شماره روزنامه ۶۱۲۶
|

ویژه‌نامه اصفهان 24-07-1403

  • تخریب یا پاک کردن صورت مساله

    گروه گزارش- مساجد قدیمی، بازارها، تکیه ها، میدان‌ها، جلوخان‌ها و مناطقی مانند آن‌ها در شهرها مکان‌هایی هستند که مردم یکدیگر را ملاقات می‌کنند تا باهم گفت وگو کنند، تجارت کنند و یا صرفا" در آرامش باشند و از زندگی لذت ببرند. عرصه‌ها و فضاهای جمعی مطلوب و هماهنگ بافرهنگ، ویژگی‌ها و نیازهای اجتماعی و مناسب با شرایط محیطی را می‌توان ارزشی انکارناپذیر در مطلوبیت فضای زندگی شهری امروز به شماره آورد.
  • سرنوشت انجمن‌های ادبی

    گروه فرهنگ- در مقابل این ادعا که انجمن‌های ادبی در اصفهان طی سال‌های اخیر تضعیف‌شده‌اند، عده‌ای لیست بلندبالایی از انجمن‌های ادبی منتشر می‌کنند که نام بسیاری از چهره‌ها در آن وجود دارد. اما آنچه در سطح شهر و ازجمله میان جوانان جریان دارد، فاصله جدی از این انجمن‌ها و محافل است. از یک‌سو شرایط جامعه و کم تعلقی جوانان به ادبیات و فرهنگ و از سوی دیگر فضای بسته محافل در اصفهان از ادبی تا غیرادبی و... باعث کم رونقی و یا حداقل دیده نشدن این محافل در سطح شهر است.
  • تراژدی میدان جلفا در اصفهان

    سیاست، بازی‌های عجیبی دارد، گاهی لازم است تنفر را در دل و تفرعن را زیر نقاب پنهان کنی، لبخندهایی فراتر از واقعیت بزنی و مهم‌تر از این‌ها، کردار و رفتارت بشود پیامی برای طرف مقابل یا پشت سرت، شمایی که در اصفهان زندگی می‌کنی و یادداشت پیش رویت را می‌خوانی، احتمالا شهردار ظفرمند اسبق را یاد دارید، سقایی نژاد را می‌گویم، او عادت ندارد زیر ده سال جایی بماند، اینجا در اصفهان ۱۲ سال، مستاجر ساختمان سفید دروازه دولت بود و بعد هم قم! اگر اتفاق خاصی نیفتد دوره بعدی هم شهردار می‌ماند. اما چه ارتباطی بین او و سیاست هست؟ سال ۱۳۹۳ خورشیدی؛ اصفهان میزبان دبیر کل اجلاس بین‌المللی ICCN یا همان جشنواره بین‌‌‌المللی میراث فرهنگی ناملموس شد، سقایی نژاد و تیمش به‌رغم وابستگی به اصول‌گرایان، برنامه‌ای به‌زعم خودشان درخور فرهنگ اصفهان و میراث ناملموس این شهر و میهمانانشان برگزار کردند، گویا جایی بند کار دررفت و حرکات موزون ( ما که نبودیم، این‌طور می‌گویند) روی صحنه یک برنامه‌ای اجرا شد، همین مساله شد چشم اسفندیار جناب سقایی نژاد با بازی حاصل جمع صفرِ اصلاح‌طلبان و پایداری‌های شورای چهارم شهر! تا امینی رئیس وقت شورا، زیر پای شهردار آن زمان را خالی کند و کلید صحنه دست جمالی نژاد بیفتد.
  • آدرس اشتباه تورم

    لیلی زواره‌ای- بر اساس آمارهای مرکز آمار، اصفهان طبق رویه سال‌های گذشته برای چندمین بار در سال گذشته و سال جاری در لیست گران‌ترین استان‌های کشور قرار گرفت که شهریورماه سال جاری هم از آن جمله است. بررسی دلیل رشد قابل‌توجه تورم در اصفهان نسبت به متوسط کشور،نکات قابل‌توجهی را در عملکرد مدیریت‌های استان و شهر برای تنظیم بازار، مدیریت تورم، نرخ بیکاری و اشتغال‌زایی، بودجه‌ریزی شهری و کسری بودجه شهر هویدا می‌کند و این در حالی است که استانداری اصفهان مدتی قبل علت اصلی تورم بالای استان را سهم درشت مسکن در سبد کالای خانوار اصفهانی عنوان کرد. شواهد امر اما این موضوع را تایید نمی‌کند. سال قبل در مواردی تورم خوراکی‌ها در تهران حتی منفی هم شد و این در حالی است که پایه قیمت‌ها در پایتخت از اصفهان بالاتر است . اصفهان در شرایطی رکورددار تورم در کشور شده که طبق ادعای مراکز ذی‌ربط، نرخ تورم و پایه پولی کشور در مسیر نزولی است. این تناقض تورمی که به‌طور مستقیم با جیب و سفره مردم سروکار دارد، سال‌های گذشته هم در جهش‌های تورمی رخ‌داده و شکاف تورمی روستاها و شهرها و استان‌ها را تغییر داده است.
  • اثر تورم بر شهروندان به زبان ساده

    گروه محتوا- ما هنوز با تورم بسیار شدید فاصله داریم، این خبر خوبی است، یعنی در نیمه اول سال، قیمت‌ها دو برابر نشده اند یا در یک ماه ۵ درصد بیشتر تورم نداشتند. اما در این چندین سال تورم بیش از ۴۰ درصد در سال را از سر گذرانده ایم. جدای از علل یا عوامل افزایش تورم، در این جا به آثار موقت تورم بر زندگی عمومی شهروندان می‌پردازیم، وقتی هزینه‌های کالاها و خدمات افزایش می‌یابد، کیف پول همه کمی گیر کرده است.
  • اتاق‌های بازرگانی مسیر توسعه را به استانداران ارائه دهند

    رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران گفت: از اتاق بازرگانی اصفهان به‌عنوان محور آژانس توسعه‌ای کشور حمایت می‌کنیم.
  • فرصتی برای توسعه یک ظرفیت عظیم

    صنعت نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان یکی از کلیدی‌ترین بخش‌های اقتصادی ایران، نقشی بی‌بدیل در توسعه و پیشرفت کشور ایفا می‌کند. این صنعت نه تنها تأمین‌کننده انرژی کشور است، بلکه به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی دولت، تأثیر بسزایی در تقویت زیرساخت‌ها و ارتقاء رفاه اجتماعی دارد.
  • زندگی ازدست‌رفته

    باران مدرس- خبر کوتاه بود:"نگاهی به جدیدترین آمار و اطلاعات نشان می‌دهد که جمعیت استان اصفهان به پنج میلیون و ۴۳۰ هزار نفر و نرخ شهرنشینی در آن به ۹۰ درصد رسیده است." این‌گونه کاهش سهم کشاورزی در کیک اقتصاد اصفهان در سال‌های اخیر تایید شد، به‌عبارت‌دیگر خالی شدن روستاهای اصفهان و کش آمدن سایه شهرهای استان موید رشد مصرف‌گرایی، افزایش واردات و درنهایت از دست رفتن امنیت غذایی است. «مهاجرت معکوس» که دولت‌های مختلف همواره بر طبل آن کوبیدند و از طرح‌های عمرانی روستایی که در دوران آن‌ها انجام‌شده، باافتخار یادکرده و آن را به‌عنوان عاملی برای رشد جمعیت روستاهای استان دانستند، به نتیجه نرسید تا سرانجام عدم چرخه اقتصادی و تولید ثروت، روستاهای استان را خالی از سکنه کند. در میان گویا زور طرح‌ الحاق زمین به شهرها برای تامین زمین نهضت ملی مسکن و توسعه افقی این منطقه و افزایش تعداد شهرستان‌ها بیشتر از همه طرح‌های بازگشت حیات به روستاها بود. آمارها نشان می‌دهد که حتی فرار و مهاجرت از اصفهان به‌واسطه آلودگی هوا، کمبود آب و گرانی هم نتوانسته چرخه زندگی در روستاها را زنده کند.
  • افزایش بهره‌وری آب، راهکار کلیدی نجات کشاورزی اصفهان

    کشاورزی اصفهان در مواجهه با بحران کم‌آبی، بشدت نیازمند بهبود بهره‌وری است.کارشناسان بر این باورند که با بهره‌گیری از تکنیک‌های نوین آبیاری و مدیریت بهینه منابع آبی، می‌توان به نجات این بخش کلیدی از اقتصاد استان کمک کرد.
  • پلمب ۱۶ تجهیز شهربازی در اصفهان

    کارشناس ایمنی شهربازی اداره کل استاندارد اصفهان گفت: ۱۶ تجهیز در شهربازی‌های استان در نیمه نخست امسال به‌دلیل نداشتن گواهینامه‌ انطباق و بی‌توجهی به اخطارها، پلمب شد.
  • طرح حفاظت از گذر تاریخی «کمرزرین» اصفهان تصویب شد

    مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی اصفهان گفت: طرح اضطراری حفاظت از گذر تاریخی «کمرزرین» شهر اصفهان در شورای فنی میراث‌ فرهنگی استان تصویب شد.
  • هوشمندسازی ذوب‌آهن اصفهان با همکاری رایتل

    در پی انعقاد تفاهم‌نامه همکاری مشترک رایتل و ذوب‌آهن اصفهان برای هوشمندسازی زیرساخت‌های این مجتمع عظیم صنعتی، نشستی روز سه‌شنبه هفدهم مهرماه با حضور مهندس مهدی کوهی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان، مدیران بخش‌های فناوری اطلاعات و اتوماسیون و ارتباطات این شرکت و دکتر محمدصادق کریمی عضو هیات مدیره و مدیران ارشد رایتل با موضوع کارخانه هوشمند در ذوب‌آهن اصفهان برگزار گردید.
  • رونق سـاخت‌وسـاز از مسیر نمایشگـاه

    نفیسه زمانی نژاد :تهران ،اصفهان ، مشهد و.. از کلان‌شهرهایی بشمار می‌آیند که به دلیل رشد جمعیت و ویژگی‌های کلان‌شهر بودن از صنعت ساختمان‌سازی پیشرفته‌ای هم برخوردار هستند.صنعتی که از آن تحت عنوان پیشران اقتصادی و شاه کلیدی برای اشتغال‌زایی و توسعه زیرساخت‌های کشور نام‌برده می‌شود و البته در این مسیر، ابزارهای تأثیرگذاری وجود دارد که بتواند فرصت‌های این حوزه را برای فعالانش پررنگ‌تر و تعاملات را ارتقا دهند. در همین راستا نمایشگاه صنعت ساختمان اصفهان ۱۴۰۳، با ارائه محصولات نوین ،فرصتی را برای فعالان و بستری مناسب را برای معرفی نوآوری‌ها، توسعه همکاری‌های بین‌المللی و افزایش تعاملات فراهم آورد. تا در این دورانی که رکود همه بخش‌های اقتصادی من‌جمله ساختمان را به احاطه خود درآورده این رسانه بتواند نقشی را در رشد پایدار این صنعت و افزایش رقابت‌پذیری آن در سطح بین‌المللی ایفا نماید.
  • گسست تاریخی توسعه شهر اصفهان

    مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی با بیان اینکه یک گسست تاریخی در شهر اصفهان اتفاق افتاده است، گفت: به همین علت، این سازمان در چشم‌انداز ۱۰ساله، رسالت خود را رسیدن به الگوی توسعه شهر بر مبنای سیر تاریخی گذشته می‌داند.
  • انرژی خوشیدی در ساختمان پایدار ، راه گریز از آلایندگی

    مهدی برزین- یکی از رویاهای قدیمی انقلابیون صنعتی ( حداقل از اواخر قرن هیجدهم میلادی) استفاده انرژی خورشید و مهار آن برای جایگزینی با دیگر منابع انرژی است، از اولین سلول خورشیدی که ادگار فریتس در ۱۸۸۳ ساخت، بیشتر از ۱۴۰ سال گذشته ، زمانی تنها یک درصد بازدهی داشت و حالا آن‌قدر پیشرفت کرده که نیروگاه‌هایی با ظرفیت بیش ۲۰۰۰ مگاوات ساخته می‌شوند و کشورهایی مانند چین استفاده از آن را به‌عنوان یکی از محورهای کاهش انتشار کربن در برنامه‌های خود قرار داده و کشوری مانند هندوستان تنها با هزینه یک میلیارد و سیصد میلیون دلار، نیروگاهی با ظرفیت ۲۲۴۵ مگاوات ساخته که به‌جز هزینه تعمیر و نگهداری، به‌واسطه رایگان و سبز بودن منبع( نور خورشید) هزینه دیگری ندارد و می‌تواند با توجه قیمت فعلی نفت و گاز، ظرف چند سال و پیش از اتمام عمر مفید آن، سرمایه‌گذاری اولیه را برگرداند، این را بگذارید در کنار احداث هر نیروگاه سیکل ترکیبی ۱۰۰۰ مگاواتی که ۵۰۰ میلیون دلار در بهترین شرایط هزینه دارد و در ادامه علاوه بر تعمیر و نگهداری، هزینه سوخت نیروگاهی را همراه دارد، گاز باشد یا مازوت که درنهایت هزینه گرمایش زمین را همراه خود دارد.
  • ظرفیت‌سازی، توانمندسازی و مشوق‌های کالبدی ویژه بافت ۳ اولویت بسته تشویقی بافت‌های تاریخی‎

    مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: در بسته تشویقی بافت‌های تاریخی، «ظرفیت‌سازی»، «توانمندسازی» و «مشوق‌های کالبدی ویژه بافت» به صورت توأمان و یکپارچه برای احیای بافت در نظر گرفته شده است.
  • ممنوعیت واردات برنج با طعم گرانی

    نسیم زمانی: وارد شدن ۵۰۰ هزار تن برنج از کشورهای خارجی به‌علاوه تولیدات داخلی این محصول از دلایلی است که متولیان این حوزه برای ممنوعیت کنونی واردات برنج اعلام می‌کنند . اقدامی که به نظرمی‌رسد ،باعث گرانی برنج در این ماه‌های اخیر شده ضمن آن‌که رکود این بازار را شدت بخشیده است. زیرا از سویی مصرف برنج ایرانی از توان بسیاری از مردم خارج است و از طرفی هم با گرانی برنج خارجی ،خرید این وارداتی‌ها هم با کاهش روبرو بوده است. براین اساس ضرورت دارد مسوولان با در نظرگیری سبد معیشت خانواده‌ها ،تصمیمات کارشناسانه‌تری را در جهت واردات کالایی اتخاذ نمایند که به‌عنوان محور امنیت غذایی ،دومین کالای استراتژیک کشور و یکی از غذاهای اصلی مردم ایران بشمار می‌آید.
  • مورد عجیب برنج قهوه‌ای

    شهباز شریف - برنج قهوه‌ای، محصول عجیبی است، هر بار که قیمت اش را بگیرید، سی درصد تا چهل درصد گران‌تر از برنج سفید است، اما چرا برنج قهوه‌ای؟
  • توی توت چه خبر است؟

    به تازگی کشفی بزرگ در دنیای توت‌ها انجام شد که به موجب آن، دانشمندان راز تولید میوه‌های غنی‌تر و سالم‌تر را کشف کردند.
  • ۳۳ درصد مدارس استان اصفهان قدیمی است

    مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس استان اصفهان گفت: ۳۳ درصد از کل مدارس این استان بیش از ۴۵ سال قدمت داشته و نیاز به بازسازی دارند.
  • محیط کار آرام و امن برای سلامت روان کارکنان ضروری است

    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: استرس شغلی یکی از علت‌های مهم فشار و استرس در زندگی روزمره افراد جامعه است و محیط کار آرام و امن برای سلامت روان کارکنان هر سازمان ضروری است.
  • قدردانی مدیرعامل ذوب آهن از فرمانده نیروی انتظامی استان اصفهان

    مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان به مناسبت فرارسیدن هفته نیروی انتظامی، با سردار حیمد علینقیان پور فرمانده نیروی انتظامی استان اصفهان دیدار کرد و با اهدا لوح تقدیر از ایشان و غیورمردان نیروی انتظامی قدردانی کرد. مدیرعامل ذوب آهن ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جان بر کف عرصه نظم و امنیت، فرا رسیدن هفته نیروی انتظامی را به کلیه فرماندهان و کارکنان و سربازان غیور نیروی انتظامی در رده‌های مختلف استان ، شهرستان‌های تابعه و خانوادهای گرانقدر ایشان تبریک گفت.
  • سیاست در دهه هفتاد

    کتاب «سیاست در دهه هفتاد» با عنوان فرعی اندیشه و عملکرد جناح‌های سیاسی تالیف امیر مسعود شهرام نیا از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد. این اثر درصدد است ریشه تعاملات و نیز وجوه افتراق بنیادین جناح راست و جناح چپِ اصلاح‌طلب و نیروهای فکری لیبرال و تأثیر چگونگی فهم آن‌ها از مسائل و به‌ویژه ریشه‌ها و آبشخورهای فکری برداشتشان از سیاست و امر سیاسی را در گرایش‌های سیاسی آنان جست‌وجو کند. کتاب «سیاست در دهه هفتاد» بر این اساس مدعی است تعاملات جناح‌های سیاسی ایران در دهه ۱۳۷۰ با تاکید بر فهم نخبگان جناح‌ها از سیاست مبتنی بوده است. برداشت و فهم نخبگان جناح چپ (اصلاح‌طلب) از امر سیاسی برآیند نقطه اتکا و بسترهای فکری آن‌ها معطوف به اندیشه و فکرِ سیاسی در غرب است، اما نخبگان جناح اصول‌گرا در فهم امر سیاسی به ابعاد معنوی و حیات بشری بر مبنای نظریه و نظام حکومتی مبتنی بر ولایت فقیه توجه دارند و از این روی این دو برداشت و فهم از سیاست به تعاملات و گاه تقابل جناح‌های سیاسی در جمهوری اسلامی دامن می‌زند. کتاب «سیاست در دهه هفتاد» با عنوان فرعی اندیشه و عملکرد جناح‌های سیاسی تالیف امیر مسعود شهرام نیا با ۴۳۲ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بازار کتاب آمد.
  • پرواز عقاب‌ها: روایتی از نبرد ظفار

    کتاب پرواز عقاب‌ها به قلم امید کریمی روایتی‌ست جذاب و دل‌نشین از عملیات جنگی نیروهای ارتش ایران با شورشیان ظُفار که در اوایل دهه‌ی پنجاه شمسی در شرق کشور پادشاهی عمان اتفاق افتاد. این اثر به شیوه‌ی مستمر توسط نویسنده، در کنار انجام وظیفه‌ی خدمت به میهن، تالیف شده است.
  • سرنوشت فلسطین

    روایت نوشتن کتاب سرنوشت فلسطین به حق‌طلبی گروهی بازمی‌گردد که چون می‌دانستند در کشورهای اروپایی و البته ایالات متحده کمتر کسی از ظلم رژیم صهیونیستی به فلسطینیان آگاه است، بر آن شدند تا صدای مردم مظلوم فلسطین را به گوش هم‌وطنان خود برسانند؛ اعضای این گروه، روزنامه‌نگارانی مستقل و اهل ایالت نیوجرسی بودند که توانستند با گردآوری اسناد تاریخی از حوادثی که بین سال‌های ۱۸۸۱ تا ۱۹۷۶ در فلسطین رخ‌داده، تاریخ آن را روایت کنند و بر جعلی بودن روایت صهیونیست‌ها صحه بگذارند؛ زیرا صهیونیست‌ها با افسانه بافی کاری کرده‌اند که مردم آمریکا از آنان حمایت کنند. نویسندگان کوشیده‌اند تا این کتاب را با استفاده از منابعی دست‌اول بنویسند که بیشترین تطابق را با حقیقت رویدادهای فلسطین دارد؛ تلاش آن‌ها باعث شده تا این کتاب در مقایسه با سایر متونی که فقط به منابع مکتوب اکتفا کرده‌اند، از دقت روایی و اعتبار بالاتری برخوردار باشد. روایت صمیمانه و جذاب نویسندگان به‌گونه‌ای است که حتی خوانندهٔ عادی که اطلاعات تخصصی چندانی در این زمینه ندارد، می‌تواند با مطالعهٔ آن به‌راحتی متوجه ابعاد تاریخی گوناگون سرنوشت فلسطین بشود. این کتاب در ۳۵۶ صفحه و با ترجمه مهدی صدرالدین روانه بازار نشر شده است.
  • آینده نگاری فولاد مبارکه با خرید اپال

    شرکت فولاد مبارکه با تحصیل سهام «شرکت صنایع معدنی کانی‌سازان کیمیا» (سهام‌دار اُپال) گام بلندی در مسیر دست‌یابی به استراتژی تولید پایدار و تحقق چشم‌انداز گروه خود برداشت.
  • دوگانه نعمت و نقمت بودن نفت

    مهدی محمدی- نفت نعمت است یا نقمت! پرسشی که خواندید در هفتادسال گذشته پیوسته مطرح‌شده و پیرامون آن دوگانه‌های بسیاری شکل‌گرفته است، ریچارد اوتی در سال ۱۹۹۳ با بررسی آمار اقتصادی کشورهای با منابع طبیعی بالاتر، نتیجه می‌گیرد کشورهایی با منابع طبیعی بیشتر، معمولا از رشد اقتصادی پایین، نزاع، درآمدهای ناپایدار و استقراض بیش‌ازحد دولت از نهادی مانند بانک مرکزی رنج می‌برند، اینجاست که برخی بزرگان علم اقتصاد در ایران، برهم‌نهی آشکار یا ضمنی بین وضعیت اقتصادی کشور، مساله رشد و توسعه با حضور یا بدون نفت را مطرح می‌کنند، از همان زمانی که پهلوی دوم در اجلاس رامسر، ناگهان بودجه عمرانی را دو برابر کرد این پرسش پررنگ‌تر شد چرا همان نفتی که در برنامه دوم تا چهارم عمرانی عاملی برای رشد اقتصادی به‌حساب می‌آمد، وقتی گران‌تر به فروش رفت، ویروس بیماری هلندی را در اقتصاد ایران تزریق کرد، نتیجه در ساحت تفکری دوگانه ساز روشن است، منابع طبیعی، در اینجا نفت، نقمت خوانده شد و حداقل در ظاهر تصمیم‌ساز پیوسته خود را متعهد به بریدن بند ناف اقتصاد از نفت عنوان کرد!
  • فولاد مبارکه ؛ جرثقیل‌های ناحیه نورد سرد نوسازی و بهینه‌سازی شدند

    هم‌زمان با نوسازی خط تاندم‌میل ناحیه نورد سرد که در ماه‌های شهریور و مهر انجام شد، عملیات نوسازی و بهسازی تعدادی از جرثقیل‌ها، ریل‌ها و سازه‌های مربوط به آن‌ها، با موفقیت و بدون حادثه به اتمام رسید. بهزاد بهادرانی، مدیر ناحیه نورد سرد، ضمن اعلام این خبر گفت: بسیاری از جرثقیل‌های این ناحیه، مانند جرثقیل‌های ورودی و خروجی خطوط تاندم‌میل و باکس‌آنیلینگ، به‌دلیل تداوم تولید، در شرایط عادی امکان توقف طولانی و بهسازی ندارد؛ ازاین‌رو توقف دوهفته‌ای تاندم‌میل و پنج‌روزه باکس‌آنیلینگ را برای بهینه‌سازی و رفع برخی مشکلات عمده تعدادی از جرثقیل‌ها و سالن‌های مربوط به آن غنیمت دانستیم و برای بهینه‌سازی و نوسازی آن‌ها برنامه‌ریزی‌ و اقدامات لازم را انجام دادیم.
  • فولاد مبارکه؛ همیشه استاندارد!

    به مناسبت دوشنبه ۲۳ مهر روز جهانی استاندارد، محمدعلی زمانی، رئیس پشتیبانی فنی مشتریان فولاد مبارکه اقدامات و دستاوردهای این شرکت در در حوزه استاندارد، اعم از فنی و مدیریتی را تشریح کرد. زمانی در مورد این موضوع گفت: «استاندارد» زبان مشترک دنیای امروز در رشد و توسعه کسب‌وکارها و انجام تبادلات تجاری است و تنها با تکیه بر این زبان، دادوستد جهانی و حضور در بازارهای بین‌المللی معنادار است.
  • فولاد مبارکه؛ حامی ورزش ملی

    ورزش و تحرک برای حفظ سلامت جسمی و روانی، فریضه‌ای است که عقل و شرع بر وجوب و ضرورت آن در زندگی امروز تاکید دارند. شرکت فولاد مبارکه نیز به نقش مهم ورزش در ارتقای سلامت کارکنان و خانواده ایشان واقف است و به‌عنوان یک دغدغه ملی به‌منظور تعهد به مسئولیت اجتماعی خود، طرح‌های سلامت‌محور متعددی برای اعضای خانواده فولاد مبارکه و حمایت از ورزش‌های همگانی و قهرمانی به اجرا درآورده و هم‌اکنون طلایه‌دار حمایت از ورزش در کشور شناخته می‌شود.
  • زاینـده رود چقدر می‌ارزد؟

    داریوش مجد- رشد اقتصادی عاملی مهم برای تخریب محیط زیست محسوب می‌شود. چون افزایش رشد اقتصادی باعث استفاده بیشتر از منابع زیست محیطی می‌شود و افزایش خروجی‌های آلاینده را نیز در بر دارد. از سوی دیگر رشد جمعیت با آلودگی زیست محیطی رابطه مستقیم دارد. آثار رشد اقتصادی و تجارت بر محیط زیست و آلودگی‌ها یکی از مهمترین بحث‌های اقتصاد محیط زیست است. تحقیقات نشان می‌دهد که رابطه تعادلی بلند مدت بین متغیرهای تجارت باز، تولید ناخالص داخلی، جمعیت شهرنشین، مصرف انرژی و آلودگی هوا وجود دارد. در کوتاه مدت شهرنشینان و میزان مصرف انرژی بالاترین تاثیر را بر بر میزان تولید دی اکسید گوگرد دارد و در بلند مدت نیز سرانه مصرف انرژی بالاترین تاثیر را در افزایش این عنصر خطرناک در هوا دارد.
  • مرگ راتان تاتا مالک پارسی امپراطوری اقتصادی تاتا

    سر راتان ناوال تاتا یک تاجر هندی و رئیس گروه تاتا، کونگلومریت به مرکزیت بمبئی ست. وی عضوی از خانواده شهیر و صنعتگر هندی تاتاست. او به عنوان قدرتمندترین مدیرعامل هند شناخته شده‌است و از پارسیان هند است
  • مدیرعامل باشگاه سپاهان اصفهان تغییر کرد

    هیات مدیره باشگاه فولاد مبارکه سپاهان، احمد یوسف‌زاده را جانشین مهدی آذربایجانی در مسوولیت مدیرعاملی این باشگاه کرد.
  • سازمان گسترش به مثابه بخشی از هویت صنعتی ایران مدرن

    سه‌شنبه ۱۷ مهر، روز انتصابات بود. رئیس سازمان گسترش و معاونت معدنی وزاتخانه منصوب و معارفه شدند و یکی از معاونت‌های ستادی وزارتخانه نیز در هم ادغام شدند
  • تورم و کاهش ارزش پول

    وحید ریحانی- افزایش مقدار پول به دلیل معینی به وجود می‌آید. بیایید فرض کنیم که این افزایش بدان دلیل به وجود می‌آید که دولت از محل عواید مالیات‌ها (از محل فروش اوراقی که مردم از محل پس‌اندازهای واقعی بهای آن را می‌پردازند) خرج‌هایی بزرگ‌تر ازآنچه می‌تواند یا مایل است، انجام می‌دهد؛ مثلا فرض کنید دولت برای پرداخت پیمانکاران پول چاپ کند. در این صورت، اولین تاثیر این خرج‌ها، افزایش قیمت کالاهای مورداستفاده در کار و گذاشتن پول اضافی در دست پیمانکاران و کارکنانشان خواهد بود.
بیشتر