شماره روزنامه ۶۱۸۷
|

آخر هفته

  • زمان بندی برجام

  • چرا اعراب در برابر استراتژی روسیه سکوت کرده اند؟

    روسیه تصمیم گرفته است حضور نظامی خود را در سوریه گسترش دهد. روس‌ها معتقدند که غربی‌ها در شرایط فعلی از گسترش فعالیت‌های گروه داعش و تشدید بحران آوارگان به شدت نگرانند. به نظر می‌رسد استدلال مقامات کرملین این است که تمایل تدریجی غرب در شرایط کنونی به ادامه زمامداری بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، دست‌کم برای یک دوره انتقالی افزایش یافته است.
    به گزارش آسوشیتدپرس، منطقی که در این جا وجود دارد این است که اولویت دادن به مبارزه با گروه‌های تکفیری و تروریستی به معنای پذیرش زمامداری بشار اسد به‌عنوان پدیده‌ای است که در مقایسه با داعش یا سایر گروه‌های تروریستی با شر کمتری عجین است.
  • کارنامه ایران در اکسپو میلان

    بمانجان ندیمی
    خبرنگار اعزامی دنیای اقتصاد به اکسپو میلان
    آخرین روزهای نمایشگاه اکسپو ۲۰۱۵ میلان در حال سپری شدن است؛ نمایشگاهی که از آن به‌عنوان المپیک فرهنگی - تجاری یاد می‌شود و هر ۵ سال یک بار کشورهای دنیا را گرد هم می‌آورد. موضوع این نمایشگاه، «تغذیه زمین، انرژی برای حیات» است که با حضور ۱۵۰ کشور برگزار شده و ایران نیز برای نخستین بار توانسته در این نمایشگاه زمینی را به خود اختصاص دهد و طراحی پاویون را از ابتدا تا انتها خود عهده دار شود.
    پاویون ایران که نمادی از یک سفره ایرانی است، همجوار با پاویون‌های شیلی و کنگو است و روبه‌روی این پاویون نیز پاویون آلمان و آمریکا قرار دارد.
  • مکانیزم‌های رفع تحریم در برجام

    عبدالرسول دری‌اصفهانی، عضو بانکی و مالی گروه مذاکره‌کننده ایران بود او در گفت‌وگویی به مکانیزم رفع تحریم‌ها در برجام پرداخته است. زمان برداشته شدن تحریم‌ها، مساله بازگشت تحریم‌ها و حضور برخی شرکت‌ها در ایران با توجه به محدودیت‌های باقی مانده از سوی آمریکا از جمله محورهای این گفت‌وگو است. تحریم‌های سوئیفت از چه زمان برداشته خواهند شد؟
    در متن برجام مکررا تصریح شده است که هر گونه نقل‌وانتقال وجوه برای بانک‌های ایرانی و خصوصا بانک مرکزی از روز اجرا یا implementation day مجاز خواهد بود.
  • پیش‌فروش‌های خطرناک در بازار مسکن

    با ادامه رکود در بازار معاملات مسکن، برخی معاملات خطرناک به خصوص در بازار دوم خریدوفروش آپارتمان‌ها، در بین برخی بساز و بفروش‌ها و دلالان ملکی رواج پیدا کرده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در شرایطی که هم‌اکنون متوسط قیمت مسکن در هر منطقه متناسب با آمارهای رسمی از وضعیتی به نسبت شفاف و قابل تخمین برخوردار است، در بازار پیش‌فروش مسکن موارد عجیبی به چشم می‌خورد که در آنها قیمت پیشنهادی سازنده یا دلال ملکی، با رقمی بسیار مناسب‌تر نسبت به میانگین قیمت فروش در منطقه به بازار عرضه شده است. البته هر چند هم‌اکنون قیمت برخی آپارتمان‌ها در برخی مناطق پایتخت به دلیل رکود معاملات خرید وفروش به مرز واقعی رسیده و تا میزان مناسبی تعدیل شده است، اما در برخی موارد قیمت‌های پیشنهادی به اندازه‌ای از سطح واقعی میانگین قیمت در منطقه پایین‌تر است که این شیوه قیمت‌گذاری مقداری غیرواقعی و حتی مشکوک به نظر می‌رسد.
  • ممنوعیت فعالیت خوانندگان؟

    با وجودآنکه وزارت ارشاد وجود لیستی از خوانندگان ممنوعیت فعالیت را تکذیب کرده است، اما به نظر می‌رسد پخش موسیقی یا کلیپ‌های برخی خوانندگان از سوی برخی سایت‌های غیرمجاز خارج از کشور، حالا برای آنها تبدیل به دردسر شده است. گفته‌شده لیستی از خوانندگان منتشر شده که در آن یکی از نهادها به دلیل همکاری با سایت رادیو جوان، پخش کلیپ در شبکه‌های ماهواره‌ای و برخی تخلفات در کنسرت‌های خارج از کشور، برخی از این خواننده‌ها را ممنوعیت فعالیت کرده است. سخنگوی ارشاد گفته هنرمندان می‌توانند از این قضیه شکایت کنند.
  • راه و رسم معاصر برای یک ماتم کهن

    آزاده پنیریان
    در نزیک به ۱۰ سال گذشته که رسانه‌های موبایلی،‌ ماهواره‌ای و اینترنتی گسترش چشمگیری داشته‌اند،‌ برجسته شدن برخی مفاهیم و کهن الگوهای فرهنگی-آیینی در ایران بیش از همیشه اتفاق افتاده است.
    برای مثال در برگزاری آیین عزاداری ماه محرم،‌ به واسطه گسترش چندرسانه‌ای‌ها، تغییرها و تحول‌های گسترده‌ای رخ داده است. به این معنی که گسترش چند رسانه‌ای‌ها و ارتباطات میان فرهنگی گسترده در ورای مرزهای جغرافیای سیاسی و فرهنگی، سبک زندگی جوانان و نوجوانان را تا حد بسیار زیادی از سبک زندگی والدین و نسل‌های پیش از آنها متفاوت کرده است.
  • «سیلیکون‌ولی» جدید در قاره سیاه

    مترجم: مریم رضایی
    همه ما در اطراف خود کسی را سراغ داریم که رویای راه‌اندازی یک کسب‌وکار کوچک را در سر داشته باشد. این رویاها معمولا در حد همان رویا باقی می‌مانند، اما در این میان افرادی هم هستند که با راه‌اندازی کسب‌وکارهای کوچک و با وجود رقبای بزرگ در این مسیر به موفقیت می‌رسند.
    شرکت‌های جدید در این حوزه در حال شکوفایی هستند، سهم بازار را به دست می‌آورند و وقتی خریداران را با محصولات جدید، محلی و با کیفیت بهتر جذب می‌کنند، به توزیع در سطح ملی دست می‌یابند. این روزها اصولا استارت‌آپ‌هایی که در منطقه سیلیکون‌ولی ظهور می‌کنند توجه همه را به سوی خود جلب کرده‌اند، اما در مناطقی همچون آفریقا روند مشابهی به منظور ایجاد تغییر در این قاره آغاز شده است.
  • افشاگری علیه متهم نفتی

    حاشیه‌های پرونده میلیاردر نفتی که منتظر برگزاری چهارمین دادگاه خود در آبان ماه است همچنان ادامه دارد و حالا انتشار نامه‌اش به نمایندگان که در آن پای وزیر نفت را هم وسط کشیده بود اعتراض زنگنه را موجب شده است. وزیر با تجربه روحانی روز دوشنبه از پول‌هایی که زنجانی در برخی رسانه‌ها خرج می‌کند پرده برداشت و با اشاره به بدهی این متهم نفتی گفت که باید ١٠ هزار میلیارد تومان از پول مردم را که خورده‌ است پس بدهد. در ۳ سال گذشته بابک زنجانی به منظور اتلاف وقت بارها وعده داده بدهی‌هایش را پرداخت می‌کند.
    .
  • خروج از رکود با تحریک تقاضا؟

    سیدمحمد مجیدی
    عضو باشگاه اقتصاددانان
    اعلام برنامه اقتصادی دولت برای یک دوره شش ماهه با محوریت تحریک تقاضا در جهت مقابله با رکود اقتصادی با استفاده از عوامل مختلف از جمله اعطای وام‌های ارزان قیمت برای خرید کالاهای ایرانی، کاهش نرخ سپرده قانونی تا ۳ درصد برای بانک‌های منضبط و همچنین اختصاص دادن خط اعتباری به بانک‌ها با نرخی پایین‌تر از نرخ جریمه بانک مرکزی رونمایی شده است.
    به نظر می‌رسد سیاست‌گذاران پذیرفته‌اند که اقتصاد مسیر نزولی تورم خود را ادامه داده و نگرانی از کنترل تورم تا حدی کاسته شده و در عوض نگرانی راجع به رکود و احتمال منفی شدن رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۴بیشتر شده است و همین موضوع عامل افزایش توجه به مقابله با رکود به نظر می‌رسد.
  • طرح محدوده مرکزی به نجات شهر می‌آید؟

    هشدار شورای شهر تهران بابت خالی شدن برخی مناطق پایتخت از سکنه بعد از چند ماه به گوش مدیران شهرداری رسید.
    خردادماه امسال محمدسالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی در صحن علنی شورای شهر نسبت به افزایش ۵۵درصدی حجم تغییر کاربری‌های مسکونی به اداری در مناطق مرکزی شهر و ایجاد پدیده «شب مردگی» در مرکز پایتخت هشدار داد. او عنوان کرد که برخی مناطق مرکزی شهر همچون سه و شش با پدیده افزایش کاربری‌های اداری مواجه شده‌اند و این موضوع سبب می‌شود تا زمینه بروز آسیب‌های اجتماعی به‌دلیل خالی شدن از سکونت در شب‌ها فراهم شود.
  • برجام و راه پیش‌رو

    با تصویب طرح «اقدام متقابل و متناسب دولت در اجرای برجام» توسط مجلس شورای اسلامی، این پرسش مطرح می‌شود که گام پیش رو چیست؟ و پس از این چه اقداماتی باید توسط طرفین انجام شود. در این نوشته تلاش شده است تا به اختصار به این پرسش پاسخ داده شود.
    بند ۳۴ متن برجام ۵ زمان کلیدی را تعریف کرده است. این ۵ تاریخ کلیدی عبارتند از روز نهایی شدن یا Finalization Day، روز پذیرش یا Adoption Day، روز اجرا یا Implementation Day، روز انتقال یا Transition Day و در نهایت، روز پایان قطعنامه شورای امنیت. روز پذیرش ۹۰ روز پس از تاریخ تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، یعنی ۱۹ اکتبر ۲۰۱۵ یا ۲۷ مهر ۱۳۹۴ بود.
  • گستره لغو تحریم‌های اتحادیه اروپا

    انتقال وجوه بین اشخاص ایرانی و اشخاص اروپایی: هر شخص ایرانی (ازجمله موسسات مالی ایرانی) می‌تواند با هر شخص اروپایی (ازجمله موسسات مالی اروپایی) مبادرت به انتقال وجه نماید؛ روابط بانکی شامل ایجاد روابط کارگزاری بانکی جدید و همچنین شعب بانک‌های ایرانی و نیز بانک‌های تابعه بانک‌های ایرانی در سرزمین دولت‌های عضو اتحادیه اروپا؛
    ارائه خدمات بیمه‌ای و بیمه اتکایی؛
    ارائه خدمات تخصصی پیام‌رسانی مالی برای بانک‌ها و موسسات مالی ایران و خصوصا بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛

    تامین مالی تجاری (شامل اعتبارات و تضمین‌های صادراتی و همچنین بیمه‌های صادراتی)؛
    ارائه کمک‌های مالی و اقتصادی و وام‌های ترجیحی به دولت ایران؛
    معاملات اوراق قرضه دولتی یا دارای تضمین دولت؛
    واردات و حمل‌ونقل نفت، گاز و محصولات پتروشیمی ایران؛
    صادرات فناوری‌ها یا تجهیزات کلیدی برای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران؛
    سرمایه‌گذاری در بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران؛

    صادرات فناوری‌ها و تجهیزات کلیدی دریانوردی؛
    طراحی و ساخت کشتی‌های باری و تانکرهای حمل نفت؛
    دسترسی به فرودگاه‌های اتحادیه اروپا برای هواپیماهای باری ایران؛
    صادرات طلا، فلزات گرانبها و الماس؛
    تحویل اسکناس‌ها و مسکوکات ایرانی؛

    صادرات گرافیت، فلزات خام یا نیمه خام، آلومینیوم و فولاد و صادرات نرم‌افزارهای مربوط به فرآیندهای صنعتی؛
    خارج کردن نام اشخاص و نهادهایی که در فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفته بودند؛ از جمله توقیف دارایی‌های آنها و همچنین ممنوعیت صدور روادید برای آنها؛
    کلیه خدمات مربوط به آنچه به بندهای فوق مربوط می‌شود.
  • ساخت‌وساز لنگ می‌زند

    مرکز آمار از کاهش ۵/ ۲۴ درصدی صدور پروانه احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در بهار امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته خبر داد.
    در گزارشی که مرکز آمار ایران از نتایج بررسی طرح «جمع‌آوری اطلاعات پروانه‌های ساختمانی صادر شده توسط شهرداری‌های کشور» در بهار سال ۱۳۹۴ منتشر کرده است، از یکسو رشد مثبت فوق‌العاده ناچیز ساخت‌وساز در تهران مشاهده می‌شود و از سوی دیگر، تداوم رکود ساختمانی در کل کشور کماکان قابل رویت است. این گزارش از کاهش ۲/ ۲۴ درصدی واحدهای مسکونی پیش‌بینی شده در پروانه‌های صادر شده برای احداث ساختمان توسط شهرداری تهران و ۹/ ۶ درصدی آن در کل شهرداری‌های کشور در بهار ۹۴ نسبت بهار ۹۳ خبر می‌دهد.
  • ۸ روش برای آموزش مهارت‌های پولی به کودکان

    شاید والدین برای هیچ‌چیزی به‌راحتی مخارج نوزاد خود پول خرج نمی‌کنند؛ اما هر چه سن و سال فرزندان بالاتر برود، خرج کردن پول برای آنها سخت‌تر می‌شود. این روند به دو دلیل اتفاق می‌افتد. نخست آنکه با بزرگ‌تر شدن آنها مخارج جدید و بیشتری به ما تحمیل می‌شود که همه پدر و مادرها با آن درگیر هستند.
    دوم آنکه انتظار داریم که فرزندانمان شرایط را درک کرده و تغییر کنند. منظور از تغییر این است که مسوولیت‌پذیر شوند. انتظار این است که کودکان بفهمند: پول علف خرس نیست تا هرروز برای او اسباب‌بازی بخریم، پول درآوردن زحمت دارد و نمی‌توان هر مدل جدید پلی‌استیشن را خرید و خودش را با فلآن‌همکلاسی که پدر تاجری دارد مقایسه نکند.
  • فرار از فاجعه سقوط

    پنجشنبه‌ای که گذشت خطراز سر مسافران پرواز بوئینگ ۷۴۷ تهران - بندرعباس گذشت. هنوز هواپیما در حال اوجگیری بود که تکه‌ای از موتور هواپیما از آن جدا شد و به زمین خورد. این حادثه که صدایی شبیه انفجار داشت، موجب شد تا خلبان عطای پرواز را به لقایش ببخشد و ۴۲۶ مسافر خود را صحیح و سالم به مهرآباد باز گرداند. یک کارشناس صنعت هوایی با عجیب دانستن این مورد، دو عامل برخورد شیء خارجی با موتور و جدا شدن آن و نیز برخورد موتور با سایر اجزا را در این حادثه دخیل دانسته است.
    .
  • محرم و عاشورا در گذر زمان

    مهراوه فردوسی
    روزنامه‌نگار
    هر قوم و کشور و فرهنگی در زمان‌ها و مکان‌هایی به‌خصوص اشتراکات و ارزش‌های اخلاقی و مذهبی و تاریخی‌شان را به جشن یا سوگواری می‌نشینند.
    برای مسلمانان اما آیین‌های عزاداری و شادی در زمان‌های به خصوصی توامان به وجود آورنده مراسمی با شاکله توده مردم است. عزاداری‌های مربوط به خاندان امام حسین(ع) به‌عنوان سومین امام شیعیان و رهبر شهدای کربلا در تاریخ از مهم‌ترین این آیین‌های سوگواری است. آیینی که همچون آیین‌های مشابه آدابی دارد و در پی و پسش رسم و رسوم خاصی به وجود می‌آید.
  • وام ۲۵‌میلیونی منجی بازار خودرو می‌شود؟

    دولت با تخصیص وام ۲۵ میلیونی در حالی سعی در ترغیب مشتریان به خرید خودرو دارد که خبرها طی سه روز گذشته حکایت از آن دارد که متقاضیان اولین قدم خود برای بازگشت به بازار را برداشته‌اند.
    طبق گفته برخی از دست‌اندرکاران بازار خودرو، با اینکه هنوز ساز و کار وام ۲۵ میلیونی از سوی بانک مرکزی اعلام نشده اما برخی از مشتریان با این ادله که هجوم متقاضیان به بازار ممکن است طی ماه‌های آینده قیمت‌ها را کمی افزایش دهد، کم کم به سمت خرید روی آوردند. بدین ترتیب پیش‌بینی می‌شود که تدبیر دولت برای رونق بازار خودرو کارساز باشد؛ چراکه بسیاری از مشتریان با توجه به وام مذکور و همچنین پیش‌پرداخت و اقساط ۸ ساله آن شرایط را برای خرید مهیا می‌بینند.
  • ۵ مشکل در گلکسی نوت ۵ و راه‌حل برطرف کردن آنها

    چندی پیش بود که سامسونگ از جدیدترین پرچمداران خانواده گلکسی خود یعنی گلکسی S۶ و نوت ۵ رونمایی کرد.
    در این بین گلکسی نوت ۵ به خاطر ویژگی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جالبش بیشتر مورد توجه کاربران قرار گرفت. البته شاید یکی از دلایل توجه به این فبلت قلم ویژه S-Pen باشد. البته این گوشی در کنار امکاناتی که به کاربرانش می‌دهد با مشکلاتی نیز همراه است. مشکلاتی که بسیاری از کاربران در سایت‌های مختلف اینترنتی از آن صحبت می‌کنند. اگر شما از کاربران این دستگاه هستید و می‌خواهید راهی برای مقابله با مشکلات رایج این فبلت پیدا کنید در ادامه با ما همراه شوید.
  • پاسخ لاریجانی به منتقدان

    با وجود آنکه طرح برجام از گردنه صعب‌العبور مجلس عبور کرد، اما انتقاد مخالفان دولت نسبت به عملکرد لاریجانی در تصویب برجام، رئیس مجلس را مجبور کرد پاسخ منتقدان را بدهد. وی تاکید کرد که طرح برجام در کلان کشورهماهنگ شده بود و او در این پرونده دخالتی نداشته است. لاریجانی حتی گفت که این پرونده من نیست، بلکه پرونده مقام معظم رهبری است. در روز تصویب برجام در مجلس که مخالفان حدود ۲۰۰ طرح اصلاحی به مجلس آورده بودند جزئیات طرح در۲۰ دقیقه به تصویب رسید.
    .
  • وقتی برندها ‌رسانه می‌شوند

    شایان ربیعی
    تا پیش از این و در سال‌های آغازین دهه هشتاد، مفهوم مد در ایران جا افتاده بود اما مد عموما به نحوه پوشش برمی‌گشت و در ادامه همین روند بود که گرایش به استفاده از برندها رشد روزافزونی یافت.
    در همین دوران بود که مارک‌های متعددی روی لباس‌ها نقش بست و همان‌گونه که عموم نوجوان‌ها یک شخصیت فوتبالیست و یا یک تیم فوتبال را هواداری می‌کردند، بسیار پیش می‌آمد که کسی هوادار یک برند باشد.
    کسی آدیداس می‌پوشید، کسی نایک و دیگری پوما. جالب اینکه هرکسی از برندی که هوادارش بود دفاع می‌کرد و در مقابل دیگری استدلال‌هایی می‌کرد.
  • واکنش غرب به آزمایش عماد

    آزمایش موشک بالستیک دوربرد عماد ثابت کرد غربی‌ها اگرچه پای توافق هسته‌ای با ایران ایستاده‌اند، اما همچنان نسبت به قابلیت‌های دفاعی کشورمان به شدت حساسند. در روزهای اخیر موفقیت آزمایش این موشک بار دیگر موجب طرح بحث‌هایی درباره چگونگی ادامه فعالیت موشکی در دوران اجرای برجام راه انداخته است. مقامات آمریکایی با تاکید بر اینکه این مساله ربطی به برجام ندارد، اما گفته‌اند آن را به سازمان ملل ارجاع خواهند داد. این در حالی است که ایران گفته در بحث موشکی هرگز کوتاه نخواهد آمد.
    .
  • وام ساخت ۹۰ میلیونی

    از نگاه فعالان حوزه مسکن، بسته سیاستی جدید دولت یک چیز کم داشت آن هم چاره‌جویی برای خروج رکود از بخش مسکن. هر چند که پرداخت تسهیلات به بافت‌های فرسوده با هدف رونق این بخش صورت گرفته، اما اخیرا بانک مسکن نوع جدیدی از پرداخت تسهیلات را آغاز کرده که بر اساس آن سازنده مسکن باید ۲۰ میلیون تومان به ازای هر واحد ۶ماهه در بانک سپرده‌گذاری کند و سپس ۹۰ میلیون تومان وام تا سقف ۸۰ درصد هزینه ساخت با سود ۲۴ درصد دریافت کند. در پایان ۴۰ میلیون تومان این تسهیلات قابل انتقال به خریدار است.
    .
  • شوالیه روسی در شامات

    «آیا سیاست خارجی اوباما در سوریه شکست خورده است؟»، این پرسش مهمی است که این روزها در محافل سیاسی ایالات‌متحده به کرات پرسیده می‌شود. زیرا به اعتقاد برخی، بی‌عملی اوباما در قبال سوریه و بنا به گفته فرید زکریا، کارشناس سیاسی سی‌ان‌ان «سردرگمی سیاسی اوباما درباره بحران سوریه» موجب شده روسیه و ایران امنیت منطقه را براساس منافع خود از نو تنظیم کنند.
    ««رابرت ساتلوف» و «جیمزاف. جفری» هم به‌طور مشترک مقاله‌ای مشابه برای آمریکن اینترست به رشته تحریر در آورده‌اند. آنها مقاله‌شان را با یک پرسش آغاز کرده‌اند: «آیا اوباما از طرح نظامی روسیه در سوریه حمایت می‌کند یا از اساس مخالف آن است؟ پاسخ دادن به این پرسش بسیار سخت است.
  • توریسم مذهبی در پایتخت شور و شعور حسینی

    اسدالله قربان‌زاده
    مسافرت برای بازید از اماکن مذهبی و دیدن آئین‌ها و مناسبت‌های مختلف همچون تعزیه‌خوانی، دسته‌های عزاداری در سوگ ائمه و نبی مکرم اسلام(ص) که بتواند برگی از سنت‌های دیرین ایرانی- اسلامی را به منصه ظهور برساند، موجب شده تا همچنان صنعت توریسم مذهبی در برخی شهرهای ایران مشتریان پرو پاقرصی داشته باشد.
    این صنعت به قدری در کشورهای اسلامی پیش رفته که برخی کشورها بخشی از اقتصاد خود را به این صنعت وابسته کرده و در برنامه‌‌ریزی‌ بودجه سالانه کشورها سهمی را به این صنعت اختصاص داده‌اند.
  • حاشیه‌های خوب و حاشیه‌های بد

    حجت‌‌الاسلام والمسلمین حاج محمود رستگاری از جمله روحانیونی است که درباره واقعه عاشورا از یکسو و آیین‌های عزاداری در ایران از سوی دیگر آرا و نظرهای قابل‌توجه و جالبی دارد، او با تاکید تمام بر لزوم پالایش آیین‌های سوگواری ایام محرم اصرار می‌کند و معتقد است که حاشیه‌های ایجاد شده در این باره باعث رقابت روز افزون برخی هیات‌ها شده است، از سوی دیگر این کارشناس دینی بر جنبه‌های مثبت برخی حاشیه‌های آیین‌ها و دسته‌های عزاداری تاکید دارد. او می‌گوید اگر دختران و پسران هم‌عقیده و هم‌مرام و همفکر در حاشیه مراسم عزاداری بتوانند با هم آشنا شوند، خانواده‌هایشان را با هم آشنا کنند و ازدواج مبارکی شکل بگیرد،‌ این لطف محرم است و نباید از این موضوع نگران بود.
  • گستره لغو تحریم‌های آمریکا

    معاملات بانکی با بانک‌ها و موسسات مالی ایرانی، از جمله بانک مرکزی ایران و افراد و نهادهایی که در فهرست اشخاص مشمول تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند؛ معاملات با ریال ایران؛
    ارائه اسکناس دلار به دولت ایران؛
    خرید، پذیره‌نویسی و تسهیل انتشار اوراق بهادار دولت ایران و از آن جمله اوراق قرضه دولتی؛
    تلاش‌های ایالات متحده آمریکا برای کاهش فروش نفت ایران خاتمه خواهد یافت؛

    ارائه خدمات پیام‌رسانی مالی به بانک مرکزی و سایر بانک‌ها و موسسات مالی ایران؛
    خدمات پذیره‌نویسی، بیمه و بیمه اتکایی؛
    سرمایه‌گذاری خصوصا در رابطه با کالاها، خدمات، اطلاعات و فناوری‌هایی که در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ایران مورد اجرا قرار می‌گیرند؛
    خرید، فروش، نقل و انتقال و بازاریابی فرآورده‌های پتروشیمی و گاز طبیعی ایران؛
    اشخاص و نهادهایی که در فهرست اشخاص مشمول تحریم آمریکا
    (SDN List) قرار داشتند، می‌توانند معاملات بانکی را انجام دهند؛
    ارائه خدمات هواپیمایی و قطعات هواپیما؛

    صادرات، فروش و ارائه محصولات نفتی پالایش شده و فرآورده‌های پتروشیمی به ایران؛
    معاملات با صنعت پتروشیمی ایران؛
    معاملات با صنعت دریانوردی و کشتی‌سازی ایران و ارائه‌دهندگان خدمات بندری در ایران؛
    معاملات طلا و سایر فلزات گرانبها؛
    فروش، عرضه یا انتقال کالاها و خدماتی که در رابطه با صنعت اتومبیل ایران مورد استفاده قرار می‌گیرند؛
    تحریم‌های راجع به خدمات مربوط به هریک از امور فوق.
  • سیلاب و سرما در کشور

    در واپسین روزهای اولین ماه پاییزی، باران، برف و تگرگ در برخی مناطق کشوراگرچه موجب خوشحالی کشاورزان برای فرار از خشکسالی شد، اما غافلگیری مردم در برخی نقاط کشور را هم در پی داشت. از عصر جمعه بارندگی در بیش از ۱۷ استان آغاز و در ۶ استان مازندران، گیلان، اردبیل، گلستان، کرمان و سیستان و بلوچستان سیل جاری شد و به مزارع و خانه‌ها خسارت وارد کرد. برخی خبرها از در پیش بودن زمستانی سرد حکایت دارد که هشدار سازمان مدیریت بحران کشور به سازمان‌های مسوول را در پی داشته است.
    .
  • تغییر مسیر دلار

    ورود برجام به فاز اجرایی از روز یکشنبه واکنش کاهشی دلار را در پی داشت. دلار که روز شنبه و یکشنبه روزهای بدون نوسانی را گذراند، روز دوشنبه بالاخره مقاومتش در مقابل خوشبینی بازار به لغو تحریم‌ها شکسته شد و در یک روز با کاهش ۱۵ تومانی ۳۴۴۵ تومان معامله شد. رسیدن دلار به کمترین قیمت از ۲۰ روز پیش تاکنون در شرایطی اتفاق افتاد که طی این مدت دلار تا محدوده ۳۵۰۰ تومان هم افزایش قیمت پیدا کرده بود. تحلیلگران تداوم تقاضا را عاملی برای جلوگیری از ریزش بیشتر قیمت دلار می‌دانند.
    .
  • برجام در‌مسیر اجرا

    سعیده سادات فهری
    عضو گروه دیپلماسی
    یکشنبه ۲۶ مهر برابر با ۱۸ اکتبر روز مهمی در تاریخ ایران به شمار می‌رود؛ روزی که گام دوم در راستای حل پرونده هسته‌ای ایران برداشته و دستور لغو تحریم‌ها توسط اروپا و ایالات متحده آمریکا صادر شد. البته زمان واقعی برداشته شدن تحریم‌ها روزی است که آژانس تایید کند که ایران تعهداتش را انجام داده است. همچنین فدریکا موگرینی هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا و محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه ۱۸ اکتبر، را «روز تصویب» برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درخصوص برنامه هسته‌ای نامگذاری کردند و در بیانیه‌ای مشترک بر تعهد همه طرف‌ها برای اجرای برجام در سریع ترین زمان ممکن تاکید کردند.
  • تجربه ثابت کرده که دولت تاجر خوبی نیست

    هادی عیار
    توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵،‌ جدا از تفاسیر و تاویل‌های متعددی که در حوزه سیاست و اقتصاد از آن صورت گرفت، در میان عامه مردم یک وجهی از تفسیر طنز نیز با خود داشت.
    در این مقوله شایسته است که تاکید کنیم وجه طنز و نه کمدی! طنز ماجرا در آنجا بود که بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی با برجسته کردن ورود برخی برندها از جمله مک دونالد به کشور، موضوعی را مورد توجه قرار دادند که در ضمیر ناخودآگاه جمعی ایرانیان، حضور و ظهور داشت؛ این موضوع که با گشایش روابط تجاری ایران با کشورهای قدرتمند جهان، ورود برندهای معتبر جهانی با قیمت‌های مناسب در ایران آغاز خواهد شد و جامعه جوانان ایرانی که علاقه‌مند به استفاده از برندهای معتبر جهانی است، سرانجام می‌تواند با کیفیت اصلی و غیرتقلبی اجناس برند مواجهه مستقیم و بی‌واسطه داشته باشد.
  • تاریخ درباره ارزش برندها چه می‌گوید؟

    پویان گت بابایی
    پژوهشگر
    چرا آدم‌ها در مورد برتری یک برند یا مارک خاص کل‌کل می‌کنند؟ چرا برای آدم‌ها اهمیت دارد که ثابت کنند فلان مارک تلفن همراه یا خودرو بهتر از دیگر برندها است؟ در اینجا بیشتر وجه اجتماعی مساله مورد بررسی قرار می‌گیرد نقش اجتماعی برندها را می‌شود با الگو قرار دادن مفهوم توتم بهتر درک کرد. به عبارتی می‌شود گفت برندها توتم های دوران مدرن هستند. توتم معمولا یک حیوان یا گیاه بوده که یک قبیله هویت خودش را با آن تعریف می‌کرده و عقیده داشته نیای اعلای قبیله است و نوعی این همانی بین قبیله و توتم برقرار می‌شده مثلا قبیله الف خودش را خرس و قبیله ب خود را عقاب می‌دانسته.
  • فقط من می‌دانم تاناکوراست، برای بقیه برند است

    کامران دستمَرد
    در هر گوشه شهر تهران اگر از هرکسی سوال‌ کنید که نزدیک ترین تاناکورا فروشی کجاست، ‌به شما آدرس می‌دهد. این یعنی آنکه اولا در همه نقاط پایتخت تاناکورافروشی وجود دارد و ثانیا تقریبا همه مردم هم از محل
    و نشانی آن با خبر هستند.
    این روزها تقریبا همه حداقل یک بار لباس، کفش، وسایل زینتی داخل خانه و گوشواره و. . . . تاناکورا دیده‌اند و به تناسب نیازشان خریده‌اند. جالب اینکه این موضوع سن وسال هم نمی‌شناسد و می‌توانید به سادگی با حضور در یکی از فروشگاه‌های تاناکورا فروشی انسان‌هایی ببینید که یکی پیر و سالخورده است و دیگری جوان و پرانرژی.
  • آمریکای سردرگم

    شیوه‌های برخورد دو رهبر ایالات متحده و روسیه زیر ذره بین ناظران سیاسی رفته است. برخی اوباما را یک بازنده بزرگ تلقی می‌کنند و برخی دیگر حضور نظامی روسیه را در سوریه، در دراز‌مدت به ضرر پوتین می‌دانند. گفته می‌شود آمریکا با لغو پروژه ۵۰۰ میلیون دلاری خود که قرار بود نیروهای مخالف اسد را پرورش دهد، در سوریه بازی را به پوتین واگذار کرده است.
    در این میان هر کسی از ظن خود حضور روسیه را در سوریه مورد توجه قرار داده است. برخی هم عقیده آلک لوهن، خبرنگار آزاد و نویسنده پولوتیکو هستند که می‌گوید: من فکر می‌کنم که ارزش دارد تا به یاد بیاورید هنوز نگرانی شماره یک کرملین، اوکراین است.
  • راه‌هایی برای ارسال پیامک و تماس‌های از دست رفته به ایمیل

    حتما برای شما هم پیش آمده که گوشی خود را خانه یا مکانی دیگر جا بگذارید، اما منتظر پیامک و تماس مهمی باشید. در این شرایط قطعا نگران تماس‌ها و پیامک‌هایی خواهید بود که باید به آنها پاسخ دهید. تنها راهی که برایتان در این شرایط می‌ماند این است که منتظر بمانید تا به گوشی خود برسید و به تماس‌های خود پاسخ دهید راهی که شاید خیلی دیر باشد.
    اگر در این شرایط قرار گرفته‌اید یا نمی‌خواهید در چنین شرایطی قرار بگیرید می‌توانید از برنامه‌هایی کمک بگیرید که پیامک‌ها یا تماس‌های گرفته شده با گوشی‌تان را برایتان میل می‌کنند.
  • نوحه ساحت مقدسی دارد

    حاج‌مجید بادکوبه مداح اهل بیت(ع) می‌گوید ما مشکلات را در حوزه‌ مداحی بارها و بارها گفته‌ایم و گوشزد کرده‌ایم اما برخی از همکاران که عمدتا همکاران جوان و کم تجربه ما هستند،‌ هنوز نتوانسته‌اند چنان که باید و شاید توصیه‌ها را عملی کنند. او به زمان‌های گذشته اشاره می‌کند و تاکید دارد که در گذشته شور و حال نوحه‌ها و نوحه‌خوانان بیشتر از این روزها بود و با یک میکروفون ساده و طبل‌های سنتی می‌شد کل فضای محله را با فضای روز عاشورا پیوند زد.
    نوحه‌ها بومی بود،‌ در رگ و جان فرهنگ مردم و مملکت ما جریان داشت.
  • عکس خبری - ۳۰ مهر ۹۴

  • برجام، پس از روز پذیرش

    دکتر حمید قنبری
    پس از گذشت ۹۰ روز از تاریخ صدور قطعنامه شورای امنیت، روز پذیرش نیز فرارسید و ایالات‌متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، اسناد مربوط به لغو یا تعلیق تحریم‌ها را که از روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) عملیاتی خواهند شد منتشر کردند. پرسش مهمی که در این رابطه مطرح است این است که پس از روز پذیرش چه اقداماتی باید از سوی طرفین انجام شود و همچنین، مسائل اجرایی و عملیاتی پیش روی ایران و گروه ۱+۵ در فاصله روز پذیرش تا روز اجرا، چه خواهند بود و چه پاسخ‌های محتملی برای این پرسش‌ها وجود دارد.
  • بورس و کور‌سوی امید

    همایون دارابی
    عضو گروه بورس
    سخنان رئیس‌جمهوری چند روز پس از تصویب پر حاشیه طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام در مجلس شورای اسلامی، پس از مدت‌ها رکود انگیزه‌ای برای معامله‌گران بورس فراهم آورد تا با رشدی نزدیک به ۵/ ۲ درصدی شاخص نشان دهند که برای رونق اقتصادی و خروج بازار از رکود بیش از پیش بیتابند.
    برنامه رئیس‌جمهوری اما هر چند سعی در جامع بودن داشت ولی نگرانی‌های عمده بازار را بی‌پاسخ گذاشته بود. در حالی که سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصاد کشور به ویژه پس از نامه بی‌سابقه ۴وزیر در انتظار برنامه‌ای کامل بودند اما رئیس‌جمهوری و پس از آن، مثلث سه‌گانه بازیگران اقتصادی عمده دولت- طیب‌نیا، سیف و نوبخت- در جلسه مشترک روز شنبه گذشته نتوانستند برای برنامه خود حد و مرزی عددی و کمی مشخص کنند.
  • آسمان پایتخت در تسخیر غول‌پیکرهای‌ نا ایمن

    ۹۷۸جرثقیل غول پیکر برجی در پایتخت در حال فعالیت هستند که تنها یک پنجم آنها از استاندارد‌های لازم برخوردارند. این آمار را معاون شهرسازی شهردار اعلام کرده است.
    بعد از سقوط جرثقیل برجی در خیابان خیام موضوع این جرثقیل‌های نا‌ایمن که آسمان شهر را به تسخیر خود درآورده‌اند، دوباره بر سر زبان‌ها افتاد. اما موضوع جرثقیل‌های برجی دو سالی است که از سوی نمایندگان محلی پایتخت دنبال می‌شود. پس از توفان بی‌سابقه پایتخت که در اثر آن چند تاور کرین سقوط کرد و حتی دو تبعه افغان جان خود را به دلیل له شدن اتاقک تاور از دست دادند، موضوع ایمنی این جرثقیل‌ها در دستور کار مدیران شهری قرار گرفت.
  • تغییر بازی در سوریه

    طولانی شدن بحران سوریه، موجب شده است برخی از کشورها، رویکرد خود را در برابر دولت دمشق تغییر دهند.
    دولت‌هایی که تا پیش از این، مدعی بودند حضور اسد در سوریه نمی‌تواند موجب بازگشت آرامش در سوریه شود، حالا از تئوری‌های پیشین خود عقب نشسته‌اند. ترکیه و انگلستان جزو این کشورها هستند. البته در میان کشورهای اروپایی، فرانسه هنوز بر موضع پیشین خود باقی مانده است و آمریکا نیز همچنان بازی دو پهلوی خود را ادامه می‌دهد. آلمان هم در کنار بریتانیا، با حضور اسد در دوره گذار موافق است و همین موضوع می‌تواند اجماعی را برای حل بحران سوریه به وجود بیاورد.
  • تنش در حوزه بالکان

    برخی از کشورهای اروپایی که مرزهای خود را به روی پناهجویان باز گذاشته بودند، حالا کم‌کم به سیم خاردار روی آورده‌اند تا بلکه جلوی هجوم بی‌امان مهاجران به کشورهایشان را بگیرند. در ادامه بحران پناهجویان در اروپا، تنش در منطقه بالکان که مسیر عبور مهاجران به کشورهای اروپای غربی است، افزایش یافته است. بیشتر مهاجران که از افغانستان، عراق و سوریه هستند با پای پیاده خود را از ترکیه به یونان و سپس کشورهای بالکان رسانده‌اند. در حال حاضر مجارستان مرزهای خود را با کرواسی و صربستان بسته است. .
  • آماده روزهای سخت باشید

    کارل ریچاردز *
    مترجم: شادی آذری
    حدود ۱۰ سال پیش فردی را می‌شناختم که وضعیت مالی بسیار خوبی داشت، خانه‌ای بزرگ، کسب‌و‌کاری موفق و درآمدی عالی.
    پس از مدتی اما وضعیت او تغییر کرد. او توانست با درک شرایط جدیدی که برایش پیش آمده بود، یک خانه بسیار کوچک بخرد و هزینه بسیار کمی برای مسکن خود بپردازد. در ابتدا، او از خرید آن خانه کوچک سود برد چون ارزش آن در مدت کوتاهی افزایش یافت، اما خبرهای خوب برای این فرد در همین‌جا متوقف نشد. وی با پولی که از وام این خانه گرفت، توانست کسب‌و‌کار جدیدی را برای خود راه‌اندازی کند؛ اما دوباره شرایط سخت از راه رسید.
  • روش‌های کاربردی برای ادغام Chrome و Firefox

    مرورگرهای کروم (Chrome) و فایرفاکس (Firefox) از مرورگرهای موفق دنیای وب و اینترنت هستند. هر یک از این مرورگرها، همراه با افزونه‌های متنوع و ویژگی‌های جذابی عرضه شده‌اند.
    استفاده از هر دوی آنها با هم ممکن است گیج‌کننده باشد و باعث بی‌نظمی شود. در مقابل اما ادغام و یکی ‌کردن عملکردهای آنها شاید از این بی‌نظمی بکاهد. در این مقاله به بررسی شیوه‌های ادغام این مرورگرها می‌پردازیم. روش‌های مختلفی برای تلفیق ویژگی‌های دو مرورگر محبوب کروم و فایرفاکس وجود دارد؛ در این مطلب سعی می‌شود ۱۰ مورد از برترین این روش‌ها را توضیح ‌دهیم.
  • چرا «روز پذیرش» مهم است؟

    حمیدرضا آریان‌پور
    اگر مخالفان توافق هسته‌ای در ایران و آمریکا موافقت نامه وین را با اشتیاق کمتری به چالش می‌کشیدند، فاصله زمانی میان «روز نهایی شدن» و «روز پذیرش» توافق بسیار کمتر از ۹۰ روز در نظر گرفته می‌شد.

    با این حال، سدهای پیش بینی شده‌ای که چنین بازه‌ای را ضروری کرده بودند با خردورزی سیاست‌گذاران خارجی در ایران و مقاومت الیت حاکم بر کاخ سفید شکسته شدند تا در پایان دوره سه ماهه پس از نهایی شدن توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهان، برنامه جامع اقدام مشترک «پذیرفته» شود.
  • دو کلمه حرف حساب...

    سمیرا نوری
    ما چرا برندها را می‌‌خریم یا نمی‌خریم؟ این پرسشی است که می‌‌توان از جوانان جامعه ایرانی پرسید. خیلی‌ها هستند که زندگیشان با خرید برندها معنا و مفهوم پیدا می‌‌کند.
    برای پیدا کردن مصادیق این نوع آدم‌ها، می‌‌توانید به برخی پروفایل‌ها در شبکه‌های اجتماعی سر بزنید. یا چرا راه دور برویم. همین که نگاه دقیق‌تری به دور و برتان بیندازید یا بروید سمت مغازه‌هایی که اجناس برند می‌‌فروشند یا نمایندگی برندها را در اختیار دارند می‌‌توانید به سادگی مصادیقش را بیابید، اما در کنار این طیف از جوانان، تعداد پرشماری هم هستند که برایشان اهمیتی ندارد چیزی که می‌‌پوشند، برند است یا نه! آنها معمولا کسانی هستند که دست کم یک بار گذرشان به شعر مشهور «گر نبود جامعه اطلس تورا/ دلق کهن ساتر تن بس تو را» افتاده است، اما در این می‌ان تعداد قابل توجهی هم هستند که اگر چه توانایی خرید اجناس مارک دار را دارند، اما رفتارشان را سامان‌مند کرده‌اند و به‌جای اینکه از برندهای خارجی خرید کنند، از برندهای داخلی خرید می‌‌کنند هرچند که در بیشتر قریب به اتفاق موارد، ‌برندهای ایرانی در مقایسه کیفی با مشابه خارجی شان، ‌برتری ویژه‌ای ندارند.
  • زمان مناسب برای خرید خودرو

    خرید در زمان رکود بهترین فرصت برای خریداران است. جمله‌ای که بسیاری از کارشناسان اقتصادی در زمینه خرید کالاهای بادوامی چون مسکن و خودرو به مردم پیشنهاد می‌دهند.
    در تازه‌ترین اظهار‌نظر علی‌ طیب‌نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی نیز براساس همین منطق اقتصادی، شرایط کنونی بازار را بهترین وضعیت برای خرید کالاها دانسته و تاکید کرده که این پیشنهاد را به‌عنوان وزیر اقتصاد به مردم ارائه نمی‌دهد بلکه به‌عنوان یک شهروند و کارشناس اقتصادی چنین توصیه‌ای دارد؛ بنابراین اگر کسی قصد خرید کالایی را دارد، حتما و حتما اکنون بهترین فرصت برای مراجعه به بازار است.
  • آغاز اجرای برجام

    سرانجام پس از ماه‌ها مذاکره فشرده و فراز و فرودهای فراوان، فرصت ۹۰ روزه بررسی برجام در پایتخت های‌ کشورهای ایران و ۱+۵ به پایان رسید و ۲۶ مهرماه همزمان با فرارسیدن روز «پذیرش»، برجام بالاخره رنگ و بوی اجرایی به خود گرفت. بعد از گذشت برجام از مراحل قانون‌گذاری به خصوص در مجالس ایران و آمریکا روز یکشنبه همزمان اتحادیه اروپا و آمریکا لغو تحریم‌های ایران را اعلام کردند.
    طرفین رسما آمادگی خود را برای اجرای تعهدات‌شان با صدور فرمان‌های جداگانه‌ای توسط رئیس‌جمهوری آمریکا، شورای وزیران اتحادیه اروپا و نیز بیانیه مشترک ظریف و موگرینی اعلام کردند.
  • در جست‌وجوی دلایل کند شارژ شدن گوشی‌های اندرویدی‌

    اغلب کاربران گوشی‌های موبایل اندرویدی با مشکل کند شارژ‌شدن این گوشی‌ها مواجه هستند.
    در واقع این مشکل به دلایل مختلف ایجاد می‌شود که می‌خواهیم در اینجا با بعضی از مهم‌ترین آنها و البته راه‌حل‌های مناسب آشنا شویم. اگر شما هم یک گوشی اندرویدی داشته باشید، احتمالا آن روزهایی را که سبز شدن ستون شارژ باتری فقط ۱۵ دقیقه از شما زمان می‌گرفت، به خاطر دارید و قطعا برای آن روزهای طلایی دل‌تنگ شده‌اید. البته ممکن است گوشی شما از همان روزهای اول با مشکل شارژ آهسته روبه‌رو‌ بوده باشد، اما دلیل بسیاری از مشکلات پیش‌آمده در شارژدهی باتری، مرور زمان و استفاده مداوم و نادرست از آن است.
  • ریشه‌های تاریخی برنددوستی در ایران

    شمیم زمانی
    قریبا بر کسی پوشیده نیست که مصرف در ایران در طول چند دهه گذشته یک روند صعودی داشته و این موضوع به‌ویژه در چند سال اخیر مورد توجه جامعه شناسان و اقتصاددانان بوده است. روند افزایش گرایش ایرانیان به مصرف و در این میان مهم‌تر از همه افزایش تمایل جامعه به مصرف برندها و مارک‌ها خود داستان دیگری است که جامعه شناسان متعددی آن را به ظهور طبقه‌ای جدید به نام طبقه «تن آسا» ارتباط می‌دهند.

    در واقع منظورشان طبقه‌ای است که نو ظهور است، پول دارد و به لحاظ مصرف فرهنگی با طبقه متمول پیشین تفاوت‌های بنیادی دارد.
  • ۲۵میلیون وام خودرو

    از بسته اقتصادی دولت که رونمایی شد یکی از سیاست‌های پولی آن بیش از دیگران رخ‌نمایی می‌کرد. پرداخت تسهیلات خرید خودرو در قالب وام یا عقد دین که با نرخ سود ۱۶ درصد و ۷ ساله به متقاضیان خرید خودروی داخلی اعطا می‌شود. باید منتظر نشست و دید که آیا این سیاست که با هدف بازگرداندن مشتریان به بازار خودرو صورت گرفته، گره از رکود این بازار باز می‌کند یا باز هم انتظار برای خرید خودروهای باکیفیت‌تر که ظاهرا با لغو تحریم‌ها به ایران خواهند آمد، همچنان بازار خودرو را در شرایط انتظاری خواهد گذاشت.
    .
  • مک دونالد در لاله زار، فلافلی در منهتن

    در این دوره که پساتحریم نامیده شده است هر روز خبر تازه‌ای از برندها می‌شنویم. مک‌دونالد به ایران می‌آید. فولکس در حال قرارداد بستن با یک شرکت خودروسازی ا‌ست و رنو می‌خواهد نیمی از سهام شرکت دیگری را داشته باشد.
    پیش‌بینی می‌شود ورود احتمالی برندهای خارجی به ایران منجر به رونق صنعت تبلیغات ‌شود و کسب‌و‌کارهای اینترنتی هم منتظر حضور رقبا یا مشتری‌های خارجی هستند. اما این تمام ماجرا نیست، بلکه ورِ خوش ماجراست که خود را به ما عرضه می‌کند. در طرف دیگر ماجرا، به قول شبکه اول تلویزیون دولتی آلمان «مردم ایران به‌عنوان یک کشور برخوردار از منابع درآمدی حاصل از صادرات نفت و گاز امیدوارند تا پس از پایان تحریم‌ها مصرف‌کننده کالای غربی باشند.
  • یافتن یک منتورخوب در مسیر شغلی

    سید امیر تقی‌آبادی
    طبق نظرسنجی از مدیرعامل‌های شرکت‌های مختلف به نظر می‌رسد ۸۰ درصد آنها منتور داشته‌اند. منتور هم خود یک شکل از رهبر است که دیگران را برای رسیدن به اهداف‌شان راهنمایی می‌کند. رابطه‌ منتور و فرد یک رابطه دوطرفه است و تا زمانی که این رابطه برای دوطرف مفید باشد، می‌تواند اثربخشی بسیاری ایجاد کند. منتور کسی است که می‌تواند نقش یک راهنما و دوست را ایفا کند. ممکن است دقیقا در زمینه‌ مسیر شغلی شما تجربیاتی داشته باشد؛ اما ضروری نیست. اغلب اوقات، بهترین منتور تنها یک شنونده‌ خوب، یک معلم و یک دوست است.
  • بازگشت امید به بورس؟

    در روز اجرایی شدن برجام، شاخص کل بورس با جهش ۸۲۶ واحدی بیشترین رشد از زمان اعلام توافق هسته‌ای را به ثبت رساند و وارد کانال ۶۳ هزار واحدی شد. هر چند هیجان رشد شاخص روز دوشنبه کمتر از روزهای قبل بود اما کارشناسان از آینده بازار سرمایه امیدوارانه سخن می‌گویند. چرا که با خوش‌بینی به وجود آمده نسبت به لغو تحریم‌ها در آینده‌ای نه چندان دور و نیز سیاست‌های حمایتی دولت برای خروج از رکود، موجی از امید به بازار سهام بازگشته و برشتاب ورود سرمایه‌های خرد به بازار افزوده است.
    .
  • بازارهای زنانه برای نمایش اعتبار مردانه

    روشنک مرادی
    در دهه‌های اخیر، زنان که هم حضور بیشتری در عرصه‌های شغلی و تحصیلی یافته‌اند و هم در اثر تغییر سبک زندگی غالبا مسوولیت خرید و تهیه اقلام مصرفی خانواده‌ها را برعهده گرفته‌اند، بیشتر مخاطب تبلیغات مصرفی شده و نحوه حضور و الگوهای ارزشی و نگرشی و رفتاری آنها تاثیرات فردی و اجتماعی مهم‌تری بر جا گذاشته است.
    وبلن از جمله جامعه‌شناسانی بود که به موضوع مصرف و نقش زنان در این مورد توجه کرده است. به عقیده وبلن در طبقه ‌مرفه جدید، نوعا زنان هستند که زندگی اجتماعی را سازماندهی می‌کنند.
  • نقش‌آفرینی ایران در منطقه

    ایران این هفته برای اولین بار میزبان نشست مقدماتی کنفرانس امنیتی مونیخ بود. نشستی که وزیر خارجه آلمان را بعد از ۱۲ سال به تهران کشاند تا با حضور چند وزیر خارجه منطقه‌ و دیپلمات‌های برجسته اروپایی درباره تحولات منطقه‌ای و خصوصا نقش ایران در حل مسائل سوریه و عراق به تبادل نظر بپردازند. برگزاری این نشست نشان داد که دیپلماسی هسته‌ای ایران به الگویی برای حل و فصل بحران‌های جهانی تبدیل شده و زاویه‌دید اروپایی‌ها نسبت به نقش‌آفرینی ایران در حل معضلات منطقه‌ای و جهانی تغییر کرده است.
    .
  • روسیه در پی مات کردن آمریکا

    پوتین با حمله به سوریه کاملا روشن کرده است که هیچ راه‌حلی در منطقه بدون روسیه متصور نیست و به همین دلیل، مسکو برای رسیدن به اهداف خود اعتراضات آمریکا را نادیده گرفت. پوتین به‌طور مستقیم باعث شکل‌گیری مساله‌ای شده که اکنون در قلب مشکلات اروپا است:
    سیل مهاجرانی که از خاورمیانه و به‌دلیل جنگ وارد اروپا می‌شوند. حتی اگر پوتین در نهایت نتواند اسد را در قدرت حفظ کند اما به یک دستاورد رسیده است. آن دستاورد چیست که لرزه بر اندام اروپا انداخته است؟ دستاورد کرملین این است: حتی اگر اروپایی‌ها رسما اعلام نکنند اما پوتین توانسته پیوندی میان سوریه و اوکراین برقرار کند و در نشست «گروه نورماندی» [متشکل از سران روسیه، آلمان، فرانسه و اوکراین] حمایت دوفاکتوی آلمان و فرانسه در راستای هدف خود مبنی بر تغییر قانون اساسی اوکراین برای فدرالیزه کردن شرق این کشور را به دست آورد.
  • اهمیت باتری خودرو

    امیررشیدمهرآبادی
    فصل سرما آغاز شده و یکی از مهم‌ترین قسمت‌های خودرو که در این آب‌وهوا بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد باتری خودرو است. فصل سرما آغاز شده و یکی از مهم‌ترین قسمت‌های خودرو که در این آب‌وهوا بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد باتری خودرو است. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چرا در این فصل باتری اهمیت پیدا می‌کند؟در جواب این سوال باید گفت که در هوای سرد، روشن شدن موتور و آغاز به کار آن کمی مشکل‌تر از هوای گرم بوده و نیاز به انرژی بیشتری دارد. اما این انرژی از کجا تامین شده و چه منبعی این میزان انرژی را تامین می‌کند؟

    رایج‌ترین انواع باتری که در اتومبیل استفاده می‌شوند عبارتند از: باتری‌هایی که به مراقبت کم نیاز دارند یا غیر سیلد بوده و باتری‌های بدون نیاز به مراقبت، یا سیلد که استفاده از آنها امروز رواج پیدا کرده و در بازار به نام اتمی مشهورند.
  • ایده های خلاقانه یک شبه عملی نمی شوند

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد
    شما می‌توانید مهارت‌های خلاقانه خود را با تمرین بهبود ببخشید. در اینجا دو عادت بسیار مهم که باید خود را با آنها وفق دهید بیان شده است.
    افسانه‌های قدیمی به سختی از بین می‌روند. در جهانی که به شدت به داستان‌های قهرمان‌پرورانه کارآفرینی علاقه دارد، یکی از این افسانه‌ها «افسانه نبوغ تنها» است. همه ما داستان‌هایی در تمجید از نبوغ استیو جابز، ایلان ماسک (Elon Musk) (بنیانگذار شرکت‌هایی همچون تسلا موتورز، پی‌پال و اسپیس‌اکس) یا مارک زاکربرگ شنیده‌ایم. چالش‌ «تئوری مرد بزرگ» کارآفرینی می‌تواند تبدیل به یک مشکل شود.
  • بسته اقتصادی باز شد

    به فاصله چند روز پس از آنکه رئیس‌جمهور از آماده باش برای جهش اقتصادی در کشور خبر داد، سه مقام اقتصادی کابینه یازدهم هم از یک بسته اقتصادی رونمایی کردند که در آن نسخه‌ای پولی برای درمان رکود کشور پیچیده شده بود.
    این نسخه که البته تنها برای ۶ماهه دوم امسال در نظر گرفته شده با هدف تحریک تقاضا و جلوگیری از کاهش یا منفی‌شدن نرخ رشد اقتصادی صورت گرفته است. براساس آنچه نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، طیب‌نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی و سیف رئیس کل بانک مرکزی اعلام کردند بسته جدید خروج از رکود به‌طور کامل برگرفته از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است که برای پوشش دوره تصویب برجام تا لغو تحریم‌ها را دربرمی‌گیرد.
  • مُسکّن ۲۵ میلیونی

    مرجان شهریاری
    دبیر گروه خودرو
    دولت طی هفته جاری در حالی از بسته سیاستی ضدرکود خود رونمایی کرد که صنعت خودرو در بسته مذکور جایگاه ویژه‌ای دارد. در بسته پیشنهادی دولت تلاش شده تا صنعت خودرو از بحران کنونی نجات پیدا کند.

    اما مهم‌ترین دلیل بحران‌زدگی در صنعت خودرو افت شدید تقاضا در بازار عنوان می‌شود. هرچند دلایل روشنی برای قهر مشتریان با بازار خودرو عنوان می‌شود اما افزایش چندین‌باره قیمت‌ها طی سه سال گذشته خود دلیل قاطعی بر دوری مشتریان از بازار است. با توجه به رفتار مشتریان هم‌اکنون خودروسازان با زیان انباشته‌ای معادل ۴۲۰۰ میلیارد تومان روبه‌رو هستند و از سوی دیگر موجودی انبارها نیز به بیش از ۱۰۰ هزار خودرو رسیده است.