شماره روزنامه ۶۱۶۰
|

آخرهفته ۱۹/۰۵/۱۳۹۱

  • از طبابت تا تجارت

    پدرام سلطانی
    عضو هیات رییسه اتاق ایران
    در ذهن کودکی خود همواره تمایل داشتم پزشک شوم و حتی با آنکه دیپلم را در رشته ریاضی کسب کردم در سال ۱۳۶۶ کنکور پزشکی دادم و در دانشگاه تهران رشته پزشکی پذیرفته شدم، اما در جریان تحصیل احساس کردم که آینده مطلوب من در رشته پزشکی نیست زیرا با وجود همه علایق کودکی این رشته مرا ارضا نمی‌کرد. پزشکی شغلی بود که فعالیت آن تعریف شده بود و شاید جنب و جوش دنیای تجارت را نداشت. به همین جهت، همزمان شروع کردم به فراگرفتن مهارت ها و دانش مدیریت و اقتصاد با مطالعه و با گذراندن دوره‌های کوتاه و یک فعالیت اقتصادی کوچکی را هم به همراه دوستانم شروع کردم.
  • علیرضا قربانی با «حریق خزان» آمد

    علیرضا قربانی دیگر به جمع خوانندگان تثبیت شده و قابل اعتماد مخاطبان پیوسته است و خیلی‌ها منتظرند کارهای جدید او روانه بازار شود تا بی هیچ درنگی آن آلبوم را تهیه کنند. خبر انتشار آلبوم «حریق خزان» مژده خوبی است برای آن دسته از آدم‌هایی که به صدای این خواننده علاقه دارند. آهنگساز این اثر مهیار علیزاده است و تنظیم آنها را نیز خود او بر عهده دارد و شعرها هم از آثار فریدون مشیری، هوشنگ ابتهاج و سهراب سپهری انتخاب شده است. این آلبوم جزو کارهای متفاوت علیرضا قربانی به حساب می‌آید که اثری ملودی محور و ارکسترال است.
  • جنبی‌های جشنواره

    جشنواره «شهد برکت» بخش‌های جنبی جالبی دارد که از مهم‌ترین هایش می‌شود به حضور یک کارشناس طب سنتی در پارک اشاره کرد که یک ساعت قبل از فطار در محل برگزاری جشنواره حاضر می‌شود . او علاوه بر معرفی داروهای گیاهی و تشریح فواید و کاربرد‌های طب سنتی، کتاب‌های مرتبط درزمینه سلامت و روزه داری را به علاقه‌مندان معرفی می‌کند. اجرای برنامه رادیویی با عنوان رادیو نان و خرما در محل پارک و برپایی شب شعر از دیگر برنامه‌هایی است که برای مخاطبان این جشنواره درنظر گرفته شده است. پارک اندیشه در این شب‌ها یکی از میزبانان ویژه برنامه «بر آستان جانان» هم هست.
  • طلا و نقره مولا را فریب نداد

    امیرالومنین (ع) در عبارت‌های مختلف به صراحت اعلام می‌کنند که در بهره‌مندی از امور دنیوی، خود را در زمره پایین‌ترین اقشار مردم جامعه قرار داده‌اند. نقل است امیرالمؤمنین (ع) وقتی وارد خزانه بیت المال می‌شدند، خطاب به طلا و نقره‌ها می‌گفتند: «غُرّی غیری» یعنی ای طلا و نقره‌ها! کسی غیر از من علی را فریب بدهید. یا در جای دیگر فرموده‌اند: «یا دنیا! إنّی طلّقتک ثلاثه» یعنی‌ای دنیا من تو را سه طلاقه کرده‌ام. در نامه ۴۵ نیز می‌فرماید: «آنقدر به نفس خودم سخت می‌گیرم که اگر روزی به او نان خشکی دادم، روز جشن
    او باشد».
  • فهرست اولیه بوکر ۲۰۱۲ اعلام شد

    جایزه معتبر بوکر با اعلام فهرست اولیه متشکل از نام ۱۲ کتاب، یک دور نفس‌گیر دیگر از رقابت های این جایزه معتبر جهانی را شروع کرد. این ۱۲ کتاب از سوی گروه داوری این دوره به ریاست سر پیتر استوتارد، سردبیر تایمز ادبی انتخاب شده اند. این کتاب ها از میان ۱۴۵ کتاب اولیه به این مرحله راه یافته اند. فهرست اولیه شامل این آثار است:
    «فشار بازی » نوشته نیکلا بارکر، انتشارات فورت استیت
    «انتقال روانی حادثه» نوشته ند بیومن، انتشارات اسکریپت
    «فیلیدا» نوشته آندره برینک، انتشارات هارویل سکر
    «باغ مه شامگاهی» نوشته تان اوان اینگ، انتشارات مایرمیدون بوکز
    «اسکیوس» نوشته مایکل فراین، انتشارات فابر اند فابر
    «زیارت نامحتمل هارولد فرای» نوشته راشل جویس، انتشارات دابلدی
    «خانه شناور» نوشته دبورا لوی، انتشارات اند آدر استوریز
    «جسدها را بالا بیاورید» نوشته هیلاری مانتل، انتشارات فورت استیتس
    «خانه نور» نوشته آلیسون مور، انتشارات سالت
    «چتر» نوشته ویل سلف، انتشارات بلومزبری
    «نارکوپولیس» نوشته جت تاییل، انتشارات فابر اند فابر
    «شهر عشای ربانی» نوشته سام تامپسون از انتشارات فورت استیتس
    فهرست اولیه ۲۰۱۲ دربرگیرنده چهار اثر رمان است که نخستین تلاش نویسندگانشان است، سه ناشر کوچک مستقل و یکی از برندگان پیشین جایزه بوکر یعنی هیلاری مانتل نیز در فهرست امسال جای دارند.
  • مدرک کار ساز

    سیدمحمدهادی موسوی
    مدیر توسعه فناوری شرکت سیسکو
    mousavi@seisco. org
    این روزها اگر در اطرافیان خود دانش‌آموز کنکوری داشته باشید استرس و اضطرابِ رتبه اکتسابی و انتخاب رشته او کاملا برای شما ملموس خواهد بود.

    این اضطراب از آن جهت است که فرد، خانواده و اطرافیان او، بر این باورند که با ورود به دانشگاه و طی کردن مدارج علمی، آینده فرد تضمین شده است. از این روست که امروزه انتخاب رشته دانشگاه نه بر اساس علاقه مندی و توانایی فرد، بلکه بر اساس آینده شغلی او صورت می‌پذیرد. به باور عام رشته‌های مهندسی و پزشکی از جمله مهم‌ترین و پول‌سازترین رشته‌هایی است که یک فرد باید حداکثر توان خود را به کار بگیرد تا بتواند در آن رشته‌ها، ادامه تحصیل بدهد.

  • باید به مردم آدرس درست داد

    لیلا رضایی
    از بهنام صفوی تا کنون دو آلبوم منتشر شده است اما با همان آلبوم اول که به بازار فرستاد، شهرت خوبی کسب کرد و توانست در میان این همه خواننده صدای خودش را به گوش مردم برساند. ملودی‌های ساده و در عین حال ریتمیک قطعات او برای علاقه‌مندانش دلنشین بوده و به سادگی جای خود را در میان آنها باز کرده است.

    دومین آلبوم این خواننده در حالی به بازار آمد که آلبوم‌های بسیاری در بازار بود اما بازهم توانست به فروش خوب و قابل توجهی دست یابد. «آرامش» عنوان دومین آلبوم اوست که آهنگ‌هایش در همین مدت کوتاه بین مردم گل کرده و توسط خیلی‌ها زمزمه می‌شود.

  • گرگ‌های بایرامی دوباره از راه رسیدند

    «گرگ‌ها از برف نمی‌ترسند» و «گرگ صفر، گرگ سفر» عنوان دو کتاب محمدرضا بایرامی نویسنده حوزه نوجوان است که به تازگی از سوی انتشارات قدیانی تجدید چاپ شده است. گرگ‌ها از برف نمی‌ترسند که رمانی ویژه نوجوانان است، نخستین بار سال ۱۳۸۷ منتشر شد و جایزه کتاب فصل و کتاب سال جمهوری اسلامی را نیز دریافت کرد. این کتاب اکنون برای چهارمین بار زیر چاپ رفته است. یوسف و فتاح دو شخصیت اصلی این کتاب هستند و وقتی واقعه‌ای سخت برای روستایشان روی می‌دهد آنها به جنگ طبیعت می‌روند. گرگ صفر، گرگ سفر هم نخستین بار سال ۱۳۸۷ منتشر شد.
  • وقتی هرم بوروکراسی وبر به هم می‌ریزد

    امان‌الله قرائی مقدم
    جامعه شناس و استاد دانشگاه
    ماکس وبر بنیانگذار بوروکراسی در دنیا است براساس تئوری او «هرم بوروکراسی» باید منطقی و عقلانی باشد و کسی که تحصیلات بالاتری دارد باید هم درآمد بیشتری به دست بیاورد وهم پست بالاتری بگیرد ولو اینکه حتی یک سال بیشتر تحصیل کرده باشد. پدر بروکراسی یا دیوانسالاری معتقد است در سازمان‌های اداری باید یک نظم منطقی وجود داشته باشد و انتخاب افراد تخصصی و غیرشخصی باشد. روابط حاکم نشود و ضوابط بر اساس قوانین و مقرراتی که به وسیله قانون‌گذارانی که باز همان‌ها هم بر اساس عقل و منطق انتخاب شده وبه مجلس راه یافته‌اند طبق یک فرآیند عقلانی تنظیم شده باشند.
  • نوستالژی احمدی‌نژاد سال ۸۴

    آیا احمدی‌نژاد همان احمدی‌نژاد سال ۸۴ هست یا نیست؟ این سوالی است که مدت‌هاست در محافل رسانه ای و سیاسی پرسیده شده و پاسخ‌ها هم متفاوت بوده است. افطاری رییس‌جمهور با جمعی از دانشجویان و سوال آنها از او، این فرصت را در اختیار احمدی‌نژاد قرار داد تا خودش به این سوال پاسخ دهد و در حالی که پس از سال‌ها با غلامحسین الهام یار غار سابق خود در دولت نهم و بازمانده در دولت دهم در این مراسم حضور داشت، در جواب بگوید که او هم در آرزوی یاران سال ۸۴ خود است. .
  • گفت‌وگو‌ی تلفنی جلیلی و اشتون

    سعید جلیلی و کاترین اشتون، قرار است دوباره بعد از ماه رمضان با یکدیگر به گفت‌و‌گو بنشینند. این توافق جدید در پی یک مکالمه تلفنی و تماس از سوی مذاکره کننده ارشد ایران حاصل شده است. اشتون، نماینده ۱+۵ هم گفته است که گروه متبوعش جمع‌بندی خود از نظراتشان درباره پیشنهادات ایران را پس از ماه رمضان به جلیلی اعلام می‌کند. ایران و ۱+۵ در بهار گذشته سه بار در استانبول، بغداد و مسکو با یکدیگر دیدار کردند و در نهایت هم قرار شد تا کارشناسان فنی دو طرف مذاکرات را ادامه دهند. .
  • زوکربرگ، جابز، گیتس، دل، الیسون، برنسون و دیزنی

    مترجم: مریم رضایی
    طبق مقاله‌ای که سایت فوربس در ژانویه ۲۰۱۲ منتشر کرده بود، از۴۰۰ نفری که در لیست ثروتمندترین‌های آمریکایی قرار گرفته‌اند، حدود ۱۶ درصد تحصیلات دانشگاهی ندارند. اگر ۴۰۰ تن از ثروتمندترین افراد روی کره زمین را در نظر بگیریم، درصد کسانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند دو برابر می‌شود. این رقم در نوع خود جالب توجه است. پیتر تیل، موسس شرکت پی پال، به ۲۴ نفر از کارمندان زیر ۲۱ سال خود نفری ۱۰۰ هزار دلار به همراه هزینه اضافی تحصیلات دانشگاهی در سال‌های آینده داده است. شرط اصلی تیل این بوده که هر کدام از این افراد باید در حال حاضر دانشگاه را حداقل به مدت ۲ سال رها کنند و به فعالیت‌های کارآفرینی، تحقیقاتی و آموزش فردی بپردازند.
  • چند نکته کوچک برای فیلم دیدن

    پروانه معصومی
    متاسفانه من خیلی وقت است که نمی‌توانم در سینما فیلم‌ها را ببینم چون شهرستان هستم و سینما رفتنم موکول می‌شود به وقت‌هایی که به تهران بیایم که اغلب فرصت فیلم دیدن پیدا نمی‌کنم. ضمن اینکه نمی‌توانم در فضای دربسته مثل سینما فیلم ببینم. اما به‌تازگی تعدادی فیلم خارجی تهیه کرده ام که قصد دارم بعد از تمام‌شدن دوره استراحتم بعد از فیلمبرداری آنها را ببینم.
    اگر می‌خواهید فیلمی را انتخاب کنید، فکر می‌کنم اطلاعاتی که توی روزنامه‌ها هست، بد نباشد و گاهی آدم واقعا به آنها اعتماد می‌کند، اگر نه از کجا می‌تواند بداند که چه فیلمی بد است و چه فیلمی خوب است؟ بهتر است به جای بد و خوب از واژه‌های مناسب و نامناسب استفاده کنم؛ چون خوبی و بدی فیلم خیلی مهم نیست، مهم این است که مناسب باشد.
  • بفرمایید چای

    این فقط نان و خرما نیست که در گوشه و کنار محل برگزاری جشنواره به شما تعارف می‌شود و در کنار اینها یک استکان چای مرغوب خوش‌دم هم از دیگر برکات این برنامه در پارک زیبا و نسبتا قدیمی اندیشه است که البته این روزها شهرداری نامش را به هلال‌احمر تغییر داده است. زنان هنرمند در سیاه‌چادرها، علاوه بر نان برای افطار آش هم می‌پزند و در کنار آن، آتش سماورشان هم دائم روشن است و چای آتشی با طعم‌ترش و شیرین تا نیمه شب برای روزه‌داران و بازدیدکنندگان به راه است. البته وقتی فنجان چایتان را سر می‌کشید می‌توانید لذت شنیدن یک موسیقی دلنشین را هم تجربه کنید.
  • عشق و زندگی به روایت هانکه

    همایون اسعدیان
    کارگردان طلا و مس
    به‌تازگی فیلم «عشق» میشائیل هانکه به شدت من را تحت تاثیر قرار داده است. میشاییل هانکه سه سال قبل با فیلم «روبان سفید» برنده جایزه معتبرسینمایی جشنواره کن شد. فیلم عشق که نخل طلای جشنواره کن اخیر را تصاحب کرده داستان عشق پیرها است. در شرایطی که ما فکر می‌کنیم عشق تنها در سنین ۱۸-۱۷ سالگی آمادگی شکوفایی دارد. عشق و دوست داشتن بزرگ‌ترین نکته فیلم هانکه است و به بهترین شکل ممکن هم آموزش داده می‌شود. فیلمی که بر خلاف نام آشنایش، محتوای متفاوتی نسبت به موضوعات مورد علاقه فیلمسازان دارد.
  • دانشگاه در خدمت صنعت و تولید

    فؤاد شمس
    با پایان گرفتن جنگ دوم جهانی، عرصه آموزش عالی در کشورهای پیشرفته دنیا تغییر شگرف و بنیادینی را تجربه کرد. با احساس نیازی که در آن زمان به نیروی کار متخصص ایجاد شد، نظام آموزش عالی و دانشگاه‌ها در این کشور‌ها به سمت تربیت نیروی کار برای بازار کار صنعتی و تخصصی و خدمات پیشرفته مورد نیاز جوامع خود رفت. در نتیجه نظامی شکل گرفت که بیش از گذشته با کارخانه‌های صنعتی و شرکت‌های خدماتی در ارتباط بود و در واقع نیروی کار آنان را تربیت می‌کرد. در کشور‌های پیشرفته در چند دهه اخیر یک رابطه معنادار و اصولی بین مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها با مراکز صنعتی و تولیدی و شرکت‌های خدماتی در زمینه تامین نیروی کار متخصص مورد نیاز برقرار است.
  • تک‌نرخی شدن دلار با دو «اگر»

    شش ماه بعد از تلاش بانک مرکزی برای تک نرخی کردن دلار با قیمت ۱۲۲۶ تومان، دولت بالاخره پذیرفت که با این عدد نمی‌توان آن طور که وزیر اقتصاد می‌خواست «بالا بپرد تا نرخ ارز آزاد را پایین بکشد. » دولتی‌ها که مدت مدیدی تاکید داشتند «هیچ نرخی جز نرخ مرجع را به رسمیت نمی‌شناسند» سرانجام وقتی با شکاف ۸۰۰ تومانی نرخ آزاد با قیمت مورد علاقه شان مواجه شدند، تصمیم گرفتند در تصمیم خود تجدید‌نظر کنند. دولت البته چند برنامه موازی را دنبال کرده؛ از یک طرف پرداخت ارز مسافری را به شدت محدود کرده تا مصرف سالانه ۱۰ میلیارد دلاری این نوع ارز را کم کند، و از طرف دیگر عزمش را برای تاسیس بورس ارز جزم کرده و قول داده تا پایان ماه رمضان، اولین معاملات گواهی سپرده ارزی را برای دلار راه اندازی کند؛ در سومین -و شاید مهم‌ترین- اقدام هم بانک مرکزی از تجدید نظر در نرخ مرجع خبر داده است.
  • مار و مارمولک منتشر شد

    کتاب «مار و مارمولک» نوشته جوی کاولی با ترجمه فریده خرمی توسط انتشارات آفرینگان به چاپ رسید. این کتاب با تصویرگری گوین بیشاپ به چاپ رسیده و شامل قصه‌هایی چون سرها و دم‌ها، کنار رودخانه، پیک‌نیک، خراب کردن دیوارها، توی باغ، بدخلقی، ماجراجویی، سورپریز، اجداد، رازها، پول، مددکاران، خودیاری، کمک، رودخانه مرگ است. مار و مارمولک زوجی شیرین و بامزه‌اند که مدام بگومگو می‌کنند. کسب و کارهای باورنکردنی راه می اندازند و برای همدیگر قصه‌های پرشور و پرماجرا تعریف می‌کنند. جذاب‌تر اینکه هیچ‌چیز از عشق و دلبستگی آنها به هم کم نمی‌کند.
  • مفید در برابر باد شمالی در بازار کتاب

    کتاب «مفید در برابر باد شمالی» نوشته دانیل گلاتائور باترجمه شهلا پیام منتشر شد. نویسنده در این کتاب از منظر روانشناسانه به موضوع دیرینه سوءتفاهم در مناسبات عاطفی میان انسان‌ها اندیشیده و این مساله را در قالب نوشته‌هایی ساده و مرسوم در روابط اینترنتی توصیف کرده است. گلاتائور نویسنده این کتاب با یکی از روزنامه‌های پر تیراژ آلمانی در زمینه انتشار مقاله همکاری دارد. رشته تحصیلی وی در دانشگاه روانشناسی بوده و وقایع این کتاب را براساس روابط دو قهرمان اصلی داستان در فضای اینترنتی و از طریق ایمیل شکل داده است.
  • امام علی پاک‌ترین مدیر اقتصادی تاریخ

    مرور سیره اجتماعی و اقتصادی امیرالمومنین (ع) شاید روشن‌ترین چراغ راه برای شناسایی راه درست زندگی فردی و اجتماعی باشد در روزگار هجوم مکاتب و اندیشه‌های بی‌پایه و اساس، سرگشتگی و بی‌هدفی بارز‌ترین ویژگی زندگی انسان‌هاست. گویی همه گمشده‌ای دارند اما راه یافتن آن را نمی‌دانند. بازخوانی شیوه زندگی بزرگان و وارستگانی همچون امیرالمومنین (ع) که از زندگی در همین دنیای فانی به رستگاری ابدی رسیدند، می‌تواند برای راه گم کردگان، چراغ هدایت به سوی نجات باشد. نوشتار حاضر، کوشیده است نمونه‌ای کوچک از سیره اجتماعی واقتصادی امیرالمومنین (ع) به‌عنوان یک مدیر و کارگزار را نمایان کند.
  • مناجات سید جواد ذبیحی

    مناجات‌های سید جواد ذبیحی سوزوگداز خاص خودش را دارد. سوزوگدازی که برای نسل‌های قبل از ما بسیار خاطره انگیز است. در سال ۱۳۸۸ دو آلبوم «مناجات» و «مدح حضرت علی(ع)» با صدای سیدجواد ذبیحی توسط موسسه آوای مهربانی در بازار موسیقی منتشر شد. مجموعه نخست با عنوان «مناجات» شامل ۴ حلقه سی‌دی است که در آن قطعاتی چون «الهی همه نالانیم، همه ناتوانیم»، «ربنا»، «یا رب زگناه خویش شرمنده منم»، «ای ذات یگانه»، «اذان»، «الهی رحمتی کن دردمندم»، «یارب دل ما را تو به رحمت جان ده»، «مناجات سحر»، «یارب تو کریمی و کریمی کرمت» و «‌ای بار خدایا مرا به قرآنت ببخش» گنجانده شده است.
  • تعزیه‌ غریب برای شب‌های قدر

    عکس: آ‌کو سالمی
    آن زمان‌هایی که ما هیچی، حتی مادر و پدرانمان هم یادشان نیست، ماه رمضان که می‌آمد مردم شب‌ها بعد از افطار در کنار عبادت برنامه‌های زیادی داشتند. قهوه‌خانه‌ها و زورخانه‌ها برای دیدن پرده‌خوانی و ترنابازی و میل گرفتن پر می‌شد. آن زمان‌هایی که تلویزیون هنوز اختراع نشده بود و پایش به زندگی باز نشده بود؛ هنوز «تیاتر» یک واژه فرنگی بود یک تکیه دولت بود و یک «تهروون» که هر وقت سال به خصوص ایام محرم و ماه رمضان و شب‌های قدر می‌خواستی تعزیه‌ای برپا بود، که هم تماشایی بود و هم استخوانی سبک می‌شد با ذکر پیامبر (ص) و فرزندانش.
  • گل سرخی برای حضرت قاسم(ع)

    اگر از اهل تعزیه و تئاتری‌ها درباره یکی از زیباترین تومارهای تعزیه بپرسید، بی تردید نام تعزیه حضرت قاسم‌ (ع) جزو یکی از گزینه‌هایشان هست. تعزیه‌ای که در آن روایت پسر جوانی است که ساعتی بعد از ازدواجش به ندای آیا یاری کننده‌ای نیست عمویش جانش را به میدان کربلا می‌برد. این تعزیه که زیباترین نسخه آن نسخه تکیه دولت براساس روضه الشهدای ملامحسن فیض کاشی و جزو تومارهای مرحوم‌هاشم فیاض بود در چندین تئاتر مدرن هم از جمله «شهادت خوانی قدمشاد مطرب» در تهران اجرا شده است. محمد رحمانیان این تومار را در بخشی از این نمایش به زیبایی تصویر کرده بود.
  • خدمت تماس تصویری چیست؟

    اما شاید بیراه نباشد که جذاب‌ترین و مهم‌ترین خاصیت نسل سوم تلفن همراه را بعد از دسترسی به سرعت بالای اینترنت، امکان مکالمه تصویری عنوان کنیم.

    تماس تصویری شما را قادر می‌سازد در زمان تماس از طریق تلفن همراه، علاوه بر تبادل صدا، تصویر مخاطب را نیز به‌صورت همزمان روی صفحه نمایش گوشی تلفن همراه خود مشاهده نمایید. برای استفاده از خدمات ارتباط تصویری تنها کافی است از دستگاه تلفنی استفاده کنید که قابلیت برقراری تماس تصویری را داشته باشد. همچنین مخاطبی که با وی قصد برقراری تماس تصویری را دارید نیز باید همین امکانات را در اختیار داشته باشد.

  • درس بخوانیم که چه شود؟

    یاسر میرزایی
    آیا تحصیلات دانشگاهی می‌ارزد یا خیر؟ این سوال خصوصا وقتی معنا پیدا می‌کند که شما آن را نسبت به بازار کار بسنجید. در واقع وقتی سوال را این طور تدقیق کنید که آیا بهتر است دانشگاه برویم یا کار کنیم؟ یا حتی سوال را دقیق‌تر کنیم و بپرسیم، تا چه مقطعی از دانشگاه اگر بخوانیم ضرر نکرده‌ایم؟

    می‌توان به سوال‌های فوق از موضع یک سیاستگذار پاسخ داد یا از موضع کنش‌گری که خود زمانی به این سوال‌ها به عنوان چالشی مهم در زندگی‌اش پاسخ داده است. پاسخ‌های دسته‌ دوم، تجربه‌های زیسته‌ اغلب نانوشته و ناگفته را باز می‌نماید.

  • پایان سناریوی گاز سوزها

    این روزها و به دنبال برداشتن نرخ ارز مرجع برای واردات قطعات خودروهای دوگانه‌سوز و محدود شدن ورود این قطعات به کشور، به نظر می‌رسد داستان دوگانه‌سوزها هم در حال پایان یافتن است، داستانی که قرار بود فراگیر شود و پایانی خوش داشته باشد، اما ظاهرا چرخ روزگار می‌خواهد جور دیگری برای دوگانه‌سوزها بچرخد. طبق قوانین جدید، کالاهای وارداتی به کشور، برای گرفتن ارز مرجع در ۱۰ اولویت قرار گرفته‌اند و در این بین، واردات قطعات خودروهای دوگانه‌سوز در هیچ یک از اولویت‌های ۱۰ گانه جایی ندارد و این به معنای ممنوعیت ثبت سفارش قطعات خودروهای دوگانه‌سوز است.
  • تلاطم دریا در کتاب‌فروشی‌ها

    مجموعه «تلاطم دریا» شامل گزیده‌ای از اشعار هادی رنجی با پژوهش و گزینش ساعد باقری و سهیل محمودی در قالب مجموعه صد سال شعر فارسی توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شد. در سال‌هایی دور ساکنان یکی از محله‌های جنوب غربی طهران، میدان قزوین، از مقابل مغازه‌ای عبور می‌کردند که صاحب آن صاحبدلی جوانمرد از طایفه و تبار فتیان و عیاران قدیم بود. برخی او را با نام اوستا هادی،‌ گروهی دیگر استاد ارجمند و جمعی دیگر با عنوان شاعر مخلص و باصفای شهر و ستایشگر پیامبر و امامان می‌شناختند. دکان، دکان قفل و کلیدسازی بود.
  • به تعویق انداختن بیکاری

    دکتر فرخ قبادی
    اقتصاددان
    جدال دانشگاه و کار جدالی قدیمی و دیرپا در ایران است. چه بسیار خانواده‌هایی که تلاش طاقت‌فرسایی داشته اند برای آنکه فرزندان خود را از این سوی دانشگاه به آن سوی دانشگاه بفرستند. گویی دروازه‌ای است که اگر از آن عبور کند به بهشت راه یافته است. شاید در گذشته چنین بود و همین طرز تلقی نیز منجر به این شد که بسیاری دانشگاه را کعبه آمال خود بدانند، اما واقعیت این است که دانشگاه همه چیز نیست و صد البته هیچ هم نیست.
    دانشگاه هیچ نیست چون اگر قرار باشد فردی در اموری به طور تخصصی پیش رود ورود به دانشگاه مکمل کار است.
  • کف منزل؛ سرامیک یا موکت؟

    عکس: شرکت معماری و دکوراسیون داخلی دارکوب www. decodarkoob. com
    در دو شماره گذشته توجه ویژه‌ای به حواس موثر در دکوراسیون داخلی منزل داشتیم؛ شاید پرداخت ویژه به این موضوع به اندازه تمام فاکتورهای موثر در خلق یک دکوراسیون زیبا و کامل، اهمیت داشته باشد؛ چرا که تمام این فعالیت‌ها از ابتدای فکر دکور کردن خانه تا رسیدن به مرحله اجرای کامل و ارزیابی تان از اینکه دکوراسیون منزل شما آن چیزی است که دلتان می‌خواسته یا نه، ارتباط مستقیمی با احساسات شما دارد؛ اینکه از فضایی که در آن هستید لذت ببرید و حس نکنید که پولتان را هدر داده‌اید خیلی مهم است.
  • آسمانی در کتاب

    دست‌هایی که به آسمان بلند شده است، چشمانی که چشمه شست‌وشوی سیرت و صورت شده و زبانی که با نجوای عاشقانه و گرم، دوست را می‌خواند، اینها همه تصاویری آشنا برای انسانند فارغ از دین ومذهبی که برگزیده است، اما درمیان تمامی ادیان آسمانی و در تمامی مذاهب اسلامی تشیع جذابیت ویژه‌ای دارد به نام مناجات. مناجات گنجینه‌ای بی بدیل و منحصر به فرد در میراث تاریخی تشیع است که نه زمان کهنه‌اش می‌کند و نه پیشرفت وتوسعه علم وادبیات از جذابیت آن می‌کاهد، دعاهای موجود در منابع شیعه زیباترین پاسخ ممکن است به کسانی که بر طبل ضدیت با شیعیان می‌کوبند، در حالی که در متن ادعیه شیعه که از زبان معصومین انشاء شده است خالصانه‌ترین ستایش‌های بنده نسبت به خدا و عاشقانه‌ترین تعابیر خطاب به معشوق ازلی و ابدی وجود دارد که هیچ بنده‌ای اینگونه خداوند را توصیف وستایش نکرده است و به راستی اگر مناجات و ادعیه را از دین بگیریم روح وارادت بندگی از کالبد مذهب رخت برمی بندد.
  • طناب کشی ارزی

    مهدی نوروزیان
    دبیر گروه بازار پول
    بازی طناب‌کشی در مدارس را به یاد دارید که کلاس به دو گروه تقسیم شده و درگیر مسابقه می‌شدند؟ هر گروه یک سر طنابی را در دست می‌گرفت و با شروع مسابقه طناب را به طرف خود می‌کشید. گروهی که موفق می‌شد تیم مقابل را به طرف خود بکشد و از خط وسط زمین رد کند، برنده مسابقه بود. سیاست‌های ارزی کشور به این مساله دچار شده؛ یک گروه معتقد به استفاده از ابزارهای بازار مالی برای سامان دهی بازار است و گروه دیگر معتقد است ایجاد هر گونه بازاری برای ارز می‌تواند فراخوان جدیدی برای سرمایه‌گذاری باشد.
  • مدرک را برای تیتر می‌خواهند

    عکس: آکو سالمی
    اسدالله عسکر اولادی از تاجرانی است که به مقوله کسب‌وکار و تحصیل دیدگاه خود را دارد. او که خود را دنیا دیده می‌داند معتقد است نگاه به تحصیل در ایران و جهان متفاوت است و بسیاری در ایران برای تیتر به دنبال مدرک می‌روند؛ در حالی که در دنیا برای کسب تخصص. آقای عسکر اولادی به عنوان کسی که سال‌ها در عرصه کسب‌وکار فعال هستید، تحصیلات را اصل می‌دانید یا داشتن کسب‌وکار را اولویت یک زندگی می‌دانید؟
    به اعتقاد من دانشگاه مقدمه کسب‌وکار است و باید هر فعال اقتصادی دوره آموزشی لازم را بگذارند خود من نیز در دهه ۳۰ وارد دانشگاه شدم و در رشته ادبیات بیگانه تحصیل کردم بنابراین برای آمدن به بخش کسب‌وکار دیدن دوره دانشگاهی ضروری است.
  • فرهنگ‌نویسی منتشر شد

    «فرهنگ‌نویسی»؛ تازه‌ترین ویژه‌نامه «نامه فرهنگستان» زبان و ادب فارسی منتشر شد. «مشک و همراه‌های ادبی آن»، «معناشناسی و گنج واژه زبان فارسی» و «شعرها و زمانه یا شعرهای زنانه» برخی از مطالب این ویژه‌نامه‌اند. سرمقاله این نشریه به قلم علی‌اشرف صادقی است که «برگزار یا برگذار» نام گرفته است. در بخش مقاله این نشریه ادبی نیز مطالبی با نام‌های معناشناسی و گنج‌واژه زبان فارسی(۱)، (محمدرضا رضوی)، ‌ویژگی‌های زبانی انیس‌القلوب (علیرضا امامی)، چهار ترکیب فوت شده از فرهنگ‌ها در شاهنامه (سجاد آیدنلو) ‌و مشک و همراهان آن در ادب فارسی (راضیه آبادیان) به همراه چند مقاله دیگر درج شده است .
  • معجزه وام ۲۰۰۰ میلیاردی

    مرجان شهریاری
    دبیر گروه خودرو
    تخصیص وام دو هزار میلیاردی به خودروسازان در حالی وارد فاز اجرا شده که آنها از نحوه باز پرداخت اقساط تسهیلات یا نرخ بهره آن نگرانند. در آخرین جلسه کارگروه حمایت از تولید، بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان دو هزار میلیارد تومان عنوان شده، اما قطعه‌سازان بر این باورند که رقم واقعی بدهی خودروسازان بیش از رقم اعلام شده است. با این اوصاف مصوبه مذکور مقرر کرده که با نظارت وزارت صنعت، ۶۰ درصد این تسهیلات به پرداخت مطالبات قطعه‌سازان اختصاص یابد. هر چند بدهکاری خودروسازان به قطعه‌سازان طی چند سال گذشته روالی عادی به خود گرفته، اما این بار رقم بالای بدهی در کنار مشکلات نقدینگی، مسوولان را مجاب به پرداخت وام دو هزار میلیارد تومانی در وجه خودروسازان کرده است.
  • ۵ نکته خرید هارد اکسترنال

    مریم عسگری
    نگهداری از اطلاعات، به ویژه در حجم بالا یکی از دغدغه‌های صاحبان اطلاعات است. به همین دلیل است که اکثر ما به دنبال یک وسیله انتقال و نگهداری اطلاعات امن، جمع و جور با قابلیت انتقال و حمل ساده و راحت هستیم. هارددیسک‌های اکسترنال پاسخ خوبی به این نیاز کاربران هستند، چراکه علاوه بر اینکه حجم و وزن کمی دارند، قابلیت حمل و نقل بسیار آسانی دارند. همچنین با توجه به اینکه این اواخر نمونه‌هایی دارای پورت‌های مختلف به بازار عرضه شده‌اند می‌توان آنها را به دستگاه‌های پخش کننده یا. . . متصل کرد.
  • سرگیجه همشهری کین

    بالاخره یک نفر توانست «همشهری کین» را از آن بالا بالاها پایین بکشد. اگرچه خیلی‌ها هنوز معتقدند شاهکار «اورسن ولز» بهترین فیلم تاریخ سینماست، اما آخرین نظرسنجی نشریه «سایت اند ساوند» «سرگیجه» آلفرد هیچکاک را بعد از پنجاه سال جانشین آن کرده است. این بار در نظرسنجی مجله بریتانیایی ۸۴۶ منتقد، استاد دانشگاه و نویسنده سینمایی حضور داشتند و «همشهری کین» تنها با ۳۴ رای کمتر در رتبه دوم ایستاد. «سرگیجه» در زمان اکران اولیه نقدهای نامهربانانه‌ای دریافت کرده بود، اما بعدها و با گذر زمان بر محبوبیتش افزوده شد.
  • سهام در کـف؟

    علیرضا باغانی
    دبیر گروه بورس
    «قیمت سهام در کف است، فقط بخرید» این جمله‌ای است که این روزها دائما از زبان مسوولان بازار سهام تکرار می‌شود، اما آیا به واقع قیمت سهام در کف قرار دارد؟ آیا با توجه به ریسک‌های سیستماتیک مترتب بر بازار سهام می‌توان این گونه تحلیل کرد که قیمت سهام در بورس تهران در کف قرار دارد؟ سهام یک دارایی ریالی محسوب می‌شود و طلا، دلار، سکه و مسکن دارایی‌های فیزیکی محسوب می‌شوند و البته دارای ارزش ذاتی خاص، با این تفاوت که دارایی‌های فیزیکی در هر شرایطی می‌توانند ارزش ذاتی و کف قیمتی خاص خود را داشته باشند، اما دارایی‌های ریالی همچون سهام، اوراق مشارکت و.
  • خرما و دیگر محصولات

    خرید خرما برای سفره افطار بهانه خوبی است تا مشتری‌های زیادی را به غرفه‌های این جشنواره بکشاند اما ماجرا فقط به خرما ختم نمی‌شود که محصولات خرما و مشتقات آن هم در این جشنواره عرضه شده‌اند.
    همین خرید خرما و آشنایی با مشتقات این میوه، باعث شده تا خیلی‌ها میهمان این جشنواره شوند و حتی بسیاری از رهگذران بی‌خبر از برپایی جشنواره که از پارک می‌گذرند هم سراغ غرفه‌ها را بگیرند. خرمای بوشهر، حلوای خرمایی ارومیه که از عصاره خرما تهیه می‌شود، کلمپه و کماج کرمان، نان خرمایی کرمانشاه، رطب مضافتی بم و کلوچه خرمایی سنتی لاهیجان تنها بخشی از محصولاتی هستند که در این جشنواره معرفی و عرضه می‌شوند.
  • خاله بازی هفت جلدی شد

    مجموعه هفت جلدی «خاله بازی» برای مخاطبان کودک و نوجوان و با موضوع معرفی مهارت‌های فردی و اجتماعی برای آنها از سوی انتشارات قدیانی منتشر شد. مجموعه هفت جلدی «خاله بازی» برای کودکان سه تا ۱۰ ساله نوشته شده است و نویسنده در آن سعی کرده با تلفیق تصاویر و داستان، برخی مهارت‌های عمومی برای زندگی و مهارت‌‌های شغلی را برای مخاطبان نوجوان بازگو کند. در پایان هر مجلد از این کتاب از مخاطب خواسته شده با الصاق تصویر خود در کتاب، به عنوان یکی از شخصیت‌های حاضر در آن به همراهی با راوی برای انجام یک فعالیت بپردازد.
  • بازتاب بازخوانی پیامک‌های دکتر شریعتی

    پرونده هفته گذشته «دنیای اقتصاد» درباره رواج جوک و شوخی علیه دکتر شریعتی، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های داخلی و خارجی داشت، تا حدی که وب‌سایت رسمی دکتر علی شریعتی نیز تمامی یادداشت‌ها و گفت‌و‌گوهای این پرونده را باز نشر داد. در این بین و در بین مخاطبان روزنامه، انتشار این پرونده با واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو شد، آنچه در ادامه می‌خوانید خلاصه‌ای است از این واکنش‌های متفاوت. . . سوسن شریعتی (فرزند دکتر شریعتی): ویژه‌نامه روزنامه دنیای اقتصاد،‌ ویژه‌نامه خوبی بود. خسته نباشید.
    احمد صدری(جامعه شناس): سخن از جایز یا خوب بودن این پدیده نیست، بلکه موضوع علت‌یابی یا پیدا کردن معنی رواج جوک‌ها است.
  • چالش دزدان متخصص و دزدگیـرهـای فـول آپشـن

    الهام دانیالی
    تصویر فردی که خودروی شخصی‌اش را کنار خیابان پارک می‌کند، پیاده می‌شود و با سرعت از آن فاصله می‌گیرد و ساعت‌ها بعد، بدون آنکه نگران مواجه شدن با جای خالی خودرو باشد بر می‌گردد، برای ما تصویر غریب و نامانوسی است.

    شاید معضل بیکاری همان دلیلی است که باعث شده در ایران معنای عینی جمله «چشم برگردانی برده‌اند» در ذهن ما ملکه شود. شاید برای همین است که هر روز بیشتر دنبال قفل کردن و امن‌تر کردن وضعیت خودروهایمان هستیم. هر روز تعریف یک دزدگیر خوب به تعریف وسیله‌ای که بتواند مثل تله موش عمل کند و دزد را در جا گیر بیندازد و خشک کند نزدیک‌تر می‌شود.

  • تا شب قدر سال آینده

    آنچه که مسلم است در تمام اتفاقات مادی و معنوی، به دست آوردن بسیار آسان‌تر از نگه‌داشتن است. «إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّـهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ. . . » آنهایی که گفتند خدا و پای این حرف خود ایستادند، آنها محل فرود و نزول فرشتگان هستند. برای ترسیم این نقشه چند کار حتما باید انجام شود. اول اینکه خودمان را با بعضی عبادات انس دهیم و نسبت به آن پایبند باشیم؛ مثل نماز اول وقت. خوشا به حال کسی که از شب قدر، یک عبادت جاری با خود به همراه می‌برد. مثلا یک خانمی با خودش حجاب ببرد.
  • حقوق کارمند و قیمت مسکن در تهران دهه۶۰

    تهران سال ۱۳۶۲: شهرک اکباتان متری ۱۷ هزار تومان؛ اجاره دوخوابه در فرمانیه ماهی ۸ هزار تومان جنگ همواره به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل بحران های اقتصادی به حساب می‌آید و در ایجاد تنش‌های اقتصادی - در ابعاد مختلف اقتصادی- نقش چشم گیری دارد. یکی از این ابعاد بازار مسکن است این نقش با برهم خوردن تعادل میان عرضه و تقاضا ایفا می‌شود. به عبارتی جنگ باعث هجوم مهاجران به شهرهای بزرگ و مکان‌های دور از صحنه درگیری می‌شود و این به معنای افزایش ناگهانی جمعیت یک شهر و در نتیجه، افزایش تقاضای کاذب در بازار مسکن شهر مهاجرپذیر است.
  • راز شیفتگی مدرک

    حمید حسینی
    عضو هیأت رییسه اتاق تهران
    یک بار از مدیران شرکت شل سوال کردم چگونه است که بسیاری از کارکنان شما افراد ورزیده و متبحری هستند آنها را از کدام دانشگاه استخدام می‌کنید؟ پاسخ مدیران این بود «برای ما دانشگاه مهم نیست ما ابتدا آگهی عام می‌دهیم و از تمام کسانی که دارای شاخص‌های مورد نظر ما هستند دعوت به همکاری می‌کنیم. داشتن روابط عمومی، مهارت‌های فردی، و. . . اولویت‌های ما هستند بعد از آن تحصیلات برای ما اولویت دارد اگر فردی ۵ شاخص اول را داشته باشد و تحصیلات نداشته باشد در مقایسه با فردی که تحصیلات دارد، اما این شاخص ها را ندارد برای ما اولویت دارد.
  • باز هم از بازار شروع می‌کنم

    شاهرخ ظهیری
    بنیانگذار مهرام
    نزدیک به نیم قرن از فعالیتم به عنوان یک صنعتگر و کارآفرین ایرانی می‌گذرد. در این مدت اتفاقات زیادی افتاد و از بازار به دانشگاه هم رفتم و تحصیلات آکادمیک را هم تجربه کردم . اما به صراحت می‌گویم که اگر دوباره قصد شروع به کار داشته باشم؛ باز هم از «بازار» شروع می‌کنم. در این مدت، سلامت فکر، درستکاری و صداقت، زیر و بم اقتصاد و فاکتورهای این چنینی را در بازار به دست آوردم. اما در دانشگاه، مقابل بسیاری از تفکرات به اصطلاح بازاری، مقاومت صورت می‌گرفت و این مقاومت را به عینه دیدم.
  • تزریق ۲۰۰۰ میلیاردی به خودروسازان

    بخشنامه پرداخت دو هزار میلیارد تومان تسهیلات به خودروسازان در آستانه اجرا قرار گرفته است. بخشنامه‌ای که محمدرضا رحیمی، اواخر تیرماه آن را به بانک مرکزی ابلاغ کرد و بعد هم بانک مرکزی دستور اجرایش را به بانک‌های عامل داد. شرکت‌های خودروساز و قطعه ساز، مدت‌ها بود که به امید این وام نشسته بودند، چراکه بخش عمده‌ای از کاهش تولیدشان در چهارماهه اول سال را به خاطر کمبود نقدینگی می‌دانستند. به گفته یک مقام بلندپایه سایپا، پرداخت تسهیلات دو هزار میلیاردی به خودروسازان، تأثیر قابل توجهی در حل این مشکل خواهد داشت.
  • کفش مناسب در مکان مناسب

    سارا فدایی
    تاول زدن پا آن هم وقتی کفش تازه‌ای خریده‌ایم مساله‌ای است که بسیاری از ما آن را تجربه کرده ایم. معمولا پشت پا سرخ می‌شود، گاه زیر انگشتان یا لای انگشتان پا آبله کوچکی می‌زند، تنها با گذشتن چند روز اثرات آن زخم‌ها مرتفع می‌شود، در این مواقع سعی می‌کنیم فشار کمتری به پایمان وارد و به این امید که چند روز بعد با رعایت نکات ایمنی کفش ما جای خودش را به قول فروشنده باز خواهدکرد، روزها را با احتیاط و آهستگی سپری ‌کنیم. اما کفش طبیعت‌گردی و کوهنوردی چیزی نیست که بتوان ساده از کنار آن گذشت و امید به آینده بست.
  • دعایی برای همه شب‌ها

    شاید معروف‌ترین دعایی که خواندنش در شب‌های قدر سفارش شده و از جمله اعمال اختصاصی شب قدر باشد، دعای جوشن کبیر است. دعایی که از جانب فرشته وحی جبرئیل امین به پیامبر اسلام(ص) آموزش داده شد تا او را از شر تیرها و زخم‌های دشمنان در جنگ امان بدهد. دعایی که به دعای «صدبند» نیز معروف است و دربرگیرنده ۱۰۰۱ نام از نام‌های خداوند است. اما دعای جوشن کبیر، جدا از خواص معرفتی و آخرتی که در ذکر همه نام‌های الهی وجود دارد، پیام‌هایی دنیوی نیز در بردارد. این بار رفته‌ایم سراغ این پیام‌های ظاهرا مادی و بندهای صدگانه دعای جوشن کبیر را بررسی کرده‌ایم تا نکات جالب این دعا را از منظری دیگر بررسی کنیم:
    پیام اول: خدا روزی رسان است
    اینکه یک صفت خدا به ۹ عنوان مختلف در دعای جوشن کبیر بیاید، نشان از اهمیت ویژه آن صفت است.
  • خودروی ارزان ناایمن است؟

    در بسیاری از کشورها که تنوع خودرو به مشتریان حق هرگونه انتخاب را از نظر کیفیت و قیمت می‌دهد مشتریان بیشتر به دنبال خودرویی می‌روند که از ایمنی مناسبی برخوردار باشد. این درحالی است که در زمان‌های گذشته مردم خودرویی را ایمن می‌دانستند که از ابعاد بزرگی برخوردار باشد حال این تفکر هنوز هم در برخی از افراد وجود دارد به طوری‌که خودروهای قدیمی آمریکایی هنوز جزو ایمن‌ترین خودروها تلقی می‌شود و خریداران هم نسبت به نگهداری آنها از خود علاقه وافری نشان می‌دهند.
    اما در بازار ایران که تنوع دیگر بازارهای دنیا را ندارد و مشتریان با انتخاب‌های محدودی مواجه هستند، ایمنی تنها جزیی از انتخاب‌ها است این در حالی است که خودروسازان با فشار سازمان ملی استاندارد و ناجا طی سه چهار سال گذشته در زمینه نصب دو سیستم ایمنی ایربگ و ABS دست به اقداماتی زده‌اند.
  • یک استعفا و یک قطعنامه برای سوریه

    کوفی عنان فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب که با طرح شش ماده‌ای خود بنا داشت تا به حل بحران سوریه کمک کند، پنج‌شنبه هفته گذشته از سمت خود کناره گیری کرد. به فاصله کوتاهی پس از این استعفا، مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه‌ای علیه سوریه صادر کرد. قطعنامه‌ای که پیش‌نویس آن را عربستان سعودی تهیه کرده بود و ابتدا قرار بود صراحتا به کناره‌گیری بشار اسد از قدرت اشاره کند. هرچند این بند از قطعنامه نهایی حذف شد، اما ایران، روسیه و چین باز هم به آن رای منفی دادند.
    .
  • کلاف سردرگم...

    پژمان موسوی
    Pejman. mousavi@gmail. com
    روزی بود و روزگاری که در این مملکت، دانشگاه رفته‌ها ارج داشتند و اعتباری و همین اعتبار و ارج هم بود که آینده را برای این نسل از دانشجویان قابل پیش بینی می‌کرد و افق‌ها را روشن؛ می‌دانستند که چه آینده‌ای در انتظارشان است و احتمالا در چه شغلی و در چه ارگان یا نهادی مشغول به کار خواهند شد؛ می‌دانستند که دانشگاه نهادی معتبر و استراتژیک در نظام آموزشی کلان کشور است و از دانشگاه است که کشور آباد می‌شود. می‌دانستند که اولویت جذب در بازار کار، با دانش‌آموختگان دانشگاهی است و هیچ فاکتوردیگری به جز صلاحیت علمی درجذب افراد موثر نخواهد بود؛ می دانستند که.
  • فرهنگ رانندگی رونمایی شد

    یاد گرفتن قوانین راهنمایی و رانندگی بدون شک یکی از اولویت‌هایی است که در نهایت منجر به رانندگی صحیح می‌شود. از این روست که ناشران مختلف هربار اقدام به چاپ کتاب‌هایی در این زمینه می‌کنند. از آن میان می‌توان به کتاب فرهنگ رانندگی اشاره کرد که یوسف بهمن‌آبادی آن را نوشته و نشر راز نهان آن را به زیور طبع آراسته است. کتاب در واقع بازنگری دوباره‌ای بر قوانین راهنمایی و رانندگی است که شاید برخی‌شان برای مخاطب جدید باشد. کتاب در ۱۳۴ صفحه نوشته شده و نثر آن به‌نوعی جذاب‌تر از کتاب‌های موجود در این زمینه است.
  • شورای عالی برای اقتصاد

    بعد از مطرح شدن پیشنهاد تشکیل کمیته مشترک سه قوه برای مدیریت اقتصاد کشور در شرایط تحریم، عده‌ای از نمایندگان مجلس به فکر ارتقای شورای اقتصاد به شورای «عالی» اقتصاد افتاده‌اند تا این شورا در سطحی «فراقوه‌ای» به بررسی و تصمیم گیری درباره مسائل‌ اقتصاد ایران بپردازد. به گفته ارسلان فتحی‌پور، این شورای‌عالی در نخستین گام برای «ساماندهی تخصیص ارز به واردات کالاهای اساسی» وارد عمل خواهد شد؛ هرچند بعید است دولت که در حال حاضر در شورای اقتصاد «فعال مایشاء» است، زیر بار تاسیس چنین شورایی با حضور و نظر سایر قوا برود.
  • تجارت در آینـده

    در گزارش پیش رو یکی از بازارهای ناآشنای سکه در داخل کشور معرفی می‌شود که شاید نامش کمتر به گوش خورده باشد. بازار آتی سکه شرایط و خرید و فروش منحصربه‌فردی دارد، اما قبل از معرفی یک توصیه داریم تا آشنایی کامل با این بازار را پیدا نکرده‌اید و آموزش‌های لازم را ندیده‌اید در این بازار جذاب اما پر ریسک به هیچ وجه شرکت نکنید چون ممکن است به راحتی ضرر کنید. اصطلاحات و واژه‌ها
    هر صفحه قرارداد سکه آتی بورس کالا شامل اطلاعاتی است که هر کسی به محض دیدن آن می‌تواند تا حدودی با این بازار آشنا شود.
    یکی از اصطلاحاتی که در قراردادهای مذکور وجود دارد «دارایی پایه» است.
  • برکت و قناعت در اندیشه

    مسعود میر
    رمضان از نیمه که می‌گذرد از یک سو حال و هوای پایان میهمانی الهی به مشام می‌رسد و از سوی دیگر ذوق عید بزرگ حالتان را خوب می‌کند. هنوز اما برای وداع با رمضان بسیار زود است که روزها و شب‌های رمضانی هنوز میهمان شهر ما هستند. این را گفتیم تا به این بهانه سراغ یکی از جالب ترین برنامه‌های ویژه ماه رمضان در تهران برویم. برنامه‌ای که طعم برکت دارد و از جنس سادگی است. .
  • چکامه‌های پابلو نرودا

    «چکامه‌های پابلو نرودا» شاعر شیلیایی کتابی است که توسط زهرا رهبانی ترجمه شده است و قرار است به عنوان یکی از کتاب‌های مجموعه گزیده‌های نشر گل‌آذین به چاپ برسد. این کتاب از زبان اسپانیایی به فارسی ترجمه شده و قرار است به صورت دو زبانه با دو زبان فارسی و اسپانیایی به چاپ برسد. کتاب دیگری که قرار است توسط این ناشر و در قالب مجموعه گزیده‌ها منتشر شود، مجموعه‌ای از هایکوهای ایما فون بودمرزهوف، شاعر اتریشی است که در قالب کتابی با عنوان «چهار فصل» به چاپ خواهد رسید. ترجمه این هایکوها به عهده علی عبداللهی بوده و قرار است به صورت دو زبانه با زبان‌های آلمانی و فارسی به بازار عرضه شود.
  • تحصیل در دانشگاه‌های ایران اقتصادی نیست

    عکس:آکو سالمی
    حمیدرضا محمدی
    درس بخوانیم یا نخوانیم؟ مساله این است. مساله‌ای که چندی است مبدل به بحرانی لاعلاج گشته است؛ چرا که بیکاری افزایش یافته و این بیکاری، این تفکر و دیدگاه را در بین عموم جامعه جوان ایرانی درانداخته است که شاید بهتر باشد پس از پایان دوره متوسطه، یکراست برای کسب مهارت و ورود به عرصه اشتغال و کار، هنری یا فنی را آموخت و از خیر تحصیلات عالیه گذشت.

    از سوی دیگر، همین افزایش جماعت بیکاران تحصیلکرده، مشکلاتی را برای کشور هم به وجود آورده و آسیب‌هایی را در حوزه اقتصاد و اجتماع پدید آورده است.

  • عوامل گسترش تقاضا برای آموزش عالی

    طرح: مهناز یزدانی
    دکتر غلامعلی فرجادی
    اقتصاددان
    یکی از مهم‌ترین عوامل گسترش تقاضا برای تحصیل بالا بودن نرخ بیکاری تحصیلکرده‌هاست. در دو سه دهه گذشته بزرگ‌ترین استخدام کننده فارغ‌التحصیلان نظام آموزش عالی دولت بوده است و با توجه به گسترش دولت در سال‌های آخر رژیم گذشته و نیز اوایل انقلاب و همراه با گسترش بخش‌های آموزش، بهداشت و سایر بخش‌های اجتماعی تقاضای زیادی برای جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی وجود داشت.

    حتی در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از فارغ‌التحصیلان آموزش عالی در بخش‌های دولتی به‌ویژه در بخش آموزش و بهداشت مشغول به‌کار هستند.

  • دیدن فیلم هنری

    رضا ناجی
    به تازگی برای دیدن فیلم «خرس» از آقای خسرو معصومی دعوت شده بودم و آن را دیدم که بسیارعالی بود، اما متاسفانه مجوز پخش به این فیلم نمی‌دهند. از این قضیه بسیار ناراحتم چون این فیلم رزمنده‌ها و ایثارشان را نشان می‌داد و حیف است که دیده نشود. این آخرین فیلمی بود که دیده‌ام و بین فیلم‌هایی که در جشنواره دیدم هم فیلم خوب بود و هم بد. در مجموع نمی‌توانم پیشنهاد کنم که کسی برود فلان فیلم را ببیند؛ زیرا عقیده‌ها مختلف است و ممکن است من فیلمی را بپسندم که مردم خوششان نیاید. مثلا من فیلم‌های هنری را دوست دارم، اما خانواده‌ام از فیلم‌های طنز بیشتر خوششان می‌آید مثل ورود آقایان ممنوع.
  • نگاهی به درس‌های اقتصادی فیلم بی پولی

    سپهر استیری
    کارشناس اقتصادی
    بسیاری از ما حمید نعمت‌الله را با فیلم به یادمانی بوتیک به یاد داریم. گرچه دیگر آثار او چون بوتیک مورد استقبال قرار نگرفت اما ما را مجاب کرده است تا با نگاهی دیگر به تماشای بی پولی عده‌ای بنشینیم. در این فیلم پسر جوانی به نام ایرج که بهرام رادان به ایفای نقش او می‌پردازد با دختری از خانواده‌ای ثروتمند با هنرنمایی لیلا حاتمی ازدواج می‌کند. ایرج ابتدا به عنوان طراح لباس در شرکتی مشغول به فعالیت است اما در همین اثنا پسر کارفرمای او که در فرانسه مدل و طراح لباس بوده است به ایران باز می‌گردد و در امور مربوط به ایرج دخالت می‌کند، ایرج که او را مزاحم فعالیت‌های خود می‌پندارد و چون بر این باور است که طراح قابلی است و بسیاری به دنبال او هستند، در نتیجه بیکار نخواهد ماند، به امید آنکه شرکت جهت بازگرداندن او و ادامه فعالیتش شرایط را مهیا می‌کند، برای مدتی شرکت را ترک می‌گوید.
  • آپارتمان‌هایی که برایتان درآمد‌زا هستند

    مهدیس فرقانی
    برخی از آپارتمان‌های مسکونی برای ساکنانشان به جای اینکه هزینه زا باشند به منبع درآمدی تبدیل شده‌اند؛ چراکه نصب بیلبورد یا تابلوهای تبلیغاتی و حتی استقرار آنتن‌های مخابراتی روی برخی از ساختمان‌ها از سوی متقاضی باعث می‌شود تا ساکنان آپارتمان مذکور از درآمد ماهانه برخوردار شوند.

    آن دسته از شرکت‌های تبلیغاتی که تصمیم دارند در یک محله پر رفت و آمد برای جلب نظر مشتری روی ساختمان موردنظر خود تابلوی تبلیغاتی نصب کنند با در نظر گرفتن هزینه‌ای برای پرداخت اجاره ماهانه تلاش می‌کنند تا رضایت ساکنان آن ساختمان را جلب کنند.

  • ییلاق اشکانیان درمیان بلوط‌های قلعه موران

    عکس :وحید عامری
    محمد خندان
    به بالا که می‌رسی، در شکاف کوه که می ایستی دو جنگل زیر پای توست، ابر و اولنگ، تو در میانه ایستاده‌ای، از آن بالا آثار تخریب کمتر دیده می‌شود، همه چیز سبز است، گرچه نقطه‌هایی را برای برداشت چوب تراشیده‌اند، اما هنوز اثری از جاده ای که قرار است زده شود، نیست و همین تو را شاد می‌کند.

    طبیعت زیبای منطقه را تنها در تصاویر دیده‌ای و حال تو در قاب این تصویری. در منطقه‌ای که تاریخ و زیبایی طبیعی را همزمان با خود دارد. قلعه موران یا دژتاکی قله‌ای به ارتفاع ۲۴۳۰ متر است که در جنوب شرق رامیان واقع شده است.

  • خوش‌شانسی آقای وزیر راه

    علی نیکزاد مرد خوش اقبالی است. همین که بعد از تصادف با سرعت ۱۱۰ کیلومتر در ساعت و چهار دور معلق زدن ماشینش، فقط کمی کمردرد گرفته، مهم ترین نشانه خوش شانسی وزیر راه و شهرسازی است. در کنار این خوش‌شانسی البته نباید از هشت کیسه هوای لندکروز آقای وزیر هم گذشت که اگر با خودروهای پرتیراژ تولید داخل مقایسه شود، حتما تفاوت‌های زیادی دارد. نیکزاد البته بعد از حادثه به بیمارستان منتقل شد و وزیر دفاع و معاون اول رییس‌جمهور هم از او عیادت کردند، اما پزشکان جز کمی استراحت، تجویز خاصی برایش نکردند. .
  • آثار قرآنی را از دست ندهید

    امسال مجموعه‌ای از اکسپوهای هنری در گوشه و کنار شهر تهران برگزار شده است همین‌طور در فرهنگسرای نیاوران اکسپوی قرآن برگزار می‌شود. هفته پیش جمعه شب قبل از اذان مراسم افتتاحیه این اکسپو در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد، اما یکی دیگر از بخش‌های این نمایشگاه مراسم چکش زدن این آثار در روز ۱۵ مردادماه ساعت ۲۱ با حضور جمشید مشایخی در گنبد آسمان برج میلاد بود. یکی از گران‌ترین آثار این اکسپو که از پیش روی آن اطلاع رسانی زیادی شده بود، تابلوی «مرغ بسم‌الله» اثر جلیل رسولی بود. این اثر به نام مرغ بسم‌الله در ۲ لت با ورق طلا و رنگ اکرولیک روی بوم در ابعاد دو متر در دو متر ساخته شده است.
  • هم‌نسلان ما به پول فکر نمی‌کردند

    یاسین نمکچیان - عاطفه چهره‌گشا
    عکس:نگار متین‌نیا
    «شرافت هنرمند» شاید عنوان برازنده‌ای است برای مردی که عمرش را پای فرهنگ و هنر این سرزمین گذاشت و هیچگاه از اصول اخلاقی فاصله نگرفت. رعایت اصول اخلاقی و پایبندی به رفتارحرفه‌ای را باید مهم‌ترین ویژگی نسلی دانست که حالا خاطره‌سازان ماندگار این مملکت لقب گرفته‌اند.

    همان‌هایی که درست شبیه رودخانه‌ای زلال، در زندگی آدم‌ها جاری شدند و به خاطر حضورمتفاوت اما پیوسته خود، همواره عضوی از خانواده‌های ایرانی به شمار می‌آیند. هنرمندانی که زندگی و هنر آنها با زندگی مردم گره خورده است و پیوندی عجیب و ناگسستنی را شکل داده است.

  • بلاتکلیفی آقای دادستان سابق

    سعید مرتضوی از جایش تکان نمی‌خورد. جای او هم فعلا اتاق مدیریت عامل صندوق تامین اجتماعی است. «فعلا» از این بابت به کار برده می‌شود که خیلی‌ها با این حضور مخالف هستند، اما دولت هم جواب مخالفان را می‌دهد و هم از مرتضوی حمایت می‌کند. دو مینوی مخالفت‌ها هم از نمایندگان مجلس شروع شده و تاکنون به دیوان عدالت اداری رسیده است و سخن همه هم یکی است و آن اینکه نباید مرتضوی در این جایگاه باشد. نمایندگان به خاطر اتهامات دادستان سابق تهران در جریان پرونده کهریزک، دانشگاه آزاد و تفحص از قوه قضایه تا پای استیضاح وزیر کار هم پیش رفتند، اما حدادعادل بازی را به هم زد و گفت که مرتضوی قرار است استعفا دهد.
  • مخالفت چین با تحریم‌های تازه

    ایالات متحده تحریم‌های جدیدی را به صورت یک جانبه علیه صنایع نفتی و فعالیت‌های بانکی ایران در دستور کار خود قرار داده است تا به ادعای باراک اوباما، جلوی دور زدن تحریم‌ها توسط ایران را بگیرد. تحریم‌های تازه دامن یک بانک چینی را هم گرفته و به همین دلیل وزارت خارجه چین ضمن مخالفت شدید با این اقدام، از آمریکا خواسته تا این دور از تحریم‌ها را لغو کند. وزارت خزانه داری آمریکا دو بانک کانلون چین و بانک اسلامی ایلاف در عراق را به دلیل تراکنش‌های مالی مرتبط با ایران تحریم کرده. .
  • کمی کتابفروشی‌ها و آثار تکراری بازار داستان

    مژده دقیقی از آن دست مترجمانی است که با حوصله کار می‌کند و گزیده‌کار است. او این‌بار درباره کساد بازار کتاب و وضعیت کتابفروشی‌ها اظهار نظر کرده است. او می‌گوید:«متاسفانه یکی از مسائل کم دیده شده، کمی کتابفروشی‌ها در محله‌هاست؛ در این وضعیت مردم عادی کمتر رغبت می‌کنند مسافت زیادی را برای خرید کتاب بپیمایند و موضوع کتاب خود به خود فراموش می‌شود. » دقیقی با اشاره به متفاوت بودن اقشار کتابخوان در شکل دادن تقاضای نسبی بازار کتاب توضیح داد: قشر کتابخوان تنوع فراوانی دارند. واضح است که برخی آثار نویسندگان مشتری‌های دائمی و همیشگی خود را دارا هستند.
  • دزدگیر خودرو واقعا دزد می‌گیرد؟

    در اینکه نصب دزدگیر خودرو می‌تواند عامل بسیار موثری در اجتناب دزدها از نزدیک شدن به یک خودرو باشد شکی نیست. با این حال بعضی‌ها دزدگیر را یک وسیله لوکس می‌دانند و عده‌ای هم نصب آن را اصلا ضروری و موثر نمی‌دانند. مجتبی میروکیل، مسوول قسمت فروش شرکت «نیک آلارم» یکی از نمایندگی‌های رسمی دزدگیر ایزیکار کره‌ای در ایران، از تاثیر واقعی دزدگیر روی خودرو می‌گوید و درباره تخصص و تحصیلات نصاب‌ها صحبت می‌کند. او همچنین توضیح می‌دهد که واردات دزدگیر بیشتر از کدام کشورها است و اینکه برای هر مدل ماشین، چه دزدگیری مناسب تر است.
  • پینت بال: تحرکی آمیخته با تفکر

    زهرا آزموده
    چندی ست که پینت بال در میان ورزش دوستان طرفداران پروپا قرص خود را پیدا کرده است به طوری که این ورزش مهیج امروزه نه تنها به شکل یک سرگرمی جذاب، بلکه به عنوان یک رشته مهم ورزشی شناخته می‌شود و افتخاراتی نیز برای ایران کسب کرده است؛ تیم ملی پینت بال ایران که داتیس نام دارد فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۸۸ آغاز کرده و تاکنون چهار دوره قهرمان آسیا شده است و در مسابقات بین قاره‌ای که در فرانسه برگزار شد به مقام پنجم رسید.

    اما تاریخچه پینت بال چیست؟ در اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی در وزارت کشاورزی آمریکا ماشین‌هایی وجود داشته که در انتهایشان پمپی قرار داشته و رنگ را به مسافت دور پرتاب می‌کرده‌اند.

  • حرکت در مسیر سینما با چند فیلم

    سیروس الوند
    کارگردان پرتقال خونی
    سینمای ایران مسیری دارد که مخاطب جدی آن باید به دنبالش باشد. این مسیر تقریبا از «فرخ غفاری» شروع می‌شود با فیلم نامه‌های مرحوم «جلال مقدم» و این اتفاق بزرگ در دهه چهل سینمای ایران بروز می‌کند.

    در اوایل دهه چهل فیلمی مثل «شب قوزی» نوید سینمای بهتری برای ما است، بعد نوبت به فیلم «جنوب شهر» می‌رسد و این مسیر ادامه پیدا می‌کند تا «خشت و آینه» ابراهیم گلستان. بعد از آن نوبت شوهر آهو خانوم داوود ملاپور است و سپس «سه دیوانه» جلال مقدم. مدتی بعد اتفاق بزرگی در سینمای ایران با فیلم «قیصر» مسعود کیمیایی می‌افتد.

  • پر‌فروش‌ها - ۱۹ مرداد ۹۱

  • یونس پیامبر و کودک یتیم

    یونس پیامبر را که می‌شناسید همان پیامبر خدا که از دست کافران و دشمنانش به اذن خداوند به شکم نهنگ پناه برد و سال‌ها همان جا ماند تا باز گردد و گمراهان را به راه راست هدایت کند. این داستان قرآنی آن قدر دراماتیک است که بارها تبدیل به تئاتر شده است. حالا این روزها «سید جواد‌هاشمی» هم قرار است با همین تم نمایشی با عنوان «توبه نمی کنم» را به صحنه بیاورد. جواد‌هاشمی برای کسانی که سینما و تلویزیون را می‌شناسند چهره آشنایی است. بازیگری که همیشه نقش سید‌های فرمانده جنگ را بازی می‌کند. همین شب‌های ماه مبارک رمضان نیز برنامه‌ای را در شبکه دوم سیما بعد از اذان اجرا می‌کند.
  • تابلوهای مقدس

    نمایشگاه قرآن امسال در مصلای تهران برگزارشده است. تا همین میانه ماه رمضان هم خبرهای شگفت‌آوری از آن منتشر شده است، خبرهایی که از فروش نسخه خطی قرآن به قیمت ۳۵۰ میلیون تومان تا نمایش قرآن تمام رنگی حکایت دارد. اگر سال‌های پیش صف دیدن دانه برنجی که رویش یک سوره نوشته شده بود، امسال موضوع دیدنی مردم، یکی از قدیمی‌ترین نسخه‌های خطی قرآن متعلق به قرن ششم هجری به قیمت ۳۳/۲ میلیون دلار در نمایشگاه قرآن امسال به فروش رسید. این قرآن در اوایل قرن بیستم در قاهره کشف شد. در نمایشگاه امسال مجموعه‌ای از آثار خوشنویسی و عکاسی و طراحی به روال سال‌های قبل به نمایش گذاشته شده است.
  • شهد برکت در پارک

    باید اعتراف کرد که نشستن پای سفره افطار از بهترین لحظه‌های ماه رمضان است. اصلا مهم نیست که این سفره روی میزهای گران قیمت‌ترین باشگاه‌ها و رستوران‌های شهر پهن شده باشد یا روی یک فرش ساده در گوشه‌ای از این شهر بزرگ. مهم این است که سفره افطار برای تمام روزه‌داران ایرانی یکی دو پای ثابت دارد. چای، نان و البته خرما. خریدن نان تازه برای سفره افطار از آن سنت‌های خوب بین ما است و البته باز کردن افطار با یک خرما هم از مستحبات ماه مبارک رمضان و سنت پیامبر اسلام است. شاید به خاطر همین سنت‌ها است که اولین جشنواره نان و خرما با عنوان «شهد برکت» در پارک اندیشه در خیابان شریعتی، نرسیده به پل سید خندان برپا شده و در طول ایام ماه مبارک رمضان هر روز از ساعت ۱۷ تا ۲۴ با غرفه‌های متعدد و برنامه‌های متنوع میزبان روزه‌داران تهرانی است.
  • چرا سرگیجه بهترین شد؟

    یاسین نمکچیان
    دبیر گروه فرهنگ و هنر
    بالاخره طلسم شکست و فیلم «سرگیجه» شاهکار جاودانه آلفرد هیچکاک، شاهکار دیگر هنر هفتم؛ یعنی «همشهری کین» ساخته اورسن ولز را پایین کشید. پنجاه سال طول کشید تا طرفداران پروپاقرص «سرگیجه» به آرزوی خود برسند و نام اثر محبوبشان را در صدر نظرسنجی مجله معتبر سایت اند ساوند که در واقع نماینده موسسه فیلم بریتانیاست به تماشا بنشینند. حالا دیگر خیال سرگیجه‌ای‌ها حداقل تا ده سال دیگر که نظرسنجی دیگری از سوی این مجله معتبر صورت می‌گیرد راحت است. شاید در هفته گذشته، مهم‌ترین سوالی که در ذهن علاقه‌مندان به سینما شکل گرفت این نکته بود که چرا بعد از پنجاه سال، منتقدان «سرگیجه» را به عنوان بهترین فیلم تاریخ سینما انتخاب کرده‌اند؟ سوالی که پاسخ‌هایش می‌تواند معیارهای تازه ای را پیش روی مخاطب بگذارد.
  • آدرس باشگاه میلیاردی‌ها در بازار املاک

    در تهران آپارتمان‌هایی وجود دارد که قیمت آنها حداقل ۵ برابر یک آپارتمان معمولی مورد استفاده اغلب ساکنان این شهر، ارزش دارد. در حال حاضر کسانی که در دهک‌های میان‌درآمدی قرار دارند و دنبال یک آپارتمان با متراژ نه خیلی بزرگ و نه خیلی جمع‌وجور می‌گردند، اگر حدود ۲۰۰ میلیون تومان پول پس‌انداز کرده باشند می‌توانند صاحب خانه‌ای با متراژ ۶۰ تا ۷۰ مترمربع را شوند. قیمت چنین آپارتمان‌هایی مترمربعی حدود ۵/۲ تا ۳ میلیون تومان برآورد می‌شود. اما در بالای سر این آپارتمان‌ها یعنی در شمال تهران، به تعداد انگشتان دست «محله گران‌‌قیمت» وجود دارد که در این نقاط حداقل بودجه برای خرید خانه مسکونی باید یک میلیارد تومان باشد.
  • اصرار بر اصلاح قانون انتخابات

    هرچند دولتی‌ها با مطرح شدن بحث اصلاح قانون انتخابات، «زمزمه گرفتن برگزاری انتخابات از دست دولت» را مساوی با دامن زدن به «شائبه‌های بی‌اعتمادی به دولت و در نتیجه به نظام» و زنده کردن «سخن کسانی که در فتنه ۸۸ لغزیدند» دانسته‌اند، سخنگوی شورای نگهبان بار دیگر از «اصرار» این شورا بر اصلاح قانون انتخابات خبر داده است. کدخدایی گفته است: «انتخابات در طول سالیان گذشته در کمال سلامت و دقت برگزار شده و خدشه‌ای به سلامت آن وارد نیست، اما لازم است قانون و نظام انتخاباتی ما در همه موارد اصلاح شود. ».
  • هنرکتابت در قرآن

    اما این روزها فرصتی است که می‌توان آثاری را که برگرفته از معنویت و قرآن و احادیث همراه با هنرهای مدرن است مرور کرد. موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک با همکاری فرهنگستان هنر، در رمضان امسال مجموعه برنامه‌هایی را با هدف معرفی تاریخچه کتابت قرآن و هنرهای مرتبط برگزار کرده‌اند. یکی از بخش‌های جذاب آن که می‌تواند حس زیبایی شناسی بازدیدکننده را دوباره زنده کند دیدار از آثاری است که در نمایشگاهی با عنوان «چهل آینه» در نگارخانه ملک به نمایش گذاشته است. فکر می‌کنید این نمایشگاه میزبان چه آثاری است؟ ۴۰ تصویر از سوره فاتحه الکتاب از مجموعه قرآن‌های نفیس خطی موجود در گنجینه کتابخانه و موزه ملک در کنار هم بر دیوار قرار گرفته است.
  • برق «استیل» و زلالی «آب»

    آب حیاتی‌ترین ماده در زندگی آدمی است و از ابتدای خلقت تاکنون یکی از موارد غیرقابل حذف از زندگی انسان‌ها بوده است.

    همان‌طورکه کیفیت آب مصرفی برای هر فردی اهمیت فوق‌العاده بالایی دارد، کیفیت و زیبایی شیرآلات مورد استفاده در هر منزلی هم مهم و ضروری است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، بیشترین مصرف آب شهری مربوط به مصرف آب خانگی می‌باشد و موثرترین اقدام درجهت کاهش مصرف و استفاده درست از آب، انتخاب صحیح و استفاده از تجهیزات و شیرآلات مناسب است.


    شیرآلات از چه جنسی ساخته می‌شوند؟
    به طور کلی شیرآلات از دو جنس آلیاژ برنج یا سرب خشک ساخته می‌شوند و تنها روکش‌های آنها است که تفاوت‌های ظاهری در آنها ایجاد می‌کند.

  • از سفره دیگر استان‌ها

    تولیدکنندگان رطب، خرما، انواع‌نان‌های سنتی و محصولات غذایی مرتبط با خرما از ۸ استان کشور به این بوستان آمده‌اند و محصولات خود را در ۱۷ غرفه خرما و ۸ غرفه نان برای فروش عرضه کرده‌اند. نان‌های سنتی که در ایام ماه رمضان طرفداران بیشتری هم دارد البته در گوشه و کنار شهر به فروش می‌رسند، اما این نان‌ها هم از نظر پخت و هم به لحاظ کیفیت قطعا ممتاز هستند. نان‌های سنتی که در غرفه‌های مختلف این جشنواره از تنور در می‌آیند اغلب متعلق به شهرستان‌های طالقان، کرمانشاه، کرمان، بجستان و گناباد است. بعضی از این نان‌ها به صورت بسته‌بندی در غرفه‌ها عرضه می‌شوند اما بیشترین استقبال از نان هایی است که به صورت تازه عرضه می‌شوند.
  • آلبوم تصویری لوریس چکناواریان و شهرام ناظری

    شهرام ناظری و لوریس چکناواریان چند سال پیش با ارکستر ۱۵۰ نفری ارمنستان درسالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی روی صحنه رفتند واجرایی زیبا و به یادماندنی را به نمایش گذاشتند. حالا همان اجرا بعد از چند سال در قالب یک DVD روانه بازار شده است. البته قرار بود این اثر خیلی زودتر، همراه با مجموعه آثار چکناواریان در قالب ۲۰ لوح فشرده به دست علاقه‌ مندان برسد، اما آن‌طور که حمید اسفندیاری مدیر عامل انتشارات «باربد» گفته به خاطر وسواس شهرام ناظری این اتفاق نیفتاد وحالا بعد از گذشت چند سال منتشر شده است. انتشار این آلبوم ازآن رومی تواند مهم باشد که هم شهرام ناظری از چهره‌های جدی و تاثیرگذار و پرطرفدار موسیقی ایرانی است و هم چکناواریان موزیسینی کاربلد که تاکنون بیش از ۷۵ اثر شامل سمفونی، اپرا، موسیقی مجلسی، کنسرتو برای پیانو و.
  • در جست‌وجوی مدال طلای شب‌های قدر

    داود رسولی خانیکی
    انسان فطرت خدایی دارد. هر چه قدر هم اصالت را به دنیا و ماده بدهد، باز هم جایی در بهترین گوشه ذهنش مشغول فکر کردن به خداوند است. بنابراین نمی‌توان این رشته پیوند را نادیده گرفت. گاهی وقت‌ها این اتصال، به اوج خود و در ‌‌نهایت خلوص قرار می‌گیرد و انسان می‌تواند بدون هیچ گونه واسطه‌ای به راز و نیاز با پروردگار بپردازد. شب قدر که بهتر از هزار شب است، یکی از‌‌ همان فرصت‌هایی است که انسان می‌تواند نقطه عطف ارتباط با خدا را رقم بزند. نشستیم پای صحبت‌های حجت‌الاسلام علی سرلک رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه هنر و کار‌شناس مذهبی تا بدانیم چطور می‌شود قدر بهترین شب‌های دنیا را دانست.
  • کدام گوشی‌ها از تماس تصویری پشتیبانی می‌کنند

    م. ر. بهنام رئوف
    این روزها و با گسترش لاکپشتی شبکه اپراتور سوم موسوم به رایتل، شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که نسل سوم تلفن همراه چیست یا چه تفاوتی با نسل‌های قبلی یا اپراتورهای اول و دوم دارد؟ اینکه آیا با توجه به شرایط فعلی این اپراتور داشتن سیم‌کارت نسل سوم کارآیی دارد؟ یا تعرفه‌های استفاده از این سیم‌کارت‌ها چه مبلغی است؟ گزارش این هفته در مورد نسل سوم تلفن همراه است و اینکه چه گوشی‌هایی می‌تواند امکانات این شبکه را پشتیبانی کند. ۱-نسل سوم شبکه تلفن همراه (به انگلیسی: ۳G) روشی برای انتقال اطلاعات در تلفن‌های همراه و سیستم‌های بدون سیم است.
  • ماه غریبستان محمد اصفهانی

    محمد اصفهانی خواننده‌ای است که آثارش همواره مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. او موسیقی را زیر نظر اساتید برجسته‌اش از سنتی ایرانی آموزش دید، اما انتشار آثارش را با موسیقی پاپ شروع کرد. تیتراژ سریال‌های زیادی را خواند و آلبوم‌های مختلفی هم منتشر کردکه هر کدام آنها مورد توجه و استقبال قرار گرفته‌اند. در سال ۱۳۷۹ آلبومی را با عنوان«ماه غریبستان» روانه بازار کرد که همان گونه از نامش پیداست حال و هوای مذهبی داشت و بیشتر آهنگ هم در مدح حضرت علی(ع) خوانده شده بود. این آلبوم هم اگرچه زمان زیادی از انتشارش می‌گذرد؛ اما هنوز هم شنیدنی است.
  • سر و کله پری‌ناز و نازپری پیدا شد

    کتاب «پری ناز و ناز پری» نوشته محمد نژد توسط موسسه فرهنگی نشر رامین برای خردسالان و کودکان به چاپ دوم رسید. داستان این کتاب درباره دختربچه‌ای ۶ ساله به نام پری‌ناز است که بازی و شیطنت برایش اهمیت زیادی دارد و گاهی بچه‌های دیگر را اذیت می‌کند. روزی که پری‌ناز مشغول بازی با دختربچه‌های دیگر است و بازی تمام می‌شود، دوست ندارد به خانه و نزد مادر مریضش برگردد. در این حین یک پری مهربان به نام ناز پری مقابل پری‌ناز ظاهر می‌شود. این کتاب با ۱۲ صفحه مصور رنگی، شمارگان ۴ هزار نسخه و قیمت هزار تومان منتشر شده است.
  • دانشگاه بروم یا کار کنم؟

    یاسر میرزایی
    دانشگاه بروم یا کار کنم؟ این سوالی است که تقریبا برای هیچ یک از داوطلبان کنکور کارشناسی پیش نمی‌آید. آنها در یقینی شک‌ناپذیر مسیری را طی می‌کنند که پارسال پسر عمویشان، سال پیشش دخترخاله‌شان و سه سال پیش خواهر بزرگشان طی کرده است. مسیری که سال آینده هم پسر خواهرشان بدون شک طی خواهد کرد. اما اگر ذهن تیزی داشته باشید، در همان ترم اول دانشگاه و اگر ذهن کندتری داشته باشید، کمی دیرتر، موضوع نوستالژیک انشاهای دوران نوجوانی باز مطرح می‌شود؛ این بار جدی‌تر، چالش‌برانگیزتر و خواستار پاسخی قاطع‌تر از یک انشای ساده: «علم بهتر است یا ثروت؟» «هم علم خوب است، هم ثروت»؛ این پاسخ کسانی است که می‌خواهند خدا و خرما را با هم داشته باشند.
  • مسکن ویژه تهران از عید فطر

    اگر دنبال خرید خانه در تهران هستید و تاکنون از وام مسکن استفاده نکرده اید، تا پایان ماه رمضان صبر کنید. رییس سازمان مسکن استان تهران قول داده که ثبت نام از متقاضیان واجد شرایط برای «مسکن ویژه» پایتخت «از یک هفته بعد از عیدفطر از طریق یک سایت اینترنتی و به صورت کاملا غیرحضوری» آغاز شود. ثبت نام این مرحله فقط مربوط به پروژه‌های تهرانسر است که کار ساخت ۴ هزار و ۵۰۰ واحدش شروع شده؛ آپارتمان‌ها در قالب ساختمان‌های پنج طبقه ۲واحدی است که هر بلوک ۱۰واحدی اش در یک زمین ۵۷۰ مترمربعی با پارکینگ مسقف ساخته می‌شود.
  • آخرین نی نوازی استاد کسایی

    چیزی حدود یک ماه و نیم پیش استاد حسن کسایی نوازنده برجسته نی درگذشت. در این مدت خیلی‌ها درباره آثا این هنرمند برجسته و نقش غیر قابل انکارش در احیای نی‌نوازی در ایران حرف زدند و به پاس سال‌ها تلاش و تاثیرگذاری‌اش، برنامه‌های مختلفی هم برگزار شد. در آخرین مراسم یادبود استاد که دوهفته پیش در تالار وحدت برگزار شد، آخرین اثر موسیقایی این هنرمند فقید تحت عنوان «نای جان» رونمایی شد. این آلبوم حالا توسط موسسه آوای باربد در کشور توزیع شده است و در اختیار مردم قرار گرفته است. «نای جان» شامل دو لوح فشرده در مجموع ۸ قطعه نی‌نوازی است.
  • بزرگانی که کوچک می‌شوند

    مثل اغلب جاهای دیگر، بورس تهران هم روی دست «بزرگان»ش می‌چرخد. آمار عملکرد چهار ماهه اول سال ۹۱ نشان داده که ۷۷ درصد ارزش ۱۱۷ هزار میلیارد تومانی این بازار در اختیار تنها ۳۷ شرکت بزرگ بوده است. همین بزرگان هم متهم اصلی رکود ثلث اول امسال بورس بوده اند و در طول چهار ماه نخست امسال ۴/۳ درصد ارزش خود را از دست داده‌اند. بزرگ‌ترین بزرگ بازار البته همچنان مخابرات است که در این مدت کمی کوچک شده و حدود ۱۷ درصد از ارزش ۱۵ هزار میلیارد تومانی اش را از دست داده است. .
  • حاصل همفکری دلوز و گوتاری ترجمه شد

    ژیل دلوز، فیلسوف فرانسوی و فلیکس گوتاری، روانکاو رادیکال طی سال‌هایی به همفکری با یکدیگر پرداختند که حاصل آن، چهار کتاب بود. این چهار کتاب به فارسی ترجمه شدند. پیمان غلامی، یکی از مترجمان این آثار، گفت: دلوز یک فیلسوف تجربه‌گرا و حیات‌باور و متاثر از نیچه و اسپینوزا است. گوتاری نیز یک روانکاو رادیکال و عمل‌گرا، و در واقع یک اسکیزوکاو و حتی مبارزی سیاسی است. وی در مبارزات اتونومیستی دهه ۷۰ و ۸۰ در ایتالیا مشارکت داشت. همفکری این دو فیلسوف تا اندازه‌ای اندیشه هر دو را بسیار متاثر کرد.
    وی افزود: از آشنایی دلوز و گوتاری چهار کتاب حاصل شد که من به همراه محدثه زارع، ایمان گنجی و زهره اکسیری سه کتاب از آنها را ترجمه کردیم.
  • حذف محدودیت‌های جمعیتی

    هشدار مسوولان کشور درباره روند کاهشی جمعیت ایران، دولت و وزارت بهداشت را بر آن داشته تا عزم خود را برای افزایش جمعیت جزم کنند. در این راستا هم قرار شده به جای سیاست تنظیم خانواده، «سلامت خانواده» در دستور کار و جدول برنامه‌های وزات بهداشت قرار بگیرد. سایر بخش‌های دولت هم برنامه‌هایی دارند؛ از جمله تدریس کتاب شکوه همسرداری به جای تنظیم خانواده در دانشگاه‌ها و برداشتن محدودیت‌هایی که برای فرزند سوم خانواده‌ها تا قبل از این اعمال می‌شده است؛ از جمله حق استفاده از دفترچه بیمه. .
  • مرگ دیگری در کار نیست

    آرزو شهبازی
    مجموعه شعر«باران بگیرد می‌رویم» تازه‌ترین اثر واهه آرمن است و بهانه‌ای برای یک گپ کوتاه با او که پیش از این‌ترجمه‌ گزیده‌ شعر ارمنستان با عنوان «سطر اول را نمی‌نویسم»،‌ترجمه‌ گزیده‌ای از شعرهای ادوارد حق‌وردیان، مجموعه‌های شعر فارسی «بال‌هایش را کنار شعرم جا گذاشت و رفت» و «پس از عبور درناها»، مجموعه‌های شعر ارمنی «به‌سوی آغاز» و «جیغ» و همچنین‌ترجمه‌ مجموعه‌ «کلید درم نور خورشید است» (منتخبی از شعر شش شاعر معاصر ارمنستان) و «پاییزی کاملا متفاوت» شامل شعرهای هووانس گریگوریان- شاعر اهل ارمنستان- را منتشر کرده است.
  • حال و هوای غریب موسیقی سریال امام علی(ع)

    بسته پیشنهادی این هفته موسیقی با هفته گذشته فرق می‌کند. این هفته به این خاطر که مقارن است با شب‌های قدر و ایام شهادت حضرت علی (ع) شاید خالی از لطف نباشد در این صفحه آلبوم‌هایی را معرفی کنیم که هرکدام با این ایام در ارتباط هستند. به این نتیجه رسیدیم یکی از آن آلبوم‌هایی که در این هفته معرفی می‌کنیم موسیقی متن سریال به یاد ماندنی امام علی (ع) باشد. هر چند سالی از پخش آن سریال و انتشار آلبوم موسیقی این سریال گذشته است؛ اما هنوز هم شنیدنش، مو بر تن آدمی سیخ می‌کند. بعد از پخش این سریال که در سال ۱۳۷۶ صورت گرفت مردم استقبال بی نظیری از موسیقی این اثر کردند و تا مدت‌ها زمزمه خیلی‌ها تیتراژ همان سریال بود.
  • یک دعا و هزار حاجت

    شاید شما هم دیده یا شنیده باشید که برای رفع حاجت‌های دنیایی، قرائت بندهای خاصی از دعای جوشن کبیر را توصیه می‌کنند. خاصیت ذکر نام‌های الهی هم برکسی پوشیده نیست و شاید خاصیت‌های ذکر شده برای هربند، به مدد تجربه‌های تکرار شده شخصی باشد. آیت‌الله جوادی آملی در مورد خاصیت دعای جوشن کبیر می‌فرماید: اینکه ما را به خواندن دعای جوشن کبیر و اِحصای اَسمای الهی ترغیب و تشویق کرده‌اند، مقصود تلفظ محض و شمارش صِرف، نیست، بلکه غرض این است که آدمی با شمارش این اسما و صفات و آشنایی با مضمون و معنای آنها، خود را بسازد و به آنها متخلّق گردد.
  • راهنمای نویسندگان درام روی پیشخان

    کتاب «راهنمای نویسندگان درام» نوشته ویل دان، استاد دانشگاه شیکاگو، با ترجمه آزاده عالم فلکی توسط نشر قطره منتشر شد. بنا به گفته نویسنده کتاب در مقدمه، این اثر مانند یک دایره‌المعارف کوچک برای نمایشنامه نویسان و فیلمنامه‌نویسان است. عالم فلکی گفت: «ویل دان نویسنده این کتاب استاد دانشگاه شیکاگو است که تاکنون کارگاه‌های آموزشی بسیاری برگزار کرده است. ویل دان چندین کتاب درباره نویسندگی منتشر کرده و این کتاب به نحوی حاصل تمام تجربیات او است. خود نویسنده در مقدمه کتاب گفته که این کتاب به عنوان یک دایره‌المعارف برای نویسندگان به شمار می‌رود.
  • چند نرم‌افزار کاربردی برای موبایل وتبلت

    ‌ آشپزی کنید
    ashpazi
    سیستم‌عامل: ios نسخه ۰/۳ و بالاتر
    قیمت: ۳ دلار و ۹۹ سنت
    اگر به آشپزی علاقه دارید و می‌خواهید دستور غذاهای مختلف را همه جا همراه خود داشته باشید، بهتر است نرم‌افزار ashpazi استفاده کنید.

    این برنامه برای کاربران محصولات اپل طراحی شده است. ashpazi یک برنامه کامل با قابلیت‌های بسیار است. به کمک این نرم‌افزار می‌توانید به دستور پخت بیش از ۱۸۰۰ نوع غذا ایرانی و فرنگی دسترسی داشته باشید. حتی در لیست دستور غذای این نرم‌افزار، با اسم غذاهایی روبه‌رو می‌شوید که شاید تا به حال اسم آن را هم نشنیده‌اید.

  • عجایب خرمایی

    باید اعتراف کرد که در جشنواره نان و خرما محصولاتی عرضه شده‌اند که جذاب و البته کمی هم عجیب هستند. بهترین مصداق این محصولات سس خرما است که حتی نامش هم خیلی‌ها را میخکوب می‌کند. قند خرمای طبیعی و ارگانیک، عسل خرما یا خمیر خرما به عنوان مکمل صبحانه و عصرانه هم از دیگر عجایب خرمایی عرضه شده در جشنواره هستند. شیره، شربت و حلوای خرما هم از محصولات پرطرفداری هستند که برای پیدا کردنشان در جشنواره باید کمی هم خوش‌شانس باشید؛ چون معمولا مشتری‌ها سریع این محصولات را می‌خرند. در برخی غرفه‌ها هم خرماهای متنوع با مغز و طعم‌های متفاوت عرضه می‌شود که تلفیق خرما با انواع مغزها مانند کنجد، رازیانه، فندق و بادام مهم‌ترین آنها هستند.
  • انتشار قصه‌هایی برای ۸ ساله‌ها

    کتاب «قصه‌هایی برای ۸ ساله‌ها» نوشته جمعی از نویسندگان با ترجمه لاله جعفری توسط انتشارات قدیانی به چاپ رسید. «قصه‌هایی برای ۸ ساله‌ها» مجموعه ۹ قصه است؛ قصه‌هایی مثل عنکبوت رقصان، اژدهایی در جامدادی ویلیام و قطار اشباح بدون شبح. همانطور که از اسم قصه‌ها پیداست هر قصه حال‌وهوای خاصی دارد و این تنوع باعث می‌شود که این مجموعه جذاب و سرگرم‌کننده باشد. همچنین انتخاب داستان‌هایی که برای ۸ ساله‌ها مناسب است این امکان را به بچه‌ها می‌دهد که داستان‌های مناسب سن و سال خود را مطالعه کنند. این کتاب ۱۷۶ صفحه‌ای در شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۵۲۰۰ تومان توسط انتشارات قدیانی به چاپ رسیده است.
  • دشت هویج مناسب طبیعت دوستان و کوهنوردان

    سارا فدایی
    در بالای روستای افجه در لواسانات دشتی است که آن را دشت هویج می‌نامند، گرچه امروز اثری از هیچ میوه یا مرکبات نارنجی رنگی در این دشت نیست، اما قدیمی‌های روستا می‌گویند که روزگاران قدیم این دشت سراسر از بوته‌های هویج پوشیده بود.
    برای مردم پرمشغله پایتخت نشین شاید مسیرهای نزدیک گردشگری بهترین گزینه برای گذراندن اوقات فراغت و یک روز تعطیل در کنار خانواده یا دوستان باشد. برمبنای چنین استدلالی است که دشت هویج با توجه به نزدیکی آن به پایتخت از جمله پیشنهادهای ما برای شما است. دشتی که در ارتفاع ۲ هزار و ۴۰۰ متری سطح دریا و در لواسان قرار گرفته است.
بیشتر