۵ قدم تا انتخاب - ۱۳ مهر ۹۱
مریم عسگری
این روزها اگر چه به دلیل افزایش تقاضا در مقابل کاهش شدید عرضه، مینی لپ‌تاپ‌ها در بازار کمیاب شده‌اند، اما برخی واردکنندگان برای جلب رضایت مشتریان خود همچنان برخی از مدل‌های این کالا را با قیمت بالاتر از آنچه باید به بازار عرضه می کنند. شاید بتوان گفت در شرایط فعلی، خریداران مینی لپ‌تاپ‌ها از بین فاکتورهای گوناگون برای انتخاب مینی لپ‌تاپ تنها به قیمت توجه داشته و این کالا را نه به دلیل حجم و وزن کم، بلکه تنها به دلیل قیمت کمتری که نسبت به لپ‌تاپ‌ها دارند خریداری می‌کنند. این موضوع یک اشتباه بزرگ است و موجب بروز مشکلاتی برای خریدارانی می‌شود که تنها به صرف ارزان بودن مینی لپ‌تاپ برای خرید اقدام می کنند و به سایر نکاتی که باید هنگام خرید اهمیت دهند توجهی نمی‌دهند. اگر شما هم قصد خرید مینی لپ‌تاپ دارید برای خرید بی گدار به آب نزنید و با دقت و بررسی دست به انتخاب بزنید. در این بخش ما به برخی از نکاتی که هنگام خرید مینی لپ‌تاپ باید مد نظر قرار گیرد اشاره کرده‌ایم. پس قبل از خرید این مطلب را بخوانید:


1-به سایز صفحه نمایش توجه کنید:
اگر چه علاقه‌مندان به خرید مینی لپ‌تاپ به دلیل سایز و حجم کم این کالا، آنها را به لپ‌تاپ‌ها ترجیح می دهند. اما باید توجه داشته باشید که این کاهش حجم و وزن با کاهش سایز صفحه نمایش توام است که ممکن است این موضوع به مذاق برخی از کاربران مینی لپ‌تاپ خوش نیاید. کاهش سایز صفحه نمایش فضای دید کمتری را در اختیار کاربر قرار داده و برای آن دسته که با مشکل ضعف بینایی مواجه هستند باعث بروز دردسرهایی می شود. پس هنگام خرید مینی لپ‌تاپ دقت کنید و سعی کنید از بین نمونه‌های ۱۰ تا ۱۲ اینچی موجود در بازار یک نمونه که فضای دید بیشتری داشته باشد انتخاب کنید. در بیان کلی اگر علاقه‌مند به فیلم و بازی و.... توسط کامپیوتر همراه خود هستید بهتر است به سراغ مینی لپ‌تاپ‌ها نروید. چون فضای چندانی برای لذت بردن از تماشای فیلم یا انجام بازی در اختیار ندارید.


2-با آگاهی از نواقص دستگاه نسبت به خرید آن اقدام کنید:
در نظر داشته باشید که مینی لپ‌تاپ‌ها مانند اولترا بوک‌ها برای به حداقل رساندن وزن و حجم دچار نواقصی هستند که اطلاع دقیق نسبت به این نواقص قبل از خرید توسط خریدار الزامی است. یکی از مهمترین نواقص مینی لپ‌تاپ‌ها عدم تجهیز آنها به اپتیکال درایو است. البته این نقیصه تا حدودی با عرضه نمونه‌های اکسترنال اپتیکال درایوها به بازار کمتر به چشم می‌آید، اما به هر حال عدم تجهیز دستگاهی که عنوان کامپیوتر همراه را یدک می‌کشد به اپتیکال درایو یک نقص به حساب می آید.


3-به پورت‌ها و امکانات این کالا توجه کنید:
مطمئن شوید که نمونه مورد نظر شما نیازهای شما را از جهت پورت‌ها و وسایل قابل اتصال برطرف خواهد کرد. اگر در محیطی کار می‌کنید که نیاز به درگاه سریال یا rs۲۳۲ دارید حتما از فروشنده بخواهید دستگاهی به شما معرفی کند که دارای این درگاه باشد. امکانات بی‌سیم و بلوتوث دستگاه را هم چک کنید.


4-از دستگاه خود بیش از حد انتظار نداشته باشید:
باید بدانید که مینی لپ‌تاپ‌ها از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری چندان حرفه ای نیستند و در اینجا می توان به علت ارزان تر بودن این کالاها در مقایسه با لپ‌تاپ‌ها پی برد.
به طور کلی مینی لپ‌تاپ‌ها به پردازنده‌های ضعیف (عمدتا پردازنده‌های intel atom)، رم‌هایی با ظرفیت حافظه پایین (معمولا دو گیگابایتی)، ‌هارددیسک‌های ضعیف (عمدتا 320 گیگابایتی)، کارت گرافیک‌های ضعیف و... مجهزند و به همین دلیل نباید انتظار زیادی از این دستگاه‌ها داشت. به بیان ساده مینی لپ‌تاپ‌ها برای انجام امور روزمره که چندان سنگین نباشد و استفاده به عنوان مکمل لپ‌تاپ‌ها کاربرد دارد. پس نباید انتظار انجام امور پیچیده را از آنها داشت.


۵-فکر ارتقای مینی لپ‌تاپ را از سر خود خارج کنید:
به دلیل اینکه مینی لپ‌تاپ‌ها به پردازنده‌های ضعیفی مجهزند معمولا با بالاترین کانفینگ ممکن به بازار عرضه می شوند و امکان ارتقای بیشتر این دستگاه‌ها وجود ندارد. مگر در مواردی مثل ram و دیسک سخت یا همان‌ هارددیسک؛ ولی معمولا افزایش سرعت cpu و کارت گرافیکی مقدور نیست. پس لازم است بدانید دستگاهی که می‌خرید باید نیازهای پردازشی و گرافیکی شما را برطرف سازد.