رقابت بین سوپر ماشینها همیشه جذاب است. مخصوصا وقتی در دو سوی رینگ دو مدعی همیشگی در این زمینه حضور داشته باشند. امروز در یک گوشه رینگ شورولت کوروت را داریم. ماشینی که خود را سرسلسله خودروهای عضلانی میداند و در گوشه دیگر رینگ فورد موستانگی است که در حال حاضر نماد خودروهای عضلانی به حساب میآید. در این تست مدلهای معمولی این دو خودرو حضور ندارند و همین مساله ماجرا را جذابتر کرده است. از خانواده کوروت مدل استینگری به میدان آمده و از فورد موستانگ هم مدل شلبی که تا دندان تقویت شده است.
خیلیها میگویند زشتترین لوکس دنیاست. خیلیهای دیگر هم بر این باورند که لوکسترین زشت دنیاست. هرچه هست، این مرسدسبنز تجملیترین شاسیبلند با قابلیتهای آفرودی محسوب میشود که تاریخ خودروسازی به خود دیده است. همانطور که پورشه ۹۱۱ سالهااست با فرمت تکراری بدنه و چراغ، اشک منتقدان را درآورده، این خودرو نیز طی ۳ دهه اخیر کمترین تغییرات ممکن را تجربه کرده است. خودرویی که هیچوقت ادعای محبوبیت نکرد، ولی به طرزی عجیب طرفداران تیفوسی دو آتشهای دارد. شاید معروفترین و مهمترین آن، پاپ رهبر کاتولیکهای جهان باشد.
دنیای اقتصاد: تا چند دهه قبل زمانی که مثلا یک خودرو ایتالیایی میخریدید، واقعا یک خودرو ایتالیایی خریده بودید. اما امروزه مرز میان خودروسازیها شکسته شده است. ممکن است یک خودرو ایتالیایی بخرید اما تصمیم طراحی و ساخت آن توسط آلمانیها گرفته شده باشد. بسیاری از خودروسازیهای بزرگ جهان اکنون مالک یا سهامدار کامل بخش عمدهای از یکدیگر هستند. به گونهای که میتوان بخش اصلی خودروسازی جهان را در قالب تنها ۱۴ شرکت تصور کرد. شرکتهای بزرگی وجود دارند که از نظر حقوقی دیگر وجود نداشته و زیرمجموعه شرکتی هستند که الزاما از نظر شهرت و توانایی در تولید خودرو در حد و اندازه آنها نیست.
دنیای اقتصاد: شرکت پارس خودرو را دیگر همه میشناسند؛ خودروسازی در کیلومتر ۹ جاده مخصوص تهران-کرج که سردمدار تولید خودروهای شاسی بلند در ایران است. خودروهایی که با جیپ شروع شد و به سمت تولید سدانهای لوکسی همچون کادیلاک و بیوک اسکای لارک هم پیش رفت. این شرکت همیشه یک شاسی بلند را در سبد فروشش داشته است. در دهه ۳۰ شمسی، خودروهای کمی در ایران تردد داشتند و بیشتر خودروها در اختیار اقشار متمول جامعه بودند. اما کم کم با افزایش تعداد خودروها و ورود خودروهای ارزان قیمت تر به ایران خودرو بدل به پدیدهای در کشور شد که در دسترس طبقات بیشتری از جامعه قرار گرفت.
مدلهای مفهومی ۲۰۱۷ در سه نقطه مشترک به هم میرسند و با هم رقابت میکنند. این سه نقطه عبارتند از سرعت، قدرت و طراحی مدرن. مدلهای مفهومی، آیندهنگری و رقابت بالا میان خودروسازان را در کالبدی فلزی-کربنی در معرض نمایش قرار میدهند. ارائه یک مدل مفهومی که توجه رسانهها و علاقهمندان دنیای خودرو را به خود جذب کند ،میتواند در نقش سکوی پرتابی برای خودروسازان عمل کند و آنها را به سمت موفقیت و جذب بازار هدایت کند. ساخت این مدلهای مفهومی با تکیه بر سالها تجربه و آزمون و خطا صورت گرفته است و امروزه تفاوت خودروها در سرعت و شتاب به تنها چند صدم ثانیه رسیده است و به نظر میرسد خودروسازان به مرز سرعت نزدیک شدهاند و اما در سایر بخشها مانند دوستدار محیط زیست بودن و مصرف بهینه همچنان جای کار زیادی برایشان میتوان متصور شد.
فناوری چاپ سه بعدی در حال متحول کردن صنعت است. این فناوری اکنون در حال پشت سرگذاشتن دوران کودکی و رسیدن به بلوغ است و کمکم میتوان از آن استفادههای جدی به عمل آورد. محققان دانشگاه دلف هلند اقدام به ساخت یک دوچرخه با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی کردهاند. آنها با استفاده از این فناوری تنه یک دوچرخه را چاپ کردهاند. دوچرخهای که کاملا قابل اطمینان است و میتوان از آن برای سواری استفاده کرد. فناوری چاپ سهبعدی فرصت جدیدی را پیش روی این تیم گذاشته تا یک ایده در ظاهر غیرقابل اجرا را عملی کنند.
کمتر کسی میتواند زیبایی مرسدسبنز را انکار کند. اغلب تولیدات این آلمانی با طراحی خیرهکننده در همان نگاه اول مشتری را از خود بیخود میکنند. اما راستش را بخواهید این ویژگی بصری تنها مربوط به نمای جلویی مرسدسها میشود. یکی از خودروهایی اغلب به خاطر طراحی انتهاییاش مورد انتقاد قرار میگرفت، نسل جدید Aکلاس است. هاچبکی که حالا به کمک تیونر «لورینسر» هموطن این نقص را به بهترین شکل رفع کرده است. لورینسر برای این دستپروردهاش ابتدا از پوشش رنگ طوسی براق استفاده کرد که در جهات مختلف، انعکاس مختلفی دارد.
با همه پیشرفتهایی که در زمینه تحلیل بازارها و صنایع ایجاد شده و خودروسازان از مشاوران زبردستی در این زمینه بهره میگیرند، باز هم نتایج قابل پیش بینی نیست. نتیجه این کار اساسا باز میگردد به تصوری که شرکت بالاتر از این خرید یا ادغام دارد.
با افزایش اپلیکیشنهای رابط بین کاربر و خودرو دامنه وسیعی از دسترسیها به خودرو امکانپذیر شده است.
لامبورگینی را همه بهعنوان شرکتی ایتالیایی میشناسیم اما در سالهای اخیر آلمانیها بیشترین تصمیمات را برای این شرکت گرفتهاند. لامبورگینی از سال ۱۹۹۹ به این سو از نظر حقوقی بهطور کامل زیرمجموعه آئودی است. به تازگی یک دستگاه لامبورگینی برای حراج گذاشته شده که عنوان آخرین لامبورگینی تمام ایتالیایی را روی خود دارد. این خودرو که لامبورگینی دیابلو سوپر ولوچه است در سال ۱۹۹۹ تولید شده است. این لامبورگینی آخرین خودرویی است که قبل از امضای قرارداد فروش این شرکت به آئودی تولید شد. سوپر ولوچه در زبان ایتالیایی به معنی فوق سریع است.