور کوچینگ بر این است که افراد بهترین مسیر را خودشان می‌توانند تشخیص دهند و غالبا پاسخ مشکلات افراد، نزد خود آنها است. از این رو در پروسه کوچینگ انتخاب‌کننده و پیش برنده جلسه خود مراجعه‌کننده است و کوچ او فقط نقش یک تسهیلگر را بازی می‌کند.

  • مهرطلبی چگونه تقویت می‌شود؟

    تفکرات ما نقش بسزایی در تشدید اختلالات روانی و رفتاری ما دارند. در حقیقت افکار ما، احساسات ما را ایجاد کرده و احساسات ما، رفتار ما را شکل می‌دهند. افراد مهرطلب نیز از این قاعده مستثنی نیستند و افکاری دارند که به مهر طلبی ایشان دامن می‌زند. مهرطلب‌ها صد‌ها باید و نباید دارند که تعصب نسبت به آنها باعث تشدید اختلالات شخصیتی شان می‌شود. مهرطلب‌ها محبت می‌کنند تا توجه، محبت و پذیرش را از دیگران دریافت کنند و زمانی که این موارد را نمی‌گیرند دچار تنش و افسردگی می‌شوند. آنها تلاش زیادی برای شادی و رضایت دیگران می‌کنند، تا جایی که ممکن است به‌خاطر دیگران به خود ضرر برسانند.

  • هر آنچه باید درباره تب کریمه کنگو بدانید

    با آغاز فصل گرما، اخبار گوناگونی در رابطه با شیوع انواع بیماری‌ها منتشر می‌شوند که پیرو همین روند، امسال، «تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو» در ایران دوباره تیتر اصلی بسیاری از رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها را تشکیل داده است. «تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو»، امسال در ایران دست‌کم ۳۰ نفر را مبتلا کرده است. البته باید اشاره کنیم که این بیماری در کشور جدید نیست و در سال‌های اخیر در فصول گرم سال وجود داشته و تعدادی به آن مبتلا شده‌اند. در این میان نیز برخی به علت تاخیر در اقدام به درمان جان خود را از دست داده‌اند.

  • توصیه‌های سلامت در ماه‌رمضان

    برنامه غذایی ما در ماه مبارک رمضان نباید نسبت به قبل خیلی تغییر کند و در صورت امکان باید ساده باشد. همچنین باید طوری تنظیم شود که بر روی وزن طبیعی تاثیر زیادی نداشته باشد. با توجه به ساعات طولانی گرسنگی در روز، باید غذاهایی مصرف کنیم که به کندی و دیر هضم می‌شوند مثل غذاهای حاوی فیبر زیاد. غذاهای دیرهضم معمولا ۸ ساعت در دستگاه گوارش می‌مانند؛ درحالی‌که غذاهای زود هضم فقط۳ تا۴ ساعت در معده باقی می‌مانند و فرد خیلی زود احساس گرسنگی خواهد کرد.

    غذاهای دیر هضم عبارتند از: حبوبات و غلات مثل جو، گندم، جو دوسر، لوبیا، عدس، آرد سبوس دار، برنج با پوست و.

  • وسوسه خرید آنی و روش‌های مقابله با آن

    با نگاهی به زندگی خوب و راحت برخی افراد فکر می‌کنیم که حتما آنان از درآمد خیلی خوبی برخوردار هستند اما اگر کمی در مورد شیوه زندگی افراد هم‌طبقه دقت کنیم، متوجه می‌شویم که این افراد شاید در میزان درآمد با ما یکی باشند اما در خرج‌کردن و پس‌انداز خود دقت زیادی به خرج می‌دهند. شما هم می‌توانید پولی که به‌سختی به‌ دست آورده‌اید را آن‌طور که می‌خواهید خرج کنید و مقداری از آن را نیز پس‌انداز کنید. همیشه مخارج ماهانه خود را یادداشت کنید تا بتوانید صورتی کلی از اقلامی که بابت‌شان هزینه می‌کنید داشته باشید و میزان هزینه‌ها را بدانید.

  • مثلث مالی تابستانی

    در آستانه شروع فصل گرم سال در ایران که برای برخی افراد جامعه با اوقات فراغت بیشتر همراه است، مجله فوربس در مطلبی به راهکارهای رسیدن به اهداف مالی در این دوره سه ماهه پرداخته است. الیزابت هریس، نویسنده این مجله نامدار، که کارشناس روانشناسی تصمیم‌های مالی است، در نوشته خود، توصیه‌هایی را برای رسیدن به اهداف درازمدت مالی مطرح می‌کند. در مبارزه میان نیازهای فوری و مبرم که به توجه فوری احتیاج دارند و اهداف و آروزهای بلندمدت، این معمولا فهرست‌های روزمره‌اند که پیروز می‌شوند. اینکه احتیاج‌های فعلی را مورد توجه قرار دهید و بقیه مسائل را کنار بگذارید، عموما کار راحتی است.

  • مجوز برج‌باغ به خط پایان نرسید

    مقایسه نقشه‌های هوایی طی سال‌های ۶۸ تاکنون از کاهش دست‌کم چهار هزار هکتاری مساحت اراضی سبز و باغات شهر تهران خبر می‌دهد. این نابودی اگرچه با واکنش پارلمان محلی و تهیه مصوبه «برج باغ»‌ها در سال ۸۲ همراه شد؛ اما حالا با گذشت بیش از ۱۰ سال از تصویب و اجرای این مصوبه، نوشداروی پارلمان محلی پایتخت نه‌تنها به توقف روند گسترده تخریب باغات منجر نشد؛ بلکه خود عاملی برای ساخت‌وسازهای مرتفع در باغات باقی مانده شهر تهران شده است. مطلوبیت مکانی و محیط‌زیستی زمین‌های باغی (نزدیکی به مراکز جمعیتی و قرارگیری در مناطق مناسب آب و هوایی) دو دلیلی است که طی سال‌های گذشته مالکان باغات را به تغییر کاربری و ساخت‌وساز در آنها تشویق کرده است.

  • نسخه ساماندهی بازار اجاره ویلا

    کارشناسان حوزه املاک از وجود یک خلأ مهم در بازار اجاره و خرید و فروش ویلاهای تفریحی در مناطق ییلاقی اطراف پایتخت و سایر مناطق خوش آب و هوا خبر می‌دهند؛ هم‌اکنون هیچ سامانه مرجعی برای اطلاع‌رسانی و مراجعه این گروه از متقاضیان در بازار ملک به منظور انتخاب ویلای موردنظرشان، وجود ندارد.

    به گزارش «دنیای اقتصاد»، درحالی که از سال‌های پیش تاکنون راه‌اندازی سامانه‌های فایلینگ انواع متنوع املاک شامل مسکونی، تجاری، اداری، زمین و ملک کلنگی و. . . در فضای مجازی به یکی از مهم‌ترین روش‌های بازاریابی در بازار ملک تبدیل شده است هم اکنون مناطق ییلاقی و خوش آب و هوای اطراف پایتخت وهمچنین سایر شهرهای کشور فاقد مرجع مجازی معتبری برای معاملات املاک ویلایی به‌خصوص اجاره ملک ویلایی هستند.

  • علایم خروج از رکود مسکن

    بررسی‌های دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن از آخرین وضعیت بازار ملک، از رویت علایم خروج از رکود حکایت دارد به‌طوری‌که، متولی بخش مسکن نسبت به آینده کوتاه‌مدت و میان مدت بازار خوش‌بین است. بخش مسکن چهارمین سال رکود را پشت سر گذاشته با این تفاوت که در حال حاضر، اگر چه بازار مسکن - هم معاملات و هم ساخت‌و‌ساز- هنوز وارد فاز رونق نشده اما شدت رکود به کمترین حد خود رسیده و در برخی حوزه‌ها از جمله حوزه فروش آپارتمان‌های کوچک متراژ در پایتخت، رشد محسوس و البته ناچیز نیز اتفاق افتاده است.

    علی چگینی مدیر کل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن در این باره اعلام کرد: تجربه و دانش نشانگر آن است که دوره‌های رکود در بخش مسکن، معمولا بین ۳ تا ۴ سال در کشور به طول می‌انجامد.

  • دو بحران آینده پایتخت

    رشد بی‌رویه «مال»ها در مناطق مختلف تهران و نیز چالش جدی کاهش درآمد شهرداری در دوره پیش‌روی مدیریت شهری، دو بحران جدی است که پایتخت را تهدید می‌کند و از هم‌اکنون باید برای آن چاره‌جویی شود. کیومرث ایراندوست، عضو هیات علمی دانشگاه کردستان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به وجود مغایرت‌های گسترده میان طرح تفصیلی شهر تهران و آنچه که در عمل در پایتخت اجرا و پیاده شده است، گفت: برابر آخرین مطالعات صورت گرفته توسط وزارت راه و شهرسازی، در مناطق شمالی فقط پهنه‌بندی‌های طرح تفصیلی تا حدودی رعایت شده و میزان تراکم با ضوابط طرح تفصیلی مغایرت‌های زیادی دارد.

  • گوشی آی‌فون با سرعت نور!

    گوشی‌های آی‌فون به لحاظ سیستم‌عامل چیزی کم ندارند، اما تجربه نشان داده است که آی‌فون‌ها در دراز مدت دچار کندی سرعت می‌شوند. اگر شما هم یکی از کاربران آی‌فون هستید و می‌خواهید ببینید چگونه می‌توان سرعت آی‌فون را بیشتر کرد، این مطلب را بخوانید. گوشی‌های آی‌فون مزایای بسیاری دارند؛ یکی از مزیت‌هایی که در بیشتر مواقع از قلم می‌افتد دوام بالای این گوشی‌ها است. به این ترتیب آی‌فون‌های چند نسل پیش را همچنان در بازار شاهد هستیم که در بین علاقه‌مندان به گوشی‌های آی‌فون خرید و فروش می‌شوند، اما پس از نشستن گرد روزگار روی گوشی‌های آی‌فون، در بیشتر مواقع شاهد کندی سرعت آی‌فون‌ها هستیم.

  • بوتیک‌گردی در خیابان‌های مجازی

    به این سوال ذهنی‌تان جواب مثبت بدهید؛ بله، می‌توان بدون خیابان‌گردی بهترین لباس‌های بازار و لوازم موردنظر را دید، انتخاب کرد، چانه زد، تخفیف گرفت و خرید. چون دنیای مجازی به خوبی باعث شده این خواسته برای آنها که دوست دارند بدون پیاده روی‌های ممتد و چرخیدن زیر آفتاب و باران، بهتر و ارزان‌تر از بقیه خرید کنند، محقق شود. کافی است در دنیای مجازی با در اختیار داشتن برنامه‌های نرم‌افزاری جدید عضو یک بازار مجازی شوید تا فروشندگان بزرگ‌ترین فروشگاه‌ها که امروزه در گوشی کوچک شما به سادگی جا می‌شوند، در خدمتتان باشند.

  • وارد‌کنندگان متفرقه به دنبال سهم خواهی از بازار

    بسیاری از مسوولان صنعتی کشور معتقدند که سال ۹۶ سال ساماندهی واردات خودرو است و با مقرراتی که در این راستا وضع شده دیگر خودروی دست دوم یا فاقد گارانتی به مشتریان عرضه نخواهد شد. در این بین هر چند مقامات صنعتی تاکید بر حفظ حقوق مشتریان با وضع مقررات محدود‌کننده دارند با این حال به نظر می‌رسد که بازار خودروهای یاد شده از این پس بازار یک دستی است که زمینه یکه‌تازی وارد‌کنندگان رسمی را فراهم می‌کند. در این زمینه چندی پیش نیز برخی از وارد‌کنندگان متفرقه نسبت به انحصار وارد‌کنندگان رسمی و همچنین افزایش قیمت وارداتی‌ها، سیاست‌های وزارت صنعت را مورد پرسش قرار دادند.

  • چرا خودرو در بورس کالا عرضه شد؟

    ورود خودرو به بورس کالا طی هفته گذشته با عرضه سراتو کلید خورد در این میان یک پرسش اساسی مطرح است، اینکه دلیل ورود خودروسازان به این بخش برای فروش محصولاتشان چیست؟ دوشنبه هفته گذشته شرکت سایپا ۵۰ دستگاه سراتو را در بورس کالا عرضه کرد؛ خودروهایی که چند ساعت بعد از عرضه همگی به فروش رفتند. سایپا آغازگر این نوع فروش خودرو بوده است در عین حال خبرها حکایت از آن دارد که شرکت ایران خودرو نیز قرار است به عرضه دنا در بورس کالا بپردازد. در شرایطی خودروسازان در صف عرضه محصولات خود هستند که این پرسش وجود دارد؛ عرضه خودرو در بورس کالا چه مزیتی برای آنها به‌دنبال دارد؟

    برای پاسخ به مزیت‌های عرضه خودرو در بورس کالا در ابتدا باید تعریفی از بورس کالا ارائه کنیم.

  • خودرو در دوراهی ادغام یا تفکیک وزارت صنعت و بازرگانی

    چهار سال پیش همزمان با روی کارآمدن دولت یازدهم برخی با طرح جدایی دو وزارتخانه صنعت و معدن و بازرگانی عملا ادغام این دو را غیر‌مفید خوانده و تاکید داشتند که هیچ کدام از اهداف ادغام دو وزارتخانه محقق نشده است. بر این اساس بسیاری از صنعتگران و تجار به مسوولان تازه‌وارد دولت یازدهم توصیه کردند که در گام اول جدایی دو وزارتخانه صنعت و معدن و بازرگانی را اجرایی کنند چرا که از ادغام، هیچ یک از دو وزارتخانه بهره‌ای نبردند. هر چند تاکیدات مذکور با مخالفت‌هایی نیز همراه بود و برخی ادغام را منجر به افزایش بهره‌وری و کاهش بوروکراسی اداری خواندند با این حال این مخالف‌ها و موافقت‌ها طی چهار سال گذشته ادامه یافت.

  • فهم زنانه عاشق شدن

    آزاده باقری
    روزنامه‌نگار

    من به شخصه نه فمینیست هستم و نه می‌خواهم از نگاه یک فمینیست درباره فیلم «رگ خواب» بنویسم. اما می‌خواهم در ابتدایی ترین جملاتم بایستم و تمام قد برای حمید نعمت‌الله دست بزنم. شاید اگر این فیلم را کسی همچون پوران درخشنده و رخشان بنی‌اعتماد می‌ساخت، اینطور تحت تاثیر آن قرار نمی‌گرفتم. چون کارگردانیِ یک حس زنانه از یک زن برمی‌آید و بدیهی است. در مقابل تمام تحسین من برای این کارگردان؛ بابت مرد بودنش است که این جسارت را در خود دید تا رگ خواب یک زن را مقابل دوربین به تصویر بکشد.

  • قصه‌هایی با رنگ زندگی

    بهنام ناصح

    کتاب‌ها، چه آنهایی که در پی شرح زندگی واقعی افراد هستند و چه آثار تخیلی، همگی برش‌هایی از حقیقت انسان را با خود حمل می‌کنند؛ آنچه در واقع اتفاق افتاده و آنچه ذات او میل دارد که اتفاق بیفتد. از این رو هر کتابی را که انتخاب کنیم احتمالا بخشی از واقعیت وجودمان در آن نهفته است. این هفته از تجسم حقایق عالم، سه کتاب را برگزیده‌ایم، شاید مخاطبان نیز با آنها احساس نزدیکی کنند.

    درخت کهنسال پربار

    اگرچه احمد سمیعی گیلانی، پدر فن ویراستاری از مسن‌ترین پژوهشگران در قید حیات به‌شمار می‌رود، اما این تنها خصوصیت وی نیست.

  • لیپار

    آلبوم موسیقی «لیپار» که در آن افسانه‌های بلوچی روایت شده، به‌تازگی منتشر و در بازار توزیع شده است. در این آلبوم آثار استاد ملا کمالان،‌ موسیقیدان برجسته بلوچ بازخوانی و اجرا شده است. استاد «کمال خان هوت» معروف به ملا کمالان از اسطوره‌های موسیقی بخش مکُران بلوچستان است. «لیپار» روایت داستان «هانی و شئ مرید» افسانه بلوچی است که در هفت پرده داستان تنظیم شده است. داستان «هانی و شئ مرید» داستانی حماسی، عرفانی و عاشقانه است که توسط استاد اسحاق بلوچ‌نسب که خود از شاگردان ملا کمالان است، باز خوانی و ثبت شده است.

  • مادر قلب اتمی

    مادر قلب اتمی به کارگردانی علی احمدزاده که بیش از دو سال توقیف بود سرانجام پروانه نمایش گرفته و این روزها در سالن‌های سینما روی پرده رفته است. فیلمنامه این فیلم را علی احمدزاده و مانی باغبانی به صورت مشترک نوشته‌اند. تهیه کننده این فیلم که در سال ۹۳ تولید شده، سیدامیر سیدزاده است. داستان فیلم با مهمانی کامی آغاز می‌شود که قصد دارد ایران را برای همیشه به مقصد تونس ترک کند. «مهمانی کامی» نام فیلمی دیگر از احمدزاده است که در سال ۹۲ تولید شده و هنوز مجوز اکران دریافت نکرده. در مادر قلب اتمی،‌ محمدرضا گلزار، ترانه علیدوستی، پگاه آهنگرانی و مهرداد صدیقیان بازی کرده‌اند.

  • آسایشگاه

    محمد حسین زیکساری به‌تازگی نمایش «آسایشگاه» نوشته هارولد پینتر و ترجمه رضا دادویی را خردادماه در تماشاخانه پالیز روی صحنه برده است. زیکساری در برنامه «خندوانه» با کاراکتر استاد کهنمویی شناخته شد. جالب آنکه رامبد جوان،‌ طراح اصلی برنامه خندوانه این نمایش را در روز اول اجرا، افتتاح کرد. این نمایش درباره رئیس آسایشگاهی است که از معاونش درخصوص بیمار ٦٤٥۷ توضیح می‌خواهد، این در حالی است که این بیمار مرده است و. . . محسن نوری، محمدحسین زیکساری، مهرداد مصطفوی، سروش شاکر، پرهام یدالهی، سمانه اسماعیلی و علی پویا قاسمی در این اثر به ایفای نقش خواهند پرداخت.

  • هر چیز گستردنی

    نمایشگاه دوبخشی «دیگر- دیگرگونگى؛ حکایت شیخ صفى و هر چیز گستردنى» اواخر اردیبهشت‌ماه در بنیاد لاجوردی افتتاح شد و تا پایان خرداد‌ماه برپاست. یک بخش از نمایشگاه شامل برگزیده‌ای از آثار هنرى که در آنها «فرش» یا هر شکل/مفهوم گستردنى، به چالش کشیده شده، واسازى شده، یا به‌عنوان امکان‌هاى جایگزین بازتولید شده است. بخش دیگر شامل بسترى دیدارى، شنیدارى و نوشتارى است که از ماده‌هاى پژوهشى، آرشیوى و مستند ترکیب شده است. این نمایشگاه تا ۳۱ خرداد‌ماه، همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ برپاست. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از آن به بنیاد لاجوردی در خیابان نجات الهی، خیابان سپند (شرقی)، ساختمان شماره ۳۲ مراجعه کنند.

  • نمایش کمدی - ۱۸ خرداد ۹۶

    یه دونگ یه دونگ

    نویسنده و کارگردان: سعید بصیری

    بازیگران: سعید بصیری، محسن علیمحمدی، مرتضی صمدانی، فرزانه روحی، فرشته صفری و لیلابیابانی

    مکان: سرای محله المهدی (عج)

    آدرس: بزرگراه ستاری، خیابان زیتون، کوی طور جنوبی، کوچه زیتون

    تلفن: ۴۴۸۵۰۳۷۸-۰۲۱

    علیمردان خان

    کارگردان: سینا…

  • هنر و تجربه - ۱۸ خرداد ۹۶

    دندان مار

    کارگردان و نویسنده فیلمنامه: مسعود کیمیایی

    بازیگران: فرامرز صدیقی، گلچهره سجادیه، احمد نجفی، جلال مقدم، فریبا کوثری، حسن رفیعی، نرسی گرگیا، سعید پیردوست

    خلاصه: رضا کارگر چاپ خانه، پس از فوت مادرش، در مسافرخانه‌ای ساکن می‌شود…

    ماندو

    کارگردان: ابراهیم سعیدی

    فیلمنامه: ابراهیم سعیدی و حسین مرتضاییان آبکنار

    بازیگران: تیما امیری، روژان محمد جزا، شهاب فاضلی، اوستا خالد، صلاح الدین شیخ محمدی، عبدال شوکت عبدال، محمود گلی، خاتون غدیر شمران، اسماعیل کریم، شوران ابراهیم، زمان حمید شفیق و زمن شفیق شمران

    خلاصه داستان: یک خانواده آواره کرد ایرانی، پس از ۲۸ سال اقامت در عراق و پس از فروپاشی حکومت صدام، تلاش می‌کنند به زادگاه‌شان در ایران بازگردند.

  • اجرا - ۱۸ خرداد ۹۶

    پاره‌های ساده

    نویسنده: مهدی میرمحمدی

    کارگردان: سیدعلی هاشمی

    بازیگران: سیما تیرانداز، الهام شکیب، کاوه خداشناس، الناز شاهوردی، علی دستانپور، هاله گرجی، فرزانه سکوتی، رضا سخایی و شکوفه هاشمیان

    مکان: تماشاخانه باران

    دوره اجرا: ۲۰ اردیبهشت تا ۲ تیر

    ساعت: ۲۱:۳۰

    مدت زمان اجرا: یک ساعت…

  • اکران - ۱۸ خرداد ۹۶

    زیر سقف دودی

    کارگردان و نویسنده: پوران درخشنده

    بازیگران: فرهاد اصلانی، مریلا زارعی، بهنوش طباطبایی، شهرام حقیقت دوست، حسام نواب صفوی آزیتا حاجیان

    تهیه‌کننده: پوران درخشنده

    خلاصه داستان: شیرین که در زندگی خانوادگی با فرزند و همسرش به تدریج دچار مشکل می‌شود، به دنبال پیدا کردن راهی برای ایجاد ارتباط با آنهاست که موفق نمی‌شود و به بحران می‌رسد.

  • رد پای دو غریبه (بخش ششم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد.

بیشتر