فولاد مبارکه؛ همیشه استاندارد!

استانداردها به ما کمک می‌کنند از کیفیت محصولات و خدماتی که دریافت می‌کنیم اطمینان بیابیم. اما در این روز باید به استراتژی فولاد مبارکه در زمینه استاندارد هم اشاره کرد. به گفته رئیس پشتیبانی فنی مشتریان فولاد مبارکه: استانداردها دستورالعمل‌هایی دقیق برای تولید، آزمایش و ارزیابی محصولات است و باعث می‌شود محصولات از سطح کیفی مشخصی برخوردار باشد و عملکرد مطلوب آن‌ها تضمین گردد. ازاین‌رو شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی در خاورمیانه از بدو تأسیس، استقرار استانداردهای مدیریتی در حوزه‌های مختلف را سرلوحه کار خود قرار داده است.

استانداردسازی همه جانبه

به‌غیراز محصولات،  استانداردسازی در  شرکت فولاد مبارکه  جوانب دیگری هم دارد، علاوه بر استقرار استانداردهای تولید محصول، نگاه ویژه‌ای بر استانداردسازی ارائه خدمات به مشتریان خود داشته و با استقرار استاندارد ایزو ۱۰۰۰۲ به‌منظور رسیدگی به شکایات مشتریان و استاندارد ایزو ۱۰۰۰۴ جهت نظرسنجی از مشتریان، گامی بلند در مسیر خط‌مشی مشتری‌مداری و بهبود مستمر ارائه خدمت به مشتریان برداشته است.

فولاد مبارکه و سازمان ملی استاندارد

همکاری فولاد مبارکه با سازمان ملی استاندارد، علاوه بر فعالیت‌های گفته‌شده، باعث افزایش کیفیت محصولات شرکت فولاد مبارکه نیز شده است. ارتباط فولاد مبارکه با سازمان ملی استاندارد در زمینه آزمایشگاه و تجهیزات آزمایشگاه، اخذ گواهی NACI از مرکز تأیید صلاحیت ایران و گواهی‌های کالیبراسیون تجهیزات آزمایشگاه نیز از جمله موارد حائز اهمیت است. همچنین مشارکت فعال فولاد مبارکه در تهیه مدل ارزیابی جامع فولادها (CI-MARKING)، در کنار سازمان ملی استاندارد، دانشگاه صنعتی اصفهان، پژوهشکده فولاد ایران و انجمن تولیدکنندگان فولاد در راستای حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان انجام گرفته است. این طرح ملی به تصویب شورای عالی استاندارد رسیده است و به‌زودی با همکاری بین سازمان ملی استاندارد و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اجرایی می‌شود تا واردات به کشور با توجه ویژه به جنبه‌های بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست، در یک فرایند کارامد مورد ارزیابی و کنترل قرار گیرد و از ورود محصولات فولادی نامرغوب به کشور جلوگیری شود.

تاریخچه استاندارد سازی در فولاد مبارکه

شرکت فولاد مبارکه از سال ۱۳۷۵ اقدام به اخذ اولین پروانه استاندارد ملی ایران برای محصول گرم نوردیده ساختمانی با کیفیت معمولی کرد و در سال‌های بعد هم‌زمان با توسعه شرکت و تولید محصولات جدید، اقدام به اخذ پروانه استاندارد ملی برای محصولات شرکت به شرح ذیل گردید: ۱. ورق فولادی گرم نوردیده با کیفیت ساختمانی (سازه‌ای)؛ ۲. ورق فولادی گرم نوردیده با کیفیت کششی و معمولی؛ ۳. ورق فولادی سرد نوردیده با کیفیت کششی و معمولی؛ ۴. ورق فولاد کربنی گالوانیزه گرم پیوسته با کیفیت معمولی، شکل‌دهی متوسط و کششی؛ ۵. ورق فولادی پیش رنگ‌شده گالوانیزه؛ ۶. ورق قلع‌اندود.

از پروانه‌های استاندارد فوق، ورق فولادی پیش‌رنگ‌شده گالوانیزه پروانه استاندارد تشویقی دارد و بقیه استانداردها پروانه اجباری دارند. ورق قلع‌اندود نیز دارای پروانه استاندارد تشویقی بود که از سال ۱۳۹۸ مطابق بخشنامه سازمان ملی استاندارد به استاندارد اجباری تغییر کرد.

مشارکت در تدوین استانداردهای فولادی

 طی این سال‌ها فولاد مبارکه یکی از اعضای اصلی تدوین استاندارد محصولات فولادی در کمیته‌های تدوین و بازنگری سازمان ملی استاندارد بوده است. ازجمله استانداردهایی که فولاد مبارکه در تدوین آن‌ها همکاری داشته است می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

۱. محصولات تخت فولادی یا پوشش روی نیکل (ZN) به روش الکترولیتی؛ ۲. محصولات تخت فولادی سرد نوردیده با استحکام تسلیم بالا برای شکل‌دهی سرد؛ ۳. سیم فولادی و محصولات سیمی-پوشش‌های فلزی و غیرآهنی بر روی سیم فولادی؛ ۴. شمش- تختال فولادی کربنی ساده غیرآلیاژی و کم‌آلیاژ جهت فرایند شکل‌دهی گرم؛ ۵. تسمه (نوار ورق باریک فولاد نرم پوشش‌دهی‌شده سرد نوردیده) برای شکل‌دهی سرد؛ ۶. ورق فولاد الکتریکی سرد نوردیده غیرآلیاژی و بسیاری از استانداردهای دیگر که در سازمان ملی استاندارد تدوین شده است.

جایگاه فولاد مبارکه در حوزه استانداردسازی

عضویت فولاد مبارکه در کمیته‌های فنی تدوین استانداردهای بین‌المللی بیانگر جایگاه این شرکت در این زمینه است. این کمیته زیرمجموعه سازمان بین‌المللی ایزو به شمار می‌آید، از جمله کمیته فنی اصلی (TC) و کمیته فرعی (SC) که کمیته اصلی TC ۱۷ ایران تحت عنوان کمیته متناظر فولاد است.