شماره روزنامه ۶۱۶۸
|

آخر هفته

  • زنگـــ خطر برای سیــنمای ایران

  • معضلی به نام خانه‌های خالی

    با وجود اینکه گفته می‌شود، در ایران حدود ۶/ ۴ میلیون خانه خالی و در تهران حداقل ۵۰۰ هزار خانه خالی وجود دارد، اما همچنان صدها هزارنفر فاقد، واحد مسکونی هستند. این امر همواره دولت و بسیاری از کارشناسان را به این فکر می‌اندازد که، با اتخاذ این روش‌های، از فرصت وجود این خانه‌های خالی برای خانه‌دار شدن باقی، استفاده کنند. با این تصور که این خانه‌ها به عللی غیرمتعارف، غیرعادلانه و حتی غیرقانونی خالی نگه داشته شده‌اند.
  • عکس خبری

  • آزمون ترافیکی در سال ۹۷

    طرح جدید ترافیک تهران با وجود مخالفانی که از ابتدا داشت اما سرانجام توانست رای اعضای شورای شهر پنجم را به‌دست آورد و از فروردین ۹۷ در شهر تهران به اجرا درآید. تصویب طرح ترافیک جدید یک بار دیگر پای اعضای سابق شورای شهر را به میدان انتقاد از اعضای فعلی باز کرد به‌گونه‌ای‌ که مهدی چمران اجرای این طرح را راهی برای افزایش درآمد شهرداری تهران دانست که قطعا به افزایش آلودگی هوای پایتخت منجر خواهد شد.
  • برجام در میانه کشمکش

    در شرایطی که گمانه‌زنی‌ها درباره چگونگی رویکرد برجامی ترامپ در ماه مه همچنان ادامه دارد اما برخی سیاستمداران آمریکایی با توجه به دیپلماسی فعال ظریف درباره احتمال عدم همراهی اروپایی‌ها با آمریکا پس از لغو برجام اظهار نگرانی کرده‌اند. این درحالی است که وزارت خارجه آمریکا اخیرا از تشکیل کارگروه گفت‌وگو با ایران درباره اصلاح برجام میان سه کشور اروپایی خبر داده است.
  • کشف حجاب به روایت مقامات قضایی

    برداشتن حجاب توسط چند دختر در تهران و برخی شهرهای کشور و انتشار اخباری مبنی بر بازداشت آنها، موضوع کشف حجاب را از فضای شبکه‌های اجتماعی وارد فضای رسانه‌ای کرد و همچنین واکنش برخی مقامات قضایی و شخصیت‌های سیاسی را در پی داشت.
  • اصلاحات بانکی با چاشنی امنیت

    دو تصمیم اخیر بانک مرکزی درباره ایمنی تراکنش‌ها که با هدف ایجاد بستر امنیتی بیشتر و نیز افزایش استانداردهای بانکی صورت گرفته با واکنش‌های زیادی در میان برخی اصناف و صاحبان مشاغل مواجه شده است. حذف کدهای دستوری یا همان ستاره مربع‌ها از طریق تلفن‌های همراه از یکسو و نیز تسویه ۲۴ ساعت یکبار دستگاه‌های کارتخوان فروشگاهی از سوی دیگر موجب شده تا در این روزهای پایان سال که معمولا خریدها افزایش می‌یابد، مشکلاتی ایجاد شود. در این میان بانک مرکزی در بخشنامه‌ای هدف از حذف کدهای دستوری را افزایش امنیت شبکه بانکی عنوان کرد و گفت که این بستر فقط محدود به پرداخت قبض خواهد شد؛ چراکه نباید اطلاعات حساس کارت مشتریان از جمله رمز دوم آنها از مسیرهایی که فاقد رمزنگاری مناسب بوده و امکان ذخیره‌سازی یا مشاهده آن توسط عواملی غیر از بانک یا ارائه‌دهنده خدمات پرداخت وجود دارد، مبادله شود.
  • سودای سیمرغ

    سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر با همه فراز و نشیب‌ها و نیز حواشی که پیرامون معرفی فیلم‌های اصلی به وجود آمده بود این هفته در شرایطی برگزار شد که با استقبال نسبتا خوب مخاطبان از بزرگ‌ترین رویداد سینمایی کشور همراه بود و نشان داد با وجود برخی کاستی‌ها طی سال‌های اخیر، هنوز هم جشنواره فجر برای سینماگران و فیلم‌سازان خصوصا جوانان جذابیت دارد.
  • هوای آلوده در ریه تهرانی‌ها

    قصه تکراری آلودگی هوا در کلان‌شهرها یک‌بار دیگر در این هفته گریبان پایتخت‌نشینان را گرفت تا شاخص آلودگی هوا با قرار گرفتن در محدوده قرمز، نفس کشیدن را برای تهرانی‌ها سخت‌تر کند و تعطیلی برخی مدارس را به دنبال داشته باشد. پیش از این در آخرین هفته آذرماه به‌دلیل آلودگی هوا مدارس تهران و برخی از کلان‌شهرها تعطیل شده بود.
  • دور زدن آمریکا با مبادلات یورویی

    وجود برخی محدودیت‌ها در روابط بین‌المللی بانکی موجب شده تا برخی از شرکای اروپایی تجاری ایران به فکر راه چاره‌ای برای تسهیل در روابط اقتصادی خود بیفتند. در همین راستا دولت فرانسه دور تازه‌ای از مساعدت‌های مالی و تجاری را برای ایران در نظر گرفته است.
  • التهاب در بازار ارز

    در ششمین هفته صعود نرخ دلار، این هفته رکورد ۴۸۰۰ تومان برای این ارز خارجی به ثبت رسید تا روند صعودی دلار در بهمن ماه هم ادامه یابد. به رغم وعده مسوولان از جمله رئیس‌جمهوری و رئیس بانک مرکزی مبنی بر ارزان شدن دلار، اما این ارز خارجی همچنان در بازارهای داخلی یکه‌تازی می‌کند و هنوز مشخص نیست که آیا قله‌ای تازه در آینده نزدیک فتح خواهد کرد یا به سطوح قبلی خود در پاییز بازخواهد گشت. رئیس‌جمهوری در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم تاکید کرده بود که مشکلی از بابت دلار وجود ندارد و مردم خیالشان راحت باشد.
  • اصلاحات نیم بند طرح ترافیک

    طرح ترافیک سال ۹۷، متفاوت از آنچه مدیران شهری جدید تهران در ابتدا به‌دنبال اصلاح آن بودند، به تصویب رسید. مدیریت شهری بنا داشت سهمیه‌هایی که مطابق آن مجوزهای طرح ترافیک به افراد حقیقی و حقوقی توزیع می‌شود را حذف کند تا همگان با فرصت برابر، بتوانند مشروط به پرداخت بهای روزانه، وارده محدوده طرح‌ترافیک شوند. اما اکنون آنچه به تصویب شورای شهر تهران رسیده، تخصیص ۶۳ هزار سهمیه سالانه به یکسری گروه شغلی و در عین حال تعریف ۴۰ هزار مجوز روزانه برای طرح ترافیک ۹۷ است.
  • عبور از هیجان بازار ارز؟

    عبور دلار از مرز ۴ هزار و ۷۰۰ تومان بار دیگر بازار ارز را هیجانی کرد. روز یکشنبه شاخص ارزی در مقطعی به آستانه ۴ هزار و ۸۰۰ تومان نزدیک شد و در نهایت با افزایش ۵۲ تومانی با قیمت ۴ هزار و ۷۵۰ تومان به کار خود پایان داد. ورود دلار به این کانال، تقاضاهای جدیدی را وارد بازار کرد و صف‌های خرید در برابر صرافی‌ها شکل گرفت.
  • برگزاری جشنواره فیلم فجر؛ مسوولیت یا موهبت؟

    درباره جشنواره فیلم فجر سرراست و بی‌ابهام باید حرف زد. استقبال مردم از این جشنواره در مقایسه با سال‌های گذشته چندان مطلوب نیست و جشنواره بیشتر از آنکه منبع اعتباربخش فیلم‌ها وفیلمسازان باشد، درحال تبدیل شدن به یک کارناوال تفریحی است. حاشیه‌های انتخاب فیلم‌ها، ‌شیوه نمایش آنها‌، تصمیم‌های شتابزده در پیکره‌بندی فستیوال، ابهام‌های زیاد در داوری و...پایه‌های حیاتی جشنواره را نشانه رفته است.
  • تراکنش‌های پولی و دو نگرانی

    در هفته جاری دو نگرانی در مورد تبادلات پولی پررنگ بود؛ اولین مساله در مورد پرداخت‌های موبایلی بود. بانک مرکزی برای پوشش حفره‌های امنیتی کدهای USSD بخشنامه‌ای ابلاغ کرد که طی آن، اطلاعات حساس کارت مردم، نظیر رمز دوم آنها، نباید از مسیرهایی که فاقد رمزنگاری مناسب بوده و امکان ذخیره‌سازی یا مشاهده آن توسط عواملی غیر از بانک یا ارائه‌دهنده خدمات پرداخت وجود دارد، مبادله شوند.
  • زنگ خطر برای سینمای ایران

    امسال ترکیبی از فیلم‌سازان با تجربه و جوان در جشنواره حضور دارند و بسیاری از چهره‌های صاحب‌نام هم نتوانسته‌اند در این رویداد حضور پیدا کنند. شاید رقابت کهنه‌کارها با جوان‌ترها موقعیت قابل‌توجهی را پدید آورده است. در روزهای اخیر اما فیلم‌هایی روی پرده رفتند که آنقدرها انتظار مخاطبان را برآورده نکردند و حتی از فیلم‌های انگشت‌شماری که در هر دوره جشنواره مورد توجه همگانی قرار می‌گیرد هم خبری نبود. فیلم‌ها در یک سطح ساخته شده‌اند و همین نکته یعنی زنگ خطری جدی برای سینمای ایران. آنچه می‌خوانید نگاه علیرضا بهرامی شاعر، منتقد و روزنامه‌نگار است به برخی از فیلم‌های جشنواره.
  • ما و جشنواره فیلم فجر

    جشنواره فیلم فجر در عمر چند دهه‌ای خود، دوره‌های مختلفی را پشت سر گذاشته و با اوج و فرودهایی رو‌به‌رو بوده است. اما همه دوره‌ها در یک ویژگی مشترک بوده‌‌اند؛ این جشنواره هنوز، بزرگ‌ترین اتفاق سینمایی و مشهورترین رویداد هنری هر سال در کشور ماست.
  • استارت ناامیدکننده «هفت»

    پس از ماه‌ها کش‌وقوس برنامه سینمایی «هفت» همزمان با اولین روز جشنواره فیلم فجر روی آنتن رفت و واکنش‌های فراوانی را به‌وجود آورد. چند روز مانده به جشنواره مدیران تلویزیون اعلام کردند که مهران مدیری سکان هدایت این برنامه را در دست خواهد گرفت و همین نکته کافی بود تا موجی از انتقادات را شکل بدهد. درآستانه برگزاری جشنواره ورق برگشت وقرعه به نام رضا رشیدپور افتاد. او ناگهان جایگزین مدیری شد و حرف و حدیث‌ها ادامه پیدا کرد. بسیاری از علاقه‌مندان سینما منتظر دور جدید این برنامه بودند اما پخش اولین قسمت این برنامه آب سردی بود روی سر علاقه‌مندان.
  • این سینما حالم را بد می‌کند

    منیژه حکمت، تهیه‌کننده وکارگردان ایرانی نام شناخته‌شده‌ای در عرصه سینماست و نیاز به معرفی خاصی ندارد و آثارش همواره مورد توجه قرار می‌گیرد. او امسال بعد از سال‌ها غیبت به‌عنوان کارگردان در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرده است و حرف‌هایش در نشست رسانه‌ای این فیلم حاشیه‌های فراوانی را شکل داده است. عوامل این فیلم با لباس مشکی در نشست خبری حضور پیدا کرده بودند و کارگردان اثر در پاسخ به پرسش‌ها در این رابطه گفت: زمان اکران آن را کامل می‌کنیم. اجازه بدهید در آن زمان برای شما یک سورپرایز داشته باشیم. او در این برنامه از مدیران هم انتقاد کرد و گفت: مسوولان از ارائه داده‌های مربوط به معضل‌ها و ناهنجاری‌هایی که در جامعه وجود دارد خودداری می‌کنند، بنابراین تحقیقات ما برای این فیلم با همه بایدها و نبایدها باید میدانی صورت بگیرد. منیژه حکمت با ابراز گلایه از اختصاص سینماهای مردمی به ارگان‌ها و نهادها‌ گفت: فکر می‌کنم سناریوی این جشنواره از قبل نوشته شده، متاسفانه همه بلیت‌های سینماهای مردمی که من به آنها سر زده‌ام به ارگان‌ها فروخته شده و سهمیه هر سینما برای مردم حدود ۱۰ بلیت است. جایزه مردمی نوش جان کسانی که چنین سناریویی برای جشنواره نوشتند. باید بگویم این فیلمنامه‌ای که از قبل نوشته شده خوب دارد پیش می‌رود. منیژه حکمت در این نشست اعلام کرد دیگر در جشنواره حضور پیدا نمی‌کند و امسال هم اشتباه کرده به این جشنواره آمده است. با منیژه حکمت درباره چرایی این واکنش به گفت‌وگو نشستیم که می‌خوانید.
  • مکمل مالیاتی برای خانه‌های خالی

    دولت طبق قانون «اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم» که سال ۹۴ به تصویب مجلس رسید باید حداکثر تا پایان سال‌جاری، با راه‌اندازی سامانه جامع املاک و مستغلات، در دو مرحله شناسایی و اقدام، نسبت به مقابله مالیاتی با خانه‌های خالی اقدام کند.
  • ابهام در هزینه-فایده مالیات خانه‌های خالی

    مطابق ماده ۱۰ قانون مالیات‌های مستقیم مصوب ۱۳۶۶، مستغلات مسکونی که بیش از ۶ ماه خالی می‌ماندند، مشمول مالیات می‌شدند. با وجود اجرای مالیات مذکور از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۰، این مالیات در اصلاحیه سال ۱۳۸۰، به‌دلیل مشکلات نظارتی، ارزش‌گذاری اندک املاک، هزینه‌های گزاف شناسایی املاک مسکونی خالی و درنتیجه عملکرد ضعیف آن، ملغی شد.
  • جولان خانه‌های خالی در بیراهه مالیاتی

    طراحی نادرست تور مالیاتی برای مقابله با پدیده خانه‌های خالی در کشور باعث شده به‌رغم تصویب قانون اخذ مالیات از محتکران مسکن و عزم مسوولان برای اجرای آن، حجم این خانه‌ها با شیب تند افزایش پیدا کند. تعداد خانه‌های خالی در فاصله‌ سال‌های ۹۰ تا ۹۵ رقمی معادل ۶۳ درصد افزایش پیدا کرده که این میزان رشد، ۵/ ۴ برابر نرخ رشد واحدهای مسکونی در حال استفاده بوده است.
  • تصمیم شهری برای خانه‌های خالی

    بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصاد مسکن معتقدند یکی از مهم‌ترین دلایل رشد آمار خانه‌های خالی در بازار مسکن کشور نبود سیاست درست تنظیم بازار مسکن برای تعیین مسیر مناسب برای سرمایه‌گذاران ساختمانی است. از دیدگاه آنها یکی از مهم‌ترین ابزارهای کنترل و جلوگیری از افزایش تعداد خانه‌های خالی در بازار مسکن استفاده از ابزارهای مالیاتی است.
  • تحلیل پنجگانه استادان ارتباطات از مجوز ترافیکی خبرنگاران

    نظرهای مختلفی درباره مجوز ورود به محدوده طرح ترافیک وجود دارد. برخی می‌گویند این مجوز برای خبرنگاران مشابه رانت است و برخی دیگر می‌گویند یک ضرورت است. برای بررسی این موضوع نظر پنج تن از استادان ارتباطات را در دانشگاه‌های مختف پرسیدیم. تاکید آنان بر ضرورت حضور خبرنگاران در حوزه‌های خبری و ایجاد تسهیلات برای عبور و مرورشان غالب است اما راهکار‌هایی که در این باره ارائه می‌کنند، تفاوت‌هایی دارد. در ادامه نظرات این استادان شناخته شده و مطرح ارتباطات را می‌خوانید.
  • امتیازات شهری ملزومات کار خبرنگاران

    مطبوعات آزاد به‌عنوان یکی از ارکان نظام‌های دموکراتیک در نظر گرفته می‌شوند و حاکمان به منظور حفظ مشروعیت خود می‌کوشند با فعالان این عرصه همکاری کنند. در بسیاری از کشورها امتیازات ویژه‌ای برای فعالان حوزه رسانه در نظر گرفته می‌شود تا این افراد بتوانند رسالت خبری خود را به نحو احسن به انجام برسانند. به این منظور اغلب ترتیباتی اتخاذ می‌شود که روند کار روزانه روزنامه‌نگاران را تسهیل می‌کند و آنها را از صرف هزینه‌های اضافی در امان نگه می‌دارد. در این گزارش برخی از این امتیازات و نیز روند اعطای آنها بررسی شده است.
  • تردد خبرنگاران و مدل‌های جهانی

    افزایش نجومی بهای طرح ترافیک سال ۹۷ برای تردد خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای در محدوده مرکزی شهر تهران، سه نگاه متفاوت نسبت به این اقدام مدیریت شهری را به همراه داشته است.
  • در وصف رتبه اعتباری

    برخورداری از اعتبار، فاکتوری بسیار مهم در تعاملات تجاری در سیستم اقتصادی است. انجام بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی بدون کمک‌های مالی سایر افراد و سازمان‌ها، اصولا امکان‌پذیر نیست. در این میان اعتبار فرد یا یک گروه مهم‌ترین عامل برای تصمیم‌گیری قرض‌دهنده، نسبت به دادن منابع مالی به آنها است. خیلی ساده به تعاملات روزمره خود و نحوه قرض‌دادن مردم به یکدیگر توجه کنید. اگر فردی که دارای ثروت قابل‌ملاحظه‌ای است، در زمانی خاص از شما طلب مبلغی کند که در مقایسه با دارایی‌های او میزان ناچیزی به‌حساب می‌آید، شما به‌راحتی راغب هستید تا این مبلغ را به او قرض دهید. برعکس کسی که وضعیت مالی چندان مناسبی ندارد و پیش‌تر نیز در انجام تعهدات خود بدقولی کرده است از اعتبار چندانی برای گرفتن منابع مالی در بین مردم برخوردار نیست. این مقدمه‌ ساده‌ای است که می‌خواهیم به کمک آن به تبیین مفهوم «رتبه اعتباری» و اهمیت آن در اقتصاد کشورها بپردازیم. شاید شما نیز این خبر را شنیده‌اید که رتبه اعتباری کشور در هفته گذشته، بر اساس کمیته رتبه‌بندی کشورهای عضو همکاری اقتصادی و توسعه، یا اُ.ای.سی.دی، دو پله صعود را نسبت به گذشته تجربه کرده است و از ضعیف‌ترین مکان یعنی رتبه هفت به رتبه پنجم صعود کرده است. کشور ما پس از ۱۰ سال توانست رتبه اعتباری خود در میان ۳۵ عضو این سازمان را دو درجه بهبود دهد که می‌تواند زمینه‌ساز بهبود تعاملات ما با کشورهای دیگر و رشد اقتصادی باشد.
  • واکاوی بحث چانه‌زنی در اقتصاد

    چانه‌زنی پدیده‌ای است که حداقل در کشور ما مردم با آن آشنایی ملموسی دارند. در اکثر مواقع در بازارهای مختلف از بازار لباس و پوشاک، لوازم خانگی گرفته تا بازار مسکن، مردم همواره به‌دنبال کاهش قیمت کالای مورد نظر خود هستند. چانه‌زنی ممکن است در هر موقعیت و شرایطی پیش بیاید؛ مثلا بین دو زوج بر سر این موضوع که چه کسی باید کارها را در خانه انجام دهد، تا چانه‌زنی نمایندگان مجلس بر سر موضوعات کلان کشور.
  • توسعه گردشگری در میانکاله

    نام پناهگاه حیات وحش میانکاله سال‌ها است با اکوتوریسم و پرنده‌نگری گره خورده است. با این حال در روزهای اخیر خبری مبنی بر کاهش تعداد پرندگان این نگرانی را به وجود آورده است که چنین پدیده ای معیشت مردم محلی حاشیه تالاب را تحت تاثیر قرار داده و در نهایت روند تخریب در آن را سرعت بخشد.
  • پویش سبز

    در دومین هفته از بهمن ماه که روز جهانی تالاب در آن قرار داشت، برنامه‌های متنوعی توسط فعالان و کنشگرهای محیط‌زیستی در سراسر کشور برگزار شد. به رسم هر هفته تلاش داریم در قرار سبز رسانه‌ای برای تمامی فعالان محیط‌زیست کشور باشیم.
  • انسان‌های خودشیفته چطور با شما بازی می‌کنند؟

    روابط انسانی ما تحت تاثیر شخصیت‌ها، اختلالات شخصیتی، ذهنیت‌ها، تله‌های ذهنی، هیجانات و رفتار‌های ما هستند. هر یک از ما برای برخورد با مشکلات درونی‌مان سبک خاصی را انتخاب می‌کنیم. مثلا برخی از انسان‌هایی که احساس شرم عمیقی درون خود دارند، انتخاب می‌کنند که تسلیم شوند، اعتماد به نفس خود را از دست بدهند و مانند انسان‌های ضعیف رفتار کنند. برخی دیگر تظاهر را انتخاب می‌کنند. آنها تصمیم می‌گیرند که تظاهر کنند که هیچ مشکلی وجود ندارد و همه چیز طبیعی و عادی است. اما برخی واکنش حمله و دفاع را انتخاب می‌کنند. این دسته برای اینکه شرم‌های درونی خود را بپوشانند و از آشکار شدن آنها جلوگیری کنند، تصمیم می‌گیرند که نقاب انسان آسیب‌ناپذیر و قدرتمند را بزنند. انسان‌های خودشیفته از دسته دوم هستند. آنها نقاب‌های مختلفی از قدرت را بر چهره می‌زنند، طوری که انسان‌های معمولی که اطلاعات کافی ندارند، گمان می‌کنند که این دسته از افراد بسیار با اعتماد به نفس و با قدرت هستند. اما واقعیت چنین نیست. انسان‌های خود شیفته نقابی از قدرت و اعتماد به نفس دارند، اما از درون شیشه‌ای و شکننده هستند. آسیب‌پذیری آنها بسیار بالا است و هر چه این آسیب‌پذیری بالاتر باشد، نقاب قدرت آنها نیز ضخیم‌تر می‌شود.
  • چطور من یک کمـال‌گرا شدم؟

    کمال‌گرایی یا به عبارت بهتر، کامل‌گرایی، یکی از اختلالاتی است که بسیاری از مردم جامعه ما با آن مواجه هستند. کامل‌گرایی یعنی «من همه چیز را در کامل‌ترین شکل ممکن آن می‌خواهم، نه اشتباهات را می‌پذیرم و نه کاستی‌ها را. همه چیز یا باید به کامل‌ترین و بهترین شکل ممکن باشد یا اصلا بهتر است که نباشد!» انسان‌های کامل‌گرا هم نسبت به خود جزء‌نگر و سختگیر هستند و هم نسبت به دیگران. کامل‌گرایی یک بعد مثبت هم دارد، و آن بُعد باعث رشد و پیشرفت آنها می‌شود، اما ضرر‌های آن بیشتر از فواید آن است. در این مقاله می‌خواهیم چهار دلیل مهم ابتلا به این اختلال را برای شما شرح دهیم.
  • علائم آنفلوآنزا و درمان آن

    از آنجایی که درمان خاصی برای سرماخوردگی و آنفلوآنزا وجود ندارد، پیشگیری بهترین سلاح برای مقابله با این عامل ویروسی است. تا به حال بیش از ۲۰۰ نوع ویروس سرماخوردگی شناسایی شده‌اند که تعداد آنها هر ساله نیز افزایش می‌یابد. این ویروس‌ها همگی سرما دوست هستند و اغلب نیز در مجاری تنفسی به‌صورت غیرفعال زندگی می‌کنند. زمانی که زمینه مناسب مثل سرد شدن هوا فراهم شود ویروس‌ها فعال می‌شوند. شستن دست‌ها و لمس نکردن صورت، راه‌های ساده اما مؤثر برای جلوگیری هستند. آنفلوآنزا یا گریپ (Grippe) بیماری واگیردار است که توسط نوعی ویروس آران‌ای از خانواده Orthomyxoviridae ایجاد می‌شود. این نوع ویروس‌ها در پرندگان و پستانداران اثر می‌گذارند. این بیماری باعث عفونت حاد دستگاه تنفسی می‌شود که با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی حالی شدید نمایان می‌شود. این بیماری در موارد حاد به خصوص در خردسالان ممکن است باعث سینه پهلو شود. سه گونه ویروس آنفلوآنزا به نام‌های A B C وجود دارد. در حالت معمولی دوره بیماری ۳ تا ۴ روز است.
  • جلوگیری از سرما و یخ‌زدگی

    با سرد شدن هوا افراد بیشتری در معرض سرمازدگی و یخ‌زدگی قرار می‌گیرند. در فصول یا روزهای سردتر سال چگونه از خود مراقبت می‌کنید تا سلامتی‌تان به خطر نیفتد؟ چگونه خود را از معرض خطرات ناشی از سرما دور نگه می‌دارید یا به کسانی کمک می‌کنید که دچار سرمازدگی شده‌اند؟ فصل زمستان به معنی در پیش گرفتن ملاحظات خاص به هنگام بیرون رفتن یا ورزش در هوای آزاد است. قرار گرفتن در معرض هوای سرد می‌تواند فعالیت خارج از خانه را برای کسی که آمادگی هوای بسیار سرد را ندارد نامطلوب یا حتی خطرناک سازد. از این رو، آگاهی از علائم هشدار‌دهنده اولیه قرار گرفتن در معرض سرما و نحوه پیشگیری از مشکلات مهم است. لرزیدن معمولا اولین نشانه قرار گرفتن در معرض سرما است، چون بدن تلاش می‌کند گرمای خود را از طریق انقباض غیر ارادی ماهیچه‌ها تولید کند. این می‌تواند اولین هشدار باشد که به‌دنبال جست‌وجوی یک پناهگاه باشید. دو خطر عمده ناشی از قرار گرفتن در معرض هوای سرد، یخ‌زدگی و سرما زدگی است. یخ‌زدگی انجماد بافت‌های سطحی صورت، گوش‌ها، انگشتان دست و پا است.
  • «چالوس» از نگاه دیگر

    چند صباح دیگر، کم‌کم برف‌ها آب می‌شوند و هوای گرم نوید آغاز سفرهای جدید را می‌دهد. دشت‌ها باز هم سبز می‎شوند، رودها را آب‌های شفاف و پر خروش پر می‌کنند و فصل سفرهای هیجان‌انگیز آغاز می‌شود. لابه‌لای شلوغی‌های زندگی و هیاهو برای رسیدن سال جدید، فرصتی برای سفری یکروزه به مناطقی خوش آب و هوا در مسیر جاده‌ چالوس دست داد؛ سفری که در اینجا از آن خواهم گفت.
  • ۱۰ ابزار ضروری در سفرهای ماجراجویانه

    شاید شما از آن دسته افرادی باشید که ننو بستن در حیاط پشتی را یک ماجراجویی حساب می‌کند؛ یا شاید از آن دسته افراد باشید که ماجراجویی را فقط در کوه و جنگل می‌بیند. فرقی نمی‌کند در کدام دسته قرار دارید، چرا که در هر صورت وسیله‌ها و ابزارهایی وجود دارند که برای هر ماجراجویی ضروری است. مثلا بطری‌های آبی که فقط با فشردن یک دکمه آب را فیلتر می‌کند یا چراغ قوه‌هایی که فضای کمی را اشغال می‌کنند و یک بسته کامل لوازم کمک‌های اولیه را هم در خود دارند یا گازهای کوچکی که در عین حال تلفن همراه‌تان را هم شارژ می‌کنند! در این مطلب ۱۰ ابزاری را به شما معرفی می‌کنیم که در ماجراجویی‌ها ضروری به‌نظر می‌رسند.
  • بسترهای اقتصادی منجر به طلاق

    تاثیر مشکلات و تنگناهای اقتصادی بر فروپاشی یک ازدواج، غیرقابل کتمان است. معمولا در بحث مشکلات اقتصادی، موضوع بیشتر متوجه بحران‌های اقتصادی و نه سازوکار تاثیر آنها است. ممکن است اوضاع بد اقتصادی و مشکلات و مسائل مالی زوجین، علت اولیه و اصلی طلاق نباشد، ولی می‌تواند سطح رضایت زناشویی را کاهش دهد. ملیحه علی‌مندگاری و حجیه بی‌بی‌رازقی‌نصرآباد؛ دو پژوهشگر در یک مقاله بسترهای اقتصادی موثر بر تصمیم‌گیری زوجین به طلاق را مورد بررسی قرار دادند. اطلاعات آنها در این پژوهش برگرفته از مصاحبه با افرادی است که حداقل یک سال از تاریخ طلاقشان می‌گذشت. می‌توان بسترهای گوناگون اقتصادی را در قالب ۴ دسته اصلی تقسیم‌بندی کرد.
  • سود ریسک‌پذیری در سرمایه‌گذاری به خودتان بازمی‌گردد

    سرمایه‌گذاری همان‌طور که می‌تواند برای افراد خانواده منشأ سود باشد، جنبه ریسک‌آفرین نیز دارد. هر قدر میزان ریسک بیشتر شود، احتمال افزایش بازدهی نیز بالا خواهد رفت؛ اما ریسک بیشتر در سرمایه‌گذاری به معنای تضمین سود نیست. همانقدر که احتمال افزایش بازدهی زیاد شود، احتمال ضرر نیز بیشتر خواهد شد. این قاعده در سرمایه‌گذاری همواره صادق بوده و تعداد افرادی که به امید استثنائات وارد عرصه سرمایه‌گذاری پرریسک و بازده شده‌ و روند ادامه‌دار سودگیری را تجربه کرده‌اند، بسیار اندک است. با توجه به این قاعده نانوشته اما صادق، چگونه می‌توان از ریسک افراطی یا ریسک‌ناپذیری بیش از اندازه اجتناب کرد.
  • دو انتخاب کلیدی خانوار

    از‌آنجا‌که خانوار کوچک‌ترین عضو اقتصادی هر جامعه‌ای است، آگاهی و مدیریت هوشمندانه اقتصاد خانواده نه تنها برای افزایش رفاه خانواده بلکه برای کل جامعه مفید خواهد بود. درجه اهمیت مدیریت اقتصاد خانواده برای اجتماع زمانی مبرهن می‌شود که بدانیم سطح اجتماعی متغیر‌های مهمی مانند مصرف و پس‌انداز از حاصل جمع این متغیر‌ها در سطح خانواده به دست می‌آید. اهمیت مدیریت اقتصاد خانواده برای رفاه خود این نهاد اجتماعی نیز اجتناب‌ناپذیر است، به‌طوری که در مواقع بحرانی مانند تورم‌های بالا خانواده‌ها می‌توانند با مدیریت هوشمند اقتصادی، رفاه خود را افزایش دهند. از مهم‌ترین متغیر‌ها در حوزه اقتصاد خانواده مصرف، پس‌انداز و ترکیب آنها هستند. در ادامه ماهیت این متغیر‌ها توضیح داده شده و مکانیزم مدیریت بهینه آنها نیز ارائه شده است.
  • تفاوت‌های خود را به نقطه قوت تبدیل کنید

    ریچارد برانسون هیچ‌گاه از اینکه تجربه شخصی خودش در مورد اختلال دیس‌لکسی را مطرح کند، ابایی نداشته است. دیس‌لکسی (Dyslexia) یا اختلال خواندن یا خوانش‌ پریشی، عارضه‌ای است که در آن مغز نمی‌تواند تصاویر مشخصی مثل اعداد یا حروف را به درستی پردازش کند. این بیماری ناشناخته و مبهم باعث می‌شود به‌طور میانگین ۳۰ درصد مبتلایان ترک تحصیل کنند و یا تا ۶ برابر انگیزه بیشتری برای خودکشی داشته باشند.
  • کسب‌و‌کار پرسود باشگاه‌های ورزشی

    درآمد این شرکت تناسب اندام، در سه سال گذشته ۱۳۷ درصد افزایش داشته است. در واقع درآمد بسیار زیادی در کسب‌و‌کار‌های تناسب اندام نهفته است. بازار آمریکا در این حوزه حدود ۲۸ میلیارد دلار ارزش دارد و برندهایی که دارای حق امتیاز هستند، جذاب‌ترین و پررشدترین بخش این بازار به شمار می‌آیند. بنابراین، چگونه یکی از جذاب‌ترین برندها در یکی از جذاب‌ترین بازارها رشد می‌کند؟ این سوال را از دیو لانگ (Dave Long)، مدیر ارشد اجرایی شرکت تناسب اندام Orangetheory پرسیدیم؛ او در باشگاهش در کنار تمرین‌های سلامتی اعضایش، سرگرمی‌های واقعی را نیز ارائه می‌دهد. این شرکت در سال ۲۰۱۰ تاسیس شده و شعبه اصلی آن در بوکا‌راتون در ایالت فلوریدا قرار دارد. ۸۲۳ باشگاه Orangetheory که حق امتیاز این باشگاه را دارند، کلاس‌های گروهی یک ساعته و با حضور مربی برگزار می‌کنند که شامل مانیتورهای ضربان قلبی می‌شود که دور مچ یا سینه پوشیده می‌شوند. این کلاس‌ها به اعضا کمک می‌کنند تا یک اثر «پس‌سوزی» (afterburn) را انجام دهند؛ در واقع هرچه تمرینات شدید‌تر و طولانی‌تر باشد، بدن، اکسیژن بیشتری را تقاضا می‌کند و این به آن معناست که نرخ متابولیسم بدن افزایش می‌یابد و کالری بیشتری در بدن سوزانده خواهد شد. اما لانگ می‌گوید که رشد فوق‌العاده این شرکت شامل یک افزایش ۱۳۷ درصدی در درآمد طی سه سال گذشته، تنها به‌دلیل برنامه‌ریزی زمانی خوب نیست. بلکه به‌خاطرگسترش درست فرانشیز (حق امتیاز) است.
  • تحول در بازاریابی با روش‌هـــای KOL

    من اخیرا با مدیرانی بالارتبه در زمینه‌های متفاوت تجاری و بازاریابی در چین مصاحبه کرده‌ام. بعد از تعدادی مصاحبه، متوجه الگوی خاصی در عملکرد آنها شدم. به‌طوری که حتی یک نفر از بازاریابان نیز از تبلیغات، پیشنهادهای ویژه برای مصرف‌کنندگان و در کل از شیوه‌های مرسوم برای شناساندن برندهای تجاری که معمولا میان مدیران فروش در غرب متداول هستند، صحبتی نکردند. در عوض، اصطلاحی که بسیار شنیده می‌شد، برنامه (KOL: key opinion leader) بود، برنامه‌های اصولی و کلیدی که در آنها از افراد مشهور و تاثیرگذار بر جامعه کمک می‌گیرند تا برای مشتریان الهام بخش باشند و مدیران بازاریابی برای پیشبرد اهداف شرکت‌های تجاری از این روش‌ها سود می‌جویند. رضایتمندی و تحت تاثیر قرار گرفتن مشتریان، مباحث داغ مورد بحث بازاریابی در سال‌های اخیر در غرب بوده‌اند. با وجود سود در این نوع رویکرد، آنها به ندرت در زمره استراتژی‌های رده بالا قرار می‌گیرند و شرکت‌های انگشت شماری توانسته‌اند تخصص و کارآیی خاص خود را در این زمینه نشان دهند. بسیاری از شرکت هایی که در چین هستند، بر این عقیده‌اند که توسعه دادن استراتژی‌های KOL باعث رشد در این سه زمینه می‌شود:
  • نسخه جدید تامین مالی بافت فرسوده

    نسخه جدید تامین مالی بافت فرسوده برای اجرا در قالب طرح تازه دولت برای نوسازی محلات و محدوده‌های هدف تهیه شد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، این نسخه جدید درحالی یک فرمول اساسی برای رفع چالش قدیمی تامین مالی نوسازی در بافت‌های فرسوده را پیشنهاد کرده است که مبنای کلی آن اجرای برنامه ملی بازآفرینی است که از حدود چهار سال قبل، به‌عنوان برنامه کلی نوسازی در بافت‌های فرسوده تدوین شد.
  • منشأ کمبود ابزار یخ‌زدا در هفته برفی

    برف‌روبی هفته گذشته تهران تا روز جمعه هم ادامه پیدا کرد و تهران عملا یک هفته تمام درگیر عملیات پاکسازی معابر اصلی و فرعی و پیاده‌روها بود. این در حالی است که فقدان کیسه‌های شن و نمک کافی به‌عنوان ابزار مشارکت شهروندان در پاکسازی معابر فرعی، موجب طولانی شدن فرایند یخ‌زدایی در پایتخت شد. کمبود کیسه‌های شن و نمک در محل‌های دپوی عمومی دو منشأ دارد که یکی به شهرداری و دیگری به رفتار شهروندان پس از برف سنگین هفته گذشته مرتبط است.
  • رونق مسکن به شهرها می‌رسد

    یک کارشناس اقتصاد مسکن درباره چشم‌انداز سال آینده بازار ملک به‌خصوص در حوزه معاملات خرید خانه گفت: رونق فعلی در بازار مسکن تهران احتمالا سال آینده به سایر شهرها سرایت پیدا می‌کند، اما جنس رونق در این دوره متفاوت از دوره‌های قبل خواهد بود. بهروز ملکی با استناد به آمارهای بانک مرکزی درباره تحولات بازار مسکن شهر تهران گفت: ماه قبل در شهر تهران حدود ۱۹ میلیون فقره معامله خرید مسکن از سوی مشاوران املاک و در مبایعه‌نامه‌ها به ثبت رسید. معاملات مسکن در تهران از اواخر سال ۹۵ از رکود خارج شده و اکنون نیز در دوره رونق قرار دارد اما جنس رونق با آنچه در سال‌های ۸۶ و ۹۱ رخ داد و حاصل سیاست‌های نادرست مدیریتی بود، متفاوت است.
  • پرونده ناقص ساختمان‌های بلندمرتبه پایتخت

    پس از ریزش ساختمان پلاسکو، دغدغه جدی مطرح شده در مورد وضعیت ساختمان‌های مشابه پلاسکو در پایتخت از سوی برخی کارشناسان و صاحبنظران در دسترس نبودن اطلاعات فنی از این ساختمان‌ها است. به گفته کارشناسان شهری در حال حاضر تعداد زیادی از ساختمان‌های مشابه پلاسکو در شهر تهران وجود دارند که نه تنها به لحاظ ایمنی در وضعیت مشابه ساختمان فروریخته پلاسکو هستند بلکه هیچ اطلاعات دقیقی به لحاظ فنی در مورد آنها وجود ندارد تا در زمان بروز حادثه امکان امدادرسانی سریع در مورد آنها فراهم شود. سخنگوی شورای شهر تهران نیز با اشاره به خلأ اطلاعاتی ساختمان‌های بلندمرتبه در شهر تهران، خواستار مقابله با ساختمان‌سازی‌های غیراستاندارد که با دور زدن ضوابط و مقررات بالا می‌رود، شد.
  • کامپیوترهای نسل امروز

    کامپیوترهای جدید در این سال‌ها با قابلیت‌های جدیدتری به بازار آمده‌اند. استفاده از ویژگی‌هایی که به خریداران این امکان را می‌دهد که با توجه به نیازهایشان پی‌سی یا سیستم‌های کامپیوتری خود را انتخاب کنند. اضافه شدن ویژگی‌هایی همچون واقعیت افزوده و یا امکاناتی متشکل از هارد، پردازنده و رم‌های قدرتمندتر این بازار را متحول کرده و اینک مینی‌پی‌سی‌ها یکی از محبوب‌ترین‌ها هستند که کمپانی‌های بزرگ سعی می‌کنند آنها را با تجهیزات بیشتر و بهتری تولید و روانه بازار کنند. در میان بسیاری از قابلیت‌های جدید می‌توان به مواردی همچون اضافه شدن محتوای واقعیت مجازی البته به کامپیوترهای مخصوص بازی اشاره کرد. اینجا برخی از ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد برخی از کامپیوترهای معرفی شده به بازار را ارائه کرده‌ایم.
  • روش‌های کاربردی برای افزایش سرعت عملکرد ویندوز ۱۰

    ممکن است قبل از هر چیز برای افزایش سرعت سیستم به ارتقای سخت‌افزاری فکر کنیم. با این حال بهتر است ابتدا راهکارهای بی‌هزینه را امتحان کرد. بسیاری از کاربران از افت سرعت عملکرد رایانه ویندوزی خود گلایه دارند. از جمله اقدامات سخت افزاری که می‌توانید در این خصوص انجام دهید، افزایش ظرفیت رم یا خرید حافظه‌ SSD است؛ اما این روش‌ها پرهزینه هستند. بنابراین اقدام اول شما باید پیدا کردن راهی بدون هزینه برای افزایش سرعت عملکرد ویندوز باشد. در اینجا با راهکارهایی برای چگونگی بالا بردن سرعت ویندوز ۱۰ بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای آشنا خواهید شد. بد نیست بدانید که ممکن است این افزایش سرعت شما را با مشکلاتی هم مواجه کند، از جمله‌ اینکه مثلا در مورد لپ‌تاپ‌ سرعت بیشتر به عمر کمتر باتری منجر می‌شود یا در برخی مواقع ممکن است مجبور شوید برنامه‌ مورد علاقه‌ خود را به دلیل ایجاد اشکال حذف کنید. باید ببینید برای بالا بردن سرعت رایانه‌ شخصی‌تان حاضر به چشم‌پوشی از چه مواردی خواهید شد.
  • مشتریان چه خودروی شاسی‌بلند داخلی را می‌پسندند؟

    مشتریان ایرانی با توجه به محدودیت و عرضه خودروهای جدید و باکیفیت در کشورمان مجبورند به محصولات تولیدی داخل بسنده کنند. هرچند عده قلیلی نیز با توجه به تمکن مالی ترجیح می‌دهند خریدار خودرو خارجی باشند؛ اما این خودروها نیز در مدل‌های محدودی وارد کشور می‌شود که همین امر حق انتخاب مشتری را کمتر می‌کند. با این مقدمه به سراغ علایق مشتریان داخلی می‌رویم؛ علایقی که این روزها فروشندگان خودروهای چینی را منتفع کرده است.
  • خودروهای گمرکی برگشت خورد

    بسیاری از واردکنندگان خودرو پیش از ثبت‌سفارش، اقدام به ورود خودروهای خود در محوطه گمرکی می‌کنند تا پس از اتمام مراحل گمرکی و اخذ مجوزهای لازم خودرو مورد نظر را وارد کشور یا همان سرزمین اصلی کنند. این رویه چه به غلط و چه درست هم اینک منجر به دردسر‌هایی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین برخی از واردکنندگان شده است. پیش از توقف ۶ ماهه واردات خودرو توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۳ هزار خودرو در گمرکات کشور بدون ثبت‌سفارش وارد شده بودند که با توقف سایت ثبت‌سفارش، این خودروها بلاتکلیف ماندند.
  • نبرد صدتومانی‌ها!

    باگشایش فضای همکاری‌های اقتصادی پس از برجام، فرصت مناسبی ایجاد شده تا با اتصال واحدهای داخلی تولید خودرو در ایران به شرکت‌های بزرگ خودروسازی، زمینه نوسازی خطوط تولید، تحول قطعه‌سازان و البته ارائه محصولاتی ایمن‌تر، مدرن‌تر و البته جذاب‌تر فراهم شود. در این بین امضای ۳ قرارداد مهم میان ایران خودرو و پژو، سایپا با سیتروئن و رنو با ایدرو (سازمان گسترش نوسازی صنایع ایران) و موجب شده تا یک همکاری گسترده بین صنعتگران ایرانی و فرانسوی برای تغییر کامل فضای بازار خودروی کشور شکل گیرد و از اوایل سال ۹۷ میوه‌های این همکاری‌ها با قیمتی مناسب به دست خریداران برسد. ضمن بررسی ۳ خودروی پسابرجامی رنو داستر ۲۰۱۸، سیتروئن سی۳ و پژو ۳۰۱ نیوفیس تلاش می‌کنیم تغییرات این ۳ خودرو، ارزش خرید و قیمت آنها را ارزیابی و بررسی کنیم با این توضیح که هر۳ خودرو در محدوده قیمتی بالا و پایین تر از ۱۰۰ میلیون تومان قرار است تولید و عرضه شوند.
  • متن خوب، بازیگر را جــادو می‌کند

    مهدی فریضه، بازیگر جوان تئاتر و سینما از ۱۳ سالگی وارد عرصه نمایش شد و حدود ۲۰ سال است که در این حوزه فعالیت می‌کند. او فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد کارگردانی است و در کارنامه‌اش تجربه‌های زیادی به‌چشم می‌خورد. از آخرین نمایش‌هایی که در آن حضور داشته‌ می‌توان به نمایش «سرآشپز پیشنهاد می‌کند» به کارگردانی شهاب حسین‌پور و «پچپچه‌های پشت خط نبرد» به کارگردانی اشکان خیل‌نژاد اشاره کرد. علاوه بر این در کارنامه هنری فریضه، بازی در مجموعه «روزهای مه آلود» به کارگردانی فیاض موسوی برای تلویزیون و هنرنمایی در سه فیلم سینمایی «سربلند» به کارگردانی سعید تهرانی، «خانه روشن» به کارگردانی وحید موسائیان و «حق سکوت» به کارگردانی محمد هادی نائیجی دیده می‌شود. با این هنرمند جوان درباره فعالیت‌هایش و اوضاع تئاتر به گفت‌وگو نشستیم.
  • ترکیب مطالعه، دلهره و لذت

    داستان‌های کارآگاهی و پلیسی در تمام دنیا جزو آثار پرطرفدار محسوب می‌شود. در کشور ما نیز با اینکه نویسندگان ایرانی به دلایل مختلف رغبت چندانی به نوشتن این گونه داستان‌ها ندارند، مخاطبان بسیاری مشتاق خواندن آثار ترجمه در این ژانر هستند. این هفته از رمان‌های تازه انتشار یافته با مضمون کارآگاهی و معمایی سه اثر را برای معرفی برگزیدیم.
  • رئال مادرید ۱۱ بارسلونا ۱

    نمایش «رئال مادرید ۱۱ بارسلونا ۱» به نویسندگی و کارگردانی سیدمهدی شجاعی با اقتباسی از نمایشنامه «تفنگ‌های ننه کارار» نوشته برتولت برشت از فردا جمعه ۲۰ بهمن در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه می‌رود.
  • هزاران چشم

    سریال «هزاران چشم» به کارگردانی کیانوش عیاری و با بازی مهدی هاشمی از شبکه آی‌فیلم روی آنتن رفت. مجموعه تلویزیونی «‌هزاران چشم» شامل شش فیلم تلویزیونی با بازی مهدی هاشمی است که در سال ۸۲ در قالب ۱۳ قسمت از شبکه سه سیما پخش شد.
  • ساعت پنج عصر

    فیلم ساعت پنج عصر ساخته مهران مدیری بعد از اکران موفق در سینماها در شبکه خانگی توزیع شد.
  • زمین

    آلبوم «زمین» با نوازندگی هوشیار خیام، آهنگساز و پیانیست و خوانش اشعاری از احمد پوری، مترجم و نویسنده منتشر شد.
  • اجرا

  • گالری

  • هنر و تجربه

  • ویژه

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه (فصل ۴-بخش سی و هشتم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.