شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

دنیای ماشین

  • خودرویی که به حقش نرسید

    دنیای اقتصاد: ورود برند آئودی به ایران به‌صورت گسترده به سال‌های دهه ۵۰ شمسی باز می‌گردد. در آن زمان آئودی به تازگی از اتحاد چند خودروسازی در آلمان تشکیل شده بود و سعی داشت خودروهایی کم استهلاک در برابر بنز و بی‌ام و تولید کند. اگر در اواسط دهه ۵۰ قصد خرید یک آئودی را داشتید، باید به نمایندگی فروش آئودی واقع در خیابان جیحون مراجعه می‌کردید. هر چند در آن سال‌ها بسیاری از خودروسازان بزرگ در ایران دارای نمایندگی رسمی بودند و خودروهای روز دنیا را می‌توانستید در خیابان‌های ایران ببینید اما بعضی از برندها سبد فروش گسترده‌ای نداشتند و آئودی هم این گونه بود.

  • بزرگ خاندان واگنر

    برای آن دسته از علاقه مندان به آفرود و خودروهای شاسی بلند که بیشتر به دنبال اصالت خودرو در عین کارآیی هستند تا زرق و برق بسیای از خودروهای جدید، JEEP خودرویی است که هم اصالت دارد و هم کارآیی. اما نباید تصور کنید هر جیپی که در دهه‌های قبل ساخته می‌شد همان خودرو ۴ چرخ محرکی بود که مثل خودروهای نظامی فقط برای استفاده در شرایط سخت طراحی شده بود. زیرا جیپ همواره سعی کرده مدل‌هایی با امکانات رفاهی مناسب برای استفاده همزمان شهری و آفرود را در لیست فروشش داشته باشد.

    تاریخچه

    یکی از محصولات جیپ، SUV فول سایزی به نام Wagoneer است.

  • جادوی بی‌پایان اسب رام‌نشدنی

    نزدیک به ۵۰ سال است که یک دنیا را دارد دنبال خودش می‌کشد. کششی از جنس آهن و فولاد با طعم اسب‌بخار و گشتاور. عجب جذابیتی و عجب ابهتی. پادشاه دنیای ماسل‌ها و سلطان سوپراسپرت‌ها. آخر چطور می‌شود تا این حد محبوب بود و محبوب ماند؟ هنری فورد با تمام نبوغش هم هرگز فکر نمی‌کرد روزی برسد که یکی از تولیداتش تا این اندازه تاثیرگذار باشد. او موستانگ است. نه مدل معمولی‌اش، موستانگ جی‌تی. ترکیبی از لامبورگینی و آستون‌مارتین و هامر. به زیبایی پورشه و آلفارومئو و جگوار. یک تانک چهارچرخ. موشک زمین به زمین؛ خودرویی که حیف است در خیابان باشد، باید آن را در موزه‌ها نگهداری کنند.

  • ارزان‌ترین راه‌های اتوماتیک‌ سواری

    بازار ایران دیگر همانند گذشته نیست. تغییر سلیقه داده، به‌طوری که مردم کمتر در پی خرید یک خودرو با گیربکس دستی هستند و بیشتر ترجیح می‌دهند تا سوار خودرویی با گیربکس اتوماتیک شوند. ترافیک‌های سنگین خیابان‌ها نیز مزید بر علت شده تا مردم برای فرار از خستگی ناشی از کلاچ گرفتن به سمت این خودروها کشیده شوند. خودروهایی که حالا در بازار با اقبال بیشتری نسبت به نمونه‌های ارزان‌تر دنده‌ای‌شان همراهند. این در حالی است که در خودروهای تولید داخل نمونه‌های اتوماتیک کمتر به چشم می‌خورد و بیشتر خودروها با گیربکس دستی عرضه می‌شوند اما به هر حال در این میان برخی از تولید‌کنندگان نیز به سمت تولید خودروهایی با گیربکس اتوماتیک رفته‌اند.

  • پل‌های عبور فورد از بحران

    دنیای اقتصاد: سال ۲۰۰۷ یک سلسله‌ بحران دومینو‌گونه در آمریکا ابتدا از بازار مسکن شروع شد و سپس به بانک‌ها سرایت کرد و دست آخر گریبان سه خودروساز بزرگ این کشور را گرفت. خودروسازانی که بی‌تردید نبض صنعت خودرو این غول اقتصادی را در دست داشتند. فورد با توجه به محصولات محافظه‌کارانه‌ای که داشت بعد از به زانو درآمدن جی‌ام و کرایسلر با یک فرصت بادآورده معجزه‌آسا روبه‌رو شد. اما از سویی دیگر تحلیلگران بر این باورند که مدیریت این شرکت بوده که آن را از فرو رفتن در گرداب مالی نجات داده است. داشتن محصولات در کلاس خودروهای کوچک و اقتصادی در زمان وقوع بحران یکی دیگر از ویژگی‌هایی بود که موجب برتری فورد بر دو خودروساز دیگر ایالات متحده در زمان بحران شد.
  • نبرد تمام آلمانی در بالاترین سطح

    تقریبا شصت، هفتاد سالی است که مدام به پر و پای یکدیگر می‌پیچند. یک‌ بار Cکلاس برای سری ۳ خطرساز می‌شود، یک‌ بار هم سری ۵ برای Eکلاس. یک بار Sکلاس برای سری ۷ شاخ و شانه می‌کشد،‌ یک بار هم ایکس۳ برای جی. ال. کِی. اوضاع که بدتر می‌شود AMG می‌خواهد خون Mپاور را درون شیشه کند و برعکس. خلاصه که مرسد‌س‌بنز اشتوتگارتی و بی‌ام‌و باواریایی یک دم همدیگر را رها نمی‌کنند. وقتی این دو از زد و خورد سیر می‌شدند، می‌رفتند سراغ تولید چیزی آن دیگری در سبدش نداشت. مثلا مرسدس برای خودش سی. ال. اس می‌ساخت در حالی‌که بی‌ام‌و چیزی برای عرضه نداشت.

  • این اوپل‌های دوست‌داشتنی

    آدام‌های آنلیمیتد با رنگ‌های جدید می‌آیند. این خبری است که اوپل آلمان به تازگی منتشر کرده است. به نظر می‌رسد کوچک‌ترین محصول این خودروساز قصد دارد مشتریان بیشتری را به سمت خود بکشد. بعد از موفقیت ویرایش راک و راک اِس، شیوه ساخت آدام‌های رنگارنگ بسیار باب میل مخاطبان جوان این خودرو شد. آن‌طور که اوپل می‌گوید رنگ‌بندی‌های جدید این خودرو را پیش‌تر استفاده نکرده بود. خودروهای جدید حتی با رینگ‌ها، داشبورد، صندلی، سقف و دسته‌دنده‌های رنگی تولید می‌شوند. حتی مشتری می‌تواند ترکیب رنگی دلخواه خود را روی یک مدل اعمال کند.
  • ریاست بر میراث پدربزرگ

    شرکت فورد موتورز در میان شرکت‌های خودروسازی بزرگ جهان از نظر سبک و سیاق مدیریت یک استثنا به حساب می‌آید. مالکیت برند این شرکت در طول ۱۱۲ سالی که از تاسیس آن می‌گذرد در اختیار خانواده فورد بوده است. از این نظر می‌توان آن را با شرکت تویوتا موتورز مقایسه کرد که مالکیت آن همچنان در دست خانواده تویودا است.

    با این حال فورد از منظر مدل اداره امور برتری‌هایی بر تویوتا دارد. در تویوتا در طول دهه‌هایی که از تاسیس آن می‌گذرد، مالکیت یا به بیان بهتر ریاست و مدیریت بر شرکت در یک جایگاه تعریف شده است.

  • شوماخر بعدی در راه فراری

    برای طرفداران تیم فرمول یک فراری هیچ دورانی به مانند دورانی که مایکل شوماخر در این تیم عضویت داشت نمی‌شود. کسب پنج عنوان قهرمانی پی‌درپی از فراری و شوماخر در سال‌های ابتدای قرن بیست‌ویکم، افسانه‌ای در دنیای اتومبیلرانی ساخت که هنوز هم پابرجا مانده است. نظرتان در مورد یک شوماخر دیگر در فراری چیست؟ مایک شوماخر در راه فراری است و قصد دارد پا جای پای پدرش بگذارد. مایک شوماخر هم‌اکنون ۱۶ سال دارد و در سال ۲۰۱۵ عنوان دهمی مسابقات فرمول ۴ اروپا را به دست آورده است. مسابقات فرمول ۴ مسابقاتی با خودروهایی شبیه به خودروهای فرمول یک است با این تفاوت که ابعاد و حجم موتور کمتری داشته و تمام شرکت‌کنندگان با خودروهای یکسانی مسابقه می‌دهند.

  • ۸۰۰ اسب‌بخار ناقابل

    آنهایی که تیونر «ویمر» را می‌شناسند، خوب می‌دانند که این آلمانی تعصب خاصی روی محصولات خودروسازی کشورش دارد. مصداق بارز این ادعا، آخرین دستاورد آنها است. پورشه ۹۱۱ که وارد باشگاه ۸۰۰ اسب‌بخاری‌ها شده است. از شکل و شمایلش که نمی‌توان اطلاعات خاصی به دست آورد. در ظاهر او همان پورشه توربوی سری ۹۹۷ است که تنها رینگ‌هایش با نمونه‌های اسپرت آلیاژی تعویض شده است. اما واقعیت آن است که ویمر این کوپه روباز آلمانی را تا سر حد مرگ تقویت کرده است. خروجی استاندارد پیشرانه ۶/ ۳ لیتری توربوشارژشده پورشه فوق ۴۷۳ اسب‌بخار در ۶ هزار دور در دقیقه با ۶۲۰ نیوتن‌متر گشتاوری است که در دور موتور ۲۱۰۰ دور در دقیقه پدید می‌آید.
  • پدیده نمایشگاه دیترویت

    چهره برتر نمایشگاه اتومبیل دیترویت ۲۰۱۶ را باید بیوک به حساب آورد. نه به دلیل اینکه خودرویی عجیب و غریب ارائه کرده، بلکه به این دلیل که ساختار کهنه‌ای را که دو دهه بود در آن گرفتار شده بود، با عرضه یک کانسپت جدید درهم شکسته است. خودرو مفهومی بیوک آویستا یک اتفاق در برند بیوک به حساب می‌آید و نوید آن را می‌دهد که بیوک به دوران اوج خود در دهه ۷۰ و ۸۰ میلادی بازگردد.

    بیوک آویستا یک کوپه ۲+۲ است. یعنی خودرویی چهار نفره که دو در دارد. این خودرو اگر چه پلت‌فرم اختصاصی ندارد؛ اما از یک پلت‌فرم فوق‌العاده بهره می‌برد.

  • جشن باشکوه ۷۵ سالگی

    جیپ، این برند اطمینان‌بخش آفرود ۷۵ ساله شد. به همین مناسبت،‌ نسخه‌ای ویژه از شاسی‌بلند رانگلر، استاد آفرود را رونمایی کرد. شاسی‌بلندی که رنگ سبز ارتشی‌اش،‌ یادآور ویلیزهای نظامی است. در حقیقت این خودرو با همین حرکت ساده ادای احترامی کرده است به ذات شکل‌گیری‌اش. شاید در تاریخ این مدل کمتر باری بوده که ظاهرش دستخوش تغییر و تحول شود. این یکی از همان بارها است. تغییر فرم سپر و جلوپنجره چیزی نیست که مشتری‌های جیپ مدام با آن روبه‌رو شده باشند. استفاده از رینگ‌های عریض ۱۷ اینچی که توسط تایرهای سفارشی گودیر مدل سایلنت آرمور پوشانده شده‌اند، تخصص این خودروساز را در عرصه آفرود نشان می‌دهد.
  • شوالیه شیک‌پوش و خوش‌صدا

    چطور می‌شود بنتلی را زیباتر کرد؟ خودرویی که ذاتا از چهره‌ای تحسین‌برانگیز بهره می‌برد. هر‌بار که تیونری خواست این خودرو را زیر تیغ جراحی ببرد، تحت‌تاثیر کاراکتر قدرتمند آن قرار گرفت و حاصل کارش اگر نگوییم خراب شد، اما دندان‌گیر هم نشد. بهترین کار، پروژه‌ای بود که مولینر و مانستر کردند؛ یعنی ترکیب دو شرکت بهینه‌سازی. یکی در دنیای تیونینگ و دیگری در دنیای سیستم‌های صوتی و تصویری. حالا می‌شود نسبت به پروژه‌ای که روی بنتلی کانتیننتال جی‌تی اجرا شده، امیدوار بود. خودرویی بی‌نظیر با ظاهری فوق‌العاده.
  • هیوندای و رقیبی برای پریوس

    شکی نیست که تویوتا Prius یکی از موفق‌ترین خودروهای تاریخ نوظهور هیبریدی‌ها بوده است. یک ژاپنی ساده و بسیار کم‌مصرف که با قیمت مقرون به‌صرفه‌اش حتی در خاک آمریکا غول‌های سرشناس این کشور را نیز به زانو درآورد. تا جایی‌که شورولت با سرمایه‌گذاری عظیم چند میلیارد دلاری مدل «ولت» را معرفی کرد ولی در واقع نتوانست آسیب جدی به پریوس وارد کند. حالا هیوندای کره جنوبی در نظر دارد که «آیونیک» را به جنگ پریوس بفرستد. یک فست‌بک تقریبا ناشناس که فرمت طراحی بدنه‌اش هم با پریوس شباهت دارد. شرکت در نظر دارد این خودرو را به ۳ صورت تولید کند.
  • پس از مدت‌ها دوباره لینکلن

    سرانجام بعد از ماه‌ها بی‌خبری از زیرمجموعه لوکس‌ساز فورد، خبرهایی از این شرکت به گوش رسید. گفته می‌شود لینکلن در نظر دارد تا نسل جدید سدان تجملی خود «کانتیننتال» را به‌زودی راهی بازار کند. خودرویی که پیش‌تر نمونه مفهومی آن را در نمایشگاه نیویورک سال گذشته دیده بودیم. شاید باورکردنی نباشد ولی این خودرو یکی از معدود تولیدات شرکت است که از چراغ‌های زنون با لامپ‌های LED استفاده می‌کند. شنیده‌ها حاکی از آن است که پیشرانه سدان فوق از روی دیگر لوکس معروف شرکت یعنی MKZ‌ قرض گرفته خواهد شد. یعنی همان پیشرانه ۳ لیتری ۶ سیلندر تقویت‌شده‌ای که ۳۵۰ اسب‌بخار نیرو و ۵۴۱ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند.
  • حمله بنز به بازار الکتریکی‌ها

    سال ۲۰۱۸ یک سال مهم برای صنعت خودرو جهان خواهد بود، چرا‌که مرسدس بنز قصد دارد در این سال اولین مدل تمام الکتریکی خود را روانه بازار کند. روند استقبال از خودروهای الکتریکی اگرچه با شیبی ملایم، رو به افزایش است و مرسدس بنز قصد ندارد از این بازار عقب بماند. بازار خودروهای الکتریکی هنوز شلوغ نشده و برندهای زیادی در آن دیده نمی‌شوند. این می‌تواند یک فرصت برای مرسدس بنز باشد. روند تولید خودروهای الکتریکی نیز به‌گونه‌ای است که به نظر می‌رسد تا سال ۲۰۱۸ بازیگران اصلی این بازار همین تسلا و بی‌ام‌و باشند.

  • اسپرت سال‌های بدون ماشین!

    نیمه دوم دهه هفتاد شمسی زمانی بود که رفته رفته خیابان‌های ایران به خصوص پایتخت، یک بار دیگر رنگ و روی خودروهای خارجی را به خود می‌دید. یکی از خودروهایی که در این سال‌ها به شدت توجه مردم را به خود جلب کرد دوو اسپرو بود. خودرویی که در ایران به آن دوو ۲۰۰۰ هم می‌گفتند. گاهی این نام از نام اصلی یعنی اسپرو هم مشهورتر بود. دلیل آن هم عدد ۲۰۰۰ بود که پشت خودرو نوشته شده بود. این عدد البته نام این خودرو نبود و حجم موتور آن را نشان می‌داد. با این حال دوو اسپرو با همین عدد در ایران شهرت پیدا کرد. زمانی که خودروهایی با موتور ۲۰۰۰ سی سی هنوز رواج نیافته بودند و پیکان با موتور ۱۶۰۰ سی سی خود همچنان یکه تاز بازار ایران بود.
  • اولین تست بدون راننده در برف

    ماشین‌های خودران و اخبارشان این روزها در صدر اخبار دنیای ماشین قرار دارد و هر روز خودرو‌سازان از طرح‌ها و برنامه‌های خود برای تکمیل یا ورود به طرح خودروهای خودران پرده بر‌می‌دارند. با ورود خودروسازان مطرح به دنیای ماشین‌های خودران رقابت بین آنها افزایش یافته است که نتیجه آن افزایش سرعت رسیدن به نقطه مطلوب برای داشتن خودرویی پیشرفته و خودران است. در این میان، چالش‌ها هم یکی پس از دیگری از راه می‌رسند و هر‌چه خودرو‌سازان به سمت داشتن خودرانی کامل‌تر حرکت می‌کنند این مشکلات و پیچیدگی‌ها بیشتر نمود پیدا می‌کنند و سرعت‌گیری می‌شوند که باید از آن با اطمینان‌خاطر عبور کرد.
  • در انتظار آتشفشان گلف

    با انتشار تصاویر کامپیوتری از نسل جدید هاچ‌بک فوق محبوب فولکس‌واگن، شایعات درباره عرضه مدل جدید آن داغ‌تر از همیشه شد. اگر چه شرکت هنوز به‌طور رسمی این طرح و آن ادعا را تایید نکرده ولی تکذیب نکردن فولکس‌واگنی‌ها هم برای خودش جای تعجب دارد. هرچه هست محافل خودرویی انتظار دارند گلف جدید تا سال ۲۰۱۷ میلادی وارد خیابان‌ها شود. چهره آن تندتر و هیجانی‌تر از نسخه‌های فعلی است. حتی از آنجا که فولکس‌واگن مالک برند آئودی است، پیش‌بینی می‌شود در قسمت قوای محرکه و انتقال قدرت استفاده گسترده‌ای از پیشرانه‌ آئودی A۳‌ شود.
  • جادوی هِنسی

    یک‌بار دیگر تیونر ناآرام آمریکایی سراغ یار همیشگی‌اش فورد رفت. یک بار دیگر هنسی، شلبی ماستنگ افسانه‌ای را انتخاب کرد. یک‌بار دیگر یک ابرهیولای تمام آمریکایی متولد شد. این داستان تمام‌نشدنی است که هر‌بار با پیوند این تیونر و آن خودروساز شکل می‌گیرد. هنسی با انتخاب شلبی جی‌تی۳۵۰ سلیقه خاص خودش را نشان داد. سال ۲۰۱۵ فورد مثل همیشه تیونر مورد اعتمادش یعنی شلبی را به یاری طلبید و کاری کرد تا ماستنگ جی‌تی تبدیل به جی‌تی۳۵۰ شود. این یعنی تولید ۵۲۶ اسب‌بخار نیرو و ۵۸۲ نیوتن‌متر گشتاور از دل پیشرانه‌ای ۲/ ۵ لیتری هشت سیلندر Vشکل.

  • کوه عضله در گذر زمان

    دنیای اقتصاد: بدون شک کامارو را می‌توان از پیشتازان خودروهای عضلانی در نظر گرفت. به نظر می‌رسد شورولت در جدید‌ترین محصولاتش به‌دنبال زنده کردن عضلات بعد از ۵ دهه است مخصوصا در مدل جدید Z/ ۲۸ این برگشت به دهه ۶۰ نمود بیشتری دارد. کامارو‌های تولید شده در دهه ۶۰ میلادی را می‌توان خودرویی مسابقه‌ای در نظر گرفت و کدهایی که برای نامیدن این مدل‌ها استفاده شد عبارت بودند از RS به معنی Rally Sport و همچنین SS مخفف Super Sport که خود معرف عملکرد محصول بوده است.

    در صنعت خودرو کمتر خودرویی را می‌توان یافت که بعد از گذشت بیش از ۵۰ سال از اولین تولیدش هنگام مشاهده آن بتوان به عظمت و ابهتش اعتراف کرد و همچنان در محافل خودرویی تحسین‌برانگیز باشد.

  • نخستین تجربه رانندگی با چینی لوکس

    چینی‌ها بازار خودروی ایران را به تسخیر خود در آورده‌اند. مردمی که تا چندی پیش به خودروهای چینی اعتماد نمی‌کردند این روزها به خرید این خودروها روی آورده‌اند. شاید دلیل این اقبال زیاد به خودروهای چینی را باید در تغییرات همه ساله آنها دانست، البته قیمت پایین آنها به نسبت آپشن‌هایی که دارند هم موجب می‌شود تا مصرف‌کننده کمی چشمش را روی کیفیت ببندد. چینی‌ها بر‌خلاف خودروسازان ایرانی معادله را خوب یاد گرفته‌اند و مدام ظاهر خودروهایشان را تغییر می‌دهند.

    خودروسازانی که تا چندی پیش مهر کپی کاری بر پیشانی شان بود بالاخره رمز موفقیت را فرا گرفته و با استفاده از همان روش کپی‌کاری این روزها نوآوری‌های زیادی داشته و توانسته‌اند موفق باشند.

  • بدون درب!

    ب‌ام‌و باز هم چشم‌ها را خیره کرد. این شرکت در خلال نمایشگاه فناوری‌ CES لس‌آنجلس از خودرویی استثنایی رونمایی کرد؛‌ در ظاهر او همان i۸ مشهور بود ولی اگر کمی دقت کنید خواهید فهمید که این آلمانی یک تفاوت اساسی با دیگر مدل‌هایش دارد. واقعیت آن است که این خودرو در ندارد. آی۸ جدید در ادامه روند خانواده جدید ویژن‌های شرکت است که آینده مدرن را به نمایش می‌کشند. از همین خانواده مدلی دیگر را دیده بودیم که آینه نداشت. از دیگر آپشن‌های بی‌نظیر این بی‌ام‌و می‌توان به نمایشگر عریض ۲۱ اینچی آن که درست در مرکز کنسول قرار گرفته، اشاره کرد.
  • جانشین رَوفور آمد؟

    به درستی معلوم نیست که این خودرو را باید چه بنامیم؟ یک یاریس مدرن یا نسل جدید شاسی‌بلند RAV۴؟ داستان از این قرار است که تویوتا در آستانه نمایشگاه توکیو، می‌خواهد هموطنانش را بهت‌زده کند. این ژاپنی پرفروش با معرفی زودهنگام ViRa نسل جدید شاسی‌بلند‌های کراس‌اوور سه در، زبان آینده طراحی‌ خود را به رخ حریفان کشید. باوجود اینکه ویرا یک خودروی مفهومی به حساب می‌آید، می‌توان المان‌هایی را که تویوتا از آن در محصولات آینده‌اش استفاده خواهد کرد دید. مثلا استفاده از لامپ‌های دوبل کنار هم یا دستگیره مخفی درب‌ها.

  • کولینان؛ الماس سرسخت رولز رویس

    از مدت‌ها پیش زمزمه ساخت اولین شاسی بلند خودروساز معروف و قدیمی انگلستانی در محافل خودرویی شنیده می‌شد. شرکت رولز رویس همواره به‌دنبال محصولات لوکس و قیمتی است و به نظر می‌رسد حرکت برای ساخت این محصول بنا به رصد و درخواست بازار خودرو دنیا بوده است. گویا تجربه شرکت‌های رنجرور، بنتلی و BMW در ساخت همه جا روها، شرکت رولزرویس را به وسوسه طراحی اولین شاسی بلندش انداخته است. همچنین تصمیم رقبایی همچون مازراتی یا حتی استون مارتین برای ورود به بازار شاسی بلند‌ها را نمی‌توان در طراحی این خودرو بی اثر دانست.
  • چلنجر با لباس جدید

    دوج در نظر دارد ویرایش جدیدی از چلنجرهای خود را آماده فروش کند. سری جدید این عضلانی فول‌سایز آمریکایی با رنگ منحصر به فرد بنفش تولید خواهد شد. استفاده بیشتر از فیبر کربن در تریم داخلی کابین، جذابیت و وقار آن را دو چندان کرده است. گفته می‌شود دلیل تغییراتی که این اواخر مدام روی چلنجر می‌بینیم آن است که دوج در نظر دارد تا به‌زودی با این نسل خداحافظی کند. در حقیقت این همان تیپ SRT نسل سوم چلنجرها است که این‌گونه زیبا به نظر می‌رسد. شرکت بدون تغییر در قوای محرکه و جعبه‌‌دنده، هنوز هم هوای مشتریان قدیمی‌اش را دارد.

  • جعبه جادویی هشت سرعته

    سیستم انتقال قدرت یکی از مهم‌ترین شاخص‌های موثر در موفقیت خودروها است. قدرت‌ها و سرعت‌های فوق‌العاده در دنیای امروز خودرو، رابطه مستقیم با پیشرفت و اصلاح جعبه دنده‌ها دارد. خودروهای پر‌قدرت، سریع و هوشمند امروزی موفقیت‌های خود را مدیون اجزایی هستند که کمتر دیده می‌شود یا مورد بررسی قرار می‌گیرند. عموما ظاهر خودرو، حجم و سایر خصوصیات موتور مورد توجه اذهان عمومی قرار دارد و کمتر در رابطه با جعبه دنده محصولات موفق صحبت می‌شود. وظیفه جعبه دنده انتقال دور موتور با نسبت‌های مختلف به میل گاردان در خودروهای دیفرانسیل عقب یا مستقیما به دیفرانسیل در خودروهای دیفرانسیل جلو است.
  • عمل قلب باز برای کامارو

    شورولت سال ۲۰۱۶ را با خبر خوبی برای هوادارانش آغاز کرد: عرضه کاماروی قوی‌تر. این آمریکایی کهنه‌کار قول داده است تا چندی دیگر آن پیشرانه‌ای را که روی نسخه تمام مسابقه‌ای کوروت Z۰۶‌ نصب کرده بود درون سینه کامارو بگنجاند. البته این برای شرکت یک ریسک بزرگ بوده است. افزایش حجم و قدرت پیشرانه، قیمت کامارو را از حالت رقابتی خارج می‌کند ولی شِوی روی اعتبار سنگین کامارو سرمایه‌گذاری کرده است. پکیج جدید پیشرانه شامل یک کیت سوپرشارژر است. در حال حاضر قوی‌ترین نسخه کامارو، ویرایش SS است که توانسته از قلب ۲/ ۶ لیتری هشت سیلندر Vشکل خود ۴۲۶ اسب‌بخار نیرو در ۶ هزار دور در دقیقه و ۵۷۰ نیوتن‌متر گشتاور در ۵۹۰۰ دور در دقیقه بیرون بکشد.
  • چرا همیلتون مجنون این خودرو شد؟

    لوئیس همیلتون فاتح ۳ دوره از مسابقات فرمول وان، علاقه شدید خود نسبت به یک فورد موستانگ ۱۹۶۵ را فاش کرد. این راننده حرفه‌ای انگلیسی بدون هیچ‌گونه تعارفی اعلام کرد که حاضر است برای خرید این خودرو وارد مزایده شود. اما سوال این است که چطور کسی‌که در گاراژش مک‌لارن P۱ و پاگانی زوندا خوابیده، خودش را برای خرید این خودرو به آب و آتش می‌زند؟ جوابش ساده است؛ این خودرو، همان فورد تا دندان تقویت‌شده‌ای است که در سری برنامه‌های جیم‌کانا توسط «کن بلاک» معروف به حرکات عجیب و غریب نمایشی پرداخته بود. یکی از قوی‌ترین و اسپرت‌ترین موستانگ‌های تاریخ.
  • عریض‌ترین خرس آلمانی

    بعد از سال‌ها آزمون و خطا حالا دیگر باید اعتراف کرد که DMC جزو برترین تیونرهای دنیا شده است. به ویژه آنکه حالا با معرفی یک نسخه فوق‌‌العاده از مرسدس‌بنز G۵۵ دوباره در دنیای تیونینگ سر و صدا به پا کرده است. در حقیقت این یک پروژه ساده که شامل نصب چند المان آیرودینامیک می‌شود، نیست. آنچه می‌بینیم عریض‌ترین Gکلاس دنیا است. یکی از سنگین‌ترین بادی‌کیت‌هایی که تا به حال روی آن تعبیه شده است. دی‌‌ام‌سی مانند یک خودروساز کلیه قسمت‌های بیرونی این شاسی‌بلند را بار دیگر از ابتدا طراحی کرد. گلگیرهایی تانک‌مانند، جلوپنجره‌هایی خشن و کاپوتی و سقفی که سراسر با فیبر کربن پوشش داده شده‌اند از این جی۵۵ یک خودروی کاملا نظامی ساخته‌اند.

بیشتر