به نظر می‌رسد نتایج انتخابات پارلمانی بریتانیا، برای سیاستمداران این کشور غیرمترقبه بود. حزب محافظه‌کار (Conservative Party) که به‌طور غیررسمی، «توری‌ها» (The Tories) خوانده می‌شود، توانست پس از 23 سال اکثریت آرا را به‌دست آورد و با 331 کرسی به‌دست آمده، می‌تواند راسا و مستقلا دولت تشکیل دهد. از این‌رو نیاز به آرای احزاب دیگر از جمله حزب لیبرال دموکرات ندارد. این پیروزی در حالی به‌دست آمد که حزب کارگر و لیبرال دموکرات شکست سنگینی را متحمل شده و حزب کارگر که تقریبا 100 سال رقیب حزب محافظه‌کار است حدود 100 کرسی کمتر از محافظه‌کاران به‌دست آورد. از طرف دیگر حزب لیبرال دموکرات با نتایج عجیبی مواجه شد و حدود 50 کرسی را از دست داد.
نتایج انتخابات به سرعت آثار خود را نشان داد؛ به نحوی که اد میلیبند، رهبر حزب کارگر، نیک کلگ رهبر حزب لیبرال دموکرات و نایجل فاراژ، رهبر حزب استقلال انگلیس به دلیل شکست در انتخابات پارلمانی این کشور استعفا دادند. استعفای رهبران این احزاب صحنه را برای حزب محافظه کار آماده می‌کند تا در عرصه سیاسی انگلیس دست بالا را داشته باشد. در عین حال دیوید کامرون به‌عنوان رهبر حزب محافظه‌کار از طرف ملکه الیزابت دعوت شد تا ریاست دولت را در دست بگیرد و در مقام نخست‌وزیر کابینه خود را تشکیل دهد و پنج سال سکان و هدایت دولت بریتانیا را در دست داشته باشد.
به نظر می‌رسد که پیروزی حزب محافظه‌کار با آرای قوی چیزی است که می‌تواند مورد خرسندی و رضایت اتحادیه اروپا هم باشد. به این دلیل که حزب محافظه‌کار کمتر از احزاب دیگر بریتانیا مخالف اتحادیه اروپا و سیاست‌های اروپایی است. در عین حال دیوید کامرون قول داده بود اگر در انتخابات پیروز شود، در سال 2017 همه پرسی را اعلام خواهد کرد تا مردم درباره عضویت در اتحادیه اروپا رای دهند. کامرون پس از پیروزی در انتخابات پارلمانی مواضع خود را اعلام و بیان کرد که بر سر مواضع و وعده خود باقی خواهد ماند و این رفراندوم را برگزار خواهد کرد.به اعتقاد کارشناسان با آرای بالایی که حزب محافظه کار به‌دست آورده، موضع انگلیس در داخل اتحادیه اروپا تقویت خواهد شد و لندن توان چانه‌زنی خود را افزایش خواهد داد و با مسائل مختلفی که میان بریتانیا و اتحادیه اروپا وجود دارد، این کشور از موقعیت جدید و بهتری برخوردار خواهد شد. بریتانیا خواهان این است که تغییراتی در مقررات و قوانین اتحادیه اروپا صورت گیرد و این تغییرات بیشتر در چارچوب اهداف و سیاست‌های دولت بریتانیا بازنگری شود. از جمله این مباحث، قوانین مهاجرت و مهاجران خارجی به بریتانیا بوده که این موضوع برای لندن از اهمیت بالایی برخوردار است. مقامات بریتانیا اعلام کرده‌اند که مایل به دادن امتیازهای بیشتر به مهاجران خارجی نیستند و اگر کسی به بریتانیا می‌آید، باید مدتی مقیم این کشور باشد و کار کند تا پس از گذشت چند سال بتواند از امتیازهای جامعه انگلستان برخوردار شود. این موضوع محل اختلاف بریتانیا و اتحادیه اروپا بوده و اتحادیه خواهان متعهد ماندن بریتانیا به مصوبات قبلی است. با این وصف نتیجه انتخابات پارلمانی بریتانیا هم موقعیت دولت محافظه‌کار را تقویت کرده و هم اینکه با استقبال اروپایی‌ها مواجه شده است.