پای خودران‌ها به بزرگراه‌ها باز می‌شود
اولین نشانه‌های خودروهای هوشمند که می‌توانستند بدون دخالت راننده کنترل خودران را برعهده بگیرند از طریق پارک خودکار خود را نمایان کرد. تلاش برای تکمیل این فناوری و دادن اختیار کامل به خودرو برای هدایت خودکار سال‌هاست آغاز شده است. این خودرو‌ها با استفاده از سامانه‌ها و حسگرهای متعدد و پیشرفته خود روند تکامل خود را در پیش گرفته‌اند و اما این روند رشد با مشکلات متعددی روبه‌رو‌ بوده است. غول‌های صنعت خودرو‌سازی در صف اول قرار گرفته‌اند چرا که بر این باورند که دنیای حمل‌ونقل‌ آینده از طریق فعال شدن این خودروها متحول خواهد شد. در این میان چالش پیش روی این خودروساز‌ها کمبود فضاهای واقعی برای آزمایش سامانه‌های استفاده شده در خودران‌هاست. در حال حاضر در جاده‌های بریتانیا امکان حضور خودران‌ها براساس قانون وجود ندارد و خودرو‌سازها نمی‌توانند این نوع خودروهای خود را در خیابان‌های شهری و بین شهری آزمایش کنند. در شرایط کنترل شده و جاده‌هایی که در اختیار یک خودرو‌ساز است نمی‌تواند پاسخگوی نیاز آزمایش‌های موردنیاز آنها باشد.
از این رو دولت بریتانیا برای حمایت از این فناوری‌ها درصدد است تا این ممنوعیت را لغو کند تا خودران‌ها بتوانند در بزرگراه‌ها مراحل آزمایش خود را طی کنند. برای شروع دولت به‌طور آزمایشی اجازه تردد در جاده‌های محلی را به خودران‌ها در سال جاری خواهد داد و تا سال ۲۰۱۷ امکان دسترسی به جاده‌ها و مسیرهای استراتژیک هم فراهم خواهد شد. در دنیایی که شرایط و وضعیت اقتصادی قابل پیش‌بینی نیست دولت انگلیس باید تصمیم مهمی در این رابطه بگیرد و حمایت خود از فناوری‌های جدید و زیرساخت‌های آن را با حذف ممنوعیت تردد این نوع خودروها نشان دهد. خودران‌ها یا خودروهای بدون راننده انقلابی در حمل‌ونقل‌ به‌حساب می‌آید که می‌توانند خدمات بی‌حد و مرزی را ارائه کنند. مرسدس بنز و بی‌ام‌و دو شرکتی هستند که بی‌صبرانه منتظر انجام آزمایش‌های بیشتر روی خودران‌های خود هستند. اگر چه در آمریکا و آلمان آزمایش‌هایی در رابطه با خودران‌ها انجام شده است اما این فناوری‌ها همچنان در دوران نوزادی خود به‌سر می‌برند و راه زیادی برای رسیدن به بلوغ در پیش دارند. آزمایش‌های مورد‌نیاز خودرو‌سازها تنوع زیادی دارند و آنها برای رسیدن به ایمنی کامل باید جنبه‌های مختلف و شرایط پیش‌بینی نشده زیادی را برای این خودرو‌ها بررسی کنند، چرا‌که برای حضور در بازار مصرف باید ایمنی این خودروها اثبات شود و گرفتن تایید دستگاه‌های نظارتی و استانداردهای لازم کار راحتی نخواهد بود. خودران‌ها برای آزمایش شدن در جاده‌های واقعی انتخاب‌های زیادی ندارند. در آلمان بزرگ راه A۹ که بین مونیخ و برلین قرار دارد محل تست خودران‌های بی‌ام‌و بوده است.

گوگل هم خودران خود را در آمریکا و در کالیفرنیا که مهد خودروهای برقی و فناوری‌های پیشرفته در صنعت خودرو است آزمایش می‌کند. شرکت بی‌ام‌و که به تازگی از خودروی مفهومی و خودران خود پرده برداشته است، عنوان کرده این خودرو با استفاده از شیشه تعاملی و فرانمای خود می‌تواند هشدار‌های لازم در رابطه با عابران پیاده، دوچرخه‌ها و سایر موانعی که ممکن است در حالت عادی از چشم راننده دور بمانند اعلام می‌کند. رقابت خودروسازان بر سر خودران‌ها محدود ولی کاملا داغ است. مرسدس بنز با خودروی مفهومی و لوکس F015 که همانند بی‌ام‌و Vision Next 100 در حالت رانندگی خودکار با تغییر وضعیت صندلی‌ها افراد می‌توانند با هم گفت‌وگو کرده و از سفر خود به نوعی دیگر لذت ببرند. نیسان هم به‌دنبال یافتن بازار خودران‌ها در انگلیس است و جگوار لندرور هم در حال برنامه‌ریزی برای آزمایش اولین خودران خود است. به نظر می‌رسد به‌تدریج شرایط برای حضور خودران‌ها در بازار خرید و فروش خودروها در حال فراهم شدن است. خودران‌ها در تلاشند تا سال 2020 محصولات خود را در معرض فروش قرار دهند. تویوتا، فورد و تسلا سرمایه‌گذاری‌های لازم را برای این منظور آغاز کرده‌اند و حمایت دولت‌ها از طریق ایجاد بسترها و زیر‌ساخت‌های لازم بیش از پیش مورد‌نیاز است. تلاش‌ها برای ساخت خودروهای بدون راننده از دهه 1920 در قالب طرح‌های تحقیقاتی و بسیار اولیه آغاز شده است و تا به امروز ادامه یافته است. امروزه حضور دولت‌ها برای هموار کردن مسیر برای این خودروهای بدون راننده با درک نزدیک بودن این اتفاق جدی‌تر شده است. دولت انگلیس یکی از دولت‌هایی است که حمایت زیادی از پروژه‌های خودران انجام می‌دهد. حمایت‌های این دولت نه در قالب پرداخت‌های مالی، بلکه در زمینه برداشتن موانع حقوقی است. پس از دولت ایالتی کالیفرنیا، دولت بریتانیا بیشترین گشایش ها را در این زمینه کرده است و قصد دارد موانع قانونی و مقرراتی را از سر راه ورود خودران‌ها به جاده‌ها بردارد.