شماره روزنامه ۶۱۵۹
|

آخر هفته

  • چند نکته درباره بزرگ‌ترین خونریزی اینترنتی

    شهرام شریف دبیر گروه دیجیتال شاید کمتر کسی تصور می‌کرد کشف یک حفره امنیتی در یک نرم‌افزار - که در جهان دیجیتال امری مرسوم و روزمره است - چنین بازتاب گسترده‌ای در سطح جهانی داشته باشد. هر چند موضوعات مرتبط با امنیت همواره از اهمیت بالایی نزد کاربران و شرکت‌ها برخوردار است اما Heartbleed یا "خونریزی قلبی" به‌دلیل ویژگی‌های متعدد اهمیتی فوق‌ تصور می‌یابد و بی سبب نیست آن را بزرگ‌ترین مشکل امنیتی اینترنتی از زمان پیدایش این شبکه می‌دانند. در واقع به‌دلیل استفاده وسیع بسیاری از سازمان‌ها، شرکت‌ها و سایت‌های بزرگ اینترنتی از نرم‌افزار و پروتکل OpenSSL سطح تماس جامعه با نتایج حاصل از این نقص امنیتی بسیار وسیع بود.
  • بیل گیتس: تحلیل‌تان سرسری و ساده‌انگارانه است

    عجم اوغلو و رابینسون: کتاب را دوباره بخوانید ترجمه: الهام محتشم بیل گیتس، در مقام ثروتمندترین مرد جهان پس از انتشار کتاب «چرا کشورها شکست می‌خورند»، نوشته دارون عجم اوغلو و جیمز. ای. رابینسون، نقدی بر این کتاب نوشت و نویسندگان را متهم به «نگاه سرسری به تاریخ و موضوع رشد اقتصادی» کرد. نویسندگان کتاب نیز در مقام پاسخ برآمدند و جوابیه‌ای بر نقد بیل گیتس نوشتند که در واقع نشانگر دید انتقادی آنها به عملکرد این غول مایکروسافت است. حاصل این نقد‌های تند و تیز، خواندنی و تامل‌برانگیز است و به‌خوبی نشان می‌دهد که انتقاد به نهادهای بهره‌کش سیاسی و اقتصادی در غرب، وارد چه فرآیند و مرحله‌ای شده است.
  • عکس خبری - ۲۸ فروردین ۹۳

  • خداحافظی با بنزین آلوده

    پس از روشن شدن نقش بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها در آلودگی هوا، دولت در پاسخ به درخواست‌های متعدد کارشناسان برای توقف تولید بنزین در این واحدها، تصمیم گرفت با واردات روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین استاندارد، تولید بنزین در پتروشیمی‌ها را متوقف کند. در سال‌های گذشته تبلیغات فراوانی در خصوص خودکفایی در تولید بنزین انجام شد، اما گذشت زمان نشان داد که با وجود تولید بنزین غیراستاندارد در واحدهای پتروشیمی، روزانه ۳ میلیون لیتر واردات انجام شده است. .
  • جدال بر سر سفیر

    در شرایطی که کاخ سفید به‌طور رسمی اعلام کرده که برای نماینده پیشنهادی ایران ویزا صادر نمی‌کند، مقامات ایران تاکید کرده‌اند که شخص دیگری را جایگزین حمید ابوطالبی نخواهند کرد و از بابت این موضوع به سازمان ملل شکایت می‌کنند. این در حالی است که برخی از منابع خبری از تمایل آمریکا به حضور عباس عراقچی معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه به عنوان سفیر ایران در سازمان ملل خبر داده‌اند. موضوعی که از سوی خود عراقچی تکذیب شده است. .
  • «ماه نشان»ژ شهر نام‌ها و نشان‌ها

    اسدالله قربان‌زاده aogzmail@yahoo. com ۱۱۳ کیلومتر که به سمت غرب زنجان می‌رویم به یکی از شهرستان‌های تاریخی و نام آشنای این دیار پا می‌گذاریم. شهر صخره‌ها، قلعه ها، معادن، حیات وحش، جاذبه‌های طبیعی و نیز کوه‌های رنگی. نام این شهرستان «ماه نشان» است و نشان تاریخ را می‌شود از جاذبه‌های تاریخی آن سراغ گرفت. شهرستانی که به قول کارشناسان، جاذبه‌های طبیعی آن در نوع خود کم نظیر است. «ماد نشان» که به علت قدمت زیاد و پیدا شدن آثاری از زندگی قوم ماد در این دیار این نام را به خود گرفته بود، به مرور زمان «ماه نشان» نام گرفته است.
  • حباب آپارتمان‌های گران‌قیمت شمال تهران

    مهدیس فرقانی تقریبا در کلیه مناطق مختلف تهران واحدهای مسکونی گران‌قیمت به بازار فروش عرضه می‌شود؛ اما منظور از گران‌قیمت، قیمتی نیست که ارزنده واحد مورد نظر باشد، بلکه نرخ گزافی است که مالک قصد دارد از فروش واحدش دریافت کند. این دسته از واحدهای مسکونی این‌چنینی که فروشنده آنها گران فروش هستند به وفور در بنگاه‌های املاک شمال تهران یافت می‌شود. گاهی اوقات تفاضل قیمت پیشنهادی فروش مالکان با قیمت واقعی، متری بیش از ۵ میلیون تومان فاصله دارد. برای مثال: یک واحد مسکونی ۲۹۰ متری در یکی از فرعی‌های خیابان فرشته متری ۲۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است؛ درحالی‌که بازه قیمتی چنین واحدی بین ۱۱ میلیون و ۷۷۵ هزار تا ۲۰ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان است.
  • از خودمان شروع کنیم

    دنیا سهرابی همایون ارشادی، بازیگر پرسابقه سینمای ایران، یکی از امضاکنندگان نامه انصراف از یارانه برای رئیس‌جمهور بود. او به همراه عده دیگری از هنرمندان از رئیس‌جمهور درخواست کرده بودند که پول انصراف از یارانه را صرف مدرسه‌سازی در مناطق محروم بکنند. او در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» نگرفتن یارانه و کمک به دولت را وظیفه خود دانست. آقای ارشادی؛ شما در نامه انصراف از یارانه‌تان خواسته بودید که پولی که از محل انصراف باقی می‌ماند خرج ساخت و ساز مدرسه در مناطق فقیر و محروم بشود. شما مطمئنید که پولتان به همین مصارف خواهد رسید؟ من خودم را پلیس دولت نمی‌دانم.
  • امتیاز اوباما به تندروها

    احسان ابطحی دبیر گروه خبر کاخ سفید به حمید ابوطالبی ویزا نداد؛ پیش از این برخی نمایندگان سنا و مجلس نمایندگان کنگره طی نامه‎ای به باراک اوباما، خواستار صادر نشدن ویزا برای نماینده پیشنهادی ایران در سازمان ملل شده بودند. کاخ سفید متذکر شده است که ارتباط حمید ابوطالبی با ماجرای گروگان‌گیری ۵۲ تن از کارکنان سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۳۵۸ و نقش او در این گروگان‌گیری ۴۴۴ روزه علت رد درخواست ویزای او برای ورود به آمریکا بوده است. پیش‌تر ابوطالبی حضورش در ماجرای تسخیر سفارت را رد و تاکید کرده بود که تنها به عنوان مترجم در این ماجرا حضور داشته و در تسخیر سفارت نقشی نداشته است.
  • شوق فروش برای کودکان سرطانی

    حجت مرادخانی ـ مهرداد نصرتی کودکان و نوجوانان ذخایر انسانی هر جامعه‌ای محسوب می‌شوند که پرورش و آموزش آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. در این بین هنر و آموزش آن تاثیر مهمی در این روند داشته تا نسل‌های پایه با ذهنیتی منعطف و خلاق رشد کنند. اما اینکه هنر در کنار تاثیرات فرهنگی بر بچه‌ها، آیا می‌تواند آنها را به مقولاتی مثل اقتصاد نیز متمایل و متوجه سازد؟ سوالی است که برای پاسخ به آن گفت‌وگویی اختصاصی با خانم تارا بهبهانی پ‍ژوهشگر، نقاش و مدرس هنر انجام دادیم. گفت‌وگویی که حاوی نکات قابل تاملی است.
  • کاهش نرخ بیکاری

    براساس اعلام مرکز آمار ایران، در سال گذشته نرخ بیکاری با ۷/۱ درصد کاهش، به ۴/۱۰ درصد رسیده و نرخ مشارکت اقتصادی کل هم نسبت به سال ۹۱، ۲ دهم درصد افزایش یافته است. همچنین در سال گذشته استان گلستان با ثبت رکورد ۸/۵ دهم درصد بیکاری کمترین بیکار را در بین استان‌های کشور داشته و استان لرستان با ۱/۱۷ درصد بیشترین بیکار را در خود جای داده است. در همین حال نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بیشتر بوده است. .
  • خونریزی قلبی را جدی بگیرید

    مریم عسگری آلودگی سایت‌ و سرویس‌های مشهور توسط یک حفره‌ امنیتی با نام Heartbleed بحث داغ هفته گذشته فضای مجازی بود. این حفره امنیتی بسیاری از سایت‏ها و سرویس‏های مشهور نظیر یاهو، جی‌میل و. . . را آلوده کرده و گفته می‏شود میلیون‏ها حساب کاربری را در سراسر جهان را در معرض خطر قرار داده است. به همین دلیل کارشناسان به کاربران سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی توصیه کرده‌اند که برای تغییر پسورد حساب کاربری خود اقدام کرده و مراقب نقل و انتقالات مشکوک مالی در حساب‏های خود باشند. در پی انتشار این خبر و توصیه‌های کارشناسان، بسیاری از کاربران نسبت به تغییر پسورد خود اقدام کردند؛ اما گروهی این خطر را جدی نگرفته‌اند.
  • «مسکن‌ویژه» با پول انگلیسی در تهران

    در نخستین روزهای سال ۱۳۴۴ دولت وقت فعالیت‌هایی پیرامون سر وسامان دادن به جنوب شهر تهران را در دستور کار خود قرار داد. متناسب هدف تعیین شده سعی شد تا در این منطقه خانه‌هایی متناسب با اوضاع و احوال زمان ساخته شود. قرار شد تا بودجه مورد نیاز از محل پذیره نفت تامین شود و وزارت آبادانی و مسکن مسوول اصلی اجرای طرح شناخته شد. به دنبال تصمیم‌گیری و تامین اعتبار مربوطه عملیات ساختمانی ۳۴۵۴ خانه ارزان‌قیمت به‌طور امانی از طرف سازمان مسکن در هیجدهم فروردین ماه سال مورد بحث در سمت غربی جاده منتهی به شهرری شروع شد.
  • واریز قسط چهارم

    همزمان با واریز چهارمین قسط از دارایی‌های بلوکه شده ایران به حساب بانک مرکزی، بانک مرکزی ملزم به اقدام سریع برای انتقال ارز آزاد شده بعد از توافق ژنو شد. تاکنون چهار قسط از دارایی‌های ایران مطابق توافق ژنو به حساب بانک مرکزی واریز شده است و باید در چهار قسط دیگر ۲/۴ میلیارد دلار از دارایی‌های بلوکه شده ایران پرداخت شود. این تصمیم از روز سی ام دی ماه به دنبال توافق ایران و گروه ۱+۵ در ژنو اجرایی شد که یکی از این اقدامات پرداخت دارایی‌های بلوکه شده ایران در هشت قسط بود. .
  • واردکنندگانی که حقوق مصرف‌کننده را تضییع می‌کنند

    هر چند هنوز اخباری مبنی‌بر حصول نتایج شکایات برخی از مشتریان خودروهای وارداتی به کمیسیون اصل ۹۰ منتشر نشده، اما با وضعیتی که هم‌اکنون بر ورود خودروهای خارجی حاکم است بعید نیست که شکایات دیگری نیز به کمیسیون مذکور ارسال شود. در حال حاضر مقرراتی که بتواند حاکم بر احقاق حقوق مشتریان خودروهای وارداتی باشد یا تدوین نشده یا اگر هم شده، نهاد نظارتی که بر احقاق حقوق مصرف‌کنندگان این نوع خودروها تمرکز داشته باشد متاسفانه خیلی کارآیی ندارد. به اعتقاد یک فعال بازار خودروهای وارداتی هم‌اکنون بازار وارداتی‌ها با خودروهای لوکسی که افراد حقیقی مبادرت به ورود آنها کرده‌اند اشباح شده حال آنکه نمایندگی‌ها با توجه به تخلفاتی که در دوران اوج‌گیری نرخ ارز مرتکب شدند، تا حدودی در این زمینه‌ به حاشیه رفته‌اند.
  • دو نمایش با یک بلیت

    نمایش «شانس» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی و نمایش «لابی» به کارگردانی علیرضا مهران از ۱۸ فروردین‌ماه ۹۳ در خانه نمایش اداره برنامه‌های تئاتر به روی صحنه رفتند. این دو نمایش همزمان به روی صحنه رفتند و با اتمام نمایش اول نمایش بعدی بدون هیچ گونه وقفه‌ای شروع می‌شود. تماشاگران فقط یک بلیت برای دیدن این نمایش‌ها تهیه می‌کنند. علاقه مندان می‌توانند برای تماشای این نمایش ازروز ۱۸ فروردین‌ماه ۹۳ ساعت ۱۸:۳۰ هر روز به جز شنبه‌ها به خانه نمایش واقع در میدان فردوسی خیابان شهید موسوی کوچه شهید محمد آقا مراجعه کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر به آدرس سایت www.
  • ماجرای خانه‌‌تکانی بعد از عید

    یکی از دغدغه‌های خانم‌های خانه بعد از تمام شدن تعطیلات نامرتب و کثیف شدن دوباره خانه است. تصور کنید که شما با کمک تمام اعضای خانواده با وجود همه شلوغی‌های آخر سال با کلی تلاش خانه تکانی می‌کنید و در طول تعطیلات عید با رفت و آمدها دوباره خانه به‌هم ریخته و نامرتب می‌شود، مطمئنا نیازی ندارید، همچون قبل از عید خانه تکانی کنید ولی خب نمی‌توانید بی‌خیال بعضی از کثیفی‌ها شوید، فرض کنید کودک میهمان شما روی مبل یا فرش شما لیوان شربت یا چای ریخته باشد یا جای دست‌های کوچک شکلاتی بچه‌ها روی دیوارها و پرده‌ها باقی مانده باشد، تصور کنید بر اثر رفت و آمد با کفش یا ریختن خوراکی‌های روی فرش‌ها و موکت‌ها یا مبل‌ها بوی نامطبوعی فضای خانه را پر کند قطعا شما نمی‌توانید این بوی بد را تحمل کنید و باید فکری برای این مساله بکنید.
  • رقابت با «آشغال‌های سفید»

    ترجمه حسین موسوی هنوز مدت زمانی از شکار بن‌لادن توسط تیم تفنگداران نیروی دریایی نگذشته بود که مارک اوون، یکی از تفنگداران نیروی دریایی که در این عملیات حضور داشت دست به انتشار خاطرات خود از این شکار زد. هلاکت بن‌لادن، رهبر القاعده اما با حرف و حدیث‌هایی همراه بود که حکایت از روایتی متفاوت از آنچه پنتاگون تعریف می‌کرد، داشت. رازهایی همچون به دریا انداختن جسد او به این بهانه که مبادا خاکسپاری او با جار و جنجال همراه باشد و اینکه برخی روایت‌ها حکایت از این داشت که او پیش از دستگیری توسط تیم تفنگداران نیروی دریایی ایالات متحده، اقدام به خودزنی کرده بود تنها گوشه‌ای از پیچیدگی موضوع است.
  • چرا چیزهایی می‌خریم که نیازی به آنها نداریم؟

    بیایید با حقیقت مواجه شویم، همه ما چیزهایی می‌خریم که به آنها نیازی نداریم، این مساله برای برخی از ما به ندرت پیش می‌آید و برای برخی به کرات. چیزی که به آن نیاز نداریم لازم نیست یک شیء بزرگ باشد، ممکن است یک تکه کیک اضافی باشد؛ درحالی‌که قرار نیست زیاد بخوریم و مثلا یک رژیم لاغری داریم یا یک شلوار جین باشد؛ درحالی‌که تعداد زیادی شلوار داریم یا یک مدل ارتقا یافته از جدیدترین اسمارت فون باشد درحالی که عملا از تکنولوژی استفاده نمی‌کنیم، فرقی نمی‌کند آن شی ای چه چیزی باشد، مساله اصلی این است که همه لااقل یک بار این کار را کرده‌ایم.
  • اجرا - ۲۸ فروردین ۹۳

  • بحران کم آبی

    آن‌گونه که مقامات مسوول در وزارت نیرو گفته‌اند اگر وضع مصرف آب به همین شکل پیش برود، چاره‌ای نمی‌ماند مگر اینکه آب از جمله در تهران و برخی کلان شهرها سهمیه بندی شود. به گفته وزارت نیرو، در شرایط کنونی ۳۷ میلیون نفر از جمعیت کشور در معرض کم آبی هستند که این میزان ۵۰ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود و اگر صرفه‌جویی نکنند، تابستان آینده با مشکل کم آبی رو به رو خواهند شد. گفته می‌شود از ۳۱ استان ایران، ۲۴ استان در معرض تنش آبی قرار دارند. .
  • ۱۰ میلیون پردرآمد

    وزیر امور اقتصادی در جمع نمایندگان مجلس، بدون اینکه به روش شناسایی افراد پردرآمد اشاره‌ای کند گفته که دولت تاکنون حدود ۱۰ میلیون نفر از افراد پردرآمد جامعه را شناسایی کرده و در صورت ثبت نام این خانوارها برای دریافت یارانه زمینه حذف آنها از این فرآیند موجود است. طیب نیا تاکید کرده حذف دهک‌های پردرآمد شناسایی شده با شناخت دقیقی از دارایی‌های آنها صورت می‌گیرد و بنابراین حذف افراد شناسایی شده با کمترین تنش خواهد بود که اهداف مجلس شورای اسلامی نیز محقق می‌شود. .
  • آماده‌باش پمپ بنزین ها

    با نزدیک شدن به روزهای پایانی فروردین ماه و احتمال افزایش قیمت بنزین و گازوئیل از ابتدای اردیبهشت همزمان با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، رئیس اتحادیه جایگاه‌داران سوخت از اعلام آمادگی ۸۰ درصد جایگاه‌ها برای اعمال افزایش قیمت سوخت خبرداده و گفته در این زمینه حتی شماره‌های تلمبه‌های انتقال سوخت نیز از حالت ریالی به نمایش هفت رقمی قیمت‌ها تبدیل شده است. هنوز قیمت حامل‌های انرژی مشخص نیست و دولت گفته شب قبل از اجرای قانون، قیمت‌های جدید اعلام خواهد شد.
    .
  • مقابله با اعتیاد به خرید

    شاید ما فکر کنیم که پدیده «اعتیاد به خرید» در شرایط اقتصادی بد فعلی تقریبا نابود شده است و اگر کسی در این شرایط دست به خریدهای بیش از حد و افراطی می‌زند، حتما پول هنگفتی دارد. اما این تصور غلط است. پدیده اعتیاد به خرید همیشه و در هر زمانی وجود دارد. وجود آن ربط خاصی با شرایط مالی افراد و شرایط اقتصادی جامعه ندارد. هر شخصی با در نظر گرفتن نسبت میان دارایی‌ها، درآمدهایش و هزینه‌ای که برای خرید می‌کند می‌تواند یک «معتاد به خرید» در نظر گرفته شود. هم چون سایر اعتیادها یک معتاد به خرید نیز قادر نیست به صورت ارادی و خودآگاه رفتار خود را با توجه به شرایط عقلانی کند و به‌عنوان مثال در شرایط بحران اقتصادی از رفتار خود دست بکشد.
  • تابوت فرای بر سر دوراهی

    ماجرای خاکسپاری ریچارد فرای ایران‌شناس آمریکایی در اصفهان این روزها به یک موضوع ملی تبدیل شده و مسوولان را بر سر دوراهی قرار داده است. ریچارد نلسون فرای، ایران‌شناس و شرق‌شناس آمریکایی، بنیانگذار کرسی مطالعات ایرانی در دانشگاه‌های کلمبیا و‌ هاروارد بود. فرای وصیت کرده که در کنار زاینده‌رود به خاک سپرده شود. یکسال پیش، از ریچارد فرای به عنوان بزرگ‌ترین ایران‌شناس زنده دنیا یاد می‌کردند و اکنون وصیت او، با واکنش‌های موافق و مخالف از سوی محافل، جناح‌ها و شخصیت‌های کشور روبه‌رو شده است. در آخرین تحولات، امام‌جمعه موقت اصفهان، حجت‌الاسلام رهبر و دو تن از اعضای شورای شهر و برخی نمایندگان مجلس با جاسوس خواندن ریچارد فرای، مخالفت خود را از دفن وی در اصفهان اعلام کردند.
  • با کاپوت‌های شفاف، خیابان را بهتر ببینید

    با توسعه فناوری، اکنون در زمینه خودرو، نوعی کاپوت طراحی شده است که شفافیت کامل دارد و از بالای آن می‌توان کف خیابان(زیرخودرو) را مشاهده کرد. بنابراین، با نصب یک دوربین روی آن می‌توان کف خودرو را در نمایشگر شیشه جلوی خودرو مشاهده کرد. به این ترتیب، در مواقع لزوم می‌توان دست‌اندازها و سایر اشیایی را که ممکن است زیر خودروی شما قرار گرفته باشند، مشاهده کرد و همچنین به هنگام پارک کردن خودرو، می‌توان از وضعیت دقیق چرخ‌های جلو آگاه شد. این دوربین همچنین می‌تواند اطلاعات ارزشمندی نظیر سرعت، شیب زمین، زاویه پیچش، وضعیت فرمان و حالت رانندگی را اطلاع دهد.
  • کلاس هنرپیشگی - ۲۸ فروردین ۹۳

    فیلم سینمایی «کلاس هنرپیشگی» در شبکه نمایش خانگی عرضه می‌شود. آخرین ساخته علیرضا داودنژاد در بخش مسابقه سی و یکمین جشنواره فیلم فجر نامزد بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش مکمل زن و برنده جایزه ویژه هیات داوران به‌خاطر حضور نجیبانه، مستمر و پرتلاش در راستای اعتلا و تکریم محیط خانواده ایرانی شد. علیرضا داود‌نژاد و رضا داود‌نژاد این فیلم را تهیه کرده‌اند که در پاییز ۱۳۹۲ به اکران عمومی درآمد. در این فیلم احترام‌السادات حبیبیان، رضا داودنژاد، زهرا داودنژاد، محمدرضا داودنژاد و کبری حسن زاده ایفای نقش می‌کنند، داستان فیلم ماجرای یک کلاس هنرپیشگی است که طی آن تاثیر تحولات روز اجتماعی بر مناسبات خانوادگی بازسازی می‌شود.
  • برنامه‌های موبایلی در معرض خطر بیشتر

    طی چند روز گذشته تمامی اخبار حوزه فناوری اطلاعات و حتی بخش‌های خبری مختلف رادیو و تلویزیون به کشف یک حفره فوق‏العاده خطرناک اینترنتی اختصاص یافته است. حفره امنیتی که با نام خونریزی قبلی یا Heartbleed شهرت یافته است. از این حفره امنیتی به‌عنوان بزرگ‌ترین آسیب‌پذیری فراگیر تاریخ اینترنت یاد می‌کنند که منجر به افشای اطلاعات مهمی از سایت‌های سرتاسر جهان شده است. در این بین و براساس گزارش‌های منتشر شده برنامه‌های کاربردی تلفن همراه نیز تاثیر بیشتری از این خونریزی قلبی گرفته‌اند. این آسیب‌پذیری و رخنه فراگیر که از ۲۰ فروردین ماه امسال اعلام جهانی شده مربوط به آسیب‌رسانی نرم‌افزارهای استفاده کننده از نسخه‌های به‌خصوصی از گواهی OpenSSL (نسخه‌‌ی ۱.
  • ۹ دلیل رایج عدم موفقیت بنگاه‌های نوپا

    مترجم: دلارام حسینیون با وجود اینکه این داستان در سال‌های دوری اتفاق افتاده، من هیچ وقت اولین تجربه عرضه عمومی سهام شرکتم را فراموش نمی‌کنم؛ تجربه‌ای که در ابتدا بسیار خوب بود تا زمانی که با شکست مواجه شد. کسب‌وکار اولیه ما توسط یک شرکت بزرگ از بین رفت و ما امکانات لازم را برای جبران آسیب‌هایی که دیده بودیم و از سرگیری کار نداشتیم. من همیشه یکی از طرفداران پروپاقرص درس گرفتن از شکست‌ها و ناکامی‌ها بودم. بنابراین درحالی‌که هم‌قطاران من در تکنولوژی‌های پیشرفته دوست دارند در مورد موفقیت‌های خود صحبت کنند، هدف من تلاش برای یاری رساندن به بنگاه‌های نو پا و جلوگیری از بروز شکست‌های سنگین و دستیابی به هدف‌های بعدی است.
  • واردات بنزین ضرورتی اقتصادی

    حمزه بهادیوند چگینی دبیر گروه نفت و پتروشیمی روند تحریم‌های غرب در برهه‌ای از زمان، با هدف قرار دادن موضوعات استراتژیک کشور دولت را در شرایطی قرار داد که مقابله با بحران، مهم‌تر از اقتصادی بودن یا نبودن اقدامات به نظر می‌رسید. واردات یا تولید بنزین - به هر قیمتی - از موضوعاتی بود که در زمان خودش دولت وقت را به کنج رینگ برد و احمدی‌نژاد برای خروج از وضعیتی که می‌رفت به بحرانی برای کشور تبدیل شود، مجتمع‌های پتروشیمی را به تولید بنزین بسیج کرد. البته این اقدام مثل بقیه اقدامات دولت دهم ظاهر خوبی داشت، اما به بدترین وجه اجرا شد، تا جایی‌که برخی کارشناسان محیط‌زیست معتقدند آلودگی هوای کلانشهرهایی همچون تهران نتیجه غیرعلمی بودن تولید بنزین از کانال پتروشیمی‌ها بوده است.
  • تلویزیون - ۲۸ فروردین ۹۳

  • مشمولان مسکن اجتماعی

    سرانجام با تعیین بنیاد مسکن به عنوان متولی ساخت مسکن‌های اجتماعی، جامعه هدف این برنامه دولت مشخص و قرار شد در قالب این طرح، طی ۱۰ سال، یک میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار اجاره‌نشین که همگی در دهک‌های یک و دو هستند، به دو روش «ساخت مسکن‌اجاره‌ای با حداقل استاندارد» و «پرداخت کمک‌هزینه اجاره‌بها» مخاطب برنامه دولت قرار بگیرند. طوری که ازامسال به ۷۰ هزار اجاره‌نشین کم‌درآمد، یارانه‌اجاره‌بها و برای ۸۰ هزار مخاطب دیگر از همین طیف، واحد مسکونی اجاره‌ای ساخته شود. .
  • قول مجلس برای حمایت از بورس

    محبوبه مغانی عضو گروه بورس پس از بازدهی ۱۳۵ درصدی بازار سرمایه در دی ماه سال گذشته بود که نمایندگان دولت و مجلس شورای اسلامی با این باور که بورس همچنان با پیشتازی بر بازارهای سرمایه‌گذاری کشور، سودهای کلانی را به سهامداران حقیقی و حقوقی خود اعطا می‌کند، با طرح افزایش نرخ بهره مالکانه از شرکت‌های سنگ‌آهنی، جرقه‌ای را به جان بازار سرمایه انداختند تا در ادامه دیگر تصمیمات خود اعم از افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، افزایش نرخ سود بانکی و اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، آن را به آتشی شعله‌ور تبدیل کنند.
  • از انصراف خبری هست، نیست

    این روزها مردم وقتی به هم می‌رسند اولین سوالی که از هم می‌پرسند در این خصوص است که از یارانه انصراف می‌دهند یا خیر. در این میان هر کس با توجه به نظر و تحلیلی که دارد، انصراف از یارانه را کاری درست یا نادرست می‌داند. در این گزارش سراغ مردم کوچه و بازار رفتیم تا از زبان خودشان جویا شویم که با توجه به تبلیغات گسترده مبنی بر انصراف از یارانه، اقدام به انصراف خواهند کرد؟ با بیش از ۱۰۰ نفر از اقشار مختلف جامعه از جمله مشاغل کم‌درآمد، بازاری‌ها، بازنشسته‌ها و اقشار طبقه متوسط رو به بالا به گفت‌وگو نشستیم که نتیجه حاصل از این پرس و جو نشان داد بیش از ۹۰ درصد آنها حاضر به انصراف از یارانه نبودند، اما دلایل متنوعی داشتند که در ادامه خواهید خواند.
  • بازگشت به عقب یا نگه داشتن زمان؟

    پوریا عالمی به اینجا رسیدیم که اکون‌آبادی‌ها هر چه داشتند توی بانک گیلاسی گرو گذاشته بودند و محصول صد سال آینده‌شان را هم به بانک فروخته بودند و گیلاس‌محور هم پشت سر هم گیلاس‌پول بدون پشتوانه وارد چاپ می‌کرد و در کل اوضاع خیلی خوب نبود. . . و حالا ادامه ماجرا؛ اکون‌آبادی‌ها به روزهای شاد و شنگول گذشته فکر می‌کردند و آه ‌می‌کشیدند و در میدان لم داده بودند و با تنها گردوهای باقیمانده در اکون‌آباد بازی می‌کردند. شلغم‌محور گفت: قبلا چقدر حال‌مان خوب بود. . . گوجه‌محور گفت: بله. . . بله.
  • در برابر باد

    سریال «در برابر باد» که دهه ۶۰ از تلویزیون ایران به نمایش درآمد، بار دیگر روی آنتن می‌رود. این سریال ماجراهای مبارزه جاناتان گرت و همسرش مری با ماموران سنگدل ارتش بریتانیا را روی آنتن می‌برد. «در برابر باد» یک مینی‌سریال استرالیایی است محصول ۱۹۷۸ به کارگردانی سایمن وینسر و جورج تی. میلر که در ۱۳قسمت ۵۰ دقیقه‌ای روی آنتن رفت. داستان، درباره یک دختر ۱۸ساله ایرلندی به نام مری است که سال ۱۷۹۷ به‌ مدت هفت سال از سوی ماموران ارتش بریتانیا همراه خانواده خود به مستعمره‌های این کشور در نیو ساوث ویلز استرالیا تبعید می‌شود.
  • آیا شنونده خوبی در مذاکرات هستید؟

    علت اینکه بیشتر مردم بهتر گوش نمی‌دهند این است که نمی‌خواهند این کار را بکنند. فقط می‌خواهند حرف بزنند. بهتر است بدانید که گوش کردن به زحمتش می‌ارزد، پس باید این کار را انجام دهید. بیشتر آدم‌ها خود را شنوندگان خوبی می‌دانند، یک جورهایی یعنی شنونده خوب نبودن، ایراد شخصیتی محسوب می‌شود. اینکه فرهنگ ما عموما به خوب گوش دادن اهمیت می‌دهد و آن را ویژگی مثبتی می‌داند باعث تعجب بیشتر است. چون مردم برای بهتر گوش دادن هیچ گونه تلاشی نمی‌کنند. هیچ‌کس نمی‌گوید: «حالم به‌هم می‌خورد که شخص ایکس همیشه خوب به حرف‌هایم گوش می‌دهد.
  • اولویت پیشنهادی شما به دولت برای هزینه‌کردیارانه‌هــای انصرافی چیست؟ چرا؟ و چگونه؟

    شیما رئیسی - فخرالسادات هاشمی آن‌گاه که از طرح هدفمندی یارانه‌ها به عنوان بزرگ‌ترین پروژه اقتصادی کشور نام برده می‌شود و درحالی‌که اکنون در آستانه آغاز ‌فاز دوم این طرح هستیم، بسیار طبیعی است که این طرح و بحث‌های پیرامونی آن حجم قابل‌توجهی از فضای رسانه‌‌های داخلی و خارجی را به خود اختصاص دهد و از این رو است که دنیای اقتصاد نیز از مدت‌ها پیش و در قالب‌های گوناگون خبری و تحلیلی و در بخش‌های مختلف این مجموعه، به پوشش همه‌جانبه ابعاد گسترده این رویداد مهم پرداخته است. این پرونده نیز این بار با نگاهی موشکافانه و در قالب بحث‌های عملیاتی‌تر از کارشناسان و صاحب‌نظران حوزه‌های گوناگون پرسیده است:
    اگر قرار بود شما محل مصرف منابع مالی حاصله از انصراف یارانه‌ای را تعیین کنید، چه حوزه‌ای را انتخاب می‌کردید؟ ارتقای سلامت؟ افزایش کمک‌های نقدی/غیرنقدی به دو دهک درآمدی پایین‌تر؟ کمک به بهبود وضعیت مدارس مناطق محروم؟ پروژه‌های محیط‌زیستی؟ کمک به تولیدکنندگان؟ یا.
  • خدمات اجتماعی به جای یارانه نقدی

    سیدامیر هاشمی دکتر اعتمادی، جامعه شناس شهری، معتقد است وضعیت یارانه‌ها باید به جای پرداخت نقدی، به سوی خدمات و تسهیلات اجتماعی تغییر مسیر پیدا کند. او با اشاره به «منافع عمومی که انصراف از یارانه نقدی برای اقتصاد کشور به همراه دارد»، تاکید می‌کند که «منفعت انصراف از دریافت یارانه حتی برای خانوارهایی که به گونه‌ای به یارانه نقدی نیازمندند، از منفعت دریافت یارانه نقدی بیشتر است». وی که مدرک جامعه‌شناسی خود را از کشور اتریش گرفته، این کشور را مثال می‌زند که در آن خبری از پرداخت‌های نقدی نیست، اما حمایت‌های اجتماعی از اقشار آسیب‌پذیر و به عنوان مثال دانشجوهای نیازمند، موجب شده که همه از حداقلی از رفاه اجتماعی برخوردار باشند.
  • اوکراین در آستانه جنگ

    برکناری ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهوری سابق اوکراین نه‌تنها به بحران سیاسی در این کشور پایان نداده، بلکه ممکن است به تجزیه اوکراین منجر شود. با بی‌اعتنایی جدایی‌طلبان شرق اوکراین به ضرب‌الاجل کی‌یف برای تخلیه ساختمان‌های دولتی، شمارش معکوس گسترش بحران در این کشور آغاز شد. در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل، نماینده آمریکا، روسیه را به سازماندهی ناآرامی‌ها متهم کرد و نماینده روسیه با رد اتهامات هشدار داد که غرب باید از بروز جنگ داخلی جلوگیری کند.
    .
  • چ - ۲۸ فروردین ۹۳

    فیلم سینمایی «چ» آخرین ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا در سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر موفق به دریافت پنج سیمرغ بلورین از بخش‌های مختلف این جشنواره شد. اکران این فیلم در روزهای پایانی سال گذشته آغاز شد و تاکنون فروش خوبی هم داشته است. در این اثر سینمایی بازیگرانی از جمله فریبرز عرب‌نیا، مریلا زارعی، سعید راد، بابک حمیدیان، مهدی سلطانی سروستانی، امیر رضا دلاوری و . . . به ایفای نقش پرداخته‌اند و ماجرای آن از این قرار است که همزمان با بحران شهر پاوه در مردادماه ۱۳۵۸، دکتر مصطفی چمران به‌عنوان معاون دولت موقت در امور انقلاب به همراه سرتیپ فلاحی فرمانده وقت نیروی زمینی ارتش وارد شهر پاوه می‌شوند تا به اوضاع و امور سرکشی کنند.
  • نسل جدید هواپیماهای خورشیدی رونمایی شد

    گروهی از محققان سوئیسی که طی سال‌های اخیر روی هواپیماهای خورشیدی کار می‌کنند و تاکنون توانسته‌اند پروازهای موفقی از نیویورک به کالیفرنیا را به ثبت برسانند، اکنون هواپیمای اخیر خود با نام «Solar Impulse» را عرضه کرده‌اند. به اعتقاد آنها این هواپیما قادر است در سال ۲۰۱۵ در کل دنیا سفر کند. در این هواپیما حدود ۱۷ هزار سلول خورشیدی دارد و دارای بال‌هایی به طول ۷۲ متر است که می‌تواند با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت حرکت کند. .
  • حمله به تیم هسته‌ای

    با وجود تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ادامه مذاکرات و در شرایطی که ایران پس از دستیابی به تفاهم ژنو و سه دور مذاکره در وین در حال ورود به مراحل پایانی و تدوین پیش‌نویس توافق جامع هسته‌ای است و حتی در این‌باره وزیرخارجه از کسانی که پیشنهادی در مورد تدوین متن توافق نهایی دارند نظرخواهی کرده، ۱۱۰ نماینده مجلس در نامه‌ای به ضرغامی خواستند که تلویزیون جای منتقدان مذاکرات ژنو را خالی نگذارد. رسایی و کوچک‌زاده هم مذاکرات هسته‌ای را شکست خورده دانسته‌اند.
    .
  • پیامکی از دیار یارانه‌ای

    آزاده باقری پیامک‌های طنزآمیز هر از چندگاهی به بهانه‌های مختلف بین شهروندان دست‌به‌دست می‌شود شاید چهار،‌ پنج ماه پیش بود که بحث انصراف از یارانه در صحبت مقام‌های دولتی به گوش می‌رسید. کمتر کسی گمان می‌برد موضوع کاملا جدی انصراف از یارانه‌ها این چنین به سوژه روز تبدیل شود و این موضوع نیز از تیررس شوخ‌طبعی و نگاه طنزآمیز مردم دور نماند که البته گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که سازندگان پیامک‌های انصراف از یارانه سازمان یافته هستند و در اتحادی نانوشته با یکدیگر قرار گذاشته‌اند تا به‌گونه‌ای چهره دولت را خدشه‌دار کنند.
  • استخدام طبیعت بهاری در آپارتمان!

    با از راه رسیدن فصل زیبای بهار و وزیدن نسیم خنک بهاری مطمئنا انرژی مضاعفی برای آغاز سال جدید گرفته‌اید و مثل همه سال‌های دیگر در ابتدای سال فکر نو کردن و تغییر در برخی لوازم، مکان‌ها و حتی فعالیت‌ها و علایقتان سراغ شما هم آمده است، دیدن شکوفه‌ها و گل‌های رنگارنگ، نسیم خوش عطر و بوی بهار و نو شدن، تازگی و زیباسازی شهر با گل‌های معطر و زیبا باعث می‌شود تا شما هم دلتان بخواهد، کنار پنجره اتاق نشیمن، درون بالکن کوچک و جمع و جورتان یا حتی روی میز غذاخوری‌تان یک گلدان با گل‌های طبیعی بگذارید و از طراوت و تازگی آن لذت ببرید.
  • از تنش آبی تا درخواست صرفه‌جویی

    غزاله طایفه دبیر گروه صنعت و بازرگانی ۳۷ میلیون نفر معادل ۵۰ درصد جمعیت کشور در معرض تنش آبی قرار دارند. این جدیدترین آماری است که مسوولان وزارت نیرو از آن خبر داده و در عین حال هشدار می‌دهند در تابستان امسال در هر ثانیه با ۳۸ مترمکعب کمبود آب مواجه هستیم. در حال حاضر شمار مشترکان آب کشور ۱۹ میلیون فقره است که شامل ۵ میلیون مشترک روستایی و ۱۴ میلیون مشترک آب شهری است. برای تامین آب این میزان مشترک، حدود ۶/۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت تولید در کشور ایجاد شده، اما گفته می‌شود با قرمز شدن وضعیت آب در ۱۱ کلانشهر و ۵۱۷ شهر کشور، ظرفیت موجود کفاف مصرف به‌خصوص در ماه‌های گرم سال را نمی‌دهد.
  • تئاتر ما مخاطب ندارد

    تانیا محمد صادق صحنه حفره‌ای سفید و مدور با عمقی لایتناهی در دل تاریکی، بدون زاویه بدون خط افق. فضایی کاملا عریان، تک درختی با شاخه‌ای چون طناب حلقه دار، تصویری محو از خورشیدی مارپیچ. همه این تصاویر زاده نمایش «در انتظار گودو» اثر ساموئل بکت به کارگردانی همایون غنی‌زاده است که در روزهای گذشته در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه رفته و فردا آخرین اجرایش را روی صحنه خواهد برد. نمایش مدرنی که سرلوحه مکتب ابزوردیسم (پوچ نمایی) است و همچنان به دور از تمام قواعد کلاسیک و متعارف تئاتر می‌تواند تماشاگران زیادی را به تئاتر بکشاند و با استقبال خوبی مواجه شود.
  • کشف فرصت‌ها برای انجام کارهای عجیب

    مترجم: مریم رضایی چرا بیشتر ما به‌عنوان مصرف‌کننده شیفته داستان‌هایی در مورد خدمات جالب شرکت‌ها به مشتریان‌شان هستیم؟ شاید چون نیاز است یادآوری شود که شرکت‌هایی وجود دارند که به مشتریان خود اهمیت زیادی می‌دهند. هر شرکتی ادعا دارد که مشتریان اولویت شماره ۱ آنها هستند؛ اما داستان‌هایی می‌شنویم که نشان می‌دهند برخی از کسب‌وکارها آماده، مشتاق و قادرند صدها گام بیشتر برای هر کدام از مشتریان خود بردارند. همان‌طور که بنجامین فرانکلین می‌گوید: «درست انجام دادن بهتر از درست گفتن است. » بر همین اساس، طی ۱۰ شماره آینده، مروری بر ۱۰ داستان کوتاه و به یادماندنی در مورد کسب‌وکارهایی که در خدمات به مشتری عملکرد جالبی داشته‌اند، خواهیم داشت.
  • صحرای آفریقا و بلایی به نام فقر

    نگار حسینی فقر کماکان یکی از معضلات جهانی است. هرچند بررسی‌ها حاکی از آن است که در ۱۰ سال گذشته جمعیت جهانی که با فقر شدید، یعنی چیزی در حدود ۲۵/۱ دلار درآمد در روز زندگی می‌کردند به میزان قابل توجهی کاهش یافته است، اما هنوز در صحرای بزرگ آفریقا مردم به سختی روزگار می‌گذرانند. در حال حاضر کشورهای اروپایی به‌خصوص اروپای شمالی، استرالیا و نیوزیلند، ایالات متحده آمریکا و کانادا در وضعیت مطلوبی به لحاظ جمعیت افراد در فقر شدید قرار دارند. در کنار صحرای آفریقا، جنوب و جنوب شرق آسیا نیز وضعیت مناسبی به لحاظ جمعیتی که در فقر شدید زندگی می‌کنند، ندارند هرچند اقتصاد کشورهایی مانند تایلند در جنوب شرق آسیا در حال پیشرفت سریع است.
  • جای خالی «جهش» در قیمت مسکن

    به‌رغم انبوه پیش‌بینی‌هایی که در طول زمستان سال گذشته از طرف صاحب‌نظران اقتصاد مسکن درباره چشم‌انداز قیمت و جو بازار در سال۹۳ صورت گرفت، اما در شروع سال جدید با در آستانه قرار گرفتن اقتصاد کشور در برابر تحولات مهم اقتصادی از جمله اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، فعالان بازار مسکن تاحدودی نسبت به پیش‌بینی‌های قبلی بی‌اعتماد هستند و انتظار دارند اتفاقی غیر از پیش‌بینی‌های مطرح شده، در بازار حادث شود. شاخص‌ترین انتظاری که در حال حاضر فعالان بازار مسکن دارند، تغییر صعودی قیمت مسکن است که این سناریو فعلا هیچ جایی در بین حتی تحلیل‌های جدید ندارد.
  • سقوط آزاد بورس

    هفته چهارم فروردین ماه هم در حالی سپری می‌شود که شاخص بورس اوراق بهادار تهران همچنان روند کاهشی خود را که از دی ماه سال گذشته در پیش گرفته، ادامه می‌دهد. ا ین سقوط آزاد شاخص که همزمان با رشد قیمت‌ها در بازار سکه و ارز صورت گرفته، سهامدارانی را که به امید روزهای بهتر در این بازار سرمایه‌گذاری کرده‌اند، ناخوش احوال کرده است. در کمتر از یک ماه سپری شده از سال ۱۳۹۳ بازدهی این بازار به منفی سه درصد رسیده است. درباره اینکه چرا شاخص بورس روند نزولی در پیش گرفته نظرات مختلفی وجود دارد. برخی از کارشناسان افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی و اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را عامل تردید در سرمایه‌گذاران می‌دانند.
  • اصلاح «پرداخت‌یارانه» در آمریکا

    باران عقیلی ایران و آمریکا از قدیمی‌ترین طرف‌های متخاصم در عرصه دیپلماسی جهان هستند. بسیاری از کارشناسان سیاست خارجی می‌گویند این دو کشور منافع مشترکی در سطح منطقه و جهان دارند و بهتر است برای تحقق این منافع مشترک با هم تعامل کنند. این روزها اما ایران و آمریکا یک بحث مشترک داخلی هم پیدا کرده‌اند؛ در هر دو کشور، این روزها بحث یارانه داغ است. همزمان با حرف و حدیث‌ها و مجادله‌ها درباره سرنوشت یارانه‌ها در چارچوب مرحله دوم هدفمندی در ایران، در آمریکا هم بحثی مشابه جریان دارد. موضوع بحث در آمریکا، یارانه غذا و چگونگی ادامه پرداخت آن به افراد واجد شرایط است.
  • نمایش خانگی - ۲۸ فروردین ۹۳

  • جلوگیری از مرگ افراد مجروح

    برخی افراد در اثر جراحت گلوله و چاقو جان خود را از دست می‌دهند. این افراد عموما زمان زیادی برای زنده ماندن و ترمیم زخم خود ندارند. بنابراین، زمان رسیدن درمان‌های لازم می‌تواند در حفظ جان آنها نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد که ترافیک‌های شهری و در دسترس نبودن امکانات مربوطه در تمام نقاط این مساله را با مشکل مواجه می‌کند؛ اما محققان توانسته‌اند به کمک روشی خاص، زمان مقاومت مجروحان را افزایش دهند. در این روش، نوعی محلول شور سرد، جایگزین خون افراد می‌شود که با کاهش دمای بدن، تقریبا فعالیت کلیه سلول‌های فرد را متوقف می‌کند.
  • جذاب‌ترین خودروهای سال ۲۰۱۴

    نشریه معروف فوربس به‌تازگی فهرستی از خودروهایی را منتشر کرده که نگاه‌های بسیاری از متخصصان، ناظران و علاقه‌مندان صنعت خودرو در سال ۲۰۱۴ به آنهاست. پیش‌بینی می‌شود این خودروها به دلیل طراحی زیبا و متناسب، امکانات تازه و نیز ایمنی و راحتی در سال جاری میلادی -برخی مانند سال‌های گذشته- محبوب شوند. در عین‌حال سازندگان آنها هم امید بسیاری به خودروهای تازه‌شان بسته‌اند و مشتاقانه در انتظار کارنامه آنها از نظر کارکرد و فروش هستند. اغلب خودروهای این فهرست در آمریکا و اروپا ساخته شده‌اند و درست مانند هر فهرست دیگری از بهترین‌ها، خودروسازان ژاپنی هم جایی در آن برای خود یافته‌اند.
  • آب دریا به عنوان سوخت

    ارتش آمریکا معتقد است در نهایت توانسته مشکل اصلی بشر را که قرن‌هاست دانشمندان را به خود مشغول کرده است حل کند و آن چگونگی دریافت آب دریا و استفاده از آن به‌عنوان سوخت است. ساخت یک سوخت مایع هیدروکربنی می‌تواند رویه تامین سوخت وسایل نقلیه ارتش را به کلی تغییر دهد. تنها هواپیماها و برخی زیردریایی‌های آمریکایی از سوخت هسته‌ای استفاده می‌کنند و سایر وسایل حمل و نقل باید به‌طور مرتب سوخت خود را تجدید کنند. محققان آمریکایی دریافته‌اند که چگونه گاز کربن‌دی‌اکسید و هیدروژن از آب دریا استخراج کنند.
  • پورتوپرنس، هفتگانه‌‌ای عجیب در میانه دریا و کوه

    علی مهرآرا سفری را به فیلیپین برای بازدید از یکی از عجایب هفتگانه طبیعی زمین برنامه‌ریزی کرد. مقصد او کشور فیلیپین و جزیره پورتوپرنس بود. آنچه می‌خوانید شرحی از این سفرنامه است. سفر ما در نیمه‌های اسفندماه به مقصد فیلیپین به قصد دیدن یکی از عجایب هفتگانه آغاز شد. فیلیپین کشوری است در جنوب شرق آسیا با ۹۰ درصد جمعیت مسیحی و ۱۰ درصدی مسلمان، اما با وجود این اقلیت در این کشور آزادی مذهبی آنچنان زیاد است که می‌توان مسجدهای بزرگ را به ویژه در پایتخت آن دید، ضمن اینکه دو عید فطر و قربان نیز جزو تعطیلات رسمی در فیلیپین محسوب می‌شود.
  • دیگر در فرودگاه، هزینه بار اضافی ندهید

    هنگامی که وسایل شما از محدودیت تعیین‌شده توسط خطوط هواپیمایی بیشتر می‌شود، مجبور به برگرداندن یا حمل آنها در دست خود هستید؛ اما به‌تازگی، لباسی که مشابه کیف عمل می‌کند و وزن بسیار کمی نیز دارد توسط یک شرکت بلغارستانی طراحی شده است. این لباس می‌تواند وسایل شما را در خود بگنجاند، مثلا تی‌شرت، حوله و شلوار خود را می‌توانید داخل آن قرار دهید. جنس این لباس ضدآب و همچنین مشابه بادگیر است و شما در شرایط مختلف نگران وسایل خود نخواهید بود. جکتوگو «Jaktogo» نام این لباس است که می‌تواند تا ۱۰ کیلوگرم بار را در خود نگهداری کند.
  • روبات خرطوم فیل مشابه بچه‌ها آموزش می‌بیند

    خرطوم فیل، یکی از عجیب‌ترین اعضای جانوران است. این عضو با حدود ۴۰ هزار عضله می‌تواند اجسام با حدود ۲۷۰ کیلوگرم وزن را جابه‌جا کند. این قابلیت‌ها، انگیزه گروهی از مهندسان آلمانی را برای ساخت روبات خرطوم فیل برانگیخته است. اجزای این روبات از طریق چاپ سه‌بعدی (۳D-Printing) ساخته می‌شود و توسط یک سیستم عضلانی به کمک نیروی باد (pneumatic) کار می‌کند. این روبات به نحوی ساخته شده است که کلیه حرکات یک خرطوم نظیر کشیدن، هل دادن و گرفتن را آموزش ببیند. روش آموزش این روبات، آزمون و خطا است، درست همان روشی که کودکان برای یادگیری از آن استفاده می‌کنند.
  • مدل پرداخت یارانه در آمریکا

    دولت آمریکا برنامه‌ای با نام «تامین درآمد کمکی» دارد که در سال ۱۹۷۲ توسط ریچارد نیکسون رئیس‌جمهور وقت و در چارچوب اصلاح نظام رفاه در این کشور آغاز شد. براساس این برنامه، به افراد کم‌درآمدی که ۶۵ سال یا بالاتر باشند یا نابینا و معلول باشند، به صورت ماهانه یارانه پرداخت می‌شود. این برنامه بخشی از قانون تامین اجتماعی آمریکاست و اکنون نزدیک به هشت میلیون آمریکایی در چارچوب این برنامه ماهانه یارانه دریافت می‌کنند. علاوه بر شرایطی که گفته شد، شهروندانی مشمول دریافت این یارانه ماهانه هستند که ساکن خاک آمریکا باشند.
  • شارژ کردن باتری گوشی در سی ثانیه

    شاید برای بیشتر افراد پیش آمده است که برای انجام کاری ضروری نیاز به گوشی تلفن همراه خود دارید، اما متاسفانه شارژ آن رو به اتمام است. یک شرکت الکترونیکی راه حلی برای این مشکل اندیشیده است؛ باتری‌های تولیدشده توسط این شرکت در کمتر از ۳۰ ثانیه شارژ می‌شوند. این مساله نه‌تنها درخصوص باتری گوشی کاربرد فراوانی دارد، بلکه امکان استفاده از آن در خودروهای الکتریکی بسیار حائز اهمیت است. این خودروها که در حالت عادی حدود ۴ تا ۸ ساعت نیاز به شارژ شدن دارند، به کمک این فناوری می‌توانند بسیار مقرون به صرفه شوند.
  • به قدمت تاریخ

    دنیا سهرابی برای تهران گردی این هفته باز هم قصد داریم به شهر باستانی ری برویم. تاریخ پیدایش شهرری که در لغت به معنای شهر سلطنتی است، به زمان اقوام آریایی می‌رسد و این شهر از تمام شهرهای ماد بزرگ‌تر بوده است. بنابر آنچه در اوستا آمده است، ری سیزدهمین شهری است که در جهان ساخته شده و تاریخ سکونت در آن به ۳ هزار سال پیش از میلاد باز می‌گردد. درباره بنا گذارنده این شهر در کتاب‌های تاریخی اختلافاتی وجود دارد. این شهر مکان‌های گردشگری و تاریخی بسیاری دارد که برخی از آنها را برای تهران گردی این هفته در نظر گرفته‌ایم.
  • نگران باشید

    ضعف امنیتی Heartbleed یا خونریزی قلبی که از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین نقص امنیتی اینترنت از ابتدای پیدایش آن یاد می‌شود دامنه بسیار گسترده‌ای دارد. از شرکت‌های بزرگ اینترنتی گرفته تا بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری و بالاخره کاربران تحت تاثیر این نقص امنیتی و ریسک آن قرار دارند. علاوه‌بر اینکه شرکت‌ها و سایت‌های اینترنتی مشغول رفع این ضعف هستند از کاربران نیز خواسته شده که پسوردهای خود را تغییر دهند و تراکنش‌های مالی خود را طی روزهای آینده به دقت زیر نظر داشته باشند. اما خوب است نگاهی داشته باشیم به برخی از سوالاتی که این ضعف امنیتی در اذهان ایجاد کرده است: خونریزی قلبی چیست؟ یک حفره امنیتی در نرم‌افزار OpenSSL است که به هکرها اجازه می‌دهد به حافظه سرورها دستری پیدا کنند.
  • انصراف یا دریافت یارانه !؟

    روزهایی که گذشت را شاید بتوان روزهای یارانه‌ای نامید از این جهت که با شروع ثبت نام متقاضیان دریافت یارانه، در فضای مجازی هم موجی از مطالب له و علیه دریافت یارانه نقدی ایجاد شد. درحالی که بسیاری از گروه‌های مردمی داوطلبانه سعی در تشکیل و تقویت کمپین انصراف از یارانه دارند، جریان مخالف دولت هم با راه‌اندازی کمپینی با عنوان «بله به دریافت یارانه» و ترویج برخی مطالب طنز سعی دارد به این وسیله میزان محبوبیت دولت و رئیس جمهوری را تحت تاثیر قرار دهد. .
  • انصراف بیشتر شیب کمتر

    در شرایطی که چند روز تا پایان ثبت‌نام برای دریافت یارانه نقدی باقی مانده است و هنوز دقیقا مشخص نشده که چه تعداد از یارانه‌بگیران مرحله قبلی به دعوت دولت برای انصراف از دریافت یارانه لبیک گفته‌اند، نوبخت سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرده شیب افزایش قیمت حامل‌های انرژی به میزان انصراف یارانه بگیران بستگی دارد که هرچه انصراف بیشتر باشد، شیب افزایش قیمت کمتر خواهد بود. وی گفته که تاکنون میلیون‌ها نفر از دریافت یارانه نقدی انصراف داده‌اند.
  • همسر هیتلر یهودی بود؟

    بهزاد بهمن‌نژاد همان‌طور که می‌دانید هیتلر یکی از بزرگ‌ترین دیکتاتورهای تاریخ و سردسته حزب نازی‌ها بود که اقدام به قتل عام مردم یهودی می‌کرد. مطالعات روی DNA همسر وی، اوا براون «Eva Braun» نشان می‌دهد که این زن در شجره خود به خانواده یهودی می‌رسد. این DNAها که از شانه سر اوا به دست آمده است، وی را نواده‌ای از تباری یهودی به نام اشکنازی «Ashkenazi» که حدود ۸۰ درصد یهودیان جهان را تشکیل می‌دهند اعلام می‌کند. اوا ۱۷ ساله بود که برای اولین بار هیتلر را دید و عاشق او شد. هیتلر برای آنکه وجهه خود را از دست ندهد، اوا را در محل نگهداری پناهندگان جای داد و تحقیقات خود را جهت مطمئن شدن از آریایی بودن نژاد وی انجام داد.
  • یارانه، ابزار سیاست

    کشمکش بر سر یارانه مواد غذایی در آمریکا به ویژه در یک سال اخیر به ابزاری سیاسی در رویارویی میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها تبدیل شده است. دولت اوباما که عمده تلاش‌هایش را در سال‌های اخیر بر مسائل اقتصادی و وفاه اجتماعی مردم آمریکا متمرکز کرده و به جای سیاست خارجی بیشتر بر تغییرات اقتصادی و بهبود وضعیت معیشتی مردم در داخل تاکید می‌کند، جمهوری‌خواهان را متهم کرده که نمی‌گذارند دولت به اقشار کم‌درآمد رسیدگی کند. یارانه مواد غذایی در کنار افزایش حداقل دستمزد و همچنین طرح بیمه رایگان همگانی موسوم به اوباماکر obama care، سه محور اصلی رویارویی اوباما با مخالفان جمهوری‌خواهش در کنگره در سال‌های اخیر بوده است.
  • اکران - ۲۸ فروردین ۹۳

بیشتر