شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

آخر هفته

  • بازار تقلب

  • دانشگاهی که تجارتخانه شد

    سمیرا دردشتی
    روزنامه نگار

    در یک دهه اخیر فرآیند کسب آموزش در ایران به‌گونه‌ای مداوم در حال ساده‌سازی است و برخلاف گذشته که افراد مسیرهای موازی با دانشگاه را برای گذراندن زندگی مورد توجه قرار می‌دادند، امروزه همه مسیرها از دانشگاه می‌گذرد، تا آنجا که حتی کسانی‌که سال‌ها بود، قلم را زمین گذاشته بودند و وارد بازار کار شده‌اند نیز با نوعی احساس نیاز برای ادامه تحصیل مواجه شده‌اند. احساس نیاز کاذبی که دانشگاه‌های گوناگون در حال ازدیاد برای آنان ایجاد می‌کنند و با تبلیغات رنگارنگ نظیر بی‌نیازی از شرکت در کنکور، اعطای وام‌های مختلف و.

  • عکس خبری - ۱۳ آبان ۹۵

  • گردهمایی حاشیه‌ساز در پاسارگاد

    تجمع جمع کثیری از مردم گرداگرد آرامگاه کوروش در شیراز، امسال با حاشیه‌هایی همراه شد. در حالی که از بسیاری پیش‌تر آژانس‌های مسافرتی برنامه‌های گردشی خود برای شیراز حول و حوش این تاریخ را لغو کرده بودند اما برخی مردم به‌صورت خودجوش در آنجا جمع شده و البته شعارهایی هم سردادند. این گردهمایی، انتقاد تند آیت‌الله نوری‌همدانی را در پی داشت. در همین حال دادستان شیراز از دستگیری عوامل اصلی این تجمع خبر داد و گفت که اقدامات این افراد پیش از این از سوی دستگاه‌های امنیتی، رصد شده بود.

    .
  • پایان بلاتکلیفی سیاسی لبنان

    مجلس لبنان سرانجام بعد از آنکه دو سال و نیم این کشور بدون رئیس‌جمهور و بلاتکلیف مانده بود، به ریاست‌جمهوری میشل عون برای یک دوره ۶ ساله رای داد و نامزد مورد حمایت حزب‌الله لبنان توانست با حمایت همه‌جانبه دیگر متحدانش در«جریان ۸ مارس»، رئیس‌جمهور جدید این کشور شود. میشل عون یکی از فرماندهان نظامی اصلی در جریان جنگ داخلی لبنان بوده و از سال ۲۰۰۶ متحد حزب‌الله محسوب می‌شود. سخنگوی وزارت خارجه این انتخاب را «توافقی حساس و مهم» در شرایط کنونی منطقه توصیف کرد.

    .
  • انتقاد صریح مطهری

    با وجود اینکه بنا به گفته دادستان تهران رسیدگی قضایی به پرونده قاری قرآن در زمینه تشویق به فساد همچنان ادامه دارد اما علی مطهری نایب‌رئیس مجلس با اشاره به اینکه طولانی شدن زمان رسیدگی به پرونده سعید طوسی(۵سال) طبیعی به نظر نمی‌رسد، گفته این روش اشتباه است و با عدالت اسلامی و علوی سازگار نیست. در همین حال مسیح مهاجری در یادداشتی در روزنامه جمهوری اسلامی با تاکید بر برخورد صادقانه با مردم نوشت تقویت نظام جمهوری اسلامی با برخوردهای شفاف میسر است و پنهان‌کاری، عامل تضعیف نظام است نه تقویت آن.

  • موگرینی در ایران

    در شرایطی که بحران سوریه به محوری برای رایزنی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی تبدیل شده است، فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران آمد تا همان‌گونه که در توییتی اعلام کرده بود درباره بحران سوریه با محمد جواد ظریف و حسن روحانی دیدار و رایزنی کند. این در حالی است که کمی قبل‌تر از آن دیپلمات ارشد کشورمان از نشست سه‌جانبه در مسکو بازگشته بود و علاوه بر شرکت در این اجلاس با همتایان سوری و روسی خود نیز به‌صورت جداگانه دیدار داشت. موگرینی در تهران در نخستین گام با ظریف، مذاکره‌ای دو نوبتی انجام داد که محور آنها موضوع سوریه و راه‌های پایان بخشیدن به بحران در این کشور بود.

  • تحصن ۱۲ ساعته در فدراسیون

    سرمربی پرتغالی فوتبال کشورمان در واکنش به مصاحبه رادیویی امیرعابدینی سرپرست سازمان اقتصادی تیم ملی که گفته بود در توافقی با تاج قرار شده که تکلیف کی روش پس از بازی دوستانه با سوریه مشخص شود، راهی فدراسیون فوتبال شد تا در تحصنی ۱۲ ساعته منتظر عابدینی بماند و از او درباره اظهاراتش توضیح بخواهد، اما عابدینی به فدراسیون نرفت. ماجرا وقتی جالب شد که رئیس فدراسیون به کی‌روش حق داد که گلایه کند و گفت چرا باید برای سرمربی تیمی که در بهترین شرایط است، تعیین تکلیف شود!

    .
  • پیشی گرفتن ترامپ از کلینتون

    انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در شرایطی سه شنبه آینده برگزارمی شود که برخی نظرسنجی ها از پیش افتادن یک درصدی نامزد جمهوریخواه در برابر رقیب دموکرات وی حکایت دارد. پس از آنکه رئیس اف بی آی اعلام کرد که بازرسانش اطلاعات جدیدی به‌دست آورده‌اند که ممکن است بار دیگر پرونده استفاده کلینتون از ایمیل شخصی در دوران وزارت خارجه‌اش را به جریان بیندازد،محبوبیت هیلاری رو به کاهش نهاد. نتیجه نظرسنجی مشترک ای بی سی نیوز و واشنگتن پست نشان داد که ترامپ از کلینتون پیش افتاده است.

    .
  • تخلف قطعی در واگذاری املاک

    پرونده واگذاری املاک نجومی در شهرداری تهران با اظهارات دادستان کل کشور وارد فاز تازه‌ای شد. محمدجعفر منتظری با تایید تخلف قطعی در برخی از واگذاری‌ها اعلام کرد که مجموعا ۴۵ مورد از قرارداد واگذاری‌ها باطل بوده و باید فسخ شود. در همین حال شهردار تهران زمانی که به میان اعضای شورای شهر آمد ضمن عذرخواهی از آزرده خاطر شدن مردم تا زمان اعلام گزارش دادستان گفت که مردم تهران بدانند جرم و تخلفی صورت نگرفته و تنها کمتر از یک درصد اشکال شکلی است که آن هم رسیدگی قانونی خواهد شد.

    .
  • دلار در فاز صعودی

    نوسانات بازار دلار از اواسط هفته گذشته وارد فاز صعودی شده است. پس از آنکه دلار با رکوردشکنی روزانه، خود را به قیمت ۳۶۲۰ تومان رساند توانست به بالاترین قیمت طی ۹ ماه گذشته دست یابد. هرچند دلار نوسانات اندکی را در روزهای آغازین هفته جاری شروع کرد اما روز دوشنبه با بازگشایی بازارهای جهانی، ارزش جهانی دلار مجددا روند صعودی خود را از سر گرفت و سه‌شنبه به ۳۶۳۰ تومان رسید. ناظران، بالا رفتن ارزش دلار در ترکیه و سلیمانیه عراق و نیزافزایش نرخ حواله درهم را در روند صعودی دلار موثر می‌دانند.

    .
  • کانال‌شکنی در بورس

    پس از ورود شاخص به کانال ۷۹ هزارواحدی در هفته گذشته، بورس اوراق بهادار دومین هفته آبان ماه را با رشد یک هزار و ۴۱ واحدی آغاز کرد، به‌گونه‌ای که شاخص کل به بالای کانال ۸۰ هزار واحدی جهید. اما این جهش چندان پایدار نماند و در ادامه هفته شاخص مسیر نزولی در پیش گرفت. ناظران بازار، مهم‌ترین عامل رشد شاخص در ابتدای هفته را روند رو به رشد بازارهای کالایی در جهان و تاثیر آن بر صنایع و گروه‌های وابسته به این کالاها در بورس عنوان می‌کنند. شاخص روز سه‌شنبه به کانال ۷۹ هزارواحدی بازگشت.

    .
  • شوک اوپکی به بازار نفت

    کاهش قیمت جهانی نفت در پی به بن‌بست رسیدن نشست کارشناسان اوپک برای تعیین سهمیه تولید در حالی رقم خورد که هنوزهم امیدهایی نسبت به توافق بر سر فریز نفتی در نشست نهایی ۳۰ نوامبر وجود دارد. اگرچه ایران گفته که از سهمیه تولیدی خود کوتاه نمی‌آید، عراق هم اعلام کرده که برای مبارزه با داعش به پول نفت خود نیاز دارد و روسیه هم می‌گوید حاضر است تنها افزایش تولید خود را متوقف کند. با این همه برخی کارشناسان امیدوارند تحولات ماه میلادی پیش‌رو به افزایش قیمت نفت حتی بدون توافق اوپک دامن بزند.

    .
  • مجلس سربلند درآمد

    سرانجام تکلیف سه کرسی خالی مانده در هیات وزیران روز سه‌شنبه با رای اعتماد بهارستان‌نشینان به هر سه وزیر پیشنهادی از سوی دولت، تعیین شد. با وجود اینکه تجربه مجلس نهم نشان می‌داد که تکلیف اغلب وزرای پیشنهادی قبل از روز رای اعتماد و در رایزنی‌های خارج از مجلس و در فراکسیون‌ها مشخص می‌شود اما مجلس دهم که اولین آزمون خود در قبال تعامل با پاستورنشینان را برگزار می‌کرد توانست از این آزمون اعتماد سرافراز بیرون بیاید و نشان دهد که مجلسی اعتدالی است و تحت تاثیر تندروی‌ها تصمیم‌گیری نمی‌کند. گرچه فراکسیون امید قبلا حمایت رسمی خود از سه کاندیدای پیشنهادی را اعلام کرده بود اما فراکسیون ولایت هم به جز چند رای پراکنده غالبا بر نزدیکی با مواضع دولت تاکید کرده بود.

  • مانع فصلی رونق مسکن

    کاهش حجم معاملات مسکن در اولین ماه پائیزی برخی پیش‌بینی‌ها درباره ورود به دوره رونق را با تردیدهایی مواجه کرد. در حالی‌که براساس آمارهای موجود حجم خرید و فروش مسکن در ابتدای امسال از رونق فراوانی نسبت به سال ۹۴ برخوردار بود و این رونق حتی افزایش ۳۰ درصدی معاملات را طی تابستان در پی داشت، اما کاهش ۲۰ درصدی حجم معاملات در مهرماه، گمانه‌هایی از ابقای رکود تا بهار ۹۶ مطرح کرد. حال آنکه کارشناسان معتقدند با رفع مانع فصلی و شروع بازار شب عید، رونق دوباره به بازار ملک باز می‌گردد.

    .
  • نبرد در دروازه‌های موصل

    مرحله پایانی عملیات موصل با پیش روی نیروهای مبارزه با تروریسم و ارتش عراق به دروازه‌های این شهر در سمت چپ ساحل دجله رسیده و در این میان تروریست‌های داعشی از سپر انسانی برای دفاع از خود استفاده می‌کنند و همین پیشرفت سریع جنگ را کندتر کرده است. این در حالی است که نیروهای حشدالشعبی ناحیه غرب موصل را به محاصره در آورده‌اند تا ارتباط داعشی‌ها با سوریه را قطع کرده و در عین حال مانع عقب نشینی آنها به سمت غرب و حمله احتمالی به تلعفر شوند. کردها در منطقه شرق موصل قرار دارند.

    .
  • ادامه مناقشه نظارت بر مجلس

    ماجرای نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس که در روزهای اخیر به چالشی میان شورای نگهبان و بهارستان‌نشینان تبدیل شده، با موضع‌گیری جدید سخنگوی شورای نگهبان ابعاد تازه‌تری به خود گرفت. کدخدایی با تصحیح سخنان قبلی خود گفت که این شورا تا تصویب اعتبارنامه‌ها بر رفتار نمایندگان نظارت می‌کند و نظارت پس از آن باید درسیاست‌های کلی انتخابات به تصویب برسد و قانونی شود. این در حالی است که هنوز استفساریه مجلس به تایید شورای نگهبان نرسیده و احتمالا اختلاف نظرها در هفته‌های آتی ادامه خواهد داشت.

    .
  • فاز بازار مسکن چیست؟

    فرید قدیری
    دبیر گروه مسکن

    ریزش ٢٠ درصدی حجم خرید مسکن در مهر ماه این شائبه را به‌وجود آورده که بازار مجددا وارد رکود شده است! اما با نگاه به آنچه از ابتدای امسال تاکنون بر معاملات ملک گذشته، جواب پرسش به‌وجود آمده درباره «فاز کنونی بازار مسکن» قابل ارائه خواهد بود. خرید و فروش آپارتمان در تهران اوایل امسال از حالت انجماد خارج شد و حجم معاملات نسبت به رکود عمیق سال ٩٤، ماه به ماه با رشد متوسط ١٥ تا ٢٠ درصدی روبه‌رو گردید تا اینکه در اواسط تابستان با افزایش ٣٠ درصدی در مقایسه با تابستان پارسال، به سطح ١٦ هزار واحد در ماه رسید.

  • تاکید موگرینی بر نقش منطقه‌ای ایران

    کامران کرمی
    عضو گروه دیپلماسی

    سومین سفر مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران در شرایطی با محوریت سوریه و هماهنگی‌های لازم با قدرت‌های منطقه‌ای از جمله ایران صورت گرفت که وضعیت میدانی در سوریه به‌خصوص در شهر راهبردی حلب به وضعیت تعیین‌کننده‌ای رسیده که زمینه‌ها برای برگزاری دومین دور از نشست‌های بین‌المللی درباره سوریه در لوزان را فراهم کرده است. تاکید بانوی اروپایی بر نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی به‌عنوان متحد استراتژیک نظام سوریه نشان می‌دهد که مجموعه غرب به‌خصوص اروپایی‌ها به هشدارهای تهران درخصوص اعمال راهکار نظامی و تقویت تروریست‌ها پی برده و هرچند دیرهنگام، اما اکنون به پیگیری یک راهکار سیاسی توافقی با حضور مجموعه بازیگران دخیل در بحران پی برده‌اند.

  • جدال دلاربازان در سقف ۹‌ماهه

    حمید عزیزی
    عضو گروه بانک و بیمه

    دلار سوم آبان ماه از مرز ۳ هزار و ۶۰۰ تومان عبور کرد تا انتظارات افزایشی معامله‌گران افزایش پیدا کند. یک روز بعد از این تاریخ، این ارز ۱۳ تومان رشد دیگر را تجربه کرد و تا قیمت ۳ هزار و ۶۲۰ تومان بالا رفت. این بالاترین قیمت در ۹ ماه گذشته بود و پس از رسیدن به این سقف، فضای بازار ارز کمی آرام گرفت، به‌طوری‌که قیمت تا دوشنبه هفته جاری نوسان خاصی را تجربه نکرد. به گفته فعالان، بالا رفتن ارزش دلار در ترکیه و سلیمانیه عراق در کنار رشد نرخ حواله درهم از عواملی بودند که موجب شدند در سومین روز هفته جاری قیمت کمی از سقف ۹ ماهه فاصله بگیرد.

  • مناقشه بر سر نظارت

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر

    «دامنه نظارت شورای نگهبان در انتخابات مجلس»؛ این موضوعی است که طی ماه‌های اخیر به چالشی میان مجلس و شورای نگهبان تبدیل شده است. پس از آنکه مجلسی‌ها با رای موافق خود به یک استفساریه درباره تعریف تازه‌ای از مرزهای نظارت استصوابی شورای نگهبان، این مصوبه برگشت خورده را دوباره به این شورا بازگرداندند، بار دیگر مناقشه‌ای درباره حد و مرز نظارت شورای نگهبان، میان مجلس و برخی اعضای این شورا درگرفته است. گواه این ماجرا، اظهارات دبیر و سخنگوی شورای نگهبان درباره نظارت مستمر بر مجلسی‌ها است که انتقاد برخی نمایندگان مجلس را نیز برانگیخت.

  • نبرد پایانی

    انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده مثل یک ماراتن است. نامزدهای بی‌شمار دو حزب از یکسال پیش از انتخابات اسب خود را زین می‌کنند تا در نهایت یکی از آنها از سوی هر حزب به روز انتخابات برسد. از جمهوری‌خواهان دونالد ترامپ، به‌رغم اینکه یک نامزد غیرحزبی بود توانست با عبور از ۱۴ نامزد دیگر خود را به مرحله نهایی انتخابات برساند. از دموکرات‌ها نیز هیلاری کلینتون توانست با عبور از مارتین اومالی و برنی سندرز خود را نامزد آبی‌پوشان معرفی کند.

    نبرد قرمز و آبی ایالت‌های آمریکا حکایت از برتری هیلاری کلینتون دارد.

  • آمریکا بعد از انتخابات

    نویسنده: ریچارد هاآس *
    مترجم: مریم رضایی

    رقابت انتخاباتی این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به‌دلیل عدم رعایت نزاکت و وجود اختلافات گسترده بین نامزدها مورد توجه قرار گرفته است: دونالد ترامپ تاجر و ضدتشکیلات حکومتی از طرف جمهوری‌خواهان و هیلاری کلینتون مبادی آداب از طرف دموکرات‌ها. این رقابت‌ها شکاف‌های عمیقی در جامعه آمریکا ایجاد کرده و به اعتبار جهانی این کشور آسیب زده است. به همین دلیل، تعجبی ندارد که یکی از معدود موضوعاتی که آمریکایی‌ها در مورد آن توافق دارند این است که رقابت‌ انتخاباتی بیش از حد طولانی شده است.

  • پوپولیسم آمریکایی

    محمد رنجبران

    به نظر می‌رسد، فهم این موضوع که دونالد ترامپ چگونه سر از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا درآورد بسیار دشوار است. ستاره پیشین برنامه‌های تلویزیونی آمریکا و میلیاردر خودساخته‌ای که بسیار با اعتماد به نفس به نظر میرسد و به‌خوبی می‌داند مردم آمریکا را چگونه مخاطب قرار دهد. اما این چهره تازه وارد به دنیای سیاست چگونه توانست مستعد ورود به کاخ سفید باشد؟ برخی کارشناسان معتقدند که ظهور پوپولیسم در صحنه سیاسی نشان از آن دارد که نظام دموکراتیک مورد نظر کارکرد مناسب را ارائه نمی‌کند.

  • ترامپ و تیم خانوادگی او

    گفته می‌شود خانواده ترامپ در رشد وی در نظرسنجی‌ها نقش مهمی دارند. برخی از آنها از جمله داماد وی جزو مشاوران نزدیک وی به حساب می‌آیند. ترامپ پنج فرزند دارد و هر چه می‌گذرد نقش فرزندان او در مبارزات انتخاباتی پررنگ‌تر می‌شود. برای این منظور به اختصار فرزندان این نامزد جمهوری‌خواه را معرفی می‌کنیم.

    دونالد جونیور

    ترامپ سه فرزند از ازدواج اولش با ایوانا ترامپ دارد (دونالد جونیور، ایوانکا، ۳۴ ساله، و اریک، ۳۲ ساله)، یک فرزند از ازدواجش با مارلا میپلز (تیفانی، ۲۲ ساله) و یک فرزند هم از همسر فعلی خود ملانیا (بارون، ۱۰ ساله).

  • انزواگرایی در برابر جهانی‌گرایی

    دو نامزد با دو نگاه متفاوت به سیاست خارجی. هر چند برخی معتقدند ترامپ هنوز نگاه شفافی در حوزه سیاست خارجی ندارد، اما این اعتقاد وجود دارد که سیاست خارجی نامزد جمهوری‌خواهان از سیاست انزواگرایی و محافظت‌گرایی وی تبعیت کند. به نوشته مجله ویک، سیاست خارجی ترامپ دوری از خاورمیانه و پس گرفتن چک سفیدامضا از متحدان خود در اروپا و آسیا است. در مقابل هیلاری کلینتون قصد دارد تا سیاست خارجی سنتی این کشور را بسط و گسترش دهد.

    رای‌دهندگان در انتخابات ریاست‌جمهوری امسال با وضعیت کاملا متفاوت روبه‌رو هستند.

  • منفور احتمالا پیروز

    کمتر می‌شود دو نامزد مقام ریاست‌جمهوری به اندازه دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون منفور باشند. هرچند به ترامپ بیشتر حمله می‌شود، اما جنس بعضی حمله‌ها به کلینتون از نفرتی خبر می‌دهد که گاه برای ناظر بیرونی قابل درک نیست.

    مثلا امیلی لانگ‌ورث یکی از آنهاست. امیلی ۲۵ ساله است و اهل ایالت جورجیا. او در خانه‌ای بزرگ شده که پدر و پدربزرگش مدام بحث سیاسی می‌کرده‌اند و البته هر دو شدیدا محافظه‌کار بوده‌اند. امیلی تا سه سال پیش به‌عنوان متخصص تعمیر سلاح در ارتش آمریکا کار می‌کرد. بنابراین در مورد سیاست‌مداران با احتیاط حرف می‌زد.

  • ترامپ با دست پر‌از‌انتخابات بیرون خواهد‌آمد

    در روز ۱۹ اکتبر، همزمان با برگزاری سومین و آخرین مناظره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، صفحات فیس‌بوک و توییتر دونالد ترامپ، توسط براد پارسکل (Brad Parscale) به‌روزرسانی می‌شد. در آن روز، پارسکل در حالی که پشت میز بلندی نشسته بود و به نمودارهایی از ۴۰۰ توییت از پیش نوشته شده که خودش آن را «مرکز فرماندهی» می‌نامد مجهز شده بود، لحظه به لحظه با پیش رفتن مناظره توییت‌های جدید می‌گذاشت.

    بعد از اتمام مناظره، پارسکل به همراه رینس پریباس (Reince Priebus)، رئیس کمیته ملی جمهوری‌خواهان، برای تبریک گفتن به سمت ترامپ رفت.

  • مرثیه‌ای برای پژوهش در ایران

    منصور براتی
    دانشجوی دکترای اندیشه سیاسی دانشگاه تهران

    سرقت ادبی و سوءاستفاده از نگاشته‌های دیگران سال‌ها است در جامعه علمی ایران رایج است و امروز دیگر آن‌قدر فراگیر شده که گویی یک قانون نانوشته است. بااین‌حال هنوز دیده می‌شود که برخی مقامات مسوول هنگامی‌که با انتقاداتی پیرامون این امر روبه‌رو می‌شوند با پاک کردن صورت‌مساله و انکار واقعیت‌ها درصدد پاک کردن دامن جامعه علمی کشور از لکه‌های سیاه کپی‌کاری و سرقت‌های مکرر ادبی و نیز بازار سیاهی که برای تامین نیازهای پژوهشی دانشجویان بی‌دغدغه پدید آمده و کاملا نهادینه‌شده است برمی‌آیند.

  • اندر احوالات مراکز ارتباط دانشگاه با صنعت

    مریم براتی
    کارشناس ارشد زیست‌شناسی

    نه من ز بی عملی در جهان ملولم و بس
    ملالت علما هم ز علم بی عمل است
    حافظ

    یک. با شور و اشتیاق به موضوع پایان‌نامه‌ات فکر می‌کنی، ایده را توی ذهنت پرورش می‌دهی. شاید حتی تصورت این است که می‌خواهی طرحی نو دراندازی ولی هیچ نمی‌دانی که پیچ و خم‌های جلسه دفاع از پروپوزال و تصویب آن چیزی از ایده‌های بلندپروازانه‌ات باقی نمی‌گذارد.

    دو. جلسه دفاع از پروپوزال. با اضطراب روی صندلیت جابه‌جا می‌شوی و سعی می‌کنی از طرحت دفاع کنی اما ناگهان می‌بینی چشم‌ها و دست‌ها و زبان‌ها به قیچی مجهزند! بخش بلندپروازانه ایده‌ات را قیچی «امکانات محدود آزمایشگاه» می‌برد و نوآوریت به تیغ «ریسک بالای کارهای بین رشته‌ای» پر پر می‌شود.

  • رساله‌خوارها در دانشگاه

    سیستم آموزش، فرآیندی از پیش تعیین شده است که بسیاری از ما بدون آنکه نقشی در آن داشته باشیم، مهره‌هایی هستیم که وارد مقاطع گوناگون آن می‌شویم. برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری در مورد ما از بالا صورت می‌گیرد و بنابراین در اکثر اوقات به درستی وظایف و تکالیف خود را در این سیستم نمی‌شناسیم و در رابطه با لزوم کنش‌هایی که انجام می‌دهیم آگاهی نداریم. این ناآگاهی از وظایف، تکالیف و چرایی انجام امور در کنار نقایص ساختاری سبب شده است تا سیستم آموزشی نتواند مهره‌های کارآمدی در اختیار داشته باشد و به اهدافی که از پیش برای خود تعریف کرده است دسترسی پیدا کند.

  • گذری به فرهنگی‌ترین خیابان ایران

    ساغر بهادرانی

    هنگام گذر از پرتردد‌ترین خیابان تهران یعنی خیابان انقلاب، این آواها و کلمات واضح‌ترین صداهایی است که در شلوغی این منطقه به گوش می‌رسد. اینجا همان مکانی است که از سال‌های دور به پایتخت خرید و فروش کتاب شهره بوده است و دانشجویان، استادان و مردم برای یافتن و خرید غذای روحشان یعنی کتاب به اینجا آمده و با سر زدن به چندین مغازه و کتابفروشی موفق به خرید کتاب موردنظر می‌شدند. این روزها اما فارغ از خرید و فروش کتاب و دسترسی به کتب نایاب و کمیاب، بازار دیگری برای ارائه کالایی جدید که همان تهیه و نگارش پایان‌نامه و مقاله است ایجاد شده است.

  • حرکت در غیاب امید

    مهدی سبز
    پژوهشگر و کارشناس ارشد علوم سیاسی

    ایوان کلیما در کتاب «در میانه امنیت و ناامنی» تعریفی از امید دارد که جالب است. وی می‌گوید: «امید یکی از بعدهای مهم زندگی است». پزشکان دریافته‌اند بیمارانی که امید به زندگی را از دست می‌دهند، زود می‌میرند. اما این نکته فقط درمورد بیماران مبتلا به بیماری‌های کشنده مصداق ندارد. به نظر می‌آید که تعداد انسان‌هایی که احساس نومیدی می‌کنند، پیوسته افزایش می‌یابد. بعضی‌ها برای این احساس دلایل مشخصی پیدا می‌کنند: «از دست دادن عزیزان که تاب تحملش فوق‌العاده سخت است؛ و نیز ناکامی از زیستن مطابق با انتظاراتی که از خود و از زندگی‌شان داشته‌اند.

  • یک لقمه اخلاق

    سمیرا دردشتی

    امر اخلاقی از دیرباز میزانی را در اختیار بشر قرار داده است که به موجب آن افراد به داوری کنش‌های اجتماعی خود و دیگران دست می‌زنند. درباره نگارش پایان‌نامه نیز یکی از مهم‌ترین پرسش‌هایی که مطرح می‌شود این است که در غیاب برخوردهای قانونی جایگاه اخلاقیات در این رفتار چگونه قابل تبیین است؟ دکتر عباس کاظمی عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در این گفت‌وگو که بخشی از یک گفت‌وگوی مفصل‌تر با ایشان است و به‌زودی انتشار خواهد یافت، به این پرسش پاسخ گفته است.

  • گریز از چرخه ناگزیر

    چگونه پایان‌نامه‌نویس شدم!

    فرزند چهارم یک خانواده هفت نفره بودم، پدرم پس از سال‌ها کارگری کردن به‌صورت پراکنده و چندین مرحله بیکاری و نداشتن بیمه بالاخره در یکی از کارخانه‌های اطراف شهر مشغول کار شده و در حالی که داشت به سال‌های بازنشستگی نزدیک می‌شد تازه توانسته بود بیمه شود. اوضاع در خانه ما تقریبا هیچ‌وقت خوب نبود، برادر و دو خواهر بزرگ‌ترم هرسه دیپلم داشتند. خواهرانم کار نمی‌کردند و برادرم نیز مانند پدر در کارهای موقت با حقوق بسیار ناچیز مشغول شده و اغلب دوره‌های سال نیز بیکار بود.

  • ۸ ایده برای سودآوری‌کسب‌و‌کارهای کوچک در شهرهای توریستی

    اگر کارآفرینی باشید که در شهر کوچکی زندگی می‌کند که همه ساله گردشگرانی را از سراسر جهان به خود جذب می‌کند، آنگاه مجبور نیستید برای این که پول خوبی به‌دست آورید، تقلا کنید و تلاش‌های فراوانی انجام دهید. شما منبعی از ایده‌ها برای کسب‌و‌کارهای کوچک و سودآور در دست خواهید داشت. حقیقت این است که چندین ایده تجاری و کسب‌و‌کار وجود دارد که یک کارآفرین می‌تواند از آن برای ثروتمند شدن در شهر کوچکی که مقصد گردشگری مهمی است، استفاده کند. احتمالاتی وجود دارد که رقابت‌های جدی پیش بیاید، آن هم درست در موقعی که کسب‌و‌کار را در منطقه‌ای که برای جذب بازدیدکنندگان از دور و نزدیک مناسب است، راه می‌اندازید.

  • ضیافت ستاره‏ها در‌«قصر بهرام»

    نیوشا امینیان
    راهنمای تور

    در تعریف سفر و گردشگری مفاهیم گوناگونی به چشم می‏خورد. یکی از این مفاهیم سفرهای تخصصی است که علاقه‏مندان به شیوه خاص، مقصد متفاوت و یا هدف ویژه را دربرمی‏گیرد. یکی از انواع سفرهای تخصصی، سفرهای نجومی‏و با اهداف رصد ستارگان است. سرزمین ایران به‌دلیل داشتن پهنه‏های کویری، دارای آسمان‏ تاریک مناسبی است که می‏تواند برای این امر موردتوجه باشد. در یکی از روزهای بهاری من و تعدادی از دوستان منجم تصمیم گرفتیم یک سفر نجومی ‏را تجربه کنیم.

  • دکه مطبوعات - ۱۳ آبان ۹۵

    The Economist

    کانادا؛ پرچم‌دار لیبرالیسم

    هفته‌نامه اکونومیست در شماره اخیر خود مجسمه آزادی را در حالی که مشعل به دست دارد به تصویر کشیده و در آن خبر از حرکت لیبرالیسم به سمت شمال می‌دهد. این هفته‌نامه با بیان اینکه چه کسی مشعل «فضای باز» را در غرب روشن نگه خواهد داشت به سراغ کشورهای غربی می‌رود. به نوشته این هفته‌نامه نه دونالد ترامپ، نامزد همیشه شکاک جمهوری‌خواهان که می‌خواهد دیواری بین مکزیک و آمریکا بکشد و همواره ضدتجارت آزاد صحبت می‌کند می‌تواند این مشعل را حمل کند، نه هیلاری کلینتون نامزد دموکرات‌ها.

  • باکستون، خوش ییلاق را «سرنگیتی ایران» نامید

    فاطمه باباخانی

    در ابتدای دهه ۴۰ تبدیل خوش ییلاق به یک شکارگاه اختصاصی کلید خورد. به گفته علی نقی عجم از دامداران قدیمی دشت زردابه که در آن سال‌ها خدمت سربازی می‌کرد، در ابتدا تنها دشت زردابه به‌عنوان بخشی از زیستگاه‌های غنی حیات وحش در اختیار دولت قرار گرفت و به مرور دشت خونیجه و کل پناهگاه به مالکیت سازمان شکار و صید درآمد و دامداران به خارج از محدوده بیرون رانده شدند. این دامدار می‌گوید: وضعیت به گونه‌ای بود که دامدار کلاته خیج (از روستاهای اطراف پناهگاه) باید از شمال شرق شاهرود تا بجنورد می‌رفت تا بتواند مرتعی برای دام پیدا کند.

  • «روح کوهستان» در خطر انقراض

    پلنگ برفی گربه‌سانی است که در کوه‌های مرتفع آسیای میانه، هیمالیا و تبت زندگی می‌کند. زیستگاه این حیوان، ۱۲ کشور است. برآورد می‌شود جمعیت این حیوان ۴ تا ۶ هزار قلاده باشد و متاسفانه تعداد آنها طی ۱۶ سال گذشته، به یک پنجم کاهش یافته است. گفته می‌شود سالانه تعداد ۲۲۰ تا ۴۵۰ پلنگ برفی کشته می‌شوند. بیش از ۹۰ درصد شکار پلنگ‌های برفی در چین، مغولستان، پاکستان، هند و تاجیکستان رخ می‌دهد. گزارش‌های جدید نشان می‌دهند با گرم شدن زمین زیستگاه‌های مناسب برای زندگی پلنگ برفی در حال از بین رفتن هستند.

  • فواید بورس برای سرمایه‌گذاران

    در شماره قبل در مورد تاریخچه بورس و در مورد واژگانی که در بورس کاربردی است صحبت کردیم. در این شماره انواع سرمایه‌گذاری و راه‌های درآمدزایی از بورس را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

    ۱- درآمد

    مهم‌ترین هدف هر فرد از سرمایه‌گذاری کسب درآمد است. سرمایه‌گذاری در بورس می‌تواند از دو راه این خواسته را محقق سازد. نخست از طریق پرداخت سود ناشی از فعالیت کارخانه‌ها و شرکت‌ها؛ به این ترتیب که کارخانه‌ها یا شرکت‌هایی که سهامشان در بورس عرضه شده است بخشی از سودی را که از فروش کالاها و خدماتشان حاصل می‌شود بین سهامداران تقسیم می‌کنند.

  • بازار آزاد چیست؟ - ۱۳ آبان ۹۵

    امیر شاملویی

    بازار آزاد واژه‌ای است که در بسیاری از زمینه‌ها از مسائل اجتماعی گرفته تا مسائل سیاسی و اقتصادی و حتی انتخابات از آن استفاده می‌شود. این کلمه در موارد بسیاری موجب مشاجره‌ها و بحث‌های مجادله‌آمیز بسیاری بین طرفداران آن و مخالفان آن شده است. حال پرسش این است که بازار آزاد چیست؟

    بازار آزاد به نظام اقتصادی گفته می‌شود که هیچ مانعی بر سر راه فعالیت‌های اقتصادی در آن وجود ندارد (مگر در موارد بسیار خاصی همچون شکست بازار). در واقع بازار آزاد، اقتصادی است که دولت هیچ محدویتی یا محدودیت‌های بسیار اندکی را بر آن تحمیل کرده و مقررات اندکی در مورد خریداران و فروشندگان وجود دارد یا در برخی موارد هیچ مقرراتی برای آنان وجود ندارد.

  • نقدینگی به زبان ساده

    مرتضی زارع 

    بارها در خبرها واژه نقدینگی را شنیده‌اید. برای مثال دولت بیان می کند که یکی از راهکارهای اصلی در سال جاری برای کنترل افزایش قیمت‌ها و تورم، مهار نقدینگی است. اما مفهوم نقدینگی چیست؟ نقدینگی چه تاثیری بر بیکاری، تولید و تورم دارد و راهکارهای افزایش و کاهش آن در اقتصاد به چه صورت است؟مفهوم پول نقد که مشخص است. پولی که در حال حاضر برای مبادله در دسترس است و می‌توان برای خرید کالا و خدمات از آن استفاده کرد، اما نقدینگی مفهومی عام‌تر نسبت به این واژه دارد.

  • استوری‌های اینستاگرام؛ ابزاری مهم برای بازاریابی

    مترجم: مریم رضایی

    آیا می‌دانید چطور از اینستاگرام برای بازاریابی کسب‌‌وکارتان استفاده کنید؟ آیا به اندازه کافی با برندتان تعامل دارید؟ آیا می‌دانید چطور باید مخاطبان بیشتری را جذب کنید؟ آیا تا به حال استوری‌های اینستاگرام را نگاه کرده و به این فکر کرده‌اید که این آیتم‌های کوچک بالای صفحه چه کاربردهایی می‌توانند داشته باشند؟ اگر بخواهیم به‌طور دقیق بگوییم، استوری‌ها می‌توانند در یک کمپین بازاریابی رسانه‌های اجتماعی مورد استفاده قرار بگیرند و نتایج خوبی در بر داشته باشند.

  • هوشیاری؛ شرط اولیه ایجاد یک کسب‌وکار

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    دنیلا یاکوبووسکی، یکی از موسسین بابل‌بار (BaubleBar)، یک شرکت جواهرآلات، همواره به دنبال یک ایده خوب بود. او Pinterest و توییتر و گاهی فروشگاه‌ها را بررسی می‌کرد و به جست‌وجوی آنها می‌پرداخت و سرانجام آن ایده را در ورزش‌ها و ماشین‌ها یافت. یاکوبووسکی ایده‌های خوب را در همه جا می‌دید. او می‌گوید «بسیار مهم است که چشم‌های خود را باز کنید و هوشیار باشید». امروزه فرصت‌های بسیار متفاوتی وجود دارد تا اینترنت را برای پیدا‌کردن انگیزه جست‌وجو کنید.

  • برای شروع کسب‌وکار، رویای بزرگ داشته باشید

    مترجم: هوتسا عسکری‌نسب

    هر فردی که بخواهد برای بزرگ‌ترین شرکت‌ها یا مطرح‌ترین استارت آپ‌ها فعالیت کند، ابتدا باید از صفر شروع کند. حتی کارآفرینان هم فعالیت خود را از مراحل ابتدایی آغاز می‌کنند. آنچه بایدها را از نبایدها جدا می‌کند، مسیری است که پس از گام اول برداشته می‌شود. هر چند راه‌های زیادی به موفقیت ختم می‌شوند، اما برخی از آنها بهتر هستند و موانع کمتری در سر راه وجود دارد. البته، هیچ‌کس بدون مواجهه با موانع بسیار، نمی‌تواند به موفقیت دست پیدا کند. این مقاله به بررسی مواردی می‌پردازد که جهت راه‌اندازی کسب‌وکار و کسب موفقیت، به افراد کمک می‌کند.

  • آیا برای آینده مالی خود برنامه‌ریزی کرده‌اید؟

    مترجم: مریم رضایی

    تحقیقات نشان داده بیشتر افراد همواره برنامه‌ریزی مالی را در زندگی خود نادیده می‌گیرند. این مساله حتی در مقایسه با ورزش، تغذیه سالم و پاسخ دادن به پیام‌های گوشی برای افراد اولویت کمتری دارد. به عبارت دیگر، برنامه‌ریزی مالی که یکی از مهم‌ترین بخش‌های زندگی هر فرد است، یکی از فاکتورهای کلیدی نادیده گرفته شده نیز محسوب می‌شود. در نظرسنجی‌هایی که در این زمینه صورت گرفته، درصد قابل‌توجهی از افراد اعلام کرده‌اند در زندگی خود برنامه‌ریزی مالی ندارند و دلیل آنها عمدتا این است که تاکنون هیچ‌گاه از جایی خدمات برنامه‌ریزی مالی دریافت نکرده‌اند.

  • ۲۱ کانال مدیریت هزینه‌ها

    کارشناسان اقتصاد خانواده معتقدند بحث اقتصاد خانواده تنها محدود به خانواده‌های مرفه و ثروتمند نیست. این علم برای اقشار کم درآمد که اتفاقا دخل و خرجشان همخوانی ندارد کاربردهای بیشتری خواهد داشت. از نکات قابل توجه در اقتصاد خانواده این است که افزایش درآمد لزوما به معنی بهبود معاش خانواده نیست بلکه افزایش درآمد افزایش هزینه‌ها را در پی خواهد داشت و این مدیریت هزینه‌هاست که هنر گردانندگان اقتصاد خانواده را آشکار می‌کند. بنابراین یکی از اصول اولیه در شکوفایی اقتصاد خانواده «برنامه‌ریزی» است.

  • هوش هیجانی پایین و سه درد مهلک جامعه ما

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@mitrafathi. com 

    متاسفانه امروزه جامعه ایرانی به‌رغم تمام افتخارات گذشته‌اش که همچنان به آن می‌بالد، در حوزه سلامت روان و اختلالات روانی یا شخصیتی دچار بحران شده است. باورها، بینش‌ها و عادت‌های غلط نیز به این بحران دامن می‌زند. با یک مشاهده ساده می‌توانیم نیاز شدید افراد به توجه و اختلالاتی چون خودشیفتگی، مهرطلبی، برتری‌طلبی، انحرافات جنسی، تجاوز به حریم‌ها، بیماری افسردگی و. . . را ببینیم. بحران‌ها و تعارضات را باید هر چه زودتر حل کرد.

  • چرا ما بسیاری از کارها را خوب شروع می‌کنیم اما خوب تمام نمی‌کنیم؟

    سوالات خوب ما را به جواب‌های خوبی می‌رسانند. یکی از سوالات بسیار خوب نیز این است که «چرا ما کاری را خوب شروع می‌کنیم، اما خوب ادامه نمی‌دهیم و خوب تمام نمی‌کنیم؟» حتما برای شما یا اطرافیان‌تان پیش آمده است که کاری را شروع کرده باشید اما پس از مدتی آن را رها کرده یا با کیفیت کمتری ادامه داده باشید و تمام کرده باشید. آیا تا به حال از خود پرسیده‌اید که چرا این اتفاق می‌افتد؟ آیا این اتفاق را در ابعاد بزرگ‌تر و کلی‌تر (جامعه) زیر سوال برده‌اید؟ در این مقاله می‌خواهیم به شرح چند دلیل برای ریشه‌یابی این سوال خوب بپردازیم:

    ۱.

  • چگونه از غم رها شوم؟

    بسیاری از ما غمگین هستیم و برای این غم هزاران دلیل داریم که حداقل از نظر خودمان دلایل قانع‌کننده‌ای هستند. اما مساله این است که آیا زندگی همین است؟ آیا ما آمده‌ایم که غمگین باشیم؟ آیا راهی برای رهایی از غم وجود ندارد؟ آیا زندگی با ما سر ناسازگاری دارد؟ آیا این سرنوشت قطعی ما است و ما محکوم به آن هستیم؟ آیا زندگی یعنی غم و درد و رنج؟ نکته این است که فرض را بر آن می‌گیریم که تمام دلایل ما صحت دارند، حالا چه کار کنیم؟ یکی از رموز شادی انسان‌های شاد توانایی بالای آنها در مدیریت زندگی و حالشان است.

  • خودروی ارزان رنو مشتری ندارد

    حاشیه‌های خودروی پرماجرای رنو(کوئید) این روزها ابعاد تازه‌ای پیدا کرده برخی اخبار از نارضایتی خودروسازان کشورمان درمورد تولید این خودرو خبر می‌دهند. خودروی کوئید از سال گذشته همزمان با برنامه‌های رنو برای ورودی جدید به ایران بر سر زبان‌ها افتاد با این موضوع که هر دو خودروساز بزرگ کشورمان مدعی تولید این خودروی فرانسوی بودند. در این بین سایپا تولید کوئید در ایران خودرو را خطری برای پراید‌های تولیدی این شرکت می‌دانست و یکی از شروط خود برای همکاری با رنو را همکاری انحصاری با خود خوانده بود. از سوی دیگر ایران خودرو نیز تولید کوئید را برگ برنده‌ای می‌دانست که در همکاری با رنو می‌توانست به‌دست آورد.

  • پیش‌بینی سیر نزولی واردات خودرو

    وضعیت آشفته‌ای بر بازار وارداتی‌ها حاکم است، به‌طوری‌که برخی از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با ادامه این آشفتگی، واردات خودرو تا پایان سال جاری کاهش چشمگیری پیدا کند. این آشفتگی دو دلیل عمده دارد؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت اسفندماه سال گذشته با صدور بخشنامه‌ای مهلتی برای وارد‌کنندگان خودرو تعیین کرد تا نسبت به اخذ مجوز از شرکت مادر اقدام کنند. این بخشنامه حدود ۸۰ درصد نمایندگی‌هایی را نشانه گرفته بود که با واسطه اقدام به وارد ات خودرو می‌کردند حال آنکه در پسا تحریم باید بدون واسطه و از طریق شرکت مادر نسبت به واردات اقدام می‌کردند.

  • تمام حاشیه‌های بازار خودرو

    بازار خودرو با توجه به رکودی که بر آن حاکم است این روزها در شرایط متفاوتی به سر می‌برد؛ چراکه از یک سو با افزایش تولید، بازار فروش برخی خودروها به اشباع رسیده و این مساله منجر به کاهش قیمت محصولات مذکور نسبت به قیمت کارخانه شده است و از سوی دیگر با توجه به تقاضای بالای برخی دیگر از خودروها قیمت آنها در بازار افزایش یافته است. بر این اساس با توجه به فضایی که هم‌اکنون بر بازار حاکم است دلالان و واسطه‌‌ها برخلاف دو سال گذشته دیگر جایی در این بازار ندارند و سود حاصل از فروش هر خودرو یا به تولیدکننده می‌رسد یا به نمایشگاهداران خودروی پایتخت.

  • نسخه قدیمی شهرداری برای مدیریت بحران

    عدم بازنگری در طرح جامع مدیریت بحران تهران از ۱۵ سال قبل تاکنون، قرارگرفتن هفت محور ترافیکی مهم پایتخت روی گسل، عدم تکمیل نقشه گسل‌های شهر تهران و فقدان نقشه شریان‌های حیاتی شهر نظیر خطوط انتقال برق و گاز از انتقاداتی است که متوجه عملکرد سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران است و با این حال اعتبارات مدیریت بحران حتی برای انجام یک دهم اعتبارات این مجموعه کافی نیست. به گزارش «دنیای اقتصاد»، موضوع عدم تناسب اعتبارات و نیازهای سازمان مدیریت بحران مهمترین عامل عقب‌ماندگی این سازمان از برنامه‌های مصوبی است که اجرای آنها را برعهده دارد.

  • تغییر مسیر پاییزی معاملات ملک

    گزارش «تحولات بازار مسکن شهر تهران در مهرماه سال ۱۳۹۵» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است و توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است نشان می‌دهد در مهرماه سال ۱۳۹۵، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۰۳۲۵ واحد مسکونی رسید که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۶/ ۱۰ درصد کاهش نشان می‌دهد.

    در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۶/ ۱ و ۹/ ۵ درصد افزایش نشان می‌دهدبررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در مهرماه سال ۱۳۹۵ حاکی از آن است که واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۷/ ۵۱ درصد بیشترین سهم از واحدهای مسکونی معامله‌شده را به خود اختصاص داده‌اند.

  • مسیر اصلاح نظام مالیه شهری

    مطابق ماده ۷۳ قانون شهرداری‌ها، شهرداری موسسه‌ای عمومی و غیردولتی است و با توجه به ماهیت عمومی آن، عملکرد غیرانتفاعی دارد و کلیه درآمدهای شهرداری منحصرا باید به مصرف همان شهر برسد. آنچه تمامی شهرداری‌ها در حوزه درآمد در پی آن هستند ایجاد ساختاری نظام‌یافته و منسجم است که منجر به کسب درآمدی پایدار برای شهرداری شود.

    درآمد پایدار که در حال حاضر بخش اندکی از کل منابع درآمدی شهرداری‌ها را تشکیل می‌دهد درآمدی است که از منابعی و به‌گونه‌ای کسب شود که حقوق آیندگان پایمال نشود (تداوم پذیر باشد)، کیفیت زندگی کاهش پیدا نکند (به سلامت شهری خدشه وارد نکند) و منابع حیاتی برای استفاده نسل‌های آتی از بین نرود (مطلوب باشد).

  • شاخه جدید در معاملات ملکی

    فاز تازه تقاضای خرید زمین واحدهای مسکونی کلنگی برای شروع ساخت‌وسازهای جدید در پایتخت کلید خورد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، سازندگان واحدهای مسکونی که هر سال معمولا از اواسط پاییز جست و جوی خود را برای یافتن زمین مناسب به منظور احداث آپارتمان آغاز می‌کنند، امسال اندکی زودتر و با شرایط ویژه‌تری نسبت به سال‌های قبل فاز جدید عملیات ساختمانی را شروع کرده‌اند. هم اکنون عمده ساخت و سازهای جدید در شهر تهران بر روی زمین واحدهای مسکونی کلنگی انجام می‌شود. این در حالی است که تنها بخش اندکی از این ساخت‌وسازها بر روی زمین‌های خام - زمین‌هایی که تاکنون عملیات ساختمانی بر روی آنها انجام نشده است - صورت می‌گیرد.

  • همه امکانات جدید سیری در iOS ۱۰

    با عرضه‌ رسمی آی‌فون ۷ دستیار هوشمند اپل ملقب به سیری (Siri)حالا به‌صورت عمده در سیستم‌عامل iOS ۱۰ ارتقا یافته است. سیری با دریافت به‌روزرسانی جدید، هوشمندتر و کاربردی‌تر از قبل خواهد شد. در اینجا می‌خواهیم با روش‌ها و ترفندهای جدید استفاده از سیری در جدیدترین نسخه سیستم‌عامل اپل آشنا شویم. دستیار هوشمند سیری (Siri) در نسخه‌ بعدی سیستم‌عامل iOS کاربردی‌تر شده است. دستیار صوتی آی‌فون با بسیاری از نرم‌افزارهای سوم شخص که ساخته خود اپل نیستند، کار کرده و قابل کنترل است. به علاوه، سیری اپل در جست‌وجوهای صوتی بهبود یافته و حتی در مک‌بوک (MacBook) و آی‌مک (iMac) قابل دسترسی خواهد بود.

  • محبوب‌ترین گوشی‌های چینی

    سال ۲۰۱۶ رو به پایان است، اما به‌نظر می‌رسد موفقیت چشم‌بادامی‌های شرق دور تازه شروع شده و تاریخ مشخصی برای توقفشان نیست. در سال میلادی جاری چینی‌ها توانستند موفق‌تر از گذشته وارد بازار موبایل شوند و با ابداع گوشی‌هایی که می‌توانند در کورس رقابت بهترین گوشی‌های اندرویدی دنیا باقی بمانند، خودی نشان دادند. حالا بازارهای خاورمیانه بیش از هر زمان دیگری ویترین این محصولات هستند و در ایران نیز محبوبیت ویژه‌ای دارند. این گوشی‌ها قیمتی مطلوب، بهترین کارآیی و جدیدترین تکنولوژی را در اختیار دارند.

  • ایران کشوری با فرهنگی غنی و غذاهای لذیذ است

    محمدرضا چهارسوقی

    کلی لینک، نویسنده داستان‌های کوتاه آمریکایی و فارغ‌التحصیل از دانشگاه کلمبیا در نیویورک است. وی تاکنون توانسته با پیروی از گونه داستان‌نویسی رئالیسم جادویی و ترکیب آن با ژانرهای وحشت، علمی-تخیلی و رمزآلود برنده جوایز ادبی متعددی مانند جایزه هوگو شود. از نویسندگان دیگری که تاکنون توانسته‌اند برنده این جایزه شوند می‌توان از جی. کی. رولینگ و نیل گیمن نام برد. حق کپی رایت کتاب «به دردسر افتادن»، نامزد جایزه پولیتزر، اثر همین نویسنده، با ترجمه سحر جراحی توسط انتشارات کتاب کوله‌پشتی خریداری شده و این انتشارات این کتاب را به‌صورت رسمی از اول مهرماه راهی بازارهای کتاب کرده است.

  • گدایی یک آدمِ بیکارِ تنبلِ مشهور

    بهنام ناصح

    «ژان‌ماری روگل» تا همین دو سال پیش نه آدم معروفی بود و نه نویسنده‌ای با استعداد، ولی امروزه همه او را می‌شناسند و بسیاری از سر کنجکاوی داستان زندگی‌اش را که شیرین نوشته شده می‌خوانند. «روگل» گدایی است کمی قلدر، تا حدی تن‌پرور و بسیار خوش‌قلب که حکایتش را می‌توانید در کتاب «من گدایی می‌کنم» بخوانید. این کتاب داستان زندگی کارتن‌خوابی است که به مدد «ژان لوئی دوبره» رئیس وقت شورای قانون اساسی فرانسه منتشر شده و مردم از آن استقبال کرده‌اند؛ آن‌چنان که در نخستین روزهای پس از انتشار در تعطیلات کریسمس سال ۲۰۱۵ نزدیک به ۵۰ هزار نسخه فروش داشته و این بی‌خانمان فرانسوی را به یکی از نویسندگان موفق بدل کرده است.

  • واج‌ها

    احسان صبوحی یکی از آهنگسازان نسل جدید موسیقی معاصر ایران است که تجربه‎های آهنگسازی خود را در سه حوزه‎ مختلفِ موسیقیِ تجربی، موسیقیِ چَشم و تُنال آزاد دنبال می‎کند. تازه‌ترین آلبوم این هنرمند با عنوان مرثیه «واج‌ها»‌ توسط انتشارات ماهور منتشر شد. او در این مجموعه با ترکیبی متفاوت در ارکستراسیون، گام در راه پُر رمز و راز تجربه مرگ‌اندیشی نهاده است. این مجموعه در طی دو سال (۱۳۹۴-۱۳۹۳) برای چهار خواننده، گروه آوازی، دیجیریدو، تمبک تغییر یافته، کامپیوتر و اصوات الکترونیک در پانزده قسمت نوشته و توسط دانشجویان موسیقی (آهنگسازی و نوازندگی) و دانش‌آموزان هنرستان موسیقى دختران تهران به رهبری احسان صبوحی اجرا و ضبط شده است.

  • نمایشنامه‌خوانی احسان کرمی

    جلسه نمایشنامه‌خوانی «مو» نوشته سالی کلارک، ترجمه نازنین میهن و کارگردانی احسان کرمی برپا می‌شود. در این جلسه نمایشنامه‌خوانی سحر دولتشاهی، آتیلا پسیانی، شقایق جودت، الهام نامی، نازنین میهن، شیرین ضابطیان، امیر سهیلی، سامان مظلومی، دلارام شکوهی، وحید رونقی، ملیحه عبداللهی، یاسمن‌دخت دباغ، سروین ضابطیان، بهرنگ علوی و بهاره کیان‌افشار به‌عنوان نقش‌خوان حضور دارند. این برنامه شنبه ۱۵ آبان ماه ساعت ۱۸ به همت بنیاد خیریه «یاران برکت» و همکاری مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند در این برنامه شرکت کنند تا هم از اجرای اثری هنری لذت ببرند و هم در برنامه‌ای به نفع بنیاد خیریه شرکت کنند.

  • متولد ٦٥

    فیلم سینمایی «متولد ٦٥» به کارگردانی مجید توکلی در جشنواره سی و چهارم فجر توانست نامزد سیمرغ بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شود. این فیلم از چهارشنبه اکران خود را در ده سالن و در تهران آغاز کرد و این هفته در شهرستان‌ها هم روی پرده رفت. «متولد ٦٥» یک عاشقانه جوانانه است و داستان دختر و پسر جوانی را روایت می‌کند که با رویای پولدار شدن، خود را در شخصیت‌های مختلف اجتماعی جا می‌زنند و از این طریق می‌خواهند به خواسته‌های خود برسند! آنها به‌‌طور اتفاقی به‌عنوان خریدار به ساختمانی مراجعه می‌کنند، ولی در ادامه با حقایقی رو‌به‌رو می‌شوند.

  • قبیله من

    «قبیله من» اولین فیلم غلامرضا آزادی است که در آن زنده‌یاد اصغر بیچاره حضور دارد. این فیلم سال ١٣٩٠ به تهیه کنندگی فریال بهزاد مقابل دوربین رفته است و با وجود حضور در جشنواره‌های مختلف خارجی تا به حال فرصت اکران در داخل کشور را پیدا نکرده بود. در حال حاضر اکران این فیلم در گروه هنر و تجربه آغاز شده است. استفاده از نابازیگران از ویژگی‌های «قبیله من» است که در کنار اصغر بیچاره عکاس فقید سینما به نقش‌آفرینی در این فیلم می‌پردازند. در خلاصه داستان این فیلم آمده است: زندگی مثل یک فیلمه، کوتاه و بلندش فرقی نمی‌کنه، اما برای همه آدم‌ها از یه جایی شروع می‌شه، و یک روز دیگه که اصلا منتظرش نبودیم ناگهان تموم می‌شه، ما مجبوریم به تماشا.

  • آلبوم - ۱۳ آبان ۹۵

    محجوب (پاپ)

    آهنگساز: احسان وزیری

    خواننده: احسان وزیری

    ترانه‌سرا: محمدعلی شیعاوی، محمد نظیری، سحر آرمده، سالومه قربانی

    تنظیم‌کننده: احسان وزیری

    دوار (محلی)

    آهنگساز: گروه تریوی شمیرانی

    نوازندگان: جمشید شمیرانی، کیوان…

  • اخبار موسیقی

    سامی یوسف رکورد زد

    نماهنگ محبوب سامی یوسف خواننده سرشناس ایرانی الاصل و بین‌المللی جهان اسلام، با بازدید بسیار بالای مخاطبان موسیقی روبه‌رو شده است. این نماهنگ تنها در وبسایت اشتراک ویدیوی یوتیوب، بیش از ۲۴ میلیون بازدید داشته است. فیلم‌برداری «به سویم آمدی» در دانمارک انجام شده و سامی یوسف، عشق و علاقه خود را به پیامبر رحمت و دوستی حضرت محمد مصطفی (ص) به سبکی مدرن به نمایش می‌گذارد. سامی یوسف تهیه‌کننده، آهنگساز، ترانه‌سرا و خواننده ساکن در بریتانیا است که در ترانه‌هایش به مضامین اسلامی می‌پردازد و تاکنون هفت آلبوم منتشر کرده است.

  • اکران - ۱۳ آبان ۹۵

    یتیم خانه ایران

    کارگردان: ابوالقاسم طالبی

    تهیه‌کننده: محمدرضا تخت کشیان

    بازیگران: علیرام نورایی، فرخ نعمتی، انوشیروان ارجمند، بهار محمدپور، داریوش اسدزاده، علی شادمان، ایمان صفا، محسن حسینی، اکبر بهشتی و . . .

    خلاصه داستان: داستان این فیلم در سال ۱۲۹۵ تا ۱۳۰۰ می‌گذرد که احمدشاه قاجار مملکت را رها کرد و نیمی از مردم کشور بر اثر قحطی جان باختند.

  • هنر‌و‌تجربه

    تمرین برای اجرا

    کارگردان: محمد علی سجادی

    تهیه‌کننده: محمد علی سجادی

    بازیگران: میکائیل شهرستانی، مهدی میامی، محمدعلی سجادی، محمود راسخ‌فر، محمد ساربان، حسین فلاح، آزاده موحد، آوا دارویت، نیما لبخنده، دانیال اسماعیل‌زاده و. . .

    خلاصه داستان: یک کارگردان تئاتر تصمیم می‌گیرد تا با جمع کردن گروهی بتواند داستان سیاوش را از روی شاهنامه فردوسی بخوانند و تمرین کنند برای اجرا.

  • شبه‌جزیره اسرارآمیز (قسمت سی‌و هفتم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).