شماره روزنامه ۶۱۵۹
|

آخرهفته۱۳ /۰۷/۱۳۹۱

  • sygic iran - ۱۳ مهر ۹۱

    سیستم‌عامل:ios نسخه ۴. ۳ وبالاتر
    قیمت:۴۹ دلار و ۹۹ سنت
    در دنیای نرم‌افزارها برای گوشی‌های هوشمند و تبلت، نرم‌افزارهای مختلفی برای مسیریابی راحت‌تر وجود دارد اما اکثر این نرم‌افزارها به درد کاربران ایرانی نمی‌خورد؛ چرا که از نقشه‌ کشور پشتیبانی نمی‌کنند. اما اگر به دنبال یک مسیریاب خوب ایرانی می‌گردید بهتر است sygic iran را انتخاب کنید. درست است که قیمت آن بسیار بالا است؛ اما کاملا کمک حال شما در پیدا کردن مسیرهای گوناگون خواهد بود. sygic iran محیطی شبیه به مسیریاب‌های معروفی همچون Navitel یا Garmin دارد به اضافه اینکه از نقشه کامل ایران نیز پشتیبانی می‌کند.
  • تار و پود بازار در خطر - ۱۳ مهر ۹۱

    حمزه بهادیوندچگینی
    دبیر سرویس بورس کالا
    بازارهای کالایی بر خلاف رویه گذشته خود که ثبات اقتصادی کشور را گوشزد می‌کردند، به طرز بی‌سابقه‌ای از عدم تعادل در اقتصاد ایران حکایت دارند. افزایش بی‌سابقه قیمت ارز در ماه‌های اخیر که رشدهای بالا را در یک ماه نشان می‌دهد، بازارها را با سه چالش اساسی مواجه ساخته است. اولین چالش، اثر مستقیم و طبیعی تغییر قیمت کالاها در بازار و تا حدی در بورس کالا در پی افزایش قیمت دلار است. طی دو ماه گذشته قیمت برخی محصولات پتروشیمی حتی در برخی گریدها تا دو و نیم برابر افزایش یافته است.
  • موسیقی دوره قاجار با صدای مظفر شفیعی - ۱۳ مهر ۹۱

    مظفر شفیعی در ۱۵ بهمن سال ۱۳۳۱ در یکی از روستاهای اطراف کاشان به دنیا آمد. پدرش آواز خوشی داشت و با ردیف‌های آوازی هم آشنا بود. شفیعی ازدوران نوجوانی ردیف‌های آوازی را تا حدودی نزد پدر فراگرفت، در سال ۱۳۵۳ بنا به توصیه عبدالوهاب شهیدی به کلاس‌های اسماعیل مهرتاش راه یافت و تا سال ۱۳۵۹نزد وی به فراگیری آواز پرداخت. در اردیبهشت ۱۳۵۹ و پس از مدتی وقفه در آموزش،یکی از استادان بنام آواز چند سالی دوره آموزش ردیف را با سپری کرد و سپس در کلاس دوره عالی (مرکب خوانی، تلفیق شعر و موسیقی، جمله‌سازی، جمله پردازی و از همه مهم‌تر کلاس خودسازی) به یادگیری و آموزش پرداخته که این منحصر به آموزش ردیف‌های آوازی و سایر آموخته‌های خود به هنرجویان جوان و گاهی هم اجرای کنسرت پرداخته و کمتر برای انتشار آثارش وقت گذاشته است.
  • همه با هم برای کر نشدن! - ۱۳ مهر ۹۱

    عوارض و آثار نامطلوب آلودگی صوتی باعث شده که متخصصان برای مدیریت کردن این نوع آلودگی به هر دری بزنند. برخی اقدام‌های روتین در این باره ایجاد دیوارهای صوتی در بزرگراه‌ها، عایق کردن ساختمان‌ها، دو جداره کردن پنجره‌ها، استفاده از آسفالت‌های صداگیر، ممنوعیت تردد برای وسایل نقلیه خاص در محدوده‌هایی از شهر و. . . است.

    اما غیر از این راهکارها، راه‌هایی هم برای پیشگیری از آلودگی صوتی وجود دارد که به دلیل کم هزینه بودن آنها نسبت به سایر روش‌ها توصیه می‌شوند. اما از آنجا که بیشتر این راهکارها مربوط به زیرساخت‌ها و نوع شهرسازی است، عملا امکان به کارگیری آنها جز در ایجاد مناطق جدید شهری مقدور نیست.

  • آبشاری کبود به‌نام کرکبود - ۱۳ مهر ۹۱

    سعید قربانی
    اگر به دنبال مکانی خنک و کوهستانی می‌گردید، اگر می‌خواهید یک روز مفرح و شاد همراه با کمی پیاده روی داشته باشید، اگر می‌خواهید از آبشاری خروشان دیدن کنید پیشنهاد این هفته ما «آبشار کرکبود» است. کرکبود یکی ازچندین روستای منطقه طالقان بوده که در فاصله ۱۳۵ کیلومتری غرب استان تهران قرار دارد، کرکبود روستایی است در شمال شرقی مرکز طالقان وبه فاصله ۵ کیلومتری از آن که وجه تسمیه آن تیرگی و کبودی صخره‌های اطراف این روستا است که به کرکبود معروف است. آبشار کرکبود با ارتفاع ۱۵ متر از کوه‌های شمالی طالقان سرچشمه گرفته ودارای خروجی آب فراوانی است که پس از گذر از دره‌ای عمیق به رودخانه شاهرود می‌پیوندد.
  • آران - ۱۳ مهر ۹۱

    نقاشی‌های مریم امینی که از نقاشان جوان و پیشرو است از ۷ مهر به مدت یک هفته در گالری آران واقع در بلوار کریمخان زند، خیابان خردمند شمالی، کوچه دی، شماره ۱۲ نمایش داده می‌شود. امینی که با بکارگیری شیوه‌های جدید در آثار خود به موضوع‌هایی مانند کودکان، جسم و مرگ اهمیت می‌دهد، سال ۸۹ هم نمایشگاهی با نام «کنش و واکنش» را در گالری آن برگزار کرد و این‎بار با نمایشگاهی با نام «فن سکوت» به این گالری بازگشته است. آثار امینی برگرفته از مجموعه «کودکان عاصی آرام گرفته در نقاشی» هستند. او در مجموعه قبلی از فضای دو بعدی به کارهای سه بعدی گرایش پیدا کرده بود که آن را سرآغازی برای آثار جدید او تلقی می‌کردند.
  • آزمون فروض‌نوسان - ۱۳ مهر ۹۱

    مهدی نوروزیان
    دبیر گروه بازار پول
    همزمان با راه‌اندازی اتاق ارزی در هفته گذشته قیمت ارز در بازار ۲۵۴۰ تومان بود یک هفته پس از فعالیت اتاق قیمت ارز از سه هزار تومان گذشت. قیمت ارز در بازار غیررسمی بیش از ۴۰ درصد در هفت روز گذشته رشد داشته است. مهم‌ترین سوال این است که چرا قیمت ارز در این مدت با وجود تشکیل کانون جدیدی برای پاسخگویی کماکان روبه افزایش است؟ برای پاسخ به این سوال تاکنون ۴ فرضیه مطرح شده است. ۱- حجم تقاضایی که از سوی مرکز ارزی پوشش داده نمی‌شود به حدی افزایش یافته که قیمت در بازار غیررسمی را بالا برده است.
  • پرواز شیر و تخم‌مرغ - ۱۳ مهر ۹۱

    رفت و آمدهای دامداران و فعالان صنایع لبنی به سازمان حمایت بالاخره جواب داد تا بار دیگر قیمت محصولات لبنی در بازار با مجوز رسمی دولت افزایش یابند. پس از افزایش قیمت شیر خام، کارخانه‌های صنایع لبنی نیز یکصدا خواستار اصلاح نرخ تولیدات خود شدند تا اینکه برای چندمین بار توانستند رضایت دولت در این خصوص را جلب کنند و قیمت‌های خود را در برخی محصولات نزدیک به ۳۰ درصد افزایش دادند. اما در هفته‌ای که گذشت، تخم مرغی‌ها هم برای تعیین نرخ مصوب به اجماع نظر رسیدند تا هر شانه تخم‌مرغ با قیمت ۶۶۰۰ تومان در بازار عرضه شود.
  • حضور کمتر جنتی در نماز جمعه - ۱۳ مهر ۹۱

    ظاهرا قرار شده تا آیت‌الله جنتی از این پس کمتر در نماز جمعه شرکت کنند. دلیلش هم کهولت سن او عنوان شده است. رییس ستاد نماز جمعه تهران حجت‌الاسلام سیدیدالله شیرمردی دراین باره گفته است که آیت‌الله جنتی هیچ مشکلی با استمرار حضور در نماز جمعه ندارد؛ اما با توجه به شرایط سنی آیت‌الله جنتی حضور ایشان را طوری برنامه‌ریزی کرده‌ایم که کمتر به عنوان امام جمعه حضور یابند؛ اما اینکه ایشان درخواستی برای عدم حضور در نماز جمعه داشته باشند، صحت ندارد. .
  • سرگیجه طلایی در راه خرید مسکن - ۱۳ مهر ۹۱

    سکه‌بازی کنیم یا مسکن بخریم؟
    در بازار مسکن مثل سال‌های گذشته، اشتیاق پررنگی برای خرید آپارتمان وجود ندارد. منشأ این کم‌فروغی بازار ملک اگر حاشیه‌نشینی سرمایه‌دارها و سوداگران مسکن باشد؛ تاحدودی طبیعی است اما علاوه بر پولدارها، متقاضیان کم‌بضاعت که همواره پاشنه درب بنگاه‌های املاک را برای یافتن خانه‌های مناسب با قدرت خریدشان، برمی‌داشتند نیز این روزها تمایلی برای خرید مسکن از خود نشان نمی‌دهند. وضعیت عجیبی در بازار مسکن حاکم شده است که در اثر آن نوعی رکود در معاملات برقرار شده است. آیا رکود نتیجه افزایش قیمت مسکن است؟
    پاسخ، کاملا منفی است.
  • خیریه‌ای برآمده از خود مردم - ۱۳ مهر ۹۱

    امان‌الله قرایی مقدم
    جامعه‌شناس و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت معلم
    در کشور ما هم به دلیل سفارش‌های اسلامی و هم دلایل فرهنگی و آداب و رسوم و سنن، همواره مساله کمک به معلولان و سالمندان، به عنوان یک وظیفه و مسوولیت مطرح بوده. البته در گذشته، معمولا خانواده‌ها به این کار اشتغال داشتند و حرفی از نگهداری سالمندان در آسایشگاه‌ها نبود. مساله نگهداری سالمندان در کهریزک هم سابقه‌ای طولانی دارد. من فکر می‌کنم دلیل این قدمت این است که این موسسه خودجوش و از میان خود مردم برآمد و مدیریت خوبی هم داشت.
  • آداب معاشرت در جلسات رسمی - ۱۳ مهر ۹۱

    در شماره‌های گذشته در مورد نحوه پوشش و آداب شرکت‌ در جلسات بحث شد اما شاید یکی از مهم‌ترین مسائل در رفتار اجتماعی و نحوه ورود، راه رفتن و آغاز جلسات و دیدارها باشد که امروز مسائل مربوط به راه رفتن و حضور در مکان‌های غریبه را مرور می‌کنید. قرار است شما به جلسه‌ای، سمیناری، همایش یا هر دیدار رسمی بروید در این هنگام شما لباس رسمی (بر اساس آنچه در شماره قبل آمد) پوشیده‌اید. حالا می‌خواهید وارد جلسه شوید این جلسه می‌تواند یک میهمانی خانوادگی هم باشد که البته رسمی است و با رودربایستی شما همراه است.
  • ۱۰ موزه برتر جهان - ۱۳ مهر ۹۱

    مترجم: مجید اعزازی
    هزاران موزه در سراسر جهان وجود دارند که بازدید از بسیاری از آنها ارزشمند است. هرچند، شما احتمالا نمی‌خواهید تمام تعطیلات خود را به تماشای مجموعه‌های بی‌پایان نقاشی‌ها و مجسمه‌های هنرمندانی که هرگز نام آنها را نشنیده‌اید، سپری کنید. شما مجموعه‌های مشهور را می‌خواهید، درست است؟ موزه‌هایی که در ذیل معرفی می‌شوند، به دلیل اهمیت مجموعه‌ها و آثار هنری یا معماریشان، در میان پرمخاطب ترین و مهمترین موزه‌های جهان قرار دارند. وقتی سخن از هنر به میان می‌آید، شما بدون راهنما به نظر می‌رسید، از این رو، بی گمان تحت تاثیر موزه‌های معرفی شده در ذیل قرار خواهید گرفت.
  • چگونه روز‌کاری خوبی را شروع کنیم؟ - ۱۳ مهر ۹۱

    مترجم: مریم رضایی
    اولین ساعات روز کاری می‌تواند اثری مهم بر سطح بهره‌وری شما در کل روز داشته باشد. بنابراین مهم است که هر روز صبح برنامه‌ای داشته باشید که شما را در مسیر موفقیت قرار دهد. لین تیلر، کارشناس محیط‌های کاری، می‌گوید «شروع خوب در روز کاری، در به دست آوردن نتایج بهتر و موفقیت کاری بزرگتر بسیار حیاتی است. این که چگونه صبح خود را شروع می‌کنید، بر رفتار و گفتار شما در کل روز تاثیرگذار است. این مساله می‌تواند بر میزان تمرکز شما بر کارتان هم اثر بگذارد. اگر عادت کنید که صبح کاری را خوب شروع کنید، دیگر بازدهی کاری کمی نخواهید داشت.
  • مهدی‌هاشمی هم به اوین رفت - ۱۳ مهر ۹۱

    مهدی‌هاشمی فرزند آیت‌الله‌هاشمی رفسنجانی هم بازداشت شد. هفته گذشته بود که فائزه‌هاشمی برای اجرای حکمش روانه اوین شد و البته همان زمان هم قرار بود تا مهدی از انگلیس به تهران بازگردد. فردای روز بازداشت فائزه، مهدی هم پس از یک شب اقامت در منزل پدری روانه اوین شد. مهدی‌هاشمی که اتهام‌های زیادی پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۸۸ درباره او مطرح است، پس از دو سال هفته گذشته به کشور بازگشت تا به گفته یاسر‌هاشمی همان‌طور که خود را برای محاکمه آماده کرده بود، محاکمه شود. .
  • نوبت آقای رییس - ۱۳ مهر ۹۱

    بعد از سرمقاله روزنامه کیهان در پاسخ به صحبت‌های رییس سازمان انرژی اتمی، حالا نوبت فریدون عباسی بود که به حسین شریعتمداری جواب دهد. عباسی در جریان سفرش به وین در گفت‌و‌گویی اعلام کرده بود که برای گمراهی خرابکاران در برنامه هسته‌ای کشور، اطلاعات غلط یا اغراق‌آمیز ارائه می‌کند، شریعتمداری هم توصیه کرده بود که بهتر است سخنگو درباره این موضوعات حرف نزند تا بر روند مذاکرات هسته‌ای تاثیری نداشته باشد. حالا عباسی در پاسخ گفته که هم راست گفته و هم این الفاظ نه تنها تاثیر منفی بر روند مذاکرات ندارد، بلکه تاثیر مثبت هم دارد.
  • آتش‌نشانی را به استخدام خود دربیاورید - ۱۳ مهر ۹۱

    خانه برای هر فردی محل امن و آسایش است و هر چه می‌گذرد زندگی ما مدرن تر می‌شود و هر روز بیش از روز پیش بالا بردن امکانات و ایمنی زندگی برای ما در اولویت قرار می‌گیرد.

    حریق یکی از حوادثی است که می‌تواند این مدرنیته و امکانات را از بین ببرد و متاسفانه یکی از حوادثی است که اگر شما آن را پیش بینی نکنید و نتوانید مانع آن شوید خدمات جبران‌ناپذیری به بار می‌آورد حتی اگر شما منزل‌تان را بیمه آتش‌سوزی هم کرده باشید پرداخت خسارت توسط بیمه نمی‌تواند جبران جهیزیه همسرتان باشد یا نمی‌تواند برای شما جبران آن صندلی راحتی چوبی باشد که از پدربزرگتان به یادگار برده‌اید.

  • صرفه‌جویی بنزین با خاموش کردن کولر خودرو؟ - ۱۳ مهر ۹۱

    نسیم پاییزی؛ این روزها تنها خبر از کوچ تابستان نمی‌دهد بلکه پیام آور جادوی خزان در فصلی است که با کرشمه جدا شدن برگ‌ها از درخت آغاز می‌شود. به نوعی هوا این روزها ملس است یعنی نه سرد و نه گرم. اما حرارت خورشید در آغازین روزهای پاییز به خصوص در مکان‌های بسته‌ای همچون خودرو یا خانه، استفاده از وسائل سرمایشی را ضروری می‌کند. کولر خودرو نیز در این بین هر چند نسبت به روزهای گرم تابستان کمتر مورد استفاده دارندگان خودرو قرار می‌گیرد، اما همچنان در بسیاری از خودروها روشن باقی مانده است.
    در این بین به اعتقاد برخی از کارشناسان خودرو کولر نه‌تنها وسیله‌ای برای خنک کردن خودرو نیست بلکه به این دلیل که گرما سبب بروز استرس، کلافگی و خواب ‌آلودگی راننده می‌‌شود، به عنوان وسیله‌ای جهت ایمنی خودرو نیز شناخته می‌شود.
  • از دکتر بپرسید! - ۱۳ مهر ۹۱

    هر چند این روزها بیشتر پزشکان طب سنتی در پاسخ به سوال‌های مخاطبان توصیه می‌کنند به یکی از کلینیک‌های طب سنتی و نه عطاری‌ها! مراجعه کنند، اما پاسخ برخی از پرسش‌ها که کلی‌تر بودند در زیر می‌آید. من حدود ۲ سال است که مبتلا به بی‌اختیاری باد معده هستم پزشک برایم دایمتیکون و پانکراتین تجویز کرد و کمی حالم خوب شد ولی داروهایم که تمام شد دوباره شدم مثل اول. دکتر طب سنتی هم رفتم و برایم داروهای گیاهی تجویز کردند و حالم خیلی بهتر شد، ولی بازم کامل خوب نشدم. به نظر شما باید چه‌کار کنم؟
    پاسخ: پیش از هر چیز نگرانی را از خود دور کنید.
  • «گاهی سه گاهی» بعد از چهار سال آمد - ۱۳ مهر ۹۱

    سید محمد معتمدی متولد ۲ مهر ۱۳۵۷، کاشان خواننده ایرانی‌ و دانش‌آموخته رشته کارگردانی است. او فراگیری آواز و همچنین ساز نی را به صورت خودآموز از نوجوانی آغاز کرد. از سال ۱۳۷۶ شروع به فراگیری شیوه آواز سید حسین طاهر زاده نزد حمیدرضا نوربخش کرد. او همچنین به سبب علاقه‌ای که به مکتب آواز اصفهان داشت، همزمان به تمرین و الگوبرداری از آواز اساتیدی چون تاج اصفهانی و ادیب خوانساری پرداخت و در این مسیر از راهنمایی کسانی چون حسین عمومی و علی‌اصغر شاه‌زیدی استفاده کرد. تاکنون با گروه‌های متعددی فعالیت داشته که از جمله آنها می‌توان به گروه خورشید (مجید درخشانی)، همنوازان شیدا (محمدرضا لطفی)، ارکستر ملی ایران (فرهاد فخرالدینی) و گروه همنوازان مهر که خود وی، پایه‌گذار آن است اشاره کرد.
  • آشتی با تئاتر و سینمای کودک - ۱۳ مهر ۹۱

    پرستو گلستانی
    بازیگر
    این روزها به قدری درگیر کارهایم هستم که کمتر فرصت تماشای آثار دیگران را پیدا می‌کنم اما نمایش «کلمه، سکوت، کلمه» کار خانم مائده طهماسبی را که این روزها در تالار استاد سمندریان در حال اجرا است برای دیدن پیشنهاد می‌کنم. این نمایش فضایی کاملا متفاوت با کارهای دیگر دارد و در واقع یک نمایش اپیزودیک است. فرهاد آئیش سه‌نمایشنامه کوتاه از ‌دیوید‌ آیوز با داستان‌های متفاوت را در قالب یک ‌نمایشنامه ترکیب کرده است. مریم سعادت،‌ رامین ناصر‌نصیر، سعید‌چنگیزیان و فرهاد‌ آئیش از ‌بازیگرانی‌ هستند که در ‌نمایش« ‌کلمه، سکوت، کلمه» روی صحنه می‌روند.
  • خرما پزان همراه با جشن و شادی - ۱۳ مهر ۹۱

    مهدی اسحاقی: بر لوحه‌های گلی متعلق به حدود ۵۰ سده پیش ایران نام خرما دیده شده است و باستان‌شناسان وجود نخلستان‌ها را به آن تاریخ نسبت می‌دهند.

    همچنین براساس شواهد باستان‌شناسی نزدیک به شش هزار سال است که کشت نخل در ایران نزدیکی شوش قدیم در زمان تمدن عیلامی‌ها رواج داشته است. مردم بم هر سال همزمان با خرماپزان و فصل برداشت محصول خرما در شهریور جشنی با عنوان جشن خرما برگزار می‌کنند. این جشن در سال‌های اخیر به صورت یکى از برنامه‌هاى تفریحى - فرهنگى مردم بم، استان کرمان و استان‌هاى سیستان و بلوچستان، یزد و هرمزگان درآمده و همه ساله تعداد زیادى از شهروندان شهرها و استان‌هاى یاد شده را به خود جلب می‌کند.

  • لباس‌های ساده و راحت ایده یک کارآفرین موفق - ۱۳ مهر ۹۱

    مترجم: پریسا حبیبی
    الین فیشر یکی از معتبرترین طراحان لباس و از بنیانگذاران خرده فروشی لباس در آمریکا است. او هرگز خواسته‌های مشتریان را فراموش نمی‌کند و سادگی از اصول اولیه طراحی‌هایش است. هنگامی که الین فیشر در سال ۱۹۸۴به دنبال تاسیس اولین شرکت خود بود، تنها ۳۵۰ دلار دارایی داشت. ایده اولیه او طراحی لباس‌هایی شیک و ساده برای زنان بود که زنان با پوشیدن آنها احساس راحتی بیشتری کنند. امروزه کسب وکار او در مقیاس بزرگی قرار گرفته است و ۵۲ فروشگاه در سرتاسر آمریکا دارد. فروش این فروشگاه‌ها در سال ۲۰۰۵ بالغ بر ۳۰۰ میلیون دلار بود.
  • پاداش سرمایه‌گذاران صبور - ۱۳ مهر ۹۱

    علیرضا باغانی
    دبیر گروه بورس
    سرانجام بازدهی‌های پی در پی منفی بازار سهام متوقف شد و بورس اوراق بهادار تهران روی خوشی به سرمایه‌گذاران خود نشان داد. سرمایه‌گذارانی که ۵ ماه از سال را با طعم تلخ زیان از محل خرید و فروش سهام سپری کرده بودند؛ از میانه شهریور ماه سود‌های خوبی را شناسایی کردند تا به سرمایه‌گذاران سایر بازار‌ها اثبات کنند، بورس هم آن قدر‌ها بی‌خیر نیست. بازار سهام که البته این روز‌ها به دلیل رشد نامعقول ارز، طلا و سکه بیشتر به سرمایه‌گذاران توصیه می‌شود و البته شفاف‌ترین بازار مالی کشور هم به شمار می‌رود، در مهر ماه عملکرد خوبی را از خود به نمایش گذاشته است.
  • طب سنتی جایگاه خود را پیدا نکرده است - ۱۳ مهر ۹۱

    این روزها کمتر کسی است که به آگهی مراکز طب سنتی برنخورده باشد، به هر یک از مراکز درمانی که سری بزنید، نامی از طب سنتی و مکمل شنیده می‌شود، درمان انواع اختلال‌های روحی، خواب، تشنج، صرع، ناتوانی حرکتی، اختلالات رشد و نازایی، کمک به درمان انواع سرطان‌ها، ام اس و عوارض ناشی از آن، اختلالات کبدی و چند ده بیماری دیگر در لیست درمان این مراکز دیده می‌شود، گفته می‌شود اقبال از طب سنتی روز به روز بیشتر می‌شود، برخی معتقدند که بسیاری از بیماران ترجیح می‌دهند از روش‌های طبیعی تر درمان استفاده کنند، با اینکه تبلیغات فراوانی برای مراجعه به طب سنتی می‌شود، اما دکتر رفیع کافیه -پژوهشگر جامعه گیاه درمانی ایران- معتقد است که طب سنتی در ایران هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است، به اعتقاد او در این رشته برنامه‌ریزی درستی نشده و از تجربه‌های کشورهای پیشرویی مانند هند و پاکستان استفاده نشده است.
  • از «یه حبه قند» تا «آسیاب و صلیب» - ۱۳ مهر ۹۱

    ابراهیم حقیقی
    گرافیست
    دبستانی بودم که اولین بار پدرم من را برای تماشای تئاتر به لاله‌زار برد. در این تئاتر خانم «لورتا» آرتیست ارمنی تبار مشهور بازی می‌کرد و فکر می‌کنم کارگردان تئاتر هم عبدالحسین نوشین همسر لورتا بود. در دوران دبیرستان که خودم به گشت و گذار می‌پرداختم تمام تئاترهای سنگلج و تمام کارهای آقای والی، انتظامی یا نصیریان را دیدم. در دوران دانشگاه هم تقریبا تمام تئاترهای دانشکده هنرهای زیبا را در کنار حمید سمندریان و پری صابری می‌دیدم. زمانی هم‌که تالار مولوی و فردوسی دانشگاه تهران افتتاح شد تلاش می‌کردم تئاتری را از دست ندهم.
  • مترادف با خانه سالمندان - ۱۳ مهر ۹۱

    عکس‌: مجتبی سرانجام‌پور
    خانه سالمندان و «کهریزک» در فرهنگ ما با هم دو واژه مترادفند. سرزمینی در جنوبی ترین نقطه تهران که همه آن را با سالمندان می‌شناسند. تابحال به کهریزک سر زده‌اید؟ شاید با آنچه شما تصور می کنید خیلی متفاوت باشد. پشت این سازه بزرگ که همه فکر می‌کنند یک آسایشگاه دلگیر و خفه است، سازمان مدیریتی عظیمی قرار دارد. امروز از سال ۱۳۵۲ نزدیک به ۴۰ سال گذشته و طی حدود نیم قرن، بر وسعت آن از یک سو و بر سازمان آن از دیگر سو افزوده شده است. علاوه بر کهن سالان در این مرکز از معلولین نیز نگهداری می شود و برنامه هایی برای توان بخشی آنها در نظر گرفته شده است.
  • جیغ‌های جـان‌فرسای شهـر - ۱۳ مهر ۹۱

    تنها یک راه دارید، گوش‌هایتان را سفت بگیرید و فرار کنید، جیغ‌های بنفش شهر ویران‌کننده است. آزار انواع و اقسام صداهای گوشخراشی که در طول روز می‌شنوید، به همان یک لحظه محدود نمی‌شودِ، این صداها در تن آدمی رسوخ می‌کند و بلای جان می‌شود. بلایی به نام آلودگی صوتی.

    بی‌توجهی به این آلودگی، باعث اثرات مزمن بر سلامت انسان‌ها و هزینه‌های سنگینی برای بهداشت و سلامت جامعه می‌شود. آلودگی صوتی، یعنی هر صدایی که باعث ایجاد آزردگی در انسان شود. گفته می‌شود به طور میانگین قرار گرفتن در معرض صدایی با شدت ۸۵ دسی‌بل به گوش انسان صدمه جدی وارد می‌کند و قرارگیری بیش از ۲ دقیقه در معرض صدایی با شدت ۱۰۹ دسی‌بل ممکن است به کری موقت انسان منجر شود.

  • تاریخچه - ۱۳ مهر ۹۱

    آسایشگاه خیریه کهریزک سال ۱۳۵۱ به همت دکتر محمدرضا حکیم‌زاده تاسیس شد. دکتر حکیم‌زاده آن زمان رییس بیمارستان فیروز آبادی شهر ری بود. انگیزه ایشان برای تاسیس محلی به عنوان آسایشگاه چند نفر زن و مرد سالمند، بی‌خانمان و آواره بودند که همیشه نزدیک بیمارستان دیده می‌شدند. برهمین اساس قرار شد سرپناهی برایشان ایجاد شود. اولین مکان آسایشگاه، ساختمان متروکه‌ای متعلق به فخرالدوله در کهریزک بود که دکتر سالمندان بی جا و مکان را آنجا اسکان داد و از مازاد امکانات بیمارستان، برای تامین مایحتاج این سالمندان استفاده کرد.
  • انتشارات خورشید و طنزهای سوررئالیستیِ موراویا - ۱۳ مهر ۹۱

    سه کتاب دیگر از مجموعه داستان های طنز و سوررئالیستی آلبرتو موراویا نویسنده ایتالیایی منتشر شد. چاپ اول «گوسالۀ دریایی» با ترجمه رضا قیصریه و هاله ناظمی وچاپ دوم کتاب های«خوشبختی در ویترین» و«دگردیسی در ضیافت» با ترجمه اعظم رسولی،هاله ناظمی ومژگان مهرگان اخیرا وارد بازار نشر شده است.

    کتاب گوساله دریایی که پنجمین کتاب از مجموعه داستان های طنز و سوررئالیستی موراویا است مشتمل بر نوزده داستان کوتاه است که در ۱۶۰ صفحه منتشر شده است. کتاب خوشبختی در ویترین،ششمین کتاب از این مجموعه است که پانزده داستان کوتاه دارد.

  • مسکن‌ویژه در سه‌راهی چه‌کنم؟ - ۱۳ مهر ۹۱

    فرید قدیری
    دبیر گروه مسکن
    انبوه‌سازانی که به سفارش دولت ساخت ۵۰۰۰ واحد مسکونی تحت عنوان «مسکن‌ویژه» را شروع کرده‌اند، در سه‌راهی «چه‌کنم؟» قرار گرفته‌اند. این سازنده‌ها از یک‌سو امیدوار بودند به محض شروع ثبت‌نام از متقاضیان، سیل آورده‌نقدی متقاضیان به سمت بانک‌مسکن، بخشی از هزینه‌ای را که برای ساخت‌وساز صرف کرده‌اند بتوانند دریافت کنند که البته هم‌اکنون به دلیل استقبال نصفه مردم، هنوز پول‌ به اندازه پوشش هزینه‌ها، تامین نشده است. از طرف دیگر، زمزمه‌هایی بابت فروش این واحدها به مالکان بافت‌های فرسوده در تهران مطرح شده که اگر این شیوه جایگزین شیوه قبلی شود، در آن صورت خانه‌های فرسوده با مسکن‌ویژه مورد معاوضه قرار می‌گیرد.
  • تئاترهایی پر از علامت سوال ببینید - ۱۳ مهر ۹۱

    هادی مرزبان از آن دست کارگردانانی است که تخصص و تجربه را در کنار هم دارد؛ کارشناسی بازیگری و کارگردانی را از دانشگاه هنرهای زیبا گرفته و تحصیلات آکادمیک خود را در دانشگاه برونل انگلستان در رشته طراحی و کارگردانی تئاتر ادامه داده است. «شب روی سنگفرش خیس» آخرین کار تئاتر او در تماشاخانه ایرانشهر بود و این روزها هم در فکر اجرای نمایشی است که نمی خواهد تا قطعی شدن کار در موردش چیزی بگوید. در گفت‌وگویی کوتاه از چگونگی شکل‌گیری علاقه اش به تئاتر و نقشی که آرزو داشت برایش روی صحنه برود می‌گوید. اولین تئاتری که دیدید مربوط به چه سالی است؟
    اولین تئاتری که دیدم یک تئاتر تخت حوضی به نام «ارباب و نوکر» بود.
  • طب سنتی تخصص می‌خواهد - ۱۳ مهر ۹۱

    محمدرضا شمس اردکانی
    رییس دانشکده طب سنتی
    طب سنتی باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، چرا که مکتبی پویا و غنی و علمی است که بدون داشتن تخصص پرداختن به آن از نظر قانونی پذیرفته نیست و اثرات برگشت‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. بسیار دیده می‌شود افرادی با مطالعات اولیه و بدون تایید مراجع قانونی به بحث‌های طب سنتی می‌پردازند که به ضایعات برگشت‌ناپذیری منجر می‌شود. این که مردم می‌گویند گیاهان دارویی اگر سودی نداشته باشد، ضرری هم ندارد، باید مورد بررسی بیشتری قرار گیرد. همان‌طور که می‌دانید بسیاری از سم‌های مهلک از گیاهان گرفته می‌شود.
  • رابطه با آمریکا و خط قرمزها - ۱۳ مهر ۹۱

    رابطه با آمریکا برقرار می‌شود یا نمی‌شود؟ سوالی که احمدی‌نژاد سعی کرد در مصاحبه‌های خود در نیویورک به آن پاسخ دهد، البته پاسخی یکسویه. او در سفرش به ایالات متحده برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل دیدارها و گفت‌و‌گوهایی هم در حاشیه داشت که البته بر متن این سفر سایه افکند. آن هم صریح شدن مواضع احمدی‌نژاد در برابر موضوع از سرگیری رابطه با آمریکا. او در همه این دیدارها و گفت‌و‌گو‌ها تاکید کرد که روابط دو کشور نباید در شرایط فعلی باقی بماند و باید تقابل جای خود را به تعامل بدهد. او حتی موضوع هسته‌ای کشور را هم مساله‌ای دانسته بود که می‌تواند در مسیری جدا از مذاکرات هسته‌ای بین دو کشور حل و فصل شود و این موضوعی بین آمریکا و ایران است.
  • ملاقات - ۱۳ مهر ۹۱

    در میان نمایشنامه‌نویسان تقریبا جدید جهان تئاتر اریک ایمانوئل اشمیت و یاسمینا رضا شاید خوش‌شانس‌ترین نمایشنامه‌نویسانی هستند که در کشورهایی که صاحب تئاتر هستند به اندازه کافی شناخته شده هستند و البته آثارشان در بسیاری از صحنه‌های بزرگ جهان اجرا شده است. اشمیت در میان اهالی تئاتر ایران هم به خاطر اجرای بیشتر نمایش‌نامه‌هایش توسط کارگردانی چون سهراب سلیمی به صحنه رفته است و با استقبال خوبی هم روبه‌رو شده است. اما این روزها نمایش ملاقات یا همان «ملاقات‌کننده» که یکی از نخستین آثار اشمیت است با کارگردانی مشترک احمد ساعتچیان و شهاب حسینی در فرهنگسرای نیاوران به صحنه رفته است.
  • نمایندگی خدمات خودرو به سبک یونان باستان - ۱۳ مهر ۹۱

    شرکت خدمات و تعمیر اتومبیل شینی موتورز، قصد داشت کاری کند که مشتریانش وقتی به نمایندگی شرکت برای تعمیر خودروی خود مراجعه می‌کنند، هنگام خروج از اتومبیل در روزهای بارانی خیس نشوند. بنابراین شرکت از ترواکی اوچینو، طراح معمار خود خواست سقف فضای ورودی ساختمان جدید نمایندگی را طوری طراحی کند که جلو آمده و حالت معلق داشته باشد. طراح ساختمان، نقشه‌ای طراحی کرد که شبیه کلاه خود سربازان یونان باستان بود (کلاه خود آشیل در فیلم تروی را به یاد بیاورید).




    اوچینو سقف معلقی را ساخت که به شکل یک دیوار مقعر در بالای ساختمان قرار گرفته و تقلیدی از تزئین منحنی مانند کلاه یونانیان باستان است.

  • صحنه‌ها و پرده‌هایی که درد مردم را به تصویر می‌کشند<br>

    بهروز غریب‌پور
    کارگردان تئاتر
    تماشای نمایش «ددالوس و ایکاروس» همایون غنی‌زاده را با اینکه ندیده‌ام با توجه به نوآوری‌هایی که از برداشت تصویری این کار مشاهده کردم، به مردم توصیه می‌کنم. به نظرم این تئاتر جزو کارهایی است که می‌تواند مخاطب جهانی را هم به خود جذب کند. این کار پیش از این هم به روی صحنه رفته است. حقیقت امر این است که تئاتر ما این روزها به بیراهه رفته و آنچه که می‌بینید آثاری است که تنها به قصد تشویق منتقدان و محافل تئاتری روی صحنه می‌رود و نوآوری در این آثار در حد یک اثر فستیوالی است؛ تا بتوانیم ادعا کنیم که ما تئاتر مدرن کار می‌کنیم و این مساله دردناک است.
  • InstaMessage - ۱۳ مهر ۹۱

    سیستم‌عامل: ios نسخه ۴ و بالاتر
    قیمت: رایگان
    اینستاگرام که چند ماه قبل با مبلغ یک میلیارد دلار توسط فیس بوک خریداری شد حالا یک محیط و اکوسیستم بزرگ را در اطراف خود ایجاد کرده است و چون علاقه‌مندان بسیاری را جذب خود کرده باعث شده انواع و اقسام نرم‌افزارهای مختلف برای این شبکه اجتماعی تولید شود. یکی از جدید‌ترین آنها نرم‌افزار اینستامسج است اکه در واقع کاربردی جز چت ندارد. در واقع چون اینستاگرام محیط چت و ارتباط گپ و گفت با دوستان را در خود ندارد این نرم‌افزار این وظیفه را بر عهده گرفته و در این مدت هم بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
  • این جانبی‌های پر‌کاربرد - ۱۳ مهر ۹۱

    م. ر. بهنام رئوف
    بعضی از وارکنندگان معتقدند در شرایطی که قیمت ارز افزایش می‌یابد میزان فروش محصولات وارداتی هم افزایش می‌یابد. دلیل آن هم روشن است هجوم به بازار و خرید از ترس افزایش بیشتر قیمت‌ها اما از سوی دیگر و شرایطی که قیمت ارز در بازار نوسان دارد و فروشندگان نیز محصولات خود را با توجه به این نوسانات یک روز گران و روز دیگر ارزان عرضه می‌کنند بازار راکد شده و خرید و فروشی هم صورت نمی‌گیرد.




    این روزها اگر سری به بازار تلفن همراه زده باشید متوجه سوت و کوری این بازار می‌شوید.

  • ازدواج به سبک سنتی - ۱۳ مهر ۹۱

    در طب سنتی برآیند اثر مجموعه عناصر و ارکان مادی نظام هستی در یک شی، گیاه، غذا، حیوان و انسان را مزاج آن می‌نامند. برخی از حکما نقش رفتارها را در پیدایش مزاج دخیل می‌دانند و برخی دیگر نیز نقش پندارها را تحت عنوان عوامل نفسانی (غم و شادی که موجب بروز سودا و صفرا) در بروز مزاج مطرح می‌سازند. اما به طور مشخص یک عنوان برجسته برای عوامل و عناصر معنوی (غذای حرام و حلال و یا نیت پلید و خیر در بروز مزاج) در شکل‌گیری مزاج قرار نداده‌اند. دانایان طب سنتی، مساله مزاج را یکی از مسائل مهم در انتخاب همسر می‌دانند.
  • مردم باید بتوانند مالیاتشان را به خیریه‌ها بدهند - ۱۳ مهر ۹۱

    موسسه خیریه کهریزک در حال حاضر، به‌عنوان یکی از وسیع‌ترین و قدیمی‌ترین خیریه‌های ایران شناخته می‌شود. شاید زمانی که اولین آسایشگاه کوچک کهریزک، برای پناه دادن چند معلول و سالمند بی‌خانمان تاسیس شد، گمان نمی رفت چهل سال بعد از آن، تبدیل به خیریه‌ای شود که ۳۰ میلیارد تومان عایدی اش در یک سال، کفاف پرداخت تمام هزینه هایش را ندهد. دکترحسن احمدی، به عنوان مدیرعامل خیریه کهریزک، در گفت‌وگویی از موفقیت‌ها تا امروز و برنامه‌های آینده سخن می‌گوید و از مشکلاتی که از بی‌توجهی‌های دولت به موسسات خیریه ناشی می‌شود گلایه می‌کند.
  • هفته به یاد ماندنی شاخص‌ها - ۱۳ مهر ۹۱

    روزهای نسبتا کسل کننده بورس تهران که حدود شش ماه در تالار معاملات سایه انداخته بود، با جهش غیرمنتظره شاخص‌ها در هفته اخیر، به صاحبان سرمایه در بازار جان دوباره‌ای داد. دوم مهرماه شاخص بورس رکورد بی‌سابقه‌ای زد که عده‌ای این رکورد را نوید بخش روزهای طلایی بازار سهام دانسته‌ا‌ند. آمار‌ها نشان می‌دهد با صعود شاخص در طول چند روز گذشته، شاخص کل بورس تهران از ابتدای سال تاکنون سه هزار و ۳۰۰ واحد معادل ۸/۱۲ درصد رشد کرده است؛ اما از آن روز روند رشد شاخص ادامه پیدا کرد و به طور میانگین در هر روز ۵/۱ درصد رکورد زد.
  • محصولات فرهنگی خانواده ما را از دست ندهید - ۱۳ مهر ۹۱

    سحر دولتشاهی
    بازیگر
    تئاتر بی نظیری که همسرم «رامبد جوان» در آن بازی می‌کند را از دست ندهید! این توصیه من نه به خاطر بازی رامبد جوان است بلکه من سال‌ها است که با امیر رضا کوهستانی کار می‌کنم و به نظرم او یک نابغه تئاتر است. «دیوار چهارم» یکی از بهترین متن‌های امیر رضا کوهستانی با بازی رامبد جوان و نگار جواهریان است که در موسسه فرهنگی اکو اجرا می‌شود و پیشنهاد قطعی من در حوزه تئاتر تماشای دیوار چهارم است. اصولا برای انتخاب یک تئاتر خوب، بهتر است نقدهایی را که در مورد آن کار نوشته می‌شود بخوانید و بر اساس نام کارگردان، نویسنده و یا بازیگران تئاترهای خود را انتخاب کنید.
  • یارانه افزایش نمی‌یابد؟ - ۱۳ مهر ۹۱

    خانوارها منتظر افزایش یارانه ماهانه خود نباشند؛ چرا که دولت تصمیمی برای پرداخت یارانه ارزی ندارد. چند روز پس از انتشار اخباری در خصوص تصمیم دولت برای پرداخت یارانه به مردم از محل مابه‌التفاوت نرخ ارز مرجع با بازار آزاد، سخنگوی اقتصادی دولت وارد گود خبری شد و به تمام حرف و حدیث‌ها در این خصوص پایان داد. «شمس‌الدین حسینی» با تکذیب این خبر عنوان کرد که دولت هیچ‌گونه تصمیمی برای پرداخت یارانه ارزی به مردم ندارد. این همان طرحی بود که اعلام آن در هفته پیش، با موجی از انتقادات مجلسی‌ها همراه شده بود.
  • عیدی میلیونی کارگران! - ۱۳ مهر ۹۱

    در لابه لای اخبار مربوط به افزایش قیمت برخی کالاها، خبر افزایش عیدی امسال کارگران در نوع خود کام عده‌ای را شیرین کرد. این اخبار که براساس یک حساب سرانگشتی اعلام شده، حکایت از عیدی میلیونی کارگران برای سال جاری دارد. با تصویب حداقل دستمزد ۳۸۹ هزار تومانی امسال، عیدی پایان سال مشمولان قانون کار، حداقل ۷۷۹ هزار و حداکثر بالغ بر یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان خواهد بود. چرا که طبق مصوبه دستمزد شورای عالی کار، عیدی باید حداقل دو برابر و حداکثر سه برابر دستمزد باشد. البته اگر پرداخت این عیدی امسال از سوی برخی کارفرمایان به فراموشی سپرده نشود!.
  • ارز و سکه گود خبری را داغ کردند - ۱۳ مهر ۹۱

    قیمت سکه و دلار، این روزها به موضوع اول اقتصاد کشور تبدیل شده، موضوعی که تقریبا در هر محیطی بخشی از گپ و گفت‌ها را به خود اختصاص داده است. این نوسانات در ابتدا دلار را به مرز سه هزار تومان رساند و پس از آن به بیش از سه هزار تومان افزایش داد. اما بازار سکه نیز از این تب و تاب قیمتی عقب نماند و رقم یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان را رد کرد. در روزهای ابتدای اوج‌گیری قیمت‌ها، عده‌ای بازار را حبابی دانسته و در خصوص آن به مردم هشدارهایی دادند که مراقب ترکیدن حباب باشند، اما با گذشت چند روز نه تنها خبری از ترکیدن این حباب قیمتی در بازارهای فوق نشد؛ بلکه روند صعودی نرخ‌ها ادامه پیدا کرد.
  • کهریزک جایی برای زندگـــی نه نگهداری - ۱۳ مهر ۹۱

    الهام دانیالی
    جاده قدیم قم، بعد از بهشت زهرا، هر پانصد متر تابلوهای راهنمای مسیر «آسایشگاه خیریه معلولین و سالمندان کهریزک» جلب توجه می‌کند.

    مسیر را باید همان‌طور که تابلوها نشان می‌دهند طی کنید. وارد بلوار حکیم‌زاده که شوید همه چیزعوض می‌شود. انگار از دنیایی به دنیای دیگر پا گذاشته باشید. قبل از رفتن تصور جور دیگر است. همه می‌گویند کهریزک نزدیک منطقه دفع زباله است، جای تمیزی نیست، بوی خوبی نمی‌آید. اینجا، اما با همه آنچه می‌گویند و فکر می‌کنید فرق دارد. دو طرف بلوار چمن کاری‌ها و گل‌ها و درختان هوای لطیف و معطری به وجود آورده که از قدم زدن در آن لذت می‌برید.

  • درباره طب سنتی - ۱۳ مهر ۹۱

    علی ملائکه
    در سال‌های اخیر شاهد رشد مراکز درمانی پزشکی سنتی یا فروش داروهای گیاهی سنتی بوده‌ایم. دلیل این توجه روزافزون چیست؟
    در ابتدا لازم است که تعریفی از پزشکی سنتی ارائه دهیم تا معلوم شود منظورمان از این اصطلاح چیست؟
    پزشکی سنتی بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت طیفی از روش‌ها، رویکردها، دانش و عقاید پزشکی را در بر می‌گیرد که بر مبنای استفاده از داروهای گیاهی، حیوانی، روش‌های درمانی معنوی یا تکنیک‌های ماساژ و حرکات بدنی است.
    روش‌های گوناگون پزشکی سنتی ریشه در تاریخ و سنت‌های شفاهی دارند که بعدها بر اساس نظریاتی درباره چگونه کارکرد بدن انسان شکلی مدون به خود گرفته‌اند.
  • آیا بی‌تفاوتی نسبت به پول فضیلتی بزرگ است؟ - ۱۳ مهر ۹۱

    میلاد محمدی
    در شماره هشتم مطلبی در خصوص نحوه آموزش پس انداز کردن به کودکان درج شده بود، بعد از انتشار آن
    در شماره نهم یکی از نویسندگان، نقدی به مطلب مزبور نوشت و حالا دوباره نقد جدیدی بر نقد وارده برایمان ارسال شده که در ادامه می‌خوانید.

    در شماره ۹ ضمیمه آخر هفته روزنامه دنیای اقتصاد، مطلبی با عنوان «و قلک اولین اشتباه ماست» منتشر شده که در پاسخ به یکی از نوشته‌های پیشین در این نشریه که به راه‌هایی برای بهبود هوش مالی در کودکان می‌پرداخت، در آن موضوعاتی بیان شده بود. به بهانه این مطلب، در اینجا به بعضی دیدگاه‌هایی که ردپایشان در این نوشته دیده می‌شود، پرداخته می‌شود.

  • یک توقیف و یک بازداشت - ۱۳ مهر ۹۱

    روزنامه شرق به دلیل انتشار کاریکاتوری بحث‌انگیز با حکم هیات نظارت بر مطبوعات توقیف شد. همزمان با توقیف این روزنامه، علی اکبر جوانفکر مشاور مطبوعاتی رییس‌جمهور هم برای اجرای حکم یک سال زندان خود روانه اوین شد. این اتفاق اگرچه در نبود رییس‌جمهور به دلیل سفرش به آمریکا رخ داد، اما احمدی‌نژاد بلافاصله پس از بازگشت از سفر گفت که این موضوع را پیگیری می‌کند. وزیر ارشاد هم با بیان اینکه تلاش این بوده که این اتفاق رخ ندهد، گفت که با مسوول دفتر مقام معظم رهبری در این باره مذاکره کرده است. .
  • شانس پشت در بازار اجاره - ۱۳ مهر ۹۱

    مهدیس فرقانی
    قرارداد دو ساله امضا کنید
    سازمان تعزیرات برای کنترل بازار اجاره مسکن در تابستان جاری مالکان را به افزایش اجاره بها بین ۱۳ تا ۱۵ درصد تشویق کرد، اما این رقم اعلام شده شاید تنها توسط تعداد انگشت شماری از مالکان برای محاسبه نرخ اجاره در قرارداد جدید محاسبه شد و اکثرمالکان، اجاره بهای واحدهای استیجاری خود را بیش از تورم سالانه تعیین کردند.

    رقمی که امسال از سوی بانک مرکزی به عنوان میزان تورم اعلام شد ۵/۲۲ درصد بود و طبق گفته عده ای از بنگاهداران، موجرانی که رقم پیشنهادی سازمان تعزیرات را قبول نداشتند، حداقل اجاره را باید بر اساس ۵/۲۲ درصد محاسبه می‌کردند، اما شواهد در بازار رهن و اجاره واحدهای مسکونی گویای این مساله است که نرخ های اجاره جدید در بازار مسکن نه تنها به میزان نرخ اعلام شده حکم تعزیراتی نبوده، بلکه بالاتر از نرخ تورم هم بوده است.

  • انتشارات دنیای اقتصاد منتشر کرده است - ۱۳ مهر ۹۱

    اندیشه آزادی
    تجربه ایران معاصر
    از منظر اقتصاد سیاسی
    نوشته: محمد طبیبیان
    موسی غنی نژاد
    حسین عباسی علی کمر

    قطع رقعی/۲۷۲ صفحه
    شمارگان:۲۰۰۰
    قیمت:۱۰۰۰۰ تومان
    هدف اصلی کتاب «اندیشه آزادی» بررسی اجمالی برخی وجوه تجدد خواهی ایرانیان و ارائه بسیار خلاصه‌ای از خردورزی مدرن در اقتصاد و سیاست است تا شاید بتوان با زدودن ابهام ها و آشفتگی های فکری در خصوص عقب ماندگی جامعه ما ، راه را برای چاره جویی‌های معقول و موثر باز کرد. مخاطبان اصلی این کتاب جوانان مشتاقی هستند که می خواهند با درک عمیق تر مسائل جامعه خود و تکیه بر شناخت بهتر اندیشه‌ها و سازو کارهای دنیای امروز ، ایران آینده را با عقل و تدبیر بسازند.

  • خودروهایی که باید منقرض شوند - ۱۳ مهر ۹۱

    خودرو، گاهی آنقدر برای صاحبش عزیز می‌شود و مهرش به دل می‌افتد که دل کندن از آن برایش مثل یک غم بزرگ می‌شود غمی که البته با اجرا شدن طرح تعویض خودروهای فرسوده در سال ۸۵ به یک اجبار برای دارندگان خودروهایی تبدیل شد که شاید ۲۵ سال با آن سر کرده بودند.

    اما در ابتدای آغاز طرح تعویض خودروهای فرسوده، دولت مشوق‌هایی را برای افراد در نظر گرفته بود که تعداد زیادی از دارندگان خودروهای فرسوده در این طرح ثبت‌نام کردند. تنوع خودروهای موجود برای جایگزینی یکی از این مشوق‌ها بود که حالا و با وجود مشکلاتی که خودروسازان با آن رو به رو هستند دیگر خبری از آن نیست و تنوع خودروهای طرح جایگزینی به شدت پایین آمده است.

  • انتشار اثر مشترک حسین سرشار و شاهین فرهت پس از ۳۵ سال - ۱۳ مهر ۹۱

    حسین سرشار با بازی در فیلم‌هایی همچون اجاره‌‌نشین‌ها، هامون، جعفرخان از فرنگ برگشته، رنو تهران ۲۹ و ای ایران در خاطر علاقه مندان سینما نقش بسته است. او متولد سال ۱۳۱۳ بود و از هنرستان عالی موسیقی در رشته آواز دیپلم گرفت و برای ادامه تحصیل راهی ایتالیا شد و در آنجا دوره نهایی کنسرواتوار سانتاچی‌چیلیای رم را با درجه اول به پایان رساند. در کنکور بین‌المللی اپرای لافنی چه در ونیز شرکت کرد و یکی از هفت برنده جایزه آواز آن مسابقه شد. در نهایت از طرف همان اپرا به‌عنوان سولیست در کنسرتی با ارکستر میلان شرکت کرد.
  • همه همراهان احمدی‌نژاد - ۱۳ مهر ۹۱

    سفر احمدی‌نژاد به آمریکا خالی از حاشیه نبود. به ویژه آنکه او بنا داشت تا ۱۶۰ نفر را به‌عنوان هیات همراه با خود ببرد که نشد. ابتدا اعلام شد که برای ۱۰۰ نفر ویزا صادر شده که در نهایت این عدد به ۸۵ نفر تقلیل یافت. این موضوع از دید نمایندگان هم پنهان نماند. آنها انتقاداتی را مطرح کردند که آیا با این شرایط اقتصادی، نیاز بود که تنها برای یک سخنرانی یک هیات روانه آمریکا شود؟! البته سایت‌های اصول‌گرا بعدا سعی کردند تا درباره‌ی آمار همراهان رییس جمهور اصلاحیه‌هایی را منتشر کنند. با این حال این حضور رییس جمهور در نوع خود رکورد محسوب می‌شد.
  • فرمانده‌های گیاهی - ۱۳ مهر ۹۱

    طب سنتی بر پایه استفاده از داروهای گیاهی عمل می‌کند. در این نوع از شفادهی بیماران از داروهای شیمیایی به هیچ روی استفاده نمی‌شود و برمبنای مزاج بیمار داروی گیاهی برای او تجویز می‌شود. دامنه داروهای گیاهی بسیار وسیع است، اما برخی از گیاهان دارویی به دلیل کاربرد بیشترشان، از شهرت بالاتری برخوردارند و به فرمانده گیاهان در یک زمینه محسوب می‌شوند. اسطخدوس، آویش و آنغوره از این دسته گیاهان هستند.

    اسطخدوس
    درختچه‌ای کرکدار است که یک تا دو متر طول دارد. برگ‌هایش نیزه‌ای و دوکی شکل است و در جوانی به دلیل کرک‌ها، سفید و به تدریج سبز می‌شود.

  • سوال ارزی از رییس‌جمهور - ۱۳ مهر ۹۱

    یک بار دیگر طرح سوال از رییس‌جمهور کلید خورده است. این بار با بیش از ۴۰ امضا. دلیل هم وضعیت اقتصادی کشور و نابسامانی بازار ارز است. این بار هم علی مطهری پیگیر جمع‌آوری امضاها است. جالب آنکه او پیش از این هم یک بار دیگر اقدام به جمع‌آوری سوال از رییس‌جمهور با ۱۰۰ امضا کرده بود و برای اولین بار در تاریخ جمهوری اسلامی رییس‌جمهور را برای پاسخگویی درباره موضوعات مختلف از جمله بحث هدفمندی یارانه‌ها به مجلس کشاند، جلسه‌ای که نتیجه چندانی دربرنداشت. با این حال مطهری یک بار دیگر عزم خود را جزم کرده است.
  • نظمیه زنان - ۱۳ مهر ۹۱

    خواندن و شنیدن تاریخ برای خیلی‌ها جذاب است و یکی از سوژه‌هایی که تئاتر گاهی سرکی به آن می‌زند. این روزها سالن قشقایی میزبان یک نمایش تاریخی جذاب به کارگردان اصغر خلیلی است که از هنرمندان تئاتر اصفهان است و آثار به یادماندنی را به صحنه برده است. او نظمیه زنان را در یکی دو جشنواره پیش به صحنه برده بود و حالا فرصت این را یافته است که در تالار قشقایی آن را به صحنه ببرد. نظمیه زنان بازخوانی کشف حجاب و مقاومت زنان ایرانی در مقابل نظمیه رضا خانی است که در نهایت نیز به پیروزی زنان منتهی می‌شود. خلیلی با زبانی طنز و به شیوه‌ای قجری داستان شکل گیری و عوامل این کار را چنین توصیف می‌کند:
    در سنه یک هزار و سیصد و نود و یک که هوای میخوش تابستانی بود، احوالی شامل این بنده حقیر سراپا تقصیر شد تا پس از افعال ابر و باد و مه و خورشید و فلک مواردی از این دست توافق حاصل گشت تا به فرموده آن حضرت جناب، تیاتری برای تماشاخانه قشقایی عمارت تیاتر شهر بلدیه‌ مهیا کنیم.
  • چگونه قیمت سکه را تسویه کنیم؟ - ۱۳ مهر ۹۱

    در گزارش زیر قصد بر این است در رابطه با تسویه نقدی معاملات قراردادهای آتی سکه به بحث بپردازیم: براساس قوانین و مصوبه‌های موجود در بورس کالای ایران، با انجام عملیات به روز رسانی حساب‌ها بر مبنای آخرین قیمت تسویه روزانه، سود یا زیان ایجاد شده در اثر خرید یا فروش قرارداد آتی طی روز توسط اتاق پایاپای در پایان جلسه معامله به حساب عملیاتی مشتری واریز یا از آن حساب کسر می‌شود. تسویه روزانه و به روزسانی حساب ها، در صورت عدم تشکیل بازار جبرانی (بازار جبرانی در صورتی تشکیل می‌شود که پس از پایان معاملات روزانه، کارگزار نتواند موقعیت تعهدی باز مشتری را در مهلت مقرر ببندد).
  • آشنایی بیشتر با سکه بورس! - ۱۳ مهر ۹۱

    در گزارش این هفته سعی می‌کنیم نحوه انجام معاملات را مورد بررسی قرار دهیم. هنگام ثبت سفارش توسط شرکت‌های کارگزاری، سفارش مشتریان براساس اولویت قیمت انجام می‌شود؛ اما در صورتی که قیمت‌ها مساوی و به نوعی همانند هم باشد سفارش براساس اولویت زمانی ورود سفارش به سامانه معاملاتی، است. اما قبل از اینکه معاملات هر نماد معاملاتی (قبلا راجع به نمادهای معاملاتی صحبت کردیم و خوانندگان برای آشنایی به این اصطلاحات می‌توانند به شماره‌های قبلی مراجعه کنند) آغاز شود، بازار برای انجام معاملات و تعیین قیمت پایه دوره‌ای را برگزاری می‌کند که به دوره پیش‌گشایش معروف است؛ در دوره پیش‌گشایش مشتریان می‌توانند از وضعیت بازار ارزیابی داشته باشند.
  • کهنه اما به درد بخور - ۱۳ مهر ۹۱

    دکتر قاسم قانون
    موسس اولین کلینیک درد در ایران
    بهتر است در وهله نخست تعریف مشخصی از طب سنتی به مردم ارائه بدهیم. در واقع طب سنتی همان طب به جای مانده از قدیم است. طب سنتی در واقع همان طبیعت درمانی است چیزی که اصل و بنیادش به انسان‌های اولیه برمی‌گردد. آنها با استفاده از چیزهایی که در طبیعت اطرافشان بود خود را درمان می‌کردند و اگر کار نتیجه می‌داد آن وقت آن درمان که می‌توانست توسط گیاه خاصی انجام شود به بقیه هم با دردهای مشابه تعمیم پیدا می‌کرد. اما تعریف جامع طبیعت درمانی را می‌توانیم اینطور بیان کنیم: کمک به بدن به طوری‌که بدن بتواند با به کار انداختن اهرم‌های طبیعی خود به خودش کمک کند.
  • اجرای زنده - ۱۳ مهر ۹۱

    کنسرت مانی رهنما
    تاریخ: ۲۰ مهر ۱۳۹۱
    محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران
    ساعت: ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰
    قیمت:۳۰ تا ۸۰ هزار تومان
    کنسرت سعید عرب
    تاریخ: ۱۳ مهر ۱۳۹۱
    محل برگزاری: سالن اریکه ایرانیان تهران
    ساعت: ۱۸ و ۲۱:۳۰
    قیمت:۲۰ تا ۶۰ هزار تومان

    کنسرت فرمان فتحعلیان
    تاریخ: ۱۴ مهر ۱۳۹۱
    محل برگزاری: سالن میلاد نمایشگاه بین المللی تهران
    ساعت: ۲۱:۳۰
    قیمت:۳۰ تا ۸۰ هزار تومان

    کنسرت گروه شرقی
    تاریخ: ۲۷ و ۲۸ مهر ۱۳۹۱
    محل…
  • ناصرعبداللهی رخصت گرفت - ۱۳ مهر ۹۱

    شش سال از درگذشت ناصر عبداللهی خواننده مشهور ایران می گذرد اما هنوز طرفدارانش نام وخاطره او را از یاد نبرده‌اند. عبداللهی جزو خوانندگانی است که در تاریخ موسیقی ایران به جایگاه تثبیت شده‌ای دست یافته و بسیار از کارهایش ماندگار شده اند. از همین رو آلبوم جدیدی از قطعات منتشر نشده زنده یاد ناصر عبداللهی با عنوان «رخصت» منتشر شد. در این آلبوم، برخی اتودها و قطعات قدیمی منتشر نشده عبداللهی بازسازی و در قالب یک آلبوم کامل که متشکل از ۱۰ قطعه است روانه بازار شده است. آلبوم موسیقی «رخصت» ۱۰ قطعه را با عنوان‌های «راز مبهم‌»، «پنجره»، «رخصت»، «دل عاشق»، «عشق قشمی» و.
  • Polamatic - ۱۳ مهر ۹۱

    سیستم‌عامل:ios نسخه ۵ و بالاتر
    قیمت: ۹۹ سنت
    برای کسانی که به عکاسی موبایل علاقه‌مندند یک نرم‌افزار واقعا کاربردی است. پولاماتیک در واقع کاری را انجام می‌دهد که عکاسان حرفه‌ای به آن پارسپاتور کردن عکس می‌گویند. انتخاب فریم یا قاب مناسب و شبیه اسلایدهای قدیمی شاید همان حس و حال عکاسی آنالوگ را به شما بدهد. به جز این شما می‌توانید با این نرم‌افزار عنوان‌های مختلفی را هم برای عکس‌های خود روی قاب آنها بنویسید. امکان فیلترکردن عکس‌ها با استفاده از فیلترهای پیش فرض نیز از جمله امکانات پولاماتیک است هر چند برای در اختیار داشتن بسیاری از فیلترهای خوب آن مجبورید باز هم پول خرج کنید و آنها را به فیلترهای فعلی اضافه کنید.
  • صفرکیلومترهای مشکل‌ساز - ۱۳ مهر ۹۱

    یکی از بارزترین مشکلاتی که خریداران خودروهای تولید داخل را تهدید می‌کند احتمال بروز اشکال در خودرویی است که از کارخانه به عنوان یک خودروی صفر کیلومتر تحویل می‌گیرند. البته در حال حاضر با وجود سیستم استاندارد COP در خطوط تولید خودروسازان انتظار می‌رود که استاندارد خودروهای تولید شده در یک سطح باشد. COP سیستمی است که کیفیت خودروهای در حال تولید را به صورت جداگانه تحت نظارت قرار می‌دهد تا کیفیت تولیدات در یک سطح باشد. در‌ واقع با وجود این سیستم خودروهای تولید شده به صورت اتفاقی مورد بررسی قرار نمی‌گیرند، بلکه روند تولید آنها تماما در خط تولید نظارت می‌شود.
  • شرحی بر مفاهیم کاربردی و خطاهای رایج - ۱۳ مهر ۹۱

    «خطاهای رایج در روزنامه نگاری اقتصادی» و «مفاهیم کاربردی در روزنامه نگاری اقتصادی» نوشته مشترک محسن ایلچی و غراله طایفه محمودی توسط نشر چالش منتشر شد.

    در کتاب خطاهای رایج در روزنامه نگاری اقتصادی، کژتابی های چهارگانه نگارشی،آماری،مفهومی و محتوایی به صورت کوتاه و گویا بررسی شده است. فرهت فردنیا،روزنامه نگار باسابقه در مقدمه ای بر این کتاب پس از توضیح پاره ای لوازم درست نویسی مطبوعاتی در توضیح ضرورت خواندن این کتاب توسط روزنامه نگاران می‌نویسد:«مطالعه این کتاب که به صورت تعمدی کوتاه نوشته شده است،تا خبرنگاران درکنار فعالیت حرفه ای شان بتوانند از آن استفاده کنند، به فعالان،علاقه مندان و مشتاقان عرصه خبر پیشنهاد می‌شود.

  • تئاتر بازگشت به ریشه‌ها است - ۱۳ مهر ۹۱

    عسل عباسیان
    نام احمد ساعتچیان و شهاب حسینی را نخستین بار در تیتراژ سریال «مدار صفر درجه» در کنار هم دیدیم و بعدتر هم سال ۸۷ در بروشور نمایش «کرگدن» اوزن یونسکو به کارگردانی فرهاد آئیش. این دو هنرمند این بار با همکاری هم تئاتری را با عنوان «ملاقات» روی صحنه آورده‌اند.

    نمایش «ملاقات» با کارگردانی و بازی شهاب حسینی و احمد ساعتچیان تا پنجم آبان ماه در سالن اصلی فرهنگسرای نیاوران به روی صحنه می‌رود، این نمایش به نگارش اریک امانوئل اشمیت یکی از آثار عمیق و تامل‌برانگیزی به شمار می‌رود که هم‌اکنون با بازی شهاب حسینی، احمد ساعتچیان، مهدی بجستانی و فرانک حیدریان هر شب ساعت هشت روی صحنه می‌رود.

  • دریای پارس: از مجموعه سفر در ایران - ۱۳ مهر ۹۱

    دریای پارس نام نخستین کتاب از مجموعه سفر در ایران است که توسط انتشارات خورشید منتشر شده است. این کتاب مصور رنگی با کاغذ گلاسه حاوی اطلات ذیقیمتی درباره تاریخ و جاذبه های خلیج فارس، جزایر، بنادر و شهرهای نزدیک و حاشیه آن است.

    این کتاب توسط منوچهر طیاب تالیف و با عکس هایی که توسط مولف و اسعد نقشبندی گرفته شده،تکمیل شده است. در مقدمه ناشر برکتاب دریای پارس،آمده است که مجموعه سفر در ایران محصول پنجاه سال سفر و پژوهش مولف است. کتاب به لحاظ شکلی مشتمل بر هفت سفرنامه،فهرست منابع،نام جای ها و اشخاص و فهرست تصاویر است.

  • پیشنهادها - ۱۳ مهر ۹۱

    ۱ مسیر صعود به قله خشچال چه از مسیر معدن و چه از مسیر دره، هر دو از روستای اوان است. اگر قصد صعود به قله را دارید بهتر است از مسیر معدن صعود کنید که امسال نیز جانپناهی در این مسیر ساخته شده واگر قصد صعود به خط‌الراس و ادامه مسیر تا پلهم‌دشت و شاه‌سفید‌کوه را دارید بهتر است از مسیر دره-کوچال صعود کنید که شما را مستقیما به خط‌الراس زینی بین خشچال و زیور‌چال می‌رساند.
    ۲ برای رسیدن به خط‌الراس خشچال حداقل به یک روز کامل و برای طی مسیر از خط‌الراس خشچال تا روستای لاکتراشان نیز حداقل به یک روز کامل زمان احتیاج دارید.
  • IMDb - ۱۳ مهر ۹۱

    سیستم‌عامل: آندروید، ios
    قیمت: رایگان
    مرجع بزرگ فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی یکی از بهترین و کاربردی‌ترین سایت‌های اینترنتی را دارد که دسترسی به اطلاعات هزاران فیلم سینمایی قدیمی و جدید از آن جمله است. این سایت پرطرفدار حالا از طریق موبایل و با اپلکیشین‌های مخصوص خود نیز به خوبی نیازهای این دسته از کاربران را برطرف می‌کند. از طریق این نرم‌‌افزار می‌توانید از برنامه سینماها مطلع شوید و حتی با روشن کردن سرویس مکان یابی آن برنامه‌سینماهای اطرافتان را هم ببینید (طبیعتا این امکان در ایران فعال نیست).
  • تداوم افزایش قیمت خودرو - ۱۳ مهر ۹۱

    گویا این روزها، مراجعه خودروسازان به سازمان حمایت برای دریافت مجوز افزایش قیمت، به یک روال عادی تبدیل شده است. البته این در حالی است که در پیچ و خم بازار قیمت‌ها بدون توجه به نرخ‌های مصوب کارخانه، هر روز ساز گرانی را کوک کرده و پیش می‌روند. آمد و شد خودروسازان به سازمان حمایت بیانگر آن است که افزایش قیمت اخیر خودروهایی چون پراید، پژو۴۰۵ و پژو پارس سال در هفته‌های اخیر، تولیدکنندگان را راضی نکرده و آنها باز هم خواستار افزایش قیمت هستند، درخواست افزایش قیمتی که برای برخی محصولات بین یک تا حدود ۴میلیون تومان ارائه شده است.
  • رژیم گرفتن در خرید - ۱۳ مهر ۹۱

    برخی وقتی اضافه وزن دارند رژیم می‌گیرند و سعی می‌کنند تناسب اند ام خود را دوباره به دست بیاورند. برخی شاید فکر کنند رژیم گرفتن فقط برای بدن است؛ اما رژیم در خرید کردن هم وجود دارد. اگر می‌خواهید تعادل در خرید را رعایت کنید و درست هزینه کیند این مطلب را بخوانید این مطلب به شما می‌گویید چگونه در خرید رژیم بگیرد. تخفیف تنها عامل خرید نباشد
    یکی از مشهورترین عادات نادرست در خرید زمانی است که کالایی تخفیف دارد، یعنی زمانی که فروشگاهی کالای خود را با درصدی تخفیف به فروش می‌رساند. اغلب تخفیف‌ها افراد را گول می‌زند تا کالاهای غیرنیازشان را با قیمتی هر چند پایین خرید کنند.
  • بازار نشر - ۱۳ مهر ۹۱

  • Discover Movies - ۱۳ مهر ۹۱

    سیستم‌عامل: ios نسخه ۴. ۲ و بالاتر
    قیمت: ۱ دلار و ۹۹ سنت
    برای شما هم پیش آمده که فیلم خوبی دیده باشید و بخواهید تعدادی فیلم، با همان مضمون یا حال و هوا را پیدا کنید. نرم‌افزار Discover Movies همین کار را برای شما انجام می‌دهد. برای شروع کار نام فیلم مورد علاقه‌تان را در کادر در نظر گرفته شده بنویسید، در نهایت این نرم‌افزار ۵ یا ۶ فیلم مشابه به شما پیشنهاد می‌دهد. همچنین اگر روی هر فیلم پیشنهادی کلیک کنید از این طریق نیز می‌توانید با فیلم‌های دیگر آشنا شوید که کاملا با سلیقه شما جور است.
  • درمان‌های کهنه در مطب‌های مدرن - ۱۳ مهر ۹۱

    غلغله است. خانم دکتر ایستاده وسط این همه آدم. حسنش این است که با وجود خستگی فراوان اما لبخند به لب به همه سوال‌هایی که مردم از او می‌پرسند جواب می‌دهد. خانه سلامت را شهرداری در اختیارشان گذاشته و همانجا است که بیماران را ویزیت می‌کند و نسخه می‌پیچد و کمی هم آن طرف‌تر پشت میزی خانم و آقایی نشسته‌اند که داروهای تجویزی خانم دکتر را تحویل مریض‌ها می‌دهند. البته خانم دکتر که با استارت هر معاینه بسم‌الله الرحمن الرحیم را فراموش نمی‌کند بابت خدمتش به خلق‌الله ویزیت نمی‌گیرد، اما برای داروها وجهی پرداخت می‌شود که خب شکر خدا قیمت‌ها مثل داروهای شیمیایی سرسام‌آور نیست.
  • ۱۰۰۰ عدد آجر ۶ تومان - ۱۳ مهر ۹۱

    حمید نجار
    najar. hamid۶۲@gmail. com
    نابسامانی قیمت محصولات ساختمانی در بیشتر ادوار تاریخ کشور برای حکومت‌ها دغدغه ایجاد کرده است چرا که این نابسامانی در نخستین مرحله تاثیر مشهود و چشمگیری بر بازار مسکن دارد. بنابراین حکومت‌ها و دولت‌ها همواره با سازوکارهایی کوشیده‌اند تا این قیمت ها را کنترل کنند و این کنترل را به اطلاع عموم می‌رساندند.
    در دوره قاجار با توجه به اینکه مطبوعات از مهم‌ترین وسایل ارتباط جمعی محسوب می‌شدند و مردم برای دریافت اخبار بیشتر از جراید استفاده می‌کردند، حکومت‌ها کوشش می‌کردند تا از این ابزار برای اطلاع‌رسانی اقدامات خود استفاده کنند.
  • بدترین خانه‌ها از بهترین آسایشگاه‌ها بهتر است - ۱۳ مهر ۹۱

    «آسایشگاه کهریزک به هیچ عنوان ایستگاه قبل از بهشت زهرا نیست. » این را محمدرضا صوفی نژاد با تاکید می‌گوید و معتقد است همه سالمندان و معلولینی که در کهریزک زندگی می‌کنند، همواره در حال آموختن هستند و در کنار هم احساس شادابی می‌کنند. قائم‌مقام مدیرعامل و مدیر آسایشگاه کهریزک که دفترش یکی از اتاق‌های دلباز و پر نور ساختمان اداری کهریزک است، معتقد است فضا و سیستم کهریزک دارای قداستی است که حفظ آن دشوار است. او در این گفت‌وگو از دلیل اعتماد مردم به کهریزک، جایگاه آسایشگاه‌ها در زندگی امروز و مسائل مرتبط دیگر سخن می‌گوید:
    به‌رغم گسترش تهران، هنوز هم کهریزک در حومه شهر قرار دارد.
  • مدیریت استراتژیک؛MBA در یک کتاب - ۱۳ مهر ۹۱

    مدیران بنگاه های اقتصادی در گذشته ای نه چندان دور با دانستن پاره ای مسائل کلی درباره بازار می توانستند بنگاه خود را سر و سامان دهند. اما در دنیای امروز اداره هر بنگاه اقتصادی و حتی واحدهای تولیدی و تجاری کوچک به اطلاعات فراوان در حوزه های گوناگون اقتصادی،سیاسی،مالی،اداری،انفورماتیک،بازاریابی،ریسک و نظایر اینها نیاز دارد. پاره ای ازاین مباحث،تخصصی و محدود به حوزه ای خاص است و پاره ای دیگر،اطلاعاتی بین رشته ای و حتی عمومی است که به ظاهر ربطی به فعالیت بنگاه خاص ندارد. به همین علت استادان و متخصصان مدیریت تدابیری اندیشیده اند تا مدیران را به دانش هایی مجهز کنند.
  • قیمت‌ مسکن در هم می‌شکند - ۱۳ مهر ۹۱

    مردم مطمئن باشند که قیمت مسکن افزایش نمی‌یابد! این وعده‌ای است که سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرده و واگذاری مسکن مهر در شهرهای جدید پردیس، پرند و هشتگرد را عاملی برای در هم شکستن قیمت‌ها در بازار دانسته است. فاطمی عقدا معتقد است که فروشندگان با قیمت‌های سرسام آور نمی‌توانند بیش از این دوام بیاورند. البته قبلا هم اظهارات تقریبا مشابهی در این مورد مطرح شده بود که در عمل به در هم شکسته شدن قیمت‌ها نینجامید. به هر حال وقتی به مردم گفته می‌شود که مطمئن باشند قیمت مسکن افزایش نمی‌یابد.
  • مردم حس نمی‌کنند می‌توانند یک روز را در موزه‌ و گالری‌ صرف کنند - ۱۳ مهر ۹۱

    اسرافیل شیرچی می‌گوید موزه‌ها و گالری‌ها باید محلی باشند که مردم حس کنند می‌توانند یک روز خود را در آنجا بگذارانند درحالی‌که در ایران این‌طور نیست و ارتباطات اجتماعی این اماکن فرهنگی ضعیف، قدیمی و حتی افسرده است. اسرافیل شیرچی، خوشنویسی که علاوه‌بر نمایشگاه‌های داخلی آثارش در کشورهای دیگر نیز به نمایش گذاشته شده است، با اظهار تاسف از اینکه بازدید از موزه‌ها و گالری‌ها در میان مردم ما رواج چندانی ندارد، می‌گوید: «فکر می‌کنم بیشتر مردم ما با تماشای چنین فضاهایی بیگانه هستند. از تجربیاتی که خودم داشتم، متوجه شدم عده خیلی خاصی به گالری‌ها و حتی موزه‌ها سر می‌زنند.
  • ۵ قدم تا انتخاب - ۱۳ مهر ۹۱

    مریم عسگری
    این روزها اگر چه به دلیل افزایش تقاضا در مقابل کاهش شدید عرضه، مینی لپ‌تاپ‌ها در بازار کمیاب شده‌اند، اما برخی واردکنندگان برای جلب رضایت مشتریان خود همچنان برخی از مدل‌های این کالا را با قیمت بالاتر از آنچه باید به بازار عرضه می کنند. شاید بتوان گفت در شرایط فعلی، خریداران مینی لپ‌تاپ‌ها از بین فاکتورهای گوناگون برای انتخاب مینی لپ‌تاپ تنها به قیمت توجه داشته و این کالا را نه به دلیل حجم و وزن کم، بلکه تنها به دلیل قیمت کمتری که نسبت به لپ‌تاپ‌ها دارند خریداری می‌کنند. این موضوع یک اشتباه بزرگ است و موجب بروز مشکلاتی برای خریدارانی می‌شود که تنها به صرف ارزان بودن مینی لپ‌تاپ برای خرید اقدام می کنند و به سایر نکاتی که باید هنگام خرید اهمیت دهند توجهی نمی‌دهند.
  • سارقان منزلتان را فریب دهید - ۱۳ مهر ۹۱

    مهدی محمدی
    m. mohammadi@rasaeng. com
    در شماره قبل برای آشنایی با سیستم‌های مدیریتی ساختمان یا همان BMS توضیحاتی ارائه شد؛ این هفته تلاش داریم تا با نگاهی جزئی‌تر به معرفی و توضیح درباره سازوکار خانه‌های هوشمند بپردازیم. باز هم تاکید می‌کنیم که خانه هوشمند با BMS یا همان سیستم‌های مدیریتی ساختمان متفاوت است. اگرچه تعاریف نزدیکی به یکدیگر دارند و هر دو زیرمجموعه‌ای از یک ساختمان هوشمند هستند کارکرد، ساختار و اهداف این دو تفاوت عمده‌ای با یکدیگر دارد. یکی از تفاوت‌هایی که در خانه هوشمند با ساختمان‌های مدیریت شده با سیستم BMS می‌توان ذکر کرد این است که در ساختمان‌ها اعم از مجتمع‌های بزرگ اداری، تجاری، آموزشی، درمانی و.
  • ۸۰مـرض صوتـی - ۱۳ مهر ۹۱

    برخلاف آنچه تصور می‌شود، آلودگی صوتی، تنها بر سیستم شنوایی تاثیر نمی‌گذارد. شاید باور آن سخت باشد اما متخصصان بیش از هشتاد نوع بیماری نام می‌برند که منشا آن آلودگی صوتی است. برخی از این بیماری‌ها که به تفصیل در زیر به آنها اشاره می‌کنیم بیماری‌های شناخته شده‌ای هستند. اما برخی از بیماری‌های ناشی از آلودگی صوتی، جز بیماری‌های کمتر شناخته شده هستند و برخی آثار آن تنها در تحقیقات آزمایشگاهی و بر روی حیوانات مشاهده شده است.

    به طور مثال، بررسی‌های پزشکی نشان می‌دهد کارگرانی که صدای ۱۲۵ دسی‌بل را تحمل می‌کنند، شب‌ها وقتی به خانه برمی‌گردند انگشتان آنها سبز رنگ بعد سفید می‌شود که علائم بیماری وازواسپاستیک است که در نتیجه انقباض رگ‌ها و نارسایی در جریان خون عارض می‌شود.

  • شیرین و آتبین - ۱۳ مهر ۹۱

    یکی از اتفاق‌های خوب هنرهای تجسمی همکاری گالری‌ها با یکدیگر است به‌عنوان مثال در تابستان سال جاری نمایشگاه مصلوب با همکاری سه گالری شیرین، هما و محسن برگزار شد. نمایشگاه نقاشی‌های وحید محمدی، تجربه دیگری است که گالری شیرین به همراه آتبین تجربه کرده‌اند. این نمایشگاه «کادمیوم» نام دارد. کادمیوم عنصر شیمیایی است که خیلی از رنگ‌ها با آن ساخته می‎شود. محمدی تا به حال هشت نمایشگاه انفرادی در گالری آتبین برگزار کرده است؛ ولی مسوولان این گالری به دلیل محدودیت فضا تصمیم گرفتند، تازه‎ترین آثار او را در گالری شیرین نمایش دهند تا ۲۱ تابلو که در ابعاد ۱۶۰×۱۶۰ سانتی متر هستند، به خوبی دیده شوند.
  • انواع سفارشات سکه بورسی - ۱۳ مهر ۹۱

    هفته گذشته راجع به ثبت سفارش مشتری انواع قراردادهای آتی سکه صحبت شد. در گزیده این هفته می‌خواهیم به انواع سفارشات اشاره کنیم؛ سفارش ثبت مشتری به طور کلی از لحاظ نوع دو دسته‌اند: سفارش به قیمت معین: سفارشی است که توسط مشتری در قیمت تعیین شده یا قیمت بهتر انجام می‌شود. سفارش به قیمت بازار: سفارشی است که مشتری تعیین می‌کند در معاملات «قیمت بازار» انجام شود.
    اما علاوه بر اینکه سفارشات از لحاظ نوع به دو دسته قابل تقسیم اند از لحاظ اعتبار نیز چهار بخش است: اعتبار جلسه معامله: اعتبار این نوع سفارش تا پایان جلسه معاملاتی خواهد بود.
  • سفر به قلمرو پررمز و راز - ۱۳ مهر ۹۱

    وحید عامری
    پس از دو روز پیاده روی در دشت و کوه، در میان مه به جنگل می‌رسیم. گویی به سرزمینی دیگر وارد شده‌ایم، تجربه‌ای است از میان آب گذشتن، بر فراز قله ایستادن، از آنجا وارد جنگلی پر مه شدن و پایان سفر را در روستایی تجربه کردن که تازه چند سالی هست برق به آن وارد شده، جز چهارپایان هیچ وسیله نقلیه دیگری در لاکتراشان نیست. اگر همه اینها را می‌خواهید امتحان کنید ابتدا آمادگی بدنی تان را بالا ببرید، خود را به جی پی اس و سایر لوازم مجهز کنید، مایحتاج سه روز را در کوله بارتان قرار دهید، محض اطمینان بیشتر می‌توانید از راهنمای محلی و گروه های کوهنوردی تنکابن و قزوین کمک بگیرید، هر حرکت اشتباه در منطقه الموت نتایج جبران‌ناپذیری دارد به ویژه در فصول بارندگی ورود به دره‌های این منطقه فاجعه خواهد بود.
بیشتر