شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • تحریم با تورم چه کرد؟

    اگرچه در سالیان گذشته همیشه تورم بخش خدمات بالاتر از کالاها بوده، اما در سه سال اخیر این وضعیت تغییر کرد. ازآنجایی‌که خدمات بخش غیرقابل تجارت اقتصاد را شامل می‌شود، کاهش تورم خدمات نسبت به کالاها را می‌توان به کاهش قدرت صاحبان نیروی کار نسبت به صاحبان سرمایه و کالاها تعبیر کرد. این تغییر برای اقتصاد ایران اتفاق جدیدی است که با اعمال تحریم‌ها و در پی آن کاهش درآمدهای ارزی اتفاق افتاده است. این اتفاق در شرایطی رخ‌داده که در سال‌های اخیر در اصفهان و البته در کشور سهم خدمات در اقتصاد افزایش‌یافته و به همین دلیل جا ماندن تورم این حوزه از متوسط نرخ تورم کشور جای بررسی و رسیدگی دارد.
  • توانمندی های خاموش شهر

    رویکردهای بین المللی در برخورد با فضاهای گمشده چیست؟ و چه نوع منظره سازی و کاربری هایی می توان به این قبیل فضاها اختصاص داد؟ کشف ظرفیت های ناشی از فضاهای گمشده شهری و استفاده از آن به نفع زندگی پیاده و ایجاد تجربه های جدید از شهر در جریان تغییر نگرش به شهر و دید کل نگر منظر موجب دمیدن حیات جدید به عرصه های مشکلساز و فضاهای مغفولماندهای همچون پل های شهری شده است.
  • مدیریت بازار؛ جانشین تنظیم

    قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در نشستی با خبرنگاران در اصفهان به میزبانی اتاق بازرگانی گفت: ما مخالف قیمت‌گذاری دستوری توسط دولت و قائل به کشف قیمت هستیم.
  • یادگیری، ابتدا در هیات مدیره!

    عصر حاضر دوران دگرگونی‌های بسیار سریع و شدید است و مزیت رقابتی عمده‌ای که امروز بیش از همه به چشم می‌آید سرعت انطباق‌پذیری با محیط است. در فضای جهانی کسب‌وکار متلاطم امروز، آن سازمان‌هایی که از قابلیت‌های تطبیق سریع خود با تغییرات برخوردارند سودآوری پایدار را تجربه خواهند کرد. درباره ویژگی‌های انطباق‌پذیری و آنچه سازمان‌ها باید برای دستیابی به آن در مولفه‌های مدیریتی خود ایجاد کنند بسیار صحبت شده است اما به نظر می‌رسد نقش مقوله یادگیری در استراتژی انطباق‌پذیری مغفول مانده است. نظام‌های یادگیری سازمانی باید چگونه متحول شوند تا بتوانند به مزیت‌های انطباق‌پذیری سازمان یاری برسانند و این عنصر مهم سازمانی چگونه با عناصر دیگر در جهت افزایش قابلیت‌های انطباق‌پذیری هم‌راستا می‌شود؟
  • چرا ظرفیت بلیت اتوبوس‌های اصفهان پُر است؟

    این روزها مسافران اصفهانی برای جابجابی و سفر به برخی مناطق کشور با مشکل پر بودن ظرفیت اتوبوس‌های برون شهر مواجه‌ هستند.
  • بهبود ۱۰ رتبه ای شاخص محیط کسب و کار استان اصفهان

    معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان از بهبود ۱۰ رتبه ای شاخص محیط کسب و کار استان براساس گزارش اتاق بازرگانی ایران، خبر داد. به گزارش دنیای اقتصاد دکتر امیررضا نقش معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: براساس گزارش اتاق بازرگانی ایران شاخص محیط کسب و کار در استان اصفهان از رتبه ۱۵ کشوری در پاییز ۱۴۰۰، به رتبه ۹ رسید و اکنون به رتبه ۵ ارتقاء یافته است؛ این رتبه نشان دهنده بهبود وضعیت محیط کسب و کار در استان است.
  • درآمد گمرک اصفهان در یک سال اخیر ۷۴ درصد افزایش یافت

    مدیرکل گمرکات اصفهان گفت: گمرک این استان از زمان روی کارآمدن دولت سیزدهم تا ابتدای شهریور ماه امسال به درآمدزایی یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۴ درصد افزایش یافت.
  • شهرک پوشاک؛ پیشران اقتصاد شهری

    روزگاری از نصف جهان، با عنوان قطب نساجی کشور و منچستر شرق یاد می‌شد و اکنون نیز قرار بر آن است پس از سال‌ها رکود و کسادی با تأسیس شهرک پوشاک نساجی، گامی مثبت در راستای تحول این صنعت و بازگشتی دوباره به همان روزگار شکوهمند گذشته برداشته شود.
  • اصفهان؛ زیستگاه امن جانوران کمیاب

    معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست استان حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه اصفهان تنوع بالایی از حیات‌وحش جانوری و ذخایر ژنتیکی دارد، اعلام کرد: تاکنون ۴۹۵ گونه مهره‌دار، شامل ۶۵ گونه پستاندار، ۳۰۲ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده و ۸ گونه دوزیست و ۴۱ گونه ماهی در اصفهان شناسایی شده است.
  • مکافات خصولتی سازی

    خصوصی‌سازی در ایران قبل از انقلاب به‌صورت پراکنده دنبال می‌شد ولی تاریخ تشکیل سازمان خصوصی‌سازی به‌صورت رسمی به دوران پس از جنگ تحمیلی بازمی‌گردد. در این دوران دولت اقدام به تدوین و تصویب برنامه‌های بازسازی اقتصادی-اجتماعی در قالب برنامه‌های اول و دوم توسعه برای بهبود عملکرد شرکت های دولتی و حضور فعال‌تر بخش خصوصی در اقتصاد دولتی کرد. طی اجرای قانون سوم توسعه نیز برنامه خصوصی‌سازی شرکت های دولتی با واگذاری سهام آن‌ها دنبال شد.
  • آسیاب‌ آبی خیابان مشتاق احیا می‌شود

    معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری اصفهان از احیای آسیاب‌‌ آبی خیابان مشتاق اصفهان باهدف تبدیل‌شدن به یک پاتوق‌ شهری جذاب خبر داد.
  • دریاکنارِ اصفهان، واقعیت یا رویا

    ماجرا ازاینجا شروع شد که فشار فرونشست بر زمین‌های اصفهان افزایش یافت و مسوولان مربوطه بیشتر محل رجوع خبرنگاران قرار گرفتند و هر کس از گوشه‌ای نظری دراین‌باره ارائه داد که تاکنون نتیجه خاصی از هیچ‌کدام آن‌ها مشاهده نشده است. تنها فریادهای بلعیده شدن اصفهان توسط فرونشست شنیده شد که آن‌هم به‌جایی نرسید و هرازگاهی شاهد فرونشست خیابان‌های مرکزی اصفهان و دشت‌های اطراف هستیم. گویا هنوز عمق فاجعه درک نشده است.
  • خالق «آخرین نسل برتر» در گذشت

    عباس معروفی، نویسنده برجسته و صاحب سبک کشورمان، اردیبهشت ۱۳۳۶ در تهران به دنیا آمد. او فرزند آرام و حرف‌گوش‌کن خانواده‌‌ای مرفه در محله‌ بازارچه‌ نایب‌السلطنه بود. بیشترِ کودکی خود را در کنار مادربزرگش در همان محله گذراند و دوران مدرسه را با موفقیت پشت سر گذاشت.
  • دبیرخانه زاینده‌رود و مطالبه احیا

    معاون اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: باهدف همگرایی میان نظرات تخصصی، افزایش سواد مردم در خصوص آب و زاینده‌رود، اجماع بین کارشناسان، حساس سازی جامعه و ترویج فرهنگ گفت‌وگو برنامه‌های شاخصی از سوی دبیرخانه فرهنگی زاینده‌رود برنامه‌ریزی‌شده است.
  • بازگشایی خیابان توحید تا نیمه شهریور

    مدیر منطقه پنج شهرداری اصفهان از بازگشایی خیابان توحید تا ۱۵ شهریورماه و تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه در آستانه نوروز ۱۴۰۲ خبر داد. احمدرضایی با اعلام این خبر گفت: خیابان توحید تا پانزدهم شهریورماه برای تردد خودروها بازگشایی می‌شود و حدود سه ماه بعد نازک‌کاری این پروژه انجام و در آستانه نوروز ۱۴۰۲ به بهره‌برداری می‌رسد. او افزود: پروژه پارکینگ زیرسطحی توحید بر اساس سیاست‌های کلان حوزه حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری در نظر گرفته‌شده و از سال‌های گذشته جزو اولویت‌های این حوزه در منطقه پنج بوده است. به گفته رضایی، پارکینگ زیرسطحی توحید به‌غیراز فضای پارک دوچرخه و موتورسیکلت، ظرفیت پارک ۳۷۰ خودرو را دارد که دو رمپ ورودی و دو رمپ خروجی برای خودروها و دسترسی‌های عمودی برای خروج شهروندان را نیز شامل می‌شود. مدیر منطقه پنج شهرداری اصفهان بابیان اینکه این پارکینگ بیش از ۱۲ هزار مترمربع زیربنا دارد، خاطرنشان کرد: برای احداث این پروژه حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته‌شده است. او ابراز امیدواری کرد که تکمیل این پروژه منجر به کاهش ترافیک خیابان‌های توحید شمالی و جنوبی و خیابان‌های نظر شرقی و میانی شود.
  • بانک تهی‌دستان

    کتاب بانک تهی‌دستان: وام‌های خرد و مبارزه علیه فقر جهانی یک خودزندگی‌نامه از محمد یونس است (برنده جایزه صلح نوبل در سال ۲۰۰۶ و بنیان‌گذار بانک گرامین) است. این کتاب به تشریح جزئیات سال‌های کودکی و نوجوانی محمد یونس، سال‌های تحصیل در دانشگاه در خارج از کشور و نیز دوره تدریس او در دانشگاه چیتاگونگ می‌پردازد. وقتی یونس در دانشگاه چیتاگونگ به‌عنوان استاد حضور داشت، متوجه فقر شدید روستائیان بنگلادش شد. او در سال ۱۹۷۶، به جمع‌آوری اطلاعات درباره مردم تهی‌دست در منطقه جوبرا در بنگلادش پرداخت. بیشتر مردم تهی‌دست این منطقه برای خرید مواد اولیه موردنیاز برای تولید محصولات حصیری، از وام‌دهندگان محلی، پول قرض می‌گرفتند و برای بازپرداخت پول، این محصولات را به همان وام‌دهندگان می‌فروختند و به‌این‌ترتیب، خودشان سود بسیار کمی می‌کردند. یکی از زنان روستایی موردمطالعه می‌گفت که از بافتن محصولات با بامبو هرروز فقط دو سنت کسب درآمد می‌کرد. فهرست نهایی تهیه‌شده دربردارنده نام ۴۲ زن بود که درمجموع ۸۵۶ تاکا (معادل ۲۷ دلار) پول قرض می‌کردند.
  • ذوب تحریم در کوره فولاد

    تنها صنعتی که ایران در دوران تحریم توانست روی رشد اقتصادی آن حساب باز کند، فلزات بخصوص «آهن و فولاد» با اثرگذاری بیشتر و «مس و آلومینیوم» با اثرگذاری کمتر بود. با اعمال تحریم‌های اقتصادی بر روی این صنعت شاید بخش‌هایی از تولید و صادراتشان با مشکل مواجه شد اما به دلیل سرمایه‌گذاری‌های به‌موقع و اتمام طرح‌های توسعه کارخانه‌های فولاد به‌خصوص فولاد مبارکه، تاثیرپذیری صنایع فولادی از تحریم، اندک بود. به ازای ایجاد یک شغل در فولاد مبارکه‌۱۰۰ شغل دیگر در کشور فعال می‌شود. بنابراین آمریکا با تحریم فولاد مبارکه قصد داشت با ضربه زدن به۲۰ هزار کارگر شاغل این مجموعه،‌ شغل۳۵۰ هزار نفر در صنایع دیگر را تحت شعاع قرارداده و درعین‌حال صنایع مرتبط به فولاد مبارکه مانند صنایع خودروسازی، لوازم‌خانگی، نفت و گاز و سیستم اقتصادی کشور را فلج کند که با تلاش غول فولادی کشور این اتفاق رخ نداد.
  • ارائه بسته راهکار مقابله با فرونشست زمین در اصفهان به هیات دولت

    مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه یکی از دلایل مهم حساسیت فرونشست زمین در اصفهان، پیشروی این پدیده در محدوده شهری است، گفت: قرار است تا یک ماه آینده یک بسته راهکار مشخص طبق مطالعات مرکز راه مسکن و شهرسازی کشور برای مقابله با فرونشست زمین در اصفهان به هیات دولت پیشنهاد شود.
  • اصفهان به سمت محصولات کم آب‌بر و اصلاح باغات حرکت می کند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استان اصفهان باوجود کم‌آبی در تولیدات دامی شاخص بوده و در تولید شیر رتبه اول کشور هستیم و علوفه را از استان‌های غربی وارد می‌کنیم.
  • با فناوری بذر هیبرید گیاهان بوته‌ای مقاوم برداشت کنید

    تولید بذر هیبریدی توسط شرکت دانش‌بنیان بهرویش پارس باعث می‌شود کشور به خودکفایی در تولید و کاهش واردات دست پیدا کند.
  • رشد ۱۷۰ درصدی حمایت از کسب‌وکارهای خرد و کوچک

    مدیر صندوق کارآفرینی امید استان اصفهان از رشد بیش از ۱۷۰ درصدی حمایت از کسب‌وکارهای خرد و کوچک با اشتغال ۳۱۰۰ نفر در این صندوق خبر داد.
  • به‌تدریج از آب رودخانه بی‌نیاز می‌شویم

    صنعت فولاد به‌عنوان یکی از بخش‌های پیشران اقتصاد کشور،به‌منظور تولید مستمر نیازمند زیرساخت‌های متنوعی است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها تامین آب پایدار برای فرایند خط تولید کارخانه‌ها است. در این راستا ذوب‌آهن اصفهان در بخش خرید پساب شهرها و روستاهای مجاور کارخانه اقدامات بسیار خوبی انجام داده است. به‌منظور آگاهی از کم و کیف اقدامات انجام‌شده با مهندس ایرج رخصتی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان و، وحید مظهری مدیرعامل شرکت توسعه نوین آب مپنا گفتگویی انجام داده‌ایم که در ادامه ازنظرتان می‌گذرد.
  • محصولات جدید ذوب آهن اصفهان تسهیل گر تحول در صنعت ساختمان

    مهندس ایرج رخصتی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در چهاردهمین نمایشگاه بین المللی متالورژی ، فولاد ، ریخته گری ، ماشین آلات و صنایع وابسته از آمادگی ذوب آهن اصفهان جهت حمایت از دولت در مسیر پیشبرد نهضت ملی مسکن خبرداد .
  • بهره برداری از ۵ دستگاه پایش ترکیبات آلی فرار در پالایشگاه اصفهان

    به گزارش دنیای اقتصاد باحضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استاندار اصفهان، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، مدیر حفاظت محیطزیست استان، مدیرکل مدیریت بحران استانداری و مقامات کشوری۵ دستگاه آنالایزر برخط برای پایش و اندازه گیری ترکیبات آلی فرار پالایشگاه اصفهان در سامانه حفاظت محیط زیست کشور به بهره برداری رسید.
  • تیرآهن بال‌پهن ۳۰ درصد وزن سازه را سبک‌تر می‌کند

    یکی از شاخصه‌های اصلی توسعه پایدار در بُعد ملی،ایمنی و سلامت هم‌وطنانمان است. به‌عنوان‌مثال توسعه پایدار در بخش ساختمان یعنی سرپناه ایمن و این موضوع برای کشور ما، که بر روی کمربند زلزله قرارگرفته و در طول سال متأسفانه حداقل دو تا سه زلزله را تجربه می‌کنیم،حیاتی است. در یک زلزله به‌طور متوسط در عرض چند ثانیه فاجعه‌ای بزرگ رخ می‌دهد که آثار آن تا سال‌ها پابرجا و بعضاً غیرقابل‌جبران است بنابراین باید تولید محصولات ایمن در خدمت ساخت‌وساز ایمن قرار گیرد. محمدقاسم وتر دکترای مهندسی عمران- سازه از دانشگاه دارمشتات آلمان و از بنیان‌گذاران انجمن سازه‌های فولادی ایران،استاد دروس زلزله،سازه و فولاد دوره‌های تحصیلات تکمیلی در آلمان و پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی ایران را در کارنامه کاری خود دارد،اهمیت استفاده از تیرآهن بال‌پهن در ساختمان را از زوایای گوناگون در گفتگو با خبرنگار ما تشریح کرده که در ادامه می‌خوانید.
  • رشد معنادار تولید درفولاد مبارکه

    محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، با اشاره به بیانات رهبر فرزانه انقلاب در دیدار با رئیس جمهوری و اعضای هیئت دولت تصریح کرد: معظم‌له در این دیدار عمده‌ترین سرفصل در پیشرفت اقتصاد کشور را مسئله تولید خواندند. بنابراین مدیریت و کارکنان فولاد مبارکه به‌ویژه از ابتدای سال جاری تمامی سعی خود را به کار بستند که در این مسیر گام بردارند. محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه، با اشاره به بیانات رهبر فرزانه انقلاب در دیدار با رئیس جمهوری و اعضای هیئت دولت تصریح کرد: معظم‌له در این دیدار عمده‌ترین سرفصل در پیشرفت اقتصاد کشور را مسئله تولید خواندند. بنابراین مدیریت و کارکنان فولاد مبارکه به‌ویژه از ابتدای سال جاری تمامی سعی خود را به کار بستند که در این مسیر گام بردارند.
  • تجلیل از شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان صنعت برتر استان وکشور

    در آیین تجلیل از صنایع برتر استانی و کشور که در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان برگزار شد، ازشرکت فولاد مبارکه به عنوان صنعت برتر استان و برگزیده کشوری تجلیل بعمل آمد.
  • ۴ پروژه توسعه‌ای فولاد مبارکه در فولادسنگ مبارکه

    آیین افتتاح پروژه احداث خط خردایش و دانه‌بندی و همچنین سنگ‌شکن اولیه شرکت فولادسنگ مبارکه توسط مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه و با حضور نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی، تعدادی از مسئولین منطقه و جمعی از معاونین و مدیران فولاد مبارکه برگزار و پروژه‌های بهره‌برداری از معدن سنگ آهن خاک سرخ کودی هرمزگان و سنگ آهن سیلیس داوران کرمان نیز به صورت آنلاین افتتاح گردید.
  • ضرورت استفاده از ظرفیت‌ شرکت‌های دانش‌بنیان‌ برای ارتقای بهره‌وری صنایع

    معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان گفت: باید با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان، بهره‌وری را در صنایع ارتقا داد. به گزارش «دنیای اقتصاد» امیررضا نقش، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با حضور در غرفه گروه فولاد مبارکه در نمایشگاه بین‌المللی متالکس اظهار کرد: عرصه دانش‌بنیآن‌یکی از عرصه‌های موردنیاز کشور است و بسیاری از مشکلات بزرگ صنایع کشور به دست شرکت‌های دانش‌بنیان‌ قابل‌حل است.
  • حضور فعال گروه فولاد مبارکه در نمایشگاه بین‌المللی متالکس

    گروه فولاد مبارکه با مشارکت شرکت‌های زیرمجموعه خود حضوری فعال در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی، فولاد، ریخته‌گری، ماشین‌آلات و صنایع وابسته دارد. به گزارش دنیای اقتصاد چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی، فولاد، ریخته‌گری، ماشین‌آلات و صنایع وابسته (متالکس) از دهم تا سیزدهم شهریورماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی اصفهان برگزار می‌شود. متالکس معتبرترین نمایشگاه صنعت فولاد ایران است که چهاردهمین دوره آن با حضور ۱۵۰ شرکت از هشت استان ایران و چندین برند و شرکت بین‌المللی در حال برگزاری است.
  • آغاز بازسازی کوره پیش گرم شماره ۴ نورد گرم فولاد مبارکه

    پروژه بازسازی کوره پیش گرم شماره ۴ نورد گرم فولاد مبارکه با اتکا به دانش فنی و تجربه کارشناسان و کارکنان داخلی آغاز شد. پروژه بازسازی کوره پیش گرم شماره ۴ نورد گرم فولاد مبارکه با اتکا به دانش فنی و تجربه کارشناسان و کارکنان داخلی آغاز شد. در جریان انجام این پروژه عبدالکریم مولایی، مدیر اجرای پروژه‌های نورد گرم، دلایل و چگونگی اجرا و مزایای این پروژه را بیان کرد.
  • رویکرد نوین گروه فولاد مبارکه اجرای طرح‌های دانش‌بنیان معدنی و صنعتی

    مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در آیین افتتاح پروژه‌های شرکت فولاد سنگ مبارکه گفت: بهره‌برداری و انجام تعمیرات اساسی کوره‌های پخت آهک از طریق فنّاوری‌های جدید در شرکت فولاد سنگ مبارکه نشان می‌دهد که رویکرد جدیدی در گروه فولاد مبارکه اتخاذشده، رویکرد اجرای طرح‌های دانش‌بنیان معدنی و صنعتی که راه نجاتی برای رفع کمبود مواد اولیه موردنیاز این گروه است.
  • همبستگیِ اجتماعی و مشارکت مردمی

    مشارکت مردمى در شکل‌گیری سامانه نظام سیاسى و اداره آن امرى مسلم و اجتناب‌ناپذیر است و اساساً بدون مشارکت عمومى و مردمى، امکان توسعه، رشد و تعالى یک کشور امکان‌پذیر نیست. از بعد اجتماعى نیز وحدت و همبستگى عمومى نقش به سزایى در تثبیت هر نظام اجتماعى دارد، چراکه جوامع بشرى تنها در سایه همبستگى اجتماعى است که می‌توانند به روابط و تعاملات روزمره زندگى خویش بپردازند، زبان یکدیگر را درک کنند، واکنش‌های دیگران را پیش‌بینی نمایند و براى آینده زندگى خود برنامه داشته باشند. ازاین‌رو، می‌توان گفت به هر میزان انسجام اجتماعى، وحدت و همبستگى ملى و علاقه‌مندی ملتى در مسیر حرکت به‌سوی اهداف موردنظر یک نظام، یعنى توسعه پایدار، مشابه و همگرایانه باشد، چنین ملتى به‌راحتی و سریع‌تر از حد انتظار به اهداف و آرمان‌های متعالى و چشم‌اندازهای بلندمدت ترسیم‌شده از سوى رهبران خود خواهند رسید.
  • عکس هفته - ۱۴۰۱/۰۶/۱۵

    انار کال درختان پناهشان شاخه است انار تا برسد شاخه می رود از یاد/ شیما شهسواریان