باشگاه سلطنتی بریتانیا در سال ۱۸۹۷ تاسیس شده است و در آن عموما اشرافی که خودرو داشتند میتوانستند عضو شوند. این باشگاه متولی برگزاری بسیاری از مسابقات اتومبیلرانی و موتورسیکلت برای اولین بار بوده است و همچنین با اعمال نفوذ خود، قوانین راهنمایی و رانندگی را تحت تاثیر قرار میداده است. برای مثال این باشگاه با اعمال نفوذ محدودیت سرعت حرکت بیشتر از ۱۴ مایل (۲۳ کیلومتر) را برداشت و خودروها میتوانستند با هر سرعتی تردد کنند و این در حالی است که رانندگی بیپروا و خطرناک را نیز جرم تلقی میکرد. بسیاری از قوانین راهنمایی و رانندگی با اعمال نظر مسوولان و اعضای این باشگاه برای اولین بار به رشته تحریر درآمد و اجرایی شدند.
دنیای اقتصاد: در میان ورزشهای جهان، فرمولیک را میتوان یکی از پیچیدهترین رشتهها به حساب آورد. این رشته از ورزشهای موتوری کلاف به هم تنیدهای از آمادگیهای بدنی رایج در ورزشهای مختلف با دانش و تکنولوژی و اقتصاد است. در این میان اقتصاد نقش تعیینکنندهای در حیات یک تیم فرمولیک دارد. به دلیل هزینههای سرسامآور تحقیق و توسعه و ساخت خودروها، بدون یک پشتوانه اقتصادی محکم عملا نمیتوان به تداوم فعالیت یک تیم فرمولیک امیدوار بود. تامین مالی تیمهای فرمولیک اکنون از چند منبع انجام میشود.
دنیای اقتصاد: خودروهای گذر موقت بخش مهمی از ماشینبازیهای ما ایرانیها را تشکیل میدهند. خودروهایی که برای مدت کوتاهی وارد کشور شده و در کانون توجه محافل خودرویی قرار میگیرند. اگرچه با افزایش قیمت دلار در سالهای اخیر روند ورود خودروهای گذرموقت هم به دلیل گرانی کند شد، اما متوقف نشد و هنوز هستند کسانی که میلیونها تومان در این زمینه هزینه میکنند. در گزارش امروز نگاهی انداختهایم به برترین خودروهای گذرموقتی که در سال ۱۳۹۴ وارد تهران شدند. لامبورگینیها گل سرسبد گذرموقتهای امسال را تشکیل میدادند.
نمایشگاه ژنو امسال حقیقتا گردهمایی غولها بود. آستونمارتین با دیبی۱۱ آمد. شورولت، کوروت گرند اسپرت را آورد. مازراتی شاسیبلند لوانته خود را رونمایی کرد. پاگانی ویرایش بیسی ابرخودروی معروف خود هوایرا را به سوئیس کشاند. اسپایکر هلند از نسخه تقویتشده سی۸ پردهبرداری کرد. مکلارن مسابقهایترین مدل کوپه ۵۷۰ را نشان داد. فراری جدیدترین اسب سرکش خود جیتیسی را رها کرد. کونیگزگ سوئد، جادوگری به اسم رِگرا را رونمایی کرد. لامبورگینی از شاهزادهای به اسم سنتناریو پرده برداشت. خلاصه که جمع گرگها جمع بود.
دنیای اقتصاد: جیپ چروکی، تویوتا لندکروز و هامر اچ۲؛ سه خودرویی که هنوز هم بعد از سالها بهعنوان بزرگترین شاسیبلندهای دنیا شناخته میشوند. آفرودهای دوستداشتنی با آن قد و قواره عظیمالجثهشان مانند رشتهکوههای پهناور در خیابان حرکت میکنند. اما واقعیت چیز دیگری است. وقتی حرف از اس. یو. ویهای غولآسا به میان میآید، جایی برای عرض اندام چروکیها و لندکروزها و حتی آن هامرهای پرمدعا نیست. داریم درباره بزرگترین شاسیبلندهای دنیا صحبت میکنیم. خودروهایی شبیه به کامیون. کادیلاک و لینکلن با «اسکلید» و «نویگیتور» خود سبک جدیدی در دنیای اس.
احتمالا شما هم با ما موافقید که اگر فورد موستانگ در سال ۱۹۶۴ ساخته نمیشد، شاید هیچ گاه کابویهای آمریکایی مثل پونتیاک فایر برد، شورولت کامارو، پلیموث باراکودا یا دوج چلنجر به تولید نمیرسید. یک جورهایی فورد موستانگ اولین کسی بود که هفتتیرش را کشید و شلیک کرد. اما انصافا جنرال موتورز هم انگار منتظر بود تا انبار باروتش را یکی آتش بزند. چون به فاصله دو سال بعد از معرفی موستانگ یعنی در سال ۱۹۶۶ اقدام به ساخت دو محصول برای مبارزه با فورد کرد. این بار جنرال موتورز به سراغ دو برندش یعنی شورولت و پونتیاک رفت و با استفاده از یک پلتفرم مشترک، دو خودروی به یاد ماندنی را تولید کرد.
در مسابقات فرمول یک به سبب استفاده از آخرین فناوریها در بخشهای مختلف، هزینههای ساخت یک خودروی فرمول یک بسیار گران تمام میشود. تکنولوژیهای استفاده شده در یک خودروی فرمول یک عموما بسیار پیشرفته است و پس از استفاده شدن در این خودروها به خودروهای سوپر اسپرت شهری که گاهی از سوی شرکتهای تولیدی همین تیمها ساخته میشوند راه پیدا میکنند. در یک خودروی فوق سریع فرمول یک قیمت یک فرمان معادل قیمت یک سدان خانوادگی است. این روزها قیمت ۲/ ۷ میلیون دلار برای یک خودروی فرمول یک کاملا ارزان حساب میشود و تیمها هر سال با خودروهای گرانتری وارد این رقابتها میشوند.
فولکسواگن در حالی که هنوز از انبوه فشارهای ناشی از جنجال تقلب در اعلام مصرف آلایندهها رها نشده، خلاقیت و تولید را رها نکرده است. این شرکت در اقدامی جالب توجه یک ویرایش عجیب از بیتل دوستداشتنی خود را معرفی کرد. ویرایشی روباز به نام «دنیم». خودرویی که یک سال پیش در نمایشگاه لسآنجلس رونماییاش را دیدیم. قرار است این روباز خاطرهانگیز به تیراژ ۲۰۰۰ دستگاه تنها در بازار آمریکای شمالی عرضه شود. رنگ بدنه منحصر به فرد آن در کنار تودوزی کلاسیکش یادآور بیتلهای دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی هستند. نکته جالب آن است که در بخشهایی از پوشش صندلیها پارچههای شلوار جین واقعی استفاده شده است.
مجموعهدارهای زیادی در دنیا وجود دارند که در گذشتههای دور یا نزدیک با خریدهای خاصی که بر اساس علاقه شخصی و البته نگاه اقتصادی در دنیای ماشینها انجام دادهاند با توجه به شرایط و جو رسانه و اقتصادی اقدام به فروش و حراج خودروهای خود میکنند. از این طریق، حراج خودروهای خاص و تاریخ ساز هرچند وقت یکبار خبرساز میشود. بوگاتی شرکتی قدیمی است که این روزها از جدیدترین خودروی خود رونمایی کرده است که بینظیرترین خودرو در نوع خودش است. بررسی بوگاتی ۵۷SC نشان میدهد که این شرکت در گذشته هم بهترینها را میساخته است و با حفظ کیفیت تا به امروز در عرصه صنعت خودروحضور داشته است.
هوندا به قول خودش عمل کرد و عرضه نسخه ۲ در سیویک محبوب خود را در ماه مارس استارت زد. خودرویی که سال گذشته در همان مراسم رونمایی نمایشگاه لسآنجلس طرفداران پر و پا قرص خود را شناخت. کوپه جدید اگرچه یک نسل جدا از نسخه سدان خود محسوب نمیشود ولی با چهرهای تهاجمی، چراغهایی کشیده و جلوپنجرهای رو به جلو، حالا جذابتر از نمونههای قبلی خود خواهد بود. همانطور که پیشبینی میشد برای این خودرو یک پیشرانه ۲ لیتری تنفس طبیعی در نظر گرفته شده است. پیشرانهای که خروجی آن ۱۵۸ اسببخار است. قیمت این نمونه چیزی حدود ۱۹ هزار دلار است، البته هوندا دل دوستداران محصولات توربوشارژ خود را نشکسته و روی همین شاسی یک پیشرانه ۵/ ۱ لیتری تقویتشده ۱۷۴ اسببخاری نیز تعبیه شده.
تیونر ایرانیالاصل آلمانیتبار بعد از دستکاری بیمحابای رولزرویس فوق تجملی انگلیسی، حالا سراغ یک لوکس دیگر به اسم بنتلی فلایینگ اسپور رفته است. یک چهار در مدیریتی که در قسمتهای زیادی از بدنه آن طلای خالص به کار رفته است. شاید منصوری در تیونینگ دیوانهوار لامبورگینی و فراری بسیار خبرساز شده باشد ولی با این لوکسها شاید خودش را به دردسر بیندازد. علاوه بر کاپوت، سقف و قسمتی از جلوپنجره، دو جفت رینگ ۲۲ اینچی این خودرو نیز با طلا پوشانده شده است. حتی تایرهای این خودرو نیز منحصر به فرد هستند. تایرهایی که شرکت «وردشتین» هلند طراحیشان کرده است.
جدیدترین دستاورد مرسدسبنز و بخش تیونینگ خود AMGسدان مدرنی است به اسم E۴۳. نسل جدید همان Eکلاسهایی که با طراحی غیرمتعارفشان سر و صدای بسیاری را به راه انداختند. شاید به همین خاطر بوده که مرسدس یکی از قویترین و کارآمدترین سدانهای خود را در قالب این خودرو معرفی کرده است. خودرویی دو دیفرانسیل با چهار چرخ متحرک و سیستم محدودکننده لغزش دیفرانسیل. اگزوزهای دوبل چهارتایی و رینگهایی که طراحیشان منحصرا در اختیار ایامجی قرار دارد. شرکت برای محصول جدید خود از یک پیشرانه ۳ لیتری شش سیلندر جدید استفاده کرده است.
اسپیدستر خشونتبار «بیست» از شرکت رضوانی موتورز اکنون خبر خوبی را برای مشتریانش به ارمغان آورده است. برای بیستهای جدید پکیج تقویتی به نام X در گرفته شده است. پکیجی که کار خود را از آیرودینامیک خودرو شروع کرده است. بیست جدید رضوانی با کاهش چشمگیر ضریب اصطکاک کاری کرده این روباز دو درب دو نفره به حداکثر کارآیی در سرعتهای بالا برسد. نصب یک بال عقب فیبر کربنی که در زاویهای خاص روی بدنه چسبانده شده، نیروی پایینبرنده را نیز تا مرز بینظیری افزایش داده است. اضافه شدن فیبر کربن به دریچههای هوا علاوه بر زیبایی دوچندان ظاهری، وزن خودرو را نیز سبکتر کرده است.
حوادث رانندگی آنقدر سریع اتفاق میافتند که ممکن است افراد نتوانند دلیل بروز آن را درک کنند و پی بردن به علت سانحه از روی شواهد فیزیکی موجود در صحنه تصادف ، کاری تخصصی و در برخی موارد بسیار دشوار است. در چنین حالتهایی داشتن شاهدی که تمام اطلاعات موثر در یک حادثه را بداند کمک بزرگی به درک علت حادثه و یافتن مقصر آن میکند. برای این منظور همانند هواپیماها، وسایل جمعآوری اطلاعاتی با نام جعبه سیاه در خودروها نصب میشود که امروزه تقاضا برای نصب آن رو به افزایش است. در خودروها، جعبههای سیاه وظیفه جمعآوری اطلاعات موثر در سوانح رانندگی را بر عهده دارند.
در حالی که هنوز فناوری خودروهای خودران مراحل آزمایشی را طی میکند، وزارت دفاع ایالات متحده اعلام کرد که از این فناوری در خودروهای نظامی این کشور استفاده خواهد کرد. بنابر اعلام پنتاگون، مراحل آزمایش فناوری بدون راننده روی خودروهای ارتشی آغاز شده است. هدف اصلی پنتاگون استفاده از این تکنولوژی در کامیونهای حمل بار است و همین موضوع ماجرا را پیچیدهتر میکند؛ چراکه کامیونها به دلیل طول بیشتر و سیستم رانندگی متفاوت به ویژه در مورد تریلیها، نیازمند دقت بیشتری هستند. بنا بر گزارش فوربس، پنتاگون تعداد چهار دستگاه کامیون خودران را در جادههای عمومی ایالت میشیگان تست کرده است.
در مراسم یکصدمین سالگرد تاسیس برند بیامو، این خودروساز محبوب از یک کانسپت افسانهای پردهبرداری کرد. خودرویی که باید اعتراف کرد آینده محصولات این باواریایی را به تصویر کشیده است. مفهومی جدید شرکت با ظاهری فوقالعاده قدرت طراحان را به رخ کشیده است. یک سدان با چراغهای لیزری و بدنهای آیرودینامیک، اما واقعیت آن است که ویژگی خیرهکننده این مفهومی جای دیگر پنهان است. چرخهای خودروی فوق با قابلیت جداشدن از سطح بدنه میتواند زاویه چرخها را با دقت بیشتری اعمال کند. گفته میشود سیستم فنی آن نسخه تکمیلشده آی۸ هیبریدی خواهد بود.
در اقدامی ناگهانی، جیپ یک سری ویژه از شاسیبلندهای آفرود خود را با طراحیهای خاص و دیدهنشده، رونمایی کرد. آنچه در این میان عجیب به نظر میرسد، ظاهر تنومند ویرایشهای جدید است. در حقیقت تولیدات جدید ادای احترامی است به نسخههای نظامی کلاسیک این شرکت مانند کایزر M۷۱۵. بارزترین ویژگی این خودرو استفاده از رینگهای ۱۷ اینچی با تایرهای چهار فصل ۴۰ اینچی گودیر است. اما تمرکز اصلی این خودرو استفاده از پیشرانه حجیم ۲/ ۶لیتری هشت سیلندر Vشکل هِمی است. پیشرانهای سوپرشارژشده به قدرت ۷۰۷ اسببخار که پیشتر روی عضلانی معروف این شرکت چلنجر نیز نصب شده بود.
تیونر نامآشنای «تِکآرت» جدیدترین پروژه خودرو را به تغییر و تحول انقلابی دومین نسل از شاسیبلندهای دوستداشتنی پورشه اختصاص داد. کاین که خود بهصورت معمول از قد و قواره بزرگی برخوردار است، حالا با این بادیکیت سنگین تکآرت تبدیل به یکی از غولهای عضلانی دنیای اس. یو. ویها شده است. عادت همیشگی این تیونر است که کل بدنه خودرو را آنطور که خودش مایل است طراحی میکند. مثلا کاپوت و جلوپنجرهای که هرگز روی تولیدات پورشه نمیدیدیم و سپرهایی که کاین به شدت از آنها دوری میکرد. استفاده از رنگ آبی کاربنی که در سراسر بدنه و حتی داخل اتاق دیده میشود یکی از جلوههای قابل توجه بصری این خودرو است.
خودروهای سه چرخ هیچ وقت از سوی بازارها جدی گرفته نشدند. نقصهای ساختاری که در زمینه پایداری، فضای داخلی و دیگر موارد داشتند همیشه آنها را یک محصول فانتزی باقی گذاشت. شرکت الیو موتورز یکی از شرکتهایی است که با این وصف همچنان به ساخت خودروهای سه چرخ میپردازد و سعی دارد آنها را بهبود بخشد. به تازگی این شرکت اعلام کرده که ۱۰۰ دستگاه خودرو سه چرخ را میفروشد. جالب آنکه بیش از ۵۰ هزار نفر از سراسر جهان برای این خودرو لیست انتظار تشکیل دادهاند. این خودروها ۱۰۰ دستگاه نمونه اولیهای هستند که الیو موتورز از سال ۲۰۰۹ تا به امروز برای تستها و اصلاحات فنی آنها را ساخته است.
آئودی مدتها قبل اعلام کرده بود که نمونهای سبکتر از R۸ را برای دوستداران این سوپراسپرت محبوب خود تولید خواهد کرد. آئودی جدید که به احتمال زیاد سال ۲۰۱۸ راهی بازار میشود، برخلاف نمونههای فعلی که دارای پیشرانههای ۸ سیلندر و ۱۰ سیلندر Vشکل هستند، مجهز به موتوری شش سیلندر Vشکل است. موتوری ۳ لیتری با دو توربو که به نظر میآید از روی سدان سایز کوچک شرکت یعنی S۴ برداشته شده باشد. با این اوصاف پیشبینی میشود قدرت آن ۴۵۰ اسببخار و گشتاورش ۵۰۰ نیوتنمتر باشد. نسخه سبکتر آر۸ به معنی ضعیفتر بودن آن نیست.
رانندگی در شهرها و ترافیک سنگین باعث شده است جعبه دندههای اتوماتیک طرفداران زیادی داشته باشد. مصرف کمتر سوخت و سهولت در استفاده از آنها باعث شده است بسیاری از افراد خودروهایی با جعبه دنده اتوماتیک را ترجیح دهند. از سال ۱۹۰۴ تا به امروز جعبه دندههای اتوماتیک بسیار زیادی معرفی شده و در خودروهای مختلفی استفاده شده است. درشکههای بدون اسب که بهعنوان خودروهای اولیه شناخته میشدهاند اولین نمونههای وسایل حملونقلی بودهاند که از این جعبه دندههای اتوماتیک بهعنوان نسلهای اول استفاده کردهاند.
دولت نروژ قصد دارد مسیرهای اختصاصی گستردهای برای تردد دوچرخهسواران احداث کند. این کار با هدف تشویق مردم به استفاده از دوچرخه به جای ماشین صورت میگیرد. دولت نروژ برای این کار بودجهای یک میلیارد دلاری را اختصاص داده است. نام این پروژه را super cycleways گذاشتهاند. نروژ قصد دارد با اجرای این طرح تا سال ۲۰۳۰ سهم دوچرخه در ترددهای درون شهری این کشور را به ۲۰ درصد برساند. این سهم در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد است. به گفته یکی از مدیران این پروژه، بزرگترین مانع توسعه فرهنگ دوچرخهسواری در نروژ، مساله ایمنی است و اینکه دوچرخه سواران نگران تصادف با خودروهای عبوری در خیابان هستند.
دنیا هنوز با جگوار اف-پِیس رابطه برقرار نکرده است. در حقیقت کسی این شرکت اسپرتساز انگلیسی را در قامت یک شاسیبلندساز نمیشناسد. با اینکه حدود یک سال از رونمایی این کراساوور زیبا میگذرد ولی هنوز خبری از رشد فروش آن نیست. شاید اقدام اخیر تیونر معروف «لوما دیزاین» بتواند کمی به محبوبیت آن بیفزاید. پروژهای خیرهکننده و شاید نجاتبخش. اولین اقدام تیونر، بازآفرینی کل بدنه با نصب کیت کامل آیرودینامیکی بوده است. پوششی که از روی سپر و جلوپنجره آغاز شده، با کاپوت و گلگیر جلو ادامه یافته و به رکاب و گلگیر عقب رسیده است.
جمعه بیست و یکم اسفندماه در واپسین روزهای سال جاری، پیست اتومبیلرانی آزادی تهران میزبان علاقهمندانی بود که برای پاسداشت یکصدمین سال تاسیس کمپانی BMW گرد هم جمع شده بودند. این مراسم جمع کثیری از علاقه مندان برند بیامو حضور داشتند که میشد در میان آنها افراد سالخورده تا نونهالان را دید. در این مراسم که به همت کلوپ بیامو فدارسیون موتورسواری و اتومبیلرانی برگزار شد، بیش از ۲۵۰ دستگاه از خودروهای بیامو در مدلهای مختلف حضور داشتند که از جمله آنها باید به خانواده مدلهای سری ۳، سری ۵، سری۶ و ۲۰۰۲ و مدلهای جدید این کمپانی مثل سری ۷ و X اشاره کرد.
با روی کار آمدن فراری ۴۸۸ اسپایدر و اف۱۲ تیدیاف، دیگر به نظر میرسید که ابرخودروی معروف ایتالیاییها یعنی ایتالیا ۴۵۸ به فراموشی سپرده شده است. اما «آتاریوس» تیونر تازهکار اسپانیایی با معرفی یک بادیکیت قابل قبول روی این خودرو، نامش را دوباره بر سر زبانها انداخت. لباس جدید اسب سرکش مارانلو بدون اغراق در طراحی، زبانی تند و خشن دارد. بیتردید استادانهترین قسمت این طراحی مربوط میشود به نیمه انتهایی و گلگیرهای عقبی این خودرو. جاییکه با یک برآمدگی زیبا و چشمنواز، پهنپیکر زیبایی به تصویر کشیده شده است.
اولین نشانههای خودروهای هوشمند که میتوانستند بدون دخالت راننده کنترل خودران را برعهده بگیرند از طریق پارک خودکار خود را نمایان کرد. تلاش برای تکمیل این فناوری و دادن اختیار کامل به خودرو برای هدایت خودکار سالهاست آغاز شده است. این خودروها با استفاده از سامانهها و حسگرهای متعدد و پیشرفته خود روند تکامل خود را در پیش گرفتهاند و اما این روند رشد با مشکلات متعددی روبهرو بوده است. غولهای صنعت خودروسازی در صف اول قرار گرفتهاند چرا که بر این باورند که دنیای حملونقل آینده از طریق فعال شدن این خودروها متحول خواهد شد.
برخی برندهای خودروها همراه نامشان سرعت و قدرت را یدک میکشند. شورولت کوروت C۶ یکی از این خودروهای سوپر اسپرت است که در مسابقات درگ مورد استفاده قرار میگیرد. در چنین مسابقاتی تغییرات زیادی در خودروها اعمال میشود تا قدرت موتور به چند برابر ظرفیت عادی افزایش یابد و همچنین با نصب تجهیزات اضافه و تغییر در بدنه شکل ظاهری خودرو نیز بسیار تغییر میکند. چنین خودروهایی اگرچه جزو خودروهای تولیدی و شهری حساب میشوند اما بعد از تغییراتی که در آنها انجام میشود قابلیت استفاده در محیطهای شهری را نخواهند داشت.
زمانی که شرکت بوگاتی اعلام کرد دوران تولید مدل ویرون به پایان رسیده است، آنچه بیش از این خبر مهم جلوه میکرد این بود که چه ماشینی قرار است جایگزین ویرون شود و راه ویرون را چه ماشینی ادامه میدهد. ویرون یک ماشین معمولی نبود. زمانی که ویرون در سال ۲۰۰۵ معرفی شد، برای اولینبار انسان در خودروهای شهری با مفهوم سرعت بالاتر از ۴۰۰ کیلومتر آشنا شد. برای همین ماشین جانشین ویرون نباید دستکمی از خودش میداشت.
بالاخره انتظارها به پایان رسید و در اواسط سال ۲۰۱۴ بود که بوگاتی اعلام کرد جانشین ویرون در حال طی کردن آخرین مراحل ساخت نمونه اولیه و رفتن به تستهای میدانی است.
در حال حاضر فرناندو آلونسو راننده تیم مکلارن گرانقیمتترین راننده این رقابتها است که دستمزد وی در طول سال به ۳۸ میلیون دلار میرسد. نفر دوم گرانقیمتترین رانندگان فرمول یک، سباستین فهتل است که قرارداد ۳۰ میلیون دلاری برای هرسال تنظیم کرده و در رده سوم نیز لوئیز همیلتون قرار گرفته است که دستمزد وی نیز در طول هرسال ۲۷ میلیون دلار است. در ادامه لیست نیز ما به نامهایی همچون کیمیرایکونن با دستمزد ۱۹ میلیون دلاری، نیکو روسبرگ با دستمزد ۱۴ میلیون دلاری برخورد میکنیم که تا رده چهاردهم این لیست ما با دستمزدهای میلیون دلاری روبهرو هستیم.
بازار وانتهای بزرگ یا پیکاپهای فول سایز یک بازار ۳/ ۲ میلیون دستگاهی در سال در سطح جهان است. بسیاری از خودروسازان بزرگ جهان به ویژه اروپاییها در این بازار حضور ندارند. یکی از آنها هم شرکت مرسدس بنز است. این خودروساز آلمانی از دو سال پیش مدلهای مفهومی خود را برای وانت ارائه کرد. اما به تازگی تصویری غیررسمی از وانت مرسدس بنز منتشر شده با این توضیح که این وانت در یکی از نمایشگاههای خودرو نیمه دوم سال ۲۰۱۶ رونمایی خواهد شد. آنگونه که از این تصویر برمی آید، مرسدس بنز در طراحی وانت خود منطقی عمل کرده و از ساخت یک وانت رویایی با قیمت بسیار بالا خودداری کرده است.
نام مک لارن همواره با سرعت و شتاب همراه بوده است و این خودروساز انگلیسی با هدف وارد کردن تکنولوژی خودروهای فرمول یک به خیابانها در سال ۲۰۱۰ وارد عرصه خودروسازی شده است. پیش از آن خودروسازانی مانند فراری در این زمینه گامهای مهمی برداشته بودند، اما مک لارن را میتوان خودروسازی به حساب آورد که بسیاری از الزامات خودروهای سواری شهری را فدای خصوصیات اسپرت خودروهایش میکند. در سبد خودروسازانی مانند فراری خودروهایی یافت میشوند که جنبه شهری آنها هم برجسته باشد، اما مک لارن در این زمینه با کسی شوخی ندارد و مشتریانش را از میان کسانی انتخاب میکند که صرفا یک خودرو سوپراسپرت میخواهند.
داچیای رومانی بهعنوان یکی از زیرمجموعههای رنو در حالی نسخه ۲۰۱۶ شاسیبلند معروف خود داستر را با شور و هیجان بسیار معرفی کرده که این خودرو به نسبت نسخه سال قبل و حتی سال قبلتر از آن، تغییرات خاصی را تجربه نکرده است. در حقیقت باید اعتراف کرد که داستر یکی از کم تغییرترین تولیدات داچیا از زمان رونماییاش یعنی سال ۲۰۱۰ میلادی است. اگرچه این رومانیایی به اندازه کافی از مهندسی رنوی فرانسه بهره میگیرد، ولی باز هم از نظر ظاهری شبیه به خودروهای محبوب بلوک شرق اروپا است. اندک تغییراتی که روی نسخه ۲۰۱۶ دیده میشود شامل تغییر فرم جلوپنجره، چراغها، رینگها و آینه بغلها هستند.
هربار که خبری از همکاری فیات ایتالیا و تیونر اتریشی اَبرث به گوش میرسد، این سوال مطرح میشود که مگر یک خودرو تا چه حد توانایی تقویتشدن دارد؟ جدیدترین دستاورد این خودروساز بنام ، آن تیونر مشهور، نسخه مسابقهای همان هاچبک معروف ۵۰۰ است که اکنون با نام ۵۹۵OT قصد حضور در رقابتهای قهرمانی سرعت سلنیا را در سر میپروراند. خودرویی که درست مانند یک جیتی واقعی مجهز به اتاق رولکشی، صندلی ریس، فرمان برقی و رینگهای سبکوزن ۱۷ اینچی شرکت OZ است. درون سینه این فیات قلب ۱. ۴ لیتری توربوشارژشدهای دیده میشود که گفته میشود توانسته ۱۹۰ اسببخار نیرو تولید کند.
۵۰ سال پیش در چنین ایامی بود که یکی از تاثیرگذارترین عضلانیهای آمریکایی متولد شد. خودرویی که معنای اسپرتگرایی را به روح قلدرمآبانه این کلاس از خودروها تزریق کرد. کامارو طی ۷ نسل تولید بیوقفه سبک منحصر به فردی از آمریکاییها را خلق کرد. اکنون به مناسبت پنجاهمین سال تولید این خودرو، شورولت نمونه ویژه و سفارشی را برای مشتریانی محدود تولید کرد. کوپه جدید شِورولت با ظاهری پرابهت و باوقار، به خوبی خاص بودن خود را نشان میدهد. کاماروی جدید با نصب LEDهای ساده در زیر سپر و داخل لامپها، جلوهای گیرا پیدا کرده است.