وقتی اخلاق قطره قطره آب میشود
افزایش بزه و جرم و جنایت، مشاهده بزه و بیتفاوتی در برابر آن، اشتیاق برای محاکمه و تنبیه محکوم و بزهکار و مواردی از این دست، بسیاری از جامعهشناسان و کارشناسان علوم انسانی را نگران کرده است؛ به طوری که آنها در کنار دیگر کارشناسان علوم انسانی و اخلاقی از تنزل استانداردهای اخلاقی و کمرنگ شدن اخلاقیات در جامعه ایران سخن گفتهاند.
از طرف دیگر همچنان فروشندههای واقعی هم در بازار مسکن حضور دارند، زیرا در برخی از فایلهای فروشی، مالکان خود را به عنوان «فروشنده واقعی» معرفی میکنند تا شاید از این طریق بتوانند نظر مشتری را جلب کنند و سریع تر معامله فروش را انجام دهند.
این نویسنده و مترجم آثار فلسفی، معتقد است که تعریف صحیح نسبت میان اخلاق و قانون، یکی از پیچیدهترین و جدیترین مسائلی است که اثر مستقیم بر استانداردهای رفتارهای اخلاقی افراد جامعه دارد و اگر شاهد کمرنگ شدن اخلاقیات در جامعه هستیم، بخشی از ریشه آن را باید در مخدوش شدن تعریف رابطه اخلاق و قانون جستوجو کنیم.
تا چند سال پیش خودروهای چینی در مقالات و تحلیلهای مربوط به صنعت خودرو چیزی شبیه «چهارچرخه» توصیف میشدند، اما خودروهایی که چینیها امروز میسازند شباهت چندانی به اولین تجربههای آنها ندارند، اگرچه همچنان در مورد کیفیت و ایمنی آنها تردیدهای جدی وجود دارد و به نظر میرسد اگر چینیها با همین شتاب پیش بروند محصولاتشان در آینده بسیار بهتر از امروزیها باشند.
اما این همه ماجرا نیست؛ خودروسازان چینی برای موفقیت در جاده خودروسازی از هیچ تلاشی فروگذار نیستند، از جمله تقلید واضح و بهکارگیری طرحهایی ملهم از خودروهای مشهور آمریکایی و اروپایی.
مارگارت تاچر یکی از تاثیرگذارترین سیاستمداران قرن بیستم بود. میراث سیاسی مارگارت تاچر بر سیاست نخستوزیرانی که پس از وی در انگلیس به قدرت رسیدند، چه از حزب محافظهکار و چه از حزب کارگر تاثیر بسیار داشت. درعینحال دوران نخستوزیری یازده ساله وی بیش از هر چیز به خاطر سیاستهای رادیکال و روش برخورد تند و ستیزهجویانه وی به یادها مانده است.
هیچ کس نمیداند قیمت خودرو چه تکلیفی دارد، از یک سو خودروسازان این روزها فعال شده و خودروهای ثبتنامی را حتی آنهایی را که موعدشان نرسیده با قیمت مصوب معاون اول رییسجمهور، زودتر تحویل میدهند و از دیگر سو دلالان با ناامیدی از افزایش دوباره قیمتها خودروهای انباری خود را زیر قیمت کارخانه به فروش میرسانند. در این بین خریداران نیز در انتظار کاهش قیمتها هم بازار را تحریم کردهاند و هم امیدوار به وعدههای مسوولان، افق روشنی را پیش روی خود در این زمینه میبینند.
کمپین اخلاق در روزنامه دنیای اقتصاد، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۹۱ از یک گفتوگوی ساده خانوادگی شروع شد [۱] و با طرح صحیح موضوع با یک رسانه گروهی موفق شد تا توجه سطح وسیعی از اعضای جامعه از جمله نخبگان و فعالان اجتماعی را به خود جلب کند. پشتوانه ذهنی پیشنهاددهندگان شکلگیری کمپین، مفهوم «شهروندی مثبت» بود؛ با این توجه که هر شهروندی به مثابه یک فعال اجتماعی مستقل به سهم خود میتواند نسبت به تقویت جریانهای مثبت در جامعه و جلوگیری از کجرویها موثر باشد.