شماره روزنامه ۶۱۹۹
|

آخرهفته۲۲ /۰۱/۱۳۹۲

  • در جست‌وجوی آمار ازدست‌رفته

    میثم‌هاشم‌خانی
    عضو گروه اندیشه
    گزارش سالانه «دفتر مرجع جمعیت»، که ابتدای این هفته منتشر شد، به بررسی «کمّی» و «کیفی» وضعیت جمعیت کشورهای مختلف پرداخته است. به طور خاص، این گزارش، پیشنهاد داده که کشورهای مختلف، تلاش خود را به کار گیرند تا در کنار آمارهای سالانه رشد کمّی جمعیت، شاخص‌های آماری مناسبی برای سنجش تغییرات کیفیت جمعیت خود را نیز، همه‌ساله استخراج و محاسبه کنند. در مورد آمارهای کمّی رشد جمعیت هم، این گزارش پیشنهاد می‌دهد که نرخ باروری به طور جداگانه در مناطق شهری و روستایی محاسبه شده و با به‌کارگیری روش‌های آماری مناسب، تخمینی جداگانه از نرخ باروری در میان دهک‌های پردرآمد و کم‌درآمد برآورد شود.
  • دردهایی که جایی ثبت نمی‌شوند

    عکس: مجتبی سرانجام‌پور
    اگر کسی از شما کلاهبرداری کند، به شما آسیب و صدمه‌ای بزند، باید مدت‌ها زمان، انرژی و پول هزینه کنید تا او مجازات شود، اما در زندگی ما اتفاقاتی هم هست که در هیچ کتاب و قانونی ثبت نشده است. آسیب‌هایی که می‌خوریم و به‌شدت برای ما مضر هستند، اما نه در کتاب قانون برایش جرم و مجازاتی تعریف شده و نه کسی به آن توجه می‌کند. اگر هم مجازاتی باشد و جرمی تعریف شده باشد، آنقدر ظریف هستند که نتوان به نتیجه رسید و تازه . . . مجازات خیلی جاها فقط انتقام است و هرگز آب رفته به جوی برنمی‌گردد.
  • وظیفه جامعه‌شناسان:طراحی راه‌کارهای تقویت اعتماد اجتماعی

    فاطمه باباخانی
    r_babakhany@yahoo. com
    سیاست‌مداران به اخلاقیات عُرفی و این‌جهانی بپردازند و اخلاقیات دینی و آرمانی را به عالمان دین بسپاریم

    وقتی اخلاق قطره قطره آب می‌شود
    افزایش بزه و جرم و جنایت، مشاهده بزه و بی‌تفاوتی در برابر آن، اشتیاق برای محاکمه و تنبیه محکوم و بزهکار و مواردی از این دست، بسیاری از جامعه‌شناسان و کارشناسان علوم انسانی را نگران کرده است؛ به طوری که آنها در کنار دیگر کارشناسان علوم انسانی و اخلاقی از تنزل استانداردهای اخلاقی و کمرنگ شدن اخلاقیات در جامعه ایران سخن گفته‌اند.

  • شهر ما، خانه ما؛ خانه ما چاردیواری اختیاری ما

    میترا ‌راد
    وقتی شهر ما خانه ما باشد و چهار دیواری ما هم اختیاری باشد، پس به کسی ربطی ندارد اگر در محوطه اختیاری خودمان آب دهان روی زمین بیندازیم، از شیشه اتومبیل تمام طول جاده‌های زیبا را با پوست پرتقال و خیار آذین‌بندی کنیم! کیسه‌های پلاستیکی سیاه زباله را هر جا که شد پرتاب کنیم و همه جا روی چمن‌ها را با قوطی‌های مصرف شده تزئین کنیم.
    جلوتر برویم، در خانه ما به کسی ربطی ندارد که ریشه درختی چند ده ساله را با گازوئیل یا پودر ماشین لباسشویی بخشکانیم. مرد چنان در بزرگراه می‌راند، تو گویی به حریم شخصی او به شدت تجاوز شده است، حریم شخصی اوست شاید چون «شهر او، خانه اوست» و از قدیم هم چنان‌که می‌دانید «چهار دیواری، اختیاری» است.
  • تصمیم عقلایی و فکر کردن به آستانه‌ها

    رضا کوشا
    یکی از قوانین اصلی اقتصاد، بیانگر این واقعیت است که افراد، در مواقع تصمیم‌گیری‌های خود بر مبنای هزینه و فایده هر اقدام، به منافع و هزینه‌های آستانه‌ای یا حاشیه‌ای فکر می‌کنند. تصمیم‌هایی که شما در زندگی می‌گیرید ممکن است سیاه یا سفید باشد، اما معمولا شما در تصمیمات خود با رنگ‌های خاکستری نیز سر و کار دارید. چند مثال زیر به توضیح این مطلب کمک خواهد کرد. به عنوان مثال، وقتی زمان غذا خوردن برای شما فرا می‌رسد، مجبور نیستید که بین خوردن سریع و کم غذا یا خوردن مقدار زیادی غذا تصمیم‌گیری و انتخاب کنید، اما اغلب بین خوردن قدری سیب‌زمینی سرخ‌کرده کمتر یا بیشتر، انتخاب می‌کنید.
  • حال و هوای بازار مسکن در شروع سال

    مهدیس فرقانی
    اگرچه سال ۹۱ به پایان رسید و برخی از فروشنده‌ها در بازار مسکن سعی داشتند تا قبل از شروع سال جدید واحد خود را به‌فروش برسانند، اما از روز هفدهم فروردین ماه شواهد در بازار خرید و فروش واحدهای مسکونی حاکی از این خبر است که همچنان در بازار معاملات مسکن هنوز مالکانی هستند که در کوتاه‌ترین زمان ممکن قصد دارند واحد خود را به خریدار تحویل دهند، زیرا در بین فایل‌های آگهی شده در توضیحات برخی از واحدهای فروشی عنوان «فوری فروشی» استفاده شده است.

    از طرف دیگر همچنان فروشنده‌های واقعی هم در بازار مسکن حضور دارند، زیرا در برخی از فایل‌های فروشی، مالکان خود را به عنوان «فروشنده واقعی» معرفی می‌کنند تا شاید از این طریق بتوانند نظر مشتری را جلب کنند و سریع تر معامله فروش را انجام دهند.

  • اشتراک‌گذاری خصوصی عکس و فیلم

    Colugo
    سیستم‌عامل: ios نسخه ۵. ۱ و بالاتر
    قیمت: رایگان
    شبکه‌های اجتماعی و اپلیکیشن‌های مختلفی وجود دارند که به کمک آنها می‌توانید عکس‌ها و فیلم‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید، اما گاهی اوقات دوست دارید تنها عکس‌های خصوصی و خانوادگی خود را با کسانی که دوست دارید به اشتراک بگذارید، در این شرایط بهتر است از اپلیکیشن Colugo استفاده کنید. با این اپ شما می‌توانید عکس‌ها و ویدئو‌های خود را به صورت خصوصی با هم به اشتراک بگذارید. با Colugo می‌توانید به صورت امن آلبوم‌های مختلف بسازید و به سادگی آن را با هر فردی که می‌خواهید به اشتراک بگذارید تا بتواند عکس‌ها را ببیند و به آن عکس یا ویدئو اضافه کند.
  • مجله الکترونیکی

    Canape
    سیستم‌عامل: آندروید
    قیمت: رایگان
    Canape نام یک مجله الکترونیکی ویژه گوشی‌های هوشمند است که با آن می‌توان مطالب مختلف در فضای وب را به صورت روزانه مطالعه کرد. این اپلیکیشن فارسی در واقع چیز شبیه به اپلیکیشن معروف flipboard است. ساختار مناسب و رابط کاربری آسان از ویژگی‌های اپلیکیشن کاناپه است. مجله الکترونیکی کاناپه موضوعات مختلفی از جمله سینما، ورزش، مد، تکنولوژی، سلامت، آشپزی، سفر و گالری را تحت پوشش قرار می‌دهد و به صورت روزانه به‌روز رسانی می‌شود. به این اپلیکشین تازه وارد فارسی می‌توانید از طریق سایتwww.
  • مخدوش شدن رابطه اخلاق و قانون

    محسن آزموده
    mohsen. azmoodeh@yahoo. com
    خشایار دیهیمی معتقد است که دقت نظر، واقع‌بینی و پرهیز از نگاه‌های ساده‌انگارانه در تعریف رابطه اخلاق و قانون، یکی از مسائل مهمی است که می‌تواند به بهبود استانداردهای اخلاقی در جامعه ما کمک کند.

    این نویسنده و مترجم آثار فلسفی، معتقد است که تعریف صحیح نسبت میان اخلاق و قانون، یکی از پیچیده‌ترین و جدی‌ترین مسائلی است که اثر مستقیم بر استانداردهای رفتارهای اخلاقی افراد جامعه دارد و اگر شاهد کمرنگ شدن اخلاقیات در جامعه هستیم، بخشی از ریشه آن را باید در مخدوش شدن تعریف رابطه اخلاق و قانون جست‌وجو کنیم.

  • تقدیر عجیب و غریب بانو بدیعی!

    علیرضا مجمع
    عضو گروه فرهنگ
    سال ۷۷ بود که نقش آنیک را بازی کرد. دختری که با قلب بیمارش به دنبال کسی می‌گردد که خانواده‌اش را راضی کند تا قلب عزیز از دست رفته‌شان را- که به آن می‌گویند مرگ مغزی- به او بدهند تا بتواند زندگی کند، باشد و زندگی کند. یکی از تاثیرگذار‌ترین فیلم‌های اجتماعی تاریخ سینمای ایران اینگونه ساخته شد: بودن یا نبودن. بازی درخشان دختری که پس از آن با تقدیر زمانه دیگر نتوانست آنیک را تکرار کند، شد جرقه تقدیری که خود نیز شگفت‌زده می‌شد اگر می‌دانست ۱۴ سال بعد اعضای بدنش به هفت نفر زندگی می‌بخشد.
  • بهشت شور

    در همین هفته نمایشگاه دیگری از آثار عکاسی در خانه هنرمندان به روی دیوار رفته است. در این نمایشگاه عکس‌های آریادخت جهان بخشان با عنوان «بهشت شور» شامل ۱۰ قطعه عکس رنگی با موضوع کوه‌های نمکی منطقه بوشهر در اندازه‌های ۱۰۰ در ۶۰ سانتی‌متر و ۶۰ در ۹۰ سانتی‌متر به نمایش گذاشته شده است. آریادخت جهان بخشان متولد بهمن ۱۳۶۵ و دانش آموخته کارشناسی آموزش زبان انگلیسی از دانشگاه آزاد واحد مرودشت است. او پیش از این نیز چندین نمایشگاه انفرادی با عنوان‌هایی همچون «بندر و دریا»، «گمرک و دریا» و. . . برگزار کرده و کتاب عکسی با عنوان «بهشت شور» از او منتشر شده است.
  • چالش‌های تربیت اقتصادی موفق

    مژده جعفری
    به عنوان پدر یا مادر، شما رویاهای زیادی درباره آینده فرزندانتان دارید. آرزوی شما این است که فرزندانتان زندگی فوق‌العاده‌ای داشته باشند، زندگی‌ای بدون مشکل و دردسر. شما بدون قطع می‌خواهید که همه امکانات ممکن را برای آنها فراهم کنید. این رویاها و آرزوها قابل تحسین هستند، اما با در نظر گرفتن واقعیت موجود، چندان عملی به نظر نمی‌رسند.
    بیایید اندکی شرایط موجود را بررسی کنیم. شما زمان بسیار زیادی از ساعاتی را که باید با همسر و فرزندانتان باشید، در بیرون از خانه و در حال تلاش برای کسب پول صرف می‌کنید.
  • سکه‌های روی دست مانده

    عدم استقبال مردم از فاز دوم طرح پیش‌فروش سکه، موجب شد که پرونده این طرح زودتر از آنکه تصور می‌شد بسته شود تا این طرح که از هشتم اسفندماه آغاز شده بود، در کمتر از یک ماه به اتمام رسید. رییس بانک مرکزی اخیرا با تاکید بر عدم استقبال مردم از فاز دوم پیش‌فروش سکه، دلیل اصلی این موضوع را کاهش نرخ طلا و دلار در بازارهای جهانی و داخلی عنوان کرد، اما قیمت پیش‌فروش سکه نیز با نرخ بازار فاصله چندانی
    نداشت. .
  • گالری طبیعت

    هنر محیطی به عنوان یکی از در دسترس‌ترین هنرهایی که نیازی به حضور در گالری یا موزه ندارد، به خصوص در نوروز که گالری‌ها تعطیل هستند، می‌تواند موقعیت مناسبی برای عموم مردم به منظور آشنایی با هنر ایجاد کند. احمد نادعلیان، شناخته شده‌‌ترین هنرمند محیطی در ایران که گالری دائمی هم در جزیره هرمز تاسیس کرده است، در این‌باره می‌گوید: «در ایام نوروز، مرسوم است که مردم سفرهای زیادی انجام می‌دهند. برای همین پیشنهادم این است که به خاطر بسته بودن گالری‌ها، به دیدن هنر محیطی بروند، چون خود گالری‌دارها هم به سفر می‌روند.
  • تورم داغ سالی که گذشت

    مرکز آمار با آغاز سال جاری، با انتشار آخرین وضعیت شاخص تورمی، رسما تدوین و انتشار نرخ تورم را به دست گرفت. طبق گزارش این مرکز، نرخ تورم مناطق شهری در سال گذشته به ۵/۳۱ و نرخ تورم نقطه به نقطه نیز به ۶/۴۰ درصد رسیده است. براین اساس شاخص کل در اسفندماه سال ۹۱ با افزایش سه درصدی نسبت به بهمن ماه، به عدد ۴/۶۰۱ رسید. طبق این گزارش در سال گذشته رشد تورم در گروه کالاهای خوراکی بیش از کالاهای غیرخوراکی بوده است. .
  • آغاز طلایی بورس

    بورس تهران در نخستین روزهای کاری خود طی سال‌جاری، رکورد تازه‌ای به ثبت رساند، رکوردی که البته با نوساناتی همراه بوده است.
    براین اساس شاخص کل که در هفته نخست فعالیت بورس از ۴۰ هزار واحد نیز عبور کرده بود، در خلال روزهای نخست هفته با اندکی کاهش، به کانال ۳۹ هزار تایی برگشت. هرچند در ادامه هفته باز هم بالا رفت و فراتر از ۴۰ هزار واحد رکوردهای جدیدی را خلق کرد. .
  • رکود بازار بساز و بفروش‌ها

    همزمان با آغاز سال جدید، ضوابط تازه‌ای برای ساخت و ساز مسکن در تهران در نظر گرفته شد تا شاید براین اساس بساز و بفروش‌ها از این بازار حذف شوند. طبق ضوابط جدید؛ از این پس صدور پروانه ساختمانی برای افرادی که فاقد صلاحیت فنی هستند، ممنوع اعلام شد تا این افراد که عمدتا به واسطه سرمایه‌ای که در اختیار دارند وارد چنین بازار سودزایی شده‌اند، تنها بتوانند در نقش سرمایه‌گذار و یا تامین‌کننده مالی سازنده‌های متخصص، در کنار مالک، به کار مشغول شوند. .
  • مدیریت سربازان کوچک

    Tiny Troopers ۲: Special Ops
    سیستم‌عامل: ios نسخه ۵. ۰ و بالاتر
    قیمت: ۹۹ سنت
    پس از موفقیت در تولید نسخه اول بازی پرطرفدار Tiny Troopers حالا شرکت سازنده آن نسخه دوم آن را هم روانه بازار کرده است. این بازی یک بازی مدیریتی است که شما در آن باید سربازان کوچک خود را مدیریت کنید. شما در این بازی چندین سرباز دارید که آنها باید ماموریت‌های مشخصی را انجام دهند و شما باید در این راه به آنها کمک کنید. شما باید هر کدام را شبیه به افرادی مانند تک‌ تیرانداز، خمپارچی و. . . تربیت کنید و لباس‌ها، اسلحه‌ها و تجهیزات آنها را در طول بازی ارتقا دهید.
  • قانون درباره آپارتمان‌نشینی چه می‌گوید؟

    برخلاف تصور برخی ساکنان آپارتمان‌ها که این سبک زندگی را شیوه‌ای جدید می‌دانند و اغلب از قوانین موجود در ارتباط با آن بی‌خبرند، آپارتمان‌نشینی از دهه ۴۰ شمسی دارای قانون و آیین نامه اجرایی شد. این هفته قصد داریم برخی از مهم‌ترین قوانین آپارتمان‌نشینی را برایتان شرح دهیم. براساس آیین‌نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها با اصلاحیه‌های بعدی مصوب ۸/۲/۱۳۴۷، ساختمان‌های چند طبقه یا بلندمرتبه به دو قسمت اختصاصی و عمومی دسته‌بندی می‌شوند. قسمت‌های عمومی ساختمان براساس این آیین نامه، قسمت‌هایی است که عرفاً برای استفاده انحصاری شریک ملک معین، یا قائم‌مقام او تخصیص یافته باشد که دارای سند مجزا است و مشخصات کامل آن از لحاظ حدود، طبقه، شماره، مساحت قسمت‌های وابسته، ارزش و .
  • اطلاعاتی که باید جمع‌آوری شود

    سارا محمودی
    بهتر است قبل از شروع مذاکره یک «فهرست کنترل» در ذهن خود تهیه کنید. ترجیح بر این است که این لیست را به همراه خود به صورت مکتوب نیز داشته باشید. این فهرست ممکن است به خاطر پیچیدگی‌های مذاکره تغییر کند، اما لزوم نوشتن آن پا برجاست. در نظر داشته باشید که حتی برای مذاکرات ساده و واضح هم، نوشتن و در نظر داشتن نکات اساسی قبل از شروع مذاکره خیلی موثر است.
    مثلا در مذاکره برای خرید یک اتومبیل دست دوم، نکاتی که باید نوشته شود می‌توان اطلاعاتی مثل قیمت اتومبیل مورد نظر و نیز اطلاعات مربوط به انتخاب بعدی شما باشد.
  • لایه‌های درون

    هرچند بیشتر گالری‌ها در ایام نوروز تعطیل بودند، اما گالری پردیس ملت از همان روزهای اول نوروز به فعالیت خود ادامه داد. این گالری که به دلیل قرارگرفتن در کنار چند سالن سینما امکان جذب مخاطبانی را هم که به تماشای فیلم آمده‌اند، دارد، در نوروز هم پذیرای بازدیدکنندگانی بود که برای دیدن نمایشگاه «لایه‌های درون» به این گالری آمده بودند. این نمایشگاه با حمایت موسسه تصویر شهر سازمان فرهنگی هنری شهرداری از ۲۵ اسفند با نمایش ۵۰ نقاشی از ۱۹ هنرمند جوان به معرض دید عموم گذاشته شده است. نقاشان در این آثار تجربه‌های خود را با التفات به تحولاتی که در جهان معاصر هنر در جریان است، روی بوم تصویر کرده‌اند و این نگاه، فرم‌های بصری تازه‌ای را ایجاد کرده است که آموزه‌های هنر مدرنیستی را به چالش کشیده است.
  • مرگ عسل بدیعی در سایه شایعات

    ناگوارترین خبر این روزها برای اهالی سینما و تلویزیون در گذشت عسل بدیعی در میانه دهه چهارم از زندگی‌اش بود. با این وجود همچنان که حیات بازیگران با حاشیه‌سازی شایعه‌سازان همراه است، آنها در زمان درگذشت بازیگران نیز از همراهی‌شان دست برنمی‌دارند. آنچه حاشیه این اتفاق را رقم می‌زد شایعاتی مبنی بر فوت بدیعی به دلایل غیرطبیعی بود. این امر ناراحتی بستگان این بازیگر را موجب شد، چنان‌که آنها با رد این اخبار علت فوت را عارضه ناگهانی و طبیعی اعلام کردند. .
  • خداحافظی با دلار ۱۲۲۶ تومانی

    گویا مسوولان عزم خود را برای تک نرخی کردن ارز جزم کرده‌اند و تصمیم دارند در قالب لایحه بودجه ۹۲ این هدف را عملیاتی سازند تا براین اساس پرونده نرخ ارز مرجع و مرکز مبادلات بسته شود. همان‌طور که انتظار می‌رفت، به تبع این تصمیم باید به‌زودی با نرخ ارز ۱۲۲۶ تومانی خداحافظی کرد، ارزی که اخیرا تنها به گروه محدودی از کالاهای وارداتی تخصیص می‌یافت، اما از آنجا که ارز مرجع در خلال سال گذشته به دو گروه نخست کالاهای وارداتی؛ شامل کالاهای اساسی و نهاده‌های کشاورزی تخصیص می‌یافت، حذف سهمیه ارز ۱۲۲۶ تومانی برای این گروه‌های کالایی، می‌تواند بار تورمی زیادی را به جامعه تحمیل کند.
  • خودرو سفر کرده راچگونه تمیز کنیم؟

    تعطیلات نوروزی با تمام شور و شوقی که همزمان با روزهای بهاری به همراه خود دارد ، امسال هم به پایان رسید. بسیاری در این ایام قصد سفر کردند و عده‌ای دیگر ترجیح دادند در محل زندگی خود بمانند و طبق رسوم به دید و بازدید بپردازند.
    در هر حال خودرو پای ثابت هر برنامه‌ای است که خانواده‌های ایرانی برای خود می‌چینند. این وسیله نقلیه هر چند این روزها از لحاظ تولید و قیمت اوضاع و احوال مناسبی ندارد، اما دارندگان آن در تعطیلات نوروزی استفاده بهینه‌ای از این وسیله نقلیه کردند؛ به طوری که با مشاهده جاده‌های مملو از خودرو پی به علاقه ایرانی‌ها به سفر آن هم با خودروی شخصی می‌بریم.
  • از نگاه غرب و شرق

    بعد از دو هفته تعطیلات نوروزی که گالری‌ها نیز در تعطیلی به سر می‌بردند، نمایشگاه‌های تجسمی با ورود به سومین هفته فروردین کار خود را آغاز کردند. یکی از آنها نمایشگاه عکس‌های دو سفیر است که مدتی در ایران مشغول فعالیت بوده‌اند. سفرای دو کشور اسلامی اندونزی و بوسنی و هرزگوین که هر دوی آنها به عکاسی علاقه دارند و به صورت حرفه‌ای عکاسی را دنبال می‌کنند، «ایران از نگاه شرق و غرب» نام دارد و در حال حاضر در نگارخانه شماره یک فرهنگسرای نیاوران در حال برپایی است. در این نمایشگاه، عکس‌های برگزیده از مجموعه تصاویر «دیان ویرنجوریت»، سفیر اندونزی در ایران و «امیر‌هادزیکادونیچ» سفیر کشور بوسنی و هرزگوین که نشان‌دهنده تنوع فرهنگی حاکم بر مناطق مختلف ایران است به نمایش گذاشته شده است.
  • «اون» هم آمریکا را تهدید کرد

    زمانی که کیم جونگ اون جای پدر درگذشته‌اش را در منصب رهبری کره‌شمالی گرفت با برداشتن محدودیت‌هایی برای خوردن پیتزا و استفاده از موبایل برای مردم کشورش روحیه منعطفی از خود نشان داد و حالا نیز با تهدیدات نظامی علیه آمریکا و کره‌جنوبی روی دیگر روحیه‌اش را به نمایش گذاشته است. در این حال، وزیر اتحاد کره‌جنوبی از نشانه‌هایی مبنی بر احتمال انجام آزمایش جدید هسته‌ای در کره شمالی خبر داده اما رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا معتقد است که تهدیدات پیونگ‌یانگ به جنگ ختم نمی‌شود. .
  • رسانه‌ها؛ غنی‌ کننده بالقوه ذخایر اخلاقی

    عکس: آکو سالمی
    پرستو فخاریان
    Parastoo. fakharian@gmail. com
    رسانه‌ها باید اخبار فعالیت‌های مثبت و اخلاق‌مدارانه شهروندان،
    شرکت‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد (NGOها) را، بیشتر منعکس کنند تقصیر شرایط معیشتی دشوار است یا الگوهای نامناسب اجتماعی که جامعه را با مسائل و مشکلات ناشی از کم توجهی به اخلاقیات مواجه می‌کند؟ رسانه‌ها کجای این معادله قرار گرفته‌اند؟ عامه مردم برای رشد ارزش‌های اخلاقی در جامعه چه باید بکنند؟ رسالت نخبه‌ها و مدیران رده بالای کشور چیست؟
    با دکتر علینقی مشایخی، در این خصوص به بحث و گفت‌وگو نشستیم.
  • بخشش و انتقام برای اهدای عضو

    یکتا ناصر
    بازیگر برنده سیمرغ نقش مکمل
    «یکی می‌خواد باهات حرف بزنه» برای من سرشار از خاطرات خوش است. فیلمی است که در آن بازی من به عنوان بازیگر نقش مکمل دیده شد و من توانستم خودم را در این فیلم خوب «منوچهر هادی» درکنار بازیگرانی چون شهاب حسینی و آنا نعمتی نشان دهم. حالا فیلم چندهفته‌ای می‌شود که به شبکه نمایش خانگی آمده و من را هنوز هیجان‌زده می‌کند.
    «یکی می‌خواد باهات حرف بزنه» درامی است اجتماعی که در آن به طور خاص به مقوله پیوند اعضا اشاره شده است؛ هرچند بر خلاف کلیشه‌ای که فیلم‌های مرتبط با پیوند اعضا با آن دست و پنجه نرم می‌کنند - که همان دشواری والدین در اعطای رضایت است - منوچهر هادی این درون‌مایه را با حوادثی دیگر پیوند زده و از این حیث اثر قابل‌توجهی را پدید آورده است.
  • نکاتی کاربردی برای خرید و نگهداری ازحافظه‌های فلش

    مریم عسگری
    حافظه‌های فلش این روزها به یکی از اجزای جدایی ناپذیراطلاعات تبدیل شده‌اند و از این رو نقشی مهم در انتقال اطلاعات برعهده دارند. حقیقت این است که سرعت بالای این کالای کوچک و کم حجم در ثبت اطلاعات و همچنین استفاده آسان آن باعث شده است تا کول دیسک‌ها بسیار پرطرفدار باشند. به همین دلیل است که اکثرکاربران کامپیوتر حداقل یک کول دیسک یا حافظه فلش برای نگهداری و یا انتقال اطلاعات در اختیار دارند و از سوی دیگر روز به روز شاهد تنوع در مدل و نوع این کالاها در بازار هستیم. به این موضوع رشد تکنولوژیکی این کالای کوچک، اما با قابلیت را نیز باید اضافه کرد.
  • اخلاق در دوران مدرن

    عکس: مجتبی سرانجام‌پور
    انسان مدرن، نیازمند راهی است که اخلاق را دوباره به صحنه اجتماع برگرداند؛
    یعنی اخلاق را اولا از «منفعت شخصی» ببُرد و ثانیا از «حقوق» پیشنهاد استاد ملکیان ، برای پرونده اخلاق در دنیای اقتصاد
    در آخرین روزهای اسفند و بلافاصله بعد از شکل‌گیری ایده انتشار پرونده‌ای پیرامون «فراز و فرودهای اخلاقیات در جامعه ایران» در اولین شماره ضمیمه آخر هفته ۹۲، با استاد ملکیان تماس گرفتیم و خواستیم که وقتی را برای مصاحبه در اختیار ما قرار دهند تا جدیدترین تاملات اخلاقی و نیز توصیه‌های اخلاقی ایشان را برای «بهاری ساختن حال و هوای اخلاقیات در جامعه ایرانی» بشنویم.
  • حماسه خانوادگی پر هزینه

    گیتی خامنه
    مجری و گوینده تلویزیون
    شاید بد نباشد بچه‌هایمان را با کارهای جدی‌تر هم آشنا کنیم، البته تکنولوژی فیلم‌های سه‌بعدی برای این مهم به کمک ما آمده‌اند و من به شما پیشنهاد می‌کنم «هوگو» را از دست ندهید. فیلم Hugo شبیه هیچ کدام از فیلم‌های دیگر ماتین اسکورسیزی نیست، اما احتمالاً محبوب‌ترین کار خود او، از ابتدا تا به الآن باشد.
    یک حماسه خانوادگی پرهزینه و به سبک ۳D که از بسیاری جهات، حکایت زندگی شخصی خود مارتین را دارد. با تماشای هوگو، آدم احساس می‌کند منابع و وسایل لازم در اختیار هنرمند بی‌نظیری قرار گرفته تا فیلمی درباره سینما بسازد! اینکه او توانسته در این فیلم، قصه جذابی هم برای بچه‌ها تعریف کند، بیان‌کننده میزان احساسات و شور و شوقی است که صرف این فیلم شده است.
  • اخلاق از جنس عقلانیت است

    عکس: آکو سالمی
    محسن آزموده و فاطمه باباخانی
    رونق اخلاق، با نصیحت حاصل نمی‌شود. انسان خوب و اخلاق خوب، فقط در جامعه خوب
    با حکمرانی خوب و نظام‌های اجتماعی خوب به دست می‌آید و بسط پیدا می‌کند و پایدار می‌ماند وقتی سخن از اخلاق می‌شود، لابد مجموعه‌ای از نصایح کلیشه‌ای، خسته‌کننده، کلی و انتزاعی به ذهن متبادر می‌شود که در سخنرانی‌ها و پندنامه‌های کهن تکرار شده‌اند و عمدتا بر جنبه فردی و شخصی اخلاق تاکید می‌گذارند، حال آنکه به عقیده مقصود فراست‌خواه، اخلاق اولا امری انضمامی و واقعی و ثانیا مساله‌ای اجتماعی و منبعث از متن زندگی جمعی افراد است.
  • بازار آزاد؛ رونق‌بخش اخلاقیات

    دکتر موسی غنی‌نژاد
    آیا حرکت به سمت اقتصاد بازار آزاد، به رونق کنش‌های اخلاقی در جامعه لطمه می‌زند؟ یکی از اتهام‌های ناصحیح نسبت به اقتصاد آزاد، این است که گفته می‌شود ترویج اقتصاد آزاد، به منزله «پیگیری منافع شخصی به هر قیمت» خواهد بود؛ مساله‌ای که باعث می‌شود هیچ کس به «جامعه» و «دیگران» توجه نکند، رفتارهای نوع‌دوستانه کم‌رونق شود و به این ترتیب اخلاقیات در جامعه کمرنگ گردد. افرادی که چنین تهمت نابجایی به اقتصاد آزاد می‌زنند، گاهی یک گام فراتر نهاده و مدعی می‌شوند که رواج نگرش اقتصاد آزاد در یک جامعه، متناظر با قانون جنگل است و باعث می‌شود که هر فردی خود را مجاز بداند هر کاری را برای رسیدن به منافع خود انجام دهد.
  • ۲ رییس همچنان مشغول کارند

    با آنکه رییس‌جمهور از وزیر علوم خواسته روسای دانشگاه‌های تهران و تربیت مدرس را برکنار کند، فرهاد رهبر و بیژن رنجبر همچنان مشغول کارند. کامران دانشجو، وزیر علوم می‌گوید: نامه مربوط به برکناری این دو را در اول بهمن سال گذشته دریافت کرده و راجع به آن با رییس‌جمهور نیز صحبت کرده، اما پس از آن دستور جدیدی در این باره از سوی محمود احمدی‌نژاد صادر نشده است. رییس‌جمهور «رویکرد سیاست‌زده و غیرعلمی یا احیانا امنیتی» در این دانشگاه‌ها را به عنوان دلایل برکناری روسای آنها اعلام کرده بود. .
  • بر فراز ابرها

    م. ر. بهنام رئوف
    دو سه هفته‌ای هست که از آغاز سال جدید خورشیدی می‌گذرد. سالی که تکنولوژی‌دوستان ایرانی در انتظار دستگاه‌های جدید با امکانات هیجان‌انگیز هستند. البته از آنجایی که عموما ما ایرانی‌ها تولید‌کننده نبوده و بیشتر مصرف‌کننده هستیم، در نتیجه بیشتر چشم انتظار ورود کالاهای خارجی به کشورمان هستیم، البته سال جدید تکنولوژیک همزمان با سال نو میلادی آغاز می‌شود، به‌خصوص آنکه در همان ماه‌های ابتدای سال نو میلادی شاهد سه نمایشگاه معتبر جهانی در حوزه فناوری هستیم که بسیاری از شرکت‌های معتبر سعی می‌کنند جدیدترین محصولات خود در سال جدید را در این نمایشگاه‌ها رونمایی کنند.
  • قطب‌نمای نشاط و امید اجتماعی

    عکس: مجتبی سرانجام‌پور
    حسین ساسانی
    دبیرکل کنفدراسیون صنعت ایران
    از من خواسته شد تا در خصوص فراز و فرود اخلاقیات در جامعه ایرانی مطلبی بنویسم و پیرامون این سوال که «آیا میانگین پایبندی اخلاقی ایرانیان در دو دهه اخیر کاهش یافته یا بهبود پیدا کرده است؟»، ‌نظرات خود را بیان کنم. از آنجا که قضاوت در این خصوص کار سختی است و ذاتا بنده صلاحیت این کار را ندارم، لذا قصد دارم فقط نکاتی اجمالی در خصوص جوامع ارزش‌مدار و اخلاق‌محور ارائه کنم و قضاوت نهایی را به خواننده و مخاطبان فهیم دنیای اقتصاد واگذار کنم.
  • چطور می‌توان در کمترین زمان به یک مدیر برتر تبدیل شد؟

    مترجم: حسین مظاهری
    جیمز رابینز که یک متخصص امور مدیریتی است راهکارهایی را برای مبدل شدن به یک مدیر برتر در کمترین زمان ممکن ارائه می‌دهد. هدف یک مدیر، رهبری تیم کارمندان و هدایت آنها به سمت کسب بهترین نتایج است، اما مسلما دستیابی به این هدف چندان هم ساده نیست. مدیریت خوب یک خصوصیت مادرزادی نیست و حتما بسیاری از کارمندان هم می‌دانند که کار کردن با یک مدیر ناتوان چه معنی می‌دهد.
    پیشنهادات زیر برای تبدیل شدن به یک مدیر برتر در کمترین زمان، توسط جیمز رابینز متخصص امور مدیریتی و نویسنده کتاب «۹ دقیقه در روز دوشنبه» ارائه می‌شوند.
  • رسانه؛ شمشیری دولبه در برابر اخلاقیات

    پرستو فخاریان
    دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه
    رسانه، امروزه به نهادی بسیار مهم در جامعه‌پذیری اولیه کودکان و جامعه‌پذیری طولانی‌مدت بزرگسالان بدل شده‌ است؛ نهادی که به تولید و توزیع معرفت به شکل اطلاعات، عقاید و فرهنگ می‌پردازد و این واکنشی به نیازهای جمعی و فردی در جامعه است.
    گرچه سال‌هاست که دیگر تاثیر بی‌چون و چرای رسانه بر مخاطب رد شده، اما همچنان این اعتقاد در میان صاحب‌نظران وجود دارد که محتوای رسانه‌ای می‌تواند در بلندمدت اثرات جبران‌ناپذیری را بر افراد جامعه بگذارد.
  • ظهور ناگهانی یک خودروی تازه

    داستان تولید خودرو در چین سیر عجیب و غریبی دارد. آنچه بیش از هر چیز جلب نظر می‌کند سرعت پیشرفت چینی‌ها در این بخش است.

    تا چند سال پیش خودروهای چینی در مقالات و تحلیل‌های مربوط به صنعت خودرو چیزی شبیه «چهارچرخه» توصیف می‌شدند، اما خودروهایی که چینی‌ها امروز می‌سازند شباهت چندانی به اولین تجربه‌های آنها ندارند، اگرچه همچنان در مورد کیفیت و ایمنی آنها تردیدهای جدی وجود دارد و به نظر می‌رسد اگر چینی‌ها با همین شتاب پیش بروند محصولاتشان در آینده بسیار بهتر از امروزی‌ها باشند.
    اما این همه ماجرا نیست؛ خودروسازان چینی برای موفقیت در جاده خودروسازی از هیچ تلاشی فروگذار نیستند، از جمله تقلید واضح و به‌کارگیری طرح‌هایی ملهم از خودروهای مشهور آمریکایی و اروپایی.

  • ریشه ظهور بنزسواران قمه‌کش

    دکتر وحید شقاقی
    عضو هیات علمی دانشگاه علوم اقتصادی
    مطالعات بین‌المللی در حیطه «اخلاق در اقتصاد»، طی سال‌های اخیر به سرعت در حال گسترش است و به نظر می‌رسد اقتصاد جهانی به این نتیجه رسیده که اقتصاد فارغ از اخلاق، در بلندمدت قطعا سیر نزولی داشته و به قهقرا خواهد رفت. هر اقتصاد توسعه‌یافته، بدون درنظر گرفتن اخلاقیات، دوام چندانی نخواهد داشت و شکوفایی اقتصادی تنها در گرو رعایت اخلاق و برخورداری از فرهنگ غنی می‌تواند سعادت بشری را محقق سازد. از این‌رو، طی سال‌های اخیر، بحث اخلاق در اقتصاد از زوایای مختلف درحال بررسی بوده و پیش‌بینی می‌شود که بخش قابل توجهی از مطالعات اقتصادی در دهه آینده، حول تبیین نقش و نحوه اثرگذاری اخلاق در اقتصاد شکل گیرد.
  • بازار مسکن هنوز تعطیل است !

    تعطیلات نوروزی اگر چه در کل کشور حداکثر ۱۶ روز به طول انجامید اما در بازار معاملات مسکن، طولانی‌تر شده و شاید تا نیمه‌های اردیبهشت ادامه پیدا کند. در دو هفته اول امسال بیش از ۹۸ درصد بنگاه‌های مسکن در سطح شهر تعطیل بودند و در ۲ درصد باقی‌مانده، مشاوران‌املاک جز اظهار شرمندگی در مقابل مشتری، هیچ فایلی چه برای فروش و چه برای اجاره نداشتند که ارائه کنند.
    همچنین در روزهای بعد از تعطیلات عید نیز اگر چه کرکره بنگاه‌ها بالا رفته، اما کماکان حجم فایل فروش و اجاره شباهت زیادی به روزهای اول سال دارد.
  • سال نو، اخلاق نو

    سال نو را، بهانه‌ای قرار دهیم برای نگاهی نو به اخلاقیات؛ به خودمان قول دهیم که دغدغه‌های اخلاقی‌مان یک پله بالاتر از سال قبل باشد؛ در یک کلام، آماده شویم برای خانه‌تکانی اخلاقی. اما چگونه؟ پاسخ مختصر و مفید این است: خانه‌تکانی اخلاقی را، اول از «خودمان» شروع کنیم: وقتی انتقاد می‌کنیم که برخی سیاست‌های اقتصادی اشتباه به ثروت‌های بادآورده رونق داده و نسل «بنزسواران قمه‌کش» را پدید آورده، در کنارش حواس‌مان باشد که در حرفه و کسب‌وکار خودمان کم‌فروشی نکنیم، کیفیت کالا و خدماتی که به مشتری ارائه می‌دهیم را بدون دلیل نکاهیم، با مشتری و همکار و رئیس و کارمندمان صادق باشیم و در حد وسع خود، حمایتی مالی یا معنوی از هم‌نوعان نیازمند خود داشته باشیم .
  • ۴ پرسش پیرامون اخلاقیات ایرانی

    علی دینی ترکمانی
    استادیار‌موسسه‌مطالعات‌بازرگانی
    اگر بخواهیم فراز و فرود اخلاقیات در جامعه ایران را به طور مختصر بررسی کنیم، به نظر می‌رسد که ۴ پرسش اصلی را می‌توان در این زمینه مطرح نمود: اول: آیا اخلاقیات در ایران تنزل یافته است؟
    در پاسخ به این پرسش، ابتدا باید توجه کنیم که «اخلاق اجتماعی»، ناظر بر رفتار افراد در ارتباط با دیگران است. دغدغه رفعِ نیازهای دیگران را داشتن، دغدغه رعایت حق و حقوق دیگران را داشتن، احساس همدردی و همبستگی با دیگران، مولفه‌های اصلی اخلاق اجتماعی است که متاسفانه در جامعه ما تا حدی کاهش‌یافته اگر پای‌بندی به قوانین رسمی را به عنوان یکی از پیش‌شرط‌های تامین حقوق دیگران در نظر بگیریم، بی‌تردید باید گفت که در این مدت اخلاق اجتماعی تنزل داشته است.
  • درباره رفتگران فرهنگ‌ساز

    تعطیلات و نوروز یا همان که بین خودمان «عید» می‌گوییمش هم با سیزده به در تمام شد؛ این تمام شد اما ماجرایی تا اواخر شهریور آغاز شد. هر سال همین است، از عید شروع می‌شود و تا پاییز ادامه دارد. درباره پیوند انسان شهری و طبیعت می‌گوییم. پیرو مطلب قبلی، اینجا شعار شهر ما خانه ما، گسترده‌تر شده و به «همه جا خانه ما» تبدیل می‌شود و خانه هم که اختیاری است.
    شاید شما هم دیده‌اید، سبزه‌ها و گل‌های لگد مال شده، شاخه‌های درخت‌های جوان که احتمالا به خاطر وزن سنگین یک «تاب» شکسته است. شما هم دیده‌اید جای آتش‌هایی که می‌توانستند یک جنگل را به آتش بکشند.
  • مرده ریگ حاشیه‌نشین‌ها

    «گاهی زندگی، سخت بر شانه‌هایت سنگینی می‌کند. آن قدر که فکر می‌کنی فرو رفته‌ای در زمین زیر پا و داری بلعیده می‌شوی. تاب ایستادن در تو تمام می‌شود. به خودت که می‌آیی در همه آینه‌ها از تو تنها یک صورتک سنگی نقش بسته با دو چشم تیله‌ای بی‌فروغ و راه منجمد شده اشکی که از آن دو دریچه تاریک فرو غلتیده است. ناخن‌هایت را تیز می‌کنی که چنگ بیندازی به ریسمانی - هرچند پوسیده - که بمانی، فقط بمانی. » برخلاف تصورتان این خلاصه یا دیالوگی از یک نمایش نیست دل نوشته‌ای از غزل اسکندرنژاد کارگردان نمایش مرده‌ریگ است که چندی است مهمان کارگاه نمایش است و تا هفته آینده اجرایش به پایان می‌رسد.
  • مبل‌هایی که خستگی شما را در می‌کند

    تصور کنید بعد از یک روز کاری پرمشغله به خانه برگشته‌اید و تا چند دقیقه دیگر هم سریال مورد علاقه‌تان شروع می‌شود و شما دلتان می‌خواهد روی یک تخت نرم و راحت دراز بکشید، از طرفی هم تلویزیون در اتاق نشیمن قرار دارد و قاعدتا نمی‌توانید تلویزیون ال‌سی‌دی به آن بزرگی‌تان را برای دیدن یک سریال جابه‌جا کنید، ممکن است آرزو کنید که کاش در انتخاب مبلمان اتاق نشیمن دقت بیشتری می‌کردید و به جای این مبل‌های سلطنتی چوبی، مبل‌های راحتی خریده بودید، اما خوب که فکر می‌کنید مبل راحتی هم جواب نمی‌دهد، به راحتی بیشتری نیاز دارید به یک تخت یا شاید مبل ماساژور.
  • زنگ‌ها برای زن آهنی به صدا در آمد

    این هفته خبری در دنیای مجازی همه را شوکه کرد: «مارگارت تاچر مرد» این اهمیت لااقل برای ما ایرانی‌ها نه به خاطر خویشاوندی با تاچر، بلکه به خاطر شهرت و حافظه تاریخی از وی در ذهن مردمان نشات گرفته است. این زن آنقدر به سیاست شهره بود که به ضرب‌المثلی در بین ایرانیان تبدیل شده بود.

    مارگارت تاچر یکی از تاثیرگذارترین سیاستمداران قرن بیستم بود. میراث سیاسی مارگارت تاچر بر سیاست نخست‌وزیرانی که پس از وی در انگلیس به قدرت رسیدند، چه از حزب محافظه‌کار و چه از حزب کارگر تاثیر بسیار داشت. درعین‌حال دوران نخست‌وزیری یازده ساله وی بیش از هر چیز به خاطر سیاست‌های رادیکال و روش برخورد تند و ستیزه‌جویانه وی به یادها مانده است.

  • ایران و ۱+۵ به آلماتی رضایت ندادند

    دیپلماسی در خصوص پرونده هسته‌ای ایران ادامه دارد و این در حالی است که هنوز برای آشکار شدن جزئیات بیشتر از نتایج مذاکره اخیر ایران و گروه ۱+۵ صبر لازم است. دور دوم مذاکرات طرفین در آلماتی قزاقستان از روز جمعه آغاز شد و فردای آن نیز با طولانی شدن گفت‌وگوها در پشت درهای بسته لحظات نفس‌گیری برای رسانه‌هایی که مترصد مخابره فوری اخباری از هرگونه توافق یا اختلاف در جریان مذاکرات بودند رقم زد. حالا قرار است کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به صورت تلفنی با سعید جلیلی درباره زمان و مکان نشست بعدی صحبت کند.
  • فروش برخی خودروها زیر قیمت کارخانه

    همه بلاتکلیف‌اند. مشتریان خودرو، خودروسازان، فروشندگان، مسوولان وزارت صنعت، معدن و تجارت و حتی دلالان.

    هیچ کس نمی‌داند قیمت خودرو چه تکلیفی دارد، از یک سو خودروسازان این روزها فعال شده و خودروهای ثبت‌نامی را حتی آنهایی را که موعدشان نرسیده با قیمت مصوب معاون اول رییس‌جمهور، زودتر تحویل می‌دهند و از دیگر سو دلالان با ناامیدی از افزایش دوباره قیمت‌ها خودروهای انباری خود را زیر قیمت کارخانه به فروش می‌رسانند. در این بین خریداران نیز در انتظار کاهش قیمت‌ها هم بازار را تحریم کرده‌اند و هم امیدوار به وعده‌های مسوولان، افق روشنی را پیش روی خود در این زمینه می‌بینند.

  • ممنوعیت سرکاری!

    دست‌اندرکاران فیلم انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» اعلام کردند که مسوولان صدا و سیما از نمایش تصویر مهران مدیری در تیزر تبلیغاتی اثرشان که این روزها بر پرده سینما به نمایش عموم گذاشته شده است منع شده‌اند. با این وجود در همین بازه زمانی نه تنها نام و تصویر مهران مدیری بارها در برنامه «سین مثل سریال» کانال یک سیما پخش شده، بلکه خود مدیری نیز نسبت به همکاری با صدا و سیما ابراز تمایل کرده است. بر این اساس ظاهر امر این می‌شود که تهران هزار و پانصدی‌ها در این رابطه سرکار بوده‌اند. .
  • ۷ راه برای ساختن یـــــک نام تجاری موفق

    مترجم: روناک طه زاده
    درست است که جیمز باند بریتانیایی است، اما استراتژی‌های نام تجاری وی جهانی است. در اینجا رهنمودهایی از تجربه برند جهانی «جیمز باند» آمده است تا بتوانید به کمک آن نام تجاری خود را به شهرت برسانید. نام تجاری باند که قدمت آن به بیش از ۵۰ سال می‌رسد، بسیار بزرگتر از هر بازیگری است که نامش بر ذهن‌ها حک شده است. این نام تجاری، کاملا مقیاس‌پذیر است، همیشه طی یک روند حرکت کرده و به طور مستمر نوآورانه است. نگاهی دقیق و موشکافانه به جیمز باند به‌عنوان یک نام تجاری، هفت درس جهانی را برای هر شرکتی که در جست‌وجوی ستاره شدن نام تجاری‌اش است، بر ملا می‌کند:




    ۱ داستان
    هر نام تجاری بزرگ باید یک داستان بزرگ داشته باشد، به عبارتی باید دارای «داستان موفقیت» باشد.
  • حمله به منزل کاردار ایران در قاهره

    شماری از سلفی‌های مصری در روز جمعه به منزل کاردار ایران در منطقه «مصر الجدیده» در قاهره یورش بردند و با سر دادن شعارهایی خواستار اخراج وی از این کشور شدند. بدین ترتیب ایران نیز سهمی ناخواسته از ناآرامی‌های ادامه‌دار در کشور مصر دریافت کرد. سلفی‌ها در جریان این حمله شعارهای ضد شیعی سردادند و آنچنان‌که که خبرگزاری تسنیم گزارش داد، تا پیش از رسیدن نیروهای امنیتی مصر برای حفاظت از منزل کاردار ایران در این کشور پرچم‌هایی را در مقابل منزل وی نصب کردند. .
  • وقتی دولت خانه‌های خالی را اجاره می‌دهد

    وجود «خانه‌خالی» در تهران مشکل انحصاری این روزهای بازار مسکن شهر تهران نیست. این چالش از ده‌ها سال پیش در کلان‌شهر تهران وجود داشته است و دولت‌ها در هر دوره‌ای سعی داشتند به مقابله با آن بپردازند که البته موفق هم نبودند. در دهه۴۰، تعداد زیاد خانه‌های خالی دولت را به این سمت هدایت می‌کند که خانه‌های خالی از سکنه را اجاره دهد، اما موفق به این کار نمی‌شود تا جایی که منتقدان طرح، دولت را به فروش زمین‌هایش و تنظیم بازار مسکن از این طریق، راهنمایی می‌کنند.
    در سال‌های اخیر نیز طرح‌هایی همچون اخذ مالیات از خانه‌های خالی مطرح شده که البته هنوز این طرح‌ها به تصویب نرسیده است.
  • دغدغه جوانان نسل چهارم

    سروش صحت
    بازیگر قاعده تصادف
    می‌خواهم شما را به دیدن یک فیلم متفاوت در سینمای این روزها دعوت کنم. فیلم «قاعده تصادف» به کارگردانی بهنام بهزادی. «تنها دو بار زندگی می‌کنیم» با وجود برخی ایرادهای معمول فیلم‌های اول نوید حضور کارگردانی خوش‌ذوق را می‌داد و حالا «قاعده تصادف» می‌تواند جای پای بهزادی را در سینمای مستقل ایران محکم کند. بهزادی در فیلمنامه «قاعده تصادف» موفق شده به زبان و کلام درستی برای شخصیت‌های جوانش، همین جوانان نسل چهارم برسد. زبانی که بخش مهمی از هویت این نسل است. از طرفی زبانی که بهزادی به آن دست یافته برای هرکدام از هشت جوان فیلمش متفاوت است و به خوبی خاستگاه و یا علایق آنها را به نمایش می‌گذارد.
  • تکذیب مشایی، لبیک هواداران

    اسفندیار رحیم مشایی با رد انتخاباتی بودن شعار «زنده‌باد بهار» گفته است که «دولت بنا ندارد در فعالیت‌های انتخاباتی ورود پیدا کند. » در همین شرایط اما اوضاع و احوال هواداران دولت جزئیات دیگری از رفتار انتخاباتی دولت را نشان می‌دهد، چنان‌که در کنار تعریف و تمجیدهای خاص محمود احمدی‌نژاد که هر از گاهی از یار دیرینش صورت می‌دهد، هواداران نامزدی مشایی در انتخابات نیز دست به کار شده و با شعار «لبیک یا مشایی» و «پیش به سوی خیبر» آماده همراهی مشایی تا انتخابات‌اند. .
  • تهدیدهایی برای مصرف داخلی

    احسان ابطحی
    عضو گروه بین‌الملل
    کره شمالی طی هفته‌های اخیر و پس از اعمال تحریم‌های جدید سازمان ملل متحد علیه این کشور، موضع گیری‌های بی‌سابقه‌ای را علیه ایالات متحده اتخاذ و این کشور را تهدید به حمله هسته‌ای کرده است. پیونگ یانگ همچنین به طور رسمی به کره جنوبی اعلان جنگ کرده است. در چارچوب همین تهدیدات و بنابر اعلام کره جنوبی، کره شمالی دو موشک میان برد را آماده پرتاب کرده و این موشک‌ها را با قطار به سواحل شرقی خود منتقل و در آنجا مستقر کرده است. در اقدامی دیگر مقامات این کشور کمونیستی واقع در شبه جزیره کره اعلام کرده‌اند که قادر به تامین امنیت سفارتخانه‌های خارجی مستقر در پیونگ یانگ نیستند، موضوعی که البته با بی‌اعتنایی دیپلمات‌های جهان مواجه شد.
  • صندوق ارزی یا ریالی؟

    گویا مجلسی‌ها تصمیم ندارند به خواسته دولت برای افزایش ۱۵ درصدی سهم تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی تن بدهند. در نخستین گام، کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اقدام به حذف پیشنهاد دولت برای افزایش تسهیلات ریالی از ۲۰ درصد به ۳۵ درصد از لایحه بودجه ۹۲ کرده است. در عین حال، اخیرا یک عضو هیات‌عامل صندوق توسعه نیز مطرح کرده که افزایش سهم تسهیلات ریالی، صندوق را از اهدافش دور می‌سازد. این مسائل، احتمال تصویب افزایش سهم تسهیلات ریالی صندوق را کاهش داده است. .
  • گام های کوچک عشق

    فاطمه گودرزی
    بازیگر
    می‌خواهم شما را به دیدن فیلم «چشمه‌های امید» با بازی مریل استریپ دعوت ‌کنم. این فیلم در اصل یک داستان دو شخصیتی دارد و حول محور زندگی یک زن و شوهر می‌گردد که ۳۱ سال است ازدواج کرده‌اند. بخش عمده فیلم بر اتفاقاتی تمرکز می‌کند که در طول هفته سخت درمان می‌گذرد، هم آنچه در جلسات مشاوره با دکتر فلد پیش می‌آید و هم بعد از آن، وقتی دو شخصیت اصلی داستان تکالیف خود را در منزل انجام می‌دهند. این تکالیف کارهایی است مانند برداشتن گام‌های کوچک به سمت ایجاد عشق. در بعضی از این صحنه‌ها در وجود دو شخصیت احساس رشد و پیشرفت حقیقی دیده می‌شود و این نکته همانقدر که حاصل هنر نویسنده فیلمنامه است، از نقش‌آفرینی مریل استریپ و تامی لی جونز قوّت می‌گیرد.
  • انتقال اپلیکیشن به دستگاه‌های مختلف

    AppSyncer
    سیستم‌عامل: آندروید ۲. ۱ و بالاتر
    قیمت: رایگان
    این روزها برخی از کاربران در کنار گوشی هوشمند خود یک تبلت یا چند دستگاه دیجیتال دیگر هم دارند. یکی از مشکلات این گروه انتقال اپ‌هایشان به دیگر دستگاه‌های دیجیتالشان است. در واقع دریافت و نصب مجدد اپلیکیشن کمی کار را برای این نوع کاربران سخت می‌کند. اگر شما هم جزو این گروه هستید، باید بگوییم که اپلیکیشن AppSyncer می‌تواند مشکل شما را حل کند. AppSyncer به دارندگان دستگاه‌های آندرویدی کمک می‌کند تا اپلیکیشن‌های خود را مدیریت و در بین چند دستگاه هماهنگ‌سازی کنند.
  • «کمپین اخلاق» در «دنیای‌اقتصاد»

    دکتر عباس آخوندی
    مدرس دانشکده مطالعات جهان
    در بهار ۹۱، اقدام ارزشمند شهروند رفتگر بجنوردی، بهانه‌ای شد
    برای راه‌اندازی کمپین دنیای اقتصاد با دغدغه ارتقای اخلاقیات در جامعه ایرانی: ۱۸ اردیبهشت تا ۳۰ تیر ۹۱

    کمپین اخلاق در روزنامه دنیای اقتصاد، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۹۱ از یک گفت‌وگوی ساده خانوادگی شروع شد [۱] و با طرح صحیح موضوع با یک رسانه گروهی موفق شد تا توجه سطح وسیعی از اعضای جامعه از جمله نخبگان و فعالان اجتماعی را به خود جلب کند. پشتوانه ذهنی پیشنهاددهندگان شکل‌گیری کمپین، مفهوم «شهروندی مثبت» بود؛ با این توجه که هر شهروندی به مثابه یک فعال اجتماعی مستقل به سهم خود می‌تواند نسبت به تقویت جریان‌های مثبت در جامعه و جلوگیری از کج‌روی‌ها موثر باشد.

  • آپارتمان‌های شناسنامه‌دار

    فرید قدیری
    دبیر گروه مسکن
    طرح صدور شناسنامه فنی ساختمان سه سال پیش تعلیق شده بود و در طول این مدت گلایه‌های متعدد اعضای شورای شهر تهران، سازمان نظام مهندسی تهران و وزارت مسکن وقت بی‌پاسخ مانده بود، حالا در آستانه تغییر و تحولات در فضای سیاسی کشور، محمد‌باقر قالیباف شهردار تهران با صدور یک ابلاغیه رسمی خطاب به شهرداری‌های مناطق تهران، دستور از سرگیری صدور شناسنامه‌فنی را صادر کرده است!
    این طرح در سال۸۸ در قالب تفاهم مشترک بین ۴ نهاد مذکور به اجرا درآمد، اما در کمتر از ۶ ماه متوقف شد.
  • اخلاق حرفه‌ای

    دکتر وحید محمودی
    اقتصاددان و مدرس دانشگاه تهران
    ۱۴ رکن اخلاق‌مداری در مدیریت سازمان‌ها و شرکت‌ها خوشبختانه ظرف یک دهه گذشته، در کشور به لحاظ نظری به مقوله اخلاق حرفه‌ای و علم اخلاق به رهبری استاد فرزانه دکتر احد قراملکی استاد دانشگاه تهران توجه خوبی شده است. در این راستا، اهتمام اخیر روزنامه وزین دنیای‌اقتصاد نیز در پرداختن به مقوله اخلاق ستودنی است. علی‌الخصوص که روزنامه دنیای‌اقتصاد به‌عنوان تریبون طرفداران و صاحب‌نظران جریان متعارف یا اقتصاد نئوکلاسیک شناخته می‌شود. اصولا یکی از نقدهای دگراندیشان یا دیدگاه‌های هترودوکس به دیدگاه‌های متعارف، فاصله گرفتن از مقوله اخلاق است؛ موضوعی که پدر علم اقتصاد یعنی آدام اسمیت، به عنوان استاد اخلاق و اقتصاد، به اهمیت آن واقف بود و در تحلیل‌های خود به آن توجه ویژه‌ای داشت و اولین کتاب خود را نیز تحت عنوان «عواطف اخلاقی» در سال ۱۹۵۹ در این باب نگاشت.
  • ایربگ، گریبان‌گیر خودروسازان

    بالاخره بعد از مدت‌ها، سازمان ملی استاندارد عزم خود را برای الزام قانونی خودروسازان به نصب ایربگ بر روی تولیداتشان جزم کرد تا شاید این وعده چند ساله به مرحله اجرا راه یابد. براساس آخرین تصمیم اتخاذ شده، از ابتدای سال‌جاری تمام تولیدکنندگان ملزم به نصب ایربگ بر روی تمامی خودروهای خود شدند که در غیر این صورت با هماهنگی‌های صورت گرفته، پلیس از شماره‌گذاری تولیدات آنها خودداری خواهد کرد. مشکل واردات و کمبود تولید داخلی ایربگ، عامل به تعویق افتادن این وعده بود. .