بحرانهای محیطزیستی اصفهان را در برگرفته و هر گوشه را که نگاه کنیم یک چالش از جنس کمآبی، آلودگی هوا، آلودگی خاک، فرونشست و... پدیدار میشود. تداوم این روند نیز میتواند موجب خروج سرمایه مسکن و دیگر سرمایهگذاریها از این شهر تاریخی شود و برای مقابله با آن با یک عزم ملی باید مقابل سودجوییهای محیطزیستی و بیتوجهیهای مدیریتی ایستاد. بیتوجهیهایی که صرفا با انتقال آب، مدعی بهبود تمامی مشکلات محیطزیستی اصفهان هستند و کسی توجهی به میزان کشتههای آلودگی هوا ندارد.
کارشناسان اقتصادی در سال ۹۴ با اشاره به عبور حجم نقدینگی از مرز هزار هزار میلیارد تومان هشدار دادند که اگر بمب ساعتی نقدینگی فعال شود برای اقتصاد ایران فاجعهآفرین است. همچنین آنها بر این باور بودند با روندی که بانک مرکزی اعلام کرده حجم نقدینگی از مرزهای هشدار بهزودی عبور خواهد کرد و این اتفاق در دو سال اخیر افتاد. اگرچه بانک مرکزی اعلام کرد رشد نقدینگی کنترلشده اما پایه پولی همچنان برمدار افزایش و تغییر است که کنترل تورم واقعی را دشوار کرده است. از آنجا که اقتصاد اصفهان از اقتصاد کشور تاثیر میپذیرد، بنابراین اصفهان در حال حاضر روی دو بمب ساعتی بزرگ قرارگرفته است. بمب ساعتی حجم بالای جمعیت غیرفعال نسبت به جمعیت فعال و تورم که هر دو به مرز هشدار و انفجار رسیدهاند.
مهدی عاملی: برای درک مسایل اقتصادی و همچنین برای سیاستگذاری توجه به تاریخ از جایگاه ویژه و خاصی برخوردار است. اهمیت تاریخ صرفا به این دلیل نیست که میتوانیم از گذشته بیاموزیم بلکه به این دلیل است که حال و آینده بهواسطه تصمیمات و سیاستگذاریهای گذشته ما با یکدیگر گرهخورده و به هم وابستهاند؛ بنابراین وابستگی به مسیر طی شده به این معنی است که انتخابهای دیروز نقطه آغاز انتخابهای امروز هستند.
هزاره ها از پی هم گذشت اند و واهشته سده ها از کارنامه نیاکان، هم آیینیِ ما باشندگان گستره ایرانی را در زمانه نو چونان پایه و آسه ای مانا، بر خوان نوروزی دستاویز کرده است، دست افشانی بهاری در آخرین شمارگان روزهای اسفند، درست مجالی برای یادآور شدن سرگذشت دور و نزدیک ما و بودش ماست، همان گونه که خواست دیدن فردایی دلخواه و شایسته در دلمان رنگ می گیرد، نقش هایی هنوز نافرجام از آنچه گذشته، تار وپود آینده را آرام آرام می بافد و چون از وادی آرزو به سرزمین راستینگی پا می نهیم، میان ناآشکار و آشکار ، نایکسانی بسیار می بینیم.
مدتی است که بحث اصفهان گریزی در حوزه منابع بسیار پررنگ شده است، موضوعی که تمام افراد حاذق به آن اذعان دارند ولی همگی سکوت کردهاند، گاهی حس میکنم دستهایی به جنگ اصفهان آمده است نمیدانم علت چیست؟
علیرضا بختیاری مدیر مسوول گروه رسانهای دنیای اقتصاد به مناسبت گذشت بیستویک سال از بنیادگذاری روزنامه دنیای اقتصاد در سفری به اصفهان در جمع گروهی از فعالان اقتصادی، اهالی رسانه، مدیران صنایع و کارآفرینان اصفهانی حضور یافت.
به گزارش دنیای اقتصاد از اصفهان، علیرضا بختیاری در بازدیدی که از شهرک سلامت این شهر داشت، ضمن ابراز خوشحالی از شکلگیری زیستبوم اقتصادی سلامت با محوریت بخش خصوصی در اصفهان گفت: همانطور که در تمام سالهای گذشته رسانه دنیای اقتصاد بر لزوم حضور رقابتی بخش خصوصی در حلقههای زنجیره توسعه کشور تاکید کرده، امروز میبینیم که نتیجه کار بخش خصوصی واقعی در غیاب انحصار و رانت، چگونه میتواند عامل تحول و توسعه در زیستبومهای اقتصادی باشد.
قرار بود برای گفتگو با محمدرضا برکتین، یکسر بروم خانه صنعت و معدن و تجارت که قسمت نشد و بنا شد تا دولتآباد (منطقهای در اصفهان) بروم و گفتگویی که گفتم را آنجا انجام دهم، خُب قبل از این هم ایشان را بهدفعات دیده بودم، میدانستم حرف حساب میزند، اگرچه برکتین که حالا عضو اتاق بازرگانی استان اصفهان هم هست بیشتر بهعنوان مردی صنعتی شناخته میشود اما تسلط خوبی بر مفاهیم اقتصادی دارد چون جنس کار را میشناسد، پس معطل نکردم و پرسشهای دنیای اقتصاد در استان اصفهان پیرامون چشمانداز اقتصادی سال ۱۴۰۳ و چالش پیش روی آن را با محمدرضا برکتین عضو هیات نمایندگی دهمین دوره اتاق بازرگانی اصفهان و یکی از فعالان اقتصادی باسابقه بخش خصوصی کشور با این سوال مهم شروع میکنم:
دولتها با اقتصاد دستوری و باهدف کنترل تورم رانتهای متعددی را مانند انرژی، ارز، وام بانکی، زمین، مجوز و رانت کالاها و خدمات با نرخ مصوب توزیع کردهاند و بسیاری از نهادهای دولتی و خصوصی با استفاده از این رانت به ثروتهای کلانی دستیافتهاند. به همین دلیل تولیدکنندگانی که دغدغه کار سالم و غیر رانتی دارند بهسختی میتوانند کار خود را به بازدهی و سود برسانند. به همین دلیل راهی بهغیراز کاهش کیفیت محصول و یا استفاده از رانتهای توزیعشده ندارند و این همان مسیری است که اقتصاد ایران را به سمت کاهش تولید و رشد تورم هدایت کرده است.
گسترش و تلفیق گردشگری و هنر فرشبافی تدبیری است که از آن تحت عنوان دریچهای برای توسعه گردشگری پایدار، نامبرده میشود. همچنین راهکاری است که با توجه به قابلیتهای ویژه این هنر اساطیری در ایرانزمین، فرش دستباف ایرانی بیش ازآنچه تاکنون شناسانده شده است به بازارهای هدف معرفی میشود.
چهبسا سالانه گردشگران بسیاری از شهرها و کشورهای دیگر به اشتیاق مشاهده تمام زوایای تولید فرش، راهی شهرهای پرآوازه فرشبافی شوند.
حال صنایعدستی اصفهان خوش نیست. سخنی است که فراوان از سوی فعالان و کارشناسان این بخش عنوان میشود. گویا شرایط اقتصادی مردم، چنین ایجاب میکند که خرید این محصولات را در سبد هزینههای خود قرار ندهند.
بسیاری از مردم جهان ایران را با فرش و فرش را با ایران میشناسند. به علت تنوع، سبک تولید و سابقهای که از دوران صفویه تابهحال داشته است و همچنین کیفیت و مواد اولیه آن موجب شده است فرشهای دستباف اصفهان در صدر بهترینهای جهان قرار گیرد.
گروه محتوا: محیطزیست اصفهان اگرچه در اخبار و نگرانیهای مسوولان و مردم بسیار شنیده میشود اما درصحنه عمل، آنچه قربانی شرایط اقتصادی و صنایع شده است؛ محیطزیستی است که با بحرانهای سختی مواجه است. بحرانهایی که حیات آینده شهر را تهدید میکند و مشخص نیست در سالهای پیش رو چه وضعیتی به خود بگیرد. در برخی گمانهزنیهای کارشناسان، اصفهان با تداوم روند فعلی و تغذیه صنایع از آب صنعتی واردشده از جنوب و تکمیل صنایع در شرق استان، آینده شهر بسیار تاریکتر از امروز ترسیمشده است.
برای بهره برداری از منابع آب سطحی و زیر زمینی منطبق با آستانه تحمل زیست محیطی و اکولوژیک هر منطقه در کشور باید موارد زیر به دقت مورد توجه و محاسبه قرار گیرند:
به تازگی شورای جهانی آب که در منطقه مارسی واقع در کشور فرانسه فعالیت دارد تاکید کرده که آب باید به یک مساله سیاسی تبدیل شود چرا که «داشتن شیر آب مهمتر از اسلحه است» به نظر میرسد وضیت بغرنج گرمایش زمین، کار را به جایی رسانده که به تدریج صدای طبل جنگ برای تامین آب به گوش میرسد.بانک جهانی هم تاکید کرده که کمبود آب ممکن است برای برخی کشورها به قیمت ۶ درصد از تولید ناخالص داخلی تمام شود. اما دسترسی همگانی به آب سالم بیش از ۱۸ میلیارد دلار درآمد اقتصادی ایجاد میکند.
آیین تجلیل از برندهای برتر ملی و فرا ملی با هدف معرفی برندهای خوشنام و صاحب سبک کشور در دو بخش برندهای برتر ملی و برندهای برتر فراملی در انقلاب چهارم صنعتی در سالن همایشهای صدا و سیما برگزارشد؛ دکتر محسن قدیری،مدیر عامل هلدینگ پترو پالایش اصفهان به عنوان مدیر نمونه در زمینه ترویج هوش مصنوعی درصنایع در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفت.
رئیس حفاظت محیط زیست هلدینگ پتروپالایش اصفهان در آئین افتتاح و بهره برداری از ایستگاه مجهزخودکار هواشناسی هلدینگ پترو پالایش اصفهان گفت: این طرح در راستای پیشبرد طرحهای زیست محیطی تا رسیدن به جایگاه نخست بین شرکتهای نفتی منطقه در بخش محیط زیست تا سال ۱۴۰۵ طراحی و اجرا شد.
مدیر طرح پیش تصفیه فاضلاب پالایشگاه اصفهان درباره جزئیات طرح تصفیه خانه پالایشگاه اصفهان که در شاهین شهر واقع شده، گفت: با تکمیل تصفیه خانه پالایشگاه در شاهین شهرتا ۹۰۰ متر مکعب بر ساعت تصفیه پساب انجام میشود.
شرکت میرداماد صفه با بهره گیری از واحد حلالهای ویژه، مخازن، سیستم بارگیری و با تکیه بر دانش، تجربه و تلاش کارکنان متخصص خود نه تنها سعی در بهبود زنجیره ارزش تولید انواع حلالها دارد، بلکه تولید محصولات خاص و جدید را نیز در افق نگاه خود متصور است، این شرکت که در راستای ایجاد هلدینگ پتروپالایشی پیشرو ایجاد شده،یکی از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ پتروپالایش اصفهان (پالایشگاه نفت اصفهان سابق) است.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان آغاز بهار پرطراوت و حلول سال نو را به ملت بزرگ ایران بهویژه کارکنان صنعت نفت در جایجای ایران اسلامی تبریک و تهنیت گفت.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان این هلدینگ را نمونه واقعی رشد سریع و مستمر برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی در کلام مقام معظیم در تمام زمینهها دانست.
بر اساس این قرار داد که ۲۲اسفندماه فی ما بین مدیران عامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان و شرکت ذوبآهن به امضاء رسید، ذوبآهن بعنوان نخستین تولیدکننده ریل در خاورمیانه متعهد است ۱۳ هزار تُن از این محصول را تحویل هلدینگ پتروپالایش اصفهان دهد.
پالایشگاه اصفهان برای مطالعه موردی در زمینه بومیسازی یک افته ایده آل به نظر میرسد. پالایشگاهی که قبل از انقلاب توسط شرکت فلور آمریکا در ابتدای جاده اصفهان – تهران ساخته شد و پس از انقلاب با طرحهای بهینهسازی و زیستمحیطی توسعه یافت .
گروه گزارش: یکی از این الزامات تولید محصولات فولادی، وجود ماشینآلات ریختهگری است که بهعنوان قلب واحدهای فولادی، مواد اولیه خوراک نورد گرم را تأمین میکند. غلتکهای ریختهگری مداوم یکی از مهمترین اجزای این ماشینآلات محسوب میشوند که کیفیت تختال و درنتیجه ورق یا محصولات نهایی فولادی مستقیماً از نوع کارکرد این غلتکها نشات میگیرد.
دگرگونیهای سیاسی اقتصادی و اجتماعی در دهههای اخیر در دنیا چند برابر شده و وضعیت بنگاههای اقتصادی را بسیار تحت تاثیر قرار داده است. افزایش شاخص دگرگونی محیطی معمولا ماهیت نمایی دارد زیرا بروز دگرگونی خود موجب دگرگونیهای بیشتر میشود و اثر فزایندهای شکل میگیرد که سازمان را در طوفان حوادث فرومیبرد. به ماهیت یک نوآوری جدید فنّاورانه توجه کنید، ضمن آنکه پیامدهایش دگرگونیهای زیادی را در مدل کسبوکار شرکتها ایجاد میکند، فرصت ظهور تکنولوژیهای جدید برآمده از خود را هم ایجاد میکند که آنها هم منشا دگرگونی خواهند شد و تغییرات نه با الگوی خطی بلکه نمایی گسترش مییابد. اثرات تلاطم در محیط کسبوکار تشدیدکننده است و به همین خاطر پیشبینی میشود که این شاخص در آینده نیز از اکنون بیشتر و تأثیرگذارتر باشد...
«چرا اصفهان میتواند شاخص باشد؟ دلیلش این هست که در یک شرایط بسیار بسیار ضدمشارکتی در سطح ملی و محلی، بخشی از دخیلان پا به پای این برنامه تا حدودی حرکت کردند؛ این در ایران برای اولین بار رخ میدهد. حالا این حرکت کردن چقدر با انتقال و چالش قدرت همراه بوده، ما فعلا معیاری برای ارزیابی آن در دست نداریم اما میتوانیم بگوییم اصفهان این یخ را ترک زده، به این یخ بسیار قطور چند صد کیلومتری، یک ترک کوچک داده است و این در جریان مشارکت و سابقه مشارکتی در ایران حتما میماند، حتما نهادینه میشود، حتما ارزشمند است.»
در ادبیات فارسی، چهلسالگی فراتر از عدد است و بهنوعی نشانگر فر گشت در فرآیند پختگی شناخته میشود که آن را تبدیل به استعارهای مفهومی میکند، در ساحت صنعت هم گذر از چهلسالگی به مخاطب انگیزه میدهد به سوژه صنعتی با دقت بیشتری بنگرد، حالا این را در نظر بگیرید که گذر از چهلسالگی یک صنعت خاص در اصفهان کار آسانی نیست پس اگر عنوان کنیم شرکتی مثل ایران ذوب امروز از مرز پختگی عبور کرده و در دوره بالندگی خود به سر میبرد، سخنی بیراه نیست.
اکنونکه در آخرین ماه از سال ۱۴۰۲ قرارگرفتهایم شرایط بازار مسکن اصفهان، همچنان بهگونهای است که فعالانش گلایهمند از نبود معاملهای خاص در این بازار خبر میدهند. حوزهای که مدتهاست در رکود تورمی قرارگرفته و شرایط آن ناخوشاحوال است. حالآنکه در چند سال گذشته دولتها همواره درصدد ارائه طرحها و قوانینی برای سامان بخشیدن به این حوزه بودهاند. اما گویا وضعیت دشوارتر و قوانین دستوپا گیر تر شده است. بهطوریکه رکود تورمی تشدید و بازار بینصیب از کمترین میزان تعادل در عرضه و تقاضای مسکن بوده است.زیرا فروشندگان این کلانشهر با توجه به گرانیهای پیدرپی و رشد تورمی ، نسبت به فروش منصرف شده و آن دسته از افرادی هم که سرمایهای داشته و میل به خانهدار شدن دارند ناامید از خرید، زیرا اغلب از عهده این قیمتهای غیر کارشناسانه برنمیآیند.
زمستان ۱۴۰۲ در حالی به پایان میرسد که بازار رهن اجاره همچنان ملتهب و درعینحال راکد است، هرچند هنوز وارد پیک رهن و اجاره سال آینده نشدهایم. بهطوریکه باوجود قیمتهای سرسامآور، معاملهای را در بخش مسکن از خریدوفروش گرفته تا رهن و اجاره شاهد هستیم.
بر طبق طرح جامع مسکن، بهطور سالانه به یکمیلیون واحد مسکونی در کل کشور، نیاز است. هدفی که دستیابی به آن نیازمند جدیت بیشتر از سوی وزارت راه و شهرسازی، رفع موانع و مشکلات کلیدی و ساختاری اقتصاد کشور و درنهایت عزم ملی است.
اکنونکه درزمان انتخابات و تشکیل دورهای دیگر از مجلس شورای اسلامی هستیم. در محافل سیاسی و رسانهها هم بحث مشکلات کشور بسیار داغ هست و البته نمایندگان هم هرکدام با برنامههایی سعی در پاسخگویی دارند.
نهضت ملی مسکن یا آنطور که بین عموم جاافتاده مسکن ملی ازجمله طرحهایی است که هدف آن خانهدار شدن اقشار مختلف جامعه عنوانشده است، اگرچه این طرح یادآور مسکن مهر هم هست اما تفاوتهای عمدهای از منظر اجرا، واگذاری و جانمایی با پروژههای قبلی دارد، اگرچه سخن درباره نهضت ملی مسکن زیاد است اما تاکنون بیشترین مطالب به قیمت تمامشده، نحوه محاسبه تسهیلات و جانمایی ساختمانها یا مواردی که درنهایت به مصرفکننده برمیگردد، اختصاص شده و کمتر پیشآمده تا مجریان این طرح که اغلب از میان فعالان انبوهساز بخش خصوصی هستند، دغدغهها و نظرات خود را پیرامون طرح موردنظر ارائه دهند، به همین منظور دنیای اقتصاد در اصفهان تصمیم گرفت تا در گفتگویی با مهدی شیخ سجادیه، مدیرعامل هلدینگ عقیق نقشجهان بهعنوان یکی از مجریان نهضت ملی مسکن در اصفهان گفتگویی انجام دهد تا ضمن اینکه از چندوچون و پیشرفت طرح مذکور در اصفهان مطلع شویم، بخش دوم ماجرا که در سمت انبوهسازان میگذرد را برای آگاهی خوانندگان خود بیشتر روشن کنیم.
مسکن یکی از نیازهای اولیه خانواده محسوب میشود و میزان سهولت تامین آن برای عموم مردم جامعه، ازجمله شاخصهای نشاندهنده سطح رفاه هر جامعه است. با توجه به رشد جمعیت و تغییر در الگوهای زندگی، نیاز به مسکن در کشور ما بسیار بالاست. این نیاز به دلیل توسعه شهرنشینی، افزایش تعداد خانوادههای جدید و تغییر در ترکیب خانوارها (مثلاً افزایش تعداد خانوادههای تکنفره یا خانوادههای کوچکتر) شدت بیشتری نیز یافته است. آمارهای رسمی مسکن در ایران نشان میدهند که به دلیل افزایش تقاضا از یکسو، و افزایش هزینههای تامین مسکن از شوی دیگر، دسترسی به مسکن به یک وضعیت نگرانکننده رسیده است.
تقریبا از سال ۱۳۸۷ که پلتفرمهای ویژه آگهیهای آنلاین ملک پا به دنیای املاک گذاشتند، همهچیز بسیار متفاوت شد. مشتریان با سرعت بیشتری میتوانستند به جستجوی آگهیها در مناطقی مشخص بپردازند و فیلترهای جستجو کمک میکردند تا ملکی مطابق خواستههایشان را بیابند. حتی با مناطقی جدید آشنا شده، قیمتها را مقایسه و ارزش ملک خود را به نیز بهصورت تقریبی محاسبه کنند.
نمایشگاه اصفهان امسال نقش پررنگی در شهر داشت و بخش قابلتوجهی از شهروندان از این فرصت استفاده کرده و ضمن نمایش و تفریح، از نشستهای تخصصی و ارائههای تخصصی نیز استفاده کردند. نمایشگاه اگرچه در سال ۱۴۰۲، بروز و ظهور پررنگی در شهر داشت اما برای سال آینده اهداف و برنامههای مفصلتری پیش روی خود دارد.
شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان یک سال دیگر از فعالیتهای خود را در حالی سپری کرد که به چهارمین دهه عمر سازمان رسیده است و این مجموعه به دوران بلوغ سازمانی خود رسیده است. شرکتی که حلقه واسطه میان بخشهای گوناگون صنعت و تجارت در استان و کشور است و همواره تلاش داشته که در این مسیر گام بردارد تا بتواند نقشی اثرگذار مجموعه رشد و توسعه اقتصادی کشور ایفا کند.
شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان یک سال دیگر از فعالیتهای خود را در حالی سپری میکند که به چهارمین دهه عمر سازمان رسیدهایم و به دوران بلوغ این مجموعه واردشدهایم. شرکتی که حلقه واسطه میان بخشهای گوناگون صنعت و تجارت در استان و کشور است و همواره تلاش داشته که در این مسیر گام بردارد. امروز بر اساس نیازهای بخشهای گوناگون اقتصادی کشور این شرکت وظیفه دارد تا نقش شتابدهنده و تسهیلگر کسبوکارها را داشته باشد و خلاءهای موجود در این شبکهها را جبران کند.
۴۰۰ سال قبل، شیخ بهایی، نخبه شهرسازی، مسیر توسعه اصفهان را با احداث سی و پل و خیابان چهارباغ بالا به سمت جنوب معین کرد. در حقیقت احداث میدان امام، نخستین گام برای تغییر هسته مرکزی شهر از مسجد جامع به نقشجهان بود. از آن زمان بخشی از اصفهان بهسوی دیگر زایندهرود منتقل و املاک درجهیک شهر متولد شد. در حقیقت ۴۰۰سال قبل، توسعه شهر در جهت زایندهرود مدنظر شیخ بهایی و شاهعباس بود. شهرداری اصفهان اما مدتهاست که توسعه شهر اصفهان را برمدار شرق تنظیم کرده بدون آنکه به این پرسش پاسخ دهد که مساله آلودگی هوا و کمبود آب در این منطقه و تناقض آن با توسعه را چگونه قرار است توضیح دهد؟
دولتها تنها به یک دلیل مالیات میگیرند، اینکه مخارج خود را تامین کنند اما نحوه مالیات گرفتن دولتها به ادعای خودشان بر اساس تحقق اصل عدالت اجتماعی است. دولت هزینه فعالیتهای خود را از مردم میستاند امّا بهگونهای که نابرابری در بین مردم کاهش یابد و فرصتهای اقتصادی بهصورت خردمندانه، بین مردم توزیع شود؛ اما صریحاً بگویم که خراج گیری در ایران، بر اساس سیستمی طراحیشده که عدالت اجتماعی را کاهش و اختلاف طبقاتی و نارضایتی فرودستان را افزایش میدهد. حداقل تاکنون که چنین کرده و میکند؛ اما چرا و چگونه؟
توسعه شهری یکی از مهمترین مولفههای رشد و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی هر جامعه به شمار میرود. در این میان، کلانشهر اصفهان بهعنوان یکی از بزرگترین و مهمترین شهرهای ایران، همواره با چالشهای متعددی در زمینه توسعه و گسترش روبرو بوده است. یکی از گزینههای پیش روی این کلانشهر، توسعه از سوی شرق است که این موضوع از سال ۱۳۸۳ و در زمان استانداری سید محمود حسینی آغاز و مزایا و معایب متعددی برای آن برشمرده شده است.
به گزارش دنیای اقتصاد، گروه صنعتی تامکار بیش از سه دهه است که به عنوان مجموعهای چند کسب و کاره فعالیت دارد. تامکار در حوزههای صنایع فولاد، نفـت، گاز و پتـروشیمی، کانی غیر فلزی، آب و انرژی، عمرانی و خودرو تواناییهای فنی، مهندسی و ساخت، فعالیت خود را امتداد داده و امکـانـات تولیدی کشور را در این حوزهها ارتقا داده است. این گروه از مجموعههای پیشرو در عرصهی طراحی و تولیـد تجهیزات و ماشینآلات و همچنین اجـرای پروژههای صنعتی است که در حال حاضـر با فعالیت ۱۰ شرکـت یکی از گروههای صنعتی شاخص در بخش خصوصی به شمار میآید.
سال ۱۹۵۰ مهندس آمریکایی چارلز داگلاس برای اولین بار صدایِ ضبطشده از خنده را اختراع کرد. این صدا وقتی در موقعیتهایِ خاص به تصویری در فیلم یا سریال اضافه میشد مخاطب را به خنده دعوت میکرد. تحقیقات نشان میدهد انسان در تنهایی کمتر از زمانی که در جمع حضورداشته باشد میخندد، همانطور که در فرهنگعامه گفته میشود، خنده، خمیازه، گریه و... مسریست.
روابط عمومی و استراتژی ارتباطات در ساخت برند محصول از اهمیت بسیاری برخوردارند. در دنیای رقابتی امروز، نمانامها (برند) نیاز دارند تا با مخاطبان خود ارتباط موثری برقرار کنند و نام و شهرت خود را در بین رقبا به بالاترین حد ممکن برسانند. روابط عمومی و استراتژی ارتباطات، ابزارهای قدرتمندی هستند که به شرکتها کمک میکنند تا ارتباطات موثر و قوی با مشتریان، رسانهها و جامعه ایجاد کنند. با استفاده از این ابزارها، شرکتها میتوانند نام و شهرت خود را در بازار تقویت کنند و برند محصول خود را بهتر به مخاطبان معرفی کنند. این مقاله به بررسی اهمیت روابط عمومی و استراتژی ارتباطات در ساخت برند محصول میپردازد.
حامی قدمبهقدم تا بهبود کامل، شاید برایتان این جملات بزرگ نمایی به نظر برسد . اما واقعیت همین است ! کسا نهتنها درروند درمان و هزینههای مرتبط با آن بلکه در هرلحظه دست یاری خود را از دست کودکان و خانوادههای آنها برنمیدارد . کسا از سال ۱۳۸۹ با تعدادی داوطلب در بیمارستان امید مستقر بود. پس از همکاریهای مستمر با خیریه محک و همچنین با توجه به پتانسیلهای عملکردی پس از مدت چهار سال برای تسهیل رفت و آمد والدین به ساختمانی خارج از بیمارستان انتقال پیدا کرد .
رویداد امنیت سایبری در مسیر تحول دیجیتال، با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان فناوری اطلاعات صنایع و دستگاههای اجرایی استان اصفهان، یکشنبه ۱۳ اسفند از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۳ در سالن همایشهای اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی برگزار شد.
روابط عمومی در سازمانها مسئول ترسیم یک تصویر مثبت از سازمان در ذهن تمام ذینفعان است و مانند بازیگرانی هستند که افکار عمومی جامعه را با خود همراه مینمایند. هدف از فعالیتهای بخش روابط عمومی این است که با متقاعد کردن ذینفعان، آنها را حامی و طرفدار برند کنند. بهصورت کلی میتوان گفت واحد روابط عمومی هر سازمان به توسعه و رشد سازمان، بهبود تصویر برند، توسعه روابط تجاری، مدیریت بحران و مسئولیت اجتماعی کمک بزرگی میکند و تقریباً با تمامی قسمتهای سازمان ارتباط مستقیم دارد و بهنوعی کاملکننده هر واحد است.
به دنبال توسعه و پیشرفت روزافزون صنعت فولاد در کشور که به همت متخصصان و کارشناسان داخلی و با تکیهبر دانش بومی و استفاده از قطعات و تجهیزات ساخت داخل توسط شرکتهای بزرگ فولادی رقم خورده است، هماکنون ایران با تولید بیش از ۳۱ میلیون تن فولاد خام، در جایگاه نهم برترین تولیدکنندگان فولاد جهان و بالاتر از کشورهای مطرحی همچون برزیل که غول فولادسازی دنیا یعنی شرکت واله در آنجا واقعشده است، قرار دارد.
آیین اختتامیه جشنواره نوآوری برتر ایرانی با حضور سیدعباس موسوی رییس دانشگاه صنعتی شریف، هادی اسدی رییس کمیته اجرایی جشنواره نوآوری برتر ایرانی ، دکتر ناطق رییس کمیته ارزیابی این جشنواره و مدیران تحقیق و توسعه شرکتهای مختلف با هدف توسعه اقتصاد ملی و حمایت از نوآوریهای داخلی، دوشنبه بیست و یکم اسفندماه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
ذوب آهن اصفهان همواره در راستای انجام مسئولیتهای اجتماعی خود و توجه به ارتقاء آگاهی و آموزشهای لازم در مورد مسایل زیست محیطی و تشویق و ترویج فرهنگ حفاظت و پاسداری از زمین و محیط زیست برنامههای مختلفی برگزار میکند. هدف اصلی چنین برنامههایی حفظ محیط از آلودگی و پاکسازی آن از انواع آلایندهها است.
تقریباً طی سه صده گذشته در جهان، سه انقلاب صنعتی پدیده آمده و نحوه تولید محصولات اعم از کالا و خدمات یا به بیان دیگر نحوه خلق ارزش را متحول کرده است. اولین انقلاب صنعتی که در نوع خود تحولی شگرف در تولید را پدید آورد، در هجدهمین صده میلادی رخ داد و در ابتدا صنعت نساجی در بریتانیا را مکانیزه کرد. بهبود چشمگیر عملکرد صنعت نساجی در بریتانیا تحت تأثیر این رخداد در نهایت به سایر صنایع نیز رسوخ کرد و انقلاب صنعتی اول تکمیل شد. در نتیجه این انقلاب، صنایع جدیدی مثل ساخت ماشین آلات صنعتی، تولید فولاد، خطوط راه آهن و موتور بخار ایجاد شد که خود زمینه توسعه در سایر بخشها مانند کشاورزی را پدید آورد.
امروزه در دورانی قرار داریم که چهار انقلاب صنعتی را از سر گذرانده و در آستانه ورود به انقلاب صنعتی پنجم هستیم. انقلاب صنعتی اول در اوایل دهه ۱۸۰۰ با اختراع موتور بخار آغاز شد. یک قرن بعد و با استفاده روز افزون از نفت و نیروی الکترونیکی و همچنین اختراع تلگراف و سپس تلفن، انقلاب صنعتی دوم مبتنی بر خط تولید ممتاز و تولید انبوه شکل گرفت. اواسط قرن بیستم کامپیوترها وارد صحنه شدند و انقلاب صنعتی سوم را در دهه ۱۹۷۰ رقم زدند. در نتیجه این انقلاب صنعتی اتوماسیون و رباتها در فرآیند تولید کارخانهها و ماشین آلات قابل برنامهریزی توسعه یافتند و بر همین اساس، سیستمهای تجاری کامپیوتری برای تجزیه و تحلیل دادهها طراحی شدند.
تقریباً از زمان پیدایش بشر تاکنون، دانش مقدمهای برای ایجاد فناوری، و فناوری ابزاری برای توسعه جوامع بوده است. جامعهای که دانش کاربردی بیشتری داشته، فناوری بهتری را به دست آورده و در نهایت در رقابت با جوامع هم عصر خود بهتر عمل کرده است. با این حال اهمیت علم و فناوری از زمان شکلگیری اولین انقلاب صنعتی بیشتر نمایان شد و اکنون که جهان برای سبقت در دستیابی به چهارمین انقلاب صنعتی میکوشد، این اهمیت در اوج خود قرار دارد.
فعالیت سنتی در عصر دیجیتال یکی از پارادوکسهای امروز است. تقریبا همه فعالان پیشرو و حرفهای اقتصاد بر سر این جمله که «آینده همه صنایع دیجیتالی است» توافق دارند و این یعنی نوع صنعتی که یک فعال اقتصادی به آن مشغول است، تفاوتی در اصل موضوع ایجاد نمیکند.
بیمه پردازی در ایران مسئله پر چالشی است که همواره میان بیمه پرداز و سازمانهای مربوطه و کارفرما چالش ایجاد کرده است. فقدان فرهنگ بیمهای بهخصوص در کلانشهرهای غیر از تهران و شهرستانهای کوچک، در موارد متعددی باعث به حاشیه راندن حقوق کارگر شده و مسئله بازنشستگی را به یک بحران تبدیل کرده است. بحران دیگر در این حوزه نا ترازی صندوقهاست. به حاشیه رفتن فرهنگ بیمهای بهخصوص میان نسل جوانی که دیگر توجهی به بیمه ندارد و با توجه به اصلاحات انجامشده در این حوزه امید چندانی هم به بازنشستگی ندارد، هرروز سختتر میشود.
سخن را با تحلیلی بر عنوان این مقاله یعنی فرهنگ بیمه آغاز میکنیم: در اینجا کلمه فرهنگ به معنای وسیع و گسترده آن آمده است یعنی همه دانستهها، اندیشهها، باورها، خواست و برداشتها و خلاصه هر آن جیزی که با کلمه فرهنگ بهطورمعمول متبادر به ذهن میشود ولی در مورد کلمه بیمهاینچنین نیست و مقصود و غرض از کلمه بیمه معنای مجرد کلمه بیمه نیست بلکه اشاره ایست به صنعت بیمه و یا به هر چیزی که با این صنعت در ارتباط باشد. ولی کلمه بیمه چه در معنای لغوی کلمه بهطور مجرد و چه در مفهوم مجازی موردنظر یعنی صنعت بیمه و یا بهر شکل و صورتی دیگر در بیان تامین است منتهی با این تفاوت که این تامین که از معنای مجرد کلمه استنباط میشود تامینی است مطلق و بدون قید و شرط ولی مراد از تامین در صنعت بیمه تامین مطلق و بیقیدوشرط نیست بلکه تابع قوانین و اصول این صنعت است و بر آن ضوابط خاصی حاکم است که این ضوابط در قالب شرایط عمومی و یا شرایط خصوصی و یا کلوزهای بیمه مشخص و بیان میشوند که بدون درک و شناخت این اصول و قوانین و بدون آشنایی کامل با این ضوابط، حدومرز یک تامین بیمهای نه قابلتفهیم است و نه تشخیص و در بسیاری از موارد در تعیین کمی و کیفی آن باید آگاهی کامل از قوانین و نظام بیمه گری داشت.
هیأت مدیره دوره هفتم سازمان نظام صنفی رایانه ای استان اصفهان چندی است که فعالیت خود را آغاز کرده است. این سازمان نقش مهمی در بهبود زیستبوم دیجیتال و رایانه ای کشور دارد و از اتفاق با توجه به یکی از دو ستون توسعه اصفهان در سند آمایش این استان که صنایع هایتک خوانده میشود، نقش سازمان نصر یا همان سازمان نظام صنفی رایانه ای اصفهان پیش از پیش برجسته میشود، حالا اما در دوره جدید محمد اطرج ریاست هیأت مدیرهاین دوره ( نصر) در اصفهان را بر عهده دارد.
نشست پایان سال مدیران مالی اصفهان در روز پنجشنبه ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۲ از ساعت ۷.۳۰ صبح بهصرف صبحانه در هتل کوثر اصفهان شروع و در ساعت ۸:۴۵ بهصورت رسمی با قرائت قران و سرود آغاز شد.
گروه محتوا: نمای شهری نمایانگر هویت شهری است. هویتی که در ذهنها جاریست و آن چیزی را میسازد که در سطح شهر میبینیم. از نمای ساختمانها تا نوع توزیع و ساخت و ساکنین و کاربردهایشان که هریک ناشی از روحیات شهر است. اگر میدان انقلاب تهران احساس کرختی و خستگی را به شما القا میکند، گاهی اوقات باید به شرایط اقتصادی و اجتماعی و روحی رهگذران آن نگاه کرد. رهگذرانی که هریک بخشی از پازل آن منطقه را تکمیل میکنند.
نمای شهری،نمایانگر هویت شهری و تمام آن چیزی است که در ذهن مردم یک شهر میگذرد. اصفهان بهعنوان یکی از کلانشهرهای مهم ایران در حوزه معماری و شهرسازی،الگو خوبی برای دیگر شهرها بوده است اما توسعه نامتوازن و بیتوجهی به بافت مرکزی و تاریخی شهر؛اصفهان را به شکل یک شهرک بیروح گسترش داده است و در ساخت ساختمانهای جدید و خیابانبندیها؛تصویری که مشاهده میشود با دیگر شهرها تفاوتی ندارد و یادآور اصفهان نیست.
اواخر دههی هفتاد شمسی بود که آثاری مبنی بر شکلگیری کلاهبرداریهایی با ترفند موسوم به پانزی بهمرور آشکار شد. همهی متولدین دهههای شصت و ماقبل آن با اسامی نوستالژیک شرکتهای هرمی اولیه آشنا هستند، این شرکتها بهصورت کلاسیک مفهوم پانزی را در آن سالها به ایران وارد کردند.
غذا همیشه جذاب است، فرقی نمیکند کجای شهر اصفهان یا اصلا وسط ناکجاآباد، کنار جادهای یا ساحل دریا، اگر غذا به مذاقتان خوش بیاید و قیمت اش هم مناسب باشد در بیشتر موارد، میخورید که نوش جانتان! اما گاهی اوضاع فرق میکند، بهرهمندی از خوان نعمت غذاخوری(رستوران) بهجای اینکه رابطه مستقیمی با جیبتان داشته باشد به ظرفیت خودتان برای خوردن برمیگردد، بهعبارتدیگر قرار نیست «هرچی پول بدی، آش بخوری» جاهایی هم هست که ورودی میدهی و بقیه آن سلیقه غذا خوردن خودت هست، اینجا در اصفهان معمولا افراد تا وقتی تجربه نکنند، اعتمادشان جلب نمیشود، بالاخره ما همه اهل حسابوکتاب هستیم و به معنای واقعی همراهمان یک چرتکه یا چیزی شبیه آن داریم، پس اگر جایی غذایش خوب و محیط آن مناسب و قیمت اش متعادل بود و فهمیدید صاحبش باانصاف است، آنوقت نگاهی به سال تأسیس و سابقه آنجا کرده و بالاخره دست در جیب که رستوران بوفه منتظر ماست.
برنامهریزی استراتژیک کلاسیک دیگر استراتژیک نیست.یک مبحثی داریم بنام محیط vuca که به معنای نوسان ،عدم قطعیت ،پیچیدگی و مبهم بودن است و این یعنی ما در فضای کسبوکار بالأخص در ایران با یک محیط پر نوسان،مبهم و پیچیده و دارای عدم قطعیت روبرو هستیم .
تولیدکننده بزرگ فولاد ایران در سه فصل امسال با عملکرد خوبی که در بخش تولید داشت، توانست مقدار فروش خود را بالا ببرد. همین موضوع در کنار رشد نرخ فروش سبب شد تا درآمد ۱۱ ماهه ۱۴۰۲ فولاد مبارکه اصفهان تا ۲۱۸ همت افزایش یابد. فولاد مبارکه اصفهان توانست رشد تولید را بیش از ظرفیت اسمی در زیرمجموعههای خود در سهماهه سوم سال حدود ۱۰۳ تا ۱۰۵ درصد محقق کند.
معاون سرمایههای انسانی و سازماندهی فولاد مبارکه همزمان با روز درختکاری، به همراه جمعی از مدیران این معاونت ضمن کاشت درخت در فضای سبز مجاور مسجد جامع شرکت: گفت: اساساً درخت یک نماد است.
مسوولیت شرکت فولاد مبارکه همواره تلاش برای تحقق استقلال و خودکفایی، تأمین نیاز فولاد داخل کشور، جلوگیری از خروج ارز، صادرات محصولات فولادی و بهطور ویژه تأمین نیاز بازار داخل و برآورده ساختن انتظارات مشتریان بوده است. از سویی، تولیدات مطلوب این شرکت در طول سه دهه فعالیت، توقعات از فولاد مبارکه را بیش از پیش افزون ساخته؛ از همین رو ساخت گریدهای ویژه در دستور کار این شرکت قرار گرفته و خوشبختانه توفیقات در این عرصه چشمگیر و قابلتوجه بوده است.
شهرک سلامت اصفهان مجموعهای است در راستای ارتقای سلامت و همچنین اجرای برنامههای هزاره سوم سازمان ملل که در سال ۲۰۰۰ تدوین و به دولتها ابلاغ گردید. در سال ۱۳۹۱ خورشیدی ساخت آن توسط بخش خصوصی آغاز و سال ۱۳۹۶ همفاز نخست شهرک به بهرهبرداری رسید. مرکزی با بیش از سیصد هزار مترمربع با مکانیابی بسیار خوب در جهت کاهش زمان سفرهای درونشهری و کاهش ترافیک که در محدوده شهرداری منطقه ۱۰ اصفهان قرارگرفته و با رعایت تمامی پروتکلها و استانداردهای سازمانهای اعتباربخشی جهانی در حال فعالیت و خدمترسانی به مردم است.