پرکاربردترین شاخه های رشته حسابداری را بشناسید
رپرتاژ آگهی: با وجود اینکه شاخههای حسابداری گسترده است، بازار کار مناسبی برای آنها وجود دارد. ما در این مقاله به معرفی شاخههای حسابداری و اهمیت آن میپردازیم و با عملکردهای خاص و موارد مورد استفاده این شاخهها آشنا خواهیم شد.
انواع شاخه های رشته حسابداری
حسابداری مانند رشتههای دیگر، شاخههای متفاوتی دارد. شاخههای حسابداری با توجه به نیاز متفاوت کسبوکارها ایجاد شده است. در ادامه درباره وظایف و بازار این رشتهها اطلاعاتی را خدمتتان ارائه میکنیم.
۱. حسابداری مالی
در حسابداری مالی، حسابداران وظیفه ثبت صورتهای مالی و ارائه گزارشهای دقیقی درباره آن را برعهده دارند. حسابداری مالی به کسبوکارها کمک میکند که تصمیمهای مالی مهم را با دقت بیشتری اخذ کنند. همچنین تأمین کنندگان کالا و خدمات شرکت در جریان مالی شرکت قرار بگیرند و در صورتی که شرکت نیاز به وام دارد، برای آن اقدام کنند. هدف در حسابداری مالی، کنترل هزینهها و دستیابی به بیشترین سود است.
۲. حسابداری صنعتی
حسابداری صنعتی یا حسابداری بهای تمام شده یکی از سختترین شاخههای رشته حسابداری است. بازار کار این شاخه از حسابداری در سالهای اخیر بسیار بزرگتر شده است. همانطور که از نام حسابداری صنعتی پیداست در مؤسسات تولیدی و صنعتی کاربرد دارد. حسابداران در این شاخه از حسابداری به تنظیم بودجه، تعیین هزینههای استاندارد، هزینههای واقعی عملیات، هزینههای تولید، دوایر یا محصولات، محاسبه انحرافات و مشخص کردن سودآوری و مصرف وجوه اجتماعی ارتباط دارد.
۳. حسابداری پیمانکاری
به بررسی و محاسبه صورتهای مالی در پروژههای پیمانکاری، حسابداری پیمانکاری میگویند. حسابداری پیمانکاری در مشاغل مختلفی کاربرد دارد. مانند تجهیزات ساختمانی، کشاورزی، تأسیسات، صنعت و معدن، راه و ترابری، ارتباطات، آثار باستانی، نفت، گاز و .. کاربرد دارد. حسابداران پیمانکاری باید در زمینهٔ قوانین قراردادهای پیمانکاری، قوانین مالیاتی و پیمانهای ارزی اطلاعات لازم داشته باشند. همچنین وظیفه دارند که کلیهٔ این موارد را محاسبه کنند.
4. حسابداری حسابرسی
حسابرسی یکی از شاخههای مهم و حساس حسابداری است. حسابرسان میتوانند هم از داخل شرکت فعالیت حسابرسی انجام دهند و هم از خارج از شرکت برای انجام فعالیت حسابرسی وارد شرکتها شوند. حسابرسان وظیفه بررسی و ارزیابی صورتهای مالی که توسط حسابداران تهیه شده را دارند. اگر صورتهای مالی مطابق با قوانین مالیاتی و حسابرسی نباشد، توسط حسابرس رد میشود. حسابرسان همچنین وظیفه بررسی فعالیت کارکنان برای اهداف مالی شرکت را برعهده دارند.
۵. حسابداری مالیاتی
حسابداران مالیاتی وظیفه بررسی و کنترل امور مالیاتی شرکتها را برعهده دارند. این حسابداران باید به قوانین مالیاتی کشور تسلط کامل داشته باشند. یکی از اصلیترین وظایف حسابدار مالیاتی، تهیه و تنظیم اظهارنامههای مالیاتی مطابق با قوانین مالیاتی کشور است. حسابداران مالیاتی همچنین مالیات، جرایم و بخشودگیهای مالیاتی را محاسبه میکنند. به عبارتی شاخه حسابداری مالیاتی نقش موثری در کاهش هزینه سازمانها دارد.
این حسابداران همچنین به کسبوکارها در خصوص مالیات، راهکارهای تهیه گزارش مالیاتی و کاهش مالیات مشاوره ارائه میدهند. در سالهای اخیر به دلیل حساسیت بالای دولت بر روی مالیات، این شاخه از حسابداری بیشتر از قبل در بازارکار مورد توجه قرار گرفته است و شرکتهای برای انجام کارهای مالیاتی خود به حسابداران مالیاتی نیاز دارند.
۶. حسابداری مدیریت
حسابداری مدیریت یکی از جدیدترین شاخههای حسابداری است. حسابداران مدیریت وظیفه تفسیر، تجزیه و تحلیل و طبقهبندی اطلاعات مورد نیاز مدیران را برعهده دارند. در حسابداری مدیریت کلیه فرآیندهای مالی سازمان مورد بررسی قرار میگیرد در اختیار مدیران سازمان قرار داده میشود که بتوانند برای سازمان تصمیمهای آگاهانه اخذ کنند. برنامهریزیهای صحیحتری اخذ کنند، سود و زیان سازمان را شناسایی کنند و برای موانعی که وجود دارد راهحلهایی بیابند. سازمانها بیشتر از قبل نیاز به رشته دارند که بتوانند سازمان خود را رشد و توسعه دهند.
در این مقاله مهمترین شاخه های رشته حسابداری را به ترتیب اهمیت آن در بازار کار سالهای اخیر بررسی کردیم. خیلی از افراد با اینکه در رشته حسابداری تحصیل نکردهاند، مایل به یادگیری حسابداری برای بازارکار هستند.
پیشنهاد ما برای این افراد شرکت در دورههای حسابداری جامع آموزشگاههای حسابداری است. آموزشگاه حسابداری محاسبان اصفهان با بیش از ۱۵ سال سابقه، بهترین دورههای حسابداری را به صورت حضوری و آنلاین، همراه با پشتیبانی برای علاقهمندان برگزار میکند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره ۰۳۱۴۰۲۰ تماس بگیرید و با مشاوران ما در ارتباط باشید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.