در این دیدار که در سفر وزیر اقتصاد ایران در باکو انجام شد، همچنین، با اشاره به افزایش ۳۴ درصدی تعداد و حجم فعالیت شرکت‌های ایرانی در آذربایجان، تعداد آنها ۱۳۷۱ شرکت اعلام شد.

فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان در این دیدار طی سخنانی در جمع خبرنگاران در پایان نشست با همتای آذربایجانی خود، یکی از اهداف این دیدار را پیگیری تفاهمات مربوط به کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در باکو اعلام کرد و گفت: طی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان، دو کشور در موارد زیادی به تفاهم رسیدند که بخش قابل توجهی از آنها با سرعت خوبی اجرایی شده و در حال پیگیری است و برخی موارد نیز نیازمند پاره‌ای تفاهمات و همچنین اعمال مدیریت بیشتر بود که در جلسه امروز در خصوص آنها توافق شد.

دژپسند، تمهید مقدمات و تشریک مساعی برای موضوعات قابل طرح و رسیدگی در اجلاس سه جانبه ایران، آذربایجان و روسیه در شهر سوچی را هدف بعدی این دیدار خواند و گفت: خوشبختانه در این زمینه نیز با طرف آذربایجانی، تفاهم و نظرات بسیار نزدیکی داشتیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه نظر رئیس جمهوری ایران نسبت به توسعه روابط با جمهوری آذربایجان بسیار مثبت است، اظهار داشت: دکتر روحانی حتی در مواردی برای توسعه همکاری ها به منظور تقویت پیوند میان دو کشور، اختیار تام به وزرا تفویض کرده است.

دژپسند با اشاره به اینکه پروژه‌های سرمایه گذاری خوب و زیرساختی از سوی دو کشور در حال اجرا است، اجرای پروژه ریلی از سوی آذربایجان در ایران را به عنوان یکی از پروژه‌های موفق، مورد اشاره قرار داد که پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته است.

وی با بیان اینکه به رغم همه محدودیت‌ها، روند فعالیت‌های اقتصادی دو کشور به خوبی در حال توسعه است برخی از این فعالیت ها را شامل احداث کارخانه مشترک خودروسازی و داروسازی، همکاری در صنایع کشاورزی، انتقال دانش و تجارب فنی، انرژی و انتقال برق، ترانزیت کالا و ... اعلام کرد.

شاهین مصطفی اف، وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان نیز در این دیدار طی سخنانی، با بیان اینکه روابط دو کشور، مبتنی بر احترام و منافع ملی طرفین، طی سالهای اخیر، از توسعه چشمگیری برخوردار بوده است، ایران را یکی از کشورهای مهم منطقه معرفی و تاکید کرد: توسعه و تحکیم روابط تهران و باکو به ثبات منطقه کمک می‌کند.

وی با اشاره به تاکید ویژه رئیس جمهوری آذربایجان برای توسعه همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران، گفت: من از طرف رئیس جمهوری کشورم، اختیار ویژه برای انجام تفاهمات لازم و حل مشکلات احتمالی در راستای توسعه روابط دو طرف را دارم.

وی یکی از زمینه های همکاری دو کشور را تسهیل در حمل و نقل و ترانزیت کالا و دام، به ویژه پیگیری طرح توسعه کریدور شمال - جنوب عنوان کرد و گفت: میزان و حجم حمل و نقل کالا در این کریدور در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال ما قبل آن، هشت برابر و در شش ماه نخست سال ۲۰۱۹ نیز با ۶۳ درصد افزایش روبه‌رو بوده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.