شماره روزنامه ۶۱۰۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۶۰۸۳

  • حمایت هدفمند از فقرا

    دنیای اقتصاد: بازوی پژوهشی مجلس در گزارشی سازوکارهای شناسایی نیازمندان را تجزیه و تحلیل کرد. این بررسی مروری بر روش‌های جمع‌آوری اطلاعات فقرا، انواع سازوکارهای هدف‌گیری نیازمندان و روش‌های صلاحیت‌سنجی آنها در برنامه‌های حمایتی است. یافته‌های این گزارش حاکی از آن است که برای بهبود کارآیی برنامه‌های حمایتی، هدف‌گیری نیازمندان بسیار حائز اهمیت است. همچنین مرور روش‌های شناسایی نیازمندان نشان می‌دهد که روش شناسایی مناسب به نوع برنامه حمایتی، امکانات و اطلاعات موجود و شرایط فقر در جامعه موردنظر بستگی دارد. به منظور افزایش کارآیی و اثربخشی برنامه‌های حمایتی، گذار از رویکرد «برنامه‌های حمایتی فراگیر»به رویکرد «حمایت اجتماعی فراگیر»، تشکیل واحد هدف‌گیری ملی به عنوان تنها مرجع واحد شناسایی نیازمندان برنامه‌های حمایتی در کشور و تکمیل پایگاه‌های اطلاعات رفاهی به عنوان بستر هدف‌گیری نیازمندان توصیه می‌شود.
  • حلقه مفقوده در زنجیره سیاستگذاری تامین اجتماعی

    نرگس اکبرپور روشن/عضو هیات‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
    سه‌جانبه‌گرایی در صندوق‌های بازنشستگی، به‌عنوان یکی از اصول بیمه‌های اجتماعی که پایبندی به آن مورد تاکید سازمان‌ بین‌المللی کار است، به این مفهوم مهم اشاره دارد که تصمیم‌گیری در مورد مسائل مرتبط با صندوق‌ها باید نتیجه گفت‌وگو و مذاکره نمایندگان کارگران و کارفرمایان با دولت باشد؛ نه‌اینکه تصمیمات به‌صورت یک‌جانبه توسط دولت اتخاذ و به ذی‌نفعان تحمیل شود. گفت‌وگوی اجتماعی ابزار و اساس سه‌جانبه‌گرایی است که از رهگذر آن اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی ایجاد می‎‌شود و همراهی ذی‌نفعان با تصمیمات محقق می‌‌شود. این مفهوم، که به‌کرات در اسناد صندوق‌های بازنشستگی ایران به‌ رسمیت شناخته شده، اما در غیاب توازن قدرت بین نمایندگان کارگران و کارفرمایان و دولت، عملا به شعاری خالی از عمل بدل شده است.
  • سازمان امور مالیاتی ۳۷۰۰ پزشک متخلف را شناسایی کرد

    بازار: سازمان مالیاتی از شناسایی ۳۷۰۰ پزشک متخلف که به جای استفاده از دستگاه کارت‌خوان نسبت به اخذ وجه نقد یا اجبار بیماران به واریز وجه به حساب‌های بانکی معرفی‌شده از سوی آنها اقدام کرده بودند، خبر داد. شاهین مستوفی در این باره اظهار کرد: بخشی از مساله عدم شناسایی فراریان مالیاتی در کشور مربوط به روزنه‌های تخلفی همچون حساب‌های اجاره‌ای است که یکی از عوامل فرارهای مالیاتی در کشور محسوب می‌شود. رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه در سه سال گذشته ۵.۵میلیون مؤدی جدید به واسطه بهره‌برداری از اطلاعاتی که در اختیار سازمان قرار گرفته است شناسایی شده‌اند، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ آمار مؤدیان شناسایی‌شده نزدیک به چهارمیلیون نفر بود که این میزان در سال ۱۴۰۳ به حدود ۹.۵میلیون نفر رسیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر