شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

جمعه‌نامه

  • اوضاع بانک‌ها زیر ذره‌بین

    «با اهتمام جدی، اصلاح نظام بانکی و مالیاتی کشور را در سال جاری در دستور کار قرار خواهیم داد.» این گفته محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور وقت در ۲۶ اردیبهشت سال ۱۳۹۱ است؛ یعنی بیش از ۷ سال پیش. جست وجو در اخبار سرنخ اصلاح نظام بانکی را به سال‌های قبل تر نیز برمی‌گرداند. اما حتی اگر همین ۷ سال را ملاک قرار دهیم، چه اصلاحاتی رخ داده است؟ نرخ سود دستوری از رویه کار خارج شد یا ترازنامه بانک‌ها به سمت تعادل رفت؟ مقالات، پژوهش‌ها، سمینارها و سخنرانی‌های زیادی در طول این سال‌ها چاپ و برگزار شد، اما خروجی کار هرچه بود به اصلاح نظام بانکی نینجامید. از این‌رو، محمدهاشم بت‌شکن استاد دانشگاه معتقد است که «اصلاح» علاج بخشی از شبکه بانکی نخواهد بود و باید به دنبال «نجات» آنها بود. بت‌شکن تاکید دارد که نمی‌توان یک نسخه واحد برای کل نظام بانکی پیچید و در ابتدا باید بانک‌ها بر اساس عمق معضلات، دسته بندی شوند و بر اساس هر دسته، نسخه واکسینه شدن یا درمان یا نجات، پیاده شود. مدیر‌عامل سابق بانک مسکن، در گفت‌وگویی با «دنیای اقتصاد» پس از تبیین شاخص‌های سلامت بانک‌ها، بسته نجات نظام بانکی را تشریح کرده است.
  • واکسن پیشگیری از بحران

    بحران‌های بانکی یکی از زیانبارترین بحران‌هایی بوده که در دهه‌های اخیر پایه‌های اقتصاد جهانی به ویژه اقتصادهای قدرتمندی مانند آمریکا و ژاپن را به لرزه درآورده است. بحران بانکی به حدی برای ژاپن سنگین تمام شد که اقتصاددانان این کشور از دهه بحرانی این کشور به‌عنوان «دهه سوخته» یاد می‌کنند.
  • تغییر استراتژی ترامپ در قبال ایران؟

    در ادامه چند هفته تنش لفظی میان مقامات ایران و آمریکا، رئیس‌جمهور ایالات‌متحده این هفته از تهدید و ارعاب دست برداشت و مسالمت‌آمیزترین موضع‌گیری خود در قبال ایران طی هفته‌های اخیر را ابراز کرد؛ موضع‌گیری که در شبکه‌های اجتماعی به موضوعی داغ و بحث‌برانگیز میان اپوزیسیون نظام و حامیان آن تبدیل شد. ترامپ در سفر به توکیو تاکید کرد که «ایران با همین رهبران، موقعیت تبدیل شدن به کشوری بزرگ را دارد. می‌خواهم به صراحت بگویم که ما به دنبال تغییر رژیم نیستیم.
  • پایان تلخ یک عاشقانه سیاسی

    انتشار خبر قتل میترا استاد، همسر دوم محمدعلی نجفی شهردار اسبق تهران این هفته همچون موجی همه شبکه‌های اجتماعی را درنوردید و نبض فضای مجازی را در دست گرفت. ظهر روز سه‌شنبه خبرگزاری‌های رسمی از قتل میترا استاد به ضرب گلوله در منزل مسکونی‌اش واقع در سعادت‌آباد خبر دادند. موضوعی که بلافاصله به تیتر اصلی رسانه‌های آنلاین تبدیل شد و در فضای مجازی دست به دست چرخید. هنوز خبر قتل همسر دوم شهردار اسبق در فضای مجازی هضم نشده بود که ناگهان خبر رسید محمدعلی نجفی با مراجعه به پلیس آگاهی خود را به‌عنوان قاتل همسرش معرفی کرده و دلیل قتل را اختلافات خانوادگی عنوان کرده است. شوک انتشار این خبر به قدری بالا بود که برای مدتی اغلب کاربران به خصوص کسانی که شناختی از نجفی داشتند از بهت و حیرت ناشی از انتشار این خبر در مطالب خود نوشتند.
  • پخش مداحی پرحاشیه از شبکه ۵

    طرح اظهاراتی وحدت‌شکنانه برخلاف مبانی وحدت شیعه و سنی و سیاست‌های وحدت‌آفرین امام خمینی و رهبر انقلاب از سوی یکی از مداحان در مراسم جشن میلاد امام حسن (ع)، اگرچه طی هفته گذشته موجب ناراحتی برادران و خواهران اهل سنت شد اما واکنش‌ها به آن در این هفته هم ادامه داشت. احد قدمی داماد خواهر احمدی‌نژاد اگرچه پس از بالاگرفتن انتقادات بازداشت شد اما اظهارات او موجب اخراج تهیه‌کننده و مدیرپخش این برنامه و نیز برکناری مدیر شبکه پنج سیما از سوی رئیس رسانه ملی شد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • رویا در گرگ‌ومیش

    رمان نادر‌شاه و دختر کولی انگار در گرگ‌ومیش نوشته شده؛ در کرانه‌ای که شب و روز در آغوش همند. نویسنده واقعیت را به سطح رویا ارتقا داده و رویا را نیز به بیداری کشانده است. او پیش‌تر در کتاب دیگرش کودکان و جهان افسانه نیز از ستایش رویا گفته بود و جامعه بی‌رویا را جامعه‌ای دانسته بود که در آن آینده و اخلاق هر دو قربانی می‌شوند. در رمان تصویری هست از پرنده‌ای با بال‌های سیاه که از بال‌هایش نور ماه می‌تراود. این تصویر بارها در داستان تکرار می‌شود و به نظر محتوای نمادین آن ویژگی هر رمانی است. مفهوم ظلمتِ روشن یا روشنایی تاریک که مفهومی متعلق به عرفان ایرانی است و ناظر است به اینکه هیچ بدی و هیچ خوبی‌ای مطلق نیست.
  • فناوری نانو و مصرف‌کنندگان

    در این کتاب به فناوری نانو پرداخته‌ام. مصرف‌کننده، کاربر نهایی یک کالا یا خدمت است. مصرف‌کنندگان نقشی اساسی در جامعه و اقتصاد دارند. نیازهای مصرف‌کنندگان یکی از عواملی است که بازاریان و تولیدکنندگان همواره در جست‌وجوی برآورده کردن آن هستند. تصمیم‌گیری صحیح و ایجاد استراتژی‌ها و روش‌های موثر بازاریابی و فروش، منوط به شناسایی و درک صحیح سازمان‌ها از مصرف‌کنندگان و خریداران است.
  • خیام شاعر در هاله ابهام

    هر‌کس که مجموعه‌ای از رباعیات خیام را گرد آورده دلایل و سندهایی ارائه کرده است. از اسناد تاریخی گرفته تا فتوا و ذوق شخصی و نیز نوع نگرش و جهان‌بینی فردی در گزینش رباعیات دخیل بوده و هنوز هم به همین شکل پیش می‌رود.
  • سه سرچشمه شاهنامه

    من در کتابم از سه جریان صحبت کرده‌ام که کلیت حماسه ملی ایران را تشکیل داده‌اند. منشأ یکی از این جریان‌ها به اوستا می‌رسد و به پادشاهان و پهلوانانی نظر دارد که ستایشگران ایزدان هستند. یکی دیگر از این جریان‌ها جریانی است که به احتمال فراوان در دوره اشکانی وارد شده است و به پهلوانان و اشراف و خاندان‌های بزرگ دوره اشکانی نظر دارد.
  • الگوبرداری ایرانی یک فیلم کمدی

    من با احساس مسوولیت اجتماعی فیلم «سامورایی در برلین» را ساختم تا در این فضای غمگین جامعه را شاد کنم وسعی نکردم از عواطف آدم‌ها سوءاستفاده کنم. در ایران از زمان «عبید» تاکنون این زبان طنز را داشته‌ایم و اگر عده‌ای نسبت به این موضوع گله می‌کنند، ادبیات مکتوب و شفاهی ایران را نمی‌شناسند؛ چراکه یک ایرانی از هرچیزی برای به تعویق انداختن درک واقعیت به مثابه ابزار طنز استفاده می‌کند.
  • معضلات فضای مجازی در جامعه

    نمایشنامه «اکلیل» با توجه به نیازهای حال جامعه نوشته شد تا معضلات در آن دیده شود. نمایش به این مساله می‌پردازد که چرا جوانانی که تازه ازدواج کرده‌اند به سمت پوچی می‌روند یا اینکه چرا در حال حاضر در جامعه هیچ گفتمانی بین افراد وجود ندارد و در میهمانی‌ها همه با گوشی‌های موبایل خود سر می‌کنند.
  • شناخت‌نامه تصویری شاملو

    شاملو سال‌هاست که با طنین صدای جادویی و محتوا و درونمایه غنی آثارش در زندگی‌ام جریان دارد! این اُنس شخصی در کنار اقبال فراگیر مردم به آثارش و همچنین کاریزمای عجیبی که دارد و تاثیری که بر جامعه‌اش گذاشته است؛ در ‌‌نهایت مرا به سمت ساخت مستندی درباره‌ او کشاند تا هم به نوبه خود کاری درخصوص شناساندن هرچه بهتر او کرده باشم و هم رفع عطشی شخصی از این دریا و مرهمی برحسرت ندیدنش! مستند «در آستانه‌ بامداد» درباره‌ آثار و عملکرد «احمد شاملو» در حوزه‌های مختلف فرهنگی است و به‌رغم مستقل بودن، به نوعی در ادامه مستند «پرواز در دایره حضور» است که همزمان با این فیلم درباره زندگی و شخصیت شاملو ساختم. تازه فکر تبدیل کردن آن به سه‌گانه‌ای در سرم هست و دراین راستا مستند نیمه بلندی از متریال‌های موجودم با عنوان «آیدا در آینه شاملو» فراهم کردم که درجشنواره‌های تصویرسال، پروین اعتصامی و سینماحقیقت حضور یافت اما هنوز مانده تا کامل شود .
  • خیال‌پردازی انسان معاصر

    «جنبل» در واقع ارجاع به برخی آیین‌ها و مناسباتی است که در منطقه جنوب وجود دارد. ابتدا قرار بود یک مستند کوتاه درباره این موضوع بسازیم اما وقتی به محل سوژه رسیدیم و تحقیقات را شروع کردیم متوجه شدیم پرداختن به این موضوع و ابعاد مختلف آن در قالب یک اثر کوتاه نمی‌گنجد. در واقع پژوهش و تولید به موازات هم پیش می‌رفت. نزدیک به چهار ماه و نیم در جنوب بودیم تا این مستند به سرانجام برسد.
  • روایت ایرانی از آثار بزرگان جهان

    در روزهای آینده اجرای تک‌نوازی خود را روی صحنه می‌برم و در این کنسرت آثاری از هنرمندان کلاسیک‌کار بزرگ جهان برای علاقه‌مندان اجرا خواهد شد. در بخش نخست کنسرت، قطعه کاپریج به سبک مجاری از شوپن، امپروم تو ماژور از شوبرت، سه اتود از شوپن، پرلود در دو دی‌یز مینور راخمانینوف، قطعه زنگوله‌ها از لیست و قطعه شد خزان از فرهت- بدیع‌زاده و در بخش دوم اجرا ۲۴ پرلود از شوپن روی صحنه نواخته خواهند شد.
  • دیدار با خلیفه اهل طریقت

    سفر کردن حس خوشایندی است. با سفر می‌توان به گذشته رفت و از آن بسیار آموخت؛ با سفر می‌توان به تجربه‌های جدیدی دست یافت؛ با سفر می‌توان با فرهنگ‌ها، اقوام و آیین‌ها و رسوم مختلف آشنا شد و توشه‌ای اندوخت. اما این حس خوشایند را می‌توان با «نوشتن» ماندگار کرد. سنت سفرنامه‌نویسی ،سنتی دراز آهنگ است. از قرن‌ها پیش بسیاری از سیاحان و جهانگردان دیده‌ها و شنیده‌ها، احساس‌ها و برداشت‌های خود را قلمی کرده و برای آیندگان به میراث گذاشته‌اند. من، در مقام روزنامه‌نگاری جوان، سالیانی است که شرح سفرهایم را در قالب «خاطره- سفرنامه‌نویسی» قلمی کرده‌ام. در نوروز ۹۸ و طی سفر به پاوه کوشیدم تا آنچه را دیده و شنیده‌ام با قلمی روان به روی کاغذ بیاورم. منابع این گزارش، دیده‌ها و شنیده‌هایم از اهالی و بخشی هم که در مورد موقعیت جغرافیایی شهر است برگرفته از ویکی‌پدیای فارسی است. این گزارش ۱۰ هزار کلمه‌ای ماحصل سفری ۵ روزه به پاوه است که به دلیل محدودیت صفحات هفته نامه به حدود ۵ هزار کلمه تقلیل یافت و در چهار قسمت منتشر خواهد شد.
  • بازدید از گنجینه هنر اروپا در مادرید

    موزه‌ها یکی از جاذبه‌های گردشگری در هر شهر و مقصد توریستی به‌شمار می‌روند. در این میان تنها بخشی از آنها توانسته‌اند تبدیل به مجموعه‌هایی زبانزد در این زمینه شوند. در این ستون ده مجموعه موزه‌ای مهم در جهان را معرفی خواهیم کرد. در این شماره به هشتمین موزه مهم می‌پردازیم.
  • کارنگی و ایجاد امپراتوری در یک صنعت

    اندرو کارنگی که از او به‌عنوان «سلطان فولاد آمریکا» هم یاد می‌شود، تاجر و سرمایه‌گذار بزرگی بود که بیشتر ثروتش را از صنعت فولاد به دست آورد. او همچنین فعالیت‌های بشردوستانه زیادی انجام داد.
  • آن‌سوی موفقیت

    امید و تلاش مستمر مهم‌ترین ارکان موفقیتش بوده است.‌ یأس و ناامیدی هیچ گونه همزیستی و پیوندی با روحیات و باورهایش نداشته و امیدواری جزء لاینفک زندگی و کسب‌وکارش بوده است. همواره تلاش کرده است و تلاش. معتقد است تنها کسانی در زمین بازی تبدیل به ستاره می‌شوند که تلاش‌شان توقف‌ناپذیر باشد و مسیر تخصص را دنبال کنند. می‌گوید: «‌همیشه سعی کردم پرانرژی باشم و اعتقادم این است که کار امروز را باید همین امروز انجام داد، چون فردا کار دیگری است که باید به آن رسید.» اینها بخشی از مبانی و اصولی ا‌ست که هوشنگ پارسا در بیش از ۳۰سال فعالیت و کار تولیدی در صنعت پلاستیک، به آنها پایبند بوده است. مفهوم «موفقیت» برای این کارآفرین، چیزی فراتر از تلقیات و تصورات رایج امروزی تعریف می‌شود. موفقیت برای پارسا به ثروتمند شدن خلاصه و محدود نمی‌شود، بلکه کسب مهارت، تخصص و البته حفظ شرافت کاری، جاده‌ای بوده که او همواره برای کسب موفقیت در آن گام برداشته و تلاش کرده مسیر این جاده را به نسل پس از خود هم نشان دهد. او برای موفقیت نسل جوان دغدغه دارد و معتقد است تولیدکنندگان و کارآفرینان نسبت به نسل جدید، مسوولیت و وظیفه دارند؛ هوشنگ پارسا، (مدیرعامل گروه کارخانجات «پلاستیک کار») امروز آرزوی شخصی زیادی برای خودش ندارد،‌ آرزویش برای جوانان این مرز و بوم است: «آرزویم برای کشور و ملت است. آرزو می‌کنم قوانین به سمت تولید و در خدمت تولید باشد. این اتفاق برای صنعت و اقتصاد ملی بسیار ارزشمند است و تضمینی برای آینده جوانان و فرزندانمان خواهد بود.»
  • مساله‌ای قدیمی راهکاری نو

    در شرایطی که نظام آموزشی کشور در رفع نیازهای مهارتی ناتوان بوده و چاره‌اندیشی‌ها به سبب لختی بستر اجرایی بی‌سرانجام بوده است، ذهن‌های کارآفرین سعی کرده‌اند از این ناکارآمدی به‌عنوان یک فرصت استفاده کنند. کسب‌وکارهای نوپای زیادی به بازار آموزش ورود کرده‌اند و هر یک به دنبال حل بخشی از این مساله هستند.
  • جنس «امتیاز‌بگیر»های شهری

    چه کسانی قبلا توانسته‌اند و اکنون نیز همچنان می‌توانند از شهرداری، «امتیاز» بگیرند؟ نمایش‌دهنده‌های زردرنگ در پیشانی پروژه‌های ساختمانی درحال کار در تهران نشان می‌دهد در جاهایی که نباید ساخت و ساز بشود اما ساختمان‌‌سازی‌های حجیم و درشت‌مقیاس در آنجا جریان دارد، مالک یا سازنده، معمولا فرد «حقیقی» نیست! این اولین پیام روشن درباره جنس امتیازبگیر‌های شهری است که مشخص می‌کند افراد عادی عمدتا قادر به دریافت مجوزهای خاص و مغایر برای ساخت و سازهای خود نیستند.
  • اما و اگرهای خرید اتوبوس دست‌ دوم

    مدیران شهرداری تهران و شورای شهر تهران این روزها بر سر نحوه رفع کمبود شدید اتوبوس در ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی پایتخت با یکدیگر تعارض پیدا کرده‌اند و ایده خرید «اتوبوس دست دوم» که از سوی شهرداری مطرح شده، به محل مناقشه جدید ترافیکی در مدیریت شهری تبدیل شده است.
  • اقدام برای ایمن‌سازی پلاسکوهای خفته پایتخت

    ریزش پلاسکو زنگ خطری برای تمامی ساختمان‌های پرخطر و ناایمن شهری بود. از دی ۹۵ تاکنون، مدیران ملی و محلی پایتخت وعده داده‌اند برای آنکه پلاسکویی دیگر فرو نریزد، برنامه‌ای برای ایمن‌سازی ساختمان‌های مشابه در تهران تدوین و اجرایی کنند. اما از آن زمان تاکنون این وعده به اعلام چند باره تعداد ساختمان‌های ناایمن شهری فراتر نرفته است.
  • اراده جدی فروشنده‌های مسکن

    اعلام قیمت پیشنهادی برای فروش آپارتمان‌ها که طی ماه‌های اخیر به‌دلیل تغییرات کوتاه‌مدت سطح قیمت‌ها در اکثر آگهی‌های فروش مسکن متوقف شده بود با اراده فروشنده‌های آپارتمان، بار دیگر از سر گرفته شد.
  • ظهور میان‌رده‌های جاه‌طلب

    گوشی‌های چینی با قدرت هرچه بیشتر به چرخش در بازارهای موبایل مشغول هستند و درحال رویارویی با رقبایی که هر روز محصول جدیدتری در چنته برای علاقه‌مندان به گوشی دارند.
  • نوشتن روی تصاویر موجود در گوشی

    اپلیکیشن فارسی متن‌نگار این امکان را در اختیارتان قرار می‌دهد تا روی تصاویرتان نوشته‌های دلخواهتان را درج کنید و هر ویرایشی را که می‌خواهید انجام دهید. این اپ توسط محمود آفریده برای دارندگان گجت‌های اندرویدی طراحی و ارائه شده است.
  • مانع فیشینگ شوید

    در‌حالی‌که اجرای طرح رمز دوم یک‌بار مصرف به تعویق افتاده، می‌توان با تفکیک حساب‌های اصلی و فرعی، ریسک کلاهبرداری‌های اینترنتی و سرقت‌های آنلاین را کاهش داد.
  • مسیری دیگر برای خروج دلالان از بازار

    مسوولان صنعتی کشور که با خلف وعده آزادسازی قیمت به دنبال ابزارهایی برای کاهش التهابات و آرامش بازار هستند، این بار به سراغ مراکز سنتی خرید و فروش خودرو رفته‌اند. آنچه مشخص است به واسطه فاصله قیمتی میان خودروهای تولیدی در کارخانه و بازار، سرمایه‌های زیادی به سمت بازار خودرو سرازیر شده است.
  • تکلیف نامعلوم قیمت‌ در بازار

    به‌رغم ناکارآمدی روش‌های قبلی سرکوب قیمت، دولت کماکان اصرار دارد با دست‌کاری، سرکوب یا حذف قیمت از سایت‌های خرید و فروش آنلاین، زمینه را برای کاهش قیمت فراهم سازند. موضوعی که تنها از طریق افزایش تیراژ و نه حذف قیمت، قابل دسترسی است.
  • خودروهایی که به بازار نمی‌رسند

    در هفته جاری دو اظهار نظر متفاوت در مورد انباشت خودروهای ناقص در کف کارخانه‌ها مطرح شد. اولین اظهار نظر مربوط به رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان بود که تعداد خودروهای ناقص در دو شرکت بزرگ خودروساز را ۸۰ هزار دستگاه خواند، حال آنکه در نشست انجمن قطعه‌سازان این میزان ۱۶۰ هزار خودرو عنوان شد. به این ترتیب اگر چه در تعداد خودروهای تولیدی ناقص، مسوولان زنجیره خودروسازی کشور و مقامات مسوول ارقام متفاوتی را ذکر می‌کنند اما این ارقام به خوبی گویای کمبود قطعه در خطوط تولیدی شرکت‌های خودروساز است.
  • هتل ریتز کارتون

  • ماهی خوری لب ساحل

  • تجربه کی اف سی در استانبول

  • کافه لاکی!

  • قاب هفته

    در شب‌های پرفضیلت قدر و شهادت امام علی(ع) بسیاری از مردم بعد از افطار در مساجد و زیارتگاه‌ها و پارک‌ها و مکان‌های مذهبی به دعا خوانی و عزاداری برای امیرالمومنین می‌پردازند. خانه هنرمندان ایران واقع در خیابان ایرانشهر نیز هر ساله میزبان این مراسم باشکوه است. / عکس‌ها: فروغ علایی
  • فجـایع پولی مدرن

    سباستین ادواردز، استاد اقتصاد بین‌الملل در دانشکده مدیریت تحصیلات تکمیلی UCLA است. این اقتصاددان در آخرین نوشته‌اش، نظریه پولی مدرن را مورد نقد قرار داده است.تئوری مدرن پولی(MMT)، رویکردی به ظاهر جدید در سیاست اقتصادی است که تبدیل به یک موضوع داغ شده و مورد حمایت کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا قرار گرفته است. اما مشتاقان MMT باید به درس‌هایی که در آمریکای‌لاتین آموخته شده است توجه کنند؛ جایی که سیاستی مبتنی بر ایده‌های مشابه، منجر به فاجعه اقتصادی شده است.
  • رامافوسا می‌تواند انجام دهد؟

    اندرو دونالدسون، معاون سابق خزانه‌داری ملی آفریقای جنوبی، در حال حاضر محقق ارشد واحد تحقیقاتی کار و توسعه آفریقای جنوبی در دانشگاه کیپ‌تاون است. دونالدسون در این نوشته چالش‌های اقتصادی رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی را تحلیل کرده است.سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی، رهبری حزب کنگره ملی آفریقا (ANC) را در انتخابات پارلمانی این کشور، برای یک پیروزی راحت در اوایل ماه جاری برعهده گرفت. اما مهندسی احیای اقتصادی که آفریقای جنوبی به آن نیاز دارد، به احتمال زیاد دشوارتر خواهد بود.
  • آینده شهری اقتصاد جهانی

    پاراگ خانا، مدیر عامل شرکت FutureMap و مشاوره استراتژیک مبتنی بر داده‌ها در یک تحلیل، اهمیت شهرها در اقتصاد جهانی را شرح داده است.یک دهه پیش از زمانی که بحران مالی جهانی شروع شد، کشورهای اصلی آمریکای شمالی، اروپا و شرق آسیا به دنبال مدل‌های اقتصادی - سیاسی پایدار بود‌ند که بتوانند چالش‌های قابل‌ملاحظه‌ای را که با آن مواجه هستند تحمل کنند. آنها تا حد زیادی در پیدا کردن این مدل‌ها ناکام بوده‌اند.
  • اهمیت انتخابات پارلمانی اروپا

    خاویر سولانا، نماینده عالی اتحادیه اروپا برای سیاست خارجی و امنیتی، دبیر کل ناتو و وزیر امور خارجه اسپانیا بود. سولانا در آخرین تحلیلش انتخابات پارلمانی اخیر اروپا و اهمیتش را بررسی کرده است. هر پنج سال، اتحادیه اروپا درگیر یک تمرین خودآگاهی است. انتخابات پارلمان اروپا به ما این امکان را می‌دهد که خودمان را در آینه ببینیم و گذر زمان را مرور کنیم. اما انتخابات اخیر ویژه است: چرا که اولین انتخابات پس از زمان بحران پناهندگان، رفراندوم برگزیت و انتخاب رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، خواهد بود. در این سال‌های پر آشوب، نگاه ما همیشه روی آینه متمرکز شده‌است. پس از این رای‌گیری، انعکاس ما در نهایت تعیین خواهد کرد وضوحی که ما آرزویش را داشتیم، محقق شده یا خیر.
  • «میراث شوم می»

    «برگزیت به‌معنای برگزیت است»؛ جمله‌ای تکراری و آزاردهنده از زبان نخست‌وزیر بریتانیا که این روزها می‌توان به سمت او پسوند «پیشین» را اطلاق کرد. درنهایت ترزا می پس از سه سال تلاش ناموفق و متحمل‌شدن شکست‌های بی‌سابقه در پارلمان برای تصویب توافق برگزیت، تن به استعفا داد؛ با چهره‌ای مصمم از درب مشکی‌رنگ «خیابان داون» خارج شد و با چشمانی اشک‌آلود متن استعفایش را قرائت کرد. با اینکه لحظات دراماتیکی پیش‌روی اصحاب رسانه رقم خورد اما خیلی زود این احساس جای خود را به موج گسترده‌ای از انتقادات در رسانه‌های جهان داد. ترزا می اکنون مهم‌ترین عامل ناکامی بریتانیا در نیل به توافقی پیرامون نحوه خروج از اتحادیه‌اروپا معرفی می‌شود.
  • دومین قربانی برگزیت

    ترزا می در سال ۲۰۱۶ و‌ زمانی که بریتانیا در شرایط بحرانی ایجاد شده در پی رای مردم به خروج از اتحادیه اروپا به مقر نخست وزیری وارد شد وارث یک جامعه دوقطبی و بحران سیاسی بود که بدترین نوع خود پس از جنگ‌جهانی دوم در بریتانیا است. او باید وظیفه‌ای را باوجود آگاهی به اینکه می‌تواند بریتانیا را فقیرتر کند و نفوذش را در عرصه بین‌المللی کاهش دهد به سرانجام می‌رساند.
  • زوال یک نخست‌وزیر

    اشک‌ها جاری شد؛ اما نه به‌دلیل بحران سیاسی-اجتماعی که برگزیت برای بریتانیا به ارمغان آورد، اشک‌های می‌برای خودش بود، برای توهمی که در برابر چشمانش خرد شد. اما اشتباه نکنید چراکه او در طول سه سال گذشته نخست وزیری رعب‌آور بوده است و در برابر واقعیت گوشی برای شنیدن نداشت. درواقع او در فرصت‌سوزی برای مصالحه ید‌طولایی دارد.
  • ماموریت غیرممکن

    زمانی که ترزا می، نخست‌‌وزیر بریتانیا از درب مشکی رنگ «داون استریت» برای ایراد سخنانش خارج شد و قدم به‌پشت تریبون گذاشت، کمتر کسی چه از حزب محافظه‌کار و یا کارگر با استعفای او مخالف بود. می با این جمله به متن استعفای خود پایان داد: «روی کار آمدن نخست‌وزیر جدید در راستای منافع کشور خواهد بود.»