آزمایشگاه پالایشگاه نفت اصفهان مرجع رسمی داده‌های آزمایشگاهی  است

رییس آزمایشگاه مرکزی هلدینگ پتروپالایش اصفهان،به مناسبت روز ملی کیفیت در رابطه با نقش آزمایشگاه در فرآیند پالایش نفت بیان کرد: آزمایشگاه حلقه ای از زنجیره تولید است که در چرخه PDCA فرآیند تولید با بررسی و آنالیز (CHECK) محصولات، ادارات بهره‌برداری و مهندسی را در کنترل و اعمال بازخورد مناسب در پارامترهای عملیاتی پشتیبانی می کند.

بهروز برومند گفت: روند فعالیت آزمایشگاه به این صورت است که روزانه و در زمان مشخص از محصولات تولید شده نمونه هایی تهیه و به آزمایشگاه ارسال می شود. آنالیز نمونه‌ها بر اساس متد استاندارد‌های جهانی انجام و نتایج برای استفاده ادارات بهره‌برداری و مهندسی بر روی سیستم اختصاصی آزمایشگاه (آریانا) بارگذاری می شود.

وی تاکید کرد: صحت و دقت نتایج  آزمایشگاه، نقش مهمی در تولید محصولات نهایی دارای کیفیت استاندارد، کاهش هزینه‌های تولید و افزایش رضایت مشتریان شرکت دارد و نتیجه آن بهبود مستمر و حرکت در مسیر خط مشی سازمانی است.

مهندس برومند توضیح داد: همانطور که برای کیفیت حد پایان متصور نیست روش‌های کنترل کیفیت نیز با زمان در حال تغییر بوده و همزمان با تغییر استانداردهای جهانی متد تست‌های تشخیصی و کیفی نیز در حال تغییر است. لذا متد‌های انجام تست و روشهای اجرایی آزمایشگاه در حال به روز رسانی دایمی است.

رئیس آزمایشگاه مرکزی هلدینگ پتروپالایش اصفهان ادامه داد: روزانه به صورت میانگین ۲ هزار داده  خام آزمایشگاهی تولید و بر روی نرم افزار آزمایشگاه بارگذاری و  در اختیار مشتریان(واحد‌های عملیاتی و مهندسی ) قرار گرفته، که با تجزیه و تحلیل آن توسط مشتریان به اطلاعات پایه برای انجام تغییرات در شرایط عملیاتی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: آزمایشگاه مرکزی هلدینگ پتروپالایش اصفهان در ۸ بخش فعالیت دارد که شامل کنترل مواد ورودی به شرکت (نفت خام، آب، مواد برگشتی از LAB و پتروشیمی )، کنترل محصولات میانی شامل کنترل دائمی خروجی‌های واحدهای فرآیندی تمامی محصولات که در واحدهای عملیاتی تولید میشوند،

کنترل کیفیت و صدور اسناد کیفی محصولات نهایی ارسالی به شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ( شامل گاز مایع، بنزین، نفت سفید، گازوئیل )، آنالیز گازهای خروجی از دودکش کوره‌ها و بویلر‌های  واحدهای مختلف پالایشگاه، کنترل کیفیت مواد شیمایی و کاتالیست‌های خریداری شده توسط ادارات تدارکات و مهندسی، انجام آزمایشات تخصصی برروی آب و پساب‌های پالایشگاه، ساخت محلول‌های مورد نیاز آزمایشگاه و واحد‌های بهره‌برداری وهمکاری با اداره پژوهش و فناوری و مراکز دانشگاهی است .

مهندس برومند، گفت:آزمایشگاه مرکزی پالایشگاه اصفهان علاوه بر پاسخگویی همه درخواست‌های واحد‌های پالایشگاهی، با آزمایشگاههای شرکت‌های شهرک انرژی و شرکت‌های پالایشی کشور همکاری دارد .

این مقام مسئول در پالایشگاه اصفهان تصریح کرد: آزمایشگاه مرکزی پالایشگاه اصفهان با سرمایه ارزشمند نیروی انسانی متخصص و توانمند و دارا بودن تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته، یک آزمایشگاه شاخص در صنعت نفت ایران است. با توجه به پتانسیل‌های موجود در آزمایشگاه، حضور در سطح جهانی یکی از اهداف مهم مدیریت و کارکنان آزمایشگاه بوده و فرهنگ‌سازی برای پیاده‌سازی الزامات استاندارد ISO-۱۷۰۲۵ در حال پیگیری است .

برومند افزود:برای نمونه گیری‌های خاص (گاز مایع و گاز‌های مشعل )، با همراهی کارکنان بهره بردار نمونه گیری و یا تست خروجی دودکش کوره‌ها  انجام می شود. در زمان تعمیرات اساسی یا احیا کاتالیست، پرسنل آزمایشگاه در واحد‌های بهره‌برداری حضور  داشته و اقدام به نمونه گیری و تست در محل می کنند.