پرواز با صندلیهای گران - ۲۵ آبان ۹۱
بالاخره ایرلاینها حرف خود را به کرسی نشاندند تا هواپیماهایشان گرانتر از قبل از زمین بلند شوند. بعد از حذف سهمیه ارز مرجع شرکتهای هواپیمایی توسط بانک مرکزی، بار دیگر درخواست افزایش بهای بلیت هواپیما از سوی ایرلاینها مطرح شد تا اینکه سیاستگذاران صنعت هوایی گرد هم آمدند و به این جمعبندی رسیدند که باید سروسامانی به وضعیت این بخش بدهند. براین اساس شورای عالی هواپیمایی با افزایش ۶۰ تا ۷۰ درصدی نرخ بلیت هواپیما موافقت کرد. البته شرکتها معتقد بودند که افزایش متوسط ۶۵ درصدی نرخ بلیت نمیتواند آنطور که باید و شاید رشد هزینههایشان را پوشش دهد.
بالاخره ایرلاینها حرف خود را به کرسی نشاندند تا هواپیماهایشان گرانتر از قبل از زمین بلند شوند. بعد از حذف سهمیه ارز مرجع شرکتهای هواپیمایی توسط بانک مرکزی، بار دیگر درخواست افزایش بهای بلیت هواپیما از سوی ایرلاینها مطرح شد تا اینکه سیاستگذاران صنعت هوایی گرد هم آمدند و به این جمعبندی رسیدند که باید سروسامانی به وضعیت این بخش بدهند. براین اساس شورای عالی هواپیمایی با افزایش 60 تا 70 درصدی نرخ بلیت هواپیما موافقت کرد. البته شرکتها معتقد بودند که افزایش متوسط 65 درصدی نرخ بلیت نمیتواند آنطور که باید و شاید رشد هزینههایشان را پوشش دهد. به دنبال تعدیل قیمتی صورت گرفته، قیمت بلیت هواپیما در مسیرهایی همچون تهران ـ کیش از حدود 100 به 170 هزار تومان و در مسیری نظیر تهران ـ مشهد از 79 به 131 هزار تومان افزایش یافت. ابتدا با اعلام مصوبه سازمان هواپیمایی، واکنشهایی از سوی سازمان حمایت نسبت به افزایش یکباره نرخ بلیت صورت گرفت اما خیلی زود موافقتهای نهایی حاصل شد. اما داستان پروازهای هوایی به همینجا ختم نشد. بعد از افزایش نرخ بلیت، نوبت به سوخت رسید و دولت تصمیم گرفت سوخت هواپیما را که از ابتدای سال جاری
برمبنای هر لیتر 400 تومان (برای پروازهای داخلی) محاسبه میشد، به 700 تومان در هر لیتر افزایش دهد. براین اساس با آخرین توافقات صورت گرفته میان بخشهای مختلف، پرونده بلیت هواپیما بسته شد تا وزیر راه و شهرسازی اعلام کند که قیمت بلیت در این حوزه تا پایان سال تغییر دیگری نخواهد داشت.
ارسال نظر