شماره روزنامه ۶۱۵۴
|

ویژه‌نامه اصفهان 23-05-1403

  • فیوز اصفهان پرید

    باران مدرس- در سال۸۹فلاحتیان، مدیرعامل وقت برق منطقه‌ای استان اصفهان اعلام می‌کند نیروگاه‌های استان اصفهان ۱۲ درصد از برق کشور را تامین می‌کنند. به گفته او در سال یادشده، دو میلیون مشترک برق در شهر اصفهان وجود داشته که ارائه خدمات به آن‌ها از طریق شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان، شرکت توزیع برق استان اصفهان و شرکت توزیع برق استان چهارمحال و بختیاری انجام می‌شده است. ۱۴سال بعد کار اصفهان به‌جایی رسیده که ناترازی برق خود را از شبکه سراسری جبران می‌کند. طرح‌های توسعه نیروگاه‌های اصفهان که در محدوده شهر اصفهان قرارگرفته اند، به نفس و زیست مردم گره‌خورده؛ همان‌ها که زمستان به دلیل نبود گاز مازوت می‌سوزانند و سیاهی را آوار شهر می‌کنند و تابستان توان رفع ناترازی برق اصفهان را ندارند؛ بس که گرم است و بس که سرمایه‌گذاری و تولید برق از مصرف آن عقب‌افتاده است.
  • ایمن سازان آتش در اصفهان

    گروه گزارش- آتش‌نشانی یکی از حوزه‌های مهم و بحرانی در حفظ امنیت و سلامت عمومی جامعه است. یکی از عوامل اساسی در مدیریت و مبارزه با حریق، استفاده از انواع ایستگاه آتش‌نشانی با تجهیزات و ابزارهای مناسب است. این ایستگاه‌ها نقش اساسی در امدادرسانی به مصدومان، خاموش کردن حریق‌ها و کنترل وضعیت‌های بحرانی دارند. در این مقاله به معرفی انواع ایستگاه آتش‌نشانی، وظایف و تجهیزات مورداستفاده در هر نوع ایستگاه پرداخته خواهد شد. این اطلاعات به مدیران، آتش‌نشانان و علاقه‌مندان به امنیت و حفاظت از جان و مال جامعه کمک خواهد کرد تا با شناخت بهتری از این ایستگاه‌ها، بتوانند بهبودهای لازم در سیستم‌های آتش‌نشانی خود اعمال کنند و در مقابل حوادث حریقی بهتر عمل کنند.
  • بازنشستگی ، نزدیکتر از آنچه فکر می‌کنید

    بیمه، آتیه، تامین اجتماعی یا حقوق بازنشستگی، کلیدواژه‌هایی هستند پرتواتر در ذهن همه ما، قرار است چه شود، کجا برویم به‌وقت بازنشستگی و چه کسی وقتی پیر شدیم عصای دستمان می‌شود، با این حقوق اصولا چیزی برای پس‌انداز خواهیم داشت، همه سووالاتی هستند که پاسخشآن‌همچون اجسام در آینه‌بغل ماشین ازآنچه فکر می‌کنیم به ما نزدیک‌ترند!
  • به دنبال یک سقف

    لیلی زواره‌ای- شواهد نشان می‌دهد که وضعیت سرپناه خانوارهای بدون مسکن ملی بهبود نیافته و به‌بیان‌دیگر طرح‌های مسکن مهر و حمایتی یا به جمعیت هدف اصابت نکرده و یا سرعت اجرای آن به حدی آهسته بوده که نتوانسته میان عرضه و تقاضا تعادل برقرار کند. بررسی‌های آماری اما گویای آن است که حدود نیمی از خانوارهای فوق در این طرح‌ها ثبت‌نام نکرده‌اند که عدم توان تامین مالی یکی از دلایل این اتفاق است.
  • نمایشگاه بین المللی اصفهان؛ حلقه وصل زنجیره توسعه

    یکی از رسالت‌های نمایشگاه نگاه به مسائل زیست محیطی و پایداری آن و توسعه درختکاری و فضای سبز است که به همین منظور شرکت نمایشگاه‌های بین المللی استان اصفهان به دنبال سازه‌های چند بار مصرف برای ساخت غرفه‌های نمایشگاه است.
  • گرمای بی‌سابقه، فشار زیادی به شبکه توزیع برق وارد کرده است

    مدیرعامل شرکت توزیع برق استان اصفهان از افزایش ۲۰۰ مگاواتی مصرف برق با افزایش دما خبر داد و گفت: این افزایش مصرف فشار سنگینی به شبکه توزیع برق وارد کرده است، لذا مصرف خارج از الگو، قبوض سنگین را به دنبال خواهد داشت.
  • وضع نابسامان اتوبوس‌های شهری و گلایه شهروندان اصفهانی

    مریم نقیان- اتوبوس‌های بدون سیستم سرمایشی، شلوغ و فرسوده که تأخیر هم دارند به یکی از چالش‌های شهر اصفهان در روزهای تابستان تبدیل شده است. مسئولان شهری علت این مسئله را به کوتاهی مسئولین نسبت می‌دهند.
  • کاهش ۵۰۰ میلیون لیتری آبدهی چاه‌ها در پی کاهش منابع زیرزمینی

    مدیرعامل آبفای استان اصفهان گفت: یکی از منابع اصلی تأمین آب در سال‌های گذشته چاه‌های فلمن بود که با خشک شدن رودخانه، خروجی آن صفر شده و مجبور هستیم از آب‌های سطحی برای تأمین آب اصفهان استفاده کنیم، در یک سال گذشته به دلیل کاهش آبدهی و افت سطح منابع زیرزمینی، با کاهش ۵۰۰ میلیون لیتری آبدهی چاه‌ها مواجه شده‌ایم.
  • تخلف در ثبت‌نام دانش‌آموزان، ظلم در حق مردم است

    مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان گفت: در باره ارتکاب تخلفات اداری هنگام ثبت‌نام دانش آموزان در مدارس حساسیت ویژه‌ای وجود دارد زیرا این امر ناقض حق‌الناس و از مصادیق ظلم در حق مردم است و ما در قبال آن مسوول هستیم.
  • عدم آگاهی از مسائل حقوقی خلأ بزرگ جامعه ما است

    امیرحسین جعفری-نهاد وکالت این روز‌ها چالش‌های بسیاری را پشت سر می‌گذارد. چالش‌هایی از جنس تأثیر منفی قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و افزایش تعداد کارآموزان وکالت که بر نحوه آموزش و حضور در محاکم دادگستری برای طی کردن دوران کارآموزی تاثیرات زیادی گذاشته است. از سوی دیگر انتخابات‌ هیات رئیسه اسکودا (اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران) نیز این روز‌ها با فراز و نشیب‌های متعددی مواجه‌ شده و در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. به جهت بررسی مسائل و چالش‌های نهاد وکالت با دکتر حسین ادیب، رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانیم:
  • تخریب در مسجد کازرونی اصفهان

    عملیات تخریب از داخل شبستان مسجد واجد ارزش کازرونی صبح جمعه ۱۹ امرداد منجر به تخریب بخش‌هایی از شبستان و کاشیکاری محراب شبستان این اثر شد؛ این در حالی است که میراث‌فرهنگی اصفهان گفته، هیات امنا مجوزی برای این هیچ گونه اقدامی در مسجد نداشته است.
  • ۴۰ پروژه مرمتی در بافت تاریخی اصفهان در حال اجراست

    مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: ۴۰ پروژه مرمتی، ایمن‌سازی و بازسازی در بافت تاریخی این کلانشهر در حال اجراست.
  • آشنا نبودن مردم با قوانین از مهمترین چالش‌های امور مالیاتی اصفهان است

    معاون حسابرسی مالیاتی اصفهان گفت: آشنا نبودن بیشتر مردم با قوانین و مقررات از مهمترین چالش‌های امور مالیاتی استان است و فرهنگ‌سازی و آموزش می‌تواند این مساله را برطرف کند.
  • رهاشدگی اصفهان

    گروه گزارش- کاوش در مقاصدی که دارای اهمیت فرهنگی هستند در میان گردشگران در هر گروه سنی محبوب شده است. ترکیب منحصربه‌فرد فرهنگ و میراث مرتبط با چنین مکان‌هایی، آن‌ها را به مقاصد جالبی برای بازدید تبدیل می‌کند. باوجود جدید بودن، ایده سایت‌های میراث جهانی به‌عنوان یک برند در بین گردشگران محبوبیت پیدا می‌کند. یونسکو مکان‌های خاصی را به‌عنوان مکان‌های میراث جهانی تعیین می‌کند و به‌این‌ترتیب، آن‌ها به نمایندگی از میراث طبیعی و فرهنگی کل جهان آمده‌اند. درنتیجه، آن‌ها در حال حاضر برای نمایندگی برند یک ملت یا منطقه خاص به کار گرفته می‌شوند. علاوه بر این، از آن‌ها برای ترویج گردشگری، تولید درآمد و افزایش آگاهی عمومی در مورد ارزش حفاظت از آن‌ها استفاده می‌شود. در این گزارش با شناسایی عوامل مختلفی که بر توسعه میراث فرهنگی و گردشگری در سراسر جهان تأثیر می‌گذارند، یک مدل مفهومی با چارچوب توسعه پیرامونی مناطق تاریخی مدنظر ماست. مشخص‌شده است که افزایش ارزش برند، شهرت مقصد، تجربه توریستی، بازاریابی و فعالیت‌های تبلیغاتی به‌عنوان عوامل کلیدی در توسعه گردشگری میراث نقش دارند. افزایش این موارد درنهایت راه را برای توسعه گردشگری میراث هموار خواهد کرد.
  • ۲۵۲ مصوبه برآیند جلسات کارگروه امور زیربنایی استان اصفهان بوده است

    مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: در چهار ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳تعداد پنج نشست کارگروه امور زیربنایی در استان اصفهان برگزار شد که برآیند آن ۲۵۲ مصوبه بوده است.
  • کالاهای آرایشی و بهداشتی تقلبی بازار را فراگرفته است

    رییس اتحادیه آرایشی و بهداشتی شهرستان اصفهان در تبیین اصلی‌ترین معضل این اتحادیه بیان کرد: حدود ۸ سال است که واردات محصولات آرایشی و بهداشتی متوقف شده است و باید چالش‌های اتحادیه را از این زاویه دید. چراکه متأثر از همین مسئله کالاهای تقلبی در بازار افزایش یافته است.
  • ۱۵ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری در اصفهان اجرا می‌شود

    ۱۵ پروژه منابع طبیعی و آبخیزداری همزمان با «هفته دولت» امسال با اعتبار بیش از ۲۷۱ میلیارد ریال در استان اصفهان اجرا می‌شود.
  • بررسی ۳۷۶ پرونده در کمیسیون ماده صد شهرداری اصفهان طی تیرماه سال جاری

    به گزارش دنیای اقتصاد مهرداد محلوجی،سرپرست کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اصفهان گفت: در تیرماه برای ۳۷۶ پرونده رای صادر شده است که منطقه هشت با ۵۰ پرونده ، منطقه سیزده با ۴۱ پرونده و ۳۷ پرونده از منطقه ده به کمیسیون ماده صد ارسال و مورد بررسی قرار گرفته است.
  • اقتصاد جدید، یک مانیفست

    در سال ۱۵۱۷، مارتین لوتر پایان‌نامه خود را به دیوار کلیسای ویتنبرگ میخکوب کرد. او استدلال می‌کرد که آموزه‌های درونی سازگار اما پوچ کلیسا به ساختار جزمی نادرستی تبدیل شده است. زمان اصلاحات فرا رسیده بود.
  • دیوار چهارم

    رمان «دیوار چهارم» که برنده جایزه گنکور دبیرستانی نیز شده، روایتگر گروهی از هنرمندان تئاتر فرانسه در جنوب لبنان است که ناخواسته درگیر جنگ و ماجراهایی هولناک می‌شوند.
  • مهاجـرت معکـوس

    امیرحسین جعفری: در تعاریف کلاسیک، مهاجرت معکوس این‌گونه تعریف می‌شود: مهاجرت به معنی ترک سرزمین، وطن و دیار پدری (اصلی) خود به سرزمین (شهر یا کشور) دیگر و اسکان وزندگی در آن به‌منظور دستیابی به اهداف موردنظر خود است. این اهداف می‌تواند اقتصادی، سیاسی یا دینی باشد. مهاجرت گاه به‌صورت اختیاری و گاهی نیز اجباری است. با توجه به مفهوم مهاجرت، بازگشت مجدد مهاجرین به موطن اصلی خود برای زندگی به دلایل گوناگون، که مهم‌ترین آن توسعه زیرساخت‌ها و امکانات زیربنایی برای فعالیت‌های اقتصادی و رشد و پیشرفت فرهنگی و سیاسی در منطقه مهاجر فرست است، منجر به بروز پدیده مهاجرت معکوس می‌شود. مهاجرت معکوس در ایران بیشتر به بازگشت مردم از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک یا از شهرها به مناطق روستایی مربوط می‌شود. درحالی‌که در سطح بین‌المللی بازگشت مهاجرین از کشور مقصد به موطن اصلی خودشان یعنی کشور مهاجر فرست، را مهاجرت معکوس می‌گویند ازجمله عواملی که می‌تواند بر مهاجرت معکوس و به‌تبع آن توسعه روستایی کمک نماید، بحث فناوری اطلاعات و ارتباطات خواهد بود. چراکه بر اساس شواهد بسیاری از مهاجرت‌های صورت گرفته از روستا یا شهرهای کوچک به کلان‌شهرها، نبود امکانات زیرساختی و همچنین امکانات و فنّاوری جدید است؛ لذا پدیده فناوری اطلاعات و ارتباطات روستایی که اولین بار در کشور هند و در امور کشاورزی مورداستفاده قرار گرفت و پس‌ازآن کشورهایی چون سنگال، آمریکا و کانادا در این زمینه تجربه‌هایی را کسب نمودند. در ایران نیز اولین بار در روستای شاه کوه در سال ۱۳۷۹ مورداستفاده و بهره‌برداری قرار گرفت، می‌تواند کمک شایان توجهی در بخش‌های مختلف آموزشی، زیست‌محیطی و ... به روستاییان نماید که این باعث افزایش بهره‌وری نیروی کار و درنتیجه نیل به توسعه روستایی و به‌تبع آن توسعه کشور خواهد شد.
  • گام مهم برای تولید اقتصادی در ذوب آهن اصفهان با بهینه‌سازی مصرف کک

    در سال جاری،تولید اقتصادی به عنوان مهمترین راهبرد این مجتمع عظیم صنعتی تعریف شده است. در این راستا بخش کوره بلند از طریق برگزاری جلسات کارشناسی مستمر و برنامه ریزی هدفمند،کاهش مصارف در فرایند تولید چدن را به صورت ویژه مورد توجه قرار داده که یکی از مهم ترین آن کاهش وبهینه سازی مصرف کک به ازاء یک تن چدن می‌باشد. شهرام گلی مدیر بخش کوره بلند ذوب آهن اصفهان ضمن بیان مطلب فوق گفت : در انتهای سال گذشته به ویژه در کوره بلند شماره ۲ با چالش‌هایی نظیر افزایش مصرف کک مواجه بودیم .
  • چرا وزارت صمت باید به شرکت‌های تیزپا توجه کند؟

    حسین احتسابی- تا چند سال پیش صنایع دنیا به دو دسته صنایع بزرگ و کوچک تقسیم می‌شدند. صنایع کوچک تامین‌کننده نیازهای خرد صنایع بزرگ و مردم و یا متولی صنایعی بودند که تیراژ اقتصادی آن‌ها پایین بود. در مقابل صنایع بزرگ هم مواد اولیه این شرکت‌ها را تامین می‌کردند و متقابلا نیاز‌های خود را از طریق این شرکت‌ها رفع می‌نمودند. این بده بستان معمول در صنایع پابرجا می‌ماند تا اینکه بازیگران جدیدی این ساختارهای سنتی را می‌شکنند و نیاز‌های صنایع یا مردم را با یک روش نوآورانه و جدید تامین می‌کنند
  • پناهگاه جدید سگ‌های بدون صاحب در اصفهان ایجاد می‌شود

    مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: پناهگاه جدید سگ‌های بدون صاحب با اعتباری بالغ بر ۳٠٠ میلیارد ریال در این کلانشهر در حال احداث است.
  • اعطای گواهینامه تایید صلاحیت آموزش‌های تخصصی صنعت ریلی به ذوب آهن اصفهان

    در راستای چشم انداز و اهداف ذوب آهن اصفهان در توسعه آموزش‌های تخصص صنعت ریلی کشور و همچنین وجود امکانات و تجهیزات فنی و تخصصی در این مجتمع عظیم صنعتی و پس از بازدیدها و ممیزی‌های انجام شده ، گواهینامه تایید صلاحیت آموزش‌ ریلی از سوی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران به ‌ذوب‌آهن‌اصفهان اعطا شد.
  • فولاد مبارکه؛ الگوی توسعه مسوولانه

    محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، روز جمعه ۱۹ مردادماه، در جریان بازدید از برخی پروژه‌هایی که با مشارکت این شرکت در منطقه پیرامونی آن در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی سازمان در دست اقدام است، گفت: در فلسفه وجودی فولاد مبارکه و به‌تبع آن، همه اقداماتِ نشئت‌گرفته از تفکر حاکم بر فولاد مبارکه، خلق آینده بهتر برای ایران و ایرانیان را محور قرار داده‌ایم. امروز مدل حرکتی فولاد مبارکه در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی، توانمندسازی و جلب مشارکت حداکثری ظرفیت‌های مردمی ازجمله جوانان، نخبگان، خیرین و کنشگران اجتماعی در مناطق مختلف است.
  • اطلاعات مالی بزرگ‌ترین بنگاه اقتصادی کشور از شفافیت و قابلیت اتکای بالایی برخوردار است

    این روزها همه جا صحبت از تاثیر هوش مصنوعی، داده پاک و اطلاعات قابل اتکا برای اداره هرچه بهتر بنگاه های اقتصادی است، برای مثال همین چند روز پیش که همایشی با نام هوش مصنوعی و داده محوری در اصفهان برگزار شد، بر همین مساله تاکید شد مهمانانی مانند فرهاد نیلی مطالب مهمی پیرامون نقش داده های به روز ، پاک و قابل اتکا برای تصمیم گیری صحیح و آینده نگاری در بنگاه ها ایراد کردند که به جای خود قابل تامل است، منتها غرض این است که بنگاه بزرگ و سودآوری ماندد فولاد مبارکه توانسته به عنوان پیشروی پردازش داده های پاک و قابل اتکا در کشور مطرح باشد، روندی که در آینده اگروه فولاد مبارکه تاثیر بسزایی دارد. حالا مهدی کویتی ،معاون اقتصادی و مالی شرکت فولاد مبارکه، به تشریح برخی از دستاوردهای شرکت در حوزه معاونت اقتصادی و مالی پرداخته که مهمترین نکات آن را در ادامه می خوانید
  • فولاد مبارکه؛ تامین پایدار انرژی با نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی

    ناترازی ترجمه کمبود برق و گاز است، بار آن هم روی دوش صنعت قرار گرفته، مثال مرغ عروسی و عزا، سرد باشد، گاز و گرم باشد برق شان قطع می شود، حالا اگر نخواهید کار و کسب تان بخوابد، باید چه کار کنید، راه حل اش را اینجا در فولاد مبارکه احداث نیروگاهی دیده اند که آنها را از این نوسان های هر روزه نجات دهد،به عبارت دیگر نیروگاه بسازید، ضررها و عدم النفع خاموشی تاثیر ندارد. حالا به‌منظور تأمین بخشی از انرژی موردنیاز خطوط تولید شرکت فولاد مبارکه پروژه احداث نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی شرکت فولاد مبارکه تعریف شده و دو واحد گازی آن به ظرفیت اسمی حدود ۶۰۰ مگاوات به بهره‌برداری رسیده است.
  • خبرنگاران؛ بازوی توسعه و پیشرفت

    حرفه خبرنگاری از آن دسته مشاغلی است که تأثیری اصیل و ماندگار بر تمامی رویدادها دارد، چراکه تفکر انسان زاییده اطلاعات و گزارش‌هایی است که هدفمند و جهت‌دار به او منعکس می‌شود. در روزگار کنونی که اطلاعات بیش از هر عنصر دیگری قدرت، کارایی و اثربخشی دارد، نقش خبرنگاران در اطلاع‌رسانی، اقناع فکر و تأثیرگذاری بر افکار عمومی بیش از هر صنف دیگری است.
  • بده بستان بیکاری و تورم

    داریوش مجد- هر دفعه که کسی از دولت می‌خواهد تا سیاست‌های تورم‌زایش را کنار بگذارد، اقتصاددانان موافق دولت و سیاست‌مداران هشدار می‌دهند که اگر چنین کنند، بیکاری شدت می‌گیرد. بنابراین ما در این بازی می‌افتیم که یا تورم را قبول کنیم یا بیکاری شدید را و در آخر ناچار می‌شویم بخشی از هر دو را بپذیریم. این نظریه‌ای جایگزین برای کینزی‌ها است.
  • کادیلاک؛ رقیب تازه رولزرویس

    کانسپت جدید کادیلاک که نشان می‌دهد این کارخانه برای رقابت با رولزرویس جدی است، رونمایی از قوی‌ترین مدل شورلت کوروت، مطرح شدن احتمال تعطیلی مازراتی در رسانه‌ها و معلوم شدن دلیل ورود شیائومی به بازار خودرو‌های الکتریکی هم البته از اخبار جذاب این حوزه بودند اما کادیلاک و خودروی لوکس اش یک چیز دیگر است.
  • ناژوان، مسیر سبز اصفهان

    مصطفی ابراهیم زاده- گاهی باید بازگشت و از نو باید شناخت. این صحبت فقط برای انسان‌ها صدق نمی‌کند چه بسا اینکه در انسان‌ها شاید بعد چندین بار بازگشت فقط همانی را بیابی که قبلاً یافته بوده‌اید؛ اما اینبار ما بازگشتیم و پا در مسیر سبز اصفهان گذاشتیم تا محله‌ای را از نو بشناسیم.
  • قصه خان کله کن و خم بدره

    تاریخ پژوهشهای حوزه فولکلور در ایران به کمتر از۸۰ سال میرسد، تاکنون پژوهشهای بسیاری درباره فولکلور اقوام مختلف ایرانی در کشورمان صورت گرفته که بیشتر آنها در خور اهمیت و دارای ارزش فراوانی است اما کیفیت تمامی کارهای انجام شده به یک اندازه نیست، سلیمه خانی حبیب آبادی یکی از کسانی است که در حوزه استان اصفهان به این تحقیق دست یازیده و نتایج تحقیقات اش طی مقاله‌ای با نام « بررسی و مدیریت فرهنگ عامه و بررسی باورهای عامیانه مردم اصفهان در خاورمیانه» در نشریات تخصصی منتشر شده است. برای این هفته بخشی از مقاله ایشان را برایتان منتشر می‌کنیم که به مبحث فضولی و خودشیریین می‌پردازد!
  • ققنوس غزل از خیال سایه برخاست

    امیرهوشنگ ابتهاج (بامداد چهارشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲درگذشت) از جمله غزل‌سرایان معاصر است که ویژگی‌های شعر سنتی و نو را در اشعارش جای داد. او با لحاظ کردن اوضاع حاکم بر روزگارش، عاطفه را در شعرش به موضوعات اجتماعی و سیاسی تسری بخشید و از بیانی استفاده کرد که بیانگر درد‌ها و نیاز‌های مردم زمانه‌اش باشد.
بیشتر