شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

جمعه‌نامه

  • دام تند‌روها برای ترامپ

    دقایقی پس از اقدام خصمانه دونالد ترامپ در تروریستی خواندن سپاه پاسداران، شورای‌عالی امنیت ملی در بیانیه‌ای، «فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام» و نیروهای وابسته به آن را «گروه تروریستی» اعلام کرد. اکنون این پرسش مطرح است که چرا رئیس‌جمهور آمریکا باوجود برخی مخالفت‌ها به چنین اقدام‌ مخاطره‌آمیزی مبادرت کرد و هدف وی از دنبال کردن این امر چیست. دکتر رضا نصری، حقوقدان بین‌الملل و کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگویی با جمعه‌نامه «دنیای اقتصاد»، مهم‌ترین پیامد این اقدام برای ایران را تشدید و گسترده‌تر شدن دامنه «جنگ روانی» عنوان کرد و گفت که این خود می‌تواند در میان‌مدت زمینه‌ساز اقدامات ضدامنیتی بعدی علیه ایران باشد. دکتر نصری در واکاوی احتمال تشدید تنش میان ایران و آمریکا یا دنبال کردن گزینه نظامی از سوی ترامپ علیه تهران تاکید کرد، از منظر حقوقی، اقدام نظامی علیه ایران عمدتا زمانی میسر خواهد بود که این اقدام در واکنش به یک «حادثه» ولو یک حادثه ساختگی یا بر اثر یک برخورد عارضی و تصادفی میان نیروهای ایران و آمریکا صورت بگیرد. به گفته این حقوقدان لیست‌گذاری و فضاسازی اخیر علیه سپاه به‌صورت مستقیم و خودکار اختیارات دولت آمریکا برای اقدام نظامی علیه ایران را افزایش نمی‌دهد، اما برچسب «تروریست» فضای روانی خاصی ایجاد می‌کند که در سایه آن دست‌ ترامپ برای ایجاد برخوردهای تصادفی و حادثه‌‌ساز بازتر خواهد شد. وی تاکید کرد به همین خاطر هم مهم است برای خنثی‌‌سازی این فضای روانی، اقدامات هوشمندانه‌ای از جانب ایران صورت بگیرد.
  • ترامپ به‌دنبال جنگ با ایران نیست

    اگر اظهارات دونالد ترامپ را به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا و تصمیم‌گیرنده نهایی در این کشور مبنا قرار دهیم، وی درباره ایران همواره بر این موضوع تاکید داشته که تهران باید تحت فشار قرار بگیرد تا پای میز مذاکره‌ای برگردد که دستور آن را ایالات‌متحده آمریکا تعیین می‌کند؛ از جمله مسائل و دستورکارهای مدنظر واشنگتن نیز در وهله نخست موضوع هسته‌ای و تجدیدنظر در برجام، سپس مسائل دفاعی به‌طور اخص مساله موشکی و در نهایت مباحث منطقه‌ای و نقش‌آفرینی ایران در منطقه است.
  • بقای برجام در گرو اجرای اینس‌تکس

    موضوع اینس‌تکس و رابطه ایران و اروپا در ادامه توافق هسته‌ای طی روزهای گذشته به سرخط اخبار برخی از رسانه‌ها تبدیل شده است چراکه با نزدیک شدن به موعد انقضای معافیت‌های تحریمی آمریکا علیه ایران، از یکسو بحث و جدل در واشنگتن درمورد تمدید یا عدم تمدید این معافیت‌ها داغ شده و از سوی دیگر در داخل کشورمان هم رئیس دستگاه دیپلماسی با انتقاد از طولانی شدن اجرای اینس‌تکس به مقام‌های اروپایی هشدار داده که هیچ بهانه‌ای برای عدم آغاز رسمی کار مبادلات مالی با ایران ندارند. اظهارات ظریف در حالی مطرح شده که تاخیر اروپایی‌ها در راه‌اندازی اینس‌تکس، را به‌شدت مورد انتقاد مقامات ایرانی قرار گرفته است.
  • سایه سیل بر سر جنوب کشور

    سیل بهاری در بسیاری از مناطق کشور همچنان به‌عنوان مهم‌ترین موضوع در شبکه‌های اجتماعی طی هفته گذشته میان کاربران مورد بحث قرار گرفت. روز یکشنبه ادامه وضعیت اضطراری در استان خوزستان و سایر مناطق سیل‌زده، پای ۴ وزیر را به بهارستان کشاند و در نهایت مشخص شد که دولت توان جبران همه خسارت‌های ناشی از سیل را ندارد. وزیر کشور گفته است که سیل بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرده که بیشترین خسارت‌ها به زیر بخش‌های زراعی، باغبانی، دامپروری و مرغداری‌ها وارد شده است. وزیر راه هم از آسیب دیدن بیش از ۱۴ هزار کیلومتر از راه‌های اصلی، فرعی و روستایی در ۶۸۰۰ نقطه کشور خبر داده است. در همین حال گزارش‌هایی هم درباره تاثیر خسارت‌های سیل بر اقتصاد کشور و تشدید رکود اقتصادی در برخی از شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.
  • باشکوه‌ترین صحنه‌های سیل

    سیل بی‌سابقه در هفته‌های گذشته اگرچه صحنه‌های دردناک و غم‌انگیزی را در پیش چشم مردم میهنمان قرار داد اما به دلیل همیاری و همدلی مردم در کمک به همنوعان خود، صحنه‌های باشکوهی را هم رقم زد که طی روزهای گذشته بسیار در فضای مجازی دست به دست می‌شد. یکی از این صحنه‌ها مربوط به انتشار فیلمی از سیل‌بند انسانی جوانان دهلاویه در مقابل موج سیلاب کرخه بود که بسیار مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت. دراین فیلم جوانان دهلاویه بدن خود را به‌عنوان سدی در برابر سیلاب خروشان کرخه قرار دادند. همزمان با انتشار این فیلم هشتگ‌های #غیرت و #دلیر_مردان در فضای مجازی داغ شد و کاربران نسبت به آن واکنش نشان دادند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • داستان زندگی یک نقاش

    سال ١٣٩٤ تصمیم گرفتم زندگینامه برخی از هنرمندان تاثیرگذار تجسمی را بنویسم.
  • سرگذشت رمان عرب

    در کتاب «رمان عرب» نویسنده می‌کوشد مراحل رشد و تکوین رمان را در میان نویسندگان عرب در پنج فصل بررسی کند. در فصل نخست با نگاهی به «رمان عرب» گریزی می‌زند به تعریف این نوع رمان و یافتن شباهت‌هایی برای آن در میان نظایر غربی‌اش و برعکس. در فصل دوم به تحولات نخستین در سنت‌های داستان‌سرایی عربی می‌پردازد و زمینه این تحولات را در کشورهای عربی دنبال می‌کند.
  • ترجمه امروزی رمانی بزرگ

    «گتسبی بزرگ» کتابی است که جای بحث و بررسی درباره‌اش زیاد است و بی‌دلیل نیست که بیشترین نقد و بررسی در قرن بیستم درباره این اثر شده، به همین دلیل هر مترجمی که به سمت ترجمه این کتاب برود، مسوولیت سنگینی را قبول کرده است. چند سال پیش آقای علی خزاعی‌فر از فصلنامه‌ مترجم با من تماس گرفتند و گفتند که متنی را برای ترجمه می‌خواهند به چند مترجم بدهند تا گرایش‌های سه نسل از مترجمان را طی این تحقیق بررسی کنند. فصل اول «گتسبی بزرگ» را فرستادند که حدود بیست صفحه است. البته کاش از یک داستان کوتاه برای این کار استفاده می‌کردند که یک واحد مستقل ادبی به‌حساب می‌آید. ترجمه‌ یک فصل از رمان به زعم من یعنی ترجمه‌ کل رمان. یعنی باید همه‌ رمان را آنالیز کنید تا بتوانید فصل اول آن را ترجمه کنید.
  • شوخی با تاریخ

    من سابقا طنزنویس روزنامه «بی‌قانون» بودم و ستون طنزی به نام «تاریخ روی تردمیل» داشتم که نوعی تقویم تاریخی بود. در این ستون زادروزها، وفات‌ها،‌ کشته‌شدگان و اتفاقات خاص را به‌صورت طنز می‌نوشتم. در یک سال ۲۳۹ ستون از من منتشر شد و بعدها به این فکر افتادم که آنها را بازنویسی و به‌صورت کتاب منتشر کنم.
  • بازخوانی واقعه هفتم تیر

    فیلم مستند «ترور سرچشمه» با پرداختن به موضوع انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی، تلاش کرده با استفاده از اسناد و روایت‌های واقعی و مصاحبه با افراد موثق و مطلع به بازخوانی واقعه هفتم تیر در قالب یک اثر مستند سینمایی بپردازد تا مخاطبان خود را بیشتر با تاریخ واقعی انقلاب اسلامی آشنا سازد.
  • پیش‌بینی ماجراهای ۵۰ سال بعد

    نمایش «بی‌صدایی» این روزها در تالار سایه روی صحنه است. فضاسازی مینی‌مال دارد و تلاش کرده‌ایم در استفاده از المان‌های بصری و طراحی صحنه و لباس و میزانسن فضای ساده‌ای را به مخاطب ارائه دهیم. من به همراه سهیل امیرشریفی متن نمایشنامه را نوشته‌ایم و از همان ابتدا نیز قرار بر اجرای یک اثر ساده با حضور دو بازیگر در کار بود. در این اثر کاراکترهایی با نام‌های نوا و یلدا حضور دارند که مادر و دختر هستند و اتفاقات نمایش در ۵۰ سال آینده می‌گذرد. در طول اجرا دختر سعی دارد گذشته‌ای را به یاد مادرش بیاورد.
  • روزنامه تصویری شبکه سه

    یک مجله صبحگاهی جایگزین برنامه «حالا خورشید» شده است و قرار ما با صداوسیما این است که از اول اردیبهشت برنامه را روی آنتن ببریم و حالا ممکن است با یکی دو روز تفاوت در همان روزهای ابتدایی اردیبهشت پخش شود.دکور این برنامه، جدید و خلاقانه است که توسط سپیده شریفی طراحی شده و اجرا می‌شود و این دکور یکی از نقاط برجسته برنامه محسوب می‌شود. ما در این برنامه تولید محتوا داریم و گویی یک روزنامه را تصویری کرده‌ایم.
  • داستان فرار زنی با چتر

    فیلم‌نامه «یه وا» را پیش‌ترها نوشته بودم و دوست داشتم روزی آن را بسازم. ابتدا تصویری در ذهن از ته مایه موضوع داشتم و بعد تصاویر بیشتر شدند و به مرور قصه شکل گرفت. «یه وا» نمونه‌ای از انسان‌ها در همه جای دنیا است. بخشی از فیلم حس و حال من در جنگ ایران و عراق است و همان اضطرابی که بعد از بمباران داشتیم. من معتقدم فیلم باید به خود فیلمساز نزدیک باشد و بخشی از دل‌مشغولی‌های او را به تصویر بکشد.
  • تلفیق فرهنگ ایران و ارمنستان

    ۱۸ تک‌اثر و یک مجموعه از ۱۵ نقاشی‌ با تکنیک ترکیب مواد روی چوب و مقوای ماکت را در گالری فرمانفرما به نمایش گذاشتم. کار روی این مجموعه از دو سال و نیم پیش شروع شد؛ اما زمینه اولیه کارهایم بسیار ساده‌تر بود. فرم قاب‌های من خارج از شکل معمول چارچوب بود و از اشکال هندسی مختلف استفاده کردم. پس از آن فرم‌های پیچیده‌تری را به کار بردم که از معماری اسلامی ایرانی وارد کارهایم شدند.
  • قاب‌های امید به روایت کودکان مبتلا به سرطان

    نمایشگاه نقاشی «صدای مهربانی» شامل نقاشی‌های ۶۹ هنرمند کودک و نوجوان ۶ تا ۱۶ سال با هدف حمایت از کودکان سرطانی پنج‌شنبه ۲۹ فروردین و جمعه ۳۰ فروردین‌ماه در موسسه محک برگزارمی‌شود. مفهوم آینده با هر فرهنگ و فلسفه‌ای تغییر می‌کند. آینده از نظر بعضی دنیایی دور است و مبهم و برای بعضی دست یافتنی و پیش چشم. آینده برای کودکان همیشه دنیایی مثبت است؛ دنیایی روشن و سرشار از خواسته‌ها و آرزوها. کودک با تفکر به آینده امید را می‌آموزد و امید سر‌منشأ بسیاری از موفقیت‌ها است.
  • عکسنوشت

    استان گلستان در نوروزی که گذشت دستخوش سیل شد؛ سیلی که باعث شد بسیاری از گردشگران سفر خود را به این منطقه زیبا لغو کنند. اما خوب است بدانید بسیاری از مناطق این استان اصلا با سیل درگیر نبوده‌ و آماده‌اند از گردشگران میزبانی کنند. روستای توشن که تنها ۵ کیلومتر تا گرگان فاصله دارد، از جمله زیباترین مناطق این استان است که انتظار گردشگران را می‌کشد.
  • از «طبس» تا «مصر»

    در قسمت پیشین برایتان از آغاز سفری به شهر زیبای طبس گفتم. داستان ما به جایی رسید که از چشمه مرتضی‌علی به کال‌جنی رفتیم و بعد از بازدید شهر طبس، روستای اصفهک را زیر نور فانوس‌ها دیدیم. در این قسمت آنچه را که در ادامه سفر بر ما گذشت می‌خوانید.
  • آنچه از لوور نمی‌دانیم

    موزه‌ها یکی از جاذبه‌های گردشگری در هر شهر و مقصد توریستی به شمار می‌روند. در این میان تنها بخشی از آنها توانسته‌اند تبدیل به مجموعه‌هایی زبانزد در این زمینه شوند. در این ستون ۱۰ مجموعه موزه‌ای مهم در جهان را معرفی می‌کنیم. در این شماره به دومین موزه مهم می‌پردازیم.
  • سام والتون ابرکارآفرین تاریخ

    سام والتون که در ابتدا تنها یک فروشنده بود توانست با روحیه رقابتی و خستگی‌ناپذیرش فروشگاه‌های زنجیره‌ای وال‌مارت را که اکنون بزرگ‌ترین خرده‌فروشی در جهان به‌شمار می‌آید راه‌اندازی کند و عنوان ابرکارآفرین تاریخ آمریکا را به خود اختصاص دهد. او فلسفه کسب‌و‌کار خرده‌فروشی در آمریکا را دگرگون ساخت کرد بر این اساس تمرکز قدرت از تولید‌کنندگان به مشتریان منتقل شد. ایده‌های او پس از عملی شدن، تصویر صنعت خرده‌فروشی را برای همیشه تغییر داد که آثار آن را می‌توان تا به امروز مشاهده کرد. او در این روند خود را برای سال‌ها به ثروتمندترین فرد آمریکا نیز بدل کرد. امروزه شرکت وال‌مارت دارای ۶ هزار و ۲۰۰ شعبه در ۱۵ کشور جهان و ۸/ ۱ میلیون نفر کارمند است.
  • ثروت‌اندوزی در سایه

    آناندا کریشنان، کارآفرین معروفی است که با ۶ میلیارد دلار دارایی، ششمین فرد ثروتمند آسیا محسوب می‌شود. کریشنان در سال ۱۹۳۸ از والدینی که اصلیت سریلانکایی دارند، در کوالالامپور، پایتخت مالزی، متولد شد. مدرک لیسانس را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه ملبورن دریافت کرد و برای فوق لیسانس، در رشته مدیریت کسب‌وکار در دانشگاه هاروارد تحصیل کرد و در سال ۱۹۶۴ از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شد.
  • کسب‌وکار با دغدغه مسوولیت اجتماعی

    محمد سیارپور، فارغ‌التحصیل مهندسی عمران از دانشگاه صنعتی شریف و مدیریت کسب‌وکار از دانشگاه تهران است. محمد سال ۹۱ وارد فضای کارآفرینی شد و اولین فعالیت‌هایش را با هدف ترویج فرهنگ استارت‌آپی انجام داد. سپس تصمیم گرفت خودش بنگاهی تاسیس کند و با استفاده از ظرفیت‌های این بنگاه به حل مشکلات موجود کشور بپردازد. او هم‌کنون بنیان‌گذار و مدیرعامل استارت‌آپ «هفت میوه» است.
  • شوربختی خریداران مسکن

    تقاضای بالقوه در بازار مسکن شهر تهران به‌خصوص در مناطقی که واسطه‌های ملکی از آن به مناطق محروم بازار یاد می‌کنند، در حجم بالایی وجود دارد اما پل اتصال این گروه از متقاضیان به میز تنظیم قرارداد خرید فعلا قطع است.
  • لوکس‌ترین محله منطقه ۲ پایتخت

    اگرچه در حال حاضر میانگین قیمت مسکن در منطقه یک تهران به حدود ۲۵ میلیون تومان رسیده و رکورد بالاترین سطح قیمت میانگین همان‌طور که قابل پیش‌بینی است، به محله‌های این منطقه اختصاص دارد، اما یک محله واقع در منطقه ۲ شهرداری تهران را نیز می‌توان در زمره محله‌های لوکس هم‌تراز قیمت اغلب محله‌های منطقه یک قلمداد کرد. «سعادت آباد» همان محله‌ای از منطقه ۲ است که بخشی از معاملات بازار مسکن لوکس را از آن خود کرده است.
  • دشواری‌های تامین درآمد برای اداره پایتخت ۹۸

    رئیس شورای شهر تهران می‌گوید بخش نقد بودجه ۹۷ شهرداری تهران به‌طور کامل محقق شده است این در حالی است که گزارش عملکرد ۹ماه شهرداری تهران نشان از عقب‌ماندگی شدید در تحقق منابع درآمدی دارد. محسن هاشمی درباره وضعیت عملکرد بودجه ۹۷ شهرداری این‌طور می‌گوید: ۱۰۰‌درصد بودجه نقد شهرداری تهران در سال ۹۷ محقق شده، البته براساس گزارش شهردار تهران، شهرداری در تامین بودجه غیر نقد خود در سال گذشته با مشکل مواجه بوده است.
  • جوسازی در بازار اجاره مسکن

    برخی فایل‌هایی که طی روزهای اخیر به بازار اجاره مسکن در برخی از محلات معمولی و مصرفی شهر تهران عرضه شده‌اند نشان‌دهنده نوعی جو‌سازی از جانب برخی افراد فرصت طلب در تعیین نرخ پیشنهادی اجاره‌بها به منظور افزایش قابل توجه سطح درآمد از این بازار است.
  • چنگ و دندان تیز چینی در تجارت موبایل

    شرکت‌های چینی را در مسیری که برای رقابت در بازار موبایل جهانی در پیش گرفته‌اند، باید جدی گرفت. روز به روز اسامی به گوش می‌رسند که در آینده سهمی چشمگیر از این بازار پررونق خواهند داشت. دو شرکت چینی ویوو و اپو این بار در رقابت با یکدیگر دو گوشی جدید معرفی کرده‌اند که ویژگی‌های عجیب و منحصربه‌فردی دارند. در ادامه با ویژگی‌های این دو محصول آشنا می‌شوید.
  • ابزار فتوشاپ برای اندروید و آی‌فون

    اپلیکیشن فتوشاپ را می‌توانید در گوشی اندرویدی یا آی‌فون خود با نام Photoshop Express تجربه کنید. با این اپ به راحتی در هر مکان و زمانی که بخواهید به ویرایش حرفه‌ای تصاویرتان بپردازید.
  • هک شدیم؟ چطور؟

    یکی از بزرگ‌ترین‌ چالش‌ها و مشکلاتی که کاربران معمولا با آن روبه‌رو می‌شوند، احتمال هک شدن رایانه است که به‌صورت بالقوه می‌تواند دردسر و معضلات متعددی را برای آنها ایجاد کند و حریم خصوصی آنها را در معرض تهدید قرار دهد.
  • فروش فوری با قیمت دستوری کلید خورد

    فروش فوری خودروسازان از هفته جاری کلید خورد. این در شرایطی است که بسیاری از سیاست‌گذاران صنعتی انتظار دارند که این اقدام خودروسازان بر کاهش یا حداقل ثبات قیمت‌ها در بازار تاثیرگذار باشد.
  • هزارتوی داخلی‌سازی خودرو

    وزیر صنعت در حالی از افزایش تولید خودرو در سال ۹۸ تا سقف ۲/ ۱ میلیون دستگاه خبر داده که این مهم نیازمند اجرای برخی تصمیمات سخت و البته حمایت مالی بیشتر دولت از خودروسازان است تا با رشد داخلی‌سازی محصولات، زمینه افزایش تیراژ محقق شود. اما آیا واقعا این پروسه به سادگی قابلیت تحقق دارد؟
  • گام جدی برای ترخیص وارداتی‌ها

    هرچند با ابلاغ دستورالعمل وزارت صمت به گمرک در سال گذشته، تصور می‌شد که خودروهای در گمرک مانده به سرعت، ترخیص شوند اما هنوز تحرکی در این زمینه صورت نگرفته است. در این بین خبر می‌رسد که وزارت صنعت برای پیگیری دستورالعمل اجرایی ترخیص این خودروها که سال گذشته متولی آن بود، جلساتی با بانک مرکزی و گمرک ترتیب داده تا در نهایت خودروهای یاد شده هرچه زودتر به دست مشتریان برسد.
  • ته دیگ

  • آش به سبک سید مهدی

  • یک تجربه کنار جاده

  • ترش به وقت وی!

  • قاب هفته

    شانزدهم آوریل ۲۰۱۹، ساعت ۱۸:۵۰ به وقت پاریس برای اهالی جزیره سیته در منطقه چهارم پاریس متوقف شد. آنجا که شعله‌های آتش از میان مناره‌های بنای تاریخی کلیسای نوتردام به آسمان زبانه می‌کشید و در میان نگاه‌های مبهوت مردم معماری باشکوه کلیسای ۷۰۰ساله که یادآور رمان ماندگار ویکتور هوگو برای همه جهانیان است، به خاکستر تبدیل می‌شد. اینجا تلی از کلیسای تاریخی نوتردام است. / عکس‌ها: Ap
  • ۴ محرک کالایی‌ها

    «آدام سامسون»، پژوهشگر اقتصادی فعال در بازارهای جهانی وضعیت بازدهی بازارهای جهانی را بررسی کرده است. اقتصادکالایی‌ها پربازده‌ترین دارایی‌های فصل اول سال ۲۰۱۹ محسوب می‌شوند. هرچند بازارهای جهانی سهام به‌ویژه در بورس‌های آمریکا و چین رقبای جدی برای کالایی‌ها بودند.
  • اقتصاد ترکیه درحال ذوب شدن

    «لورا پیتل»، کارشناس اقتصادی روزنامه‌های تایمز و فایننشال‌تایمز در مسائل ترکیه، بحرانی را که در کمین اقتصاد این کشور نشسته تشریح کرده است. به‌دنبال وقوع بحران ارزی که به تضعیف حدود یک‌سوم ارزش لیر ترکیه در برابر دلار آمریکا منتهی شد، رشد اقتصادی این کشور در ۳ ماه پایانی سال گذشته به منفی ۳ درصد رسید و تورم در بالاترین سطح ۱۵ سال اخیر خود باقی ماند. به‌نظر می‌رسد هنوز این کشور با مخاطرات زیادی درخصوص بحران بدهی و نابسامانی صنعت بانکداری مواجه است. در نظرسنجی رویترز از ۴۳ کارشناس اقتصادی، آنها پیش‌بینی کردند رشد اقتصادی ترکیه در سال‌جاری منفی ۳/ ۰ درصد به ثبت برسد که فاصله زیادی از رشد ۳/ ۲ درصدی پیش‌بینی شده توسط دولت این کشور دارد.
  • چشم‌انداز متناقض از اقتصاد چین

    «مارتین ولف»، اقتصاددان و مشاور ارشد گروه پژوهشی فایننشال‌تایمز به چشم‌اندازهای متناقض نسبت به آینده اقتصاد چین پرداخته است. براساس اطلاعات منتشرشده، میزان صادرات چین در ماه مارس رشد داشته است. سرمایه‌گذاران امید دارند که نشانه‌های ترمیم اقتصادی در چین سطح نگرانی‌ها در مورد کندی رشد اقتصادی جهان را کاهش دهد.
  • جلد دوم بازگشت بحران آرژانتین

    «مارتین گوژمان»، پژوهشگر دانشگاه کلمبیا در رشته بیزینس و اقتصاد به وضعیت آرژانتین در نوسانات اخیر پرداخته است. ارزش پزو در مقابل دلار آمریکا به‌دلیل بلاتکلیفی سیاسی و اقتصادی در این کشور یک رکورد کاهشی از خود به جای گذاشت.به گزارش «ایبِنا» به نقل از رویترز، پزو پول آرژانتین به‌دلیل بلاتکلیفی سیاسی و اقتصادی در مقابل دلار آمریکا ۳۲/ ۱ درصد کاهش ارزش پیدا کرد و تقریبا هر ۴۴ پزو در مقابل یک دلار معامله شد.
  • سرمایه‌سوزی انسـانی

    پس از آن که بنا شد برنامه نود دیگر روی آنتن نرود بحث‌ها و تحلیل‌های زیادی درباره چرایی این موضوع در محافل مختلف مطرح شد.
  • میثاقی عادل نشود

    عادل فردوسی‌پور کجا ایستاده است؟ بررسی این مختصات بی‌شک می‌تواند نقشی کلیدی در درک تصمیم گردانندگان تلویزیون و علت توفانی که نزد افکار عمومی به راه انداخت داشته باشد. عادل چکش عدالت در فوتبال ایران را در دست داشت و کیست که نداند مردم ایران به این راحتی هم کسی را به‌عنوان بیطرف نمی‌پذیرند. ایستادن روی نقطه اعتماد و اطمینان موقعیتی رشک‌برانگیز است که فردوسی‌پور توانست پس از ٢٠ سال پاک‌دستی در فوتبالی که گلوگاه‌های لغزش آن به سمت فساد باز است، به‌دست آورد. نکته دیگر اما اینکه این جایگاه در رسانه‌ای کسب شده که هرگز کمتر توانسته توده افکار و نظرهای موجود در جامعه را راضی نگه دارد و اغلب به جانبداری از یک جریان فکری خاص متهم بوده است.
  • چرا تعطیلی نود، خودکشی تلویزیون بود؟

    تعطیلی برنامه نود زیان‌های فراوان و متنوعی برای صداوسیما داشته است که در مورد بسیاری از جنبه‌های آن به تفصیل بحث شده؛ از نابود شدند سود سرشار و ده‌ها میلیارد تومانی آگهی‌های بازرگانی در کشاکش بحران اقتصادی فعلی تا از دست رفتن حجم قابل توجهی از مخاطبان وفادار، آن هم در روزگاری که به نظر می‌رسد سیما بازی جذابیت را همه جوره به شبکه‌های ماهواره‌ای و اجتماعی باخته است. تنها کافی است به یاد بیاوریم با خاموشی چراغ نود، حالا حجم مخاطبان بالقوه برنامه‌های شبکه‌های ماهواره‌ای افزایش چشمگیری خواهد داشت.
  • سکته مطالبه‌گری در صداسیما

    برای پی بردن به محبوبیت برنامه نود بین بینندگان صداوسیما نیازی به نظرسنجی نیست، موضوعی که مدیران شبکه سه نیز به‌خوبی بر آن واقف بودند و شاید به همین دلیل تلاش کردند تا با دستکاری آرای مخاطبان در انتخاب محبوب‌ترین برنامه شبکه خود به انتخاب غیرمعقولشان مشروعیت حداقلی ببخشند.