شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • تفکر زنده

  • هاشمی و سوگوارانِ امیدوار

    محمود صدری
    روزنامه نگار

    این روزها خانواده و دوستداران پرشمار هاشمی رفسنجانی سوگوار او هستند. خودش هم ناشاد و دلشکسته از این جهان رفت. اما ارثیه‌ای که برای خانواده و دوستدارانش گذاشت، همه‌اش از جنس شادمانی و امید است. او نخستین سیاستمدار ایرانی بود که زندگی خوب و زیبایی ظاهری را جزو حقوق شهروندان و از فضایل انسانی خواند و مردم را به پرهیز از ریاضت‌های غیرضروری و دوری گزیدن از نمایش زهد و سالوس دعوت کرد. این نگاه که جانمایه تلقی او از مفهوم زندگی اجتماعی بود، پاره‌ای از منظومه فکری بزرگتری بود که نشاط سیاسی و شکوفایی اقتصادی، پاره‌های دیگرش بودند.

  • عکس خبری - ۲۳ دی ۹۵

  • ادامه غافلگیری‌های ترامپ

    در واپسین روزهای باقی مانده تا به قدرت رسیدن ترامپ، غافلگیری‌های رئیس‌جمهور منتخب همچنان ادامه دارد. دونالد ترامپ در اقدامی بی‌سابقه از تمامی سفرای آمریکا در سایر کشورهای جهان خواست تا پیش از تحلیف وی، با تقدیم استعفای خود به آمریکا باز گردند. این غافلگیری در کنار دفاع توییتری ترامپ از برقراری رابطه با روسیه و احمق خواندن مخالفان از یک سو و انتشار اخباری از اختلافات تیم انتقال قدرت و جیمز ماتیس گزینه وزارت دفاع از سوی دیگرموجب شده تا تنش‌ها پیش از تحلیف ترامپ به اوج خود برسد.

    .
  • اعتراض سینماگران

    اعلام اسامی فیلم‌های بخش رقابتی جشنواره فیلم فجر با انتقاد شدید سینماگران روبه‌رو شد. آن هم زمانی که مشخص گردید یک سوم فیلم‌های منتخب ساخته کارگردانان فیلم اولی است و برخی دیگر از کارگردانان هم به تازگی ساخت فیلم بلند را تجربه کرده‌اند. این در حالی است که سینماگران مطرحی چون تهمینه میلانی، کیانوش عیاری و بهمن فرمان آرا از حضور در بخش سودای سیمرغ بازمانده‌اند. برخی منتقدان نسبت به هیات انتخاب فیلم‌ها اعتراض داشته و توجه زیاد به جوانان و فیلم اولی‌ها را مانع گرم شدن تنور جشنواره می‌دانند.

  • عقب‌نشینی ترکیه ازعراق؟

    همزمان با رویکرد جدید ترکیه در سوریه، این کشور پس از ماه‌ها کشمکش بر سر حضور نظامی در عراق، پذیرفت که خاک عراق را ترک کند. تنش بین این دو همسایه زمانی شروع شد که ترکیه ادعا کرد به درخواست دولت اقلیم کردستان عراق در بعشیقه، نظامیانش را به شمال عراق جهت آموزش نیروهای کُرد، اعزام کرده است. دولت عراق ضمن درخواست خروج این نیرو‌ها از خاک کشورش، حضور آنهارا نقض فاحش حاکمیت عراق خوانده بود. طی ماه‌های اخیر دولت ترکیه به احیای روابط خود با برخی همسایگان پرداخته است.

    .
  • اختلاف خانوادگی میان دو قوه

    واکنش رئیس قوه‌قضائیه به اظهارات رئیس‌جمهور درباره پرونده متهم نفتی و انتقادات وی درباره کوتاهی برخی وزارتخانه‌ها در پیگیری این پرونده موجب شد تا اختلافات میان قوه‌قضائیه با قوه مجریه بر سر روند رسیدگی به این پرونده جنجالی، علنی شود و در عین حال پاسخگویی پینگ پنگی هر یک از مسوولان دو قوه را در پی داشته باشد. پس از طرح ایراداتی از سوی آملی لاریجانی به سه وزارتخانه درخصوص کم‌کاری در پرونده زنجانی، وزارتخانه‌های امور خارجه، اطلاعات و نفت به این اظهارات پاسخ دادند و اقدامات خود در پیگیری این پرونده را تشریح کردند.

  • تکرار سناریوی استعفا

    گلایه برانکو از سرمربی پرتغالی تیم ملی بر سر حضور سرخپوشان در اردوی تمرینی امارات یک بار دیگر بهانه به دست کی روش داد تا استعفای خود از سرمربی‌گری تیم ملی را اعلام کند. او این بار طبق بیانیه فیسبوکی‌اش بعد از جلسه پنج ساعته با تاج، نبود امکانات و خلأ اقتدار در رأس فدراسیون را دلیل کناره‌گیری عنوان کرده است. سناریوی تکراری استعفا در شرایطی اتفاق افتاده که تیم صدرنشین گروه اول آسیا در راه جام جهانی زمان زیادی تا آغاز مجدد مسابقات مقدماتی ندارد و انتخاب سرمربی جدید تقریبا غیرممکن است.

    .
  • طرح گفت‌وگوی ملی

    همزمان با رسانه‌ای شدن اختلافات میان رؤسای قوا، محمدرضا عارف رئیس مجمع نمایندگان تهران از پیگیری طرح گفت‌وگوی ملی در پارلمان از سوی اصلاح‌طلبان خبر داد. او در حالی می‌خواهد این ماجرا را در مجلس کلید بزند که گفته با تدبیری که عزیزان ما در فراکسیون امید داشتند، می‌خواهیم گفت‌وگو را در سطح مجلس به‌طور جدی دنبال کنیم تا الگویی برای جامعه شود. در عین حال بسیاری از نمایندگان و سیاسیون کشور، بر این باورند که تنها راه برون‌رفت از وضع موجود، گفت‌وگو در یک فضای صمیمی است.

    .
  • گلدن گلوب در تسخیر «لالا‌لند»

    مراسم اعطای جوایز هفتادوچهارمین دوره جوایز سینمایی و تلویزیونی گلدن گلوب در حالی به پایان رسید که اصغر فرهادی از دریافت دومین گوی طلایی بازماند و جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان به فیلم «Elle» (او)رسید. در همین حال دو فیلم «لالا لند » و «مهتابم» توانستند عنوان بهترین فیلم‌های موزیکال/ کمدی و درام را از آن خود کنند. لالا لند ساخته دیمین شزل در هفت بخش نامزد بود که موفق شد در همه این هفت رشته برنده شود و موفق‌ترین فیلم این دوره لقب بگیرد. در بخش تلویزیونی نیز سریال «مدیر شب» بیشترین جوایز را گرفت.

  • انتقال جنجالی بیمه سلامت

    یکی از جنجالی‌ترین تصمیمات نمایندگان در حوزه سلامت هفته پیش در جریان بررسی لایحه ششم در خانه ملت گرفته شد. زمانی که با مصوبه مجلس تولیت سازمان بیمه سلامت از وزارت رفاه گرفته و به وزارت بهداشت سپرده شد. اگرچه آرزوی دیرینه وزارت بهداشت تجمیع و یکپارچه کردن همه بیمه‌ها با یکدیگر است، اما نمایندگان با انتقال شورای عالی بیمه به وزارت بهداشت مخالفت کردند. در همین حال نوبخت، نماینده دولت در بررسی برنامه ششم از تهیه لایحه‌ای برای تعیین تکلیف بیمه‌ها برای تقویت سیستم سلامت خبر داد.

    .
  • ادامه حذف یارانه پردرآمدها

    نمایندگان مجلس در قالب برنامه ششم دولت را مکلف کرده‌اند با حذف خانواده‌های پردرآمد از لیست یارانه‌بگیرها بر حداقل دستمزد مستمری‌بگیران کمیته امداد و سازمان بهزیستی اضافه کند، در عین حال وزیر کار هم از حذف یارانه ۳ میلیون نفر دیگر از پردرآمدها با ارسال پیامک به سه گروه درآمدی خبر داده است. اگرچه ربیعی خیلی زود با تصحیح سخنان خود گفت که حذف ۳ میلیون نفر دیگر، در برنامه فعلی دولت نیست اما موضوع شناسایی خانوارهای پردرآمد همواره پاشنه آشیلی برای دولت در هدفمندی یارانه‌ها بوده است.

    .
  • ساماندهی واردات خودرو - ۲۳ دی ۹۵

    ساماندهی واردات خودروهای برخی برندهای مشهور همزمان با دستورالعمل اخیر معاون اول رئیس‌جمهور به وزارت صنعت در زمینه جلوگیری از ثبت‌سفارش خودروهای فاقد نمایندگی مجاز فروش و خدمات پس از فروش در شرایطی آغاز شده که در حال حاضر واردکننده‌های مجاز ۴۹ درصد و واردکنندگان متفرقه سهم ۵۱ درصدی از بازار را در اختیار دارند. در همین حال کارشناسان بر این باورند چنانچه در لیست جدید تنها ۱۴ شرکت قادر به ثبت سفارش ۳۶ مدل خودرو شوند، احتمالا بازار وارداتی‌ها دچار اختلال می‌شود.

    .
  • درگذشت ناگهانی آیت‌الله

    خبر کوتاه بود و جانکاه. کمتر کسی انتظار شنیدن خبر درگذشت آیت‌الله هاشمی در این برهه زمانی را داشت. چند ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری و نقش بی‌بدیل وی در همراهی مردم و نیز ایجاد اعتدال در نیروهای میانه‌روی ایران غیر قابل انکار است. اما مرگ خبر نمی‌دهد و درست در زمانی که انتظارش را نداری از راه می‌رسد. درحالی‌که عصر یکشنبه ابتدا خبرهایی از بستری شدن این انقلابیِ مصلح به علت عارضه قلبی در بیمارستان شهدای تجریش به گوش می‌رسید، اما خیلی زود خبرهای ضد و نقیضی از احتمال درگذشت وی و حضور پرشمار مردم تهران در مقابل بیمارستان در فضای مجازی پخش شد که به سرعت شبکه‌های اجتماعی را درنوردید و خبر اول رسانه‌های خارجی شد.

  • حمایت از کسب‌وکار اینترنتی

    وزیر ارتباطات در واکنش به جبهه‌گیری اصناف قدیمی نسبت به کسب‌وکارهای اینترنتی گفت نمی‌توانیم ابزارهای مدرن داشته باشیم، ولی به سبک ۲۰ سال پیش زندگی کنیم. همزمان با حضور بیشتر مردم در فضای مجازی و رونق گرفتن کسب‌وکارهای اینترنتی، انتقاداتی از سوی فعالان مشاغل مختلف به این گونه کسب‌وکارها وارد شد. بازار داغ تاکسی‌های اینترنتی که اخیرا صدای صنف تاکسیرانی را درآورده موجب شد تا وزیر ارتباطات با دفاع از تقویت فضای مجازی و ایجاد شغل‌های جدید به حمایت از این مشاغل نوپا بپردازد.

    .
  • نرمش سعودی برای حج ؟

    گمانه‌زنی‌ها درباره ارسال دعوت نامه از سوی سعودی‌ها برای حضور ایران در مناسک حج این هفته با اعلام رسمی مقامات به حقیقت پیوست و مشخص شد که عربستان از طریق نمایندگی خود در نیویورک، دعوت‌نامه‌ای را برای حضور ایران در جلسات هماهنگی حج ۹۶ ارسال کرده است. این در حالی است که سرپرست حجاج ایرانی از اعزام هیاتی برای مذاکره با عربستان خبر داده است. چندی پیش، علی مطهری ارسال دعوت نامه از سوی عربستان را نرمش سعودی‌ها خواند که البته باید حتما با جبران فجایع گذشته همراه باشد.

    .
  • نامه سیف برای وصول معوقات

    رئیس کل بانک مرکزی در نامه‌ای با تعیین ۵ ماموریت برای بانک‌ها و موسسات اعتباری، از هدف‌گذاری این بانک برای کاهش نسبت مطالبات غیرجاری به ۵ درصد خبرداده است. نسبت مطالبات غیرجاری از نرخ ۶/ ۱۳ درصد در زمان آغاز به کار کمیته فرادستگاهی رسیدگی به مطالبات غیرجاری بانک‌ها در پایان شهریور ۹۳ به نرخ ۱۱ درصد در شهریور سال جاری، کاهش پیدا کرده است و هدف‌گذاری برای کاهش ۶ درصدی این مطالبات منجر به کارآیی هرچه بهتر بانک‌ها در تامین منابع مالی تولید کشور خواهد شد.

    .
  • مقررات پرپیچ و‌خم واردات خودرو

    مرجان شهریاری
    دبیر گروه خودرو

    تدوین مقررات و دستورالعمل‌های اجرایی واردات خودرو در هر دولتی موضوعی مناقشه برانگیز بوده، در دولت یازدهم نیز این مقررات چندین بار دستخوش تغییرات شده است. قرار گرفتن در شرایط پساتحریم و همچنین ساماندهی بازار وارداتی‌ها از عوامل مهم تغییرات در دستورالعمل واردات خودرو در دولت یازدهم بوده حال آنکه برخی واردکنندگان رسمی و غیررسمی از شرایط موجود بهره کافی بردند و برخی دیگر نیز از سایت ثبت سفارش ورود خودرو به کشور محو شدند. در این بین به نظر می‌رسد که مسوولان صنعتی و تجاری دولت یازدهم، به‌دلیل نابسامانی واردات خودرو در دولت گذشته چاره‌ای جز تغییر مقررات نداشتند.

  • ارزیابی مجدد یا عقب‌نشینی تاکتیکی؟

    بهنام ناصح
    عضو گروه فرهنگ و هنر

    هرگاه کار جامعه به‌طور عام و کار فرهنگ و هنر به‌طور خاص به انتخاب صرفا سلیقه‌ای کشیده شود، صدای اعتراضات به اوج می‌رسد. بدیهی است هر انتخابی و گزینشی، لاجرم به نوعی سلیقه می‌آمیزد که به کام برگزیده نشدگان خوش نمی‌آید، ولی تاسف جایی است که غربال به‌دستان بدون ملاک و معیار مشخصی تنها میزان گزینش را سلیقه خود قرار دهند؛ ماجرایی که گویی در جشنواره فیلم فجر امسال تا حد زیادی اتفاق افتاد و کارگردان‌های مطرحی چون تهمینه میلانی، کیانوش عیاری، شهرام مکری و بهمن فرمان‌آرا از بخش رقابت برای به دست آوردن سیمرغ بلورین جشنواره کنار گذاشته شده‌اند.

  • آینده سیاسی ایران بعد از آیت الله رفسنجانی

    نیلوفر منصوریان
    عضو گروه خبر

    آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یکشنبه عصر درسن ۸۲ سالگی در گذشت. مردی که سیاست ایران در هر دوره‌ای متاثر از نام او بوده است. آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در شرایطی دارفانی را وداع گفت که تنها چند ماه به انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ باقی است. او در پیروزی اعتدال‌گرایان در انتخابات دوره یازدهم ریاست‌جمهوری نقش بسزایی ایفا کرد. در واقع انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۲، برای هاشمی رفسنجانی یک پیروزی بزرگ بود؛ زیرا او نقش غیرقابل انکاری را در وحدت نیروهای اصلاح‌طلب و محافظه‌کاران میانه‌رو برای پشتیبانی از حسن روحانی ایفا کرد.

  • آتش‌بس میان قوا

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر

    بگومگوهای روسای دو قوه مجریه و قضائیه طی دو هفته اخیر، یکی از اصلی‌ترین سوژه‌های رسانه‌ها بود؛ موضوعی که از طریق سخنرانی و فضای مجازی به پاسخ‌های مکرر حسن روحانی و صادق آملی لاریجانی به یکدیگر منجر شده و در این میان، نام بابک زنجانی حلقه اتصال این بگومگوها بود. ماجرا به سخنان رئیس‌جمهور در تاریخ ۸ دی‌ماه باز می‌گردد که خواست دولت را قرار گرفتن پرونده بابک زنجانی در اختیار وزارت اطلاعات اعلام کرد. این اظهارات پاسخ آملی لاریجانی را در پی داشت او از دولت به‌دلیل دنبال نکردن رد پول‌های بابک زنجانی در خارج از کشور انتقاد کرد.

  • برانکو حق دارد یا ندارد؟

    وحید نمازی

    ۱- برانکو حق دارد ناراحت باشد. بازیکنان ملی‌پوش باشگاهش بیش از ۱۰۰ روز سال در اختیار تیم‌ملی بوده‌اند و این عدد برای تیمی که نباید در تورنمنت متمرکزی حضور داشته باشد، زیاد است. اهمیت صعود تیم‌ملی به جام‌جهانی و چربش زور کی‌روش به فدراسیون و سازمان لیگ، موجب شده تا فرمان این فصل لیگ به دست کی‌روش بیفتد تا او با در اختیار گرفتن بیش از اندازه بازیکنان تیم‌ملی، راهش را برای رسیدن به جام‌جهانی روسیه هموارتر کند. نگاهی به وضعیت حضور لژیونرهای ایرانی در اردوهای تیم‌ملی بیندازید؛ آنها نهایتا در زمان‌های مجازی که فیفا تعیین کرده به تیم‌ملی ملحق می‌شوند و زیر نظر کی‌روش تمرین می‌کنند، اما بازیکنان لیگ برتری خودمان تقریبا بلافاصله پس از تعطیلی‌های پیاپی لیگ در اختیار کادر فنی تیم‌ملی قرار می‌گیرند تا فرصت استراحت کافی از آنها گرفته شود و این برای مربیانی مثل برانکو که ملی‌پوشانش را کمتر از ۱۰۰ روز سال در اختیار داشته، فاجعه بار خواهد بود.

  • پدرت را بیشتر دوست داری یا مادرت را؟!

    در شرایطی که فضای حاکم بر فوتبال ایران خیلی آرام شده بود، هیچکس تصورش را هم نمی‌کرد ناگهان دوباره شهر به هم بریزد و برانکو و کی‌روش، یک تقابل جدی دیگر را ترتیب بدهند. موضوع از زمانی شروع شد که فدراسیون فوتبال تصمیم گرفت در تعطیلات سال نوی میلادی که با نیم‌فصل لیگ شانزدهم مصادف بود، یک اردوی خارجی برای تیم ملی کشورمان ترتیب بدهد. ابتدا قرار بود در این اردو تیم کی‌روش یک مسابقه تدارکاتی مقابل مراکش داشته باشد، اما بازی مد نظر لغو شد تا اصل برگزاری اردو در دوبی زیر سوال برود. اعتراض برانکو به برگزاری این اردو با حضور هفت بازیکن کلیدی او، سرآغاز درگیری تازه مربی کروات با کارلوس کی‌روش بود.

  • درمان به‌جای پیشگیری

    ۱- معادله کی روش - برانکو، آنقدرها هم پیچیده و لاینحل نیست که فدراسیون فوتبال به‌عنوان متولی فوتبال ایران برای پایان دادن به این مناقشه نیاز به این همه زمان و اتلاف وقت داشته باشد. صورت مساله آنقدر هم نامفهوم نیست؛ یک مربی باشگاهی با تکیه بر هواداران پر تعداد، سابقه مربیگری در تیم ملی و البته شکر آب بودن رابطه‌اش با سرمربی وقت تیم ملی، از اردویی که به زعم خودش ضروری نبوده انتقاد کرده اما هرگز نگفته که بازیکنانش را به تیم ملی نمی‌دهد بلکه از زیاد شدن تعداد ملی پوشانش استقبال هم کرده است. تاختن برانکو به برنامه‌های فدراسیون و برنامه‌ریزانش با اینکه به شدت نکوهیده و در زمان حساس فعلی، نابجا است، اما آنچنان جرم بزرگی هم نیست که جزایش گردن زدن و از هستی ساقط کردن باشد!

    ۲- کی روش و برانکو پایگاه‌های مردمی قوی و هواداران پر تعدادی دارند.

  • پسا کی‌روش

    رضاخدادادی

    کی‌روش از آخرین حربه خود برای به زانو در آوردن رقیب استفاده کرد و با کلید واژه استعفا باردیگر فوتبال ایران را با شوک بزرگی مواجه ساخت. فدراسیون فوتبال قویا استعفا را رد کرد و اتفاقات بعد از آن را هم که می‌دانید. فارغ از آنکه میان کی‌روش وبرانکو چه گذشت که کار به اینجا کشید یا ناتوانی مدیران فوتبال ایران درجمع کردن بحران،تصمیم کی‌روش اهالی فوتبال را باردیگر با پرسشی مهم و واقعیتی تلخ وعریان روبه رو ساخت و آن اینکه اگر قرار به اصرار و پایبندی او به این استعفا باشد تکلیف فوتبال ایران چیست و چگونه مربی‌ای را از دست می‌دهد؟ منتقدان کی‌روش امروز داغ هستند و البته مواضع تند و تیزی را هم نسبت به رفتارهای بعضا دیکتاتور‌مآبانه او اتخاذ کردند.

  • مسی از وسط نصف شد!

    مرتضی پیچکا 

    دعوای زرگری برانکو و کی روش هرچه نداشت، تا مدت‌ها سوژه در اختیار رسانه‌ها قرار داد. خصوصا که این ماجرا با استعفای کی‌روش وارد فاز جدی‌تری هم شد. پینگ‌پنگ آنها یک هفته‌ای ادامه داشت. مرد کروات می‌گفت و مرد پرتغالی هم پاسخ می‌داد. در این میان اتفاق نادری که به نظر نمی‌رسد در جای دیگری به جز ایران رخ دهد، دیپورت هفت ملی پوش پرسپولیس از اردوی امارات به تهران بود که مطمئنا هم تیم ملی و هم سرخپوشان پایتخت را در ادامه مسیر دچار یک بحران دوگانه خواهد کرد.

  • اثرگذاری ماندگار آیت‌الله

    زینب موسوی 

    درگذشت ناگهانی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، کشور را در بهت فرو برد. این بهت به نظر می رسد در آینده سیاسی ایران بی تاثیر نخواهد بود. هرچند غلامحسین کرباسچی دبیرکل حزب کارگزاران بر این باور است که الگوهای رفتاری و سیاستی آیت‌الله به سادگی قابل محو شدن نیست، اما به نظر می‌رسد این فقدان کمترین اثرسیاسی خود را در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده نشان می‌دهد. با این همه در این مجال به این موضوع ورود نمی‌کنیم و در گفت‌و‌‌گو با کرباسچی به احتمالات سیاست ایران پس از هاشمی می‌پردازیم.

  • نقش ویژه آیت الله

    داود هرمیداس باوند

    آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو مجلس خبرگان رهبری و رئیس‌جمهور سابق ایران، در تاریخ پس از انقلاب اسلامی، خدمات ارزشمندی را برای کشور انجام دادند. نقش ایشان در ایجاد فضای باز اقتصادی یا ارتباط ایران با کشورهای اروپایی و عربی بسیار تاثیرگذار بود. برای بررسی سیاست‌های ایشان ابتدا باید نگاهی به فرازوفرودهای سیاست خارجی کشور بعد از انقلاب داشته باشیم. در اوایل پیروزی انقلاب سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مشکل خاصی نداشت و از سوی بسیاری از کشورها به رسمیت شناخته شده بود و سفارتخانه‌های کشورمان نیز در دیگر کشورها دایر بود.

  • درگذشت معمار روابط ایران و عربستان

    کامران کرمی

    نام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در حوزه سیاست خارجی بیش از هر چیز با معماری نوین روابط ایران و عربستان گره خورده است. روابطی که امروزه در یک تقابل و تنش آشکار قرار دارد و بیش از هر زمانی نیازمند بازسازی توسط چهره‌ای مدبر و دوراندیش چون هاشمی است که به درستی همکاری و همفکری تهران و ریاض را رافع مشکلات جهان اسلام و بخصوص منطقه خاورمیانه می‌دانست. او جایگاه خاصی نزد مقامات عربستان بخصوص ملک عبدالله پادشاه متوفی پیشین داشت، تا آنجا که در سال ۱۳۸۷، از وی که ریاست مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشت، به‌عنوان مهمان ویژه‌ کنفرانس بین‌المللی گفت‌وگوی اسلامی دعوت شد.

  • واکنش‌های جهانی به درگذشت آیت‌الله

    نیلوفر منصوریان

    «مرد روزهای سخت در گذشت. » این پیامی بود که در نخستین دقایق در گذشت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام در رسانه‌های جهان مخابره شد. پیامی که شاید نزدیک‌ترین و شبیه‌ترین تعبیر به شخصیت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی باشد. اما این تنها تعبیری نبود که نام آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی را ظرف چند دقیقه به ترند جهانی در توییتر تبدیل کرد. چهره کلیدی جنبش میانه رو در ایران، «مرد پراگماتیک نظام ایران»، «و مرد بزرگ» ازدیگر تعابیری بود که رسانه‌های جهان در همان دقایق اولیه مرگ نابهنگام آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در مورد او به کار بردند.

  • ایران پس از رفسنجانی از نگاه خارجی

    شادی آذری

    خبر در گذشت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در رسانه‌های داخلی و خارجی بازتاب‌های گسترده‌ای داشت و بسیاری از رسانه‌های خارجی نیز تلاش کردند تا تصویری شفاف از ایران پس از ایشان به تصویر کشند. آنچه در همه تحلیل‌ها به‌وضوح قابل مشاهده بود این بود که درگذشت ایشان به‌زعم همه رسانه‌های خارجی خلأ جبران‌ناپذیری را برای ایران برجای خواهد گذاشت. در یکی از این تحلیل‌ها، خبرگزاری سی‌ان‌ان با اشاره به درگذشت ایشان نوشت: وی یکی از نقش آفرینان کلیدی در انقلاب سال ۱۹۷۹ بود و از زمان پیروزی جمهوری اسلامی در ایران نزدیک به ۴ دهه پیش، سکان عرصه‌های متعددی را در جمهوری اسلامی به دست گرفت، از ریاست مجلس گرفته تا دو دوره ریاست‌جمهوری طی سال‌های ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۷ و ریاست نهادهای تاثیرگذار روحانیون.

  • هاشمی رفسنجانی؛ اصلاحات اول

    دولت اکبر هاشمی‌رفسنجانی که یک سال پس از پایان جنگ شکل گرفت برآمده از بزرگ‌ترین توافق جامعه سیاسی و جامعه مدنی ایران بود. نظام جمهوری اسلامی پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ تحت پاره‌ای اجبارها و الزام‌ها، به ویژه کاهش توانایی اقتصادی، به دورانی نیاز داشت که کارنامه آن، اثر قابل قبولی پس از جنگ به جا بگذارد. از این جهت نامزد اول و آخر مجموعه نظام جمهوری اسلامی برای اداره دولت در دوران بازسازی، هاشمی‌رفسنجانی بود که در میان روحانیان حاکم فضایل فقاهت و سیاست را توامان داشت و پاره بزرگی از نظام جمهوری اسلامی، او را مرد سیاسی کم‌نظیر می‌دانستند.

  • عمران روستایی- رونق شهری

    <p>دوران هشت ساله ریاست&zwnj;جمهوری آیت&zwnj;الله هاشمی رفسنجانی از جهات گوناگونی مورد توجه بوده است. در حوزه تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که در این هشت سال (۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶) در شهرها و روستاهای ایران رخ داد، دو تفسیر کاملا متفاوت وجود دارد. حامیان این برنامه&zwnj;ها که نوعا طبقات متوسط شهری و تحصیلکردگان هستند، می&zwnj;گویند در پی تحولات چشمگیر در حوزه زندگی اقتصادی، مناسبات اجتماعی و فرهنگی نیز مطلوب&zwnj;تر شده و ایران به هنجارهای جهانشمول نزدیک&zwnj;تر شده است.

  • اصلاحات اجتماعی

    راهی که ایرانیان در دو دهه اخیر در حوزه روابط اجتماعی پیموده‌اند، راهی طولانی و پرتحول و منتهی به شیوه زندگی کاملا متفاوت با گذشته بوده است. اما غوطه‌وری مردمان در بطن و متن این تحول باعث شده است که گاه تغییر رخ داده احساس نشود. بخشی از این تغییر در شیوه زندگی بر اثر جهانی شدن پاره‌ای علایق بشری رخ داده و بخشی دیگر از مناسبات درونی ایران بیرون آمده است. در شیوه جدید، مصرف و گرایش به کالاهای لوکس، سفر و گردش افزایش یافته است و پاره‌ای رفتارها که در گذشته غیرارزشی یا ضدارزشی تلقی می‌شد، اکنون رفتارهایی طبیعی به نظر می‌رسند.

  • طبقه متوسط جان می‌گیرد

    دولت اول هاشمی‌رفسنجانی (۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲) تقریبا همه وظایفی را که برنامه پنج‌ساله اول توسعه برایش مقرر کرده بود، انجام داد. اما سال پایانی این برنامه که با سال اول دوره دوم ریاست جمهوری هاشمی‌رفسنجانی (۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶) همزمان شد، مقاومت‌ها بالا گرفت و دولت ناگزیر شد پاره‌ای برنامه‌های خود را نیمه‌کاره رها کند. نقدها از طرف چپ‌گرایان و راست‌گرایان بود اما از آنجا که در آن ایام، چپگرایان قدرت سیاسی چندانی نداشتند، فشارها فقط توسط راست‌گرایان اعمال شد. این گروه در دوره‌ای که چپگرایان عهده‌دار امور اجرایی بودند، طرفدار اقتصاد آزاد بود.

  • تغییر نگاه به آموزش و جمعیت

    دولت اول هاشمی رفسنجانی که تشکیل شد، آموزش همگانی با چند مشکل روبه‌رو بود. اول تراکم جمعیت در بخش لازم‌التعلیم‌ها که بر اثر بالا رفتن شدید نرخ رشد جمعیت در سال‌های اول انقلاب رخ داده بود. دوم کمبود منابع مادی به‌ویژه فضاهای آموزشی و بودجه خرید مایحتاج مدارس و سوم فقدان نیروهای مجرب آموزشی که جوابگوی جمعیت دانش‌آموزی کشور باشد. مشکل اول در قالب طرح کنترل موالید موردتوجه قرار گرفت و در پایان برنامه پنج‌ساله اول توسعه مهار شد. مشکل دوم با افزایش بودجه آموزشی و سرمایه‌گذاری هرچند محدود بخش خصوصی و یاری خیرین مدرسه‌ساز تا حدودی حل شد و برای مشکل سوم برنامه‌های جامع و راهبردی از طریق بورسیه‌های تحصیلی تدارک دیده شد که اجرای آن هنوزهم ادامه دارد.

  • تحول در انگاره‌های دانشجویی

    مبارزه سیاسی، عادت ثانویه دانشجویان در همه جای جهان است. این مبارزه معمولا در چارچوب انگاره‌های غالب جهانی رخ می‌دهد. دانشجویان جهان در قرن نوزدهم پیروان جدی انگاره‌های آنارشیستی بودند. منظور از آنارشیسم در این نوشتار هرج و مرج‌طلبی که در ایران انگاشته می‌شود، نیست، بلکه اشاره به طریقه سیاسی- فلسفی دارد که معتقد است لوح و ضمیر آدمی پاک است و بی‌حضور دولت و قدرت،‌مردمان مایه آزار یکدیگر نمی‌شوند واگر آگاهی افراد جامعه افزایش یابد آنها قابلیت همزیستی مسالمت‌آمیز و دوستانه را دارند اما دولت‌ها با مداخله خود بخشی از جامعه را علیه بخش دیگر می‌شورانند.

  • رویارویی تراژیک دو جناح

    محمود صدری

    هاشمی رفسنجانی هرگز از جنس راستگرایان نبود و همواره علمدار چپگرایان به‌شمار می‌رفت. سیاستمدار کهنه‌کار جمهوری اسلامی مبنای بازی سیاسی خود را همواره بر این گذاشته بود که اجازه ندهد یکی از دو جناح اصلی سیاسی جناح دیگر را کاملا از صحنه سیاسی حذف کند.

    داستان انتخابات در عصر جمهوری اسلامی، روشن‌ترین وجه منازعه درون سیستمی نظام جمهوری اسلامی است. انتخابات مجلس اول در زمستان ۱۳۵۸ و بهار ۱۳۵۹ در هنگامه‌ای برگزار شد که انقلابیون ایران در برابر رقیبان برون سیستمی خود کاملا منسجم بودند.

  • از جماران تا دانشگاه تهران

  • دکه مطبوعات - ۲۳ دی ۹۵

    The Economist

    شاید ترزا می

    هفته‌نامه اکونومیست در شماره اول سال ۲۰۱۷ خود دو جلد متفاوت دارد، یکی در باب فناوری و دیگری درباره نخست‌‌وزیری ترزا می نخست‌وزیری که هم‌اینک ۶ ماه است سکان هدایت بریتانیا را در دست گرفته است. به نوشته این مجله نخست‌وزیر جدید خیلی زود ابعاد جاه‌طلبی‌های خود برای بریتانیا را به‌وضوح روشن کرد. او نه تنها می‌خواهد برگزیت را به موفقیت برساند؛ بلکه می‌خواهد تغییراتی گسترده در پویایی جامعه ایجاد کند تا «بی‌عدالتی‌های سوزاننده» را اصلاح کند و «نیروهای لیبرالیسم و جهانی‌سازی را که در نوسان هستند، در کل جهان غرب» دستخوش دگرگونی کند.

  • آسیای جنوب‌شرقی در بحران تنوع زیستی گرفتار است

    آناهیتا جمشیدنژاد
    Anahita. jamshidnezhad@gmail. com

    آسیای جنوب‌شرقی دارای حیات‌وحش بسیار غنی است که از ۲۵ «نقطه داغ تنوع زیستی» جهان حداقل شش گونه در این منطقه وجود دارد. اما این نواحی که حاوی گونه‌های استثنایی است اکنون در معرض خطر قرار دارد. این منطقه شامل ۲۰ درصد از گونه‌های مهره‌داران و گونه‌های گیاهی بوده و سومین جنگل استوایی جهان است. بین سال‌های ۱۹۹۷ و ۲۰۱۴ به تنهایی، ۲۲۱۶ گونه جدید در این منطقه شناسایی شده است

    فقدان زیستگاه

    تنوع زیستی در آسیای جنوب‌شرقی با تهدید جدی روبه‌روست؛ پیش‌بینی می‌شود که در ۹ سال آینده، برخی بخش‌های این منطقه، ۹۸ درصد جنگل‌های باقی‌مانده خود را از دست بدهند.

  • چگونه گوزن شمالی می‌تواند به مبارزه با تغییرات اقلیمی کمک کند؟

    یک مطالعه نشان می‌دهد که گوزن شمالی خود قربانی تغییرات اقلیمی است؛ اما می‌تواند سلاحی قدرتمند علیه آن باشد. تغییرات اقلیمی تهدیدی جدی برای این‌گونه حیوانی محسوب می‌شود. طی چند دهه گذشته، حداقل ۸۰ هزار گوزن شمالی در سیبری به دلیل آب شدن یخ دریا، در اثر گرسنگی مرده‌اند. در قطب شمال، افزایش دما موجب کاهش تعداد گوزن‌ها شده است. اما مطالعه‌ای که ماه گذشته در مجله Environmental Research Letters منتشر شد می‌گوید «ممکن است گوزن شمالی خود سلاحی مفید در مبارزه علیه گرمایش جهانی باشد».

    در واقع این مطالعه می‌گوید اشتهای این حیوان می‌تواند به بقای آنها کمک کند.

  • چگونه شادی از دست رفته را بازیابیم؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@mitrafathi. com

    شاد بودن حق همه ما است و همه ما باید اقداماتی انجام دهیم که به شادی ما منجر شوند. برخی از افراد «عادت» می‌کنند که شاد نباشند، برای برخی از افراد ناخودآگاهشان تصمیم می‌گیرد که شاد نباشند. درست است که شرایط تاثیر بسزایی در میزان شادی افراد دارد، اما اینکه ما برای هر اتفاق چه میزان از شادی خود را از دست بدهیم و تا چه مدت غمگین باقی بمانیم، انتخاب خود ما است. می‌توانیم انتخاب کنیم که پس از سوگواری برای هر چیزی که از دست داده‌ایم، پس از مدتی غمگین بودن برای هر اتفاقی که احساسات ما را جریحه دار می‌کند، دوباره به زندگی عادی و شادی باز گردیم و اما برای اینکه دوباره شاد شویم چه کار‌هایی لازم است انجام دهیم؟

    ۱- اراده کنید که شاد شوید.

  • چگونه قاطع باشیم؟

    قاطعیت یکی از ویژگی‌های مهم افرادی است که هوش هیجانی بالایی دارند و یکی از مهمترین موارد برای داشتن زندگی و روابط سالم و موثر است. انسان قاطع کسی است که تکلیف خود را با خود و دیگران روشن کرده است. لازم نیست در رابطه با چنین افرادی دائما به این فکر کنیم که «الان در ذهن او چه می‌گذرد؟ الان چه فکری درباره من می‌کند؟ اقدام بعدی او چیست؟» چرا؟

    پاسخ این سوال را در قالب راهکار‌هایی که در ادامه مقاله ارائه می‌دهیم، می‌توانید پیدا کنید. اما چگونه یک انسان قاطع شویم؟

    خود را بشناسید.

  • شش رفتار ناسالم که به روابط اجتماعی ما آسیب می‌زنند

    برقراری ارتباط سالم و موثر از مهمترین اقدامات ما در زندگی اجتماعی است. همه ما باید رفتار‌های سالم و ناسالم را بشناسیم و در جهت برقراری روابط سالم آموزش دیده و اقدام کنیم. برخی از رفتار‌های ما، دیر یا زود، باعث تخریب روابط ما می‌شوند. شاید ابتدا متوجه این تخریب تدریجی نشویم، اما زمانی می‌رسد که ناگهان شوکه می‌شویم چرا روابطمان خراب شد، یا متوجه ناسالم بودن رابطه می‌شویم اما نمی‌دانیم که چرا این اتفاق افتاده است. در این مقاله سعی داریم که پنج رفتار ناسالم را که موجب تخریب روابط اجتماعی ما می‌شوند برای شما آشکار کنیم:

    ایجاد مزاحمت برای دیگران در وقت استراحت آنها.

  • تجربه یک استارت‌آپ از فروش‌آنلاین خدمات توریستی

    شیما رئیسی

    استارت‌آپ،‌ مفهومی که در چند سال اخیر بسیار بر سر زبان‌ها افتاده و در فضای کسب‌وکار کشور مطرح شده، به شرکت‌های نوپایی اطلاق می‌شود که ایده اصلی شکل‌گیری آنها، طرح مساله و یافتن راه‌حلی برای آن در قالب یک الگوی کسب‌وکار است. در این مدل، عده‌ای کارآفرین گرد هم جمع می‌شوند و با تعیین استراتژی‌های خلاقانه در پی چندین مرحله آزمون و خطا، به‌صورت مشخصی از یک فرآیند اقتصادی دست می‌یابند؛ فعالیت‌هایی که در کوتاه‌مدت منجر به درآمدزایی و براساس دانش روز و تغییرات تحت مطالعه جامعه هدف مشخص‌شده به‌عنوان متقاضیان کالای تولیدی این مجموعه‌ها، نو به نو می‌شوند.

  • سفرنامه ابومرنجاب!

    نیوشا امینیان
    راهنمای تور

    سفرها همیشه خوب و عالی پیش نمی‌روند و ممکن است با وقایعی روبه‌رو شویم که حتی فکرش را هم نمی‌کردیم. اما اگر بخواهیم، می‌توانیم حتی در بحران هم سفر را به خوبی پیش ببریم. در یکی از روزهای ماه اسفند مسوولیت یک تور برای سفر به کویر مرنجاب به من سپرده شد. قرار ما با مسافران ساعت چهار‌و‌نیم صبح بود و من به عنوان راهنما باید زودتر در محل قرار حاضر می‌شدم. هنوز ستاره‌ها در آسمان چشمک می‌زدند که به محل قرار رسیدم. کمی ‌بعد اتوبوسی که قرار بود با آن سفر کنیم هم رسید و پس از مدتی همسفرانم نیز کم کم از راه رسیدند.

  • انواع سیستم‌های اقتصادی کدامند؟

    کمیابی منابع بنیادی‌ترین چالش بین انسان‌ها و به‌طور اخص موضوع اصلی در علم اقتصاد است. این مساله در بین ملت‌ها و جوامع مختلف با رویه‌هایی متفاوت مورد بررسی قرار گرفته است. همه ما با محدودیت‌هایی روبه‌رو هستیم؛ بنابراین ما ناگزیر به انتخاب بین گزینه‌ها هستیم. ما همیشه نمی‌توانیم هرچه می‌خواهیم داشته باشیم. نحوه برخورد ما با این محدودیت‌ها یا نحوه اولویت‌بندی و تخصیص منابع محدود نظیر درآمد، زمان و سایر منابع، یک چالش اقتصادی اساسی بوده که افراد و ملت‌ها در طول تاریخ با آن مواجه بوده‌اند.

  • بورژوا یعنی چه؟

    محمد ماشین‌چیان
    سردبیر مجله اینترنتی بورژوا

    «هوای شهر آزاد می‌کند» این عبارت سخن شاعری مدرن در بیان عشق شیداوارش به یک شهر نیست؛ سخن یکی از آن فیلسوفان باستانی هم نیست که آزادی را تنها حق انسان‌های مشارکت‌جو در حیات سیاسی شهر می‌دانسته است، و بربران صحرانشین را بنا به ‌طبیعت تنها شایسته بردگی در خدمت سروران شهرنشین. این عبارت اشاره به یک قانون عرفی در اروپای قرون وسطی دارد که طبق آن هر رعیتی که از سلطه فئودال یا شاهزاده صاحب خود می‌گریخت، بعد از یک سال و یک روز زندگی در «بورگ» از قید تعهد به کار بر روی زمین ارباب آزاد می‌شد.

  • از تولید در‌گاراژ خانه تا فروش‌آنلاین موفق

    مترجم: مریم رضایی

    ایده کسب‌وکار میلیون دلاری برت هاگن هشت سال پیش و زمانی که همسرش ماری از او یک درخواست کرد، متبلور شد. ماری از همسرش خواسته بود از مهارت‌های طراحی و کار با چوب خود استفاده کند و قفسه‌هایی برایش بسازد که بتواند برخی لوازمش مثل استامپ، ماژیک، پانچ و. . . را در آن قرار دهد. ماری از باکس‌هایی که برت در نهایت ساخت خیلی خوشش آمد و آن را به دوستانش هم نشان داد و آنها هم خیلی از کار برت تعریف کردند. برت هاگن که یک مهندس مکانیک و مدیر قطعات کامپیوتری شرکت تولیدی HTI بود، احساس کرد یک فرصت کسب‌وکار برایش پیش آمده است.

  • کارآفرینان شهرهای کوچک را شکل می‌دهند

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    چند سال پیش، یک شب که داستین اندرسون با همسرش در یک رستوران در حال صرف شام بودند، چیپ و جوآنا گینیز را با برخی دوستان‌شان دیدند. اندرسون شوکه شد. او مالک یک مغازه شیشه به نام «اندرسون گلاس» در تگزاس است و با گینیزها که مالک یک شرکت ساخت‌وساز بودند، کار کرده بود. اما گینیزها در پرداخت به او بدقولی کرده بودند. (۳۰ یا شاید ۶۰ روز از موعد چک گذشته بود). اندرسون به یاد می‌آورد: « این مساله حل‌نشده باقی مانده بود». او می‌افزاید: « در حال خوردن شام بودیم و پس از مدتی، چیپ آمد.

  • یادگیری نکاتی از کسب‌وکار تا پیش از ۳۰ سالگی

    مترجم: هوتسا عسکری نسب

    در جوانی شروع کسب‌وکار یا حتی درگیر کار حرفه‌ای شدن کمی دلهره آور به نظر می‌رسد. امروزه منابع در دسترس زیادی برای کسب اطلاعات درباره کسب‌وکار وجود دارند که شامل مدرسه، کتاب یا توصیه‌های عملی از منابع آنلاین هستند. اما تفاوت عمده‌ای بین درک اصول کسب‌وکار به صورت تئوری و کسب دانش از طریق تجارب واقعی وجود دارد. هر فردی با گذشت زمان کوله باری از تجربه و اطلاعات به دست می‌آورد، اما بهتر است مطالبی را در جوانی یعنی پیش از ۳۰ سالگی بیاموزد. این مطالب مهم، بسیار مفید و قابل استفاده به شرح زیر هستند:

    ۱) ارتباط با افراد مناسب بسیار با ارزش است

    ایجاد کسب‌وکار موفق به تنهایی و بدون کمک دیگران تقریبا غیرممکن است.

  • ۴ روش برای مدیریت بدهی

    تشکیل خانواده، چالشی در برابر استراتژی‌های بازپرداخت بدهی‌ها محسوب می‌شود چون وقتی که خانواده خود را داشته باشید، به جای آنکه بتوانید هر زمانی از ساعت‌های بیداری خود را به کسب درآمدهای جانبی اختصاص دهید، با مسایلی از این دست مواجه خواهید شد: بیداری‌های شبانه، هزینه‌های بالای بهداشت و درمان کودک و احساس گناه به‌خاطر اینکه برای کودکانتان به اندازه کافی وقت صرف نمی‌کنید. همه داستان هم به این ختم نمی‌شود. غذای مورد نیاز بچه‌ها به‌تدریج بیشتر می‌شود، لباس‌هایشان برایشان کوچک می‌شود و هرچه بزرگ‌تر می‌شوند، به چیزهای پرهزینه‌تر نیازمند یا علاقه‌مندتر می‌شوند.

  • ۱۰ نکته رژیم پس‌انداز

    پس‌انداز کردن کار راحتی نیست، مخصوصا وقتی که می‌خواهید خود را با بهانه‌هایی قانع کنید که نمی‌توانید انجامش دهید. همه انسان‌ها بهانه‌ها و دلایل بسیار زیادی برای پس‌انداز نکردن در ذهن خود می‌سازند اما حقیقت آن است که تنها راه پس‌انداز کردن، این است که صرفا شروع کنید به پس‌انداز کردن! بهانه‌های بسیار زیادی برای پس‌انداز نکردن وجود دارند. اعجاب‌آور است که چقدر ذهن انسان در زمینه بهانه ساختن فعال و خلاق است و رفتارهای غلط خود را توجیه می‌کند. اما واقعیت آن است که اگر شما با وجود حقوق و درآمد ثابت، بدهی‏های معوق زیادی دارید و عمدتا انتخاب‏های مالی اشتباه می‏کنید، احتمال اینکه یک پس‏اندازکننده بد باشید، زیاد است.

  • برترین برندهای وارداتی

    بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در ۹ ماه نخست سال‌جاری در مجموع ۴۹ هزار و ۳۳۱ دستگاه انواع خودروی سواری به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال پیش، افزایش ۶۲ درصدی را نشان می‌دهد. بر این اساس ارزش دلاری خودروهای وارد شده به کشور طی این مدت یک میلیارد و ۲۹۵ میلیون دلار بوده است که رشد ۸۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد که این رقم با برنامه دولت از محل واردات خودرو در بودجه سال ۹۵ فاصله بسیاری دارد. به‌رغم آنکه آمار گمرک طی ۹ ماه منتهی به آذرماه سال ۹۵ نشان از آن دارد که خودروهای کره‌ای یعنی هیوندایی و کیا سهم بیشتری از واردات را به خود اختصاص داده‌اند، اما تویوتا که همواره رتبه سوم واردات خودرو به کشور را از آن خود می‌کرد به رتبه چهارم سقوط کرد و جای خود را به رنو داد.

  • دستکاری در کیلومتر‌شمار را تشخیص دهید

    در هنگام خرید یک خودروی دست دوم اولین سوالی که از فروشنده می‌شود در مورد کارکرد خودرو است و اینکه خودروی مورد نظر چند کیلومتر کار کرده است؟ ثبت کیلومتر رانده شده نشان‌دهنده وضعیت خودرو است و اینکه همیشه ماشین‌هایی که کارکرد کمتری دارند، با قیمت بالاتری به فروش می‌رسند. به همین انگیزه نیز برخی فروشندگان ماشین‌های دست دوم، نخست کیلومتر ماشین را پایین آورده و سپس آن را با قیمت بیشتری به فروش می‌رسانند. در این مورد قانونگذار مجازاتی را برای فروشنده‌های متخلف در نظر گرفته است به‌طوری که مطابق ماده ۷۲۴ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵هر راننده وسیله نقلیه‌ای که در دستگاه ثبت سرعت وسیله نقلیه عمدا تغییری دهد که دستگاه سرعتی کمتر از سرعت واقعی نشان دهد یا با علم به اینکه چنین تغییری در دستگاه مزبور داده شده با آن وسیله نقلیه رانندگی کند، برای بار اول به حبس از ده روز تا دو ماه و یا جزای نقدی از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال یا هر دو مجازات و در صورت تکرار به دو تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد.

  • شوک زمستانی به خواب بازار مسکن

    دو مقام بخش مسکن در وزارت راه و شهرسازی، اعلام کردند: بازار معاملات مصرفی آپارتمان بخصوص برای گروه‌های هدف (خانه اولی‌ها و دهک‌های متوسط رو به پایین) باید از طریق تقویت تسهیلات بانکی، بیش از نیمه اول امسال مساعد شود تا امکان یک خیز دوباره برای دستیابی به رونق در این بخش تا اوایل سال آینده، به‌وجود بیاید. مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اعلام رشد دورقمی حجم معاملات خرید و فروش مسکن در شهر تهران، این وضعیت را در مقایسه با سال گذشته، حرکت از توقفگاه رکود مسکن عنوان کرد و گفت: عزیمت بازار معاملات مسکن به سمت پیش رونق، ناشی از تسهیلات خرید مسکن بوده است.

  • چالش هشت‌گانه در نظام مهندسی ساختمان

    در شرایطی که دوره هفتم فعالیت سازمان نظام مهندسی در همه استان‌های کشور از سال گذشته آغاز شد، اما هنوز رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان دوره هفتم، برای تصدی سمت مقام ارشد این سازمان معرفی نشده است. مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی کشور که از سال‌های گذشته تاکنون چالش‌های زیادی را در رابطه با حرفه و شرایط کاری خود مطرح می‌کنند، هم اکنون از برزخ ناشی از تاخیر در معرفی رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور گلایه دارند. به اعتقاد آنها این تاخیر می‌تواند رسیدگی به مطالبات و چالش‌های روز جامعه مهندسان را با اختلال مواجه کند.

  • حریف سبز آلودگی، در خط پایان

    نتایج تحقیقات کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران نشان می‌دهد، علاوه بر منابع آلاینده ثابت و متحرک، روند تخریب باغات تهران و تبدیل آنها به ساختمان یکی از عوامل اصلی سیر صعودی آلودگی هوا در طول دو دهه گذشته بوده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، تقریبا هیچ منبع رسمی و غیررسمی وجود ندارد که درباره سهم خودروها یا کارخانه‌های شن و ماسه در آلودگی هوای تهران مطلع نباشد. اما فارغ از این موارد، تاثیر قابل توجه میزان عرصه سبز در کیفیت هوای شهر اغلب مغفول مانده است. وجود پهنه‌های سبز برای کلانشهری مثل تهران به منزله ریه برای تنفس موجودات زنده است که امکان تلطیف و تصفیه هوا را فراهم و ظرفیت زیستی این شهر پرتراکم را حفظ می‌کند.

  • راه‌هایی برای حل مشکلات رایج مرورگر کروم

    در میان کاربران، مرورگر Google Chrome از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است و روز به روز هم به محبوبیت آن افزوده می‌شود. در این بین ممکن است به هنگام استفاده از آن، مشکلاتی ایجاد شود که موجب مختل شدن مرورگر خواهد شد. در این مقاله قصد داریم تا به برخی از شایع‌ترین مسائل موجود بپردازیم و روش حل آنها را نیز بیان کنیم. در سال‌های اخیر، گوگل کروم به مرورگری محبوب تبدیل شده و توسط میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حالی که طبق آراء بدست آمده، هنوز هم بسیاری از کاربران از اینترنت اکسپلورر استفاده می‌کنند، پس از انتشار کروم در سال ۲۰۰۸، این مرورگر توانسته فاصله خود را با IE کم کند.

  • گوگل فقط گوگل نیست

    کاربرد گوگل همیشه برای کاربران اینترنت به معنای تحقیق و پیدا کردن اطلاعات سریع درباره موضوعات است. دسترسی به تازه‌ترین اطلاعات و البته مقایسه و بررسی صحت و سقم آنها مهم‌ترین ویژگی کار با گوگل است اما این موتور جست‌وجو در همین مفهوم باقی نمانده و به دلیل توسعه بیش از اندازه و سریعش حالا دومین شرکت تجاری در جهان است که در بسیاری از زمینه‌های تکنولوژی فعال است. مسلما همه کاربران با همه کاربردهای آن آشنایی ندارند چراکه با وسیع‌تر شدن این سرویس‌ها و تلاش این شرکت برای در اختیار گرفتن آنها، به‌روز شدن آگاهی کاربران با این خدمات هماهنگ نیست.

  • سنت‌گرایی صرف موجب گریز مخاطب می‌شود

    لی‌لا رضایی

    امیر رفعتی یکی از خوانندگان جوان موسیقی سنتی ایران است که آموزش موسیقی را به‌صورت جدی از دوران کودکی آغاز کرد. او پسر قاسم رفعتی خواننده و ردیف دان نام آشنای ایران است و همین نکته باعث شده است تا فعالیت در عرصه موسیقی را همواره جدی بگیرد. این خواننده تا کنون اجراهای زیادی روی صحنه داشته است و سال گذشته هم آلبوم «روزهای خوب» به آهنگسازی حسین سلیمانی را منتشر کرد و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت. امیر رفعتی در حال حاضر خواننده گروه موسیقی تلفیقی «همنوازان چکاو» است که برنامه‌های زیادی برای برگزاری کنسرت و تولید آلبوم دارند.

  • وضعیت بشری

    پژمان نظرزاده آبکنار  

    انسان مهم‌ترین دغدغه سینمای نئورئالیسم است. از شخصیت «امبرتو دی» شخصیت جاودانه فیلمی به همین نام تا آلفردو و توتوی «معجزه در میلان» و آنتونیو کارگر آس و پاس فیلم «دزد دوچرخه» و خیلی شخصیت‌های دیگر می‌توان برای اثبات این مدعا نام برد. بر خلاف تصور عموم، آرتور نایت در کتاب تاریخ سینمایش تاریخ نئورئالیسم و ریشه‌هایش را به سال‌های پیش از آغاز جنگ جهانی دوم منتسب می‌داند. آلساندرو بلازتی با فیلم «چهار قدم در ابرها» که یک کمدی تاثیرگذار است یکی از طلیعه‌داران نئورئالیسم قبل از سربرآوردن اسامی بزرگ این سبک سینما نظیر ویسکونتی، دسیکا و سایرین است.

  • دید

    «سجاد کیانی» نوازنده سه‌تار اولین اثر مستقل خود را با عنوان «دید» منتشر کرد. سجاد کیانی دانش آموخته موسیقی و نوازنده سه‌تار است و موسیقی‌اش در این آلبوم متفاوت است. کیانی در اولین اثر مستقل خود برخلاف بیشتر آلبوم‌ها که در اتاق‌های استودیو یا سالن‌های کنسرت ضبط می‌شود،‌ کارش را در طبیعت ضبط کرده و علاوه‌بر حس زیبایی که طبیعت به نوازنده داده صدای محیط نیز زمینه‌ای برای موسیقی ایجاد کرده است. «باران»، «دریا»، «کویر»، «جنگل» و «شب» عناوین قطعات این آلبوم را تشکیل می‌دهند. اسامی قطعات موقعیت‌های مختلف نوازنده را نشان می‌دهد و نوازنده سعی کرده موسیقی خود را با محیط خود هماهنگ کند.

  • موج نو

    «ارکستر موج نو» برای دومین بار، بهمن‌ماه امسال با اجرای تازه‌ترین آثار علی قمصری به روی صحنه خواهد رفت. ساختار این ارکستر که یک سال قبل به همت «قمصری» شکل گرفته است؛ متشکل از سازهای موسیقی ایرانی و قطعات آن بر مبنای موسیقی ردیف دستگاهی تنظیم شده است. در این اجرا محمد معتمدی که در سال‌های اخیر با آهنگسازان نام آشنایی همکاری داشته است به‌عنوان خواننده در کنار قمصری خواهد بود. این کنسرت که قرار است پس از پایان جشنواره فجر اجرا شود؛ دوم، ششم و هفتم بهمن‌ماه با ۱۲۰ عضو خود به روی صحنه خواهد رفت.

  • فرار از زندان

    سریال «فرار از زندان» از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۹ در قالب چهار فصل و توسط شبکه رسانه‌ای فاکس پخش شد و طرفداران بسیاری در دنیا پیدا کرد. حالا این مجموعه تلویزیونی به کارگردانی پائول شیورینگ روی آنتن شبکه نمایش رفته است. این سریال محصول آمریکا و در ژانر اکشن، جنایی، درام و تریلر است و داستان آن درباره فردی است که به جرم قتل برادر مشاور رئیس‌جمهور آمریکا به اعدام محکوم می‌شود. دامینیک پرسل، ونتورث میلر، آمائوری نولاسکو، سارا وین کالیز، پیتر استرمر، رابین تونی، رابرت نپر، ویلیام فیچنر، مارشال آلمن، رابرت ویسدم‌، دانای گارسیا، جودی لین اویکیف و.

  • وارونگی

    فیلم سینمایی «وارونگی» به کارگردانی بهنام بهزادی بعد از نمایش در چند رویداد سینمایی جهان حالا بر روی پرده سینماها رفته است. داستان این فیلم سینمایی که توانسته جایزه بهترین فیلم جشنواره «مِد» ایتالیا را از آن خود کند، روایت پسری به نام سهیل است که پس از چندین سال، نشانی نیلوفر را پیدا کرده و به سراغش آمده است. رابطه آنها که در گذشته ناکام مانده، حالا در آستانه شکل‌گیری دوباره است. سحر دولتشاهی، علی مصفا، ستاره پسیانی، رویا جاویدنیا، علیرضا آقاخانی، شیرین یزدان‌بخش، ستاره حسینی، پیام یزدانی، مجتبی نم‌نبات و عباد کریمی بازیگران این فیلم سینمایی هستند.

  • تله‌موش

    گروه تئاتر پلاتو که اوایل پاییز با نمایش «تایمینگ» در تماشاخانه پندار روی صحنه رفته بودند این روزها با اثر تازه «تله‌موش» در تماشاخانه فانوس، قسمتی از نمایش‌نامه هملت را بازآفرینی می‌کنند. پروژه تله‌موش حاصل کارگاهی است که بهنود بهلولی سرپرست و کارگردان اثر با سی هنرجو از اواسط تابستان سال ۹۵ تحت عنوان «تردید» آغاز کرده و نتیجه نهایی آن در قالب اجرایی بر مبنای نمایشنامه هملت ارائه می‌شود. این اثر به طراحی و کارگردانی بهنود بهلولی، دی و بهمن ۹۵ هرشب ساعت ۲۰ در تماشاخانه فانوس به آدرس میدان هفت تیر، جنب پاساژ یاس، کوچه آذری، پلاک ۲۵ اجرا می‌شود.

  • هوای شهرم را آبی کشیدم

    دومین نمایشگاه نقاشی کودکان کار با شعار «هوای شهرم را آبی کشیدم» ۲۹ دی‌ماه همزمان با روز «هوای پاک» در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. در این نمایشگاه که با مشارکت فرهنگسرای ارسباران و با همراهی شهرداری مناطق ۱۹، ۲۰، ۱۷، ۱۵ و ۲۱ برگزار می‌شود آثاری از کودکان مدارس صبح رویش، مدرسه مهربانی پارس، ایلیا، عرفانه، زینبیه، انجمن حمایت از کودکان کار و موسسه شکوفایی استعدادهای کودکان مهر به نمایش گذاشته می‌شود. این نمایشگاه ۲۹ دی‌ماه همزمان با روز هوای پاک از ساعت ۱۷ تا ۲۰ در فرهنگسرای برپا خواهد شد.

  • آلبوم - ۲۳ دی ۹۵

    آلبوم «کاسیت‌ها»

    آلبوم «کاسیت‌ها» اثری از امید بهروزیان که شامل قطعاتی از موسیقی فولکلوریک سرزمین لرستان است منتشر شد. این آلبوم به‌صورت هم‌نوایی موسیقی الکترونیک و ساز کمانچه تنظیم و اجرا شده است. به گفته بهروزیان این آلبوم قسمتی از یک پروژه بزرگ است و قصد دارد در ادامه این نگرش را روی موسیقی فولک و نواحی بخش‌های دیگر ایران از جمله موسیقی نواحی کردستان، شمال ایران، نواحی جنوبی و دیگر نقاط کشور هم پیاده کند.

    آلبوم جدید گروه «بمرانی»

    در حالی دومین آلبوم رسمی گروه «بمرانی» در سالن چارسو رونمایی شد که حدود دو هزار نفر از طرفداران این گروه به آنجا آمده بودند تا در کنار هنرمندان و چهره‌های نام‌آشنا و محبوب موسیقی، تئاتر و سینما، تولد آلبوم «گذشتن و رفتن پیوسته» را جشن بگیرند.

  • کنسرت‌ ها

    کنسرت همایون شجریان | ساری

    تاریخ: جمعه ۲۴ دی

    مکان: سالن ورزشی رسول حسینی‌ساری

    ساعت: ۱۸:۰۰ و ۲۱:۳۰

    قیمت بلیت: ۴۰ تا ۹۰ هزار تومان

    کنسرت محسن یگانه | قزوین

    تاریخ: شنبه ۲۵ دی

    مکان: سالن نمایشگاه بین‌المللی

    ساعت: ۱۹:۰۰

    قیمت…

  • هنر و تجربه - ۲۳ دی ۹۵

    یک روز طولانی

    کارگردان: بابک بهرام بیگی

    تهیه‌کننده: بابک بهرام بیگی، مرتضی یونس‌زاده

    بازیگران: رضا بهبودی، شبنم مقدمی، علیرضا آرا، مرتضی یونس‌زاده، باران ابراهیمی

    تهیه‌کننده: بابک بهرام بیگی، مرتضی یونس‌زاده

    خلاصه داستان: درباره فردی است به نام شاهین که پس از سال‌ها به زادگاهش سفر کرده و در دوراهی اخلاقی قرار می‌گیرد که در آن مفهوم خوبی و بدی، اخلاقی و غیراخلاقی مشخص نیست.

  • اکران - ۲۳ دی ۹۵

    چهار اصفهانی در بغداد

    کارگردان: محمدرضا ممتاز

    تهیه‌کننده: داریوش باباییان

    بازیگران: اکبر عبدی، نسرین مقانلو، قاسم زارع، کیمیا باباییان، ارژنگ امیرفضلی، جعفردهقان، پوراندخت مهیمن، آرش شاهسنایی، فرید فوده، محمود مقامی، سیروس کهوری‌نژاد، یوسف قربانی، محمد سهرابی

    خلاصه داستان: این فیلم زندگی خانواده اصفهانی را روایت می‌کند که با وجود مشکلات پیش رویشان درگیر جنگ می‌شوند و همین مساله برای آنها حواشی مختلفی در پی دارد.

  • اجرا - ۲۳ دی ۹۵

    نفس کشیدن

    نویسنده و کارگردان: سپهر حیدری‌نژاد

    بازیگران: کتایون لطیف، صالح علوی‌زاده

    مکان: تماشاخانه هنر، سالن استاد خسرو خورشیدی

    دوره اجرا: شنبه ۱۱ دى تا یکشنبه ۲۶ دى

    ساعت: ۱۹:۰۰

    مدت زمان اجرا: ۴۵ دقیقه

    قیمت بلیت: ۱۵. ۰۰۰ تومان

    ویتسک

    نویسنده: گئورگ بوشنر

    کارگردان و دراماتورژ: حجت حسینی

    بازیگران: محمد نژاد، وحید رضاخانلو، امیر شمس، مهناز مهدی‌زاده، آراد عبدالهی، عرفان صفری، حجت حسینی

    مکان: مجموعه کنش معاصر، تماشاخانه پایتخت

    دوره اجرا: یکشنبه ۱۲ دى تا سه‌شنبه ۲۸ دى

    ساعت: ۱۷:۰۰

    مدت زمان اجرا: یک ساعت

    قیمت بلیت: ۲۵.

  • گالری گردی - ۲۳ دی ۹۵

    گالری «پلت‌فرم ۲۸»

    گالری «پلت‌فرم ۲۸» میزبان دومین پروژه خود با عنوان DNAted است که در آن، مخاطبان با نحوه ساخت یک چیدمان مشارکتی آشنا خواهند شد. این اثر هنری توسط چاپگرهای سه‌بعدی‌ساز، مجسمه‌ای را ارائه می‌دهد که کاملا تحت‌تاثیر توالی منحصربه‌فردی از ساختار DNA شکل می‌گیرد. علاقه‌مندان برای آشنایی با نحوه ساخت این چیدمان می‌توانند تا اول بهمن‌ماه به «پلت‌فرم ۲۸» واقع در میدان هفت تیر، خیابان مفتح جنوبی، بعد از تقاطع سمیه، کوچه بور بور، خیابان خاقانی، نبش بن‌بست روشن‌منش، شماره ۲۸ مراجعه کنند.

  • اقتصاد یارانه‌ای فروپاشی اقتصادی را تسریع کرد

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).

بیشتر