شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

دنیای ماشین

  • تسویه حساب دیترویتی‌ها

    رقابت بین سوپر ماشین‌ها همیشه جذاب است. مخصوصا وقتی در دو سوی رینگ دو مدعی همیشگی در این زمینه حضور داشته باشند. امروز در یک گوشه رینگ شورولت کوروت را داریم. ماشینی که خود را سرسلسله خودروهای عضلانی می‌داند و در گوشه دیگر رینگ فورد موستانگی است که در حال حاضر نماد خودروهای عضلانی به حساب می‌آید. در این تست مدل‌های معمولی این دو خودرو حضور ندارند و همین مساله ماجرا را جذاب‌تر کرده است. از خانواده کوروت مدل استینگری به میدان آمده و از فورد موستانگ هم مدل شلبی که تا دندان تقویت شده است.

  • حق انتخاب در بازار خودرو - ۱۳ اسفند ۹۴

    دنیای اقتصاد: در صفحه ۳۱ خودروهای هم‌کلاس و نزدیک به هم را از منظر خریداران بررسی کرده‌ایم. هدف از این مطالب آشنایی حداقلی خریداران با ویژگی‌های کلی خودروها است. در این صفحه تمامی نظرهای داده شده نسبی است و تنها در مقام مقایسه دو خودرو با یکدیگر معنی می‌دهند. به این ترتیب از نظر نویسندگان ضمیمه هفتگی دنیای ماشین هیچ‌یک از خودروها به طور مطلق نه خوب هستند و نه بد. بدیهی است که در این مجال کوتاه امکان بررسی همه‌جانبه خودروها با یکدیگر وجود ندارد و دست آخر این خریدار است که برحسب بودجه و سلیقه خود اقدام به خرید می‌کند.
  • آفرود به سبک جنتلمن‌ها

    خیلی‌ها می‌گویند زشت‌ترین لوکس دنیاست. خیلی‌های دیگر هم بر این باورند که لوکس‌ترین زشت دنیاست. هرچه هست، این مرسدس‌بنز تجملی‌ترین شاسی‌بلند با قابلیت‌های آفرودی محسوب می‌شود که تاریخ خودروسازی به خود دیده است. همان‌طور که پورشه ۹۱۱ سال‌هااست با فرمت تکراری بدنه و چراغ‌، اشک منتقدان را درآورده، این خودرو نیز طی ۳ دهه اخیر کمترین تغییرات ممکن را تجربه کرده است. خودرویی که هیچ‌وقت ادعای محبوبیت نکرد، ولی به طرزی عجیب طرفداران تیفوسی دو آتشه‌ای دارد. شاید معروف‌ترین و مهم‌ترین آن، پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان باشد.

  • صنعت خودرو در چنگ غول‌ها

    دنیای اقتصاد: تا چند دهه قبل زمانی که مثلا یک خودرو ایتالیایی می‌خریدید، واقعا یک خودرو ایتالیایی خریده بودید. اما امروزه مرز میان خودروسازی‌ها شکسته شده است. ممکن است یک خودرو ایتالیایی بخرید اما تصمیم طراحی و ساخت آن توسط آلمانی‌ها گرفته شده باشد. بسیاری از خودروسازی‌های بزرگ جهان اکنون مالک یا سهامدار کامل بخش عمده‌ای از یکدیگر هستند. به گونه‌ای که می‌توان بخش اصلی خودروسازی جهان را در قالب تنها ۱۴ شرکت تصور کرد. شرکت‌های بزرگی وجود دارند که از نظر حقوقی دیگر وجود نداشته و زیرمجموعه شرکتی هستند که الزاما از نظر شهرت و توانایی در تولید خودرو در حد و اندازه آنها نیست.

  • خودروی آقای سفیر!

    دنیای اقتصاد: شرکت پارس خودرو را دیگر همه می‌شناسند؛ خودروسازی در کیلومتر ۹ جاده مخصوص تهران-کرج که سردمدار تولید خودروهای شاسی بلند در ایران است. خودروهایی که با جیپ شروع شد و به سمت تولید سدان‌های لوکسی همچون کادیلاک و بیوک اسکای لارک هم پیش رفت. این شرکت همیشه یک شاسی بلند را در سبد فروشش داشته است. در دهه ۳۰ شمسی، خودروهای کمی در ایران تردد داشتند و بیشتر خودروها در اختیار اقشار متمول جامعه بودند. اما کم کم با افزایش تعداد خودروها و ورود خودروهای ارزان قیمت تر به ایران خودرو بدل به پدیده‌ای در کشور شد که در دسترس طبقات بیشتری از جامعه قرار گرفت.

  • غول‌های مفهومی

    مدل‌های مفهومی ۲۰۱۷ در سه نقطه مشترک به هم می‌رسند و با هم رقابت می‌کنند. این سه نقطه عبارتند از سرعت، قدرت و طراحی مدرن. مدل‌های مفهومی، آینده‌نگری و رقابت بالا میان خودرو‌سازان را در کالبدی فلزی-کربنی در معرض نمایش قرار می‌دهند. ارائه یک مدل مفهومی که توجه رسانه‌ها و علاقه‌مندان دنیای خودرو را به خود جذب کند ،می‌تواند در نقش سکوی پرتابی برای خودرو‌سازان عمل کند و آنها را به سمت موفقیت و جذب بازار هدایت کند. ساخت این مدل‌های مفهومی با تکیه بر سال‌ها تجربه و آزمون و خطا صورت گرفته است و امروزه تفاوت خودرو‌ها در سرعت و شتاب به تنها چند صدم ثانیه رسیده است و به نظر می‌رسد خودرو‌سازان به مرز سرعت نزدیک شده‌اند و اما در سایر بخش‌ها مانند دوستدار محیط زیست بودن و مصرف بهینه همچنان جای کار زیادی برایشان می‌توان متصور شد.

  • قهرمان گشتاور

    در میان خودروهایی که در سال ۲۰۱۶ به بازار می‌آیند، عنوان قهرمان گشتاور به خودرو جنجالی شرکت کوئینگزگ رسید. مدل ۲۰۱۶ کوئینگزگ رگرا با موتوری عرضه می‌شود که می‌تواند ۲۰۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. این در حالی است که مدل قبلی این خودرو تنها ۱۲۸۰ نیوتن متر گشتاور داشت. به نظر می‌رسد مهندسان کوئینگزگ چیزی بیشتر از اضافه کردن دو توربوشارژر را روی این خودرو انجام داده‌اند. چرا که حجم موتور آن تغییری نکرده و همان هشت سیلندر ۵۰۰۰ سی‌سی باقی مانده است. زمانی که با عدد ۲۰۰۰ نیوتن متر برای گشتاور رو‌به‌رو می‌شویم اولین سوالی که به ذهن می‌رسد این است که یک خودرو شهری آیا به چنین گشتاوری نیاز دارد؟ قطعا جواب این سوال منفی است.
  • عجیب‌ترین مینی دنیا

    این اواخر برند مینی دست به کارهای خارق‌العاده‌ای ‌می‌زند. خودروسازی که مانند اسمش، محصولات ریزاندام می‌سازد چندی پیش سراغ دنیای شاسی‌بلندها رفت. حالا هم که می‌بینیم با «سوپر لجرا» وارد دنیای روبازهای اسپرت شده است. این خودرو تصمیم بزرگ شرکت بود. چراکه پیش از آن قصد داشت اولین سدان چهار درب خود را تولید کرد که البته در نهایت تصمیم بر تولید این ساختار شد. اگرچه مینی این محصولش را یک خودروی مفهومی می‌نامد ولی شکی نیست که تا کمتر از یک سال دیگر نسخه نهایی و تولیدی آن نیز راهی بازار می‌شود. حقیقت آن است که این خودرو بر پایه یک اسپرت قدیمی به نام کاروتزیرا سوپرلجرا ۱۹۶۶ طراحی و تولید شده است.
  • دوچرخه چاپی

    فناوری چاپ سه بعدی در حال متحول کردن صنعت است. این فناوری اکنون در حال پشت سرگذاشتن دوران کودکی و رسیدن به بلوغ است و کم‌کم می‌توان از آن استفاده‌های جدی به عمل آورد. محققان دانشگاه دلف هلند اقدام به ساخت یک دوچرخه با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی کرده‌اند. آنها با استفاده از این فناوری تنه یک دوچرخه را چاپ کرده‌اند. دوچرخه‌ای که کاملا قابل اطمینان است و می‌توان از آن برای سواری استفاده کرد. فناوری چاپ سه‌بعدی فرصت جدیدی را پیش روی این تیم گذاشته تا یک ایده در ظاهر غیر‌قابل اجرا را عملی کنند.

  • اطلاعات بیشتر از محصول متفاوت هیوندای

    حدود یک ماه پیش بود که خبرهایی از عرضه اولین خودروی تمام برقی هیوندای با نام iOniq شنیده شد. آیونیک در حقیقت همان خودروی زیبایی بود که این خودروساز نامدار کره‌ای پروژه هیبریدی‌هایش را با آن به کمال رساند. حالا خبر می‌رسد که ویرایش تمام برقی آن مراحل نهایی آزمون فنی را پشت سر گذاشته و آماده به عرضه است. آیونیک دارای باتری‌های ۲۸ کیلووات‌ ساعتی است که شرکت ال‌جی آن را برایش طراحی کرده است. برآورد شده که با یک بار شارژ کردن باتری‌ها می‌توان تا ۱۶۹ کیلومتر با آن پیمایش داشت. توان معادل‌سازی شده موتورهای الکتریکی تقریبا ۱۱۷‌اسب‌بخار است.
  • کراس‌اوور جدید تویوتا چه می‌خواهد؟

    تویوتا پیش از آنکه جاسوسان صنعتی به طرز دردناکی تصاویر و اطلاعات محصول جدیدش یعنی C-HR را منتشر کنند، خود زودتر وارد عمل شد و تصاویر رسمی‌اش را در اینترنت منتشر کرد. همان‌طور که از ظاهر این خودرو برمی‌آید، یک شاسی‌بلند کراس‌اوور سایز متوسط است. خودرویی که نمونه کانسپت آن سال گذشته در نمایشگاه نیویورک سر و صدای زیادی به پا کرده بود. اگر کمی دقت کنید به خوبی می‌بینید که این شاسی‌بلند،‌دو در دارد. در حقیقت چیزی شبیه به یک هاچ‌بک کوپه سایز بزرگ. شاید ظاهر فوق‌العاده گیرایی داشته باشد ولی از نظر مفهومی کمی گنگ و درک‌نکردنی شده است.
  • اوج زیبایی مرسدس

    کمتر کسی می‌تواند زیبایی مرسدس‌بنز را انکار کند. اغلب تولیدات این آلمانی با طراحی خیره‌کننده در همان نگاه اول مشتری را از خود بیخود می‌کنند. اما راستش را بخواهید این ویژگی بصری تنها مربوط به نمای جلویی مرسدس‌ها می‌شود. یکی از خودروهایی اغلب به خاطر طراحی انتهایی‌اش مورد انتقاد قرار می‌گرفت، نسل جدید Aکلاس است. هاچ‌بکی که حالا به کمک تیونر «لورینسر» هموطن این نقص را به بهترین شکل رفع کرده است. لورینسر برای این دست‌پرورده‌اش ابتدا از پوشش رنگ طوسی براق استفاده کرد که در جهات مختلف، انعکاس مختلفی دارد.

  • ویرایشی برای بیابان

    این بهترین نامی است که می‌شد برای این پیکاپ انتخاب کرد. آفرود زیبایی که فولکس‌واگن آلمان به کمک تیونر ام. تی. ام آن را برای عرضه در ماه آینده میلادی طراحی‌اش کرده است. اول از همه این رنگ خاکی مات بدنه‌اش است که چشم‌ها را به خود می‌دوزد. استفاده از گلگیرهای مشکی مخالف رنگ زمینه، ایده فوق‌العاده‌ای به نظر می‌رسد. تایرهای آن از برند کوپر و مدل کاملا آفرود هستند. رینگ‌های ۲۰ اینچی آن نیز از برند بی. بی. اس هستند. داخل اتاق مانند هر آفرود دیگری با رول‌بار تقویت‌ شده است. شاید این یکی از معدود پیکاپ‌های آفرودی باشد که صندلی‌هایش از چرم طبیعی آلکانتارا ساخته شده باشد.
  • تیغ دو لبه ادغام

    در هم آمیخته شدن خودروسازها در قالب‌های گوناگون از خرید یکدیگر تا همکاری مشترک از دهه دوم خودروسازی در جهان آغاز شد و از این رو سابقه‌ای طولانی دارد. اما این به نوعی همکاری مشترک الزاما نتیجه مثبتی به دنبال نخواهد داشت. به بیان بهتر این در هم تنیدگی یک تیغ دو لبه است که هم می‌تواند در بازار برش داشته باشد و هم بدنه تولید را بخراشد.

    با همه پیشرفت‌هایی که در زمینه تحلیل بازارها و صنایع ایجاد شده و خودروسازان از مشاوران زبردستی در این زمینه بهره می‌گیرند، باز هم نتایج قابل پیش بینی نیست. نتیجه این کار اساسا باز می‌گردد به تصوری که شرکت بالاتر از این خرید یا ادغام دارد.

  • هک شدن خودروها بلای جدید دنیای فناوری

    در هر پدیده نو‌ظهوری افرادی وجود دارند تا راه‌هایی برای دور زدن و استفاده ناصحیح از آن را پیدا کرده و سوءاستفاده کنند. فناوری‌های نوین با سرعت شگفت‌انگیزی در حال رشد و توسعه هستند و به همان نسبت افراد سود‌جو همواره در تلاشند تا راه‌های نفوذ و هک را در این فناوری‌ها یافته و با ایجاد اختلال و خرابکاری به نفع خود از آنها استفاده کنند. خودروهای پیشرفته سامانه‌های متعددی دارند که خدمات موثر و مفیدی را ارائه می‌کنند.

    با افزایش اپلیکیشن‌های رابط بین کاربر و خودرو دامنه وسیعی از دسترسی‌ها به خودرو امکان‌پذیر شده است.

  • ادغام یعنی این!

    چند سال پیش بحث عجیبی در صنعت خودرو کشور مطرح شد؛ ادغام بزرگ‌ترین خودروسازان ایران یعنی سایپا و ایران‌خودرو. این اقدام همان ابتدای امر با چالش‌های بزرگی روبه‌رو شد. از مباحث پیچیده مالی گرفته تا مانع‌تراشی‌های سرمایه‌گذاران. سپس بحث ادغام خودروسازان کوچک‌تر مطرح شد. این‌بار نیز صدای سهامداران درآمد و این پروژه نیز رنگ موفقیت به خود ندید. دست آخر قرار بر ترکیب قطعه‌سازان و خودروسازان شد که البته مورد آخر هنوز تحت پیگیری و بررسی است. حال آنکه نسخه ادغام، یکی از زودبازده و پُربازده‌ترین روش‌ها برای افزایش تولید، رشد بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها در سراسر دنیا به‌حساب می‌آید.
  • آخرین لامبوی تمام ایتالیایی

    لامبورگینی را همه به‌عنوان شرکتی ایتالیایی می‌شناسیم اما در سال‌های اخیر آلمانی‌ها بیشترین تصمیمات را برای این شرکت گرفته‌اند. لامبورگینی از سال ۱۹۹۹ به این سو از نظر حقوقی به‌طور کامل زیرمجموعه آئودی است. به تازگی یک دستگاه لامبورگینی برای حراج گذاشته شده که عنوان آخرین لامبورگینی تمام ایتالیایی را روی خود دارد. این خودرو که لامبورگینی دیابلو سوپر ولوچه است در سال ۱۹۹۹ تولید شده است. این لامبورگینی آخرین خودرویی است که قبل از امضای قرارداد فروش این شرکت به آئودی تولید شد. سوپر ولوچه در زبان ایتالیایی به معنی فوق سریع است.

  • جیپ مخصوص بتمن

    به مناسبت اکران جدیدترین سری از فیلم‌های بتمن، جیپ آمریکا به‌عنوان یکی از اسپانسرها فیس‌لیفت زیبایی از رِنگید را تدارک دید. شاسی‌بلندی که هم‌راستا با حال و هوای کاراکتر فیلم، پوششی سیاه و مخوف دارد. حتی رینگ‌های ۱۸ اینچی آن نیز تیره شده‌اند. داخل اتاق همان وقار همیشگی جیپ را می‌بینیم که اکنون با پوشش مخمل و چرم مشکی، دلهره‌آور شده است. جالب آن است که حتی زمینه داشبورد و دکمه‌ها نیز به‌صورت تیره طراحی شده‌اند. جیپ برای رنگلر جدید از همان پیشرانه ۴/ ۲ لیتری قبلی استفاده کرده که ۱۸۰ اسب‌بخار نیرو تولید می‌کرد.
  • استاد استیشن‌سازی

    شکی نیست که ولوو یکی از برجسته‌ترین برندها در زمینه ساخت خودروهای کلاس استِیت شناخته می‌شود. دستاورد جدید این سوئدی نسخه فیس‌لیفت V۴۰‌ است که به‌عنوان مدل ۲۰۱۷ معرفی شده است. طراحی‌اش هنوز هم سبک و سیاق کلاسیک ولوو را نشان می‌دهد. حتی با اینکه در چراغ‌هایش از نسل جدید LEDها بهره گرفته شده ولی هنوز هم نمی‌توان آن را یک محصول جوان‌گرا نامید. وی۴۰ دارای یک پیشرانه ۲ لیتری تقویت‌شده به قدرت ۲۴۰ اسب‌بخار با گشتاوری معادل ۳۵۰ نیوتن‌متر است. جعبه‌دنده تازه طراحی شده آن ۸ سرعته اتوماتیک و سیستم انتقال قدرت آن FWD (محور متحرک جلو) خواهد بود.
  • بازگشت رنو به دنیای اسپرت‌ها

    با تولید انواع مدل‌های خانواده‌پسند کپچر، فلوئنس و کولئوس لوزی فرانسوی به یاد قدیم افتاده و نسخه جدیدی از ون سایز کوچک اسپرت «سِنیک» را معرفی کرده است. محصولی که از نظر قد و قواره یک سر و گردن از کلیو بزرگ‌تر به نظر می‌آید. نمای ظاهری جلوپنجره آن با الهام از مدل موفق مگان ۲۰۱۶ جلوه‌ای گیرا و مسابقه‌ای پیدا کرده است. به خصوص وقتی آن LEDهای نور روزش روشن می‌شود. به گفته رنو،‌ شاسی سنیک جدید از ساختار فیبر کربن مستحکم‌شده بهره می‌برد. تردید نکنید این خودرو رقیبی خواهد شد برای اوپل زفیرا، نیسان آلمارا و فیات مالتیپا.
  • دو چرخ و دو سیلندر!

    موتورسیکلت‌هایی که برای رشته کراس یا همان حرکت در مسیر ناهموار استفاده می‌شوند، دارای ویژگی‌هایی در طراحی و ساخت هستند که کار در این شاخه از صنعت موتورسیکلت‌سازی را دشوار می‌سازد. به همین دلیل چند شرکت انگشت‌شمار در جهان در زمینه ساخت موتورکراس فعالیت می‌کنند. شرکت KTM یکی از مشهورترین سازندگان موتورکراس در جهان به حساب می‌آید. در یک اقدام جالب توجه، شرکت KTM با شرکت هوسکوارنا اقدام به ساخت موتورسیکلت کرده است. هوسکوارنا شرکتی سوئدی است که از چرخ خیاطی تا موتورسیکلت را تولید می‌کند. KTM هم شرکت اتریشی شناخته شده‌ای در زمینه موتورهای مسابقه و کراس به حساب می‌آید.
  • شستن ماشین‌ها بدون آب

    شرایط آب و هوایی و بحران‌های محیط زیستی که با کاهش سطح آب‌های زیر‌زمینی همراه بوده تلاش‌های زیادی را برای کاهش مصرف منابع و انرژی منجر شده است. مسائل محیط زیستی باعث شده است کارواش‌های متداول در مصرف آب خود تجدید نظر کنند و پدیده شستن اتومبیل‌ها با کمترین مصرف آب در حال افزایش است. در دنیای امروز با توجه به مشکلات خشکسالی‌ها و کمبود آب شستن خودروها با آب فراوان توجیه‌پذیر نیست، اما شستن آلودگی‌ها از روی بدنه ماشین بدون کمک آب در نگاه اول ممکن است عملی به نظر نرسد اما جای بسیار امیدواری است که محصولات متعددی برای این منظور با استفاده از فناوری نانو تولید شده است که به‌صورت اسپری قابل استفاده هستند.
  • باز هم نبوغ منصوری و لامبورگینی

    تردیدی نیست که گاوخشمگین ایتالیا بیش از هر شرکت دیگر، منصوری این تیونر ایرانی‌الاصل را سر وجد می‌‌آورد. تقریبا از هر ۳ پروژه تیونینگ این شرکت، یکی را محصولات متنوع لامبورگینی تشکیل می‌دهند. حالا هم که می‌بینیم اونتادور سوپرولوچه گیر منصوری‌ها افتاده است. خودرویی که اگر خوب دقت کنید، ریزه‌کاری‌های طراحی ابرهیولای وننو را زیر پوستش می‌بینید. به خصوص رینگ‌ها، جلوپنجره و سپر عقب. مثل همیشه منصوری اوج دیوانه‌بازی خود را با استفاده از بدنه یک‌دست فیبر کربنی به رخ کشیده است. آینه‌ها، هواکش روی سقف و حتی بال عقبش هم فیبر کربنی هستند.
  • هفت سوئیچ برای هفت روز!

    در دنیای شیفتگان خودرو مشتریانی هستند که به دلیل علاقه زیاد به یک برند خاص با تعصب خاصی اقدام به خرید یا استفاده از محصولات آن برند می‌کنند که گاهی هم رسانه‌ای شده و معروف می‌شوند. اخیرا آئودی در صفحه اینستاگرامش عکس یکی از مشتریان با وفای آلمانیش را منتشر کرده است که به دلیل علاقه بسیار زیادش به آئودی برای هفت روز هفته هفت مدل جدید آئودی را خریداری کرده است. این آئودی دوست آلمانی از خودروهای زیر که مشخصاتشان آمده است، در هر روز با در دست داشتن یک کلید سراغ یک خودرو می‌رود و با ذکر دلیل و مشخصات خودرو روزهای متفاوتی را با خودروهای متفاوت تجربه می‌کند و به این کار خود عشق می‌ورزد.
  • ون‌ها هم اسپرت می‌شوند

    اینکه تیونرها سراغ برخی از خودروها نمی‌روند، دلایل مختلفی دارد. مثلا اگرکم سراغ رولزرویس می‌روند دلیلش جنون لوکس‌گرایی این خودرو است که مجالی برای تجملی‌تر شدن نمی‌گذارد. اگر آنها تمایلی برای دستکاری بوگاتی ندارند، مهندسی فوق سنگین و توانمندی خیره‌کننده‌اش است. یک دلیل دیگر برای انتخاب نشدن یک خودرو توسط تیونرها وجود دارد؛ عدم جذابیت. مثلا ون‌ها آن هم سایز بزرگ‌هایشان هرگز جذابیتی برای تیونرها نداشته‌اند. اما صبر کنید. در یک پدیده خیره‌کننده یکی از غول‌های صنعت خودروسازی به اسم فولکس‌واگن، یکی از پرفروش‌ترین ون‌های دنیا به اسم ترنسپورتر را در اختیار یکی از معروف‌ترین تیونرهای دنیا یعنی ای.
  • وداع با اسطوره

    خبرهای رسمی حکایت از آن دارد که در نمایش ژنو امسال، رولزرویس این سلطان لوکس‌ساز آخرین ویرایش فانتوم کوپه و دراپ‌هد را عرضه خواهد کرد. به همین مناسبت ۵۰ دستگاه پایانی با عنوان «فاینال ادیشن» با رنگ‌بندی منحصر به فرد و تودوزی که پیش‌تر آن را ندیده بودیم، تولید خواهند شد. قابل پیش‌بینی است که این ۵۰ دستگاه به شدت از سوی کلکسیونرها با استقبال روبه‌رو شود. فانتوم کوپه، یک ۲ در فول‌سایز فوق لوکسی بود که تولیدش از سال ۲۰۰۸ به این سو استارت خورد و دنیای لوکس‌بازی را به کلی تغییر داد. این خودرو کاری کرد که جوان‌های ثروتمند نیز مشتاق به خریدنش باشند.
  • آینده خودروهای برقی چه خواهد شد؟

    یکی از عوامل مهم در تداوم حیات خودرو‌سازان داشتن حاشیه سود مناسب برای رسیدن به رشد و توسعه فناوری‌ها و محصولات جدید است. در دنیای ماشین‌ها رقابت میان خودرو‌سازان بیش از گذشته افزایش یافته است و شرکت‌های نوظهور با اطلاعات و آگاهی کافی نسبت به نیاز روز بازار و به کمک نیروهای با تجربه وارد مسیر پر پیچ و خم خودرو‌سازان و غول‌های بزرگ آن می‌شوند. تسلا موتورز و فارادی فیوچر از نمونه‌های بارز خودرو سازان نو‌ظهور هستند و تسلا موتورز با محصولات خارق‌العاده‌اش توانسته است نشان دهد خودروهای برقی اسپرت هم می‌توانند در رقابت با بنزین‌سوزها وارد جاده‌ها شوند.
  • برابوس همان‌طور که دوستش داریم

    اگرچه اِی. ام. جی و برابوس هر دو تیونرهای مورد اطمینان مرسدس هستند، ولی برند دومی از ناآرامی بیشتری برخوردار است. جدیدترین دستاورد این شرکت، پروژه‌ای است که روی مرسدس‌بنز Cکلاس جدید اعمال شده است. طراحی‌اش مانند همه دیگر تولیداتش است؛ ظاهر ساده مشکی با رینگ‌هایی عریض. اما واقعیت آن است که همه می‌دانند تمام هنر و قدرت برابوس در قسمت مشخصات فنی نهفته است. شاید به نظر نیاید، ولی این Cکلاس از نمونه استاندارد خود تا حد چشمگیری آیرودینامیک‌تر است. استفاده از المان‌هایی چون اسپویلر، دیفوزر و اسپلیتر در سراسر زیر خودرو، این سدان را به یک موشک چسبنده به زمین تبدیل کرده است.
  • آینده در گذشته با سه چرخه‌ای برقی!

    شرکت مورگان موتور از جمله شرکت‌های خاص خودرو‌سازی است که محصولات دست ساز لوکسش شهرت زیادی دارند. این شرکت ۱۶۳ نفری اعتقادی به سرعت در تحویل سفارش ندارد و گاهی ممکن است پس از دریافت یک سفارش ساخت آن خودرو لوکس بین ۶ ماه و حتی چند سال طول بکشد. در نمایشگاه خودرو ژنو ۲۰۱۶ این خودرو‌ساز خاص از محصولی برقی با نام EV۳ رونمایی کرده است. ‌ای وی تری خودرو سه چرخ است که با ظاهری قدیمی و کلاسیک وارد دنیای خودروهای سبز شده است. این خودرو مدرن با ظاهری قدیمی نوعی تقابل دنیای مدرن با نسل‌های اولیه خودرو است که در یک جا جمع شده‌اند.
  • در انتظار کوچک‌ترین ام‌پاور روباز

    حدود یک سال از رونمایی ب‌ام‌و سری ۲ گذشت. یک سالی که باوجود پیش‌بینی‌ها برای این کوپه اسپرت ۲ درب با خبرهای خوب همراه بود. خودرویی که خیلی بعید به نظر می‌رسید بتواند با غول‌هایی همچون آئودی A۳ یا مرسدس سی. ال. اِی رقابت کند. اما سری ۲ با چهره دلفریب و انبوهی از مدل‌های متنوع ناگهان زاویه بازار را به سمت خودش متمایل کرد. مخصوصا ویرایش تقویت‌شده ام‌پاور یا نسخه‌های روباز آن. تا همین اواخر خبری از اضافه شدن سری ام‌پاور به تیپ کانورتیبل (روباز) آن نبود. حالا خبر می‌رسد M۲‌ جدید می‌خواهد به جنگ مینی کوپر انگلیسی برود.
  • به پیشواز سیویک رویایی

    نسل جدید دوست داشتنی ‌ترین محصول هوندا در راه است. ویرایش ۲۰۱۷ سیویک خشونت و اسپرت‌گرایی نابی را به نمایش گذاشته است. اگرچه هنوز تصاویر رسمی و باکیفیت این خودرو منتشر نشده ولی به خوبی می‌توان به ذات ناآرام این ژاپنی پی برد. زبان طراحی در سیویک جدید، تلفیقی است از تهاجم مخصوص مسابقات جی‌تی و فرم‌های تند و تیز اسپرت‌بازها. هوندا برای این فرزندش چند پیشرانه در نظر گرفته است. نمونه اول یک لیتری ۳ سیلندر تقویت‌شده است که به طرزی عجیب می‌تواند ۱۲۷ اسب‌بخار نیرو تولید کند. پیشرانه اصلی این خودرو همان ۲ لیتری توربوشارژ شده ۱۵۸ اسب‌بخاری است.
  • نقض حریم خصوصی در خودروها

    موضوع حریم شخصی در صنعت خودرو مدرن موضوعی داغ است که باعث شده افراد نسبت به نقض این حریم‌ها همواره نگرانی‌هایی داشته باشند. خودروهای جدید به سامانه‌های متعددی مجهز هستند که هر‌کدامشان می‌توانند کارکردی دو‌جانبه داشته باشند و مانند شمشیری دو‌لبه عمل کنند. استفاده خودروها از دستیارهایی که در زمان بروز حادثه می‌توانند با ایجاد ارتباط با مرکز فوریت‌های پزشکی و امداد و نجات گزارش کاملی از وضعیت خودرو و محل آن و شرایط راننده از طریق ارتباط صوتی و با استفاده از موقعیت‌یاب جهانی به هر‌کجا که لازم باشد، ارسال کنند.
  • قهرمان به رالی کراس رفت

    سباستین لوب، راننده افسانه‌ای مسابقات رالی قهرمانی جهان در فصل ۲۰۱۶ بختش را در یک رشته جدید می‌آزماید. سباستین لوب وارد دنیای مسابقات رالی کراس شده است. جایی که اگر چه بی شباهت با مسابقات رالی قهرمانی جهان نیست اما پیچیدگی‌ها و دشواری‌های خاص خودش را دارد. رالی کراس به مانند موتورکراس در مسیرهای صعب العبور برگزار می‌شود و به نوعی سخت‌ترین رشته رالی به حساب می‌آید. سباستین لوب که اکنون ۴۲ سال دارد ۱۰ دوره قهرمان مسابقات رالی قهرمانی جهان شد و سال گذشته خود را از این مسابقات بازنشسته کرد. او گفته بود که دیگر راندن در WRC برایش جذابیتی ندارد و می‌خواهد تجربه‌های تازه‌ای داشته باشد.
بیشتر