وقتی صحبت از خودروهای کلاسیک میشود، بسیاری در ذهنشان تصاویری از مرسدس بنز گالوینگ و شورولت بلئیر ۱۹۵۵ را مرور میکنند. اما دستهای از خودروهای کلاسیک وجود دارند که هر چند حالا جزو کلاسیکها دستهبندی میشوند اما، واقعیت این است که همچون مردانی هستند که در میانسالی قرار دارند و با قانون ۳۰ سال کار بازنشسته شدهاند. بسیاری از این بازنشستگان هنوز از بعضی جوانان هم سرحالترند و به همین دلیل در بازنشستگی هم بیکار نمینشینند. خودروهایی که چنین حال و روزی دارند معمولا در اواسط دهه ۸۰ میلادی تا اولین سالهای دهه ۹۰ ساخته شدند و امروز آنها را به نام مدرن-کلاسیک میشناسیم.
دنیای اقتصاد: این روزها اگرچه بازار خرید و فروش خودروهای وارداتی کساد و بیرونق است ولی بازار حرف و حدیثها حسابی داغ است. از یکسو تغییر دائمی قوانین مربوط به نمایندگیهای رسمی و دخل و تصرف در نحوه واردات و از سویی دیگر نزدیک شدن به تاریخ اجرای برجام، کنش و واکنشهای این حوزه را با حساسیت دوچندانی روبهرو کرده است. طرفداران خودروهای خارجی یا اساسا پولی برای خرید خودرو ندارند و یا اینکه اگر سرمایهای برای این کار کنار گذاشتهاند، با صبری غیرمعمول چشم به آینده بازار دارند.
از سویی دیگر جنجال «نماینده رسمی» بودن یا نبودن هم این وسط بیداد میکند.
تیونری از راه پیدا شده که توانسته M۶ روباز بامو را از چیزی که بود، قدرتمندتر کند. این به معنی دست گذاشتن روی خودرویی است که خود پیشتر توسط بخش تیونینگ شرکت یعنی M-Power تا حداکثر توانش تقویت شده بود. داستان از این قرار است که شرکت تیونینگ نوئله در اقدامی تحسینبرانگیز بامو سری ۶ کانورتیبل را زیر تیغ جراحیاش برد. باید اعتراف کرد که این تیونر غیر از دستکاریهای ساده در قسمت هواکشهای جلویی، جرات تغییر ظاهری دیگری را نداشته است. اما انصافا رینگهای چشمگیری زیر آن قرار گرفته است. بر خلاف ظاهر ساده، زیر پوست این کوسهماهی غوغایی به پا است.
دنیای اقتصاد: پایان جنگ جهانی دوم برای مردم آلمان پایان مصائب نبود. تصمیمی که بلوک شرق و غرب در آن زمان برای آلمان پس از جنگ گرفتند برای بخشی از جمعیت آلمان به منزله عبور از دروازهای ناشناخته بود که آنها را وارد دوران حکومت کمونیستی کرد. چیزی که تا قبل از آن مردم آلمان تنها نامی از آن شنیده بودند و بخش زیادی از آنها نمیدانستند که یک حکومت کمونیستی چه با روزگار آنها میکند. آلمانها از قرن نوزدهم خود را بهعنوان کشوری صنعتی نه در سطح اروپا بلکه در سطح جهان مطرح کرده بودند و جایگاه آنها در ۳۹ سالی که تا قبل از جنگ جهانی دوم از قرن بیستم میگذشت بهعنوان یک کشور صنعتی تثبیت شده بود.
انتخاب خودروهای برتر در هر سال کاری به واقع دشوار است. شرکتهای بزرگ خودروسازی از نظر فناوری و طراحی به شدت به یکدیگر نزدیک شده و یک بازار رقابتی را تشکیل دادهاند. حرکت جمعی خودروسازان بزرگ به سوی خودروهای کم مصرف و در عین حال با راندمان بالا موجب شده تا شاخصههایی که برای ارزیابی خودروها در نظر گرفته میشود بسیار به هم نزدیک باشد. نشریه کارانددرایور بهعنوان معتبرترین ماهنامه خودرویی جهان به سنت همه ساله اقدام به انتخاب ۱۰ خودرو برتر سال ۲۰۱۶ کرده است. این انتخاب را ادی آلترمن، سردبیر این مجله و یکی از معروفترین خودرونویسان جهان انجام داده است.
باز هم اعصابش به هم ریخت. گاو خشمگین دوباره عنان از کف داد. هوراکان دارد خودش را به درب و دیوار میکوبد. ببینید چطور آسفالت را چروک میکند؟ ببینید چطور دارد زمین و زمان ر ا به هم میدوزد؟ چطور دارد برای رقبا شاخ و شانه میکشد؟ چطور دارد خون دوستدارانش را در شیشه میکند؟ لامبورگینی یاد روزهای جوانیاش افتاده است. بازگشت به ایام پیست و ریس. این یک لامبورگینی عادی نیست. با اینکه یک سوپراسپرت هیولاگونه است ولی اصلاً یک لامبورگینی عادی به نظر نمیآید. او، هوراکان ۲ محور است. آخرین دستپخت جادوگر سنتآگاتا.
سردمدار عبور از صخرهها و دشتها، رودها و بیابانها است. اصلا مگر میشود اسمش جیپ باشد و مثل بعضی از شاسی بلندهای به اصطلاح دودیفرانسیل فقط به درد رسیدن به لب رودخانه بخورد؟ یکجورهایی برنامه آخر هفته شما تحت تاثیر حضورش در زندگیتان قرار میگیرد. به همین دلیل احتمالا به جای خرید کتوشلوار آرمانی به سمت خیابان فردوسی بروید تا مایحتاج سفری چند روزه در دل طبیعت را فراهم کنید. جیپ رانگلر برای مالکش تنها یک خودرو نیست، زیرا یکی از بامعرفتترین دوستان او میشود وقتی قرار است ماجراجویی کند.
تاریخچه
اولین نسل رانگلر در سال ۱۹۸۷ و درست قبل از فروش کمپانی(AMC (American Motors Corporation به کرایسلر ساخته شد.
میگویند در نمایشگاه بینالمللی خودرو که چندی دیگر در توکیو ژاپن برگزار میشود، هوندا قرار است آتش به پا کند. هوندا رسما تصریح کرده است که ویرایشهای موگِن خود را مجددا وارد بازی میکند. موگن سری تمام مسابقهای است که حتی از خانواده Type R نیز خشونت و کارآیی بیشتری دارند. خودروی جدید که روی هاچبک سیویک طراحی و اجرا شده است، با ظاهر تهاجمی خود کنایهای به خودروهای جیتی زده است. سیستم تعلیق خوابیده، رینگهای سبک آلیاژی، بال عقب فیبر کربنی، صندلیهای مسابقهای، رکابها و فلاپهای برآمده همگی خبر از خودرویی میدهند که قرار است پا به پای ابرخودروهای غولآسا در خیابان راه برود.
۵۰ سال پیش فورد با مدل GT۴۰ مسابقات ۲۴ساعته لمان فرانسه را فتح کرد. پس از نیم قرن یک بار دیگر فورد قصد دارد یک GT را راهی مسابقات کند. اما به نظر میرسد این بار فورد دست به ریسک بزرگی زده است. شاید هم رازهایی از نسل جدید فورد GT میداند که ما از آن بیخبریم. مسابقات ۲۴ ساعته لمان با ۵۰ سال پیش تفاوت زیادی کرده است. این مسابقه که در اصل برای به رخ رقبا کشیدن دوام و کیفیت خودروها در زیر فشار طراحی شده بود اکنون به محلی برای ارائه خودروهای اختصاصی تبدیل شده است. به بیان دیگر در گذشته خودروسازان با تقویت کردن بهترین مدلهایشان گام در این مسابقه میگذاشتند تا کیفیت آنها را نشان دهند.
سوبارو نیز به صف خودروسازانی که محصولات اسپرتشان را با خواص مخصوص پیست تولید میکنند، پیوست. این ژاپنی ویرایش STI بی. آر. زد را که خود پیشتر پروسه تقویت و بهینهسازی را پشت سر گذاشته بود تبدیل به GT۳۰۰ کرد. محصولی که سر تا پا مسابقهای از آب درآمده است. با حذف گسترده قطعات و لوازم اضافی از بدنه که در نهایت باعث کاهش وزن شد و در ادامه تقویت بیمحابای پیشرانه ۲ لیتری خوابیده، حالا یک کوپه ۳۰۰ اسببخاری با ۴۴۷ نیوتنمتر گشتاور را میبینیم. ناگفته پیدا است که مشتریان معمولی نباید انتظار این خودرو را داشته باشند.
نیسان موتورز ویرایش ۲۰۱۶ سدان سنترای خود را ۱۶ هزار و ۷۸۰ دلار قیمتگذاری کرد. این یعنی خودروی فوق به عنوان یکی از ارزانترین محصولات این خودروساز ژاپنی به نسبت مدل سال قبل تنها ۲۵۰ دلار گرانتر شده است. سنترای جدید با چهرهای که باز هم شبیه به ماکسیما و آلتیماهای جدید شده، میخواهد بازار خانوادگیهای ارزانقیمت اروپا و آمریکا را دست بگیرد. فرم چراغها و حتی جلوپنجره و سپرها گویای این است که نباید به این خودرو صفت محافظهکار اطلاق کرد. بهویژه آنکه برخلاف نسخههای ارزان بازار، این خودرو از نظر آپشن نیز تقریبا تکمیل است.
بیامو چند روز قبل همه را شگفت زده کرد. خودروساز باواریا کانسپت جدیدی را رونمایی کرد که یک اعلانجنگ داخلی به حساب میآید. بیامو i۸ به اندازه کافی شگفتآور است و هنوز هم بعد از دو سالی که از عرضه عمومی آن میگذرد، یکی از فناورانه ترین خودروهای جهان به حساب میآید. اما با رونمایی از کانسپت i Vision Future Interaction مشخص شد که بیامو هنوز راضی نشده و قصد ندارد راهی را که در ساخت خودروهای هوشمند آغاز کرده متوقف کند.
خودرو i Vision روی پلتفرم i۸ ساخته شده اما طراحان این خودرو در رونمایی آن اصرار فراوانی داشتند که این خودرو را i۸ به حساب نیاوریم.
یک دستگاه شورولت کاماروی استثنایی مدل ۱۹۶۷ برای حضور در حراجی معتبر برت اند جکسون آماده میشود. اما چرا باید این خودروی نهچندان تاریخساز تا این حد معروف شود؟ در حقیقت این همان کامارویی است که در اپیزود عصر انقراض از مجموعه فیلمهای تبدیلشوندگان ظاهر شده بود. خودرویی که به نام «بامبلبی» شهرت جهانی دارد. جالبتر آنکه این خودرو تحت مالکیت کارگردان فیلم یعنی مایکل بِی بوده است. یک بادیکیت استثنایی که ویژگی بارزش گلگیرهای برجسته و سپر بریده شده است، نمای بینظیری به این آمریکایی بخشیده است.
اینفینتی به عنوان زیرمجموعه لوکسساز نیسان، نسخه جدید شاسیبلند جمع و جور خود Q۳۰ را برای سال تازهوارد میلادی عرضه خواهد کرد. خودرویی که سال قبل در نمایشگاه فرانکفورت نظر منتقدان را به خود جلب کرد. بدون تردید این خودرو آمده تا با مرسدسبنز GLA، آئودی A۲ و لکسوس CT رقابت کند. خودرویی که به عقیده خیلیها بیش از آنکه یک شاسیبلند کوچک باشد، یک هاچبک بزرگ است. این خودرو از نظر فنی چیزی فراتر از شاسیبلندهای استاندارد خودروهای اسپرت و لوکس ژاپنی است. اینفینتی فوق به سبک و سیاق اروپاییها طراحی و تولید شده است.
شرکت کیاموتورز کره جنوبی رسما پروژه خود را برای تولید خودروهای بدون راننده تایید کرد. راهی که چند سالی است با همه مبهم بودن چشم انداز آن بدجور دل خودروسازان جهان را ربوده است. پروژه خودروهای بدون راننده با همه موانعی که بر سرراهش قرار دارد، به نظر میرسد آینده محتوم صنعت خودرو باشد و در این میان شرکتهایی که قصد دارند در آینده این صنعت جایگاه قابل ملاحظهای داشته باشند، نمیخواهند از این قافله عقب بمانند.
کیاموتورز بهعنوان یکی از خودروسازان مطرح در شرق آسیا قصد دارد نخستین خودروساز در این منطقه باشد که خودرو بدون راننده خود را به خیابان میآورد.
۸۰ سال پیش، فیات ایتالیا محصولی را روی خط تولید خود برد که لقب کوچکترین خودروی خانوادگی جهان را از آن خود کرد. توپولینو جزو۵۰۰ خودرویی بود که برای فیات علاوهبر اعتبار جهانی، سود سرشاری را نیز به ارمغان آورد. این خودرو از سال ۱۹۳۶ تا ۱۹۵۵ که آخرین نسخهاش تولید شد، به تیراژ بیش از ۵۲۰ هزار دستگاه رسید. حالا خبر میرسد که فیات در نظر دارد نسل جدید آن را احیا کند. حتی یکی از پایگاههای خبری نزدیک به مدیران ایتالیایی تصویری تاییدنشده از توپولینو را منتشر کرد. گفته میشود این خودرو ظاهری شبیه به هاچبک ۵۰۰ و باطنی شبیه به پاندا دارد.
تاریخ نشان میدهد یکی از پرفروشترین خودروهای مزدا مدل MX-۵ است. کوپه دو درب دو نفرهای که اغلب به خاطر ظاهر جوانپسند و مشخصات فنی مناسبش، محبوبیتی فوقالعاده پیدا کرده است. کمتر کسی پیشبینی میکرد که روزی این خودروی محافظهکار شهری بتواند تا حدی اسپرت شود که در قامت خودروهای واقعی مسابقهای ظاهر شود. داریم درباره ویرایش Cup این مزدا صحبت میکنیم. یک روباز عجیب که مانند تمام جیتیها از المانهای ناب ریس بهره برده و مانند کابین رولکشی شده فاقد هرگونه آپشن و سیستم رفاهی است. مزدا اعلام کرده است که این خودرو بعد از تایید فدراسیون جهانی اتومبیلرانی (FIA) وارد مسابقات کلاس خودش میشود.
برای آنها که نمیخواهند هزینه خرید یک هارلی دیویدسون را بپردازند، مدل استاربولت یاماها میتواند اندکی آنها را به حال و هوای هارلی سواری ببرد. این موتورسیکلت در مدل ۲۰۱۶ خود با ارتقاهایی همراه بوده که میتواند آن را بهتر از گذشته کند. استاربولت از سال ۲۰۱۳ به بازار آمد و جایگاه یاماها را در موتورسیلکتهای کلاس کروزر تقویت کرد؛ کلاسی که یاماها به شدت در آن ضعف داشت.
مدل ۲۰۱۶ این خودرو با تنه جدیدی که برای آن طراحی شده هم ظاهر زیباتری پیدا کرده و هم رگههای طراحی مدرن را میتوان در آن دید. به جای تنه لولهای اکنون شاهد به کارگیری تنه صفحهای در این موتورسیکلت هستیم.
برای درک اهمیت بازار شاسی بلندها در روسیه میتوان به ۲۰۰ سال پیش سفر کرد. زمانی که ناپلئون بناپارت در نبردش با روسیه آن را کشوری بدون جاده نامید. روسها با طراحی و ساخت هیولای هشت چرخ متحرک خود ثابت کردند چندان به داشتن یا نداشتن جاده اهمیت نمیدهند. اَوتوروس شامان ۸×۸ (Avtoros Shaman ۸×۸) محصول کارخانه اَوتوروس است که در نزدیکی مسکو قرار دارد و به طراحی و ساخت خودروهای سنگین معروف است.
یک سال پیش بود که روسها اولین نمونه این خودرو را معرفی کردند. این غول هشت چرخ بازتاب وسیعی در رسانههای حتی غیر خودرویی داشت، اما آن مدل پایان رویای طراحان این خودرو نبود و به فاصله یک سال مدل دیگری از آن را ارائه کردهاند.
با تقسیم شدن آلمان به شرقی و غربی مهمترین خودروسازی که بخشی از آن در نیمهشرقی قرار گرفت، بیامو بود. شرکت بیامو در حومه شهر آیزناخ کارخانهای تاسیس کرده بود که در آن مدلهای مختلف خودرو و موتورسیکلت تولید میشد. بعد از جنگ جهانی، دولت جمهوری دموکراتیک آلمان این کارخانه را مصادره کرد. آنها در اقدامی جالب نام این کارخانه را هم از BMW به EMW تغییر دادند. به این ترتیب که حرف بی را که ابتدای حرف باواریا یعنی ایالتی که بیامو در آن قرار دارد با حرف ایی که ابتدای ایالت آیزناخ بود تعویض شد. آنها نام این سایت را عوض کردند تا به خیال خود خودروهایی در کلاس بیامو تولید کنند.
جوانهای دهه ۶۰ برخلاف جوانهای این دوره و زمانه فرصت زیادی برای تجربه خودروهای مختلف نداشتند. به خصوص در بخش خودروهای اسپرت تنوع به نسبت بخشهای دیگر کمتر هم بود. یکی از خودروهایی که اگر چه در جهان بهعنوان یک خودرو اسپرت شناخته نمیشود، اما در ایران کاربری اسپرت هم داشت، رنو ۵ است.
رنو پنج در سال ۱۹۷۲ از سوی خودروساز فرانسوی به بازار عرضه شد. در سطح اروپا عمده شهرتش را به دلیل مصرف سوخت پایین و جادار بودنش در مقایسه با جثه کوچک، به دست آورد. در فرانسه کسی بهعنوان یک خودرو اسپرت به رنو ۵ نگاه نمیکرد.
مدتها است که خبری از ابرهیولاساز ایتالیا پاگانی به گوش نمیرسد. شرکتی که سالها با زوندا خبرساز بود و بعد از آن با هوآیرا زمین و زمان را به هم دوخت. این شرکت تیزر مبهمی از یک محصول جدید را منتشر کرده تا دلهره و اعصاب طرفدارانش را محک بزند. خودرویی که گفته میشود ویرایش بهینهشده هوآیرا با نام BC است. از تنها تصویر منتشر شده، اطلاعات خاصی به دست نمیآید. تنها میتوان فهمید که ساختار کلی ظاهر با آن مدل مادر تفاوت خاصی ندارد. حالا اینکه از نظر ریزهکاریهای آیرودینامیک تغییر کرده یا خیر را نمیتوان به درستی فهمید.
در نخستین روزهای سال ۲۰۱۶ بود که پورشه اعلام کرد فیسلیفت جدیدی از کررا ۹۱۱ را آماده فروش کرده است. واقعیت آن است که این خودرو آنقدرها هم در قالب یک فیسلیفت نمیگنجد، به این دلیل که غیر از تغییرات بسیار ساده در نمای ظاهر، شاهد هیچ دستکاری کلی دیگر نیستیم. ۹۱۱ جدید با تغییر فرم جلوپنجره و محل قرارگیری مهشکنها، خیلی سخت به نسبت مدل ۲۰۱۵ قابل تشخیص است. پورشه برای نسخه ۲۰۱۶ از رینگهای جدید بهره گرفته است که انصافا زیباتر از مدلهای پیشین هستند. رنگبندی جدید به کلی با آنچه قبلا روی این خودرو دیده بودیم، تفاوت دارد.
ویل دورانت در تاریخ تمدن میگوید که از ۳۸۰۰ سال تاریخ مدون جهان تنها ۲۸۶ سال از تاریخ بشر جنگ نبوده است و این سالهای کوتاه که ظاهرا بشر در صلح، آرامش و دوستی به سر میبرده نیز زمانی بوده که کشورها سخت مشغول طراحی و تولید ابزار جنگی بودهاند. در این میان ساخت وسایل نقلیه موتوری بدون اسب نیز تاریخ جالبی دارد. در مورد اولین خودرو تاریخ نیز روایات متعددی وجود دارد. نخستین نشانههای وسایل نقلیه بدون اسب را میتوان در قرن ۱۸ و در اروپا یافت. اما در واقعیت و براساس اسناد مدون تاریخی نخستین وسیله نقلیه بدون اسب در چین و برای پادشاه آن کشور طراحی و ساخته شده است.
آلفارومئو شدیدا در تدارک آن است که هرچه سریعتر نسل جدید جولیتا را روانه بازار کند. اما کارشناسان بر این باورند این اتفاق زودتر از سال ۲۰۱۷ رخ نمیدهد. با این حال از گوشه و کنار خبر میرسد که این خودرو از نظر ظاهر و باطن بسیار شبیه کانسپت اخیر شرکت یعنی جولیا است. فیات مالک ایتالیایی برند آلفا که اکنون شراکتی تنگاتنگ با کرایسلر آمریکا دارد، برنامههای خود برای عرضه جولیتای جدید را کمابیش منتشر کرده است. نسل جدید جولیتا با خداحافظی از پلتفرم قدیمی، سراغ نسخهای بزرگتر و کشیدهتر خواهد رفت.
مرسدسبنز باز هم طنازی کرد. آخرین دستاورد این آلمانی پرآوازه مدل SLC است که با پکیج « نیمهشب» آرایش شده است. این پکیج شامل ترکیبی از رنگهای تیره و تار در سراسر بیرون و داخل خودرو است. از رنگ کلی بدنه و رینگها گرفته تا صندلی و داشبورد. محصول جدید شرکت بدون حضور AMG تولید شده است. رینگهای ۱۸ آن در محور جلو با تایرهای ۴۰/ ۲۲۵ و در محور عقب با تایرهای ۳۵/ ۲۴۵ میلیمتری پوشانده شدهاند. در حقیقت اس. ال. سی جانشینی است برای اس. ال. کِی که از همین امسال راهی بازار میشود. نسخه پایه این خودرو با پیشرانه ۶/ ۱ لیتری توربو ۱۵۶ اسببخار نیرو تولید میکند.
آلمان شرقی از بدو تاسیس در ۱۹۴۹ میلادی بهدنبال تاسیس خودروسازی بود. از سوی دیگر در میان کشورهای بلوک شرق که بهدنبال تولید خودرو رفتند ضعیفترین عملکرد را این کشور ارائه کرده است. حال ببینیم دلیل آن اصرار و این عدمموفقیت چه بوده است.
مردم و به تبع آن دولت آلمان شرقی از جایی برخاستند که شهرت آن در زمینه صنعت زبانزد بود. مردم آلمان از قرون گذشته به مردمانی صنعتگر و ماهر در رشتههای مختلف صنعتی شهره بودند. تا پیش از دو پاره شدن آلمان نیز صنعت خودرو این کشور بسیار موفق ظاهر شده بود.
باز هم رولزرویس یک نسخه سفارشی از گوست خود را برای مشتریان خاصش تولید کرد. محصول جدید که Red Diamond نام دارد به سفارش یکی از شیخنشینهای خلیجفارس طراحی و تولید شده است. خودرویی که رنگ قرمز آن به گفته شرکت، رنگی است که برای اولینبار استفاده میشود. روی کاپوت و جلوپنجره از آلومینیوم صیقل داده شده بهره گرفته شده است. ایدهای که رولزرویسهای دهه ۵۰ را به یاد میآورد. داخل اتاق المانهای طراحی و اسلیمی سبک عرب دیده میشود. مثل پنجرههای مشبک چوبی دستتراش. به سفارش مالک، حتی فوم صندلیها نیز از جنسی منحصربهفرد تولید شدهاند تا نرمی خاصی برای راننده و سرنشین داشته باشد.
روند گرم شدن کره زمین که با تغییرات شدید آب و هوایی همراه بوده است را میتوان یکی از عوامل رشد و توسعه شرکتهایی با شعارهای محیط زیستی و پیشتاز قلمداد کرد. آنچه مشخص است اینکه شرکتهای تازهتاسیس با درک نگرانیهای زیست محیطی و با توجه به رشد چشمگیر تکنولوژیهای موجود با ارائه خودروهای هوشمند و کاملا پاک توجه عاشقان تکنولوژی را به خود جلب کردهاند.
در این میان شرکت فارادی فیوچر (Faraday Future) با رونمایی از خودرو مفهومی و تمام الکتریکی خود به نام FFZERO۱ در نمایشگاه CES ۲۰۱۶ باعث شگفتی بازدیدکنندگان و صنایع خودرو شده است.
برندی که تا همین چند وقت پیش میرفت تا توسط مالکش تویوتا فروخته شود، حالا به جایی رسیده که خودروهای مفهومی تولید میکند. دایهاتسوی ژاپن ویرایش جدید از معروفترین محصول خود یعنی Copen را بهصورت یک کانسپت شوتینگبریک معرفی کرد. قرار است رونمایی رسمی از این خودرو طی نمایشگاه ۲۰۱۶ توکیو باشد. این خودرو از آن جهت دارای اهمیت است که تنها در ژاپن تولید میشود و تنها هم توسط ژاپنیها خریده خواهد شد، بنا بر این باید انتظار محصولی بسیار باکیفیت را داشت. مانند تمام خودروهای مخصوص بازار بومی ژاپن، کوپن نیز از چهرهای فانتزی استفاده کرده است.
یادش به خیر، اولین باری که محمد علی اینانلو را با آن هیبت از نزدیک دیدم، برای انجام یک مصاحبه با موضوع طبیعتگردی با خودروهای دودیفرانسیل نزد استاد رفته بودم. حدود ۵ سال از آن مصاحبه گذشت، هر بار که اینانلو را دیدم صحبت از سر و صدای آن مصاحبه بین آفرودرها میشد. همصحبتی با کسی که بنیانگذار روزنامهنگاری در حوزه طبیعت در ایران است، کار سختی بود زیرا او خودش سالها سردبیر ماهنامه شکار و طبیعت بود و چم و خم کار را خوب میدانست. اما آنقدر صمیمی بود که جلوی دوربین جعبه سیگارش را باز کرد و یک سیگار پیچید و کشید تا سر صحبت باز شد.
یکی از راههای دم دست برای افزایش قدرت موتور، استفاده از توربوشارژر یا سوپرشارژر است. قطعاتی که در فارسی آنها را ابزارهای پرخوران کردن موتور خودرو نامیدهاند. تفاوت این دو ابزار موضوع این نوشتار نیست. حرف این است که فراری که اینقدر به ساخت خودروهای پرقدرت علاقه دارد، چرا از ابزارهای پرخوران کردن موتور برای ماشینهایش استفاده نمیکند؟فراری در طول سالهای فعالیت خود چند مدل را با توربوشارژر تولید کرده است که فاصله زمانی نسبتا زیادی نیز با یکدیگر دارند. به خصوص که نشان هم داده تسلط بالایی روی طراحی توربوشارژرهای اختصاصی دارد و هر گاه وارد این وادی شده توانسته کاری درخور توجه ارائه کند.