معاملات حراج تهران زیر ذره‌بین سازمان امور مالیاتی

مهدی موحدی بکنظر، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور، در مورد برگزاری حراج تهران و عرضه تابلوهای میلیاردی گفت: سازمان امور مالیاتی به انواع و اقسام حراج‌های کشور، چه به صورت حضوری یا مجازی باشند،‌ نظارت دارد و در اکثر حراج‌های حضوری، نماینده مرکز مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان مالیاتی حضور دارد. وی افزود: ماموران سازمان امور مالیاتی موظفند در حراج‌های حضوری و آنلاین حضور داشته باشند و مسوولان برگزاری حراج‌ها، از جمله حراج تهران‌، موظفند شناسنامه آثار عرضه‌شده در حراج و مشخصات خریدار و فروشنده را به سازمان امور مالیاتی اعلام کنند. 

سخنگوی سازمان امور مالیاتی این را هم گفت که سازمان امور مالیاتی با جمع‌آوری اطلاعات حراج‌ها و خریداران و فروشندگان، آثار حراج را بررسی و اطلاعات را به اداره مربوطه برای رسیدگی ارسال می‌کند. موحدی بکنظر تصریح کرد،‌ حراج پارسال تهران هم مورد بررسی سازمان امور مالیاتی قرار گرفت و در جلسه حراج و چکش خوردن اقلام حراج، ‌ماموران مالیاتی هم حضور دارند و موارد ارسالی را با آنچه اتفاق می‌افتد تطبیق می‌دهند. سخنگوی سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد،‌ در حراج تهران که قرار است طی یک دو روز آینده برگزار شود،‌ نماینده سازمان امور مالیاتی هم حضور خواهد داشت.

‌ با توجه به قانون مسوولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی،‌ برخی بانک‌ها برای فرار از مالیات‌، به انجام اموری همچون باشگاه فوتبال یا حراج آثار هنری با هزینه‌های میلیاردی می‌پردازند. برخی افراد این کارها را راهی برای فرار مالیاتی و بعضا پول‌شویی می‌دانند و برخی هم آنها را در راستای انجام تعهد اجتماعی بانک قلمداد می‌کنند. در حراج آثار هنری تابلوهایی به قیمت پایه ۹ تا ۱۰میلیارد تومان به چشم می‌خورد‌، که در حراج با مزایده و چکش خوردن گاهی نرخ‌ها به دو تا سه برابر هم افزایش می‌یابند.