براساس آیین‌نامه‌ای که هیات امنای صندوق تصویب کرده با توجه به محدود بودن مبالغ حق بیمه، توان صندوق کم است و در خیلی موارد دولت نتوانسته تخصیص‌های لازم را بدهد؛ همه اینها باعث شد توانگری صندوق محدود شود. او ادامه داد: بنابراین در حوادث پیش‌آمده، طبیعی است که براساس آیین‌نامه بنیاد مسکن در مواقع زلزله، طبقه‌بندی براساس نوع خسارت و آسیب به منزل، پرداختی‌ها براساس آن تنظیم شود؛ یعنی براساس میزان خسارت واردشده به خانه، خسارت پرداخت شود چرا که در سال تنها یک بار طبق آیین‌نامه صندوق، می‌توان خسارت پرداخت کرد.

وزیر اقتصاد تصریح کرد: بنابراین اگر قرار باشد کل خسارت کم پرداخت شود، ممکن است مجدد اتفاقی رخ دهد و مشکل پیدا کند ولی این نکته قابل بررسی است و دوباره در هیات امنا، آیین‌نامه مجدد مرور شود و اگر جای اصلاح باشد این کار انجام خواهد شد. او در خصوص بیمه‌های تکمیلی توسط شرکت‌های بازرگانی بیان کرد: بیمه تکمیلی اختیاری است و شرکت‌های بیمه باید فعال شوند. البته صندوق باید محوریت داشته باشد که این تسهیل‌گری را انجام بدهد. در جریان این موضوع نیستم که چرا این اتفاق تاکنون رخ نداده است. در اولین جلسه این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

 او به زیادشدن بیمه‌های تکمیلی در کشور اشاره کرد و افزود: با همین مبنا ما این صندوق را پیشنهاد دادیم تا حداقل اجباری وجود داشته باشد و مردم بتوانند بیمه‌های تکمیلی را نیز اختیار کنند و این موضوع را پیگیری خواهم کرد چراکه زیاد رشد نکرده و نیازمند فرهنگ‌سازی است. مقدار دیگری هم صندوق باید پا پیش بگذارد و بیمه مرکزی هم کمک کند تا یک حرکت اجتماعی ایجاد کنیم و مردم به سمت خرید این بیمه‌ها حرکت کنند. همتی در پایان با اشاره به سامانه وثایق گفت: در حال کار روی این سامانه هستند و اصلاحات لازم در آن انجام شده من فکر می‌کنم مشکل زیادی وجود ندارد و در آینده نزدیک از آن به صورت وسیع بهره‌برداری خواهیم کرد.