خودروهایی که باید منقرض شوند - ۱۳ مهر ۹۱
اما در ابتدای آغاز طرح تعویض خودروهای فرسوده، دولت مشوقهایی را برای افراد در نظر گرفته بود که تعداد زیادی از دارندگان خودروهای فرسوده در این طرح ثبتنام کردند. تنوع خودروهای موجود برای جایگزینی یکی از این مشوقها بود که حالا و با وجود مشکلاتی که خودروسازان با آن رو به رو هستند دیگر خبری از آن نیست و تنوع خودروهای طرح جایگزینی به شدت پایین آمده است.
اما در ابتدای آغاز طرح تعویض خودروهای فرسوده، دولت مشوقهایی را برای افراد در نظر گرفته بود که تعداد زیادی از دارندگان خودروهای فرسوده در این طرح ثبتنام کردند. تنوع خودروهای موجود برای جایگزینی یکی از این مشوقها بود که حالا و با وجود مشکلاتی که خودروسازان با آن رو به رو هستند دیگر خبری از آن نیست و تنوع خودروهای طرح جایگزینی به شدت پایین آمده است. بدون شک همین موضوع هم باعث گرایش بیشتر مردم به سمت طرحهای بدون جایگزین یا نقدی شده است. اما حالا اگر شخصی بخواهد خودروی فرسوده خود را اسقاط کند چه راههایی را پیش رو دارد؟ با توجه به کمبود شدید خودرو در بازار و همچنین افزایش قیمت آن بهتر است چه کار کرد؟ با توجه به اینکه یارانههایی که برای اسقاط خودروهای فرسوده از جانب دولت پرداخت میشوند هر سال در حال کاهش هستند مسوولان نوسازی ناوگان ستاد حملونقل و مدیریت مصرف سوخت کشور همواره تاکید دارند که صاحبان خودروهای فرسوده هرچه سریعتر به از رده خارج کردن خودروی خود اقدام کنند. از طرفی با وضع قوانینی همچون ممنوعیت تردد خودروهای فرسوده در کلانشهرها هیچ بعید نیست که تا چند سال آینده نه تنها به صورت جدی از تردد این
خودروها جلوگیری شود؛ بلکه ممکن است یارانههای پرداختی به این خودروها هم کمتر و کمتر شود، زیرا رقمی که به ثبتنامکنندگان سال گذشته در طرح نقدی تعلق گرفت، بیشتر از ثبتنامکنندگان سالجاری بود! بنابر این با توجه به از رده خارج شدن یک میلیون و ۲۰۰ هزار خودروی فرسوده، در حال حاضر سن فرسودگی در خودروهای شخصی به ۲۵ ، در تاکسیها به ۱۰ (به علت تردد بیشتر تاکسیها) و در وانتها به ۱۵ سال رسیده است؛ بنابراین اگر شما صاحب یک خودروی فرسوده هستید میتوانید از طریق دو طرح جایگزینی و بدون جایگزینی خودروی فرسوده خود را تبدیل به خودروی نو یا پول نقد کنید. در حال حاضر شرکتهای خودروسازی ایرانخودرو، سایپا، زامیاد و بهمن با همکاری بانکهای عامل تجارت، سپه و ملی طرح جایگزینی را انجام میدهند. تنها خودروهای سواری که برای طرح جایگزینی موجود هستند انواع پراید است که توسط سایپا تامین میشود و دیگر خودروسازان هم انواع وانت را تامین میکنند؛ اما طرح دیگر که بدون جایگزین یا نقدی نام دارد هم به دو طریق دولتی و خصوصی در حال انجام است.
طرحهای جایگزینی
در این طرح تا ۸۰ درصد از مبلغ خودروی انتخاب شده برای تعویض به صورت وام پرداخت میشود؛ بنابراین افرادی که قصد شرکت در طرح جایگزینی را دارند میتوانند با مراجعه به نمایندگیهای خودروسازان در سراسر کشور و ارائه مدارک خود در این طرح ثبتنام کنند. بعد از ثبتنام، ستاد به عنوان نماینده دولت این افراد را به مراکز اسقاط که در استانهای مختلف فعال هستند معرفی میکنند. بعد از انجام اسقاط خودرو، نوبت به بانکها میرسد تا با تامین تضمینهای مورد نظر هر بانک مبلغ وام به حساب خودروسازان واریز و خودروی نو به صاحب آن تحویل داده شود. در این طرح تلاش شده است پروسه تحویل خودرو از زمان ثبتنام متقاضی تا معرفی به مراکز اسقاط بیشتر از ده روز طول نکشد؛ اما زمان تحویل خودرو بعد از انجام اسقاط بستگی دارد به خود متقاضی و معرفی ضامنها به بانک. برای ثبتنام در طرح جایگزینی فقط مراجعه حضوری به نمایندگیها امکان دارد و اینترنتی نیست.
طرحهای بدون جایگزین
در طرحهای نقدی متقاضیان برای دریافت ارزش گواهی اسقاط یا همان وجه به دو بخش ستاد و خصوصی مراجعه کنند. طرحهای ستادی شامل ثبتنام خودروهای سواری، مینیبوس و کامیون است. در بخش خصوصی هم در حال حاضر ۵ شرکت و تعاونی مشغول به کار هستند که ۹ طرح را در استانهای مختلف اجرا میکنند که طرح تکریم یکی از این طرحها است. اما در طرح بدون جایگزین پرداختها بر اساس مدل انجام میشود که در جداول زیر اطلاعات کاملتری را مشاهده میکنید.
ارسال نظر