کف منزل؛ سرامیک یا موکت؟
عکس: شرکت معماری و دکوراسیون داخلی دارکوب www.decodarkoob.com
در دو شماره گذشته توجه ویژه‌ای به حواس موثر در دکوراسیون داخلی منزل داشتیم؛ شاید پرداخت ویژه به این موضوع به اندازه تمام فاکتورهای موثر در خلق یک دکوراسیون زیبا و کامل، اهمیت داشته باشد؛ چرا که تمام این فعالیت‌ها از ابتدای فکر دکور کردن خانه تا رسیدن به مرحله اجرای کامل و ارزیابی تان از اینکه دکوراسیون منزل شما آن چیزی است که دلتان می‌خواسته یا نه، ارتباط مستقیمی با احساسات شما دارد؛ اینکه از فضایی که در آن هستید لذت ببرید و حس نکنید که پولتان را هدر داده‌اید خیلی مهم است. بنابراین این هفته هم به نوعی بحث را به مسیری هدایت می‌کنیم که در تکمیل احساس آرامش شما پس از دکور کردن منزلتان موثر باشد. سقف، کف و دیوار سه سطح مهم، اصلی و تاثیرگذار در دکوراسیون داخلی در تمام دنیا هستند؛ اما این سه سطح در همه کشورها متناسب با فرهنگ و طبیعت ملی مردم هر فرهنگ یا جامعه دکور می‌شوند.



ما ایرانی‌ها در هنگام راه رفتن مردم معمولا سر به زیری هستیم؛ بنابراین در فرهنگ ما ایرانی‌ها تاثیرگذاری کف و دیوار نسبت به سقف در اولویت است؛ یعنی توجه ما در دکوراسیون منزل یا هر فضای دیگر، اول دیوار است، بعد کف و سوم هم سقف. اگر قرار است کسی برای دکوراسیون منزل هزینه‌ای کند باید اول هزینه را صرف دیوار کند، اگر چیزی ماند برای کف و در مرحله آخر روی سقف کار شود. این هفته تمرکز بحث را بر دکوراسیون کف‌خانه قرار می‌دهیم. معمولا در ساخت و سازهای کشور ما از سنگ، سرامیک یا پارکت برای کفپوش استفاده می‌شود ولی کف جایی است که بسیار می‌تواند در دیزاین خانه موثر باشد؛ کف واحدهای مسکونی می‌تواند به صورت تلفیقی از چند متریال کار شود؛ مثلا برای اتاق خواب می‌تواند تلفیقی از لمینت و پارکت باشد یا موکت و پارکت. در نهایت هزینه‌ای که شما برای دکور کف خانه می‌پردازید در حالت تلفیقی همان هزینه‌ای است که در حالت غیرتلفیقی و استفاده از تنها یک متریال می‌پردازید؛ ولی این هزینه در نهایت کار را خیلی شیک و بی نظیر می‌کند. این زیبایی تنها از طریق بازی با متریال‌ها به وجود آمده هرچند در این نوع دکور شاید فقط از یک رنگ استفاده شده باشد. اما همین بازی با متریال‌ها خیلی به زیبایی دیزاین داخلی کمک می‌کند، حتی اگر بخواهیم از رنگ‌های متفاوت هم استفاده کنیم می‌توان کفپوش را با روتختی یا پرده هماهنگ کرد؛ در اتاق پذیرایی می‌توان از تلفیق سنگ و پارکت استفاده کرد؛ گوشه‌های اتاق می‌تواند سنگ و سرامیک باشد و اکثریت مساحت کف هم لمینت یا پارکت باشد؛ به هیچ عنوان متریال سنگ و سرامیک را برای کفپوش کامل محیط‌های مسکونی پیشنهاد نمی کنیم. یک کار اشتباهی که سازنده‌های ما به اشتباه و با هدف پاسخگویی به خواسته غلط بازار مسکن ما سعی در برآورده کردن آن دارند استفاده از این دو متریال سرد و سخت برای کفپوش خانه است. در صورتی که در دکوراسیون استفاده از این دو متریال برای کفپوش مردود است؛ در مسائل دکوراسیون داخلی تنها نوع سبکی که اجازه داریم در آن سنگ سرامیک یا هر متریال سختی استفاده کنیم مساحت‌های بالای ۵۰۰ متر مربع است و فضاهایی که دکوراسیون داخلی آن طرح‌های کلاسیک و نئوکلاسیک و ریشه‌های ویکتوریا و این نوع از سبک‌ها است؛ برای کف خانه باید از پارکت، لمینت، موکت و کفپوش‌های این چنینی استفاده شود و دلیل آن هم به آن حس ما باز می‌گردد.
این متریال‌های کفپوش خانگی که به آنها اشاره کردیم، متریال‌های گرم هستند. گرم نه به لحاظ رنگ، چرا که می‌توان از هر رنگی حتی رنگ‌های سرد مثل آبی هم برای این امر استفاده کرد، گرم به لحاظ طبیعت این متریال‌ها؛ می‌توان بر روی پارکت پابرهنه راه رفت؛ می‌توان با استفاده از پارکت مجموعه دمای خانه را گرم تر کرد. حتی در خانه‌های با کفپوش پارکت توصیه می‌شود برای کفپوش اتاق خواب از موکت استفاده شود چون استفاده از این متریال در هنگام ورود شخص به اتاق خواب برای استراحت احساس آرامش را برای وی تامین می‌کند. چون موکت گرم تر از پارکت و لمینت هم هست؛ فضاهای کفپوش شده با استفاده از سنگ و سرامیک فقط به درد محیط‌های تجاری و اداری، مکان‌های عمومی و لابی می‌خورد و به دلیل طبیعت سرد و سختی که دارد برای دکوراسیون محیط‌های مسکونی به هیچ وجه پیشنهاد نمی‌شود.