شماره روزنامه ۶۱۴۵
|

آخر هفته

  • ساماندهی تعطیلات در بن‌بست؟

  • تعطیلات دوروزه پایانی هفته تهدید یا فرصت برای اقتصاد کشور؟!

    یاسین سعیدی / پژوهشگر
    بهاره ذوالفقاری / پژوهشگر

    مدتی می‌شود که قرار است روزهای تعطیل تقویم کشورمان ساماندهی شود. از سال ۸۹ تاکنون طرح‌های مختلفی برای ساماندهی تعطیلات از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس و کارشناسان، برای کاهش یا افزایش تعطیلات رسمی کشور مطرح‌شده که البته با توجه به نقطه نظرات موافق و مخالف این طرح، تاکنون هیچ‌کدام به نتیجه نرسیده است؛ چراکه بحث ساماندهی تعطیلات عمومی و تعطیلی آخر هفته به یکی از معضلات اساسی تبدیل شده است و ایجاد حساسیت‌های بی‌مورد از جانب دو گروه موافق و مخالف، باعث به تاخیر افتادن چندباره این موضوع شده است.

  • عکس خبری - ۵ اسفند ۹۵

  • صبوری در برابر ترکیه

    با وجود اینکه رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در کنفرانس مونیخ دست دوستی به سوی کشورهای همسایه دراز کرد و حتی برای برقراری هماهنگی، پیشنهاد تشکیل«مجمع گفت‌وگوی منطقه‌ای» را مطرح کرد اما وزیر خارجه ترکیه با طرح ادعاهایی بی اساس علیه کشورمان گفت که ایران ثبات منطقه را برهم می‌زند. اگرچه در همین زمینه سفیر ترکیه در تهران فراخوانده شد اما سخنگوی وزارت خارجه گفت که صبوری درباره ترکیه هم حدی دارد. در مقابل سخنگوی وزارت خارجه ترکیه، ایران را به بازبینی در سیاست‌های منطقه‌ای فراخواند!

    .
  • آخوندی در «راه» ماند

    سرانجام پس از ماه‌ها پیگیری بعضی نمایندگان مجلس دهم، استیضاح وزیر راه که برخی آن را در واپسین روزهای دولت یازدهم، سیاسی می‌دانستند، برگزار شد و این بارهم آخوندی توانست بار دیگر رأی اعتماد نمایندگان را بگیرد و مصمم‌تر و با پشتوانه بیشتر به وزارتش ادامه دهد. اجماع نمایندگان حامی دولت در دو فراکسیون مستقلان ولایی و اصلاح‌طلبان از موثرترین ابزارهایی بود که آخوندی را در وزارت راه ابقا کرد. حادثه قطار سمنان، وضعیت مسکن مهر و مخفی نگه داشتن توافقات خرید هواپیما از جمله دلایل استیضاح آخوندی بود

    .
  • کاندیداتوری احمدی‌نژادی ها

    با آنکه هنوز از اردوگاه اصولگرایان صدایی واحد برای معرفی کاندیدای مورد حمایتشان شنیده نشده است اما یاران احمدی‌نژاد یکی یکی به صف شده‌اند تا در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو، نامزد شوند. تاکنون حمید بقایی، رستم قاسمی و حمیدرضا حاجی‌بابایی، برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کرده‌اند. احمدی‌نژاد چندی پیش اعلام کرد که از هیچ کاندیدایی حمایت نخواهد کرد. برخی تحلیلگران حضور احمدی‌نژادی‌ها خصوصا حمید بقایی با سابقه محکومیت را یک شوخی سیاسی و حتی بازی انتخاباتی می‌دانند.

    .
  • فصل جدید در منطقه

    در شرایطی که برخی منابع از تشکیل یک ائتلاف ضد ایرانی با محوریت متحدان عرب وحمایت ترامپ و رژیم صهیونیستی در منطقه خاورمیانه خبر می‌دهند، حسن روحانی با سفر به برخی کشورهای عربی نشان داد که در شرایط خاص منطقه تنها گفت‌وگوهای ایرانی - عربی است که می‌تواند راهگشای امنیت و ثبات منطقه‌ای باشد. پس از آنکه رئیس‌جمهور با سفر به دو کشور عمان و کویت و دیدار با مقامات این کشورها بر آمادگی تهران برای انجام گفت‌وگوهای مستقیم و جدی با اعضای شورای همکاری‌های خلیج فارس و در رأس آنها، عربستان سعودی صحه گذاشت، نشان داد که ایران برای رفع سوءتفاهمات با همسایه‌ها آماده بوده و سیاست خارجی دولت یازدهم همواره بر تعامل و دوستی با کشورهای منطقه استوار است.

  • جام قهرمانی در خانه

    قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در رقابت‌های جهانی نشانه پیروزی ورزش بر سیاست بود. پس از ممنوعیت ورود ایرانیان به آمریکا و اقدام متقابل وزارت خارجه که البته پس از مدتی رفع شد، کشتی‌گیران آمریکایی با استقبال مردم خوب کشورمان در رقابت‌ها حضور یافتند. اما در نهایت این قدرت فنی کشتی‌گیران ایرانی بود که آنها را ضربه فنی کرد تا هم در میدان اخلاق و هم ورزش، پیروز رقابت‌های این دوره باشند. در پی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد در جام جهانی پیام تشکر آمیز رهبرانقلاب به رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی ابلاغ شد.

  • ادامه واکنش‌ها به آشتی ملی

    واکنش‌ها به طرح آشتی ملی در حالی ادامه دارد که خطیبان نماز جمعه این هفته هم به تبعیت از رهبری با این طرح مخالفت کردند. رهبرمعظم انقلاب در دیدار با مردم تبریز ضمن بی معنی دانستن آشتی ملی گفتند مگر مردم با هم قهر هستند که بخواهند آشتی کنند. درهمین رابطه علم الهدی امام جمعه مشهد گفت: جریان‌های سیاسی باید بفهمند اگر با زاویه‌داشتن با رهبری به عرصه وارد شوند مردم مشت به دهانشان می‌زنند. صدیقی، امام‌جمعه موقت تهران هم گفت عده‌ای که در فتنه حضور داشتند باز زبانشان دراز شده و از آشتی ملی می‌گویند.

  • افزایش اتهام‌زنی‌ها

    در آستانه انتخابات دوره پنجم شوراها، بازار اتهام‌زنی و پخش شایعات نیز گرم شده است. پس از آنکه یکی از خبرگزاری‌ها اتهاماتی را متوجه احمد مسجدجامعی سرلیست اصلاح‌طلبان در شورای شهر کرد، وی در پاسخ گفت که مطمئن شده کلنگ خود را به درستی به سمت ریشه فساد نشانه رفته و به کار خود ادامه خواهد داد. یکی از خبرگزاری‌های اصولگرا به مسجد جامعی برچسب رانت ۵. ۷ میلیاردی زده بود. مسجدجامعی اخیرا خواهان رسیدگی به پرونده‌ املاک نجومی، ‏انحرافات تفریغ بودجه و فاجعه پلاسکو شده بود.

    .
  • تنش رسانه‌ای با ترامپ

    جنجال جنگ لفظی ترامپ و رسانه‌های آمریکایی که در جریان رقابت‌های انتخاباتی وجود داشت حالا یک ماه پس از روی کارآمدن او همچنان ادامه دارد و به چالشی جدی تبدیل شده است. ترامپ که همواره رسانه‌ها را به دروغگویی و دشمنی با مردم متهم کرده است حتی در نشست‌های خبری به پرسش‌های برخی خبرنگاران، رسما جواب نمی‌دهد. این در حالی است که پس از جدایی مایکل فلین از کاخ سفید، رسانه‌ها انگشت اتهام رابطه با روسیه را به سوی ترامپ نشانه رفته‌اند و تحلیگران معتقدند که دراین جدال، رسانه‌ها پیروزخواهند بود.

    .
  • توزیع تعطیلات دانش‌آموزی

    تغییردر تقویم آموزشی مدارس و توزیع تعطیلات دانش‌آموزی که چند ماه پیش از سوی سازمان حفاظت محیط زیست مطرح شده بود حالا به تصویب دولت رسیده و آنگونه که معصومه ابتکار خبر داده لایحه اصلاح تقویم آموزشی مدارس تقدیم مجلس شده است. هر چند که تاکید این لایحه بر کاهش آلودگی هوای کلان‌شهرها در دی‌ماه عنوان شده اما رئیس سازمان گردشگری هم از این تعطیلات به منظور توزیع سفر و فرصت بیشترگردشگری استقبال کرده است. درهمین حال تعطیلات دوروزه پایان هفته از سوی برخی نمایندگان دنبال می‌شود.

    .
  • دلار در کانال ۳۷۰۰ تومان

    روند نزولی نرخ دلار طی روزهای گذشته در شرایطی ادامه یافته که به نظر می‌رسید شکسته شدن مرز ۳۸۰۰ تومان به افزایش تقاضا و نیز‌ افزایش قیمت منجر شود. این در حالی است که همچنان رکود تقاضا و نیز مداخله سیاست‌گذار ارزی در بازار، جلوی رشد قیمت‌ها را گرفته است. کاهش قیمت دلار با شیب ملایم که از روزهای آغازین بهمن شروع شده و طی این روزها هم ادامه دارد، به باور برخی تحلیلگران هیجانی نبوده و تحت تاثیر عوامل بنیادین قرار دارد. در چنین شرایطی روز سه شنبه دلار به قیمت ۳۷۸۷ تومان معامله شد.

    .
  • سیل ویرانگر در جنوب

    زمستان امسال بسیاری از استان‌های کشورمان دچار حوادث طبیعی شدند. از طرفی برف و کولاک مردم برخی استان‌ها را زمین‌گیر کرد و از طرف دیگر بعضی استان‌ها با گرد و خاک دست و پنجه نرم کردند و درهمین حال برخی استان‌ها هم گرفتار سیلاب شدند. به گونه‌ای که ورود سامانه بارشی بسیار گسترده و سنگین طی روزهای گذشته موجب شد تا ۱۱ استان در واپسین روزهای هفته گذشته دچار آبگرفتگی و سیلاب شوند و در این میان شدت سیلاب در برخی استان‌ها همچون فارس، بوشهر و کرمان بیش از بقیه گزارش شد. در استان فارس، چندین شهرستان از جمله جهرم و فسا درگیر سیل شدید شدند و حتی اخبار نگران‌کننده‌ای در رابطه با شکسته شدن سد سلمان فارسی شنیده شد و احتمال شکستن این سد منجر به تخلیه چند روستای شهرستان جهرم گردید.

  • اولین بودجه مجلس دهمی ها

    لایحه بودجه سال ۹۶ در حالی این هفته به صحن علنی مجلس رسید که این نخستین تجربه مجلس دهمی‌ها در بررسی مهم‌ترین سند دخل و خرج دولت در سال آینده است. لایحه‌ای که برخی از اعداد و ارقام آن در کمیسیون تلفیق تغییرکرده و یکی از این تغییرات افزایش سهم درآمدهای نفتی بودجه است که مغایر با سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی است. در همین حال برخی نمایندگان هم پیش‌بینی کرده‌اند که بودجه ۹۶ با کسری مواجه شود. این در حالی است که بودجه‌ریزی عملیاتی به‌صورت آهسته در دولت یازدهم کلید خورده است.

    .
  • ادامه رشد ملایم شاخص

    رشد ملایم شاخص بورس در حالی از نیمه‌های بهمن ماه آغاز شده که همچنان توقف برخی نمادهای بورسی عامل ادامه کم تحرکی در بازار سهام است. در همین حال پیش‌بینی سوددهی شرکت‌ها برای سال ۹۶ که حاکی از احتمال بهبود عملکرد آنها در سال مالی آینده است، فضای مثبتی به بازار داده است. شاخص در حالی در نزدیکی مرز ۷۸هزار قرار گرفته است که البته هنوز هم ریسک بازارهای جهانی و نگرانی‌ها از تشدید فشار فروش حقوقی‌ها برای تامین نقدینگی در ماه پایانی سال، تداوم فشار فروش را بر بازار سهام حفظ کرده است.

    .
  • اسکار در نزدیکی فروشنده؟

    با نزدیکی به روزهای برگزاری مراسم اسکار۲۰۱۷، شانس «فروشنده» اصغر فرهادی به‌عنوان بهترین فیلم خارجی در حالی افزایش یافته که کارگردانان چهار فیلم رقیب فروشنده در جوایز اسکار به قانون مهاجرتی ترامپ و تحریم مراسم اسکار واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده‌اند. در همین حال چندی پیش یک آژانس سینمایی به نشانه مخالفت با این فرمان، مهمانی اسکار خود را لغو وهزینه ۲۵۰ هزار دلاری آن را به پناهجویان اختصاص داد. با چنین رویکردهایی، به نظر سینماگران شانس فروشنده در کسب اسکار زیاد شده است.

    .
  • راه کج «تعطیلات»

    پرستو فخاریان
    دبیر گروه گردشگری

    معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست از تصویب تعطیلات زمستانی مدارس در دولت خبر داده و گفته که این لایحه تقدیم مجلس شده است؛ این درحالی است که حدود ده روز پیش طرح تعطیلی دو روزه آخر هفته در کمیسیون اجتماعی مجلس به سرانجام نرسید و رد شد. پیشنهاددهندگان طرح تعطیلات زمستانی بر این باور هستند که این تعطیلات از یک سو می‌تواند به توزیع زمانی سفر بینجامد و از سوی دیگر، چالش وارونگی هوا در زمستان‌ها را مرتفع می‌کند و حتی در بحث آموزشی محصلان نیز کمک خواهد کرد؛ درصورتی که چنین طرحی یک مُسکّن است و تنها می‌تواند راهکاری مکمل در ساماندهی تعطیلات باشد.

  • روزهای بی فروغ نوسان گیران ارزی

    حمید عزیزی
    عضو گروه بانک و بیمه

    اولین هفته آخرین ماه سال ۹۵ برای دلالان دلار خوش یمن نبود. در اولین روز هفته و یک روز مانده به آغاز اسفندماه، شاخص بازار ارز از کانال ۳ هزار و ۸۰۰ تومان پایین رفت و پس از حدود ۸۵ روز وارد کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومان شد. روز شنبه، دلار ۱۴ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۳ هزار و ۷۹۷ تومان رسید. روند کاهشی به روزهای ابتدایی اسفندماه نیز سرایت کرد و تا روز سه شنبه قیمت تا انتهای محدوده ۳هزار و ۷۸۰ تومان نزول کرد. به گفته فعالان، افت نرخ حواله درهم در کنار پایین آمدن تقاضا از عواملی بودند که زمینه‌ساز افت شدند.

  • تقابل احتیاط و خوشبینی در بورس

    هاشم آردم
    عضو گروه بورس

    شاخص بورس تهران در روزهای اخیر، با تاثیرپذیری از فضای روانی مثبت ناشی از انتشار اولین پیش‌بینی‌های سود شرکت‌ها به آرامی رشد کرد. در همین حال ارزش معاملات بورس، این روزها به شدت افت کرده است که دلیل عمده آن توقف تعداد قابل توجهی از نمادهای بورسی پس از تغییرات بااهمیت در پیش‌بینی سود است. نکته دیگری که فضای بورس را در ظاهر کم‌رمق جلوه می‌دهد، وجود پتانسیل فروش توسط اشخاص و بازیگران بازار است. فعالان بازار به‌طور سنتی در ماه پایانی سال برای تامین نقدینگی ضروری، بیشتر فروشنده بوده‌اند تا خریدار.

  • از ناتوی عربی تا گفت و گو با ایران

    کامران کرمی
    عضو گروه دیپلماسی

    فعل و انفعالات بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در خلیج فارس در حال نمایان شدن است. از زمزمه‌های تشکیل ناتوی عربی تا آغاز گفت‌وگوهای شورای همکاری با ایران. از سفر همزمان رئیس‌جمهوری ترکیه به سه کشور عربستان، قطر و بحرین تا سفر حسن روحانی به کویت و عمان. در این میان مواضع دوپهلو و متناقض دونالد ترامپ نیز مزید بر علت شده و شاهد افزایش فشارهای لفظی بر ایران هستیم. فهم این معادله‌های متناقض منوط به شناخت روندهای در حال وقوع است.

  • بی‌نظمی جهانی - ۵ اسفند ۹۵

    موسسه استراتفور به روال هر ساله خود تحولات سیاسی و اقتصادی دنیا به تفکیک قاره‌ها و کشورها را بررسی و در قالب گزارش سالانه منتشر می‌کند. گزارش سال جاری این موسسه تحقیقاتی نشان می‌دهد که جهان حال و روز خوشی ندارد. تمام کشورهای جهان به نوعی غرق در بحران هستند و به ندرت می‌توان منطقه‌ یا کشوری را یافت که یا فاقد بحران باشد یا بحران را پشت سر گذاشته باشد. گزارش این موسسه نشان می‌دهد که تمام کشورها در گیر و دار ورود به بحران و دست و پا زدن در آن هستند. استراتفور موسسه‌ای تحقیقاتی است که تحلیل‌ها، اطلاعات و پیش‌بینی‌های راهبردی را در مورد مسائل بین‌المللی و تهدیدهای امنیتی در اختیار نهادهای دولتی و شرکت‌های خصوصی چند ملیتی قرار می‌دهد.

  • سیر سینوسی بی‌ثباتی

    مترجم: محمدحسین باقی

    آشوب‌های رخ داده در سال ۲۰۱۷ تجلی سیاسی نیروهای عمیق‌تری است که وارد بازی شده‌اند. در بسیاری از بخش‌های جهان توسعه یافته، روند پیری جمعیت و کاهش بهره‌وری با نوآوری تکنولوژیکی و جابه‌جایی نیروی کاری همراه است. کاهش رشد اقتصادی چین و سیر تکاملی مداومش موجب ادغام و ترکیب این وضعیت شده است. در عین حال، جهان در حال دست و پنجه نرم کردن با تقاضای رو به کاهش چین پس از دهه‌ها رشد مداوم است. چین به‌طور مطمئن و آرامی اقتصاد خود را به ورای «زنجیره ارزش» خواهد رساند تا بسیاری از کالاهایی که روزگاری وارد می‌کرد را تولید و مونتاژ کند، آن هم به نیت فروش فزاینده در داخل و کسب درآمد.

  • اتحاد قاره سبز در مسیر انحلال

    برای اروپا، ریسک سیاسی و اقتصادی چیز جدیدی نیست. برای چندین سال، ملی‌گرایی، پوپولیسم، منافع متضاد استراتژیک، رشد اقتصادی اندک و بیکاری بالا باعث جدایی و واگرایی اعضای اتحادیه اروپا شده است. منطقه یورو طی دهه گذشته شاهد تهدیداتی برای اساس ماهیت وجودی خود بوده و این به مسائلی مانند سطح بالای بدهی، بخش‌های شکننده بانکی و بدبینی روزافزون به اروپاگرایی مربوط بوده است. اما تاکنون موفق به عبور یا خروج از این بحران‌ها شده است. با این حال، در سال ۲۰۱۷، بحران منطقه یورو می‌تواند وارد مرحله جدیدتر و خطرناک‌تری شود زیرا «ریسک» به مهم‌ترین بازیگران سیاسی و اقتصادی رسیده است.

  • کرملین بر لبه نفع و ضرر

    سال ۲۰۱۷ سال فرصت برای روسیه خواهد بود. اگر این کشور بر روی این فرصت‌ها سرمایه‌گذاری کند، برخی تحریم‌ها علیه این کشور تا پایان سال برداشته خواهد شد. روسیه نقش مهمی در واگرایی اروپا دارد. این کشور در کشورهای پیرامونی خود یعنی در آسیای مرکزی و قفقاز، اروپای شرقی و خاورمیانه صاحب نفوذ خواهد بود و از این نفوذ هم به شکل «مخرب» و هم «مسالمت‌‌آمیز» استفاده خواهد کرد.

    ترساندن غرب و کاهش نفوذ این قاره

    اروپا و سیاست‌های اروپایی در قبال روسیه همچون همیشه دچار تفرقه است؛ بنابراین رهایی از تحریم‌ها در چنگ مسکو است.

  • آتشفشان بحران در «قلب جهان»

    ایالات‌متحده در سال ۷۱۰۲ نسبت به سال۶۱۰۲، مداخله کمتری در خاورمیانه خواهد داشت. نوع مشارکت ایالات‌متحده بیشتر «حکمیت‌گونه» است و به دیگر کشورها فضایی رقابتی برای اعمال نفوذ می‌دهد. این رقابت عمدتا در مناطق عراق و سوریه خواهد بود که همسایگان آنها و کشورهای دوردست‌تر را متاثر خواهد ساخت. برنامه‌های جنگی در سوریه و عراق تنش‌های فرقه‌ای را بدتر و رقابت موجود میان ترکیه و ایران را تشدید خواهد کرد.

    مقاومت در برابر وسوسه‌های سوریه

    وسوسه‌انگیز است که تصور کنیم جنگ در سوریه- اکنون که نیروهای وفادار به اسد شهر حلب را بازپس گرفته‌اند- در سال ۲۰۱۷ به پایان می‌رسد.

  • آتش در قلب قاره سیاه

    قیمت پایین کالاها در سال جاری چالش دیگری برای کشورهای آفریقای صحراست. ناآرامی‌های اجتماعی در این کشورها برای مردم و دولت‌های آنها امری غیرمعمول نیست. دولت‌های قدرتمند در این مناطق در برابر این ناآرامی‌ها عقب نمی‌نشینند. اما شکاف‌هایی در این کشورها مانند نیجریه و آفریقای جنوبی در حال وقوع است و احتمالا در این دو کشور مشکلات سیاسی در سال ۲۰۱۷ بدتر خواهد شد.

    آفریقای جنوبی: مخالفت با حزب حاکم

    برای آفریقای جنوبی، دشواری‌های سال ۲۰۱۶ بر تصمیمات سال ۲۰۱۷ تاثیرگذار خواهد بود.

  • سایه اژدهای زرد بر سرچشم‌بادامی‌ها

    چین نقطه ثقل تحولات در آسیا- پاسیفیک خواهد بود و اقتصاد هم نقطه ثقل چین خواهد بود. پس از سه دهه رشد سریع اقتصادی که به واسطه صادرات ارزان و سرمایه‌گذاری‌های زیرساختیِ دولتی انجام گرفته بود، چین در مراحل اولیه یک تغییر طولانی به‌سوی الگوی رشد اقتصادیِ مبتنی‌بر مصرف خصوصی و تولید با ارزش افزوده بالا قرار دارد. مصرف روزافزون بی‌تردید به کاهش دردهای اقتصادی که در سال ۲۰۱۷ انتظار آن می‌رود کمک خواهد کرد؛ یعنی صادرات راکد و رشد ضعیف در بخش ساخت‌و‌ساز. اما سال‌ها طول خواهد کشید که مصرف به موتور رشدِ چین تبدیل شود.

  • ملی‌گرایی هندوپاک

    همچون بسیاری از مناطق دیگر، ملی‌گرایی در جنوب آسیا هم در حال فزونی است و رهبران این منطقه از آن برای پیشبرد دستور کار سیاسی‌شان استفاده می‌کنند. این به‌ویژه برای هند و پاکستان مصداق دارد که در حال آماده شدن برای انتخابات هستند. از آنجا که این دو کشور هند و پاکستان هستند، لفاظی‌های ملی‌گرایانه در یک کشور با واکنش منفی و طرد و نفی در کشور دیگر مواجه خواهد شد. اما آنها دستور کارهای بسیار متفاوتی دارند. هند به سوی اصلاحات آرامی که شروع کرده به‌ویژه در زمینه اصلاح مالیاتی به پیش خواهد رفت.

  • لاتین‌ها در منگنه اقتصادی

    توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) با وجود وعده‌های دولت جدید آمریکا برای تغییر در آن [در روزهای رقابت‌های انتخاباتی] در سال ۲۰۱۷ تا حد زیادی بدون تغییر باقی خواهد ماند. حقیقت امر این است که پیوندهای تجاری و زنجیره تامین آمریکای شمالی آنقدر به هم تنیده است که تغییر ناگهانی و اساسی در توافقی مانند نفتا نقض منافع تمام اعضا خواهد بود. آمریکا این توافق را از نو مورد مذاکره قرار خواهد داد - هرچند به تدریج- تا به نوعی به وعده‌های انتخاباتی ترامپ عمل کرده باشد. این صحبت‌ها در سال ۲۰۱۷ هم احتمالا ادامه خواهد یافت.

  • انقطاعِ یک دومینوی مضر

    پرستو فخاریان

    درحالی‌که تمام کشورها به جز دو سه کشور، تعطیلات دو روزه آخرهفته را در دستور کار قرار داده‌ و حتی برخی کشورهای توسعه‌یافته‌تر کمی از این موضوع نیز فراتر رفته‌ و به سوی تعطیلات سه‌روزه در هفته گام برداشته‌اند، ایران هنوز تنها یک روز در هفته تعطیل است. در چنین شرایطی، هفته گذشته طرح تعطیلات دوروزه آخرهفته در کمیسیون اجتماعی مجلس بی‌نتیجه ماند و در خانه ملت رد شد. بعد از آن البته معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از ائتلاف سه‌جانبه سازمان متبوعش و سازمان محیط‌زیست و وزارت آموزش و پرورش خبر داد و اعلام کرد که از منظر توزیع سفر، رفع آلودگی هوا و وارونگی آن در زمستان‌ها و همچنین کاهش وقفه آموزشی در تابستان، با دولت مکاتباتی داشته است.

  • ۱۰دلیل جهانی برای تعطیلات دوروزه

    امیر شاملویی

    تعطیلات دو روزه مدت‌ها است که در سراسر جهان اعمال شده است و امروزه کمتر کشوری وجود دارد که تعطیلات آن تنها محدود به یک روز باشد؛ به‌طوری که در کشورهای خاورمیانه تنها ایران باقی مانده که تعطیلی آن در هفته یک روز است. کشور دیگری که هنوز با این مشکل روبه‌رو است، جیبوتی است. افغانستان نیز پیشتر در جمع ایران و جیبوتی قرار داشت که در سال ۲۰۱۵ با برقراری تعطیلات دو روزه از این جمع خارج شد. اگرچه یکی از نکات مهمی که روی لزوم تعطیلات دو روزه سایه انداخته، ناهماهنگی کشورهای مختلف در تعطیلات هفتگی است که منجر به تعطیلی روزهای متفاوتی بین جمعه تا یکشنبه می‌شود و برای بازارهای جهانی اختلالاتی را ایجاد می‌کند، اما تعطیلات دو روزه دلایل دیگری نیز دارد که برخی از آنها اقتصادی و برخی غیر اقتصادی هستند.

  • تعطیلاتی که سرمایه اجتماعی می‌آفریند

    محمدامین قانعی‌راد
    استاد دانشگاه و جامعه‌شناس

    بیشتر بودن میانگین ساعات کاری هفتگی ایرانیان در مقایسه با سایر کشورها به‌ویژه ممالک توسعه یافته، فرسودگی جسمی و روحی افراد را به دنبال خواهد داشت؛ اتفاقی که نه تنها بر بهره‌وری کاری افراد اثر کاهنده دارد، بلکه سبب تحمیل هزینه‌های درمانی در دو حوزه جسمانی و روانی خواهد شد. در واقع، ایران به عنوان یکی از دو کشوری که تعطیلات آخر هفته‌اش یک روزه است، از فواید سازنده زمان فراغتی که منتهی به بازیابی توان و قوای از دست رفته در طول هفته می‌شود، بی‌بهره است؛ چراکه یک روز تعطیلی، زمان کافی برای انتشار فواید سازنده استفاده از تعطیلات را فراهم نمی‌کند و در عمل اثری بر کیفیت ساعات کاری نمی‌گذارد.

  • بازده اقتصادی تعطیلات دوروزه

    نرگس لطیف‌پور

    در حالی که بیش از ۲ سال از مطرح شدن، پیگیری و بررسی کارشناسانه طرح ساماندهی تعطیلات رسمی‌کشور می‌گذرد، ‏‏ هفته گذشته این طرح از سوی مجلس شورای اسلامی رد شد. این به معنای تکرار تمام راه‌های رفته در این مدت و سال‌های پیش از آن، آغاز تلاش دوباره برای توجیه کردن مخالفان این طرح و ارائه تمام مستندات کارشناسانه برای اثبات مفید بودن آن برای بخش‌های مختلف اقتصادی کشور است. زمانی که ساماندهی تعطیلات رسمی‌کشور با رویکرد و تعریف بهینه‌سازی مطرح شد بسیاری از تعطیلات زمستانه سخن به میان آوردند، درحالی‌که تاکید مطرح‌کنندگان گفتمان ساماندهی تعطیلات رسمی‌برای نایل شدن به بیشترین بهره اقتصادی و اجتماعی، بر تعطیلی دو روز آخر هفته است.

  • نفس عمیق در تعطیلات دوروزه

    فاطمه باباخانی

    آلودگی هوا در تهران و کلان‌شهرها نفس بسیاری از شهروندان را می‌گیرد. هر ساله بسیاری در روزهای آلوده روانه بیمارستان‌ها می‌شوند که متاسفانه همگی سلامت به خانه بازنمی‌گردند. براساس تخمین‌های صورت گرفته، ۷۰ درصد مرگ‌ومیرها در تهران ناشی از مشکلات تنفسی و قلبی است که ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با آلودگی هوا دارد. برای رفع این معضل کارشناسان و مسوولان راهکارهای مختلفی ارائه می‌دهند؛ شهرداری همچنان بر طبل ساخت بزرگراه می‌کوبد و پیمانکاران نیز با تایید این رویه آن را راه‌حلی در برابر غول ترافیک تهران به‌عنوان یکی از عوامل ایجادکننده آلودگی می‌دانند.

  • دنیا در حال گذار به ۳‌روزه شدن تعطیلات هفتگی!

    در ابتدای هفته گذشته (۲۴ بهمن) طرح تعطیلی دو روزه آخر هفته در مجلس رد شد. درنظر گرفته شده بود که تعطیلات در کشور نظمی عمومی پیدا کند و ما یک برنامه تعطیلی ساخت‌یافته و قابل برنامه‌ریزی برای مصرف‌کنندگان در روزهای جمعه و شنبه هر هفته داشته باشیم. همچنین برای کاهش تعداد کلی تعطیلات، برخی روزهای تعطیل از تقویم حذف شوند (مثل روز ۱۲ فروردین ماه). وقتی به بررسی آمار موجود در دنیا می‌پردازیم و می‌بینیم که کشورهای پیشرفته حتی با احتساب روزهای تعطیل آخر هفته، تعطیلات بیشتری نسبت به ایران دارند، ضعف نقادان در شناخت مبانی نظری این طرح بیش از پیش آشکار می‌شود.

  • ترامپ سلطان واردات

    دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ صدها شرکت به ثبت رسیده در نقاط مختلف دنیا دارد. «سازمان ترامپ»، «باشگاه گلف بین‌المللی ترامپ»، «هتل‌های زنجیره‌ای ترامپ»، «خانه ترامپ» و موارد بی‌شمار دیگر جزو این شرکت‌های به ثبت رسیده ترامپ هستند. در کنار این دارایی‌های میلیاردی‌ ترامپ که در خارج از مرزهای آمریکا مستقر هستند این موضوع اهمیت می‌یابد که تا چه حد کالاهای استفاده شده در این کسب‌وکارها ساخت کشور آمریکا هستند و چقدر رئیس‌جمهور جدید آمریکا به شعارهایی که از ابتدای رقابت‌های انتخاباتی تا به امروز سر داده، پایبند بوده است.

  • دکه مطبوعات - ۵ اسفند ۹۵

    The Economist
    تعیین جنسیت کودک

    مجله اکونومیست در سرمقاله این هفته خود به سراغ یک موضوع حساس در علم رفته است. علمی که می‌تواند به تعیین جنسیت کودک ختم شود. این مجله می‌نویسد: قدیم‌ها همه‌چیز ساده‌تر بود. با ۹ ماه انتظار کشیدن در نهایت جنسیت بچه مشخص می‌شد اما حالا به‌نظر می‌رسد که همه‌چیز پیچیده‌تر شده است. گزارشی در ۱۴فوریه از سوی آکادمی علوم ملی آمریکا منتشر شد که در آن گفته شده است امکان دستکاری ژنتیک وجود دارد. در این گزارش آمده است که پیشرفت‌های خوبی روی شبیه‌سازی و تشخیص بیماری‌ها به‌دست آمده است.

  • با بازار هر که در افتاد، ورافتاد!

    امیرحسین خالقی
    دکترای سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه تهران

    حدود چهار سال پیش، ران پل، نامزد جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده، در یک سخنرانی تلویزیونی اعلام کرده بود اکنون ما همه اتریشی هستیم! بسیاری افراد مراد او از این اظهار علاقه‌مندی به اتریشی‌ها را درنیافته بودند، ولی افراد آشناتر می‌دانستند که او از اقتصاد مکتب اتریش سخن می‌گوید. او خواسته بود به سیاق نیکسون که زمانی گفته بود «اکنون ما همه کینزی هستیم»، دیدگاه اقتصادی خود را آشکار کرده باشد.

  • اقتصاد حتی فلاکت را نیز اندازه‌گیری می‌کند!

    اساس و مبنای تمامی مفاهیم اقتصادی بر سنگ بنای انتخاب استوار شده است. انتخاب است که انسا‌ن‌ها را با یکدیگر وارد مبادله می‌کند. تمامی مطلوبیت‌هایی که ما از زندگی به‌دست می‌آوریم ناشی از توانایی یا آزادی ما در انتخاب هر آنچه باب میلمان است می‌باشد. اما محدود بودن منابع در اقتصاد موجب شده تا ما برای رسیدن به انتخاب‌هایمان با یکدیگر وارد رقابت شویم. متر ما در اقتصاد برای اندازه‌گیری و اولویت‌بندی افراد متقاضی برای هر کالا و خدمتی، میزان درآمد اوست. تا کسی پولی برای پرداختن نداشته باشد بالطبع نمی‌تواند صاحب چیزی شود.

  • معرفی سیستم‌های خودکار پس‌انداز

    شما حتما همین الان اهدافی در سر دارید که خواهان رسیدن به آنها هستید. رسیدن به درآمد بیشتر، تناسب اندام، فراگیری زبان خارجی و. . . اما اشتباه اینجاست که همه ما فکر می‌کنیم این فضای خالی بین اکنون و آینده مطلوب ما با دانش پر خواهد شد. به همین دلیل در دوره‌های آموزشی شرکت کرده، کتاب خریده یا به خواندن یک مقاله روی آورده تا کشف کنیم که چگونه می‌توان با درآمد کم، پس‌انداز کرد. چگونه یک دانش جدید می‌تواند این گپ و فضای خالی را پر کند. اما دانش بیشتر به خودی‌خود منجر به هیچ نتیجه‌ای نخواهد شد.

  • ۱۲ نکته مالی برای افراد تازه استخدام شده

    مترجم: مریم رضایی

    بیشتر افراد پس‌انداز کردن را از روزی که درآمد به‌دست می‌آورند، شروع نمی‌کنند. حتی برای افرادی که این کار را انجام می‌دهند هم اندک پولی که در حساب پس‌انداز ذخیره شده، چندان موثر به نظر نمی‌رسد. وقتی ۳ تا ۵ سال از زندگی حرفه‌ای افراد می‌گذرد، نسبت به سرمایه‌گذاری جدی‌تر می‌شوند. در این مقاله می‌خواهیم نکات یا ایده‌هایی در مورد تامین مالی شخصی مطرح کنیم که هر کسی که تازه زندگی حرفه‌ای خود را شروع کرده، باید از آنها آگاه باشد. این ایده‌ها راه‌حل‌هایی قطعی نیستند، اما بهتر است وقتی اولین حقوق‌های خود را دریافت می‌کنید، آنها را در پس ذهن خود داشته باشید.

  • پاسخ متخصصان فناوری اطلاعات به نیازهای گردشگری

    شیما رئیسی

    استارت‌آپ،‌ مفهومی که در چند سال اخیر بسیار بر سر زبان‌ها افتاده و در فضای کسب و کار کشور مطرح شده، به شرکت‌های نوپایی اطلاق می‌شود که ایده اصلی شکل‌گیری آنها، طرح مساله و یافتن راه‌حلی برای آن در قالب یک الگوی کسب و کار است. در این مدل، عده‌ای کارآفرین گردهم جمع شده و با تعیین استراتژی‌های خلاقانه در پی چندین مرحله آزمون و خطا، به صورت مشخصی از یک فرآیند اقتصادی دست می‌یابند؛ فعالیت‌هایی که در کوتاه‌مدت منجر به درآمدزایی شده و براساس دانش روز و تغییرات تحت مطالعه جامعه هدف مشخص شده به‌عنوان متقاضیان کالای تولیدی این مجموعه‌ها، نو به نو می‌شوند.

  • یک غارنوردی نیمه‌حرفه‌ای

    نیوشا امینیان
    راهنمای تور

    روزهای اول کار من به‌عنوان تورلیدر با یکی از خاطره‌انگیزترین سفرهایی که تا به حال رفته‌ام همراه بود؛ یک غارنوردی نیمه‌حرفه‌ای!پیش از هر چیز باید کمی ‌از غارها برایتان بگویم. غارها، ‌این دالان‌های اسرارآمیز که گاه میلیاردها سال عمر دارند، از شگفت‌انگیزترین جاذبه‌های اطراف ما هستند. در کشور ما‌ ایران، غارهای بیشماری برای انواع سفرها و گروه‌ها وجود دارد. برخی از غارها در دسته غارهای توریستی قرار دارند؛ این غارها معمولا ‌ایمن‌سازی شده‌اند، دارای روشنایی هستند و شما می‌توانید خودتان از راه‌های ‌ایمن در غار گردش کنید.

  • ۶ نشانه عدم آمادگی برای کارآفرینی - ۵ اسفند ۹۵

    مترجم: مریم لقمانی

    تمام عکس‌های زیبایی که در شبکه اجتماعی اینستاگرام و مقالاتی که در منابع مختلف در رابطه با کارآفرینی وجود دارد به این معنی نیست که هر کسی یک کارآفرین است. کارآفرینی از یک طرف می‌تواند منجر به زندگی آزاد شود و به نفع افرادی باشد که کسب‌وکاری را به‌کار می‌گیرند و از طرف دیگر، در صورتی که درست پیش نرود، می‌تواند تبدیل به یک کابوس شود. یک انتخاب برای همه افراد به یک اندازه مناسب و پرسود نخواهد بود. شش نشانه از زبان Kimanzi Constable، نویسنده، مربی و مشاور در حوزه کارآفرینی، به شما می‌گوید که هنوز برای کارآفرینی آماده هستید یا خیر.

  • ایده‌های بازاریابی فروش آنلاین در فصل خرید سال نو

    مترجم: مریم رضایی

    سال جدید به سرعت نزدیک می‌شود و همه آماده ورود به پرشورترین فصل خرید در سال هستند. در این میان، خرید آنلاین جایگاه ویژه خود را دارد و آمارها نشان می‌دهد هر سال حجم فروش خرده‌فروشی‌های آنلاین افزایش چشمگیری می‌یابد. این فرصتی عالی برای بهره بردن از خریدهای پیش از تعطیلات است، چراکه رفتار خرید خریداران آنلاین، به‌خصوص آنهایی که فرصت بیرون رفتن و گشتن در خیابان‌ها را ندارند، به قوت خود باقی می‌ماند. در هر صورت، در حالی که فروش آنلاین همچنان افزایش می‌یابد، برخی بازاریاب‌ها و فروشندگان همچنان نمی‌توانند بهره‌برداری درستی از این شرایط داشته باشند و به رشد و سود حداکثری دست یابند.

  • استفاده از اوبر به عنوان یک ابزار بهره‏وری

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    چی هوآنگ مدیرعامل Boxed می‏گوید «هیچ‌کسب‏و‏کاری وجود ندارد که چالش‏ها و ضعف‏های خود را برای پیروز شدن نداشته باشد. »در سال ۲۰۱۳ چی هوآنگ و سه موسس دیگر این شرکت بلندپروازانه تصمیم گرفتند تا با آمازون و خرده‏فروشان بزرگ آن رقابت کنند. آنها Boxed را شروع کردند؛ شرکتی که برای ارسال خواربارهای عمده و محصولات داخلی برای مشتریان با قیمت‏های رقابتی اختصاص یافته است. هوآنگ توضیح می‏دهد: «ما تنها مشکلی که در زندگی روزانه خود داشتیم را شناسایی کردیم.

  • سوئیچ یدک خودرو، مسیری آسان برای سرقت

    سرقت خودرو آن هم با استفاده از سوئیچ یدک این روزها به مشکل بسیاری از مالکان خودرو تبدیل شده است. در این زمینه یکی از موضوعاتی که پلیس آگاهی در خصوص جلوگیری از سرقت خودرو به مالکان درباره آن هشدار می‌دهد، عدم قراردادن سوئیچ یدک در خودرو و عدم خرید خودرو بدون دریافت سوئیچ یدک است. یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن بسیاری از مالکان خودرو را به خود جلب کند این است که چرا حفاظت از سوئیچ یدک خودرو مهم است؟ و اینکه چرا مشتریان خودرو هنگام خرید خودروی دست‌دوم باید حتما سوئیچ یدک را نیز دریافت کنند.

  • تصوری که مشتریان از کیفیت خودرو دارند

    فاطمه‌السادات آزادی‌نژاد

    مساله بهبودکیفیت خودرو برای بسیاری از مشتریان مقوله‌ای است حل نشدنی، به این معنا که خریداران خودروهای داخلی هیچ تصوری از بهبود کیفیت و تغییر رفتار خودروسازان در ارتقای کیفیت محصولات تولیدی ندارند. هر چند از سال ۸۲ تاکنون چندین بار دستورالعمل‌های ساخت و تولید بازیابی و مقررات مختلفی در زمینه ارتقای کیفیت خودروها به خودروسازان ابلاغ شد با این حال مشتریان هنوز از کیفیت خودرو و قطعات رضایت کامل ندارند. اما اوج عرضه خودروهای بی‌کیفیت به بازار در زمان تشدید تحریم‌ها صورت گرفت، زمانی که با اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران امکان نقل‌و‌انتقال قطعات وجود نداشت و خودروسازان مجبور به واردات قطعات چینی بی‌کیفیت از این کشور شدند.

  • سیاسی‌کاری در برگزاری کمپین خودرویی

    طی هفته جاری بازهم یادی شد از روزهایی که مشتریان داخلی از صنعت خودروی کشور رویگردان شدند و این صنعت تا مرز ورشکستگی پیش رفت. روزهایی که پارکینگ خودروسازان مملو شد از خودروهایی که مشتری نداشت و بازار در رکود بی‌سابقه‌ای به سر می‌برد. در این بین هرچند بسیاری از کارشناسان و مسوولان صنعتی شکل‌گیری «کمپین خرید خودروی صفر ممنوع » را عامل مهمی در رویگردانی مشتریان از خودروی داخلی خواندند، با این حال اما بسیاری دیگر بر سهم خودروسازان در بی‌توجهی به کیفیت و افزایش قیمت خودروهای قدیمی تاکید داشتند.

  • تکالیف جدید شهرداری در حوزه ایمنی

    مطابق با طرح سیاست‌های اجرایی و الزامات لایحه بودجه سال ۹۶ مصوب پارلمان محلی پایتخت، شهرداری تهران موظف است برش سال چهارم برنامه پنج‏ساله دوم شهرداری تهران را در چارچوب طرح‌ها و پروژه‏های مشخص و اهداف کمی برنامه و شاخص‏های اندازه‏گیری عملکرد و همچنین گزارش مقایسه‏ای از برنامه مصوب و عملکرد سال اول و شش ماهه اول سال دوم برنامه را با تحلیلی از کیفیت برنامه مصوب و دلایل عدم تحقق احتمالی برخی از اهداف برنامه یادشده به شورای‏اسلامی شهر تهران ارائه کند. این مصوبه شورای شهر تهران تاکید دارد که شهرداری تهران موظف است لایحه بودجه سال ۹۶ را با عنایت به توصیه و بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اولویت بخشیدن به حفظ باغات و حریم شهر، گسترش فضاهای سبز، سیما و منظر شهری و با رعایت کلیه قوانین و مقررات موضوعه و اسناد بالادستی و بخشنامه‏های ابلاغی وزارت کشور؛ با درک مناسب از فرصت‏های پیش‏رو و با حضور فعال‌تر در عرصه‏های اجتماعی، فرهنگی، عمرانی و استفاده بهینه از منابع محدود و تقویت انضباط مالی تهیه و تنظیم کند.

  • ملات‌هایی که به ریزش پلاسکو انجامید

    علی اصغر حمزه گودرزی
    کارشناس مصالح ساختمانی

    پس از واقعه دردناک پلاسکو، مطالب فراوانی در رسانه‌ها درج شد. حادثه پلاسکو برای اولین بار تمام افکار عمومی ونظر کارشناسان را یکجا و به‌طور جدی در زمینه ساخت بنا و شهرسازی و مدیریت شهری به چالش کشید. یکی از چالش‌های اساسی که کمتر به آن پرداخته می‌شود، نحوه به‌کاربردن ملات یا ملات‌ها در سفت‌کاری و نازک‌کاری ساختمان است. چیزی که در عین سادگی، می‌توان با صراحت گفت پلاسکو قربانی آن شد. باید دانست که هرچه ارزش بنا بالاتر است، باید ملات‌های آن هم باارزش‌تر باشند.

  • ویژه‌های شب عید بازار مسکن

    بازار شب عید معاملات مسکن امسال در مقایسه با سال قبل چند ویژگی عمده دارد که این بازار را در مقطع زمانی حاضر با مدت مشابه سال گذشته متفاوت کرده است. تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» از وضعیت بازار شب عید معاملات مسکن نشان می‌دهد در‌حال‌حاضر اشکال متنوعی از فایل‌های خرید و فروش و اجاره املاک در دسترس انواع مختلف متقاضیان حاضر در بازار مسکن قرار دارد که این وضعیت از بهبود نسبی سطح تعاملات اقتصادی در بازار مسکن خبر می‌دهد.

    همان‌گونه که واسطه‌های ملکی شهر تهران نیز تایید می‌کنند درحال حاضر جنب‌و‌جوش متفاوتی در بازار معاملات مسکن در بخش‌های مختلف این بازار در جریان است که بازار شب عید مسکن امسال را در مقایسه با دست‌کم سه سال گذشته متفاوت کرده است.

  • حضور تاکسی‌ها در ناوگان آژانس‌های آنلاین

    به‌دنبال اعتراض تاکسی‌داران به فعالیت آژانس‌های اینترنتی، قرار است زمینه ورود بخشی از ناوگان تاکسیرانی به این آژانس‌ها فراهم شود. به گزارش «دنیای اقتصاد»، کمتر کسی است که تجربه سرگردانی در خیابان در جست‌وجوی یک تاکسی دربستی مطمئن، امن و منصف را نداشته باشد. مواجهه با برخی از رانندگان دندان‌گرد که اغلب از استیصال مسافر سوءاستفاده می‌کنند و نرخ‌های سنگین پیشنهاد می‌کنند برای اغلب شهروندان تهرانی پیش آمده است. این وضعیت حتی در مورد آژانس‌ها نیز صدق می‌کند به‌نحوی‌که اغلب آژانس‌ها حاضر نیستند برای مسافر از ابتدای سفر قبض هزینه صادر کنند و دست رانندگان در اعمال سلیقه در تعیین کرایه باز است.

  • ترفندهای ویژه برای کاربران مک

    کامپیوترهای مک امکانات و قابلیت‌های متنوعی را در اختیار کاربرانشان قرار می‌دهند. روش‌های متعددی برای انجام کارهای روزمره با استفاده از کامپیوتر مک وجود دارند. با این اوصاف اگر از کاربران مک هستید، می‌توانید در اینجا با ترفندهایی آشنا شوید که با استفاده از آنها می‌توانید با سرعت بیشتری کارها‌ی خود را انجام دهید.

    Command-Space

    با استفاده از کلید‌های میانبر صفحه کلید می‌توانید در مواقعی که نمی‌خواهید از Siri استفاده کنید، Spotlight search را اجرا و از آن استفاده کنید.

  • اپ‌های اندرویدی را به کروم‌بوک‌ها بیاورید

    مدتی پیش گوگل قابلیت نصب اپلیکیشن‌ها و بازی‌های اندرویدی را به کروم‌بوک‌ها و سیستم عامل Chrome OS آورد. در اینجا با چگونگی نصب آنها آشنا خواهیم شد. کروم‌بوک‌ها پیش از این به‌عنوان گزینه‌هایی مناسب برای وب‌گردی و مصرف محتوا شناخته می‌شدند که نسبت به رقبای ویندوزی خود ارزان‌تر بودند. اما نبود اپلیکیشن‌ها و بازی‌های متنوع از مهم‌ترین عیب‌های آنها محسوب می‌شد. حالا که اپلیکیشن‌های اندرویدی به کروم آمده‌اند می‌توان این لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت یا میان‌رده را از بهترین گزینه‌های خرید به شمار آورد؛ خصوصا امروز که برخی کاربران از اپلیکیشن‌های موبایلی مثل تلگرام، اینستاگرام و کلش آف کلنز بیشتر از نرم‌افزارهای دسکتاپ استفاده می‌کنند.

  • گام معلق اسکار روی مرز سیاست

    بهنام ناصح

    چند روز دیگر مراسم اسکار، یکی از بزرگترین رویدادهای سینمایی جهان برگزار می‌شود؛ رویدادی که همواره از سوی برخی منتقدان وطنی با شائبه سیاسی‌کاری و همراهی با سیاست‌های حاکم بر ایالات متحده متهم بوده. اگرچه چنین دیدگاه‌هایی معمولا با نوعی توهم توطئه آمیخته و از سوی بسیاری دیگر از منتقدان مردود ارزیابی می‌شده، امسال بی‌شک آمیختگی این سیاست و رویداد به نحو غیرقابل انکاری مشهود است؛ هرچند این حساسیت‌های غیرهنری نه با ضدیت با سینمای کشورمان که اتفاقا در همنوایی با کارگردان شهیر ایرانی،‌ اصغر فرهادی و مخالفت با سیاست‌های دولت تازه روی کار آمده آمریکا صورت می‌گیرد.

  • سرک‌کشیدن میان قفسه‌های کتابفروشی‌ها

    بهنام ناصح

    بوی کاغذ،‌ بوی کتاب و بوی کتابفروشی، هر کسی را که لذت مطالعه را چشیده باشد با خود داخل فروشگاه‌هایی می‌کشاند که قفسه‌هایش را یار مهربان پر کرده‌ است. در این باغ، گل‌های رنگانگی انتظار دست‌ها و چشم‌های مشتاقی را می‌کشند که عطر دانایی و تجربه زیستن در هوای ادبیات و هنر را درک کرده‌اند. آنچه در پی می‌آید گلچینی است از این گلستان.

    حکایت سلوک عرفانی یک سرخورده

    اسامی برخی نویسندگان مانند «سامرست موام» در تاریخ ادبیات آنچنان پرطنین و جا افتاده‌ است که آثارشان را می‌توان بدون تردید به دیگران پیشنهاد کرد؛ به‌ویژه اگر رمانی چون «لبه تیغ» باشد.

  • سوتک

    آلبوم «سوتک» با متن، گردآوری و نوازندگی سوتک، لبک و نفیر «حسین حمیدی» منتشر شد. این آلبوم صوتی و نوشتاری با تصاویری از سوتک‌ها، به‌صورت موازی، شناختی ساده به مخاطب خاص این ساز محدود می‌دهد؛ سازی که در معرض فراموشی و عدم به کارگیری طبیعی و موزه‌ای شدن قرار دارد. «حمیدی» درخصوص این اثر نوشته: «تلاش من این است با به صدا درآوردن این ساز، امکان به‌کارگیری عملی سوتک‌ها در کنار سازهای دیگر فراهم آید؛ البته در جای مناسب قطعه‌ موسیقی و با در نظر گرفتن وسعت محدود این ساز. سوتک، ساز بادی دارای لبک است و لبک همان ساختار پنجره‌ای شکلی است که سوراخی برای دمیدن در سر آن قرار دارد و صدادهی سوتک از طریق دمیدن به لبک ایجاد می‌شود.

  • مهدی یراحی - ۵ اسفند ۹۵

    مهدی یراحی خواننده‌ای است که با تیتراژخوانی‌ها و انتشار آلبوم‌هایش به شهرت رسید و اخیرا هم آلبوم آینه قدی را روانه بازار کرد که مورد توجه قرار گرفت. قرار است اولین کنسرت آلبوم «آینه قدی» این خواننده روز نوزدهم اسفندماه در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی برگزار شود و او پس از مدت‌ها روی صحنه برود. مهدی یراحی در حالی کنسرت تهران را برگزار خواهد کرد که طی هفته‌های آینده علاوه بر برگزاری جشن امضای آلبوم «آینه قدی» در شهرهای مختلف ایران، قرار است تور کنسرت‌های چهارمین مجموعه خود را هم در نقاط مختلف کشور روی صحنه ببرد.

  • شعله ۲

    نمایش «شعله ۲» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی ایمان افشاریان این روزها در تالار حافظ اجرا می‌شود. این اثر نمایشی برداشتی از فیلم «شعله»یکی از آثار مطرح سینمای هند است که در ایران هم اثری شناخته شده و نوستالژیک به حساب می‌آید. مهدی پاکدل بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که تجربه بازی در نمایش «جنایت و مکافات» افشاریان را داشت در این اثر به‌عنوان مشاور کارگردان حضور دارد. مسعود میرطاهری، حمید رحیمی، سپهر گودرزی، محمد پویا، سیاوش میری، مهران شجاع، محمدرضا آل طاها و حامد ابریشمی بازیگران نمایش «شعله ۲» هستند.

  • هفت و پنج دقیقه

    فیلم «هفت و پنج دقیقه» ساخته محمدمهدی عسگرپور که در سال ۸۷ در فرانسه ساخته شد، بعد از هشت سال در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران شد. این فیلم مضمونی اجتماعی دارد و بر اساس فیلمنامه فرهاد توحیدی ساخته شده است. «هفت و پنج دقیقه» داستان زندگی سه زن مهاجر را روایت می‌کند. آنها در شهر کوچکی در فرانسه می‌کنند. این سه زن هر کدام در مواجهه با جامعه و خانواده خود دست به انتخاب‌هایی می‌زنند که زندگی آنها را تحت‌الشعاع قرار داده است. ایزابل پاسکو، لیندا بوئنی، ملینا مورس و تام نوامبر (و با حضور رضا کیانیان و رضا عطاران) بازیگران این فیلم هستند.

  • آلبوم - ۵ اسفند ۹۵

    می‌فهممت ( پاپ)

    آهنگساز: بابک زرین

    خواننده: محمدرضا فروتن

    ترانه‌سرا: افشین یداللهی

    تنظیم‌کنندگان: امیر میلاد نیکزاد، بابک زرین، رضا تاجبخش و سیروان خسروی

    روزگار مجازی ۲ ( الکترونیک)

    آهنگساز: باکتری خان (ماکیچی)

    خواننده:

  • کنسرت‌ها - ۵ اسفند ۹۵

    کنسرت گروه نی کوبه

    تاریخ: دوشنبه ۹ اسفند

    مکان: فرهنگسرای نیاوران

    ساعت: ۲۰:۰۰

    قیمت بلیت: ۴۰ هزار تومان

    کنسرت مهدی احمدوند | میانه

    تهیه کننده: ابراهیم بیرام‌زاده

    تاریخ: چهارشنبه ۱۸ اسفند

    مکان: تالار ارشاد میانه(سینما فرهنگ)

  • اکران - ۵ اسفند ۹۵

    خوب، بد، جلف

    کارگردان و فیلمنامه: پیمان قاسم‌خانی

    تهیه‌کنندگان: محسن چگینی، عبدالله اسکندری

    بازیگران: پژمان جمشیدی، حمید فرخ‌نژاد، ویشکا آسایش، مانی حقیقی، بیژن امکانیان، سام درخشانی، امیرمهدی ژوله، آزاده صمدی، علی اوجی، نیوشا ضیغمی، محراب قاسم‌خانی و پیمان قاسم‌خانی

    خلاصه داستان: یک کارگردان هنری سینما از طرف تهیه‌کننده‌اش تحت فشار است تا از دو بازیگر تجاری برای بازی در نقش‌های اصلی فیلمش استفاده کند.

  • گالری - ۵ اسفند ۹۵

    آرت سنتر

    نمایشگاهی از آثار دوره‌های مختلف کاری محمدعلی ترقی‌جاه افتتاح شد. در این نمایشگاه که مروری بر دوره‌های مختلف کاری این هنرمند است، ۳۰ اثر از آثار ترقی‌جاه و فیلم مستندی درباره او به‌نمایش در آمد. نمایشگاه آثار ترقی‌جاه تا ۱۰ اسفند در آرت‌سنتر باغ به نشانی بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، شماره ۱۴۵، باغ انجمن خوشنویسان میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.

    گالری ویستا

    نمایشگاه چاپ دستی، کلاژ و مجسمه‌های ثمیلا امیرابراهیمی با الهام از نقش‌مایه‌های ایرانی گشایش یافته است.

  • شبه‌جزیره اسرارآمیز (قسمت پنجاه و یکم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).

بیشتر