شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • دست نیافتنی‌ها

    علیرضا کوشک جلالی در تازه‌ترین اثر خود، نمایش «دست نیافتنی‌ها» را بر اساس رمان «زندگی دوباره» اثر فیلیپ پوزو دی بورگو و فیلم فرانسوی Intouchables به کارگردانی مشترک ‌الیور ناکاشه و اریک تولدانو را از دیروزدر تماشاخانه ایرانشهر به صحنه برد. داستان فیلم اقتباسی است از زندگی‌نامه فردی به نام فیلیپ پوزو دی بورگو که درسال ۲۰۰۱ تحت عنوان «زندگی دوباره» به چاپ رسید. داستان این فیلم روایت برخورد دو دنیای کاملا متفاوت و سرشار از لحظات تراژیک است که طنز و عشقی بی‌آلایش و بسیار عجیب را به نمایش می گذارد.
  • اجرا - ۲۴ اردیبهشت ۹۴

  • کنترل از راه دور کامپیوتر با گوشی موبایل

    گاهی احساس می‌کنیم لازم است کامپیوتر شخصی‌مان را از راه دور کنترل کنیم. با وجود ابزارهایی مانند گوشی‌های موبایل آن هم از نوع هوشمندشان این کار ساده‌تر هم می‌شود. TeamViewer نرم‌‌افزاری قدرتمند در این زمینه (Remote Desktop) است که به شما اجازه‌ مشاهده و کنترل کامپیوتر خود از طریق گوشی موبایل و بالعکس را می‌دهد. این نرم‌افزار در دو نسخه کامپیوتری و موبایلی ارائه شده است که با نصب آن روی موبایل و کامپیوتر خود، می‌توانید در هر مکان و هر زمان، موبایل و کامپیوتر خود را به یکدیگر متصل کنید. احتمالا برای شما هم بارها پیش آمده است که وقتی در محل کار یا دانشگاه حضور دارید، بنا به دلایل مختلفی، نیاز به یک فایل مهم در کامپیوتر خود داشته باشید.
  • رونق بازار خودرو با وام بیشتر؟

    در شرایطی که بازار خودرو در رکودی انتظاری به سر می‌برد شورای پول و اعتبار با هدف تاثیر‌گذاری بر این بازار، وام خرید خودرو را بیش از دو برابر اضافه کرد. در حالی که طی ۴ سال گذشته وام خرید خودرو ۷ میلیون تومان بود با مصوبه این شورا به ۱۵ میلیون تومان افزایش یافت تا شاید امید به دل خریداران خودروی ایرانی بازگردد. بنابر اعلام نظر این شورا، تسهیلات خرید خودرو داخلی معادل ۶۰ درصد قیمت خودرو تعیین شده، در حالی که هم اینک قدرت خرید اغلب مشتریان کفاف قیمت خرید را نمی‌دهد. .
  • قعر مدیترانه؛ خانه آخر مهاجران

    نزدیک به یک ماه پیش بود که انسان‌هایی برای زندگی بهتر به کام مرگ فرو رفتند. دریای مدیترانه تبدیل به قبرستان آرزوهای آنها می‌شود و به جای کشورهای اروپایی این دریاست که پذیرای مهاجران می‌شود. تراژدی سنگین که رخ می‌دهد، تازه تمامی نهادهای بین‌المللی مجبور به چاره‌اندیشی می‌شوند. داستان اما از چه قرار بود. داستان همان داستان تکراری مهاجران غیرقانونی است که قصد دارند وارد کشورهای اروپایی شوند تا زندگی بهتری برای خود رقم بزنند. به عقیده کارشناسان هم، بیشترین مهاجران از کشورهای متلاطم خاورمیانه و آفریقا قصد سفر به اروپا را دارند.
  • واکنش تهران به «نگارخانه»‌های سیال

    نورا حسینی شهر تهران از ۱۵ اردیبهشت ماه به مدت ۱۱ روز -تا فردا- میزبان تصاویرهنری بر روی سازه‌های تبلیغاتی شهر شده است. تصاویری که مدافعان و منتقدان جدی دارد. دوستداران طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» معتقدند این حرکت تهران را با هنر آشتی داده است و چهره خاکستری این شهر خسته با این آثار هنری رنگ گرفته است. انتقاد مخالفان هم از جانمایی نادرست آثار و گلایه از نوشته‌های ریز کنار تصاویر است که دقت برای خواندن آن زمینه‌ساز تصادفات درون‌شهری می‌شود. در این میان، برخی ابهامات درباره هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم و همچنین اهداف پیدا و پنهان این طرح، بر حواشی طرح جدید مدیریت شهری تهران افزوده است.
  • طراحی محیط کار با هوش احساسی

    مترجم: مریم رضایی افرادی که سطح هوش احساسی بالایی دارند، احساسات را در خودشان و دیگران به خوبی درک می‌کنند و سپس از این آگاهی برای مدیریت رفتار و روابط خود استفاده می‌کنند. طراحان و مدیران تدارکات باید نقش احساسات را در محیط کار بدانند. وقتی استراتژی‌هایی برای توسعه هوش احساسی افراد تعیین می‌کنیم، باید بدانیم فضای کاری می‌تواند تعهد، سلامت و بهره‌وری کارمندان را ارتقا دهد.
    اهمیت تعهد کارمندان
    کارمندانی که تعهد دارند سخت‌تر کار می‌کنند، چون سرمایه‌ای احساسی دارند تا برای کارفرمای خود ارزش‌آفرینی کنند.
  • درخواست بهره‌برداری از پردیسان چرا «نه» شد؟

    اواسط دی ماه سال گذشته همزمان با اوج‌گیری دوباره «آلودگی هوا»، تحقیقاتی پیرامون «ریشه‌ پنهان» این عارضه خطرناک شهری در کمیته محیط زیست شورای شهر تهران انجام و در صحن علنی شورا قرائت شد که نشان داد: فارغ از نقش آلاینده‌های ثابت و متحرک- کارخانه‌ها و خودروها- که همواره مورد توجه کارشناسان بوده‌ است، سرچشمه آلودگی هوای پایتخت را یک عامل مغفول ‌مانده تشکیل می‌دهد. این عامل، «روند تخریب و تبدیل باغات به ساختمان‌ها» است که در یک دهه گذشته، امکان تلطیف و تصفیه هوا را گرفته و تهران را به شهری با ظرفیت زیستی غیرقابل‌ تحمل تبدیل کرده است.
  • کنسرت‌ها - ۲۴ اردیبهشت ۹۴

  • نادیده گرفتن روابط انسانی در سازمان ها

    ریشه همه بدی‌ها در کسب‌وکار، طمع نیست. این یک اشتباه ساده و یک سوءتفاهم است. زمانی که سازمان‌ها حقیقت را نمی‌بینند، این روح شیطانی در سازمان رها می‌شود. این حقیقت یک راز نیست. پیچیده هم نیست. حقیقت این است که: موفقیت کسب‌وکار در روابط انسانی است.
    شما افرادی را که دوست دارید یا حداقل به آنها اعتماد دارید استخدام می‌کنید. ماشین، خانه، لباس و جواهرات می‌خرید تا افرادی را که دوست دارید یا به آنها احترام می‌گذارید، جذب کنید یا تحت تاثیر قرار دهید. قطعا، دلیل شما از خرید خانه‌ این است که حیاط بزرگی دارد و مدارس خوبی در اطراف آن است؛ اما افراد اندکی آگاهانه به همسایگی کسانی می‌روند که دوست ندارند.
  • تحرک بازار با افزایش وام خودرو؟

    وام خودرو پس از گذشت سه سال وعده و وعید بانک مرکزی، بالاخره طی هفته جاری افزایش یافت. بنابر اعلام شورای پول و اعتبار، تسهیلات خرید خودرو سواری تولید داخل معادل ۶۰ درصد قیمت خودرو مصوب و حداکثر این وام ۱۵ میلیون تومان تعیین شده است. این در حالی است که پیش از این، وام خودرو هفت میلیون تومان بود. شورای پول و اعتبار همچنین وام خودروهای فرسوده را تعیین و مصوب کرد که تسهیلات خرید خودرو بابت جایگزینی فرسوده‌های شخصی از محل تولیدات داخلی، معادل ۸۰ درصد قیمت خودرو و حداکثر ۲۰ میلیون تومان باشد. بر این اساس بسیاری از دست اندرکاران و کارشناسان خودرو امیدوارند که بازار خودرو به افزایش وام واکنش نشان داده، به‌طوری‌که وام خودرو منجر به تحریک بازار شود.
  • راز موفقیت محافظه‌کاران

    دیوید کامرون بار دیگر به کرسی نخست وزیری رسید و با داشتن اکثریت ۶۵۰ کرسی مجلس عوام به خانه شماره ۱۰ داونینگ استریت لندن بازگشت. این نتیجه را هیچ کدام از نظرسنجی‌ها پیش‌بینی نکرده بودند. نظرسنجی‌هایی که تا روز پیش از انتخابات، حکایت از حرکت شانه به شانه دو حزب داشت. کامرون اولین عضو حزب محافظه‌کار از زمان مارگارت تاچر است که توانست برای دومین دوره به‌عنوان نخست‌وزیر انتخاب شود. هیچ کدام از کشورهای بزرگ اروپایی در سال‌های اخیر نتوانسته‌اند رهبر مسوولی داشته باشند تا از اقدامات ریاضتی به‌عنوان طرحی برای کاهش کسری بودجه استفاده کنند و در این زمینه عملکردی شاهکار داشته باشد.
  • گالری با سرعت مجاز

    علی ضیائی پایتخت‌نشینی هزار حسن و مزیت دارد و هزار عیب و ضرر. اما آنچه پایتخت‌نشینان بیشتر از عموم شهروندان سایر شهرها تجربه می‌کنند سرعت پیشرفت یک پروژه و البته امتیاز اولین‌ بودن است. معمولا شهرداری تهران پروژه‌ای را انجام می‌دهد و بعد از آن در شهر‌های دیگر الگوبرداری و اجرا می‌شود و ناگهان شهرداری تهران دست به اقدام ابتکاری و حیرت‌انگیز زد؛ اقدامی زیبا که باورش آن‌قدر سخت بود که نه‌تنها ما مردم نازنین را غافلگیر کرد بلکه واکنش رسانه‌های خارجی را هم در پی داشت و تهران را از زاویه دیگری این بار برسرزبان‌ها انداخت.
  • موانع اروپایی برای مهاجران

    سران ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا، در ۲۶ ماه مارس در نشستی اضطراری در بروکسل گردهم آمدند تا درباره مساله پناهجویان غیرقانونی که می‌کوشند از طریق دریا خود را به اروپا برسانند، چاره‌جویی کنند. چندی پیش حدود ۹۰۰ پناهجوی غیرقانونی عمدتا از کشورهای آفریقایی، که همه سرنشین یک کشتی بودند در دریای مدیترانه غرق شدند. اکونومیست در گزارشی با بررسی سیاست‌های اتحادیه اروپا در این‌باره نوشت: اتحادیه اروپا دوست دارد که خود را نیرویی در جهت خوبی و نیکی جلوه دهد. اما طی ۱۰ روز گذشته حدود یک هزار و ۲۰۰ قایق‌سوار در آب‌های مدیترانه غرق شده‌اند.
  • چهره مینیاتوری تهران

    میثم بصیرت عضو هیات علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران این روزها ساکنان و مسافران تهران همزمان با بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی ایران (نمایشگاه کتاب) برای تسکین آلامشان از ترافیک و بلندمرتبه‌سازی و نابودی باغات و فضای سبز و حداقل چند ثانیه فراموش کردن این اتفاقات نه چندان شیرین، به هزار و ۶۰۰ سازه تبلیغاتی تهران پناه می‌برند که به خط‌نوشته‌ها، تابلوها، مینیاتورها و دیگر تصاویر هنرهای تجسمی ایران و جهان مزین است و از این طریق تصویر جدیدی از تهران را تجربه می‌کنند. تصویری که به همت مدیریت شهری تهران شکل گرفته و در شهری که مردمانش هر روزه ناظر زشتی‌ها و کژکارکردی‌های اجتماعی، اقتصادی و کالبدی‌اند هر هدفی که پشت آن باشد قابل تمجید است و حتی منتقدان عملکرد شهردار تهران-و از جمله نگارنده- را به تامل باز می‌خواند.
  • خطر خشکسالی و بی‌آبی

    در یک دهه اخیر، بارها هشدارهایی را در مورد خشکسالی‌هایی که تمام ایران را در بر خواهد گرفت، شنیده‌ایم. اما ظاهرا مصرف بی رویه آب، راه رسیدن به این پدیده را چنان هموار کرده که کارشناسان در ماه‌های اخیر از آغاز خشکسالی در ایران در آینده نزدیک ابراز نگرانی کرده‌اند. پژوهش‌های وزارت نیرو علاوه بر برآورد خسارت میلیاردی این پدیده، از بحران آب شرب در بیش از ۵۲۰ شهر کشور خبر داده‌ است. درهمین حال بنا به گفته وزیر نیرو، این وزارتخانه به دنبال انتقال آب از سه کشور همسایه است. .
  • تاکتیک موثر «اسکاتلند هراسی»

    پیروزی قاطع حزب دیوید کامرون در انتخابات مجلس عوام انگلیس بسیاری از ناظران را در حیرت فرو برد. پیروزی شکل گرفته در این انتخابات به‌عکس پیروزی‌های چند وقت اخیر چپ‌ها در اروپا بوده است. به‌گونه‌ای که تحلیلگران پس از پیروزی‌های انتخاباتی چپ‌ها در یونان خبر از یک سونامی تازه می‌دادند. تحلیلگران حوزه بریتانیا از زوایای مختلفی به این موضوع نگاه می‌کنند. برخی می‌گویند که راز موفقیت محافظه‌کاران در پیروزی قاطع این کشور به موضوع «اسکاتلند هراسی» باز می‌گردد. محافظه‌کاران مدعی شده بودند که چپ‌ها در صورتی که نتوانند اکثریت مجلس را کسب کنند، برای اینکه رقیب خود را زمین بزنند، با حزب «SNP» از اسکاتلند که یک حزب طرفدار جدایی اسکاتلند از بریتانیا است، ائتلاف خواهد کرد.
  • سنگینی وزن محافظه‌کاران

    به نظر می‌رسد نتایج انتخابات پارلمانی بریتانیا، برای سیاستمداران این کشور غیرمترقبه بود. حزب محافظه‌کار (Conservative Party) که به‌طور غیررسمی، «توری‌ها» (The Tories) خوانده می‌شود، توانست پس از ۲۳ سال اکثریت آرا را به‌دست آورد و با ۳۳۱ کرسی به‌دست آمده، می‌تواند راسا و مستقلا دولت تشکیل دهد. از این‌رو نیاز به آرای احزاب دیگر از جمله حزب لیبرال دموکرات ندارد. این پیروزی در حالی به‌دست آمد که حزب کارگر و لیبرال دموکرات شکست سنگینی را متحمل شده و حزب کارگر که تقریبا ۱۰۰ سال رقیب حزب محافظه‌کار است حدود ۱۰۰ کرسی کمتر از محافظه‌کاران به‌دست آورد.
  • بورس در انتظار محرک

    شاخص بورس اوراق بهادار درحالی در کانال ۶۳ هزار واحدی جاخوش کرده که همچنان برای رشد خود نیازمند محرک‌های قوی است. در این میان اگرچه مدیرعامل بورس شرایط بازار سرمایه را برای رشد شاخص مناسب ارزیابی کرده است اما به نظر می‌رسد در نبود عواملی چون نقدینگی و منابع مالی در کنار وضعیت این روزهای شرکت‌ها، رشد مناسب بازار سرمایه همچنان محقق نخواهد شد. پس از صدور بیانیه لوزان بازار بورس با جهش تقاضا و صف‌های خرید بی‌سابقه روبه‌رو شد، اما رشد هیجانی آن زیاد پایدار نماند. .
  • صید ماهی، صید مرجان

    نورالدین عبدالله‌پور مستندساز جزیره قشم، با وسعتی حدود ۱۵۴ کیلومتر مربع بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین جزیره خلیج فارس است که همچون نهنگی عظیم‌الجثه در تنگه هرمز قرار دارد و شریان حیاتی جاودانه‌اش با دریا و سیاست پیوند خورده است؛ با تجارت و صیادی مردمانی سختکوش و خونگرم، ناخداها که بی‌باکانه حتی در توفان سهمگین رزق و روزی حلال را از دل دریا می‌جویند. سکانسی به‌یاد ماندنی از فیلم ارزشمند «خاموشی دریا» ساخته وحید موساییان را به یاد می‌آورم که هموطنی پس از سال‌ها از غربت آمده در عطش رسیدن به خاک ایران پای در قشم می‌گذارد و برای دیدن دوستان همولایتی خود را به آب می‌زند.
  • فرمان ریاضت در کشورهای ثروتمند عربی

    هفته گذشته صندوق‌ بین‌المللی پول در گزارشی اعلام کرد: کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس باید هزینه‌های خود از جمله یارانه‌های نقدی و غیرنقدی هنگفت را کاهش دهند و اقتصادشان را اصلاح کنند تا از گردنه خطرناکی که به دلیل سقوط قیمت نفت و کاهش درآمدهای این کشورها ایجاد شده بگذرند. در گزارش صندوق بین‌المللی پول به این کشورها توصیه شده دست به اقدامات واکنشی شدید نزنند اما دست روی دست هم نگذارند. این کشورها باید به صورت مرحله‌ای اما قطعی و مصمم و با استفاده از ذخایر ارزی که طی سالهای گذشته جمع کرده‌‌اند، هزینه‌های دولتی را کاهش دهند.
  • صدفی که هنوز ناشکافته مانده است

    حمیدرضا محمدی
    فصل بهار که از راه می‌رسد، باید که عزم جنوب کرد تا از دیدنی‌های آن لذت برد.
    و به‌رغم دوری از مرکز، می‌توان بار سفر به آن سامان بست. پس همت کنید و تا گرمای هوا آزاردهنده نشده، با ما به «قشم» بیایید؛ یکی از جنوبی‌ترین نقاط این سرزمین به جز اینکه تاریخ شگفت‌انگیزی دارد، طبیعتش نیز مسحور و محصورتان خواهد کرد. هم از یکسو می‌توانید، تنی به آب بزنید و هم آنکه از جاذبه‌های دیگر طبیعی‌اش چون غار «خوربَس» و دره «ستاره‌ها» که حاوی پدیده‌های زمین شناختی شگرفی است، بازدید کنید. اصلا همه قشم، به «ژئوپارک» بودنش است.
  • مسیر متفاوت انگلیسی‌ها

    با پیروزی حزب سیریتزا در یونان، چپگرایان در اتحادیه اروپا جان تازه‌ای گرفتند و ناظران سیاسی هنوز اعتقاد دارند که در دومینوی سقوط محافظه کاران در کشورهای اروپایی، نوبت به اسپانیا و ایتالیا خواهد رسید. در اسپانیا، تنها چند روز پس از پیروزی حزب سیریتزا در یونان، حزب پادموس، به قصد قدرت نمایی از طرفدارانش خواست تا در مادرید گرد هم آیند و حضور میلیونی طرفداران این کشور که ضد سیاست‌های ریاضتی هستند، دولت مرکزی این کشور را به هراس انداخت. تا جایی که «جین پارک» عضو شورای روابط خارجی آمریکا با یان برمر، رئیس گروه اوراسیا در مورد تبعات ظهور حزب سیریتزا در یونان و تاثیر آن بر شکل‌گیری چپ و راست افراطی در اروپا گفت‌وگو کرد و گفت که انتخاب سیپراس در یونان نقطه عطفی برای اروپا به حساب می‌آید.
  • خالکوبی‌های دردسر ساز برای ساعت‌های اپل

    برخی از کسانی که از ساعت‌های اپل به نام آیواچ استفاده می‌کنند مشکلاتی را اعلام کرده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد این افراد دارای خالکوبی روی دست خود بوده‌اند و زمانی که از برنامه کنترل ضربان قلب و برخی دیگر از ویژگی‌های آیواچ استفاده می‌کردند، خالکوبی‌ها باعث ایجاد اختلال در عملکرد حسگرهای ساعت‌های مزبور می‌شوند. به عنوان مثال، در برخی موارد قفل خودکار آیواچ‌ها زمانی که روی دست دارای خالکوبی بسته می‌شوند فعال می‌شود که می‌گوید این ساعت متعلق به فرد نیست.
    همچنین، برنامه‌ای که ضربان قلب را اندازه‌گیری می‌کند اعداد متفاوتی را برای دست خالکوبی شده و دست عادی نشان می‌دهد.
  • دلایل جذابیت خودروهای لوکس

    امیررشید مهرآبادی طرفداران خودروهای لوکس به دنبال چه جذابیت‌هایی هستند و به‌راستی چه چیز باعث می‌شود که فردی برای سوارشدن بر خودرویی لوکس میلیون‌ها تومان بپردازد. البته این امر مختص به کشور ما نبوده و در تمام کشورهای دنیا مشهود است. بسیاری از کمپانی‌های معروف خودروسازی در کنار تولیدات عادی خود، نگاهی جدی نیز به بازار خودروهای لوکس دارند تا جایی که عمدتا این خودروها در کارخانه شرکت مادر تولید می‌شود ولی با برندی دیگر که نشانه لوکس بودن آن اتومبیل است در بازار عرضه می‌شود. به‌عنوان مثال محصولات لوکس کمپانی نیسان بانام اینفینیتی، تویوتا با برند لکسوس و بنز با برند می‌باخ به تولید می‌رسند.
  • روبات‌های کوچک اما بسیار قدرتمند


    محققان در دانشگاه استنفورد آمریکا، موفق به ساخت روبات‌هایی شده‌اند که می‌تواند اشیاء با وزنی حدودا ۲ هزار برابر آنها را جابه جا کند.
    این امر مشابه آن است که انسان بتواند یک وال آبی را جابه‌جا کند. این روبات میکروتاگ نامیده شده است و حتی می‌تواند زمانی که به صورت عمودی از یک سطح شیشه‌ای بالا می‌رود، جسمی با ۱۰۰ برابر وزن خود را حمل کند. معادل چنین عملی به این ترتیب است که یک انسان زمانی که از یک آسمان خراش بالا می‌رود بتواند یک فیل را با خود جابجا کند. این پژوهش با الهام گرفتن از قدرت چسبندگی پاهای مورچه‌ها انجام شده است که می‌تواند به آنها برای حمل اجسام سنگین و حرکت روی سطوح صاف کمک کند.
  • دختر «جادویی» مربوط به قرون وسطی

    محققان اخیرا باقی‌مانده‌هایی از یک دختر جوان مربوط به قرون وسطی را در ایتالیا پیدا کرده‌اند. به گفته محققان این دختر از بیماری اسکوربوت(نوعی بیماری به علت کمبود ویتامین C است که در زبان فارسی قدیم به نام اسقربوط نیز شناخته می‌شده است. این بیماری سبب ایجاد لکه‌هایی روی پوست، اسفنجی شدن لثه‌ها و خونریزی غشاهای مخاطی می‌شود) رنج می‌برده است و به همین دلیل، در آن دوران، او را مسحور شده و فرزند جادوگر می‌دانستند که منجر به سوزاندن وی شده است. براساس تحقیقات انجام‌شده، این دختر جوان در مقابل یک کلیسا و در عمقی پایین‌تر از قبرهای معمولی سوزانده شده است.
  • آرایشگاه زیبا

    سریال «آرایشگاه زیبا» به کارگردانی مرضیه برومند از شبکه آی‌فیلم بازپخش می‌شود. این سریال به‌زودی جایگزین سریال در حال پخش «غیرمحرمانه» می‌شود که هر روز عصر ساعت ۱۷ و ۳۰ در حال پخش است. داستان های «آرایشگاه زیبا» در یک آرایشگاه می گذرد که رضا بابک نقش آرایشگر را بازی می کند. این سریال خاطره انگیز کاری از گروه فیلم و سریال شبکه دوسیما بود که تهیه‌کنندگی آن‌را صدیقه موسوی‌زاده برعهده داشت. این مجموعه ۱۵ قسمتی در سال ۱۳۶۹ تولید شد و زنده‌یاد مرتضی احمدی، رضا بابک، حسن پورشیرازی، پری امیرحمزه، محمود بصیری و راضیه برومند از بازیگران اصلی این سریال هستند.
  • رشد راست افراطی در سایه بحران اقتصادی

    رشد سیاستمداران ضد مهاجرتی در کشورهای اروپایی خود ریشه در مشکلات اقتصادی این کشورها دارد. بحران فراگیری که از سال ۲۰۰۸ در کشورهای اروپایی، بختک‌وار بر سر مردمان آن نشسته، نخستین قربانی‌اش مهاجرانی خواهند بود که سودای زندگی در قاره سبز را دارند. حضور راست‌های افراطی و ضد مهاجرتی در این دوره از پارلمان اتحادیه اروپا چشمگیرتر از دوره‌های پیش بوده است.
    رشد جریاناتی همچون راست‌های افراطی به رهبری ماری لوپن یا حزب طلایی در یونان که وارد پارلمان این کشور هم شده‌اند، همگی یک پیام را می‌رسانند: رشد راست افراطی در سایه بحران اقتصادی.
  • پارتی‌بازی و فساد اقتصادی در اسپانیا

    اسپانیا را کشور بیمار بازار اشتغال اتحادیه اروپا می‌نامند. این بیماری فرض نتیجه بحران اقتصادی است که از سال ۲۰۰۷ در اروپا ایجاد شد. بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳، نزدیک ۵/۳ میلیون نفر در اسپانیا شغل خود را از دست دادند و بیکار شدند. نرخ بیکاری در این کشور اکنون بالای ۲۰درصد است و در میان جوانان بیشتر هم شده‌است. به‌طوری که اکنون از هر ۵ جوان اسپانیایی یک نفر بیکار است. در یک سال گذشته البته این وضعیت اندکی بهبود یافت اما این بهبود آن‌قدر نبوده که نگرانی‌ها را برطرف کند.
    در این میان توجه رسانه‌ها و مردم در اسپانیا و در کل اروپا، به معضلی در اقتصاد این کشور جلب شده که شاید ریشه بحران اقتصادی و به‌ویژه بیکاری باشد.
  • از در و دیوار تهران هنر می‌ریزد!

    سمیرا هاشمی پژوهشگر حوزه مدیریت شهری و هنر عمومی نخستین مواجهه‌ام با این طرح به‌واسطه جیغ بود؛ اثر ادوارد مونک که در ضلع شمالی میدان کاج نصب شده بود. اولین روز اجرای این طرح بود و هنوز سر و صدای آن تا فرسنگ‌ها آن طرف‌تر نرسیده و گوش فلک را کر نکرده بود. حتی تصور هم نمی‌کردم طرحی به وسعت یک شهر باشد. گمان کردم لابد اداره زیباسازی منطقه ۲ به سرش زده و خواسته به مدد این اثر یکی از آن پیام‌های اخلاقی عجیب و غریب ولی متداولش را به گوش و چشم مردمان این شهر برساند و درس زندگی به کم‌تجربه‌ها بدهد. متعجب از دیدن تابلوی جیغ با آن چهره نگران و استرس‌زا از کنارش عبور کردم و سعی کردم مثل خیل عظیمی از اتفاقاتی که برای حفظ آرامش اعصاب و روان هر روزه از کنارشان می‌گذرم و فراموششان می‌کنم این یکی را هم به گوشه ذهن بسپارم و بروم پی روزمرگی خودم.
  • یک تیر با دو نشان!

    هر خانواده‌ای برای پس‌انداز سرمایه‌های اندک خود که بیشتر از کنار گذاشتن بخشی از حقوق ماهیانه‌شان به دست می‌آید از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. گروهی که اهل ریسک هستند به بازار خرید و فروش سهام، ارز یا سکه وارد می‌شوند، گروهی دیگر هم که به دنبال حاشیه امن‌تری برای پس‌اندازهای کوچک خود هستند به بازکردن یک حساب پس‌انداز با سود روز شمار تمایل بیشتری دارند. البته در تفکر سنتی ما ایرانیان بازار دیگری هم برای سرمایه‌گذاری سنتی خانواده‌ها که با ورود به آن می‌توان با یک تیر دو نشان را هدف قرار داد وجود دارد؛ خرید طلا به‌عنوان یکی از کالاهای مورد علاقه خانم‌ها،که در گذشته پشتوانه محکمی برای اقتصاد خانواده‌ها محسوب می‌شد.
  • آلبوم‌ها - ۲۴ اردیبهشت ۹۴

  • باتری‌های خانگی «تسلا» برای تامین برق شما

    گروه تسلا، یکی از پیشگامان اصلی ساخت خودروهای الکتریکی، به تازگی نوعی باتری خانگی ساخته است که به گفته سازنده آن می‌تواند تمام زیرساخت‌های انرژی در دنیا را متحول کند. این باتری که روی دیوار نصب می‌شود می‌تواند انرژی را از طریق پنل‌های خورشیدی در طول روز و از شبکه برق هنگام شب (که قیمت برق پایین‌تر است) دریافت و با ذخیره آن، انرژی الکتریکی شما را در هر زمان که بخواهید تامین کند. در تئوری، چنین سیستمی می‌تواند برق در تمام نقاط دنیا را با استفاده از سوخت‌های غیرکربنی تامین کند. این دستگاه قرار است در اواخر سال میلادی در آمریکا عرضه شود که حدود ۳۵۰۰ دلار قیمت خواهد داشت.
  • رمان خارجی

  • ایرباس‌های جدید در آسمان ایران

    وزیر راه و شهرسازی که این روزها طرح استیضاح وی در مجلس بیش از هر زمان دیگری به گوش می‌رسد، حالا خبری را اعلام کرده که می‌تواند نوید بخش روزهای خوب در صنعت هوایی کشورمان باشد؛خرید ۹ ایرباس جوان آن هم در شرایطی که هنوز تحریم‌ها علیه صنعت هواپیمایی کشورمان ادامه دارد. این هواپیماها که عمری کمتر از ۱۵ سال دارند حدود ۳هزار صندلی به ظرفیت ناوگان هوایی کشور اضافه می‌کنند. در حال حاضر از مجموع ۲۴۵ فروند هواپیمای ناوگان مسافری تنها ۱۴۶ فروند فعال است. .
  • کاغذهای نورانی دوستدار طبیعت

    شاید در خصوص لامپ‌های LED زیاد شنیده باشید که مصرف انرژی آنها بسیار پایین است. این لامپ‌ها در حال حاضر، کاربردهای فراوانی پیدا کرده‌اند، از تلویزیون گرفته تا لامپ‌های مخصوص مراسم جشن. اکنون اما، محققان در سوئد موفق شده اند، کاغذهای عادی را طوری طراحی کنند که مشابه صفحه مانیتور روشن می‌شوند. در واقع، محققان از طریق اسپری کردن روی کاغذهای معمولی به این فناوری دست پیدا کرده‌اند. به این ترتیب، روی یک کاغذ عادی، یک لایه ماده چسبنده و چهار لایه محلولی که می‌تواند در صورت وجود جریان الکتریکی روشن شود اسپری می‌شود و در نهایت نیز یک لایه محافظ قرار می‌گیرد.
  • مهراوه

    گروه موسیقی «مهراوه» به سرپرستی «شهرام رضایی» در تالار وحدت روی صحنه می‌رود. این گروه موسیقی روز شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه در ساعت ۲۱:۳۰ به خوانندگی «جاوید عسگری» و «رضا نظری» در دو بخش کردی و فارسی کنسرت برگزار می‌کند. در بخش فارسیِ این کنسرت چهار تصنیف، یک چهارمضراب بی‌کلام و دو قطعه ساز و آوازی اجرا می‌شود و در بخش کردی به خوانندگی «رضا نظری» پنج تصنیف، یک قطعه آوازی و یک قطعه بی‌کلام اجرا خواهد شد. «غم خمار عاشقان» «وطن» «دلربایی» و «خوش خرامان» ، عناوین قطعاتی هستند که قرار است دربخش فارسی این کنسرت اجرا شوند.
  • داستان دنباله‌دار کی‌روش

    داستان کی‌روش در فوتبال ایران دیگر به سریالی دنباله دار تبدیل شده است. درست در روزهایی که به نظر می‌رسید مسائل ماندن سرمربی پرتغالی کاملا حل شده، اظهارات وزیر ورزش همه چیز را به هم ریخت. گودرزی در اظهاراتی بدون ذکرنام کی‌روش گفت او کارفرما شده و ما کارگر او. سخنان وزیر موج فراوانی را به پا کرد. به‌گونه‌ای که در فاصله کوتاهی تا استارت بازی‌های مقدماتی جام‌جهانی ۲۰۱۸ روسیه و در شرایطی که همه رقبا تکلیف خود را می‌دانند، ما هنوز در اما و اگر ماندن یا رفتن کی‌روش هستیم. .
  • آتش‌بس موقت در یمن

    سعودی‌ها و حوثی‌ها از روز سه‌شنبه آتش‌بس موقت ۵ روزه‌ای را آغاز کرده‌اند که براساس آن قرار است کمک‌های غذایی و دارویی راهی یمن شود. این در شرایطی است که جنگنده‌های سعودی مدام کاروان‌های امدادی حامل مواد غذایی و دارویی را در یمن بمباران می‌کردند. اگرچه انصارالله هم به این آتش بس روی خوش نشان داد اما برخی منابع از طرحی در ریاض خبر داده‌اند که شامل سه مرحله پایان انقلاب حوثی‌ها، بازگشت دولت در تبعید و بازسازی این کشور و در نهایت بازنگری در ساختار دولت است. .
  • در دنیای تو ساعت چند است؟

    نخستین فیلم سینمایی صفی یزدانیان با عنوان «در دنیای تو ساعت چند است؟» اکران شد. یزدانیان از منتقدان سینمای ایران است که اولین فیلم سینمایی خود را جلوی دوربین برد و در جشنواره فجر سال گذشته مورد توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفت. این فیلم روایتی از بازگشت گلی بعد از ۲۰ سال به زادگاهش است. این زن که در فرانسه زندگی می‌کرد، تصمیم می‌گیرد به رشت بازگردد و این بازگشت شروعی برای داستان است. فیلمنامه «در دنیای تو ساعت چند است؟» را خود یزدانیان نوشته است و علی مصفا علاوه‌بر بازیگری تهیه‌کننده این فیلم نیز هست.
  • یک پیروزی با تلفات سه‌نفره

    نظرسنجی‌ها در انتخابات مجلس عوام انگلیس درست عمل نکرد؛ در حالی که بیشتر رسانه‌ها از اصطلاح «Neck to Neck» یا همان شانه به شانه می‌شود، استفاده می‌کردند، یک پیروزی با اختلاف بالا از سوی محافظه‌کاران موجب حیرت ناظران سیاسی شد. دیوید کامرون، نخست‌وزیر محافظه‌کار بریتانیا پیروزی هفتم ماه مه را «شبی بسیار باشکوه» برای خود و حزبش توصیف کرد. کامرون، با خوشحالی پس از پیروزی توری‌ها اعلام کرد: «امشب شبی بسیار باشکوه و به یاد ماندنی برای حزب محافظه‌کار بود. » واشنگتن‌پست نوشت: کامرون قول داده است «برای کسانی که به او رای داده‌اند سخت کار خواهد کرد.
  • مذاکـره در دو جبهه

    سعیده‌سادات فهری عضو گروه دیپلماسی در شرایطی که تیم‌های مذاکراتی ایران و آمریکا مشغول گفت‌وگوهای هسته‌ای با هدف نگارش توافق جامع هستند، برخی مخالفان مذاکرات در داخل دو کشور به خصوص گروهی از نمایندگان عزم خود را جزم کرده‌اند تا با ایفای نقش در روند مذاکرات تاثیرگذار باشند. قصه از آنجایی شروع شد که دو نماینده کنگره آمریکا یعنی باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی و رابرت منندز، سناتور ارشد دموکرات طرح نظارت بر توافق هسته‌ای با ایران را مطرح کردند؛ طرحی که در ابتدا به واسطه داشتن برخی متمم‌ها همچون به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی توسط ایران در ازای پذیرفتن توافق با مخالفت کاخ سفید مواجه شد؛ اما سپس به دنبال برخی تعدیل‌های صورت گرفته، سنای آمریکا این طرح را تصویب کرد.
  • شیر دریایی در خیابان‌های سانفرانسیسکو

    هفته گذشته، یک شیر دریایی به نام «رابیش» که از دریا فرار کرده بود در نهایت در یکی از خیابان‌های سانفرانسیسکو، کنار یک خودرو متوقف شد. گرچه این شیر دریایی به کمک نیروهای امداد نجات پیدا کرد، اما متخصصان پستانداران دریایی نسبت به این مساله ابراز نگرانی کرده‌اند. به گفته آنها این هزار و چهارصد و پنجاهمین مورد فرار از دریا این نوع جانداران از ابتدای سال میلادی بوده است. لورا شر، سخنگوی مرکز پستانداران دریایی در ساسالیتو در این‌باره می‌گوید: متخصصان وضعیت آب و هوا معتقدند دمای آب در اطراف ساحل کالیفرنیا چندین درجه گرم‌تر از سایر نواحی اقیانوس است، بنابراین، این پستانداران برای یافتن محلی خنک‌تر جابه‌جا می‌شوند و مجددا چند روز بعد به‌منظور دادن غذا به فرزند‌ان خود به محل قبلی برمی‌گردند.
  • آرزوهـای محقق نشده

    همایون دارابی عضو گروه بورس بورس اوراق بهادار تهران جهش فوق‌العاده‌ای را فردای قرائت بیانیه لوزان از تفاهم سیاسی داشت. پس از بیش از یکسال رکود بازار با جهش تقاضا و صف‌های خرید بی‌سابقه مواجه شد. این هیجان موجب شد تا شاخص از رقم ۶۱هزار و ۵۳۳واحد به ۷۰هزار و ۸۳۴واحد رسید تا رشدی ۱۵درصدی را ثبت کند اما این رشد پایدار نبود. هر چند انتظار می‌رفت بازار حداقل در حالتی با ثبات تا تیرماه و امضا نهایی توافق سیاسی باقی بماند آنچه رخ داد سقوطی سنگین و سریع بود. شاخص پس از ۹ روز رشد از تفاهم لوزان وارد فاز سقوط شده و به رقم ۶۳هزار و ۶۸واحد در روز دوشنبه (نگارش این مطلب)رسید.
  • سقوط در هتل تارا

    مرگ مشکوک و بحث‌برانگیز دختر جوانی در هتل تارای مهاباد که از طبقه چهارم به پایین پرت شده بود به واکنش خشمگینانه شهروندان این شهر، زخمی شدن چندین مامور نیروی انتظامی وآتش گرفتن این هتل منجر شد. خبر ابتدا در شبکه‌های اجتماعی پیچید. بعد با بروز شایعاتی درباره تجاوز به دختر جوان و خودکشی، ماجرا وارد فاز تازه‌ای شد. در این حال سخنگوی قوه‌قضائیه خبرداد که پرونده با سرعت مورد رسیدگی قرار گرفته و نتایج اعلام می‌شود. گفته شده برخی رسانه‌های عربی در دامن‌زدن به شایعات دست داشته‌اند. .
  • موسیقی ایران ریکاوری می‌خواهد

    لی‌لا رضایی چنگیز حبیبیان خواننده‌ای است که در سال هایی فعالیت حرفه‌ای‌اش را آغاز کرد که موسیقی پاپ تا این اندازه گسترده نبود و محدودیت های زیادی وجود داشت. او از نسل خواننده‌هایی است که به سختی وارد عرصه موسیقی شدند و در دهه های ۷۰ و ۸۰ فضا را برای فعالیت خواننده های موسیقی پاپ آسان‌تر کردند. او تاکنون ۱۰ آلبوم روانه بازار کرده است و یازدهمین آنها نیز قرار است به‌زودی منتشرشود. با این خواننده که حالا نسبت به قبل کم کارتر شده است گفت و گو کرده ایم:

    شما سال های گذشته حضور فعالی داشتید اما مدت‌ها است که کم کار شده اید.
  • سرمایه‌گذاران انرژی در راه ایران

    در شرایطی که بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی در انتظار تعیین تکلیف نهایی توافق ایران با کشورهای غربی هستند برگزاری نمایشگاه بین‌المللی نفت موجب شد تا میزان استقبال این سرمایه‌گذاران بیشتر عیان شود.
    نمایشگاهی که امسال متفاوت از سال‌های قبل با حضور ۶۰۰ شرکت خارجی از ۲۹ کشور و ۱۲۰۰ شرکت داخلی به فرصتی برای رایزنی سرمایه‌گذاران خارجی در ایران تبدیل شد. رایزنی برای حضور در کشوری که پیش از تحریم‌ها، محلی امن برای سرمایه‌گذاری بود و حالا با توجه به پیشرفت مذاکرات هسته‌ای و احتمال لغو تحریم‌های صنعت نفت ایران در آینده نزدیک، دوباره نگاه‌های مشتاق سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده است.
  • روح تاچر در کالبد کامرون

    هادی خسروشاهین دبیر گروه بین‌الملل سوسیالیست‌های اروپایی بازیگران دوره بحران نیستند؛ بر شانه‌های لیبرال‌ها می‌ایستند و از نردبان قدرت بالا می‌روند. هم تونی‌بلر بریتانیایی و هم فرانسوا اولاند فرانسوی هنرشان فرصت‌طلبی بود و استفاده از بهشت اقتصادی که لیبرال‌ها برایشان دست و پا کرده بودند. سیاست شیراک- سارکوزی در فرانسه بیشتر از یک دهه به تولید و انباشت ثروت دامن زد و موجبات اوج‌‌گیری سرزمین دوگل در مناسبات بین‌المللی و عرصه‌های امنیتی و نظامی را فراهم کرد. خط مشی اقتصادی و سیاسی تاچر- میجر نیز به اصلاح ساختار اقتصادی در بریتانیا انجامید و بر رشد و رونق بر مبنای سیاست‌های انباشت سرمایه افزود.
  • بی‌سرزمین‌تر از باد

    وقتی از جایی دل می‌کنند تا به جای جدید دل ببندند، مجبورند دل به دریا بزنند. این وصف‌الحال مهاجران آفریقایی و خاورمیانه‌ای است که این روزها نامشان دوباره مطرح شده است. نامشان هم به این دلیل بر سر زبان‌ها افتاده که دل به دریا زدنشان، به غرق شدن‌شان ختم شد. قاچاقچیان انسانی که وعده بهشتی دیگر داده بودند، مهاجران را روی آب رها می‌کنند و خود مسیر فرار را بر قرار ترجیح می‌دهند. اما چرا آدم‌هایی از آفریقا و خاورمیانه مشتاق حضور در قاره سبز هستند، دلایل متفاوتی دارد. کارشناسان هر یک از زاویه‌ای به این موضوع پرداخته اند.
  • ۹ قابلیت‌ اندروید که بایـد از آن استفاده کنید

    سیستم‌عامل اندروید از امکانات و ویژگی‌های زیادی برخوردار است. گاهی این ویژگی‌ها از دید برخی از ما مخفی می‌ماند. ویژگی‌هایی که می‌تواند باعث انجام کارهای شما به شکل حرفه‌ای تر و سریع‌تری شود. اگر از کاربران سیستم‌عامل اندروید هستید و دوست دارید از امکانات گوشی چند میلیونی خود حداکثر استفاده را ببرید می‌توانید در ادامه با ما همراه باشید. در گزارش زیر ۹ قابلیت سیستم عامل اندروید را به شما معرفی می‌کنیم که از وجود آنها بی‌خبر هستید. Android Device Manager برای امنیت از راه دور
    در اندروید قابلیت Android Device Manager یا ADM، به شما اجازه می‌دهد تا گوشی خود را ردیابی و قفل کنید، زنگ آن را به صدا در‌آورید یا تمام اطلاعات آن را پاک کنید.
  • نگاه من

    این هفته و پس از تاخیری چند روزه چهارمین آلبوم رسمی محسن یگانه منتشر شد. این خواننده در سال ۸۷ اولین آلبوم رسمی‌اش را با نام «نفس‌های بی هدف» روانه بازار کرد که با استقبال خوبی هم مواجه شد. یگانه در سال ۸۹ « رگ خواب»، ۹۱ «حباب» ودر سال ۹۲ هم یک آلبوم اینترنتی منتشر کرد و حالا «نگاه من» تازه ترین اثر رسمی این خواننده است که در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است. این آلبوم سیزده قطعه دارد که خود یگانه، ترانه سرا و آهنگساز همه قطعات آن است. در بخش تنظیم هم علی ثابت که سرپرست ارکستر این اثر هم هست در کنار، اشکان آبرون و احسان حبیبی و محسن یگانه قطعات ر ا تنظیم کرده‌اند.
  • قوانین پیام‌نویسی در کسب‌وکار

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد در Object management Group (کنسرسیومی از صدها شرکت کامپیوتری که استانداردهایی را بر مولفه‌های نرم‌افزاری می‌نویسند تا بتوانند با یکدیگر تعامل داشته باشند) قوانین آداب رفتار در کسب‌وکار وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. در ماه ژانویه آکادمی مدیریت مطالعه‌ای انجام داد که در آن بیان می‌کرد افرادی که متنی بعد از کار دریافت می‌کنند معمولا درمورد آن خشمگین می‌شوند. تاکنون ایمیل و اشکال دیگر ارتباطات الکترونیک در رده اول قرار گرفته‌اند. بنابراین، چه زمانی اقتضا می‌کند به همکارتان ایمیل بزنید؟ و چگونه می‌توانید ارتباطات الکترونیک ناخواسته را در خارج از ساعت‌های کاری کاهش دهید؟
    طی سه سال گذشته، تصمیم گرفتم که به تماس‌های ناخواسته پایان دهم؛ اکنون اصلا به ایمیل‌های صوتی گوش نمی‌دهم، چون اخیرا موجب ناراحتی فردی شده‌ام، تصمیم گرفتم که تحقیق بیشتری انجام دهم و آنچه را که آموخته‌ام به همه آموزش دهم.
  • قابلیت‌های خوب و کاربردی دوربین گوشی‌های هوشمند

    گوشی‌های هوشمند در سال‌های اخیر از نظر دوربین پیشرفت زیادی کرده‌اند. دوربین این گوشی‌ها نه‌‌تنها از نظر سخت ‌افزاری و مشخصات فنی پیشرفت خوبی داشته، بلکه امکانات نرم‌‌افزاری زیادی هم به آنها اضافه شده است که اغلب در دوربین‌های حرفه‌ای هم به سختی یافت می‌شود. در اینجا بعضی از بهترین قابلیت‌های مفید و شگفت‌‌انگیز دوربین گوشی‌های هوشمند بررسی و معرفی شده‌اند. دوربین گوشی‌های هوشمند حتی انواع پرچمدار و حرفه‌ای آنها، از نظر کیفیت هرگز نمی‌توانند جایگزین دوربین‌های حرفه‌ای DSLR شوند. با این حال اما به اعتقاد بسیاری بهترین دوربین همان دوربینی است که همیشه همراه شما است.
  • بوداپست شهری با حمل‌و‌نقل عمومی «آبی»

    سعید انوری‌نژاد در قسمت پیش، از ورودمان به بوداپست و فرهنگ و تاریخ مجارستان گفتم. در این قسمت و قسمت آینده به دیدنی‌های بوداپست و بخش‌هایی از شهر که کمتر توجه توریست‌ها را بر‌می‌انگیزد خواهم پرداخت. تعطیلات تابستانی به پایان رسیده بود و صبح روز اول هفته خیابان‌ها شلوغ و مردم در حال رفتن به سر کار و درس خویش بودند و در ایستگاه‌های اتوبوس جمعیت بسیاری در حال پیاده و سوار شدن. اتوبوس‌های ایکاروس که از اوایل دهه ۷۰ پایشان به ایران هم باز شد، به وفور در خیابان‌ها به چشم می‌خورد. این اتوبوس‌ها ساخت خود مجارستان است و حالا تمام بار حمل‌و‌نقل درون‌شهری اتوبوسی بر عهده این کارخانه است.
  • حاشیه هفته

  • «فرشته»، هدیه‌ای مهاجر است

    ترجمه: مجتبی پورمحسن لئونارد نورمن کوهن در سپتامبر سال ۱۹۳۴ در شهر مونترال ایالت کبک کانادا متولد شد. در جوانی به دانشگاه مک گیل رفت. اولین مجموعه شعر او با نام «بگذارید تاریخ اساطیر را بسنجیم» در سال ۱۹۵۶ منتشر شد. کوهن سپس برای گذراندن یک بورسیه تحصیلی به جزیره هیدرای یونان رفت هفت سال اقامت کوهن در یونان به خانه به دوشی گذشت که حاصلش مجموعه شعر «گل‌هایی برای هیتلر» (۱۹۶۴) و دو رمان «بازی محبوب» (۱۹۶۳) و «مالباختگان زیبا» بود. هریک از این کتاب‌ها بالغ بر هشتصد هزار نسخه در سراسر دنیا فروش داشت.
  • تعمیق رکود در بازار آپارتمان‌های لوکس

    رکود بازار آپارتمان‌های مسکونی لوکس که تا یک سال پیش به‌دلیل داشتن متقاضیان خاص، کمتر به چشم می‌آمد، این روزها به شکلی محسوس بر بازار این دسته از واحدها، سنگینی می‌کند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، اگر چه رکود بازار معاملات مسکن ابتدا از معاملات آپارتمان‌های معمولی که اغلب مشتریان آنها متقاضیان مصرفی این واحدها هستند شروع شد، اما هم‌اکنون با ادامه پیدا کردن رکود، بازار واحدهای مسکونی لوکس و بزرگ متراژ هم تحت تاثیر قرار گرفته و در رکودی سنگین‌تر از آنچه هم‌اکنون در بازار واحدهای معمولی وجود دارد، روبه‌روست.
  • اختلاس از نوع «صندوق‌دانشجویی»

    اگرچه گوشمان به شنیدن خبرهای اختلاس عادت کرده اما آخرین نمونه آن در دولت احمدی‌نژاد به اختلاس ۳۲ میلیارد تومانی در صندوق رفاه دانشجویی باز‌می‌گردد؛ آنجا که به گفته وزیر علوم با قراردادهای صوری، پول بچه‌های مردم را بالا کشیده‌اند و از یک سال و نیم گذشته، قوه قضائیه در حال پیگیری پرونده است. نکته مهم اینکه اختلاس در زمان مدیریت کسی صورت گرفته که ۱۲۵ نماینده با جمع‌آوری امضا در زمان فرجی‌دانا خواهان ابقای وی در مقامش بودند اما حالا همان نمایندگان ظاهرا در جریان اختلاس نیستند!.
  • موتور محرک تقاضا در بازار خودرو

    مرجان شهریاری دبیر گروه خودرو بازار سوت و کور خودرو این روزها به دنبال محرکی است تا شاید بتواند روزهای پررونق خود را بیابد. در این بین هر چند خودروسازان با فروش اقساطی و شرایطی خود سعی در تحریک بازار دارند اما ظاهرا مشتریان هنوز نتوانسته‌اند خواسته خود را با قیمت فعلی خودروها وفق دهند. در این زمینه برخی متقاضیان خودرو معتقدند که تناسبی بین کیفیت و قیمت کنونی خودروها وجود ندارد. با تمام این اوصاف شورای پول و اعتبار طی هفته جاری در حالی افزایش وام خودرو تا سقف ۱۵ میلیون تومان و تسهیلات خرید خودرو بابت جایگزینی فرسوده‌های شخصی را معادل ۸۰ درصد قیمت خودرو و حداکثر ۲۰ میلیون تومان مصوب کرد که خودروسازان و دست‌اندرکاران تولید امید زیادی به تحرک بازار با توجه به مصوبه شورای مذکور دارند.
  • ۶ قانون مالی برای کمک به دیگران

    مدیریت مالی زندگی چنان موضوع پیچیده‌ای است که گاهی حتی درست یا غلط بودن آن هم مشخص نیست. با این حال می‌توان با تکیه بر قوانینی که برخی کارشناسان در اختیار ما قرار می‌دهند به وضعیتی برسیم که با چالشی جدی مواجه نشویم. یکی از مسائل مهمی که علاوه‌بر حفظ امنیت مالی و اجتماعی برای فرد و خانواده او وجود دارد این است که گهگاه برخی از اعضای خانواده بزرگ‌تر ما یا دوستان نزدیک ما نیازی جدی به کمک مالی پیدا می‌کنند و عدم توانایی کمک به آنها در چنین مواردی می‌تواند برای همه آزاردهنده و ناراحت‌کننده باشد. در اینجا ده قانون را در مورد پس‌انداز، بدهی، بازنشستگی و خرید خانه فراهم کرده‌ایم که قوانین کاملی نیستند، اما می‌توانند برای حفظ امنیت خود و یاری به دیگران در مواقع ضروری به شما کمک کنند.
  • دلواپسی اعراب

    مقامات کشورهای عرب منطقه از دیروز در شرایطی به کمپ دیوید رفته‌اند که به نظر می‌رسد اوباما قصد دارد در آستانه حصول توافق احتمالی هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ ضمن همراه کردن کشورهای منطقه به اعراب اطمینان دهد که این توافق نمی‌تواند تهدیدی علیه آنها باشد. از سوی دیگر، رویترز پیش از این گزارش داد که هدف از اجلاس کمپ‌دیوید، ایجاد یک سیستم دفاعی منطقه‌ای برای مقابله با آن‌چه «خطر ایران» عنوان می‌شود،خواهد بود. همزمان گفته می‌شود که اوباما هم خواسته‌های خود را در کمپ‌دیوید مطرح می‌کند. .
  • راه‌حل میمون‌ها برای آجیل‌های سربسته

    میمون‌های کپوچین ریش‌دار، خانواده‌ای از میمون‌های شنل‌پوش از نظر شکستن آجیل‌هایی که پوست سختی دارند دومین جایگاه را به خود اختصاص داده‌اند. در واقع، پس از انسان‌ها که به کمک ابزارهای مختلفی که در اختیار دارند می‌توانند آجیل‌های مختلف را به آسانی بشکنند، این میمون‌ها روش ویژه‌ای را به‌کار می‌گیرند. آخرین تحقیقات نشان می‌دهد این نوع میمون، با یافتن سنگی بزرگ، آجیل، مثلا فندق مورد نظر را روی سنگ قرار داده و با یک ضربه، ترکی روی آن ایجاد می‌کند. سپس، فندق را برداشته و محل ترک را به دقت جست‌وجو می‌کند.
  • اکران - ۲۴ اردیبهشت ۹۴

  • موج سواران مرگ

    مدیترانه موطن مهاجران غیرقانونی شده است. درحالی‌که کمتر از یک ماه پیش صد‌ها مهاجر در این دریا غرق و به دیار ابدی شتافتند، دوباره از این دریا خبر می‌رسد که بیش از ۳ هزار مهاجر غیرقانونی توسط نیروهای امنیت دریایی نجات داده شده‌اند. میزان بالای مرگ و میر مهاجران در این دریا به حد هشدار رسیده است. در این‌باره گارد ساحلی ایتالیا می‌گوید که بیش از ۳۷۰۰ مهاجر را هفته گذشته در آب‌های مدیترانه و در نزدیکی سواحل لیبی نجات داده است. گفته شده که نجات یافتگان به بنادر ایتالیا منتقل شده اند.
    یکی از سخنگویان گارد ساحلی ایتالیا گفته که عملیات نجات تا روز ۱۳ اردیبهشت ادامه داشته و مورد مرگ و میری مشاهده نشده است.
  • استارت به مسکن اجتماعی

    وزارت راه و شهرسازی با اعلام جزئیات کاملی از طرح جدید تامین مسکن کم‌درآمدها، شرایط ساخت مسکن اجتماعی را تشریح کرد. طرح مسکن اجتماعی اواخر سال گذشته در هیات دولت و شورای عالی رفاه به تصویب رسید. به موجب این طرح که مدت اعتبار اجرایی آن ۶ ساله تعیین شده، مقرر شد سالانه ۱۲۵ هزار خانوار کم درآمد - عضو ۴ دهک اول جامعه - تحت پوشش یکی از اشکال پیش‌بینی شده مسکن اجتماعی قرار گیرند. مسکن اجتماعی در سه شکل ساخت مسکن ملکی، ساخت مسکن اجاره و پرداخت کمک هزینه اجاره بها -یارانه اجاره‌بها- اجرا خواهد شد. وزارت راه و شهرسازی و کار و تعاون در تفاهم‌نامه‌ای که اخیرا با یکدیگر امضا کردند، به صورت مشترک مسوولیت هدایت و پیشبرد مسکن اجتماعی را تقبل کرده‌اند.
  • عکس خبری - ۲۴ اردیبهشت ۹۴

  • بررسی انتقال پایتخت

    شورای نگهبان سرانجام طرح «امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور» را تایید کرد. قرار است شورایی ۱۵ نفره تشکیل شود تا ظرف دو سال مطالعه کارشناسی تشخیص دهد که آیا تهران قابلیت پایتخت ماندن را دارد یا اینکه مراکز اداری و سیاسی آن باید منتقل شود. حالا اینکه انتقال کی و به کجا صورت پذیرد منوط به لایحه دیگری است که هیات دولت باید درباره آن تصمیم بگیرد. گفته شده انتقال پایتخت ۷۸ میلیارد دلار هزینه دارد. دردولت دهم، پرند به‌عنوان جایگزین تهران پیشنهاد شد. .
  • منحرف‌سازی انتقاد‌ها با آثار هنری

    سینا قنبر‌پور وقتی یکهزار و ۵۰۰ بیلبورد از ۱هزار و ۶۰۰ بیلبورد تبلیغاتی پایتخت به خدمت طرحی تحت‌عنوان «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» درآمد خاطره‌های مختلفی از شیوه و نگاه مدیریت شهری در ۹ سال گذشته در ذهن جریان گرفت. کمی قبل از آنکه «محمدباقر قالیباف» سراز «بهشت» تهران درآورد، یعنی همان روزهایی که او می‌خواست اعلام کند که در رقابت‌های انتخاباتی ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۴ شرکت می‌کند، نزدیکان او از تغییری خبر می‌دادند که همه نگاه‌ها را به خود جلب خواهد کرد. روز اعلام رسمی کاندیداتوری فرمانده سابق پلیس که فرا رسید او با کت و شلواری قهوه‌ای رنگ پشت تریبون قرار گرفت.
  • فرصت دوباره به علاءالدین

    میانه دی‌ماه بامداد آخرین روز هفته بود که ماموران شهرداری به پاساژ قدیمی علاءالدین آمدند و برخی از مغازه‌های طبقه هفتم و منفی سه آن را تخریب کردند. اجرای حکم کمیسیون ماده ۱۰۰ در خصوص این پاساژ چند روزی بود که از سوی ماموران اجرایی شهرداری و اعضای شورای شهر پیگیری می‌شد، اما با مقاومت‌هایی روبه‌رو بود تا آنکه در یک مانور شبانه برخی از واحد‌های طبقه ۷ تخریب شد. آغاز داستان علاءالدین
    نخستین‌بار احمد حکیمی پور نسبت به ساخت‌وساز در طبقه ۷ این پاساژ تذکر داد. اما به جای پاسخ به این تذکر مدیران شهری در مراسم افتتاح این طبقه که در نیمه شعبان برگزار شده بود شرکت کردند و روبان آغاز به‌کار این طبقه را بریدند.
  • پیروزی محافظه‌کاران در انگلیس

    با مشخص شدن نتایج انتخابات انگلیس، دیوید کامرون، رهبر حزب محافظه‌کار و نخست‌وزیر فعلی این کشور همچنان در خانه شماره ۱۰ خیابان داونینگ (دفتر نخست‌وزیری) ماندگار شد تا برای ۵ سال دیگر سرنوشت انگلیس را در دستانش بگیرد. در این انتخابات حزب محافظه‌کار توانست با ۳۲۹ کرسی از ۶۵۰ کرسی مجلس عوام بدون نیاز به ائتلاف دولت آینده را تشکیل دهد. پس از این پیروزی، اد میلیبند، رهبر حزب کارگر، نیک کلگ رهبر حزب لیبرال دموکرات و ایجل فاراژ رهبر حزب ملی‌گرای استقلال استعفا دادند. .
  • ایران؛ بازار فروش یا سرمایه‌گذاری؟

    محمدحسین بابالو
    عضو گروه نفت و پتروشیمی
    بیستمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی در حالی به کار خود پایان داد که حضور شرکت‌های مختلف داخلی و خارجی شرایطی را ایجاد کرد که با وجود استفاده از غرفه‌های موقت و استفاده حداکثری از فضای موجود، باز هم ۲۰۰ شرکت فرصت حضور را از دست دادند. مثل همیشه شرکت‌های چینی از بیشترین تعداد شرکت‌کننده برخوردار بوده و البته خودنمایی شرکت‌های اروپایی با پیش قدم شدن شرکت‌های ایتالیایی نیز افزایش یافته بود ولی نه در خور نام و توانمندیشان. عدم حضور شرکت‌های بزرگ بین‌المللی همچون شل و توتال و.
  • نقل‌و‌انتقال خودرو در دفاترثبت یا پلیس؟

    ثبت نقل‌و‌انتقال خودرو در دفاتر اسناد رسمی، چندسالی است که به کشمکش میان «سازمان ثبت اسناد و املاک کشور» و «پلیس راهنمایی و رانندگی» تبدیل شده است. جدالی که هر یک در آن خود را محق می‌داند و دیگری را فاقد صلاحیت برای اظهار نظر در این باره در نظر می‌گیرد. مشکل از جایی آغاز شد که در سال ۹۲ سرهنگ احمد رستمی، معاون فنی مهندسی پلیس راهور ناجا ثبت نقل‌و‌انتقال خودروها در دفترخانه‌ها را اختیاری اعلام کرد و اینکه مالکان خودرو هیچ‌گونه الزامی در این‌باره ندارند. به‌دنبال این موضوع بحث «اختیاری» یا «اجباری» بودن ثبت نقل‌و‌انتقال خودرو داغ شد و تا امروز نیز همچنان به‌عنوان چالشی جدی میان این دو سازمان وجود دارد.
  • رمان ایرانی

  • مسیر متفاوت انگلیسی ها

  • گالری گردی - ۲۴ اردیبهشت ۹۴

  • وسمه بر ابروی کور

    هوشنگ اعلم روزنامه نگار بی‌ذوقی درد بدی اگر نباشد صفت خوشایندی نیست. بدتر از بی‌ذوقی اما نشناختن زمان و مکان است برای خوش ذوقی کردن و خودنمایاندن در جایی که جای خودنمایی نیست چنان‌که معلق زدن بر لبه‌ پرتگاه و آوازخوانی در هیاهوی توفان و این کاری است که گه‌گاه متولیان اداره امور شهر تهران می‌کنند. این واقعیت که تهران یکی از بی‌هویت‌ترین شهرهای جهان است واقعیت مکتومی نیست و مدت‌هاست که در قبیله خودی‌ها هم برخی صدایشان درآمده است که آنچه متولیان بر سر تهران آورده‌اند و می‌آورند پایتخت نظام جمهوری اسلامی ایران را به محیطی بدل کرده است که زشتی ظاهر و پلشتی باطنش به ضرب و زور هیچ بزک دوزکی پنهان نمی‌شود.
  • نظرسنجی‌های توهم‌زا

    انتخابات مجلس عوام انگلیس که رقابت‌های آن ماه‌ها با گمانه‌زنی‌ها، نظرسنجی‌ها و پیش‌بینی‌های متعدد و مختلف همراه بود سرانجام در روز ۷ مه ‌۲۰۱۵ برگزار شد و در حالی‌که قطعی‌ترین و علمی‌ترین نظرسنجی‌ها پیش‌بینی می‌کرد که هیچ حزبی اکثریت قاطع را به‌دست نخواهد آورد و دولت جدید انگلیس ناچار دولتی ائتلافی خواهد بود، در کمال ناباوری همگان به‌ویژه اصحاب رسانه حزب محافظه‌کار به رهبری دیوید کامرون اکثریت قاطع کرسی‌های مجلس عوام را به‌دست آورد تا به سکان‌داری دولت برای پنج سال دیگر ادامه دهد. حزب محافظه‌کار با کسب ۳۳۱ کرسی از ۶۵۰ کرسی مجلس عوام، توانست به‌عنوان حزب غالب در پارلمان انگلیس برای پنج سال دیگر و بدون نیاز به تشکیل ائتلاف با احزاب کوچک‌تر به سکان داری دولت ادامه دهد.
  • جدال پارلمان‌ها در بحبوحه مذاکرات

    همزمان با آغاز نگارش متن توافق جامع هسته‌ای، دلواپسان هر دو طرف هم که در بحبوحه مذاکرات هر از گاهی خودی نشان داده‌اند، شروع به نگارش متن‌هایی کردند که به نوعی توافق نهایی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. در آمریکا مجلس سنا پس از رأی موافق کمیته سیاست‌خارجی، به طرح «نظارت کنگره بر توافق احتمالی با ایران» رای داد تا بار دیگر آتش اختلافات داخلی در ایالات متحده دامنگیر مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ شود. براساس قانون پیشنهادی، دولت آمریکا باید متن توافق نهایی را به محض تکمیل شدن به همراه مواد محرمانه به کنگره بفرستد.
  • زمزمه ترمیم کابینه

    با گذشت دو سال از استقرار دولت یازدهم، زمزمه‌هایی از تغییرات در بدنه دولت به گوش می‌رسد. با وجود آنکه آشنا مشاور رئیس‌جمهور، اظهارات قبلی خود درباره تغییرات در سطح وزرا و استانداران را تکذیب کرد، اما به نظر می‌رسد در آستانه انتخابات مجلس دهم باید منتظر تغییرات مهمی در کابینه باشیم. در عین حال وی گفته بود که برخی استانداران توانایی کافی برای اداره امور استان‌شان را ندارند. در این میان شاید نشانه آغاز این تغییرات انتصاب استاندار جدید استان مرکزی باشد. .
  • ماهی‌ها و مرجان‎های خلیج‌فارس

    مجموعه‌ای از آثار ۳۸ هنرمند درباره ماهی‌ها و مرجان‎های خلیج‌فارس در گالری فرهنگسرای نیاوران به‌نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه مربوط به پروژه «ماهی و مرجان» است که با دعوت از ۲۶ هنرمند نقاش و ۱۲ هنرمند تصویرگر به‌دنبال خلق آثار هنری و جلب توجه مردم و مسوولان به مشکل زیست‌محیطی بوده است. در نمایشگاه «ماهی و مرجان» آثاری از پرویز کلانتری، حسین محجوبی، گیزلاوارگا سینایی، قباد شیوا، بهرام دبیری، حسین ماهر، معصومه مظفری، مینا غازیانی، و. . . . به نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه تا فردا جمعه ۲۵ اردیبهشت در گالری فرهنگسرای نیاوران به نشانی انتهای خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران برپاست.
  • چگونه فرزندی اقتصادی تربیت کنیم؟

    گروهی از کارشناسان مدیریت مالی معتقد هستند داشتن مهارت مالی و پولی بیش از تحصیلات دانشگاهی در موفقیت فرد نقش دارد. از این رو توصیه می‌کنند فرزندان از سن پایین (مثلا دوسالگی) باید برای دستیابی به مهارت‌های مالی و پولی آموزش ببینید. سنینی که بسیاری از والدین گمان می‌کنند باید تمام تلاش خود را صرف آموزش مهارت‌های اولیه زندگی فرزندان خود کنند. ممکن است این سوال به ذهن شما خطور کند که چگونه می‌توان به کودکی که به راحتی قادر به صحبت کردن نیست، مفهوم پس انداز کردن را آموخت؟ کارشناسان در پاسخ به این سوال می‌گویند: بچه‌های یک تا ۲ ساله اگرچه ارزش پول را نمی‌فهمند اما می‌توان مفهوم کاهش ضایعات را به آنها یاد داد.
  • راز تخم‌گذاری پنگوئن‌های جنتو

    پنگوئن‌های جنتو که مشابه بیشتر همنوعان خود تک‌همسری را برمی‌گزینند، توجه ویژه‌ای به فرزندان خود نیز دارند. برای این منظور، آنها از مدفوع خود جهت ذوب کردن سطح یخ موجود در محل زندگی استفاده می‌کنند. به این ترتیب، تعداد زیادی از پنگوئن‌ها در یک سطح مشخص مدفوع می‌کنند که به علت رنگ تیره آن، انرژی خورشید در آن محل بیشتر جذب می‌شود و در نتیجه یخ در آن محدوده ذوب می‌شود. به این ترتیب، مکانی برای بیرون آمدن و نگهداری از تخم این پنگوئن‌ها ایجاد می‌شود. محققان بیش از یکسال زمان برای مشاهده این پدیده زمان صرف کردند تا راز نگهداری از فرزندان این گونه از پنگوئن‌ها را که بسیار نادر است (کمتر از ۳۰۰ هزار جفت از آنها وجود دارد) را کشف کنند.
  • دچار افراط و تفریط شده‌ایم

    آسیه اسحاقی طرح «نگارخانه‌ای به وسعت یک شهر» جدیدترین طرح هنری شهرداری تهران است. از هفته گذشته ۷۰۰ اثر هنری ایرانی و خارجی در معابر اصلی و بزرگراه‌های پایتخت به نمایش درآمده است که این کار واکنش‌های زیادی را در پی داشته است؛ مخالفان و موافقانی که در فضاهای مجازی صف‌آرایی کرده‌اند، هرچند این جنگ مجازی هنوز پیروزی نداشته است اما توانسته همه نگاه‌ها را به این طرح متوجه کند. غلامرضا انصاری، عضو شورای شهر تهران معتقد است کارهای فرهنگی و نمایش آثار هنری در سطح شهر تهران باید به گونه‌ای باشد که کمترین اعتراض را نسبت به خود داشته باشد.
بیشتر