شماره روزنامه ۶۲۰۳
|

آخرهفته ۲۵ /۰۸/۱۳۹۱

  • پیش به سوی نظام فدرالی - ۲۵ آبان ۹۱

    مرکز پژوهش‌های مجلس معتقد است برای عبور از موانع توسعه‌ای، باید نظام فدرالی در کشور تشکیل شود. این مرکز «تمرکززدایی پی‌در‌پی از دو طریق تفویض اختیار و برپایی دولت‌های تمام‌عیار منطقه‌ای (شامل مجریه و مقننه)» و «نزدیک کردن نظام اداره کشور به سمت نظام فدرالی» را برای بهبود تنظیم و اجرای این قوانین توصیه کرده است. همچنین پیشنهادی مبنی بر تاسیس یک نهاد مستقل برای امر نظارت بر برنامه‌های توسعه نیز ارائه شده است. در این گزارش، از نبود روند تکاملی در برنامه‌های توسعه، به عنوان یکی از ضعف‌های موجود در این بخش یاد شده است.
  • پرونده فاز دوم بسته شد - ۲۵ آبان ۹۱

    پرونده فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها با تمام کش و قوس‌هایش در سال جاری به طور کامل بسته شد تا شاید بار دیگر دولت در سال آینده به سراغ آن برود. بعد از تصویب فوریت طرح توقف اجرای فاز دوم در سال جاری که البته با انتقاد دولتی‌ها همراه بود، نمایندگان کلیات این طرح را هم به تصویب رساندند. براین اساس دولت اجازه هیچگونه افزایش قیمتی در نرخ حامل‌های انرژی را تا پایان امسال نخواهد داشت؛ البته معاون برنامه‌ریزی رییس‌جمهور نیز چندی پیش از تصمیم دولت برای دیده شدن فاز دوم در لایحه بودجه ۹۲ خبر داده بود. .
  • از صحرای تَف تا تکیه دولت - ۲۵ آبان ۹۱

    فرزانه ابراهیم‌زاده
    صدای شیپور می‌پیچد، مراسم آماده است. اینجا گوشه‌ای از خاک خداست که خونبار است. امام تنها است و یاری‌کنندگان بر خاک و خون افتاده و یاری‌گری در میان لشگر نمانده، یک سو دو دست بریده برادر است و سوی دیگر عون، جعفر، حبیب، حر، قاسم داماد نوجوان، در خاک غلطیده‌اند. اینک امام شیعیان در میانه میدان تنها است. این داستانی است که از محرم شصت و یکمین سال هجرت تا به امروز، از یاد دوستداران خاندان پیامبر نرفته است و باعث دوام مذهبی به نام تشیع شده است، مذهبی که هرچند از سقیفه بنی‌ساعده راه خود را به سمت وصیت پیامبر در حجه‌الوداع تغییر داد، اما تا قرن نهم هجری، نهضت فکری بود که پایه اصلی‌اش انتقام خون امام حسین (ع) و یاران و خاندانش در کربلا بود.
  • ده مجلس تعزیه در قصر قاجار - ۲۵ آبان ۹۱

    تعزیه یکی از هنرهایی است که در حدود قرن چهارم هجری توسط ایرانی‌ها بنیان گذاشته شد و از قدیمی‌ترین گونه‌های نمایشی به شمار می‌رود و چند سال پیش در فهرست میراث معنوی یونسکو نیز به‌عنوان آیینی ایرانی ثبت جهانی شد. ماه محرم ماه عزاداری و تعزیه است و خیلی از ما‌ منتظریم تا در این ایام به دیدن مراسم تعزیه و مرثیه‌سرایی در سوگ خاندان پیامبر برویم. تعزیه‌هایی که باعث می‌شود در این ایام نیز چراغ تئاتر کشور خاموش نماند. به‌خصوص که در ایام دهه اول محرم، ده تعزیه اصلی که از حرکت امام حسین (ع) به سمت کربلا و شهادت مسلم بن‌عقیل آغاز می‌شود و به تعزیه ظهر عاشورا و آتش زدن خیمه‌های اسرای کربلا ختم می‌شود اجرا خواهد شد.
  • بیانیه انتقادی خانواده هاشمی - ۲۵ آبان ۹۱

    خانواده هاشمی رفسنجانی با صدور بیانیه‌ای از نحوه بازگرداندن مهدی هاشمی به زندان انتقاد کردند. مهدی هاشمی که به علت بیماری قلبی در بیمارستان دی تهران به سر می‌برد، طی انجام برخی از امور پزشکی خود یعنی پس از انجام سی. تی. اسکن به جای بازگردانده شدن به اتاقش، به زندان عودت داده می‌شود. به گفته خانواده هاشمی، او طبق دستور پزشک، باید تا چند روز در بیمارستان باقی می‌ماند. خانواده هاشمی همچنین در این بیانیه اعلام کرده‌اند که از رسانه‌هایی که ادعاهایی را درباره بیماری مهدی مطرح کرده‌اند، شکایت خواهند کرد.
  • دو کتاب برای کارشناسان مالی و بانکی - ۲۵ آبان ۹۱

    «مدل سازی مالی و حسابداری» و «راهنمای صکوک» عنوان دو کتاب درباره مسائل مالی و بانکی و سرمایه‌گذاری است که اخیرا وارد بازار نشر شده‌اند. کتاب اول نوشته چاندان سنگوبنا است که با ترجمه حجت‌الله گودرزی و توسط انتشارات صادق نیا منتشر شده است. در این کتاب که به همراه یک سی دی عرضه شده، مدل‌سازی مالی و حسابداری با استفاده از Exel و . VBA آموزش داده شده است کتاب دوم که درباره امور مالی اسلامی است نوشته علی قاسمی ارمکی است و انتشارات کیومرث آن را منتشر کرده است. در این کتاب راجع به انواع ابزارهای مالی اسلامی و اوراق بهادار مطابق آموزه‌های فقهی بحث شده است.
  • با من دوباره حرف بزن - ۲۵ آبان ۹۱

    چند سالی است که از چند ماه مانده به مناسبت‌های خاص گروه‌های برنامه‌ساز صداوسیما نیز دست به ساخت مجموعه‌هایی متناسب با آن می‌زنند. مجموعه‌هایی مانند شب دهم ساخته حسن فتحی و سفر سبز به کارگردانی حسین لطیفی از مجموعه‌هایی بودند که در سال‌های قبل با موضوع ایام محرم و صفر ساخته شدند و به یاد بسیاری از کسانی که آنها را دیدند مانده‌اند. مجموعه تلویزیونی «با من حرف بزن» ساخته اصغر توسلی یکی از این دو مجموعه است که البته از سال ۸۹ ساخت آن آغاز شد و سال گذشته نیز چهار قسمت آن از شبکه تهران پخش شد، اما به دلایلی متوقف شد.
  • رازهای کامیابی در کسب‌وکار - ۲۵ آبان ۹۱

    نشر پارسیا اخیرا سه کتاب منتشر کرده که در هریک از آنها پاره‌ای روش‌های کسب‌وکار و راه‌های افزایش بهره‌وری آموزش داده شده است. کتاب «هوش مالی» نوشته رابرت کیوساکی درباره اداره هوشمندانه پول و سرمایه است و کتاب «اصل موفقیت ۲۰/۸۰ راز دستیابی به موفقیت بیشتر با تلاش کمتر» نوشته ریچارد کُخ. این دو کتاب را امیر کامگار و سیدمحمد حسینی بهشتیان ترجمه کرده‌اند.
    کتاب دیگر «۵ نقطه قوت خود را بشناسید» است که روزنامه وال استریت ژورنال، آن را پرفروش‌ترین کتاب معرفی کرده است. این کتاب نوشته تام راث است و امیر کامگار و مهتاب بیات‌ریزی ترجمه‌اش کرده‌اند.
  • به یاد پدر گرافیک - ۲۵ آبان ۹۱

    همچنین دوستداران گرافیک نیز در هفته پایانی آبان می‌توانند به خانه هنرمندان مراجعه کنند تا آثاری را که به مناسبت هفتمین سالگرد درگذشت مرتضی ممیز، پدر گرافیک ایران به معرض دید گذاشته شده است، تماشا کنند. ۵ سال تلاش بی‌وقفه در عرصه‌ گرافیک معاصر ایران، ایجاد تشکل حرفه‌ای طراحان گرافیک، خلق فضاهای جدید طراحی، مدیریت هنری و گرافیکی بسیاری از نشریات معتبر ایران، طراحی صحنه و مطرح ساختن گرافیک ایران در صحنه‌های بین‌المللی و. . . از فعالیت‌های ممیز بوده است تا او تبدیل به چهره‌ای منحصربه‌فرد در گرافیک ایران شود.
  • سرمایه‌گذاری روی کاغذ - ۲۵ آبان ۹۱

    اگر قصد سرمایه‌گذاری در بورس را دارید، اول مطمئن شوید که هدف سرمایه‌گذارى بلندمدت است و شما نمی‌توانید مثل بانک‌ها، به راحتى به پولتان دست پیدا کنید، بنابراین پولى را وارد بورس کنید که مربوط به پس‌اندازتان باشد. در این حالت اگر مثلا ۵ میلیون تومان پس‌انداز داشتید، ۵۰ تا ۶۰ درصد آن را سهم بخرید و بقیه پس‌اندازتان را در بانک نگه دارید. من توصیه می‌کنم هرگز در سرمایه‌گذارى‌های خود تندروى نکنید. دلیلى ندارد که شما خودرو یا مسکن خود را براى سرمایه‌گذارى در بورس بفروشید. اگر شنیده‌اید که می‌گویند سرمایه‌گذارى در مسکن، خودرو و موبایل دیگر بازدهى ندارد، منظورشان این نیست که اصلا خانه نخرید و موبایل هم نداشته باشید، بلکه منظور این است که پول و سرمایه خود را صرف خرید کالاهاى سرمایه‌ای مازاد از نیاز خود نکنید.
  • پاییز بهاری بورس تهران - ۲۵ آبان ۹۱

    فعالان بازار سهام ایران در شرایطی نیمه اول فصل پاییز را پشت سرگذاشتند که فضای حاکم بر بورس تهران هیچ شباهتی به فصل خزان نداشت. این بار بورس تهران برخلاف روندهای تاریخی خود، رفتار کرد و با سنت‌شکنی کم‌سابقه، پاییزی رویایی را برای سرمایه‌گذاران خود رقم زد تا بدین ترتیب بورس‌بازان و اهالی تالارشیشه‌ای با کسب سود ۱۸ درصدی، از این بازار (اشاره به بازدهی بورس از اول پاییز تا ۱۷ آبان ماه) امیدوارانه به شفاف‌ترین بازار مالی ایران بنگرند تا شاید بتوانند بازهم مثل سال‌های ۸۸ و ۸۹ با کسب بازدهی‌های ۵۷ و ۸۵ درصدی، در این اوضاع و احوال کنونی اقتصادی سرمایه‌گذاری موفقی را برای خود رقم بزنند.
  • مخرب‌های هفت‌گانه اقتصادی - ۲۵ آبان ۹۱

    عوامل مخرب رشد اقتصادی ایران در طول ۵۰ سال گذشته معرفی شدند. طبق یک مطالعه پژوهشی صورت گرفته، محدودیت‌های رقابتی، درآمد نفتی، مخارج بالا و بی‌ثباتی دولت، رشد بالا و بی‌ثبات حجم پول، تعیین دستوری نرخ سود بانکی، کاهش نرخ واقعی ارز و پیشرفت ناکافی فناوری هفت عامل مخرب رشد اقتصادی ایران بوده‌اند. این عوامل همواره تاثیر منفی بر روند رشد اقصادی کشور داشته است. میانگین رشد اقتصادی از سال ۱۳۵۶ تا پایان جنگ به ۵/۲- درصد کاهش یافته و در فاصله پس از جنگ تا سال گذشته ۲/۵ درصد بوده است. .
  • کمک‌های اولیه - ۲۵ آبان ۹۱

    سیستم‌عامل: :آندروید
    قیمت: رایگان
    حوادث و اتفاقات ناگوار هر لحظه ممکن است سراغ ما یا عزیزان ما بیاید. در چنین مواقعی، داشتن اطلاعات کافی و به کار گرفتن تدابیری سریع برای حفظ سلامتی و نجات مصدومان و مجروحان بسیار حائز اهمیت است. در واقع، نداشتن اطلاعات اولیه کمک‌رسانی و راه‌های صحیح کمک به مجروحان و مصدومان در بسیاری از مواقع باعث بروز اتفاقات ناگواری می‌شود. اگر به دنبال برنامه‌ای هستید تا به راه‌های امداد‌رسانی در کمترین زمان دسترسی داشته باشید، پیشنهاد می‌کنیم از نرم‌افزار«کمک‌های اولیه» استفاده کنید.
  • خودروهایی که زنان می‌پسندند - ۲۵ آبان ۹۱

    با توجه به رشد روز افزون تولید خودرو و با توجه به رقابت شدید در بازار خودروی جهان، تمامی خودرو‌سازان در تولید تمامی کلاس‌ها یا جهت سلائق مختلف برای به‌دست آوردن مشتری بیشتر و متقابلا فروش بهتر سعی می‌کنند، تا جایی که خودرو‌سازان مشهوری که فقط در یک کلاس و سلیقه شخصی خودرو تولید می‌کردند هم‌اکنون دست به‌کار شده و کلاس‌های جدیدی ارائه می‌کنند، مثلا صنعت خودروسازی و محصولاتش همواره امری مردانه بوده است، اما هوندا مدعی است خودرویی که اخیرا طراحی کرده خاص زنان است. هوندا می‌گوید هوندا فیت
    (Honda Fit).
  • مجلسی شدن پرونده بهشتی - ۲۵ آبان ۹۱

    اشاره احمد توکلی در نطق میان دستور خود به موضوع مرگ مشکوک ستار بهشتی سبب شد تا پرونده این وبلاگ‌نویس در مجلس باز شود و به دستور نایب رییس مجلس یعنی ابوترابی‌فرد برای آن کمیته‌ای تشکیل شود. بهشتی در رباط کریم زندگی می‌کرده و یک هفته پس از بازداشت فوت می‌کند. توکلی در نطق خود نسبت به آنچه سکوت دستگاه قضایی نسبت به مرگ یک وبلاگ‌نویس در زندان خوانده انتقاد کرد. یک روز بعد سخنگوی قوه‌قضاییه در نشستی خبری در این باره توضیح داد و گفت که رییس قوه دستور بررسی جدی ماجرا را داده است. .
  • نقشه ترافیک شهر تهران - ۲۵ آبان ۹۱

    سیستم‌عامل: آندروید نسخه ۲/۲ و بالاتر
    قیمت: رایگان
    اگر به دنبال راهی برای فرار از ترافیک شهر تهران می‌گردید، بهتر است از این نرم‌افزار استفاده کنید. این نرم‌افزار با اتصال به شبکه اینترنت، از طریق شبکه بی‌سیم یا GPRS، تصویر آخرین نقشه ترافیکی را که توسط اپراتورهای شرکت کنترل ترافیک تهران و براساس تصاویر دوربین‌های ترافیکی تهیه شده از وب‌سایت شرکت کنترل ترافیک تهران دریافت و نمایش می‌دهد. نقشه شهر تهران با کمک این نرم‌افزار، هر ۵ دقیقه به‌روزرسانی و قابل دریافت است. در این نقشه، نقاط کم‌ترافیک و شلوغ به صورت طیفی از رنگ‌های سبز تا قرمز، مسیرهایی که به هر دلیل مسدود شده‌اند به رنگ سیاه و مکان تصادف‌های خیابانی به‌صورت یک مثلث نمایش داده می‌شود.
  • مناظره احمدی‌نژادی - ۲۵ آبان ۹۱

    علی‌اصغر زارعی به عنوان مخالف و علی مطهری به عنوان موافق طرح سوال از رییس‌جمهور این بار بر صفحه تلویزیون در برنامه «دیروز، امروز، فردا» ظاهر شدند و البته دیدگاه‌های یکدیگر را به شدت نقد کردند. مطهری معتقد بود که مخالفان طرح سوال برداشتی افراطی از بیانات مقام معظم رهبری دارند و معتقدند که باید همه کارها را در پستو انجام داد. در مقابل، زارعی طرح سوال را در تناقض با فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر نکشاندن اختلافات به میان مردم می‌دانست. ۷۹ درصد مردم اما در نظرسنجی این برنامه به دیدگاه علی مطهری رای دادند.
  • وام مسکن خنثی در قیمت مسکن - ۲۵ آبان ۹۱

    مهدیس فرقانی
    این روزها، اکثر متقاضیان در بازار خرید مسکن، این سوال را مطرح می‌کنند که «در حال حاضر، سهم وام خرید مسکن از یک واحد مسکونی چقدر است؟»

    رشد پی در پی قیمت مسکن طی چند سال اخیر و همچنین آخرین رشد - ۳۱ درصدی - در بهار امسال، در بازار معاملات مسکن، باعث شد تا ارزش وام‌های خرید تا به امروز به‌طور محسوسی کاهش پیدا کند. به همین خاطر چند سالی است که شرایط ویژه یعنی شرط اجاره هم به بازار خرید یا فروش رخنه کرده است تا از این طریق خریداران بتوانند بی‌ارزش بودن وام‌های خرید و همچنین ناتوانی مالی خود را جبران کنند.

  • از قهوه‌خانه‌های شاه عباسی تا کافی‌شاپ‌ها و آرت شاپ‌های امروزی - ۲۵ آبان ۹۱

    مریم خوانساری
    هرچند شکل و شمایل امروزین کافه‌های ایران از کشورهای اروپایی و به ویژه فرانسه الگوبرداری شده است، اما در حقیقت برخی پژوهشگران اروپایی خاستگاه نخستین کافه‌ها را آسیا می‌دانند. در متنی درباره تاریخچه پیدایش کافه‌ها چنین می‌خوانیم: «تاریخ کافه‌ها درست شبیه تاریخ قهوه، با افسانه و اسطوره معطر و اشباع شده است. تاریخ‌نویسان قهوه هنوز در حال بحث و گفت‌وگو در این باره هستند که آیا قهوه یک ماده شناخته شده غذایی در طول قرن نهم در پرشیا، مصر، لیبی و حبشه بوده است؟ . . . آنچه که ما به یقین می‌دانیم این است که ترکان عثمانی در سال ۱۴۵۳ قهوه را از یمن به قسطنطنیه آوردند و در سال ۱۴۷۱، یا به گفته برخی در ۱۴۷۵، اولین کافه در قسطنطنیه تاسیس شد که در حال حاضر هم هنوز در استانبول امروزی وجود دارد».
  • صــــدا بزن - ۲۵ آبان ۹۱

    اگر چه طی سال‌های اخیر ورود دستگاه‌های سینمای خانگی بازار کالاهای بسیاری نظیر دستگاه‌های پخش کننده موسیقی و دی وی دی پلیر و. . . را تحت تاثیر قرار داده و باعث رکود بازار این کالاها شده است، اما همچنان طرفداران حرفه‌ای و البته حساس به صدا جریان ورود تکنولوژی و مدل‌های جدید سیستم‌های صوتی و تصویری جدید را پیگیری می‌کنند و برایشان اهمیت دارد که کالایی را خریداری کنند که بهترین کیفیت و میزان صدا را از آن دریافت کنند. این دسته از افراد، به کوچک‌ترین اختلال در سیستم پخش صدا اهمیت داده و سعی می‌کنند علاوه بر انتخاب یک بیس اصلی عالی برای سیستم از تجهیزات جانبی با کیفیتی نیز برای بهبود کیفیت صدا بهره ببرند.
  • خرید خوب - ۲۵ آبان ۹۱

    نخستین تصویری که از طلا به ذهن می‌رسد رنگ آن است که معمولا با رنگ زرد و سفید تداعی می‌شود، اما در واقع طلا با یک سری فرآیندهای شیمیایی و ترکیب با دیگر فلزها و عملیات آبکاری در هر رنگی (قرمز، مشکی، زرد، صورتی، سبز و. . . ) می‌تواند باشد، برای مثال طلای قرمز از ترکیب آلیاژ مس، طلای سفید از ترکیب پلادیوم یا نقره به دست می‌آید. از ایندیم برای آبی کردن طلا استفاده می‌شود. در واقع، تنوع رنگی زیاد طلا غیر از طرح و مدل یکی از راهکارهای رونق بخشیدن به این صنعت شده است. بعضی از فروشندگان هنگام فروش طلای سفید را گران‌تر می‌فروشند اما ارزان‌تر از طلای زرد می‌خرند.
  • کافه‌ها و خاطرات متروکه - ۲۵ آبان ۹۱

    «مساله او تنهایی در کلان شهر است؛ این دغدغه انسان پرسه‌زن در دوران مدرن است، انسانی که خود را به تخیلات روزانه می‌سپارد و در گشت‌زنی‌هایش، نگران همه‌جا، غرق فکر و خیال خود می‌شود. » این شرحی است که سوزان سونتاگ از زندگی و شیوه اندیشیدن والتر بنیامین می‌دهد، همو که فلسفه‌پرداز پاساژها و کافه‌ها و مکان‌های مدرن بود. انسان مورد نظر بنیامین چه بسا خود را یکسر در کلان شهرهای مدرن گم کند با این حال او ناگزیر است به راهی برگردد که او را از تاریخ بیرون انداخته است. در دهه‌های آغازین قرن حاضر هجری شمسی، نسلی از روشنفکران که کافه‌نشینی را تجربه کرده‌اند عملا در پی تجربه تاریخ مدرن بودند، تجربه‌ای که در مواجهه با غرب به آن دست یافته بودند و فقدانش را در یکی از مهم‌ترین آوردگاه‌های تمدن شرق تاب نمی‌آوردند.
  • ۱۰ تصویر از ۷روز - ۲۵ آبان ۹۱

    مرور تصویری اخبار هفته گذشته
    یکی از صاحبان ۴۴ خانه‌ای که قرار است توسط دولت افریقای جنوبی تخریب شود خود را این‌گونه در مقابل لودرها قرار داده است تا شاید از تخریب خانه خود جلوگیری کند.

    بارندگی شدید باران که از شامگاه دیشب در نوار ساحلی آغاز شده بود باعث بروز سیل در چالوس و نوشهر گردید و به بیش از ۱۵۰ خانوار در بخش مرکزی چالوس خسارت وارد کرد.


    مناظره حجت الاسلام رسایی و محمد جواد حق‌شناس درباره موضوع رابطه با آمریکا

    اجلاس وزرای ارتباطات کشورهای عضو اکو با حضور وزیر ارتباطات مهندس تقی‌پور برگزار شد.

  • طوفان محرم - ۲۵ آبان ۹۱

    اگر در ایام ماه محرم قصد داشتید نمایشی با موضوعات مذهبی ببینید، کافی است سری به تالار قشقایی بزنید که میزبان نمایش«طوفان» است. این نمایش با رویکرد متفاوتی در اجرای نمایش‌های مذهبی به صحنه رفته است و اصول مذهبی را به روایت تازه‌ای بازگو می‌کند. داستان نمایش درباره سفر حضرت مسلم(ع) به کوفه است که در راه دچار طوفان می‌شوند و آینده را می‌بینند. آینده‌ای که مولا و سرورش را در صحرای کربلا می‌بینید. طوفان را سیدحسین فدایی حسین چند سال پیش نوشته است، اما تاکنون زمینه اجرای آن به وجود نیامده بود تا اینکه آرش دادگر کارگردانی آن را برعهده گرفت.
  • Squarescape - ۲۵ آبان ۹۱

    سیستم‌عامل: ios نسخه ۲/۴ و بالاتر
    قیمت: ۹۹ سنت
    اگر از بازی‌های قدیمی خاطرات خوبی دارید، مطمئنا از شکل ظاهری این بازی هم خوشتان خواهد آمد. در این بازی فکری، شما باید در پازل‌های مختلف، آجر مربع شکل خود را با حداقل حرکت ممکن به نقطه آبی رنگ رسانده و سپس آجر را از محلی که مشخص می‌شود خارج کنید. اما همه چیز به این راحتی هم نیست، چرا‌که در این بازی آجر شما روی زمین لیز می‌خورد. شما باید یک بار آجر را با انگشت به سمت بالا تا انتهای مسیر هل بدهید و آجر نباید به دیوار و مکان‌های دیگر برخورد کند.
  • ممنوعیت دامنگیر کامپیوتربازها - ۲۵ آبان ۹۱

    بعد از اینکه سیاست محدودیت واردات دولت، شامل برخی گروه‌های کالایی شد، تلاطمی در بازار این کالاها ایجاد شد و به افزایش قیمت‌ها دامن زد. محصولات کامپیوتری از جمله گروه‌های کالایی هستند که دولت آنها را در فهرست کالاهای لوکس و غیرضروری قرار داده و وارداتشان را ممنوع کرده است، اما به تبع این تصمیم و تنها در خلال چند روز، بازار به این تصمیم واکنش قیمتی نشان داد. رییس اتحادیه فناوران رایانه تهران که با انتقاد از این تصمیم، نسبت به رشد قاچاق این محصولات هشدار داده است. .
  • فاتحان نمی‌نویسند - ۲۵ آبان ۹۱

    نقاشی‌های بابک روشنی‌نژاد با عنوان «نه! تاریخ را فاتحان نمی‌نویسند» در این هفته می‌تواند بخش دیگری از برنامه گالری‌گردی شما باشد. دیدن نقاشی‌های کسی که فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی است و از سال ۱۳۸۹ حضور پررنگ و مستمری در پنج آرت فر بین‌المللی آرت مسکو، کانتمپورسی استامبول و آرت دوبی داشته و آثارش در آنسوی مرزها با استقبال منتقدین و مجموعه‌داران روبه‌رو شده است، خالی از لطف نیست. آخرین نمایشگاه انفرادی او سال ۱۳۸۸ در گالری استیس لندن بوده و حالا بعد از دو سال، هشت تابلو در ابعاد بزرگ را که ذهن مخاطب به چالش می‌کشد، خلق کرده است، البته به اعتقاد منتقدان تابلوهای او از نظر المان‌های بصری، نشانه‌های پیداتری نظیر زیرنویس کردن تاریخ تولد اثر یا بارکدهایی که روی کالاها قید می‌شوند که به امضای آثار او بدل شده‌اند.
  • اعتماد اولین گام در خلق ایده‌های نو - ۲۵ آبان ۹۱

    شادی صالحی
    مقالات بسیاری در باب مدیریت کارکنان؛ از درک رفتار و نیازهای کارکنان گرفته تا برقراری ارتباط، جلب اعتماد، بهسازی مهارت‌ها، ایجاد انگیزه، مهارت ارزیابی و. . . نوشته شده است. اما شاید بهتر باشد برای درک و لمس برخورد صحیح مدیران با واقعیت‌ها، داستان‌های پیشرفت بزرگان را گاهی مرور کنیم. تشخیص و بهره‌برداری از استعداد فردی کارکنان یا همان کشف استعدادها در راستای اهداف سازمان با ایجاد انگیزه‌های فردی و برقراری ارتباط احساسی امری جدایی‌ناپذیر در مدیریت است؛ اما نوع هدف‌گذاری، تشویق و سرمایه‌گذاری صحیح، همان پرورش بهینه استعدادهای فردی و بهره‌وری سازمانی است.
  • روزهای جمعه با سینما - ۲۵ آبان ۹۱

    علی قوی‌تن
    کارگردان
    علی قوی‌تن علاوه بر کارگردانی «نسکافه داغ داغ»، «پرواز بادبادک‌ها» و «سرود تولد»، دستی هم در فیلمنامه‌نویسی و تدوین دارد.
    شما از بین سریال‌ها و فیلم‌های شبکه خانگی برای آخر هفته‌ها چه فیلم یا سریالی پیشنهاد می‌کنید؟ چه سوال سختی! نمی‌توانم فیلم خاصی را پیشنهاد کنم. گمان نمی‌کنم هیچ کارگردانی فیلم همکارانش را پیشنهاد دهد، چون در این بین ممکن است نامی از قلم بیفتد و باعث رنجش و کدورت شود. تا می‌توانید فیلم ببینید. همین. هر چیز که ارزش دیدن داشت و جذبتان کرد تماشا کنید.
  • کافه‌ها سرمایه بالای فرهنگی دارند - ۲۵ آبان ۹۱

    محسن آزموده
    درآمد: دکتر ناصر فکوهی معتقد است که کافه و کافه نشینی به مثابه فضاهایی عمومی برای تعامل میان افراد و رشد قابلیت همزیستی به ویژه در شهرهای بزرگ امروز، ضرورتی حیاتی دارند، ضمن آنکه باید از آسیب‌هایی چون محفلی شدن پرهیز کرد و آنها را به مکان‌هایی برای تخلیه انرژی‌های منفی و تعامل اجتماعی در جامعه بدل کرد. با این استاد انسان‌شناسی دانشگاه تهران که آثار متنوعی در زمینه انسان‌شناسی شهری نگاشته، درباره پیشینه و زمینه‌های کافه نشینی و سیر تحولات آن در ایران و بایسته‌هایی که در این زمینه باید رعایت شود، گفت‌وگویی کردیم که از نظر می‌گذرد: به نظر شما کارکردهای کافه‌نشینی، غیر از سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت چیست؟
    کافه‌نشینی، در معنایی که امروز در زبان ما و در بخشی از جامعه شهری اغلب تحصیل‌کرده، دانشجو، روشنفکران و دانشگاهیان ما، جا افتاده است و لزوما ربطی به مفاهیمی چون «قهوه‌خانه» یا «پاتوق» ندارد (هر چند با آنها بی‌ارتباط هم نیست اما روابطشان پیچیده است)، عمدتا به کنشی اجتماعی اطلاق می‌شود که ریشه‌های آن به قرون هجده و نوزده اروپایی و عمدتا به دوران انقلاب فرانسه و انقلاب‌های سیاسی این پهنه بر می‌گردد، اما از اواخر قرن و به ویژه ابتدای قرن بیستم شکلی موازی با محافل «خانگی» روشنفکران، هنرمندان و نویسندگان را در حوزه عمومی به وجود آورد، شاید به یک معنا بتوان گفت کافه نشینی شکل دموکراتیزه شده آن محافل، یعنی محافلی بود که عموما در اقامتگاه افراد خیرخواه و فرهنگی و بسیار ثروتمند برگزار می‌شد که از هنرمندان و اندیشمندان فقیر حمایت می‌کردند.
  • از کافه‌نشینی‌های تهران تا اندیشه‌گاه‌های کابل - ۲۵ آبان ۹۱

    منوچهر دین‌پرست
    وقتی‌که در کابل داشتم با دوست جدیدم عبدالحسیب صحبت می‌کردم و ایمیل‌ها را چک می‌کردم، چشمم خورد به ایمیل داریوش که به من گفته بود که توی کابل یه جایی هست که به آن «اندیشه‌گاه» می‌گویند. اگر توانستی به آنجا سری بزن و گزارشی تهیه کن! با تعجب رو کردم به عبدالحسیب گفتم در کابل جایی به نام «اندیشه‌گاه» وجود دارد؟ با خنده ملیحی گفت: آری، من هم آنجا می‌رفتم، الان هم گاهی اوقات آنجا می‌روم. گفتم پس می‌توانیم برویم آنجا را ببینم. به سمت «اندیشه‌گاه» حرکت کردیم. در میانه راه من بیشتر نظرم به سمت جایی مانند پژوهشگاه یا مراکزی که در آن سخنرانی‌ها و نشست‌های فلسفی و اندیشگی صورت می‌گیرد، رفت، اما بعدا از اینکه وارد اندیشه‌گاه شدم، ذهنم به طور کلی از این نظر دور شد و با صحنه دیگری روبه‌رو شدم.
  • پرواز با صندلی‌های گران - ۲۵ آبان ۹۱

    بالاخره ایرلاین‌ها حرف خود را به کرسی نشاندند تا هواپیماهایشان گران‌تر از قبل از زمین بلند شوند. بعد از حذف سهمیه ارز مرجع شرکت‌های هواپیمایی توسط بانک مرکزی، بار دیگر درخواست افزایش بهای بلیت هواپیما از سوی ایرلاین‌ها مطرح شد تا اینکه سیاستگذاران صنعت هوایی گرد هم آمدند و به این جمع‌بندی رسیدند که باید سروسامانی به وضعیت این بخش بدهند. براین اساس شورای عالی هواپیمایی با افزایش ۶۰ تا ۷۰ درصدی نرخ بلیت هواپیما موافقت کرد. البته شرکت‌ها معتقد بودند که افزایش متوسط ۶۵ درصدی نرخ بلیت نمی‌تواند آن‌طور که باید و شاید رشد هزینه‌هایشان را پوشش دهد.
  • استعفای غیراخلاقی - ۲۵ آبان ۹۱

    رییس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) این هفته از سمت خود استعفا کرد. دلیل این استعفا هم روابط غیراخلاقی او عنوان شده است. دیوید پترائوس که یکی از ژنرال‌های پرستاره آمریکا به شمار می‌رود، در بیانیه‌ای به روابط غیر اخلاقی و خیانت به همسر خود اعتراف و استعفای خود را اعلام کرد. پترائوس با زنی متاهل به نام پائولا برادول که برای نوشتن کتابی درباره زندگی رییس سیا با او گفت‌وگو می‌کرده، ارتباط داشته است. ماموران اف. بی. آی هنگام بازرسی از کامپیوتر پترائوس، درباره موضوعی امنیتی این ارتباط را کشف کرده‌اند.
  • گالری‌ اتومبیل زیاد داریم؛ گالری هنری کم - ۲۵ آبان ۹۱

    جمشید بایرامی می‌گوید خیلی از خانواده‌های متمول حاضرند صدها میلیون تومان برای خرید یک ماشین خرج کنند، اما سه میلیون تومان که معادل یک یخچال یا تلویزیون است، نمی‌پردازند، در حالی که خرید اثر هنری به دلیل مستهلک نشدن، به مرور ارزش افزوده هم پیدا می‌کند. جمشید بایرامی، عکاسی که در اولین هفته آبان نمایشگاهی با عنوان «هیچ چیز سرجایش نیست حتی اینجا» را در گالری سیحون برگزار کرد، وقتی صحبت از گالری‌گردی می‌شود، از این موضوع به عنوان یک پدیده لازم برای جامعه نام می‌برد و تاکید دارد باید در این زمینه فرهنگسازی کرد.
  • برای اتاق کودک چقدر خرج کنیم؟ - ۲۵ آبان ۹۱

    مهدی گلپایگانی
    info@decodarkoob. com
    کلیشه‌ها را زیر پا بگذارید
    با ورود هر نوزاد تازه به ترکیب جمعیتی خانواده، والدین به فکر تدارک محیطی مناسب و آرامش‌بخش برای این عضو جدید کوچک و دوست‌داشتنی می‌افتند. معمولا بسیاری از والدین به ویژه اگر نوزاد آنها فرزند اول خانواده هم باشد، از چند ماه قبل از تولد، به فکر تدارک اتاق مناسب برای او می‌افتند؛ در این میان بسیاری از والدین این سوال برایشان به وجود می‌آید که برای این عضو تازه وارد چه دکوری را باید تهیه کنند که هم مورد علاقه خودشان باشد و هم نوزاد آنها در آن احساس آرامش کند.
  • کافه‌های دیروز، پاساژهای امروز<br>

    فاطمه باباخانی
    اتوبوس به شتاب از تقاطع حافظ و جمهوری می‌گذرد و به چهارراه استانبول می‌رسد، هر چه چشم می‌گردانم از میان انبوه اسامی نادری بر مغازه‌ها و فروشگاه‌ها نام کافه نادری را نمی‌بینم، باز فردا و فردا همان است که بود، این بار پیاده می‌شوم و کنار باجه روزنامه‌فروشی پیدا می‌کنمش، سالن بزرگ خلوت است و جز معدودی که گویا مهمانان همیشگی کافه‌اند، نشانی از هیاهوهای چهل سال پیش پیدا نیست. کافی است سوار درشکه‌ای شوم که در نیمه‌های شب در خیابان به انتظار ایستاده است. خیابان نادری مملو از انبوه جوانان و روشنفکران است.
  • از کفتر نامه بر تا کفتربازی سایبری - ۲۵ آبان ۹۱

    صدرا محقق
    از خانه عشق آنک بپرد چو کبوتر
    هر جا که رود عاقبت کار بیاید
    (مولوی)
    کفتر همان کبوتر است و کبوتر همان کفتر، اما برای عده‌ای نام هر دوی اینها یک چیز است؛ «عشق». این را نه دیگران که خودشان می‌گویند، خیلی‌ها آنها را به اسم کفترباز یا کبوترباز می‌شناسند، خودشان اما می‌گویند عشق‌بازند. عشق‌بازانی که بسیاریشان خان‌و‌مان و زندگی را پای عشقشان فنا کرده‌اند. پافشاری و ثابت‌قدمی آنها در راهشان آنقدر بوده است که در گزارش‌ها و کتاب‌های موجود در این باره (هر چند بسیار معدودند) به صورتی رسمی آمده است: «کفتربازی در ایران به عشق‌بازی هم معروف است.
  • ایران و آئین سیاه‌پوشی - ۲۵ آبان ۹۱

    گونه‌های مختلف برپایی مراسم عزاداری برای امام سوم شیعیان را در نقاط مختلف می‌توان مصداقی از این جمله مشهور دانست: «راه‌های رسیدن به خدا به تعداد مردم است. » در هر گوشه از کشورمان بسته به فرهنگ و اقلیم ساکنان آن، نوع و شیوه عزاداری برای امام حسین و ۷۲ یارش شکل و سبک خاص خود را دارد. در جنوب و در شهرهای ساحلی خلیج‌فارس، مردم در دسته‌جات پرشمار عزاداران حسینی در حلقه‌هایی منظم دست بر کمر همدیگر گذاشته و با ریتمی منظم بر سینه می‌کوبند، در گوشه‌ای دیگر با ریتم طبل و سنج، بر شانه و کتف خود زنجیر می‌کوبند، در آذربایجان مراسم «تشت‌گذاری» بر پا می‌دارند، در شاهرود علم‌بندان می‌گیرند، در خرم آباد بر سر و روی خود گل می‌مالند و ده‌ها شیوه و نمونه دیگر.
  • تیغه‌های آهنی چطور علامت می‌شوند - ۲۵ آبان ۹۱

    وقتی بخواهیم از نمادها بگوییم، محرم برای ما ایرانی‌ها با آن علم و کتل‌های رنگی یا صدای تبل و سنج شناخته می‌شود و البته با «دسته‌های عزادار». از دسته که حرف بزنیم، نمی‌شود آن بخش برجسته ذهنمان را که اشاره به «علم» دارد فراموش کنیم، علم‌هایی که پیشاپیش دسته‌ها می‌آمدند و بچه‌ها برای دیدنش عجله داشتند. هر حرکت علم می‌توانست کلی سوال داشته باشد.

    علم‌کشی هم آداب و رسم خاصی داشت. اما علم‌ها کجا ساخته می‌شوند؟ بیایید با هم سری به آهنگری‌های قدیمی بزنیم، امروز دیگر محل خاصی ندارد. خیلی از آهنگری‌های تهران علم هم می‌سازند، اما همچنان چهارراه سیروس و کوچه حمام گلشن سرآمد است.

  • از کالسکه دودی تا پورش در خیابان های طهران - ۲۵ آبان ۹۱

    اجازه دهید از اول شروع کنیم. نخستین اتومبیل سواری که وارد ایران شد یک اتومبیل فورد بود که در اوایل قرن بیستم به دستور مظفرالدین شاه قاجار از کشور بلژیک، خریداری شد. این اتومبیل که دود زیادی از آن خارج می‌شد به «کالسکه دودی» معروف شد. پس از آن و به دنبال گسترش شهرنشینی، میزان واردات خودرو از سال۱۳۰۰ هجری شمسی (۱۹۲۰میلا‌دی) افزایش یافت. اغلب اتومبیل‌ها در آن سال‌ها از کشور‌های آمریکا و انگلیس وارد می‌شدند.

    از ابتدا تا پیکان
    می توان تاریخچه خودرو در ایران را (حداقل قسمت اقتصادی آن را ) به دو بخش پیش و پس از پیکان تقسیم کرد! خودرو در آن روزگار یعنی سال های بعد از ۱۳۰۰ شمسی، برابر با خودروی خارجی بود.

  • آپارتمان‌های خطردار برای خرید - ۲۵ آبان ۹۱

    ملک بدون هویت یعنی چه؟
    کسانی که این روزها برای خرید مسکن به بنگاه‌ها مراجعه می‌کنند حتما با پیشنهاد تحریک‌کننده «یک واحدمسکونی نوساز برای فروش با قیمتی حدود ۱۵ درصد ارزان‌تر از نرخ نوساز منطقه» مواجه شده‌اند.

    متقاضیان خرید مسکن در چنین مواقعی به محض برخورد با این پیشنهاد از آن استقبال می‌کنند و بلافاصله از مشاور املاکی می‌خواهند ملک مورد نظر را به آنها نشان دهد. چنین آپارتمان‌هایی به دلیل قیمت ارزان‌تر، در اغلب مواقع مورد پسند و قبول خریداران قرار می‌گیرد و به این ترتیب معامله‌ای که یکسر آن برنده قطعی و سر دیگر بازنده احتمالی خواهد بود، در بنگاه انجام می‌شود.

  • echarge - ۲۵ آبان ۹۱

    سیستم‌عامل: آندروید
    قیمت: رایگان
    این نرم‌افزار برای خرید کارت شارژ سیم‌کارت به‌صورت اینترنتی و کنترل اعتبار سیم کارت طراحی شده است. به کمک این نرم‌افزار، شما می‌توانید انواع کارت شارژ ایرانسل، تالیا و همراه اول را خریداری کنید. پس از انتخاب نوع سیم‌کارت، منوی مربوط به امکانات هر یک باز می‌شود که می‌تواند شامل خرید کارت شارژ، کنترل اعتبار، طرح‌های ویژه هر اپراتور، شارژ سیم کارت یا کدهای شارژ خریداری شده و استفاده نشده باشد. در هنگام خرید شارژ توسط این نرم‌افزار، شما مستقیما به سایت بانک پارسیان منتقل شده و از روی گوشیتان هزینه شارژ را توسط رمز اینترنتی کارت‌های عضو شتاب پرداخت می‌کنید.
  • یک و نیم میلیارد تومان خرج کفتر کرده‌ام - ۲۵ آبان ۹۱

    سر و وضعش شکلی است که اگر کسی نداند، فکر می‌کند کارتن‌خواب کنار خیابان است، لباس‌های کهنه، پاره و نامرتب، با سیگاری بر لب و سر و صورت نامنظم و موهای پرپشت ، اما خودش می‌گوید تا الان در حدود یک‌ونیم میلیارد تومان برای خرید و پرورش کبوتر خرج کرده است. آخرین مورد همین سه روز قبل، یک جفت کبوتر را خریده است ۱۱ میلیون و نیم، چندی قبل‌تر هم دو قطعه زمین را فروخته است ۱۰۰ میلیون تومان و کبوتر خریده است. برای خرید و فروش کبوتر به همه جای ایران و بیشتر از همه به تهران هم سفر می‌کند. پنجاه سال سن دارد و از هشت سالگی دل به دنیای کفترها داده است، به قول خودش چهل و دو سال است حیوون‌داری می‌کند، با عشق.
  • تئاتر مدرسه انسان‌پروری است - ۲۵ آبان ۹۱

    «نسیم ادبی» یکی از چهره‌های نام‌آشنای بازیگری تئاتر است. او بیش از ۵۰ بار در نمایش کارگردان‌های مطرحی چون پری صابری، هادی مرزبان، بهروز غریب‌پور، علیرضا نادری، هما روستا و. . . نقش‌آفرینی کرده و سال گذشته هم جایزه بهترین بازیگر زن تئاتر جشنواره فجر را برای بازی در «خون رقصه» از آن خودش کرد. او این روزها اولین تجربه کارگردانی‌اش را با نمایش «چشم‌هایی که مال توست» با بازی بهاره رهنما بر روی صحنه سالن گوشه فرهنگسرای نیاوران دارد. البته او پیش‌تر نمایش‌های «توهم» و «یک شب کوتاه» را برای جشنواره‌ها کارگردانی کرده بود، اما این اولین نمایش اوست که مشمول اجرای عمومی شده است.
  • یک رمز عبور خوب چیست؟ ۱۲۳ یا ۳۲۱ ؟ - ۲۵ آبان ۹۱

    این روزها، خبرهای زیادی در مورد جرایم رایانه‌ای منتشر می‌شود. براساس آمارهای اعلام شده از سوی مراجع ذی‌ربط، بیشترین آمار مربوط به جرایم رایانه‌ای به سوءاستفاده هکرها از حساب‌های بانکی افراد از طریق اینترنت بازمی‌گردد. به جز این مورد هک کردن ایمیل یا حساب کاربری کاربران در سرویس‌های مختلف پست الکترونیکی یا شبکه‌های اجتماعی و سوء استفاده از اطلاعات شخصی افراد جزو بیشترین شکایت‌های مطرح شده در مراجع قضایی و انتظامی به شمار می‌آید. این در حالی است که به گفته کارشناسان، کاربران می‌توانند با انتخاب یک رمز عبور مناسب امنیت فعالیت‌های اینترنتی خود را افزایش دهند.
  • پهپاد آمریکایی جاسوس بود؟ - ۲۵ آبان ۹۱

    خبری که این بار رسانه‌های آمریکایی آن را اعلام کردند و پنتاگون هم تایید کرد، شلیک ایران به پهپاد آمریکایی به دلیل پرواز بر فراز خلیج‌فارس بود. ماجرا هم به نقل از مقامات آمریکایی این است که دو هواپیمای ایرانی اول نوامبر (دو هفته قبل) این پهپاد را که عملیات نظارتی معمول و محرمانه خود را بر فراز آب‌های خلیج‌فارس و در حدود ۱۶ مایلی سواحل ایران انجام می‌داد، دیدند و چندین بار به آن شلیک کردند. سخنگوی پنتاگون البته ادعا کرده که این پهپاد به هیچ عنوان وارد حریم هوایی ایران نشده بود. وزیر دفاع ایالات متحده یعنی لئون پانه تا گفت که در پی این ماجرا، واشنگتن هشدارهایی را از کانال‌های دیپلماتیک به تهران داده است.
  • سزد گر چشم‌ها در خون نشینند چو دریا را به روی نیزه بینند - ۲۵ آبان ۹۱

    زنده یاد قیصر امین‌پور
    خوشا از دل نم اشکی فشاندن
    به آبی آتش دل را نشاندن
    خوشا زان عشقبازان یاد کردن
    زبان را زخمه فریاد کردن خوشا از دل نم اشکی فشاندن
    به آبی آتش دل را نشاندن
    خوشا زان عشقبازان یاد کردن
    زبان را زخمه فریاد کردن
    خوشا از نی، خوشا از سر سرودن
    خوشا نی‌نامه‌ای دیگر سرودن
    نوای نی‌، نوایی آتشین است
    بگو از سر بگیرد، دل‌نشین است
    نوای نی نوای بی‌نوایی‌ست
    هوای ناله‌هایش نینوایی‌ست
    نوای نی دوای هر دل تنگ
    شفای خواب گل، بیماری سنگ
    قلم تصویر جانکاهی‌ست از نی
    علم تمثیل کوتاهی‌ست از نی
    خدا چون دست بر لوح و قلم زد
    سرِ او را به خط نی رقم زد
    غم نی بند بند پیکر اوست
    هوای آن نیستان در سر اوست
    دلش را با غریبی، آشنایی‌ست
    به هم اعضای او، وصل از جدایی‌ست
    سرش بر نی، تنش در قعر گودال
    ادب را گه الف گردیده، گه دال
    ره نی پیچ و خم بسیار دارد
    نوایش زیر و بم بسیار دارد
    سری بر نیزه‌ای، منزل به منزل
    به همراهش هزاران کاروان دل
    چگونه پا ز گل بردارد اشتر
    که با خود باری از سر دارد اشتر؟
    گران باری به محمل بود بر نی
    نه از سر، باری از دل بود بر نی
    چو از جان پیش پای عشق سر داد
    سرش بر نی نوای عشق سر داد
    به روی نیزه و شیرین زبانی!
    عجب نبود ز نی شکر فشانی
    اگر نی پرده‌ای دیگر بخواند
    نیستان را به آتش می‌کشاند
    سزد گر چشم‌ها در خون نشینند
    چو دریا را به روی نیزه بینند
    شگفتا بی‌سر و سامانی عشق!
    به روی نیزه سرگردانی عشق!

    با تحریریه !
    آخر هفته ها با «آخر هفته دنیای اقتصاد»
    شما می‌توانید از طریق شماره تلفن ۸۷۷۶۲۱۲۰ نظر خود را در مورد مطالب «آخر هفته» با ما در میان بگذارید.
  • Xbox SmartGlass - ۲۵ آبان ۹۱

    سیستم‌عامل: ios نسخه ۰/۵ و بالاتر، آندروید نسخه ۰/۴ و بالاتر، ویندوز فون
    قیمت: رایگان مایکروسافت به‌تازگی اپلیکیشن Xbox SmartGlass را برای پلت‌فرم‌های مختلف یعنی ویندز ۸، ویندوز فون، آندروید، iOS منتشر کرده است. این اپلیکیشن با ایکس باکس به وای فای ارتباط برقرار می‌کند و با آن سینک می‌شود و امکانات بسیار متنوع و هیجان‌انگیزی به کاربر خود می‌دهد. اسمارت گلس، تبلت یا گوشی موبایل شما را تبدیل به یک صفحه نمایش ثانویه می‌کند که به کمک آن می‌توانید به صورت هوشمندانه‌ای با ایکس باکس خود ارتباط برقرار کنید، با اسمارت گلس، می‌توانید به سرعت و با کیفیت فیلم‌ها، موسیقی، شوهای تلویزیونی، مسابقات ورزشی و گیم‌های مورد نظر را پیدا کنید، مرور کنید و ببینید.
  • واردات قانونی ممنوع؟ - ۲۵ آبان ۹۱

    شهرام شریف
    دبیر گروه بازار دیجیتال
    در این هفته ممنوعیت واردات اقلام کامپیوتری و به خصوص موبایل (به بهانه لوکس بودن) شوک بزرگی به بازار این محصولات وارد کرد. هر چند شاید عدم اختصاص ارز به این گروه از محصولات توجیه منطقی داشته باشد، اما اجازه ندادن به ثبت سفارش این محصولات و ترخیص نکردن آنها از گمرک غیر قابل‌پذیرش است. اینکه با چه منطقی موبایل که مهم‌ترین ابزار ارتباطی مردم ایران است در فهرست کالاهای لوکس قرار گرفته، باید از ممنوع‌کنندگان آن پرسید؛ کامپیوتر، لپ‌تاپ و دیگر دستگاه‌های دیجیتالی نیز کم و بیش همین وضعیت را دارند.
  • از اقاقی‌ها تا طواف - ۲۵ آبان ۹۱

    در آخرین هفته پایانی آبان، می‌توانید به گالری آراسته بروید تا شاهد نقاشی‌های ناصر آراسته از جمله تابلوهای معروف او همچون پیروزی، اقاقی‌ها و طواف باشید، البته این گالری متعلق به پرویز آراسته است که در اولین نمایشگاه، ۲۸ تابلو از نقاشی‌های ناصر آراسته را که از نقاشان پیشکسوت است، به نمایش می‌گذارد. ناصر آراسته متولد ۱۳۲۱ است که تحصیلات دوره عالی را در سال ۱۳۴۹ با درجه ممتازی به پایان رساند. او از سال ۱۳۵۱ در دانشگاه تربیت معلم و دانشسرای عالی تدریس کرد و در سال ۱۳۶۲ به عضویت هیات علمی دانشگاه الزهرا و از سال ۱۳۶۹ تا۱۳۷۱ نیز عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی درآمد.
  • دوست ندارم نان صدایم را بخورم - ۲۵ آبان ۹۱

    سولماز فیروزی
    برای این خواننده، لید نمی‌توان نوشت که او را به مردم بشناساند، چرا که او خود یکی از چهره‌های سرشناس زمانی است که جنگ بود و آژیر خطر تنها موسیقی ملودیک مردمانی بود که با دود و آتش و خمپاره خو گرفته بودند. غلامعلی کویتی‌پور از نسلی آمده که خود یا خاطره‌هایشان را در جبهه‌های جنگ جا گذاشته‌اند، اما سعی دارد سالم زندگی کند و سالم نفس بکشد. برای پول نخواند و صدایش نان‌آور خانه و کاشانه‌اش نشد. مجموعه گفت‌وگوی او را می‌خوانید: غلام کویتی‌پور در معرفی خودش چه دارد که بگوید؟
    غلام کویتی‌پور در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۳۷، در محله ایران نوین خرمشهر متولد شد.
  • «حقایق درون» را زنان روایت می‌کنند - ۲۵ آبان ۹۱

    از نوزدهم آبان‌ماه در گالری تابستان خانه هنرمندان مجموعه‌ای از نقاشی‌های آبستره هنرمندان جوان زن به نمایش درآمده که تا بیست و نهم آبان هم نمایشش ادامه دارد. این نمایشگاه با عنوان «حقایق درون» منتخبی از آثار هنرمندان جوان که پس از طی دوره دانشگاهی خود به بیانی خاص در آثارشان دست یافته‌اند و مجموعه‌ای از جدیدترین نقاشی‌های خود را به نمایش می‌گذارند که در ژرفای ذهن این هنرمندان جوان بارور شده است. آنان از ایده‌ها و سوژه‌هایی نامحدود بهره گرفته‌اند تا به شکافتن و بازنمایی حقایق درونی خود دست یابند و نقد و نظر مخاطب را جویا شوند و البته نباید منکر فضای زنانه آثار آنان هم شد.
  • جامعه دو قطبی آمریکا بزرگ‌ترین چالش اوباما - ۲۵ آبان ۹۱

    احسان ابطحی
    گروه بین‌الملل
    باراک اوباما، رییس‌جمهور دموکرات ایالات‌متحده، موفق شد با پیروزی دوباره در انتخابات ریاست‌جمهوری برای چهار سال دیگر در کاخ سفید بماند. پیروزی اوباما در شرایطی به دست آمد که او نسبت به بار گذشته دو ایالت کارولینای شمالی و ایندیانا را از دست داد و آن را به میت رامنی، نامزد جمهوری‌خواهان واگذار کرد. در آرای مستقیم هم اوباما نسبت به سال ۲۰۰۸ میلادی حدود هفت میلیون و ۳۰۰ هزار رای را از دست داد. در مجموع، اوباما اکنون موفق به کسب ۶/۵۰ درصد آرا شد، در شرایطی که میت رامنی جمهوری‌خواه ۹/۴۷ درصد آرا را به دست آورد.
  • شناورسازی قیمت خودرو به نفع کیست؟ - ۲۵ آبان ۹۱

    مرجان شهریاری
    دبیر گروه خودرو
    هر چند موضوع شناور‌سازی قیمت خودرو چندی پیش از سوی کمیته خودرو رد شد، اما خودروسازان هنوز پیگیر اجرایی شدن آن هستند. بر اساس این طرح، قیمت خودرو متناسب با تغییرات نرخ ارز تعیین خواهد شد. به گفته خودروسازان در غیاب تسهیلات مصوب، طرح یاد شده می‌تواند تا حدودی هزینه‌های صنعت خودرو را پوشش دهد. هم‌اکنون خودروهای تجاری و خودروهای سواری بالای ۴۵ میلیون تومان از قیمت‌گذاری دولتی مبرا هستند و قیمت آنها با توجه به حاشیه سود بازار تعیین می‌شود، این درحالی است که خودروسازان معتقدند اگر قیمت خودرو شناور نشود، با توجه به نوسان نرخ ارز نه تنها این صنعت نمی‌تواند از بحران کنونی نجات پیدا کند، بلکه در شرایطی که عرضه خودرو با افت شدیدی همراه است، زمینه دلالی و واسطه‌گری روز به روز گسترده‌تر نیز می‌شود.
  • مرگ‌های جاده ای - ۲۵ آبان ۹۱

    مرگ‌های جاده‌ای پایانی ندارد. این بار خروج قطار مسافربری تهران -زاهدان از ریل، منجر به کشته شدن ۴ تن از هموطنانمان شد. دراین حادثه، سه نفر از کارکنان راه آهن و یک نفر از مسافران جان باختند. علاوه بر آن در تصادف جاده‌ای آبادان به ماهشهر هم ۱۰ نفر جان خود را از دست دادند. در طول ۴۰ روز گذشته، تعداد زیادی از مسافران جاده‌ای به این طریق کشته شدند که در مهم‌ترین و تاثربرانگیزترین حادثه، ۲۶ دختر دانش‌آموز بروجنی در پی واژگونی اتوبوسی که از اردوی راهیان نور بازمی‌گشت، جان باختند. .
  • کافه‌ها، میدان‌های موازی و تقویت عرصه عمومی<br>

    کبوتر ارشدی
    گفت‌وگو با جواد مهدی‌زاده
    کافه به فرانسوی (cafe)، مکانی است که در آن نوشیدنی و غذاهای سبک ارائه می‌شود. این نامه بالغ بر یک قرن به همزیستی خود با قهوه‌خانه ادامه داده است. در میان طبقات و اقشار دوران مدرن از دهقان، کارگر، پیشه‌ور، طبقه متوسط جدید گرفته تا سرمایه‌دار، مکان عمومی به منظور گذران ایام فراغت متناسب با موقعیت طبقات یا قشربندی اجتماعی مورد تقاضا است. جمیع مکان‌های عمومی که در این دوره پا به عرصه ظهور می‌گذراند و مشخصا در قانون برآمده از انقلاب مشروطه از آن تحت همین عنوان ذکر نام می‌شود، مانند هتل، سینما، تئاتر، کافه، قهوه‌خانه و رستوران به نوعی وارداتی است و این انتظار می‌رود که تا حدودی حامل فرهنگ سرزمین مبداء باشند.
  • کاهش وزن دولت در صندوق - ۲۵ آبان ۹۱

    مجلسی‌ها تصمیم خود را برای سامان دادن به وضعیت صندوق توسعه ملی نهایی کرده و اختیارات دولت را کاهش دادند. این تصمیم مجلسی‌ها با خط خوردن نام وزرای نفت و کار از ترکیب هیات امنای صندوق توسعه عملی شد. براین اساس اختیارات این صندوق که پیش از این بخشی از آن به هیات عامل (منتخب رییس‌جمهور) واگذار شده بود به هیات امنا بازگردانده شد. همچنین مقرر شد جلسات هیات امنا به جای سالی دو بار، هر چهار ماه یکبار برگزار شده و منابع صندوق فقط در حساب‌های مورد نظر بانک مرکزی نگهداری شود. .
  • ۹ پرسش‌ مالی ضروری قبل از ازدواج - ۲۵ آبان ۹۱

    همه ما می‌دانیم که گفت‌وگو در مورد مسائل مالی برای داشتن یک رابطه مالی سالم اهمیت بسیاری دارد، در عین حال صحبت کردن از مسائل مالی گاهی وقت‌ها جدا دشوار است، این مساله به خصوص زمانی محسوس‌تر می‌شود که ما درگیر تنگناهای عاطفی نیز باشیم. در تصمیم‌گیری برای ازدواج، تمامی ملاحظات فوق حاضرند. شاید برایتان دشوار باشد که گفت‌وگو در مورد مسائل مالی را شروع کنید و شاید حتی آن را پسندیده ندانید. این مقاله به ۹ پرسش می‌پردازد که اطلاع از آنها برای پیشبرد زندگی مشترک شما ضروریست. طرح این پرسش‌ها نه تنها پسندیده است، بلکه ضروری نیز هست.
  • پیشنهاد هسته‌ای آمریکا - ۲۵ آبان ۹۱

    خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که دولت آمریکا پیشنهادهای جذاب هسته‌ای را در آستانه مذاکرات ایران و شش قدرت جهانی ارائه خواهد کرد که بر مبنای این پیشنهادها، مذاکرات این بار به شکست نیجامد و منتج به نتایجی شود که هر یک از طرفین مجبور نشوند از خواسته‌های خود عدول کنند. پیش‌شرط این پشنهادها اما همان بحث قدیمی توقف غنی‌سازی و انتقال اورانیوم ۲۰ درصدی به خارج از کشور و تعطیلی سایت فردو است. در قبال آن قرار است تحریم‌های نفتی رفع شود البته ایران همواره اعلام کرده که از حق غنی‌سازی خود صرف‌نظر نمی‌کند.
  • خواب بر روی ابر را تجربه کنید - ۲۵ آبان ۹۱

    فاطمه نظیفی
    هر روز بعد از تمام خستگی‌ها و دغدغه‌هایی که در محیط کارتان داشته‌اید، به سمت خانه می‌روید بعضی روزها خیلی زود می‌رسید و ترجیح می‌دهید یک استراحت عصرانه داشته باشید و بعضی روزها هم آنقدر دیر می‌رسید که باید یکسره به رختخواب بروید. بنابراین تخت خواب شما یکی از مهم‌ترین اثاثیه منزل شما محسوب می‌شود و مهم‌تر از آن تشکی که قرار است جسم خسته شما روی آن به آرامش برسد. حالا وقت آن است که کمی بیشتر راجع به انواع تشک‌های طبی و خوشخواب یا حتی تشک‌های معمولی مرغوب بدانید.

    انواع تشک
    تشک‌های معمولی از انواع اولیه تشک‌هاست و مهم‌ترین بخش تشکیل‌دهنده آن فنر است و با ابر و پر و پشم پر می‌شوند که البته امروزه دیگر این نوع تشک‌ها قابل استفاده نیستند و دوام کمی هم دارند.

  • در ایران کبوتر را بیمه نمی‌کنند - ۲۵ آبان ۹۱

    جوان است، دامپزشکی خوانده و شغل آزاد دارد، با همه اینها اما پرورش‌دهنده کبوترهای زینتی هم هست، کبوترهایی که رنگ و پرهایی عجیب دارند و کمتر کسی از مردم عادی نمونه آنها را دیده است. این کبوترها برخلاف بقیه مدل‌ها و نژادهای دیگر ارزش و قیمتشان به دلیل نحوه و شکل سر و گردن و پرهایشان است. قدرت پرواز اما ندارند، با این حال اما هواخواهان خاص خود را دارند. محسن کلانتری، دامپزشک جوان، بر روی پرورش این‌گونه کبوترها کار می‌کند. شما به دلیل رشته تحصیلی‌تان به پرورش کبوترهای زینتی رو آورده‌اید یا دلیلش علاقه است، مانند بقیه کبوتربازها که کارشان را از روی عشق می‌دانند؟
    قطعا، تخصص تنها در این زمینه نمی‌تواند دلیل باشد، علاقه من به کبوترها باعث شد وارد این کار شوم.
  • کافه‌ فلسفه: گریزگاهی از دیوانگی - ۲۵ آبان ۹۱

    نیما مهدی‌زاده اشرفی
    نام «کافه فلسفه (۱)» شاید تصویری از روشنفکران ریش‌بلندی را به ذهن متبادر سازد که هگل و کانت از بر می‌خوانند، اما دقیقا بالعکس، برپایی چنین محفل‌هایی برای آن است که فلسفه از برج عاج پایین آید، از چنگ آکادمی رها شود و نقشی فعالانه در زندگی روزمره ایفا کند. بنابراین فضای حاکم بر کافه فلسفه با فضای کافه دومگو و کافه فلور که در آنها بحث‌های روشنفکری درمی‌گرفت، کاملا تفاوت دارد. حدود بیست سال پیش این فکر به ذهن مارک سوته (۲) خطور کرد که می‌توان افراد عادی جامعه را که با فلسفه آشنا نیستند گرد هم آورد تا در مورد موضوعی فلسفی با هم گفت‌وگو کنند.
  • کافه، کلیات و جزئیات - ۲۵ آبان ۹۱

    آرش اسدی
    به طرز غریبی سعی کرده‌اند به ما اثبات کنند که حکم کلی وجود ندارد. احکام، غیرکلی‌اند!
    ولی اجازه دهید این بار متواضعانه این درس ارزشمند و ناکارآمد را برای لحظه‌ای فراموش کنیم و حکم کلی صادر کنیم. پیشگزاره‌هایمان در این جا از احکام جزمی منتج شود، مثلا اینکه «هر آن کس که در تهران به کافه‌ای وارد می‌شود، قطعا در طبقه مرفه یا متوسط جای دارد!» جزمی است، کلی است یا کودکانه. اما به قدری زیر تیغ تیز فرار از کلیات زخم خورده‌ایم که جزئیات، خود، به کلیاتی ثانوی و دست چندم بدل شده‌اند. کافه در تهران، نمود جزئیتی است که در کسوت کلیتی قطعی خود را بازتولید می‌کند و تاریخ کافه‌های تهران تاریخ بطئیِ حرکت از پرستش «ژست کلیات» به ستایش «ژست جزئیات» است.
  • لاتاری در بازار زمین - ۲۵ آبان ۹۱

    حمید نجار
    najar. hamid۶۲@gmail. com
    مشکل حل‌ناشدنی مسکن در دهه ۵۰، به وضوح در چهره شهرهای بزرگ به ویژه تهران دیده می‌شد. گزارشی که بانک مرکزی در ابتدای سال ۱۳۵۰، از «بودجه خانواده در ایران» منتشر کرد گویای این مساله است. در این گزارش آمده است: هزینه‌های خوراک، مسکن و پوشاک به ترتیب بزرگ‌ترین رقم هزینه یک خانوار شهری را تشکیل می‌دهد. در صورتی که ارقام هزینه خانوارهای مسکن در ۹ شهر بزرگ و ۲۲ شهر کوچک به استثنای تهران مورد بررسی قرار گیرد، ترتیب بزرگ‌ترین رقم هزینه یک خانوار شهری تغییر می‌کند و همین امر نشان می‌دهد که کرایه مسکن در تهران بسیار زیاد است.
  • در ستایش درست‌مردن - ۲۵ آبان ۹۱

    امیرحسین صدیق
    بازیگر
    فیلم (خانه‌ای روی آب) دومین برگ از سه‌گانه بهمن فرمان‌آرا در مورد مرگ، از دیدگاه‌های متفاوتی قابل بررسی است. این فیلم از شاهکارهای تاریخ سینمای ایران است. مرگ، بی‌گناهی انسان‌ها در گرفتار شدن میان انبوه شرایط مهیا برای گناه، تاثیر انکارناپذیر گذشته هر انسان در شکل‌گیری آینده‌اش است. پس از بوف کور صادق هدایت، زیباترین و با عظمت‌ترین تصویر مرگ را در سه‌گانه بهمن فرمان‌آرا شاهد هستیم. فیلم (بوی کافور عطر یاس) که انتقادی است بر مرده‌پرستی ایرانیان، فیلم (خانه‌ای روی آب) که تاکیدی است بر مجازات قبل از مرگ برای سبک شدن عذاب آخرت و در نهایت، فیلم (یک بوس کوچولو) که نشان از شیرینی مانند شکر مرگ برای وجدان‌های آسوده است، اما بحث اصلی در مورد فیلم خانه‌ای روی آب است.
  • کافی‌شاپ‌ها می‌آیند تا تنهایی را نابود کنند - ۲۵ آبان ۹۱

    فرشاد اسماعیلی
    درآمد: تقی آزاد ارمکی، جامعه‌شناس ایرانی و استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. در سال ۱۳۶۷ برای دریافت درجه دکتری جامعه‌شناسی به دانشگاه مریلند رفت و دکترا را در زمینه جامعه‌شناسی نظری در سال ۱۳۷۱ اخذ نمود و به ایران برگشت. او هم‌اکنون استاد دانشگاه علوم اجتماعی تهران است. در این سال‌ها از دکتر تقی آزاد ارمکی کتاب‌های بسیاری ارائه شده است. او در کتاب «پاتوق و مدرنیته ایرانی» به جریان‌شناسی و جامعه‌شناسی تاریخی پاتوق‌ها در تاریخ معاصر ایران پرداخته و توانسته است رویکردهای پاتوق را در ایران شناساسایی کند.
  • بر طناب واحد برنامه‌ریزی بیاویزید - ۲۵ آبان ۹۱

    یاسر میرزایی
    دبیر گروه اندیشه
    بر اساس مطالعه پژوهشی که نتایج آن را پژوهشکده پولی و بانکی منتشر کرده است، عواملی که در سال‌های اخیر روند رشد اقتصادی کشور را بیشتر تخریب کرده‌اند، هفت تا ذکر شده است: جلوگیری از اقتصاد رقابتی، درآمدهای نفتی بالا، مخارج بالا و بی‌ثبات دولت، نرخ بالا و بی‌ثبات رشد حجم پول، تعیین دستوری نرخ سود بانکی، کاهش نرخ واقعی ارز و پیشرفت ناکافی فناوری. در آخرین گزارش جهانی، سهولت کسب‌و‌کار به نکته‌ جالبی اشاره شده بود. اگرچه عدم وجود مقررات دولتی، وضعیتی رویایی برای طرفداران بازار آزاد است؛ اما در آن گزارش ذکر شده، علت ارتقای سهولت کسب‌و‌کار در بیشتر مناطق، نه حذف مقررات بلکه شفاف‌تر، سریع‌تر شدن و قابل‌پیش‌بینی‌تر شدن مقررات بوده است، مثلا در ایران در عین حال که ارائه گزارش‌های مالی شرکت‌ها، سهولت کسب‌و‌کار را بیشتر کرده، اما ارائه سوابق خلافی‌ها برای تاسیس شرکت، سرعت را کاهش داده و سهولت را کم کرده است.
  • مراسم عزا داری - ۲۵ آبان ۹۱

    مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) از شب اول محرم ۱۳۳۴ هجری قمری(امشب) مصادف با ۲۵ آبان‌ماه ۱۳۹۱ هجری شمسی در نقاط مختلف تهران و سراسر کشور برگزار می‌شود. حسینیه پیروان حضرت مهدی(عج)
    سخنرانان: دکتر حشمت الله قنبری (۵ شب اول)، حاج حسین سرخه‌ای (از شب ۶ تا شام غریبان)
    مرثیه‌سرا: حاج محمدرضا طاهری
    خیابان ۱۷ شهریور، نرسیده به میدان خراسان، خیابان عجب گل، حسینیه پیروان حضرت مهدی(عج)، از شب اول محرم به مدت ۱۱ شب (از ساعت ۱۹:۳۰)

    هیئت الرضا
    مداح: حاج عبدالرضا هلالی
    زمان: از اول محرم به مدت ۱۰ روز
    ساعت: ساعت ۱۸
    نشانی: خیابان خیام - ضلع شمالی پارک شهر - خیابان فیاض‌بخش - خانه کشتی شهدای هفتم تیر

    مسجد ارگ
    سخنران: حجت‌السلام والمسلمین سیدحسین مومنی
    مرثیه‌سرا: حاج منصور ارضی
    خیابان ۱۵ خرداد، میدان ارگ، مسجد ارگ از شب اول محرم به مدت ۱۱ شب (بعد از نماز مغرب و عشاء)

    مهدیه امام حسن مجتبی(ع)
    سخنران: حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی حائری‌زاده (قطعی نشده است)
    مرثیه‌سرا: حاج سعید حدادیان
    خیابان آزادی، بعد از پل یادگار امام(ره)، مهدیه امام حسن مجتبی(ع) از روز اول محرم به مدت ۱۰ روز (از اذان صبح)

    امامزاده علی اکبر(ع)
    سخنران: حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ محمود ریاضت
    مرثیه‌سرا: حاج محمود کریمی
    چیذر، امامزاده علی اکبر(ع) از روز اول محرم تا روز عاشورا (از ساعت ۱۴)

    مسجد الهادی(ع)
    مرثیه‌سرا: حاج محمود کریمی
    مجیدیه شمالی، خیابان استاد حسن بنا، کوچه صباح غربی، مسجدالهادی(ع) از شب اول محرم به مدت ۱۱ شب (از اذان مغرب)

    هیئت لثارات الحسین علیه السلام
    مرثیه‌سرا: کربلایی علی محمدی وند
    سخنران: حجت‌الاسلام والمسلمین گودرزی
    تهران - رسالت - شمیران نو - خ ۵ غربی (شهید مظفری) از شب روز اول تا شب پانزدهم محرم (از ساعت ۲۰)
    مراسم عزاداری هیئت هنر و حماسه
    سخنران: حجت‌الاسلام پناهیان
    زمان: دهه اول محرم
    ساعت: از ساعت ۲۰
    نشانی: خیابان ولی‌عصر، چهارراه ولی عصر، دانشگاه هنر تهران، پردیس کاربردی
    دانشگاه امام صادق
    مداح: میثم مطیعی
    زمان: از شب اول محرم، به مدت ۱۰ شب
    ساعت: بعد از نماز مغرب و عشا
    نشانی: بزرگراه چمران پل مدیریت دانشگاه امام صادق

    دانشگاه تهران
    مرثیه‌سرا: حاج سعید حدادیان
    خیابان انقلاب، دانشگاه تهران از روز اول محرم به مدت ۱۰ روز (از ساعت ۱۰ صبح)

    امامزاده علی اکبر(ع)
    سخنران: حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ محمود ریاضت
    مرثیه‌سرا: حاج محمود کریمی
    چیذر، امامزاده علی اکبر(ع) از روز اول محرم تا روز عاشورا (از ساعت ۱۴)

    مسجد الشهداء
    مرثیه‌سرا: حاج مهدی سماواتی
    بزرگراه شهید محلاتی، مسجدالشهداء از روز اول محرم به مدت ۱۱ روز (از ساعت ۶:۳۰ صبح)
    حسینیه موج الحسین(ع)
    سخنران: حجت‌الاسلام والمسلمین علی ثمری
    مرثیه‌سرا: حاج حسین سازور
    خیابان ۱۷ شهریور، بعد از تقاطع قیام، حسینیه موج الحسین(ع) از شب اول محرم به مدت ۱۱ شب (از ساعت ۲۲)

    حسینیه آیت‌الله علوی تهرانی
    قرائت زیارت عاشورا: حاج حسین ارضی
    مرثیه‌سرا: حاج ذبیح الله ترابی
    سخنران: حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان
    خیابان فاطمی غربی، خیابان اعتمادزاده، حسینیه آیت‌الله علوی تهرانی از روز اول محرم تا روز عاشورا (از ساعت ۱۵)

    شیخ حسین انصاریان
    برنامه سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان در دهه اول محرم به شرح زیر است:
    میدان قیام، خیابان ری، کوچه شهید رقیب‌دوست، حسینیه هدایت از روز اول محرم تا روز عاشورا (از ساعت ۷ صبح)
    خیابان فاطمی غربی، خیابان اعتمادزاده، حسینیه آیت‌الله علوی تهرانی از روز اول محرم تا روز عاشورا (از ساعت ۱۶ تا ۱۷)
    کارگر شمالی، مسجد حضرت امیر(ع) از روز اول محرم تا روز عاشورا (بعد از نماز مغرب)
    خیابان ری، حسینیه همدانی‌ها از روز اول محرم تا روز عاشورا (از ساعت ۲۰ تا ۲۱)
    تهرانپارس، بالاتر از فلکه سوم، خیابان ۲۱۲ شرقی، حسینیه بیت‌الزهرا(س) از روز اول محرم تا روز عاشورا (از ساعت ۲۱ تا ۲۲)

    حسینیه ماتمکده
    مرثیه‌سرا: حاج حسن خلج
    خیابان وحدت اسلامی، خیابان فرهنگ، کوچه هفتم، حسینیه ماتمکده از روز ۸ لغایت ۱۳ محرم (از اذان ظهر)

    ثارالله
    مداح: حاج محمود کریمی
    زمان: دهه اول به مدت ۱۱ شب
    ساعت: ساعت ۲۰
    نشانی: مجید‌یه شمالی، بالاتر از میدان ملت، کوی شهید صباح غربی.
  • پراید با طعم هندوانه! - ۲۵ آبان ۹۱

    اگر تصمیم به خرید خودروی پراید دارید، چندان اطمینانی از کیفیت خریدتان نداشته باشید، چرا که «کیفیت این محصول مانند هندوانه سربسته است. »این جمله‌ای است که مدیرعامل نسبتا جدید گروه صنعتی سایپا در وصف حال پرتیراژترین خودروی این شرکت اعلام کرده است. «سعید مدنی» چندی پیش با طرح این پیش فرض که پراید همچون هندوانه‌ی سربسته است، گفته که ممکن است این محصول دارای کیفیت خوب یا بد باشد. این برای اولین بار در تاریخ صنعت خودرو کشور بود که یک مدیر به این صراحت به انتقاد از کیفیت تولیدات مجموعه تحت تصدی خود پرداخت.